Discurs la „Ora ministrului”, 23 octombrie 2017

Varujan Vosganian, deputat ALDE „Veniturile fiscale trebuie să crească. Soluția nu este introducerea unor noi impozite sau mărirea celor existente. Asta nu ar face decât să împovăreze pe cei care sunt corecți. Există trei opțiuni: reducerea evaziunii fiscale, monitorizarea optimizărilor fiscale (externalizarea câștigurilor) și consolidarea economiei de piață.” Ioan Cupșa, deputat PNL: „Domnule deputat Vosganian, sunt convins că nu ați cerut impozitare cotețelor!”

38 Responses to “Discurs la „Ora ministrului”, 23 octombrie 2017”

 1. Adam Mareș spune:

  Este ”inginer la colegiu” pentru că a făcut facultatea la colegiu, ia ”decizii guvernamentare” și vorbește despre ”idiologie”. Rolul său în minister ”se potrivește cu idiologia liberală” (ALDE -nr) – spune cu modestie Vicențiu.
  Vicențiu Dorin Gavril Știr nu are niciun complex să fie ditamai secretarul de stat în ministerul Dalogului Social (al dialogului, da!), în ciuda modului căznit în care-și articulează ideile. Întortocheate și chinuite. Și ele.
  Un discurs savuros, care nu trebuie ratat.
  (înregistrare VIDEO și script).
  http://revista22online.ro/70266784/secretar-de-stat-al-dialogului-socialagramat-i-cu-derapaje-de-logic-este-inginer-de-colegiu.html

  • elenick spune:

   Adam,
   M-am intrebat tot timpul care este motivatia ca un partid abia votat si trebuind sa arate ca se tine de cuvant fata de promisiunile din campanie, trimite in fata ca ministri, secretari de stat, reprezentanti in CA-urile companiilor grele de stat, etc, tot felul de pafaristi, submediocri si atarnatori de partid – toti oameni fara valoare – NU le ste frica de electorat, nici macar rusine, nu le pasa in asemenea hal???

   Singura explicatie valabila e aceea ca acestia sunt absolut necesari pe functiile acelea ca ”prosti de serviciu” pentru furtul si devalizarea fondurilor din institutiile respective, pentru capusarea companiilor, pentru a executa fara cracnire orice solicitare de la partid, indiferent de situatia economica a domeniului…

   Ce crezi, i-o crapa cumva, cuiva de la aceste partide obrazul de rusine?

  • tudor spune:

   numirile in functii nu se fac pe competente.
   nu am probe sa afirm ca pe spaga, dar am toate motivele sa cred asta :)
   banu’ jos ochii la usa!

 2. Adam Mareș spune:

  Potrivit SNCSP, ministrul Justiției induce ideea falsă că absolut toți cei peste 3.000 de deținuți care vor fi eliberați condiționat ar urma să fie supravegheați de către personalul serviciilor de probațiune și sprijiniți să se reintegreze social.

 3. Adam Mareș spune:

  Ce cocoșel se dă VV (cu ALDE) în fața PSD! :P :P :P

  • Este o știre fără relevanță. E vorba de deficitul raportat la PIB pe respectivul trimestru, nu pe an. Pe an suntem undeva la 0,7% din PIB la opt luni. E nevoie și de puțină carte.

  • Rămâne ca la postarea anterioară. Suntem jos de tot la intelegerea corectă a lumii în care trăim. Deficitul la opt luni e 0,7%, nu are cum să fie la iunie 4,1. Alea sunt mărimi sezoniere.

   • edi spune:

    [deci, ca la postarea anterioarã...]
    Rugãminte:
    trimite-ne si nouã, cu prima ocazie posibilã, un bax de sofisme, tot de alea ca si data trecutã, cã vine acum iarna si, na, e bine sã fie… !

    Merci !

   • Adam Mareș spune:

    Stați să mai vedem, nu vă grăbiți.
    Chiar dvs. ați spus că avem venituri bugetare mici. Însă cheltuielie au fost foarte mari.

    • Cheltuielile nu sunt deloc mari. 32-34% din PIB e foarte puțin. România are nevoie să cheltuiască cel puțin 38-40% din PIB. Dar pentru asta ar trebui să aibă și venituri pe măsură. Ar putea să le aibă, dacă s-ar realiza trei lucruri: reducerea evaziunii fiscale, monitorizarea optimizărilor fiscale și consolidarea economiei de piață. Dar voi preferați bășcălia cu găina evazionistă.

 4. Adam Mareș spune:

  Situaţie fără precedent. Preşedinţia semnalează faptul că parlamentarii care au votat nu ştiu când s-a încheiat Războiul pentru Întregirea Neamului.
  :P

 5. Adam Mareș spune:

  Cică l-au reclamat pe VV la ANAF
  http://cluj.pro/vosganian/

  • Astea sunt prostii. La magazin un ou ecologic costă cam 1,20 lei. Un ou obinuit costă 60-70 de bani. Ouăle care se comercializează prin hoteluri și restaurante costă mult mai mult. De asemenea cele care folosesc la fabricarea dulciurilor, prin cofetării etc. Media trebuie să fie apropiată de 1 lei. Am pus ordinul de mărime. Poate să fie 90 de bani, poate să fie 1,03 bani. Asta are mai puțină importanță.
   In ce privește procentul, el nu trebuie calculat doar prin ceea ce se colectează in prima rundă. Din salarii mare parte merge din nou la buget, căci salariile se folosesc (fiind vorba de salarii mai mici în seectoarele astea) mai ales pentru consum și nu ca depozite bancare.
   Sincer, nu e asta problema.

 6. Adam Mareș spune:

  “Pe un singur coleg din PSD l-am văzut cu ochii mei şi l-am auzit cu urechile mele când se ruga de Kovesi şi Coldea să îl ajute cu dosarul penal – Liviu Dragnea!” – Victor Ponta
  :P :P :P

 7. livia spune:

  ZEFLEMEAUA,
  scrisa de CAMIL PETRESCU
  { Motto: „Românii e deştepţi!“}

  Cînd va veni sfîrşitul lumii
  Românii nu vor fi atenţi
  Isus a spus: „Talita kumi“
  Dar nu pentru inconştienţi.

  Iar Ziua Domnului, ca hoţul
  În miez de noapte va sosi
  Femeia va dormi, iar soţul
  Reviste porno va citi.

  N-avem conştiinţa tragediei
  Şi totul luăm „à la légere“
  Noi, campionii băşcăliei
  Am compromis orice mister.

  Avem o scuză de faţadă:
  „Lasă, că merge şi aşa!“
  Trădăm la primul colţ de stradă
  Şi-apoi încălecăm pe-o şa.

  Senzaţia e de plutire
  De infinit paraşutism
  Noi am făcut mişto subţire
  Şi de marxism, şi de fascism.

  Ce Decebal şi Burebista?
  Ce patriotul cărturar?
  Trăiască Miţa Biciclista
  Şi berea rece la pahar!

  Mitică veşnic să trăiască
  Şi noi pe lîngă el, noroc!
  Filozofia chelnărească
  E tot pe loc, pe loc, pe loc!

  Întreaga drojdie se scurse
  Din mahalale de Fanar
  Şi-n loc să fim un roib de curse
  Noi am ajuns din cal – măgar.

  Pe primul loc e-njurătura
  Ea pentru toate e un leac
  Simţi cum îţi umple toată gura
  O moştenim din veac în veac.

  Noi „facem“ şi „băgăm“ de-a valma
  Noi suduim neîncetat
  Iar la acest popor, sudalma
  E o religie de stat.

  La treburile serioase
  Noi nu ne concentrăm destul
  Avem o somnolenţă-n oase
  Şi-o zeflemea de prost fudul.

  Ceac-pac! Dar la reluări de faze
  Parcă ne mai trezim puţin
  N-avem profil de kamikaze
  Tiparul nostru-i byzantin.

  Apocalipsa furtunoasă
  Îi sperie pe pămînteni…
  Pe noi nu ne-o găsi acasă –
  Vom fi la meci, sau la pomeni.

  Aceasta, poate, ne e soarta
  S-o tragem şi pe asta-n piepţi
  N-aveţi decît să-nchideţi poarta
  Dacă tot face ea pe moarta…
  Hai, că românii e deştepţi!

 8. tudor spune:

  Spuneti in postarea precedenta ca ilegalitatea HG trebuie demonstrata in contencios si abia apoi poate fi cercetata penal.
  “Logica” asta o aveti de la Tariceanu sau de la Ciordache?

  Argumente ca spuneti prostii mai mari ca dv sunt nenumarate:
  - fata de oug care poate fi (incorect juridic) exceptata de la controlul de legalitate din considerente de urgenta si de faptul c intra in vigoare doar la depunerea ei in parlament, adica are legatura cu vointa politica , HG tine exclusiv de executiv; oriunde in aceasta lume executivul este cel care aplica legea; decizia de “oportunitate” inventata de grupul infractional pe care l sustineti nu poate excede nicidecum respectarea legii;
  - intre HG si OUG sau legi exista o deosebire de regim juridic fundamentala: in contenciosul administrativ pot fi subiecti activi doar persoanele interesate: adica daca guvernul da prin HG un plocon lui VV eu nu pot ataca, fiindca nu s parte direct interesata; daca guvernul nu si ataca propria decizie si nici VV, HG nu poate fi atacat prin vcontencios;
  mai este o chestiune: in timp ce Legea si OG unt acte normative de mare expunere publica, HG au cu totul alt regim; inseamna ca toti cetatenii sa fie nevoiti sa parcurga toate HGurile emise pentru a vedea daca nu cumva acestea il prejudiciaza direct, ca sa poata ataca in contencios.

  Oricum, ce faceti voi demonstreaza urmatoarele:
  1. prin numirile pe care le faceti in functii pub;ice – ca nu va intereseaza in niciun caz buna administrare, si exclusiv propriile interese si buzunare;
  2. prin modificariole pe care intentionati sa le faceti in justitie, in coniventa cu ccrul (alianta pesedistilor si a basistilor) vreti sa furati fara grija de a raspunde cumva.

  In concluzie; cu cat ajungeti mai repede la cosul de gunoi – cu atat mai bine!

 9. Adam Mareș spune:

  “Comisia Europeana a publicat un raport dupa vizita din 26-27 septembrie la Bucuresti.
  Trei concluzii din raport:
  1. Misa a spus ca nu vrea sa respecte Pactul Fiscal incheiat cu CE si nu are intentia sa reduca deficitul structural
  2. Misa a spus ca cei de la CE nu stiu legislatia CE si Romania nu are nevoie de derogare pentru TVA split
  3. Guvernul i-a anuntat pe cei de la CE ca vrea sa intoarca reforma sistemului de pensii din 2008 prin care s-a creat pilonul 2 de pensii.”
  Aici raportul Comisiei Europene:
  https://ec.europa.eu/…/EN/COM-2017-629-F1-EN-MAIN-PART-1.PDF

 10. niko spune:

  daca impozitezi cotetele, o sa creasca colecta la buget.