Iată cum idioțenia privind impozitarea cotețelor, născocită de unii și pusă pe seama mea, poate avea și consecințe nostime: un adevărat Festival Național de Umor. Iată și cine sunt laureații

Ideea impozitării cotețelor, pornită din răstălmăcirea unei postări de-ale mele, a creat un adevărat iureș în dezbaterea publică. Găina evazionistă a devenit o eroină a tranziției, ca și găina care naște pui vii, întrecând-o, neîndoielnic, în popularitate pe aceea (e drept, si cu susținerea Facebook-ului). În această vâltoare s-au prins și tot felul de reacții imbecile sau răuvoitoare, unii crezând că ocara este un act de cultură sau o formă de deontologie. Au fost, însă, și reacții pline de umor, iar umorul este de apreciat, indiferent de sursa care-l inspiră.
umor

Mi se pare corect să mulțumesc tuturor celor care au îmbogățit prin aceste contribuții tezaurul folcloric al românilor. Și ca un semn al mulțumirii mele, doresc să-i scot din anonimatul folcloric pe cei pe care îi socotesc cei mai merituoși.

Astfel încât juriul compus din mine   :)  a acordat, cu majoritate de voturi  :) premii celor mai inspirate reacții. Premiile au fost acordate pentru trei categorii: a) bancuri; b) caricatură; c) video.
Premiul constă într-o carte (romanul meu „Copiii războiului”, recent apărut). Rog, de asemenea, pe domnul deputat (r) Robert Turcescu, cel care, în onoarea postărilor mele a achiziționat o găină căreia i-a pus numele Varujan, să adauge pentru recompensarea laureaților câte un cofraj de ouă.

Festivitatea de premiere va avea loc la o dată pe care o vom anunța ulterior, în măsura în care, firește, laureații vor considera nimerit să iasă din anonimat.

Alte două postări vor anunța premiile și pentru celelalte două categorii (caricatură și video). Iată acum premiul pentru categoria bancuri:

Un ascultător întreabă la Radio Erevan (unde altundeva?): Am o găină ouătoare. Cum pot să fac să nu plătesc impozitul pe ouă?
Radio Erevan răspunde: Foarte simplu! Înmatriculează-ți găina în Bulgaria 

15 Responses to “Iată cum idioțenia privind impozitarea cotețelor, născocită de unii și pusă pe seama mea, poate avea și consecințe nostime: un adevărat Festival Național de Umor. Iată și cine sunt laureații”

 1. niko spune:

  Bre nea varujane ,las-o in branza ma-sii de treaba, cu gaina evazionista !!Vezi ca acum vine craciunul si sant miioane de porci care asteapta sa fie sacrificati si vor muri saracii neimpozitati si fara sa genereze t.v.a. sau impozit pe salarii.

 2. emi spune:

  -De ce nu mai oua gaina mea?
  -Face greva impotriva fiscalizarii.

  O gaina revoltata intreaba Radio Erevan:
  -Ce primesc puii mei in schimbul fiscalizarii?
  -Sansa de a se naste pe o planeta mai prietenoasa cu natura.

 3. Adam Mareș spune:

  E bunicel bancul, l-am văzut pe fb. Dar nu așa cum spuneați dvs., că o să premiați ceva nemaipomenit! Adică nu mă doare burta de râs!

 4. tudor spune:

  Nu numai cu oale ati devenit … proverbial, ci si cu smiorcaitul si mirul.
  De pilda, dupa smiorcaiala de aseara a lui misa unul pe fb zice cam asa, redau aproximatov:
  “Misa a pisat ochii la A3 precun VV in parlament, doar ca fara mirt. Vosganiane, te a taiat asta: dauna totala!”

 5. tudor spune:

  Ati luat si banii administratiilor locale, nu va mai saturati?
  CIUMA ROSIE deja e prea putin fata de voi!

 6. Liviu spune:

  Vv

  Deci Robert Turcescu si-a botezat gaina ‘Varujan’?

  Adica nu ‘Cocosul’? Sa-i numarati ouale, si apoi sa le impozitati?

  - Sau cumva gaina lui Robert Turcescu e ‘travestita’?

  Atunci se potriveste cu Vosganian??

  Vosganian = Comunist-PSD-ist travestit in Liberal?

  sau e doar asa un compliment de la:
  un fost informator (Varujan) la un actual informator (Turrescu)

 7. Mihail spune:

  @Tudor,

  Multumesc frumos Inca o data. Cat despre PSD, ce treaba am eu? Am votat ALDE, mare-mare greseala.
  Stiu cat de bine este ca sa traiesti intr-o tara normala ? Astia, englezoii, sunt atat de fraieri, repara strazile, asfalteaza numai noaptea. O borta nu vezi. Si Inca ceva, nu stiu cum fac dom’le dar dimineata, la f ii malul lucrarii, capacele de canalizare sunt fix la nivel.
  In rest, peste tot atmosfera de Craciun, artificii, prostii de astea.

 8. Adam Mareș spune:

  De dincolo, de la vaccinuri
  @VV
  Având în vedere ce curent de opinie s-a creat împotriva vaccinării (pentru că s-a creat o teorie conspiraționistă vizavi de asta), nu se vor mai vaccina oamenii ca pe vremuri.

 9. tudor spune:

  Despre prosti:
  “vreti sa va dau nume si pronume?”

  Ghiciti prostul?

 10. tudor spune:

  Nu ma mira nimic la astia si nici nu astept ceva bun de la ei.
  Cat despre bolsevizare , tendinta este evidenta.
  Nu a fost deloc intamplator ca tariceanu l a invitat in Romania pe presedintele dumei de stat, in ciuda sanctiunilor UE.