Basescu cheama in ajutor, precum Ceausescu, Marea Adunare Nationala

 

Prima dragoste nu se uita. In momente grele, precum Nicolae Ceausescu, Traian Basescu, epigonul sau, se reintoarce la Marea Adunare Nationala si se agata de ea cu disperare.

 

Senatul Romaniei a fost infiintat in 1864, prin referendum. Fireste, insa, ca Alexandru Ioan Cuza nu e nici la degetul cel mic al stra-urmasului sau Traian Basescu iar Romania de azi e mult mai mica si mai saraca decat Principatele Unite din vremea lui Cuza. Astfel incat biata Romanie de azi nu-si mai poate permite ce-si permiteau atunci  Moldova si Tara Romaneasca.

In istoria moderna a Romaniei, de cate ori Romania a fost democratica, a avut sistem bicameral. Cand a devenit comunista, a trecut la unicameralism si a fost infiintata Marea Adunare Nationala. Traian Basescu ne spune, cu alte cuvinte, ca Alexandru Ioan Cuza, Carol I si Ferdinand I au gresit. Pentru Romania e mai bine ce ne-a dat Gheorghe Gheorghiu Dej si Nicolae Ceausescu.

 

De altfel, Traian Basescu are dreptate. Tari profund democratice, precum Iran, Libia sau Belarus, au sistem unicameral, in timp ce altele, decadente si dictatoriale, precum Italia, Franta, Spania, Germania ori Marea Britanie ratacesc inca prin hatisurile risipitoare ale bicameralismului.

 

Traian Basescu nu stie ce inseamna traditie. Singura traditie pe care o cunoaste se intemeiaza pe comunism si pe comportamentul cunostintelor intamplatoare din porturi. El nu aflat ca nu exista nici o tara de marimea Romaniei, cu democratie consolidata, care sa nu aiba sistem bicameral. Tari care au trecut de la unicameralism la bicameralism s-au mai vazut dar tari care sa treaca de la bicameralism la unicameralism, pe cai democratice, nu s-au inventat inca decat in fanteziile cu arome tari ale presedintelui.

 

Emil Boc, caruia i se spune acum – oare de ce? – Umil Boc, s-a si grabit sa anunte ca Guvernul, prin ordonanta de urgenta, va sili Parlamentul sa dea aviz consultative. Presedintelui pentru convocarea Referendumului. Si asta pentru a inabusi in fasa orice tentativa de tergiversare din partea Parlamentului ticalosit.

De ce atata graba cand chiar comisia infiintata de presedinte in acest scop a concluzionat ca sistemul unicameral nu e potrivit pentru tara noastra? Tocmai pentru ca presedintele se duce la vale. Guvernarea e un dezastru, perspectivele sunt sumbre. Datoria publica si deficitele sunt mai mari decat in vreme de razboi. Trebuie un ajutor electoral rapid. Presedintele stie ca democratia nu e inca la ea acasa in Romania si ca oamenii privesc Parlamentul ca pe un caraghioslac mancator de bani. Cei care vor Parlament unicameral sunt mai multi decat oamenii presedintelui. Atnci sa trantim un referendum, sa creasca, prin contaminare, si iubirea de presedinte. Eu cred ca si daca s-ar intreba romanii daca vor desfiintarea intregului Parlament, majoritatea ar vota pentru.

 

Ca referendumul nu duce la nici un rezultat, n-are nici o importanta. Ca el sa fie valid, e nevoie de jumatate plus unu din numarul cetatenilor cu drept de vot. Cum din acestia peste doua milioane sunt in strainatate, ar trebui sa vina la vot cel putin 60% din romani si ei, in proportie de 100%, sa voteze nazbatiile prezidentiale in care nici Basescu insusi nu crede. Sau Emil Boc, profesor de drept constitutional, care si-a dat si ceva titluri academice cu o teza privind binefacerile sistemului bicameral. Si daca totusi, prin absurd, referendumul da un raspuns favorabil sistemului unicameral, urmeaza procedurile de revizuire a Constitutiei: Comisie de revizuire, votul a doua treimi dintre parlamentari, un nou referendum. Cale lunga…

 

Motivul lui Traian Basescu? Bicameralismul costa mult. Dar la acelasi rezultat, adica reducerea costurilor, s-ar putea ajunge prin reducerea numarului parlamentarilor, pastrandu-se bicameralismul. Si nici n-ar mai fi nevoie de referendum, ci doar de modificarea legii electorale. Dar asta nu l-ar ajuta pe Traian Basescu, tot mai impleticit pe cararile electorale.

E posibil ca invocarea idilica a Marii Adunari Nationale sa-i foloseasca lui Traian Basescu in fata unui popor inca nedezmeticit dupa patruzeci si cinci de ani de comunism si inca douazeci de tranzitie beteaga. S-ar putea insa sa-i fie potrivnica, asa cum i-a fost si lui Nicolae Ceausescu.  Ca sa nu mai spunem ca Ion Iliescu traieste inca.

27 Responses to “Basescu cheama in ajutor, precum Ceausescu, Marea Adunare Nationala”

  • Da, Larisa. Par cuvinte mari, desprinse din romanele lui Dumas sau din declaratii pline de emfaza: demnitate, onoare, patriotism. Dar avem mare nevoie de aceste sentimente si de o coduita pe masura, altminteri comedia e cea pe care o vezi.

 1. Bibliotecaru spune:

  Parlamentul unicameral ţine de constituţie, în consecinţă referendumul se face la final, după ce Parlamentul adoptă legea constituţională, nu la început. Nu are rost să vorbim despre un referendum pentru trecerea la Parlament Unicameral.

  Reducerea numărului de parlamentar poate fi un subiect de referendum, dar… chiar şi aşa, ar fi necesară un proiect care să justifice numărul de parlamentari printr-o analiză concretă. Cred că o astfel de analiză i s-ar putea acorda un an de zile, oricum alegerile vor fi peste mul timp.

  Interesantă este însă Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, pentru a reglementa câteva elemente în vederea organizării referendumului solicitat de preşedintele României, pe tema parlamentului unicameral, anunţată de Primul-ministru Emil Boc. Este pentru prima dată aud de modificarea unei legi pentru a se potrivi unui eveniment izolat. Am ajuns să modificăm legi pentru a servi 24 de ore?

  • De acord cu tine, Bibliotecarule. Toate consideratiunile tale sunt corecte. Basescu e disperat sa-si asocieze ceva de numele sau care sa-i sporeasca popularitatea. Este inadmisibil sa propui o astfel de tema atunci cand e campanie electorala prezidentiala si cand, din doua una, ori informezi populatia in legatura cu sistemul bicameral si faci dezbatere publica, ori faci campanie prezidentiala. Lui Basescu ii e teama de cea de-a doua si doreste sa o obtureze cu ce-i vine la indemana: tema drogurilor usoare, a sexului comercial, a raporturilor dintre PSD si PD (tot un sex comercial), a sistemului unicameral. Ori Basescu va reusi sa prosteasca poporul, ori va sfarsi penibil.

 2. tibi spune:

  Apreciez faptul ca raspundeti la multe din comentariile facute la articolele dumneavoastra.Apreciez faptul ca este usor de facut comentarii pe blogul dumneavostra.Nu cunosc in afara de blogul dumneavostra si al d-nei consilier Andreea Vass alt blog al unei persoane implicata politic care sa intruneasca cumulativ aceste cerinte.
  Am insa o mare retinere de a face comentarii pe acest blog din cauza supararii mele(extrem de mari)fata de politica(antiliberala dupa parerea mea) pe care ati facut-o in perioada cat ati fost ministru in privinta sprijinirii sectorului bugetar(automat in defavoarea celui privat).In 2004 venitul mediu la stat era aproximativ egal cu venitul mediu in mediul privat.In 2008 venitul mediu la stat a ajuns sa fie cu 40% mai mare decat in mediul privat.In 2004 cheltuielile salariale ale statului reprezentau sensibil sub 6% din PIB iar in 2008 au ajuns sa fie peste 8% din PIB.Sigur ca nu ati fost ministru in tot acest timp dar si in perioada cat ati fost ministru aceste procente au continuat sa creasca in favoarea sistemului de stat(automat in defavoarea sistemului privat)

  • Draga Tibi,
   Nu compara situatia din 2004 cu cea din 2008. In 2004 diplomatii romani aveau salarii de mizerie si comparatia cu diplomatii din celelalte tari punea pe ambasadorii nostri intr-o postura penibila. In 2004 cercetatorii nostri, chiar daca aveau statutul echivalat cu al gradelor universitare, aveau salarii la jumatate. Profesorii si medicii aveau venituri mizerabile. Nu aveam nici o structura care sa se ocupe de interfata cu Uniunea Europeana. Nu aveam, de pilda, Ministerul Integrarii ori, mai tarziu, Departamentul de Afaceri Europene. Nu aveam autoritatile care sa se ocupe de absorbtia fondurilor europene. Nu aveam APIA, pentru derularea politicii agricole comunitare. Nu aveam politia comunitara si politica de securitizare a frontierelor cu tarile non-UE. Nu aveam armata salarizata.
   Nu spun ca nu s-au facut greseli, dar nici situatia in care eram nu putea fi continuata.
   Politica liberala se judeca mai ales dupa climatul instaurat intr-o tara, dupa atitudinea fata de societatea deschisa, dupa ospitalitatea mediului de afaceri, dupa respectul acordat proprietatii si liberei initiative. In cei doi ani cat am fost ministru, Romania a fost pe primul loc in UE la crestere economica si la procentul de investitii publice in totalul cheltuielilor bugetare. Impozitele au continuat sa scada. Aveam 25 000 de firme cu capital italian si 14 000 de firme cu capital german. In 2007 si 2008 am primit 18 miliarde de euro investitii straine, cat in toata perioada 1991-2004.
   Ca sa nu mai vorbim de presiunile enorme, agresive, populiste si demagogice, la care ne-au supus presedintele Basescu, PSD si PDL.
   E nevoie de o reforma profunda a statutui, dar asta nu se putea face cu un Guvern de 18% in Parlament.

 3. gelu spune:

  Traian Lukasjenko al Romaniei Udrea!!!

  Securistul bisnitar e sef peste CSAT, SRI, SIE, DNA, MAP, MAI ii mai trebuie doar un Parlmanet Unicameral si dictatura clanului e gata. Doua mandate Mircea, doua Udrea, doua Elena, doua nepoata cu armamentul si mai apoi calul si ciinele familiei. Cele doua fatuci ale lui tata neputind sa aiba urmasi.

  • Draga Gelu,
   esti bun de agent electoral in campanie!
   In ce priveste FMI, ei stiu foarte bine ce harababura e in Romania, numa ca vor sa-si recapete sferele de influenta pe care le-au pierdut in trecut si atunci accepta oice doar-doar isi vor mentine Memorandumul. Cum altfel crezi ca ar fi acceptat FMI sa se majoreze deficitul bugetar de la 4,2% la 7,3%, ba chiar laudandu-l pe ministrul de finante?

 4. gelu spune:

  Stimati liberali este asa de greu ca, sa faceti o informare completa la Parlamentul European, la ONU, agentii de presa internationala si guvernele tarilor democratice europene, USA despre toate masurile luate de Basescu care duc efectiv spre dictatura dar mai ales la fraudarea alegerilor prezidentilae de luna viitoare? Dar si la FMI prin care sa aratati situatia reala a economiei romanesti in aceste zile dar mai ales ca, Basescu si Isarescu au cerut imprumutul de 13 miliarde de euro fara respectarea legalitatii ocolind Parlamnetul ceeace face ca, in viitor cind Basescu nu va mai fi presedinte Romania sa poate sa anuleze pe cale juridica returnarea imprumutului respectiv si sa-i trimita pe cei de la FMI sa-si recupereze banii inmpumutati de la cei care i-au cerut. Si vad ca, continuati s-o trimiteti pe doamna Cimpeanu in continuare in emisiuni televizate la care participa si indivizii fara bun simt ca, Boureanu, Sulfina Barbu… si alti consilieri prezidentiali la fel de mirlani ca, ei. Voi nu aveti un staff de campanie si relatii cu presa bine pus la punct? Pierdeti efectiv pe mina voastra tocmai ca-i tot lasati pe pedeleii astia mincinosi si imbecili sa-si bata joc de dumneavoastra a liberalilor. Cu stima gelu si treziti-va din necombativitate.

 5. ioanaika spune:

  ” Tara arde si baba se piaptana!” Asta era ultimul lucru care ne lipsea noua romanilor: pe langa criza financiara sa avem si criza politica.
  Pardon! Si un Parlament Unicameral! Si suntem aranjati pe viata, o sa ne uitam la cei din Iran si o sa spunem ca ei o duc ca in rai, in comparatie cu ce va fi in Romania.
  Este timpul ca stafful de campanie a PNL-ului sa iasa odata la rampa si sa nu le mai permita ”pedeleilor”,cum spune mai sus Gelu, sa-si bata joc de romani si de lucrurile bune facute de liberali in Guvernul Tariceanu.

 6. Astăzi, am învăţat să folosesc perfectul compus: PSD a fost la guvernare! Totodată, am învăţat şi faptul că gramatica nu ţine loc de politică, atunci când ai o agendă de respectat. Am doar o singură întrebare pentru fosta alianţă (PDL+PSD) şi nu pot să mă abţin. Cine răspunde, totuşi?

 7. gelu spune:

  Domnule Vosganian, nu ma bucura ca, sunt bun de agent electoral in campanie? sa vreau si nu pot sa fac asa ceva din motive obiective. E de ajuns sa-mi urmati sfaturile pe care vi le dau si va asigur ca, veti cistiga prezidentia. Angajati si un psiholog bun in arta limbajului relatiilor interumane, la inaltimea prof. Teodorescu si luati dumneavoastra ca, partid masurile necesare, gasiti 5-6 liberali inteligenti, asezati-i in fata unor monitoare intr-o camera la sediul PNL in trei schimburi pina la alegeri, daca e cazul alegeti 10-12 inteligenti si actionati in cunostiinta de cauza pentru impunerea adevarului pe forumurile ziarelor si in mass-media romaneasca si mai ales in confruntarile cu bourenii si barbulenele de pe presa on-line (aveti de luptat cu psihologii cu ochii albastrii in arta imbirligarii vopsiti la piata mari specialisti in diversiuni si aruncatul gaina in curtea altora ce le traseaza pedeleilor ce sa vorbeasca in mass-media romaneasca ceeace sa spuna, nu vedeti ca, toti pun aceeasi placa) asa ca, acestia trebuie sa fie incisivi si sa-i puna la punct direct pe acesti mirlani si sa nu jigneasca decit cind sunt jigniti in mod intentionat si care sa posteze numai stirile si informatiile adevarate. Faceti acest lucru si pina la alegeri veti creste foarte mult in sondaje. Si ori de cite ori vreun Videanu, Boc, Berceanu, Udrea, Stolojan, Flutur, Boureanu, Basescu fac o afirmatie mincinoasa impotriva PNL tineti imediat o conferinta de presa si demonstrati-le ca, efectiv acestia mint acuzindu-i direct de minciuna cu dovezi concrete de la M.Finante, BNR si actele din timpul guvernarii Tariceanu si daca nu se potolesc, dati-i in judecata direct si la obiect. Si n-o mai trimiteti pe doamna Cimpeanu sa fie luata la misto de im..bii respectivi in emisunile de televiziune, e ca si cum bagi un miel in cusca cu hiene in speranta ca, hienele nu-l vor devora. In ceeace priveste FMI, nu credeti ca, FMI e si naiv???, daca le-a dat gir este pentru ca, acesta a pus botul efectiv la imbirligaturile si tromboanele lui Basescu, un specialist scolit la Baneasa in arta minciunii basca ca, Traian a fost si bisnitar greu de tot uns cu toate alifiile ce avea strinsi un milion de lei!!!!! din bisnita in Dec. 89. Ia informati-i pe cei din FMI ca, Basescu-Isarescu-Boc au dorit acest imprumut pentru a plati pensiile celor 100.000 de securisti si activisti ce papa 1,8 miliarde de euro si celor 5/6 capete de organe din servicii si sunt vreo 8 care toaca si ele 1,5 miliarde de euro, deci in total 3,3 miliarde de euro anual si explicati-le ca, efectiv cu toate masurile impuse de FMI, tara la nivelul puterii economice pe care o are nu va putea efectiv plati imprumutul si dobinzile aferente, deci FMI isi va pierde banii imprumutati. Dupa cum stiu ultima intilnire a FMI inaintea luari hotaririi de a acorda acest imprumut initial a fost cu Basescu si consilierii lui, care l-au ametit pe reprezentantii FMI cit curinde chiar si cu ajutorul actelor guvernamentale masluite. In rest, vreti o mostra de cum trebuie lucrat cu acesti indivizi intrati pe Ziare.com si cititi-ma pe mine gelu, nivel x5, semnele varsatorului ca, avatar. Eu daca stau pe forumuri stau sa arat adevarata fata a acestor hiene, fostii de toate categoriile de la Secu care sunt efectiv vinovati de tot raul care se tot rostogoleste in societatea romaneasca din Dec. 89. Efectiv nu mai suport miciunile lor la care fac alergie si ma ingrozeste cu adevarat pina la exasperare directia in care este impinsa Romania din punct de vedere economic si financiar chiar de catre ei prin Basescu pe care-l sustin in totalitate. Si bineinteles bombardati guvernul lui Basescu cu motiuni de cenzura in cascada, cite una pe saptamina, sa fie tinut mereu sub presiune fara tamtamul initial de a dezvalui in mass-media romaneasca ce motiune aveti de gind sa introduceti in Parlament. In speranta ca-mi veti asculta totusi sfaturile va doresc toate cele bune, gelu.

 8. gelu spune:

  Badea e un mare prost, cum o fi terminat Facultatea de Informatica cu care se lauda nu stiu, deoarece la logica este un Mare Zero Barat? Si pe linga ca, e un Mare Zero Barat la logica, mai si inoculeaza cetatenilor ideiea cum ca, de atit lehamite pentru clasa politica, nu se va duce la vot. Avind in vedere ca, poanta asta de a sta acasa sau a vota cu buletine in alb sau anulate, este o gaselnita aruncata de psihologii securistii ce fac parte din stafful lui Basescu tocmai ca, Traian sa cistige inca un mandat la Cotroceni. Basescu avind electoratul sau de 5-6 milioane care il sustin si care in mod sigur voteaza cu el, ducindu-se efectiv la vot. Mai ramin celelalte 12-13 milioane de alegatori care nu sunt fani Basescu dar care o mare parte dintre ei nu se vor duce la vot pe baza lehamitei inoculate de ani de zile si de Badea (in Gura Presei si la emisiunile lui de radio) cum ca, e mai bine sa stai acasa ca, tot una e, indiferent cu cine votezi chiar daca nu-ti place Traian. Daca 70% dintre acestia a votantilor lehamisiti de imbecilitatile cre..ti..ne ale lui Badea vor sta acasa, Basescu Traian va iesi presedinte indiferent de candidatul cu care acesta va ajunge in turul 2. Basescu avind votantii lui de 5-6 milioane iar candidatul opus lui Basescu va fi votat de cei 30% din restul electoratului care nu-l doreste pe Traian ca, presedinte si care reprezinta in final 3,6-3,9 milioane de votanti anti-Basescu care au votat in primul tur cu ceilati candidati. Deci singura modalitate ca, Traian sa nu mai cistige inca un mandat este o prezentare masiva la vot si votarea in turul doi al oricarui candidat opus lui Traian Basescu. Deci daca Basescu Traian va cistiga turul doi al prezidentialelor se datoreste si formatorilor ca, Badea care de ani de zile inculeaza lehamitea in urechile electoratului cum ca, de ce sa ma mai duc al vot daca toti sunt candidatii sunt la fel, mai bine stati acasa. Acum v-ati prins de ce Badea a fost lasat sa-si bata joc de toata clasa politica dar mai ales de Basescu Traian la Sinteza Zilei? Sa-i asigure prin munca lui de latrator la luna covorul rosul pentru al doilea mandat in fruntea tarii? Daca a facut-o din prostie sau din interese banesti, asta e o alta problema, dar ceeace ramine este faptul ca, Badea il va ajuta pe Traian Basescu sa ajunga presedinte daca prezenta la vot nu va fi mai mare de aproximativ de 70% din totalul electoratului cu drept de vot al Romaniei. DECI SUB 70% PREZENTA LA VOT, TRAIAN BASESCU CISTiGA UN MANDAT.

 9. gelu spune:

  Sub 70% prezenta la vot Traian Basescu cistiga alegerile prezidentiale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Citi strategi de campanie electorala ai PNL, PSD, PRM si Oprescu sunt constienti de acest lucru? Nici unul, au mai ramas aproape 2 luni si toti contra candidatii nu se prea vad pe sticla cu masuri concrete pentru a face astfel ca, peste 70% din electoratul cu drept de vot din Romania sa iasa la urne si sa nu voteze Traian Basescu. Basca ca, mai ales PNL care ca, principal partid parlamentar de opozitie doarme in ghiete si nu reuseste sa-si incropeze o baterie puternica de blogisti care sa mature toate miciunile ce sunt varsate intr-o veselie de fitilistii PD-L astfel incit Cirn Antonescu sa patrunda in mintile cetatenilor cu drept prin intermediul tuturor segmentelor mass-mediei din tara si care sunt scirbiti de Traian Basescu dar care nu se duc la vot pe mina celor ca, Mircea Badea sa se prezinte la vot si sa nu-l voteze pe acesta. De bun timp i-am atentionat pe domnii Tariceanu, Antonescu, Olteanu si acum pe dumenavoastra dar parca, sfaturile mele se lovesc de un perete dupa care cad in desuitudine? Nu va inteleg, ati platit o groaza de bani pe strategii adusi din strainatate care nu cunosc realitatile Securistate=SRI vis-a-vis de aruncatul gainii in curtea altora cu care o sa ajunge la un fiasco total. Fara o propaganda electorala pe ultima suta de metri pentru a convinge 70% din electoratul cu drept de vot sa vina la urne ati pierdut partida, atit dumneavostra PNL, cei din PSD, PRM si Oprescu. Toti candidatii pot sa puna batista pe tambal si sa se retraga din competitie. E asa de greu ca, PNL sa coopteze un maestru de talia domnului Profesor Teodorescu!!!!!! si o echipa de blogisti si sa treceti la lucru cu turatie maxima in aceasta campanie electoral??? Nu o faceti, o sa iasa din nou Traian Basescu si o sa bage definitiv Romania in prapastie, actiune care va duce la disparitia tarii ca, entitate statala in viitorul nu prea indepartat. Aici se va ajunge. Iar daca nu vreti sa luati masurile cele mai concrete va rog frumos faceti cunoscut acest lucru ca, sa nu ne mai punem speranta in PNL, un partid care a avut cea mai buna guvernare in mandatul 2004-2008. Nu va inteleg, nu va inteleg, nu va inteleg, nu va inteleg pe voi liberali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. tibi spune:

  d-le gelu
  vorba lunga,saracia omului

 11. tibi spune:

  d-le Varujan Vosganian
  Aveti dreptate.Dar acestea sunt explicatii.Daca trebuiau marite veniturile intr-un loc trebuiau micsorate altundeva.Daca era nevoie sa se infiinteze entitati noi trebuiau reduse altele ca era de unde.Statul nu are voie sa concureze mediul privat nici pe piata fortei de munca.Este evident meritul liberalilor in a face bani si in a face sa creasca economia.Daca nu iar fi risipit asa usor era exceptional.Dar sa speram ca veti avea ocazia sa aveti din nou responsabilitatea guvernarii si cheltuielile cu salarii ale statului vor fi sub 6% din PIB si venitul mediu la stat nu va fi mai mare decat in mediul privat

 12. gelu spune:

  d-le tibi, da cine le da in vileag strategia de campanie PD-L cu al lor presedinte, vorbeste mult si nu spune nimic. indicati-ne va rog cum credeti ca, Basescu va putea invins in alegerile cind el e sigur pe 5-6 milioane de voturi date de cetatenii ultrasi ai acestuia pe cind electoratul scirbit de politicieni nu se va prezenta la urne? basca, furtul masiv prin turism electoral care se pregateste. si vedeti eu am post niste ideei palpabile, care se vor adeveri peste 2 luni pe cind dumneavoastra ati scris 2 rinduri vis-a-vis de rindurile postate de mine. daca nu postam cele relatate nu mai aveti ocazia ca, nici aceste trei cuvinte sa le mai scrieti pe aici. sa inteleg ca, sunteti un liberal convins, dupa lungimea frazelor? sunteti mai degraba din tabara fitilistilor portocali ce supervizeaza toate forumurile adversarilor politici lor. si daca sunteti suparat pe guvernarea Tariceanu sunteti mutumit de toate masurile pe care actualul Boc le-a luat in aceste 9 luni, in mod sigur nu, dar trebuiesc criticati liberali o moda a la Secu din 1947 incoace.

 13. gelu spune:

  Liberalilor ati guvernat bine tara dar la propaganda electorala sunteti varza, varza, varza, varza toti reprezentantii vostri vorbesc prostii cum ca, romanii s-au saturat de Basescu datorita problemelor economice ce se agraveaza din zi in zi utind ca, ori nu vreti, ori nu va duce capul ori aveti printre voi conserve care nu va lasa sa luati masurile adecvate ca, propagnada electorala a lui Traian e facuta de psihologi securisti experti in manipulare care pot sa-l scoata pe acest securist pervers chiar si-n timp de razboi presedinte daca alegerile ar fi posibile si in asemenea cazuri de constitutie.

 14. i spune:

  Citesc acum CARTEA SOAPTELOR .Nu vreau sa ocup prea mult din spatiul virtual cu parerile mele despre ceea ce faceti, dar ispita e mare.Interesant cum zgomotele vietii politice nu v-au indepartat de muzica ascunsa a cuvintelor si cum profesia de economist nu v-a asfixiat eul metafizic.
  E prima oara cind ma opresc pe blogul Domniei Voastre , anume pentru a va spune ca e mare pacat sa-l faceti pe scriitorul Vosganian sa-si piarda timpul pretios in viata politica aducatoare numai de trista experienta cetateneasca.Desi, daca ma situez putin intr-o perspectiva pragmatica ,s-ar putea spune ca aduceti si un mic serviciu scriitorului, prin vizibilitatea de care se bucura omul politic.Va doresc sa gasiti timp si putere sufleteasca pentru creatia autentica. In libraria pe care o voi deschide curind , intr-un mic oras din nordul Moldovei,voi prezenta cu multa pasiune cartea dumneavoastra,asezind-o in ilustra descendenta a lui Garabet ibraileanu,marele om de cultura pe nedrept lasat in umbra de societatea actuala,scaldata de soarele ignorantei ,al frivolitatii si al mercantilismului.

  • Draga I, multumesc pentru opinii. Ai mare curaj ca deschizi o librarie, s-ar putea ca intr-un oras mic oamenii sa aiba mai mult drag de carte. Eu am crescut la Focsani si ascultam la radio mai multe concerte de la Ateneu decat as fi vazut pe viu daca as fi crescut in Bucuresti. Cat despre Garabet Ibraileanu, nu cred ca e umbrit, iar Adela a ramas o carte vie. Stiai ca a avut o iubita cu mult mai tanara care s-a sinucis putin dupa moartea lui?

 15. In lumina liniilor directoare ale Comisiei de la VENETIA-cu privire la procedura REFERENDUMULUI!-,de care face vorbire ina PREMIERUL BOC-,arat ca
  INCA DIN 1998 si 1999 faceam apel la PRINCIPIUL DE DREPT ““TRAIESTE DUPA LEGEA TA NATIONALA”-si nu dupa legislaria internationala care nu se aplica!
  SUO IUREVIVIT[TRAIESTE DUPA LEGEA SA NATIONALA este CONCEPTIA PERSONALITATII DREPTULUI]!ACESTRA ESTE CHIAR TITLUL UNUI ARTICOL PE CARE L-AM SCRIS LA ZIARUL ULTIMA ORA IN ANUL 1998 sau 1999
  LA DEPUNEREA PETITIEI mele –privind ABUZURILE exercitate de persoanele cu functii publice de conducere din cadrul P.M.B. la ,SECRETARA luiI BASESCU,aceasta mi-a dat un biletel cu nr.de inregistrare:32626/21.12..2000A PETITIEIprimite la CABINET PRIMAR ,unde exista mentiunea NU UITA !DESENUL IMPRIMAT pe dovada de primire ,a fost executat prrin grija d-nei architect POPESCU.din cadrul P.M.B.(am chiar si dovada tiparului,imprimeului biletelului de conformare de primire a petitiei,cu omuletul care se uita la BEC,si spune NU UITA(probabil lumina aprinsa cand pleci din birou) ).De forma,BASESCU lasa lumina aprinsa permanent in birou creind impresia trecatorilor ca el lucreaza si in afara programului de 8 ore!.In realitate., BASESCU era permanent a PARTID ,neinteresandu-l de mersul acelei institutii publice ,asa cum nu l-a interesat cum au functionat institutiile publice 5 ani de zile,ca sa nu spun de aproape 20 de ani de zile!
  Evident ca NU AM UITAT nici faptele savarsite de simpatizantii P.D.L. din D.G.J.C.L. P.M.B.-cel putin cele aratate in PLANGEREAlui TRAIAN BASESCU SI A ACOLITILOR LUI “JURISTI”POLITIZATI–inregistrata sub nr.5281/1.08.2003-dosar deraiat de 6 ani de zile de catre fostul ministru al transporturilor – precum trenurile –de pe linia de cale ferata-,autor care din noiembrie 2004 a devenit PRESEDINTE al statului roman!
  CU PRIVIRE LA DOSARUL REVOLUTIEI,BASESCU s- a dat de gol ca nu il intereseaza solutia pe care trebuie sa o dea PROCURORUL GENERAL al Ro., REGULA REGIMULUI IMPERIAL ROMAN “IMPARATUL ESTE IN AFARA LEGILOR” SI-A INSUSIT-O TRAIAN BASESCU INCA SI IN ANUL 1991-CAND ERA MINISTRU AL TRANSPORTURILOR
  La traficul de influenta all lui BASESCU,MINISTRUL BLAGA A FOST COMPLICELE COMANDANTULUI SECTIEI A 9 A , DECLARANDU-SE NECOMPETANTA in lucrarea penala inregistrata sub nr..1435015(2007),DECLINAND COMPETENTA in acest dosar penal nr.1435015/-IN FAVOAREA PARCHETULUI de pe langa JUDECATORIA SECTORULUI 2 Bucuresti.
  BASESCU a incercat sa iasa din CRIZA pe care a determinat-o sperand ca il poate pacali -prin asa -zisa INTALNIRE-de crae a facut caz-prin solicitarea lui NICA de a-si da DEMISIA.
  CHIAR VIDEANU s-a dat de gol in 29.09.2009,ca chiar de la semnarea in decembrie 2208 a PROTOCOLUI DE COLABORARE intre PDL si PSD,s-a pus problema de catre PDL ca PREMIERUL BOC poate revoca pe orice membru al guvernului.Ca atare,inca de atunci,BASESCU SI PDL premeditasera ca in ultimele doua luni de zile,ministrul de interne,ministrul educatiei, s afie debarcati,pentru a nu crea probleme REALEGERII lui BASESCU in functia suprema in stat de PRESEDINTE.
  Conventia semnata de PDL-ul a avut o cauza ILICITA,iar consimtamantul PDL-ului nu este valabil,CONVENTIA [Pactul pentru Romania] intre cele doua partide ESTE NULA art.948 cod civil:CONDITIILE ESENTIALEpentru VALIDITATEA unei CONVENTII.INTERIMATUL M.A.I. V.BLAGA si O.G.U.de modificare a legii referendumuluide catre PDL (pentru legalizarea prostitutiei si a drogurilor)
  Asa cum a spus si INTERIMARUL BLAGA ,BASESCU -a semnat cererea de revocare a lui Dan NICA
  DE CE Videanu” Propune PSD să păstreze funcţia de vicepremier şi să accepte varianta preşedintelui Băsescu,adica cu ministru de interne si al administratiei publice din OPOZITIE sau “INDEPENDENT”? PENTRU CA II ESTE TEAMA de NICA =ministrul de INTERNE si al ADMINISTRATIEI care a dovedit intentiile de fraudare ale alegerilor PREZIDENTIALE ale PDL -ului!
  Cu privire la propunerea facuta de BASESCU pentru desemnarea ministrului M.A.I. din OPOZITIE ,adica a lui AURELIAN PAVELESCU -promisa lui MILUT din ziua cand acesta a fost ales PRESEDINTE PNTCD
  UDREA A INCEPUT GALCEAVA referitoare la ALEGERILE PREZIDENTIALE,iar NICA A RASPUNS ACUZELOR ADUSE DE FOSTUL CONSILIER PREZIDENTIAL!PENTRU A INTOXICA OPINIA PUBLICA,IN PREAJMA constituirii comisiei pentru anchetarea Elenei Udrea,acesta a declarat ca PSD-ul VA PLECA DE LA GUVERNARE IN ULTIMELE LUNI DE ZILE PANA IN PREZIDENTIALE.IN REALITATE,EA RASTURNA REALITATEA PE CARE O STIA de la BASESCU,.In realitate,vazand cat a scazut in increderea electoratului din cauza CLANULUI BASESCU,,singura sansa de REALEGERE PREZIDENTIALA,este FRAUDAREA acestora
  CAZUL UDREA a fosct scos de pe ordinea de zi de catre presedinta CAMEREI DEPUTASTILOR ANASTASE ,sperandu-se ca vor demisiona dion GUVERN P.S.D.-istii,si P.D.L. va fi sprijinita de UDMR!,si nu vor mai vota impotriva ELENEI UDREA pentru INCEPEREA URMARIRII PENALE!!!
  BOC ISI “JUSTIFICA” PROPUNEREA DE REVOCARE PRETINZAND CA NU MAI ARE INCREDERE IN DAN NICA..IN REALITATE,PRINS CU DECONSPIRAREA VIITOARELOR FRAUDE PREZIDENTIALE (CARE A AVUT LOC SI IN 2004) ,!
  NICA SI 65%DIN ELECTORAT NU MAI POT AVEA INCREDERE IN BASESCU SI ACTIVISTII PDL:BOC,VIDEANU UDREA,BLAGA,STANISOARASI ALTI MAFIOTI!
  CAZUL NICA A FOST REEDITAT SI LA PRIMARIA MUNICIPIULUI BIUCURESTI,UNDE BASESCU TRAIAN ,SANDU ANA ,,IORDACHE ADRIAN ,RADU DINULESCI ,-ACESTORA LKE ERA FRICA DE MINE CA MA PRIND DE AFACERILE LOR RAPORTAT LA REVENDICARILE FRAUDULOASE la care se SOLIDARIZASERA CONTRA-COST MAGISTRATII!I
  PENTRU CURAJUL DE A DEMASCA FRAUDELE PREMEDITATE DE ACOLITII lui BASESCU ,DAN NICA merita sa fie PE VIATA minIistru de interne al ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR .este de laudat SOLIDARITATEA PSD CU MINISTRUL CURAJOS,,LUCRU PE CARE nu la facut si in cazul celorlalti ministry d einterne PSD revocati de TOTALITARUL BASESCU!
  ACIVISTII PDL TRADATORI DE NEAM SI TARA IMBOGATATI PRIN FURT,MINCIUNA,INTOXICAREA,TREBUIE ADUSI IN PIATA PUBLICA SI SUPUSI OPROBIULUI PUBLIC
  PANA ATUNCI,INFRACTORUL BLAGA RAMANE INTERIMAR(45 DE ZILE) pentru a asigura fraudelor electorale pentru realegerea lui BASESCU PRESEDINTE al Ro.
  IATA PLANUL DIABOLIC PREGATIT DE BASESCU in scopul REALEGERII omului evreimii!
  DACA snt analizate textile constitutional ede mai jos ,ne dam seam ace se pregateste de BASESCsi PDL-ul care foloseste drogatii si prostituatele pentru a fi reales PRESEDINTE
  BASESCU si-a incalcat JURAMANTUL depus prevazut la art.82:” JUR SA-MI DARUIESC TOATA PUTEREA SI PRICEPEREA“PENTRU PROPASIREA SPIRITUALA SI MATERIALA A POPORULUI ROMAN,SA RESPECT CONSTITUTIA SI LEGILE TARII,SA APAR DEMOCRATIA , DREPTURILE SI LIBERTATILE FUNDAMENTALE ALE CETATENILOR ,SUVERANITATEA,INDEPENDENTA ,UNITATEA SI INTEGRITATEA TERITORIALA A ROMANIEI.ASA SA-MI AJUTE DUMNEZEU”
  SE DORESTE REVIZUIREA CONSTITUTIEI PENTRUN CA STATUL SA NU M,AI GARANTEZE DREPTURILE SI LIBERTATILE FUNDAMENTALE=-prevazutein CAPITOLUL II IN LEGEA FUNDAMENTALA!
  ARTICOLUL 152
  (1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.
  (2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.
  BASESCU vrea sa fie reales PRESEDINTE debarcand intai pe DAN NICA,apoi pe ANDRONESCU ,ulterior pe ministrii SARBU!
  Conform Constitutiei Romaniei, Cap. VII Revizuirea Constitutiei, art. 150 si art. 151, INITIEREA modificarii Constitutiei NU se poate face prin referendum.
  Prin referendum se poate aproba proiectul de revizuire aprobat de Parlament cu 3/4 din numarul parlamentarilor, art. 151, alin. 1 si alin.3. din Constitutie.
  Conform legii referendumului nr. 3/2000 art.12, alin(1) modificarea Constitutiei NU se poate face prin referendum.
  Cele 8 domenii definite de interes national pe care se poate consulta poporul prin referendum NU includ si revizuirea Constitutiei.
  ROMANIA ESTE O REPUBLICA PARLAMENTARA SI NU UNA PREZIDENTIALA! !ACEASTA SE POATE DEDUCE CEL PUTIN DIN FAPTUL CA PRIMA INSTITUTIE PUBLICA la care se refera CONSTITUŢIA ROMÂNIEI este PARLAMENTUL ROMANIEI.
  TITLUL III Autorităţile publice CAPITOLUL I Parlamentul
  Conform Constitutiei Romaniei, Cap. VII Revizuirea Constitutiei, art. 150 si art. 151, INITIEREA modificarii Constitutiei NU se poate face prin referendum.
  Prin referendum se poate aproba proiectul de revizuire aprobat de Parlament cu 3/4 din numarul parlamentarilor, art. 151, alin. 1 si alin.3. din Constitutie.
  Conform legii referendumului nr. 3/2000 art.12, alin(1) modificarea Constitutiei NU se poate face prin referendum.
  Cele 8 domenii definite de interes national pe care se poate consulta poporul prin referendum NU includ si revizuirea Constitutiei.
  CEAUSESCU a avut DREPTATE cu privire la AGENTURILE STRAINE!
  CEI CARE AU TRADAT PRIMII,AU FOST CEI CARE SE AFLAU IN AFARA GRANITELOR TARII,SI CARE AU FOST CUMPARATI de catre OMOLOGII lor din C.I.A.,F.BI..,ALTE SERVICII SECRETE inainte de anul 1989
  BASESCU A FOST UNUL DINTRE ACESTIA,MOTIV PENTRU CARE A FOST PROMOVAT PERMANENT IN FUNCTII CHEIE IN STATUL ROMANESC
  BASESCU ESTE UN REPREZENTANT AL AGENTURII STRAINE(EVREIESTI)care doreste majorarea extrema a preturilor si tarifelor la bunuri si servicii –PRIN INLOCUIREAcu CU EURO,O PAINE, VA COSTA CAT COSTA IN present in FRANTA,adica 45 d e LEI
  Art.137Sistemul financiarSE DORESTE INLOCUIREA LEULUI cu EURO pentru ca romanii sa moara de foame si sai instraineze pe nimic locuintele!
  BASESCU si activistii sai de partid,TREBUIE DEMIS si anchetat pentru ca a mintit electoratul 19 ani si jumatate in primul rand cu calitatea sa de AGENT AL SECURITATII!.CNSAS-ul il; acopera in solidat ci LIDIA BARBULESCU care coordoneaza toate solutiile judiciarer importante.
  P.D.L. –ul trebuie scos in afara legii,pentru ca violeaza si desfiinteaza drepturile fundamnentale ale omului!
  PENTRU CA AFOST CURAJOS SI ASPUS ADEVARUL ,DAN NICA PLATESTE CU FUNCTIA.
  DUPA CE A SCHIMBAT DOI MINISTRI de la M.A.I,.BASESCU A CREZUT ca NICA nu v-a misca in front ,de teama sa nu fie schimbat ca predecesorii sai !
  PE VREMEA MINISTRULUI DE INTERNE BLAGA(unealta murdara alui BASESCU)sau petrecut infinit de multe infractiuni,in raport de ce sa intamplat dsin decmbrie 2008 pan in present! Raportul Comisiei juridice în care se cere avizarea cercetarii penale pentru delapidare în cazul fostului ministru al tineretului Monica Iacob Ridzi a fost scos ieri de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor, tot din motive procedurale. “Raportul Comisiei juridice a fost trecut în Biroul Permanent pe pozitia a treia pe ordinea de zi a plenului, dar raportul nu a venit, si nici proiectul de hotarâre, asa ca amân acest punct de pe ordinea de azi”, a precizat, în plen, presedintele de sedinta, Daniela Popa
  BOC este santajat de BASESCU cu ANGAJAMENTUL dat SECURITAII pe vremea cand facea rmata la SECURITATE.Iata de ce BOC executa ordinele ilegale ale lui BASESCU!.,si de ce nu a minttit peroada militara din CURRICULUM VITE!
  BASESCU,BLAGA VIDEANU fac parte din MAFIA POLITICA ADMINISTRATIVA-JUDICIARA .CU TITLU DE EXEMPLU A SE VEDEA TRIMITEREA in octombrie 2006 a DOSARULUI de la DNA BUCURESTI la PARCHETUL de pe langa CAB,PARCHETUL de pe langa TB,PARCHETUL de pe langa JUDECATORIA sector Bucuresti,SECTIA 9 de POLITIE sector 2 BUCURESTI .Ulterior lucrarea penala a mers catre PARCHETUL de pe langa JUDECATORIA sectorului Bucuresti-privindul- pe infractorul OPREA NICOLAE care a pretins ca INSELACIUNEA prevazuta de legea penala[art.215C.p.] ,este de natura civila[REZOLUTIA nr.1550/28.05.2007=Neinceperea Urmaririi Penale data de PRIM PROCURORUL STEFAN MANEA DOSAR nr. 15530] din ..28.05.2007INSELACIUNEA A CONTINUAT de catre ALTI CHIRIASI (manuiti de catre BASESCU PDL)pana in 2008 Aceştia sunt
  VIITOAREA FRAUDA PREZIDENTIALA ESTE EVIDENTA!
  BEC :Hermina Ana Iancu, Gheorghiţa Luţac, Georgeta Teodorescu, Maura Olaru şi Dănuţ Cornoiu. Dintre cei cinci judecători desemnaţi astăzi urmează să fie ales, în termen de 24 de ore, preşedintele BEC. De asemenea, până vineri, componenţa BEC trebuie completată cu preşedintele şi vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente şi cu câte un reprezentant al fiecărui partid parlamentar.
  Până la 1 noiembrie, BEC trebuie completat cu reprezentanţii formaţiunilor politice care nu sunt în Parlament şi care au propus candidaţi pentru prezidenţiale.
  Hermina Ana Iancu este judecător la Secţia penală, Gheorghiţa Luţac, la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, Georgeta Teodorescu şi Maria Olaru sunt de la Secţia comercială, iar Dănuţ Cornoiu la Secţia Civilă.
  Judecătoarea Maura Olaru a mai făcut parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile Parlamentului European, din 2007, când a fost locţiitor al preşedintelui BEC. În componenţa aceluiaşi Birou Electoral, pentru alegerile europarlamentare din 2007 a făcut parte şi Gheorghiţa Luţac, nominalizată din nou într-un BEC.
  Dat afară din magistratură
  Dănuţ Cornoiu a fost judecătorul care a făcut parte din completulcare a dat câştig de cauză, în 30 septembrie 2005, familiei ministrului Justiţiei, Monica Macovei, şi unei alte persoane, în dosarul privind revendicarea imobilului naţionalizat în care locuiesc părinţii fostului ministru şi actualului europarlamentar Monica Macovei. La sfârşitul lui noiembrie 2005, DNA a declanşat verificări sub aspectul comiteri unor fapte de corupţie, legat de modul în care părinţii ministrului Justiţiei au obţinut apartamentul în care locuiesc.
  În urma acestei anchete, în martie 2006, judecătorul Dănuţ Cornoiu – la momentul respectiv şeful secţiei civile a instanţei supreme – a fost exclus din magistratură de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), decizia CSM fiind anulată de Curtea Supremă, în urma unei decizii definitive, care a înlocuit sancţiunea excluderii cu diminuarea indemnizaţiei de încadrare cu 15 la sută pentru o perioadă de trei luni.
  Anchetă fără final
  În paralel cu acţiunea disciplinară declanşată de CSM împotriva lui Cornoiu (care s-ar fi implicat în transferarea unui dosar de la un complet de judecată la altul, pentru a intra un judecător care avea interes în cauză), procurorii anticorupţie au început verificări legate de modul de repartizare a cazului.
  La câteva luni de la demararea cercetărilor, procurorii şi-au declinat competenţa în favoarea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, întrucât au constatat elemente constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi nu fapte de corupţie.
  Ulterior, procurorii Secţiei de Urmărire penală şi Criminalistică au stabilit că judecătorul Dănuţ Cornoiu nu a avut nici o implicare în repartizarea dosarului respectiv, nesemnând nicio rezoluţie în acest sens.
  “Nu este nici o fericire să fi în BEC”
  Conform legii, la tragerea la sorţi au participat toţi magistraţii activi din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu excepţia şefilor de secţie şi a purtătorului de cuvânt. Conform tabelului nominal de pe situl Consiliului Superior al Magistraturii, la Înalta Curte sunt 115 magistraţi judecători. Pentru participarea la BEC magistraţii primesc 50 de lei pe zi.
  Magistratul Vasile Alexandri, cel care a fost preşedintele BEC la ultimele alegeri, cele din iunie 2009, a declarat pentru evz.ro: “Magistraţii fug de participarea în BEC. Nu este nici o fericire să fi în BEC, plăcere, iar la alegerile de acum, probabil că va fi şi foarte greu, pentru că au altă încărcătură. Nu pot să-mi explic cum două judecătoare care au fost împreuna în BEC în 2007 sunt din nou împreună. Tragerea a fost transparentă şi publică”.
  Referitor la desemnarea lui Dănuţ Croitoru în BEC, magistratul Vasile Alexandri a spus: “Eu aş cere să fiu retras din BEC, ca să nu existe nici un fel de suspiciuni”.

  • Chestiunea este, MAAT, cum sa convingem pe romani de toate astea. Ei zic ca, cu cat Basescu e mai certaret si mai incurca-lume, cu cat are mai mult dispret fata de lege, e mai tare.

 16. i spune:

  Va multumesc ,la rindu-mi ,pentru ca ati citit mesajul.
  Din pacate,Adela este mai cunoscuta ca titlu de carte decit ca personaj.Vreau sa spun ca romanul este mult prea rafinat ca sa fie citit.Dar acest lucru se intimpla si cu AMINTIRILE lui Creanga etc.
  Sint profesor si am imaginea lui Ibraileanu -critic literar si filosof al culturii.Ideile sale despre spiritul critic nu s-au perimat ,ca si teoria despre creatie si analiza in constructia epica.
  In chip firesc ,aduce in spatiul nostru cultural- nume precum cel al lui Proust (este primul comentator ,la noi,al romanului IN CAUTAREA TIMPULUI PIERDUT),dar nu se dezice de traditionalism pe care il considera mai adecvat ca ingredient fundamental in drumul Romaniei spre modernizare.Va doresc spor si temei in ceea ce faceti.

 17. gelu spune:

  Intrati mai care sunteti buni in a scrie versuri, vorba vine, pe forumuri si combateti toate lighioanele pedeliste care de cele mai multe ori te jignesc doar pentru ca, nu esti pe linie cu ei. Ei avind doar o singura sarcina sa discrediteze tot ce nu e pro-Basescu si pro-PD-L si sa arunce o groaza de minciuni la adresa contra-candidatilor si a partidelor pe care le reprezinat acestia dar in special a PNL. Demontati-le minciunile cu date concrete,iar raspunsurile voastre adresate acestor mincinosi inmagazinati-le in mape, in memoria computerului pe grupe legate de tematica minciunilor lor ca, sa fiti operativi in munca depusa, copiati si postati cele postate de mine mai departe pe toate forumurile cu trafic mare de cititoti si ziarele on-line, daca nu sunteti asa buni in exprimare ideilor. Va jignesc, jigniti-i la rindul vostru de zece ori mai mult, va jignesc din nou jigniti-i din nou de o suta de ori mai mult si uite asa in scara exponetiala pina se vor satura sa va mai jigneasca. Ca sa va convingeti intrati pe Ziare.com si vedeti cum ma comport eu cu ei. Cititi de asemenea tot ce am postat eu aici vis-a-vis de fraudarea alegerilor si tactica folosita de Traian si formatorii de opinii din presa-romaneasca si raspinditi ideile mele mai departe in special combateti tactica acelora care l-au votat pe Traian in 2004 dar care acum sunt oripilati de toata clasa politica romaneasca incit nu se mai duc la vot cum ca, nu au cu cine vota. Exem. Ioana Dobre, CTP si Mircea Badea. Toti acesti fiind platiti contant sau cu cecuri in conturile lor din strainatate, acestia stiind ca, in lipsa masiva la vot va iesi Basescu care are ultrasii lui de 30% din electorat iar pentru a-l bate pe Traian este nevoie de o prezenta de 70% din tot elctoratul la vot. Va implor sa faceti acest lucru pentru ca, la ora actual Traian Basescu si cu securistii lui din spate sunt cea mai mare belea pentru aceasta tara. Si inca un mandat cu el in fruntea tarii, Romania va ajunge efectiv sa fie dezmembrata ca, entitate statala. Nu e de glumit, Basescu este marinar prin pregatire profesionala si mai apoi securist prin clivaj, caracter ce este format din zeci de straturi dupa trebuinta momentului, profun imoral in caracterul cu care s-a nascut dar si bisnitar si nu unul de rind ci unul care a strins 1 milion de lei inainte de Dec. 89 din buf cind o Dacia costa 70.000 de lei. Si cine numai n-a cunoscut un bisnitar in viata sa nu poate sa inteleaga ce caracter poate avea un asemenea specimen inuman. Deci cu dragoste pentru viitorul acestei tari urmariti-mi sfaturile copiindu-mi strategia mea de pe Ziare.com dar mai ales sfaturile postate de mine pe acest blog si invadati netul, de dimineata pina seara, noaptea cind nu puteti dormi, cind aveti timp liber , lasati berica sau alte cele, stati pe net, fiti bine crescuti in limbaj, propagati numai adevarul, nu folositi niciodata minciuna si nu jugniti pe nimeni in mod arbitrar. Raspundeti minciunii cu adevarul dar nu va lasati calcati in picioare si intoarceti jignirile insutit si inmiit asupra celora care va jgnesc in mod gratuit. Si n-o faceti in primul rind ca, liberali chiar daca sunteti liberali in simtiri, faceti-o ca, romani iubitori ai Romanie prezente si viitoare si ca, iubitori de dreptate si adevar. In speranta ca, imi veti urma sfaturile spor la treaba si ginditi-va, va rog sa faceti ceeace faceti din dragoste de tara, pentru viitorul nostru si al urmasilor nostri. La ora actuala Traian Basescu si PD-L reprezinta dusmanii natiei romane si a statului unitar si indivizibil Romania. Deci acesta nu trebui sa ajunga in turul doi iar daca ajunge in turul doi nu trebuie sa ajunga presedinte. De aceea convingeti-va prietenii, cunoscutii, rudele, colegii de serviciu cum ca, sa se duca masiv la vot si sa nu-l voteze pe Traian Basescu nici picati cu ceara. Cu dragoste de tara cu credinta in Cel de Sus inainte. Si schimbati canalul in momentul cind Badea in Gura Presei o ia pe aratura cu clasa politica de care este oripilat si nu se duce de aceea la vot. Toate cele bune gelu cu g mic.

 18. tudor cristian rosca spune:

  domnule vosganian,
  sunt un provincial care v-a fost prezentat de dl corneliu antoniu la lansarea cartii dv la galati drept un “mare” poet, dv replicand cu ideea aceluiasi privind nobel-ul. v-am citit cartea cu “sufletul la gura”, ca sa ma exprim printr-un poncif. o carte extrem de bine scrisa, o carte uriasa. nu pot decat sa ma inclin si sa va multumesc pentru ea. dar dak o singura fraza din aceasta carte este adevarata si traita de dv, retrageti-va din capcana morala a pro-geoanismului. ce legatura poate fi intre dv / cartea dv si urmasii lui stalin? stiu ca decaderile omului nu influenteaza performanta scriitorului, dar e pacat sa stati in genunchi tocmai dv.