Va astept neaparat si pe site-ul www.carteasoaptelor.ro sa vorbim despre ceilalti prieteni ai nostri: CARTILE!

78 Responses to “Va astept neaparat si pe site-ul www.carteasoaptelor.ro sa vorbim despre ceilalti prieteni ai nostri: CARTILE!”

 1. Bibliotecaru spune:

  @ corina chiriac
  Da. Îmi aduc aminte cum domnul Traian Băsescu spunea că în România sunt nu ştiu câte milioane de asistaţi, incluzând şi pensionarii, şi şomerii… Oare domnia sa, când semna acele state de plată la firma pe care o avea, nu vedea că scria acolo ASIGURĂRI? Dat fiind că domnia sa a avut un accident uşor cu maşina acum ceva timp şi probabil că a folosit poliţa de asigurare obligatorie, ar trebui să-l numesc şi eu asistat?

  • @Bibliotecaru

   Chestia cu 11 milioane de asistati e o imbecilitate. Daca un batran primeste si pensie, si ajutor de lemne si tichete de calatorie e numarat de trei ori. In cei 11 milioane intra si peste 4 milioane de copii care primesc alocatie.

 2. @corina chiriac

  Pensionarii nu sunt asistati, ei primesc inapoi banii pe care i-au dat. Copiii sunt prin definitie aistati, cata vreme legislatia internationala interzice folosirea lor pentru munca salariata. Oricum, toata filosofiaasta cu 11 milioane de asistati e o imbecilitate populista.

 3. @Biobliotecaru

  O sa vorbim odata despre originile mele si ce importanta este educatia primita si sentimentul ca este asa de mandru de stramosii tai ca nici in ruptul capului nu trebuiue sa-i faci de ras.
  Acum despre someri. A fost cum spui tu. Deja, insa, la 1 milion de someri, bugetul de somaj devine deficitar. In plus, gandeste-te ca un somer nu costa numai ajutorul de somaj. Imagineaza-ti un salariat cu salariul mediu pe economie. Odata ajuns somer costa bugetul 1500 de euro pe an (daca i se prelungeste ajutorul). In plus, e costa bugetul inca 500 de euro pe an,impozitul pe salariu pe care nu-l plateste. Costa 2000 de euro contributiile la asigurarile sociale pe care nu le mai plateste. Si 1200 euro TVA si accize pe care nu le mai plateste datorita scaderii consumului personal. Cat face? Cam 5000 de euro pe an. Asa ca vezi… Un milion de someri costa 5 miliarde de euro pe an. Ca sa nu mai vorbim de celelalte efecte ale restrangerii pietei.

 4. Bibliotecaru spune:

  @ VarujanVosganian
  Aveţi perfectă dreptate în ceea ce priveşte şomerii, a fost unul dintre motivele pentru care am protestat relativ la concedierile “la număr” din sectorul bugetar cu care domnul Boc şi-a început prima domnie peste guvern… Evident nu m-a asculta nimeni şi domnul Boc a mers înainte cu impozitul “forfetar” (slavă domnului că a înţeles măcar acum că nu este vorba despre un impozit forfetar), adică alte firme închise, alţi şomeri şi o economie… vax.

  Relativ la familie, personal am fost ţinut deoparte de cea mai mare parte a familiei şi nu-mi pot lua rădăcinile de acolo. Mi-am agăţat rădăcinile în personalităţile României, şi rădăcinile se usucă pentru că românilor le mor actorii, le mor personalităţile, le mor inteligenţii… Cred că astfel de fotografii cu câte o istorie de familie ataşată sunt foarte importante şi trebuiesc ţinute în cel mai sigur loc al casei. Sunt gelos pentru că eu nu am decât puţine fotografii şi doar foarte puţine au şi o istorie alături.

 5. @Barosanul

  Sper sa terminam cu impozitul minim. Comisiile pt buget au votat deja pentru eliminarea lui.

 6. Marian spune:

  D-le Vosganian,felicitari pentru minunata d-voastra carte pe care tocmai am terminat-o. Am cumparat-o de la ultimul targ de carte Gaudeamus si mi-a produs o deosebita emotie. O carte absolut minunata.
  Probabil ca din punct de vedere profesional criticii literari s-au expimat si v-au adus laudele binemeritate.
  Putine carti citite de mine in ultima vreme m-au impresionat si emotionat ca aceasta.
  Va doresc succes in continuare atat pe plan literar cat si politic.Avem in continuare nevoie de valori ,repere morale,modele de urmat, care sa faca uitate “ororile “tristului an 2009.
  Am o nedumerire literara!De ce ati epuizat atat de multe subiecte ,personaje fabuloase ca destine literare, intr-o singura carte. Am citit undeva ca ati taiat 150 de pagini din ea.Cu atat de multe povestiri si personaje ati fi putut scrie zece carti nu una!

 7. nationalist spune:

  ohh god. :)). oare de ce…

 8. @robert horvath usa

  Desi unele din lucrurile din mesaj sunt adevarate, nu cred ca asta este un mesaj potrivit pentru cineva care se revendica mostenitor al tronului Romaniei. Fara suparare…

 9. @robert horvath usa

  Am colaborat multi ani la Ziua si impartasesc tristetea ta. Iti urez succes in actiunea de a constientiza opinia publica americana.