Transmisiune in direct

Suntem la audieri. Fără prea mari emoții pentru noii miniștri. Chiar si unii de la PDL votează, in comisii, pentru candidați. Programul de guvernare e schematic (cel de la Agricultura, de pilda, are doar o pagina), candidații nu promit prea multe, caci timpul e scurt, mai degrabă parlamentarii se afla in treaba tinand discursuri, in loc sa pună întrebări scurte. De mâine, guvernul va intra in funcție. Dacă salariile cresc si CAS se returneaza pensionarilor, USL intra pe cai mari in alegerile locale. Circula, despre cota USL din sondaje, tot felul de cifre de-a dreptul feseniste: 65%, ba chiar 67%!

Estimp, la lansarea candidaților, PDL face haz de necaz. Sunt foc de veseli, dar nu e rasul lor. Din basescieni au devenit ungureni. Ceea ce e încă un salt înapoi pe scara evolutiei.

53 Responses to “Transmisiune in direct”

  1. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Observ ca presa basesciana incepe sa critice programul de guvernare. Ca sunt putine idei de dreapta, cea mai mare de stanga , bla, bla, ca alea de dreapta sunt ale lor. Oricum, succes!

  2. Corina spune:

    @VV

    Am auzit aseara cateva fragmente din discursul lui MRU. Ciudat lucru sa te duci in vizita la un partid cu presendite in viata si sa tii un discurs ca si cum ai fi presedintele acelui partid (chiar daca vizezi postul in cauza). Asta dupa ce, mai saptamana trecuta era liberal. Zic sa trimitem pe careva si la UDMR sa se ofere de lider :).

  3. UN VIS CIUDAT

    Să vă spun ce-am putut să visez:
    Se făcea că nu eram membru în PNL – se pare că mă suspendaseră temporar – pe motiv că nu puteam să-mi ţin gura şi-i criticam mereu pentru prostiile ce le făceau.
    Venise sorocul să-mi ridice pedeapsa, dar trebuia să fie o adunare generală a întregii organizaţii şi să fiu supus unor întrebări din partea colegilor, despre CV-ul meu, despre doctrina liberală, despre politica partidului, bla, bla, bla…
    Aveam mari emoţii să-mi dovedesc nevinovăţia şi apartenenţa mea cu trup şi suflet la liberali.
    Şedinţa se ţinea parcă la Ateneu, Liviu Brătescu deschide şedinţa, expune motivele şi dă cuvîntul sălii…
    Sunt supus la tot felul de întrebări, obiective şi subiective, despre copilăria mea, în care ratasem să fiu şoim al patriei – şi iată, aveam o bilă albă – dar am primit o bilă neagră pentru că am fost 6 ani membru PCR. Ce mai, vedeam pe faţa tuturor o mulţumire şi-mi spuneam cu mîndrie că totuşi îmi va fi ridicată sancţiunea, cînd secretarul BPM Iaşi – domnul Marius Danga, cu un surîs maliţios în colţul gurii, îmi pune o ultimă întrebare:
    - Domnule Mihăilă, să spunem că suntem în război, că eşti prins de inamic şi singura scăpare pe care o ai, este să împuşti unul din doi oameni pe care îi ai în faţa ta: unul este Simirad, iar celălalt, este Nichita. Pe care-l îămpuşti ?
    - – Pe Nichita, răspund eu iute, fără să stau pe gînduri…
    - Un murmur străbate sala…era plină şi cu membrii USL. Vreo doi din PSD se ridică înfuriaţi şi vociferează…
    - Îl văd pe Preşedintele meu Fenechiu cum se încruntă şi cum şopteşte ceva lui Brătescu şi lui Dangă. Îmi dau seama că ceva nu-i bine şi o mare primejdie mă paşte, aşa că prind curaj şi întreb:
    - – Domnule Preşedinte, Partidul Naţional Liberal, este prin definiţie un partid democratic – cel mai democratic partid din România – am voie să vă pun şi eu o întrebare ?
    - – Sigur, sigur, mă îndeamnă viclean Fenechiu, care-i întrebarea ?
    - – Domnule Preşedinte, dacă dumneavoastră aţi fi în situaţia mea şi aţi avea de ales să împuşcaţi pe unul dintre Simirad şi Nichita – ca să vă salvaţi pielea – pe care l-aţi alege ?
    - – Pe Simirad, evident !
    - – Păi vedeţi, domnule Fenechiu că Nichita tot mie îmi rămîne ?
    - Am privit imediat freamătul liberalilor din sală, care au izbucnit în aplauze frenetice.
    - M-am trezit imediat din somn, plin de transpiraţie, dar şi de fericire…liberalii mei, au inteles !

  4. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Am prins cateva ceva de la Comisia de Buget. Nu stiu daca Georgescu i-a enervat pe membrii comisiei, dar sigur el era cel ofuscat. Din cate am inteles are un discurs destul de transant.

  5. lordul john spune:

    @VV

    doua actiuni bune facute de Ponta: Alistar si Dumitrescu.

    In rest, daca se va guverna impreuna cu cei pentru care se face guvernarea si in dialog transparent si permanent cu acestia, va fi mai bine.
    Succes!

  6. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Referitor la votul uninominal dintr-un tur care mi-as dori extrem de mult sa nu se intimple.

    Daca se adopta sistemul acesta uninominal inseamna ca se renunta la pragul eletoral de 5%? Pt ca acesta nu-si mai are locul si rolul. Ai ales candidatul si el te reprezinta.

    Intelegeti ce aberatie se introduce?

    Apoi sa va ginditi la consecinte! Ii mai struneste cineva pe alesi? Ei se vor crede Regi! ‘Am fost ales de populatie nu ma supun politicii partidului’, ‘nu-ti comvine plec la altii’ etc

    Asa ca daca USL e cu mintea-n isi reevaleaza pozitia.

    • @ Barosanul

      Nu se renunța la prag. Cei care nu au pragul trebuie sa aibă, totuși, un număr mai mare de parlamentari castigatorilor din primul tur.

  7. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Tocmai am vazut un clip cu discursul MRU de la PDL.
    1. Omul asta e extrem de periculos, are un discurs tipci celor de Extrema Dreapta vezi BNP din Anglia
    2. E un DOBITOC, cu Ungurenii mei.
    3. E un IDIOT, pai Boul ala sa fie seful spionilor si sa nu realizeze ca ii dezerteaza 45% din sustinatorii din coalitie.

    Bine ca ati scapat tara de alt Terchea Berchea ce se umfla din spuma marii si se crede buricul pamintului.

  8. lordul john spune:

    @VV

    Votul uninominal pur nu se potriveste pe gradul de maturizare democratica a societatii romanesti. Un posibil compromis poate fi Senatul vot uninominal si Camera vot de lista.

  9. adrian spune:

    Domnule Senator, vad ca se discuta ideea programului de guvernare pe 6 luni. Exista vreo piedica de tip constitutional sa organizati alegerile nu in noiembrie ci in septembrie? Lumea a vrut alegeri anticipate care, daca in loc de guvern Ungureanu se decidea ca e o solutie mai buna, ar fi putut fi organizate pana acum, inainte de cele locale. Trenul asta s-a ratat dar acum ce va poate impiedica sa le faceti dupa sezonul vacantelor de vara? De ce sa prelungiti inutil viata acestui parlament/guvern pentru ca sa ne trezim ca noul guvern izvorat din alegeri sa nu poata sa-si intre in paine decat la finele lui 2012 cu un buget carpiit de pe acum de niste alesi ce nu mai au sprijinul moral al populatiei?

  10. Succes si la treaba, sa scoatem Romania din mizeria in care ne-au infundat. Si vorba lui Ponta, sa respectam Legea.

  11. tiberiu spune:

    @VV
    E o zi istorica indelung asteptata, succes la votul de investitutura !

  12. adrian spune:

    Tocmai aveam un schimb de opinii cu altcineva pe tema asta si nu intelegeam cramponarea de niste proceduri care sunt, nu ma indoiesc, legate de art. 89 din constitutie. Ii spuneam asa:

    “Stiu articolul. Dar ai remarcat ca face parte din capitolul II – “atributiile presedintelui”, adica e despre cineva extern parlamentului care poate lua o masura de forta asupra parlamentului – o situatie particulara. Daca ar fi cum spui ar rezulta ca alegerile anticipate nu ar putea avea loc niciodata DECAT daca ar fi decise de presedinte in ideea ca s-ar milostivi sa dizolve parlamentul (caci el nu e obligat ci “poate sa”) ceea ce nu ar fi normal. De ce trebuie sa ne referim neaparat la “dizolvarea” parlamentului ca sa avem alegeri anticipate?
    Daca lumea vrea, parlamentul accepta, eu zic ca nu exista piedici constitutionale. Fie si pentru faptul ca daca ar exista acord unanim “dizolvarea” s-ar putea face la limita si prin demisie generala. Nu e prevazut in constitutie deci nu e interzis si nici n-ar putea fi impiedicata de presedinte, ba nici nu l-ar implica in vreun fel. Deci liberul acord cred ca e suficient. Asa cum mandatul de 4 ani nu-l impiedica pe X sau pe Y sa demisioneze dupa doi (Iar cel care il inlocuieste nu vine pentru 4 ani ci pentru o fractiune, pana la inchiderea ciclului electoral general pentru restul).
    Despre asta zic.”

  13. adrian spune:

    Si daca va cramponati si va cramponati, atunci Ponta poate sa cada, Basescu s-ar putea face ca numeste un alt PM, acele vine de forma si zice “va propun” il respingeti ca sf. Petru la cantarile cocosului si intr-o saptamana se poate decide. Nu cred insa ca trebuie o incrancenare pentru a indeplini o procedura care este legata strict de posibilitatea presedintelui de a interveni in activitatea legislativului atunci cand se constata o incurcatura politica fara iesire. E doar o optiune lasata unui arbitru extern si atata tot. Ce ne faceam daca se initia in iarna un referendum pentru alegeri anticipate si trecea? Spuneati ca nu aveti procedura ???

  14. cris spune:

    @ tiberiu

    referitor la elogiul pentru “campionul” basescu pe care l-ai scris la articolul precedent. Eu vorbeam despre tenacitatea, pasiunea, simplitatea si curajul campionului, vorbind despre Abebe, iar tu numesti campion un mascarici sinistru, un farsor, un trisor? In afara de faptul ca fura startul, fura finishul, nu realizeaza nimic altceva decit ca pacaleste pe altii, se impauneaza cu ce fac altii, isi scutura propriile greseli pe spinarea altora si latra mai tare decit oricine – pentru ca de fapt astea sunt realizarile pe care i le numesti, spune-mi un singur lucru construit de basescu. UNA, o singura realizare……dau o ceapa degerata, ca regat nu se poate spune, pe o singura realizare a lui basescu, daca o gasesti! Ce anume a facut, concret, ce anume bine, ce constructie ce progres pot sa ii fie subscrise? In afara de faptul ca s-a catarat pe o scara politica, ori ca a cistigat niste alegeri cum le-a cistigat, ce anume a facut?

    Eu trag o linie si spun: in aceasta saptamina am alinat suferinta a atitia oameni, am reusit sa-i ajut sa se intoarca la familiile lor, munca lor, visurile lor. Si daca am inteles ca nu pot salva viata am inteles sa fiu alaturi si sa ocrotesc pina la sfirsit acel lucru mai important si decit viata: demnitatea acelui om. Un profesor trage linia si spune: am reusit sa dau atitor copii aceste premize pentru a creste mai departe. Un taran trage linia si spune am facut atita griu, rosii, cirese, un constructor spune am facut atitea case, un actor ori un muzician spune ca a bucurat si a luminat atitia oameni. Cind trage linia, basescu ce poate sa spuna?

    Politica nu este, nu trebuie sa fie un joc in care finalitatea sa fie ajunsul la putere, ci un instrument care are in vedere permanent interesele oamenilor si ale unei societati, progresul oamenilor si ale unei societati. Pentru ce anume a folosit politica domnul basescu? Ca am o diploma nu e o realizare, realizare e ceea ce fac avind acest drept la practica; cu o diploma nu am cistigat lauri ci obligatii. Ca ajungi “la putere” nu este o realizare, realizare se poate numi ce faci cu aceasta putere, felul in care iti implinesti obligatiile si raspunderea pe care ti le asumi.

  15. cris spune:

    Revenind la noul guvern si ce spuneam despre Bikila Abebe: Nu cer mult de la guvern, ci esentialul, sa ceara mult de la ei insisi. Obstacolele sunt acolo ca sa stii ce strategie iti construiesti, nu ca sa-ti gasesti scuze. Puterea nu se masoara in putere ci in ceea ce faci cu ea. Daca ai de sapat sa pui fundatii ce rost are sa te caini ca tu vrei sa faci acoperisuri si n-ai conditii, si mai ales trebuie sa astepti de la tine sa construiesti o fundatie zdravana in loc sa te lauzi ca esti maestru la facut tichii de margaritar. Poate ca asta se numeste, mult mai simplu, bun simt.

    Si ca tot spun astia de la pdl “Doamne ajuta” ( ajuta la ce?), o spun si eu, altfel: Doamne da-mi seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba ce pot schimba si mai ales intelepciunea de a alege intre acestea doua. Adica le doresc aceasta sinceritate si corectitudine cu ei insisi, ce si cine este in jurul lor si cu ceea ce au de facut.

  16. sorin gyorgyfalvi spune:

    Cit tupeu la Kelemen Hunor, cica asta ar fi primul programd e guvernare fara texte referitoare la minoritati… Pai asta e si primul guvern in care UDMR e lasat pe dinafara !

    Pentru cei care sustin drepturi separate la minoritati le sugerez sa ia oricare programde guvernare din Ungaria ultimilor 20 de ani, sa vada ACOLO cite rinduri gasesc pentru minoritatile nationale… ZERO. In schimb o sa gasiti enorm de multe texte referitoare la minoritatile maghiare din afara Ungariei. Tupeu domnilor, asta se numeste tupeu ordinar.

    Iarasi risc sa-l supar pe maestru, dar dupa parerea mea minoritatile nationale n-ar trebui polarizate in entitati care contin si entitati care nu contin deloc minoritati nationale, in entitati care apara doar interesele lor, si entitati care apara interesele tuturor. Drepturile speciale ale minoritatilor ar trebui sa se refere strict la identitatea etnica si culturala si ar trebui facuta nu de partide politica constituite pe baze etnice mascate in uniuni culturale, ci de organizatii non guvernamentale culturale si etnice specifice fiecarei minoritati.

    • @ sorin gyorgyfalvi

      Intr-adevar, in urmatoarele sase luni, temele legate de minoritati nu sunt prioritare, ceea ce nu inseamna ca minoritatile sunt persecutate.

  17. lordul john spune:

    @VV

    Felicitari pentru dl. Tariceanu. Dupa ce toata lumea a facut bascalie in legatura cu modul in care folosea acuzativul, iata ca a invatat lectia si si-a reparat gramatica. Toata stima! A respecta limba romana este prima conditie in a fi patriot.

  18. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    ”Nu se renunța la prag. Cei care nu au pragul trebuie sa aibă, totuși, un număr mai mare de parlamentari castigatorilor din primul tur.”

    E aberant! Pai sa zicem ca eu sunt candidez intr-un colegiu si obtin VOTUL a peste 50% spre a fi Parlamentar si partidul nu obtine procentul, pai cum sa fiu eu RESTRICTIONAT a Nu Exprima Vointa Alegatorilor din Colegiu in Parlament. Unde e Domocratia???

    Ori, alegi Uninominal Pur si renunti la orice cota ori mentii cota si introduci alte sisteme gen Proportional ori combinat Uninominal pt cei cu 50% si restul redistribuit in functie de proportia de voturi obtinute de catre partidele care indeplinesc baremul.

  19. tiberiu spune:

    @Cris
    E bine stiut ca sunt 100% anti- Basescu.Intentia mea nu a fost nicodata sa fac elogiul machiavelismelor lui ci doar acela de a avertiza clipa de clipa ca este un adversar extrem de periculos cat timp se mai afla la cotroceni.Asa cum sunt oameni altruisti a caror procupare in viata este binele , tot asa sunt persoane eminamente egoiste si malefice care nu au nici un scrupul in a face altora raul. Ei bine TB este un “geniu al raului”si ca atare trebuie tratat. Nu trebuie desconsiderata nici un moment abilitatea si determinarea lui in a face raul. Nu voi inceta sa avertizez asupra acestui mare pericol .Nici un moment nu voi admite sa fie subestimat.Nu am nici o indoiala ca desemnarea surprinzatoare a lui Ponta este rezultatul unui calcul diabolic avand ca scop este discreditarea guvernului USL pentru a dovedi populatiei ca guvernarea portocaliilor,desi nepopulara, a fost cea mai buna. Componentele accestui plan sunt convins ca le vom vedea pe parcurs.
    Ca sa ma reintorc la comparatiile cu sportul, subestimarea adversarului este cea mai mare gresala care de cele mai multe ori este echivalenta cu pierderea jocului. TB s-a dovedit un adversar politic extrem de puternic si desi conjunctura nu-i mai este momentan favorabila ar fi o enorma gresala sa-l condideram deja expirat

  20. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Mi-a placut discursul Dl Tariceanu.

    Aia din UDMR chiar sunt Dobitoci cu Sgregarea propriilor conationali.

    V-am spus cu mult timp in urma de cazul cu Romanul-Maghiar care nu stia Romaneste de aici din Anglia. Nu va spun ca acum citeva luni, la o inspectie, m-am intilnit cu el si la munca mai lucra cu inca 2 asa zisi Romani, care nu stiau de loc Limba Romana, toti din Cristuru Secuiesc, culmea e ca unul avea in Diploma de Bac 9 la Romana.

  21. lordul john spune:

    @all

    iata o analiza belgiana despre cum sa faci profit in Romania din terenul agricol:

    http://www.belgianconnection.be/invest-romania-businessclub/prices-agricultural-land-romania-will-double-or-triple-next-years

  22. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    Exact asta cred si eu, si traind toata tineretea in Cluj am fost minoritar, au fost si multe alte minoritati, printre care si armeni, si evrei, si altele, si n-am simtit discriminare etnica de niciun fel, cu mici exceptii. Acele exceptii erau de zeci de ori mai putine decit cele din perioada in care UDMR a devenit asazisul aparator al drepturilor maghiarilor. Polarizarea de care ziceam a facut ca sa apara o tabara oponenta si in majoritatea romaneasca, cum au fost de-a lungu vremii PUNR, Vatra Romaneasca, PRM, Noua Dreapta, si altele. Crin Antonescu in discursul sau din Parlament a si zis defapt exact ce gindeam si eu.

  23. tiberiu spune:

    @Vv
    Mi-a placut mult interventia la obiect, dar ponderata a d-lui Tariceanu fata de reprosurile lui Hunor. Mai putin mi-a placut tonul lui Crin in aceeasi problema. Revin cu ideea mea fixa: luati UDMR la guvernare.

  24. cris spune:

    @ tiberiu

    Nu vorbeam despre preferintele tale ci despre criteriile dupa care iti conduceai judecata.

  25. tiberiu spune:

    @VV
    Discursul lui Udrea a creionat directia pe care propaganda pedista va actiona: maximizarea sperantelor populatiei fata de guvernarea Ponta pentru a evidentia apoi nerealizarile.

  26. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tiberiu

    bine zici cu propaganda, dar eu ma bucur… Si stii de ce? O sa mobilizeze la maxim electoratul USL cind o fi ziua de votare. Era riscul ca multi sa se demobilizeze, pe ideea ca oricum are USL destui votanti. Aici e un mare pericol, pentru ca demobilizare + pungi cu alimente + biciclete + mita electorala + smecheriile de control al votului + altele pot sa insemne o mare dezamagire pentru noi. Mai mult decit atit, chiar daca unii incepeau sa se teama ca USL sa nu cumva sa ia prea multe voturi si sa devina monopol, eu cred ca acum e chiar necesar sa devina o majoritate peste 67% pentru a putea schimba odata pentru totdeauna toata legislatia asta incoerenta si aberanta pe alocuri, Constitutia, politizarea si multe altele, pentru ca apoi in anii care vin sunt convins ca nu vor mai putea exista astfel de majoritati, in schimb vor exista 2-3 poli majori de putere care se vor succeda, iar astfel democratia va avea numai de cistigat.

  27. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    nu contest, dar ce credeti, daca de 22 de ani n-ar fi existat aceasta polarizare etnica, ar fi avut minoritatile de azi drepturi mai putine ?

  28. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tiberiu

    nu, nu UDMR la guvernare, ajunge. Altfel nu mai terminam niciodata cu guvernele bazate pe santaj. Nu pot sa uit, nu pot sa uit tradarea UDMR din 2008, cind practic a facut posibil tot ce am trait noi in ultimii 3 ani, si aici sunt inclusi si cei din minoritatea pe care cica o reprezinta. Ei au prefereat obiectivele lor obscure in detrimentul intereselor tuturor cetatenilor tarii. Nu trebuie uitat asta !

  29. tiberiu spune:

    @Cris
    Nu este ceva nou ca opiniile mele nu sunt intotdeauna intelese si
    agreate.Poate cu timpul voi reusi sa ma fac mai bine inteles. Deocamdata sa asteptam cu speranta investirea guvernului Ponta.

  30. cris spune:

    @ tiberiu

    Nobody’s perfect

  31. tiberiu spune:

    A3 anunta ca guvernul a trecut !
    O zi mareata !

  32. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    Dati-mi voie sa nu cred ca ar fi avut drepturi mai putine. Sunt ONG-uri care stiu cum sa-si impuna doleantele in mediul politic, si sunt cinvins ca ar fi existat astfel de ONG-uri care sa ceara drepturi pentru minoritati, si pun pariu ca partidele s-ar fi batut intre ele ca sa dea mai multe drepturi (chiar populiste) in speranta de a-si atrage electoratul din acea zona.

    • @ sorin gyorgyfalvi

      Draga Sorin, la chestia asta cu minoritatile nu stiu daca cineva stie mai bine ca mine cum au stat lucrurile. Crede-ma ca fara UDMR minoritatile ar fi avut mult mai putin succes.

  33. tiberiu spune:

    @sorin gyorgyfalvi
    UDMR a intrat in coalitia lui Boc in jan. 2010 pe fondul paraliziei politice care s-a instaurat in PNL si PSD dupa realegerea lui TB.Insa:
    1)UDMR nu si-au tradat niciodata partenerii de coalitie
    2)UDMR s-au comportat ca adevarati democrati blocand initiativele votului prin corespondenta si reorganizarii teritoriale.Ponta le datoreaza in mare masura faptul ca TB l-a desemnat premier.TB a procedat asa intr-un moment de slabiciune datorita faptului ca nu-i mai ieseau jocurile

  34. Sorin Muncaciu spune:

    Domnule Vosganian, cred ca increderea si buna dispozitie contagioasa vor fi , intr-un viitor foarte apropiat , inlocuite cu ingrijorare si frica. Victoria politica asupra PDL-ului, acum si dupa parlamentare, va fi ca ultima raza de soare inaintea furtunii. Guvernarea intr-o noua recesiune , prabusirea euro si scindarea Uniunii monetare vor deveni realitati in curind !! Guvernul acesta va avea in fata o situatie mai grea decit, a avut-o PDL-ul din 2009. Acest guvern, ori va gasi solutia de a induce crestere economica, in conditii internationale adverse, ori va pieri . Mai devreme sau mai tirziu, renegocierea cu UE a conditiilor impuse, prin tratatul de aderare care, restrictioneaza caile de dezvoltare a economiei, vor trebui solutionate. Eu propun guvernului Ponta sa inceapa prin a negocia dreptul BNR de a deveni sursa principala de credit si de a monetiza datoria nationala, precum si, suspendarea temporara a tuturor clauzelor care impiedica dezvoltarea capitalului autohton. In domeniul politicii economice interne, garantarea acesului anteprenorilor la piata libera si demontarea sistemului pseudofeudal al suprematiei baronilor locali asupra inregistrarii si functionarii business-urilor. Daca ar fi dupa mine, as introduce in noua Constitutie dreptul la a face business ca un drept fundamental alaturi de drepturile civile !!
    Va fi foarte greu sa se demonteze sistemul mafiilor din domeniile economice, mai ales cu baronii PSD pe rol dar, daca nu se liberalizeaza si nu se garanteaza piata libera interna , nu avem nici o sansa sa crestem economia ! Daca din interior , guvernul USL nu va fi instare sa genereze crestere economica, prin ridicarea obstacolelor din calea sectorului privat , atunci vom ajunge mai rau ca in 2011 deoarece, capitalul strain va fi pentru o lunga perioada in criza si nu va influenta economia noastra.
    Nu exista decit o singura cale : cresterea economica din interior si reducerea la maximum a dobinzilor la datorie contractata de Boc, eventual suspendarea platilor pentru o perioada limitata. Astept rezultatul primului audit ” la singe” al datoriei nationale contractata de guvernul PDL , pe care Ponta l-a promis in mod solemn!!

  35. tiberiu spune:

    @VV
    Apropos cu votul nr 284 va urez ca “cel din urma sa fie cel dintai”.
    Atentie ,atentie atentie nu va culcati pe o ureche ,TB v-o “coace” !
    Ati primit sprijinul multor “cai troieni”care va vor lasa cu fundul in balta la un semnal de la cotroceni.Este o mare gresala ca Ponta a spus ca vrea UDMR in opozitie.Numai si numai UDMR poate blinda coalitia guvernului Ponta.