Corespondenţă din campanie: Principalul adversar al PNL în alegerile locale este…PSD!

Unde am mai fost în campanie în ultimele zile, de vineri încoace? Dar unde n-am fost… Feteşti. Cernavodă. Hârşova, Focşani, Iaşi, Târgu Frumos, căteva comune din colegiu: Costuleni, Popricani, Răducăneni, Bosia Ungheni, Comarna, apoi în sud Caracal şi câteva comune din sudul Dunării, Craiova, Filiaşi. După ce am trecut prin toate regiunile ţării, am susţinut candidaţi de toate vîrstele, profesiile şi destinele politice, din cătune risipite şi până în capitale de judeţ, vă pot împărtăşi câteva concluzii:

- datorită eliminării celui de-al doilea tur de scrutin pentru primari, peste două treimi din primarii în funcţie vor rămâne netulburaţi în scaunele lor.

- primarii PNL sau PSD care candidează sub sigla USL pot să plece în concediu, în timpul campaniei electorale, şi să-şi pregătească, fără nici o grijă, discursul de reinvestire, pentru 11 iunie. Victoria USL în alegerile locale va fi zdrobitoare.

- nu am întâlnit în nicio localitate prin care am trecut vreun candat PP-DD care să fie creditat cu o minimă şansă de a fi ales primar.

- primarii PDL fug de asocierea cu fosta guvernare, ca dracul de tămâie.

- trădarea primarilor PDL are o amploare mai mare decât se anticipa. Culmea e că acum şase luni anticipările privind „transferurile” aveau direcţie contrară, dinspre USL către PDL.

- acolo unde PDL nu are primar în funcţie, nu pare a avea nicio şansă să câştige alegerile.

- există multe localităţi în care primarul PDL în funcţie, chiar dacă va câştiga alegerile de primar, nu are nicio şansă să-şi asigure majoritatea în Consiliul local.

- efortul financiar al campaniei din 2012 pare considerabil mai redus, pe ansamblu, decât cel al campaniei precedente, din 2008.

- cele mai dure încleştări au loc acolo unde se întâlnesc candidaţi proveniţi din USL: PNL contra PSD. Încleştările capătă, uneori, accente dramatice, aşa cum se întâmplă, de pildă, în judeţele Buzău, Olt sau Dolj.

- între PNL şi PSD există o neîncredere privind susţinerea reciprocă a candidaţilor. Trebuie să mărturisesc că această neîncredere se regăseşte mai ales în rândurile combatanţilor liberali, cu privire la sinceritatea colegilor pesedişti.

- am promis, înainte de campanie, să susţin candidatele doamne ale PNL pentru oraşe. Din cele peste trei sute de oraşe ale României nu am identificat decât…trei candidate care aspiră la fotoliul de primar…

Cam atât pentru astăzi. În zilele ce urmează programul nostru cuprinde judeţele Argeş, Satu Mare, Sibiu, Cluj, Suceava etc.

125 Responses to “Corespondenţă din campanie: Principalul adversar al PNL în alegerile locale este…PSD!”

  1. tiberiu spune:

    Nu am legaturi la cabinetul “presului”,dar banuiesc ca va semna legea daca nu-i afecteaza interesele lui personale.Ce modificari s-au introdus fata de precedenta legislatie de care ti-e este frica ?

  2. emi spune:

    Din cate am inteles eu, tutorele ar trebui sa dea examen psihologic. Asta ar putea fi ok daca nu e limita de varsta. Apoi trebuie data o declaratie catre autoritati prin care sa le informezi ca pleci la munca. Asta presupune ca urmeaza informarea protectiei copilului si inceperea urmaririi tutorelui si copilului, pentru ca altfel nu vad de ce ar trebui sa informez autoritatile ca plec. Cel putin asta am inteles eu. Sau pot sa nu fac nimic si atunci in caz ca ma paraste cineva, se constata ca nu am indeplinit formalitatile legale, copilul ajunge la orfelinat iar eu pot lua 5-10 ani puscarie pentru abandon. Iar parintii plecati care habar n-au de aceasta lege se pot trezi in aceasta situatie. E vorba de copiii care au ambii parinti plecati si sunt in grija unui membru al familiei extinse. Ar mai fi sora mea dar intre ei sunt doar 13 ani si legea cere minim 18 ani diferenta intre tutore si minor. Nici sotul ei nu e suficient de matur…
    Nu m-ar mira totusi ca TB sa nu semneze, iesind la tv si plangand ca nu poate desparti familii nevinovate…

  3. tudor spune:

    @emi

    draga noastra,
    n am citit legea, dar cu siguranta ca , in fapt, nu vizeaza situatii precum a ta si a copilului tau, ci a celor, destul de numerosi, care si lasa copiii in dorul lelii
    in acelasi timp, nu exclud posibilitatea unor abuzuri din partea birocratiei romanesti, dar impotriva acestora trebuie sa luptam toti

    apoi, noi te vom sprijini, asa ca trebuie sa fii optimista

  4. emi spune:

    La inchisoare?
    Multumesc oricum!

  5. emi spune:

    Daca respecti legea esti tratat ca infractor. La fel daca nu o respecti.
    Asta mi se pare o problema de drept al omului.

  6. Aya spune:

    MONICA MACOVEI A FALSIFICAT DOCUMENTELE DE TRANSPORT IN OPERATIUNEA “TIGARETA II”

    (TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT, continuare 3)

    Pretinsele documente pe care Traian Basescu, in calitate de ministru al Transporturilor, le-a predat organelor de cercetare penala- si care au devenit proba in Operatiunea “Tigareta II”- sunt false.

    Ele au fost falsificate de Monica Macovei (avocat al firmei Business Woman, in epoca) prezenta pe Aeroportul militar Otopeni in noaptea de 16/17 aprilie 1998.

    Mai clar, ea este femeia prezenta pe aeroporul Otopeni, in zona in care se descarcau tigarile (Operatiunea Tigareta II) in noaptea de 16/17 aprilie 1998 (a carei identitate nu a fost facuta publica, din ratiuni lesne de inteles).

    In fapt, Monica Macovei a falsificat documentele de transport intr-o maniera grosiera, cu certitudinea ca are acoperirea necesara prin Traian Basescu in aceasta operatiune de mare criminalitate transfontaliera organizata.

    Iata datele din documetele falsificate de Monica Macovei pentru a mistifica realitatea in Operatiunea Tigareta II (mai exact, pentru a acoperi o operatiune de mare criminalitate tranformtaliera organizata, in care au fost implicati Traian Basescu- avand autoritatea ministrului Transporturilor, in epoca- si traficantul de armament Viktor Bout- vechi colaborator, in materie, al lui Traian Basescu):

    “Transportul de tigari, cu aeronava ucraineana de tip IL-76, UR-UCA, zborul SFB-1651/2 din 16/17.04.1998.
    In “Cargo Manifest” (falsificat) erau mentionate:
    operatorul (Air Sofia),
    nr. zborului (SFB-1652),
    data (16.04.1998),
    nr. crt. al facturilor pentru marfa incarcata (3034; 3036; 3037),
    cantitatile (cate 1000 de baxuri pe fiecare factura),
    natura marfii (Cigarettes),
    greutatea/1000 baxuri (15.400 kg) si greutatea totala (46.200 kg).
    “Cargo Manifest” (intocmit in fals de Monica Macovei) era insotit de trei documente detaliate pentru fiecare factura. In fiecare dintre acestea este trecut vanzatorul (Papastratos SA – Piraeus Greece), cumparatorul (Business Woman Improes SRL – Bucharest Romania), aeroportul de incarcare (Athens), aeroportul de destinatie (Otopeni – Bucharest), cantitatea (1000 baxuri), denumirea marfii (Cigarettes “Assos International”), greutate (15.400 kg).

    Cateva lamuriri:
    In mod corect, Cargo manifest este completat, obligatoriu, pe calculator, deoarece el este transmis companiilor aeriene si altor beneficiari de informatii, prin sistemul international de telecomunicatii aeronautice dedicat (S.I.T.A.). Persoana care-l intocmeste trebuie sa fie autorizata in operatiuni de handling si raspunde pentru modul in care s-a realizat centrajul avionului.

    FALSUL INTOCMIT DE MONICA MACOVEI:
    Cargo manifest pentru zborul Air Sofia (prin care au ajuns pe Otopeni militar, in noaptea 16/17 aprilie 1998, tigarile destinate trocului tigari- armament) este completat de mana.
    Se mentioneaza, in mod fals, ca avionul ar fi decolat de la Atena cu destinatia Bucuresti – ceea ce este fals, intrucat a decolat de la Sofia cu destinatia Bucuresti Otopeni.

    Pentru intocmirea falsului in acte, Monica Macovei a folosit si un formular tipizat, apartinind companiei de transport aerian de stat Olympic Airways, pe care l-a completat de mana, incercand sa lase impresia ca ar fi fost completat de un angajat al firmei de handling Interservice S.A. de pe aeroportul din Atena.

    In mod evident falsul a fost intocmit de Monica Macovei in graba- si fara teama de consecinte- intrucat nu si-a dat osteneala nici macar sa se documenteze in legatura cu detaliile esentiale pentru un astfel de document.
    Astfel, Monica Macovei a comis greseli flagrante. Dau un exemplu: codificarea I.A.T.A. pentru aeroportul Atena este compusa din 3 litere si nu din 4. Pentru a nu mai discuta de modul cel putin ciudat in care apar numerotate containerele de marfa : 3034, 3036, 3037.

    Pe marginea de sus a Cargo manifest cu sigla Olympic Airways, completat de mana de Monica Macovei (pentru a mistifica realitatea in cazul operatiunii Tigareta II) apare scris ATTN : MR.ANDREI ( pentru a fi foarte clar: in atentia dl. Dan Andrei-directorul AACR).
    Monica Macovei, prin acest fals intocmit cu propria sa mana, a vrut sa simuleze ca documentul ar fost trimis de omologul lui Dan Andrei, directorul AAC din Grecia.

    Nu trebuie sa fie cineva expert grafolog – trebuie doar sa fi vazut, cu o ocazie, un text scris de mana (atat “de rand” cat si de tipar) de Monica Macovei pentru a realiza ca ea a falsificat acel Cargo.

    Dincolo de faptul ca Olympic Airways are propriul serviciu de handling si nu “imprumuta” formulare pentru Interservice- si ca nici Interservice nu recunoaste ca acel Cargo manifest ar fi completat de angajatii sai:

    Prin intermediul cui a intrat Monica Macovei in posesia formularului (in alb) tipizat, apartinand companiei OLYMPIC AIRWAYS – mai exact de la biroul companiei din Aeroportul International Bucuresti Otopeni?

    (Va urma)

  7. epolitikon spune:

    @VV
    In ce consta activitatea de promovare a unui candidat local din partea unui senator (un politician de la centru)?
    Va platesc aia sa faceti poze cu ei sa se dea si ei rontunzi ca au pile “la centru’”?
    Ce credibilitate are o actiune de “promovare” a unei persoane necunoscute personal si poate chiar si politic?

    • @ epolitikon

      Actiunea de promovare este simpla, un om cunoscut poate sugera ca odata ales primar candidatul poate apela pentru sustinerea proiectelor orasului. Daca s-ar fi platit astfel de actiuni, eram deja bogat.

  8. tudor spune:

    @epolitikon

    electoratul este cel lasat sa aprecieze credibilitatea unor asemenea demersuri

  9. emi spune:

    USL a depus proiect de lege pentru simplificarea demiterii presedintelui si nu spuneti nimic? Asta e tema mare si serioasa!!!

  10. cris spune:

    @ LordulJohn

    Multumesc milord. Tare as vrea sa pot pune imperialul, trandafirul adica, pe blog sa-l poti vedea….dar parfumul ori stralucirea n-as avea cum sa le prind intr-o fotografie.

    Pragmatic: abia astept sa vad ce bombasticisme apropos de Lyme pune domnul cepoi sub nasul guvernului…..sau va fi chirurgul plastic al dumnealui, cel despre care vorbea Mihai, care se va da specialist in Lyme? Te pomeni ca o sa inceapa o campanie furibunda de exterminat capusele – of, in general sunt cele catre traiesc pe caprioare care poarta Lyme, sper sa nu le treaca prin minte sa extermine caprioare in loc sa invete domnii doctori sa prescrie doxiciclina si pentru Lyme nu doar pentru gilci.

  11. Piticul Prono spune:

    @cristian,
    Vezi ca citezi din marelel plesuv. Proaspetii admisi in PNL ar trebui sa fie inainte de toate oameni seriosi, necompromisi si liberali, ca doctrina la PDL e de rasul curcilor, auzi, “dreapta”! E buna dreapta, ca aia tine paharul !Cu dreapta, mai usor cu pianul pe scari, vezi ca si fuhrerul era de dreapta,si Franco, si Pinochet si Ioannidis. He,he, he, batranul Marga a fost prea elegant sa i-o intoarca: Domnu’ presedinte, semanati cu Musollini fin’ca si ala era da’ dreapta! Si pa’ ala il iubea poporul, a fost pa’ la inceput preten cu nemtii si dupa aia s-au cam certat. Probabil ca asa intelegea si Stapanul cum sta treaba.

    Mortale icnetele de mare partid ale PNL. Mai ieri abia sufla, acum se viseaza cel mai ce partid, wake up guys.Voi chiar nu mai tineti minte cati ani de lene boiereasca s-au asternut pe partidul Bratienilor? Mai aveti de lupta, bai baieti, daca nu cascati ochii va trag feseneii presul de sub picioare de nu va vedeti. Pidilici si pesedeii au multe cunostinte comune. Insa pesedeii au renuntat de mult la democratia originala, pe cata vreme pidilicii au incercat sa aduca shogunatul la viata in 2008 d.c., iata de ce merita sustinut proiectul USL.

  12. Piticul Prono spune:

    Dle Vosganian,

    Respect pentru sinceritatea brutala. Votul majoritar din primul tur favorizeaza actualii alesi, fie ca sunt primari, deptati sau senatori. Deci sistemul de vot ce tocmai s-a aprobat va favoriza masiv actualul establishment politic, aflat in oaresce faliment moral dar nu si material. Si deloc liberal, cu voia dvs.
    Felicitari pentru sinceritate:si in primarii, putina coloana vertebrala! Acum numerosii PDLei au disparut. Eu fac pariu ca vor reaparea, intrebarea este sub care steag.

    Felicitari liberalilor din teritoriu, mi-au confirmat ce se va intampla. Spargerea USl si dominatia vremelnica a PSD. Dominatie inevitabila si intr-un fel echitabila, insa efectul va fi extins in timp multumita maretului mod de vot aprobat si validat de noua putere iubitoare de democratie.

    Din amintiri, PNL a luat in 2008 18% iar PSD 33%. Ceva de genul 51%, inainte de toate magariile, hotiile si incompetentele afisate. Daca USL ia sub 65%, politicienii uselisti sunt sub orice critica.

    • @ Piticul Prono

      Cum sa feliciti pe cineva ca iti confirma o prevestire rea? Tii mai mult la prevestirile tale decat la binele din jur? Chestia e ca daca pornim da la 33% si 18%, pe votul uninominal pur PSD ar putea sa aiba singur 50%, sau eventual cu UDMR.

  13. lordul john spune:

    @cris

    foarte buna vestea pe care ne-ai semnalat-o! In sfarsit am scapat! Poate e vremea sa se intoarca Marius Oprea acolo.

  14. emi spune:

    Poate nu stiati ca exista un decalog al militantului PP-DD:
    http://www.ppddtimis.ro/articles/decalogul-militantului-pp-dd-ist.html

  15. emi spune:

    Am vorbit cu “piciul” meu despre modificarile Legii 272 si el a rezolvat imediat problema. “Eu nu am spus nimanui ca nu esti in Romania si daca e nevoie urci in primul avion si esti acasa.” Simplu.
    L-am intrebat ce a facut azi si mi-a zis ca a mai convins un prieten “sa renunte la porcariile alea de tigari” si “sa-si tunda autostrada pentru purici” [creasta]. Si mi-am amintit de trandafirii imperiali ai lui Cris.

  16. un liberal optimist spune:

    @Corina,
    Am fost deconectat de la viata politica reala cateva luni din cauza problemelor ivite celui mai important om din viata:sotia mea. De aceea m-am mirat sa vad banere cu sigla PSD.In consecinta incep sa ma ingrijorez de proiectul USL, asa cum nici de proiectul ADA nu eram chiar asa optimist. De aceea tot ii atrag atentia Maestrului.

    • @ un liberal optimist

      Cum bine vezi, nu mai trebuie sa-mi atragi atentia, inteleg si eu, ca si tine, riscurile. Trebuie sa fim, insa, cu ochii in patru sa preintampinam pe viitor, aici ai dreptate.

  17. un liberal optimist spune:

    @Mihai ANDREI,
    Sa fii convins ca raman @un liberal optimist. Chiar daca n-am agreat nici ADA, asa cum nu agreez nici USL. E greu sa faci o constructie liberala autentica, dupa 5 dictaturi(carlista, legionara, antonesciana, comunista si fesenista). Iti imaginezi ce varza o fi in mintea romanului dupa atatea dictaturi? Dar destinul romanului este unul liberal, fara indoiala!

  18. Sfarma -Piatra spune:

    Pacat ! Daca PSD-isti sint batuti in cap,e rau !!!
    Doar nu or fi ATIT de imbecili…

  19. Sfarma -Piatra spune:

    Cind am inceput campania de informare cu corturi USL in Sectorul 2 cu Cristian Popescu de la Filiala PNL Sector 2,aia de la PSD nici nu ne bagau in seama !!!
    2 saptamini in Aprilie pe ploaie si frig,degeaba !!! Apoi a venit Militia lui Ontanu care a taiat corturile si a interzis tot,ne-a fugarit din Colentina pina in Pantelimon porcii aia in negru de la Militia Locala !!!
    Acum in Sectorul 2,nu exista nici un afis USL !!! Numai PDL si Ontanu pe toate gardurile si blocurile !!!
    La Sectorul 2 s-a gresit grav de tot !!!
    2 saptamini cit am stat,se facea coada la noi la cort,lumea VROIA SA STIE de USL !!!
    Era pe cort poza lui Tariceanu si a lui Popescu,era suficient daca-l vedea lumea pe Tariceanu ,,Domn adevarat” numai asa spuneau oameni !!!

    • @ Sfarma Piatra

      Cand am protestat in Birou legat de sectorul doi, ceilalti colegi au luat pozitia ghiocelului. A fost o prostie sa se renunte la Cristi. Daca macar castigam primaria sectorului 6, atunci ar mai fi o explicatie. Desi n-am inteles de ce nu au candidat oamenii care voiau sa castige, in toate sectoarele.

  20. Mihai ANDREI spune:

    @ un liberal optimist
    Şi nu doar al românului – e destinul întregii civilizaţii europene (ezit să mă pronunţ asupra Asiei pentru că am citit prea multe lucrări ce pun în antiteză religiile lor cu liberalismul). Liberalismul nici măcar nu e o doctrină sau o ideologie – e un mod DE VIAŢĂ născut din EVOLUŢIA NATURALĂ a speciei europoide. Celelalte ideologii au apărut ca experimente în creierele mai mult sau mai puţin răsărite ale oamenilor şi istoria a dovedit (cred eu) că nu sunt viabile, pentru bunul şi simplul motiv că sunt născociri artificiale. Nu vorbesc de extreme – comunism, fascism, etc. – dar chiar şi social-democraţii de succes au fost, de fapt, liberali în fapte – vezi de ex. Felipe González, Clinton sau Blair, şamd.

  21. Mihai ANDREI spune:

    @ Sfarma -Piatra
    Întâmplarea ta cu “marele domn” îmi aduce aminte de o mai veche idee pe care o susţin pe aici – să concepem o “petiţie” către Crin prin care să-i argumentăm că teoria lui cu ruperea de trecut (cu eroii fostelor guvernări, chiar şi ai celor de succes) pare inteligentă, dar nu e. Iniţial pare mai agreabil să fii adulat de limbişti talentaţi ca Edouard Helvig, dar pe termen mediu şi lung …

  22. tiberiu spune:

    @Mihai Andrei
    @Un liberal optimist
    Nu numai ca nu exista deocamdata o alternativa viabila la liberalism,dar in opinia mea liberalismul economic nu poate progresa intradevar fara politici sociale care sa incurajeze consumul.In plus educatia bazata pe stiinte si tehnologie moderna, sanatatea publica si cultura sunt de asemenea domenii strategice ale unei societati dezvoltate fara de care liberalismul economic poate fi pentru societate char mai nociv decat comunismul . Nu intamplator Guvernul Tariceanu a fost cel mai bun de dupa 89 fiind sprijinit parlamentar dar si prin politici adecvate de PSD.De aceea am sustinut cu ardoare ideea USL. Bineinteles ca as prefera ca “plutonul politic” sa fie condus de liberali dar nimic in viata nu este perfect.Sa nu uitam ca in momentul in care Antonescu ar deveni presedintele tarii (sper cat mai curand)d-l Vosganian se va afla in “pol position” pentru ocuparea conducerii PNL si lucruile vor arata sper altfel.
    Astept insa cu nerabdare ziua in care persoane de trista amintire ca Basescu,Boc,Udrea,Videanu ,Berceanu,Toader,Anastase sa dispara in neantul politicii.Acea zi va fi un nou start spre un viitor mai bun.

  23. tudor spune:

    @Sfarma -Piatra

    Intr adevar, cum s a procedat la sectorul 2 este cam rusinica; Cristian Popescu avea sanse, in timp de acum ontanu e deja castigator.
    Daca nu se recotea piedone, la sectorul 4 ar fi candidat un pesedist, iar la 2 Cristian Popescu.

    Mda, politica.

  24. Mihai ANDREI spune:

    @ cris
    crezi că am folosit o figură de stil vorbindu-ţi despre incredibila prostie a secretarului de stat, excelenţa sa dl. Florin Bodog ? Ei bine, nu, descrierea mea a fost de o acurateţe impecabilă. Nu se va da specialist în Lyme pentru bunul şi simplul motiv că nu cunoaşte acest termen – nici măcar din filme. Detestă House MD din motive foarte concrete – îi scapă terminologia medicală, ceea ce-l face să se simtă uşor penibil, dar mai ales îi scapă totalmente tipul de umor.

  25. Mihai ANDREI spune:

    @ tiberiu
    ai pus, din nou, punctul pe i – asta e o problemă majoră în România – gestionarea resursei umane. Câtă vreme al treilea om în stat e o “giboană” mai spălată ca anastase, orice sistem de vot pare inoportun. Întreabă orice om de minim bun simţ despre criteriile ascensiunii ei, şi-ţi va da doar explicaţii scatologice.
    De ex. în Bihor PNL stă foarte bine în intenţia de vot – vreo 50% singuri, plus 5-9% PSD. Dar dacă ieşi – onest – pe stradă şi întrebi boborul despre numele celor mai reprezentativi 5 liberali bihoreni, va trebui să aştepţi ceva timp până să primeşti un răspuns calificat.

  26. hermann spune:

    @ Aya
    Foarte bine relatat, precis si exact poate incerci sa nu te opresti aici si sa ne mai dai si alte episoade din viata acestui popor, furat, mintit, tradat, umilit etc si pe care, nici macar noi nu vrem sa il schimbam, din pacate javrele si jigodiile au acaparat ca hienele din nou acest partid, in lipsa unei culturi organizationale si sub toleranta sau mai bine zis ignoranta celor care il lasa pe Pirat si pe Felix sa se bata pe dreapta politica romanesca uzand de cel mai nobil partid romanesc ramas in viata, dar care este pe drumul pieirii in negura vremii din cauza cozilor de topor care au ajuns sa ne reprezinte!
    Bravo, felicitari Aya te mai asteptam pe la noi pe blog si ca sa vedeti ca ne tinem si noi de treaba v-am promis acum cateva luni ca se lucreaza intens la un site unde se vor deconspira toate retelele politico-mafiote din ministere, institutii publice etc, unde o sa avem surprize foarte mari chiar si la noi in partid…
    Deocamdata vizualizati astea “cineceapromis.ro”, “plantamfaptebune.ro”, “medalert.ro” la restu’ se mai lucreaza…
    Ca de campania, halal nu putem vorbi pentru ca ai nostri s-au ascuns sub aripa altor partide mici, tocmai pentru a scapa de umilinta de a face campanie bolsevicilor, iar altii care au mai ramas cu coloana intreaga fac campanie in fata TV, pentru ca oricum deconcentratele vor fi ocupate de PSD, iar la noi nu ajung toate leprele la ciolan, asa ca oamenii de bine mai bine stau acasa…

  27. Mihai ANDREI spune:

    @ hermann
    Mă dezamăgeşti – sincer – în primul rând pentru că pari a aprecia intervenţiile pletorice şi omniprezente ale cognomenului aya. Dar, mai ales, eu înţelesesem că eşti membru activ al PNL, deci poţi lupta DIN INTERIOR, eficient, contra oricărei platforme. Eu îmi reproşez uneori lenea, dar tu trebuie să-ţi reproşezi altele …

  28. hermann spune:

    Ce altele… sau ti s-au terminat cuvintele cand ti-ai dat si tu seama in ce rahat suntem cu partidul asta???
    Avem cel putin doua sanse Mihai draga:
    - ori dupa alegerile locale il reabilitam pe boemul Kuki si sa il punem acolo unde ii este locul la Cotroceni si de ce nu sa marsam si pe tandemul cu Iohannis – premier pentru a avea o sansa tara asta, sa scape de rahatul asta in care ne afundam tot mai mult sau
    - sa incercati mai multi sa ne ajutati sa scapam de clasa asta politica sulfanita, rancezita etc, dar acest proces sigur va dura mai mult, pentru ca asa cum am spus si in trecut am foarte buni prieteni politicieni din generatia tanara, dar parca mai au un pic si ii depasesc pe astia din generatia a 2-a, a 3-a, lucruri pe care le-am discutat cu ei, inclusiv cu Victor cand venea pe la noi prin batatura la una mica, insa fiecare avea cate o scuza din aia de … pentru ca toti stiu cine i-a promovat si mai ales cine i-a crescut asa…

  29. cris spune:

    @ Mihai

    ei, macar termenul de gilci l-o cunoaste. Stai linistit, ca stiu bine despre ce vorbesti, am intilnit destui.

    Aaaa, cu House. Cazurile de acolo sunt exceptionale, e ca si cum medicii ar trai tot timpul in extremistan – nu e asa, majoritatea timpului se traieste in rutinostan. Tocmai aceasta e si dificultatea: e greu sa-ti muti mintea afara din cutie (out of the box) atunci cind trebuie. Rezident fiind, am pus un diagnostic de Churg Strauss, confirmat apoi la examen patologic – sunt 3 cazuri la un milion. Ca sa intelegi ce inseamna, un doctor vede cam 3000 – 5000 pacienti pe an deci bazat doar pe experienta si stiinta de carte e greu sa pui un asemenea diagnostic. Mi-am facut de ris mai marii s-ar zice – ei asi, norocul incepatorului-, dar singura diferenta totusi este faptul ca nu ma prinsese rutina, in timp ce pe ei da, uitasera sa gindeasca si in extremistan. Ei, de atunci mi-am si spus ca trebuie sa-mi pastrez aceasta capacitate, si cred ca am si reusit: continui sa fac asemenea nazbitii diagnostice.

    Cind ma uit insa la prostiile MS ca cea cu gripa aviara si acum cu Lyme….. astia nu traiesc nici in rutinostan nici in extremistan, pur si simplu traiesc intr-un ignorostan, neantostan, si astupa ceea ce nu stiu inventind rinoceri si pasari dodo. Bine ca mai exista inca si medici absolut splendizi, cu picioarele pe pamint si capul pe umeri, ca altfel ar fi intr-adevar un dezastru. Da, dar ei nu prea cred ca ajung in minister, ei doar muncesc….

  30. emi spune:

    Aha, de aceea nu vrea House la clinica la “copii muciosi”, nu vrea sa fie distras de rutinostan…

  31. Sfarma -Piatra spune:

    @ MIHAI ANDREI

    ,,limbisti talentati ca Eduard Hellvig”…..chiar nu inteleg,despre ce-i vorba?

  32. Bibliotecaru spune:

    @ VarujanVosganian

    Stimate domn,
    Nu vorbeam despre “porcăială”, aşa cum se întâmplă, de regulă, în România, mai ales pe perioada campaniei electorală, eu vorbeam despre lipsa asumării unei majorităţi în slujba poporului.

    Dacă recitiţi, spuneam aşa (adânc am spus, pentru că sunt şi filosof în timpul liber): Pentru că preluarea guvernării de către USL conduce la devalorizarea conceptului de uniune.

    În scurtul timp de când USL a ocupat Palatul Victoria şi o majoritate pro USL a ocupat Palatul Parlamentului, nu se întrezăreşte faptul că USL guvernează în interes public.

    A trecut prin Parlament această lege a votului uninominal majoritar într-un singur tur de scrutin. Nici unul dintre votanţii acestei legi nu a putut să-mi explice de ce nu în două tururi de scrutin. Nu am nimic cu tipul de vot, că-i pe liste, că e parţial uninominal, parţial pe liste sau numai uninominal… ceea ce vreau însă neapărat este ca membrii Parlamentului să reflecte alegerea cetăţeanului (la parlamentare cetăţeanul nu ar trebui să aleagă nici partide şi nici “oameni”, ci proiectele legislative pe care parlamentarii le vor “trece” prin parlament în cei 4 ani). Acest sistem este primul de până acum care propulsează în parlament un vot de sub 50%. Cei care intrau în trecut de pe locul 2 sau 3 aveau legătura proiectului politic al partidului, deci reprezentau tot o reflectare a votului. De data asta nu mai avem certitudinea că reprezentanţii Parlamentului reprezintă 50% din cetăţeni. Dacă ar fi fost însă din două tururi de scrutin, am fi vorbit în mod sigur de peste 50% reprezentare. Nu am nimic deci cu uninominalul pur, consider însă că acest “un singur tur” reprezintă cea mai anti-democratică lege de după revoluţie pentru că elimină practic principiul democratic al “majorităţii care decide”.

    • @ Bibliotecaru

      Ponta se misca destul de bine si actele GUvernului sunt concrete. Votul uninominal e alta chestiune, de morala politica, unde nu suntem asa de tari.

  33. Sfarma -Piatra spune:

    @ VARUJAN VOSGANIAN

    Daca se mergea snur de la inceput,Popescu Cristian CISTIGA SIGUR !!!
    Multi oameni ne spuneau ca apreciaza ce-a facut Ontanu,dar faptul ca a fost aliat cu PDL,ii face sa nu-l mai voteze !!!
    A fost cu noi si Diana Tusa,se umplea zona cortului dom’le cind lumea o vedea ! Greseala asta,sa fie invatatura de minte PNL-ului !!!
    Apropo,pina la urma cine-i candidat USL la Sectorul 2 ?

  34. [...] Printre membrii PNL din toate timpurile se numără mari patrioţi precum Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, C.A. Rosetti, Spiru Haret, Dumitru Brătianu, Dimitrie Sturdza, Ion I. C. Brătianu, Vintilă Brătianu, Ion G. Duca sau Constantin I. C. Brătianu. Astăzi, ne bucurăm să avem printre noi liberali înţelepţi precum Mircea Ionescu Quintus, Radu Câmpeanu, Dinu Zamfirescu, Constantin Bălăceanu Stolnici sau Neagu Djuvara, iar in prima linie a partidului personalităţi onorabile pregătite să conducă România precum Crin Antonescu, Călin Popescu Tăriceanu sau Varujan Vosganian. [...]

  35. un liberal optimist spune:

    @Mihai ANDREI,
    @tiberiu,
    Zic ca doar romanii sunt liberali autentici pentru ca se descurca in orice situatii. Eu raman absolut impresionat cand vad la televizor niste oameni aparent fara venituri, aparent foarte saraci, care au case, au tot ce le trebuie prin niste case de chirpici(e adevarat, uneori inmuiate de ape!?), in shlapi, treninguri si chiloti care stiu economie, politica, responsabilitatile Statului, ale comunitatilor locale. Eu zic ca acestia sunt forta natiunii. Unii, si multi dintre ei n-au habar de politicile guvernamentale sau locale hotarate de niste mafioti politicieni. Totusi, nustiucum se descurca. consecint , poporul roman e viu, traieste. Nu se plange niciodata de soarta lui.

  36. un liberal optimist spune:

    @VV,
    @Mihai ANDREI,
    @tiberiu,
    Zic ca doar romanii sunt liberali autentici pentru ca se descurca in orice situatii. Eu raman absolut impresionat cand vad la televizor niste oameni aparent fara venituri, aparent foarte saraci, care au case, au tot ce le trebuie prin niste case de chirpici(e adevarat, uneori inmuiate de ape!?), in shlapi, treninguri si chiloti care stiu economie, politica, responsabilitatile Statului, ale comunitatilor locale. Eu zic ca acestia sunt forta natiunii. Unii, si multi dintre ei n-au habar de politicile guvernamentale sau locale hotarate de niste mafioti politicieni. Totusi, nustiucum se descurca. In consecinta , poporul roman e viu, traieste. Nu se plange niciodata de soarta lui.Din aceasta cauza cred ca toti oamenii cu consttiinta liberala trebuie sa se implice in aceast proiect.
    Ne pasc doua pericole:1 O asociere paguboasa cu socialistii; 2. O asociere de avarie cu portocaliii. Scenarii care vor avea ca efect o intarziere de cel putin 10 ani in evolutia romanilor de pretutindeni.
    Nu poti avea ministri liberali pe domenii sociale. Totul este naspa.
    Oricum spatiul de deicutii ramane deschis!

  37. Dorina spune:

    Primari PDL in functie, candidati in numele PP-DD, in Prahova (Provita de Jos, Provita de Sus), cu sanse de castig.

  38. Piticul Prono spune:

    Maestre,
    Nu sunt cinic, luciditatea si sinceritatea cu simpatizantii sunt demne de toata lauda. Nu cred sa gasim asa ceva pe blogurile pidilice, poate doar pe la Cristi Preda, dar ala nu prea e pidilic. Iar daca o fi sa fie pe naspa si sa ramana guvern PSD curat, neh, macar am scapat de El Grande Comandante, ceea ce e foarte bine! Ca sa ma citez pe mine insumi, macar scapam de democratia originala. Sa ramana o democratie prafuita, balcanica, plictisitoare … mare lucru, zau!

    Cu VUM, mi se pare o porcarie, dar ca partid trebuie sa ai grija, ca in patru ani ajungi intr-o opozitie foarte slaba. Degeaba castigi patru ani toata placinta, ca daca pacalesti pe toti ca un mare ciumec mergi pe urmele agonicului PDL.

  39. Marius spune:

    Aveti dreptate domnule Varujan Vosganian. In Vrancea,desi protocolul USL permitea ca PSD si PNL sa mearga in alegeri pe liste separate cu exceptia municipiului resedinta de judet si a Consiliului Judetean,domnul Nini Sapunaru a inchinat pur si simplu filiala teritoriala Vrancea lui Oprisan.
    Domnule Varujan,trebuie sa acceptati ca Filiala Teritoriala Vrancea a PNL este extrem de slaba. A devenit asa sub luminata conducere a domnului Sapunaru. De teama unui scor mic pe care l-ar fi putut inregistra daca mergea pe liste separate,Nini a preferat sa se ascunda sub mantia PSD ca sa nu observati dvs. incompetenta dumnealui. PSD are pozitii de forta in Vrancea,nu negociaza,ci impune. Dupa alegeri schimbati-l pe Nini Sapunaru! Aduce numai prejudicii PNL,e o forma fara fond.

  40. Marius spune:

    Exact domnule senator. Si ce facem? Eu sunt liberal adevarat si activez in filiala Bacau condusa de Romeo Stavarache.Dar sunt si vrancean si ma doare ce se intampla acolo.Stiti ce circula in Vrancea? Un manifest al liberalilor adevarati care indeamna sa nu se voteze USL . Asta datorita lui Sapunaru,Ivan&co.

  41. Marius spune:

    V-am trimis prin mail la biroul parlamentar manifestul care circula prin Adjud,Vrancea.

  42. Marius spune:

    Aveti dreptate.Totusi exista o stare de nemultumire cauzata de maniera in care PNL Vrancea a cedat in fata PSD Vrancea,precum si de calitatea candidatilor USL. Sunt aceiasi eterni candidati de 12 ani,care nu au iesit cu nimic in evidenta.

  43. Piticul Prono spune:

    @VV,

    El Grande Comandante este excelenta sa, presedintele jucator, voda Taraian Basescu, cel care infrange comunismul si reformeaza statul, slavit fi-ei numele !

    Cel pe care bicisnicul popor roman nu il merita.

  44. liberalism spune:

    Aveti dreptate domnule ministru. In orasul meu natal, adversarul de temut al PNL este PSD. Ba joaca foarte murdar, chiar josnic. Mi-e rusine sa relatez. Daca tot s-a facut aceasta alianta, trebuia respectata in toata tara. PD-L a pierdut alegerile din 2008, acum nu mai are nicio sansa. Senatorul si deputatul din colegiul meu au venit sa-si sustina candidatul liberal si le multumesc. Culmea este ca acelas senator l-a sustinut pe acest primar pesedist atunci cand i-a fost mai greu, a facut-o pentru binele orasului…si pesedistul ce face? Macar din respect pentru acest domn senator, pesedistul sa se fi abtinut. Mare dezamagire!