Bun găsit!

Iată-ne, aşadar, de acum înainte, într-o legătură directă. Vom putea spune deschis ce gândim despre lumea din jurul nostru şi dacă vom reuşi să ajungem împreună la o concluzie, va fi de ajutor pentru fiecare din noi. E important, într-o Românie plină de nelinişti, de ambiguităţi şi de dispute, să ştim că suntem cât mai mulţi care putem să ne întâlnim cu sinceritate şi, de ce nu, să ajungem la opinii comune.

Tu, cititorule, poate că mă cunoşti deja, poate că te-am privit uneori, de dincolo de ecranul televizorului, poate că am împărţit împreună entuziasme şi deziluzii. Dar eu nu am avut privilegiul de a comunica direct cu tine. De aceea e posibil ca între noi să fi existat neînţelegeri, să te fi dezamăgit câteodată sau ideile tale care puteau fi preţioase pentru mine să nu se fi putut adăuga gândurilor mele. Vorbim uneori prea mult şi simţim prea puţin. Lipsa de comunicare însăşi poate crea, la rândul ei, neînţelegeri.

Îţi voi scrie despre ceea ce eu cred că este important. Despre lucruri care este bine că se petrec într-un anume fel şi despre lucruri care este rău că se întâmplă aşa cum se întâmplă. Ca şi despre altele care nu se întâmplă, deşi ar fi bine să se întâmple. Eu am posibilităţile mele, din sfera politicii, să-ţi prezint cifre şi interpretări. Tu ai posibilităţile tale, pe care ţi le dă viaţa de zi cu zi, de a le compara cu realitatea pe care o înfrunţi. Sau poate că ai alte unităţi de măsură care se dovedesc mai exacte. Un om singur nu poate schimba lumea, dar poate avea o viziune despre lume şi, la urma urmei, a înţelege ce ţi se întâmplă este deja un început de victorie. Pe scurt, vom aşeza fiecare faţă în faţă viziunea sa despre lume şi le vom compara. Dacă ele se aseamănă, vom merge împreună înainte. Dacă ele se deosebesc, vom învăţa câte ceva unul de la celălalt şi ne vom aminti, atunci când ne vom reîntoarce fiecare la viaţa lui că mai e ceva de îndreptat astfel încât libertatea unuia să nu o afecteze pe a celuilalt.

După 1989 am învăţat ce greu e să fii liber. Când nu mai poţi să dai vina pe cei din jur şi când înţelegi că asumarea la fericire e o asumare individuală. Blogul acesta va fi locul de întâlnire al nostru, al acelora care se încumetă să fie liberi.

8 Responses to “Bun găsit!”

 1. Lars spune:

  Eu sunt unul dintre cei care au impartit entuziasme si o mare deziluzie cu dvs.

  Poate ar merita sa scrieti un articol aici despre ce a fost si cum a murit proiectul UFD.

 2. psychedelic spune:

  “După 1989 am învăţat ce greu e să fii liber. Când nu mai poţi să dai vina pe cei din jur şi când înţelegi că asumarea la fericire e o asumare individuală. Blogul acesta va fi locul de întâlnire al nostru, al acelora care se încumetă să fie liberi”…

  Ma abtin sa nu rad isteric de cuvintele mari pe care insa le alaturati gresit. Stiti la fel de bine ca si mine ca libertatea, aia pentru care s-au purtat zeci de razboaie si pentru care se vor mai purta alte zeci, va sa zica ca nu exista. Exista doar in interiorul fiintei umane si doar acolo se poate dezvolta. In afara omului, a fost folosita drept pretext, a fost murdarita intr-un asa hal incat nicio reforma nu-i mai poate reda esenta. Libertate! Suna frumos, dar atat.

 3. atreides spune:

  Bun venit in blogosfera! Ma bucur ca tot mai multi liberali de marca au bloguri, e o metoda foarte buna de a afla cam cum gandesc simpatizantii dumneavoastra. Mult succes!

 4. Bun gasit! Un blogger in plus pentru blogosfera politica de calitate.

 5. tibi spune:

  Interesanta metoda asta de a raspunde selectiv.

 6. bogdan spune:

  cred ca v-ar placea sa cititi asta…e un interviu cu Alexandru Marin…Sunt si eu in echipa lui si sa stiti ca unul din argumentele care m-au facut sa aleg PNL a fost si discursul dumneavoastra de la Gala Tinerilor liberali cand ati afirmat ca in PNL sunt multi pianisti dar nici un tambalagiu:)
  http://presainblugi.com/exclusiv-presainblugi-alex-marin-copilul-politic-de-azi-al-democratiei-de-maine/

  • @bogdan

   Marturisesc ca mi-a facut multa placere. Cei care pot calauzi pe altii trebuie sa fie atenti cu viata lor, intr-un anumit fel ei nu-si mai apartin. Copilul democratiei e un tanar minunat.