Dragi membri ai clubului, ne revedem pe 5 martie. Promit sa raspund la toate mesajele voastre!

Aici unde sunt, nu prea s-a auzit de internet si cand gasesti vreunul la rascruce de drumuri, cum se intampla acum, merge foarte incet. Dar am sa va povestesc. Planeta are multe locuri interesante.

13 Responses to “Dragi membri ai clubului, ne revedem pe 5 martie. Promit sa raspund la toate mesajele voastre!”

 1. lorduljohn spune:

  @VV

  deci, nu ne vedem la conferinta judeteana la Iasi, sambata. Super!

 2. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Cind reveniti va rog sa reflectati la urmatoarele.

  Daca tot este in ‘Motiunea’ Dl Antonescu armonizarea legilor, va rog sa incepeti cu retragera Legei Alocatiei pt Copii propusa de PNL si deja trecuta de senat.

  Alocatia diferentiala in Romania e o timpenie, diferentierea fiind o timpenie crasa in sine.
  In constitutie scrie DREPTURI EGALE, nu diferentiate, apoi sa fim seriosi; Cine stabileste DIFERENTIEREA? La cit timp se reactualizeaza DIFERENTIEREA? Cite sute de mii de BIROCRATI sunt necesari pt toate aceste procedee??? Cit de mare v-a fi dosarul de DIFERENTIERE? Cit v-a trebui sarmanul on sa umble de la Iafa la Kaiafa pt niste amariti de 42 RON (10 Euro)?

  Asa ca lasati-o moarta! Nu face cinste Liberalismului nou.

  Daca tot vreti sa faceti o diferenta pt copii din familii cu venit redus Eu as propune o indexare anuala sub forma de TRUSOU, adica la sfirsitu anului intr-un cont garantat de stat se depune diferenta pina la indexare a sumei. Suma putind fiind retrasa doar de copil la o virsta stabilita, sa zicem 18 ani. Astfel tinarul(a) putind beneficiind de un mic start pt o viata mai buna.

  Aditional tuturor copiiilor la inregistrare li se vor deschide un CONTDETRUSOU NE IMOZITABIL, iar parintii avind posibilitate sa opteze sa primeasca Alocatia in cash sau in Trusou. Odata depusi in trusou banii nu mai pot fi scosi decit de catre titular(copil) la maturitate 18 ani. Adica egalitate in drepturi.

  De ex: TOTI COPII primesc 42 RON
  pt o familie cu venit mediu sau peste mediu stabilit pt anul respectiv ramine cu aceeasi suma respectiva
  pt o familie cu venituri mai modeste sa zicem vor primi de la 10 la 150 lunar, bani care se vor depune de catre stat in trusou la sfirsitul anului financiar pe baza extraselor anuale de venit ale parintilor. Adica in aprilie parintii vin cu dovada sumelor primite, fluturasi de salariu, pensii etc se vede imediat pe Computer care este diferenta si suma se depune in termen de 5 zile in contul de trusou. Aceasta operatiune se poate face la orice banca fara a mai avea nevoie de alt personal auxiliar.
  Personalul bancar face dosarul cu dovada, il depune la Casa Copilului si primeste banii (depunerea poate fi si electronica adica scanarea documentelor cu autentificarea prin stampila bancii, sa nu se faca magarii).

  easy peasy lemon squeezy

 3. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  O chestie asa curioasa nu aveti Laptop cu internet mobil pt postari? Ma gindeam asa ca poate sunteti foarte ocupat si chestia cu netul e o ‘gaselnita’, pt ca pe Cultural parca emisiunea are loc deci cel putin mobilul functioneaza.

  Sau cel putin in Africa unde eram luna trecuta, netul mobil functiona si puteam sa postez pe blog. Dar cine stie prin ce coclauri v-au harazit sortii sa fiti acum.

  Sa ne revedem cu bine!

 4. Aceasta forma de alegeri pe lista in echipa propusa de dl Crin Antonescu pentru conducerea partidului inlatura coruptia.Lista trebuie votata la congres pentru ai da legitimitate.Iar daca va ajunge pe lista o persoana compromisa sau un ,,corupator“va compromite si pe seful partidului.
  Asa ar trebui interpretata metodologia in alegeri.
  cu respect

 5. lorduljohn spune:

  @sorin andreica
  “pentru a-i da legitimitate” (a da legitimitate lui, ii, i)

 6. Dan Masca spune:

  Domnule Vosganian,
  aveti un statut in care sa prevedeti alegerea presedintelui PNL uninominal de catre toti membrii PNL din tara, iar tot in statut sa fie prevazute detaliat cum se pot infiinta curente si cum se pot finanta ? Propunere de acum citeva ani gasiti pe : http://www.altguv.ro

 7. corina chiriac spune:

  @lorduljohn Lui, ii, -i…Corect, imi place!

 8. lorduljohn spune:

  @corina chiriac

  imi mai amintesc si eu cate ceva din pleistocenul in care studiam gramatica.

 9. Cocosatul spune:

  Sunt pentru UNINOMIINAL. Crin ANTONESCU seamana din ce in ce mai mult cu MARESALUL, iar regimul sau din penele cu o dictatura! JOS COMUNISMUL DIN PNL! Il VREM PE TARICEANU ! sa vina si sa redea libertatea si democratia in partid. Sa vina si sa elimine pe Popa, pe Morega si pe Almasanu si pe altii ca ei pt. ca deja ANTONESCU = MOREGA. PNL NU ARE NEVOIE DE DICTATORI SI NICI DE BARONI !

 10. lorduljohn spune:

  @cocosatul

  Daca il vreti pe Tariceanu, votati-l! Cine va impiedica?

 11. hermann spune:

  Mda… Prin noi insine!!!!!!! mari cuvinte increzatoare, datatoare de speranta, insa… din pacate in ultimele vremi’ ne este sa traim tot mai des in PNL- Prin mine insumi!!!!!!!! (sa nu uitam de guvernarea liberala). In viziune proprie PNL in timpul guvernarii a distrus clasa politica romaneasca, si anume a dezbinat PSD, unde fiecare se lupta pentru el sa obtina cat mai multi bani guvernamentali cu tot felul de metode care mai de care mai obscure pentru a nu afla alti colegi, pe cei de la PD-L ii imbogateam pe zi ce trecea tot mai mult prin contracte de lucrari publice OG7, scoli etc pana cand au ajuns sa sfideze pe tot romanul si sa ii cumpere votul, atata cat a trebuit ca sa castige tot ciclul electoral si probabil pe urmatoarele, iar noi, noi PNL-istii ilustrii oameni si fuduli am inceput sa ne dam in cap unul la celalalt, spre bucuria leprelor si jigodiilor care au plecat de la PD-L sau au venit peste noapte in PNL si au obtinut functii in deconcentrate si chiar la nivel guvernamental, iar noi astia amaratii care avem succesuri, vorba acelei contemporane, din pacate trebuie sa mai stam o tura asa cum am fost invatati de cativa ani si sa muncim in continuare pentru binele… cui????????????
  Asta este cultura noastra organizationala din pacate, unde sunt barbatii de neam care sa aiba grija de misei…??????
  Vai, vai ce as face eu cu peste cele 80% din organizatii inexistente sau incapabile sau chiar tradatoare, noi faceam campanie pentru PNL si ne intalneam cu colegi de-ai nostri, chiar si consilieri locali care faceau campanie pentru PD-L sau PSD asa ca sa nu isi strice relatiile locale, vai, vai…
  Am inceput deunazi sa lucrez la un regulament de ordine interioara si la un ROF pentru organizatiile PNL din tara si cand am inceput sa le zic pe la astia ai mei din judet, deja nu ma mai cheama pe la sedinte, nu ma mai consulta, insa nici un bai pentru asta, pentru ca cu adevaratii si puternicii liberali (cu implicatii in industria energetica) tot mai mai vad, numa ca ne plangem unul la celalalt uitandu-ne cum se naruie organizatia, in lipsa unei pozitii ferme a conducerii liberale!!!!!!!!!!!!!
  Si pana una alta ma mai consult cu bunii mei prieteni de la PSD, care acum au reusit sa castige alegerile si pe care i-am avut colegi la Uniunea Studentilor din Romania pe cand eram studenti si faceam congrese impreuna!!!!
  Si pe langa astea ma mai ocup si cu infiintarea filialei Patronatului Romana din orasul nostru, pentru ca la toate intalnirile cu oamenii de afaceri locali dezbatem dezamagirile guvernamentale, un potential urias, urias pentru PNL, dar cine si mai ales cum in lipsa unor reguli si disciplina organizationala este preocupat de evidentele de langa noi…
  Asta e, merem inainte ca de altfel ni se intorc stramosii in mormant, insa NOI cu cine votam?????????????

  Fara randuiala organizationala nu vom reusi sa facem din PNL un partid care sa conteze!!!!!!!!!!!!!!!

 12. PONTA SE DA DE GOL FAT DE CEL CARE L-A PUS IN FUNCTYIA DE PRESEDINTE PSD DIN MOMENT CE SUSTINE TOATE PROIECTELE LUI BASESCU TRAIAN :UNICAMERALUL ,VOTUL OBLIGATORIU S,LEGALIZAREA DROGURILOR , S.A. !

  MASONUL PONTA SI PUTEREA EXEMPLULUI!!!!

  AM MAI PRELUCRAT CATEVA FRAZE FATA DE MATERIALUL PRECEDENT!

  ]„Jurnaliştii au datoria de a căuta informaţii confidenţiale, acest lucru face parte din meseria noastră, pentru că poate fi în interesul public şi al căutării adevărului.” Lorenzo Consoli – preşedintele Asociaţiei presei internaţionale din Bruxelles 12 februarie 2009

  Preşedintele Băsescu, despre adoptatea codurilor: România are nevoie să facă paşi înainte în Justiţie27 APRILIE 2009
  Preşedintele Băsescu a spus, în cadrul întâlnirii cu Coaliţia “Opriţi Codurile”, că a existat deja o dezbatere publică pe marginea codurilor la nivel de specialişti, şi a susţinut nevoia ca România să facă paşi înainte în justiţie, în condiţiile în care se lucrează cu un Cod Penal din 1968.
  Discuţia de azi a fost o discuţie în care am înţeles foarte bine mesajul celor 21 de ONG-uri, dar am prezentat şi necesitatea de a face paşi înainte în procesul de reformă a Justiţiei. România nu mai poate întârzia, nu putem să mai amânăm încă o dată deciziile legate de folosirea sau nu a Codului Penal din timpul regimului comunist, din 1968″, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii Coaliţiei “Opriţi Codurile”.
  Băsescu a arătat că interlocutorii săi au fost “de bună-credinţă”, dar a criticat faptul că reprezentanţii ONG-urilor au venit să ceară oprirea pachetului legislativ privind fără a avea un document cu observaţii. “Şi eu am tratat întâlnirea cu bună-credinţă, chiar dacă atunci când spui că trebuie oprite codurile ar trebui să ai măcar un document cu obervaţii scrise, o asumare de răspundere, şi nu un simplu ‘nu’”, a precizat Băsescu.
  De altfel, preşedintele a adăugat că toate elementele primite de la Ministerul Justiţiei arată că a avut loc o dezbatere publică pe marginea codurilor, în conformitate cu legea, dar că, fiind vorba despre o materie care necesită o pregătire deosebită, dezbaterea nu s-a desfăşurat în teritoriu. “Parlamentarii nu au mers cu proiectele şi să le explice undeva, spre exemplu în sectorul 5, în Ferentari, în comuna Cleja, în judeţul Bacău, parlamentarii nu s-au dus cu ele în astfel de dezbateri, poate că ar fi fost bine să o facă”, a spus preşedintele, subliniind că, “în mod categoric”, dezbaterea a existat la nivel de specialişti.

  Preşedintele a arătat că ar fi putut avea loc o dezbatere publică şi miercuri, cu concursul mijloacelor mass-media, dar că ea nu ar fi reuşit să facă ratingul ştirilor cu Gigi Becali sau a unei emisiuni cu Florin Călinescu. “Mi-e greu să imaginez dezbaterea pe coduri ca o dezbatere de mase, aşa cum unele ONG-uri o solicitau”, a precizat şeful statului. De altfel, Băsescu a arătat că, personal, nu s-a implicat niciodată în dezbaterile despre coduri, pentru că nu se pricepe.

  Pe de altă parte, Băsescu a precizat că la cele patru coduri se lucrează de zece ani, amintind de varianta ministrului Rodica Stăniou, apoi de cea a Monicăi Macovei şi de ultima variantă, a ministrului Cătălin Predoiu. În toată această perioadă, a arătat şeful statului, au existat intervenţii ale specialiştilor din domeniu, dar şi ale ONG-urilor interesate.
  Şeful statului le-a mai spus reprezentanţilor ONG-urilor că are obligaţia constituţională ca, pe lângă medierea dintre instituţii şi societatea civilă, să vegheze şi la îndeplinirea angajamentelor asumate de România prin aderarea la Uniunea Europeană. Băsescu a arătat astfel că, deşi le dă dreptate membrilor societăţii civile, şi mai ales tinerilor prezenţi, miercuri, la Cotroceni, care s-au arătat “inflexibili” în a cere timp pentru o dezbatere publică, reprezentanţii instituţiilor statului au şi responsabilităţi.
  “România nu-şi poate permite, în luna iulie, un raport care să nu constate progrese în modernizarea justiţiei naţionale. Un raport care ar constata stagnare sau paşi înapoi ar putea duce la suspendări de utilizare de resursă financiară, ceea ce mi se pare inadmisibil”, a explicat Băsescu, arătând că acceptă ca valabile principiile enunţate de ONG-uri, dar că este necesar ca entuziasmul şi inflexibilitatea să meargă mână în mână cu responsabilitatea.

  Şeful statului a explicat şi de ce, în urma discuţiilor, le-a oferit reprezentanţilor societăţii civile 3 zile pentru a discuta cu cele două comisii de specialitate din Parlament pe marginea codurilor, invocând importanţa termenului de 15 mai pentru adoptarea Codurilor Penal şi Civil. “Le-am propus discuţii care să dureze până la trei zile cu cele două comisii care lucrează la coduri, au avut o ofertă de la domul Geoană pentru şapte zile, sunt dispus să merg până acolo, dar termenul de 15 mai este un termen important pentru coduri pentru că prima evaluare începe pe 4 mai, pe 19 mai e a doua evaluare şi ar fi păcat, după ce s-a făcut efortul elaborării codurilor, ca acesta să nu fie materializat prin vot sau asumarea răspunderii, măcar pentru Codul de Procedură Penală şi Civil”, a precizat şeful statului.

  Pe de altă parte, Băsescu le-a mai pus în vedere membrilor ONG-urilor că, dincolo de termenul alocat dezbaterii în Parlament pentru cele patru coduri, există 20 de zile de la adoptare sau asumarea răspunderii până la promulgare, în care există posibilitatea întoarcerii în Parlament a legilor pentru a corecta eventualele nereguli şi mai există, de asemenea, o perioadă de doi ani până la intrarea în vigoare a noului pachet legislativ, de la promulgarea sa. Astfel, în perioada în care magistraţii şi poliţiştii se vor acomoda cu noile reguli, se poate găsi o modalitate de parteneriat cu aceştia pentru ca şi societatea civilă să se implice în proces.

  Şeful statului a arătat, la începutul discursului său, că, în ultima perioadă, au existat două subiecte importante pe agenda publică: problema legată de coduri şi cea a legii salarizării unice pentru bugetari.
  Băsescu s-a arătat contrariat de atitudinea sindicaliştilor şi a societăţii civile care, deşi declară că aceste legi sunt necesare, când începe să se lucreze la ele, intrevin pentru blocarea lor. “Aş face o observaţie generală. Toţi declarăm că le vrem, şi coduri noi şi noua lege de salarizare, dar prea puţini fac eforturi ca această legislaţie să prindă viaţă”, a apreciat preşedintele.

  • Băsescu i-a apostrofat pe reprezentanţii coaliţiei “Opriţi Codurile”: Aţi venit să faceţi o poză cu preşedintele?27 APRILIE 2009

  Traian Băsescu i-a întrebat pe reprezentanţii Coaliţiei “Opriţi Codurile”, în debutul discuţiilor de la Palatul Cotroceni, dacă au venit la întâlnire doar pentru a face o “poză cu preşedintele”, contrariat de refuzul lui Mircea Toma de a-i prezenta amendamnetele ONG-urilor la coduri.
  Şeful statului s-a întâlnit miercuri, la Cotroceni, cu reprezentanţii coaliţiei Opriţi Codurile, pentru o discuţie informală cu privire la problemele din proiectele de Coduri aflate în Parlament. Preşedintele Traian Băsescu a atacat asociaţiile civice şi ale mass-media şi a solicitat o listă clară cu amendamentele pentru cele patru coduri.

  Preşedintele Traian Băsescu le-a spus celor prezenţi că le stă la dispoziţie pentru 55 de minute.
  “Coaliţia Opriţi codurile s-a născut din îngrijorare şi din credinţa că aceste legi care ne vor influenţa vieţile mie, colegilor mei şi dumneavoastră merită respectat şi acest respect nu poate fi asigurat decât printr-o dezbatere publică reală”, a deschis discuţia preşedintele CRP, Indira Crasnea. “Noi suntem îngrijoraţi că legi atât de importante au făcut drumul de la iniţiator până la Parlament ca nişte pasageri clandestini în cala unui vapor, când de fapt li se cuvenea un bilet pe puntea superioară”, a mai spus Crasnea.

  Şeful statului a cerut, înainte ca un alt reprezentant al Coaliţiei “Opriţi Codurile” să ia cuvântul, lista cu amendamentele propuse de asociaţiile reunite în această alianţă. Băsescu le-a spus că va face tot posibilul ca Parlamentul să ţină cont de ele. “Vreau să vă prezint, dincolo de amendamentele pe care le-aţi ridicat…”, a intrevenit în discuţie Radu Nicolae, reprezentant al Centrului de Resurse Juridice.
  “Eu nu am ridicat niciun amendament”, a intervenit preşedintele. Apoi, Băsescu a continuat “Am o mare rugăminte! Eu primesc foarte mulţi oameni care vin pentru poză, vin să facă o poză la preşedinte după care să iasă şi să vorbească foarte urât. Uitându-mă la dumneavoastră, constat că sunteţi o grupare sau mai multe grupări reprezentate de foarte mulţi oameni tineri. Şi atunci întrebarea mea cinstită la demersul dumneavoastră, care sunt convins că este cinstit, este sau rugămintea mea este: Daţi-mi o listă cu amendamentele la cele patru coduri şi vă promit că voi invita partidele la o discuţie şi le voi cere să ţină cont de amendamentele dumneavoastră. Este posibil? Daţi-mi un răspuns acum şi dacă îl avem continuăm într-o manieră discuţia, dacă nu avem observaţii, sigur, discutăm în general. Vreau să ştiu ce fel de discuţie urmează să facem”, a replicat preşedintele Traian Băsescu.

  Victor Alistar, preşedintele Transparency Internaţional s-a plâns că, deşi există o serie întreagă de sugestii şi analize care au fost puse pe siteurile organizaţiilor româneşti , acestea nu sunt luate în considerare de autorităţile statului. Replica lui Alistar l-a făcut pe şeful statului să întrebe, retoric, dacă lui i s-a adresat vreo organizaţie non-guvernamentală, insistând, din nou, să primească o listă cu amendamentele propuse pentru cele patru coduri.

  “Avem listă de amendamente pe care nu vrem să le dăm. Nu vrem să le dăm, asta încerc să comunic, pentru că sunt două puncte de vedere: unu, faptul că ceea ce se întâmplă acum în Parlament, din punctul nostru de vedere, este în afara legii. Au fost încălcate cel puţin două legi. Nu pot să intrevin cu amendamente pe un proiect care se dezbate în afara legii”, a spus Mircea Toma, preşedinte al Agenţiei de Monitorizare a Presei. “Am o rugăminte. Dacă aveţi pretenţia să fiţi respectaţi, nu cred că puteţi veni la preşedinte să spuneţi: Avem amendamente, dar nu vrem să le dăm! Dar pentru ce aţi venit acum, pentru poză?”, a răspuns, contrariat, preşedintele Băsescu.

  Preşedintele Traian Băsescu a dat curs solicitării Coaliţiei “Opriţi Codurile”, organizând, miercuri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire la care au venit 25 de reprezentanţi ai ONG-urilor româneşti interesate de pachetul legislativ aflat, în acest moment, în dezbaterea Parlamentului. Cei 25 de reprezentanţi ai ONG-urilor au venit la Cotroceni îmbrăcaţi în tricouri negre, inscripţionate cu mesajul “Codul de la cap se-mpute

  Şeful statului s-a întâlnit miercuri, la Cotroceni, cu reprezentanţii coaliţiei Opriţi Codurile, pentru o discuţie informală cu privire la problemele din proiectele de Coduri aflate în Parlament. Preşedintele Traian Băsescu a atacat asociaţiile civice şi ale mass-media şi a solicitat o listă clară cu amendamentele pentru cele patru coduri.

  Preşedintele Traian Băsescu le-a spus celor prezenţi că le stă la dispoziţie pentru 55 de minute.
  “Coaliţia Opriţi codurile s-a născut din îngrijorare şi din credinţa că aceste legi care ne vor influenţa vieţile mie, colegilor mei şi dumneavoastră merită respectat şi acest respect nu poate fi asigurat decât printr-o dezbatere publică reală”, a deschis discuţia preşedintele CRP, Indira Crasnea. “Noi suntem îngrijoraţi că legi atât de importante au făcut drumul de la iniţiator până la Parlament ca nişte pasageri clandestini în cala unui vapor, când de fapt li se cuvenea un bilet pe puntea superioară”, a mai spus Crasnea.

  Şeful statului a cerut, înainte ca un alt reprezentant al Coaliţiei “Opriţi Codurile” să ia cuvântul, lista cu amendamentele propuse de asociaţiile reunite în această alianţă. Băsescu le-a spus că va face tot posibilul ca Parlamentul să ţină cont de ele. “Vreau să vă prezint, dincolo de amendamentele pe care le-aţi ridicat…”, a intrevenit în discuţie Radu Nicolae, reprezentant al Centrului de Resurse Juridice.
  “Eu nu am ridicat niciun amendament”, a intervenit preşedintele. Apoi, Băsescu a continuat “Am o mare rugăminte! Eu primesc foarte mulţi oameni care vin pentru poză, vin să facă o poză la preşedinte după care să iasă şi să vorbească foarte urât. Uitându-mă la dumneavoastră, constat că sunteţi o grupare sau mai multe grupări reprezentate de foarte mulţi oameni tineri. Şi atunci întrebarea mea cinstită la demersul dumneavoastră, care sunt convins că este cinstit, este sau rugămintea mea este: Daţi-mi o listă cu amendamentele la cele patru coduri şi vă promit că voi invita partidele la o discuţie şi le voi cere să ţină cont de amendamentele dumneavoastră. Este posibil? Daţi-mi un răspuns acum şi dacă îl avem continuăm într-o manieră discuţia, dacă nu avem observaţii, sigur, discutăm în general. Vreau să ştiu ce fel de discuţie urmează să facem”, a replicat preşedintele Traian Băsescu.

  Victor Alistar, preşedintele Transparency Internaţional s-a plâns că, deşi există o serie întreagă de sugestii şi analize care au fost puse pe siteurile organizaţiilor româneşti , acestea nu sunt luate în considerare de autorităţile statului. Replica lui Alistar l-a făcut pe şeful statului să întrebe, retoric, dacă lui i s-a adresat vreo organizaţie non-guvernamentală, insistând, din nou, să primească o listă cu amendamentele propuse pentru cele patru coduri.

  “Avem listă de amendamente pe care nu vrem să le dăm. Nu vrem să le dăm, asta încerc să comunic, pentru că sunt două puncte de vedere: unu, faptul că ceea ce se întâmplă acum în Parlament, din punctul nostru de vedere, este în afara legii. Au fost încălcate cel puţin două legi. Nu pot să intrevin cu amendamente pe un proiect care se dezbate în afara legii”, a spus Mircea Toma, preşedinte al Agenţiei de Monitorizare a Presei. “Am o rugăminte. Dacă aveţi pretenţia să fiţi respectaţi, nu cred că puteţi veni la preşedinte să spuneţi: Avem amendamente, dar nu vrem să le dăm! Dar pentru ce aţi venit acum, pentru poză?”, a răspuns, contrariat, preşedintele Băsescu.

  Preşedintele Traian Băsescu a dat curs solicitării Coaliţiei “Opriţi Codurile”, organizând, miercuri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire la care au venit 25 de reprezentanţi ai ONG-urilor româneşti interesate de pachetul legislativ aflat, în acest moment, în dezbaterea Parlamentului. Cei 25 de reprezentanţi ai ONG-urilor au venit la Cotroceni îmbrăcaţi în tricouri negre, inscripţionate cu mesajul “Codul de la cap se-mpute


  BUCUREŞTI, (17 iul 2009)Proiect de raport CE: Nu se activează clauza de salvgardare, dar se menţine MCVProiectul de raport al CE privind situaţia Justiţiei din România menţionează că nu se activează clauza de salvgardare în domeniu, dar se menţine mecanismul de cooperare şi verificare, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse europene.

  “Guvernul român şi-a luat un angajament public clar de adoptare a noi coduri civile şi penale ca răspuns la recomandări făcute de CE în rapoarte anterioare”, se arată în proiectul de raport preliminar, potrivit unor surse europene.
  Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX că raportul menţionează că adoptarea celor două coduri – civil şi penal – în iunie este o expresie importantă de angajament politic şi un pas semnificativ înainte în ceea ce priveşte asigurarea unui sistem legal mai eficient.
  Documentul menţionează însă că cele două coduri sunt prevăzute să intre în vigoare în acelaşi timp cu codurile de procedură civilă “după ce au fost dezbătute şi aprobate într-o procedură parlamentară normală”. Varianta preliminară a raportului CE menţionează, de asemenea, că este de aşteptat ca cea mai apropiată dată de intrare în vigoare a acestor acte normative să fie anul 2011.
  “O lege de implementare a codurilor va fi necesară. România va trebui să se asigure că această lege de implementare precum şi dezbaterea din Parlament pe tema codurilor de procedură nu va servi la reintroducerea unor prevederi care au fost contestate în trecut sau a unora noi care ar submina eficienţa unor investigaţii complete în cazurile de corupţie sau a procedurilor judiciare ulterioare”, se mai arată în raport, potrivit surselor citate.
  Varianta preliminară de raport menţionează, în ceea ce priveşte reforma sistemului judiciar în privinţa căruia România a mai fost atenţionată în rapoartele precedente, că “o nouă strategie de resurse umane a sistemului judiciar a fost adoptată, dar situaţia rămâne o reală provocare pentru România în ceea ce priveşte costurile bugetare, în ceea ce priveşte asigurarea personalului calificat şi a sprijinului pentru infrastructura necesară”, susţine sursele citate.
  Raportul menţionează de asemenea, în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei la nivel înalt, că procedura Parlamentului României de a cere iniţierea de investigaţii în cazul unor miniştri nu pare a fi “nici uniformă şi nici uşoară”.
  “Procedura Parlamentului român de a cere iniţierea de anchete în cazul foştilor miniştri nu pare nici uniformă şi nici uşoară. Începând de la data ultimului raport, Parlamentul a aprobat deschiderea investigaţiilor în patru cazuri, dar a refuzat să facă acelaşi lucru în alte două cazuri. Într-unul dintre aceste ultime două cazuri, parlamentarul vizat a demisionat şi a permis deschiderea anchetei, în timp ce în celălalt caz, parlamentul a considerat inadmisibilă această posibilitate”, precizează, raportul potrivit surselor citate.
  În documentul se precizează, de asemenea, că semnalele amestecate în legătură cu nivelul de angajament al Parlamentului faţă de eforturile autorităţilor de a continua lupta împotriva corupţiei la nivel înalt au, în mod inevitabil, un impact negativ asupra întregului sistem. Raportul nu menţionează vreun nume de politician sau al vreunei alte personalităţi. Pe de altă parte însă, documentul scrie că reconfirmarea în funcţie a şefului DNA în luna februarie a acestui an a marcat un pas important în asigurarea stabilităţii şi continuităţii la nivelul autorităţilor responsabile pentru lupta împotriva corupţiei.
  Existenţa continuă a unui cadru anticorupţie specializat şi eficient este de o importanţă vitală pentru România, se arată în varianta preliminară a raportului care menţionează, de asemenea că, DNA şi-a menţinut un parcurs bun al investigaţiilor “non-partizane” a cazurilor de corupţie la nivel înalt.
  Varianta preliminară de raport menţionează că nu se activează clauza de salvgardare, dar se menţine mecanismul de cooperare şi verificare, Comisia Europeană apreciind că acest mecanism acţionează ca un instrument de sprijin care trebuie menţinut până la realizarea reformelor. De asemenea, potrivit surselor citate, raportul, în varianta sa preliminară, menţionează că viitoare reevaluare completă a României va fi publicată în vara anului 2010.
  Sursele europene citate de MEDIAFAX au ţinut să atragă atenţia că aceste informaţii sunt cuprinse în cea mai recentă variantă de proiect de raport şi că eventuale modificări sunt posibile până la data publicării variantei finale, la 22 iulie.

  BUCUREŞTI, (17 iul 2009)
  Băsescu a promulgat Codurile Civil şi Penal
  Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretele de promulgare ale legilor privind Codul Civil şi Codul Penal, legi pe care Guvernul îşi asumase răspunderea.

  Băsescu a promulgat Codurile Civil şi Penal (Imagine: Mediafax Foto)
  Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, şeful statului a semnat decretele pentru promulgarea Legii privind Codul Civil şi a Legii privind Codul Penal.
  Guvernul şi-a asumat, pe 22 iunie, răspunderea în faţa Parlamentului pentru Codurile Penal şi Civil.
  În dezbatrerea Parlamentului se mai află cele două coduri de procedură, civilă şi penală, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului decizând prelungirea mandatului Comisiei speciale pentru dezbaterea acestora, până la 15 septembrie.
  Potrivit unui proiect al raportului Comisiei Europene despre Justiţia din România, difuzat pe surse şi a cărui variantă oficială va fi publicată pe 22 iulie, adoptarea celor două coduri – civil şi penal – în iunie este “o expresie importantă de angajament politic şi un pas semnificativ înainte în ceea ce priveşte asigurarea unui sistem legal mai eficient”. Documentul menţionează însă că cele două coduri sunt prevăzute să intre în vigoare în acelaşi timp cu codurile de procedură civilă “după ce au fost dezbătute şi aprobate într-o procedură parlamentară normală”. Varianta preliminară a raportului CE menţionează, de asemenea, că este de aşteptat ca cea mai apropiată dată de intrare în vigoare a acestor acte normative să fie anul 2011.

  Monica Macovei sustine ca parlamentarii PSD Ponta si Sova sunt corupti 06.09.2009
  Europarlamentarul PD-L Monica Macovei a declarat ieri la Scoala de vara a partidului de la Costinesti ca doi tineri parlamentari PSD au contracte de milioane de euro cu companii de stat din judetele
  Senatorul Ioan Ghise (PNL), initiatorul legii care obliga presa audiovizuala sa difuzeze un numar egal de teme pozitive si negative ale stirilor, a declarat ca va reveni cu o propunere cu aceeasi

  De ce se cere anularea alegerilor? PSD: avem camioane de probe ca alegerile au fost fraudateiziarul financiar 08.12.2009 – 14:23
  Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, si senatorul Dan Sova depun astazi la Curtea Constitutionala solicitarea partidului de anulare a turului doi de scrutin al alegerilor prezidentiale. Potrivit lui Dragnea, solicitarea PSD de anulare a alegerilor si de repetare a turului al doilea de scrutin se bazeaza pe “camioane” de probe.
  Intre “probele” pe care PSD spune ca le are s-ar numara, potrivit secretarului general al PSD, “toate tipurile de frauda posibila. Discutam de vot multiplu, de mita electorala, procese-verbale modificate la Birourile Electorale Judetene dupa ce au iesit de la sectiile de vot si multe altele”.
  Senatorul Dan Sova, a sustinut ca PSD poate demonstra ca presupusa fraudare s-a facut intr-o singura directie.
  Potrivit legii, Curtea Constitutionala poate dispune anularea alegerilor in cazul in care votarea si stabilirea rezultatelor au avut loc prin frauda de natura sa modifice atribuirea mandatului.
  Insa trebuie demonstrat clar ca alegerile au fost fraudate, avand drept consecinta o atribuire falsa a mandatului.

  Monica Macovei sustine ca parlamentarii PSD Ponta si Sova sunt corupti 07.09.2009

  Europarlamentarul PD-L Monica Macovei (foto) a declarat ieri la Scoala de vara a partidului de la Costinesti ca doi tineri parlamentari PSD au contracte de milioane de euro cu companii de stat din judetele unde sunt parlamentari, aratand ca acesta reprezinta un caz clar de coruptie. “Uitati-va la avocatii din Parlament, sunt doi tineri din PSD, de exemplu, care au contracte de milioane de euro, bani pe care ii iau pe consultanta juridica, de la companii de stat din judetele unde ei sunt parlamentari.

  Aceasta este exact fapta tipica de coruptie prin influenta politica. Nu este cu nimic deosebita de alta fapta de coruptie”, a spus fostul ministru al justitiei. Ulterior, ea i-a nominalizat pe cei doi parlamentari PSD, spunand ca s-a referit la deputatul Victor Ponta, care este si ministru pentru relatia cu Parlamentul, si senatorul Dan Sova si a adaugat ca aceste informatii au aparut in presa. Macovei a aratat ca primul pas care ar trebui facut este introducerea incompatibilitatii intre cele doua calitati, de avocat si parlamentar. “Cat timp esti in Parlament, nu exerciti aceasta profesie ( de avocat – n.r.)”.

  BASESCU ISI TRAFICASE INFLUENTA \MALEFICA FATA DE COMISIA EUROPEANA IN SENSUL RIDICARII MONITORIZARII PE JUSTITIE IN IULIE 2009 PRIN INTERMEDIUL ASA ZISELOR PROGRESE CONSTAND IN ELABORAREA UNOR CODURI INFINIT MAI DEZAVANTAJOASE PENTRU DREPTURILE OMULUI!SI PONTA ERA O PIESA IN PUZALUL BASESCO –EUROPEAN
  Codurile civil si penal vor fi finalizate pana la 15 maiediafax 23.04.2009

  Vicepresedintele PSD Victor Ponta (foto) a declarat ieri, dupa sedinta coalitiei, ca s-a decis ca pana la 15 mai sa fie finalizate codurile civil si penal, urmand a fi dezbatute de Senat in procedura de urgenta, iar codurile de procedura civila si penala sa fie adoptate pana in toamna. Ponta a tinut sa precizeze ca pentru codurile civil si penal nu este necesara asumarea raspunderii Executivului, ele urmand a intra in aprobarea Parlamentului in aceasta sesiune, iar celelalte doua coduri sa primeasca un termen rezonabil de adoptare in cursul acestui an.
  pe reprezentantii coalitiei “Opriti codurile”, care critica modul in care sunt adoptate cele patru coduri.

  CAND A AFLAT CA I-AM DEJUCAT TOATE PLANURILE DE ACTIUNE,BASE A INTORS-O!Traian Basescu a decretat: Codul Penal si Codul Civil nu intra in vigoare la 1 ianuarie 2011 .
  PAI ATIUNCI DE CE AI MAI ORDONAT PARLAMENTULUI LUI PONTA =MINISTRU IN RELATIA CU PARLAMNETUL )SA ADOPTE CODURILE CU ATATA GRABA-PANA LA RAPORTUL C.E. ADICA PANA IN VARA ANULUI 2009 !!!!
  Presedintele Traian Basescu a declarat, in cursul sedintei de bilant a CSM, ca termenul 1 ianuarie 2011 pentru intrarea in vigoare a noilor coduri nu este fezabil.
  “In lipsa codurilor de procedura, care ar trebui sa iasa foarte rapid si in plus si bune, ma indoiesc ca termenul 1 ianuarie 2011 mai este fezabil. Acest termen nu trebuie sa ne intre in cap ca o chestiune ce nu poate fi modificata. Daca Parlamentul nu va reactiona rapid cu codurile de procedura, dupa care se se faca un studiu de impact in care sa se arate de cati judecatori, de cati procurori este nevoie, care sunt costurile suplimentare, eu nu vad 1 ianuarie 2011 ca un termen fezabil, probabil va trebui sa ne gandim la 1 iulie 2011 sau 1 ianuarie 2012.Cred ca CSM trebuie sa fie extrem de ferm si atent la stabilirea termenelor de intare in vigoare”, a spus presedintele Traian Basescu.
  El a primit explicatii din partea ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, conform carora nu s-a indicat o data pentru intarea in vigoare a noilor coduri, acest lucru urmand a fi stabilit in legea de aplicare.
  “Daca vor fi adoptate cele doua coduri pana in iunie, cel mai realist termen de intare in vigoare ar fi septembrie 2011″, a precizat, la randul sau, presedintele CSM, Virgil Andreies.

  Traian Basescu a facut “un apel la calm” catre CSM, “probabil una dintre cele mai indreptatite institutii sa spuna cand acest nou pachet legislativ ar trebui sa intre in vigoare”.
  Sursa: evz.ro

  CE A SCHIMBAT ATITUDINEA LUI NASTASE SI PONTA FATA DE BASESCU
  Interesul national, acum, este sa scapam de Basescuoctombrie 27, 2009 prin nastase
  Traian Basescu vorbeste grav si des despre “interesul national”. El se considera singurul care stie in ce consta interesul national si poate, de aceea, sa-i judece pe cei care il ataca josnic (pe interesul national). El vrea sa dea sentimentul ca a sorbit, inca de la nastere, din biberon, si, mai tarziu, din alte recipiente, secretul interesului national si ca a devenit pazitorul templului unde diverse vestale intretin focul sau sacru.
  Din pacate, el identifica, de fiecare data, interesul personal cu interesul national. De exemplu, in 2005, interesul lui “national” a fost ruperea relatiei cu FMI, pentru a-si indestula, fara controlul FMI, clientela politica. Acum, interesul lui “national” este sa dea, pana la alegeri, salarii si pensii din imprumutul de 20 de miliarde de euro pe care l-a luat de la FMI.
  In 2004, la alegerile prezidentiale, interesul lui “national” era sa faca de ras statul roman, in preajma semnarii Tratatului de aderare la UE, acuzand guvernul de fraudarea alegerilor, pe modelul scandalului Revolutiei portocalii din Ucraina. Expertiza realizata, dupa primul tur de scrutin, de catre PRO DEMOCRATIA, cu specialisti straini , a aratat ca a fost vorba de minciuni iresponsabile. Din motive care inca imi scapa, expertiza a fost facuta publica doar A DOUA ZI DUPA AL DOILEA TUR DE SCRUTIN. S-a dovedit ca Basescu a fost un mincinos ordinar dar lucrul asta nu a mai contat pentru rezultatul alegerilor. Minciunile de atunci erau in “interesul national” al Romaniei ?
  Expertiza poate fi citita aici.
  Cred insa ca, acum, tot mai multi romani au inteles ca principalul interes national este sa scapam tara de pericolul unui nou mandat al lui Basescu.
  Vreti sa participati la un efort de echipa?
  ianuarie 4, 2010 prin nastase
  Pe 6 decembrie 2009, in circumstante pe care nu are sens sa le aduc acum in discutie, PSD-ul a pierdut alegerile prezidentiale si, in felul asta, s-a plasat, pentru macar trei ani, in opozitie. Orice discutie despre viitorul partidului trebuie sa inceapa de la aceste elementre. Si de la realitatea din spatele lor.
  Din 1989 pana in 2004, scena politica nationala era impartita in doua. PSD-ul (sau cum se numea in acele zile) – pe de o parte – si partidele care doreau sa invinga PSD-ul – de cealalta parte. In principiu, pentru un astfel de obiectiv, toate celelalte partide se uneau, indiferent de ideologie, si incercau sa creeze o masa critica necesara unei confruntari. Cand reuseau sa invinga ( anul 1996 este singurul exemplu), se considera ca avusese loc o surpriza.
  Din 2004 incoace, paradigma politica romaneasca s-a schimbat. PSD-ul intra in coalitii cu altii pentru a incerca sa invinga PDL-ul lui Traian Basescu. Si nu reuseste. Daca in 6 decembrie, candidatul PSD ar fi castigat, rezultatul ar fi fost considerat o surpriza. Am ajuns un partid mai mic, capabil, eventual, sa produca surprize nu sa castige, in mod natural, competitiile electorale. Mai mult, daca in 2004, stanga reprezentata de PSD era la egalitate de voturi cu intreaga Alianta DA (PD+PNL), acum voturile dreptei depasesc cu mult voturile noastre. Daca am folosi termeni fotbalistici, semanam cumva cu Romania anilor ’90. Atunci castigam grupele eliminatorii fara nicio emotie si mergeam, de fiecare data, la turneele finale. Acum ne clasam pe la mijlocul grupei unde din cand in cand mai facem un egal cu Franta, la Paris, furnizand un meci urat si doar o surpriza pentru casele de pariuri.
  De aceea, cred ca inainte de a discuta de nume si de alegeri, trebuie sa vedem unde am ajuns si ce ne propunem pentru viitor. PDL, exceptand excesele antidemocratice si lipsa de ideologie, este copia noastra de mai demult. Un partid organizat, cu forta teritoriala, cu verticala decizionala, unit in jurul unor teluri comune. Prin comparatie, noi suntem dezorganizati, cu zone geografice descoperite si cu multe, prea multe centre de comanda care genereaza incapacitatea unirii pentru atingerea unui scop si, de asemenea, neputinta sustinerii si a impunerii unor proiecte. Cel mai grav nu este ca am ajuns din nou in opozitie ci, ca in felul in care ne miscam acum, nu o sa iesim foarte repede din ea.
  Acest blog a cuprins, mai ales in ultimele luni, foarte multe comentarii valoroase despre viitorul nostru ca partid. Ce vreau acum este sa reluam, mai organizat, acest exercitiu al ideilor cu privire la viitorul nostru, ca partid. Fiindca in urma acestui exercitiu putem, sper, sa rezolvam cele mai importante trei probleme ale noastre: 1. faptul ca am devenit un partid de rangul doi, pierzandu-ne obisnuinta de a castiga si combativitatea, 2. faptul ca ne-am destructurat organizatoric si 3. faptul ca am uitat sa construim proiecte si viziuni cu privire la viitorul nostru politic si cu privire la viitorul pozitiv al Romaniei. Inainte de a da nume, trebuie sa gasim solutii la aceste probleme. Sigur insa ca si numele, asociate cu aceste solutii, vor conta.
  Pentru orice partid, principala provocare consta in plierea sa la nevoile unei societati in schimbare, ale carei caracteristici nu mai sunt aceleasi ca acum 20 sau chiar 10 ani. Putem sa ne uitam doar la modificarile din structura electoratului PSD, pentru a intelege despre ce vorbim. Eu cred ca pasii de viitor trebuie sa depinda, pana la urma, si de relationarea noastra cu cei care ne aleg constant sau cu cei care privesc PSD ca pe o posibila alternativa. Pana la urma, PSD a fost, in acesti ani, partidul cel mai fidel fata de curentul politic a carui reprezentare si-a asumat-o la inceputul anilor ’90.
  Or, cu privire la acesti pasi, indraznesc sa va lansez aici, pe blog, o provocare, in perspectiva Consiliului National de la sfarsitul lunii si a Congresului care va urma. Cei mai multi dintre voi pareti interesati de pozitia stangii politice romanesti, de directia si de rezultatele PSD. De-a lungul timpului, ati oferit idei utile, unele care au putut fi preluate, altele nu, insa toate au constituit un feedback extrem de necesar, si acesta a fost unul dintre obiectivele deschiderii acestui blog. Acum, astept de la voi noi idei despre ce credeti ca ar trebuie sa faca PSD, pe termen scurt, mediu si chiar lung (celor care deja au facut asta, le cer doar sa resintetizeze cele mai puternice solutii pe care le gandesc). Pana la urma, si voi puteti face parte, direct sau indirect, din echipa ce poate decide viitorul stangii romanesti si raspunsuri adecvate la asteptarile voastre politice.
  Fireste ca o astfel de discutie nu poate avea loc decat intr-un cadru mai larg, care sa se refere la situatia stangii europene in ansamblu, in aceasta perioada de criza sau, dupa unii, de final de criza economica. S-a vorbit mult despre faptul ca problemele economice si sociale din aceasta perioada ar fi creat un context predilect pentru un succes al stangii. Daca ne uitam la cele mai recente runde de alegeri din plan european vedem ca lucrurile nu sunt deloc asa, iar raspunsul la intrebarea de ce? nu este inca satisfacator.
  Astept cu interes comentariile si sugestiile voastre referitoare la linile de refondare ideologica a partidului si la directiile de actiune politica in contextul noului sau statut – acela de partid de opozitie.
  Senatorul avocat Şova, un milion de euro din Lacuri, Parcuri şi Cimitire 02 Mar 2009

  Două direcţii din Primăria Capitalei au încheiat contracte de asistenţă juridică cu firma de avocatură a senatorului PSD Dan Şova la preţul de 100 de euro pe oră. Valoarea maximă a contractelor depăşeşte un milion de euro.

  Dan Şova are mare succes la direcţiile din Primăria Capitalei.
  Administraţia Lacuri, Parcuri Bucureşti (ALPAB) şi Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCUB) au încheiat contracte de consultanţă cu firma de avocatură a senatorului PSD Dan Şova, deşi au propriile servicii juridice. Preţul consultanţei este de 100 de euro pe oră în cazul ALPAB, în condiţiile în care firma se angajează să rezerve 200 de euro pe lună, potrivit contractului-cadru încheiat pe o perioadă de patru ani. Rezultă că în baza acestui contract se pot face plăţi în cuantum de maximum 960.000 de euro. Cu toate acestea, astăzi se va mai desfăşura o selecţie de oferte având acelaşi scop ca şi contractul anterior.

  Invitaţiile de participare au fost trimise către patru firme de avocatură, printre care se numără din nou Şova şi Asociaţii.

  Surse din ALPAB ne-au declarat că aceasta ar fi o modalitate prin care să se acopere faptul că în ianuarie contractul s-a semnat direct cu această firmă, fără o procedură competitivă. Gabriel Iosif, directorul ALPAB, spune însă că şi atunci s-a făcut selecţie de oferte, fiind invitate două firme, însă doar societatea lui Şova s-a prezentat la negociere. El susţine că pentru rezervarea celor 200 de ore de consultanţă pe lună ALPAB plăteşte, conform contractului, doar 100 de euro, plăţi suplimentare urmând a fi făcute doar în măsura în care acele ore sunt şi folosite. Acelaşi procedeu, spune Iosif, va fi aplicat şi la selecţia de oferte de astăzi. Un document semnat de jurista instituţiei, Alina Sofian, precizează însă altceva: „Estimarea valorică pentru asistenţă juridică: 200 de ore x 100 de euro = 20.000 de euro/lună”.

  Directorul de la Cimitire, Bogdan Tănase, spune că în contractul semnat la sfârşitul anului trecut cu Şova şi Asociaţii nu este trecut nici un preţ, acesta urmând a fi negociat în funcţie de serviciile efectuate. Îl contrazice însă un referat pe care l-a aprobat personal şi care apreciază costul total al consultanţei la aproximativ 100.000 de lei pe lună. „Acela a fost o glumă. Am renunţat la el”, a declarat Bogdan Tănase, directorul ACCUB. Duminică, el susţinea că natura serviciilor prestate de firma de avocatură nu se referă în mod special la procese, ci la consultanţa necesară atragerii unor fonduri europene: „E vorba de vegetaţie pentru cimitire, de camere de supraveghere, proiecte care sunt finanţate de UE”. Proiectele despre care vorbeşte Tănase au fost însă deja respinse de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Ieri, Tănase s-a răzgândit şi a venit cu o altă explicaţie: are nevoie de avocaţi pentru a analiza contractele încheiate de fosta conducere.

  Consilierii juridici de la ACCUB îl contrazic pe director şi au trimis un memoriu în acest sens şi către primarul general Sorin Oprescu. Concret, juriştii de la ACCUB susţineau că prin contractul cu Şova „atribuţiile Serviciului Juridic sunt transferate contra cost unei societăţi de consultanţă juridică”. Ca argument, ei invocă faptul că au câştigat 80% din procesele în care instituţia a fost parte şi că nu au avut niciodată lucrări restante sau nesoluţionate. După ce a semnat repetate memorii, Laurenţiu Coruţ, şeful Serviciului Juridic de la ACCUB, a fost demis.

  Senatorul PSD Dan Şova nu a dorit să comenteze acest subiect. „Oricum, indiferent de ceea ce vă spun eu, voi scrieţi ceea ce vreţi”, a spus Şova.

  Dan Sova: “Avocatura este una dintre cele mai dificile profesii”1, 2007
  Avocatul Dan Sova, managing partner la Sova&Partners, este al doilea protagonist al “Interviurilor Drept la tinta”. Intrebarile adresate anterior lui Valeriu Stoica au fost de aceasta data pastrate, dar raspunsurile lui Dan Sova arata inca o data ca diversitatea de opinii este aproape definitorie pentru breasla avocatilor.
  Care este una dintre cele mai mari probleme profesionale ale tinerilor avocati, ce trebuie sa faci pentru a o elimina, cum poti ajunge sa lucrezi pentru o firma mare de avocatura si care ar putea fi noile mine de aur pentru avocatura de business. Totul, la foc automat, in raspunsurile directe ale lui Dan Sova.
  Ce ar trebui sa stie un avocat stagiar care doreste sa aplice pentru un post in cadrul Sova&Partners?
  Cred ca trebuie sa fie bine pregatit profesional si sa-si doreasca, in mod real, sa practice aceasta profesie.
  Cum ar trebui sa arate primii ani de activitate din viata unui tanar avocat?
  In primii ani ar fi bine ca un avocat sa-si definitiveze pregatirea teoretica si sa participe la cit mai multe activitati profesionale pentru a se familiariza cit mai bine cu activitatea specific avocatiala
  Daca ar fi sa dati un singur sfat unui absolvent de Drept, care ar fi acela?
  Sa nu inceteze nici un moment sa se informeze continuu si sa invete in domeniul dreptului.
  Se vorbeste foarte mult despre programul epuizant pe care marile case de avocatura il impun stagiarilor sau avocatilor definitivi. Care credeti ca este volumuil de munca firesc pe care trebuie sa-l depuna un avocat aflat la inceputul carierei?
  Cred ca un avocat trebuie sa munceasca sustinut nu doar la inceputul carierei, ci pe tot parcursul vietii profesionale. Problema pe care unii dintre avocati nu o inteleg este ca aceasta profesie este mai dificila decit multe altele, intrucit presupune, pe linga activitatea profesionala si o sustinuta si permanenta activitate de invatare si informare.
  Exista o strategie de pregatire a avocatilor proaspat intrati in cadrul firmei? Programe speciale de pregatire?
  Din pacate nu exista, in general, in nici o firma de avocatura ceva bine organizat in privinta pregatirii avocatilor stagiari. Pe de alta parte, din experienta mea profesionala, multi stagiari sunt oarecum refractari la idea continuarii pregatirii. Considera acest lucru ca pe ceva inutil sau, mai rau, jignitor. Opinia mea este ca se face o mare greseala. Personal citesc permanent si incerc sa ma informez continuu, dar sunt foarte putini stagiari pe care am reusit sa-i conving in mod real de aceasta necesitate.
  Care este rata de retentie a avocatilor stagiari in cadrul firmei dumneavoastra si ce determina acest rezultat?
  In general rata de retentie este de 50%. Mi-ar place sa ramina toti, dar unii nu sunt suficient de competenti profesional, altii nu se adapteaza in interiorul firmei. Sunt, bineinteles, si unii carora pur si simplu nu li se potriveste atmosfera din interiorul societatii noastre si atunci pleaca chiar ei.
  Care anticipati ca vor fi zonele de crestere pentru avocatura de business in conditiile in care privatizarile marilor societati de stat sunt aproape terminate?
  Energie, real estate, project finance.
  Dan SovaArticole ZF care fac referire la Dan Sova
  Victor Ponta, noul presedinte al PSD si fost procuror, a fost promovat in politica de Adrian Nastase in timpul mandatului acestuia de premier. El a ajuns in 2001 sef al corpului de control al [...]\
  De ce se cere anularea alegerilor? PSD: avem camioane de probe ca alegerile au fost fraudate 08.12.2009
  Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, si senatorul Dan Sova depun astazi la Curtea Constitutionala solicitarea partidului de anulare a turului doi de scrutin al alegerilor prezidentiale.
  Monica Macovei sustine ca parlamentarii PSD Ponta si Sova sunt corupti 06.09.2009
  Europarlamentarul PD-L Monica Macovei a declarat ieri la Scoala de vara a partidului de la Costinesti ca doi tineri parlamentari PSD au contracte de milioane de euro cu companii de stat din judetele
  Senatorul Ioan Ghise (PNL), initiatorul legii care obliga presa audiovizuala sa difuzeze un numar egal de teme pozitive si negative ale stirilor, a declarat ca va reveni cu o propunere cu aceeasi

  De ce se cere anularea alegerilor? PSD: avem camioane de probe ca alegerile au fost fraudateiziarul financiar 08.12.2009 – 14:23
  Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, si senatorul Dan Sova depun astazi la Curtea Constitutionala solicitarea partidului de anulare a turului doi de scrutin al alegerilor prezidentiale. Potrivit lui Dragnea, solicitarea PSD de anulare a alegerilor si de repetare a turului al doilea de scrutin se bazeaza pe “camioane” de probe.
  Intre “probele” pe care PSD spune ca le are s-ar numara, potrivit secretarului general al PSD, “toate tipurile de frauda posibila. Discutam de vot multiplu, de mita electorala, procese-verbale modificate la Birourile Electorale Judetene dupa ce au iesit de la sectiile de vot si multe altele”.
  Senatorul Dan Sova, a sustinut ca PSD poate demonstra ca presupusa fraudare s-a facut intr-o singura directie.
  Potrivit legii, Curtea Constitutionala poate dispune anularea alegerilor in cazul in care votarea si stabilirea rezultatelor au avut loc prin frauda de natura sa modifice atribuirea mandatului.
  Insa trebuie demonstrat clar ca alegerile au fost fraudate, avand drept consecinta o atribuire falsa a mandatului.

  Monica Macovei sustine ca parlamentarii PSD Ponta si Sova sunt corupti 07.09.2009

  Europarlamentarul PD-L Monica Macovei (foto) a declarat ieri la Scoala de vara a partidului de la Costinesti ca doi tineri parlamentari PSD au contracte de milioane de euro cu companii de stat din judetele unde sunt parlamentari, aratand ca acesta reprezinta un caz clar de coruptie. “Uitati-va la avocatii din Parlament, sunt doi tineri din PSD, de exemplu, care au contracte de milioane de euro, bani pe care ii iau pe consultanta juridica, de la companii de stat din judetele unde ei sunt parlamentari.

  Aceasta este exact fapta tipica de coruptie prin influenta politica. Nu este cu nimic deosebita de alta fapta de coruptie”, a spus fostul ministru al justitiei. Ulterior, ea i-a nominalizat pe cei doi parlamentari PSD, spunand ca s-a referit la deputatul Victor Ponta, care este si ministru pentru relatia cu Parlamentul, si senatorul Dan Sova si a adaugat ca aceste informatii au aparut in presa. Macovei a aratat ca primul pas care ar trebui facut este introducerea incompatibilitatii intre cele doua calitati, de avocat si parlamentar. “Cat timp esti in Parlament, nu exerciti aceasta profesie ( de avocat – n.r.)”.

  BASESCU ISI TRAFICASE INFLUENTA MALEFICA FATA DE COMISIA EUROPEANA IN SENSUL RIDICARII MONITORIZARII PE JUSTITIE IN IULIE 2009 PRIN INTERMEDIUL ASA ZISELOR PROGRESE CONSTAND IN ELABORAREA UNOR CODURI INFINIT MAI DEZAVANTAJOASE PENTRU DREPTURILE OMULUI!SI PONTA ERA O PIESA IN PUZALUL BASESCO –EUROPEAN
  Codurile civil si penal vor fi finalizate pana la 15 maiediafax 23.04.2009

  Vicepresedintele PSD Victor Ponta (foto) a declarat ieri, dupa sedinta coalitiei, ca s-a decis ca pana la 15 mai sa fie finalizate codurile civil si penal, urmand a fi dezbatute de Senat in procedura de urgenta, iar codurile de procedura civila si penala sa fie adoptate pana in toamna. Ponta a tinut sa precizeze ca pentru codurile civil si penal nu este necesara asumarea raspunderii Executivului, ele urmand a intra in aprobarea Parlamentului in aceasta sesiune, iar celelalte doua coduri sa primeasca un termen rezonabil de adoptare in cursul acestui an.
  pe reprezentantii coalitiei “Opriti codurile”, care critica modul in care sunt adoptate cele patru coduri.
  Ponta, pilot de raliu, a castigat aproape 200.000 de euro din avocatura in 2009
  Noul presedinte al PSD, deputatul Victor Viorel Ponta (38 de ani), este unul din cei mai de succes tineri ai social-democratilor, cu o avere care depaseste un milion de euo, in conditiile in care numai in 2009 a castigat aproape 200.000 de euro din cabinetul sa de avocatura.
  Ponta este de formatie procuror dar si-a deschis un cabinet de avocatura in urma cu cinci ani, printre clientii sai fiind si omul de afaceri Ovidiu Tender. Prin casatoria cu Daciana Sarbu, europarlamentar, fiica senatorului PSD Ilie Sarbu, puterea sa in partid, dar si averea s-a consolidat, dat fiind ca senatorul, fostul ministru al agriculturii in guvernele Nastase si Boc, este unul dintre cei mai bogati oameni din PSD.
  reprezinta in parlament, si Bucuresti in valoare insumata de peste 1 milion de lei si are doua autoturisme o Skoda din 1967 si un Mitsubishi Lancer din 2008. Unul dintre apartamente l-a inchiriat cu 1000 de euro lunar, potrivit declaratiei de avere depuse la Camera Deputatilor. Este parlamentar din 2004.
  Ponta participa la Raliul Romaniei, fiind scolit de campionul roman Titi Aur, si a fost sponzorizat de firma “Pro Hotel”, al deputatului PSD Robert Negoita, cu un autoturism.
  “Forta si Echilibru – Proiectul Adrian Nastase”
  februarie 10, 2010 prin nastase

 13. @Marcel Pitesti

  Ia-o mai usor cu repetentia. Din cate stiu Crin a amanat ceva examene din motive personale. Sa-ti fac o lunga lista cu cei care au un astfel de palmares si au ajuns oameni de mare valoare? Eu, daca am terminat sef de promotie, cu zece pe linie, crezi ca ma intrwaba cineva? Conteaza ce faci, nu ce note ai avut la scoala.