Depinde de care Romanie vorbim

Mă tot întreabă lumea, pe unde mă intalneste: “Avem șanse?” Eu le răspund: “Depinde despre care Romanie vorbim”. Daca vorbim despre Romania reala, cea pe care o vedem zi de zi in jurul nostru, atunci referendumul trebuie validat. Daca vorbim despre Romanii imaginare, despre fictiuni, despre tari de plastilina pe care le putem ghemui sau lungi dupa plac, despre Romanii statistice unde numărul locurilor de munca si al șomerilor scad in acelasi timp si unde votantii sunt mai multi decât locuitorii, atunci referendumul poate fi invalidat.

Pasiunile politice duc la comentarii absurde. Profesorul Ioan Stanomir ne explica faptul ca persoanele care au actele expirate in ziua votului nu trebuie scoase din calculul cvorumului. Eu am învățat ceva la Facultatea de Matematica. Anume ca pentru a verifica o asertiune ai posibilitatea reducerii la absurd. Sa presupunem, așadar, ca nu jumatate de milion de romani, ci noua milioane au actele expirate. Atunci, oricât s-ar buluci ceilalți la vot, referendumul ar fi invalidat. Ioan Stanomir e profesor de drept constitutional. In numele cărui drept constitutional, cei care respecta legea trebuie sa se supuna celor care nu o respecta?

Cat despre romanii domiciliati in străinătate, de ce sa ne dam atâta cu părerea? Ce spune legea? Trebuie sau nu sa fie pe listele permanente din Romania? Toate definitiile pe care le-am parcurs sunt clare in aceasta privința: cei cu domiciliul in străinătate pot vota linistiti, dar pe liste speciale. Ei se adauga votantilor, dar nu si cvorumului.

Ce justificare poti avea sa pui romanii din străinătate pe listele permanente, daca statul roman nu asigura un minimum de conditii acestora sa voteze? Pentru romanii aflați pe listele permanente exista o anumită arondare la sectiile de votare, astfel încât fiecărei secții ii revin cam o mie si ceva de votanti, in medie. In SUA avem o sectie de vot la mai multe zeci de mii de votanti. In București, la 1,67 milioane de locuitori avem cca 1200 de secții de votare. In țările UE si ale Americii de Nord, la 3,5 milioane de locuitori avem cateva zeci de secții de votare. Cum sa pui in cvorum oameni care, chiar daca prin absurd, ar veni sa voteze, nu ar avea timpul fizic sa o facă? Decat daca-l punem pe dl. Baconschi șef la toate sectiile din străinătate.

Romania bunului simt de care am mai vorbit si-a dat verdictul. La referendumul din 29 iulie Traian Basescu a fost demis.

52 Responses to “Depinde de care Romanie vorbim”

  1. Din pacate de citiva ani Romania nu mai este a noastra, a romanilor. Este o colonie a puterilor economice si financiare mondiale. Si aici nu vorbe4sc de teoria conspiratiei, ci de felul in care si in interesul cui se iau deciziile.
    Cum politica oricarei colonii este subordonata metropolei, asa si “politica” Romaniei este subordonata celor de3 mai sus. Mimam o democratie, care de fapt nu exista. Votul trebuie doar sa valideze decizii luate in alta parte. Iar daca cumva votul invalideaza acele decizii, ele se vor impune cu forta. Fie prin intermediul asa ziselor institutii independente, fie a manipularii, a renuntarii la mimarea democratiei.
    Clica basesciana practic are un singur rol: secatuirea completa a economiei si subordonarea acestuia de catre metropola. Acesta a fost, este si va fi rolul oricarui conducator al unei colonii.
    Pe vremuri aceste impunerea acestor “lideri” si guvernari s-a facut la vedere: ocupatie, vasalitate, fanarioti, sfera de influenta sovietica. Acum totul trebuie facut sub plapuma democratiei.
    Insa cum cutitul a ajuns la os, romanii s-au razvratit impotriva acestui sistem, si mai ales a exponentului lui, asa-zisul Presedinte, traian basescu. Deciziile luate in favoarea metropolui nu au mai putut fi impuse.
    Ca atare in aceste zile se joaca Independenta si viitorul Romaniei.
    Nu sunt atit de naiv, incit sa cred ca odata scapati de basescu, vom deveni Romania noastra. Economic, oricum suntem subjugati. Insa procentul avutiei care se duce catre metropola poate fi redus semnificativ. Si poate fi redus procentul vamuit de catre domnitorii fanarioti.
    In rest sunt jocuri si imagine. Circ si piine.

  2. Pacala spune:

    Domnule Vosganian,
    Avem mai multe romanii:
    rurala, urbana, banosi, saraci, se poate imparti in multe feluri. Opinia mea este ca decat nationalisti si rupti in fund, mai bine declaram razboi si capitulam neconditionat catre o tara din vest, gen Germania. De ce? De bogatiile nationale oricum nu beneficiem noi simpli cetateni, ca toate se aliniaza. Benzina are pret ca afara, petrol+procesare romaneasca, statul ia jumate din pretul final prin taxe si accize. Statul se gandeste la mine cand ma incurajeaza si ajuta cu ceva, dar din pacate, indiferent de guvernare, nu prea se vede ajutorul statului. De exemplu, sa imi diminueze impozitele directe pe venituri. Spre exemplu, degeaba cota unica este 16% daca global, angajator + angajat platesc cca 50% din salariul net. Platim CAS si o si vina si coplata… Minunat.
    Si atunci, mai bine colonie, macar se dezvolta infrastructura.
    Daca tot platesc european, macar sa fie calitate ca acolo si venituri in euro. Sau sa tindem spre asa ceva.

    Legat de referendum – legiuitorul nu va putea niciodata sa numere romanii din afara. Mai mult, nu va putea sa incaseze venituri din taxe si impozite directe de pe urma acestora. Prin urmare, cel mai probabil, nu vor fi numarati nici in viitor. A, daca acum CCR vrea sa ii numere, este dreptul lor. DAR, atentie, Basescu de se intoarce, va va ajuta ca veti avea inamic. Unul de campanie electorala. Si veti castiga alegerile parlamentare cu 75%. Si PDL-ul va disparea, destructurat de Basescu…

  3. tiberiu spune:

    @VV
    “Romania bunului simt” a diparut de mult,spre stiinta dv, prin faptul ca Marlania,Minciuna,Hotia au guvernat in Romania vreme de multi ani prin intermediul guvernelor Basescu-Boc-Udrea-Videanu si asta s-a intamplat din vina si acordul (tacit sau nu) al multor romani.
    La referendumul din 29 iulie Traian Basescu NU a fost demis.
    Reasezarea Roamnieii pe “sina” democratiei este o lupta si aceasta lupta trebuie castigata in primul prin demiterea de facto si de jure a lui TB.

    Va rog sa citit mesajul meu de la tema precedenta.

  4. movilaieremia spune:

    nu noi poporul sintem de vina ori nam iesit la vot ori am zis ca nu e nevoie de votul nostru dar si dvastra domi parlamentari ca nu a/ti distrus din radacini aceasta camarila a lui basescu

  5. Radu spune:

    Una salus victis, nullam sperare salutem. Singura speranta a invinsilor este de a nu mai spera in salvare. CCR a decis. Cu Crin retras si PSD-ul in corzi singura speranta este pentru copiii nostri. In alta tara, fireste…

  6. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Vorbim despre o Romania condusa in momentul de fata de niste DOBITOCI!

    O Shelatca de DOBITOCI USL conduc astazi Romania! Asta e!

    USL putea sa-l dea jos pe Basescu cum vroia muschii lor. Au avut parlamentul in mana, au avut sprijin popular de 87% si au dovedit ca sunt niste DOBITOCI care nu gandesc si practic ii fac jocurile lui Basescu.

    NU va mai lametnati de CCR si DNA, de ‘votul Covarsitor avut la Referndum’, de ‘Basescu nu are suportul necesar sa-i indeplineasca functiile in stat’, totul e o aburala ieftina.

    USL-ul a dat dovada de Impoteta in gandire si strategie, niste baieti AGEAMII care se joaca de-a Mari Barbati de Stat cu lopatica in nisip.

  7. tudor spune:

    @all

    Dincolo de amatorismul usl, lupta trebuie sa continue.

    USL ul este doar un vehicul de care trebuie sa ne folosim pentru a ne atinge scopul: o altfel de societate, o altfel de politica in Romania.

    Asadar, la lupta, camarazi!!!

  8. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Daca Parlamentul nu-l demite pe Basescu, sau Basescu nu-si va da demisia atunci ma tem ca nu cumva, il va demite Strada, ca pe Ceausescu cu o baie de sange. Va dati sema ce a starnit USL-ul?

  9. Pacala spune:

    Domnule VV,
    Semnul de neputinta afisat si demonstrat de USL este covarsitor. Este strigator la cer. oamenii au venit la vot unii pt USL altii din proprie initiativa. Lumea s-a radicalizat. Vor purta multi in suflete aceasta frustrare iar unii o vor manifesta cu violenta, in strada. Si, probabil, lumea va mai credita inca o data USL cu un vot majoritar antibasescu la parlamentare, cand probabil veti obtine 75% chiar. Nu vor conta candidatii chair asa de mult. Transmiteti mai departe in PNL pulsul luat de pe blogul dvs si inca ceva ff important – am dat 2 exemple despre ce inseamna sa guverneze cineva pentru oameni. Pot fi exemple multiple. Nu va bateti joc de acest sprijin popular, folositi-l sa faceti lucruri bune, de la a schimba constitutia rapid spre o republica parlamentara pana la a accesa fonduri eurponene masiv, stil Polonia. Increderea masiva catre USL nu dureaza, miscati-va rapid….

  10. Marius Bacau spune:

    @Varujan
    Din pacate am constatat inca o data ca votul meu nu conteaza. Din acest moment nu voi mai vota niciodata in Romania . Avem conducatorul pe care meritam.

  11. Ieseanul spune:

    Incerc sa va inteleg mânia, dar nu pot sa nu ma ingrozesc de intensitatea ei paroxistica, de indemnurile la “baie de sange”, de strigatele gen “Moarte dictatorului” ale armatei lui Dogaru, de indemnurile la o noua revolutie de pe blogurile useliste, de etichetarile de genul “porcii de americani si de occidentali” de pe aceleasi bloguri … Vor avea mult de lucru sociologii si istoricii, in anii viitori, pentru a ne face sa intelegem cum de s-a ajuns aici. Sa nu-mi spuneti ca e numai si numai vina lui Basescu …

  12. Marius Bacau spune:

    @ieseanul
    Din pacate USL asa cum am spus a gestionat execrabi referendumul. Ne meritam soarta oameni buni. Conferinta de presa a lui Ponta a fost o mizerie si o porcarie.Aroganta de doi lei,tupeu jegos si cam atat. Suntem jalnici.

  13. Bibliotecaru spune:

    Eu observ cum CCR spune că nu a fost lovitură de stat.

  14. gabi spune:

    Wellcome back to president ”Masa verde”!!!
    Zis și președintele morților, străinezilor și al mafiotilor din anaf.
    Sa si-l ia Merkelita inapoi. Noi nu-l mai vrem.

  15. Marius Bacau spune:

    @Varujan
    USL are o probleme mari din punctul meu de vedere. Sincer sa fiu nu vad cum USL poate sa reziste pina in 2016. PNL ar trebui sa se retraga repede din USL pentru ca sa nu deconteze nerealizarile Guvernului Ponta. Masuri economice nu,sociale nu,doar scandal,discutii,talkshow-uri,etc. Sunt dezamagit domnule Varujan! In ceea ce priveste decizia CCR,6 mosnegi si eventual babe au decis pentru 7,5 mil de cetateni ai Romaniei. Minunat! Tara noastra este o poezie!

  16. gabi spune:

    Boc vorbeste de onoare, pe la televiziuni.
    USL trebuie sa gaseasca acele cai de explicare a pozitiei corecte in UE si in lume, fara alte fortari si fara ineptii. Si Base sa-si dea demisia singur.

  17. epolitikon spune:

    Antonescu a spus ca se retrage. Sa se retraga! Restul e poezie. A pierdut incredrea celor care nu sunt inregimentati politic.

  18. Marius Bacau spune:

    @EPOLITIKON
    De acord .Sa-si dea demisia Crin Asta astept. Eu oricum nu mai votez niciodata. A fost ultimul vot pe care l-am dat . Traim intr-o tara de rahat,condusa de oameni de rahat. Ma gandesc serios la emigrare. Daca 6 bosorogi si babatii au decis pentru mine,atunci nu mai am ce frace pe aici. Mi-a scarba de tara mea condusa de Basescu. E trist. Nu credeam ca votul meu nu va conta . 87% din cetatenii care au votat si-au exprimat optiunea anti chior. Din pacate nu conteaza.

  19. Filip G spune:

    Sa vedem cum rezista patronii PDL la boicotul celor 7,5 milioane de cetateni consumatori?
    Eu unul ocolesc firmele PDL.

  20. cris spune:

    In ce priveste romanii din strainatate, il consider pur si simplu un furt de identitate, masiv, la fel de mizerabil ca al oricarui hacker nenorocit care fura identitatea si munca a mii de oameni pentru binele personal, dar de proportii incredibile.

    basescu a cistigat niste locuri in parlament cu parlamentari de diaspora inventati, parlamentari de cite trei continente alesi de maxim 3000 de voturi, s-a reales furind voturi si identitatea a alte mii de romani din strainatate. Acum se vorbeste de un cvorum in care cei plecati sa fie introdusi fara voia ori stirea majoritatii lor. Ca apare un nenorocit oarecare care se erijeaza in “reprezentant” al diasporei, ca e un maimutzoi de basescu, blaga sau oricare alt pedelist, si zice ca romanii din diaspora vor sa fie pe liste permanente, este iar un furt de identitate masiv. Cum isi permit sa spuna ca reprezinta pe cei care au refuzat sa fie reprezentati de asemenea indivizi, pur si simplu plecind, parasind un stat condus de oameni care i-au ignorat si i-au batjocorit? Cum indraznesc sa profite de faptul ca ne mentinem cetatenia, pentru ca aceasta se refera la tara, o tara de care apartinem, si nu la un grup politic oarecare, trecator prin putere si istorie? Multi au plecat fugind de acesti “conducatori” ca de un blestem. Suntem furati si escrocati pina la capatul pamintului? A fi roman a ajuns sa fie un blestem al umilirii, imposturii, furtului, obrazniciei de care sa nu scapi nici macar daca mori? Caci se vede ca si mortii il sustin pe basescu si fara voia si cunostinta lor.

    Vreau sa stiu discutia CCR despre invalidare. Daca se considera ca nu s-a atins cvorumul calculind pe numere imaginare si adaugind milioane de oameni din diaspora fara acceptul si participarea lor, considerind ca si mortii voteaza fara voia lor,atunci nu ramine decit strada, caci statul democratic a incetat sa existe, nu exista o democratie bazata pe numere imaginare, pe morti si pe absenti. Pot spune ca referendumul trebuie refacut intr-un timp de, dupa reactualizarea listelor, pe baze corecte, dar ma indoiesc.

    Dumneavoastra cei de la usl ati gestionat schiop sustinerea a milioane de oameni, am ajuns noi, nefiind juristi sa discutam legea mai abitir decit juristii dumneavoastra. Daca si acum plecati capul si nu faceti ceea ce trebuie facut pina la capat, sa va bateti pina la capat, renuntati la a va gindi ca vor exista alegeri in toamna, nu vor exista decit basescu si procuratura. Ca respectati decizia CCR este una, trebuie sa respectati in primul rind milioanele de romani care au votat.

  21. George spune:

    Domnule Vosganian, cum vă spuneam de mai demult, cum ați putut să vă așteptați la o rezoluție lucidă a CCR? După atâția ani de politică ? Ar trebuii să ma luați de consilier. Fiindcă după câte observ nu mai trăiți în lumea reală. Ar trebuii sânge proaspăt în politică!

  22. Radu Alexandru Vasilescu spune:

    Vor fi proteste? Nu stiu sincer. Ele ar fi absolut legitime dat fiind mizeria la care asistam si daca vor avea loc voi merge si eu asa cum presupun ca vor merge multi altii. Dar pt. sanatatea noastra ca popor orice miscare de protest va trebui sa ceara nu doar demisia lui Basescu ci si a acelor politicieni lasi din USL care au actionat nu ca reprezentanti ai poporului roman ci ca sclavi pe plantatie si au acceptat conditia de cvorum pt ca asa a venit firmanul de la mai marii de pe malurile Bosforului de astazi. Rusine …

  23. liberalism spune:

    Dragi musafiri ai acestui blog. Observ ca unii dintre d-voastra ati capatat un limbaj care nu va face cinste. Unii spun ca nu vor mai vota, altii cred ca USL-ul trebuie sa se rupa. Va inteleg ca sunteti suparati, frustrati, dar ar trebui sa realizati cum se simt acesti politicieni care au facut eforturi supraomenesti ca sa-l suspende pe Basescu. Ce a depins de ei au facut. Ce a depins de noi…Nu contest ca foarte multi romani au venit la vot. Dar daca mult mai multi ar fi venit la vot, nu mai asistam la aceste zile de foc, de prigoana procurorilor asupra votantilor si de atatea plangeri penale. Am zis in urma cu cateva zile ca daca Basescu ar fi avut cel mai mic semnal ca ar fi fost demis, acesta nu mai astepta decizia Curtii. ci ar fi demisionat spunandu-ne cu hahaitul specific ca a facut-o ca-i pasa de Romania. Dar cum semnalul era in favoarea sa, a continuat cu “lovitura de stat” si ilegalitatea “decapitarii conducerii statului”. Cand CCR a anulat prima data decizia, a facut-o de ochii lumii, sa nu zica lumea ca nu vor analiza posibilitatea ca listele sa nu fie ok. Acum s-a dovedit ce aveau de atunci de facut. In numai 3 ore au decis. Daca era cvorum nu mai gaseam vinovati. Toti eram fericiti chiar daca mortii, cei cu CI/BI expirate si rezidentii romani din strainatate erau pe listele permanente. Parerea mea este ca mai mult decat oricand trebuie sa avem incredere in USL. Mergeti la vot de fiecare data, este dreptul d-voastra. Votati asa cum credeti, dar votati. Nu boicotati asa cum v-a dictat Basescu.

  24. Kronstadt an der Graft spune:

    Dacă nema putirinţa, geaba chichirez gâlceava!
    Cine n-a priceput zicala o pricepu astăzi. Curticica constituţională a stabilit că puterea este la cel care o merită şi nu la cel ce o doreşte. Puterea este ca o femeie frumoasă, mulţi o vor dar unul singur e cel care o are, restul se uită printre uluci. Sau printre gratii.
    Îmi pare rău să recunosc dar la noi voinicul politic este Băsescu, împotriva lui sunt doar eunuci politici şi atât. Încă nu s-a găsit mafiotul care să-l cureţe pe capo di tutti capi din Carpaţi. Băsescu a arătat clar cum trebuie să se bată un politician pentru putere. Nu rămâne decât ca unul din potrivnici să facă la fel. Dar unde-i, că nu-i.
    Şi încă ceva, cine are ochi să asculte, cei mai mulţi dintre cei 7,4 milioane de români au venit la vot să voteze îndepărtarea lui Băsescu, nu să sprijine USL. Părerea mea este că USL şi-a ratat scopul, deci se poate desfiinţa. Se poate face o alianţă între partide în vederea respectării unor principii în lupta politică, dar PNL este partidul liberalilor şi PSD este al altora. La alegerile din toamnă personal aş prefera ca liberalii să concureze singuri, fără motani şi alte accesorii. Ar fi mai limpede pentru toţi.

  25. Kronstadt an der Graft spune:

    Cât despre Crin, numai de bine… Aşa-i creştineşte.

  26. Theodora spune:

    Aspazia Cojocau a tradat … este o TRADATOARE DE NEAM SI TARA … BLESTEMATA SA FIE!!! … CU TOT NEAMUL EI PANA LA A SAPTEA GENERATIE … SA NU AI BA LINISTE, SANATATE SI FERICIRE! … ASA MERITA TRADATORII DE NEAM SI TARA.

    Puterea lor sta in teama noastra si in lipsa noastra de reactie
    Trebuie sa cerem ca votul nostru sa fie respecat.

    http://theodora0303.wordpress.com/2012/08/21/apel-catre-cei-7-4-milioane-de-romani-care-au-votat-da-la-referendumul-din-29-iulie-pentru-demiterea-lui-basescu-traian-puterea-lor-sta-in-teama-noastra-si-in-lipsa-noastra-de-reactie-hai-ca-se-p/

  27. gabi spune:

    @Kronstadt
    Aferim!
    Dupa suspendarea esuata din 2007, Base si-a luat toate masurile iar in 2012 USL nu a fost capabila sa analizeze toate variantele, astfel incat sa nu ajungem in aceasta situatie. Populatia si-a facut datoria fata de tara si fata de politicienii alesi, venind sau nu la vot. Acum e randul lor sa arate ce pot si eu una am un mesaj: M-am saturat de scandal si de basescu!!! In aceeasi masura. Nu vreau in strada, vreau ca niste oameni normali sa actioneze cu inteligenta (si fara patetism) pentru a indeplini vointa reala a oamenilor. Si dintre oamenii normali ii exclud pe toti cei care au condus Romania in guvernele Boc (nu am loc de nume, sunt prea multe).

  28. Theodora spune:

    Imi cer scuze pentru blestemul din primul comentariu.
    Nu ma mai tin nervii. :(
    Este inadmisibil ce se intampla.
    Judecatorii dela CCR si-au batut joc de votul celor 7.4 milioane de alegatori romani
    Aspazia Cojocaru a declarat ca nu vrea sa faca puscarie.
    Cine a amenintat-o cu puscaria?

  29. Theodora spune:

    Domnule Varujan Vosganian incep sa cred ca ar trebui ca cei care candideaza la alegerile parlamentare din Romania ar trebui sa faca niste teste de inteligenta.
    Teste care ar trebui transmise in direct ca sa fim siguri ca nu triaseaza.
    Cum este posibil ca, cel care a acceptat cvorumul, sa nu isi imagineze ca va fi inselat.
    Si problema nu este ca a fost el inselat …. problema este ca sperantele noastre au fost naruite din cauza naivitatii unor parlamentari.

  30. liberalism spune:

    Eu m-am resemnat. In tara basescului, presedintele CCR spune nonsalant cu o zi inainte de a da o solutie: „Maretia legii sta in faptul ca poate fi interpretata”.
    Degeaba se vorbeste de legi, de articole, CCR poate ilegal sa vina cu o erata, CCR poate sa interpreteze si Legea Referendumului si orice lege posibila, pardon, o interpreteaza. Doamna Aspazia s-a antepronuntat spunand (nu mai stiu exact…) ca Referendumul ar trebui anulat fiind facut pe cifre false. Atunci stiau ca noi, cetatenii (cifrele/numerele) nu suntem cati s-a vehiculat, iar acum s-a speriat (de cine?) spunand ca nu vrea sa “incalce legea” – de parca n-a mai incalcat-o! , si sa ajunga la puscarie.

  31. Claus Patera spune:

    PREŞEDINTELE DE O VARĂ ŞI PREMIERUL TOLOMAC: DOI IDIOŢI VINOVAŢI DE EŞUAREA DEMITERII LUI TRAIAN BĂSESCU: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2012/08/21/presedintele-de-o-vara-si-premierul-tolomac-doi-idioti-vinovati-de-esuarea-demiterii-lui-traian-basescu/.

  32. Claus Patera spune:

    Incerc, domnule Vosganian, dar e foarte greu!

  33. Ieseanul spune:

    @VV

    “Mergi lângă blanzii tai procurori.”
    Mda, un raspuns demn de mai noul dvs. idol, Mircea Badea. Oricum, va multumesc ca nu m-ati trimis direct la origini.

  34. Orice parlamentar ma reprezinta si pe mine ca entitate a suveranitatii poporului clar exprimata prin insumarea patriciparii la vot.Schimbarea polului de putere,clara pentru toti in afara de Traian Basescu ce nu s-a sprijinit niciodata pe toti romanii,asa cum reiese din statutul de presedinte al tuturor romanilor,ci pe o anume parte clar favorizata si privilegiata.Din cele douazeci de pagini afisate pentru suspendarea lui Traian Basescu,CCR s-a rezumat la ignoranta si la judecarea unui cvorum caracterizat partinic si de ambiguitate chiar daca unul dintre reprezentantii CCR spune si sutine clar,domnul Ion Predescu,ca in conditiile in care listele electorale permanente contin si cele circa trei milioane de romani plecati in strainatate,deci “inexistenti in sala”,scena ce sta la baza judecatii cvorumului,stabilesc cifra de judecata ce se ia in calcul pentru validarea referendumului de circa 14,5 milioane de potential votanti din care 8.459.000 s-au prezentat la vot.Tot in aceasta idee Consiliul de Ministri al Europei vine cu o precizare mai mult decit convingatoare:”Cetatenii din afara granitelor sunt cuprinsi in listele suplimentare,asa cum a prezentat Mihai Gidea in emisiunea Sinteza zilei din 23.08.2012.CCR se afla asadar in situatia de “confuziune a judecatorului cu partea” iar parlamentul,
    “legiuitorul” trebuie sa faca lumina acum,inainte de a-l reinstala pe infractor.

  35. tiberiu spune:

    @Cris
    1)Evident ceeace ma supara nu este handicapul de vedere ci “handicapul de democratie si moralitate” ale celor responsabili sa decida soarta natiunii. Modalitatea prin care au facut din “alba neagra” aminteste izbitor de procedeele grupului infractional ai familiei Cojocaru care in anii comunismului frauda lucrari de admitere la Drept in scopul obtinerii de foloase materiale.De la ei nu mai am deci asteptari.
    2)Am alte asteptari insa de la USL sa actioneze mult mai bine gandit,mai organizat si mai eficient decat pana acum.
    Am asteptari de la o personalitate ca D-l Vosganian sa reactioneze energic si pe cai institutionale, la incercarea abuziva si neconstitutionala de a face cenzura politica venita de la CSM si Inspectia Judiciare(de unde pana unde ?) intr-o activitate publica asupra careia aceste institutii nu au juridictie.
    Nu accept o reactie de genul “Lectură plăcută, dragă Inspecţie Judiciară!” pentru o actiune abuziva.
    Un senator PNL-USL trebuie in opinia mea sa protesteze vehement public si institutional fata de acest gen de actiuni si nu sa le trateze cu ironie.Daca portocaliii ar fi supusi unui astfel de abuz garantez ca ar fi urlat de s-ar auzi pana in Honolulu.E o problema de mentalitate.Cu o astfel de mentalitate blajina si condescendenta nu poate fi inlaturat un regim represiv.
    E opinia mea binecunoscuta.
    3)Apropos de “agresivitate stapanita” a jucatorilor de fotbal.Ea se manifesta numai atunci cand joaca echipe care respecta fair-play-ul, iar arbitrajul este onest(greseli de arbitraj sunt omenesti). Atunci cand insa arbitrajul este vadit partinitor si jocul adversarilor este vadit brutal si antisportiv “agresivitatea stapanita” arata slabiciune si incurajeaza pe cei care practica jocul nesportiv.