Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, orele 20,00 mă reîntorc în faţa micilor dvs. ecrane împreună cu Oana Stancu şi Adrian Ursu, la Antena 3. Printre teme: primele zile ale guvernării, dialogul cu FMI, Roşia Montană, situatia Oltchim, Cuprumin, privatizările şi perspectivele anului economic 2013

Să vă îmbrăcaţi frumos pentru că vă văd prin sticlă!

182 Responses to “Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, orele 20,00 mă reîntorc în faţa micilor dvs. ecrane împreună cu Oana Stancu şi Adrian Ursu, la Antena 3. Printre teme: primele zile ale guvernării, dialogul cu FMI, Roşia Montană, situatia Oltchim, Cuprumin, privatizările şi perspectivele anului economic 2013”

  1. tudor spune:

    Cica vzgonea a transmis proiectul de modificare a statutului dp si sn inclusiv la ani, ambasada sua si lui basescu.

    cacanar! ( scuze, dar n am alt termen)

  2. Pacala spune:

    @vv,
    Poate ne dati si noua un link cu hg care vi se aplica, adica ce aveti dreptul de a ministeria.

    @un liberal optimist,
    Se cam face luna de cand maestrul este ministru. Vreau ca si tine, proiecte de legi, hg, oug etc. De la maestru…

  3. cris spune:

    @ VV

    Am vazut emisiunea in reluare. Daca pina si eu, afon in domeniul economiei si la asemenea grad de oboseala incit greu imi mai urnesc neuronii sa priceapa altceva decit domeniul profesional, am inteles despre ce se vorbeste, e de bine. Mi-a placut cu totul – intr-adevar oamenii trebuie sa invete sa si discute nu doar sa se agreseze verbal (largo), si acesta este un exemplu (sper sa se repete mai des – mi-a placut in egala masura prezenta domnului Nicolaescu la Vorbe grele – iar vazut in reluare (allegro sostenuto).

  4. lordul john spune:

    @Pacala

    1. Lucia Varga e ministrul delegat (nefericita organizare) care a preluat de la Ministerul Agriculturii, piscicultura (alta nefericita decizie) si este subordonata Ministrului Mediului.
    2. Redeventele nu se pot renegocia pentru ca nu exista clauza in contract.
    3. Redeventa a fost stabilita prin negociere la pachet cu o suma pe care firma privata s-a angajat sa le faca
    4. In Romania, in acest sector, s-a facut cea mai imbecila privatizare: s-a vandut casa iar terenul de sub casa a ramas al statului (ca sa explic pe intelesul tuturor)
    5. Una este sa maresti redeventa pe un teren arabil (unde poti rezilia contractul cu unul si sa-l dai la altul) unde se incaseaza si subventie si alta e sa maresti redeventa intr-un domeniu care nu a primit niciodata nici un leu sprijin public (iar daca reziliezi contractul, nu ai cui sa mai dai terenul in concesiune pentru ca activele apartin altcuiva)
    6. Terenul pe care s-au facut amenajarile piscicole, conform studiilor pedologice si agrochimice, sunt cele mai proaste terenuri (categoria a Va) cu productivitati de circa 300 kg grau/ha). In prezent se platesc redevente de 150-600 kg grau/ha. Tu ai lua in concesiune in conditiile astea?
    7. Statul Roman habar nu are ce suprafete de teren detine in acest sector (vehiculeaza cifre intre 60000 si 100000 ha), nu si-a inscris dreptul de proprietate in cartea funciara, iar impozitul pe teren il plateste privatul.
    8. In lumea civilizata (Polonia, Cehia) terenul impreuna cu “casa” (diguri, etc) apartine privatului si plateste impozit, nu redevente.

    Sper ca macar tu ai inteles, ca ultimii zece ministri ai agriculturii nu au pirceput nimic din ce inseamna piscicultura.

  5. Bibliotecaru spune:

    Presupun că problema HAARP este atât de cunoscută şi banală încât nu a suscitat nici un interes… :D

  6. emi spune:

    @Adam Mares
    Imi pare rau ca te intristez, imi pare bine ca iti pasa de iubita ta.

  7. emi spune:

    O explicatie pe scurt da Wikipedia
    http://ro.wikipedia.org/wiki/HAARP
    Eu cred ca americanii sunt mai interesati de Muntii Bucegi decat de bogatiile subsolului, pe care le cunosc deja de mult timp.

  8. Adam Mares spune:

    @emi
    Din cauza ta, mi-aduc aminte de toate motivele pt care ar trebui s-o parasesc.

  9. emi spune:

    @Adam Mares
    Datorita mie. Multumesc! (Vezi ce modesta sunt?)
    Si totusi e mai bine sa-ti repeti de ce o iubesti, e mai buna mancarea calda decat rece.

  10. Bibliotecaru spune:

    @ Varujan Vosganian

    Păi de ce nu spuneţi… :D

    Am un link pentru domnia voastră şi, dacă aveţi întrebări, vă pot da link-uri toată ziua. :D E plin internetul despre inundaţii, uragane, cutremure şi aşa mai departe provocate de HAARP. Unii oameni şi-au dedicat viaţa urmăririi activităţii HAARP.

    http://www.haarp.alaska.edu/

    Aceasta este pagina oficială.

    Domnule Vosganian,
    Eu mă gândeam să întrebaţi SRI, nu dacă americanii pot folosi HAARP ca să provoace cutremure, că la asta nu veţi găsi răspuns de la SRI, dar puteţi întreba liniştit dacă americanii pot face măsurători ale zăcămintelor şi altfel decât prin clasica forare. Nu le daţi direct răspunsul cu HAARP, ca să nu-i influenţaţi. Vedeţi ce răspuns vă vor da. Din punctul meu de vedere pentru un ministru al Economiei este esenţial să ştie dacă cineva ştie sau nu ştie exact ce conţine fiecare zăcământ şi cât anume. O întrebare nu costă nimic şi, dacă cei de la SRI chiar sunt patrioţi aşa cum afirmă ei că sunt, vă vor spune exact ce şi cum. Dacă însă nu vă vor da un răspuns lămuritor, după părerea mea ar fi clar un caz de trădare naţională, chiar dacă penal nu se poate defini aşa ceva.

  11. Bibliotecaru spune:

    @ emi

    Lucrurile din articol sunt numai chestiuni de suprafaţă.

    România are în vocabular ceva interesant, formula “Buricul Pământului”… în alte părţi şi “Borta Pământului”.

    Am scris un scenariu de scurt metraj anul trecut (din păcate se pare că l-am scris de pomană, filmul nu cred că se va face) legat de sihaştrii din Munţii Rarău şi Giumalău… din documentare am aflat nişte lucruri care, cum să spun, îţi face părul măciucă.

  12. Adam Mares spune:

    @emi
    Pot sa-mi incalzesc si singur mancarea, ba chiar s-o si pregatesc. :-)

  13. emi spune:

    @Adam Mares
    Am facut Revelionul intr-o familie de italieni, intr-o zona muntoasa, cu Mediterana in orizontul din stanga-centru si Alpii in orizontul din dreapta. Gazdele, acum pensionari, erau profesor universitar de limba franceza si profesor psihologie liceu. Fiul lor, regizor, casatorit cu o doamna manager-sef al Western Union Milano. Mai era o familie de profesori de liceu, si Doamna mea, nascuta la Paris, mama gazdei. In seara de Revelion, pe la ora 21, eu (badanta) puneam ochiuri pe andrele pentru o pelerina peruana, Doamna-gazda, transforma un pulover de lana dezlanat de masina de spalat (pe care il facuse pentru fiul-regizor), nora si fosta colega a sotului se jucau cu fetitele “apa-foc” iar Doamna mea privea fericita familia din jurul sau. La doi pasi, in bucatarie, cei trei barbati, transpirau din greu sa pregateasca masa. Si trebuie sa recunosc, eu nu sunt in stare sa prepar asemenea delicii. A fost o noapte ireal de perfecta!

  14. Adam Mares spune:

    @emi
    si eu sunt un barbat ireal de perfect :-)

  15. emi spune:

    Pacat ca eu nu sunt perfecta…

  16. Adam Mares spune:

    @emi
    Glumesc, nu sunt deloc perfect, mai degraba ireal. :-)

  17. emi spune:

    @Adam MaRES
    Esti ireal de real. Pacat ca nu poti (sau nu vrei?!) sa fii fericit.

  18. Adam Mares spune:

    @emi
    Cum sa nu vreau?! Si chiar sunt, uneori. :-)

  19. Adam Mares spune:

    spun unii că, sporită, durerea creşte
    plăcerea.

    nu mă-ndoiesc că şi invers se-ntîmplă la fel.
    dar aici, unde mă rog de mama focului,
    nu mă mai rog nici pentru durere,
    nici pentru plăcere.
    mă rog mai degrabă împotriva lor.
    mă rog să scadă una ca să scadă şi cealaltă.

    să aţipească umorile ca să nu mă mai
    scarpin zi şi noapte. să scadă
    viaţa ca să scad din moarte.
    greul a-nceput de mult, dar uşorul
    se-ncăpăţînează să-ntîrzie.
    eşti cînd pe ce să fii, cînd pe ce să nu fii.
    aceasta este moartea vie.

    (Ioan Es. Pop)

  20. emi spune:

    @Adam Mares
    Nu mai vreau in butoiul cu melancolie!