Cum e să fii căpitanul Dreyfuss în România de azi

Poate că vă mai amintiţi de Alfred Dreyfuss, cel care a petrecut vreo patru ani în Insula Dracului din Guyana Franceză, la sfârşitul secolului XIX, în urma unui simulacru de proces la sfârşitul căruia a fost acuzat de înaltă trădare. După o campanie acerbă, al cărei punct sublim l-a atins articolul “J’accuse!” al cărui autor era nimeni altul decât Emile Zola, Dreyfuss a fost graţiat de preşedintele Franţei şi adus cu onoruri la Paris.

Astfel de “Afaceri Dreyfuss” se petrec adesea în lumea politică. Iar cea românească nu face excepţie. Deunăzi, un raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare al Comisiei Europene pentru România menţiona existenţa a trei miniştri cercetaţi penal pentrru corupţie. În şedinţa de Guvern de miercuri ne-am uitat nedumeriţi unii la alţii iar primul ministru ne-a întrebat dacă ştim vreunul dintre noi că suntem cercetaţi pentru aşa ceva. Eu am întrebat, mai în glumă mai în serios, dacă e cazul să ne oferim voluntari şi nici nu ştiam ce dreptate aveam.

Dincolo de aceste replici pe jumătate amuzate din Guvern, ideea potrivit căreia Comisia Europeană poate cu atâta uşurinţă să arunce suspiciunea asupra unui cabinet întreg, dând o cifră, dar niciun nume, este cu totul neobişnuită pentru un asemenea nivel. Cum vă puteţi lesne imagina, în rândurile presei româneşti a început o adevărată întrecere privind numele celui de-al treilea ministru cercetat penal. A fost un adevărat casting. În cele din urmă, pornind de la o ştire anunţată de agenţia de presă Hotnews şi de a agenţia France Presse, “câştigătorul” am fost declarat eu. Care era dovada? Surse de la Bruxelles care, fireşte, doreau să-şi păstreze anonimatul (?!).

Zadarnic am explicat jurnaliştilor care m-au asediat cu întrebări că o astfel de situaţie e cu totul neverosimilă. Cercetarea penală a unor fapte săvârşite pe durata unui mandat de ministru are o anumită procedură. Parchetul nu poate declanşa cercetarea penală pe ascuns. Chiar şi într-o astfel de situaţie absurdă, serviciile de informaţii ar fi aflat de existenţa unei atari proceduri şi ar fi comunicat asta primului ministru. Sau preşedintelui României. Ideea că surse de la Bruxelles ştiu ceea ce nu ştiu serviciile de informaţii româneşti privind anchetele Parchetului e cu totul neverosimilă. Ca să nu mai vorbim de faptul că declanşarea cercetării penale ar trebui să se aducă (măcar!) la cunoştinţa celui cercetat.

Toate argumentele mele au fost zadarnice. Televiziunile au titrat această ştire, iar agenţiile de presă au reluat-o. A doua zi dimineaţă lucrurile s-au lămurit. Comisia Europeană s-a răzgândit, Cei trei evanghelişti erau de fapt doi (totuşi, niciunul dintre miniştri cercetat pentru faptul de corupţie). Parchetul nu a confirmat vreo cercetare penală începută pe numele meu. Agenţia Hotnews a publicat următorul text care modifica ştirea iniţială:”Verificarile HotNews.ro au aratat insa ca pentru Varujan Vosganian, ministrul Energiei, informatia privind existenta unei urmariri penale nu se confirma. Vosganian a negat ca ar fi implicat intr-un dosar penal, DIICOT nu a confirmat informatia. Joi, la o zi dupa raportul initial, Comisia Europeana a modificat raportul oficial si a spus ca numarul ministrilor implicati in dosare penale este doi.” De ce Hotnews şi France Presse nu au verificat la Parchet înainte de da ştirea, asta mi-e greu să explic. Probabil că fiecare meserie are secretele ei.

Exact ca în Afacerea Dreyfuss. Sunt , însă, câteva mici diferenţe. Iar cea mai importantă este că eu sunt un Dreyfuss recidivist. Dacă aş înşirui pe o aţă câte ştiri false ori calomnii de-a dreptul s-au vehiculat despre mine în ultimii ani, aş putea să încropesc o frumoasă salbă de mărgăritare. Am fost, pe rând, spion, securist, mafiot, iredentist, extremist.  Nu mai vorbesc de  numeroasele cercetări penale care s-au abătut pe capul meu, iar stăruinţa calomniatorilor a fost atât de mare încât de vreo două ori însuşi procurorul general a trebuit să facă declaraţii publice prin care să dezmintă ştirea privind existenţa vreunul dosar de urmărire penală deschis pe numele meu.

E greu să-ţi aperi onoarea în România de azi. Nu e destul să fii onest, trebuie să lupţi din greu să convingi de asta. Sunt unul dintre cei mai vechi oameni politici de după 1990, am ocupat funcţii dintre cele mai importante în sta şi totuşi n-am trecut niciodată pe acolo. E ceva suspect cu mine. Cine mă cred, la urma urmei?

Cine să mă cred? Iată, un biet căpitan Dreyfuss redivivus. Şi dacă mă gândesc bine, am avut şi eu un Emile Zola al meu. Atunci când Liviu Turcu, fost securist trădător. şi Marius Tucă făceau un adevărat show din faptul că eu am fost spion ceauşist (între timp justiţia a pus lucrurile la punct), Octavian Paler a avut o declaraţie publică în care a spus că nu crede aşa ceva şi că îşi pune capul pentru cinstea mea. Mi-e tare dor de Octavian Paler…

118 Responses to “Cum e să fii căpitanul Dreyfuss în România de azi”

 1. Adam Mares spune:

  @un liberal optimist
  Vezi sa nu te ingrasi de atata fantezie culinara! :-) Mie singur nu-mi place sa fac nimic. Mai bine ma duc la restaurant.

 2. tiberiu spune:

  @Adam Mares
  Eu nu-l propun pe Roman pentru ca face sau nu face impresie la gagici ,sau la babe.El este o personalitate, un nume, o somitate internatiuonala ,un simbol al caderii comunismului,un simbol al democratiei etc,etc,etc
  Regele Mihai face si el impresie oricand si la orice varsta pentru ce a facut el in trecut pentru Ro indiferent cum arata el astazi si daca le cade sau nu cu tonc babelor sau pustoaicelor.

 3. tiberiu spune:

  @Adam Mares
  I-am scris deja lui Ponta si ii voi scrie in fiecare zi de acum incolo pana il va numi,desi e clar ca nu se va simti comod sa numeasca pe cineva mai experimentat si cu o imagine internationala mai buna capabil sa devina contracandidat fie la PM fie la presedentie.

 4. Pacala spune:

  @all,
  Alta tare de MCV:
  Presedintele Comisiei juridice din Senat, liberalul Tudor Chiuariu, a declarat vineri, ca Romania ar trebui sa aiba o reactie mai dura fata de modul in care Comisia Europeana realizeaza rapoartele in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), punctand ca Ministerul Afacerilor Externe (MAE) ar trebui sa identifice solutiile pentru a stopa “campania de denigrare” dusa de CE.

  Probabil ca trebe ca noi sa facem ceva agregat, ici pe blog, ca USL+ guvern sunt la workshop-uri. No comment.

 5. Adam Mares spune:

  @tiberiu
  Ai citit literal ce-am scris eu! :-) Petre Roman arata chiar foarte bine pt varsta lui, nu asta-i problema. Dar e sleit spiritual, nu e convingator, nu mai transmite nimic (ceea ce nu este cazul cu regele Mihai, care si-a pastrat “aura”).
  Eu l-as pune pe Tariceanu :-), dar nu cred ca liderii USL sunt in asentimentul meu. :-)

 6. Adam Mares spune:

  @tiberiu
  Daca Antonescu ar fi fost un strop mai inteligent decat orgolios, ii dadea lui Tari o “jucarie”, era si liniste in PNL, si aveam si un ministru serios si tenace.

 7. Pacala spune:

  @all,
  Iata ca unii se agita pe afara, solo din pacate. Mare pacat. La ce stie si ce poate, pe d-na o puneam ministra. Ca vb bine, stie si ce sa spuna:
  Eurodeputatul liberal Ramona Mănescu i-a adresat joi o întrebare scrisă preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în care se interesează despre sursele de informare ale raportului din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi îi cere executivului UE să explice “cu argumente şi dovezi clare” cum poate exercita mass-media acte de intimidare asupra sistemului judiciar, informează un comunicat dat publicităţii la Bruxelles.
  Brava.
  D-nele Adina Valean si Daciana Ponta unde or fi???

 8. tiberiu spune:

  @adam mares
  P.Roman nu face eforturi sa impresioneze ca sa nu dea impresia ca vrea sa ia jobul altora.dar este f. fresch spiritual. Politic este insa ca un intrus neavand un partid in spate.

 9. Filip G spune:

  Vreau o lista de DIPLOMATI cu coloana vertebrala si sange-n istalatie.Fara a sta CAPRA si in GENUNCHI ,sa reprezinte cu DEMNITATE interesele nationale.
  Raman la parerea ca Roman e ramolit pentru o asa slujba.Tariceanu e moale si prea diplomat.

 10. Adam Mares spune:

  @filip g
  Trebuie sa fii si diplomat, nu merge doar sa tipi! :-)

 11. Pacala spune:

  @tiberiu, adam mares, filipg,
  Sa o punem pe dna ramona manescu la externe, are studii, e frumoasa, le zice bine, e europarlamentar. Decat roman, tari sau corlatean… nu glumesc

 12. tiberiu spune:

  Externele sunt “No man’s land” ,Este o iluzie ca este Ministru de Externe Corlatean.pentru asemenea post in vremurile astea trebuie sa fii o mare somitate sa fii bagat in seama la cancelariile marilor puteri,mai ales ca elel sunt interesate se pare sa mentina regimul baSecu cu orice pret.De ce oare ? Probabil le-a garantat ca Ro va fi dezmembrata le va fi pusa pe tava la vanzare ca la talcioc.

 13. Adam Mares spune:

  @pacala
  Teoretic, n-am nimic impotriva. N-o cunosc prea bine, dar, din ce am vazut, nu cred ca e inca pregatita pt a fi ministru de externe.

 14. tiberiu spune:

  @Pacala
  Ramona e o fata f. OK dar nu are greutate. E prea tanara, insuficient de dura si faptul ca e o tipa bine e un mare dezavantaj.Imagineaza-ti ca apare in fata unui tip greu care se holbeaza la cracii ei. Gandeste-te ca ai in fata o tipa bine; te poti concentra la chestii serioase,cand te gansesti la sex ?haidade !

 15. Adam Mares spune:

  Il punem pe Maestrul nostru, stie limbi straine, e diplomat, are cultura si prestanta (plus ca e spion :-)).

 16. tiberiu spune:

  @Filip
  Aurescu este f. OK dar nu are suficenta greutate.Trebuie cineva care a facut istorie ca sa fie ascultat.Numai P.Roman e capabil sa se impuna si sa impuna respect.E un simbol al revolutiei,primul PM dupa caderea comunismului,un simbol al democratiei romane.

 17. tiberiu spune:

  @Adam mares
  avem nevoie de Maestu la economie sa puna treburile la punct.

 18. Adam Mares spune:

  @tiberiu
  Glumeam, oricum nu punem noi ministrii! :-)

 19. Filip G spune:

  Eu sunt satul de persoane infrante de sistem.Stau si ma intreb au luptat intradevar cu sistemul ori sau complacut.Ori lalaiala asta e daunatoare.Cum ar fi daca maine Marea Britanie face referendum sa afle ce doreste populatia la idea de a iesi din UE.Ori ei folosesc acest AS pentru a negocia aratand pisica.Ori daca intrarile in vama sunt monitorizate la sange nu-i nevoie ca ANAF sa bata din poarta-n poarta sa adubne ceva lei,ei vor fi consumati de sistem tot aici in tara.Fara a baga mana in buzunar.Vezi accize,tva,etc.

 20. Kronstadt an der Graft spune:

  VV
  Vedeți domnule ministru de ce am făcut eu clăbuci la degete mai acu un an și ceva în urmă împotriva lui Băsescu? Că la un moment dat v-ați și plictisit și mi-ați retezat eforturile. Tot din cauza asta îl și acuzam mai acu ceva vreme pe Antonescu de lipsă de vână. Pentru că cu Băsescu nu merge să te îmbrâncești elegant, trebuie NEUTRALIZAT POLITIC. Scos din sistem, rupt de gașca de țuțeri guvernamentali care îl servesc de frică sau din interes. Dacă nu, pățim ca nemții cu Hitler, îl lăsăm că pare să vrea binele națiunii și până ne dăm seama ne duce de râpă de tot. El și cu madam Goebbels, parlamentar european.
  Sper că nu are cineva impresia că în raportul cu pricina nu și-a băgat nasul tandemul Băsescu/Macovei?

 21. Adam Mares spune:

  @tiberiu
  Te-am gasit pe blogul lui Ponta. :-) Crezi ca citeste ce-i scrii?

 22. Adam Mares spune:

  Colectia Alexander McQueen – Primavara/Vara 2013 este inspirata din albinarit (casca de protectie, miere, fagure). :-)

 23. tiberiu spune:

  @Adam Mares
  Noi suntem chibitzi.Habar n-am daca Ponta citeste.Eu imi fac datoria conform constiintei mele.Ce face el e problema lui.

 24. Pacala spune:

  @all
  Super tare, la pdl. Wiliam branza, fost deputat pdl diaspora, aplecat din sediul pdl cu calorifere si prize. Ca cica erau inchiriate de la o firma… care si le-a luat inapoi. Asa zice gandul…

 25. Corina spune:

  Zola ca scriitor nu prea e genul meu, dar pentru “J’accuse” chiar l-am apreciat. V-a aparat multa lume, de multe ori. Paler e memorabil – in cazul in speta, pentru ca era celebru.

  Dvs., ca armean, cred ca ati auzit multe glume cu Radio Erevan. Luati evenimentul ca pe o astfel de gluma in care ati fost personajul principal: nu erati anchetat, doar aveati barba.

  Cand am venit la facultate in Bucuresti, ca tot olteanul cu complexul cobilitei, mi-era teama ca voi intalni niste super genii din liceele din capitala. Intr-o saptamana mi-am dat seama ca nu era cazul. Asa si noi, romanii, am intrat in EU cu gura cascata la perfectiunea marilor institutii. Usor, usor ar fi cazul sa ne dam seama ca au si ei slabiciunilor lor si ca, daca noi nu ne purtam de grija, birocratii UE nici atat nu o vor face.

  PS Azi am primit cadou o sticla de Ararat, via alta capitala europeana. Ca sa vedeti ce cosmopolite sunt bauturile armenesti :)

  • @ Corina

   Am primit un material de la tine privind ind de aparare. Multumesc. Am sa te rog sa faci parte din secretariatul stiintific al Grupului de redactare a Strategiei de Reindustrializare a Romaniei.

 26. Adam Mares spune:

  “Never be late for dinner, smoke Hawaiian cigars and drink Armenian cognac” – Sir. Winston Churchill

 27. un liberal optimist spune:

  @Filip G.,
  Da, ai dreptate! Preconizatele cresteri ale veniturilor la buget pe seama producatorilor si comerciantilor marunti se vor duce pe salariile sau indemnizatiilor celor angajati sa controleze. Pentru la cat de slaba e incadrarea cu personal a primariei, nici n-au cum sa verifice, iar profesorii si invatatorii rurali au disparut, deoarece boc a papat scolile si gradinitele.
  Azi dimineata ANAF a organizat niste controale cu presa si tam-tam prin pietele Bucurestilor. Esec total. Micii tarabagii le-au spus:incepeti cu mafiotii din administratia pietelor. Asa ca au dat cinstea pe rusine si s-au facut nevazuti ca porcurorii dupa Referendum!

 28. Adam Mares spune:

  Nu stiu cum sa fac sa-i trag vreo doi pumni zdraveni lui Luhan, e un idiot fudul insuportabil!

 29. Corina spune:

  @Adam Mares
  Nu prea mananc seara si fumez tigari normale, asa ca mi-a ramas doar Araratul din tot sfatul lui Churchill :)

 30. alexis spune:

  Si mie mi-e dor de Octavian Paler. Si as mai citi un roman precum “Cartea Soaptelor”. Dar faceti un pustiu de bine acestei tari si dati-i in judecata. AFP trebuie sa plateasca pentru aceasta marlanie. Si trebuie sa plateasca asa cum se plateste in lumea civilizata, prin disparitia de pe piata. Daca ar fi spus ca sunteti violator sau Dumnezeu stie ce?

 31. Mihail spune:

  …Dca tot fac aia bascalie de noi, ar trebui sa avem un Ministru la Externe pe masura, adica: sa arate bine, adica sa fie imbracat super elegant si cu haine foarte scumpe. Apoi, sa fie tare in gura, sa nu se teama de nimic, decat de Doamne-Doamne cel ortodox.

  Doamnelor si domnilor, eu il propun pe Gigi Beeeecali !

  …mai bun nu o sa gasesti. Sac !

 32. Mihail spune:

  …Era sa uit, ati vazut ce elegant merge, cum da din maini ?
  Ia sa vorbesc eu cu nenea Crin si sa-i spun de ideea asta.

  Ma rog, daca asta nu va place, il punem pe Banciu. Care Banciu ?
  Banciu….Radu Banciu (pe modelul Bond) .

 33. Filip G spune:

  @Un liberal optimist,
  Ce-mi mai place faza:Esti intr-un magazin si esti rugat politicos sa faci repede cumparaturile ca vine garda si trebuie sa inchida.Asta sub toate guvernele.Controale fulger sunt anuntate precum BUZDUGANUL se aseaza in cui inainte de a aparea ZMEUL.PDL deja a intrat in campanie””Vedeti ce va facut USL,va jupoaie sa aiba cu ce alimenta gasca lor!””
  Si omul cand scoate banutul din buzunar gandete””Boc a taiat,Ponta ne-a luat”

 34. Adam Mares spune:

  @mihail
  Dl VV cum merge?, ca zici ca l-ai vazut, si nu doar la tv.

 35. Adam Mares spune:

  Tocmai il vad pe Jiji. :-) De cand il stiu, poarta sacouri cu doua randuri de nasturi. Eu nu ma omor dupa ele (mi-aduc aminte de anii 80). Si fiindca nu se desface la nasturi cand sta pe scaun, fie se lasa pe spate, fie sta teapan ca un morcov. :-)

 36. Mihail spune:

  @Adam Mares,

  Hai sa nu amestecam “lucrurile”. Ce are domnul Varujan banii lui ala, are Steaua, are Palat, nuuuuu ?
  Hai sa nu glumim cu asta.
  Cat despre hainele lui Beeecali, mai bine renunta. Hainile lui sant facute la Londra de catre un croitor celebru si exclusivist.

 37. Adam Mares spune:

  @mihail
  Nu era o intrebare comparativa. Era o intrebare pur si simplu: cum merge dl VV (si n-avea nicio legatura cu banii, uf!!!). Fiecare om merge intr-un anume fel, care poate varia uneori in functie de stari. Si te-am intrebat pe tine tocmai pt ca am observat ca ai spirit de observatie.

  Cat despre hainele lui Jiji, stiu ca sunt scumpe si ca sunt facute la Londra. N-am zis ca sunt urate, dimpotriva. Dar nu inteleg de ce ar trebui sa-mi placa modelul de sacou cu doua randuri de nasturi, indiferent de cine l-ar face sau purta. Ti-am spus de ce nu-mi place. Sau ar trebui sa-mi placa acel sacou doar pt ca e scump?!

 38. Adam Mares spune:

  @mihail
  Hai ca nu mai zic nimic, sunt dezamagit si deprimat.

 39. Mircea Ionescu spune:

  Asta-i cusurul dvs!. Varujan Vosganian. Dar nu renuntati, aveti sanse mult mai mari decat Raed Arafat. Problema este sa scapam de cei care nu au nici cea mai mica calitate vizionara. De cei care nu au o gandire economica nici macar cat o gospodina. Gospodina din revolutia industriala ….. pana la gospodina pe care o mai gasim prin zonele miniere din Romania. Gospodina stia ca daca are un sot si ii da sa manance bine acesta are conditia fizica ca sa munceasca si sa-i aduca acasa un venit de un salariu, caci altfel nu-si facea norma si era penalizat. Gospodina se gandea sa-i dea barbatului si un pahar de vin la masa, caci daca nu i-ar fi dat isi asuma un risc financiar destul de mare, salariul barbatului s-ar fi diminuat cu cel putin vreo 25% la birtul din drumul spre casa. Gospodina avea si viziune, stia ca intimitatea trece repede si ii acorda barbatului ingrijire, caldura sufleteasca si evident motivatia muncii (cativa copii) caci daca ar fi devenit scripturoasa riscul finaciar ar fi fost major …… barbatul ar fi dus salariul alteia. Macar te-at gandi MFP-ul cat o gospodina. Dar ati promis ca vreti reindustrializare, chiar si aici pe blog, dar asta se face cu gandul la rezultatele de peste 10 ani cel putin. De aceea va provoc si daca vreti sa vedeti care va fi viitorul industriei mondiale (dar nu numai) este obligatoriu sa mergem la CERN – Geneva, in jurul lui 15 martie 2013. Dar pentru a pregati cum trebuie vizita dvs. la CERN este obligatoriu sa va hotarati in maximum 10 zile. Si bine inteles sa-mi dati dispozitie pentru organizarea acestei vizite. Altfel nu va mai uitati la cusurile oamenilor indiferent cum ii cheama, sunt decisive deciziile in favoarea economiei romanesti (dar nu numai cea privata) in urmatorii 3-4 ani, daca exact ca prim ministrul nostru, vrem sa lasam ceva bun copiilor nostri.

 40. Liana Horbaniuc spune:

  Chiar nu sint la curent cu luarile de pozitie ale lui Ponta. Am vazut in diagonala ce a spus Antonescu. Normal ar trebui sa se duca amindoi la Bruxeles si sa ceara sa se ia masuri exemplare in cazul acestor acuzatii. e sigur pe undeva vreo supapa prin care sa se puna si invers presiunea pe jigodiile alea sclifosite, amice de tzuica cu preoteasa shaman PDL macovei….. Nu se poate tolera o astfel de situatie. Sa se propuna un sondaj national pe ce crede poporul de europenii care ne juganesc cu obligatii nu si drepturi pe masura, aceiasi europeeni care au gasit in Romania o piata de desfacere la doi pasi ….Ajunge cu sclavia!!! Sa faca bine USL-ul sa arate prin mitinguri ca romanii nu mai accepta orisice din partea CE. Ce dracu lipsa asta de barbatie? Ce pazesc Ponta si ceilalti doi? De ce anume se tem?

 41. corina spune:

  @VV
  Sunt onorata. Astept instructiuni.

 42. Bibliotecaru spune:

  @ Varujan Vosganian

  :(

  Telle est donc la simple vérité, monsieur le Président, et elle est effroyable, elle restera pour votre présidence une souillure.

  Viaţa românilor a devenit atât de murdară încât se văd numai petele… nu mai poţi vedea un loc curat.

 43. Filip G spune:

  http://www.incont.ro/agricultura/noul-cod-fiscal-introduce-impozitarea-micilor-agricultori-taranii-vor-plati-pentru-vaci

  Comunicarea e defectuoasa,primesc telefoane de la rude si intreaba cum e?
  Platesc impozit doar pemtru animalele ce trec peste barem?
  Ori platesc de la 1la cate au peste barem?

  • @ Filip G

   Din cate stiu, daca ai o vaca si o folosesti pentru hrana zilnica – ma refer la lapte, desigur – nu platesti. Sau n/ar trebui sa platesti decat pentru ceea ce vinzi. Vaca nu e un bun imobiliar ca un teren sau ca o casa si nici nu e o masina, sa te cocoti pe ea si sa te plimbi.

 44. tiberiu spune:

  @VV
  Am inteles ca stirea a fost difuzata de France Prese.Daca este asa e intolerabil din partea unei agentii respectabile.
  Indiferent cine ar fi difuzat pe “surse” o stire falsa compromitatoare la adresa Ro guvernul trebuie sa-i actioneze in judecata si pus sa plateasca o suma astronomica care sa-i falimenteze sau sa le fie invatatura de minte.
  Sunt in total dezacord cu postura de victimizare plangacioasa in stil “Dreyfuss” .Cel care se rezuma la autovictimizare fara sa reactioneze dur contra celor care l-au lezat,va fi in continuare agresat.TB foloseste autovicitimzarea in paralel cu actiunile dure.
  Autovictimizarea singura este o tactica falimentara.

 45. Buddha spune:

  Interesanta emisiune si tot respectul pt ca ati rezistat o ora intreaga alaturi de o moderatoare absolut sinistra. In primul rand,parca era robot, pe fata ei nu se citea nimic in afara de crispare. Apoi, chestia cu Vulpescu, pt care ati pus-o minuet la punct. Era speriata, crispata, blocata, rea la chip. Noroc cu dvs c-ati dat clasa si-ati salvat emisiunea. Asta o zic Asa, pupeterist. :))