Un nou episod in procesul Turcu-Tuca. Serialul continua!

Tocmai vin de la tribunal. Am avut un nou termen in procesul pe care     l-am intentat acum trei ani si jumatate lui Liviu Turcu, lui Marius Tuca si Editurii Intact, ce editeaza Jurnalul National, in legatura cu calomniile  privind apartenenta mea la fosta securitate si la serviciile de spionaj ale regimului comunist, calomnii lansate cu promptitudine in momentul anuntarii candidaturii mele pentru pozitia de comisar european. “Un nou termen” este o sintagma deja depasita, pentru ca noul termen a devenit deja vechi, intre timp instanta a dat un nou termen: 12 mai. Judecatoarea a insistat asupra faptului ca nu mai dispusa sa acorde o noua amanare.

Motivul amanarii din noiembrie fusese induiosator: avocata dlui Tuca era suspecta de gripa porcina (!?!). La intrebarea mea adresata astazi instantei s-a dovedit ca, intre timp, avocata respectiva nu a depus nici o dovada medicala in acest sens.  Motivul de astazi este la fel de tulburator: Editura Intact l-a trimis pe d-l Tuca cu treburi, in delegatie, in afara orasului (!?!). Cu alte cuvinte un parat face de treaba altui parat. Daca pentru a incerca sa ma compromita, domnilor Turcu si Tuca le-au fost de ajuns cateva ore sa se napusteasca pe televiziuni si sa umple paginile ziarelor, iata ca, pentru a produce si probele, nu le-au fost suficienti trei ani si jumatate.

Despre d-l Turcu nu am nici un repros suplimentar de facut, dansul nu a cerut nici o amanare. A disparut, pur si simplu, imediat dupa ce a indeplinit ordinul de ma inalta la calitatea de spion si securist, in tara de adoptie, adica Statele Unite ale Americii, si de atunci tace chitic.

Procesul acesta risca sa semene cu cel al Anastasiei, fiica Romanovilor. Cand s-a dat sentinta in procesul acela, nici unul dintre cei care il incepusera nu mai erau de mult in viata.

66 Responses to “Un nou episod in procesul Turcu-Tuca. Serialul continua!”

 1. MARIN spune:

  Domnule VARUJAN VOSGANIAN,
  Sincer, regret momentele neplacute prin care treceti.
  Fiti tare si aveti rabdare. Probabil in cariera dvs. politica veti mai trece prin astfel de momente neplacute. Sa fiti sanatos ! caci asta conteaza cel mai mult.

  • @MARIN

   Politica, in Romania, e un sir de intamplari neplacute, din cauza manierelor deplorabile si a razbunarilor politice. Eu sunt deja obisnuit, desi nu era tocmai tipul de obisnuinta pe care sa mi-l doresc.

 2. Toni spune:

  Nu mor caii când vor câinii.
  Sunt sigur că adevărul va ţâşni ca un puţ petrolier, împroşcându-i pe cei care-au vrut să sape groapa altuia şi marcându-i pe viaţă!
  Tot restul zilelor vor trebui să se ferească, ca dracu’ de tămâie, de flăcări deschise, MOV sau de orice altă nuanţă!
  Am eu, aşa, o certitiudine!
  Dar şi o rugăminte: cineva să-l aresteze, naibii, pe satrap, că înnebunim de tot. Cu toţii!
  Carthago delenda est!

 3. Lucian spune:

  Sa nu aveti pretentii de la Liviu Turcu. Sa nu aveti pretentii de la securitate in general. Ei sunt calaii nemului romanesc si a tuturor care tin cu acest neam. Din pacate acest neam continua sa se umple de lichele. In schimb, aveam pretentii de la domnul Tuca. Dubiile care planau asupra lui de pe vremea cind cocheta cu Basescu, Boc si tovarasii coroiu si ziaristul Tudor de la Gindul s-au rezolvat astazi cu stirea pe care ne-o furnizati. Ne-au improscat cu ideile lor nenorocite multi ani. Asa cum spune si domnul Antonescu balonul cu sapun numit psd aripa rosie a FSN se sparge cite un pic, cite un pic. Vom ramine singuri in opozitie si cred ca PNL are o mare sansa daca stringe rindurile. Are insa o conditie de indeplinit. Sa nu se umple de lichele.

  • @Lucian

   Turcu s-a dovedit un las, a indeplinit ordinul si a sters-o. Camania aceea izbucnita impotriva mea a fost un moment rusinos al tranzitiei, s-a vazut cat de fragil este sistemul institutional romanesc si cata slabiciune de caracter au unii.

 4. @VV
  Un ,,nebun” (sau doi?!) arunca o piatra… Am pus ghilimele ca eu nu am bani si nici timp de procese. Fiti tare!

 5. lorduljohn spune:

  @corina

  Totusi constat ca dupa 20 de ani in care presa s-a vrut a fi, si de multe ori a reusit, “cainele de paza al democratiei” cand toata lumea cere reformarea clasei politice, indraznesc sa cer si eu responsabilizarea presei. Atata indolenta si superficialitate (ca sa nu spun rea-vointa) n-am mai intanit. Talk-show-rile, cum bine spunea Maestrul, au devenit un fel de Tribunale ale poporului in care conteaza mai mult decibelii decat argumentul. Nimeni nu te asculta daca vrei sa dai o explicatie tehnica pentru ca asta nu face audienta. Ultima dezamagire a fost zarva facuta de moderatori pe motiv ca dna Zevedei din barmanita a ajuns directoare pe fonduri structurale. Adevarul s-a dovedit a fi cu totul altul.

  • @lorduljohn

   Dar ca totusi sa se “scoata”, moderatorii au facut o emisiune intreaga cu femei care au reusit in politica, suspect de rapid. O emisiune cam misogina.

 6. Livia spune:

  Calomnia trebuie pedepsita, dar va asigur ca cei ce va apreciaza si va respecta nu au fost influentati de inventiile lor. Astept cu nerabdare momentul cand isi vor cere scuze public. Sa nu ii iertati!

 7. lorduljohn spune:

  @livia

  Trebuie sa-i ierte!

 8. Livia spune:

  @lorduljohn: Aaa… poate m-am exprimat neclar. Sa ii ierte, dupa ce isi vor cere scuze. Altfel spus, sa nu ii ierte pana atunci si sa nu renunte la proces. Bine ca m-ai corectat la timp

 9. lorduljohn spune:

  @Livia

  Exact!

 10. tibi spune:

  Interesanta postare.
  Dar mai interesanta decat tema postarii sunt cele 8 comentarii anterioare comentariului meu.
  Adica vreau sa zic ca rolul principal al unui blog ar trebui sa fie (pe langa cel de analiza a unor situatii) cel de a propune solutii.

  Imi doresc sa apuc ziua in care cineva atat de puternic incat sa incerce sa impuna solutii sa aiba un blog pe care sa conditioneze accesul de obligatia comentatorilor de a propune solutii(pe care sa incerce eventual sa le materializeze in caz ca le gaseste corecte).

 11. @tibi

  Rolul unui blog este mult mai nuantat. La aceasta postare nimeni nu poate oferi vreo solutie, pentru ca solutiile sunt in instanta. Cred ca socializarea, schimbul de pareri, de idei care uneori par fara finalitate imediata, discutiile libere, sunt mult mai constructive decat ,,obligatia comentatorilor de a propune solutii(pe care sa incerce eventual sa le materializeze in caz ca le gaseste corecte)”. Solutiile vin de la sine si, de cele mai multe ori, de unde te astepti mai putin.

 12. Livia spune:

  Corina, v-ati apucat de cafeneaua literara, pardon liberala? ;)

 13. @livia
  De ce intrebi? :-)

 14. SOIM Press spune:

  Preluat de SOIM Press.
  http://www.soim.ro/story.php?title=vosganian-un-nou-episod-in-procesul-turcu-tuca-serialul-continua

  Referitor la discutia purtata acum câteva ore, lista completa a EROILOR din Decembrie 1989 se gaseste pe adresa
  http://soim.ro/eroi.php

  Centralizarea a fost realizată de către mine, Mihai Cruşoveanu, SOIM Press, în decembrie 2009, cu sprijinul Asociaţiei de Revoluţionari din Braşov.

 15. Livia spune:

  Pai ca tot zicea Dl V pe-aci pe undeva ca PNL nu a prea avut organ pt cultura in trecutul apropiat, plus ca lansarea Cartii soaptelor ar fi “pretextul” ideal pentru o intalnire cultural-literar-liberala. Si mai ales pt ca simt ca esti persoana potrivita la locul potrivit pentru asta.

  • @Livia

   De fapt intalnirea de la Cafeneaa politica a Sectorului 4 PNL a fost o discutie despre rolul culturii in politica si , fireste, despre modul in care putem atrage oameni de cultura printre noi.

 16. Toni spune:

  Corina, nu prea înţeleg ce fel de soluţii aştepţi de la noi. Deocamdată procesul e pe rol, la altă curte.
  Dacă am fi avut acces la dosar, dacă am fi avut pregătire juridică, dacă am fi constituit vreun tribunal din umbră, hai, am fi dat şi soluţii. Sau verdicte. Aşa însă…
  Eu unul am o soluţie, dar nu pentru Varujan, pentru cine trebuie: Să fie arestat!
  Ştiii, când strigam ca proştii “Chiţac, Chiţac, să fie ras în cap!” n-am fi crezut că soluţia propusă de noi se va aplica vreodată.
  Aşa că eu am încredere. Răbdare nu prea mai am!
  Vorba lui Crin: Acum! Aici! Aşa!
  Deci: Arestaţi-l! Acum! Aici! Aşa!
  Sau, vorba ardeleanului care alunecă pe acoperiş: No, amu!
  Când ajunge la steaşină: No, ni!
  Iar jos: No, aşe”
  Asta e: No, ni! No, amu! No. aşe!
  Ghine-i?!

 17. tibi spune:

  @corina chiriac
  “Cred ca socializarea, schimbul de pareri, de idei care uneori par fara finalitate imediata, discutiile libere, sunt mult mai constructive decat ,,obligatia comentatorilor de a propune solutii(pe care sa incerce eventual sa le materializeze in caz ca le gaseste corecte)”. Solutiile vin de la sine si, de cele mai multe ori, de unde te astepti mai putin.”

  Eu cred ca mai constructive decat discutiile libere sunt discutiile in care se doreste propunerea de solutii. Solutiile rareori vin de la sine,ele vin mai degraba daca sunt provocate.
  Dar,este drept ca este cu mult mai usor sa discuti liber decat sa cauti solutii.

 18. Sibilla spune:

  Despre prinţipii…
  Aveţi dreptul de-a spune ! Apoi, să vorbească ele, faptele!
  Încă o dată, subliniez: cu tot respectul! Mulţumiri.
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/03/18/despre-printipii-care-sunt-ale-domniilor-dumneavoastra/
  Sibilla

  • @Sibilla

   N-am inteles prea bine care este logica selectiei pe care o faci si pe care o reia Sfinxul. Cat despre principiile mele, acest blog tot vorbeste despre ele. Si indraznesc sa spun ca si majoritatea partenerilor de discutie de pe acest blog vede lumea in aclasi fel ca si mine.

 19. cris spune:

  @ tibi
  @ corina

  Ideile sunt ca iepurii, vrem sa spunem, unele sar din tufis, pe altele le prinzi de urechi. Amindoua actiunile de prins iepuri implica o munca asidua, n-ai grija.

 20. @toni
  Citeste mai sus de postarea mea,cu alte cuvinte vezi pe acoperis. :-) Eu nu caut(solutii), gasesc…

 21. @livia
  Multumesc :-). Discutia despre cafenea a continuat acolo unde a inceput…

 22. @cris
  Cam scumpa la vedere, ne lipsesti :-)

 23. tibi spune:

  @cris
  “Ideile sunt ca iepurii, vrem sa spunem, unele sar din tufis, pe altele le prinzi de urechi. Amindoua actiunile de prins iepuri implica o munca asidua, n-ai grija.”

  Nu conteaza neaparat cat de asidua este munca.Poti sa sapi o groapa si sa o astupi inapoi,poate ca pentru ca ti-ai dat seama ca nu era cazul sa o sapi acolo. Ai muncit de ai transpirat dar rezultatul este zero.
  Conteaza rezultatul. Si atunci ,intreb: cine prinde mai multi iepuri?
  Cel care merge intentionat la prins iepuri sau cel care asteapta sa-i sara intamplator un iepure in fata?
  Sa incercam sa propunem o solutie credibila si nu utopica la problemele pe care doar le analizam.Si vom vedea ca este infinit mai greu decat doar sa le discutam.

 24. @tibi
  Maestre, m-ati confundat cu tibi. Iar suntem pe pozitii diferite. Ceea ce ati citit la el era un citat din comentariul meu. Nu-i bai! :-)

 25. @tibi

  Fiecare dintre noi are o activitate de baza, concreta, unde gaseste solutii si le aplica zi de zi. Desi acest blog nu e de divertisment, este ,,altceva”, e un loc unde maestrul ne da intalniri ,,mai putin oficiale”, un fel de cafenea virtuala daca vrei. Cateodata se discuta la obiect, alteori se exprima pareri mai mult sau mai putin avizate. Nu confunda ceea ce se petrece aici cu activitatea de baza a fiecaruia dintre noi. Aici ne ,,imbogatim” unii pe altii si astfel apar si idei sau solutii noi.

 26. Erata:
  @VV

  Maestre, m-ati confundat cu tibi. Iar suntem pe pozitii diferite. Ceea ce ati citit la el era un citat din comentariul meu. Nu-i bai! :-)

 27. Sibilla spune:

  D-le Varujan Vosganian,
  Cum fiecare dintre noi ar cam trebui să ne implicăm renunţând la renunţare şi făcând fiecare ceva, după putinţă, fiind eu blagoslovită cu acea Leapşă, am zis s-o fructific.
  Mă gândeam că nu strică, ba dimpotrivă, să mai scriem/spunem că nu există în politichia mioritică numai troglodiţii, cameleoni, * politicieni * cei fără scrupule, fără principii, ci, avem, Har Domnului, ŞI Politicieni, de la care putem învăţa, care ne inspiră, cărora să le acordăm mai multă susţinere. N-am argumentat mai mult, in acea postare, nedorind să sune a… ode. Am transmis însă rugămintea mea, nu oricui ci Modelelor pozitive.
  Da, cred că e util să învăţăm din inclusiv principiile după care se ghidează-n viaţă cei pe care nu doar că-i admirăm ci-n care ne-am pus speranţele. Cam aşa.
  Evident că v-am numit printre cei de la care avem şansa a deprinde. ..
  Nu sunt înregimentată politic, am însă mai mult decât simpatii, aşa cum am spus consider modele de urmat şi din PSD şi PNL, dar recunosc, never ever PD. Având eu şi * bucuria * de-a trăi în Twin-Peakse-ul cărăşean unde-a tunat şi i-a adunat, sunt pe deplin lămurită că de la aceşti ticăloşi, pedelacheii, NU are nimeni ce învăţa, eventual cei aidoma lor, * abilităţile de succesuri *..
  stimă şi respect,
  Sibilla

 28. tibi spune:

  @corina chiriac
  ” Aici ne ,,imbogatim” unii pe altii si astfel apar si idei sau solutii noi.”
  Puteti exemplifica cu o astfel de solutie?

  “@VV

  Maestre, m-ati confundat cu tibi. Iar suntem pe pozitii diferite. Ceea ce ati citit la el era un citat din comentariul meu. Nu-i bai! ”

  Ba-i bai!

 29. @tibi

  Sunt mai multe, chiar foarte multe. Citeste cu atentie ce s-a mai scris pe aici, mai citeste si printre randuri si, daca va fi sa le vezi le vei vedea. N-are sens sa ma apuc sa le rescriu acum special pentru tine. Insistenta ta pe acest subiect e chiar una dintre acele discutii care iti displac atat de mult pentru ca nu aduce nimic constructiv. Fara suparare, acesta e ultimul meu raspuns pe aceasta tema.

 30. cris spune:

  @ Corina

  Pai n-ai vazut ca sunt la capitolul recidive? Si nu m-am lamurit inca pina unde se numara. Daca mi se taie capul la 1000?

  Altfel, prind iepuri la unul din proiectele mele – of, daca scap azi cu viata (o conferinta la 7:30, pacienti, una la 10, pacienti, una la 5, pacienti, si un dinner de lucru zimbitor la 7, dupa care iar pacienti), si i-am insirat pe toti dupa marimea urechilor, mai traiesc si miine ca sa o iau de la capat cu alti citiva iepuri. Si daca scap si de ei, incep sa arunc cu fluturi dupa quantum nonlocatii, doar doar or pricepe ca a venit primavara si e timpul de inflorit – mda, iepuri, fluturi si quante. Of, e, deja 7:10, ne vedem mai tirziu.

 31. @cris
  ,,Dinner de lucru zambitor” zici? Prin romanica, in unele sectoare economice de mare anvergura se da ,,sporul de zambet”. Vezi ca te-am facut invidioasa c-ai plecat? :))

 32. adrian spune:

  Domnule Vosganian, de cate ori aud sau citesc sintagma “fosta securitate” ma infior caci asta spune ca exista “actuala securitate”.
  Ma infioara pentru ca sunt convins ca exact asa si este si ca, desi m-am simtit extraordinar pe strazi in 21 si 22 decembrie, cu incepere din ianuarie ’90 mi s-a intiparit in gand zicala lui Tudor Postelnicu legata de dobitocie.
  Caci nu prea s-a schimbat mare lucru sub aspectul ochiului care vegheaza ….

  • @adrian

   Exista concepte precum securitate nationala, zone de securitate etc. Astfel incat trebuie sa precizam la ce fel de securitate ne referim. Observi ca nu se spune “fosta dictatura”, desi incepem sa ne gnadim si la aceasta sintagma.

 33. robert horvath usa spune:

  Marius Oprea – Le Monde
  dio, Vineri, 5 Martie 2010, 15:22
  http://www.lemonde.fr/europe/article/2010/03/05/le-chasseur-de-la-securitate-etait-trop-curieux_1314847_3214.html#ens_id=1291720

  Le “chasseur de la Securitate” était trop curieux

  La Roumanie a du mal à se défaire de son passé communiste. Le 26 février, son premier ministre, Emil Boc, a signé la destitution de l’historien Marius Oprea, directeur de l’Institut d’investigations des crimes du communisme.
  Surnommé “le chasseur de la Securitate”, M. Oprea, 46 ans, avait fondé cette institution en 2005 en s’inspirant du Centre Simon-Wiesenthal, qui traque les nazis responsables de crimes contre l’humanité. “Les juifs m’ont convaincu que le seul moyen de combattre les atrocités communistes était l’action, a-t-il déclaré. Je suis allé voir les procureurs pour qu’ils poursuivent les anciens tortionnaires. Ils m’ont dit : “Le bla-bla sur le communisme ne nous intéresse pas, nous ne pouvons rien faire s’il n’y a pas de cadavres.” Alors je leur ai donné des cadavres.”
  Avec une équipe de jeunes archéologues, le “chasseur de la Securitate” a sillonné le pays pour exhumer les dépouilles des Roumains exécutés par la police politique du régime. Selon son enquête, elle aurait assassiné environ 10 000 Roumains, dont les familles attendent toujours que justice soit faite.
  Le communisme condamné
  Marius Oprea avait cru avoir trouvé un allié en 2006 lorsque le chef de l’Etat, le président Traian Basescu, avait condamné le communisme devant le Parlement. Mais le discours obéissait seulement à des objectifs électoralistes. Depuis, M. Basescu a obtenu un nouveau mandat présidentiel, et la condamnation officielle de la dictature semble n’avoir été qu’une opération d’image.
  Les autorités ont décidé de se débarrasser d’un homme indépendant comme Marius Oprea et d’empêcher son institut d’enquêter et de saisir les institutions pénales. “Je savais que je gênais et je m’attendais à être destitué, affirme M. Oprea. Le vrai problème n’est pas ma personne, mais le fait que l’institut ne peut plus mener d’enquêtes. ”
  La société civile roumaine a critiqué la décision du gouvernement qui a aussi fait des vagues à l’étranger. La romancière allemande d’origine roumaine, Herta Müller, Prix Nobel de littérature en 2009, qui fut elle-même harcelée par la Securitate, n’a pas mâché ses mots. “Le départ de Marius Oprea, a-t-elle lancé, est encore une bataille gagnée par les structures de l’ancien régime. ”
  Le remplaçant du “chasseur de la Securitate”, Vladimir Tismaneanu, est un intellectuel réputé proche du pouvoir. Après avoir publié un livre d’entretiens avec l’ancien président Ion Iliescu, le très controversé chef de la “révolution” roumaine, il a basculé dans le camp du président actuel.
  Un virage politique qui lui vaut aujourd’hui la direction d’un institut qu’il convoitait depuis longtemps. Mais derrière les personnages de cette histoire, la Roumanie retarde encore le moment de tourner la page de son passé.

  Mirel Bran

  Le Monde, édition électronique, 5 mars 2010

 34. cris spune:

  @ Corina

  Iepurii care se prind de urechi merg bine, suntem in plan, mai am unul azi. Dinner-ul cu zimbet sunt iepurii de tufis. Poate ar trebui sa se acorde spor de iepuri de tufis, ca sa stie si omu’ de ce zimbeste.

 35. cris spune:

  @ VV

  Maestre, omul bate cu procesul, Domnul bate cu papucul. Trebuie doar sa fii putin atent si sa stii ce se intimpla. Cind ploua cu papuci din cer, unii ies batuti mar. Dar daca stii sa treci de papuci si de cucuie, intelegi ca a venit momentul: s-a dat liber la alergat in picioarele goale in cer. Nu se intimpla prea des, dar daca pentru unii e prilej de cucuie, pentru altul e prilejul sa apuce vreun zburdalnic de inger de picior si sa invete sa zboare. Asa ne-a invatat Heisenberg, ca depinde cum privesti lucrurile. Gata, ca acum daca nu-mi taie maestrul capul, in mod cert incepe sa arunce cu papucii dupa mine. Auzi nazdravanie, iepuri, papuci, primavara, om serios sunt eu? Ma asteapta iepurii…

 36. @VV
  Multumesc, maestre! Sunt onorata!

 37. Va invitam sa ne dati un semnal de sustinere al mesajului de mai jos de alaturare cauzei profesorilor din Romania:
  http://codrinscutaru.blogspot.com/2010/03/pentru-profesorii-umiliti.html
  Va multumesc!!

 38. cris spune:

  @ VV

  Primavara nu este numai o stare de fapt, este si o stare a mintii si a inimii: Atita timp cit poti privi un cosmar ca pe un prilej de a creste, cit poti transforma o nedreptate facuta tie, chin ori durere, in largime a inimii – hotarirea sa nu ridici vreodata tu insuti piatra, ori aceea de a fi sprijin si scut pentru altul care ajunge sa treaca prin asemenea cosmar, sa zicem – e primavara in suflet. Victoria temporara a altuia ii devine infringere pe vecie, infringerea ta temporara devine lupta lui Iacob cu ingerul. Moartea devine viata, frigul incepe sa arda, singele devine apa vie, iar trupul cuvint.

  Si cum primavara are bunul obicei sa ne ia prin surprindere, “sunt deja aici”……s-ar putea sa trebuiasca sa o cautam pe dinauntrul nostru – e deja acolo-, nu numai prin copacii de afara.

 39. cris spune:

  @ VV

  Mereu o surpriza mai ales caisul inflorit din tine insuti.

 40. cris spune:

  @ VV

  Caisul interior, dupa principiul “enorm si orbitor rasaritul soarelui m-ar ucide pe loc daca nu l-as putea intimpina acum si de-a pururi cu rasaritul soarelui din mine”.

 41. Aligatorul spune:

  Vedeti? Asa este intreg sistemul judiciar din Romania. Este de actualitate deci intrebarea: vom avea vreodata corectitudine, ordine si responsabilitate in tara asta? E posibil sa construiesti ceva pe asemenea baze?

  • @Aligatorul
   In toate domeniile e cate ceva de facut. In politica, in administratie, in justitie, in ce priveste sindicatele si patronatele, presa. Nu sunt unii mai buni sau mai rtai decat ceilalti, sunt la fel, umar la umar.

 42. tibi spune:

  “@VV

  Maestre, m-ati confundat cu tibi. Iar suntem pe pozitii diferite. Ceea ce ati citit la el era un citat din comentariul meu. Nu-i bai! ”

  Ba-i bai!

  “Vai de tibi, tu esti unica!”

  Penibil.

  Bye-bye.

 43. @tibi
  Bye-bye. O sa ne lipsesti. Esti unic!

 44. @codrin scutaru

  Prezent! Felicitari! Si…multumesc!

 45. robert horvath usa spune:

  CINEASTUL ROBERT HORVATH CERE SPRIJIN LUI ION ILIESCU IN ACTIUNEA DE DESCONSPIRARE A AGENTULUI ROSU VALENTIN TISMANEANU.
  Domnule Presedinte.
  Fara sa fiu vreun prieten politic ci dimpotriva , urmarit cu interes aparitia dumneavoastra la Antena 3. Am realizat fara prea mare surpriza faptul ca opiniile mele, coincid cu cele ale dumneavoastra in privinta lui Vladimir Tismaneanu.
  Toate incercarile mele de a prezenta documente confidentiale ca si rapaoarte declasificate ale CIA, agentiilor speciale englez si francez ,despre agentul Voldya au fost refuzate de autoritatiile romane. Memoriul meu catre presedintele Basescu a fost respins fara vreo explicatie.
  De asemenea memoriile mele adresate serviciului extern si intern au ramas fara raspuns ,impotriva prevederilor legale punand in primejdie siguranta nationala.
  Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante confidentiale reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie prezentate Presedintelui Basescu.
  Ea a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale audienta a luat sfarsit. La audienta au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York C.Berechet.
  Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a face lumina in acest caz de impotranta deosebita. Poate este ultima sansa ca prin dumneavoastra romanii sa afle adevarul.
  Va rog pe dumneavoastra si pe cei interesati sa citeasca pe blogul meu serialul de 12 articole intitulat DESCONSPIRAREA SPIONULUI VLADYMIR TISMANETKY !
  Scrisoarea in intregime adresata lui Ion Iliescu BLOGUL http://devanewyork.blogspot.com/
  Robert Horvath Deva New York
  Date personale de contact http://www.devagallery.com/

 46. lorduljohn spune:

  @

  Iata un discurs din care putem invata;

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/8297708.stm

 47. lorduljohn spune:

  @
  Nu suntem singurii care constatam deficientele societatii actuale

  http://www.nytimes.com/2010/03/19/opinion/19brooks.html?scp=1&sq=philipe%20blond&st=cse

 48. cris spune:

  @lordul
  lasa ca s-a votat si reforma medicala – ajung sa cred ca orice guvern care nu vrea sa se ocupe serios de problemele economice incepe cu medicina si educatia. Au asa o placere nebuna sa joace partea ipocrita a grijii pentru popor aratind cit de “omenosi” sunt si cit de mult timp si efort le ia sa se ocupe de sanatate si educatie. Mda, sa pui economia pe roate si sa creezi locuri de munca e mult mai greu….

 49. cris spune:

  @ VV
  Caisii sunt poarta primaverii timpurii. Ume infloresc in Japonia in ianuarie – februarie. Abia apoi infloresc ciresii – Sakura.

 50. lorduljohn spune:

  @cris

  Pai, nu a votat “poporul” cu Rumburak Obama??