Cazul Cristian Anghel

Lunea trecuta eram prieten cu Cristian Anghel, primarul liberal de Baia Mare. A trecut o saptamana, timp in care am aflat de condamnarea sa la doi ani si jumatate de inchisoare. Astazi e din nou luni si eu continui sa fiu prieten cu Cristian Anghel.

Fiecare dintre noi trece in viata prin clipe grele. Si observa cum, in astfel de imprejurari, unii si altii dintre prieteni se indeparteaza pe tacute, lasandu-i gol in jur, privindu-l cu neincredere, atunci cand nu-l ocolesc de-a dreptul.  Emil Cioran spunea ca Romania merita s-o iubesti mai ales atunci cand ii e greu. Eu zic ca asta e valabil si cand vorbim de prieteni.

Am cules tot felul de informatii despre cazul Cristian Anghel.  Am aflat, astfel, ca imobilul achizitionat de Primaria Baia Mare era un camin cu 104 garsoniere. Cum poate valora un bloc cu 104 garsoniere doar 150 000 de euro e o posibila intrebare. Primaria a decis sa cumpere imobilul in clipa in care noul proprietar a amenintat ca arunca locatarii in strada, iar acestia s-au adresat, in disperare primariei. Doua evaluari diferite au considerat ca imobilul valoreaza 600 000 de euro. Primaria l-a cumparat, dupa negocieri, cu 544 000 de euro. Cu o singura exceptie, toti consilierii au votat in favoarea acestei tranzactii. Consilierul contra, fost PRM, actualmente PD-L, a facut sesizare la DNA. Doua instante l-au declarat pe Cristian Anghel nevinovat. Cea de-a treia l-a condamnat la inchisoare cu executare. Doar pe primarul care a respectat concluziile evaluatorilor si decizia Consiliului local. Nimic in ce priveste evaluatorii, nimic in ce priveste consilierii locali care au aprobat, prin vot, tranzactia, nimic despre avizatorii din primarie ori cei doi viceprimari. Doar primarul.

Nu exista nici o suspiciune cum ca Anghel ar fi primit mita sau ca ar fi tras foloase din tranzactia respectiva. Presa s-a abtinut de la comentarii, multumindu-se doar sa relateze despre aceasta sentinta, situatie, s-o recunoastem, neobisnuita intr-o vreme in care prilejurile de acest fel sunt adulmecate mai abitir decat ovazul cel proaspat. Site-urile si blogurile sunt pline de comentarii favorabile primarului iar sute de baimareni au organizat, in sprijinul sau, un mars al tacerii.

Eu nu sunt magistrat sau avocat ca sa stiu cum as putea, invocand proceduri legale. sa-mi risipesc nedumeririle. Nu sunt Emile Zola ca sa acuz si nici Cristian Anghel nu e capitanul Dreyfuss. Dar nici nu ar trebui sa devina. 

 

Recent, s-a deschis un blog pentru simpatizantii acestuia. Initiatorii acestui demers au in vedere respectarea “dreptului constitutional la o justitie dreapta”. Administatorii blogului au si un mesaj pentru locuitorii urbei. 
“Baimarenii, care doresc sa-si exprime solidaritatea cu Cristian Anghel, o pot face alaturindu-se sutelor de semnatari ai listelor de sustinere, care se gasesc la Primaria Baia Mare, la serviciile publice si directiile din subordinea Consiliului Local. Acestea vor fi transmise Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO)”.
Detalii pe free-anghel. blogspot.com

144 Responses to “Cazul Cristian Anghel”

 1. cris spune:

  Scuze, gelu.

 2. gelu spune:

  Nu din Tricolorul am luat-o. In ceeace-l priveste pe Traian nu-l subestimati pe acest securist bisnitar, hot, mincinos, betiv si curvar aclimatizat la piata. Pina una alta din 2004 acesta face cam tot ce vrea din tara asta asa ca, nu e de glumit cu el.

  • @gelu

   Nu glumesc. Dar nu exagera cu Basescu. Cat am guvernat noi nu prea a facut ce a vrut , iar acum face prapad. Nu cred ca a vrut chiar asta. Din pacate pentru noi, asta i-a iesit.

 3. gelu spune:

  Neuronul dizolvat in alcoolul din venele lui marinarica gindeste, ha, ha, ha!!!

  Medicii dau rateuri in 40% din cazuri, scoala romaneasca scoate timpiti iar romanii sunt 25% homosexuali si de aceea avem nevoie doar de ospatari si mecanii auto. Si asta pentru ca, securistul bisnitar ajuns presedinte se pricepe la de toate.

 4. BAIA MARE spune:

  Va rog frumos sa spuneti o rugaciune pentru domnul primar al sufletelor noastre pe joi seara! Vineri se judeca recursul, iar daca Tribunalul ia si o hotarare favorabila dansului, aceasta va fi definitiva si irevocabila si domnul Anghel ar putea totusi sa fie in familie, ACASA, de Sfintele Pasti! Doamne ajuta!

 5. Cazul Cristian Anghel — Varujan Vosganian…

  Suspectul caz de coruptie Cristian Anghel….