Atacuri dure de te umflă râsul

Suntem într-o frumoasă zi de miercuri, care se întâmplă să fie chiar azi. Miercuri, în România, este şi ziua şedinţelor de Guvern. Mă aflu în biroul primului ministru, Victor Ponta. Vorbim despre situaţia la zi a parteneriatului Cuprumin şi despre programul de privatizări al Ministerului Economiei. La final, îi prezint primului ministru stadiul proiectului de modificare a Legii Minelor. Un proiect complicat, care necesită avize de la opt ministere, dintre care jumătate încă nu şi-au pus semnătura pe text. Îl rog pe Victor Ponta să transmită un imbold colegilor miniştri, astfel încât proiectul să intre săptămâna următoare pe ordinea de zi. Potrivit înţelegerii noastre, primul ministru, în deschiderea şedinţei de Guvern, face acest lucru. Anume aminteşte faptul că săptămâna următoare voi prezenta proiectul de lege a minelor şi solicită miniştrilor să grăbească avizele.

Deodată, în timpul şedinţei, ne privim unul pe altul, primul ministru şi cu mine, şi izbucnim în răs. Pe monitoarele noastre, în dreptul revistei presei, apare un comunicat Hotnews: Victor Ponta, atac dur la adresa ministrului liberal Varujan Vosganian. Care e atacul, agenţia nu ne spune, dar probabil că simpla pronunţare a numelui meu de către primul ministru sau a numelui său de către mine e totuna cu un atac dur. Poate că ar trebui să ne referim unul la celălalt folosind doar iniţialele, sau nume de cod. Lucrurile, fireşte, nu s-au oprit aici. Seara, televiziunile prietene anunţau că primul ministru mi-a transmis în privinţa legii minelor chiar un ultimatum.

Închei acest text la o oră la care ar trebui să vă urez noapte bună. Mi-e teama, însă, că Hotnews sau Romania Tv sau mai ştiu eu cine vor titra că am lansat un atac dur la adresa voastră, aşa că renunţ. Spun doar N.B.

98 Responses to “Atacuri dure de te umflă râsul”

 1. Adam Mares spune:

  @un liberal optimist, @cris ti-ar spune ca esti un cinic disimulant, cred ca @emi ti-ar lua gatul. :-)

 2. un liberal optimist spune:

  @Adam Mares,
  Iar @katrina m-ar omori cu toporul! Ca pe bietul Lucretiu Patrascanu!.
  Cum naiba nu avem si noi noroc de niste doamne intelepte pe cel mai destept blog?

 3. un liberal optimist spune:

  @all,
  Ati auzit ca Ponta vrea sa-l pun sef la CNAS pe tanarul liberal Cristian Busoi? Citindu-i “mapa profesionala” chiar cred ca pustiul asta e valoros:doua licente la universitati de stat(medicina si drept) si o gramada de initiative pe drepturile cetateanului consumator de servicii. Interesant!

 4. Adam Mares spune:

  @un liberal optimist
  Mai scoate si tu capul din fotografia de geniu neinteles de femei! :-) Doamnele noastre (cris & emi) sunt intelepte (in majoritatea timpului :-) ).

 5. Adam Mares spune:

  @un liberal optimist
  Am auzit, l-am vazut pe Ponta la Turcescu, unde raspundea cu un zambet fortat, de parca il strangea cineva de boashe.

 6. un liberal optimist spune:

  @Adam Mares,
  Se pare ca Ponta si-a epuizat resursele socialiste. Apeleaza, precum comunistii la resursele liberale. Ca la vrajeala ne pricepem, ca asta face parte din circ, dar mai trebuie si paine!

 7. liberalism spune:

  @Adam; un liberal optimist

  Katrina este barbat cu nume de fata.

 8. un liberal optimist spune:

  @Adam Mares,
  In primul rand doamnele astea ar trebui sa marite cu niste barbati de geniu!@katrinei i-ar trebui un sot rau care s-o bata cu ciomagu pana ii baga mintile in cap!

 9. Adam Mares spune:

  @un liberal optimist
  O sa fiu si eu cam cinic: in general, barbatii de geniu isi iau niste prostovane profitoare (“fusta lunga, minte scurta”, zicea Eminescu, updatat “fusta scurta, minte scurta”).
  Nu este un apropo la tine, inteleg ca tu ai avut o femeie minunata.
  De aceea sunt singure prietenele noastre, asa ca nu te mai lega de ele.

 10. un liberal optimist spune:

  @Adam Mares,
  Crezi, nu crezi, adevarul este ca am avut in preajma doar femei deosebite:strabunicile, bunicile, mama, soacra, nevasta si fiica. Si toate au avut alaturi niste barbati pe cinste; cei mai in varsta si eroi de razboi!

 11. Adam Mares spune:

  @un liberal optimist
  Atunci de ce esti misogin?!

 12. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ un liberal optimist

  cristian busoi e un papagal care de cite ori ciripeste se aud aceleasi palavre fara sens… Poa sa aiba si 17 facultati din partea mea… nu e bun de post executiv pentru ca-i va fi frica sa nu rosteasca vreun ordin de teama sa nu trebuiasca sa-l execute singur. Ma miram eu azi ca prinsese ceva glas, dar tot nimic nu zicea. Nu stiam de ce incepuse sa curga asa repede singele in el, dar cind am aflat de propunerea lui ponta m-am relaxat.

  In schimb, voi aici discutati povesti cu pesti, in loc sa comentati crunta zi de azi. La CNAS a fost o lovitura de stat in toata regula. Mai intii l-a numit basescu pe duta, si ponta in loc sa sara ca ars si sa ia masuri… el nu numai ca se complace cu ideea dar il mai si pune pe Badescu in situatia de a-si da demisia de onoare, ceea ce si face… Si vad ca nu protesteaza N I M E N I. Toata lumea e multumita, USL e minunat, liniste si pace… Citeodata nu-mi vine sa cred ca traiesc in tara asta…. Ceea ce mie imi produce scurtcircuite in minte altora le provoaca somnul.

 13. un liberal optimist spune:

  @Adam mares,
  Nu sunt misogin. In principiu, iubesc femeile(deocamdata, platonic) si le respect(daca nu dau dovada de idiotenie-in sens dostoievskian).

 14. un liberal optimist spune:

  @sorin,
  Daca ponta mai vrea sa mai stea in politica ar trebui sa faca doua gesturi(politice):
  1. Sa rupa in public documentul cu koabitarea.
  2. Sa suprapuna referendumul privind Parlamentul unicameral cu cel privind suspendarea Ordinarului.
  Si ar mai trebui sa iasa repede cu recensamantul pentru a dovedi ca anul trecut s-a indeplinit cvorumul.

 15. Adam Mares spune:

  Nu stiu ce intelegi tu prin idiotenie in sens dostoievskian. Dar sensul e cel explicat in acest articol:

  “Romanul Idiotul este unul din cele mai remarcabile opere ale lui Dostoievski, dobândind un renume mondial.

  Înainte de a se decide pentru acest nume, Dostoievski se gândea să-și numească romanul Prințul Mîșkin.

  Este dovada pură a talentului lui Dostoievski, urmărind evoluția în societate a unui personaj mai puțin obișnuit, prințul Lev Nikolaevici Mîșkin, considerat astfel de celelalte personaje din cauza sincerității și bunătății lui și numit idiot datorită bolii de care suferea, epilepsia fiind numită popular idioțenie. Autorul a creat un personaj extrem de complex, caracterizat prin relațiile sale cu societatea și cu celelalte personaje, dar și prin faptele sale, deseori de neînțeles. Câteodată, este prezentat drept un om extraordinar, chiar prin calitațile sale, considerate defecte de către ceilalți, iar alteori însuși autorul își ia în derâdere personajul, transformându-l într-un paria al societății, păstrând însă o atitudine ironică.

  Astfel, se poate observa profunzimea analizei psihologice a personajului, constând într-o mare masură în descrierea uimitoare a trăirilor acestuia în momentele de criză epileptică. Romanul este la fel de complex ca și protagonistul și se încheie cu prezentarea sfârșitului tragic al prințului care, în urma unei decepții sentimentale cât și a uciderii celei care ar fi trebuit să devină soția sa de către un prieten apropiat, ajunge înapoi în sanatoriul din Elveția în stare critică, sănătatea lui nemaiputând fi restabilită”.

  Nu respecti o femeie candida, buna si sincera?

 16. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ un liberal optimist

  acum vad ca intr-adevar esti optimist….

  Cum crezi tu ca un santajat de catre basescu poa sa faca treaba asta? Pai il haleste basescu in secunda 2. Ponta n-are alta solutie decit sa faca ca pisicul… EXACT ASA CUM ZICEA BASESCU. Dosarul lui e in sertar la kovesi. Lipseste doar data si numarul de inregistrare, si ai vazut in cazul lui Teodorescu cit de repede se rezolva astea…
  Eu de la ponta n-am nicio speranta. Daca ziceai ca Antonescu ar fi bine sa se trezeasca in al doisprezecelea ceas ar fi fost o chestie. Ponta n-are nimic de pierdut la cum s-au facut jocurile. pentru ca daca dusmania cu basescu i-ar aduce poate puscaria, in schimb koabitarea ii aduce doar beneficii. Nu-l ataca nimeni, PSD-istii sunt si ei la adapost si sustin… e minunat. Singurul care are de pierdut e Crin, care dupa parerea mi-a si-a ratat sansa de a fi Presedinte. Asta ar fi singura lui sansa, o luare de pozitie ferma!

 17. Adam Mares spune:

  Tu intelegi prin idiot sarac cu duhul, prost? Maskin e putin altceva.

 18. tudor spune:

  @Adam

  Cred ca 1lb8 a citit “Idiotul” in adolescenta si a mai uitat pe ici pe colo …. :)

 19. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ un liberal optimist

  hai sa reluam pe alta logica:

  Ce presupunea koabitarea? Ponta o punea pe kovesi la dna, ii mai punea niste oameni pe ici pe colo, si basescu facea CE? Il punea pe Nitu procuror general? Zici ca asta era o miza? Cred ca nu-i nimeni naiv sa creada asta. Ce alceva mai presupunea pactul? Neagresiune publica, corelare de actiuni? Ok. ce vedem noi azi?

  Ponta afirma pe unde poate ca basescu nu va reusi sa-l atraga in scandal, iar basescu… il arde pe unde-l prinde (teoretic, pentru ca practic asa e blatul). Ok si asta. Pai daca tu zici ca-i pact, si ala te arde, tu nu zici nimic, iar te arde si iar nu zici nimic, oare asta nu inseamna ca NU POATE sa zica nimic ?

  Oare nu vede nimeni ca se intimpla DOAR ce vrea basescu ? Ce va putea spune ponta peste inca 16 luni de koabitare? Ca e multumit ca nu l-a deranjat cu nimic pe basescu? Pai ce folos ca nu-l deranjeaza din moment ce fata de guvernarea portocaliie oamenii sunt aceiasi, contractele sunt aceleasi in multe cazuri si s-au schimbat doar cei care raspund politic… IORGU

  Si inca ceva, oare chiar nu vede nimeni ca nici macar portocalii nu-i ataca pe cei de la guvernare? Pai de ce sa-i atace, e ca si cum si-ar da cu tesla-n coa(ste)

 20. Adam Mares spune:

  Miskin e un copil, e naiv, inocent si bun. Dar asta nu inseamna ca e prost. Doar in sensul in care bunatatea e considerata prostie.

 21. tudor spune:

  Inteleg ca dl ponta i a pus gind rau dlui profesor Marga.
  Ca si la externe, cred ca dl Marga si a permis sa miste diferite personaje de prin ICR, de capul lui; fara acordul stim noi cui …

 22. Adam Mares spune:

  @sorin, ai dreptate, ceva e putred in Danemarca!

 23. tudor spune:

  @all

  … si a fost 13 iunie …

 24. Adam Mares spune:

  @tudor, o fi si ce zici tu, dar Marga e oricum catastrofa.

 25. un liberal optimist spune:

  @Adam Mares,
  Pana la urma ai prins ideea:idiotul dostoievskian este un tip cult dar desprins de lumea reala. Si despre MRU sustineam ca este un idiot, iar Maestrul ma combatea, restul taceati. Si despre madam Vass am tot sustinut ca este o idioata in economie. S.a.m.d.

 26. un liberal optimist spune:

  @sorin,
  Ponta e oricum terminat in politica, ca si in orisice activitate. Ultimele lui solutii sant cele descrise de mine.Punct.

 27. Adam Mares spune:

  MRU nu e idiot, e viclean si hot.

 28. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ un liberal optimist

  pai nu zic ca nu sunt solutii… dar nu-mi fac iluzii ca va apela la ele, pentru ca NU POATE ! Si cel mai prost om politic isi da seama ca asta e singura solutie, din moment ce el nu numai ca nu le foloseste, dar mai ca-si cere scuze lui basescu ca a raspuns intrebarilor presei in legatura cu ce are de gind…

 29. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ un liberal optimist

  era sa-mi scape. Ponta nu e terminat in politica nicidecum. Uita-te putin in jur sa vezi si tu in ce tara traiesti, astia alde ponta o duc bine… Rau o duc aia care indraznesc sa circneasca in front!

 30. un liberal optimist spune:

  @Marga este un batran orgolios care distruge precum elefantul orice i-i sta prin preajma. Sigur, presupun ca a facut mai multa treaba pe la ICR decat Patapievici, dar cred ca a spart niste vesela schimband niste conduceri basiste(deh, Koabitarea , bat-o vina!)din niste capitale europene. Cred ca va amintiti ca el a distrus PNTCD in 2001(alaturi de “liberalul”Ciorbea).

 31. Adam Mares spune:

  Tudor, ai fost Golan?

 32. Adam Mares spune:

  @all, N.B.! :-)

 33. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Adam Mares

  sa-ti zic una tare: eu am fost si golan si miner :D

  in 90 eram golan, in 92 eram miner… Am fost si eu la bucuresti cu minerii, dar n-am batut pe nimeni si nici n-am prea stat cu ei, m-am imbracat in civil si m-am dus la prieteni. Am venit in bucuresti pentru ca asa era filmul, nici n-aveam cum sa merg la munca pentru ca locul de munca se deplasase la bucuresti :D

 34. tudor spune:

  @Adam

  da
  si am ramas asa :)

 35. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Adam

  NB

 36. un liberal optimist spune:

  @all,
  Daca imi aduc aminte si eu am fost oarecum Golan in ’90, dar numai dupa orele de program(ca eram salariat la statul lui Iliescu). Imi luam si nevasta si copila si asa ne mai distram….Dar cel mai mandru sunt de atitudinea mea monarhista din ’92 cand am carat-o pe fii-mea vreo 15 km prin Bucuresti in spate. Aia da, zi istorica.

 37. tudor spune:

  @ 1 lb 8

  Dl Marga este un intelectual de anvergura; sigur, nimeni nu este perfect, insa dupa ce ca sunt foarte putini intelectuali de calibru care se implica in politica ne grabim sa i catalogam fara argumente.

  In plus, dl Marga este un manager de exceptie: sub conducerea sa Universitatea din Cluj a ajuns de departe cea mai bogata, mai dotata si mai apreciata universitate din Romania.

  Un bun prieten, prof la Univ Buc imi vorbea cu invidie despre situatia financiara absolut de exceptie a universitatii clujene; banii – facuti din cercetare si proiecte.

  Apoi, l am auzit pe dl Marga spunnd ca ICR ar trebui sa si produca bani, nu doar sa cheltuie, adica ceva absolut deosebit fata de conceptia bugetofaga a demnitarilor romani de toate spetzele.

  @Adam
  apropos, cica “inalt demnitar” e pleonasm, fiindca “demnitar” inseamna inalt functionar.
  dar daca demnitarul e scund?

 38. tudor spune:

  @Adam
  sau mic? :)

 39. tudor spune:

  @ 1 lb 8

  eu veneam, aproape zilnic in Piata, cu trenul, de la Calarasi!
  misto naveta, pe la unu jumate eram inapoi.

  Tinerete!

 40. un liberal optimist spune:

  @tudor,
  N-ai inteles nimic! I-l. apreciez pe Marga. Chestiunea este ca el pare(si este !)un inadecvat in spatiul public national. Mereu a dat cu bata in balta oridecateori a fost promovat in pozitii de raspundere nationala(sau internationala).

 41. tudor spune:

  @ 1 lb 8

  cum a dat cu bita in balta cind a fost MExt?

 42. un liberal optimist spune:

  @tudor,
  Mai merge kevereul pana la Calarasi? Mama ce gagici mishto agatam pe naveta aia!

 43. un liberal optimist spune:

  @tudor,
  Pai ce, ai uitat ca toti ne puneam speranta in relatiile lui cu Herr Merkel? Ce-a iesit? O koabitare imputita!

 44. tudor spune:

  @ 1 lb 8

  nu stiu , n am mai fost demult la calarasi, cred ca da
  mi a placut orasul ala, mi s a lipit de suflet

  avea o gradina zoo, ceva de vis
  o administra un machedon, tatavura, un fost boxer de grea, poveste interesanta

 45. tudor spune:

  @ 1 lb 8

  merkel n are decit interese si atit;

  ca ne am pus sperante in Marga e vina noastra, nu a lui;

 46. tudor spune:

  @ 1 lb 8

  apoi, in conditiile in care dl ponta a capitulat neconditionat, ce putea face Marga?

 47. un liberal optimist spune:

  @tudor,
  In principal e vina lui deoarece a lasat sa creada presa si opinia publica cum ca el are relatii privilegiate cu Merkel, asa cum a lasat sa se inteleaga si in 2001, cand a fost ales presedinte al PNTCD, ca el are relatii speciale cu PPE. De fapt legaturile cu PPE erau ale lui Ciorbea, ca el fusese PM si daduse ceva fabrici smecherilor din PPE. Ce-a iesit, vezi si tu:PNTCD condus de un pitic cu cu capul mare!

 48. tudor spune:

  @ 1 lb 8

  nu din cauza lui marga a murit pntcd ul
  taranistii au fost perceputi ca principalii adversari ai noii puteri de la bucuresti, prin urmare “baietii” si au concentrat eforturile in mod special pe desfiintarea pnt ului
  basescu a primit si el un rol in schema asta, aminteste ti ca singurul taranist pe care au vrut sa l accepte ca pm cei de la pdl a fost radu vasile, tot “baiat” si el

  daca si ar fi propus sa desfiinteze pnl ul, ar fi avut aceeasi soarta, doar ca stoica, prin aducerea lui stolojan dar si prin alte gesturi politice, a plecat steagul; ca ulterior lucrurile au evoluat spre cea ce ete astazi, alta poveste