Comitetul National de Coordonare a Comisiilor de Specialitate ale PNL a decis trimiterea in judecata a Guvernului

Declaratie de presa Varujan Vosganian, la finalul sedintei Comitetului National de Coordonare a Comisiilor PNL:

“Am primit din partea comisiilor de specialitate mandatul de a solicita Biroului Permanent al Senatului, potrivit procedurilor parlamentare, începerea urmăririi penale împotriva Guvernului prin reprezentantul său Emil Boc datorită faptului că a refuzat să pună la dispoziţia preşedintelui Comisiei economice aceste informaţii care sunt extrem de importante şi care preocupă astăzi pe toţi românii. Am primit de la Comisia juridică a PNL un punct de vedere care spune că această faptă a Guvernului ca în 20 de zile să nu răspundă nejustificat constituie infracţiune conform dispoziţiilor articolului 8 alineatul 2 litera a din legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Astăzi am început elaborarea ei şi cred că până luni, când va fi şedinţa de BP această scrisoare, această solicitare va fi depusă la BP. Am depus această solicitare în data de 28 aprilie prin poşta militară la Cabinetul primului-ministru, termenul a fost depăşit. Noi şi săptămâna trecută am atras atenţia asupra faptului că termenul e depăşit, nu am primit niciun răspuns, drept care considerăm că este un refuz de a pune la dispoziţia noastră aceste informaţii.”

La data de 28 aprilie 2010, preşedintele Comisiei economice din Senat, Varujan Vosganian a cerut Guvernului o listă a companiilor care au beneficiat de sume de la buget, pe baza căreia urma sa intocmeasca un raport al comisiei, pentru a se putea compara cu listele publice ale susţinătorilor din campaniile electorale. Guvernul Romaniei nu a raspuns acestei solicitari, refuzand sa transmita datele cerute.

Comitetul National de Coordonare al Comisiilor de Specialitate l-a mandatat pe domnul Varujan Vosganian sa solicite Biroului Permanent al Senatului, potrivit procedurilor parlamentare, inceperea urmaririi penale impotriva Guvernului – prin reprezentantul sau, premierul Emil Boc – din cauza faptului ca acesta a refuzat sa pună la dispozitia presedintelui Comisiei Economice a Senatului informatiile cerute.

Cererea de incepere a urmaririi penale a fost depusa azi la Biroul Permanent al Senatului.

60 Responses to “Comitetul National de Coordonare a Comisiilor de Specialitate ale PNL a decis trimiterea in judecata a Guvernului”

 1. un liberal optimist spune:

  Asta da lovitura de teatru! Si e si stire de presa! Aud ca Vladescu a inceput sa-i dea afara pe directorii de la deconcentratele din subordine, mentinindu-i pe cei legal numiti de PNL. O fi adevarat?

 2. Bibliotecaru spune:

  Prima veste bună… sper să nu fie doar o mişcare de imagine.

  Domnul Videanu a spus, cu gura domniei sale, că este un dezastru economic. Eu am înţeles această declaraţie ca un auto-denunţ.

 3. un liberal optimist spune:

  @Bibliotecaru,
  Ai dreptate! In ambele proiecte de lege, precum si expunerile de motive nici n-am intalnit aceste prostii pe care le comenteaza toata lumea. Sa-si fi dat seama ca-si vor trage un glont i cap?

 4. un liberal optimist spune:

  @Bibliotecaru,
  Pe de alta parte, tot Videanu a declarat ca de 8 luni productia industriala e pe crestere, lucru adevarat. Poate ne lumineaza VV.

 5. Bibliotecaru spune:

  @ un liberal optimist
  Părerea mea este că ţinta este de fapt alt articol din Constituţie:
  ARTICOLUL 83 – Durata mandatului
  (1) Mandatul Presedintelui Romaniei este de 5 ani si se exercita de la data depunerii juramantului.
  (2) Presedintele Romaniei isi exercita mandatul pana la depunerea juramantului de Presedintele nou ales.
  (3) Mandatul Presedintelui Romaniei poate fi prelungit, prin lege organica, in caz de razboi sau de catastrofa.

  Dacă se declară catastrofa, dacă există o majoritate parlamentară care să poată trece o lege organică, mandatul domnului Băsescu poate fi sine die… pe viaţă. Aceasta este singura explicaţie pe care o găsesc relativă la disperarea pentru obţinerea majorităţii de 2/3 pe care PDL încearcă să o strângă în parlament, tot aşa îmi explic nevoia de eventuala (dacă există) fraudă electorală şi de verificarea sistemului de fraudă electorală (repet, dacă există, că nu ştiu asta, am doar o impresie).

  Scăderea numărului de parlamentari, monocameralismul, sistemul verificat al Marii Adunări Naţionale… distrugerea pe cale informativă a reţelelor celorlalte partide pentru a putea să existe o absorbţie a “politicienilor cu interese”, puterile sporite date serviciilor de informaţii, o “delaborare” a informaţiilor până se ajunge la un adevăr dorit “benefic” actelor de poliţie politică… toate acestea nu pot decât să ajute “marelui proiect”.

 6. Bibliotecaru spune:

  Dacă observaţi acele tabele…
  Luna iulie are o valoare mare pentru că există o creştere din martie, după care scade brusc în august.
  Luna octombrie are o valoare mare pentru că tot creşte din august, după care scade brusc în noiembrie, iarăşi nefiresc de brusc. Apoi iar se constată o creştere uşoară pentru ca în martie să existe un salt pozitiv important.

  Părerea mea este că avem de-a face un manipulare a informaţiei, sau, altfel spus, cu o redistribuire a datelor care să-i permită domnului Videanu să raporteze creşteri, omiţând taman luna aia cu scăderi şi apoi iar creşteri…

  Tabelul următor, cel al Evoluţia lunară a producţiei industriale, pe secţiuni CAEN Rev. 2 – ianuarie 2005 – martie 2010 -, veţi vedea că au trecute exact lunile cu salt… Poate este o întâmplare, sau poate că nu.

 7. cris spune:

  @ Bilbliotecarul

  Din fericire insa suntem in Europa si dupa cum vezi din art 15 si celelalte pe care le-am pomenit la articolul trecut, basescu nu poate sa faca asa ceva oricit ar fi de sub influenta alcoolului. Deja la starea de urgenta, pentru ca impune restrictii ale drepturilor si libertatilor, sunt puse cerinte stricte si exista SUPRAVEGHERE directa de catre Secretarul general al Consiliului UE, Comisarului drepturilor omului, dar si din partea altor organizatii europene. De asta, cred eu, basescu vrea stare de urgenta fara insa sa o declare, ca sa nu aiba UE uitindu-se peste umarul lui. Invoca 53 – fara sa declare stare de urgenta: e neconstitutional, invoca starea de urgenta: e pus sub microscop de UE. Oricum o da tot e o cale sa-i raspunzi pe loc.

 8. un liberal optimist spune:

  @Bibliotecaru,
  Multumesc. Iata, nu m-a dus mintea sa verific. Am facut doar speculatii pe informatii derivate. Deci industria extractiva a scazut, dar industria prelucratoare , electrica si termica au crescut. Industria prelucratoare a crescut si gratie contractelor preferentiale la consumul ieftin de gaze si electricitate( sa zicem Ion Nicolae..) iar energia termica a crescut datorita temperaturilor scazute din toamna, iarna si primavara ( platite de populatie). Or mai fi armamente produse si livrate gruparilor teroriste de care fac vorbire diverse surse?

 9. Bibliotecaru spune:

  @ cris
  Vine statul totalitar, vine dictatura, nu mai este nici o urmă de îndoială. De foarte mult timp am impresia că se repetă etapele venirii comuniştilor ca partid unic. La o adică, pentru cei care astăzi fac aceste lucruri nu e nici o problemă în a părăsi Uniunea Europeană, şi atunci UE nu este o garanţie. Toate etapele de după război au fost respectate, sunt formule clasice.

 10. un liberal optimist spune:

  @Bibliotecaru,
  Acum vre-o juma de ora, la Ora de foc, Videanu nu reusea sa dea nici-o interpretare graficelor respective. Mi-aduc aminte ca acum cativa ani se specula ca a fost un student de 5 ( la Polittehnica). Iti dai seama cat e de prost?

 11. lorduljohn spune:

  @Bibliotecarul

  In definitiv Tratatul de la Lisabona a introdus posibilitatea retragerii din UE. Oricum tot ceea ce noi, liberalii am spus ca se va intampla, din pacate, s-a intamplat. Ceea ce este mai grav e ca SC PDL srl lucreaza pe o osatura specifica securitatii prin amestecarea unor adevaruri cu multa minciuna.
  Ma gandesc foarte serios sa plec, Nici eu, nici familia mea nu avem nici o vina sa ne lasam viata, si asa scurta, condusa de niste imbecili votati de alti imbecili. Pentru ce? De ce sa-mi determine mie cursul vietii o gasca de impotenti intelectual tinuta drept paravan de o gasca de mafioti? Asta e democratia?

 12. Tiberiu C. spune:

  Felicitari! E o decizie corecta, este evident ca Guvernul actual este indreptat vadit contra intereselor romanilor. Poate nu e locul potrivit, insa as dori sa exprim neaparat ceva. Dl. Vosganian, eu sunt apolitic si am si dubla cetatenie, a 2-a fiind intr-un stat cu guvern de dreapta – insa in care nu exista cota unica si acel stat e si in G8. E ceva ce nu pot intelege la dvs. si PNL: de ce aparati cu atata inversunare acea cota unica? Dupa ce model, nu exista in niciun stat mai rasarit din lume, ci doar in state de mana a III-a, cum ar fi: Belarus 12%; Bulgaria: 10%; Estonia 20%; Letonia 23%; Muntenegru 12%; Romania 16%; Rusia 13%; Slovacia 19%; Ucraina 15%.

  Apreciati dvs., multe din statele exemplificate mai jos au guvernari de dreapta si nu au nicio cota unica, ci impozit gradual diferentiat atat pe persoane fizice cat si intre persoane fizice si juridice. Pe persoana fizica: Germania: 15-45%, Marea Britanie: 0-14%, Franţa: 0-40%, Australia 17-45%, Austria 21%-50%, Belgia 25-50%, Canada 15-29%, Danemarca 38-59%, Finlanda 7-30.5%, Grecia 0-40%, Irlanda 20-41%, Israel 10-45%, Italia 23%-43%, Japonia 5-50%, Luxemburg 0-38%, Olanda 0-52% ; Noua Zeelanda 0-39%, Norvegia 28-49%, Portugalia 0-42%, Singapore 3.5%-20%, Slovenia 16%-41%, Africa de Sud 0-40%, Spania 24-43%, Suedia 0-57%, Taiwan 6-40%, SUA 15-35%. Pe persoana juridica: Germania: 30-33%; Marea Britanie: 30%;
  Franţa, 33%.

  Poate cumva, analizati diferentele de clasa intre statele lumii cu cota unica si cele cu cota diferentiata, este prea evidenta diferenta. Multumesc. Cu sustinere TC.

 13. un liberal optimist spune:

  Stiti cine-i vinovat de evaziunea fiscala?Poporul roman pt ca nu cere bon fiscal. Asa a declarat bok. Bun. Asta trebuie sa facem noi. Dar bok si guvernul ce fac?

 14. Bibliotecaru spune:

  @ lorduljohn, un liberal optimist

  De ce îmi bat eu gura de ani de zile… Avem nevoie de o şcoală de lideri, cum au şi alte ţări un Yale, Harvard, Princeton… Şcoli care să construiască tipologii de oameni, plus specialişti în guvernare.

  Cât timp politica va fi făcută de oamenii de pe stradă cooptaţi în partide, nu avem nici o şansă. Avem nevoie de partide populate cu politicieni profesionişti, care să se pregătească special pentru asta, cum alţii se pregătesc pentru medicină sau să fie astronauţi, să înveţe filosofie, ştiinţe politice, administraţie, drept, economie, sociologie, management, dar mai ales să înveţe să facă politica aceea elegantă, să fie lideri, să fie supra-oameni pentru a constitui un exemplu drept de urmat.

  • @BIbliotecaru

   De acord, Bibliotecarule, dar ca sa ai astfel de oamnei politici, trebuie sa ai si univesitati, si o presa care sa-i recepteze, si patronate si sindicate cu care sa dialogheze, si un electoral care sa nu voteze dupa calorii , ci dupa programe si caractere. Deci e bine ce spui, conditie necesara, dar nu suficienta.

  • @Bibliotecaru
   De acord, Bibliotecarule, dar ca sa ai astfel de oamnei politici, trebuie sa ai si univesitati, si o presa care sa-i recepteze, si patronate si sindicate cu care sa dialogheze, si un electoral care sa nu voteze dupa calorii , ci dupa programe si caractere. Deci e bine ce spui, conditie necesara, dar nu suficienta.

 15. tibi spune:

  litera a)-aliniatul (2)-articolul 8. din legea 115/1999:
  “(2) Constituie, de asemenea, infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani urmatoarele fapte savarsite de catre un membru al Guvernului:
  a) refuzul nejustificat de a prezenta Camerei Deputatilor, Senatului sau comisiilor permanente ale acestora, in termen de 30 de zile de la solicitare, informatiile si documentele cerute de acestea in cadrul activitatii de informare a Parlamentului de catre membrii Guvernului, potrivit art. 110 alin. (1) din Constitutie; ”

  Interpretarea “refuzului nejustificat” poate arunca in derizoriu tot acest demers. Si in matematica sunt afirmatii interpretabile-d’apoi in legislatie.

 16. MARIN spune:

  Domnule VARUJAN VOSGANIAN,

  Sa aveti in vedere prevederile art.8 alin (1), lit.a) si alin.(3) si pentru ministrul invatamantului care sub diferite tertipuri ingradeste dreptul la greva

 17. un liberal optimist spune:

  @Bibliotecaru,
  Si noi avem “cadre” gata pregatite; de secu!

 18. Bibliotecaru spune:

  @ un liberal optimist
  Până la urmă o pregătire este o pregătire şi este mai bună decât nici o pregătire… :D

  Nu ştiu dacă ştiţi acest cântec de mare angajament:

  http://www.youtube.com/watch?v=E1HmofU0TyU

  “Cercetarea dă frumoase roade…” :D

  Nu-i aşa că este excelent?

  NUMELE NOSTRU NU E SCRIS ÎN CARTE,
  NU-I PRONUNŢAT CU SALVE DE SALUT,
  DAR CERCETAREA DĂ FRUMOASE ROADE,
  SECURITATEA E AL NOSTRU SCUT.

  NU E NIMIC MAI SFÂNT ŞI DEMN PE LUME,
  DECÂT CREDINŢA ŞI AL NOSTRU LEGĂMÂNT!

  REFREN:

  CREDINŢĂ PATRIEI ŞI STEAGULUI CREDINŢĂ,
  CREDINŢĂ LEGII ŞI DREPTĂŢII ORIŞICÂND,
  CREDINŢĂ – JURĂMÂNTULUI NUMAI CREDINŢĂ,
  CREDINŢĂ DRAGOSTEI ŞI PĂCII PE PĂMÂNT!

  CREDINŢĂ PLAIULUI ŞI NEAMULUI CREDINŢĂ
  CREDINŢĂ DOINELOR ŞI CASEI PĂRINTEŞTI
  CREDINŢĂ GRAIULUI ŞI RAMULUI CREDINŢĂ,
  CREDINŢĂ OMULUI PE CARE ÎL IUBEŞTI!

  ÎNCREDERE, LUMINĂ ŞI SPERANŢĂ
  DĂM PRIN CREDINŢA NOASTRĂ, CA DE FIER,
  DRAPELUL PATRIA-L ÎNALŢĂ
  DOAR CÂND PLECĂM, NEMURITORI, LA CER.

  NU E NIMIC MAI DEMN ŞI SCUMP PE LUME,
  DECÂT CREDINŢA ŞI AL NOSTRU JURĂMÂNT!

  Din păcate sunt din ce în ce mai multe semne că serviciile de informaţii sunt folosite ca Poliţie Politică şi capătă, prin legi trecute prin parlament, din ce în ce mai multă putere… Mai vine şi chestia asta cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor… şi ne trezim, toţi cei care suntem pe lista celor care nu fac sluj în faţa PDL, la muncă forţată la un nou canal, şefi de târnăcop. Că poate autostrăzi nu se fac, dar un canal s-ar mai putea face cu cei care nu strigă Trăiască Cel Mai Iubit Fiu al Poporului!

 19. cris spune:

  Se pedelazeaza puternic pe mai multe tehnici de manipulare.

  Una este amenintarea, infricosarea ca cei care se opun vor suferi consecinte grave: amenintarea celor care intra legal in greva, ba chiar vad si amenintarea opozitiei ( acuzarea PSD si PNL de catre Anastase de tradare nationala). Sunt vorbe in vint, care nu au nici un substrat legal ori constitutional proferate cu un singur scop: sa inspaiminte, sa hartuiasca, sa paralizeze. Ar trebui ca sindicatele sa stringa dovezi ale acestor intimidari si amenintari, pentru ca pot constitui dovada de adus in fata CCR si CEDO pentru incalcarea dreptului la libera exprimare (art30) si a dreptului la greva (art43), articole care se regasesc desigur si in Carta drepturilor fundamentale. Ca oamenii sa cedeze individual, crezind ca vor scapa, e o eroare fatala: tehnica salbaticiei este ca membrii unui grup sa fie adusi sa alerge singuri, sa se departeze de grup, si abia atunci devin prada.

  Alta este crearea impresiei de izolare, care fireste aduce deznadejde ( suntem singuri, suntem pierduti): romanii sa fie convinsi ca traiesc pe luna, ca guvernul roman de pe luna isi poate face de cap cum vrea, ca Hitler in 33 sau Stalin in 45. Ca si cum nu am fi membri UE si semnatari ai unor tratate internationale care protejeaza Romania si cetatenii romani (cetateni europeni in acelasi timp), nu guvernul boc sau PDL. Ca si cum am trai in 1945 nu in 2010. Nu sunt conditiile de atunci, nu a fost nici o conferinta la cucuietii din deal la care sa ne fi vindut cineva lui basescu pe un servetel de hirtie la procent. Suntem membri UE, inca suntem, si avem drepturi aparate de tratate internationale ca tara, nu ca guvern boc. Si trebuie sa stim sa ne aparam dreptul: decenii in urma am avut o scuza – am fost vinduti, acum nu avem nici una, ne vindem singuri daca nu ne luptam pentru drepturile noastre.

  Art 11 din constitutie: (1) Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte. (2) Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern. Boc si basescu nu pot ignora faptul ca Romania e semnatara a Cartei drepturilor, Coventiei drepturilor omului, Conventiei ONU a drepturilor civile. Ca ne fac pe noi sa credem ca asa ceva e posibil, da, dar e doar o perdea de fum.

  La rindul nostru, cine ne impiedica sa semnalam acest abuz? – aaa, am auzit-o si pe asta, ca CEDO nu ar face nimic, ca nu ar avea precedent pe care sa se bazeze. Serios? Daca da dreptate unuia care se plinge de paduchii din penitenciar ( vorba lui Gidea), chiar credeti ca UE ori CEDO vor sta mute de admiratie la restrictia drepturilor omului, modul in care e facuta, si la dispretul fata de niste legi internationale?

 20. un liberal optimist spune:

  @Bibliotecaru,
  Nu aia mici sunt periculosi (doar…perniciosi!), ci aia mari ,aproape de putere si economie..

 21. cris spune:

  Am pus alaturi doua exprimari referitor la restrictionarea drepturilor fundamentale pentru ca se explica reciproc si clarifica limitele privind restrictia drepturilor fundamentale:

  Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului: În caz de război sau de alt pericol public ce ameninţă viaţa naţiunii, orice înaltă parte contractantă poate lua măsuri care derogă de la obligaţiile prevăzute de prezenta convenţie, în măsura strictă în care situaţia o cere şi cu condiţia ca aceste măsuri să nu fie în contradicţie cu alte obligaţii care decurg din dreptul internaţional.

  Conventia internationala cu privire la drepturile civile si politice (ONU): În cazul în care un pericol public exceptional ameninta existenta natiunii si este proclamat printr-un act oficial, statele parti la prezenta Conventie pot ca în limita stricta a cerintelor situatiei sa ia masuri derogatorii de la obligatiile prevazute în prezenta Conventie, cu conditia ca aceste masuri sa nu fie incompatibile cu celelalte obligatii pe care le au potrivit dreptului international(…)

  Se vorbeste de razboi si de pericol public exceptional care ameninta existenta natiunii, ca stare de urgenta si motiv pentru restrictionarea drepturilor si supraveghere internationala, vezi art 15 din conventia de aparare a drepturilor omului si contrapartea sa in perspectiva ONU.

  Art 11 din Constitutia Romaniei: Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern. Restrictia drepturilor impusa de boc, art 53, nu poate fi facuta decit prin prisma acestor tratate care sunt la rindul lor, conform constitutiei, parte din dreptul intern. Chiar s-a trezit intr-o buna dimineata ca traieste pe luna, nu pe Pamint, nu in Europa, si nu intr-un stat de drept? Si chiar suntem noi atit de naivi incit sa ne lase ca vitelul la poarta noua, inghitind-ui otrava si elucubratiile pseudoconstituionale pe nemestecate?

  Singurul razboi care ne ameninta, singurul mare pericol care ameninta existenta natiunii, este razboiul declarat de boc si basescu Romaniei. Restrictiile trebuie sa le puna Romania lui boc si basescu, nu vice versa.

 22. tibi spune:

  off topic
  Referitor la postarea veniturilor angajatilor din institutii.

  “Potrivit ordinului ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, toate structurile componente ale Ministerului Administratiei si Internelor au obligatia de a publica veniturile salariale nete achitate.”

  Iata primele 51 de pozitii (din totalul de 1412 pozitii)

  TABEL CU VENITURILE SALARIALE NETE
  ACHITATE PERSONALULUI DIN
  APARATUL CENTRAL AL M.A.I.
  PENTRU LUNA APRILIE 2010
  | Nr. | Denumire functie | Suma neta achitata |
  | Crt. | | (lei) |
  ======================================================================
  | 1 | MINISTRU | 5,361 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 2 | SECRETAR DE STAT | 8,125 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 3 | SECRETAR DE STAT | 4,693 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 4 | SECRETAR DE STAT | 4,693 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 5 | SECRETAR DE STAT | 10,832 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 6 | SECRETAR DE STAT | 4,693 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 7 | SECRETAR DE STAT | 11,188 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 8 | SUBSECRETAR DE STAT | 3,961 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 9 | SUBSECRETAR DE STAT | 9,415 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 10 | DIR. DE CAB. DEMNITAR | 4,371 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 11 | CONS.PERS LA CAB. DEMNITAR | 4,176 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 12 | ASISTENT CABINET DEMNITAR | 1,990 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 13 | CONS.PERS.LA CAB.DEMNITAR | 4,250 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 14 | ASISTENT CAB. DEMNITAR | 1,973 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 15 | CONS.PERS.LA CAB.DEMNITAR | 4,661 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 16 | CONS.PERS.LA CAB.DEMNITAR | 4,495 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 17 | CONS.PERS LA CAB. DEMNITAR | 4,176 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 18 | CONS.PERS.LA CAB.DEMNITAR | 3,012 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 19 | CONS.PERS.LA CAB.DEMNITAR | 3,984 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 20 | CONS.PERS.LA CAB.DEMNITAR | 4,565 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 21 | CONS.PERS.LA CAB.DEMNITAR | 5,291 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 22 | CONS.PERS.LA CAB.DEMNITAR | 4,176 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 23 | SECRETAR PERS.CAB.DEMNITAR | 1,764 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 24 | CONS.PERS.LA CAB.DEMNITAR | 4,431 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 25 | DIR.CAB.LA CAB.DEMNITAR | 3,399 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 26 | DIRECTOR CABINET DEMNITAR | 7,976 |
  |——-|————————————|———————–|

  Pag. 2
  ======================================================================
  | Nr. | Denumire functie | Suma neta achitata |
  | Crt. | | (lei) |
  ======================================================================
  | 27 | DIRECTOR CABINET DEMNITAR | 3,062 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 28 | DIRECTOR CABINET DEMNITAR | 3,675 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 29 | CONS.PERS LA CAB. DEMNITAR | 4,749 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 30 | CONS.PERS LA CAB. DEMNITAR | 3,812 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 31 | SECR.-DACT. I LA CAB.DEMNITAR | 1,069 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 32 | CONSILIER LA CAB. DEMNITAR | 5,798 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 33 | SECRETAR PERS LA CAB.DEMNITAR | 1,309 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 34 | SECRETAR GENERAL | 5,155 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 35 | SECRETAR GENERAL ADJ. | 7,340 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 36 | SECRETAR GENERAL ADJ. | 10,580 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 37 | DIRECTOR GENERAL | 11,578 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 38 | DIRECTOR GENERAL | 4,283 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 39 | DIRECTOR GENERAL | 11,074 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 40 | DIRECTOR GENERAL | 9,511 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 41 | DIRECTOR GENERAL | 9,310 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 42 | DIRECTOR GENERAL | 9,909 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 43 | DIRECTOR GEN ADJ | 8,987 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 44 | DIRECTOR GEN ADJ | 9,867 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 45 | DIRECTOR GEN ADJ | 6,527 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 46 | IMPUTERNICIT DIR. GEN. ADJ | 7,355 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 47 | DIRECTOR GENERAL ADJUNCT | 3,972 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 48 | DIRECTOR GENERAL ADJ. | 8,665 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 49 | DIRECTOR GEN ADJ | 7,585 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 50 | DIRECTOR GENERAL ADJ. | 8,811 |
  |——-|————————————|———————–|
  | 51 | DIRECTOR GENERAL ADJ. | 8,647 |

  Timpul,presiunea cetatenilor,atmosfera colegilor vor corecta unele “incorectitudini” din aceste tabele.
  Isi va asuma PNL sa introduca in programul PNL obligatia de a posta periodic toate cheltuielile cu salariile si cu achizitiile din toate institutiile de stat?
  Sau o va face PDL-ul mai repede?

 23. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Sa ati observat cine este acum inamicul nr 1 al Romaniei?

  banuiesc ca nu,

  sunt in fapt Mugur Isarescu care a avizat si coordonat scrisoarea catre FMI si Ion Vida care a coordonat chestia cu articolul 53 din Constitutie.

  Despre Isarescu in ciuda multor aprecieri pe care le fac unii si altii eu nu am crezut nici-o data in capacitatea si onestitatea sa fata de Romania si poporul Roman.

  In ceea ce privesc legaturile Vida basescu cred ca sunt notorii.

  Poate ca observati ca se inoculeaza ideea revenirii lui Isarescu in cazul caderii lui Boc. Daca revine el, Romania a ajuns rau de tot.

  • @Barosanul

   Isarescu, dupa o pozitie fragila in anii 90, cand bancile cadeau ca perele coapte si cursul de schimb, dublu sau nu, serpuia pur si simplu, s-a consolidat in anii 2000 si pe fundalul cresterii economice, desi banca nationala a mai avut cateva derapaje. Nu cred ca risca o reintoarcere la guvernare acum. Are o alta varsta, nu are nici un suport politic, nu cred ca va risca.

 24. tibi spune:

  Exact acelasi lucru l-a facut si Videanu pe site-ul Ministerului Economiei.
  Si stiti ce urmeaza.Toate ministerele vor posta acelasi lucru.
  Si mai mult.Boc va anunta public ca toate institutiile subordonate ministerelor vor posta detailat si regulat toate cheltuielile (atat cu personalul cat si cu achizitiile de materiale si servicii)
  Si va dezamorsa situatia.Site-urile institutiilor vor deveni mai citite si mai comentate decat ziarele.
  Si cat v-am rugat sa introduceti treaba asta in programul PNL.

 25. un liberal optimist spune:

  @VV,
  De cand l-a dat Tariceanu in judecata ii cam tremura pantalonii lui bok. Nu de alta, da’ ce se face daca ramane maine-poimane fara servici? Cred ca nici colegii de la UBB nu-l mai primesc, dupa cat deranj le-a creat! Si cred ca nici partidul nu-l mai tine..

 26. cris spune:

  Din seria ODA VACILOR CARE ERAU DE FAPT CAPRE RIIOASE

  Categoria “santul de pe cerebel” (ca e numai unul, dunga de la chipiu)

  Desigur ca poate fi invocat 53, doar exista si precedent: decizia 1414/2009 a Curtii Constitutionale. Si precizează imperativ, expres si plini de sine că: soluţiile propuse prin proiectul de lege vizează, în principal CONTINUAREA PROCESULUI DEMARAT IN 2009 (de reducere a cheltuielilor de personal existente în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, şi la nivelul altor entităţi publice: regiile autonome, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, autorităţile administrative autonome aflate sub control parlamentar,etc) justificate, zic ei, de art 53.

  Au citit numai inceputul, adica atit cit le-a convenit. Ultimul paragraf din 1414:

  “Se impune subliniat însă faptul că de esenţa legitimităţii constituţionale a restrângerii exerciţiului unui drept sau al unei libertăţi este caracterul EXCEPTIONAL şi TEMPORAR al acesteia. Într-o societate democratică, regula este cea a exercitării neîngrădite a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, restrângerea fiind prevăzută ca excepţie, dacă nu există o altă soluţie pentru a salvgarda valori ale statului care sunt puse în pericol. Este sarcina statului să găsească soluţii pentru contracararea efectelor crizei economice, printr-o politică economică şi socială adecvată. Diminuarea veniturilor personalului din autorităţile şi instituţiile publice nu poate constitui, PE TERMEN LUNG, o măsură proporţională cu situaţia invocată de iniţiatorul proiectului de lege.

  Dimpotrivă, eventuala intervenţie legislativă în sensul PRELUNGIRII acestei măsuri POATE DETERMINA EFECTE CONTRARII CELOR VIZATE, IN SENSUL TULBURARII BUNEI FUNCTIONARI A INSTITUTIILOR SI AUTORITATILOR PUBLICE.

  Nu numai ca e unul singur, santul de pe cerebel, dar e si plin de alcool. De aceea sughite guvernul….nu ca-l pomenim noi.

  • @cris

   Toti de la Guvern carora le-am cerut sa asume caracterul temporar al masurilor au dat din colt in colt, iar Boc a spus-o pe sleau ca nu garanteaza. Atunci ramane doar o gaselnita juridica ( ma rog, nici asta nu e sigur), un tertip.

 27. cris spune:

  Din aceeasi serie

  Categoria “posetuta” (nuti, sulfina si robineta):

  “Este clar că asta va fi o guvernare istorică. Dacă ne reuşeşte, dacă reuşim să impunem aceste măsuri şi să scoatem ţara din criză şi să reformăm în acelaşi timp şi statul şi societatea, vom intra în istorie. Dacă nu, vom ieşi, şi vom ieşi urât”

  “Şi dacă vorbim de trădare naţională, apoi de trădare naţională în adevăratul sens al cuvântului, putem să discutăm de guvernarea PNL, susţinută de PSD după toate regulile constituţionale.”

  Ce sa fac, ele m-au trimis sa citesc despre tradare. Care va sa zica tradare, citesc, inseamna si:

  Subminarea, sabotajul sau ORICE ALTE ACTIUNI CARE ADUC ATINGERE GRAVA DREPTURILOR SI LIBERTATILOR FUNDAMENTALE ALE CETATENILOR ROMANIEI (Legea 51 privind siguranta nationala a Romaniei: Art 3 f)

  Mda. Vor iesi urit: cine sapa groapa altuia, habar nu are cit de bine i se potrivesc articolele de lege pe care le invoca.

  Bytheway: Dupa ce reguli constitutionale sustine roberta ca o crestere a pensiilor ori salariilor de catre PNL e grav anticonstitutionala si chiar tradare nationala? probabil nu a auzit de art 47.(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent. Cert nu a auzit, partidul nu serveste masuri de dezvoltare economica, ci numai taieri de salarii, pensii si indemnizatii pentru copii.

 28. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Oricum, e jalnic!

 29. corina chiriac spune:

  @VV Pai ne urasc pe noi si se iubesc intre ei. Una o potenteaza pe cealalta. :-)

 30. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Pai la mintea ei plina de grasime ce sa zica si ea.

 31. bla bla spune:

  mititelu’ de boc se considera suficient de mare ca sa incerce sa se substituie si altor instititii, el insusi reprezentand o institutie: institutia prostiei din romania.!!! si nu e singurul…
  a explicat dl. v. stan in emisiunea sa, ieri, bine situatia…
  eu cred ca dezastrul economic l au produs in mod constant din ’90
  incoace… tariceanu aproape era pe un drum bun daca ar fi ramas acel guvern…scopul lor e sa cumpere tot in romania si sa fie stapani ei, marii boieri, latifundiari… sa cumpere tot… deja si ar cumpara si niste titluri de noblete pentru eba si elena udrea… in curand cine stie ce mai urmeaza…dupa un botez princiar, vreo nunta…!!!
  e ingrijoratoare invidia si ura veninoasa cu care sunteti atacati…cei din pnl…insa e singura lor arma si arma adevarului, cred eu, e in posesia dvs. !!! Doamne ajuta!

  • @bla bla

   Iti dai seama, dupa Boc, un guvern ca al lui Boc, care toata ziua sa injure guvernul precedent. N-ar mai prididi. E clar ca ura lor vine din neputinta, nici nu ar mai trebui sa ne sinchisim.

 32. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Imi aduc aminte ca acum ceva ani a ajuns sefa la judet cu sprijinul lui Basescu, detronand o veterana de la 1990 al carui nume imi scapa. Cred ca o stiti. A fost mare scandal atunci!
  In alta ordine de idei, am impresia ca dupa Boc urmeaza Nutzi. Cu o alta echipa. Poate cu ajutorul micului Titulescu. O sa simtiti Dv in ziua motiunii.

 33. bla bla spune:

  eu vad doar un Guvern… nu ca a lui boc…care nu are cu nimic de a face cu boc, care nu are nimic in comun cu boc…!!!
  exista o rasa de oameni, cum spune si biblia, care nu pot sa doarma pana nu fac pe cineva sa cada… e in firea lor sa faca rau oamenilor…si au o suprema satisfactie si o perfidie nemaipomenita…
  aceasta rasa de oameni chiar daca toate lucrurile sunt bune si merg bine, sigur ar putea sa inventeze ceva care sa creeze un dezastru… ei vad mereu un dezastru acolo chiar unde nu e… si pe cineva vinovat. in categoria asta incap multi complexati ca dl. boc … dar cred ca vointa divina a vrut sa i uneasca pe toti in pdl… nu sunt nici macar in nici o alta tara. e un brand absolut romanesc…

 34. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Eu mi-aduc aminte de-o vorba din Cartierul Nicolina: “Nutzi, Nutzi, spaima p…”. V-o amintiti?Cred ca nu ,ca acest cartier aproape a disparut dupa facerea CUG..

 35. Virgil Petcu spune:

  Buna ziua Dle. Vosganian !
  Sunt Virgil Petcu (Vergiu) din Ploiesti (Cotofenesti), si va urmaresc in toate interventiile Dv.din parlament si va felicit pentru tot ce faceti. Eu, dupa o activitate de munca (si nu prea usoara)de 44 ani, si in acelas timp, persecutat politic nu ma pot plange .Dar,ca un iubitor de poezie si tot ce inseamna umor , cochetez cu epigrama si poezia satirica. De aceea va ofer pentru relaxare, cateva catrene :

  DEZAMAGIRE
  Traiam decent in casa mea la tara,
  Aveam confort, potol, olcit la scara,
  Si injuram apusa dictatura,
  Iar astazi … imi dau palme peste gura !

  GUVERNANTILOR NOSTRII

  Luand si pielea de pe noi ,
  Azi viata-i chin pentru oricare
  Dar, ne vor dau-o inapoi .
  Cand mai revin la guvernare !

  Imi va face mare placere sa va intalnesc la Cotofenesti .

  Cu respect ! Vergiu.

 36. Virgil Petcu spune:

  Buna ziua Dle. Vosganian !
  Sunt Virgil Petcu (Vergiu) din Ploiesti (Cotofenesti), si va urmaresc in toate interventiile Dv.din parlament si va felicit pentru tot ce faceti. Eu, dupa o activitate de munca (si nu prea usoara)de 44 ani, si in acelas timp, persecutat politic nu ma pot plange .Dar,ca un iubitor de poezie si tot ce inseamna umor , cochetez cu epigrama si poezia satirica. De aceea va ofer pentru relaxare, cateva catrene :

  DEZAMAGIRE
  Traiam decent in casa mea la tara,
  Aveam confort, potol, olcit la scara,
  Si injuram apusa dictatura,
  Iar astazi … imi dau palme peste gura !

  GUVERNANTILOR NOSTRII

  Luand si pielea de pe noi ,
  Azi viata-i chin pentru oricare
  Dar, ne vor dau-o inapoi .
  Cand mai revin la guvernare !

  Imi va face mare placere sa va intalnesc la Cotofenesti .

  Cu respect ! Vergiu.

  petcu_virgil2000@yahoo.com