Transcriere conferință de presă vicepreședintele PNL Varujan Vosganian

„ La întâlnirea săptămânală a președinților comisiilor de specialitate s-au adoptat câteva rezoluții privind chestiuni tematice. Cele mai multe, însă, au fost legate de un eveniment pe care dorim să-l organizăm săptămâna viitoare și cu asta aș vrea să încep. Este vorba despre prezentarea programului liberal Noua economie. În timpul Congresului am prezentat o platformă, care a fost bază de discuții, ea s-a materializat într-un program liberal, care se cheamă Noua economie și care pornește de la patru obiective:

1.   Reforma marilor sisteme publice – e vorba de sistemul de educație, de sănătate și de protecție socială. Observați că nu mai vorbim de domenii, ci vorbim de sisteme publice, de politici publice, în sensul că ele au elemente comune și presupun o anume viziune asupra statului.

2.   O administrație noua

3.   O nouă politică industrială

4.   O nouă politică agricolă

Veți regăsi în aceste mesaje și răspunsuri la câteva dintre întrebările care s-au pus cu obsesie în aceste săptămâni. Mesajul nostru este direcționat în primul rând către economie, urmând ca celelalte – consolidarea fiscal-bugetară, protecția socială să fie consecința acestora.

În 2010, capitalul românesc este supus celor mai mari încercări din 1990 încoace. Dacă în ce privește structura capitalului din economia privată peste 90% aparține capitalului străin, în ceea ce privește falimentele, peste 90% ele revin capitalului românesc.

E nevoie de o măsură foarte rapidă de susține a capitalului românesc cu toate consecințele în plan social.

A doua decizie importantă pe care au prezentat-o comisia de buget și comisia economică este consecința evaluărilor noastre potrivit cărora, pe actuala execuție, bugetară deficitul va fi între 10 și 11% din Produsul Intern Brut. Măsurile din pachetul prezentat prin angajarea de răspundere sunt și ineficiente și insuficiente. Solicităm Guvernului ca până la începutul lunii iulie să prezinte o rectificare bugetară, astfel încât să putem afla care este viziunea Guvernului în ceea ce privește execuția bugetară pe acest an. Nu am înțeles din declarațiile primului ministru și ministrului finanțelor cum va fi evitată creșterea datoriei publice până la 50 de miliarde de euro și în ce mod vor fi atrași acești bani de pe piețele financiare. Nu am înțeles, de asemenea, în ce mod se compatibilizează declarațiile Guvernului, care spun că vor fi primiți integral banii de la Fondul Monetar Internațional, și declarațiile delegației Fondului Monetar Internațional, care a spus că banii vor merge la Banca Națională și că nu se va repeta experiența din trecut în care sumele care au fost date de Fondul Monetar Internațional vor fi direcționate către acoperirea deficitului bugetar.

De altfel, trebuie să semnalez că, în ultima vreme, Guvernul și președintele Băsescu au avut numeroase declarații care sunt în contradicție cu cele ale delegației Fondului Monetar Internațional.

Atrag din nou atenția asupra faptului că sperietoarea FMI, anume asa-zisa propunere a FMI privind creșterea de impozite și reducerea cu 20% a salariilor este o informație care nu se verifică. Și dacă nu avem din partea Fondului Monetar Internațional o confirmare că aceasta a fost propunerea sa, vom trece aceste declarații ale președintelui Băsescu și ale primului ministru Boc ca încă una dintre manipulări, o sperietoare înfățișată românilor pentru a înghiți gălușca amară a pachetului de măsuri.

O rectificare bugetară care să ne arate în ce mod guvernul vede atingerea deficitului de 6,8%, prevenind guvernul că deja la 5 luni s-a depășit 50% din acest deficit bugetar este obligatorie.

Și ultima declaratie: Am luat act de răspunsul pe care mi l-a dat primul ministru Emil Boc a doua zi după ce am solicitat începerea urmăririi penale la adresa pe care i-am trimis-o.

Vreau să-l informez pe această cale că nu admit bătaia de joc și dacă vrea să-și bată joc, să-și bată joc de pediștii domniei sale.

Noi am solicitat primului ministru, într-un mod responsabil, o situație privind companiile din România care au avut contracte cu stratul și care au fost finanțările acordate fiecăreia dintre aceste companii. Am primit un fel de anexă pe care ministerele o trimit cu structura cheltuielilor către Ministerul Finanțelor. Eu nu am știut că în România este secret de stat ce firmă, ce bani primește din investițiile publice. Mâine va primi domnul Boc această nouă scrisoare din partea mea. Am putut să înțeleg că a avut dificultăți până acum. Am înțeles că ieri a repurtat o victorie. Este o victorie cam în genul în care regele Epirului, Pyrrhus spunea: încă o victorie ca asta și suntem pierduți! Am înțeles acest lucru, va avea o nouă scrisoare din partea mea și dacă și de data asta, după 10 zile, nu completează tabelele pe care i le cer, de data asta scrisoarea o s-o fac direct la Parchet. S-ar putea să primească neînceperea urmăririi penale cu o zi înainte ca Parchetul sa primeasca scrisoarea din partea mea, așa cum s-a mai întâmplat și cu doamna Udrea. Totusi, eu îl rog frumos să-și bată joc numai de ai lui, să lase în pace și poporul român și să respecte și Parlamentul. Iar dacă investitiile publice sunt secret de stat, să ni se spună. Aș vrea să văd măcar o singură foaie de achiziție publică cu ștampila secret de stat sau secret de serviciu.

Îmi manifest satisfacția că avem deja 1000 de persoane în comisiile noastre de specialitate și Partidul Național Liberal ia foarte în serios declarația lui Crin Antonescu potrivit căreia asumăm ideea de a reveni la guvernarea României.

Vă mulțumesc!”

95 Responses to “Transcriere conferință de presă vicepreședintele PNL Varujan Vosganian”

 1. Anima e de la Jung si inima e de la anatomie. Sunt notiuni diferite.

 2. cris spune:

  @ alex

  Si ce etimologie crezi ca are inima? iar la anatomie inima se numeste cord, de la cor, miez si are o coroana de vase – coronarele. Toti avem un miez si o coroana…subconstientul colectiv care se joaca cu denumirile, banuiesc.
  PS Chiar l-am citit bine pe Jung, n-ai grija, interesant este ca citindu-l in germana intelegi mult mai bine cuvinte din limba materna.

 3. cris spune:

  @ alex

  In particular, daca te intereseaza nebunul ca arhetip, der goettliche Schelm, recomand cartea cu acelasi nume scrisa de Jung si Kerenyi
  Wahrlich, zu Recht nennt man mich Narr, den Schelm! Weil man mich staendig so nannte, hat man mich schliesslich wirklich zum Narren, zum Schelm gemacht!“

 4. Nu-i vorba de arhetipuri. Arhetipurile provin din subconstientul colectiv.
  Anima eare ca sursa subconstientul personal. E o notiune introdusa de JUNG, n-are etimologie.
  La barbati se zice anima si este personificarea partii feminine a sufletului ui, iar la femei se zice animus si e personificarea partii masculine.
  Daca ai obiceiul sa-ti rememorezi visele, ai sa constati ca iti cunosti foarte bine anima. Te bantuie si o recunosti dupa senzatia de bine cu care te trezesti dupa ce o visezi.

 5. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Ma intrebati de ce m-am inrait? Eu nu cred, cred ca mereu am fost ‘Harsh but Fair’ adica Sever/Dur dar Corect/Obiectiv.

  In ceea ce-l priveste pe Pambucian, pt trecerea motiunii si implicit a caderii guvernului mai trebuia 8 persoane sa o voteze, iar dl Pambucian pute fi unul dintre ei. Sa nu mai vorbim ca ei 18 minoritari pe care nu-i inteleg daca votau motiunea totul era simplu, iar despre guvernul boc, vorbeam la timpul trecut.

  Daca comparam votarea motiunii cu un joc de sah, PNL si PSD au mutat pt a incheia meciul remiza. Daca se vroia caderea guvernului se facea un aranjament cu cei 18 minoritari, ei declarau ca voteaza impotriva, votau pentru si totul era istorie. In felul asta ii prindea in Offside pe cei din partidul Tradatorilor si Slugilor lui basecu.

  Dar punctele electorale sunt mai dulci decit victoria. Practic electoral s-a pierdut intradins o lupta pt a cistiga batalia.

  Acum nici mama motiunilor n-ar mai trece. Cum te justifici apoi ca ai facut un troc cu TRADATORII, ce le dai la schimb? Atunci ei era un moment prielnic pt ca facusera marea greseala sa declare ca se vor abtine.

  In viitorul apropriat singura cale de a cadea guvernule este numai daca o mierleste basecu sau boc, ceea ce inseamna ca mai sta inca 20 de ani.

  In ceea ce privesc pensionarii, nu a pus-o nimeni pe dna Gorghiu sa declare la TV, ca PNL a inceput deja facerea unei liste cu pensionari pentru a fi reprezentati gratuit in procesul cu statul. Iar eu cum stiu cum e la Romanica, am zis sa incerc sa ajut niste pensionari care si asa au pensii de mizerie. Gindind in acelasi timp ca oricit de mariminoas ar fi PNL nu ar putea reprezenta 9 milioane de pensionari.

  E adevarat ca fraierul de mine n-am crezut ca dinsa facea ‘declaratiuni politicianeiste’.

 6. cris spune:

  @ alex

  Nu vorbeam de etimologia animei ci de una potentiala pentru inima. Originea latina pentru organul cu pricina este cor – drept care in franceza vernaculara este coeur, italiana cuore. Ei nu, la romani e inima. Mie mi s-a parut interesant. Inclusiv faptul ca este de gen feminin ( le coeur, il cuore – masculin). In ce masura are importanta la nivel de reprezentare colectiva alegerea acestui cuvint ar fi interesant, cel putin dupa mine. Jung nu foloseste etimologii, dar foloseste corespondente interculturale tocmai pentru ca si aceste concepte referitoare la persoana se regasesc la nivel de arhetip si deci de subconstient colectiv. De ce crezi atunci ca ar fi gresit sa ma intreb despre o asemenea corespondenta?
  In plus, in ce priveste anima lui Jung, zau ca nu e numai un vis placut sa te bintuie dimineata. E totusi parte din devenirea personalitatii.

 7. cris spune:

  @ Barosanul

  Stai linistit, ii vom ajuta fara nici un politician si fara judecati, asa cum am ajutat si pina acum. Trimitem bani, ne tinem firea cind pling, incercam sa-i alinam, si ne rugam la bunul Dumnezeu sa nu moara de inima rea. Da, nu scapa tara, dar salveaza citiva oameni. Nu stiu de tine, dar eu trebuie sa imi iau inca un part time ca sa fac fata (al patrulea, pe 12 iulie, asa incit nu o sa ne mai prea auzim, in fine, citim). Daca nu stiai, un medic, dupa 45 de ani de munca acum va avea noua milioane pensie, cit salariul unui rezident. Si nu e singurul meu pensionar. Acesti oameni nu pot astepta ca vreun partid sa-si adune mintile ori fortele sa faca ceva. Si nici eu. Mda. N-am voie sa ma pling, mai intii muncim, de murit murim dupa, si chiar si atunci cu folos-adica cu life insurance. Bine ca exist si ca mi-am luat lumea-n cap.
  Trebuie sa ma duc la ER. Sa ne citim numai de bine.

 8. @
  cris
  Daca vrei etimologie pentru romanescul inima vezi latinescul animus -i
  corespunzator lui Psihe apare la Aristotel(de Anima) cu semnificatia de suflet, suflare de viata, corespunzator ebraicului “ruah”. Nu stiu sa scriu cu caractere grecesti sau ebraice pe blogu lasta. Oricum semnificatia e de principiu care da viata, care insufleteste.
  Gandirea lui Yung e riguroasa si ordonata.
  1-asociaza omului doua concepte- persona si umbra. Persona fiind masca, aparenta pe care si-o insuseste cineva fata de ceilalti, iar umbra fiind de fapt subconstientul , care de obicei, in situatii de sanatate psihica se manifesta prin vise.
  Aici se fac de unii confuzii intre persona, persoana si personalitate.
  Persona am aratat ce este dar persoana este un termen introdus de crestinism, fiind folosit prima data de Tertulian, si ulterior de teologia trinitara, mai cu seama a parintilor capadocieni. Inseamna de fapt in antropologia crestina unirea substantiala dintre suflet si trup(sarx).
  Personalitate este un termen tarziu, care desemneaza ce anume face o persoana cand este pusa intr-o situatie data.
  2- Considera dupa aceea omul ‘cu sex” ca barbat si femeie deci persoana individuala cu nume si istorie spirituala proprie.
  Aici face observatia ca masculinul predomina la barbati si femininul la femei, dar dar nu se exclud reciproc. Cel putin genetic, fiecare persoana contine o parte feminina sau masculina care este prezenta in subconstient asemanator cumva “umbrei”. Dar e o simpla analogie, umbra continand selemente provenite din mentall colectiv si din istoria psihologica individuala.
  In felul acesta descrie o parte feminina a subconstientului la barbati si o parte masculina la femei si introduce termenii de anima, animus.
  In timpul expunerii zice insa ca aceste concepte au fost ‘banuite” de mentalul colectiv si exemplifica prin arhetipul “androginului” , vorbind insa in context si despre alte arhetipuri ‘marea mama’, “batranul intelepr” etc.
  De aici confuzia unor comentatori intre anima – animus si arhetipuri.
  - Ulterior , separand din continutul “umbrei” elementele care tin de istoria psihologica individuala a persoanei, analizeaza reziduul pe care il gaseste
  si introduce notiunea de arhetip, rezultat al mentalului colectiv. De fapt aici e marea gasenita.

  Cat despre faptul ca ‘anima” e mai mult decat un ‘vis care te bantuie” bineinteles ca asa este. Dar in situatia sanatatii mintale anima se manifesta exclusiv prin vise, acestea fiind modul natural de interactiune dintre constient si subconstient.
  In ce te priveste am plecat de la prezumptia asta.
  Atunci cand bariera “se rupe” in mod brutal, inconstientul invadeaza constientul, ne aflam in patologic si Yung….trateaza.
  Impaca cele doua componente , le pune sa interactioneze si sa se impace reciproc.
  Mai mult, obtine si “dezvoltare” din terapia asta.
  Cred ca ajunge cu Yung.

 9. @alex.dumitrascu

  Nu td grabi cu cursul de schimb. Nu e asa de simplu, caci, ca si la inflatie, efectele sunt multiple. Numai o evolutie controlata a unei monede nationale poate avea efecte bune, cum ar fi contracararea unor politici comerciale ostile. Romania nu e in situatia sa-si poata controla cursul de schimb. Piata e prea mica si nu e nevoiede prea multa truda sa o dezechilibreze cineva. Dar daca de dezechilibrat, se dezechilibreaza usor, se reechilibreaza greu, cu costuri, Scaderea leului avantajeaza doar aparent exporturile, caci scumpeste materia prima din import.

 10. @cris

  Deja Basescu e privit in strainatate ca pe o ciudatenie. Ma gandesc cum sa facem ca romanii sa invete ceva dn lectia asta, sa nu mai creada toate gogoritele si sa gandeasca de doua ori inainte de a vota orice ispita si de a accepta orice daruri in campana electorala.

 11. @adrian

  Nu poti judeca drept moliciune atitudinea PNL, numai pentru ca nu avem destule voturi sa fi facut noi motiunea de cenzura. Cat despre motiuni simple, am facut si noi cu toptanul, iar sesizari la Crtea Constitutionala, cat cuprinde. Nu inteleg exact unde e moliciunea noastra in raport cu PSD, sper ca nu doriti de la noi sa ne apucam de injurat ori sa incurajam sindicalistii la mitinguri, dat fiind ca dupa aceea va trebui sa onoram revendicarile acelor sindicate, ceea ce nu e in totalitate pe gustul nostru.

 12. @cris

  Trebuie sa fiti atenti cu acest Baseanu, caci el (sau ei sub pseudonimul acesta) a observat ca sunteti bine crescuti si va irita mitocaniile. Reactiile lui sunt menite sa va abata de la tonul obisnuit si sa altereze atmosfera discutiilor noastre. Eu l-am lasat pe blog in comentariile in care nu era vulgar, dar trebuie sa va invatati sa ignorati si sa asezati la locul lor reactii de felul acesta.Va previn ca pe ei nu-i puteti jigni, pentru ca nu sunt construiti ca voi, nu au sensibilitatea pe care voi o numiti indeobste bun simt.

 13. alex.dumitrascu

  Sa zicem ca sunt notiuni complementare. Inima si sufletul au nevoie, ea de el si el de ea.

 14. @Barosanul

  Raule, pe site-ul comisiilor de specialitate ale PNL comisii.pnl.ro, la comisia juridica e o postare privind pensionarii, in care explica Alina Gorghiu ce e de facut.

 15. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Totusi, n-ati putea scoate de pe blog asa ceva?. Chiar nu-i interesanta prezenta acestui p(r)osta(na)c. Avem suficiente subiecte de dezbatut. O sa preiau eu criticile privind cenzura. Ma pricep oleaca la bataie!

 16. cris spune:

  @ VV

  Din pacate poate, ca medic, am obligatia la neutralitate si intelegere. Daca un taximetrist poate de exemplu da jos un PDList, eu trebuie sa las la o parte orice preconceptie, orice greata, dar la fel las la o parte si orice emotie, adica nu ma poate enerva nici un dobitoc. Sunt de acord ca acest individ trebuie complet barat. Periculos nu e, e doar un mascarici, dar e de-a dreptul consumator de spatiu si de timp. Iar din partea mea chiar nu am timp.

 17. cris spune:

  @ alex

  Este o prezentare concisa si la obiect. Pentru ca am in fata Despre arhetipuri cu o consideratie speciala asupra conceptului de anima.”intilnim anima, istoric, mai ales in perechile divine masculin-feminin (syzygies). Acestea merg in profunzime pina in obscuritatea mitologiilor primitive si, pe de alta parte pina la speculatiile filosofice ale gnosticismului si ale filosofiei clasice chineze… Putem sa asumam ca aceste syzygies sunt la fel de universale ca existenta masculinului si femininului. Din acest fapt putem deduce in mod rezonabil ca omul este atit de legat de acest motiv incit a fost constrins sa-l proiecteze mereu si mereu in toate timpurile si locurile” – scuze, traduc direct si e destul de dificil. Iata deci relatia masculin/feminin personale cu o lume istorica si reprezentari de la literatura la arta ori religie. la asta ma refeream ca regasire a animei in alte reprezentari decit cele strict personale, inclusiv la nivel de limbaj. Whatever, daca mai continuam banuiesc ca ne trimite VV la Eranos, adica ne da afara de pe blog.

 18. Si inca una nu strica, rasul e o terapie excelenta. Sa aveti o duminica placuta!
  http://www.mircea-badea.ro/blog/sunt-pregatit-pentru-destinul-meu-istoric/

 19. CURTEA DE APEL BUCURESTI SCAF
  Dosar nr. 4416/2/2009 Termen 21.06. 2010

  Subsemnatul,ENE Nicanor George,domiciliat în Bucureşti Şos.Mihai Bravu nr. 2,bl.60 B, Sc.1,Et.8.ap.45,sector 2,descendent al defuncţilor părinţi fireşti şi bunici,în calitate de ,victimă a regimului comunist şi neocomunist ,dar şi luptător anticomunist, în temeiul art.6,10,13,14,17,18 C.E.D.O., formulez şi depun prezenta

  COMPLETARE A CERERII DE RECUZARE

  in ceea ce priveste antepronuntarea constand in sustinerea ABUZIVA nu este nevoie de citarea MUNICIPIULUI BUCURESTI.NOI SUNTEM CURTEA DE APEL “
  Desi am insistat la fiecare termen de judecata asupra respectarii cadrului procesual stabilit la Tribunalul Bucuresti prin sentinta civila nr. 1168/2009in sensul citarii PARTII PARATE MUNICIPIUL BUCURESTI PRIN PRIMARUL GENERAL SORIN OPRESCU-ASA CUM APARE IN PARTEA INTRODUCTIVA SI DISPOZITIVUL RESPECTIVEI HOTARARI JUDECATORESTI,COMPLETUL DE JUDECATA II FAVORIZEAZA PE COMPICII COLEGI JURISTI INFRACTORI IORDACHE ADRIAN SI CRECI ANDREI, CARE SPUN PRIMARULUI OPRESCU CA NU EXISTA CITATIE IN ACEST DOSAR
  Lista lichelelor criptofascisotide care condamna Romania la moarte Jun 15, 2010
  197 de parlamentari ai PDL, UDMR, UNPR au votat pentru genocidul programat de schizofrenicul piroman de la Cotroceni .
  Traian Băsescu: Lăzăroiu, Motoc şi Minea – o nouă garnitură de judecători ai CCR neangajaţi politicMarţi, 15 Iunie 2010
  Ultimii trei judecători numiţi la Curtea Constituţională, Petre Lăzăroiu, Iulia Motoc şi Mircea Ştefan Minea, formează o garnitură de noi judecători ai CCR neangajaţi politic, a declarat, marţi seara, preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a Iuliei Motoc şi a lui Mircea Ştefan Minea.
  “Alături de domnul judecător Lăzăroiu, care a fost desemnat din partea preşedintelui României, formaţi o garnitură de noi judecători neangajaţi politic, care nu au istorie în partidele din care provin. Aveţi mandate de nouă ani, am convingerea că alături de ceilalţi judecători ai Curţii Constituţionale veţi face ca deasupra proiectelor de legi şi a voinţei Parlamentului să se aşeze Constituţia ţării”, a spus Traian Băsescu.
  Preşedintele i-a felicitat pe cei doi judecători pentru votul obţinut în Parlament şi le-a urat succes în mandatul pe care îl vor avea la Curtea Constituţională.
  Cei doi judecători, care vor avea mandate de nouă ani, au depus jurământul, marţi seara la Palatul Cotroceni. După ceremonie, preşedintele a schimbat câteva cuvinte şi cu ceilalţi judecători ai CCR, prezenţi la eveniment.
  Iulia Antoanella Motoc, propusă de grupul PDL pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR), a fost desemnată, luni, de Senat, cu 71 de voturi “pentru”, urmare a încetării mandatului lui Nicolae Cochinescu.
  Celălalt candidat propus de Partidul Democrat Liberal pentru Curtea Constituţională a României (CCR), Mircea Ştefan Minea, a fost validat de Camera Deputaţilor în această funcţie în noaptea de luni spre marţi, la finalul unei şedinţe-maraton. Pentru Minea s-au pronunţat 168 deputaţi, el fiind numit ca urmare a încetării mandatului fostului preşedinte al CCR, Ioan Vida
  Valeriu Turcan dezminte că măsurile de securitate pentru protecţia preşedintelui ar fi fost suplimentateMiercuri, 16 Iunie 2010
  Măsurile de securitate pentru protecţia preşedintelui Traian Băsescu nu au fost suplimentate, fiind cele obişnuite, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Valeriu Turcan.
  “Ca urmare a informaţiilor false apărute în mass-media, vă precizăm că măsurile de securitate pentru protecţia preşedintelui României sunt cele obişnuite. Aceste măsuri nu au fost suplimentate. Dovada este faptul că, în această dimineaţă, preşedintele României s-a deplasat la Bruxelles, unde participă la Consiliul European de vară, cu un avion de linie, fiind însoţit de un aghiotant”, a subliniat Valeriu Turcan.
  El a apreciat că articolele pe această temă “sunt deja scheme clasice de manipulare “executate prin ziare, precum Puterea şi/sau Cotidianul, care citează cu lejeritate informaţii false”.
  “Scopul este să creeze subiecte negative la adresa Preşedintelui României pentru ca, ulterior, să fie preluate de televiziunile trusturilor de presă care derulează campanii împotriva şefului statului”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui.
  Potrivit Cotidianul, preşedintele Traian Băsescu şi prim-ministrul Emil Boc “beneficiază de măsuri de securitate drastice începând de marţi dimineaţă”, măsurile fiind unele fără precedent în ultimii zece ani la sediile de lucru, la reşedinţele oficiale şi pe traseele pe care se deplasează cei doi
  Basescu ordona deschiderea focului Jun 16, 2010Motto “De ce le este frica, nu scapa!”
  Traian Băsescu, cât şi Emil Boc beneficiază de măsuri de securitate fără precedent în ultimii 10 ani. Surse din Administraţia Prezidenţială, susţin că au fost înăsprite dispozitivele de pază şi protecţie la sediile de lucru, la reşedinţele oficiale şi pe traseele pe care se deplasează cei doi.Agenţii de securitate sunt înarmaţi cu muniţie de război şi au ordin să deschidă focul la apariţia unui potenţial atentator.
  Întâiul constituționalist al țării: Zegrean de la BJATM
  Da, puterea pedelista a realizat deplina “depolitizare” a Curții Constituționale prin instalarea lui Augustin Zegrean în funcția de Președinte, cu votul politic extrem de conform al celor aleși cu forcepsul la începutul acestei săptămâni: Iulia Motoc Voinea și Mircea Ștefan Minea…Pentru prima data, spun probabil punctajele destinate pedeliștilor care mai calcă pe la televizuni, Curtea Constituțională nu mai este populată de “politruci”, ci de profesioniști…
  Pentru prima dată, aș spune eu, întâiul constituționalist al țării devine, printr-un vot 100% politic, un tip care nu are nici măcar doctoratul în drept. Vă invit să citiți cv-ul domnului Zegrean, după care mai putem discuta despre “depolitizarea” Curții Constituționale. Pentru cei care au probleme cu memoria instituțiilor economice din perioada comunistă precizez că BJATM înseamnă Baza Județeană de Aprovizionare Tehnico-Materială…Un fel de depozit colectiv, de unde se putea pleca lejer cu un șurub, cu o piuliță…Altminteri, pe vremea lui Ceașcă, un loc de muncă foarte interesant… Ca și Electrica, unde a mai “prestat” domnul Zegrean…
  Până acum, în scaunul de Președinte al Curții Constituționale s-au aflat juriști reputați: profesorii Vasile Geonea, Ioan Muraru, Nicolae Popa, Lucian Mihai, chiar și Ioan Vida, cu toate derapajele lui de caracter…Și stânga și dreapta au avut decența să propună oameni respectați, cu profil universitar…Este pentru prima dată când în această înaltă demnitate publică este ales un ins (aici se potrivește polemica dintre Vida și Predescu) a cărui singură contribuție la dreptul românesc este o broșurică având titlul ”Explicații teoretice la Legea Fondului Funciar”…Fără doctorat, fără cariera universitară, fără nimic…
  Desigur, Zegrean nu este un “politruc”…El este doar juristul de la BJATM…
  PS. Felicitări Iuliei Motoc Voinea pentru votul politic dat…El demonstrează că prostituția politică nu e împiedicată nici de tinerețe, nici de studii…

  Judecătorul Augustin Zegrean este nou preşedinte al Curţii Constituţionale. Cine este Augustin Zegrean? Un fost deputat PDL :))) Gata! Noi să fim sănătoşi şi să apucăm sfârşitul mandatului lui Traian Băsescu.

  UPDATE1: Scorul a fost 5 la 4.
  UPDATE2:
  Vot PENTRU:
  -Augustin Zăgrean
  -Petre Lăzăroiu
  -Iulia Motoc
  -Ştefan Minea
  -Puskas Valentin-Zoltan

  Vot ÎMPOTRIVĂ:
  -Ion Predescu
  -Aspazia Cojocaru
  -Tudorel Toader
  -Acsinte Gaşpar
  PS: Asta ca să vedeţi cât de politizat e totul. Cei 5 sunt propuneri ale PDL, UDMR şi preşedinte… în timp ce ceilalţi 4 sunt de la PSD şi PNL.

  Un ales al PDL fugărit de oameni prin oraş :17 June 2010

  Numai deputat sau senator al PDL să nu fi în aceste zile :))) A simţit-o cel mai bine şi pe propria piele deputatul PDL Alin Trăşculescu care a fost fugărit pe holurile Palatului Administrativ din Focşani de cetăţeni nemulţumiţi. Domnul deputat a vrut să se dea cocoş şi să le explice oamenilor care e beneficiul măsurilor luate de guvern :))) Numai că dacă nu erau jandarmii să îl apere de domnul deputat de “mulţumirea” cetăţenilor… Oricum a fost ieşit cam ciufulit din întâlnirea cu alegătorii.
  PS: De partea ei… senatorul Sorina Plăcintă nici nu a fost văzut la faţă de vrînceni :))) Cred că tot de o mare dragoste e vorba :)))
  DREPT LA REPLICĂ: Am fost contactat de domnul deputat Alin Trăşculescu care mi-a transmis că nu e adevărat că ar fi fost fugărit de cetăţeni prin Focşani. Dacă e însă vorba de demonstraţia sindicatelor din faţa sediului PDL atunci, îmi spune domnul deputat, e adevărat că am avut o discuţie cu oamenii, liderii de sindicat pe care îi cunosc, dar a fost o discuţie normală şi nici urmă de violenţă.
  PENTRU ca nu a executat ordinele D.N.A. CENTRAL (BUCURESTI)PD si ale lui TRAIAN BASESCU, şeful DNA Suceava, procurorul Marius Surdu a fost obligat sa işi- dea demisia din funcţie, 17 Iunie 2010
  Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, joi, de cererea de demisie din funcţia de şef al DNA Suceava a procurorului Marius Surdu.
  Marius Surdu urmează să îşi continue activitatea în magistratură, însă într-o funcţie de execuţie.

  Procurorul şef al DNA Suceava, Adrian Marius Surdu, a fost internat, în luna mai, la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, după ce a fost adus în stare gravă, cu o plagă înjunghiată în zona abdominală.

  Directorul medical al unităţii spitaliceşti, Elena Doina Ganea, a declarat atunci că procurorul a fost operat de urgenţă, în prezent starea acestuia fiind stabilă.

  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Mihai Hurjui, a declarat că incidentul a fost anunţat prin 112 şi că, potrivit unor surse oficiale, se suspectează o tentativă de suicid.

  Hurjui a declarat că Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a preluat cercetările în acest caz.

  Adrian Marius Surdu a fost numit la conducerea DNA Suceava în noiembrie 2008.
  CUM VREA P.D.-UL SA IASA BASMA CURATA ?
  CUM AU FOST INVATATI DE CATRE BASESCU SA O INTOARCA LA PALATUL SNAGOV-[20.06. 2010] ORA 19] PARLAMENTARII P.D.”MINISTRII NU AU COMUNICAT CU NOI, PARLAMENTARII P.D. “NOI PARLAMENTARII,[CARE LUAM BANI DE LA PARLAMENT SA MERGEM IN TERITORIU JOI SI VINERI],NU STIM DESPRE NEMULTUMIRILE ELECTORILOR.””NU NOI PARLAMENTARII TREBUIE SA RASPUNDEM!MINISTRII INCOMPETENTI TREBUIE SA CADA “
  CUM SE VOR SCUZA MAGISTRATII CU FUNCTTII DE CONDUCERE CAND VA PICA P.D. SI BASESCU ???
  CUM O INTORC MAGISTRATII?NOI NU AVEM TREABA CU CONDUCEREA INSTANTEI SAU CU C.S.M.-UL IN CE PRIVESTE MASURILE PE CARE LE LUAM PRIN HOTARARILE JUDECATORESTI LUATE.… CE PRETIND PRESEDINTII DE INSTANTE CA SI VICEPRESEDINTII:”” EI AU DAT HOTARAREA JUDECATOREASCA,NU I-AM SPUS EU SA ADMITA SAU SA RESPINGA CEREREA DE CHEMARE IN JUDECATA !”””
  CUM SE MANIFESTA IN APROPIEREA PUBLICARII RAPORTULUI C.E.,IPOCRIZIA SI FARISEISMUL CELUI CE CONDUCE MINISTERUL JUSTITIEI: Ministrul Justiţiei: Credibilitatea ÎCCJ este afectată de probleme de integritate şi corupţie, 17 Iunie 2010
  Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că imaginea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este afectată de probleme de integritate şi corupţie, iar trenarea judecării marilor dosare de corupţie de către magistraţii acestei instanţe, afectează imaginea României în exterior şi pun în pericol Mecanismul de Cooperare şi Verificare.
  “Cui folosesc aceste întârzieri? Chiar dacă se câştigă în planul bătăliei politice interne, în plan extern şi la scara interesului general, România a pierdut prin aceste tergiversări. La fel cum trenarea judecării cazurilor de mare corupţie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a cărei credibilitate este afectată de probleme de integritate şi corupţie, aduce deservicii interesului naţional al României. Cine dă dreptul câtorva persoane de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să amaneteze şansa europeană a României, prin împiedicarea soluţionării Mecanismului de Cooperare şi Verificare?
  NU SUNT BANI PENTRU ASISTENTA SOCIALA PENSII,DAR EXISTA BANI PENTRU A COMITE CRIME IMPOTRIVA UMANITATII,DE A LANSA RACHETE DIN ROMANIA SPRE IRAN. MAE: România s-a pregătit serios pentru negocierile privind scutul antirachetă, 17 Iunie 2010
  Secretarul de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a precizat, joi, că România s-a pregătit serios pentru negocierile cu SUA privind participarea ţării noastre la sistemul de apărare antirachetă.”Din punctul de vedere al părţii române, ne-am pregătit serios pentru acest început, în cadrul unui grup de lucru inter-instituţional care a avut aproape 20 de reuniuni de lucru în ultimele luni şi mulţumesc tuturor colegilor pentru efortul pe care l-au depus”, a declarat Aurescu, la sediul MAE, cu prilejul unei întâlniri de negociere între o delegaţie română condusă de secretarul de stat şi una americană coordonată de Ellen Tauscher, subsecretarul de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională.
  Potrivit acestuia, cele două delegaţii au discutat aspecte legate de organizarea negocierilor, care vor avea loc la un interval de aproximativ de două luni, dar şi aspecte privind cadrul juridic care va fi negociat şi convenit.
  Aurescu a mai susţinut că discuţiile vor continua şi mâine la nivel de experţi, completând consultările preliminare avute pe 4 februarie, respectiv pe 11 mai, la Bucureşti.
  “Acest început al negocierilor se înscrie sub auspiciile extrem de favorabile ale aniversării celor 130 de ani de relaţii diplomatice dinte statele noastre, pe care le-am marcat chiar acum trei zile. Este, în acelaşi timp, un proiect comun, care indică în mod elocvent nivelul de excelenţă al parteneriatului strategic româno-american, a cărui intensitate a fost reconfirmată recent cu ocazia vizitei ministrului român al Afacerilor Externe la Washington”, a mai punctat secretarul de stat în MAE.
  Discuţiile dintre delegaţia română şi cea americană au abordat şi aspecte legate de conexiunea dintre proiectul privind scutul antirachetă şi obiectivul pe care cele două state îl susţin.
  “Vom coopera strâns în perioada următoare pentru a facilita o decizie politică pozitivă, în acest sens, la summit-ul NATO de la Lisabona din luna noiembrie. O astfel de decizie este în deplină consonanţă cu principiile indivizibilităţii şi solidarităţii Alianţei în care România crede în mod constant şi care va întări apărarea colectivă reglementată de articolul 5 al Tratatului de la Washington”, a mai spus Aurescu.
  Marko Bela gafează: Vicepremierul ungar, aflat la Bucureşti în prima vizită oficială în “Ungaria”18 iunie 2010
  Că unii demnitari străini mai confundă Bucureştiul cu Budapesta sau plasează capitala ţării noastre în Ungaria este parţial scuzabil. Atunci când te cheamă Marko Bela, lider UDMR şi este vicepremier al acestei ţări şi faci referire la vizita omologului tău ungar în România ca la prima sa vizită oficială a acestui demnitar “în Ungaria” se cheamă gafă diplomatică. Liderul UDMR nici măcar nu şi-a dat seama de confuzia făcută la finalul întâlnirii cu vicepremierul ungar, Semjén Zsolt, el declarând că oficialul din ţara vecină se află la Bucureşti în cadrul primei sale vizite oficiale în “Ungaria”.”Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, bună ziua! Permiteţi-mi să-l salut pe domnul Semjén Zsolt, vicepremierul Republicii Ungaria, cât şi pe membrii delegaţiei domniei sale. E prima vizită oficială a domnului viceprim-ministru în Ungaria, la invitaţia mea!”, a spus Marko Bela la începutul conferinţei de presă ce a urmat întrevederii, fără a realiza greşeala sau a se corecta ulteruior.Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, aflat în vizită în România, a mai avut programate întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc.
  Băsescu a promis Ungariei sprijin pentru adoptarea Legii Educaţiei şi în Senat 19 iun 2010
  Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, că la întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu acesta a promis sprijin pentru adoptarea Legii Educaţiei şi în Senat, în forma concepută de Camera Deputaţilor.Prezent, vineri seară, la Sfântu Gheorghe, Semjén Zsolt s-a întâlnit şi cu premierul Emil Boc, în cadrul întrevederii vicepremierul Ungariei afirmând că pentru Guvernul ungar este foarte important ca, după Camera Deputaţilor, şi Senatul României să adopte proiectul legii educaţiei aşa cum a fost conceput de către Cabinetul de la Bucureşti.
  “Este foarte important pentru noi că legea educaţiei a fost deja adoptată de Camera Deputaţilor şi sperăm că şi în Senat această lege, care este la nivel european, va fi acceptată aşa cum a fost concepută”, i-a spus vicepremierul ungar lui Emil Boc
  GRUPUL PD UDMR MINORITATI din Camera Deputaţilor ,au adoptat în luna mai proiectul legii educaţiei, care permite predarea Istoriei şi Geografiei României în limbile minorităţilor la toate nivelurile învăţământului preuniversitar.
  Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a declarat că discuţiile de vineri cu preşedintele Traian Băsescu şi cu membrii Guvernului au reprezentat un nou început în relaţia dintre România şi Ungaria.
  Semjén a subliniat că Guvernul Ungariei apreciază foarte mult faptul că preşedintele Traian Băsescu a avut o atitudine pozitivă în ceea ce priveşte legea dublei cetăţenii, ceea ce, în opinia sa, este natural deoarece şi România are o lege similară.
  Semjén Zsolt a arătat totodată că, în privinţa legii cetăţeniei duble, Guvernul de la Budapesta s-a inspirat “aproape 100%” din legea românească privind cetăţenia şi a apreciat “mai ales atitudinea” Guvernului român faţă de legea adoptată în Ungaria
  BUCUREŞTI, (18.0616:21)BASESCU COORDONEANNA MAFIOT INJUSTITIA.Acţiunea lui Tăriceanu în care cere daune lui Boc pentru afirmaţiile în cazul Sterling, respinsă
  Judecătoria sectorului 5 Bucureşti a respins, vineri, acţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu în care îi cerea daune premierului Emil Boc pentru afirmaţiile publice făcute în legătură cu contractul Sterling
  Instanţa a apreciat că este neîntemeiată acţiunea lui Tăriceanu.
  Decizia de vineri poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti
  Instanţa a finalizat în 9 iunie dezbaterile, amânând pentru vineri luarea unei decizii.
  Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Emil Boc că ar fi minţit şi că ar fi dat dovadă de rea-credinţă în declaraţiile sale referitoare la hotărârea de Guvern privind concesiunea către Sterling Resources. Tăriceanu şi-a argumentat acuzaţiile privind vinovăţia şi reaua-credinţă a lui Boc în declaraţiile la adresa sa invocând inclusiv faptul că actualul premier are studii juridice, este avocat şi “avea cunoştinţă directă despre situaţia de fapt la care făcea referire”.De asemenea, Tăriceanu susţine că aceste afirmaţii au fost făcute în legătură cu Hotărârea de Guvern 1.446/2008, privind aprobarea Actului adiţional numărul 11 la Contractul de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi Sterling Resources Ltd.În 18 februarie 2009, Tăriceanu anunţa că i-a acţionat în judecată pe premierul Emil Boc şi pe social-democratul Iulian Iancu, pentru afirmaţiile lansate la televiziuni despre modul în care el a gestionat cazul Sterling, cerând daune în valoare de 100.000 de lei fiecăruia. Procesul a început în 13 mai 2009. Emil Boc şi Călin Popescu Tăriceanu au fost audiaţi în acest caz în 24 martie 2010. Premierul Emil Boc a susţinut atunci, în faţa instanţei, că fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu avea obligaţia de a verifica respectarea legii în cazul Sterling şi, din acest motiv, poate fi considerat un “hoţ în sens figurativ”, Tăriceanu spunând că această nouă declaraţie a actualului premier ar putea face obiectul unei alte acţiuni penale.Fostul premier spunea că Emil Boc şi-a continuat afirmaţiile neadevărate, insinuând că ar fi săvârşit “o “acţiune premeditată”, «din 2007 şi-a pregătit mişcarea din 2008 pe final de mandat pentru a acorda acel contract care prejudiciază financiar interesele României, iar noi avem datoria să curmăm acest abuz»”. “Toate acestea sunt afirmaţii grave. Ele sunt cu atât mai grave cu cât nu vin din partea unui politician de opoziţie, ci vin chiar din partea persoanei care ocupă funcţia de prim-ministru al României, reprezentând Guvernul şi statul român, drept pentru care afirmaţiile sale se bucură de o prezumţie de veridicitate sporită. Toate aceste afirmaţii grave sunt mincinoase. Ele aduc atingere reputaţiei mele, imaginii mele publice şi îmi produc un prejudiciu moral. De asemenea, astfel de dezinformări neadevărate, iresponsabile aduc atingere încrederii pe care cetăţenii trebuie să o aibă în sistemul de guvernământ democratic şi în instituţiile statului”, sublinia fostul premier liberal Tăriceanu. Fostul premier explica faptul că nu a avut nicio legătură cu iniţierea Hotărârii de Guvern 1.446/2008, susţinând că a fost iniţiată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), în conformitate cu atribuţiile legale ale acestei autorităţi, fiind adoptată cu respectarea tuturor prevederilor şi procedurilor legale de către Guvernul pe care l-a condus, în calitate de prim-ministru.
  Pe de altă parte, raportul Corpului de Control al primului ministru Emil Boc privind modul în care au fost respectate prevederile legale la încheierea şi derularea contractului de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia dintre Agenţia Naţională pentru resursele Minerale şi Sterling Resources Ltd., precum şi a actelor adiţionale la acestea şi modul în care au fost iniţiate, avizate, şi adoptate actele normative de aprobare a acestora îi indică drept responsabili doar pe Gabriel Berca, secretarul general al Guvernului şi pe Cătălin Doica, secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, nefiind făcută vreo menţiune cu privire la Călin Popescu Tăriceanu.
  De altfel, în iulie 2009, Guvernul Emil Boc a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu legalitatea contractului Sterling. “Persoanele responsabile sunt indicate a fi, pe diferite aspecte, cei trei foşti preşedinţi ai ANRM, fostul şef al Secretariatului General al Guvernului Gabriel Berca, pentru modul în care actul adiţional a fost introdus şi aprobat în şedinţa Guvernului, şi un fost secretar de stat de la Ministerul Finanţelor, Cătălin Doică, pentru cum s-a semnat de către reprezentantul Ministerului Finanţelor fără să aibă delegare de competenţe”, potrivit actelor depuse de Executiv.Concluziile raportului în cazul Sterling arată că înţelegerea cu compania canadiană a fost una de tip PSA (Production Sharing Agreement), prin care statul angajează un investitor să execute anumite lucrări în favoarea statului, pe riscul şi pe cheltuiala contractorului.
  În 1992, compania Rompetrol, care reprezenta la acea dată statul român, şi consorţiul format din firmele Enterprise (Marea Britanie) şi Canadian Oxy au încheiat un acord de explorare şi împărţire a producţiei.Acordul a fost preluat ulterior de firma Paladin, de la care a ajuns, în 1997, la Sterling Resources. În 1993, Rompetrol a fost privatizată, iar locul companiei în acordul cu Sterling a fost luat de ANRM.Producţia de petrol era împărţită, conform contractului, între Rompetrol (45%) şi beneficiar (55%), iar în cazul în care erau descoperite gaze naturale neasociate, părţile urmau să discute pentru dezvoltarea, prelucrarea, transportarea, utilizarea, dispunerea de aceste gaze sau vânzarea lor, împărţirea producţiei, termenii fiscali, durata dezvoltării şi producţiei, precum şi alţi termeni importanţi.Perimetrele de explorare au fost reduse succesiv, fiind abandonate anumite suprafeţe, iar actele adiţionale nu au au avut caracter secret, cu excepţia actului adiţional 11.
  Raportul de control se referă şi la faptul că actul adiţional 11 la contractul iniţial din 1992, care acordă Sterling drept la exploatare petrolieră, nu doar de explorare şi împărţire a producţiei, a fost încheiat cu un an şi 3 luni înainte de a se repune în Guvern în vederea aprobării prin hotărâre.
  În actele depuse de avocaţii lui Emil Boc, printre care şi Valeriu Stoica, se susţine totodată că declaraţiile premierului nu constituie o faptă ilicită.Curtea Internaţională de Justiţie a decis, la 3 februarie 2009, că României îi revine 79,34 la sută din teritoriul disputat cu Ucraina în procesul legat de delimitarea platoului continental la Marea Neagră.Ulterior, a început o dezbatere politică, transferată în plan public, privind un acord cu firma Sterling, generat de o hotărâre a fostului Guvern, condus de Călin Popescu Tăriceanu, aprobată la sfârşitul mandatului, care face referire la concesiunea perimetrelor XIII Pelican şi XV Midia din Marea Neagră către compania canadiană. Hotărârea Guvernului Tăriceanu din 12 noiembrie 2008 este un act adiţional la acordul petrolier încheiat la 24 august 2007 cu Sterling. Subiectul acestei dezbateri era suspiciunea că statul român, prin ANRM, a cedat Sterling resursele de petrol şi gaze din cele două perimetre chiar înainte de a fi cunoscută decizia de la Haga în disputa dintre România şi Ucraina privind delimitarea platoului continental al Mării Negre. Preşedintele Băsescu a cerut Guvernului, în februarie 2009, să clarifice disputa legată de firma Ster
  INCA DE CAND ERA PRIMAR GENERAL ,BASESCU TRAIAN A PROMOVAT STAREA DE INCOMPATIBILITATE A CELOR CE OCUPAU EXCLUSIV PE CRITERII POLITICE FUNCTIILE PUBLICE DE CONDUCERE,PENTRU A II SANTAJA ULTERIOR SI A FI SIGUR CA ACESTIA NU VOR TRADA INTERESELE DE PARTID IN DETRIMENTUL INTERESELOR LEGALE.ASTFEL.,IORDACHE ADRIAN(P.D.) SI CRECI ANDREI(P.N.L.) CARE AU VENIT IN NOIEMBRIE 1999 LA D.G.J.C.L A P.M.B. .DUPA DOUA LUNI DE ZILE DUPA CE DOBANDISERA CALITATEA DE AVOCAT PRINTR O SIMPLA CERERE SCRISA DE INTRARE IN AVOCATURA [EVIDENT DUPA CE TERMINASERA FACULTATI [PRIVATE UNDE SE PREGATESC CADRELE PARTIDULUI DEMOCRAT]FIIND INTR-O VADITA STARE DE INCOMPATIBILITATE ADUSA LA CUNOSTINTA FAVORIZATORULUI TRAIAN BASESCU CA SI INSTANTELOR JUDECATORESTI INCA DIN ANUL 2000 !!DABEA IN 2007 ACESTIA NU MAI FIGUREAZA PE TABLOUL AVOCATILOR DAR 7ANI DE ZILE AU STAT ILEGAL IN ACEASTA STARE DE INCOMPATIBILITATE DATORITA LEGATURII MAFIOTE INTRE ORGANELE PROFESIEI DE AVOCAT (ZAMFIRESCU,BELCEA ,FLOREA)SI PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI(PRIMAR CONSILIERI MUNICIPALI D.G.J.C.L.)!!!!
  Ungaria se gândeşte să apeleze din nou la ajutorul financiar al Fondului Monetar Internaţional 19.06.2010
  Noul guvern de la Budapesta va iniţia în iulie negocieri cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE) cu privire la un nou acord de creditare, a declarat un consilier al premierului ungar Viktor Orban, citat de agenţia de presă Thomson Reuters.
  Ungaria a mai contractat un împrumut în valoare de 20 mld. euro de la FMI, UE şi Banca Mondială în octombrie 2008, cu scopul de a evita un colaps, însă acest acord expiră în octombrie.
  Şi în România, o parte din miniştri, în frunte cu şeful de la interne Vasile Blaga, au susţinut în ultimele zile, mai mult sau mai puţin voalat, ipoteza că guvernul de la Bucureşti ar avea nevoie de un nou acord cu FMI. România a convenit, de asemenea, în primăvara anului trecut asupra unui pachet de finanţare externă de la FMI, UE, Banca Mondială şi BERD în valoare de 19,95 mld. euro.
  Întrebat dacă va mai exista un nou acord cu creditorii Ungariei, Gyprgy Szapary, consilier al lui Orban, a declarat: “Sper că va exista (un acord – n. red.). Delegaţiile (FMI şi UE – n. red.) vor veni la Budapesta la începutul lui iulie; vom sta la masa de negocieri atunci astfel încât să facem posibil un nou acord. Ne gândim la posibilitatea extinderii actualului angajament până în decembrie, astfel încât să nu existe o întrerupere a programului, deoarece credem că am putea obţine un nou acord pentru 2011″.
  Doar dacă investitorii se panichează iar
  De asemenea, Szapary a spus că Ungaria nu intenţionează să acceseze deocamdată tranşele rămase disponibile din împrumutul contractat în toamna lui 2008, însă a precizat că fondurile vor fi folosite dacă percepţia investitorilor devine nefavorabilă.
  “Pentru moment, decizia luată este de a nu accesa suma rămasă. Există însă şi un scenariu în care, mai târziu, aceste fonduri vor fi utilizate dacă se va întâmpla ceva în economia mondială care să ne forţeze să facem acest lucru”, a mai spus Szapary.Până în prezent, guvernul de la Budapesta a primit 12,8 mld. euro din facilitatea de credit contractată în urmă cu un an şi jumătate, însă o parte dintre aceste fonduri nici măcar nu au fost folosite. Spre exemplu, banca centrală ungară a primit 1,4 mld. euro din pachetul total de finanţare, sumă pe care a plasat-o în rezervele sale.Mai mult, Ungaria nu a mai cerut anul acesta noi tranşe de la FMI sau UE, în condiţiile în care anul trecut a reuşit să se întoarcă pe pieţele de capital pentru finanţări, după ce anteriorul guvern, condus de tehnocratul Gordon Bajnai, a echilibrat finanţele prin reducerea cheltuielilor publice şi a recâştigat încrederea investitorilor.Ungaria, care în urma alegerilor din aprilie are un nou guvern de centru-dreapta, a înregistrat anul trecut un deficit bugetar de 4 procente din PIB şi anticipează o gaură la buget de 3,8% în 2010.
  Taxa pe bănci, mărul discordiei
  Ungaria a fost nevoită să adopte săptămâna trecută noi măsuri de austeritate, după ce doi politicieni au avertizat că Budapesta ar putea avea aceeaşi soartă ca Grecia, iar pieţele s-au panicat.
  Printre măsurile propuse s-a numărat şi suprataxarea instituţiilor financiar-bancare, despre care Peter Kisbenedek, preşedintele asociaţiei asigurătorilor ungari (Mabisz), a spus că va forţa companiile de asigurări să părăsească ţara pentru că o taxă suplimentară le-ar face neprofitabile, potrivit Bloomberg. “Asigurătorii mici şi mijlocii vor intra pe pierdere anul acesta dacă se va introduce taxa, şi acest lucru va ridica probleme cu privire la necesităţile de capital ale acestora”, a spus Kisbenedek.
  Pe de altă parte, Gyorgy Matolcsy, ministrul ungar de economie şi finanţe, a avertizat că taxa pe bănci este o condiţie a stabilităţii financiare în 2010. Totodată, el a spus că cele 200 mld. forinţi (715 mil. euro) pe care guvernul speră să le obţină anul acesta din suprataxarea băncilor sunt “bătute în cuie” şi că modul de impozitare va fi stabilit în funcţie de profiturile şi veniturile instituţiilor.
  Şi ungurii se gândesc să introducă taxa pe fast-food
  Alianţa strategică a spitalelor din Ungaria a propus introducerea unei taxe pe fast-food, astfel încât alimentele şi băuturile nesănătoase, de la alcool, ţigări şi băuturi carbogazoase până la chipsuri şi hamburgeri, să fie suprataxate cu câte 10 forinţi (0,04 euro) fiecare, scrie Portfolio.hu. Măsura ar putea aduce venituri la buget de circa 100 mld. forinţi (357 mil. euro), sumă ce ar putea fi folosită pentru a acoperi costurile serviciilor publice de sănătate, potrivit asociaţiei respective. Şi în România, Ministerul Sănătăţii a propus la începutul anului o taxă pe fast-food, care a încins spiritele şi a provocat nemulţumirea jucătorilor din domeniu. “Stil de viaţă sănătos â plus 10 forinţi” este motto-ul propunerii înaintate de Alianţa strategică a spitalelor din Ungaria.
  Noul guvern de la Budapesta va iniţia în iulie negocieri cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE) cu privire la un nou acord de creditare, a declarat un consilier al premierului ungar Viktor Orban, citat de agenţia de presă Thomson Reuters.
  Ungaria a mai contractat un împrumut în valoare de 20 mld. euro de la FMI, UE şi Banca Mondială în octombrie 2008, cu scopul de a evita un colaps, însă acest acord expiră în octombrie.
  Şi în România, o parte din miniştri, în frunte cu şeful de la interne Vasile Blaga, au susţinut în ultimele zile, mai mult sau mai puţin voalat, ipoteza că guvernul de la Bucureşti ar avea nevoie de un nou acord cu FMI. România a convenit, de asemenea, în primăvara anului trecut asupra unui pachet de finanţare externă de la FMI, UE, Banca Mondială şi BERD în valoare de 19,95 mld. euro.
  Întrebat dacă va mai exista un nou acord cu creditorii Ungariei, Gyprgy Szapary, consilier al lui Orban, a declarat: “Sper că va exista (un acord – n. red.). Delegaţiile (FMI şi UE – n. red.) vor veni la Budapesta la începutul lui iulie; vom sta la masa de negocieri atunci astfel încât să facem posibil un nou acord. Ne gândim la posibilitatea extinderii actualului angajament până în decembrie, astfel încât să nu existe o întrerupere a programului, deoarece credem că am putea obţine un nou acord pentru 2011″.
  21.06.2010, ENE Nicanor George
  prin mandatar fiu Ene Dragoş.

  ……………………….. ………………………..

  CONDUCERII CURTII DE APEL BUCURESTI

 20. Barosanul spune:

  @ Cris

  Inteleg o oarecare dezamagire din scrisele tale, daca e asa te inteleg perfect.
  Si eu sunt foarte ocupat saptaminile viitoare, ne v-om intilni pe net cind si cum putem. De multe ori ma gindesc ca e pacat pe blog nu exista si facilitati gen chat.

 21. un liberal optimist spune:

  @corina chiriac,
  Mie imi plac mai mult comenturile de pe blogul lui Badea( ca si ale Ciutacului de altfel). Sunt complet dezbracate de inhibitii. Si mie imi place sa comentez pe blogurile lor. Evident cu alte identitati…

 22. VV
  “Romania nu e in situatia sa-si poata controla cursul de schimb. ”

  Pai cursul e…administrat. Nici nu floteaza liber nici nu e sub consiliu monetar. Dar in statutul BNR zice sa administreze cursul in sensul atenuarii variatiilor bruste nicidecum in sensul schimbarii trendului.
  Si ca intrebare, de ce trebuie sa-si ridice BNR rezerva la peste 30 miliarde prin imprumut FMI si RMO canibalice daca nu e in stare sa controleze cursul?
  Si ce gandire liberala e asta cu controlul cursului de schimb?
  Daca floteaza liber se mareste sigur piata si se aseaza acolo unde-l aseaza increderea in economie, chiar daca valoarea respectiva nu convine multora.
  Stiti foarte bine ca asa zisul curs BNR se formeaza intre 12.50 si 13.00 ca medie a tranzactiilor primelor 10 banci comerciale.
  In fapt, cam dupa 11, cineva, persoana importanta incepe sa ‘tina bid-ul” si dupa aia sa mai si vanda euro.
  Dupa 13.00 in sfarsit iese din piata si se poate tranzactiona cumva.
  Chestia devine oarecum hilara si predictibila, unii chiar profita pentru a face un ban.
  Alta ciudatenie de tot hazul este disocierea intre perechile eur/ron , eur/usd si usd/ron. Disocierea asta arata clar interesul pentru euro slab pe piata romaneasca, adica ce pricepe gigelul cu rate in euro.
  De dolar nu-i arde nimanui fiindca nici gigeii nici imobiliarii nu prea au treaba cu tehnologia americana sau cu petrolul.
  Nici vorba de asa ceva. Unii vor sa-si poata plati ratele in euro la care au fost indemnati nu chiar asa de mult prin ‘mizati pe leu”, iar ceilaltii vor sa scape cumva si ei de ‘investitiile’ in parloage suburbane si in ‘complexe rezidentiale”.
  Speculatorii avizati au iesit la timp din bula imobiliara, banii sunt la ei bine merci, si acum au ramas ‘gugustiucii captivi” fraierii lacomi care inca mai vroiau ‘sa le creasca”, si evident bancile comerciale.
  Asa ca interesele mentinerii unui euro slab fata de leu sunt individuale, meschine , politice si numai cine nu vrea nu le vede.
  Pai Romania “controleaza” cursul de schimb sau domnul Isarescu?

  Si dupa ‘catilinara’ asta vin si cu o intrebare simpla dar serioasa:
  In prezent Romania e in recesiune, si are un deficit bugetar mai mare sau mai mic, nu prea conteaza.
  Deficitul poate fi finantat prin:
  -imprumuturi
  -devalorizarea leului.

  Cunoasteti cumva o a treia cale? Care ar fi?
  De ce preferati ca toata lumea varianta imprumuturilor?

 23. @un liberal optimist

  Bineinteles ca pot, daca exagereaza, il scot. De pilda, pe alde MAAT si Nicanor ii execut prompt.

 24. @cris

  Vezi cum ei isi fac bine treaba si va creeaza probleme. Cand am pus grila, ati spus s-o scot, caci se pierde timp. Acum ca am scos-o, avem iarasi o problema. De fapt nu exista o problema, problema reala ar trebui sa o aiba ei, nu noi. Dar am sa fiu mai restrictiv, cum zici tu.

 25. @corina chiriac

  Buna!

 26. cris spune:

  @ Barosanul

  Ma gindeam ca supravietuire (ueberleben, survivre) inseamna ca in conditii extreme sa te ridici pe tine ca om, cu tot ce inseamna curaj, vointa, tenacitate, deasupra (supra, ueber, sur) vietii. A supravietui nu inseamna sa te tirasti pe sub vremuri ci sa te ridici pe tine insuti deasupra lor. Nu inseamna “am trecut ca prin urechile acului”, ci sa darimi ziduri cu pumnii. Nu inseamna “am avut bafta, am trecut la o mustata de pericol”. Inseamna sa te ridici pe cele doua picioare in mijlocul furtunii (destul de diferit de ce credea Corina ca as spune – sa transformi criza in oportunitate spune ea, nu o transformi in oportunitate, ci de-a dreptul in muzica si o dansezi pina iti curge singe din talpi). Nu inseamna “am inselat-o pe doamna cu coasa”, nu vorbim despre bambilici.

  Omul e mai important decit viata si deasupra ei. Si totusi este o experienta individuala, incomunicabila, nu poti de fapt sa inveti pe cineva sa supravietuiasca. Si tot asa nimeni nu vine “sa te supravietuiasca”, sa o faca pentru tine, in locul tau. Ca medic bunaoara, nu poti spune ca “salvezi vieti” – asta este trufie mitocaneasca. Ajuti un om sa supravietuiasca: ii pui la indemina propria ta stiinta asupra medicinii dar si a omului, pentru a-l ajuta sa ia el insusi stapinire peste propria viata, propria boala si nenorocire, il asisti in a se ridica deasupra propriei infirmitati. Aceasta este de fapt si sursa respectului fata de libertatea de decizie a unui om asupra propriei sanatati, propriului corp, pe care le vezi si le astepti in practica.

  Omul este mai important decit viata si deasupra ei – este cel mai de pret dar divin, fiindca ne pune nu numai deasupra ingerilor ci si deasupra realitatii. Dar este si o masura a libertatii de decizie iar aici multi oameni esueaza lamentabil in primul rind tocmai pentru ca nu-si realizeaza pozitia, forta si responsabilitatea, in al doilea rind pentru ca tot asteapta sa vina altcineva sa-i “salveze”.

  Intr-adevar, ma copleseste tristetea si mi-e teama ca romanii nu vor supravietui ci vor continua doar sa traiasca la limita sub-zistentei, adica sub-viata. Ma doare faptul ca tocmai din aceasta libertate a omului in felul in care se aseaza deasupra sau dedesuptul vietii, nu-mi este cu putinta sa salvez, sa ma substitui si “sa supravietuiesc” pe cineva, nici macar un singur om, indiferent cit imi plinge sufletul. Doamne iarta-ma.

  Ma duc iar la spital, macar acolo pot ajuta niste suferinzi sa supravietuiasca, adica sa se aseze deasupra suferintei, to take charge.

 27. @cris

  Totusi, de unde vine felul asta de a aborda lucrurile? Anima, ca o punte disperata, supravietuirea mi degraba ca un sir de esecuri… Nu va lasati contaminati de ceea ce vedeti pe fereastra. De-asta mai sunt si calendare, ca sa stii ca dincolo de ziua de azi, mai sunt si altele care vor veni.

 28. cris spune:

  @ VV

  Tocmai, supravietuirea nu este o serie de esecuri, dar nici opusul sau, inseamna sa lupti indiferent de rezultatul acestei lupte. Speranta nu inseamna credinta in victorie ci credinta ca ceea ce faci are sens.

 29. cris spune:

  @ VV

  Evangheliile au o limpezime, o claritate a simbolului fara pereche. Nu pentru a privi la ele, evangheliile, ci prin ele. Scrie: “Ia-ti patul si umbla”. Patul bolnavului este un simbol al suferintei, nu-i asa? Isus nu-ti spune “ascunde-te sub pat”, sub-zista. Nu te ridica din pat, nu ti se substituie, iti lasa libertatea regala a alegerii, El doar iti spune. Nu pune pe nimeni sa te ridice din pat, aceeasi libertate regala: supra-vietuirea este o lupta personala, regalitatea e interioara, nu are nimic de a face cu o curte de servitori gata sa sara si sa faca ceea ce trebuie sa faci tu insuti. Nici nu te degajeaza de raspundere, nu umbli liber: iti iei suferinta in spinare si umbli, you take charge. Si nu iti spune “mai odihneste-te pina miine, esti obosit”, iti spune azi, acum.

 30. @cris

  Cartea lui Iov, suferinta pentru credinta. Nietzsche:suferinta este izvor al creatiei, cei bolnavi sunt mai rodnici caci boala ii face mai constienti. Fiecare suntem bolnavi intr-un fel sau altul, dar trebuie sa fim, din asta, creativi. Cum nu avem norocul lui Lazarsa-l intalnim pe Iisus, locul lui trebuie sa-l joace forta launtrica, vocea launtrica.

 31. Iov nu a suferit pentru credinta. Nu a fost martir.

 32. cris spune:

  @ alex

  Dintre toate cartile, Iov, tocmai pentru ca pune intrebari fundamentale, nu are un singur raspuns, vorbim de o interpretare rabinica, una catolica, protestanta, ortodoxa, a lui Jung, a lui Shestov si cite altele. “Iov nu a suferit pentru credinta” este doar o opinie, o interpretare, indreptatita poate, dar in aceeasi masura si opusul ei este indreptatit. Eventual poti face o paralela intre diferite interpretari cu argumente pro si con pentru fiecare, ca sa-ti sustii punctul de vedere. Ar fi interesant, crezi ca poti macar sa incerci o schita?

 33. @alex.dumitrascu

  N-ai citit Cartea lui Iov.

 34. @vv

  Ei asta-i buna.
  Am facut biblicum cu mons. Peterca timp de cativa ani.

 35. @
  cris

  Nu mai incerc nimic.
  E antologic sa zici ca IoV a suferit ‘pentru credinta”.
  Iti propun ‘interpretarea” mons. Vladimir Peterca ‘Drama lui IOB drama omului” Institutul Teologic Romano Catolic Iasi 1997.
  Eu nu sunt persoana publica asa ca nu am autoritate pe blogurile politicienilor.

 36. cris spune:

  @ alex

  Scrisoarea apostolica Salvifici Dolori vorbeste despre suferinta lui Iov ca si convertire, o reasezare a intelegerii omului asupra divinitatii, si o reafirmare a credintei, iar despre suferinta lui Isus desigur, ca si mintuire, si avind ca inteles final iubirea.
  Din concluzia scrisorii:
  “This is the meaning of suffering, which is truly supernatural and at the same time human. It is supernatural because it is rooted in the divine mystery of the Redemption of the world, and it is likewise deeply human, because in it the person discovers himself, his own humanity, his own dignity, his own mission. Suffering is certainly part of the mystery of man.” Sanctitatea sa Papa Ioan Paul spune un lucru foarte important: suferinta si felul in care se raporteaza la credinta si iubire sunt un mister personal, divin si uman in acelasi timp.

  Poate ar trebui sa sti ca un concept central in medicina paliativa este cel de suferinta ca durere totala, fizica, psihologica, sociala si spirituala.Ti-as spune ca ultimul capitol pe care l-am scris, despre suferinta si spiritualitate in medicina, apare in septembrie, dar mi se pare irelevant. Relevant este sa spun ca avind grija deja de mii de oameni in suferinta nu mi s-a intimplat sa vad repetabilitate in ceea ce priveste suferinta ori credinta. Dincolo de orice interpreteare, rabinica, ortodoxa, Jungiana, catolica pentru Iov, una singura conteaza, cea personala. In ce scrie VV vad omul care a scris Cartea Soaptelor. In ceea ce ai scris tu vad o carte citita, nu o descoperire a sinelui, o suferinta si convertire traite. Desigur l-ai citit, dar pot doar sa sper ca il vei fi si trait.

 37. @cris

  “In ceea ce ai scris tu vad o carte citita”

  N-am scris nimic asa ca n-are nimeni ce sa vada. Nici macar daca am citit sau nu cartea.
  Desigur, mi se poate inchide gura cu autoritate. Nu era necesar.

 38. cris spune:

  @ alex

  Intelegi gresit. Dimpotriva, ce ma intereseaza este intr-adevar opinia ta, asa cum ma intereseaza si opinia monseniorului. E adevarat ca in Romania s-a uitat in mare masura cum sa porti un dialog si cum sa asculti la ceea ce spune altul si sa fii ascultat, dar nu mi se pare ca pe acest blog s-ar intimpla asa ceva. Daca va fi fost vreodata vreun neavenit sa-ti reproseze ca citesti, treaba lui. Sunt oameni care nu pricep ca importanta nu este cartea la care te referi, ci ochii, mintea si sufletul cu care ai citit-o.

  Din ce ai scris m-a interesat de exemplu faptul ca Iov nu este un martir, si nu ca iti dau dreptate, ceea ce ai spus m-a facut sa-mi raspund mie insami intr-un mod nou si sa reasez ce gindesc; drept care iti multumesc. Din perspectiva mea ar fi cam asa: pentru Iov divinitatea este exterioara, Iov isi reaseaza credinta prin descoperirea intelesului, a sacrului in lumea externa lui, in viata. Iov este un cutremur care reconfigureaza relatia omului cu lumea/viata. Venirea lui Isus intoarce lumea pe dos – outside in – divinul care ia trup si sufera omeneste in amindoua planurile de existenta, profan si sacru: Este un cutremur care schimba configuratia relatiei dintre om si sine insusi, sacrul este interior. Iov nu poate marturisi, Iov vesteste venirea Mintuitorului. Cuvintul este inca inafara lui. Marturisire poate fi numai dupa venirea lui Isus, Cuvintul devine interior.

  Dar e perspectiva mea. Iar daca a ta este diferita, foarte bine, ma intereseaza; desi nu ar insemna sa o adopt necesar, ar insemna sa ma ajute sa descopar inca alte intelesuri la care nu m-am gindit sau pe care nu le-am vazut vreodata. Nu ti se inchide gura cu autoritate, dimpotriva, era o invitatie sa o deschizi si sa vorbesti. Nu este necesar sa fim de acord, nu este necesar ca fie eu, fie tu, fie altul sa aiba dreptate, scopul dialogului nu este dreptatea unuia sau altuia, ci cresterea amindorora.

 39. @alex.dumitrascu

  Iata, chiar de la bun inceput Cartea lui Iov 2.10

 40. @cris

  Si cum spune cartea, Iov muri satul de zile. Mi-am adus aminte de asta cand am citit un interviu cu Mircea Eliade, spre batranete. Spunea: urez oamenilor sa aiba o viata implinita ca si a mea. Trufie sau multumirea mult asteptata si caznita a lui Iov?

 41. cris spune:

  @ VV

  Supra-vietuirea te aseaza deopotriva in afara vietii si a mortii, intr-un continuum transcendent numit OM, unde “timpul nu mai este o clepsidra ce-si scurge nisipul, ci un secerator care-si leaga snopul”. Acelasi Saint Exupéry in Citadela, vorbind despre Tatal: “atirna suspendat, asemenea primei trepte a unui templu, iar noi nu l-am ingropat, ci l-am pecetluit in mormint, devenit, in sfirsit, ceea ce este – o temelie.” Saint Ex insusi nu a murit, a devenit in sfirsit ceea ce era, o mare.

 42. Pentru domnii vv si cris:
  - a avut Iob de ales intre suferinta si….altceva?
  Cand a ales Iob suferinta?
  Cum puteti spune ca a suferit “pentru” ?
  Pentru credinta a suferit sa zicem diaconul Stefan primul martir.
  Vedeti insa ca meritul martirului este alegerea si nu suferinta in sine.
  Altfel, orice betiv care sufera fiindca si-a rupt piciorul cazand in sant ar putea spune ca o face ‘pentru credinta”.

  Religia iudaica este in esenta ei foarte simpla; si in ziua de azi ca si pe vremurile acelea din timpul exilului babilonian cand a fost scrizsa cartea.
  Yahve a incheiat un ‘contract”, un legamant cu Israel, si daca Israel respecta Thora atunci Yahve se obliga sa aiba grija de bunastarea lui.
  Dar ce te faci daca Yahve pare a nu se tine de cuvant?
  Pai atunci unii cauta explicatii iar altii contesta caracterul absolut al contractului.
  Se pare ca aceasta ciudata carte a lui Iob reuneste mai multe pozitii si puncte de vedere.
  Vedeti in 2-9 , citand tot dupa editia bor ca si vv, intervine sotia lui Iob:
  “te tii mereu in stornicia ta? blesteama pe Dumnezeu si mori!”

  De fapt o traducere mai exacta ar duce la doua variante:
  “blestema pe Yahve si ucide-te”
  sau:
  “blestema pe Yahve ca sa te ucida”.

  Sotia lui Iob era o evreica ciudata. Dina, asa cum o numeste targumul din grota 11 de la Qumran care e cel mai vechi text al cartii, impartasea o parere putin eretica, anume ca daca de la Dumnezeu vine si binele si RAUL atunci poti sa-l si blestemi.

  In contextul catastrofei nationale si al exilului la babilonic, in absenta templului si a oricarei sperante rationale, era firesc sa reinvie aceste tensiuni spirituale care l-au bantuit intotdeauna si inca mai il bantuie pe Israel.
  Si evreii moderni mai ales dupa ultimul razboi mondial vorbesc despre “Israel Inima Suferinda”. Si unii ajung la intelegerea lui Iob.
  Da’ nu zice niciunul ca ar fi suferit din buna voia lui….pentru credinta.
  Nici Iob nu s-a gandit vreodata la asa ceva.

  PS
  A fost ultima interventie, si NU am facut-o pentru a dovedi cuiva ca am citit sau ca nu am citit un text sau altul.
  Dar atat teologia biblica(biblicum) cat si exegeza biblica sunt stiinte, nu simple “interpretari”. Exista deja rezultate unanim recunoscute si de evrei si de crestini si de musulmani, iar la Ierusalim exista chiar o scoala biblica comuna pentru cele trei mari religii monoteiste.
  Despre Iob s-au scris si se vor scrie multe mii de pagini, este complet aiurea sa te bizui pe un verset sau pe o lectura superficiala pentru decreta ca cineva a citit sau nu textul.
  Eu NU l-am citit fiti multumiti.
  Si nici macar nu sunt intelectual asa ca nu ma pricep.
  Redau si eu papagaliceste niste lucruri minime pentru care se ia nota 5 la seminar.

 43. un liberal optimist spune:

  Bai baieti, tara arde si babei ii arde de Iov! Pai d-aia ne incaleca golanii astia basescieni! Vorbiti si voi la nivel de gimnaziu, ce naiba! Se pare ca politicienii astia de la putere n-au o gandire mai sus de acest nivel!De exemplu, gandirea lui Vladescu referitor la punctul de pensie. Voi chiar credeti ca baiatul asta plezirist chiar a absolvit pe bune vre-o scoala de economie? Despre bok stim pentru ca ne-a lamurit Marga care e nivelul lui academic. Despre Basescu ce naiba sa mai spunem cand golanul asta sudeaza sticla dupa sticla.

 44. [...] See the original post here: Transcriere conferință de presă vicepreședintele PNL Varujan … [...]