Începând de săptămâna viitoare vom prezenta documentele pe care le-am depus la Comisia Juridică, pentru a-mi dovedi nevinovăţia.

In cadrul dialogului pe care l-a stârnit textului meu anterior, câţiva dintre membrii clubului nostru de bloggeri m-au întrebat de ce nu fac publice pe blog documentele pe care le-am depus la Comisia Juridică pentru a-mi dovedi nevinovăţia. Chiar, de ce nu? Astfel, de săptămâna viitoare vom începe să prezentăm aceste documente şi să le comentăm.   Ar fi trebuit să o fac de mai multă vreme.

58 Responses to “Începând de săptămâna viitoare vom prezenta documentele pe care le-am depus la Comisia Juridică, pentru a-mi dovedi nevinovăţia.”

  1. Filip G spune:

    Ati fost impins cu spatele la zid.Nu va ramane decat atacul,sa va reabilitati in fata opiniei publice.
    In opinia mea ati fost un minbistru bun si nu meritati asemenea marsavii.
    Explicatii merita opinia publica.Institutiile statului au documente si probe,daca le au!?

    • Eu nu sunt cu spatele la zid. Mi se intampla multe alte lucruri foarte frumoase in ultima vreme. Adevarul e ca traiesc doua veti paralele, una in care sunt respectat si mi se intampla lucruri minunate si alta in care B1 Tv si altii ma transforma intr-un infractor.

  2. emi spune:

    Si astrele predispun la aparare, sa fie intr-un ceas bun!

  3. Mihail spune:

    Nu stiu ce o fi fost la B1, insa eu am vazut cateva comentarii la Realitatea.
    Ma rog, nu prea are importanta unde….
    Cat despre actiunea viitoare, a dumneavoastra, de aici, avocatii “cei buni” si-au dat acordul ?
    Intreb, deoarece niste asi in maneca, nu cred ca strica.

    • E interesant ca nimeni nu s-a gandit ca daca dna Bica e prietena cu dna Udrea, operatiunea DIICOT impotriva mea putea avea un substrat politic. Mai ales ca povestea a inceput dupa ce Videanu a anuntat ca vrea sa candideze la presedintia Romaniei din partea PD. Pe vremea aia dna Udrea mai era inca in PD. Dar de ce sa te gandesti la posibilitatea asta? Mai bine sa murdaresti unde poti.

      • elenick spune:

        Eu m-am gandit! Cam de cand au aparut pozele de la Paris cu “talentata doamna Bica” (ati vazut filmul “Talentatul domn Ripley”?) , m-am gandit ca e “mana” Udrei, adica a lui Basescu. Acum, din “marturisirile” Mitei Baston, pare ca scenariul a fost scris la SRI iar regizorul este celalat “talentat” – d-l Coldea. Plauzibil deasemenea, ca si versiunea ca adevarata “tinta” este Ioan Nicolae (eventual si Videanu) caruia i se vaneaza averea, nu vinovatia, subminarea economiei, bla, bla, bla. Dumneavoastra sunteti “colateral”, ce sa va ia? un autograf?

        Puzzle-ul are inca piese lipsa, vom vedea care varianta se contureaza…

        Excelenta decizia dvs. de a face publice documentele care limpezesc lucrurile, le pot citi si oamenii de meserie, economisti, juristi,etc, care inteleg “cu capul lor” tot procesul, nu “mestecat” de altii!

  4. Kronstadt an der Graft spune:

    Cu Dumnezeu înainte, să fie într-un ceas bun. Dintr-o mizerie ca cea care fermentează acum poate să iasă o schimbare în bine ce nu s-a văzut. Mai ales cu binecuvântarea fraților noștri de peste Atlantic. E nevoie de politicieni curați și dacă mai au și experiență e perfect.

  5. Filip G spune:

    Maestre propun un troc moral cat de cat acceptabil.
    Inlocuirea lui Tariceanu cu Geoana la presedentia Senatului in schimbul sustinerii motiunii pentru trantirea guvernului Ponta.

    • Kronstadt an der Graft spune:

      Tăriceanu a fost pentru Ponta un fel de locțiitor de PNL în fața alegătorilor din 2012. Ponta în fanteziile lui a sperat că cu liberalii tăriceniști câștigă ceva la alegeri. Acum îl doare-n bască de Tăriceanu și ai lui, pe moment vede doar că i se subțiază perspectiva de a sta la putere. Fie vorba între noi, Ponta nu e ahtiat după putere, obiectivul lui e banul, indiferent de unde vine. Căpiat după putere este socrelu, colectorul de alice.

      • Filip G spune:

        Geoana merita o revansa astfel se creeaza polarizarea PSD in doua entitati.Tary dispare din imaginea publica si e perceput ca partid afiliat PSD-ului.
        Crin e razbunat pentru marlania facuta de Tary.
        Nu doresc sa dezvolt subiectul dar aceasta schimbare aduce noi perpective PNL-ului fara a negocia cu tradatorii din PRL……..

        • Ce anume ai spus ca merita Geoana? Revansa? Dar noi, care l/am mai carat cinci ani in spinare pe Basescu? NOi ce meritam?

          • Filip G spune:

            Revansa de a fi al doilea om in stat,superior lui Ponta.
            Filozofia mea e mai complicata si nu merita expusa in intregime aici pe blog.

          • Dar in clipa in care construim stabilitatea tarii pe tot felul de tendinte centrifuge si pe resentimente, ce fel de stabilitate e aceea?

          • Filip G spune:

            Aceasta mutare ajuta indiferent daca MOTIUNREA trece ori nu.
            De multe ori nu explic pentru a nu da ideei.Unii sunt platiti pentru asta.Aici trebuie doar sa citeasca printre randuri……….

          • Filip G spune:

            Stabilitatea tarii se face prin legi morale si drepte.
            Fara traseisti politici care dupa ce au castigat un mandat isi fac propriile aranjamente.
            Traseismul politic trebuie sa dispara,atunci o sa fie stabilitate.

      • Inca mi-e greu sa cred ca Tary ar putea sa joace un astfel de rol. Am fost impreuna mai bine de doua decenii.

    • Inlocuim traseistii lui Buc din 2010 cu traseistii nostri. Si ne mai si mandrim cu asta.

  6. Valeriu Mangu spune:

    Articolul “Ce a înțeles dl. Varujan Vosganian din principiul prezumției de nevinovăție?”, pe:

    http://ascunzisuri-constitutionale.eu

    • Filip G spune:

      @Valeriu Mangu,
      dl,Varujan nu pledeaza in fata instantei ci pledeaza in fata cetatenilor votanti demontand acuzele aduse.
      Reabilitarea morala in ochii cetatenilor dupa acuzele facute doar asa se poate realiza,
      Deci nu ai inteles nimic din acest demers,oare de ce ma mir?

    • Kronstadt an der Graft spune:

      Prietene, într-o țară cu nivelul de cultură scăzut sistematic de diriguitorii aflați vremelnic la putere, nu pentru a forma un corp de alegători ușor de manipulat ci pentru că și-au urmărit interesele cu orice preț, și cu o clasă politică declasată, e greu să mizezi pe bunul simț. Ca să eviți formulele de genul “las-că știm noi” e bine să vii cu probe irefutabile și la propriu și la figurat. Chiar și așa vor fi unii care… și din când în când nasc pui vii.

    • Valeriu, ori nu pricepi, ori te faci ca nu pricepi. Eu nu sunt in fata unui tribunal, ci in fata opiniei publice. M-am saturat sa fiu tratat ca un infractor pe degeaba. Asa ca, te rog, las-o pe asta cu prezumtia sau spune-o la altii care ma fac in toate felurile. Din fericire cei care ma respecta sunt mai multi decat cei care au insomnii din cauza imunitatii mele. De ce nu ai reactionat cand un judecator de la CSM a spus ca Parchetul poate reveni cu o cerere similara, desi asta e impotriva tuturor legilor tarii?

      • Valeriu Mangu spune:

        @ Varujan Vosganian

        1) Daca te referi la dl. Horatius Dumbrava, vei gasi pe blog un articol consacrat special alegatiilor sale neconstitutionale. Dar, fa-mi, te rog, legatura cu afirmatia la care te referi, sa vad exact despre ce este vorba.
        2) Daca simti ca trebuie sa-ti dovedesti nevinovatia in fata opiniei publice inseamna ca simti ca aceasta te acuza. Dar – vai! – procurorul este reprezentant tocmai al opiniei publice, mai precis spus, in activitatea judiciara, reprezentant al (intereselor generale ale) societatii – v. art. 131 alin. (1) al Constitutiei. Asa ca a te disculpa in fata opiniei publice inseamna acelasi lucru cu a te disculpa in fata procurorului.
        3) Pentru mine, cetateanul Mangu, esti in clipa de fata nevinovat, asa ca n-ai de ce sa te disculpi. Dar, desigur, poti sa faci ceea ce ai anuntat si, daca nu m-a lasat memoria, ti-am sugerat acum ceva vreme aici, pe blog, atat ca impactul va fi, dupa cum observa cineva mai jos, la nivelul opiniei publice egal cu zero.

    • epolitikon spune:

      O voma de articol scris de un expert in logica, a carui mare realizare in viata este ca se masturbeaza la fel de rapid si cu stanga.
      In ceea ce priveste dovedirea nevinovatiei pe net, a mai fost unul, Nastase care a scris sute de articole pe blog, carti, dar in final l-a trimis acasa si CEDO. Un bulangiu care nu a scris nicio data un mare MULTUMESC la adresa justitiei ca a scapat doar cu vreo 20 de luni de puscarie.

  7. Vad ca numele meu iar apare in guverne din umbra, mai ales la MInisterul Economiei. Ma simt onorat, dar trebuie sa fac o precizare: un astfel de guvern din umbra al PNL nu exista. Asadar, eu nu am cum sa fac parte din el.

  8. mihail spune:

    @Filip G.

    1. Nu este deloc bine ca puterea sa fie detinuta de o singura parte.
    Tocmai de aceea americanii au shurubarit situatia in asa mod încât puterea politica sa fie impartita. Ei au invatat lectia din Ungaria.
    Degeaba stai cu capul in stup, scoate-l de acolo, casca ochii si priveste. Invata.
    Nici in avantajul cetatenilor nu ar fi bine ca toata puterea sa fie intr-un singur cos.
    Apoi Johannis are un CV dubios: avere neexplicata, trădător de prieten. GhiNNion.
    2. Domnul Vosganian nu va obtine nimic publicând aici nu stiu ce documente. Tu ai sentimentul ca blogul este accesat de mii, zeci de mii de cititori ?
    Visezi puiule !
    Asa cum viseaza si senatorul. Aici trebuie o campanie serioasa si făcută profesionist. Am eu numărul de telefon al lui Felix Tătaru.
    Dar, se stie, armenii e zgarciti, au arici la buzunar.

    • mihail spune:

      Filipe, era sa uit. Eu nu am nicio nevoie de un nou guvern PDL !

      • Filip G spune:

        Numai cand il vad pe Ponta cum se impauneaza ca are majoritate confortabila.
        A avut majoritate confortabila si in USL si tot degeaba si-a batut joc de ea.
        Prin preluarea presedentiei de catre Geoana puterea se echilibreaza.
        Nu mai ramane toata PSD-ului in Parlament.Sa nu spui si tu ca Tary e liberal ca ma supar rau.
        Ponta sa guverneze facand echilibristica pe sarma fara plasa de siguranta.O majoritate ce sustine guvernul nu e treaba Opozitiei e treaba PSD cum o realizeaza……….

    • Filip G spune:

      Uite de exemplu eu doresc sa vad cum sta treaba din unghiul celui care a fost acuzat ca a subminat economia nationala pastrand locuri de munca si incasand penalitati la bugetul de stat…………
      La punctul 2 eu spun doar atat;
      Exista o retea a PNL-ului care poate distribui link-uri pe Facebook cu punctul de vedere a lui VV,e la indemana PNL.
      Sigur ca o sa fie cateva voci care o sa spuna ca PNL e imaculat si nu doreste sa se amestece in aceasta ciorba.
      Pana una alta institutia Parlamentului a dat un verdict,sa-l respectam.
      Aaaa,nici Parlamentul nu-i imaculat,pai atunci sa nu respectam nimic in tara asta………..

    • Onoarea mea nu e pasta de dinti, sa fac marketing.

  9. Pacala spune:

    @vv
    Daca vreti viata linistita nu mai intrati in nici un guvern. E mai sanatos asa

  10. Valeriu Mangu spune:

    @ Varujan Vosganian

    Mai sus este postat un text semnat “epolitikon”. Poate merita sa-l citesti. Asta este “opinia publica” in fata careia doresti sa-ti dovedesti nevinovatia?

    • Pacala spune:

      @Valeriu Mangu,
      Tu iti promovezi blogul si articolele tale aici, pe blogul lui @vv. Neobligat de nimeni. Oamenii au bunavointa sa incerce sa citeasca, si iti dau feedback negativ.
      Vrei sa fii apreciat, incearca cu alt auditoriu, nu cel de pe blog. Poate ai succes.
      Cat despre forma in care primesti feedback, asta este alta discutie.

      • Valeriu Mangu spune:

        @ Pacala
        Forma reacției arată nivelul de înțelegere. După cum se vede, lipsa contraargumentelor este suplinită de unii umoral și cu formule lingvistice de la periferia societății. Altfel, textul dvs. este corect, cu precizarea că nu caut neapărat aprecieri, ci am semnalat înțelegerea greșită a unui concept.

      • Nu trebuie sa-l descurajezi pe Valeriu. Orice parere conteaza.

        • Valeriu Mangu spune:

          @ Varujan Vosganian

          Mă strădui să evit să-mi dau cu părerea. Caut să formulez concluzii bazându-mă pe logică. Desigur, premisele pot fi câteodată false. Altfel, îți mulțumesc pentru poziția pe care o ai.

          • epolitikon spune:

            Fir-ar!
            Autorul e chiar Valeriu Mangu :) :) :).
            Asta e, nu retrag nimic din ce-am scris. Acel articol si-a batut joc de timpul meu si culmea, mai pretinde si logica cand el de fapt nu prea are de-a face cu subiectul actiunile publice ale d-lui Vosganian care nu trebuie neaparat sa se bazeze pe prezumtia de nevinovatie.

            Poate VV vrea sa-i toarne pe blog si pe altii, poate vrea sa faca misto, naiba stie care-s motivele, omul nu s-a cramponat in prezumtia de nevinovatie ca sa iei matale rahat pe bat ca sa-l vinzi drept vata pe bat.

      • mihail spune:

        “Oamenii” adica si Inaltimea Mea, nici nu se uita la ceea ce scrie acest nene care se crede smecher.

  11. emi spune:

    Acuzaţii am auzit pe toate televiziunile de ştiri, şi fix în aceeaşi formulare, insinuantă, ameninţătoare.
    De aceea am presupus că e din nou lucrătura serviciilor, doar acestea pot fi numitorul comun al tuturor televiziunilor noastre, fără opinii “de casă”.

    • emi spune:

      Când eşti băgat sistematic în aceeaşi oală cu personaje precum Videanu, deşi deciziile tale politice au fost transparente şi forţate de situaţia socială, este clar că interesele nu sunt justiţiare ci de interes politic. VV nu trebuie să lămurească procurorul, pentru că acesta ştie perfect despre ce este vorba, domnul senator trebuie să explice cum o intenţie corectă poate fi interpretată în fel şi chip.

      • emi spune:

        Prin discursul domniei-sale, domnul Varujan Vosganian se adresează societăţii civile, pentru a o forţa să gândească şi să înveţe să ia atitudine împotriva abuzurilor de putere de orice fel.
        Societatea civilă în România este tânără şi încă timidă, dar deja s-a impus la alegerile din noiembrie 2014.
        Societatea civilă are puterea şi obligaţia de a-şi impune democratic modelul societăţii în care doreşte să se dezvolte.

  12. Adam Mares spune:

    Este adevarat ca nu se stie in ce masura poate convinge VV opinia publica sau cititorii blogului (presa poate prelua, de asemenea) ca e nevinovat. Dar faptul ca ar prezenta aici niste documente oricum nu-i dauneaza. Ce pierde daca face asta? Deci e bine sa vorbeasca.

  13. Filip G spune:

    http://www.stiripesurse.ro/6-deputati-de-la-pc-plr-si-neafiliati-au-trecut-la-pnl_946049.html
    Acesti deputati sa ramana INDEPENDENTI,pot sa sutina PNL.Dar in nici un caz nu au ce cauta in PNL.
    Curvasaria practicata de Basescu pentru formarea de majoritati trebuie sa dispara.
    Alfel e un perpetuum mobile…………..

  14. Filip G spune:

    http://www.stiripesurse.ro/exclusiv-lista-scurta-a-senatorilor-plr-vehicula-i-catre-pnl_946052.html
    Cat despre Daniel Barbu nici macar in gluma sa nu apara pe listele sustinatorilor PNL.
    Sa faca cum il ajuta Dumnezeu,votantii PNL nu au vevoie de asemenea sustinatori………..