O! sfântă delaţiune…

Astăzi ar fi trebuit să continui cu chestiunea administraţiei, dar mă opresc o clipă, căci postarea unuia dintre blogerii nostri cei mai respectabili mi-a atras atenţia. Mai exact, m-a alarmat. Lupta pentru dreptate trebuie să întărească un popor şi nu sa-l vlăguiască, să-l elibereze şi nu să se transforme într-o presiune administrativă şi mediatică. Ori eu constat că de la o vreme incoace lupta pentru dreptate se transformă într-o nouă revoluţie culturală, cu accente istericoide şi fanatizante, cu execuţii în grup şi în public spre distracţia populară. Iar când bloggerul nostru propune nici mai mult nici mai puţin decăt, citez: “legea recompensarii celor care sesizeaza fapte de coruptie ori prejudicii la adresa statului” îmi dau seama că lucrurile riscă să depăşească limitele controlabile. În clipa în care delaţiunea se recompensează, festivalul “Cântarea României” se va generaliza. Vă imaginaţi ce se va întâmpla când oamenii vor începe să se pârască unii pe alţii pe bani?!? Vă închipuiţi ce adevăr va fi acela care va fi produs de oameni intimidaţi (cum se întâmplă azi) sau de oameni plătiţi (cum se propune)?!?

Ştiu că distracţia e mare, dar treziţi-vă, dragii mei!

187 Responses to “O! sfântă delaţiune…”

  • Kronstadt an der Graft spune:

   Că veni vorba, sunteți în măsură să înțelegeți cel mai bine anumite aspecte și în același timp sunteți și neîregimentat politic, deci fără obligații ipocrite. Ce se întâmplă cu combinatul în care se produce apa grea de la Turnu Severin? Din câte știu era unul dintre cele mai bune combinate de acest fel din lume. Și pe ăsta vor să-l submineze din interior trădătorii din aparatul de stat? Vor să-l distrugă prin falimentare așa cum a fost distrusă industria românească? Nu se mai satură?

 1. vasile a. spune:

  @sorin gyorgyfalvi
  Te citez” si spun ca daca miine poimiine veti ajunge dumneavoastra in situatia lui Fenechiu nu voi avea nici un gram de compasiune fata de soarta dumneavoastra…”Daca acest paragraf te caracterizeaza atunci sincer te compatimesc.Ai acumulat atita ura si venin incit esti incapabil de sentimente positive si in consecinta nu vei putea niciodata sa fii cu adevarat fericit.Studiile lui Balby si ale lui Goleman au aratat ca insesibilitatea afectiva care caracterizeaza psihopatia se structureaza in copilarie(cu ocazia socializarii primare) la copii care nu beneficiaza de afectiune.Cu alte cuvinte copilul care nu primeste iubire nu va fi capabil ulterior sa ofere iubire,afectiune si compasiune. Dupa incrincenarea si lipsa de indoiala “(EU AM DREPTATE”) care rezulta din postarile tale cred ca nu ai avut o copilarie fericita.
  @mihail
  Nu te face ca nu ai inteles.Eu nu am vorbit de opera lui Liiceanu ci de una din activitatile sale anume cea de editor.Vrei sa stii cum a aparut editura,cum s-a dezvoltat si cum si-a onorat obligatiile fata de majoritatea autorilor si traducatorilor? Asta fara sa neg ca este o editura foarte buna.

 2. mihail spune:

  @ Vasile A,

  Odata, te rog sa mă ierti, insa este posibil ca sa fi citit postarea respectiva pe monitorul masinii, pe fuga, fiind in mers.
  Nu m-am facut ca nu inteleg, asa am receptionat eu postarea ta.
  In opinia mea, dolmnului Liiceanu nu-i trebuie vreo proptea prezidentiala.
  Nu cunosc foaia lui de parcurs secreta, cea nevăzută. Insa apreciez ceea ce ei editează si ceea ce-i iese lui pe gura. Sigur, a avut si momentul penibil, cel cu ungerea corpului personal…dar asa sunt uneori creatorii de arta, mai ciudati.
  Cat despre opinia lui despre necesitatea timbrului, eu achesez la aceasta opinie. Uite, acum trebuie sa cumpăr câteva carti, cântăresc foarte bine ce comand si ce poate sa mai astepte. Evident ca le-as cumpăra acum pe toate, dar banutii sunt status cati sunt ( he-he-he, dictarile fiind plătite prost).
  Sa traiesti !

 3. vasile a. spune:

  @sorin gyorgyfalv
  Nu am nici cea mai mica intentie sa salvez ceva ce dovedesti ca nu ai(Suflet).Eu am facut o constatare si mi-am manifestat sentimentele.Chiar sa dau acatiste e prea mult si in plus nu stiu daca meriti.Cu mir nu mai incerca.Puterea mirului deriva din credinta si nu are efect la atei si liber cugetatori