Fundamentalismul nu poate fi fundament pentru nimic

Am fost, încă de la fuziunea PNL cu UFD, adeptul trecerii la PPE. Am început, împreună cu Crin Antonescu şi cu George Flutur un prim dialog cu Uniunea Democrat-Creştină din Germania. Nu am avut suficient sprijin în PNL, cel mai tare s-a opus,  din motive lesne de înţeles, Călin Tăriceanu,. El activa de multă vreme în Internaţionala Liberală şi avea, pe atunci, chiar şi o funcţie de conducere în organizaţia aceea. Între timp lucrurile s-au complicat.

PD, marginalizat în Internaţionala Socialistă, şi-a găsit un debuşeu în PPE, care nu mai avea pe vremea aceea niciun reprezentant serios printre partidele româneşti, iar relaţiile PNL cu PPE s-au tensionat, culminând cu vara anului 2012, când PPE a fost de-a dreptul ostil liberalilor din România. Sunt şi acum convins că dacă PNL ar fi intrat în PPE in 2003, istoria României s-ar fi scris altfel. Ideologic vorbind, PNL, cu tradiţia sa anticomunistă, era mai aproape de populari şi prezenţa sa acolo ar fi îngrădit mult spaţiul de manevră al PD şi al lui Traian Băsescu care, probabil, nu ar mai fi câştigat mandatul următor. Dar istoria s-a scris altfel şi nu are rost să mai facem speculaţii.

Suntem acum într-o situaţie cu totul diferită. PNL, care ar fi putut, în 2003, să fie o prezenţă demnă în PPE, a intrat acum pe mâna PDL, oarecum cu coada între picioare. Poziţia foştilor pedelişti este, firesc, incomparabil mai influentă decât a peneliştilor. Vechii liberali pierd în faţa pedeliştilor în plan extern, tot aşa cum pierd şi în plan intern. Comportamentul de azi al PNL riscă să semene cu cel al PDL de acum trei-patru ani. O intoleranţă, un fundamentalism pe care PNL nu le-a avut niciodată contaminează rândurile liberalilor. Dar fundamentalismul nu poate fi, ca să zic aşa, fundament pentru nimic.

Un exemplu este ceea ce se întâmplă zilele acestea cu Norica Nicolai şi Renate Weber. Privind prima linie a PNL (vechi), se constată cu uşurinţă că cele două doamne au un calibru politic ce le individualizează. Iar faptul că au ales să rămână la ALDE ar putea fi, în condiţii normale, socotit un avantaj pentru PNL (şi pentru România) , căci reprezentarea ţării e mai diversă şi, astfel, lobby-ul mai eficient. Cu toate astea, PNL a ales să le excludă pe cele două doamne. Reprezentarea în Parlamentul European a PNL devine şi mai asimentrică, în favoarea foştilor pedelişti, în timp ce rândurile  vechilor penelişti slăbesc şi mai mult.

Interesant este că vechii liberali speră să-şi recâştige poziţiile cu sprijinul Parchetului, care să înceapă să cosească şi pe pajiştea pedelistă.

113 Responses to “Fundamentalismul nu poate fi fundament pentru nimic”

  1. Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    Trebuie musai ca sa-l pupi, dar greseala este a mea, eu am pacatuit.
    Hai sa lasam chestia aia ingropata, sa nu mai facem vorbire. Are dreptate, chiar nu are rost.
    Parca eu nu as fi pacatuit.
    Hai fugi de-l pupa !

  2. Mihail spune:

    Nu reusesc sa fac diferenta dintre cele doua mari grupuri. Presupun ca este vorba, mai mult, de nuanta, decat de ideologie.
    Insa, personal, am avut incredere auzindu-l pe domnul Crin Antonescu facand vorbire despre aceasta mutare. Cu atat mai mult cu cat, sotia dumnealui, este chiar acolo, in “buricul” european.
    Faptul ca si alti penelisti vechi, printre care si dl. Vosganian a optat pentru aceeasi miscare, insemneaza ca asa trebuia ca sa se intample.

    Cat despre excluderea celor doua doamne, stiu si eu ? O pun mai mult pe nevoia de disciplina consfintita din PNL, de nevoia de “dreeepti ” !…de ascultare consfintita.
    Toate la un loc, ar putea avea un nume: ” peneleul lucrului bine facut ” !

  3. lordul john spune:

    @VV

    Nu stiu ce sa zic, dar vorba comentatorilor de fotbal: PNL nu joaca nimic!

    • emi spune:

      PNL nu mai are “antrenor” potrivit, schema tactica, si mai ales motivatie. E ca si cum ai amesteca jucatori latini cu jucatori nordici, toti tineri si individualisti dornici de afirmare, si nu ai antrenor care sa poata omogeniza echipa. Evident ca sunt eliminati jucatorii vechi, fiind acuzati ca incetinesc echipa, pentru ca trebuie sa existe si Acarul Paun. Totusi cei vechi stiu ce inseamna munca in echipa.

  4. emi spune:

    Fundamentalismul si liberalismul sunt chiar antagonice, se anuleaza reciproc, si neantizeaza partidul, asa cum s-a intamplat in PD-l.
    Cine nu invata din greseli, le repeta la infinit.

  5. mihail spune:

    Probabil domnul Vosganian simte nevoia de a se solidariza/asocia cu cele doua doamne. In definitiv, la toti trei li s-a dat viteza.
    Asta e !
    ….insa, acum cei trei pot face un partid, un nou partid.

    Odata cu plecarea domnului Crin Antonescu, cei noi sositi la butoane, Cooperativa(atât cat ea a mai rămas) isi cauta propriul drum.
    Este haos.
    Insa, pe ei chestia asta nu-i deranjează.
    Este posibil, ca dupa plecarea lui Crin si PNL sa se înscrie in noile tendinte ce se manifesta in lumea partidelor prin Europa.
    Adica, sa dispara.

    PNL cu Crin Antonescu avea culoare, era vocal, avea personalitate, identitate si consistenta….era o mândrie pentru penelisti.
    Acum, dupa plecarea lui, dupa ce penelistii au vazut ca se poate, cum se poate, cum poate fi un PNL frumos….compara cu ceea ce este acum.

    Ce motiv ar mai fi, astăzi, ca sa votezi PNL ?

    • Adam Mares spune:

      Erau oameni cu personalitate în PNL. Ce să faci cu Gorghiu, o proastă ușuratică, dominată doar de dorința de parvenire? Un fel de Elena Udrea mai spălată…

    • Adam Mares spune:

      Erau oameni cu personalitate în PNL. Ce să faci cu Gorghiu, o proastă ușuratică, dominată doar de dorința de parvenire? Un fel de Elena Udrea mai spălată…

    • Adam Mares spune:

      Erau oameni cu personalitate în PNL. Ce să faci cu Gorghiu, o proastă ușuratică, dominată doar de dorința de parvenire? Un fel de Elena Udrea mai spălată…

      • Adam Mares spune:

        Nu pot decât să am un fel de delectatio morosa că am citit-o imediat, de la început, când unii o ridicau în slăvi pe aici. :P

      • Adam Mares spune:

        Nu pot decât să am un fel de delectatio morosa că am citit-o imediat, de la început, când unii o ridicau în slăvi pe aici. :P

        • Mihail spune:

          @ Adam Mares,

          eu ma indoiesc ca madame Gorghiu este mai spalata decat doamna Elena Udrea.
          Asa cum ma indoiesc, ca aceeasi Gorghiu, are o viata sexuala, acolo cat de cat, pe minim.
          Ca atare, ce motive ar avea ca sa se spele atat de des ?

          • emi spune:

            Apa ne reconecteaza cu energia electromagnetica a pamantului, ar fi normal ca oricine sa aiba nevoie cat mai des de un contact masiv cu apa (impamantare):
            “O alta solutie pe care majoritatea dintre noi o folosim fara sa ne dam seama este dusul. In timp ce facem dus, suntem in contact cu energia pamantului prin apa care curge prin tevile ingropate in pamant, aceasta fiind si una din explicatiile pentru care ne simtim asa de bine la dus si chiar este locul unde avem inspiratie si ne vin tot felul de idei.”
            http://viataverdeviu.ro/impamantarea-cea-mai-mare-descoperire-medicala/

          • Adam Mares spune:

            Termenul era folosit metaforic. Nu mă interesează viața sexuală, ultima dată citisem undeva că are un iubit mai scund decât ea. :P

      • Stefan spune:

        Dar de unde stii ca e mai spalata?!

        • Adam Mares spune:

          Bănuiesc că n-a fost chiar prostituată, ca Udrea. Sau a practicat o prostituție mai selectivă. :P

        • Adam Mares spune:

          Bănuiesc că n-a fost chiar prostituată, ca Udrea. Sau a practicat o prostituție mai selectivă. :P

  6. alexis spune:

    Eu am mai scris aici despre acest subiect. Ceea ce s-a intamplat in 2014 a fost o marlanie. Foarte multi sustinatori ai PNL au votat cu ALDE gandind ca sanctioneaza PPE pentru ceea ce a facut in 2012. Ulterior dnii Antonescu si Iohannis (demisionari) au decis ca am fost niste prosti si de fapt am votat cu PPE. Pana si Basescu a fost mai corect si a facut miscarea inainte de alegeri. Cele doua doamne au caracter si au inteligenta, ceea ce, cred din ce in ce mai mult, ii lipseste dnei Gorghiu si au ales sa nu isi schimbe parul ca lupul. Pentru asta le respect.
    Iar faptul ca PNL o ia razna se vede din pozitia partidului in cazul Rarinca. Liberalismul are ca principiu fondator apararea individului in fata abuzurilor statului. Privite din aceasta perspectiva sustinerile unor lideri PNL sunt iesite din orice fel de logica a bunului simt,

    • Vad ca Orban a fost mai nuantat la Antena 3.

      • elenick spune:

        Un bun motiv sa fie “zburat” din partid in perioada urmatoare!
        :)

        • Mihail spune:

          …poate “cineva” a aranjat ca vechii peneleului sa tot zboare din “Partidul meu” si sa formeze, in curand, un real PNL.
          Lasa ca numele nu conteaza.

          In acest moment sunt “pe liber” un presedinte, vreo doi vicepresedinti, doi-trei membri grei.

    • epolitikon spune:

      Liberalismul din prezent consta in a acapara puterile statului in vederea savarsirii de abuzuri :)

  7. Shadow spune:

    @Dle Vosganian
    trecerea pnl la populari peste noapte a fost cea mai mare magarie politica din Romania ultimilor 25 de ani.
    Popularii sunt o “struto-camila” in UE. Un amestec “vulgar” si aberant de stanga si dreapta ca sa iasa “numarul” cum trebuie. ca sef de comisie europeana barosso si oamenii sai din ppl care au ajuns comisari au fost un drezastru pt politicile uniunii.
    Pnl a incetat sa existe pt mine atunci. Nu mai votez pnl.
    Ce face azi pnl-ul slab pregatitei dar atat de arogantei gorghiu si al “vupoiului” blaga se vede de la mare distanta. E mizeria invatata si promovata de partide de tip pd sau psd.

    A fost o greseala ca ati sustinut trecerea la ppl, restul, oamenii precum antonescu si flutur nu ma mira. Ma mira insa pozitia dvs.

    • De ce te mira pozitia mea? In 2003 lucrurile erau cu totul diferite. Atunci ar fi fost o miscare buna sa trecem la PPE. Repet, istoria Romaniei ar fi fost alta, adica mai buna, iar PNL nu ar fi ajuns in situatia ingrata de acum.

      • Shadow spune:

        Dle Vosganian
        ma mira pt ca discutam de ideologii si curente. Grupul popular este si era si in 2003 o struto camila. Stiu vorba romaneasca cu “fratia cu dfracul” pt a trece puntea dar sunt niste limite orisicat.

        • emi spune:

          Si ALDE cu majoritatea partidelor muncitoresti este curat liberal???

          • Shadow spune:

            Partide muncitoresti? Cred ca nu te-ai uitat bine la grupuri, astia sunt la ppl ca de aia este struto-camila. De exemplu partidul lui barroso fost “maoist” in tinerete (ca doar era dat de argument de catre pd in momentul intrarii lor “glorioase” in ppl).
            Asa ca chestie i s-a tras una peste “ochisori” lui crin:
            http://inpolitics.ro/guy-verhofstadt-matura-pe-joc-cu-antonescu-bigam-politic-neloial-electoratului_18430721.html
            Sa “siluesti” voturile celor care te voteaza trecand la ppl-ul care prin pottering, martens si daul (toti elefanti politici in tarile lor care nu se mai “alegeau” altfel) te-au atacat aberant in perioada guvernarii tariceanu si dupa e de PORC. Mare “porc”.

          • emi spune:

            Pentru cine nu stie, “democrat” inseamna centru stanga.

          • Shadow spune:

            @emi
            numai lozinci. Vezi “ideile” pe care le vehiculeaza. Masoara ponderea intre libertate si egalitate si asa masori stanga dreapta nu cu lozinci.

          • emi spune:

            ALDE se depopuleaza tocmai din lipsa de constanta politica, cand stangistii sunt dezamagiti si pleaca (vezi partidele italiene), cand partidele de dreapta nu se simt sustinute ideologic. Asa se intampla cand se amesteca, pardon unifica, partide liberale cu partide muncitoresti (ALDE cu PED), si se voteaza cand cu stanga, cand cu dreapta. Dar pentru tine nu conteaza cum se voteaza, ci ce scrie in titlul partidului. Chiar si titlul e duplicitar!

          • ALDE se depopuleaza pentru ca liberalismul e tautologic in UE. Intzr+un fel, toti sunt liberali, caci UE se intemeiaya pe valorile democratiei liberale. Eu am propus in 2010, la congresul de atunci, un text care vorbea tocmai de liberalismul postintegrare.

  8. emi spune:

    M-am intrebat de multe ori pe ce criterii l-a numit TB premier pe CPT, acum stiu: trebuia sa indeparteze PNL de PPE.
    Se pare ca singurii strategi ai Romaniei sunt cei inregimentati la fosta Securitate, si isi fac treaba profesionist.

    • TB l-a numit pe Tariceanu remier pentru ca a fost o intelegere intre partide.

      • Mihail spune:

        @ emi,

        okay, ai gasit si pentru acest caz explicatia corecta.
        Ia uite, nu mi-ar fi trecut prin cap.
        Las-l pe armean cu “intelegerea dintre partide”, stiu este o prostie, vrea doar ca sa te abureasca. Te inteleg.

        Acum, pentru ca stii bine, spune-mi de ce atunci cand actionez rubinetul cu bulina rosie pe el, curge apa calda ?

        • emi spune:

          N-am robinet cu buline, in lumea in care traiesc eu spre maxim dreapta e apa foarte rece, spre maxim stanga e apa foarte calda. Pentru stangaci se poate si invers.
          CPT a convenit tuturor, inclusiv PSD, pentru ca avea educatie solida comunista.
          Nu ma abureste nimeni, stai linistit, chiar daca uneori tac, foarte rar e adevarat (imi mai amintesc si eu de diplomatie, si tac de dragul lui VV). Asta nu inseamna ca ma abureste…

          • Shadow spune:

            educatia solida comunista o poti imputa lui iliescu, basescu, nastase, roman, blaga, macovei, boc, etc dar nu lui tariceanu. Tariceanu nu a fost niciodata un sustinator al comunistilor nici ideologic nici “practic” economic.

          • emi spune:

            Toti cei care am facut scoala inainte de 1989 am avut creierul spalat in scoala, doar ca unii am avut sansa sa mai recuperam ceva obiectivitate in familie.
            Poate ca CPT nu era fanatic comunist, asta nu il face spirit liberal. Dovada atasamentul exagerat fata de ALDE, si sustinerea incredibila si repetata a PSD.

          • Shadow spune:

            @emi
            spui prostii. Eu nu am avut creierul spalat de comunisti chit ca am facut scoala atunci sub comunisti. Eram de origine nesanatoasa oricum.
            tariceanu are spirit liberal iar atasamentul sau la ALDE nu schimba nimic din asta.
            Vorbesti de sustinerea psd acum. Nu s-a urcat pe scena cu seful psd la Timisoara de exemplu sa il sustina. Nu are cum sa sustina pnl-ul actual cu non liberalii ramasi veniti din pd si cu fostii asa zisi liberali de tip antonescu, gorghiu, iohannis etc si care schimba de pozitie in functie de “interese”.

          • emi spune:

            Daca intre scoala si casa nu ai simtit nicio diferenta, inseamna doar ca ideile erau complementare, cu aceeasi directie si sens. De fapt se observa lejer si acum sensul ideilor care te anima.
            Eu traiam in lumi paralele, la fel ca multi altii, care stiu exact ce anume si-au dorit dupa Revolutie… in nici un caz socialism cu mici concesii capitaliste.

          • Shadow spune:

            @emi
            habar n-ai ce educatie am avut eu si nici prin ce experiente am trecut. Am sustinut eu ca intre “scoala si casa” nu erau diferente? Nope. Intamplator eu am fost revolutionar si mi-am riscat viata la revolutie si nu nu am cerut nici “drepturi de revolutionar” pt ca nu consideram ca am facut ceva deosebit si am refuzat “legitimatie” de revolutionar care iti taia printre altele si impozitele.
            Tu ce ai facut practic?

          • emi spune:

            Se vede cu ochiul liber cat esti de revolutionar.

          • Shadow spune:

            @emi
            se vede cat esti de prost crescuta

  9. elenick spune:

    d-le VV,

    Fundamentalismul liderilor PNL din prezent este si el de parada, nici macar nu este un “fundamentalism” autentic. Eu ii banuiesc de lipsa crasa de idei si capacitatea intelectuala de a genera idei politice. Acesti opameni care au facut COMPROMISURI ULUITOARE , IMPARDONABILE SI DE NEUITAT, au tupeul sa creada ca lumea a uitat de mizeriile in care s-au balacit pana acum si ca, loviti de amnezie, ii vor vota cu 2 maini!

    Evident, o mare eroare, dar se pare ca numai o cazatura cu zgomot ar putea sa il “trezeasca” la realitate, de exemplu, pe acest MEDIOCRU infumurat Predoiu, cel care se vede Premier in pofida tuturor FAPTELOR sale si a informatiilor care circula despre el in piata . A se cititi “spovedaniile” escrocului financiar Cristian Sima, prieten de “golanii” cu d-l Predoiu, a se vedea stransa prietenie cu E. Udrea, careia nu ii refuza nimic (la Gala Bute, era acolo, langa “doamna”, atunci cand era huiduita), a se reaminti “osanalele” aduse lugubrului PM Boc ( ceva sinistru, cum ca “se mandreste” ca face parte din guvernul lui!), a se vedea ascensiunea si “succesurile” d-nei Bica sub ministeriatul lui la Justitie…. si ma opresc aici.

    Despre A. Gorghiu, ce sa mai zicem… mie imi pare eleva mediocra care a invatat papagaliceste o lectie si pe care o turuie repejor, inebunita de spaima ca va fi “intrerupta” si atunci nu mai stie nimic!!! Si se va vedea ignoranta crasa!

    Din pacate oamenii “autentici”, cu personalitate si valoare intrinseca, cu idei si forta a ideilor, sunt marginalizati in PNL si eventual indepartati, ca elemente “periculoase”. Doar un partid securistoido-militarizat are acest reflex si aici, da, aveti dreptate, vechiul PDL face legea la “noul” PNL.

    Vom vedea la alegeri cine isi asuma erorile si “plateste” pentru ele…

  10. mihail spune:

    @ Adam Mares,

    habar n-am avut ca are un iubit.
    Uite, am o idee, as vrea sa stiu daca-si fi iubitul lui emi, ea ar fi mai mica de inaltime decât mine, sau mai mare ??
    Nu se poate ca tu sa nu stii inaltimea lui emi.

    Iti mărturisesc ca am neste gânduri obraznice cu ea, asa încât parca-parca m-as implica. Oleaca.
    Pot chiar trage o fugutza in Italia, sa mă mobilez cu niste floricele si apoi sa sun la usa palatului ei.
    Chestii de astea.

    • Adam Mares spune:

      @emi este scundă. Nu știu cât de înalt ești tu. Baftă la curtat! :P

    • emi spune:

      Io ho detto gia que adesso non sono mai in Italia, ma tu puoi andare. Centosessanta senza tacchi.

      • Mihail spune:

        @ Adam Mares,

        Am vreo 1.82 m.
        Okay, daca e micuta nu conteaza, dar mai stii alte detalii tehnice despre dotarile ei primite de la Mama Natura ?
        Ea spune ca are 160 fara tocuri, deci este cumva acceptabil. Ideea care ma infierbanta este aceea ca poarta papuci cu tocuri, ceea ce implica o anumita eleganta, poate chiar si un piciorus frumusel.
        I-am dat cu transleitul pe textuletul ei italienesc, insa prima fraza, a fost tradusa aiurea. Nimic nu inteleg. Poate ca ma duc degeaba in Italia.
        O fi la Braila ?

        PS: mai stiu ca este si blonda. Sic !

  11. Kronstadt an der Graft spune:

    Nu știu dacă e cazul să reamintesc aici ceea ce știe toată lumea dar trăim într-un stat oligarhic, având o oligarhie bine instalată după 1945. În 1989 oligarhia românească a suferit o ușoară fractură dar s-a refăcut în timp scurt. În prezent au fost îndepărtate prin trădare ultimele forme de opoziție oligarhică organizată printr-o formă relativ suptilă de canibalism politic. Cam asta e, restul sunt detalii.

  12. lordul john spune:

    @VV

    Pana la urma poeții (unii dintre ei) au trecut testul indiferentei si blazării audientei!

  13. Mihail spune:

    La Iasi chestia cu Festivalul de poezie nu are cum sa iasa bine atata timp cat in paralel este o alta manifestare “FIE”.
    http://www.fieiasi.eu/

    Acesta si-a instalat o scena imensa in fata Palatului Culturii(dar nu numai), iar amplificarea este pe masura.

  14. Mihail spune:

    @ emi,

    este drept ca sunt defect (sau stricat cum tu ai spune :D ), insa…uite, la chestia cu 3×23 nu m-am gandit.
    O buna parte din noapte, in loc sa dorm, mi-am reprosat propozitia cu 69, ca poate nu trebuia sa o scriu, ca este posibil sa fie o gluma cam exagerata, proasta etc.
    Ma simteam vinovat.
    Dimineata, tu cumva, m-ai scos ! Multumesc frumos.
    Acum, pot pleca linistit la trandafirii mei, este drept cam prea plini de afide. Uff !

    • emi spune:

      Din punctul meu de vedere 69 intra la categoria “preludiu”.
      Mie imi place doar flirtul, tie doar preludiul…
      Vezi, cuvintele pe care le folosim spun multe despre fiecare dintre noi, si fara sa vrem.

      • Mihail spune:

        Daca este sa ma intrebi pe mine, dar si sa ma auzi, cred ca cea mai frumoasa perioada dintre cei doi, este “preindragosteala”.
        Nu neg ca si preludiul poate fi extraordinar, cu conditia ca niciunul dintre cei doi sa nu se gaseasca si sa nu le sta mintea doar la cum si-o “vor trage”.
        Uneori…de ce nu? poate urma chiar nimic.
        Sting, spunea ca el face dragoste vreo 24 ore, fapt pentru care prietenii i-au sarit in cap, criticandu-l ca exagereaza.
        El a revenit explicand ca “totul” poate incepe cu vreo 24 de ore inainte. Poate fi cafeluta adusa la pat, buchetul de floricele, un masaj delicat, micul dejun, dus masina ei la spalat etc…..

        • emi spune:

          Cine a crescut cu dusmanul in casa, ori accepta sa devina victima toata viata, ori se simte mai in siguranta singur.

  15. Mihail spune:

    Germania îl refuză ca ambasador pe Emil Hurezeanu?

    Se confirmă încă un eșec pentru președintele Klaus Iohannis de a numi cetățeni străini în funcția de ambasador? Pe surse am obținut informația că jurnlistul Emil Hurezeanu nu ar fi agreat de ministerul german de externe pe motive legate de biografia sa de dinainte de 1989, când ar fi fost suspect de colaborare? Berlinul se pare că nu are încredere într-un ambasador care nu a avut până acum trei luni cetățenia română, pierdută în anii 80, fără să se încerce recuperarea acesteia, decât atunci când Klaus Iohannis i-a promis funcția de ambasador drept recompensă pentru campania electorală din noiembrie 2014.

    Ministerul de Externe german iar fi transmis transmis lui Klaus Iohannis că jurnalistul Emil Hurezeanu nu e agreat ca ambasador al României la Berlin? Președinția nu a dat încă un comunicat în acest sens. Așteptăm să ne comunice dacă este adevărată informația. Deocamdată nu s-au confirmat la CNSAS zvonurile că Emil Hurezeanu pe vremea studenției clujene și ca avocat stagiar ar fi colaborat cu regimul comunist, drept recompensă, pentru talentul său literar, fiind trimis de Ana Blandiana, prietena boșevicului Gogu Rădulescu, cu o bursă Herder la Viena în 1982 și apoi după două semestre a devenit direct redactor la Radio Europa Liberă, scrie napocanews.ro

  16. emi spune:

    Rusii i-au numit pe postacii platiti “troli”. :)

    • Mihail spune:

      nu stiu…sunt suprins, nu ma asteptam la asa ceva de le germani.
      Or fi gandind, or fi avand informatii precum ca Her Hurezeanu este oleaca agent american.
      Daca pleaca la Germania ca ambasador, s-au dus emisiunile de la ora 21.30 de la DiGi.

  17. Mihail spune:

    Crin Antonescu rupe tăcerea într-un interviu EXPLOZIV difuzat sâmbătă, de la ora 22:00

    Invitatul ediţiei de sâmbătă a emisiunii “Lumini şi umbre”, realizată de directorul EVZ, Dan Andronic, este fostul preşedinte PNL Crin Antonescu. Emisiunea va fi difuzată sâmbătă, de la ora 22:00, şi duminică, în reluare, de la ora 14:00.

    Crin Antonescu vorbeşte, în exclusivitate, despre culisele “întrecerii” cu Klaus Iohannis, în cursa internă pentru alegerile prezidenţiale din anul 2014.

    În interviul ce va fi difuzat sâmbătă seară, de la ora 22:00, pe B1 TV, Crin Antonescu explică de ce a decis să intre şi să iasă din politică.

    Totodată, Crin Antonescu vorbeşte şi despre rezultatele alegerilor europarlamentare din anul 2012 şi despre deciziile care ar fi trebuit luate în partid, după acel moment.

    Emisiunea va fi difuzată în reluare, duminică, de la ora 14:00.

  18. emi spune:

    Sunt foarte suparata pe finala Next star, pe Antena 1, si pe toti pedofilii si perversii care au votat fetita de 8 ani pe falus, drept castigatoare a concursului.
    In primul rand “fetita de opt ani, dans la bara”, este simbol al pedofiliei imaginate, nici nu trebuia sa intre in concurs, nicidecum sa mai si castige…
    Dupa 1976, fetitele o imitau pe Nadia… era un simbol si un model superb.
    Astazi modelul a devenit Emili si dansul la bara…
    Suntem jalnic de pierduti in imoralitate, nici macar Biserica nu mai vede drumul drept. Iar Antena 1 a dovedit inca o data ca se incearca impunerea tiganiei drept model pentru romani: o tigancusa de opt ani la ei e buna de maritat/dans pe falus. Pe mine m-au pierdut definitiv ca telespectator.

    • emi spune:

      Au fost voci superbe, au fost dansatori expresivi, actori si comici talentati… a castigat dansul la bara!!!
      Ma intreb, daca Emili in loc sa imbratiseze falusul, dansa la bara din sport, orizontala, mai castiga?!?!
      Unde sunt psihologii, Biserica, politia, Legea, unde sunt parintii copiilor de azi, chiar vi se pare tuturor ok???
      Morala este definita de modele, iar modelele ni le alegem prin VOT.

      • Adam Mares spune:

        Nu mă uit la emisiuni din astea, nici la Antena 1, așa că habar nu am despre ce vorbești. Dar să dansezi la 8 ani la bară e chiar scârbos!

        • emi spune:

          Pedofilia in Romania este atat de prezenta in familii incat nici nu mai pare de condamnat. Responsibilitatea este spulberata de lipsa increderii in proprii parinti. Ranile romanilor sunt mai adanci si mai rusinoase decat vor sa recunoasca, apar la suprafata in astfel de momente… la VOT!!!

        • Mihail spune:

          sunt cam ciudate alaturarile lui emi ! S-a apucat de yoga, meditatie transcedentala, da tot felul de citate cu mari pretentii, iar acum se zgaieste la productii cu dansuri la bara.
          Ori nu are discernamant, ori vrea si ea sa prinda “miscarea” . O fi invidioasa pe elasticitatea fetitei de 8 ani ?
          Totusi, cum naiba sa te uiti la Antena 1 ?

        • emi spune:

          Povesti cu abuzuri in familie am auzit la fel de multe si in Iasi, de la femei/fete din toate mediile sociale. Eu le recunosc usor, se refugiaza intr-un viciu, devin ori extrem de reci, ori extrem de lascive, nu au incredere nici macar in umbra lor, pedofilia nu li se mai pare un pacat…
          Si evident voteaza dansul la bara!

  19. Kronstadt an der graft spune:

    Din păcate nu ești departe de adevăr emi, în sensul că lipsa de moralitate s-a cam extins peste limite la noi. Mai ales televiziunile încep să dea dovadă de un cinism ce bate spre iresponsabilitate. În timpul ăsta învățământul e o glumă, iar justiția se confundă cu personaje gen Livia Stanciu, intangibile și olimpiene.

  20. emi spune:

    “Pedofilii provin din toate mediile sociale si nu discrimineaza in functie de rasa, sex, clasa sociala sau virsta cind vine vorba de a abuza sexual copiii. Parintii isi imagineaza de obicei pedofilii ca fiind niste oameni batrini si uriti imbracati in treninguri, care se ascund pe dupa tufisuri in intunericul noptii, asteptind momentul bun sa rapeasca sau sa molesteze copiii. Totusi, acesti indivizi provin din toate mediile sociale. Exista un mit larg raspindit ca pedofilii sunt straini de victimele sale dar statisticele abuzurilor sexuale confirma ca 90% dintre victime isi cunosc abuzatorii. Copiii sunt frecvent abuzati de membrii familiei si de prietenii apropiati cum sunt bunicii, tatii, fratii, unchii, verisorii, prietenii mamelor singure, bonele, etc. ”
    http://www.la-psiholog.ro/info/cum-sa-recunoasteti-abuzul-sexual-la-copii

  21. Adam Mares spune:

    L-am văzut pe domnul analist politic Crin Antonescu. :P S-a îngrășat sau buhăit, altfel, la fel de fermecător… ca analist. :P

    • Adam Mares spune:

      Ce-i drept, cică e în “zodia blândeții”. :P

      • Mihail spune:

        @ Adam Mares,

        esti nedrept ! Nu a facut-o deloc pe analistul politic, iar despre ingrasat, se stia asta de ceva timp. Parca vreo zece kilograme. Are importanta ?
        M-am uitat si eu atent, ma voi mai uita inca o data astazi la ora 14, sunt cateva afirmatii care mi-au “scapat”. Nu s-a “buhait” ci pur si simplu s-a retras din acea rigoare a omului politic aflat in “primul rand” .
        Uite priveste-l pe nemtzalau si sa descoperi ce ticuri are. Unul este foarte vizibil, acela de a-si verifica primul nasture de la sacou. Din cauza burtii, are senzatia ca i se deschide fara voie haina.

        Revenind la emisiunea de aseara, a spus foate multe, dar tare alambicat, foarte misterios…criptat. Deasemeni a “semanat” pacea, nu a pomenit absolut nimic despre cooperativa, despre “lucratura”. Din contra, a luat totul aupra sa. Ce vrei mai mult ?
        Dar intr-un singur loc i-a scapat o mica destainuire din interiorul lui, acolo unde face vorbire despre intalnirea dintre el si sas, atunci cand neamtzul razgandindu-se ii spune ca “evaluiaza” posibilitatea participarii la alegerile prezidentiale.

        In rest…ca sa intelegi trebuie sa adaugi si celelalte declaratii, mai demult.
        Totusi am priceput, n-ai inteles mare lucru, asa-i ? :P

  22. Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    era cat e ce sa uit:
    1. nu-i asa ca trebuia, la randul lui, ca domnul Crin Antonescu sa paraseasca lumea politicii aruncand cu kkt in ventilator ?
    Nu-i asa ca trebuie sa se comporte ca si ceilalti figuranti politici din Romania ?
    2. Ai remarcat ca chiar pe la inceputul emisiunii s-a pomenit limpede despre dosarul penal al domnului Vosganian ?
    3. tu judeci un om politic raportandu-l(sa zicem) la domnul Vosganian, pe care tu il consideri un fel de Miss Univers ?
    Adica, daca nu are inaltimea lui, daca nu are barba si par in urechi, daca nu are talia si greutatea lui….iti indisplace total si ca atare nu-l pupi ?
    Oare constiinta domnului Crin Antonescu nu ti-a sarit in ochi ?
    …el, cumva, are decenta de a se retrage din viata politica, nu se “acopera” cu statutul de senator.
    Este decent !

    PS: despre viata lui Crin alaturi de “consiliere” nu s-a vorbit niciodata ceva…este adevarat ca a ajuns celebra canapeaua lui, care se spune ca ar fi tare nebunatica. Toata lumea o incerca in diferite combinatii “nepotrivite”.

    • Emil Mihai spune:

      @Mihail,
      Asa cum am mai spus-o aici Crin este doar un “gargaragiu” (o spun ca unul care l-a votat in doua Congrese , l-a sustinut intens).
      Si aseara a demonstrat ca nu poate trece dincolo de vorbe frumoase. Compari cu Vosganian? Crin nu a scris in astia 22 de ani un concept cap-coada doctrinar; Vosganian are cel putin 2 carti doctrinare despre Dreapta plus faptul ca a elaborat politici la ninvelul comisiilor de specialitate pentru programele de guvernare (pe care Crin le-a desfintat);
      Dau un singur exemplu: Crin spune aseara ca PNL-ul nu avea capacitate organizatorica in teritoriu! Si ce a facut Presedintele PNL incepind cu 2009? A pus toti papitoii in functia de secretar general (Stroe si mai ales Helving) (atributul numirii secretarului apartinea Presedintelui PNL) nu a cakcat prin filiale iar cind le-a chemat la Bucuresti nu a binevoit sa lparticipe la intilniri!Mai mut ,cind a plecat la Cotroceni a lasat partidul pe mina lui Chitoiu iar la listele pentru 2012 au facut Chitoiu si Fenechiu ce-au vrut cu listele; a facut 27 de derogari de la statutul PNL iar acum nu stiu daca din cei 27 mai sint 5 in PNL. A intrat cu bocancii peste filiale si acum constata ca acestea nu au functionat in 2014; era evident ca nu se va obtine 20 % ;si cred ca nici in 2016 PNL nu va trece de 30%!

      • Mihail spune:

        @ Emil Mihai,

        degeaba l-ai tot votat daca nu-l intelegi, daca nu reusesti ca sa treci dincolo de ceea ce el exprima prin cuvinte.
        Aseara, din contra, a fost extrem de concis, extrem de “inchis”…criptic.
        Cine este obisnuit cu discursul sau intelege ceea ce a dorit sa spuna printre cuvinte, virgule si verbe.

        Domnul Crin Antonescu a fost sincer si deschis, asta chiar daca pe tine te deranjeaza afirmatiile sale. Esti prizonerul “tatucului”, nu trebuia sa vina Crin sa rezolve toate problemele. El avea un staf, o echipa.
        Ma rog, ca o buna parte s-a “organizat” intr-o Cooperativa, asta e !

        Nu as cadea in greseala de a-l compara pe domul Vosganian cu domnul Crin Antonescu. In opinia mea, Crin a facut mult mai mult decat sa scrie cele doua carti presupuse de tine.
        A facut imposibilul, “maritand” PSD-ul cu PNL-ul, doua partide situate, atunci, total, diferit. A obtinut pozititii egale, fifty-fifty, ceea ce era oarecum ceva imposibil.
        A fost arhitectul acestei constructii atat de frumoase, insa totul s-a impiedicat atunci cand liftul a ajuns la nivelul cu cinstea, corectitudinea, sinceritatea si cuvantul dat.
        Domnul Vosganian doar a profitat de aceasta constructie ajungand ministru si “ajutand” mai apoi pe cei 6-8 mii de oameni ai muncii.

        Nu i-as compara, inca o data, pe cei doi liberali, avand in vedere ca unul dintre ei a plecat decent, in tacere, fara macar ca sa tranteasca usa.
        S-a lipsit automat de toate beneficiile functiei de a fi al doilea om in stat, de presedinte de partid, de candidat la presedentie…de senator.
        Nu a profitat cu nimic.
        Eu cred ca a fost un om politic corect si cinstit. Foarte cinstit.

        Te rog sa postezi, la randul tau, cateva fraze bine sustinute de fapte de viata, unde sa-mi demonstrezi ca domnul Vosganian a fost la inaltimea increderii sefului sau de partid.

        Uite, hai spune-mi tu daca armeanul avea cartile acelea scrise despre cum viram la dreapta, de ce nu a fost el ales presedintele PNL-lui ??? Ei ?

        PS: astept argumente serioase si pertinente, nu citate (Doamne fereste !) din “Tricolorul” .

        PPS: daca nu stii amanunte despre Fenechiu, mai bine nu te hazarda. Nu este chiar asa cum vezi tu lucrurile de la suprafata.

        • emi spune:

          Vorbiti de dimensiuni diferite ale aceleiasi persoane, unul vorbeste de caracterul omului politic Crin Antonescu, celalalt de calitatea de lider a domnului Crin Antonescu.
          Omul a inteles ca si-a atins limita, ca momentul nu ii este favorabil, si a preferat sa conserve ceea ce a construit.
          Banuiesc si un santaj ordinar, o amenintare la viata fiicei, si de aceea eu ii pretuiesc amplificat alegerea.
          Din acelasi motiv, al pericolului permanent in care se afla marii oameni politici, ii pretuiesc si pe VV, si familia care il sustine, desi sunt cunoscute primejdiile unei astfel de vieti, amenintarile permanente la viata sau bunul nume al persoanei.
          Daca nu ii putem ajuta altfel, macar sa le respectam alegerile.

          • Mihail spune:

            Eu..ii respect pe amandoi, dar mai mult il respect pe domnul Crin Antonescu. Daca-mi permiti ca sa ma exprim asa.

            Crin Antonescu nu a vrut ca sa fie, oricum, parte la viata PNL-lui, plin de noi cooperative, de tradari chiar de la pieteni etc.
            A fost tradat odata de catre Ponta, apoi a doua oara si de catre Iohannis.

            Este greu sa purtam o conversatie despre ceea ce a spus domnul Crin Antonescu atata timp cat cei mai multi nu “aud” ceea ce el tot spune, nu vad decat plecarea lui definitiva, pe care de altfel, nici nu o inteleg.
            Mai aveti o sansa, repetarea interviului, astazi la ora 14.00.
            Cum sa afirmi, cu mandrie, ca tot ce a spus el aseara este o gargara ?

            …vorba unei bune prietene, care-mi scria astazi ca: “il doare la soseta de prostii astia” !
            Sau cum spune filozoful: nu risipi cu margaritare in calea porcilor” .

    • Adam Mares spune:

      Nu-i compar pe cei doi, nu am de ce. Mi-a plăcut Antonescu pentru că nu a avut limbă de lemn, ca om politic, și pentru că era curajos, nu mergea pe val, ci crea el valuri. I-a lipsit însă capacitatea de a-și alege oamenii, prietenii. De aceea, proiectele sale vizionare nu au funcționat. S-a retras fiindcă și-a dat seama că a eșuat. Chiar dacă nu se arată, cred că acum e depresiv.
      Da, mi-a plăcut și pentru că în jurul său nu au existat povești cu “consiliere”. Un adevărat om de stat se face de râs cu chestii din astea.

      PS. VV nu poate fi Miss Univers, că nu-i femeie. :P

    • Adam Mares spune:

      Nu-i compar pe cei doi, nu am de ce. Mi-a plăcut Antonescu pentru că nu a avut limbă de lemn, ca om politic, și pentru că era curajos, nu mergea pe val, ci crea el valuri. I-a lipsit însă capacitatea de a-și alege oamenii, prietenii. De aceea, proiectele sale vizionare nu au funcționat. S-a retras fiindcă și-a dat seama că a eșuat. Chiar dacă nu se arată, cred că acum e depresiv.
      Da, mi-a plăcut și pentru că în jurul său nu au existat povești cu “consiliere”. Un adevărat om de stat se face de râs cu chestii din astea.

      PS. VV nu poate fi Miss Univers, că nu-i femeie. :P

    • Mihail spune:

      @livia,

      sa vii cu o “explicatie” din “Tricolorul”, sa vehiculezi o asemenea suma…chiar ca nu este un semn asupra propriei tale minime dotari intelectuale.
      Nu inteleg ce cauti aici, ramai acolo…si vei gasi explicatii pentru orice.

    • emi spune:

      Cine a platit 100 000 000 euro?
      De unde a avut respectivul/respectiva 100 000 000 euro?
      Un om cu un cont de 100 000 000 euro, nu devine depresiv, nu se imbolnaveste!!!
      Crin Antonescu “s-a buhait” din pricina retentiei de apa, boala a rinichilor, care apare in urma stresului FRICII.
      Crin Antonescu a renuntat de teama, pentru a proteja pe cineva drag, si mie nu imi vine in minte decat gingasa sa fiica!
      JAVRELOR!!!

      • Mihail spune:

        inclin ca sa nu-ti dau dreptate. Pur si simplu nu mai are activitatea pe care o avea in urma cu jumatate de an. Nu mai este seful Senatului, al partidului, nu mai are pentru ce se lupta.
        Este linistit, eu zic(sper) ca are o viata tihnita.

        Insa, nu exclud ca sa ai si tu dreptate, avand in vedere afirmatia sa despre participarea la Prezidentiale a lui Ponta, in ciuda lipsei sale de apetit.

        Daca domnul Antonescu a ales asta, eu nu sunt absolut deloc suparat pe Domnia sa. El stie cel mai bine ce este potrivit pentru el.
        Oricum, nu-l meritam. Vor trece multi ani ca sa intelegem binele pentru noi. Nicviodata, omul acesta, nu a abdicat, de la cinste, corectitudine, sinceritate, dreptate.
        Este un vizionar, iar noi, colegii de partid, nu au inteles cata dreptate are. :(

        • emi spune:

          Nu trebuia sa se tunda, si-a pierdut din intuitie.
          Acum vad ca-si reface tunsoarea care ii place.
          Foarte multi l-au acuzat de autoritarism, ca voia sa detina controlul absolut. Daca era un astfel de dominator, isi pierdea parul. Persoanele care se straduiesc sa pastreze controlul in orice situatie, au probleme de calvitie.
          Persoanele cu “gura rea” (ca mine… :) ), au probleme cu dantura.
          Fiecare problema de sanatate reflecta probleme ale caracterului persoanei.

  23. Mihail spune:

    Antonescu, semnal de alarmă pentru PNL

    Crin Antonescu a declarat că măsurile fiscale luate de Ministerul de Finanţe, precum reducerea TVA, sunt masuri pe care le aşteaptă de 20 de ani si ca ele sunt o provocare pentru PNL.

    În contextul unei discutii despre felul in care arata in acest moment PNL-ul, Crin Antonescu a declarat la B1TV ca nu fuziunea este cea mai mare problema a liberalilor ci faptul ca “se confrunta cu miscarile fiscale pe care Ponta si Teodorovici le iau”.

    “Nu pot să, atunci când vine un ministru, Eugen Teodorovici, nu ştiu ce o să facă. Abia îl cunosc. Vreau să vă spun că anumite pasaje din rostirea acestui om în calitate de ministru de Finanţe eu le aştept de 20 de ani. Eu ca liberal. Deci nu pot în momentul în care el le spune, eu să sar să îi dau în cap. Pot să fiu cu ochii-n patru. Ia să vedem dacă chiar faci ceea ce ai spus”, a spus Antonescu la B1tv.

    Întrebat dacă se referă la reducerea TVA, Antonescu a răspuns afirmativ menţionând că dacă “măsura este bună, trebuie recunoscută ca atare”.

    “Mă refer la reducerea TVA, mă refer la discursul destul de liberal pe care acest om, acest ministru l-a ținut. Sigur, aici este și meritul lui Ponta că susține o asemenea politică”, a mai spus Antonescu.

    stiripesurse.ro

  24. Mihail spune:

    Mai jos gasiti afirmatiile domnului Crin Antonescu despre cum statea treaba cu Iohannis.
    Insa, aplecati-va cu multa-multa atentie asupra paragrafului al doilea, prima fraza ! A luat totul asupra sa, si-a asumat toata vina.

    ”Asta a fost o discuție între noi doi. (…) Relațiile mele cu Klaus Iohannis erau, în acești ani, nu foarte multe, nu foarte intense, dar foarte clare. Cristal. Nu era un om pe care să-l întrebi de șapte ori un lucru. (…) Și nu-și schimba răspunsul în general. Sigur, eu întrebând acest lucru (n.r.: dacă candidează la prezidențiale), și aducându-i niște argumente, pentru că eu aveam, să spunem așa, presentimentul că în acestă bătălie care e clar că se angaja după ruperea USL-ului, se angaja cu Victor Ponta și cu PSD-ul, că această bătălie politician contra politician este greu de câștigat pentru că, evident, mașina de toate felurile a PSD-ului este mai puternică.

    Și, evident, ruperea USL era contabilizată, exploatată, pusă, eu am și asumat-o mai mult decât era cazul personal, tocmai pentru a proteja și restul partidului și eventual alți participanți la traficul politic. Dincolo de asta, răspunsul a fost, deci, negativ ne-am concentrat pe analiza ipotezei nefericite, pentru că nu am exclus, eu am avut convingerea că facem 20%, 20 și un pic facem, până în 25 pentru că aveam toate atuurile să facem.

    Când eu am demisionat de la partid, l-am mai întrebat o dată pe Klaus Iohannis atunci, după aceste întâmplări, l-am mai întrebat încă o dată ce mai crede despre povestea respectivă. De această dată mi-a dat un răspuns evaziv, recunosc că nu am fost foarte fericit.”, a mai precizat Crin Antonescu în cadrul emisiunii ”Lumini și Umbre”, de la B1.

    SURSA FOTO AGERPRES.RO

    • Emil Mihai spune:

      @mihail,
      Esti prizonierul interviurilor televizate ;l ramine cum am stabilit: Crin a fost si este un gargaragiu; vorbeste bine dar nu intelege ca actiunea politica inseamna sa stii si putina economie si productie si matematica dar mai ales in calitate de sef trebuie sa lucrezi cu oameni: sa=i controlezi , sa dai ca sa primesti; Crin s-a comportat ca un derbedeu in curtea scolii ; a zis cine-i cel mai tare aici? Chiliman ! I-a dat un upercut si apoi a intrebat : comenteaza cineva? si a crezut ca a rezolvat partidul. 5 ani s-a jucat cu demisia , ca cine nu-i cu el pleaca si a venit o zi cind nu mai era folositor iar cei care-l inconjurau cind a vorbit din nou de demisie , i-au spus: pleaca! Pe mine nu ma pacaleste cu niste interviuri bine facute; eu am stat de vorba cu el face-to-face , i-am expus problema m-a ascultat , mi-a dat dreptate dupa care s-a sters la poponet cu problema mea! In politica trebuie sa fi serios si sa actionezi pt ca in general “odata vede nasul puta finului”!

  25. mihail spune:

    @ emi + Adam(oarecum),

  26. mihail spune:

    @ emi + Adam(oarecum),

    gata, ai gasit o explicatie dintre chelie si latura dominanta sau nu.
    Dar de prof. Teodorescu care spunea, atunci cand era sef la TVR, ca nu se poate filma deoarece este ceata, ce zici ?
    Sper ca-i stii “freza”.

    In rest, nici nu ma tenteaza sa fac pomenire despre coafura armeneasca, este o tâmpenie.

    • emi spune:

      Este posibil ca emotia si blocajul determinat de acea emotie sa aiba si o anume configuratie genetica.
      Totusi Hitler nu suferea de calvitie…