Şi ziceţi că aşa e corect, domnilor foşti pedelişti, actualmente penelişti?

Imediat după ce senatorii respinseseră, prin vot, în februarie 2015, cererea de începere a urmăririi penale în cazul meu, membrii fostului PDL, deveniţi liberali, au intrat în alertă. Parlamentarii şi filialele acelui fost partid au început să trimită snopuri de mesaje indignate, direct sau prin intermediul presei, cerând, la unison, excluderea mea din PNL. Motivul era cel puţin straniu. Trebuia să fiu dat afară din PNL pentru că senatorii găsiseră că solicitarea era nejustificată şi, mai mult de atât, o repeta, fără să adauge nimic, pe alta, la fel de neîntemeiată şi de asemenea respinsă cu un an şi jumătate înainte. Faptul că cineva trebuia pedepsit pentru că alţii votaseră că e nevinovat e cel puţin straniu. Asta fireşte, dacă nu cercetăm mai îndeaproape lucrurile şi nu observăm că, de fapt, pedeliştii actualmente penelişti mă voiau cât mai departe, deportat dacă se poate, din PNL, unde îi stânjeneam.

 

Dar nu acesta este subiectul comentariului de faţă. Acum vom vorbi despre o minimă moralitate a actului politic. Se spune că între politică şi morală nu e nicio legătură. Eu cred că este. Iată ce spunea Manifestul Uniunii Forţelor de Dreapta din anul 1999 : « Morală fără politică poate să existe. Dar politică fără morală nu se poate, pe termen lung, imagina. » Eu, în ciuda atâtor experienţe triste, nu mi-am schimbat opinia.

 

Aşadar, pentru ce s-a cerut urmărirea penală în cazul meu ? Pentru că în anul 2008 am acordat, pentru o perioadă de şase luni, cu acordul Guvernului, un discount combinatelor de îngrăşăminte chimice. Nu mai reiau toată argumentaţia de atunci, pe care o susţin cu tărie în continuare. După încheierea acelei perioade, la solicitarea ministrului agriculturii, discountul a fost prelungit până în martie 2009. De aici începe partea cea mai interesantă. Începând cu martie 2009, prin HG, Guvernul PDL a prelungit respctivele facilităţi cu încă 18 luni, deci de trei ori mai mult decât mine. În plus, în vara anului 2009, acelaşi Guvern PDL, condus de Emil Boc, a dat OUG 54 prin care acorda alte facilităţi combinatelor de îngrăşăminte chimice, pe o perioadă de şase luni, care se adăugau celor existente. Grupurile parlamentare PDL, în timpul dezbaterilor, au prelungit perioada de acordare a facilităţilor de la şase luni la un an şi opt luni. Preşedintele PDL, Traian Băsescu a promulgat legea cât ai clipi, tocmai el, care altminteri era foarte parcimonios cu promulgările. În total, între anii 2009-2010, Guvernul PDL, parlamentarii PDL şi preşedintele PDL au acordat combinatelor de îngrăşăminte chimice de zece ori mai multe facilităţi decât am acordat eu.

 

Nu discut aici dacă ele se justificau sau nu. Nu e tema acestui comentariu. Repet, noi discutăm acum dimensiunea morală. Facilităţile acordate de parlamentarii PDL, propuse de Guvernul PDL şi promulgate de preşedintele PDL au fost atât de mari încât procurorii, în referatul către Senat, au scris nişte propoziţii incredibile pentru un stat de drept. Citez : (…) Ordonanța de urgență nr. 54/2009, aprobată ulterior prin Legea nr. 332/2009, (…) sub aparența legalității (a) creat modalități de realizarea a scopului infracțional (…)” (fila 20); Şi, în continuare, ţineţi-vă bine, dragi bloggeri :„demersurile grupului infracțional au atins apogeul prin emiterea Ordonanței de urgență nr. 54/2009, aprobată ulterior prin Legea nr. 332/2009” (fila 64). Cu alte cuvinte, faptele mele au fost doar un modest preambul, apogeul complotului a fost atins de Guvernul PDL care a emis ordonanţa, de Parlamentul care a votat-o şi, se subînţelege, de preşedintele PDL, care a promulgat, fără să clipească, legea respectivă ! În treacăt fie spus, faptul că un procuror îşi permite să rostească astfel de cuvinte insultătoare la adresa puterii legislative şi a celei executive arată că am ajuns, în ce priveşte relaţia dintre puterile statului, într-un punct din care nu mai putem merge în acest fel înainte.

 

Şi acum, ghici ghicitoarea mea, cine sunt Robespierii şi Babeufii care cer cu tărie să fiu stigmatizat la zidul ruşinii pentru vina de a nu mă fi autodemascat şi de a fi acceptat să fiu socotit nevinovat? Tocmai pedeliştii care au acordat de zece ori mai multe facilităţi decât mine…

 

Lucrurile sunt simple. Dacă Traian Băsescu, Emil Boc şi parlamentarii PDL sunt nevinovaţi, atunci eu sunt de zece ori mai nevinovat. Dacă eu aş fi, să presupunem, vinovat, atunci ei sunt de zece ori mai vinovaţi. Ce se petrece însă în spectacolul lumii e cu totul altceva. Nu are de-a face cu minima moralia, nici măcar, dacă pot spune aşa, cu infima moralia.

 

 

303 Responses to “Şi ziceţi că aşa e corect, domnilor foşti pedelişti, actualmente penelişti?”

  1. emi spune:

    S-a descoperit roata: Klaus Iohannis e filogerman!!!
    Era o noutate daca era filojaponez…

  2. vasile a. spune:

    @emi
    ” Eu cred ca important este ca Romania sa prospere macar asemeni Sibiului, ” De cind nu ai fost in Sibiu? te rog sa-l vizitezi si pe urma vorbim de prosperitate

    • emi spune:

      Somaj aproape inexistent timp de mai bine de zece ani, timp in care toata Romania cunostea criza si presiunea somajului, mie imi suna foarte bine.

  3. emi spune:

    Cat despre pensiile parlamentarilor, din moment ce nu au timp si sunt in conflict de interese cu orice alta activitate aducatoare de pensie, este normal ca perioada de timp in care sunt parlamentari sa le asigure si pensia. Este un loc de munca ca oricare altul:
    “Este instituită o anumită categorie de pensie, plecând de la următoarea premisă, că cei care nu au voie să desfăşoare alte activităţi, cu exceptia celor universitare, cum este cazul şi al parlamentarilor, şi nu au alte venituri care să le permită să acumuleze pentru bătrâneţe un pachet de siguranţă, acelaşi reguli, să ştiţi, foarte stricte de incompatibilităţi şi de conflict de interese funcţionează şi în cazul parlamentarilor care sunt supuşi aceloraşi reguli”, a spus Tăriceanu.
    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/C+P+Tariceanu+despre+pensiile+speciale+parlamentare+E+o+pensie+c
    Altfel vrem parlamentari cinstiti, dar ce om cinstiti accepta un loc de munca care sa nu ii asigure o pensie la batranete???

  4. livia spune:

    …s-ar vrea reluarea votului in Parlament si pentru Varujan Vosganian – personaj dorit de „baieti” la „Beciul Domnesc” in dosarul „Gaze pentru Niculae”. In aceasta speta se mizeaza pe faptul ca V.V. odata „cazat” jos si ramas fara tamaie si mir, clacheaza si apoi centreaza… Pardon! Sifoneaza ! Cum pe cine ? Bineinteles ca pe alti liberali. Doar nu pe portocalii … Si nici pe „baietii” destepti … zice Ovidiu Zara

    • emi spune:

      Eu as fi mai atenta cu amenintarile, informatii despre oricine pot parveni si anonim. “Cine sapa groapa altuia, cade singur in ea.”

  5. Mihail spune:

    @ emi@ Co,

    as interizce votul romanilor care lucreaza in strainatate si vin o data sau de doua ori pe an in tara.
    Celor trei milioane de romani care locuiesc si lucreaza defapt in afara.

    Acestia odata ca nu platesc impozite, ca noi cei care stam in Romanica, de ce sa decida ei petru mine, atata timp cat ei locuiesc si presteaza intr-o alta tara ?
    Ce treaba mai au eu cu tara ?

    Cea mai mare majoritate a celor plecati sunt cu o educatie deficitara, cu o cultura suburbana. Un bun exemplu fiind emi.

    Cei din afara de doua ori(cel putin teoretic) au incaltat poporul cu deciziile lor. Au decis neplecarea lui Baselu, iar acum alegerea nemtzalaului.

    Si o ultima intrebare, masinile sasului, avioanele si elicopterul, Vila Lac 3, toate acestea sunt cumva platite si din banii celor din strainezia ?
    Raspunsul este “NU”. In acest caz, cei de “dincolo” sa-si tina fleanca.

    • Shadow spune:

      @Mihail
      uite ca eu nu sunt de acord cu tine :-). Eu locuiesc si lucrez in strainatate de 15 ani. In afara de faptul ca am avut afaceri in Romania pe care le-am inchis dupa aparitia forfetarului(nu puteam in plina criza sa platesc impozit pe pierderi) am parinti si familii pe care le sustin. Sunt foarte interesat de cum merge Romania economic si am absolut aceleasi drepturi ca si tine.Plus plata impozitelor locale.
      Ai impresia ca am “educatie deficitara”, etc? Eu am votat pt suspendarea lui basescu la fiecare suspendare, in 2012 a fost o lovitura de stat realizata de basescu, opris, pdl-ul si miscarile acolite, ccr, csm, dna, sri, etc. Nu l-am votat pe neamtz.
      Masinile alea sunt platite de contribuabilul roman si cand se consuma banul ala inseamna ca nu se consuma unde trebuie in educatie, in sanatate, in infrastructura, etc.
      Nu am impresia ca emi ar avea o educatie deficitara, dansa este insa de o logica binara, ori cine ii place ei ori nimeni. Sunt o gramada de romani de genul asta in Romania, mult mai numerosi decat cei de afara. Ponta a pierdut alegerile in Romania in principal nu afara unde impactul era de 1-2%. Geoana era mult mai aproape de prezidentiale decat ponta dar deh trebuia musai sa-l viziteze pe vantu cu cateva seri inainte. Acum se da aliat al pdl-ului. pdl-ul la alegerile dintre basescu si geoana a fraudat la greu. A fraudat si la alegerile usl-ului dar “ura” era asa de mare fata de regim ca nu au putut sa “intoarca” votul. Nu puteau ei fura cati au votat cu opozitia.

      • Mihail spune:

        @ Shadow,

        sigur ca nu mi se pare in ceea ce te priveste !

        Am zis ca o parte dintre cei plecati. Defapt nu ma refer la intelectuali, la medici si ingineri. Faceam vorbire despre “capsunari si cei care lucreaza in constructii sau de aiurea.
        Insa, sunt tari in Europa unde nu ai voie sa votezi daca ai lipsit mai mult de zece ani din tara.
        Apoi, nu este corect sa te judec dupa cum ai votat, in definitiv este alegerea stricta a ta.

        …cat despre emi, hmmmm, eu as zice, ceea ce am mai zis, ca doar este NF. :D

        • emi spune:

          Sunt inginer si economist, tanti Mihail!

          • Mihail spune:

            si pe cine intereseaza ce ai fost ?
            Conteaza ce faci in acest moment.

            Crezi ca pe mine, fiind intr-un cimitir, ma intereseaza ce-a fost, defunctul din mormant, candva !

            PS: pot sa-ti demonstrez(eventual) ca nu sunt “tanti”. Pe cautate, asta daca mai tii minte, sau daca mai stii cum se face. :D

          • emi spune:

            Si ce fac eu acum, tanti mihail? Habar n-ai. Stii oarecum ce faceam in urma cu un an, doi sau trei.
            Anul asta am alte prioritati, si tu nici macar nu ai observat.
            Oricum nu conteaza ce fac eu, important este ca vocabular jegos si agramat folosesti tu.

        • Shadow spune:

          Gresesti Mihail, capsunari au un interes in plus pt ca locurile lor de munca nu sunt stabile, copii si familiile lor sunt in Romania deci in mod normal ar fi si mai interesati decat mine de cine conduce Romania.
          Asa cum sunt ei foarte deschisi manipularilor sunt totusi cetateni romani si nu poti sa-i privezi de cel mai important drept cel de vot.

          In tarile dezvoltate din Europa nu poti vota daca nu esti pe listele electorale deci daca nu ai manifestat nici un interes pt ele. Poti fi oriunde in lume insa te priveste sa te inscrii pe aceste liste. Eu de exemplu daca nu ma interesez sa ma pun pe listele electorale (pt locale pot vota si rezidentii nu numai cetatenii) care se inchid cu minimul 6 luni inainte nu te primeste nimeni sa votezi, poti fi si cel mai cunoscut VIP.

          Normal ca nu e normal sa ne judecam dupa cum am votat, normal fiecare are propria sa constiinta si voteaza cum vrea. Votul imperativ asa cum se foloseste el si in parlamentul Romaniei este ilegal si nul.

          Nu e frumos si nici educat sa te referi astfel la o doamna.

    • cris spune:

      @ Shadow

      Constitutia:ARTICOLUL 36 dreptul la vot
      (1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv. (2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.

      Am inteles, pentru unii, ca domnul de mai sus, oriunde si orice sunt romanii aflati altundeva, de la capsunar la profesor universitar sunt criminali, puscariasi, debili si alienati mintali. Cam la asta se reduce in final…..suntem in aceeasi categorie cu cei enumerati care nu ar avea drept de vot…..

      (Pentru altii, de-alde pdl, suntem masa electorala, un rezervor de voturi de manipulat sau fraudat (nu, atita timp cit propun mereu si mereu exact aceeasi lege a lui baconski, exact asta vor ramine si dumnealor pentru mine, niste caraghiosi si mincinosi, indifferent cit se tavalesc pe jos de asa zisul drag de diaspora), pentru altii inca oricum nici nu existam macar. Adica linisteste-te, nu te mai revolta, oricum nu conteaza ce spui.)

      Aaaa, si altfel sunt oricum discutii inutile, din 3 milioane citi zic ei ca sunt afara (sunt mai multi) au votat intre 70.000 ( la referendum 2012) si 370.000 (2014) adica ceva intre 2-3 si 10% din acestia; daca ii raportezi la 18 mil citi se zice ca au drept de vot in tara sunt maxim 1/60, un 0, 016…..dar acestia decid se vede, nu restul de 59/60 – au matematica in picioare, yeah baby….

      Eu sunt de pilda dintre cei 70.000 din 2012, adica n-am ales pe nimeni, doar am considerat ca un basescu trebuie sa plece si cei din tara sa isi aleaga altceva, ce doresc, nu fac parte si dintre cei 370.000 din 2014. Si in 2012 am determinat ce se intimpla cu basescu vad, dupa domnul de mai sus, tot eu l-am tinut in functie pe basescu te pomeni, “am incaltzat poporul” te pomeni – nu zagrean care dupa referendum da erate ccr peste noapte si considera brusc ca si romanii din strainatate fac parte din cvorum ca asa i-a zis basescu

      ….. mda, e trist si mizer, si chiar nu merita niciun comentariu.

      • Shadow spune:

        @cris
        si la adoratorii psd-istilor si la cei ai pdl-istilor am intalnit acest fel de logica dupa cum le convine. Pt ei “cei de afara” sunt buni sa trimita bani si sa fie masa de manevra. Din pacate suntem “masa de manevra”, suntem putini care ne informam si ne interesam de Romania, restul sunt mai putin.

      • cris spune:

        si citi din cei din Romania se informeaza temeinic, stiu, au niste principii, standarde de democratie dupa care judeca, sau macar cunosc in amanunt programele unora care se vor alesi? fatza de citi voteaza dupa cum da propaganda sau kilul de ulei sau ordona primarul, sau ura fatza de unul si amoarea fatza de tatucul celalalt?

        – cum spuneam, in Romania se merge pe “cita incredere ai in ixulescu” (incredere? da’ ce e mama, tata, nevasta, educatorul de la gradinitza, duhovnicul???? si ajunge sa se confunde pina si increderea cu credulitatea) Asta apare in sondaje, asa sunt construte si modeleaza mai departe perceptiile: “incredere”: Nu se judeca pe “cit de bine isi face munca/ si-a facut munca” ixulescu intr-o functie ori demnitate si ce competentza are, ce program real are pentru mai departe – raportat si la cit au realizat, s-au tinut de cuvint pe un program anterior. Proprtia celor care judeca mai strict e poate, poate, un 25%. Asta a fost educatia, reflexele inculcate in oameni, si le vezi si la destui din cei care au plecat in strainatate cu ceva variatii – sunt mai moderni, merg pe mesajele si propaganda de feisbuc – si nu e de mirare: majoritatea celor care voteza sunt plecati de putin timp din tara, au fost imbibati cu hau haul superficial, cu politica inlocuita de birfa, au carentza in ce priveste intelegerea unor principii de democratie pe care nu pot sa le recupereze rapid, daca le recupereaza….. Si mai sunt si altii cu un soi de idealism legat de Romania sau de ce considera ei democratie…. mai putini fac o analiza serioasa si realista.

        ( in state e altfel, dar discutii similar am urmarit si in Germania, probabil si tu unde esti: am asistat la o discutie, unul de la democrati, inainte de alegeri da telefon unui amic de-al meu american sadea, om obisnuit altfel, si ii spune sa-l sustina pe senatorul x, cel de dinainte…. si omul spune la punct, 1, 2 3, 4,: ati spus ca faceti 1 – ati facut cutare, 2 – ati facut cutare…. si de ce sa va mai sustin???? La revedere. Telefonul era neasteptat, raspunsul amicului meu nepregatit, ci clar evidentza unui om care urmareste atent , mereu, ce se intimpla, si isi construieste o opinie, nu despre persoana, ci despre cit de bine cineva isi face job-ul. Proportia de oameni care judeca pe alte criterii decit ce spune propaganda sau matzele, e ceva mai mare dcit in Romania – nu stiu cit, privind in jurul meu, as spune ca e pe la 75% din cei pe care ii cunosc – dar cert am ‘bias’ creat de mediul particular in care sunt, n-as extrapola asa ceva la o natiune, desigur)

        Nu cred ca poti spune “suntem”… vorbesti de un 2% maxim 10% pe care macar ii intereseaza, pe restul de 90 – 98% nu, deci nu cred ca trebuie extrapolat de la un maxim de 300.000 la un peste 3 milioane total.

        Si nici nu e de mirare ca vezi aceeasi atitudine si la unii si la altii, si psd si pdl: amindoua partile merg pe credulitatea, padon “increderea” votantilor, si demagogie, si nu pe faptul ca acestia ar analiza la singe “succesurile” dumnealor si ar avea memorie lunga.

        • Shadow spune:

          @cris
          discutia asta ar trebui sa fie mai larga si sa constituie o adevarata dezbatere in Romania. Nu este pt ca obiceiul este atacul la persoana. Direct, prin interpusi, etc. Iar circul este una din cele mai vechi modalitati de guvernare. Nu nu mai suntem “politic” in “comuna primitiva” suntem in plina “comuna sclavagista”.

          Problemele celor cu “state vechi” afara este ca incearca sa compare ce se intampla in Romania cu ceea ce se intampla unde traiesc ei local. Pai nu iese, ne lipsesc prea multe mai ales la nivel de mentalitate. Singura data cand cineva (Antonescu cand a participat la prezidentiale si orban la primarie) PNL-ul a incercat sa vorbeasca pe “programe” nu pe “populisme” nu au castigat alegerile pt ca “alegerile bazate pe programe si pe bun simt” nu fac rating. Trebuie musai sa se “injure” cei de la “tv”. Sa spuna de “furaciuni”(chiar daca nu au probe) despre “amante”, etc. Si dl Vosganian a trecut prin asta cand si-a retras reprezentarea in comisia Barosso. Si sincer ar fi fost o perla pe langa celelalte “pramatii” pe care le detinea acea comisie. Le spun “pramatii” pt ca ii cunosc prea bine :-) pe unii dintre ei. Populismul rules la ora actuala cam peste tot in lume chiar si in asa zisa “lume educata”.

  6. vasile a. spune:

    @Mihail
    “as interizce votul romanilor care lucreaza in strainatate si vin o data sau de doua ori pe an in tara.”Nici chiar asa.Nu toti cei plecati au o educatie deficitara si cultura suburbana.De astia gasesti in tara mai multi decit in stainatate.Dar ar trebui ca pentru toata lumea sa se introduca inscrierea pe listele electorale permanente,lucru care se practica in tarile civilizate.Atunci vor veni la vot cei care sunt interesati si informati,nu mai voteaza morti si pentru diaspora poti sa organizezi alegerile in functie de numarul de inscrisi
    @Emi
    In Sibiu somajul este mic pentru ca populatia activa este plecata nu pentru ca economia duduie.

  7. Mihail spune:

    @ cris,

    eu nu am generalizat.
    Nu te mai victimiza, am scris suficient de limpede.
    Nu i-am bagat pe toti in aceeasi oala Kukta.
    In rest, am banuiala ca surplusul de voturi, cele geneate de calculator sunt puse in carca celor care lucreaza in afara. Vezi viteza de votare de la Paris, in favoarea marinarului.

  8. emi spune:

    Iata ce iubitor de “usele” si de Crin era tanti Mihail in dec embrie 2012:

    Mihail spune:
    decembrie 20, 2012 la 4:11 pm

    @ Tiberiu,

    Sant impotriva cooabitarii cu udemereul, insa daca exista o intelegere, atunci ea trebuie respectata.
    Cei doi trebuiau sa explice fara echivoc, sa arate din timp care este orizontul de asteptare.
    Consider ca este nepotrivit ceea ce au facut cei doi lideri (mai curand domnul Crin) ai useleului.

    • emi spune:

      Mihail spune:
      decembrie 14, 2012 la 7:57 pm

      Foarte interesante detaliile despre tradarile celor trei varfuri ale useleului, informatiile despre mersul lor in genunchi la Leu.
      Este ceva, ca niste invingatori sa se duca aplecati la cel invins.
      Doamne ca tare prosti am fost, cei care i-am votat!
      Sa mai zic si de unguri ?

      • emi spune:

        :) :) :)
        Mihail spune:
        decembrie 15, 2012 la 5:05 pm

        @Adam Mares,

        Iti multumesc pentru consolare.
        Hai sa-ti spun ceva: in seara votului, undeva dupa ora 18, am trecut pe la sediul PNL din Iasi, este in Podu Ros, ei bine acolo nu erau decat niste domnisoare cu cateva calculatoare in fata.
        Atat.
        Mi-e greata, precis sant insarcinata!

        • emi spune:

          Tanti Mihail nu e sensibilos doar la Daciana Sarbu, ci il injura pe CA si cand a dat-o afara pe Adriana Saftoiu din PNL.

          • emi spune:

            Si cireasa de pe tort, campanie electorala cu doua zile inainte de alegeri:

            Mihail spune:
            decembrie 7, 2012 la 2:24 pm

            Iata ce sms am primit acum cateva minute de la 1831:

            “Pe 9 decembrie iesiti la vot! Votati candidatii ARD. Votati ACOSTOAIEI ADRIAN, deputat pentru cumunitatea noastra. Votati cu INIMA, pozitia 2 pe buletinul de vot.

          • Mihail spune:

            @ emi,

            chestiile postate de tine(autor fiind mois) nu sunt deloc relevante, nu aduce absolut niciun argument pentru ceea ce am afirmat despre voi cei care locuiti intr-o alta tara si va implicati in viata si destinul tarii.
            Nu aveti niciun drept.

            Nici macar tu, dar si ceilalti nu platiti impozite aici. Bani din care, omul votat cu atata naivitate de voi, isi cumpara masini luxoase, repara Vila Lac 3, avioane si elicoptere.

            Traiesti in Italia, atunci implica-te in viata cetatenilor de acolo.

            Cat despre “extrasele” tale sunt rupte din context. Acel SMS l-am primit, eu nu am absolut nicio vina, nu eu l-am trimis.
            Vrei sa ma combati cu ceva, atunci vin-o cu argumente pertinente si civilizate exact pe subiect. Lasa galinaceele acrobate deoparte.

          • emi spune:

            Ba te inseli, impozite platim, daca asta te doare pe tine.
            Platim impozitele pentru cladirile si terenurile care ne apartin, si care au dimensiuni hotarate politic… la locale nici nu putem vota atunci cand suntem in strainatate, desi alesii locali ne stabilesc cuantumul impozitelor si taxelor locale.
            Ba majoritatea avem afaceri si in Romania, deci platim si impozit pe profit si dividende. Cei care au copii in tara, trebuie sa aiba si asigurare de sanatate in Romania.
            Legile stabilite in Parlament ne privesc si pe noi, romanii din Diaspora, din moment ce avem cetatenie romana.
            Presedintele decide si viata noastra, atunci cand negociaza politici interstatale, pentru ca in strainatate ramai cetatean roman, si esti tratat ca atare, conform regulilor diplomatice stabilite intre Statul Roman si statul in care muncesti.
            Suntem extremitati ale aceluiasi popor, chiar daca suntem irigati doar de capilare, acestea trebuie sa fie si artere si vene, pentru ca altfel nu se inchide circuitul si tesutul moare.
            E adevarat, Diaspora nu poate fi fesenista, pentru ca fesenistii ne-au alungat din tara.

    • Mihail spune:

      @ Filip G,

      lasa, acum ai descoperit si tu America dupa 300 de ani ?
      Gheneralul doreste multe, insa deja Dragnea i-a trimis un semnal. Chiar daca se rupe “arcul” guvernamental, partidul lui Oprea nu a participat niciodata la alegeri, teoretic nu are identitate.
      Ramane de vazut ce este mai solid, rubedenia dintre Oprea si Ponta, sau interesele(orgoliile) marunte de partid.

  9. Mihail spune:

    Deseara, la ora 21.30 la emisiunea lui Catalin Striblea vine marinerul, dar si Ion Cristoiu.
    Acesta din urma se asteapta(spera) la multe dezvaluiri facute de catre Baselu.

  10. emi spune:

    Domnule Varujan Vosganian, este momentul pentru un partid romanesc, eu i-as spune Partidul National Romanesc, sau Partidul Reindustrializarii Romaniei, cu obiectiv simplu si clar: sprijinirea din rasputeri a economiei romanesti. Si fara membri dezinteresati sau lacomi la comision!!!

  11. Mihail spune:

    Un nou articol despre sifonierul Primei neveste.

    “Reacţiile comentatorilor de pe reţeaua de socializare Facebook au fost diverse. Dacă unii au apreciat stilul nonconformist, comparând-o pe Carmen Iohannis cu alte soţii de şefi de stat, alţii au criticat ţinuta acesteia considerând-o prea tinerească, neprotocolară sau neinspirată.”

    http://www.stiripesurse.ro/carmen-iohannis-intre-laude-si-critici-dupa-ultima-aparitie-publica-foto_959329.html

  12. Mihail spune:

    @ emi,

    tu si ceilalti care lucrati dincolo, platiti cel mult impozite pentru cladirile detinute aici si poate pentru vreo masina.
    Mai platiti TVA atunci cand cumparati cate ceva din Romania
    In rest nimic !

    Nu-mi spune tu ca rataza impunge, cand ea defapt face “mac-mac” ! :P

    Cat despre Presedinte, asta pe care voi l-ati ales, nu a facut nicio “Branza de Sibiu” in primele sase luni. Ati adus la conducerea statului un corup, care din salarul d ebugetar si-a tras sase case. Este drept ca se screme ca sa ia toata puterea in maini, sa darame Parlamentul, sa conduca prin Binom.
    A reusit sa-si cumpere maina noua de 120 mii euro, sa ceara doua avione si un elicopter, sa demoleze Vila Lac 3 de peste 1.20 milioane de euro. Asta din banii celor din tara, nu de la voi.

    Aici realizarile “Presedintelui vostru” :

    http://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-de-sase-luni-la-cotroceni-ce-si-a-propus-si-ce-a-realizat_959322.html

    PS: uite, eu o sa fiu singurul care se uita la emisiune. O pot doar asculta, iar intre timp, sa fac altceva. Sa mori tu daca te uiti ???

    • emi spune:

      Desi muncesc in alta tara am pornit si afacere pe internet si platesc impozit pe profit in Romania. Fiul meu a facut anul trecut operatie de apendicita, in Spitalul nr. 3 din oras (evident este spital municipal), crezi ca ar fi fost operat daca nu avea asigurare??? Si eu sunt parinte unic.
      Apropo, in afacere a intrat si sora mea din Cipru, si ea plateste impozit pe profit in Romania, si evident contributie la sanatate. Are si casa si gradina intr-un sat din apropiere, deci plateste si impozite si taxe locale. Acolo este si acum, in fiecare vara face vacanta in Romania, pentru ca aerul este mult mai placut pe aici, daca il auzi pe cipriotul cel mic vorbind romaneste, nu vei crede ca face scoala in Cipru, nu are pic de accent strain, doar ca nu poat vorbi cu mare viteza.
      Cum iti permiti tu sa ne interzici sa votam, de ce ai avea mai multe drepturi decat noi, mai ales ca ne si cheltuim banii pe produse romanesti, chiar si in tarile unde muncim? De ce crezi ca ar fi mai bine sa stam in Romania cu mana intinsa la Stat? De ce nu am avea voie sa visam si sa luptam pentru o tara ca afara, sa ne dorim sa ne intoarcem, oare asta nu dovedeste ca ne iubim tara? Voi care spuneti ca o vreti pentru voi, de ce nu luptati pentru o viata mai buna, de ce nu a mai ramas nimic functional in Romania? Trebuie sa venim inapoi si sa reconstruim.
      Stiu ca nu va convine, asa cum unui frate lenes nu ii place sa vina fratele harnic sa-i faca curat in casa parinteasca, problema e ca e casa amandurora.

      • Mihail spune:

        Vezi ca si pe “locul de veci” platesti impozit. De asta ai uitat ?

        …in rest ramane cum am stabilit, ramaneti acolo unde ati plecat si vedeti-va de treaba voastra. Nu are nicio logica ca sa va amestecati in alegerile celor de aici. :P

    • emi spune:

      TB a avut timp zece ani, a avut “partidul meu”, l-a servit “Guvernul meu”, i-a asigurat majoritatea “Parlamentul meu”, si l-a sustinut conditionat “licuriciul meu”, si cu toate astea a avut o singura grija: sa isi umple buzunarele. Acum nu poate vorbi decat ca un traficant de arme cu interes in izbucnirea razboiului. Nu ma intereseaza ce spune acest calau, pentru ca el are un singur interes, propriul buzunar, ceea ce pe mine nu ma framanta.

      • Mihail spune:

        na, eu o sa casc gura la el, numai asa ca sa-ti plezneasca inima(batrana) de ciuda. Cu putin noroc, te petrecem si la incinerare. Sa vedem, chiar renasti din cenusa ?
        Precis nu stii ca nu arzi toata, iar ciolanele ti le face tandari, cineva discret, cu un baros.

        • emi spune:

          “Blestemul prinde atunci cand exista la mijloc nedreptatea. Cand nu este nedreptate, atunci se intoarce la cel ce l-a rostit.”

  13. Mihail spune:

    @ emi,

    ca deobicei ai tinte false, tu fiind singura carora le descoperi valente, mare insemnatate.
    Doamna Adriana Saftoiu doar a spus adevarul, acela ca ea nu a vazut ca nu stie. Iart-o, nu poate fi ca tine, sa inventeze, de dragul unui personaj, ca ceva s-a intamplat, asta chiar daca ea nu a fost parte.

    …acum fa-mi o bucurie, si mai explica-mi inca o data cum si-a cumparat nemtzalaul cele sase case !
    Ce-mi place cum explici tu cu patos, cum demonstrezi/demontezi actul de coruptie ghiNNionist !
    Insa, nu stiu cine ma lumineaza, inginerul, sau iconomistul….sau marele intreprinzator de pe internet.
    Apropo, unde platesti tu impozit, ca vinzi nu stiu ce pe net ?

  14. mihail spune:

    Chiar acum, la B1, sunt fratii Florescu cu povestile lor armenesti.

  15. Mihail spune:

    Un nou articol despre vestimentatia Primei Neveste.
    De aceasta data este mult mai sever. Multi observatori remarca iar faptul ca i se vad bratele si prea mult din picioare(dealtfel imbatranite) dar cel mai grav, se zareste bine linia chilotului. Oups !
    Chiar este de cel mai “fin” prost gust.
    Cum sa mergi astfel la teatru ?

    http://adevarul.ro/life-style/moda/carmen-iohannis-criticata-retelele-socializare-cauza-rochii-paiete-imbracat-o-festivalul-teatru-sibiu-1_5586bc4bcfbe376e358262a6/index.html

  16. Mihail spune:

    Iata si spitalul unde s-a operat Ponta:

    https://www.youtube.com/watch?v=QjteZQ–2H4

  17. cris spune:

    Update 19 iunie :

    raportorul PACE (Parliamentary Assembly of Council of Europe) considera ca parlamentul Romaniei violeaza valori democratice fundamentale si e incompatibil cu statul de drept – splendid, si asta e cu lovitura de stat parlamentara, parlamentul care e expresia majora a democratiei violeaza democratia si legislativ fiind, adica dind legi ale unui stat de drept. e incompatibil cu statul de drept…. legislativul care da legile pe care functioneaza justitia, frustreaza justitia, zice el…

    “The decision of Parliament is a clear violation of fundamental democratic values and is incompatible with rule of law principles. Justice is being frustrated by politics,” (pentru ca nu ar fi permis investigarea lui ponta pe evaziune fiscala, money laundering etc – asa cum stim ridicarea imunitatii a fost discutata numai pe conflictul de interese, restul sunt urmarite oricum fara nevoie de nici o aprobare).

    Dar raportorul respectiv, german, vorbeste limba romana deci avea acces la constitutie, la acuzatiile procurorilor, la a sti pe ce anume se ridica imunitatea si pe ce nu…… e prieten cu domnul Iohannis si cu domnul basescu, e sas plecat in Germania ….. domnul Bernd Fabritius.

    Dinsul doreste ca parlamentul roman sa fie investigat si pedepsit de Consiliul Europei… deja imi arata exact ca minariile si minciunile din 2012. Nu, obiectivul nu e ponta, obiectivul e distrugerea sistematica a parlamentului unei tari….I-as propune domnului Fabritius, se vede in accord cu domnul Iohannis care are la fel de multa consideratie fatza de o institutie a parlamentului, sa ceara Consiliului Europei, direct, sa bage tot parlamentul Romaniei la puscarie sau sa-l desfiintzeze, ca aceasta e democratic si face lucrurile mai simple pentru prietenul sau.

    http://www.focus-fen.net/news/2015/06/19/375826/pace-rapporteur-justice-in-romania-is-being-frustrated-by-politics.html

    • Lordul John spune:

      si cine vrei sa ia poziție cu argumente solide/ Petrache? Oltean? Misu Voicu?
      Ca pe Varujan l-au cătrănit si mai aveau putin sa-l tăvălească si prin fulgi ! :)

      Se întâmplă exact cum s-a petrecut si integrarea in UE! Ne aliniem toți sub un slogan si urlam in Piața Publica! Nimeni nu este interesat sa vadă ce e înainte si după spectacol!

  18. liberalul spune:

    Chiar acum la Antena 3, Petrache a confirmat inca odata ca Vosganian nu mai e membru PNL.

    • cris spune:

      de cite ori il vad pe Petrache imi amintesc de stenograma aceea in care spune ca intelege cum sa acaparezi puterea, intelege ce are de facut, ca SRI-ul/informatia e curentul, DNA-ul motorul, si cine are si curent si motor trai neneaca si putere vesnica. Exprima exact ce este si ce face ‘cooperativa’… regret, imi face sila, nu pot sa-l urmaresc, ca sa ce? sa mai zic o data ca PNL nu mai e PNL ci cooperativa pedeleului?

    • mihail spune:

      Seful Cooperativei, defapt unul dintre cei doi.

      • mihail spune:

        Credeam ca numai mie si unei distinse domnisoare din Timisoara ne este greata de cei doi, dar mai ales de Petrache.
        Cooperativa care l-a sinucis pe Crin Antonescu si l-a pus in locul lui pe GhiNNion. Tot cei doi( Atanasiu si Petrache) au aranjat la europarlamentare ca judete din Ardeal, care aveau scoruri bune electorale, sa voteze orice altceva, numai PNL nu.
        Tot cei doi s-au îngrijit ca procentul de 20% sa nu fie atins.

  19. Mihail spune:

    M-am inselat crezand ca “valul” starnit de prezenta Primei Neveste si rochita ei, la o piesa de teatru, la Sibiu, s-a sfarsit.

    Brokerul Cristian Sima, care este fugit din tara, a vazut postarea lui Pelger(creatorul rochitei) si a comentat sarcastic aparitia lui Carmen Iohannis:

    „Prima doamna ar vrea sa fie Carla Bruni, dar devine din ce in ce mai mult Elena Udrea, ba chiar o si intrece. Dupa Elena Lupescu, Ceausescu si Udrea, am schimbat numele: Carmen. Cea mai mare calitate a familiei prezidentiale: nu realizeaza cand sunt penibili”.

    PS: Stephan Pelger, care a notat pe un site de socializare: „Frumoasa noastra Prima Doamna a decis sa poarte din nou o creatie Stephan Pelger pret a porter! Ma simt foarte onorat !!!”.

    • emi spune:

      Compari o femeie serioasa cu curve de lux.
      Asa se explica de ce schimbi femeile ca pe sosete, nu le poti deosebi.

      • emi spune:

        Nu poti deosebi caracterele feminine, nu poti deosebi cara cterele masculine, esti cam neputincios…

        • Mihail spune:

          Numai a femeie serioasa nu aduce, mai ales cu o rochita mai mica cu un numar, stralucitoare ca Faru’din Constanta si cu o imagine panoramica despre “dedesubturi”.
          O trecuta care nu poate depasi conditia de provinciala.

          Uita ca are 55 de ani, ca este sotia Presedintelui. O caraghioasa jalnica care-si inchipuie ca timpul pentru ea s-a oprit.

          Cat despre sosetele mele…stii tu ca le schimb des ? :P

          • emi spune:

            Arata mai bine decat curvele de lux, si stii de ce?
            Pentru ca nu o poate obliga nimeni sa faca ce nu-i place.
            Nu o macina vina, nu are motiv de rusine, nu ii e frica, nu se prinde nici blestemul.
            Unii pot doar sa arunce blesteme, care fiind nedrepte, se intorc asupra emitatorilor ca scuipatul in vant.

  20. Mihail spune:

    Aproximativ acelasi diagnostic, aproximativ aceiasi interventie, numai tara este alta:

    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/nu-mai-pot-sa-tac-victore-are-si-nesimtirea-bunul-ei-simt-112843.html

    • tudor spune:

      Are dreptate basescu:
      Ponta minte cum respira!
      Pe bune, e bolnav de minciuna.
      Mai nasol este ca il cauta astia pe Banicioiu sa confirme ca doamna ambasador a blocat un etaj intreg la Universitar, si banicioiu nu stie cum s o scalde.

      Culmea este ca individul asta are numerosi sustinatori.
      Spalati pe creier, altfel nu mi explic.

      • emi spune:

        Se pare ca se schimba regimul, sobolanii parasesc corabia…

      • Mihail spune:

        @tudorel,

        ai putintica rabdare, cred ca este ceva cu “etajul ala blocat”, nu pot sa cred ca ala baga o minciuna atat de gogonata. O fi sub efectul sedativelor ?
        Hai, macar noi, sa fim cerebrali.

        PS: evident ca aici nu o adaug si pe emi, ea fiind demult sarita de pe shine(tra-la-la).
        Eu nu am indraznit nici macar sa gandesc ca Prima nevasta arata ca o “parashuta” insa ea(emi) a definit-o corect.
        Acum, ca emi nu stie cum arata o “curva de lux” este altceva, ori chiar are o carenta, ori se face ca nu stie. Ma gandesc ca traind in Italia, nu se poate sa nu aiba cunostinta despre “Bunga-bunga” si fetele care alimentau acest “fenomen”.
        Berlusconi a fost tare interesat de volumele lui Elena Udrea, insa la cat este el de batran, sunt sigur ca niciodata nu ar fi “vibrat” la o babatie de 55 de ani, pe jumatate imbracata, caruia i se zareste “zestrea” printre haine.

        • tudor spune:

          Esti jegos si mirlan.
          Te am avertizat in acest sens, asa ca …

          Victor și Corneliu au o relație veche. Vadim despre Ponta, cităm: “Victor Ponta e un infractor care vrea să fie șeful statului. Treziți-vă!”. Sau: “Daca vine Ponta cu gașca lui de baroni locali va fi sfârșitul neamului românesc!”. Sau așa: “Am publicat numeroase texte despre «aventurile» lui Ponta la Paris, din 1990, cînd el a fost recrutat de securistul Mihai Bobică atît pentru SIE, cît și pentru pederastie (că tot rimează)”. Ponta nu prea l-a băgat în seamă pe Vadim. Pare că nici acum nu l-a băgat în seamă, tocmai de-aia l-a trimis pe Gabriel Oprea, zis “țiganul mafiot” în scrierile lui Vadim, să semneze protocol cu acesta. Restul e cancan:

          MR. PÎRȚ ȘI CURVA POPII

          Aţi înnebunit cu toţii?
          Aclamaţi un maimuţoi
          Nu vedeţi că-i cad chiloţii?
          Babette pleacă la război!

          Capul mic, de bibilică
          Pe un trunchi acromegal
          Monstrul, carevasăzică
          L-aţi urcat pe piedestal…

          Astfel de anomalie
          Nu s-a mai văzut pe-aici
          Nu e om, e o stafie
          Şolduri mari şi umeri mici.

          Tata-socru, ce idee
          A pontat la fundul lui
          Nu-i bărbat, dar nici femeie
          Face pofta orişicui.

          E lasciv ca o vădană
          Are mersul legănat.
          Cine şi-a făcut pomană?
          Curva Popii – şi l-a luat!

          Ăştia-s mai urîţi ca dracul
          Dar ce aere îşi dau!
          Se reped să ia caimacul
          Numai pe ecrane stau.

          Ea, o boarfă răsuflată
          El, un jalnic poponar
          Ce familie spurcată
          Suportăm, ca proştii, iar!

          O pereche răpciugoasă –
          Asta-i tot ce-aveţi mai bun?
          Şleampăta spălătoreasă
          Şi un procuror nebun.

          Ţara azi e dirijată
          De la Cabinetul 2
          Dă funcţii la gaşca toată
          Ce-o pupă-n părţile moi.

          Zilnic, face şi desface
          Miniştri, chiar comisari
          (O caută la găoace
          Uneori, nişte curvari).

          E normal, căci cimpanzeul
          N-are puţă, e pe dos
          Dacă scoţi din ei tupeul
          Rămîne un vid jegos.

          Lacomi sînt, pe apucate
          Vizite de lucru fac
          Taie panglici inventate
          Şi anunţă: Cotcodac!

          Fac spectacole, prosteşte
          Bani publici aruncă-n vînt
          Kim Ir Sen se răsuceşte
          De oftică, în mormînt.

          Într-o ţară ruinată
          Asta mai lipsea: dezmăţ
          Propagandă deşănţată
          Iar pielea vacii e-n băţ.

          Ne conduce iar Mafia
          O boarfă şi-un eunuc.
          Ăştia fac din România
          Cel mai ieftin balamuc.

          Un spectacol de 5 stele?
          Mai degrabă de 5 cruci!
          Sifilitici cu sechele
          Care au în cap doar muci.

          Flamuri roşii precum focul
          Care arde-n iad gudron
          Unde este dobitocul
          Ce l-a uns pe avorton?

          Mister Pîrţ şi Curva Popii
          Prind curaj, confiscă tot
          Strîns uniţi cu interlopii
          Sînge proaspăt au pe bot.

          Lumea, însă, se cruceşte:
          În acea bandă de hoţi
          Nimeni, chiar, nu mai gîndeşte?
          Ori au căpiat cu toţi!

          Nu văd că-s în pielea goală
          Noile caricaturi?
          Abia ce-am scăpat de-o boală
          Şi-avem alte murături.

          Nimeni nu le-a pus oglinda
          Să îşi vadă, cîteodat’
          Cum priveşte porcul – ghinda
          Faţa ca un cur pictat?

          El mongol, ea bulbucată
          El plagiator şi hoţ
          Ea – un sex cît o găleată
          Şi el – un rahat cu moţ.

          Ăsta este viitorul
          Promis de aceşti ciumaţi?
          Au exasperat poporul
          Care i-ar vrea spînzuraţi.

          Fraţilor, intraţi în casă
          Şi-i ascundeţi pe copii
          O pereche sulfuroasă
          După voturi va veni.

          Două paţachine triste
          Imitînd pe Ceauşeşti
          Băgaţi nasul în batiste
          Ca să nu luaţi boli lumeşti.

          Nu credeam că impostura
          Naşte monştri-aşa pitici
          Un refren le umple gura:
          ,,Mîndri că sîntem calici!”

          Corneliu Vadim Tudor
          Pamflet scris în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2014

  21. Mihail spune:

    @ emi,

    nu arata deloc mai bine “si stii de ce” ?
    Pentru ca: are 55 de ani, picioarele obosite, genunchi nodurosi si urati, tenul imbatranit si nasul un veritabil Concorde, soldurile late, iar fundul mare.
    O “curva de lux” arata impecabil si este musai cu 30 de ani mai tanara decat ea.
    Iar daca este sa ma intrebi pe mine, nici nu cred ca are mare scofala intre degetele mari de la picioare.

    PS: cel mai tare ma distreaza ca monitorizeaza “aia” ce se scrie aici. Oare ii spun ceva nemtzalaului ?
    Lasa, nu conteaza, oricum toata presa din Romania, retelele de socializare au facut-o varza pe Prima Nevasta.

  22. tudor spune:

    Alta gogonata marca POnta:
    Io v am zis ca e defect baiatu asta ….

    Viorel e bolnav. Un examen psihiatric ar arăta cu certitudine că Ponta suferă de mitomanie agravantă. Aseară, Viorel a glăsuit așa la Antena 3: “Am trei ani şi mai bine de când sunt premier şi nu am petrecut nici măcar o singură zi în care să lipsesc de la serviciu sau să stau în pat, nu am avut o răceală. Tot timpul am fost în activitate, cred că s-au strâns lucrurile astea, şi oboseală şi stres”.

    Monitorul oficial, însă, reține o cu totul altă realitate: din 2013 pînă în prezent, Ponta a emis opt decizii de delegare a atribuțiilor de premier.

    Să le luăm pe rînd:

    1. 28 – 30 decembrie 2013;

    2. 31 decembrie 2013 – 2 ianuarie 2014;

    3. 3 – 5 ianuarie 2014;

    4. 19 – 24 noiembrie 2014 (cînd a avut loc celebra escapadă în Dubai, cu Sebastian Ghiță, după pierderea prezidențialelor);

    5. 10 – 17 februarie 2015;

    6. 9 – 13 aprilie 2015;

    7. 30 aprilie – 5 mai 2015;

    8. 16 – 19 iunie 2015.

    În total, 38 de zile de delegare a atribuțiilor de prim-ministru doar într-un an și jumătate din cei trei de cînd e ministru. Documentele de mai jos o demonstrează.

    Cătălin Prisăcariu

    Fi v ar mincinosu sa va fie!!!

    • Mihail spune:

      El a afirmat ca nu a fost bolnav, ca nu s-a “invoit” pe motiv de boala. Deci, cumva, nu a mintit.
      Apoi, trebuie sa te obisnuiesti, oamenii politici mint de rup. Asa este in politica.

    • cris spune:

      @ Tudor

      deja vorbesti exact ca basescu, boc, anastase si mai si inventezi. Se referea la boala, a spus ca nu si-a luat concediu medical, despre asta vorbea. Cit despre mitomanie, habar n-ai ce spui, asta inseamna minciuna patologica, se refera la cineva care inventeaza situatii inexistente pe care le fabrica, si o face spre a se prezenta ca erou – de exemplu Sd Munchausen, e cel in care o mama isi imbolnaveste intr-adins copilul, il otraveste de piilda, ca sa para ca e mama dedicata si-l ingrijeste – dar da, asta e expresia favorita a celor mai mari mincinosi, pedelistii, pentru dumnealor toti sunt nebuni sau idioti, numai dumnealor desteptii pamintului si culme a moralitatii.

      Am sa o mai spun eu o data: nu stiu daca ponta e mitoman, dar dumneata ai idei fixe.

      Aaaa, si-a luat numai 38 de zile de concediu in vreo doi ani….asta e intr-adevar de lauda. Iohannis si-a luat trei vacantze parca din noiembrie incoace. vreo luna cred si mai bine, mai mult decit multi presedinti americani in cite un mandat intreg. Asa, si?

      • emi spune:

        Ca sa vezi, cum se acopera plagiatorii si mitomanii intre ei!

      • tudor spune:

        “Am trei ani şi mai bine de când sunt premier şi nu am petrecut nici măcar o singură zi în care să lipsesc de la serviciu sau să stau în pat, nu am avut o răceală. Tot timpul am fost în activitate, cred că s-au strâns lucrurile astea, şi oboseală şi stres”.

        - minciuna este absolut evidenta – nici macar o zi,

        iar in declaratia lui vioreleeee ca s a blocat un etaj cu sotia ambasadorului chiar asta este: inventarea unei situatii inexistente, pentru a se prezenta ca erou – el n a vrut sa blocheze doua etaje, s a gandit ca afecteaza sistemul sanitar din Romania.
        Vai, s a sacrificat pentru noi, dragutul!

        Altfel, toata cariera publica a lui ponta este o mincina.

        Faptul ca si a trecut in cv un masterat inexistent la Catania pe care, odata demascat, l a si sters din cv este, sa spun asa … atestarea oficiala si de necombatut.
        (poate daca nu cumva nu intelegem noi bine, fiind o chestie de context) :)
        Fiind facuta intr un document public, minciunica se mai numeste si “fals in declaratii” …

        Capo d’opera minciunii pontiste este, desigur, Doctoratul.
        DEsigur, iar e o chestiune de context, vorba lui ioan rus: “cartile din carti sunt scrise”…

    • cris spune:

      @ VV

      de data aceasta chiar nu am niciun fel de dispozitie sa aud mirlanii, am mai trecut prin asta, cu lunile, cu anii si nu mai am dispozitie sa o trec cu vederea.

      “Doamna” de mai sus nu are nici un fel de cadere sa ma numeasca mitoman sau plagiator de pilda si o face doar de placerea de a arunca noroi, venin; nu discuta un subiect – nu aduce vreun contra-argument-, ci strict pe mine, la tinta (????). Nu ma supara, pur si simplu e o mizerie, ceva infect, mahalagism, atita stie atita face, o constat si atit – nu i-am adresat vreo vorba dar vad ca o apuca din nou acea psihoza a grandomaniei si ce se numeste “stalking” hartuire, fara nici un fel de provocare.

      Din pacate cam asta s-a cultivat pe blog niste luni pina s-au indepartat mai toti, lungi conversatii pline de invective intre cite doi, hartuire, sau invective catre terti, contondentze mirlanesti. Regret, igiena acestui blog va apartine, iar daca trebuie sa ajunga la calitatea unor postari de pe site-ul comisarul, cancan sau la limbajul suburban al unui prisacariu, sau inteligentele unui cristoiu, nici o problema, dar nu e locul meu aici si probabil nici al altora.

      Fara nici o suparare din partea mea, abraziunile intr-o conversatie sunt acceptabile, insultele de acest tip, denigrarea, pentru mine nu, decizie personala, pentru altii sunt acceptabile si acestea, treaba dumnealor, libertatea dumnealor sa isi continue conversatiile nestinjeniti. Nu e “victimizarea” mea, am cam rezistat niste ani – caci presupun ca va aparea si acest tztztztztz…. e mirlania altora, recunosc ca am un defect insa: nu ma ridic la standardul dumnealor de nesimtire – chestiune de relativitate.

      la buna vedere, vom vorbi poate altadata.

      • emi spune:

        Vrei sa-l convingi pe VV sa treaca in tabara socialista, alaturi de cei care iti plac tie… asta nu imi place.
        Te-ai gandit macar o clipa ca nu pentru socialism si-a riscat libertatea si viata, la Revolutie?
        Dar nu-i nicio problema, pot sa plec si eu, oricum nu mai are energie sa mai duca nicio lupta…
        De fapt scindarea stanga-dreapta deja nu mai e de actualitate, acum e momentul identitatii nationale, iar lupta nu se mai poate duce decat in planul constiintei.
        Atentie la cipurile subcutanate!!!

        • Mihail spune:

          @ emi,

          tu arunci cu laturi si-n femei, in doamne.
          Incalificabil.
          Esti atat de suburbana, cum nu cred ca poate fi un inginer si un economist. Asta daca intre timp nu ai mai terminat ceva.

          Ar trebui sa-ti fie rusine !

          • emi spune:

            Care doamna? Cris e domnisoara. Iar tu esti pe langa, ca de obicei. Cat despre doamnele casatorite si cu amanti fara numar, e rusinea lor, nu a mea.

  23. Valeriu Mangu spune:

    Articolul “Ghici, ghicitoarea mea!”, pe:

    http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  24. tudor spune:

    Calin Popescu cica strategia aia e nasoala fiindca presedintele interfereaza activitatea guvernului, ca adica vrea republica prezidentiala si alte alea.

    Mai nea caline, mincati as gurita lu matale asa eliptica de acuzativ, aia de nu ti place nu e strategia lui Iohannis, ci a Romaniei. Presedintia Romaniei este institutia integratoare …. , dar stii ce? Imi pierd timpul cu dumneavoastra in mod inutil!

    De fapt matalutza iti pute strategia fiindca nu te invita Iohannis la Cotroceni. Asta e toata strategia, bre!
    Altfel, daca te aia de strategii de aparare, in 2005 l ai fi tras de maneca pe Basescu sa prezinte documentul in cauza, asa cum il obliga legea romaneasca.

    • tudor spune:

      Si tot despre operatia doamnei ambasador in Romania: evident ca domnia sa s ar fi putut opera in Olanda sau aiurea. In mod sigur ambasadorii olandezi au asigurari banabe.
      Domnia sa s a operat in Romania in buna traditie a unor diplomati de a face gesturi de gratie catre statele in care activeaza.

      Ofticat ca aceasta coincidenta ii pica prost, ponta isi demonstreaza micimea de caracter acuzand ca din cauza acelei doamne s a blocat un etaj al unui spital.
      Evident, marlania asta afecteaza interesele si imaginea Romaniei, dar se pare ca rarunchii lui vioreleeee sunt mai importanti decit orice.

  25. vasile a. spune:

    @Tudor
    Imi calc pe inima si raspund unuia nespalat pe creer si care (cu creerul odihnit) citeaza din Vadim Tudor. La Spitalul Universitar un tronson a fost imobilizat cu ocazia operatiei doamnei ambasador.Daca nu crezi intraba-l pe doctorul Cirstoiu care nu stie cum sa iasa din aceasta situatie.Si acest lucru s-a facut la cererea domnului ambasador.Si poate mai lucrezi la limbaj.Modul in care te adresezi altora(inclusiv domnului Tariceanu) dovedesc ca mai ai de lucrat la educatie.

    • emi spune:

      Creier, conform DEX.

    • tudor spune:

      vasilica a.

      Inimioara candida, citez din vadim tudor pentru doua motive chiar serioase:
      1. pentru ca, acceptand sprijinul la prezidentiale din partea acestuia, dupa ce i a atacat in asemenea hal familia, ponta s a dezonorat iremediabil; in ochii mei, desigur.
      de la un pontac insa nu am nicio asteptare;
      2. “strategii” psd au pregatit o ofensiva online impotriva doamnei Iohannis; dupa cum poate constata orice gaga (mai putin tu, desigur), indiferent de subiectul discutiilor, @mihail, care este postac pontist, aduce in discutie acest subiect;
      ori, in conditiile in care doamna iohannis pina in acest moment si a profesat cu credinta profesia in timp ce, de pilda, daciana sarbu, absolventa unei facultati obscure, a ajuns ministru la 21 de ani apoi reprezentanta Romaniei in PE, mi se pare, ceea ce faceti voi, un jigodism fara margini.
      Adica, pai jegosilor: mai promovati si normalitatea in tara asta, ba!

      Capra raiasa ridica coada!
      Nu va e , ba, niciun pic de rusine?

      Asa ca asta cu inima, las o pentru cine e dispus sa va haleasca propaganda jegoasa, bine?

    • tudor spune:

      vasile a.

      cat despre calin popescu, fiindca tot vorbiram de onoare, cauta filmuletul cu ponta, la motiunea de cenzira a psd, si vezi in ce hal un pusti gaozar, de abia debutant in parlament, isi batea joc de el, pentru ca acum sa i stimuleze, aceluiasi individ, orice aiureala.
      il sprijina pe ponta sa promoveze oug neconstitutionale si apoi ne tine lectii despre democratie.
      il sprijina pe ponta sa incalce legea si hotariri judecatoresti si are tupeul sa ne vorbeasca despre statul de drept!

      De politicieni d astia care una vorbesc si alta halesc mi s a facut fooooarte greata, pricepi?

    • tudor spune:

      L ai intrebat tu pe dr Cirstoiu?
      In ziua cu pricina au fost operati in clinica de ortopedie 14 pacienti, cit in oricare alta zi.
      astea sunt cifre.
      Acum nu mai e “etaj”, e tronson?

      Hai sictir!

    • Ai dreptate in ce priveste vocabularul. Totusi, sa recunoastem, acest blog e unul dintre cele mai civilizate.

  26. Kronstadt an der Graft spune:

    Mă inspiră tare musiu Gabi care nu se mai Oprea. Are un parcurs politic de vis. E omul care n-a fost ales de nici o majoritate dar a ajuns în fruntea guvernului prin ușa din dos. Are un CV cu care îl bate pe departe pe marele arivist Ponta. Nu știu dacă va ajunge și președinte, că dl Johannis are priză bună acolo, dar sunt sigur că n-ar refuza să ajungă undeva în fruntea bisericii. Iar pentru asta propun canonizarea acestui statornic cățărător către înălțimile politichiei. Să-i zicem dară Gabriel Pidosnicu și să-l punem și în calendar. Calendarul Playboy de exemplu.

  27. vasile a. spune:

    @Tudor
    Invectivele nu constituie argumente.Dar la admiratorii lui Vadim Tudor nu ma mira nimic.Cind nu stii ,intereseaza-te.Clinica de ortopedie la Spitalul Universitar este plasata in tronsoane situate pe 3 etaje,etaje la care se mai afla chirurgia toracica si chirurgia generala. S-a inchis un tronson ,nu clinica si era normal sa existe alte cazuri in aceea zi.Pentru stiinta ta si a altor admiratori ai lui Vadim pacintii se trateaza in salile de tratament si in salile de operatii nu in saloane
    @emi
    Creer este pentru admiratorii lui Vadim.Sunt cam limitati si citeaza o poezie scabroasa .Daca nu ma insel si tu ai citat-o/citit-o.

    • emi spune:

      Daca era un etaj/tronson inchis in spital, nu mai era alta operatie efectuata in aceeasi zi in zona respectiva, la chirurgie ortopedica. Adica toti medicii si asistentele se ocupau de doamna sotie de ambasador olandez. Ceea ce nu a fost cazul, fiecare si-a facut treaba ca de obicei.
      Cat despre Vadim, este prietenul lui Ponta, nu pot fi citati prietenii?!?
      Mihail citeaza mizeriile spuse de dusmanii domnului Iohannis, astia de ce nu te deranjeaza?!?

  28. vasile a. spune:

    @Tudor
    Esti ruda cu Vadim? Esti Vadim incognito pe acest blog?