O nedumerire (2) – Articolul distinsului profesor Viorel Roş nu a stârnit, din păcate, interesul pe care îl merita

Iată articolul al cărui autor este distinsul profesor Viorel Roş, aşa cum apare el împreună cu comentariile de pe luju.ro, şi cum, din păcate, din motive necunoscute, nu mai poate fi accesat pe adresa iniţială unde a fost postat:

Cu ani in urma, cand eram inca judecator la inceput de cariera, ma onora cu prietenia lui un avocat dintre aceia care isi justificau prin stiinta, tinuta, respect de sine si de ceilalti, prin lucrarile lor (pledoarii, note scrise, articole, studii, carti de o limpezime, originalitate si profunzime impresionante), prin puterea cuvantului lor, titlul cu care li se adresau nu doar confratii sai, ci si judecatorii, acela de „maestru”! Un om care impunea prin prestanta si prin atitudine, prin seriozitate si dedicatie. Numele lui: DORU COSMA!

Ne intorceam intr-o zi de iarna, impreuna, de la o cercetare la fata locului, iar prin fata Salii Dalles m-a surprins cu o afirmatie in fata careia am intrebat atunci mirat: „Domnule Cosma, doar nu credeti ca este mai importanta activitatea avocatului decat aceea a judecatorului?!” Mi-a raspuns cu vocea lui baritonala, inconfundabila, grava, serioasa, hotarata: „Ba bineinteles, domnule prezident!

Mi-am zis atunci, mandru si eu de ce faceam, dar respectandu-l cat si cum se cuvenea pe interlocutorul meu (mult, il salutam de departe spre a preveni sa o faca el primul, mi s-ar fi parut nepotrivit sa fiu salutat eu intai de domnia sa, dar si de altii la fel ca el), ca fiecare are dreptul sa creada ca este cel mai important om de pe Pamant si ca intr-un fel asa si trebuie sa fie! Ca pe mine marimea si importanta lui, asa cum si le vedea, nu ma fac mai mic, dupa cum, ceea ce cred eu despre munca mea de atunci, aceea de judecator, nu il poate face pe domnia sa sa scada in proprii sai ochi! Suntem, in fond, fiecare dintre noi atata cat vrem si putem sa fim!

De o vreme vad lucrurile din alta parte a barei si din alta roba. Si dintr-o lume din care lipseste Doru Cosma! Lipsesc Paul Vlachide, Constantin Visinescu, Constantin Parascu, Lazar Arjoca, Flavius Teodosiu, Ion Pora. O lume din care s-au retras si nu mai pledeaza Tilica Gal, Mircea Popescu, Constantin Amzuta (care ne manca sufletul cu Codul de procedura in fata, dar caruia i-as fi incredintat oricand un proces al meu, daca as fi avut). O lume de scoboratori din Delavrancea, Teodoreanu, Micesu, Danielopol, Dongoroz… si sa ma ierte neamintitii care se cuveneau a fi amintiti! Avocati pe care ii ascultam vrajit din scaunul de judecator, cu respect pentru ceea ce ei faceau, stiau, erau, spuneau! Asa cum o facea si presedinta mea, doamna Gabriela Gaspar (si de la care am invatat arta judecatii si faptul ca judecatorul trebuie sa judece fara ura si sa fie cumpatat in toate deciziile sale) si toti care slujeam, alaturi de avocati si nu adversari cu ei, in templul zeitei Themis! Oameni care se angajasera sa apere onoarea, averea si libertatea concetatenilor lor si o faceau intr-un fel fara de fel! Si care cereau cu incredere in judecatori sa hotarasca asupra onoarei, averii si libertatii semenilor lor.

Astazi stiu ca, de la contactul cu justitiabilul si problema lui (care este cea mai grava dintre toate problemele lumii pentru el!) si pana cand pui concluzii in fata judecatorilor, cel mai greu si mai important este sa fii avocat. Apoi, cel mai greu este sa fii judecator si sa spui dreptul! Cum cred ca roba ne-a fost data si noua avocatilor ca sa ne apropie de judecatori si de avocatii statului, iar nu ca sa ne faca vrasmasi! Sa puna, fie si numai formal, semnul egalitatii intre acuzare si aparare! Sa arate celor judecati ca apararea si acuzarea sunt la fel de importante in orice proces.

Era o vreme in care a vorbi cu avocatii despre o problema de drept, a vorbi cu ei daca ii intalneai in Sala Pasilor Pierduti, a merge impreuna la o aniversare, a te intalni la o petrecere, erau lucruri ce nu aveau nimic nefiresc! Era o vreme in care relatia judecator-avocat era una de respect reciproc si neconditionat! Era o relatie normala! Sau traiam eu intr-o lume ideala!? Nu cred! Cu nu foarte multi ani in urma o distinsa judecatoare m-a provocat la o discutie despre marci, spunandu-mi ca nu intelege un anume lucru. Mi-am dat cu parerea pe problema discutata. Dupa doua-trei saptamani mi-a spus ca a simtit nevoia sa vorbeasca despre problema aceea pentru ca avea un dosar in pronuntare si ca in urma discutiei s-a convins ca judecata ii era corecta si ca omul pe care il judeca in recurs trebuia achitat! Se poate deci si in zilele noastre! Iar acela care nu crede ca stie tot si are puterea de a intreba este judecator adevarat!

M-am intrebat adesea ce s-a intamplat si cum de aceasta relatie intre avocati si judecatori sau intre judecatori si avocati are azi nu doar accente stridente, ci aproape permanent conflictuale! Cine, unde si de ce greseste?

Afirmatia facuta de un invitat la Congres in sensul ca avocatura are azi „conotatii negative din cauza mediatizarii unor cazuri” imi pare de o gravitate extrema! Nu stiu daca afirmatia facuta reprezinta punctul de vedere oficial al celui mai inalt magistrat al tarii. Condamn apararile facute de catre avocati la televizor! Dar nici acuzatiile nu pot fi formulate la televizor! Condamn atacurile la adresa unor judecatori sau procurori! Dar condamn si iesirile lor publice, desi ei, mult mai mult decat noi, sunt obligati de lege sa taca! Imi pare, parafrazand pe doamna Daniela Panioglu, ca in tara noastra sunt mai multi Nero pregatiti sa dea foc cetatii cu legea transformata in torta, decat cei care vor sa cerceteze drept si cu legea in mana, sa judece cu dreapta masura, sa ajute la aflarea adevarului, la facerea dreptatii, la linistea cetatii.

Amintesc insa ca, pe presedintele in exercitiu, avocatii sunt aceia care l-au aparat in fata unei acuzatii nedrepte si ca avocatii au oferit judecatorilor argumentele solutiei care l-au salvat de la o infama condamnare (a nu se intelege ca vorbesc de o condamnare penala, iar avocatii si magistratii stiu ce spun!). Ca i s-a facut dreptate cu ajutorul avocatilor! Poate ca fara ajutorul lor solutia ar fi fost aceeasi! Sau poate nu! Dar pentru ca a fost victima a unei acuzatii nedrepte, pentru ca stie ce este nedreptatea si mai ales pentru ca este presedintele tuturor (vrea oare sa fie, ori este ca predecesorul domniei sale?!), ar fi trebuit sa aiba un cuvant si pentru cel nedrept acuzat, nu doar pentru cel care a generat nedreptatea!

Apropos de nedreptate! Le spuneam colegilor mei in ziua pronuntarii solutiei de achitare atat de mediatizate ca vom vedea curand un recurs in casatie (in sfarsit!) admis! Pentru ca va fi al Parchetului! Dar nu mi-am putut imagina ca s-ar putea formula o contestatie in anulare pentru motivul pentru care s-a formulat! Si ca judecatorii care au pronuntat hotararea de achitare ar putea fi supusi la ceea ce sunt supusi! De aceea, noi toti, purtatorii de robe (judecatori, procurori, avocati), dar si alesii si alegatorii, reclamantii si paratii, acuzatorii si acuzatii, avem azi obligatia de a face zid in jurul acestor oameni. De a-i apara! Pentru ca daca lor li se va intampla ceva pentru ca au pronuntat acea hotarare, oricui i se va putea intampla acelasi lucru, iar speranta noastra, care era convingere justificata pentru un biet morar a carui moara o voia imparatul sau, ca exista judecatori si la Bucuresti iar nu doar la Berlin, se va narui cu totul si pentru totdeauna!

Pot sa inteleg emotia si subiectivismul victimei care a formulat o plangere! Dar judecatorul trebuie sa fie deasupra emotiilor muritorilor de rand! Ii datoram respect profund judecatorului pentru ceea ce face si pentru ceea ce este in viata profesionala si il onoram si dupa ce se retrage din profesie pentru ca este deasupra noastra. Si trebuie sa fie mereu, in toate imprejurarile, astfel. E dreptul nostru sa-i cerem sa fie astfel pentru ca i-am dat puterea de a ne judeca si l-am investit cu increderea noastra! E obligatia lui sa fie astfel pentru a raspunde increderii ce i-am acordat!

Atacurile impotriva judecatorilor care au pronuntat hotararea au insa o singura ratiune, dar aceasta ar fi trebuit sa ramana departe de justitie. Am intrebat odata pe domnul Emil Boc (la vremea aceea doar parlamentar), in prezenta regretatului profesor Ion Deleanu, cum de a putut face o interpelare a ministrului justitiei, fara sa stie nimic despre judecatorul la care, in chip nedrept, se referea interpelarea. Mi-a raspuns stupefiant ca „asa este in politica” si ca problema lui politica este ministrul interpelat (al justitiei), iar nu judecatorul! Adica jocul politic poate avea orice victima daca interesul politic este atins! Azi insa, expunerea judecatorilor care au pronuntat decizia de achitare este mult mai perversa si expune unui grav pericol intregul corp al judecatorilor, iar nu doar pe cei doi.

Putem sa nu fim de acord cu hotararea lor de achitare, doar ca si dezacordul trebuie sa se manifeste civilizat! Desi nu inteleg de ce hotararile de condamnare nu pot fi comentate in spatiul public, iar cele de achitare trebuie blamate! Amintesc insa ca exista un serial de televiziune la noi in care hotararile de condamnare sunt comentate de catre acuzatori! Asta e drept?

Pentru aceia care nu sunt de acord cu deciziile de achitare exista solutia simpla a modificarii Codului de procedura penala: abrogati articolele 396 alin. (5) si 16 alin. (1) lit. a)-d). Dupa reactiile la propunerile de modificare (prea putine, prea de suprafata) a codurilor penale, s-ar putea sa avem surprize.

Atunci cand atacurile vin insa din partea unui judecator, membru al CSM, cu misiunea de a-i apara pe judecatori de toate nedreptatile din vorbele noastre, adica de a le apara reputatia (ca pana la proba contrarie, sunt judecatori si au dreptul la reputatie neintinata), lucrurile imi par de o gravitate extrema. Este adevarat ca, asa cum ne spune Curtea Constitutionala prin Decizia nr. 196/2013, articolul 55 alin. (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, aceasta misiune este imprecisa si neclar formulata, dar lipsa de previzibilitate de care vorbeste aceeasi Curte, in aceeasi decizie, spre a declara neconstitutional textul, nu cred ca da dreptul alesului de a fi curand previzibil in forul care reprezinta garantul independentei justitiei. Mi-e teama ca domnul judecator si-a „condamnat” deja colegii si ca o noua procedura de revocare ar trebui sa fie degraba initiata. Din pacate, nu este posibila pentru ca Parlamentul nu s-a conformatart. 147 din Constitutie si nu a pus nici pana la aceasta data textul declarat neconstitutional in anul 2013 in acord cu Legea fundamentala, astfel ca astazi nici nu mai este posibila revocarea domniei sale, oricat si-ar dori acest lucru alegatorii sai. Zeita Themis are, precum se vede, copii vitregi si in Parlament!

Noi, avocatii nu avem de partea noastra decat arma cuvantului! Puterea noastra este doar in cuvintele noastre! Aceasta putere este astazi in pericol! Se spune (Alina Ionescu zice asta, dar nu foarte convinsa ca ar fi si adevarat) ca Napoleon Bonaparte ar fi afirmat ca atata timp cat are o spada la indemana ar putea taia limba oricarui avocat care s-ar servi de ea impotriva guvernului! Dar in Sala Pasilor Pierduti a Palatului de Justitie din capitala Frantei exista un monument ridicat in onoarea unui avocat care s-a distins aparandu-si semenii si salvandu-i pe multi. Merita vazuta statuia si merita ascultata istoria ei spusa de un judecator francez. Pentru ca este superba. O sa aflati, daca o sa vreti, si de ce in grupul statuar una dintre femei este in fundul gol!

In opozitie cu noi, acuzarea are de partea ei o putere naucitoare! O putere de care abuzeaza nu de putine ori! Are catusele, politia, informatiile. Are „specialistii” care executa orbeste dispozitiile care servesc acuzarii. Stiu tot ce vorbim! Stiu si ce nu stim noi ca am facut! Stiu si ce gandim ori cartim!

Mi-e teama de raul din noi, de raul care ne vine din interiorul profesiei noastre. si de adancimea acestui rau. Va propun o tema de cercetare! Nu stiu foarte bine cui trebuie sa o adresez! Ea nu priveste doar pe avocatii din Bucuresti! Cu siguranta, ii priveste pe toti avocatii. As spune, intemeindu-mi afirmatia pe lecturile privind starea avocaturii in Franta, ca si pe alte meleaguri se intampla ceva rau cu avocatura!

Tema de cercetare pe care v-o propun este un studiu serios asupra starii avocaturii in Romania! Ea nu poate exclude, nu poate fi separata, desigur, de starea justitiei! Un studiu care sa ne spuna unde suntem si de ce am ajuns unde am ajuns. si ce trebuie facut!

Mi-e teama ca noi, avocatii, am stat prea mult si am rabdat prea mult. Cred ca trebuie sa iesim din starea de pasivitate in relatia noastra cu justitia! Ca trebuie sa reactionam ori de cate ori constatam ca un atentat la adresa avocatilor se produce! Ca nu trebuie, ca in numele bunei cuviinte ori a sperantei ca tacand vom castiga bunavointa gresitilor nostri, sa tacem in fata nedreptatilor. Pentru ca daca vom tacea la nesfarsit, vom fi partasi la prabusirea noastra.

Noi nu am reactionat in niciun fel la atentatul la adresa DREPTATII, a JUSTITIEI insesi, atunci cand un inalt ofiter SRI a anuntat ca JUSTITIA din Romania este sub vizorul permanent al serviciului de informatii! Un fapt de o gravitate fara de egal si care ne aseaza mai degraba in randul tarilor conduse militar decat al celor democratice! Felicit pe judecatorii care au facut-o. Si daca sunt si avocati care au facut-o, lor le cer iertare ca nu am stiinta sa o fi facut!

Democratica am spus?! E o greseala! O tara in care Parlamentul si Guvernul nu exista, pentru ca sunt paralizate de spaima Parchetului, nu poate fi democratica! O tara in care presedintele nu observa aceasta stare si nu-si indeplineste rolul de mediator nu poate fi numita democratica! O tara in care nimeni nu mai ia nicio decizie, pentru ca ii este teama ca ar putea fi acuzat de abuz in serviciu, nu poate fi democratica! O tara in care tacem de spaima nu poate fi democratica! O tara in care delatiunea este legiferata si a dobandit rang de virtute nu poate fi democratica! O tara in care rechizitoriile se bazeaza aproape in exclusivitate pe interceptari nu poate fi democratica! O tara in care nu se administreaza probele in aparare cerute de inculpati nu poate fi democratica!

O tara in care intre functiile procesului penal nu se afla si functia de aparare nu poate fi democratica!Si am intrebat in Congres, cu obida: cum ati putut accepta asa ceva, Domnule Ministru?! Si adaug acum, cu si mai multa obida: cum ati putut accepta asa ceva, domnilor senatori si deputati?! Unii dintre dumneavoastra, avocati fiind, cum de nu ati observat?! Ca nu-mi imaginez ca ati fi putut fi de acord cu asa ceva! V-ati facut partasi la un rau pe care incepeti sa-l simtiti! Un vant rece sufla azi in ceafa tuturor politicienilor, iar zanganitul catuselor se aude pretutindeni! Nu conteaza ca sunteti vinovat ori nevinovat! Conteaza ca poate cineva sustine ca are suspiciuni rezonabile ca ati facut o fapta (grava fapta de a carti, de exemplu, pentru ca nu mi se pare ca e departe ziua in care si delictul de opinie va fi o fapta grava) ca sa fiti incatusat!

Si pentru ca a venit vorba de „rezonabilitate”: in care tara din lume se poate intampla ca oamenii sa fie condamnati de catre judecatorii aceleiasi instante (cea mai inalta in ierarhia stabilita de lege, pentru ca, altfel, in lumea civilizata, toti judecatorii, indiferent de instanta in care lucreaza, se bucura de pretuirea si de respectul cel mai inalt) cu votul a trei din opt judecatori, ori sa fie achitati cu votul a trei din opt judecatori! Si judecatorii acelei instante sa nu observe acest lucru, sa nu sesizeze anomalia, sa nu tipe ca asa ceva nu se poate intampla intr-o lume normala! De ce nu va uitati mai des oare la „12 oameni furiosi”! Este o admirabila lectie despre cum se poate preveni raul!

Dar Parlamentul, parlamentarii pe care i-am trimis sa faca legi in numele nostru, cum de nu au observat aceasta anomalie?! Cum pot ramane indiferenti la astfel de intamplari? Stiti ceva de Legea Mirinda, domnilor parlamentari? Stiti ca a fost suficient ca o greseala sa se fi produs, pentru ca in SUA o lege sa se schimbe si ca, de atunci, oricine are dreptul la tacere cand este acuzat? Incercati sa va exercitati acest drept in Romania! Si veti afla ca este socotit o sfidare la adresa anchetatorilor!

Iar pentru cei care formati pe viitorii acuzatori publici si pe viitorii judecatori, nu credeti ca ar avea de invatat si din experienta lui „cum nu se face? cum nu trebuie facut? cum nu trebuie sa te comporti?”. Si daca vi se pare ca viata transformata in film nu este adevarata si nu poate fi data ca exemplu si nu poate fi obiect de studiu (daca ganditi asa, va inselati, cu siguranta!), dati auditorilor sa citeasca cererile de recuzare si cele de stramutare! S-ar putea ca dupa lectura unora dintre acestea, unii sa spuna asemenea lui Michelangelo ca „daca s-ar putea muri de rusine, nu as mai fi in viata”!

Si tot de rezonabilitate vorbind: care este unitatea de masura a acesteia? Muribunda justitie de la Strasbourg ne vorbeste de observatorul obiectiv care ar fi in stare sa o masoare! Nu vreau sa spun lucruri de nespus din eleganta pentru cei care cred ca acolo se face cu adevarat dreptate! Dar Justitia din capitala Alsaciei este mult mai iluzorie decat justitiile tuturor statelor CEDO. Observatorul atent, chemat sa decida la noi ce este si daca este rezonabil, ar trebui sa traiasca pe Marte, sa coboare, sa judece si sa se intoarca apoi printre martieni, cum spune profesorul Viorel Ciobanu! Pe malul Dambovitei este exclus sa mai gasim un observator suficient de obiectiv! Televiziunile noastre au grija sa ne faca pe toti partiali! Adica de o parte sau alta a baricadei! Cei care vor sa stea deoparte sunt dusmanii si ai unora si ai altora. Iar cei de la Strasbourg nu ar intelege ce-i cu noi! In viata lor tihnita si cumpatata or putea fi obiectivi si observatori! In nebunia in care traim noi, toti ar fi descumpaniti!

Se pare, totusi, ca exista astfel de „observatori” si la noi! Si ca ii putem identifica prin salile de sedinta unde stau uneori la vedere si sunt cunoscuti pana si de femeile de serviciu care s-au obisnuit cu ei si unde ar trebui, in semn de respect, sa-i salutam cuviincios cu formula „Sa traiti!”. Ca asta se deduce din interviul inaltului oficial!

Repet: trebuie sa fim insa constienti de faptul ca in noi se afla cele mai multe cauze ale starii actuale a avocaturii! Am uneori impresia ca purtatorii de roba nu fac roba doar pe care o poarta de ras, ci fac si un rau imens celor pe care ii „apara”! Si ca ar trebui nu doar sa nu fie lasati sa imbrace roba, dar nici sa dea sfaturi justitiabililor, ori celor care au nevoie de alte servicii avocatiale!

Noi suntem vinovati ca nu reactionam in fata nedreptatii sau a abuzului ori de cate ori vedem, auzim, constatam ca se intampla! Incercati odata in sala de sedinta sa va solidarizati cu victima unui abuz. Repetati gestul de fiecare data cand se intampla! Iesiti din pasivitatea vinovata! Dar nu va solidarizati cu nestiutorul! Cu cel care face roba de ras! Nu acceptati ca un nepregatit sa faca profesia de ras! Profesia asta este a profesionistilor, nu a nepregatitilor!

Ca sa stim unde suntem cred ca trebuie sa facem cercetarea de care va vorbeam. Si sa propune apoi solutii! Masuri radicale! Chiar cu riscul de a deveni impopulari! Pe termen lung vom avea de castigat!

Palatul de Justitie din Bucuresti a fost dat in folosinta la 15 octombrie 1895! Atunci, cheia Palatului a fost inmanata presedintelui Inaltei Curti de catre Regele Carol I.

Si pentru ca sunt azi suma a ceea ce am facut in viata, pentru ca iubesc si respect justitia si pe judecatori, pentru ca eu cred ca avocatii sunt parte a justitiei si nu anexele neinsemnate ale acesteia, pentru ca Palatul de Justitie din Bucuresti este si al avocatilor nu doar al judecatorilor, pentru ca trebuie sa intindem mana cu respect si pentru cei care, asumandu-si riscul de a deveni impopulari, vor sa se indrepte nedreptatile, adica procurorilor, va invit pe toti sa organizam impreuna, daca vreti si ca pas de conciliere intre profesii, 120 de ani in Palatul de Justitie.

Am facut-o in anul 1995 ca presedinte al Tribunalului Bucuresti! Ii pot ajuta pe toti cei care ar vrea sa o faca! Sigur, pentru asta trebuie sa mai crezi in justitie! Iar eu cred! Cum cred in puterea ei de a fi buna si dreapta!

 

107 Responses to “O nedumerire (2) – Articolul distinsului profesor Viorel Roş nu a stârnit, din păcate, interesul pe care îl merita”

 1. Filip G spune:

  http://copiipovesti.blogspot.ro/2013/07/baiatul-care-strigat-lupul.html
  Era o vreme cand pe nimeni nu speria o ancheta,majoritatea se terminau cu NUP.
  Cand cetatenii erau tarati prin tribunale ani la rand,clasa politica statea si privea zambind ”noua nu ni se intampla asa ceva”
  Chiar daca votam o lege proasta,noua nu ni se aplica avem IMUNITATE.
  Si uite asa lege dupa lege facuta prost se intoarce impotriva lor.
  Asa cum PONTA nu-i credibil chiar daca nu minte.Tot asa clasa politica nu-i crezuta chiar cand are dreptate……..

  ” (Morala) Nimeni nu crede un mincinos, chiar daca spune adevarul!”

  • Kronstadt an der Graft spune:

   E celebră fraza din Iliada că unii se temeau de greci chiar și când aceștia făceau daruri. Iaca că acu au ajuns grecii să se teamă și ei de ai lor.
   Pe aci mulți din noi suntem vaccinați mai demult, ne-am prins din timp că nu putem avea încredere în cocoțații politic, alții au învățat pe parcurs lecția, numai că asta e catastrofal pentru România pe termen lung. Deja suntem în impas politic, grupurile de interese organizate ca partide și-au pierdut credibilitatea și se învârt în jurul cozii, căutând să ciugulească ce mai prind în speranța unor vremuri mai bune, iar populația se descurcă așa cum a învățat-o comunismul, prin mici ilegalități și furtișaguri necesre supraviețuirii de azi pe mâine. Suntem o țară de asistați care își pierde încetul cu încetul contribuabilii. În felul ăsta se va ajunge la impas economic exact ca-n Grecia.
   Numai din interiorul sistemului se va putea face schimbarea macazului spre bine. Poate că unii ca dl. Viorel Roș să poată face ceva, dacă se vor uni și vor deveni o forță. O asemenea forță va avea garantat populația alături, populație care în alte condiții n-are nici o putere. De-aia zic eu mereu că e nevoie de o nouă forță politică serioasă, de dreapta, care să fie în fruntea oamenilor cu inițiativă de la noi și care să măture șmecherii din sistemul guvernamental. Dar atenție, nu revoluționari de doi bani ca Țiparis care s-a dus cu gura mare la Bruxelles și s-a întors cu urechile înroșite de madam Merkel și cu niște obligații imposibile pentru greci!

   • Filip G spune:

    Sunt de acord ca nu sunt resurse financiare pentru toate proiectele necesare.Dar…………nu poti creea un cadru legal in care spagutele atat de necesare sa se colecteze la bugetul comunitatii (statului) dupa caz.
    Am ajuns sa umblu in buzunar cu o copie dupa ATESTATUL de Producator,chiar daca ma duc in vizita la o ruda sii ii duc cadou un borcan de miere.
    Eu stiu sa produc,dar trebuie sa si vand sa raman competitiv.
    Ori sistemul birocratic complica lucrurile pana ajungi sa renunti.
    In schimb sunt atatia care au tocat Fonduri UE si nu-i intreaba nimeni nimic.
    Eu nu am cerut un leu statului,doar sa fiu lasat in pace sa produc si sa vand.Daca statul ma intelege are beneficii enorme fara sa-mi bage mana in buzunar.Platesc un TVA la produse cumparate,facturi,ETC…
    Daca Grecii traiesc cu venituri peste ale noastre si sunt FALIMENTARI.Noi cum santem?
    Condamnati la subdezvoltare de clasa politica.

   • Uita chestia asta cu noua forta politica. Nici nu se va anunta bine ca va fi infiltrata.

 2. Kronstadt an der Graft spune:

  Articolul e clar, real și condensat. Problema e ce facem noi, ăștia de nu suntem întrebați ce vrem decât o dată la patru ani și atunci suntem obligați să lucrăm cu materialul clientului, în restul timpului fiind mulți dar fără putere? Și încă ceva, poate că am putea să ne unim v-o 2-3 și să punem de-o asociație nonprofit de apărare a drepturilor colective, dar putem să ne punem cu d-ai ca Sebi Ghiță ce culege toate marile surse de venit din piață, nouă rămânându-ne micile reparații fără miză?
  Nu vedeți că sistemul e creat pentru conservarea puterii în rândul grupurilor de interese în dauna restului populației? Că securiștii împrăștiați prin cele servicii nu vor să înțeleagă că în felul ăsta nu vom progresa nici noi, nici ei? Că numai într-o societate fără discrepanțe economice se poate menține mai ușor pacea socială? Pe undeva poate chiar asta urmăresc, pentru a păstra necesitatea de a fi, așa cum securiștii îl făcuseră pe Ceaușescu să creadă că fără ei era în pericol, ceea ce s-a dovedit exact pe dos.

 3. Lordul John spune:

  @VV

  Da, încă un om care înțelege de unde vine raul, dar asta nu-i folosește la nimic!

 4. Mihail spune:

  @ elenik (din urma),

  Pe tine la viulgaritatea limbajului, a expresiei nu te intrece nimeni.
  Stiind ca esti fetita, ca ai vreo douazeci de ani, tot sunt siderat de ce nu ai mers la scoala, de ce nu ai un minim de educatie, cei 6-7 ani de acasa.
  Ma gandesc ca esti orfana, ca poate te-au uitat in gara, sau te-au scos la produs de tinerica. Sunt multi dezaxati care se omoara dupa copilasi.
  Referitor la studiile tale, precis esti handicapata mintal. Totusi, sunt si cateva scoli ajutatoare…sau nu mai sunt ?
  …oricum “marlanie” nu-l vei gasi niciodata in postarile mele. Insa, “parashuta ” da…..aoleoooo, acum ma prind, cuvantul asta te deranjeaza. Crede-ma , nu am intentionat nicio clipa sa bat apropouri la tine.

  • elenick spune:

   spuneam ca in articolul citat se vorbeste despre marlanie. din postul tau ce rezulta, oare?

 5. Mihail spune:

  Atunci cand cineva care posteaza articolul de mai sus, este si cu musca pe caciula, devin circumspect, sunt atent pe unde calc.

 6. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/intalnire-de-taina-la-guvern-ce-american-l-a-vizitat-pe-victor-ponta-demisioneaza-premierul_961499.html
  A nu se uita cum a tratat Ponta pe Victoria Nuland.
  Apoi intinerariu Baku poza alaturi de Putin via Turcia nu poate trece neobservat.Nu poti avea trupe NATO pe teritoriu unei tari al cu un premier cu dubla personalitate.
  Colac peste pupaza azi Ponta e INCULPAT.
  Normal ca partenerii nostri sunt ingrijorati cand Ponta declara la Antena 3 ca intre EL si Johannis e un ”razboi rece”

  • Mihail spune:

   Chiar crezi ca sunt ingrijorati ?
   Daca ei nu-l mai doreau, ii dadeau viteza in cateva secunde.

 7. Filip G spune:

  Multi se intreaba cum va cadea guvernul Ponta.
  Printr-o IMPLOZIE in interiorul PSD.
  Membrii cu state vechi in PSD nu au beneficiile unor TRASEISTI.De aici o nemultumire mohnita.Cand calculele sunt clare are loc o pozitionare.
  Ori semnalul din exteriorul tarii e clar,nu suntem dispusi sa discutam cu un INCULPAT.

  • Mihail spune:

   @Filip G,

   semnalul din interiorul tarii, asta daca te uiti si la televizor, este ca oamenii o duc mai bine, ca spre deosebire de tine, au atata inteligenta incat nu vor sa schimbe “echipa castigatoare”.

   Chair in seara aceasta s-a vorbit despre niste “indivizi” din Timisoara care spuneau ca de o “viata” au votata cu dreapta, adar acum masurile lui Ponta de “stanga” sunt ata de bue, incat nu vor de ce ar vota dreapta.

   Eu zic sa o lasi mai moale si sa nu te erijezi in dorintele altora. Okay, vrei din nou sa traiesti prost, vrei din nou pedele, treaba ta…dar nu-mi spune tu mie, ca oamenii de la tara nu stiu cum sa scape de Ponta.

   • Filip G spune:

    Si cat de siguri erati voi ca Ponta ajunge presedinte,nici nu ma mir ca nu cunoasteri realitarile romanesti .
    Taranul nu poate vinde un litru de lapte in piata,procesatorul ii da 70 bani pe litru.Ministru Constantin la Agricultura e ministru in guvernul Ponta.
    Umilinta la APIA,legile ce se bat cap in cap.
    Nu-mi spune mie cum gandeste taranul Roman…..

    • Mihail spune:

     @Filip G,

     ai tendinta de a “globaliza” vorbindu-mi cu “voi”.
     Daca tu te-ai dus in pas alergator ca sa-l votezi pe nemtzalau, iar acum te dezici de el, eu am anuntat cu mult inaintea ta ca nu merg la vot.
     Prinzi ideea ?
     Sa-ti explic: nu am votat nimic, pe niciunul dintre cei doi.
     Asadar chestia cu “voi si Ponta” pe mine nu ma prinde.
     Sigur, poti sa crezi ce vrei, dar asta este adevarul.

     Nu-mi pasa daca este Ponta sau nu, insa o revenire a celor din PDL, asa cum tu promovezi, deja este prea mult pentru mine.
     Tu tot oscilezi, ba acum iti place nemtzalaul, ba apoi iti place de Tari, cum il alinti tu.
     Acum, culmea culmelor, te-ai orientat catre unguri.
     Degeaba ai imbatranit, degeaba ai fost la copii in Germania, degeaba au trecut anii peste tine, nimic nu ai invatat din stup !

     Ca si emi, amandoi sunteti bolnavi de comnumism, gandind in acesti parametri…si cel mai trist, este ca imbatraniti amandoi urat.
     Ma rog, ea nici nu este o frumusete.

    • Shadow spune:

     @Filip

     Glumesti cred. taranul in Romania mai poate vinde “pe marginea drumului” sau pe sestache, in vest nu mai poate ca acolo face parnaie. Uite de exemplu la francezi producatorul de carne de porc primeste 1.3 euro pe kg, la supermarchet, macelari ajunge la 9-15 euro pe kil.

     Eu stiu si cum gandeste taranul roman dar si cel vestic. Anul trecut discutam cu un taran de 78 de ani de pe valea lotului. Era si “primar” intr-un fel de sat care avea 60 de suflete cam toti batrani.

     Fiecare batran producea ceva in gradina la varstele lor si vindeau doar duminica la 10 km distanta la un fel de piata. cretinii de la ue ii obliga sa distruga rosiile care sunt “ingrasate” cu ingrasaminte de pe vremea “bunicilor” lor. au gasit imbecilii “apei care nu hidrateaza” si a “prunelor care nu cufuresc” ceva in ingrasamintele naturale, de vaca, cal, etc.

     Batranii spuneau ca prefera sa intre la inchisoare decat sa le faca pe plac boilor de la ue. Cam asta e “impresia” fata de ue azi a cam tuturor vesticilor. Cei care omoara in principal producatorii sunt junker si compania iar inaintea lor a fost barosso si ai lui.

 8. Mihail spune:

  FILIT Iași

  Veste bună! :)

  În urma negocierilor și a soluțiilor convenite între organizatorii FILIT și reprezentanții Consiliului Județean Iași (CJ), echipa FILIT a decis reluarea demersurilor în vederea desfășurării în acest an, într-o formulă simbolică, a ediției a III-a a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), în scopul continuității acestui important eveniment. Totodată, au fost identificate soluții ca, începând cu 2016, să se revină la formula consacrată a FILIT.

  Astfel, reprezentații CJ Iași vor susține înființarea unei fundații culturale care să organizeze Festivalul, după exemplul marilor festivaluri internaționale din Europa și din România (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul „George Enescu“ etc.). Această formă instituțională este de natură să asigure un cadru independent, existența unei echipe stabile, flexibilizarea organizării Festivalului și facilitează atragerea de fonduri suplimentare pentru dezvoltarea FILIT.

 9. Filip G spune:

  http://www.dcnews.ro/ministru-psd-ma-bucur-ca-victor-ponta-a-pierdut-alegerile_480168.html
  ETALON (unitate de masura)
  Unitatea de masura pentru PSD e Traian Basescu.
  Cum dracu sa te bucuri ca Ponta a pierdut alegerile dar a obtinut un scor mai bun decat TB?!?
  Am scris aici pe blog chiar daca TB dispare fizic ,tot se vor gasi unii care o sa aibe cosmaruri noaptea………

 10. ion spune:

  Utopic dar superb! Dreptatea nu este pt catei…..

 11. Filip G spune:

  http://www.antena3.ro/romania/preturile-din-piete-au-luat-o-razna-fructele-si-legumele-vandute-la-pret-triplu-301848.html
  Prin scoaterea taranului din piata se asigura MONOPOLUL smecherilor.
  Apropos in orasul meu nu exista piata amenajata.
  In cazul asta Atestatul de Producator nu ma ajuta,ramane cum a fost, ma cauta clientii………..

  • Filip G spune:

   Guvernul si Parlamentul a ingradit taranul de bunacredinta astfel incat sa nu poata respecta toate aberatiile legislative si sa renunte sa nu cada in aberatia ca e evazionist.
   Pe de o parte se spune ca taranul e impozitat pe norma de veni si nu se mai cere alt impozit.
   Am intrebat un functionar de la ANAF cum procedez daca nu merg in piata?
   Legea e ambigua nu precizeaza .
   Si uite asa taranul e la mana celor ce controleaza,iar sanctiunile aprobate prin lege de catre PARLAMENTUL ROMANIEI sunt peste veniturile obtinute.
   Traiasca marfa adusa din import!
   Si uite asa aflam ca avem lamai a caror coaja nu poate fi folosita,dar continutul?
   http://www.dcnews.ro/descoperire-ocanta-pe-eticheta-unei-lamanii_480139.html

   • Mihail spune:

    @ Filip G,

    refuzi sa intelegi ca societatea a progresat, ca merge inainte.
    Ca “moda” cu taranul la piata este oarecum desueta, ca acum sunt pe val Super si Hipermarketurile.
    Ele vor apUne in doi, trei ani, dupa care piata va arata diferit.

    Pana atunci, nu te opreste nimeni ca sa vinzi mierea la o companie care o conditioneaza si o ambaleaza, dupa care o vinde.
    Asa cum, tot nimeni nu te opreste, ca sa o trimiti la export.
    Dara daca tu, ai dat contra Varoa din plin, strainii nu mai sunt interesati de mierea ta.

    • Filip G spune:

     Mierea pleaca in strainatate sub forma de suvenir prin romanii plecati ce vin in concediu in tara. :)
     Iti mai aduci aminte de vorba;
     ”Gusturile nu se discuta”
     Gustul mierii naturale e unul deosebit.
     Apropos de Varroua,daca nu apelez la medicamente subventionate prin PNA (Programul National Apicol) am grija la dozaj,costa bani.Dau doar atat cat e necesar folosind rama crescatoare cu puiet de trantor,paduchii se concentreaza acolo apoi extrag rama si o topesc.E un tratament fara chimicale

     • Filip G spune:

      Apropos sunt incantat sa pun sigiliu cu ”Direct de la Producator” alaturi de steagul Romaniei.Iar numele meu pe eticheta e cat un brand de tara fara frunza,e suficient steagu Romaniei………
      Undeva in Romania se produce o miere deosebit de gustoasa.Asa afla strainii de Romania.
      Cand inteleg guvernantii acest lucru o sa fie bine…….

 12. Mihail spune:

  @ emi,

  ihi, sunt buricul pamantului.

 13. Mihail spune:

  @ Filip G,

  Atunci daca faci export, daca iti trimiti mierea peste granita, ce mai cauti in piata…de ce “cobori” ?
  Lasa-i pe altii ca sa vanda la piata, iar tu respecta-ti statutul, rangul de prodcator.
  Si altii trebuie sa manance o paine.

  • Filip G spune:

   Eu am un statut aparte,am clienti formati in zeci de ani.
   Clientii mei multumiti ma recomanda.
   Si in apicultura ca in societate sunt doua feluri de apicultori:
   Cei care produc fara sa ceara nimic
   Altii care sunt apicultori pe perioada delurarii fondurilor UE
   A doua clasa de apicultori au facut in asa fel ca prima clasa sa dispara influientand chiar legislativul.Lor li se cuvine totul,restul sa dispara……

   • Mihail spune:

    Bun, asta nu inseamna ca trebuie sa mergi neaparat la piata.
    Te recomanda un client la altcineva, foarte bine, te suna, intreaba ce miere ai de vanzare, la ce pret si i-o livrezi.
    Grozav ar fi sa ai un site, o adresa de e-mail si un contract cu un curier rapid, asta ca asa ai si niste preturi preferentiale de transport.
    Apoi, niste cutiute de carton ondulat, in care sa introduci borcanul, faci tu pe undeva.

   • Shadow spune:

    @filip
    distrugerea concurentei si obtinerea monopolului este visul de aur al oricarui capitalist, nu poti sa fi suparat pe ei pt asta. O fac toti la toate domaniile iar felul cel mai simplu in ue de a distruge concurenta este folosind guvernele nationale sau comisia.

 14. Filip G spune:

  http://www.dcnews.ro/mesaj-cheie-transmis-de-valeriu-zgonea-la-ie-irea-de-la-bpn-al-psd_480217.html
  Cu cat amana PSD transarea lucrurilor in congres ,cu atat se adancesc faliile intre grupari.
  Azi mos Iliescu a zdruncinat rau coalitia:
  ”Oprea e cel mai apropiat aliat”
  Unde o fi pozitionat Tari si Constantin? :)
  Probleme in partid cu cei care spun ca e bine sa iasa acum de la guvernare,probleme in coalitie.
  Oprea e intre ciocan si nicovala.Daca nu face pasul la timp si PSD nu-l accepta pe liste comune dispare.

 15. Valeriu Mangu spune:

  Articolul “De ce măsura eliminării din examenul de Bacalaureat și măsura interdicției impuse unui candidat eliminat de a participa la următoarele două sesiuni ale acestui examen sunt neconstituționale”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 16. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/ponta-ii-propune-un-targ-lui-iohannis-condi-ia-pentru-demisia-de-la-guvern_961644.html
  Daca Traian Basescu a reusit sa se reabiliteze politic impunand un pact de koabitare.
  Acum Victor incearca sa impuna o intelegere cu Johannis.
  Ponta nu mai poate impune nimic,e mort politic atat in plan intern cat si extern.
  Nu tine ,esti prea mic sa mai fii credibil.
  Johannis trebuie sa astepte sa fie mazilit de PSD.
  Cu fiecare zi cu Ponta premier,PSD pierde puncte in sondaje………..

  • Daca PSD pierde, cine castiga?

   • Filip G spune:

    Tare mi-e frica ca migratia o sa fie spre extremisti.
    PNL actual nu are nimic atractiv,Tary e captiv propriei neputinte.Daca si Iliescu incearca disperat sa-l tina pe Oprea aproape numind UNPR ”cel mai apropiat aliat”
    Situatia e complicata,numarul de parlamentari se reduce in 2016,PSD dupa aceasta degringolada trebuie sa arate ca e un partid inca puternic.Ori avand liste comune,nu se stie exact cat e de puternic.
    Deja am vazut ca in PNL nume importante de parlamentari isi anunta candidatura pentru a trece in Administratia locala.

    • Mihail spune:

     @ Filip G,

     PNL nu mai exista, nici spiritul lui nu mai exista.
     Vezi tu vreun Vosganian ramas acolo ?

    • Faptul ca parlamentari anunta ca ar vrea sa treaca in administratia locala e ciudat, de obicei se intampla invers. Ori le e teama ca se imputineaza locurile, ori nu mai sunt destui candidati si atunci cei care exista deja trebuie sa ocupe toate liniile.

   • Mihail spune:

    In principiu ar trebui sa fiu cu sabiile pe masa, la randul meu sa nu citesc ceea ce posteaza armeanul. Insa, eu nu ma “alint” (initial am scris prostesc)
    Si pt. ca seful meu se resimte dupa betia de azinoapte, nu-mi dicteaza nimic, iar “focul automat” zace cazut pe sub birou…scriu dupa capul meu. Na !

    Daca PSD pierde, nu castiga nimeni nimic !
    Ese un partid ciudat, de stanga care ia masuri de dreapta. Foarte dragut.
    Pana acum, cifrele spun ca avem o erectie economica constanta. Europenii afirma ca ea ese chiar reala, nu este nici cosmetizare, nici minciuna.
    Deci, nu-i din pix.
    Mi-a atras atentia observatia unui timisorean, care afirma ca de cand se stie voteaza PNL, iar acum…observand atent ceea ce se intampla, nu ar avea niciun motiv ca sa nu voteze PSD.

    Este posibil ca Ponta sa nu fi stat degeaba langa domnul Crin Antonescu. I-a furat chiar si ideile, spre binele tarii.
    Il suspectez pe Ponta ca ar putea s afie extrem de abil, joaca o carte la care putini s-au gandit: cea a intersului national, facand slalom printre hotii si coruptii din partidul sau.
    Valorificand viata buna din tara, ridicand stacheta, a construit viitorul PSD. Daca populatia realizeaza ca traieste bine, ca fenomene ca d-na Anastase, Boc, Blaga au disparut…atunci vor fi surprize uriase la urmatoarele alegeri.
    Poate asta este mostenirea pe care o lasa Victor Ponta.
    El, poate a gandit ca la sah, a facut mutari, stabilind un finis, de abia peste 3-4 ani.

    Cumva, sunt circumspect, ma uit atent la ceea ce face acest Prim Ministru, ce intreprinde.
    Nu ma las furat, de “turcisme”, inpunsatuiri cu nemtzalaul etc. Banutzul conteaza.

    Cat despre madame Gorghiu, nemtzalaul cu parashuta lui batrana, ppedeleul vopsit in PNL, bleah !
    Niste actori batranciosi si expirati.

    Toti la un loc arata exact ca doamna Carmen Iohannis: o batranica care se imbraca si se prezinta ca una cu 20 de ani mai tanara.
    Adica, o spoiala !

    PS: ultima pomenita de mine + madame Gorghiu, ar trebui sa o priveasca atent si sa o studieze pe doamna Rovana Plumb.
    Este posibil, ca ea sa reprezinte noul palier de standard de calitate cadre adoptat in PSD. Este o lectie !

 17. Mihail spune:

  @ emi,

  unde esti ?
  Imi este dor de tine ? :)
  ….mi-e prea bine cu atata bine !
  Hai, baga textele cu turcii si cum ma platesc ei pe mine, cu evrei si…comunistii.
  :P

 18. Mihail spune:

  “Am trăit să citesc și asta! Carmen Iohannis eclipsat-o pe Regina Spaniei, Letiția!

  Curios să aflu despre ce a făcut și ce a dres Klaus Iohannis în vizita din Spania, am parcurs site-urile și ziarele de luni, 13 iulie 2015.
  Mi-a atras atenția un text și un titlul, publicate identice pe multe site-uri care s-au ocupat de vizită:
  „Carmen Iohannis a eclipsat-o pe Regina Spaniei, Letizia
  Carmen Iohannis i-a cucerit și pe spanioli cu lookul său! Prima Doamnă a României a făcut senzație la Madrid, unde familia prezidențială a participat la un dejun oferit de Regele Felipe al VI-lea al Spaniei.
  Regina Letizia a fost eclipsată de Carmen Iohannis.”

  Nu intră în preocupările mele regii de azi și mai ales reginele.
  În afară de cele eroice în viață, precum Elisabeta, regina Angliei, sau în fața morții, precum Mary Stuart, nefericita regină a Scoției, reginele nu m-au interesat.
  Mai ales după ce am citit în Jurnalul Reginei Maria că socru-său, Regele Carol I, vedea în ea o simplă reproducătoare de regișori.

  Cum arată Carmen Iohannis știam.
  Nu știam însă cum arată Letiția, regina Spaniei.
  Fotografia celor două cupluri înainte de prînzul oferit de Gazde mi-a dat posibilitatea să văd cum arată Letiția, Regina Spaniei.

  Comparîndu-le pe cele două, m-am întors la textul publicat de presa română despre cum a eclipsat-o Carmen Iohannis pe Letiția.
  Împlinesc anul acesta 67 de ani.
  Am văzut la viața mea de gazetar multe deosebiri dintre ceea ce e în realitate și ceea ce se spune despre realitatea respectivă, de la denunțarea lumii capitaliste, pentru că acolo se bea Coca Cola pînă la cîntarea comerțului socialist de către Scînteia.
  O asemenea prăpastie dintre ceea ce se vede cu ochiul liber și ceea ce se scrie, precum cea despre Carmen Iohannis din fotografie care o eclipsează pe Letiția tot din fotografie, recunosc sincer n-am mai întîlnit.

  Ca jurnalist, dar și ca bărbat, am încercat să găsesc explicațiile celor scrise de ai noștri.
  Am găsit cîteva ipoteze, pe care vi le supun judecății dvs:

  Autorii textului sunt chitiți pe lingerea cu orice preț a Primei Doamne, singura modalitate de a intra pe sub pielea Primului Domn, Klaus Iohannis.
  Cînd au scris textul erau beți sau drogații.
  Au vrut să fie ironici cu Carmen Iohannis.
  Sunt perverși și, prin urmare, între o femeie precum Letiția și una precum Carmen Iohannis, preferă una precum Carmen Iohannis.
  Un alt text despre vizită care mi-a atras atenția a fost publicat pe site-ul Antenei 3, televiziunea lui Dan Voiculescu:
  „Carmen Iohannis, rochie minunată la întâlnirea cu românii din diaspora
  Prima Doamnă e în centrul atenției la fiecare apariție. Ținutele sale sunt comentate intens de fiecare dată. Rochiile, fustele, prea lungi, prea scurte, prea îndrăznețe, cine sunt creatorii de modă care o îmbracă pe Carmen Iohannis, toate sunt subiecte intens dezbătute în presă. Un lucru e cert, doamna Iohannis are gusturi. Ceva nemaiîntâlnit la o soție de președinte al României de foarte multă vreme. Sau vreodată.
  Și aseară, la întâlnirea cu românii din diaspora, doamna Iohannis a îmbrăcat o rochie de-a dreptul superbă. Una care s-a asortat de minune cu cravata președintelui. Un președinte care a zâmbit parcă mai mult ca niciodată.”

  cristoiublog.ro

  PS: aici si fotografiile cu Carmecita Iohannis:
  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-16-iulie-2015/

  • Mihail spune:

   Si un comentariu care nu-mi apartine, eu nefiind un specialist in domeniu, mai curand apreciind domnitele fara hainutze:

   ” Un lucru e clar! D-na Iohannis nu ascultă sfaturile designerilor şi “uită” sau se face că uită normele elementare ale protocolului care impun la orice ţinută MÂNECI la rochie sau sacou, măcar până la cot şi rochia “măcar” până la genunchi! Aşa cum se observă în cazul reginei Spaniei, sacoul este foarte subţire, de vară – aşa cum ar fi trebuit să deţină şi Carmencita Iohannis peste bomboana aia roz de rochie! S-a spus de ex. despre rochia aceasta tip gogoşar, f. demodată, că datorită pliurilor din faţă, o fac pe d-na I. să arate de parcă este însărcinată în ultimul timestru! :))))) Sau este?? Mi se pare mie sau familia Iohannis este PREA BRONZATĂ??? Este foarte dizgratios acest bronz! Ok, ce se mai poate observa este că şi regina a încălcat “puţin” protocolul purtând acele sandale- trebuia un model CLASIC, fără toc de 20 de cm! Prin comparaţie, ale d-nei Iohannis au şi FUNDIŢA(aurie)- e semn de BOGĂŢIEEE, frumos,da??? Nu înţeleg însă de ce se victimizează toate “fanele” d-nei Iohannis când aceasta este adusă în discuţie, de ce se intrigă că nu o laudă toată lumea! Lumea se intrigă pentru că ofensează acest popor purtand acele zorzoane ieftine, aurii pe pielea bronzată- prea ca la ţară? Lumea se intrigă pentru că ea ar trebui să fie DECENTĂ, cel puţin din respect pt. români- nu este o PIPIŢĂ, O COCĂLARĂ !”

   radu popescu

  • Filip G spune:

   Ce a ajuns si Cristoiu!
   Daca gaina care naste puii vii,e plauzibil si ce scrie Cristoiu.
   Eu citesc asta asa:
   In cautare de stapan!

 19. alexis spune:

  Varujan,
  Iti dai seama ca Omul acesta te acuza pe tine? Pe tine si pe toti parlamentarii care stati ca gainile in fata cutitului si nu faceti nimic ca justitia din aceasta tara sa devina ceea ce ar trebui sa fie?

  • Nu, nu pe mine. Viorel Ros a fost unul dintre avocatii care m/au ajutat in apararea mea in fata Senatului. Eu am doua acuze din partea Inspectiei Judiciare, am spus ce aveam de spus. Am spus-o si in depozitiile mele in fata Senatului. Din pacate nimeni nu a ascultat ceea ce am spus, pentru ca daca ascultau inca de la prima cerere a Parchetului ceva se schimba. Dar ai dreptate, Viorel Ros acuza lasitatea generala.

 20. Mihail spune:

  Iulia Albu, verdict pentru Carmen Iohannis: Aș îmbraca-o așa cum merită să fie îmbrăcată

  Zilele trecute, Klaus Iohannis si sotia sa au participat la dejunul oficial oferit de Regele Spaniei, cu ocazia vizitei presedintelui roman in tara sa.
  Dineul a avut loc la Palatul Regal din Madrid, iar Regina Letizia si Carmen Iohanis au fost senzatiile serii. Tinutele lor au fost analizate de fashion-editorul Iulia Albu.
  “Carmen Iohannis este, din pacate, in acest moment intr-o zona care nu se ridica la inaltimea statului pe care-l are. Rochia cu model invechit, demodat de ani buni, desi intr-o culoare adecvata, nu anuleaza din pacate efectul comercial dat de croi. Din nou, lipsa manecilor nu este cea mai buna alegere, nu pentru ca doamna Iohannis n-ar avea niste brate absolut superbe, ci pur si simplu pentru ca tinuta are in acest fel un aer “de zi” mai potrivit unei secretare la un party corporativ.

  Observati diferenta dintre cele doua doamne, care desi sunt de statura apropiate, sunt separate clar de proportionarea volumelor, in cazul lui Carmen Iohannis tiparul peplum creandu-i un volum inutil in zona abdomenului, iar decolteul si maneca scurta latindu-i inutil partea superioara a corpului si creandu-i o silueta masiva, foarte departe de conformatia sa reala. Observati in cazul Reginei Letizia a Spaniei, liniile curate si detaliile fine din zona manecii, precum si coafura impecabila care ar recomanda-o pentru absolut orice iesire, fie ca vorbim despre un eveniment oficial sau despre unul monden. Este atat de simplu sa nu dai gres incat gasesc oportun pentru doamna Iohannis angajarea unui absolvent de studii profesionale, cel putin cu pregatire in domeniul executarii unui tipar.

  In ceea ce priveste incaltamintea ar fi fost de preferat un model mult mai simplu ca linie, chiar daca ramane in discutie oportunitatea si chiar protocolul purtarii in cadrul intalnirilor oficiale a incaltamintei cu degetele acoperite. Modelele incarcate, chiar daca in nuante pale, scurteaza si maresc volumetric laba piciorului, efectul fiind unul de “scurtare” a siluetei si de aglomerare inutila de detalii pe laba piciorului”, a declarat Iulia Albu.
  Intrebata cum ar imbraca-o ea pe Prima Doamna a Romaniei, Iulia Albu a precizat: “As imbraca-o pe Carmen Iohannis asa cum o sotie de presedinte merita sa fie imbracata: elegant, dar decent, suav, dar cu linii clare si nu in ultimul rand i-as modifica substantial felul in care isi poarta parul”, scrie wowbiz.ro

  Aici link-ul necesar cu fotografia unde se poate executa analiza:
  http://www.expresmagazin.ro/iulia-albu-verdict-pentru-carmen-iohannis-as-imbraca-o-asa-cum-merita-sa-fie-imbracata/

 21. elenick spune:

  @all,

  O analiza dureroasa si actuala, care, ca si articolul mentionat in topic al prestigiosului prof. Ros, pare a nu interesa pe nimeni!

  http://www.cotidianul.ro/sanse-irosite-264871/

  oare la Cotroceni or exista cititori, printre consilieri, pe care sa-i puna pe ganduri acest articol?
  Sau tot tzutzeri lipsiti de anvergura, lipiti de urechea “sefului”?!

 22. Mihail spune:

  1. Renovarea Vilei Lac 3, cea in care urmeaza sa se mute nemtzalaul si cu distinsa lui capra, costa 930.000 euro.
  2. Nemtzalaul a declarat,la timpul respectiv, ca a aflat din mass media “ca noi toti” ca Victot Ponta este la Olimpiada de la Baku.
  – Insa din delegatia oficiala a facut parte un consilier prezidential
  – Presedintele si cu Prim Ministru s-au inteles, in prealabil, care dintre ei vor merge la Baku.
  3. Intalnirea cu romanasii din Spania, a fost platita de catre DiGi. Sala din hotelul de cinci stele si meniul.
  Mai mult, cei de la DiGi, au plasta acolo, cateo sacosica cu mici atentii pentru fieare din sala, iar la intrare erau amplasate cateva bannere prin care anuntau ca ei sunt cei care deconteaza.

  Nemtzalaul nu putea sa se intalneasca cu capsunarii ca de obicei la Ambasada, nu era de bon ton.
  Cat despre chestia cu Baku, nu ma mira ca este intrigant si mincinos.

  • Lordul John spune:

   Așa, și?

   • Mihail spune:

    “Asa si”… acesta este presedintele providential, care face o “altfel de politica” ?
    Cu acesta vrem noi sa progresam sa mergem mai departe ?

    Cu unul care este ahtiat dupa lux, insa neaparat nu pe banii lui, ce a altora. Cu unul care se fatzaie prin lume, insa nici macar nu la nivelul maxim pentru vizita Prezidentiala.
    Okay, inteleg, daca merge cu capra profesoara dupa el, nici nu va obtine vreodata un palier de top.

    PS: ai ratat stirea cu FILIT. Insa, stiu si de ce nu mai este interesanta pentru tine.

    • Lordul John spune:

     Noroc ca ai capul mare și le știi pe toate! Dacă tu căutai un președinte providențial, Vadim ar fi fost pe gustul tău. În ceea ce privește comentariile tale agramate mitocanesti și de mahala, ele îți caracterizează profilul aerodinamic.

     • mihail spune:

      Vadim, mai potrivit era pentru tine, el fiind tot un pupincurist, tot la un oltean.
      Cu forma aerodinamica sau nu, cu un coeficient Cx mare, sau mic, n-am fost atât de tâmpit ca sa-l votez pe nemtzalau, iar acum nu sunt atât de cretin ca sa-l Austin in continuare.
      In sase luni doar si-a hranit nevoia de lux si a pripilat Europa plimbandu-se cu parashuta personala, in vizite oficiale.
      Iar alea, evident fiind de rangul doi.
      Acum se releveaza, in plus, ca mincinos si intrigant, calcator pe Constitutie.
      Avem conducătorii pe care-i meritam. El, ei, va reprezintă pe voi, marea masa de insuficient mobilati intelectual.

     • Lordul John spune:

      Capu’ o fi mare, dar rezonează mai ceva ca Guarneri! Tu și cu Vadim adorați mahalaua, bârfa și mitocănia. Singura diferență dintre voi este ca el e alfabetizat!

   • elenick spune:

    lord j,

    gresesti crezand ca vei obtine un raspuns, el isi recita poezeaua, cu Johannis, cu paltonul, cu mertz-ul, etc, etc. “crastavete”, adica! :)

    • Mihail spune:

     adica buey iohanistilor(tradus niste prosti) nu am dreptate ?

     Mertanul nu a fost cumparat, viluta nu s-a reparat de aproape un milion de euro, paltonul nu si l-a aruncat…iar parashuta nu-i parasuta ?

     Nimic din toate acestea, le-am inventat eu, nu ?
     Cel putin pe tine, fatuca, nu te doare prostia deloc.

    • Lordul John spune:

     Da, un moșneag frustrat și cu ficatul varza!

     • Mihail spune:

      Lordule, ce chestie trista, esti si moshneag si ai si ficatul varza.
      Vezi tu, bautura nu prea face bine.

 23. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/surse-ce-i-pregate-te-victor-ponta-lui-klaus-iohannis-conflictul-dintre-ei-escaladeaza_961726.html
  Daca Johannis nu il repunea in functie pe Ponta,PSD striga ca din gura de sarpe”Johannis e un DICTATOR la fel ca Basescu”
  Odata repus in functie observam ca nu e capabil sa-si exercite atributiile.
  Ramane intrebarea de ce o mai fi trebuit sa revina Ponta in functia de premier cand de facto premier e Oprea…….
  Ponta se descalifica singur,e in grupa mica la gradinita politici romanesti…… :)

 24. Mihail spune:

  Dan Tăpălagă prezintă o bârfă apărută în lumea politică.

  Jurnalistul Dan Tăpălagă prezintă o bârfă apărută în lumea politică. Ce întâlnire-surpriză a avut loc într-un parc.

  Într-un status publicat, joi, pe Facebook, ziaristul relatează despre o presupusă întâlnire între preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, senatorul UNPR Şerban Mihăilescu (poreclit de presă „Mickey Şpagă”), fost membru PSD, Marian Oprişan (preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea) şi Dana Năstase, soţia fostului premier Adrian Năstase.

  „Ce se mai aude prin lumea asta mica. La o masa, intr-un parc, s-au intalnit saptamana trecuta urmatorii: Gabriel Oprea, Mickey Spaga, Marian Oprisan si…Dana Nastase. Inteleg ca Oprisan ar vrea sa treaca la UNPR, dar Dana Nastase ce cauta oare in peisaj?” se întreabă Tăpălagă.

 25. Valeriu Mangu spune:

  Articolele “De ce tânăra Alexandra Burtă este in pericol să nu se poată înscrie la facultate” si “De ce ministrul Educației și Cercetării Științifice trebuie să prelungească prin ordin termenul-limită de înscriere la facultățile de stat”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 26. Valeriu Mangu spune:

  Articolele “De ce totuși, după ce Tribunalul Bihor a suspendat hotărarea de eliminare din examenul de Bacalaureat, tânăra Alexandra Burtă este în pericol să nu se poată înscrie la facultate” si “De ce ministrul Educației și Cercetării Științifice trebuie să prelungească prin ordin termenul-limită de înscriere la facultățile de stat”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 27. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/ponta-si-tariceanu-il-sfideaza-pe-iohannis_961753.html
  Ponta si Tari nu se ridica la nivelul demnitatii postului in care se afla.
  Eu doar constat ca Johannis e presedinte,Oprea premier.Al doilea om in stat nu exista.
  Ponta si Tari sunt frustrati in urma pierderii alegerilor prezidentiale.
  Cand nu poti conlucra cu presedintele indiferent cum se numeste acesta ai o problema.
  Nu poti traii cu convingerea ca toti sunt RAI doar tu BUN…….. :)

  • Asta nu e un obicei nou. Aminteste-ti ca Vase nu dadea mana cu presedintii dinaintea lui. Ca Antonescu si Ponta nu se intalneau cu Base etc.etc.

   • Filip G spune:

    Si atunci unde e respectul fata de o INSTITUTIE in care vremelnic e un om?
    Azi am fost intrebat:
    Daca VV trece la ALDE ,o sa votezi cu ALDE?
    Raspunsul meu a fost NU.
    Adica prea multe aranjamente au fost facute peste vointa cetateanul astfel ca electoratul sa migreze odata cu alesul TRASEIST.

    • Shadow spune:

     @filip

     tata tu esti deja traseist si ti-a convenit. esti traseist de-al lui antonescu direct la populari ca asa au vrut “muschii lui” nu a contat “votul tau”. Nu-l mai plange pe tari plange-l pe iohaness care pe zi ce trece aratacum este in realitate, un mediocru ca si institutia pe care cica o “detine”.

 28. Filip G spune:

  Apropos,daca Codul Fiscal e retrimis in Parlamentul Romaniei Pparlamentul se reuneste printr-o SESIUNE SPECIALA.Daca tot se reunesc nu se poate dezbate si VOTUL prin CORESPONDENTA?
  Adica pentru interesele guvernului Parlamentul se reuneste
  Pentru dreptul cetateanului de a Vota ,e greu de urnit.
  PSD-ului i s-a dat SAH……

  • Mihail spune:

   @Filip G.

   Gata, ai divortat de “Tari” al tau ?
   Nu mai esti indragostit lulea de el ?
   Ai ramas doar cu nemtzalau cel mare amator de lux si de odioasa lui parapanta ?

   Ce rost are ca sa se voteze votul prin corespondenta ?
   Rumanii care traiesc dincolo de granite, vin o data sau de cel mult doua ori in tara, nu platesc impozite, isi dau aere de superioritate, vorbesc prost limba romana.
   Este ilogic ca un strain sa hotarasca pentru cei din cetate.
   Vor sa voteze, atunci sa o faca pentru tara in care locuiesc.

   • Emil Mihai spune:

    Nu mai generaliza: ti-am explicat cazul fetei mele care plateste anual 5-6 mii de euro inpozite desi invata si traieste in Cambridge; Tu esti suparat ca a iesit K J ; dar el a iesit presedinte nu datorita votului romanilor din diaspora ci pentru ca asa au hotarit cei de la CIA!

    • Filip G spune:

     Atat timp cat romanii plecati in strainatate au rude in tara pot influienta votul.
     Un cetatean frustrat de un drept poate influienta alti 2-3 cel putin.Cine pariaza pe impiedicarea votului se arde rau de tot.
     Ori e o tampenie sa sustii ca romanii plecati nu sustin economia reala a tarii.O taxa de drum,valuta trimisa,concediu in tara sunt bani colectati la bugetul statului fara sa devii PENIBIL sa ceri ca romanii plecati sa plateasca un impozit……….

     • Shadow spune:

      @filip
      am vazut la greci ce s-au “frustrat” cei din interior la cererea celor din exterior. Apropos la greci nici vorba sa votezi in alta parte decat in tara, ambasade, alea alea. Ai dreaqu nedemocrati.

     • Filip G spune:

      Sa schimbe legea Parlamentul Romaniei…….daca au sange-n instalatie.
      Cat priveste grecii,o sa moara nevinovati in strada,dar nu m-as mira sa fie un popor de kamikaze .In curand o sa identifice vinovati………..apoi o sa fie greu de gestionat situatia din Grecia.

     • Shadow spune:

      @filip
      grecii popor de kamikaze? Sa moara in strada? Daca ai niste cunostinte care se duc anul asta in Grecia intreaba-i cand se intorc. Tu te enervezi cu mult mai mult decat un grec.

      PS. grecii au identificat deja vinovatii si stirlitz i-a identificat si el. Numai cine nu vrea nu vede. Respectiv romanii care ii acuza pe greci ca sunt “hoti” si “lenesi” si asta cand productivitatea lor de “derbedei” ramane inca de aproape doua ori mai mare decat a romanilor care nu sunt nici hoti si nici lenesi. Mie imi spui.

    • Mihail spune:

     Aha, nu sunt suparat..insa ai dreptate cu butoanele apasate de CIA.
     Interesanta a fost informatia lui Ponta cdespre cele 30.000 de voturi obtinute de Iohannis in Moldova ailalta.
     Asta fara ca el sa fi facut ceva campanie acolo.

     • Emil Mihai spune:

      aia a fost pui… intreaba cum s-a experimentat la Basescu in 2009 – furtul cu procesul verbal!

 29. Mihail spune:

  Moise Guran, atac dur la Klaus Iohannis: ‘Din zeu politic ajunge caricatură’. Ponta aprobă

  Moie Guran este unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai lui Victor Ponta și ai strategiei economice a Executivului condus de acesta. Însă, surprinzător, Moise Guran e de acord cu Codul Fiscal propus de Guvern și aprobat de Parlament.

  Legea se află acum la promulgare la Klaus Iohannis, cel care l-ar putea trimite la reexaminare în Parlament. Președintele a criticat Codul Fiscal, lăsând de înțeles că nu-l va promulga în actuala formă. Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban spune că, dacă Iohannis va retrimite Codul în Parlament, aleșii liberali vor vota la fel ca prima dată, adică în favoarea legii, creându-se astfel un conflict între liberali și președinte. Guran îi cere lui Iohannis să promulge cât mai repede Codul, spunându-i că din zeu politic poate ajunge o caricatură.

  “Acel moment in care un firicel de nisip, un eveniment aparent fara importanta (cum ar zice Petreanu) schimba trendul si transforma poza unui zeu politic intr-o caricatura. e mesajul lui Moise Guran, potrivit revistablogurilor.ro.

  Premierul Victor Ponta a distribuit pe propria pagină de Facebook mesajul lui Moise Guran.

  • Filip G spune:

   Cand Moise Guran presteaza la o televiziune privata e credibil.
   Ori la prestand la televiziunea intretinuta de guvern,se pliaza cum bate vantul…..
   Spune cineva de cei marunti la obligarea accesarii fondurilor UE ori subventii sa-si faca PFA ca din 2016 daca nu au angajati sa plateasca statului cat transa anuala pe MASURA 141 adica 1500 Euro?!?
   Daca e asa pentru ce sa acceseze Fonduri sa treaca dintr-un cont in altul dupa spagutele neoficiale.
   Fie si doar pentru acest fapt Codul Fiscal trebuie revizuit de Parlamentul Romaniei.
   Altfel inainte de alegeri multi vor inchide firmele si vor renunta la Fonduri UE.
   Eu am semnalat acest fapt aici pe blog…… :)

   • Shadow spune:

    @filip

    zici tu ca “multi vor renunta la fonduri ue”? Eu zic ca nu sunt multi cei care reusesc sa obtina fonduri ue. Romania sta cel mai prost la accesarea acestor fonduri si nu de pe vremea lui ponta ci dinainte.

    PS. Daca o firma “rezista” sau “exista” doar pt fondurile ue se cheama ca e caz penal. Mai gandeste-te

    • Filip G spune:

     In fiecare accesare de fonduri UE e un caz penal,incepand cu parandaratul. :)

     • Shadow spune:

      @filip
      esti sigur? Bagi mana in foc? Nu chiar in “fiecare”. Daca nu as cunoaste cateva cazuri pe care le-am ajutat la dosarele de finantare n-as spune.

     • Filip G spune:

      Cand ti se spune de ”firme agreeate” cu care diferite institutii lucreaza e clar.
      Conteaya si cine te recomanda. :)
      https://www.youtube.com/watch?v=HSuawzIHto4

     • Shadow spune:

      @filip
      zici ca recomandarea ajunge la UE? e caz de “ocna” pt “functionarii europeni”?

     • Filip G spune:

      Am intalnit in satele Romanesti o domnisoara frumoasa,facea un studiu pentru Marea Britanie.
      Se interesa cati din tarani au accesat fonduri UE,cat de greu se ajung la ele,etc
      Acceptarea tacita e o complicitate.
      Dar atat timp cat alesii nostrii au grija sa ramanem subdezvoltati ,o tara consumatoare care traieste pe datorie.E OK!

     • Shadow spune:

      @filip
      e bine ca domnisoara era frumoasa altfel in tristele sate ramase doar cu batranii si eventuali “nepotii” copiilor care “lucreaza afara” nu ramaneai cu nimic.

      domnisoara ar fi facut bine sa se intereseze cati din taranii aia stiau sa scrie si sa citeasca sa poata sa “intocmeasca” o simpla scrisoare, nu in alta limba.

      Spui de acceptare tacita. la pnl era unul “care se batea tare cu pumnul in piept”, un incompetent de “clasa” ca el va face satele cu piciorul pt a-i ajuta pe “tarani” sa obtina fonduri ue. il chema stolojan si totul era minciuna.

      Dragule ai nevoie de “tineri” care sa-si permita sa “riste” in afaceri, sa vrea sa devina “antreprenori”. Cei in varsta sau de varsta medie nu isi permit sa riste.
      Tinerii aia Romania i-a pierdut, ei lucreaza “afara” in conditii de multe ori vitrege dar mai bine platiti ca in Romania. Si incearca sa ramana acolo. Nu exista pierdere mai mare pt Romania ca acesti tineri, cu studii sau fara.

      PS. Din “rahat nu faci bici” decat daca esti roman, pleznesti cu el de craciun si in loc de sunet “pute”.

 30. Mihail spune:

  PNL se desparte de presedintele Iohannis. Codul Fiscal trebuie sustinut in continuare

  Prim-vicepresedintele Ludovic Orban a declarat pentru stiripesure.ro ca PNL trebuie sa sustina in continuare Codul Fiscal, insa Guvernul trebuie la randul sau sa prezinte masurile care vor completa acest Cod si vor permite Romaniei sa isi respecte angajamentele in contextul relaxarii fiscale.

  “In fond, din acest punct de vedere sunt de acord cu presedintele: Este dreptul constitutional al presedintelui de a retrimite orice proiect de lege la Parlament. Inteleg ingrijorarile presedintelui privitoare la obiectivele fiscal-bugetare asumate de Romania prin tratatul de convergenta si prin strategia fiscal-bugetara adoptata pe 2015-2018. De asemenea evidentiez faptul ca desi Guvernul a promis, nu a prezentat setul de masuri obligatorii aferente acestui Cod Fiscal, care aduce o relaxare fiscala importanta, set de masuri care ar garanta faptul ca aplicarea acestui Cod Fiscla nu va duce la derapaje in ceea ce priveste tinta de deficit bugetar.

  Consider ca pozitia pe care a avut-o PNL de a vota in favoarea Codului Fiscal, la care de altfel a si contribuit in cursul dezbaterii si prin amendamentele pe care le-a formulat, este o pozitie corecta si consider ca PNL trebuie sa sprijine in continuare acest Cod Fiscal care este absolut necesar, indispensabil pentru a pune bazele unei cresteri economice rapide pe termen mediu si lung”, a declarat Ludovic Orban.

  Intrebat insa daca PNL va aduce modificari Codului sau daca el va fi retrimis presedintelui in forma actuala, Ludovic Orban lasa de inteles ca va sustine in continuare Codul Fiscal in forma sa actuala.

  “Consider ca PNL trebuie sa sustina in continuare Codul Fiscal, pentru ca de cand l-am votat si pana astazi nu s-a petrecut in continuare nimic. De asemenea atrag atentia din nou Guvernului ca este obligat sa prezinte public planul de masuri aferente intrarii in vigoare acestui Cod Fiscal pentru a garanta ca nu se vor crea deficite bugetare peste prevederile convenite in diferitele acte normative care sunt in vigoare sau tratate la care Romania este parte”, a mai spus Orban.

  • E tare chestia asta. Am o singura observatie: nu stiu de unde a scos-o ca in 2011 erau deja destui bani, pentru ca nu erau. Din cresterea de impoZite nu prea au venit bani. Am explicat si eu pe blog.

   • Shadow spune:

    a dat acolo exemplele si avea dreptate, de altfel o spunea si atunci. Aveam insa impresia ca e om dastept. cu gorghiu, zau asa stiu ca “extremele se atrag” dar e prea de tot.

  • Emil Mihai spune:

   E ca in reclama aia de la apartamentele de la Confort City: El era cel mai bun la matematica iar ea cea mai fitoasa !

  • Mihail spune:

   Nu o fi avand orgasm….si s-a shucarit !

 31. Emil Mihai spune:

  Varujan , am mai spus-o si o reafirm: ati creeat un monstru cu noul Cod Penal si acum tremura toata lumea de frica !
  Aseara prietenul nostru , primarul Sava a fost retinut de un procuror timp de 14 ore deoarece in 2014 Sava , i-ar fi spus unei angajate sa-i ridice blocajul de pe cont unei societati ; culmea este ca societatea acum este la zero cu plata impozitelor locale ; procurorul l-a retinut pe primar fara ca macar sa-l audieze (avea ordinanta de retinere semnata cind primarul s-a prezentat la prima audiere) iar azi la ora 11 , dupa 14 ore de retinere i-a dat control judiciar fara sa se mai prezinte la judecator! Asa vrea muschii sai , are niste suspiciuni rezonabile!
  Cu cine vorbesc , spune ca-si retrage banii din banci si vrea sa renunte la firma! In buget , nimeni nu mai semneaza nimic ! Fac ceva pe justitia P…i ma-si!

 32. elenick spune:

  se inmultesc criticile si luarile de atitudine!

  http://www.romaniacurata.ro/cinci-intrebari-despre-politica-prin-dna/

  • Mihail spune:

   Interesant articolul, foarte interesant.
   Astazi, ca sa vezi ce chestie, am stat de vorba, aflandu-ma la coada la casa la Kaufland, cu domnul doctor Mungiu.
   Nu am avut niciodata curajul, tupeul ca sa-l intreb, astazi insa am facut-o.
   L-am intrebat cu cine seamana fiica-sa. Mi-a raspuns ca este dracoasa ca el.
   Mi-a vorbit foarte frumos, in termeni eleganti si despre sotul ei.

 33. Filip G spune:

  http://psnews.ro/tariceanu-isi-motiveaza-absenta-de-la-ceremonia-de-investire-a-lui-iulian-matache/
  Asta se incearca o delimitare de gestul lui Ponta.
  Gestul lui Ponta nu poate fi explicat.Intr-un picior striga :
  ”Vreau sa-mi reiau postul de premier”odata reluat nu stie ce sa faca cu el.Il mandateaza pe Oprea sa-l reprezinte.
  Cum ar fi ca si in plan extern sa mandateze pe Oprea sa reprezinte Romania?
  In cazul asta Ponta nu mai poate decide nimic e o papusa in mana sforarilor. :)

 34. Valeriu Mangu spune:

  Articolul “Atenție! Prelungire numai pentru candidata Alexandra Burtă? Dar cu ceilalți 11 candidați ce se întâmplă?”. pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 35. Filip G spune:

  Shadow,
  birocratia din Romania complica lucrurile astfel incat nici subventiile nu ajung la taranul roman.Lucrul cel mai simplu de implementat.Cat despre Fonduri UE nici nu mai discut……
  Ironia sortii face ca acesti romanii cheltuies banii in tara contribuind la bugetul de stat,chiar daca nu au ASIGURARI de SANATATE,dar au DEMNITATE si BUNSIMT.Virtutii greu de gasit la politicianul roman…….

  • Shadow spune:

   @filip

   banii de subventii nu vin de la ue, sunt acceptate anumite subventii de catre ue si asta din ce in ce mai putin. Nu e simplu de implementat daca nu ai o strategie clara de ce trebuie sa dezvolte Romania. Ca “industrii” lasa autostrazile si infrastructura. In mondialism nu le putem face pe toate “prost” trebuie sa “contam” in putine facute “bine”.
   Romanii care lucreaza afara cheltuie din ce in ce mai putini bani in tara. Cred ca as putea sa-ti fac o schema dupa cum “variaza” cheful lor de a cheltui cu Romania. Si nu e pt ca se decid brusc ca nu o mai iubesc. Ci pt ca se schimba si imaginea de “vaca de muls” nu este “placuta”.

   • Filip G spune:

    Daca eu as putea decide ,atunci as spune asa:
    Cati bani are dreptul Romania sa acceseze pentru autostrazi?
    Cat costa un km de autostrada?
    Eu Romania nu sunt capabila sa fac autostrada din cauza coruptiei,politicienilor.etc.
    Fa tu UE autostrada pe teritoriul Romaniei si incaseaza banii ,dandu-mi mie autostrada la cheie.
    Cate studii de fezabilitate sunt facute,expirate si din nou refacute?!?
    Cineva ar trebuii sa raspunda penal pentru banii alocati fara o finalitate.

    • Shadow spune:

     @Filip
     Macar asa ai vedea si tu ca nu numai romanii sunt incompetenti si ca nu suntem nici prea “scumpi” in “coruptie”. Ai avea ocazia sa vezi totul consumat si nici un km realizat in urmatorii 100 de ani. Ea “UE” in realitate constructia “hrapareata” de la bruxelles nu este in stare sa faca nimic.