Volumul de poezii “Cartea poemelor mele nescrise” se găseşte în librării începand cu 15 septembrie 2015

Editura Polirom anunţă pe site-ul său apariţia volumului de poezii “Cartea poemelor mele nescrise” de Varujan Vosganian, pe lista titlurilor sale pentru toamna anului 2015.

În continuare,  scurta prezentare a editurii:

“Iată că admiratorilor Cărţii şoaptelor, care aşteptau un nou roman, Varujan Vosganian le face un dar surprinzător: un volum de poezii. Şi, totuşi, nu atât de surprinzător dacă avem în vedere că noua Carte a poemelor mele nescrise este o meditaţie asupra aceloraşi teme profunde ale condiţiei umane: naşterea şi moartea, iubirea şi melancolia, relaţia cu divinitatea şi cu istoria.

Cartea poemelor mele nescrise ne vorbeşte despre generaţia tristă a copiilor născuţi după război şi căreia evenimentele din 1989 nu i-au atenuat dimensiunea tragică. Dar evocă, în acelaşi timp, condiţia poetului într-o lume lipsită de autenticitate. Ne-o spune autorul însuşi:

 

Poezia se scrie la persoana I. Ea este o artă a sincerităţii, o continuă mărturisire. O spovedanie fără cuminecătură, căci poetul nu primeşte nimic în schimb şi nu poate fi iertat pentru darurile sale.

 

Cum se poate, aşadar, povesti viaţa unui poet, lăsând la o parte orice altceva ştim despre el, şi recompunând-o din versurile sale ? Cartea poemelor mele nescrise este, în ce mă priveşte, o încercare de acest fel.

 

În Cartea poemelor mele nescrise, eu sunt mai ales ceea ce nu am putut împlini. Asta înseamnă că destinul trebuie asumat fără încetare, dar că nu trăim niciodată de ajuns pentru a-l duce până la capăt. Cineva, într-o altă lume, continuă să-l trăiască ori să-l scrie pentru noi.

 

Potrivit comentatorilor săi de până acum, Cartea poemelor mele nescrise este, prin ţinuta sa ideatică şi stilistică, un volum de excepţie. Dincolo de spaţiul public cu care ne-a obişnuit până acum, Varujan Vosganian ne propune, prin acest nou volum, o incursiune tulburătoare în spaţiul intim al poeziei sale.”

De asemenea, scurtele prezentări de pe coperta a IV-a, aparţinând poetului Marian Drăghici, directorul revistei Viaţa Românească, precum şi timerilor critici literari Gabriela Gheorghişor şi Răzvan Voncu:

Un volum cum n-am citit de mult. Sigur i-ar fi plăcut şi lui Mircea Ciobanu, dascălul întru poezie al autorului, al cărui duh al marii poezii, se resimte, însă fără nimic epigonic; spun asta anume pentru a indica rădăcina metafizică, cea mai nobilă în viziunea mea, de unde urcă Varujan Vosganian ca poet între vârfurile liricii contemporane, exprimând ca nimeni altul condiţia tragică a generaţiei noastre. Prin cartea de faţă, Varujan Vosganian atinge, ca poet, măsura prozatorului ce-a dat magnificul roman Cartea şoaptelor, care i-a adus atâta faimă, până în pragul Premiului Nobel.

Marian Draghici    

 

Varujan Vosganian scrie o poezie a temelor „mari“: relația cu divinitatea, cu neamul său (armenesc), cu istoria, cu iubirea, cu moartea. Vocea autorului Cărții șoaptelor rămâne însă inconfundabilă: când muzical-armonioasă, de frac și joben, ca pentru o scenă de Operă, când blândă și sapiențială, de înțelept străvechi, șoptindu-le neofiților strânși în jurul focului. Aici, în poezie, prefer vocea auto-ironică sau obosit-emoționată a însinguratului care vorbește cu zidul, cu mama sau cu Dumnezeu. Lepădându-şi straiele publice, Varujan Vosganian este un poet tulburător: „Îmi îngrop faţa în palme, înmormântarea/ cea de toate zilele“.

Gabriela Gheorghisor

 

A devenit tot mai dificil de distins poezia autentică de cea “făcută”, altfel decât supunând textele la proba timpului și a relecturii. În acest peisaj adesea înșelător, Varujan Vosganian este cu adevărat un poet care nu ignoră “de ce-ul lumii”, pentru a sări direct la “cum scriu”. Dimpotrivă: conștiință tulburată de fragilitatea condiției umane, el se luptă cu Neantul prin intermediul discursului poetic. Îmi place foarte mult sinceritatea din acest volum excepţional. Nici un cuvânt nu e în plus în poemele lui Varujan Vosganian, creator care redă poeziei funcția ei inițială: aceea de a ne lega, prin cuvânt, de Marele Tot.

145 Responses to “Volumul de poezii “Cartea poemelor mele nescrise” se găseşte în librării începand cu 15 septembrie 2015”

 1. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/ocant-o-scriitoare-a-anun-at-ca-se-sinucide-pe-facebook_967563.html
  Nu toti au taria de caracter de a merge mai departe infruntand greutatile vietii.
  Ce are in comun postarea din link cu maestru,poezia,membra a Uniunii Scriitorilor din Romania ?!?
  Felicitari maestre pentru noua reusita!
  Poate totusi reusiti sa-i transmiteti un gand bun colegei si mesajul meu
  ”viata merita traita,avem doar una si nu avem dreptul sa ne batem joc de ea”
  Bucură-te întotdeauna de lucrurile marunte, intr-o zi o să priveşti în urma şi o să-ţi dai seama că au fost cele mai mari bucurii…
  Sanatate multa ii doresc.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Filip

   Vezi daca n-a stiut sa intre in politica? Trebuie sa se multumeasca cu 10 lei pe zi, cind putea sa fie ceva consiliera pe undeva si sa scrie linistita poezii si sa cinte la pian… Nu cred ca o sa fie prea fericita cind va afla ca are de platit la stat vreo 2.5 lei din aia 10! Sau poate ca n-o mai intereseaza!

   • Filip G spune:

    Ironia sortii face ca in Romania sa nu trebuiasca sa faci aproape nimic pentru a beneficia de 10 lei pe zi fara impozit,sa accepti statutul de ASISTAT SOCIAL.
    Din ce am citit eu,fata asta avea o lupta interioara,sa ramana vertebrala ori sa urmeze traditia de familie”sa scoata bani din piatra seaca”
    Sigur ca presiunea a fost mare.Eu o respect ,dar nu pot accepta gestul.Poti lupta pentru idealuri,nu te imbogatesti dar poti fii bogata spiritual,cultural.
    Exista cetateni batuti de soarta care aparent nu au pentru ce traii si lupta pentru fiecare zi de viata.
    Apropos o fii conditionand guvernul acordarea banilor ASISTATUILOR SOCIAL prin retinerea contributiei la sanatate?

   • Adam Mares spune:

    @sorin g
    Se pare că fata asta e dintre cei care nu vor să muncească, ea considerându-se deasupra muritorilor de rând. :P Avea pretenția să o întrețină părinții.

    • Adam Mares spune:

     Unii vorbesc și de o înscenare, pentru a atrage atenția, fiindcă a scos de curând un volum de poeme. Nu este nici asta exclus. Rămâne însă acel tip de raportare la viață, despre care am pomenit mai sus, care mie nu-mi place. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea față de noi înșine, neîmpovărându-i pe alții.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Adam

     da, romanii sunt priceputi la scenarii, au scenarita in singe. Numai ca daca se va sinucide… atunci n-o sa mai dai de niciunul dintre manipulatorii care au insinuat ca e o inscenare pentru a atrage atentia!

     Dupa mine, cineva care poate sustine intr-o asemenea imprejurare ca ar putea fi o inscenare… este nemernic!

    • Adam Mares spune:

     Înscenare sau neînscenare, e clar că fata oricum are probleme, fiindcă are psihologia asistatului.

   • Adam Mares spune:

    Consilierele scriu poezii și cântă la pian? :P

 2. Adam Mares spune:

  @VV
  Felicitări! :-) Și succes în continuare, în tot ce scrieți! :-)

 3. Filip G spune:

  @sorine,
  Iti dai seama ce dureri de cap au guvernantii prin noul Cod Fiscal.
  Pensionarii ale caror pensii sunt sub 740 lei sunt scutiti acum sa plateasca CASS.
  Apoi daca incerci sa fentezi si sa creezi doua categorii de cetateni cei cu pensii sub 740 ii scutesti iar pe altii ii dijmuiesti o sa-si puna lumea-n cap.
  Ori daca o sa se retina CASS o sa primeasca mai putini bani in mana.
  Si uite asa PONTA nu taie bani ci ii fura pur si simplu din buzunarul fiecarui cetatean.
  E vre-o diferenta intre Boc si Ponta daca efectul in buzunar e acelasi?
  Maestre cum o fii cu Codul asta Fiscal?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Filip G

   ai punctat bine, eu am scris asta chiar si in petitia pe care am facut-o avocatului poporului. Exista si o decizie a CCR, 224 din 13 martie 2012 care-i obliga pe parlamentari asa:

   CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
   În numele legii
   DECIDE:
   Constată că dispoziţiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, care au format obiectul excepţiei de neconstituţionalitate ridicate de Iordache Carp, Petrică Carp şi Ioan Frolich în Dosarele nr.10.043/62/2011, nr.10.045/62/2011 şi nr.10.046/62/2011 ale Tribunalului Braşov – Secţia civilă, sunt constituţionale în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.
   Prezenta decizie se comunică celor două Camere ale Parlamentului şi Guvernului.
   Definitivă şi general obligatorie.

   Deci, daca avocatul poporului va contesta art.180 din codul fiscal la CCR ar cistiga foarte foarte usor pentru ca exista perecedentul.

   • Filip G spune:

    Bun si acum mergem pe aceasta decizie a CCR.
    Cum iti permiti tu stat sa incasezi sanatate sub aceasta valoare?
    740 x 12 luni egal 8880
    Intrebare:
    Sub aceasta suma anuala se percepe CASS amaratilor ce vand o vaca ori un porc pentru a putea trimite plozii la scoala?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Pai nu vezi ca acum nu mai conteaza nici macar daca omul n-are niciun venit? Ce sa te astepti la alt fel de solidaritate cind omul fara niciun venit trebuie sa plateasca contributie la sanatate?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    E un lucru simplu si clar ca lumina zilei: art.180 din codul fiscal arata ca solidaritatea aia din constitutie functioneaza doar atunci cind vine vorba de luat mai multi bani de la cei care au! Asta arata ca ei n-au nevoie de nicio justificare logica atunci cind sunt flaminzi de bani: inventeaza o taxa sau o contributie noua… si s-a rezolvat problema!

    • Filip G spune:

     @sorine,
     eu trebuie sa plec acum undeva,dar cauta tu in Noul Cod Fiscal si o sa vezi sa impozitul pe iahturi si lux a fost abrogat.
     Am citit undeva ca argumentul a fost urmatorul:
     Nu s-a incasat suma preconizata!
     Ptiu drace ,daca de la bogatasi nu s-a incasat,atunci de la amarati o sa se incaseze?

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Sa stii ca de la amariti o sa incaseze exact cit si-au stabilit (daca nu reusim sa fortam parlamentul prin CCR sa abroge).

      Un amarit care are o garsoniera nu-si va putea permite sa riste sa i-o ia statul pentru ca nu si-a platit taxele. Iar cei care nu-si vor permite vor fi executati oricum silit de anaf. O sa fie si cazuri de-astea, dar per total general targetul de vreo 700 de milioane de euro anual de la saraci va fi atins aproape in totalitate.

 4. cris spune:

  @ Sorin

  Nu stiu despre ce e vorba decit vag; nu m-a interesat in mod special si nu am timp sa citesc acum mai mult ca sa-mi fac o parere. Nu, nu poti cere contributie la sanatate cuiva care nu are venit propriu – inteleg din ce ai scris tu ca asta ar fi problema, caci, repet, nu am citit. Ma bucur ca ai gasit o problema si te stradui sa ii gasesti si o rezolvare, succes si imi cer scuze daca nu stiu mai multe.

  Ca in codul fiscal romanesc or fi nazdravanii, e foarte posibil. Am intrebat de cind a fost returnata legea in parlament si s-a sucit suceala: de ce nu ati discutat cind ati avut atita timp si ati votat in unanimitate iar acum va intoarceti? Eu nu am cum sa ma pronunt daca e un cod fiscal bun sau rau, adica sa comentez mai mult nu am cum, dar apropos de bataia de joc fatza de o populatie prin lipsa de atentie si responsabilitate, da, ma pot pronunta. Acum e un cod fiscal nu doar discutat ci si rasdiscutat, cei care l-au votat si promulgat au o responsabilitate (desi multi nu par sa inteleaga cuvintul). In ce priveste problema pe care o semnalezi tu, iata, nici psd, nici pnl, nici unpr, alde, etc, si nici presedinte nu au semnalat, respectiv nu au schimbat nimic – de ce? fiindca nu le pasa probabil decit de circ si chibiteala, gindesc in mare, in cifre (vai crapa tara daca se micsoreaza TVA, sa vina isarescu, sa vina nu stiu ce consiliu sa urle si sa dea in psd, sa fie circul cit mai spumos, iar psd sa se cotofeneasca la rindul sau cu realizarilii… gaunosenie in stare sublimata). Seriozitate, imi pare rau, nu au, indiferent cine si unde sunt de la parlamentari de putere sau opozitie pina la guvern si presedinte: mimeaza doar, cu ingimfare, interes fatza de cetateni, competentza, virtute, responsabilitate Si sa ma ierte noii penelisti dar nu dau o ceapa degerata nici pe batutul cu pumnul in piept penelist, nici pe giocondeala lui Iohannis, exact asa cum nu dau nici pe invirtelile si populismul psd….Ce sa spun? asa e in Romania, nu se citeste o lege si nu se discuta doar se voteaza dupa cum da interesul de moment, circul de moment, de o parte sau alta…. ma uitam acum si la discutiile (tardive si caraghioase) ale CSM despre codul penal care vin nu doar dupa pronulgarea acestuia ci dupa ce au facut si scandal ca vai sa nu va atingeti de codul penal, sa nu schimbati nimic si au ambalat si nu stiu care ambasade… aceeasi mizerie, acelasi interes, cel de spectacol, atit…

  • cris spune:

   Adica ce sa mai comentez? In Romania nu se discuta, se urla, se face agitatie activista, se dau palme oricui exprima o altfel de opinie – ca si cum discutia ar insemna doar cintat in cor si de partea opusa audientza aplaudaca si totul de dragul spectacolului… Se traieste in lumi paralele, una cea a omului de toate zilele, una a spectacolului politicianist, una a beciului procurarist si informationist, si tot asa – e un stat dezarticulat si care dezarticuleaza viatza oamenilor.

   Prefer sa urmaresc discutiile din campania prezidentiala de aici – nu e zi in care sa nu existe confruntari intre candidati pe niste subiecte importante pentru tot cetateanul, caci asta e important nu spectacolul…. adica ceva ce in Romania nu a existat la prezidentiale (mai citeam si timpeniile lui Mihalache ca au cistigat ca au mers pe model american, insemnind pentru aceasta Chritza care se vazu ispravniseasa ca au folosit facebook-ul si spectacolele in direct asa cum fac americanii…..sa fim seriosi, nu facebook-ul si prezentarea unui candidat intre ai sai aplaudaci defineste rezultatele alegerilor ci confruntarile intre ei care sunt urmarite de milioane si milioane de oameni luni la rind…. ce sa mai zici la asa ceva?…. A avut si Iohannis o discutie in doi peri cu Ponta o ora, hai sa fim seriosi… iar in ce ma priveste daca am asteptat confruntari serioase si mi-a displacut profund tehnica romaneasca mi s-a spus ca sunt “pontista”….ei hai sictir, nu-mi plac mucavalele, nu-mi plac maimutzoii, ce dezastru!!!! S-a schimbat schimbarea si babuinii cu fundul rosu cu cei cu fundul albastru sau babuinii de o culoare vor sa dea jos din copac pe cei de alta culoare sa se catere ei nu ca sa faca ceva mintos ci ca sa scuipe mai departe paria necatzaratoare…. mare scofala, tot maimutzareala de democratie ramine.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Dap. Cam asa e din pacate, si n-avem ce face.

    PS – nici eu n-am citit tot codul fiscal, are 400 de pagini si o sa dureze pina-l stiu, dar ceea ce am citit e clar si limpede. El e structurat destul de bine, si pot sa-l consider o evolutie certa fata de codul anterior, cel putin din ce am vazut pina acum. De-aia nici n-am zis nicaieri ca ar fi un cod rau, dimpotriva, il consider un pas inainte din punct de vedere structural, sau chiar si dpdv al unor masuri economice prevazute in el. Numai ca nu despre asta era supararea mea, ci in special din 2 aspecte: odata ca s-a introdus masura asta a taxarii persoanelor fara venit fara sa fi existat vreo dezbatere cit de mica inainte de adoptare, si al doilea aspect din cauza ca se incalca niste principii constitutionale care defapt au stat la baza impozitarii suplimentarea altor categorii de oameni, iar acum dupa renuntarea in fapt a aplicarii unitare a principiilor nici macar nu se recunoaste oficial ca aceste principii se vor a fi eliminate din constitutie.

    Deci, daca domnii care au votat aberatia asta ar fi venit in fata cetatenilor fara venituri si le-ar fi spus: veti plati contributii pentru sanatate indiferent ca n-aveti de unde, atunci eu n-as fi avut nimic impotriva punerii legislatiei in concordanta cu “dorintele” cetatenilor. Numai ca vezi tu, ei n-au avut curajul asta, si au preferat sa o bage asa pe sest, iar acum lucreaza toti de zor sa puna batista pe tambal, sa nu iasa zgomot prea mare. Asta ma deranjeaza. Defapt e vorba despre faptul ca domnii din parlament nu prea mai reprezinta pe nimeni, decit cel mult pe ei si interesele lor.

   • cris spune:

    Nu cred ca lucreaza nimeni special sa puna batista pe tambal in aceasta privintza, mai plauzibil e ca nu-i pasa nimanui. Altele sunt preocuparile furnizate si politicienilor si populatiei, si tot sunt de timp bun: campaniile dna, cele electorale, cele post electorale, ca si sporturile devenite nationale: aruncatul pisicii in curtea altuia, muritul caprei vecinului, aruncatul cu injuria, vin sovieticii, sirienii, moscheea, aviary grippa si apocalistrul, giocondismul, toaletele doamnei, jos ponta sus predoiu, activitatile mondene ale lui udrea, basescu cel liber, ferice si mai ales gures, activismul lui gorghiu, serpuitul impaciuitor al domnului dragnea, genunchiul lui ponta, latratul lui blaga, amanta lui nechita, mimozismul CSM-ului care umbla in chilotei cirpiti si considera ca oamenii nu au voie sa comenteze ca e atac la pudoarea procurorilor, etc, etc. Oamenii sunt foarte ocupati – intr-adins as spune – cu telenovele.

    O fi tot de origine americana, sau ce se intelege din viatza politica americana, si trendul general, caci domn Mihalache nu cred ca e un original si un unic, are doar si el dreptate pe limba altora cum spunea coregraful de care aminteam (nu e bine sa gresesti pe limba ta, e bine sa ai dreptate pe limba altora, sa fii incolonat): au vazut si ei Wag the Dog si isi imagineaza ca asa functioneaza o tara, pe scenarii, scandal, dulcegarii si stors de lacrimi (Exista Bollywood, astuia cum sa-i spui, Manelewood, Dambovitzwood? Metro DNA Meyer, Basescu Bros, Serviciile TriStar, CSM studios?)

    Spuneai de boc… sigur ca boc, dar la ce te asteptai. De domnul Canacheu stiai? – si el candidat la primaria Bucuresti, Canacheu fiind flebetea mea de la momentul la care spunea ca e etic pentru el sa ia stilourile ramase pe un pupitru…. stilp al moralitatii, ar reforma primaria in doi timpi si trei miscari…..

   • Imi amintesc, in 1996, a fost o dezbatere televizata privind candidatii la fotoliile ministerelor economice, cu un set de intrebari redactat de un numar de jurnalisti. Nu mai sunt astfel de vremuri in Romania. Nici nu stiu daca partidele au pregatiti, la modul real, candidate pentru diferitele posture sau doar asteapta ultimul moment.

    • cris spune:

     Cumva imi pare chiar ca se tem sa discute. Probabil unde totul e spoiala si cea mai mica zgirietura ar darima imagini de salvatori pe cal alb, protocaliu, bleu, rosu, etc. Si fiecare are stilul lui de a evita, basescu injuraturile si birfa fatza de terti, ponta alearga-ma ca sa te prind, iohannis evitarea oricarei confruntari si folosirea facebook-ului. Nu stiu cum se articuleaza nemultumirea fatza de aceasta absentza a dialogului ori confruntarii inauntru, din afara vazut e jalnic, o impresie de mucava, de calp, de scenariu, de manipulare si minciuna, de periferie.

     Spuneati ca politicienii ar fi oglinda societatii. E poate adevarat intr-o oarecare masura in democratie. Intr-o tara postcomunista care se ridica deja pe un soclu format din antivalori, obedientza, oportunism si minciuna, se sprijina pe statui cladite prin promovarea surogatelor, nechezolului in ce priveste si caracterul si cultura, hmmmm, cred ca e mai complicat. Selectia este bolnava, ridica la putere multe figuri mediocre, banul si relatia predomina, propaganda e sovietoida si populatia inca ne-rodata democratic dincolo de vot, fragila economic, fragila cultural …. E mai degraba o antiselectie, o involutie catre impostura. Si se intra intr-un cerc vicios in care impostura cultiva impostura si serveste drept model unei societati, se amplifica la nivelul unei societati. Nu cred deci ca este o oglinda, o reflexie, poate o refractie printr-o prisma mocirloasa care da imagini deloc fidele, multe chiar inversate. Si grav este ca asemenea deformare se perpetueaza de la alegator la ales, de la ales la alegator de-a dreptul malign.

  • Chestiunea e legata de asigirarile de sanatate. In sondajele AMIGO rezulta ca 6,4 milioane de personae au venituri si desfasoara activitati salariale, dar carte de munca au doar 4,5 milioane. Deci foarte multi oameni au venituri. In plus, de serviciile de urgenta beneficiazi gratuity minorii, femeile insarcinate si cele care au nascut, poersoanele cu handicap. Si totusi , practice, beneficiaza toti. De aceea in codul fiscal s-a extins o masura care era si in legislatia asigurarilor de sanatate, privind contributia obligatorie (mai putin unele categorii), Prtobabil ca n-o sa fie aplicata.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    De-asta va ziceam ca sunteti practic rupt de realitatea din Romania, judecati Romania dupa sondaje si cifre statistice sau contabile, si nici macar la asta nu va pricepeti. Ca sa nu mai zic ca n-aveti nici macar minime notiuni juridice cu toate ca ati votat (probabil dupa deget) o gramada de legi.

    Or fi, probabil, 1.9 milioane de oameni care au venituri si n-au carte de munca. Eu am zis asta de peste 10 ani, cu mult inainte de a exista blogul asta: categorii largi de oameni au fost ignorate total, legislativul a preferat sa evite rezolvarea problemelor lor deoarece consituiau o prea mare bataie de cap comparativ cu sumele care s-ar fi putut preleva de la aceste categorii. Aici intra asa: taranii care fac agricultura de subzistenta, zilierii din agricultura, zilierii din constructii (in special cele din mediul rural), liber-profesionistii (de la zugravi, instalatori, electricieni, pina la hamalii sau incarcator-descarcatorii din piete, sau alte locatii, samd…), si multe alte categorii.

    In afara de aceste 1.9 milioane de oameni mai exista niste sute de mii de oameni, poate peste milion, care n-au niciun venit!

    Pentru toti acesti oameni legiuitorul (din care faceti si dvs parte) a inventat principiul solidaritatii sociale, conform caruia cei care aveau venituri mai mari au fost convinsi ca e necesar sa plateasca mai mult decit ar trebui, ca sa-i sustina si pe cei care au posibilitati mai mici, sau n-au posibilitati deloc! Principiul asta a fost introdus in Constitutie, si a fost adoptat de tara asta prin referendum!

    Dar dvs legiuitorul acum ce faceti? Va uitati pe cifre si ziceti: la cutare cont nu se incaseaza suficienti bani! Pai sa inventam o taxa! Numai ca taxele pentru problema asta AU FOST DEJA colectate MARIT de la altii care au venituri mari! Daca vreti sa eliminati principiul solidaritatii sociale, atunci trebuie sa le dati oamenilor banii inapoi!

    Mai mult decit atit, pe motiv ca unii dintre cei 1.9 milioane ar avea venituri si si-ar putea permite sa plateasca taxa… dvs legiutorul ce faceti: ii pedepsiti pe toti la gramada!

    Mai bine spuneti ca s-a terminat cu solidaritatea, si stim o treaba! Numai ca nu veti avea curajul sa mergeti chiar atit de departe ca sa nu pierdeti voturi. Asta e ce ma revolta pe mine: fariseismul politic!

    Si toate astea vi le spune un om care a platit ani de zile taxe ridicate la cer, in asa masura incit dumneavoastra nu veti fi nevoit nici in 10 vieti sa platiti o suma comparabila! Pentru ce am platit eu acele taxe? Ca sa veniti azi dumneavoastra sa puteti spune ca am fost un prost? Ca am respectat solidaritatea sociala fara ca eu azi sa am parte nici macar de cel mai mic drept? Da! Degeaba am platit ani de zile taxe enorme, caci eu azi nici macar asigurari de sanatate nu beneficiez! Pentru ca taxele le-am platit pe firma, iar eu sunt o persoana fizica careia i-au incetat absolut toate drepturile din secunda cind s-a inchis firma!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Legea 227/2015 privind Codul Fiscal
    Principiile fiscalităţii

    Art. 3. – Impozitele şi taxele reglementate de prezentul cod se bazează pe următoarele principii:
    c) justețea impunerii sau echitatea fiscală asigură ca sarcina fiscală a fiecărui contribuabil să fie stabilită pe baza puterii contributive, respectiv în funcție de mărimea veniturilor sau a proprietăților acestuia;

    Intrebare: ce inseamna la dumneavoastra în funcție de mărimea veniturilor?

    Inseamna cumva în funcție de salariul minim brut pe economie?

    Va intreb pentru ca am impresia ca nu intelegeti diferenta! Pentru ca daca ati intelege aceasta diferenta atunci ar insemna ca defapt incercati sa manipulati opinia publica sa accepte aberatia asta cu japca!

    • emi spune:

     Sorine singur ai recunoscut ca traiesti din speculatii financiare. Din pricina celor ca tine trebuie sa faca BNR imprumuturi, care vor fi returnate si de saracii pe care ii plangi tu cu lacrimi de crocodil, pentru a putea tine in echilibru leul fata de euro si dolar, dezechilibru cauzat tocmai de speculatiile financiare.
     Este incredibil tupeul tau!!!
     Apropo VV, o Lege care sa reglementeze aceasta noua ocupatie a neocupatilor care se dau saraci, exista in Romania (lege pentru specula financiara)? Ei sunt obligati sa-si declare veniturile si sa plateasca taxe la fel ca toti ceilalti romani?

     • emi spune:

      Nu ma refer la Bursa, acolo jocurile sunt reglementate, ma refer la cei dependenti de siteuri precum Forex.

     • Filip G spune:

      @emi ,
      totusi nu @sorin destabilizeaza piata si pune BNR in dificultate. :)

     • emi spune:

      Asta inseamna ca speculantii nu trebuie sa fie responsabili si solidari?
      Daca tipa un sarac adevarat, daca striga un om corect, parca suna mai cinstit. Asadar cine il acuza pe VV de fariseism, tatal fariseilor?

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Filip

      Da-i pace la saraca, atita intelege ea. Pentru ea faptul ca incercam sa cumpar euro la pret mai bun inseamna… speculatii financiare. Si mai zice ca a facut si contabilitate primara….

      Ca sa nu mai zic de faptul ca in perioada venirii lui boc la putere nu se punea deloc problema vreunui cistig, ci defapt era vorba despre … limitarea pierderilor.

      Si nici macar asta n-am reusit cu prea mare succes…

     • emi spune:

      Sarac cu duhul e cel care jigneste, daca avea cu ce, producea argumente.

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ cris

  o sa vezi ca va exista un mega efort mediatic pentru suprimat pornirile exasperate ale oamenilor carora taxa asta le va umple paharul. Deja am vazut intentiile, nu cred ca ma insel.

  • Filip G spune:

   Azi am discutat cu cineva care are un chiosc in care vinde diferite produse din care isi intretine familia.
   Cand i-am zis ca o sa plateasca in jur de 6000 de lei daca nu are angajati,a zis ca il inchide si trece pe social.
   Cum o fii mai bine sa lasi cetatenii sa-si castige banii ori sa nu faca nimic dar statul sa le dea?
   O problema ce o sa dea batai de cap.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Filip

   pai ei isi tot fac batai de cap de vreo 7 ani incoace. Au distrus niste categorii care produceau… au transferat povara pe cetatean, au creat legi pentru jaful banului public prin retrocedari… au transferat povara pe cetatean, au facut “investitii” cu parandarat nesimtit… au transferat povara pe cetatean. Exemplele pot continua pina miine.

   Eu nu fac decit sa ma intreb cit mai poate sa inghita poporul asta!

   • Filip G spune:

    Chioscul asta e amplasat pe un traseu turistic in care clientii variaza.Concurenta e ca si inexistenta.Ori daca se inchide ,turistii nu vor avea de unde lua o informatie si consuma o gustare si o sticla de apa.
    Avem o tara minunata ce o sa ramana necunoscuta pentru multi.
    Spre deosebire de alta firme acestia tot ce castiga consuma pe plan local.Nu repatriaza castigul.

 6. Filip G spune:

  Cam care e venitul pentru care merita sa muncesti in Romania?
  Dificila intrebare!
  Eu aflat la pensie imi permit sa produc sa vand si sa socializez in acelasi timp.In data de 13 introduc cardul in bankomat si tastez,aparatul livrand banii.
  Dar cum e cu cei fara card si un venit permanent?
  Aici e jale!
  Trebuie trimisi copii la scoala,degeaba au adunat bilete si au fost depuse la scoala,contravaloarea nu a fost returnata.
  Aceste venituri investite in copii sunt deductibile?
  Sigur in campania electorala si in programele electorale sunt,in realitate NU.
  Atat timp cat guvernul nu respecta legile in viguare decontand transportul elevilor,nici cetatenii nu o sa respecte Noul Cod Fiscal.
  O fii chit,nu o fi e greu de spus…………

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Filip

   cetatenii in cazul de fata vor fi fortat sa respecte codul fiscal pentru simplul fapt ca nu-i va intreba nimeni! Tu cind te duci sa-ti platesti impozitul la casa nu ii spui la ala de la ghiseu cit vrei sa platesti, ci iti spune ala cit te costa. Ei bine, asa va fi si cu contributia pentru sanatate, pe linga sumele pe care le are omu fara venituri de platit pentru impozitul pe casa… se vor adauga 825 de lei pe 2016. Se pot plati si trimestrial, 198 de lei pe trimestru pt primele 2 trimestre, din al treilea trimestru e mai mult. Cine nu vrea sa plateasca… ok, e optiunea lui, numai ca acolo la anaf cifrele vor continua sa se adune! Dupa cum ai observat chiar tu, s-a introdus amenda de 1000 de lei pentru neinregistrarea la timp ca platitor, ceea ce inseamna ca multa lume se va trezi ca are la anaf de plata sume de care habar n-aveau.

   Daca legea ramine asa… omu sarac n-are nicio sansa.

   • Filip G spune:

    Si in ziua votului…………?
    O sa vina scadenta Codului Fiscal,o sa voteze in draci partidele extremiste.
    Sa vad cum e sa ai la guvernare un partid extremist ca balama. :)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Filip

     da, va inflori extremismul, si tare ma tem ca politicienii chiar pe asta si mizeaza, anume faptul ca multi care n-ar fi votat deloc se vor mobiliza ca si in 2000 sa voteze contra extremismului.

     Dupa cum am mai spus, pe mine nu ma vor mai avea de client.

     Chiar daca vad ca revine basescu pe val extremist si are sanse reale sa cistige… si eu tot nu ma voi mobiliza sa-i salvez pe “democratii” din dodoashca…

    • Asta e un risc real. Numai ca nu stiu daca astfel de partied mai au timp sa se faca cunoscute pana la anul.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      ati uitat cam foarte repede ca intre turul 1 si 2 la prezidentiale au aparut vreo 2 milioane de oameni care l-au facut pe natingu presedinte…

      In ziua de azi exista Facebook!

   • Ca sa intrebi cetatenii in sensul de care spui ar trebui referendum. Referendumurile pe teme fiscal sunt interzise prin Constitutie.

  • Venitul pentru care merita sa muncesti in Romania e oricum mai mare decat venitul mediu net, care e de sub 400 de euro pe luna.

 7. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  tareee

  http://www.zf.ro/politica/alina-gorghiu-mi-am-luat-toate-garantiile-ca-emil-boc-este-alaturi-de-pnl-14725792

  “Nu o să spun presei dedesubturile, dar declaraţia lui Emil Boc mă bucură”, a spus Gorghiu. :D :D :D

  Oare cu vorbele cui seamana vorbele Alinei? :D Nu va suna cunoscut cum nu dau oamenii astia “detalii din interior”? :D Ca doar partidul e tarlaua lor personala! :D

  Norocul meu ca nu ma mai intereseaza!

  • Nu e nicio noutate ca Boc candideazaq din partea PNL>

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Pentru mine nu e o noutate, caci eu am zis-o primul aici pe blog.

    Numai ca exista un element de noutate: s-o auziti pe Alina spunind cu gurita ei lucrurile alea! Nu-i minunat? O perversitate si un tupeu cu totul iesit din comun. Credeam ca vorbeste elena udrea! :D

    Si lucrurile astea trebuie spuse si iar spuse, sa afle toata lumea cu cine are de-a face!

 8. Kronstadt an der Graft spune:

  M-aș mira să existe la noi partide extremiste fără voie de la poliție, vorba conului Leonida.

  • Filip G spune:

   Cum Basescu a fortat Constitutia la limita,tot asa partidele o sa aiba un discurs dus la extreme.
   Nu uita ce fel de manifestatii au fost in Ardeal si cum s-a intervenit din partea autoritatilor ….. :)

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Filip

   da, parca mi-ai dat cu ceva in cap! Nu era de-ajuns ca biserica incaseaza de la bugetul statului 0.4% din PIB (in timp ce de zeci de ani n-au fost in stare sa dea la Aparare inca vreo 0.2-0.3% ca sa se faca cit au promis cind am intrat in NATO – 2%)…

   Apropo, oare stie VV ca doar unu din 20 de popi are carte de munca, restul fiind “sphaguiti” ?

   • Filip G spune:

    Cumperi o masina prin BOR si esti scutit de taxe.
    Vrei cherestea apeleaza la parintele si te rezolva……..
    Persoanele fara venituri dupa ce isi platesc taxele sa treaca si pe la BISERICA sa decarteze………..

    “Conform noului Cod fiscal, începând cu anul 2016 cultele religioase nu vor mai fi impozitate nici pentru veniturile obţinute din vânzarea sau orice altă formă de cedare sau înstrăinare a activelor coporale cum ar fi terenuri, clădiri, maşini şi altele chiar dacă acestea au fost folosite în cadrul activităţilor economice”

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Mda. Dupa care iar o sa constate desteptii parlamentari ca nu se string suficienti bani si vor inventa impozitul pe apa, ca altceva nu vad sa fi ramas pe dinafara. Aerul nu poate fi taxat pentru ca exista niste norme europene.

 9. marian spune:

  Domnule Senator
  Am o mare stima pentru dv ca om de cultura si pentru activitatea dv. ministeriala din perioada 20007-2008, dar ca politician ,regret sa o spun, nu va ridicati la aceeasi inaltime.
  L-ati sustinut pe Basescu in 2004 cu rezultatele catastrofalestiute pentru tara, l-ati sustinut apoi pe Johannis,o persoana complect nepregatita pentru inalta sa functie actuala, dupa ce a fost parasutata “deus ex machina” in functia de presedinte PNL cu “dispensa” de vechime, fara a avea de fapt niciun fel de activitate politica de partid.Dupa ce ati fost indepartat din PNL in mod rusinos dupa o activitate prodigioasa, ati stat deoparte pe “bara” si in “silenzio stampa” totala de mai bine de o jumatate de an desi vi s-au adus acuzatii grave publice.
  Imaginea dv publica este la pamant,chiar si A3 va pune pe pe acceasi
  treapta cu coruptii regimului basist, dar dv nu pare ca va pasa si nu faceti nimic pentru a va apara punctul de vedere.
  Daca ca imaginati ca prin tacere “masinaria” represiunii politice va va uita va inselati amarnic.
  Salut faptul natural ca ati aderat la grupul ALDE, la grupul d-lui Tariceanu( un prieten adevarat la nevoie) desi ati facut-o cu mare intarziere,mult prea mare.In politica si in viata lipsa de reactie in timp
  util se plateste scump de regula.
  Va cer sa nu va mai lamentati ca oamenii politici au pierdut puterea de decizie si sa reintrati in scena politica in mod activ.In politica si in viata nu exista “vid” ; daca tu nu actionezi actioneaza altul in locul tau.Daca fortele democratice intra in pasivitate si “silentzio stamapa” normal ca fortele reactiunii actioneaza fara mila in forta.Clasa politica nu a pierdut INCA complet controlul deciziilor dar acest lucru se va intampla negresit daca isi continua starea de pasivitate si adormire.
  In opinia mea trebuie:
  1) sa explicati public cu maxima claritate ca deciziile dv ca ministru ale Economiei si Finantelor nu au fost in folosul lui Ioan Nicolae si nici in defavoarea Romgaz ci in folosul economiei si finatelor Statului
  Roman.Dv nu ati fost directorul Romgaz si nici prietenul lui Nicolae ci Ministrul Economiei si Finantelor Romaniei
  2)trebuie sa demonstrati in mod clar si indubitabil cu calcule simple dar detaliate si pe intelesul pentru oricui( bine sau rau intentionat) ca discountul facut la Interagro si alte intreprinderi chimice au fost profitabile Economiei si Finantelor Romaniei.
  Trebuie sa demonstrati explicit ca veniturile aduse de mentinerea in functie a industriei chimice ( prin taxe platite statului Roman) au fost incomparabil mai mari decat subventiile la pretul gazului.Trebuie de asemenea sa demonstrati cifric ca ( reciproc) pierderile statului ar fi fost mult mai mari daca ati fi lasat industria chimica de izbeliste
  3)trebuie de asdemenea sa demonstrati de asemenea ca subventiile acordate de guvernul Basescu-Boc nu numai ca au fost mult mai mari ,dar nu aveau aceeasi justificare economica pentru Statul
  Roman.

 10. Kronstadt an der Graft spune:

  Liberalii și-au luat lopățelele, grebluțele și găletușele și iar se joacă de-a politica. Depun o nouă moțiune de cenzură. De cealaltă parte Ponta îmbufnat nu vrea să-și dea demisia.
  Apropo de demise, eu știu că demisia e un act unilateral, prin care o persoană informează firma sau grupul din care face parte că le părăsește și renunță la obligațiile și avantajele conferite de alianța cu ele. Deci demisia o cere persoana respectivă, sau în cazul unei situații critice îi este propusă acelei persoane de conducerea entității din care face parte, ca un gest de bunăvoință pentru meritele avute până în acel moment, devenind astfel demisie de onoare. În cazul lui Ponta mi se pare un pic aiurea ca liberalii să-i ceară demisia, corect ar fi să ceară demiterea de către pesediști în vedera reducerii daunelor morale provocate de menținerea lui în funcția de primministru. Da ți-ai găsit onoare în politica românească!

  • Filip G spune:

   Motiunea asta de cenzura e doar un exercitiu psihologic.E la fel ca retrimiterea Codului Fiscal in Parlamentul Romaniei.
   Nu cade Ponta la motiune,sa se spele PSD cu el pe cap.
   Toti din alianta de guvernare tipa ca Johannis nu trebuie sa-l demita pe Ponta.
   OK,asumatil si defilati cu el in tara si lume pana la alegerile la termen.
   Democratic caderea unui premier e prin MOTIUNE ori RETRAGEREA SPRIJINULUI POLITIC.
   Schimbarea lui Ponta dupa dezbaterea Motiunii e penibila.Ramane doar varianta retragerii sprijinului inainte de Motiune ori DEMISIA.
   Asa ca Motiunea are rostul ei……….. :)

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Da, dar la ultimele 2 motiuni de cenzura tocmai la tanc a fost chemat si ponta cu dosarul la dna… Atita inteleg oamenii astia din democratie. Au mai organizat si miting pe deasupra, sa puna presiune pe parlament, de parca ar fi aceleasi conditii ca in 2012 cind parlamentarii stateau cu minutsele la spate si refuzau sa ia act de vointa populara…

    Ai zice ca sunt timpiti, dar nu sunt! Ei defapt practica exact acelasi gen de jocuri de manipulare pe care-l practica basescu.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ kronstadt

   dar ce-i cel mai minunat este sa-i vezi pe pedelisti in prima linie! :D

   Sa-l vezi pe Tinel spunind ca “ei au platit politic” pentru perioada lui boc… Adica, mai pe romaneste au fost tinuti departe de ciolan vreo 2 ani, iar acum e rindul pesedistilor sa plateasca, iar ei… sa-l puna inapoi pe boc! :D

   tare de tot

   • Kronstadt an der Graft spune:

    Da, unii-s treisprezece și ceilalți paisprezece minus unu. Orice-ar face Ponta e greu să-l egaleze pe Boc, chiar dacă se chinuie din greu în ultima vreme în direcția asta.

 11. Kronstadt an der Graft spune:

  Nu vă supărați fraților, știe careva dacă Vâlcov și-a înscris candidatura la șefia PSD? Că ăsta îl taie net pe Dragnea la situația juridică, la câte dosare i s-au deschis.

  • Filip G spune:

   Castiga sigur Daniel Savu e un produs al sistemului,sistemul are grija sa inlature concurenta.
   Sa vedem daca tot ”gluma ”i se pare lui Dragnea !

   • Kronstadt an der Graft spune:

    Ăsta da, n-are dosar că a fost în SRI. E tare bibicu.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    L-as prefera pe Serban Niculae. Si mai bun era Alexandru Atanasiu, dar l-au intarcat baietii si pe el cu un dosar in genul celui pe care-l are VV

    • Filip G spune:

     Savu e doar iepuras, o tinta la care trebuie privit in timp ce se fac jocurile.
     Serban Nicolae nu are sanse…….

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Stiu doar ca daca iese Dragnea inseamna coabitare cu sistemul

     • cris spune:

      @ sorin

      se cam spune ca psd e descendentul partidului si pdl descendentul securitatii (desigur cu infuziunile reciproce de rigoare) – tocmai ce mi-a amintit de asta cineva de pe alt site. Deci de ce te-ai mira, ar fi toti intr-o familie reconciliata exceptionala si desigur lucrind spre “binele” tarii….Cum spuneam, babuinii cu fund rosu cei si cu fund portocaliu devenit bleu, toti cataratori si dornici sa scuipe in capul trecatorilor pe sub cocotier, paria pedestra. Era si timpul sa se inteleaga nu crezi???? (am intr-adevar o dispozitie macabra, in fine, sa folosim un eufemism – de umor negru). Cred ca ti-am mai zis, babuinii sunt si singura specie de primate cu tendintze de canibalism :)….. ha, tocmai am citit articolul lui Cristoiu apropos de noul ambasador american, si dumnealui vorbeste de babuini…. hmmmm l-oi fi plagiat telepatic :) :) :) sau o fi o impresie subconstienta generala: arhetipul babuinului.

     • Kronstadt an der Graft spune:

      Oare e doar un iepuraș? Văd că musiu Sârbu, socrelu, își caută un loc liniștit de adăstat pensia. Pare că se face schimbarea gărzii la palat, vin ai noștri în locul alor noștri.

     • cris spune:

      apropos de plagiat, ca vad ca acum l-au luat si pe oprea in masina de tocat… a fost de fapt o campanie pornita in Germania – o sa regasesc articolul sa ti-l dau-, urmata de una in Ungaria – si desigur sunt si comentariile de rigoare: in loc sa fie o campanie de redresare a educatiei in fond din tarile respective, a devenit o arma politica de eliminat adversarii…. destepti cei din pdl, nu?, ei nu prea au doctori, mai degraba indivizi tip ingas cu bacalaureat la 40 de ani, canacheu care nu foloseste stilouri doar le fura, agramati ca eba, etc….

     • cris spune:

      @ sorin

      ok, am regasit articolul
      https://www.timeshighereducation.com/features/a-plague-of-plagiarism-at-the-heart-of-politics/2003781.article?nopaging=1

      Daca iti aduci aminte la referendum spuneam ca ideea de lovitura parlamentara era copiata dupa un eveniment sud-american care se intimplase in iunie al aceluiasi an, tocmai ca sa aiba rasunet international – foloseau o notiune deja vehiculata in presa internationala. Apoi in 2012-2013 se vede chestia cu plagiatul…. Chestia cu DNA-ul e cica epopee a la italiano “cu miinile curate”…. Babuini, exact cum spuneam, copiaza ce gasesc spectaculos prin alte parti, importa telenovele si le chiritzesc ispravniseste….Pardon, sunt trendy, sunt hip… sau maimutzele cu fustitza de balerina si funditze care fac sluj si tzopaie dupa cum le place stapinilor de prin alte parti?!?!?

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Cris

      ceea ce ma intristeaza pe mine cel mai mult e faptul ca a disparut un partid la formarea caruia am pus umarul. PNL-ul ajunsese in 2009-2011 un partid “parasit” de catre toate impuritatile, incepuse sa aiba un discurs si o directie in sensul in care imi doream si eu. Numai ca minunea n-a tinut decit pina la primul compromis. Lenea si limita competentei conducatorilor l-au dus in prapastie.

      Paradoxal, tot criticindu-i si propunindu-le sa lase locul altora mai competenti nu m-am gindit ca vor lasa locul lor cu tot cu partid… altora! :D My bad!

     • cris spune:

      @ Sorin

      Sure you’re bad :) :) :) In plus atita l-ai blagoslovit pe boc ca, ia vezi, acum mai apare cineva si te numeste pontist, pesedist, napirca rosie, lobbyist, plagiator….Si mai bine ar face-o pentru ca altfel incep sa cred ca respectivii au ceva strict impotriva mea :) :) :) Pai cum se poate sa te iei tocmai de boc cel curajos, tztztzt, mindretze de mostenilori ai Bratienilor, el, blaga, anastase, dutza, videanu, sulfina, ingas, canacheu….

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Exact. Abia astept momentul pe care l-am prezis mai demult: revenirea lui basescu la puterea pdl-ului! :D

      Si eventual senator la alegerile din 2016!

      Eu cred ca daca n-ar fi fost opinia publica asa de nefavorabila in momentul asta l-ar fi luat pe basescu de pe-acum. Inca nu pot sa faca asta, dar lucreaza din greu sa-l reabiliteze. In justitie n-are practic nicio problema stresanta, in sondaje creste usor dar sigur… si anul viitor pe la inceputul verii s-ar putea sa-l vedem cu primele aparitii in preajma conducatorilor noului pdl.

      Urmaresc cu atentie evolutia.

      Abia atunci sa vezi ce titulaturi o sa avem: comunisti, fosti nomenclaturisti!

 12. Mihail spune:

  Nu ma pricep la poezie, la poeme, dar nici la literatura produs de domnul Vosganian. “Poezia” mea o fac cu cativa mesteceni si unul-doi platani, cu niste trandafiri atent alesi, alteori cu niste Picea, Koelreuteria si un Larix “uitat” printre ei….si tot asa.
  Insa, daca cativa cunoscatori spun ca scrie bine, chiar foarte bine…atunci nu am absolut niciun motiv ca sa ma indoiesc.

  Find un post despre o carte, o noua carte, m-am abtinut ca sa vin cu postari nelegate de subiect.
  Acum, vad ca subiectul a alunecat, ca deobicei, catre alte “orizonturi” .

  Este Klaus Iohannis ofiţer acoperit?

  Jurnalistul Cornel Nistorescu a sugerat, într-un articol publicat pe 17 septembrie, pe cotidianul.ro, că preşedintele Iohannis ar fi ofiţer acoperit şi că, prin urmare, ar fi un nou om al sistemului. Fostul senator şi jurnalist Sorin Roşca Stănescu analizează acuzaţiile lansate de Cornel Nistorescu, într-un comentariu remis redacţei stiripesurse.ro.

  “Timp de zece ani, la presedintia Romaniei s-a aflat un om al Securitatii. Cum declara acum, la capatul “calatoriei”, ofiterul de caz al lui Traian Basescu, Silvian Ionescu, unul dintre conducatorii Directiei de Informatii Externe a Securitatii ceausiste si cel care il avea sub control direct pe comandantul de cursa lunga atunci cand acesta a fost plasat ca sef al reprezentantei Navrom la Anvers.

  Acest urias schelet din dulap, din dulapul lui Traian Basescu, l-a legat de maini si de picioare in raporturile sale cu serviciile secrete, facandu-l dependent de acestea. Atunci cand lasa impresia contrara, si anume ca el le dirijeaza, le controleaza, nu facea altceva decat sa se cocoseasca pentru a ascunde adevarul.

  A urmat domnul Victor Ponta si el recrutat de serviciile secrete si, evident, socrul sau, Ilie Sarbu, om cu state vechi, tot la DIE. Si cine stie cati mai sunt.

  Daca domnul Cornel Nistorescu se va invrednici sa vina, nu numai cu o acuzatie grava la adresa presedintelui Klaus Iohannis, ci si cu dovezi ca asa stau lucrurile si ca acesta detine gradul de colonel ca ofiter acoperit, atunci lucrurile sunt atat de grave incat am curajul sa afirm ca, in Romania, democratia, atata cat a fost, este pusa pe butuci.

  Un stat in care unul sau mai multe servicii secrete conduc si dirijeaza toate lucrurile importante care se intampla, nu poate fi decat un exemplu de lipsa de transparenta. Pentru ca, prin definitie, serviciile secrete, de aceea sunt secrete, pentru ca nu lucreaza pe fata. Ori, lipsa de transparenta in deciziile politice reprezinta o trasatura fundamentala a statului totalitar. Indiferent cum incearca acel stat sa-si mascheze adevarata substanta.

  Daca nu ne aflam intr-o democratie, atunci nici alegerile nu pot fi vreodata libere. Si ele sunt tot dirijate. Societatea nu se oranduieste asa cum doresc cetatenii ei, ci altfel. Asa cum doresc serviciile secrete. In aceste conditii, de ce ne-am mira ca cei mai multi romani isi manifesta dispretul si neincrederea in raport cu clasa politica. De cate ori au ales un politician, au crezut ca fac un lucru bun. Si de cate ori au crezut ca fac un lucru bun, s-au trezit ca au pus la conducere, nu un reprezentant al lor, ci un om al sistemului.

  Dar este Klaus Iohannis, cu adevarat, un om al sistemului? Ar fi atata de tragic incat ma incapatanez sa cred ca este doar victima unei oribile calomnii. El a fost ales tocmai pentru ca le-a creat romanilor speranta ca vine din afara “sistemului” si ca, mai devreme sau mai tarziu, ii va pune capat, Romania urmand sa devina si ea un stat normal.

  Cred ca ne aflam fix in punctul in care i se poate cere lui Klaus Iohannis sa raspunda cat de poate de clar. Are sau nu are dreptate Cornel Nistorescu? Si cred ca si Cornel Nistorescu are datoria sa prezinte probe”, scrie SRS.

 13. tudor spune:

  In buna traditie a parlamentarismului romanesc postdecembrist, imi pare evident ca niciunul dintre “alesi” nu s a invrednicit sa citeasca NCF inainte de a l vota.
  Chiar si VV, care ne promitea o analiza la tema ne a servit o prelegere despre binefacerile taxelor scazute pentru a conchide” iata de ce este necesar acest nou cod fiscal.
  In seara asta, cind plimbam catelusa, am vorbit cu o vecina: ca sa se intretina la facultate – psihologie a lucrat citiva ani prin cazinouri.
  Acum face voluntariat cu copii autisti, voluntariat pe linga o biserica si traieste dintr un cabinet deschis pe PFA.
  Cica a vorbit cu contabila: daca vor ramine prevederile din NCF va pleca din tara, deja a inceput sa caute.

  Si iar revin la “eroul” Boc: ala a luat 5% pentru sanatate de la pensionari, adica de la cei care, multi putini, iau niste bani.
  Dar sa iei bani de unde nu sunt …

  Cica toti care nu realizeaza venituri sa anunte anaful, iar anaful sa i anunte citi bani au de platit.
  Nu s au facut destul de ris cu taxa pe bacsis; veti vedea ce o sa ne ridem …

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Da, eu abia astept sa-l vad (din nou) pe VV cum ne va spune ca taxarea persoanelor fara venit este o aberatie, si ca el s-a luptat din interior sa convinga dar ca fiind minoritar nu s-a putut impune… :D

 14. tudor spune:

  Exista o conspiratie mondiala (Iluminatii din Bavaria, dar si altii …) care vizeaza distrugerea poporului roman atacindu l in ce are el mai autentic: cercetarea stiintifica.
  Astfel, operele unor mari oameni de stiinta precum Ponta, Oprea, Ontanu etc etc, contribuiile lor nepretuite la dezvoltarea cercetarii mondiale, sunt, absolut revoltator, acuzate de a fi plagiate.
  Popor roman, fii vigilent!

  • cris spune:

   Nu domnule, aceea exista numai in mintea dumitale, ca de obicei – regret ca nu citesti in vreo limba straina, altfel poate ai fi priceput despre ce e vorba. Ce spuneam e ca cei din Romania maimutzaresc ceva ce au facut nemtii in 2011-2012 apoi ungurii, si ca si in cazul lor, mai ales al ungurilor, asemenea metode au fost folosite politic. In Germania e vorba de ministrul apararii zu Guttenberg si al educatiei Schavan. Dar in Germania, educatia lor fiind pe bune nu pe puncte ca in Romania si de mult timp, regulile privind plagierea erau foarte clar statuate si intr-adevar respectivii au incalcat regulile. Ca unii din Romania maimutzaresc niste proceduri din alta parte, se falosesc cu tichii de margaritar fara sa inteleaga esentza, si le considera unelte de folosit politic adica le pasa de scandal nu de o campanie reala de asanare a educatiei aceasta e desigur de aur… in fond doar circul conteaza. Poftim, o limba engleza mai usor de inteles referitor la cei doi amintiti
   http://www.economist.com/news/europe/21571438-plagiarism-allegations-threaten-another-minister-schavan-freude

   Aaaaa, ca nu se considera o crima daca citezi fara ghilimele de la un colaborator care si-a si dat acordul, hai sa vedem mai jos, Ben Carson, neurochirug unul dintre cei mai mari din lume, candidat republican – se considera ca a plagiat unele pasaje in America the Beautiful… spre mirarea autorilor respectivi care spun ca au colaborat cu el si considera ca Ben Carson a facut tot efortul si e doar o scapare. Mda diferentza intre modul civilizat in care trateaza asemenea problema americanii si cel rautacios si murdar in care il trateaza unii strict interesati de jocurile politice, de razbunari si noroi electoral nu de stiintza si educatie in Romania, mai jos. (a se tine cont ca cele mai dure reguli legate de plagiat sunt cele americane)

   La fel insa remarc o alta diferentza: Ben Carson si-a cerut scuze pentru o greseala facuta fara voie, ceea ce un ponta sau altii nu cred ca ar face. Si, mai ales, asemenea scuze, asemenea tinuta sunt mai mult decit acceptabile, ceva ce unii romani ai acestor zile si obiceiuri (birfa, tabloide, razbunare, noroire) in dorintza lor doar de circ si de a pedepsi pe oricine nu ar face.

   Regret deci domnule ca nu ma port si nu fac afirmatii dupa standardele dumneavoastra de scandal, in alte parti se discuta mai altfel. Daca nu o fac desigur dupa dumneavoastra ar insemna ca apar plagiatori. Regret deci ca va irita, ca nu puteti concepe altceva dincolo de limitele tabloidelor si circului politic romanesc, drept care judecati dupa parametrii dumneavoastra, dar… sa va fie de bine domnule, punctul dumneavoastra de vedere….

   • cris spune:

    si daca mai doriti domnule inca un exemplu de abordare, poftim un alt candidat la prezidentialele de acum, acuzat de plagiat in 2013, Rand Paul, fiul senatorului Ron Paul.
    http://www.cbsnews.com/news/more-plagiarism-accusations-against-sen-rand-paul/

    Alta persoana acuzata de plagiat: Barack Obama, acuzat de…. Hillary Clinton. Vicepresedintele Statelor Unite Joe Biden, acuzat ca a plagiat o lucrare de domeniul justitiei la universitate, plagiat demonstrat (absolut acceptabil totusi pentru americani faptul ca si-a cerut scuze sincer si ca spune nu a cunoscut la acel timp suficient de bine regulile de evitare a plagiatului), ulterior ca ar fi plagiat in speech-urile sale…. Mai doriti domnule? Martin Luther King teza de doctorat….comisia care a analizat nu i-a retras doctoratul, comisia respectiva considera ca e o greseala nevoita. Adica nu, nu se pune stampila plagiat ca furt pe toata lumea, sunt niste reguli, o judecata bine facuta, si doar identitatea unor texte puse in parallel nu e suficienta pentru a decreta “hotzul, nenorocitul, mincinosul” ca in Romania.

    diferenta fata de mocirleala, de bucuria de a-i mai trage unuia un cap in fatza a la basescu, sau a-l scuipa cu frenezie cu un “*&$^# imputzit” din politica romaneasca e cam mare, dar deh…..Cumva in Romania a devenit predominanta o frenezie, o bucurie a mizeriei, un capra vecinului dusa la extreme monstruoase, dar deh, daca acesta a devenit si standardul dumneavoastra domnule ce pot sa spun, pacat, dar in fond alegerea dumneavoastra.

  • emi spune:

   Unde dai si unde crapa, Doamne fereste! :)

 15. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  ce tareee, recursul lui Dragnea va fi judecat de Livia Stanciu :D :D :D

  Acum inteleg de ce a devenit mielusel in ultima vreme :D

 16. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ cris

  Am o curiozitate, poate ma poti edifica tu. Te uiti la dezbaterile din SUA din cadrul partidelor care trebuie sa-si desemneze candidatii pentru presedentia SUA. Si intrebarea e: dintre ideile, promisiunile si programele pe care si-i le asuma candidatii in perioada asta, daca ajung la putere le respecta? Sau o fi tot ca pe la noi cind ajunsi la putere politicienii incep sa uite, sa faca pe dos, si sa spuna ca ei au fost alesi ca “sa stie ei ce e mai bine pentru cetatean”?

  • cris spune:

   se tin de cuvint in buna masura, altfel nu mai au in primul rind finantare – aici campaniile sunt finantzate din donatii de la cetateni de toate zilele in primul rind; desigur exista si partea de lobby – nu stiu sa-ti spun acum ce pondere are, dar asta inseamna lobby sa prezinti idea ta ori interesul tau unui grup de politicieni si aceia sa si lucreze la asa ceva sa sustina o anume legislatie; relatia in genere e alta. In plus multi chiar tin cont de ce au implinit sau nu alesii din ce au promis si ii urmaresc iar daca nu au facut ce spun cam e pa.

 17. emi spune:

  Copii, atentie la oglinzi!!! :)

 18. tudor spune:

  V ati hotarit cine e bun de primar general?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Pe cine intrebi? Daca ma intrebi pe mine, conditia principala pe care trebuie sa o indeplineasca viitorul primar general este… sa nu fi fost in politica deloc in ultimii 50 de ani, de preferat unu care a fost in strainatate in ultimii 20 de ani. Altfel va veni la pachet un plan de recompensari pentru sustinatori!

   • Mihail spune:

    na…emi era cat pe ce sa corespunda cerintelor tale.
    Pacat, ca are probleme in cap, este putin NF, are idei fixe, uraste barbatii, esti mica de statura, n-are balcoane, iar picioarele sunt strambe.
    Oare o lua shpaga ?

 19. Adam Mares spune:

  Ieri a fost ziua Armeniei! Așteptăm cafelutza de la VV! :-)

 20. Adam Mares spune:

  Ieri a fost ziua Armeniei! Așteptăm cafelutza de la VV! :-)

 21. tudor spune:

  cris

  Doamna, constat ca comparati mere cu pere.
  In exemplele pe care le dati nu este vorba despre teze de doctorat.
  Una este ca intr un speech, intr un referat, si in orice alt produs stiintific sau cultural sa se regaseasca parti din operele altor autori. Cu scuze pentru neatentie sau pentru insuficienta informare, merge.

  Teza de doctorat este insa cu totul altceva: este produsul cercetarii si documentarii stiintifice facuta pe parcursul mai multor ani …etc … fiind excluse, prin urmare, neatentia sau insuficienta informare.

  In fapt, in Romania s au creat retele de obtinere frauduloasa a aproape orice diploma; domnisori si domnisoare, impostori si impostoare … si au tras teancuri de diplome, decoratii, medalii si … insigne, specializari, masterate si doctorate … totul pe bani si influenta politica.
  Mi s a propus si mie, acum ceva ani, un doctorat in drept, cu un domn al carui nume mi scapa (oricum, pus de psd intr o f inalta functie in sistemul judecatoresc, cu toate ca nu indeplinea conditiile legale ).
  Am refuzat, cum as mai fi putut da ochii cu bunul meu prieten Radu, unul dintre cei mai buni juristi din tara, si sa i spun ca sunt doctor in drept, in timp ce lui nici prin cap nu i trece …?
  Si stiti de ce nu vrea sa si dea doctoratul in drept?
  Tocmai din cauza impostorilor care un invadat sistemul si au dus in ridicol titlurile academice.
  Impostori pe care dv ii aparati, ba chiar ii mai si victimizati.

  “…in loc sa fie o campanie de redresare a educatiei in fond din tarile respective, a devenit o arma politica de eliminat adversarii…. destepti cei din pdl, nu?, ei nu prea au doctori, mai degraba indivizi tip ingas cu bacalaureat la 40 de ani, canacheu care nu foloseste stilouri doar le fura, agramati ca eba, etc….”

  Conspiratia cosmicobabarezopedelista folosita ca arma politica pentru prigonirea oamenilor de stiinta iubitori de ponta are, altfel, o explicatie foarte simpla, doamna: au aparut softuri pentru identificarea plagiatelor.
  Adica iei teza impostorului, o introduci in softul respectiv si … gata conspiratia.

  Altfel, intre impostorii pe care i aparati il prefer pe canacheu, doamna, care a spus foarte cinstit: n am facut facultate pina n 89, iar dupa … puteam sa iau si eu diplome de nimic, dar mi a fost jena.

  Acum ceva ani m am inscris la snspa, masterat constructii politice. Am fost singurul din serie care a absolvit primul semestru cu toate examenele la zi; cind am aflat ca si eba ar fi absolvit chestia aia, am abandonat.
  Am protestat atit cit m am priceput si a depins de mine.
  Vad ca dv ii aparati si ii impartiti pe partide: nedoctorii si invidiosii pedelisti si marii oameni de stiinta si marii persecutati pontisti.

  Apropos de eba: poate aflati si ne spuneti si noua ce universitate a absolvit daciada sarbu; repet, nu unde si a sustinut licenta, ci unde a absolvit – cica e secret de stat …
  Si universitatea pe care a absolvit o omul de stiinta neculai ontanu, doctor al academiei nationale de informatii si al leibnitz university sua … :)

 22. tudor spune:

  Primar general merita si ar trebui sa ajunga profesorul Nicolae Noica ..

 23. cris spune:

  @ Tudor

  Domnule, bateti cimpii, verificarea unui plagiat nu se reduce la un soft, v-am spus-o si mai sus si v-am dat niste exemple cunoscute de la mama regulilor in ce priveste plagiatul. Dar poate engleza e mai greu de citit, romana merge. Am memorie buna, dar nu retin orice, in genere ce ma mira: V-am intrebat odata ceva de felul; parca si Kovesi a plagiat, asa am auzit…. ( de fapt citisem). Ati sustinut cu exact aceeasi infocare cu care acuzati pe altii ca nu e adevarat, v-ati documentat, nu a plagiat. M-am abtinut de la comentarii. Hai sa discutam cu textul in fatza: pe ce anume se bazeaza acuzatia de plagiat in ce o priveste pe Kovesi.

  http://www.grupul.ro/lucrarea-de-doctorat-a-procurorului-general-al-romaniei-laura-codruta-kovesi-este-un-plagiat/

  Foarte interesante alaturarile din tabele si se vede acelasi lucru si in documentele originale: nu exista ghilimele, nu exista cifra in paranteza care sa trimita la bibliografie si imediat la subsol sau la sfirsitul capitolului referintza, nu exista mentionare a autorului pe care il parafrazeaza ( “dupa x si y lucrurile se prezinta in acest fel….”)..Si nici nu sunt oameni pe care Kovesi sa-i cunoasca direct, sa fi colaborat cu ei si sa-si fi dat asentimentul sa li se foloseasca scrierile – la Ponta a fost acest caz. Pur si simplu copiaza cuvind cu cuvint paragrafe intregi si le prezinta ca scrise de ea. Ba a copiat si bibliografia prost intr-un anume caz si absolut caraghios.

  Va dau mai jos ghidul Harvard tradus in romana fiindca nu e nevoie sa ma credeti pe mine referitor la reguli. Am cautat un ghid al Universitatii din Bucuresti, ca sa judec dupa regulile lor nu cele americane… a fost publicat in 2011 electronic, Kovesi si-a prezentat lucrarea in 2012 sau asa ceva, deci dumneaei acele reguli, pe masura celor occidentale, ar trebui sa I se aplice, Cuiva care a prezentat o lucrare in 2000, cind abia se inventase google si computere erau mai putine in Romania, ca sa cunoasca regulile Harvard, nu prea…. I-as intreba si eu pe deontologi, in 2000 stiau cuvint cu cuvint regulile Harvard? – sa-mi arate vreo dovada ca le stiau, ca erau la indemina, fie si numai in facsimil in biblioteca Universitatii….Caci legea drepturilor de autor e cam bizara si scrisa in doi peri ( parca asa e si in lege nu-i asa domnul jurist, ca o lege nu se aplica retroactiv si ca un drept fundamental este ca legea de respectat sa fie la indemina si pe intelesul celui care se presupune ca trebuie sa o respecte…Deci daca eu nu vad cu ochii mei un regulament scris din 2000 sau mai demult, pe ce doriti sa-mi exprim o judecata referitor la lucruri petrecute in 2000 sau inainte? Ei, nu-i nimic, dumneavoastra si deontologii judecatii pe ce credeti ca ar trebui sa fi fost, pe daca si cu parca….. La americani e o vorba, sa nu faci asumptii niciodata, I ASSUME ca acronim, sta dupa ei pentru : I assume=I make an ASS out of yoU and ME….pe romaneste asumptia, lipsa de fundament si dovada, te face sa arati ca un cur si sa-ti bati joc de altii… dar fiecare arata cum doreste, daca unii doresc sa aiba o fatza de cur si sa se creada deontologi treaba dumnealor, nu? In ce ma priveste prefer sa arat a om drept care ma feresc de asumptii chiar daca asta ma scuteste si de titlul si coronitza de deontolog)

  Eu nu m-am pronuntzat nici ca teza lui Kovesi ar fi plagiat, desi dupa regulile occidentale este fara indoiala un plagiat. Din bun simtz, si fatza de oricine, prima mea reactie este: ce reguli erau in vigoare la acel timp, le cunostea sau nu, la acuzatia de plagiat s-a putut apara in persoana, exista cale de recurs ( daca observati domnule in cazul doamnei Schavan se spune a s-a aparat in persoana, a avut cale de recurs, ba chiar a mers si in fatza curtii de judecata: in Romania exista o asemenea posibilitate?)? Si nu imi e deloc draga doamna Kovesi….

  • cris spune:

   Nu aveti nevoie de software domnule, se vede direct pe pagina ca doamna Kovesi a copiat cuvint cu cuvint si a prezentat niste idei ale altora ca fiind ale ei. Deci dupa standardele dumneavoastra domnule, si aplicati-le egal si lui ponta dar si lui kovesi, ce fel de om e kovesi? Ce structura morala are un asemenea om pe care il pui sef al DNA? Dumneaei de ce nu ii spuneti plagiatoarea, mincinoasa, demisia?…. Da? e negru pe alb, pasaj copiat dupa pasaj copiat…..Desigur a fost spalata de acelasi comitet care a spus ca ponta e plagiator – eu nu am incredere in indivizi care se pronuntza in asemenea mod, diferentiat dupa interes, dumneavoastra probabil da. Nu ma intereseaza ce spune nu stiu ce comitet: judecat la singe, dupa regulile pe care le respect eu cind scriu, ce a facut Kovesi e plagiat. Sa o cred ca nu a avut aceasta intentie? asa spune dinsa si comitetul lui peste prajit… de unde stiu dumnealor atunci ce intentie o fi avut ponta, l-au intrebat sau sunt telepatici?. Sau softul dumnealor functioneaza la unul si la altul nu?

   In ce ma priveste eu aleg sa o cred pe Kovesi, consider ca atunci cind a scris nu era inca foarte clar cum sa se scrie, doar pentru ca stiu scaparile educationale din Romania si nu imi permit sa aplic cu rigurozitate niste standarde pe care eu le-am invatzat si le respect cind scriu inclusiv pe un blog – de asta dau sursele si o fac de cinci ani pe acest blog, nu?… dar atunci il cred si pe ponta, il cred si pe oprea si am aceasta rezerva in a judeca referitor la un nivel general si ntelegere in aceasta privintza in Romania fatza de oricine: dubla masura pentru mine nu exista, pentru dumneavoastra se pare ca da.

   Imi doresc sa existe o schimbare in mediul universitar, ma bucura ca se publica si se fac cunoscute aceste reguli de scriere, de la un moment T0 e bine sa se inceapa si o judecata riguroasa, dar nu voi fi vreodata de accord ca reguli ale mediului universitar sa fie folosite anapoda si mirsav pentru scopuri politice.

   Hai sa judec insa strict, ca dumneavoastra, dar atunci am un singur lucru de spus, nu doar ponta trebuie sa dispara ci cu atit mai mult o procuroare care se presupune ca nu trebuie sa minta si sa fure fiind sefa unui DNA. O hoatza nu poate conduce “lupta anticoruptie”, e culmea ipocriziei. Hai sa vedem domnule ultramoralist si corect fatza de toata lumea, care va bateti cu caramida in piept, luati cu linguritza ce serviti dumneavoastra altora: sa va vad de acum incolo ca la fiecare doua vorbe spuneti kovesi mitomana, plagiatoarea, etc…daca nu am sa va spun eu la fiecare vorba: basistule, sluga la procurori, kovesistule, aparator de plagiatori, aaaa, eviti discutia deci sigur esti procurarist, etc…ce ziceti, va convine?… stati linistit domnule, nu o voi face, nu sunt de soiul dumneavoastra.

   http://www.romaniacurata.ro/reguli-antiplagiat-harvard/

   • tudor spune:

    Doamna,
    cred ca ma confundti cu victor ponta … adica nu eu am propus o pe lck procuror sef dna, ci musiul asta; si nici n am ridicat o in slavi.
    Cind a aparut stirea cu plagiatul ei am scis pe blog cam asa: nu ea a plagiat, ci cel care i a facut lucrarea …
    Ulterior am aflat ca in fata comisiei a prezentat inclusiv manuscrise etc si cica au scos o basma curata.
    N am acces la lucrarea originala, sa vad daca sunt ghilimele sau trimiteri, dupa cum nici in textele din care spune gip (asa se numeste pravalia prin care si ia salariul ciuvica de la voiculescu – grupul este el singurel) ca ar fi copiat madama dar preluate din alte lucrari nu apar ghilimele, dar exista trimiteri.
    In plus, chiar daca acele texte ar fi copiate sunt fragmente, fraze sau paragrafe, fata de oropsitii ponta si oprea care au copiat blocuri de text de zeci de pagini cucoana asta pare a fi o martira a cercetarii stiintifice, parol!
    In plus, despre plagiatul lck n am vazut sa se fi pronuntat vreo autoritate universitara – exceptindu l pe ciuvica, desigur.

    Altfel, ar trebui sa va intrebati, ca democrata ce sunteti, pentru care motiv suspiciunile de plagiat ale “demnitarilor” nu sunt supuse aprecierii mediului universitar, ci unei comisii “stiintifice” numita de baieti?
    De pilda, cel care a prezentat concluzia originalitatii doctoratului lui oprea din partea comisiei nationale de “etica” este deputat psd; tot el l a “judecat” si pe ponta.
    La aceasta bufonerie cu oameni de stiinta pesedisto pontisti care se judeca unii pe altii, cind la comisie, cind la partid, eu nu particip, doamna!

    Adica daca aveti vreo problema ca lck este sefa dna, ceratati va cu ponta, eu am fost impotriva numirii ei.
    Altfel, madama face si lucruri bune, si o sa va dau doua exemple: politistul acela, barbuceanu, parca, de la Alba, arestat de procurorii diicot.
    In baza ministrului de interne – pe care l informase din timp – si a sefului diicot – asemenea – ar fi putrezit si acum prin puscarie.
    A venit dna ul, le a intocmit superdosarele procurorilor si politistilor care facusera inscenarea si a scos omul din puscarie, redandu i onoarea.
    La Iasi, fosta amanta a lui nichita a facut initial plingere la parchetul local care, evident, era pe mina cu primarul, asa ca au determinat o pe tipa sa si retraga plingerea …
    De abia cind s a bagat dna ul s a probat toata tarasenia.
    Sigur, va e dor de “justitia” care se facea in sedintele psd ului lui nastase … ghinion :)

    • tudor spune:

     As mai face o observatie: o fi copiat lck, dar notele de trimitere de la subsol urmeaza ordinea normala 1, 2 , 3 …. n.
     Fata de prostii dv, care atunci cind au copiat un text au copiat si subsolul paginii, inclusiv nota, astfel incat daca in lucrarea din care au preluat textul nota avea numarul 87, ei au copiat inclusiv “87″, cu toate ca, in confrmitate cu notarea lor ar fi urmat “11″, sa zicem.

     Precum prostii clasei, adica …

    • cris spune:

     lasa domnule prostiile cu numerotarile dumitale, habar nu ai despre ce vorbesti, se vede ca n-ai publicat vreodata ceva, Citeste regulile si pronunta-te dupa. Kovesi a plagiat, cuvint cu cuvint…referintele sunt puse cu totul aiurea sau deloc; nu conteaza domnule cantitatea, furtul e acelasi, ca e un paragraph, doua sau trei. Ca a facut si lucuri bune o fi facut, si altii au facut, nu spala faptul ca a plagiat insa, asa cum nu spala nici la altii.

     Nu eu ci dumneata ai spus ca nu a plagiat si dumneata esti cel incintat de Kovesi altfel. eu nu am nimic cu ea, nu am avut, nu am facut scandal pe blog ca e nu stiu cum si nu am acuzat. Dumneata insa nu stii altceva decit sa faci pe altii mitomani, hoti etc – spuneti-o dumitale, du-te dumneata si plinge-te la ponta daca il consideri asa de rau…. de ce condsideri ca trebuie sa iti versi ura si injuriile impotriva altora de aici, si sa-i scuipi pe altii doar ca ai ceva cu ponta: ia-ti domnule medicamentul pe care il recomanzi altora: du-te si spune-i lui ponta.

    • cris spune:

     In plus domnule nu am cum sa-mi fie dor de nu stiu ce sedintze cu nastase, pe timpul acela eu eram in State in rezidentiat si uitasem complet ca exista si Romanie si orice, ca orice om care munceste zi si noapte, asa incit lasa timpeniile, adreseaza-te asa cuiva care o fi fost de fatza sau a profitat in vreun fel de nastase al dumitale, pentru mine acesta nu are cum sa fie o referintza, nu-l cunosc, nu stiu ce a facut, nu m-a interest la timpul respectiv si nici acum, eu compar cu alt tip de sistem de justitie cele pe care le cunosc mai bine, american si german, sistemul lui nastase nu-l cunosc. Daca dumitale iti convine sa compari cu ceva ce vad consideri mai rau, treaba dumitale, dar asta nu face sistemul de acum un sistem bun ci la fel de penibil si dezarticulat in fatza unor sisteme similare din alte tari.

 24. emi spune:

  Ca sa vezi cine ii apara pe comerciantii de doctorate!!! Oare de ce?!?

 25. Adam Mares spune:

  Nu vă mai certați, că oamenii ăștia n-au niciunul doctorate făcute pe bune! Au avut fie protecție politică, fie secu.
  Așa că vă enervați degeaba! Evident că un doctorand trebuie să cunoască normele cercetării științifice, iar pentru asta nu trebuie să citească legi, ci, pur și simplu, să-și fi făcut studiile universitare serios.

  • cris spune:

   da si nu, Adam. Uite as avea curiozitatea sa citesc ceva “original” de-al lui Danilet de pilda, as ride cu lacrimi – am citit traducerea lui din principiile de la Bangalore si am ris cu lacrimi. De comparatie…..

   Am citit cu multa placere Deontologia magistratului a doamnei Pivniceru, e asa cum trebuie scrisa o asemenea lucrare, cu referintele semnalate chiar la parafraza sau citat si bibliografia in subsol, cu tot cu notele respective. Asa cum am citit si pe domeniul meu articole scrise in reviste internationale si cercetare facuta de medici romani cu aceeasi placere si la aceeasi seriozitate la care se publica cercetare oriunde in lume. Eu insami am scris si scriu, am publicat in carte de nivel international capitol impreuna cu unul din cele mai mari nume din Statele Unite pe domeniul meu, si nu e singura scriere,am capitol de carte publicata si in Romania, si cercetare si prezentari si oversight pentru scrisul si conferintele altora. (aaa, ca o doamna care nu stiu daca a scris ceva despre infirmereala sau contabilitate isi permite sa faca aluzii de rahat, sau faptul imi tine lectii altul care nu stiu daca si-a publicat vreodata o lucrare…. asta e cu totul de aur). Adica se poate, exista si oameni de tinuta in ce priveste scrisul. Din pacate nu este ceva de masa universitara in Romania. S-au obisnuit de ani intr-un anume fel, si acum si-au mai gasit un prilej de aruncat noroi pe motive politice si probabil si ca sa se sape unii pe altii chiar in universitate. Doar circul conteaza. In loc sa puna o baza coerenta si sa invetze practic studentii si doctoranzii sa scrie, le arde de prostii si orice idiot care are un soft se crede doctor pe vreun domeniu; ideea de standard, de a-l face cunoscut si a incuraja respectarea lui nu exista, exista doar bucuria prostului fudul priceput la toate care a gasit un soft, e high-tech si isi inchipuie ca asta tine loc de probitate morala si stiintza. E penibil.

   cam asa arata o carte scrisa de Pivniceru, am mai dat link-ul
   http://www.inm-lex.ro/arhiva/fisiere/pag_35/det_841/3894.pdf

 26. Mihail spune:

  @ Adame,

  de ziua Armeniei, se ia una bucata armean si se…pupa.
  Cine are armeni, bine…cine nu….rabda.

  Bonus: de ziua Armeniei, cine stie, cine-i patit, o tuleste atuci cand are in apropiere un armean inalt, cu barbison, cantaret la pianina, cu magnet la consiliere si mare producator de spectacole religioase in Parlament.
  De ce sa fuga ?
  Pai simplu, ca sa-si protejeze scarita, ciocanelul si nicovala. In plus, daca se-ntampla sa fii si la Timisoara, atunci dezastrul este garantat.

 27. Mihail spune:

  @ emi,

  chiar ar fi nostim sa am balcoane si picioare strambe. In plus, la capitolul NF, te asigur ca adevarul este oarecum opus.
  Ti-am spus, daca nu ma crezi, sa mor io ca te rezolv, inchid ochii, iti pun perna-n cap…orice, gasesc eu o solutie.

  Si nu in ultimul rand, char tu mi-ai spus ca esti in mare asemanare cu parapanta nemtzalaului.
  Aia de se imbraca prost si-si tot arata bratele flescaite, picioare batrancioase cu genunchii nodurosi. Mai adaugam nasul mare de inspiratie Concorde, tenul plin de riduri si apetitul pentru lux, vile si dormitoare cu intrare separata de 500 mp.

 28. Filip G spune:

  O fotografie nemiscata a momentului,zece clase peste Cristoiu.
  http://www.cotidianul.ro/victor-ponta-la-rascruce-268519/
  Prietenii stiu de ce! :)

 29. Filip G spune:

  Iata cheia ecuatiei…….
  ”Liviu Dragnea, care nu ratează nici o ocazie să spună tuturor ce mari probleme are partidul din cauza lui Ponta, cu presa adeversarilor politici pe urmele lui, acuzîndu-l şi de aerul pe care-l respiră, cu o populaţie dezamăgită că din cauza lui s-a rupt USL-ul pe care l-a votat, cu acuzaţia că din cauza lui a fost resuscitat acel PDL şi au revenit în prim-plan a figurilor odioase din „deceniul Băsescu”, Victor Ponta, fie că recunoaşte sau nu, este deja pe tobogan, îndreptîndu-se vertiginos spre fundul prăpastiei!…..
  Nu l-a pus nimeni pe Ponta să prefere o candidatură riscantă la
  Preşedinţie, în loc să fi fost acum un prim-ministru de succes, cu un preşedinte, Crin Antonescu, care să-i fie aliat!.””

  Nu e minunat?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Lordul John

   Mersi, bineinteles ca-mi foloseste… Numai ca nu e exact acelasi lucru, e un argument concret la ceea ce am si scris in petitia facuta avocatului poporului, si anume: in timp ce oamenii fara venit devin impozitati… celor carora li s-au luat incasat taxe mari pe motiv de solidaritate nu li s-a dat niciun leu inapoi.

   In afara de asta si eu sunt exact in situatia celor 400 de insi care au dat statul in judecata, am platit sume imense in toti cei 25 de ani de dupa revolutie… si nici macar n-am fost inscris vreodata la vreun medic de familie. Deci, daca statul (prin turma asta de parlamentari) vrea sa puna pe toata lumea sa plateasca cit consuma (servicii de sanatate), atunci primul lucru pe care trebuie sa-l faca este sa diminueze taxele celor care platesc mult pina la nivelul serviciilor de care beneficiaza.

   In afara de asta iti mai zic ceva: ce-i aia contributie de sanatate pentru firma? Merge firma la doctor? Primeste firma retete compensate? De unde pina unde aberatia asta? La fel si la pensii, si la somaj, si la concedii… Ei au inventat aberatiile astea ca sa ascunda nivelul real al impozitarii. Asa se face ca o firma pentru un salariu de 1000 ron in mina angajatului mai plateste inca 700 de eli la diferitele bugete ale statului! Ca sa fiu mai exact, aici nu ma refer defapt la nivelul de taxe, ci la modul cum sunt ele camuflate. Trebuiau sa lase sa fie contributia de sanatate, pensii, samd sa fie platite de catre firma cu totul in contul angajatului, si atunci s-ar fi vazut cit contribuie in mod real o singura persoana…

   • Filip G spune:

    Apropos de Cardul de Sanatate,am pe cineva interenat in spital e COASIGURAT ,cardul de sanatate e VALIDAT in sistem figureaza ca ASIGURAT dar inainte de externare trebuie sa mearga dupa o ADEVERINTA din care sa rezulte de cand pana cand a platit.
    Iti dai seama ce nebunie!
    Medicul de familie spune ca daca cardul a fost validat si in sistem figureaza ca ASIGURAT ,in principiu nu mai trebuie ADEVERINTA.
    Cand a intrebat daca exista ceva formulare de complectat,medicul a zis ca dupa validarea cardului nu trebuie.Sunt curios cam cate drumuri la zeci de km o sa faca pana reuseste sa obtina amarata aceea de adeverinta scrisa ce trebuie pusa la fisa pacientului.
    Cand a intrebat de ce nu e bun cuponul de pensie ca dovada,raspunsul a fost sec”sistemul nu-l accepta ca document”
    Daca situatiile astea cu pensii la limita de varsta dau anomalii greu de inchipuit cum o fii cu cei fara venituri care platesc sanatate potrivit Codului Fiscal?

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Filip

     pai nu ti-e clar ca taxarea persoanelor fara venit e o vrajeala menita sa mai stoarca niste bani, si altceva nimic?

     Numai cei rupti de realitatea romaneasca pot afirma ca asigurarea de sanatate foloseste la ceva, orice. In realitate daca n-ai bani cash mori cu cardul in mina! Si daca ai cash… n-ai nevoie de niciun card! Totul costa bani cind ajungi pe mina sistemului. De la o banala adeverinta pentru scoala pina la pansamentele de care ai nevoie in spital. Spitalele nu sunt alceva decit un loc unde nu te ploua (si nici macar asta nu e valabila in toate cazurile).

     Exact la fel este si invatamintul “gratuit”

     • Filip G spune:

      Cum e pregatit sistemul pentru a putea utiliza cardul de sanatate.
      De regula mergi la un ghiseu de internari,acest ghiseu se afla intr-o usa decupata pe care circula personalul spitalului cu documente sub brat.
      -Ce doriti (in ce mai fericit caz)?
      -Am venit cu Cardul de Sanatate.
      -Care e PINUL ?
      -XXXX
      -Asteptati.
      -Calculatorul e in cealalta camera ,o sa verific!
      Deci pacientul serveste Cardul si PINUL unui functionar.
      Cat de corect e acesta,nu stim.
      Odata stiut PINUL se poate elibera o reteta si ulerior cere CARDUL pentru verificare pentru ca aceasta sa fie scoasa din farmacie?
      E posibil…….
      :)
      Perfect!

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Misto. Nu stiam asta, pentru ca nu sunt un “fericit” posesor al unui card de sanatate. :D :D :D

      Deci, poti afla ca ai avut transplant de ficat… cind tu defapt vroiai doar sa scoti o adeverinta… :D

 30. tudor spune:

  Nu v ati prins ca statul asta e un haiduc pe invers?
  Adica ia de la saraci si da la bogati?
  Intregul sistem de impozitare este astfel conceput.

  Pe linga cei care nu realizeaza venituri si sunt obligati sa plateasca ca si cind ar avea salariul minim, la fel sunt taxati si cei care realizeaza venituri mici.
  O batrina din jud Buzau i a ichiriat lu fi su un garaj aflat la poarta, sa faca un chiosc. In loc sa faca un contract de comodat a trecut chirie 10 lei/luna; a platit impozitul pe venit ….
  Hop ca i vine hartie de la anaf: are de platit doua mii si ceva de lei, din urma, pentru sanatate, calculati nu la amaritii de 10 lei, ci “nu mai putin de valoarea salariului minim”.
  C asa e n tenis!

  In ce tara de pe fata pamintului trebuie sa platesti mult mai mult decat incasezi?
  Daca l intreb pe Varujan spune ca sunt populist, sigur.

 31. tudor spune:

  Cris

  Doamna, sistemul educational nu se poate reforma si din cauza unor oameni precum dv.
  Cine sa modifice sistemul, profitorii si impostorii pe care i sustineti?

  “…doar bucuria prostului fudul priceput la toate care a gasit un soft, e high-tech si isi inchipuie ca asta tine loc de probitate morala si stiintza. E penibil. ”

  Prostul fudul care a gasit un soft la care ma refer eu se numesc comosia de etica a facultatii de drept si presedintele comisiei de etica a universitatii bucuresti.

  Somitatea stiintifica invocata de dv se numeste mugur ciuvica, asta ca sa lucram cu materialul clientului, doamna.

  • cris spune:

   Aberati domnule si mai ales o aparati cu vehementza pe Kovesi care, repet, a plagiat, ca si ponta de altfel… dupa regulile Harvard se numeste plagiat….( dupa regulile romanesti, nu stiu). Chiar se vede ca nu stiti ce e aceea si n-ati pus mina sa cititi niste reguli, va e de ajuns sa stiti ca exista un soft importat ca multe alte tichii de margaritar. Ati sti si ca exista doua tipuri de plagiat, intentionat si neintentionat. Definitie pentru cel neintentionat: citare si parafrazare gresite , dar greseala facuta din necunoasterea regulilor ( definitie Oxford, Harvard, Baylor, MLA, etc, etc). Sanctiunile si sunt diferite pentru cele doua tipuri. Consider ca cei doi au plagiat, dupa toate regulile din orice universitate de calibru, consider insa ca e un plagiat neintentionat fiindca regulile de scriere din Romania au fost vraiste ani de zile.

   Kovesi spune ca cei care au scris lucrarile respective au citat-o pe dinsa…. si daca asa e aceasta se numeste auto-plagiat, nici comitetul de etica nici doamna Kovesi se pare ca nu stiu ce e asta, au soft. Banuiesc ca nici dumneata nu stii: inseamna sa folosesti bucati din lucrarile scrise anterior fara sa folosesti exact acelasi system de referintze pe care il folosesti pentru orice alta lucrare… iar ceva ce doamna Kovesi nu a folosit ( exemplu: cum am aratat anterior in articolul x, prezentarea y.. urmeaza ca….) Acesta e nivelul de rigurozitate vestic domnule, eu il respect pina si pe un blog, daca repet ceva scris aici sau pe un alt blog o spun ca atare: asa cum am mai scris aici sau altundeva, cum am mai citat, etc…. pentru mine sunt deja reguli intrate in rutina de atitia ani. Sunt totusi primul om de pe acest blog cred care a folosit acest tip de scris, cu referintze, si poate si comparativ cu multe alte bloguri, si este constanta mea de ani de zile ca prezentza aici…. dar dumneata imi dai lectii de scris universitar fara sa cunosti macar regulile…..

   In plus, da, i-as dori invatamintului romanesc niste oameni ca mine domnule, fiindca pe munca mea scrie nu doar Carol Davila ci University of Illinois si Ad Majorem Dei Gloriam…. Loyola University – universitate iezuita domnule, si una dintre cele de top americane, adica nu imi dati dumneavoastra lectii nici universitare nici de corectitudine, nici de scris…. dar nu se va intimpla, pentru mintosi ca dumneata oameni ca mine, mii si mii ca mine, stau in calea viitorului tarii si copiilor lor, nu? GIndire basista de altfel, oricine gindeste altfel, are si alta experientza, sa plece, sa importati pakistanezi, ca ei stiu mai bine, se potrivesc manuse somitatilor dumneavoastra alese in functii de conducere prin universitati pe criterii de partid – si sa-mi fie cu iertare, in buna masura in ultimii ani au fost criterii pedeliste – nu? parca si dumneavoastra va plingeati de politizare si spuneati ca si femeia de serviciu de la gradinitza e pedelista ( memorie scurta si selectiva aveti, si mai ales variabila de la o zi la alta ca si culorile ciorapilor, domnule).

   Domnul Ciuvica nu a scris teza lui Kovesi, pasajele respective sunt scrise de ea. Cine e ciuvica nu ma intereseaza, si nu dumnealui e subiectul aici – paragrafele respective sunt clar copiate, cum nu ma intereseaza nici cine ce comitet e. Pentru simplul motiv ca nu ma intereseaza parerea lor, sunt chair de comitet de etica de niste ani, imi fac propriile judecati. m-am uitat si am citit textele respective, si pentru asta nici de soft nu am nevoie.

   Dar vorbind de comitete, ala pesedist, comitetul national de etica, de care vorbeati a achitat-o pe Kovesi… ca si pe ponta, si l-a condamnat pe Mang care tot pesedist e – deci e pesedist sau nu?… pe mine oricum nu ma intereseaza. Dar vreti sa-mi spuneti ca in conducerea unor universitati nu sunt afiliatii unui partid sau altul… o fi numai la politehnica, ca acolo e o pesedista, nu? Nu comitetul de etica al facultatii de drept a analizat lucrarea lui Ponta, acela a declinat, a analizat comitetul de etica al Universitatii Bucuresti in care unul singur e de la drept, restul: geografie, teologie, matematica, etc….Dar nu are importantza. Important e urmatorul lucru: Si unde erau aceste comitete de atica atunci cind dumnealor si-au facut lucrarile? nu erau? sau erau pesediste? Caci asa se face in strainatate o lucrare e verificata inainte de prezentare pentru plagiat….studentilor in genere, dincolo de tutor le sunt la indemina chiar si asemenea softuri sa se verifice singuri si sa evite greselile neintentionate inainte de a finalize lucrarea. Sa va spun ca regulile de scriere se invatza din liceu , ca elevii scriu lucrari, au educatie formala pentru aceasta si tutor din liceu? nu mai vorbesc, ca in Romania nu se aude de asa ceva, exista doar softul unei comisii de etica pe care sa-l foloseasca o data da o data ba abia dupa ce cineva prezinta o lucrare, si, se vede, dupa cum da vintul politic.

   La perceptiile dumneavoastra cu ochelari de cal nu se intelege, dar repet: nu sustin nici un fel de profitori, doar pretind ca nu trebuie sa existe dubla masura, ca exista reguli clare, ca nuantele judecatii sunt cunoscute celor care intr-adevar se ocupa de asa ceva si nu unui soft, ca nu poti pune tichie de margaritar pe prostiile din educatia romaneasca un soft – e aceeasi gaunosenie morala din orice domeniu care se vede acum in Romania, ca procesul de scriere si educatie in ale scrisului sunt mai importante decit circul pe care il faceti dumneavoastra somitatile, si ca nu poti face bici etic occidental din rahat comunist .

   Va rog insa reformati-va singur domnule sistemul de educatie cu somitatile dumneavoastra etice cu tot. Sa spuneti ca va stau in cale, ca eu as fi de vina pentru mizeria din educatia romaneasca, eu care sunt la mii si mii de kilometri de vreo 16 ani, e ridicol, dar daca aveti nevoie de scuze, va rog, cam penibile, dar e dreptul dumneavoastra la penibil

 32. emi spune:

  Cartea poemelor mele nescrise
  m-am născut odată cu cartea poemelor mele nescrise
  nu eu am ales-o, aşa cum nu am ales
  limba în care m-am născut,
  puteam să mă nasc într-o limbă moartă,
  cartea poemelor nescrise ar fi fost săpată în stâncă
  şi umbrele echinocţiilor ar fi scris epopei
  eu, însă, m-am născut într-un aluat cald,
  am primit cartea poemelor nescrise ca pe a opta taină
  o cântare a treptelor, ar zice psalmistul,
  nu poţi sări nicio treaptă,
  nu poţi lăsa nicio pagină necitită.
  cel mai înţesat de amintiri a fost începutul
  şi primul zeu căruia m-am închinat a fost zeul uitării
  a trecut multă vreme de-atunci
  şi-atâtea naşteri întâmplătoare
  au fost alese de cărţi care s-au aşezat singure-n raft.
  în biblioteca poemelor nescrise
  Novalis e mai cunoscut decât Goethe,
  Rimbaud a scris neîndoielnic mai mult decât bătrânul Hugo,
  iar Eminescu a fost mai genial – dacă se poate spune aşa –
  decât Eminescu,
  lucrurile care nu s-au putut împlini
  şi poemele rămase nescrise –
  iată cea mai frumoasă şi mai adevărată istorie a lumii.
  cât despre mine, ce-aş putea spune,
  ar trebui să mă-nalţ
  peste umărul celui care citeşte,
  să mă furişez prin spatele lui,
  mi-e teamă că nu se poate, căci umărul acela
  este încă o dată al meu,
  şi tot ce pot spune despre cartea poemelor mele nescrise
  este că tocmai în clipa în care scriu acest vers
  s-a subţiat cu o pagină nouă.