Cuvantul cheie al tranzitiei este responsabilitatea

Atitudinile bloggerilor nostri arata ca reactiile lor sunt dictate adesea de animozitati fata de anumiti lideri politici, de nemultimiri de natura personala ori de frustrari care ii fac sa aiba o reactie de respingere fata de clasa politica in ansamblul ei.  Sentimentul precumpanitor este cel al unei Motochiade, Motoc (in forma multiplicata) fiind cauza tuturor relelor si capul lui Motoc aruncat multimii fiind solutia. Am tot mai putin impresia ca suntem preocupati de sensul transformarilor care se petrec sub ochii nostri si ca intelegem de unde venim, cine suntem si incotro ne ducem. Pare ca ne invartim in cerc si acesta nu e un cerc virtuos, ci unul vicios, mai precis un fel de spirala care, ca un burghiu, ne duce tot mai jos.

Ce e, de fapt, tranzitia ? Care e esenta ei ? Daca nu vom da raspuns la aceasta intrebare, nu vom sti nici ce trebuia sa facem si n-am facut, nici ce trebuie sa facem si nici cam cat mai avem si cand/daca aceasta tranzitie se va incheia prea curand. Sigur ca omenirea e intotdeauna in tranzitie, ma refer la aceasta, de la dictatura la democratie, de la economie centralizata la economie de piata si de la societate inchisa la societate deschisa.

Care e esenta tranzitiei ? Care e cuvantul cheie al tranzitiei ? Unii spun ca democratia, altii ca dezvoltarea economica, altii consolidarea institutionala. Intr-un fel sau altul, toti au dreptate. Numai ca toate acestea sunt forme de manifestare si nu miezul lucrurilor. Ca sa existe democratie trebuie sa existe un temei al acesteia. Ca sa fie dezvoltare economica trebuie sa existe spirit antreprenorial. Ca sa avem institutii puternice trebuie sa fie respectate legile, iar institutiile sa functioneze.

Astfel ca nici unul dintre acestea nu este cuvantul chele al tranzitieii. Tranzitia nu este, in primul rand, o tranzitie politica, economica sau institutionala, este in primul rand culturala. Ea nu se va incheia nici prin acorduri cu FMI, nici prin cresterea PIB sau prin motiuni de cenzura. Ea se va incheia prin emanciparea mentalitatilor. Iar cuvantul cheie al tranzitiei este responsabilitatea. In esenta ei, tranzitia este trecerea de la transferul de responsabilitate la asumarea de responsabilitate.

In timpul comunismului, mentalul, colectiv sau individual era axat pe transferul de responsabilitate. Oricine era vinovat in locul nostru : partidul, cuplul prezidential, securitatea, numai noi nu. Noi voiam mancare si caldura si credeam ca asta e destul. Ne hraneam cu frica si asta, uneori, ne tinea de mancare si inhiba setea de libertate.

Am crezut ca odata cu caderea comunismului lucrurile se vor rezolva. Mare greseala. Ne-am dat seama, noi care stiam ce greu e sa traiesti intr-un spatiu concentrationar, ca e mai greu sa fii liber. In vremea comunismului aveam libertatea de a gandi, daca voiam. Dupa anii 90 am capatat libertatea de a vorbi. Vorbim atat de mult ca nici nu mai avem timp sa gandim. Acestea sunt, insa, doar prologuri ale libertatii. Adevarata libertate e libertatea de a schimba. Pe asta nu am capatat-o inca. Pentru ca nu ne asumam destinul propriu. Mentalitatea a ramas ca in vremea comunismului. Atunci de vina era partidul. Acum de vina sunt partidele. Atunci de vina erau sefii comunisti, in frunte cu Ceausescu. Acum de vina sunt parlamentarii, in frunte cu Iliescu, cu Basescu, cu Ponta, cu Boc sau cu cine vreti dumneavoastra. Inainte ne era frica de securitate, acum ne e frica de securitati. Singura diferenta e ca transferul de responsabilitate capata o forma poliedrica.

De fapt, chiar si transferul de responsabilitate a evoluat intr-o circumstanta agravanta. El s-a transformat in delegare de responsabilitate. Pe vremea comunismului se vorbea, chiar si in forme vanitoase, de patriotism. Acum patriotismul e anacronic, daca nu chiar ridicol. Exista o anume stanjeneala, daca nu chiar teama sa fii patriot. Fuga de responsabilitate se transforma in delegare de responsabilitate, anume altii trebuie sa faca treaba in locul nostru: Uniunea Europeana, NATO, SUA, ambasadele straine, DNA etc.etc. E o solutie comoda si, pe alocuri, distractiva caci televiziunile abunda in breaking news-uri.

Asumarea de responsabilitate este un vis indepartat. Constiinta civica nu se incheaga. Eu nu sunt niciodata de vina, talentul meu de a inventa motivatii este infinit. De vina sunt altii si ei trebuie pedepsiti otova. Chiar daca e vorba de fiinte umane si nu de tinte de carton, nu ne intereseaza daca sunt victime colaterale. Cu atat mai rau lor si noua cu atat mai bine. Vorbim de puscarie pentru altii cu aceeasi usurinta cu care cerem floricele la cinematrograful de la Mall.

Inainte de a condamna precum Robespierre sau Gracchus Babeuf, ganditi-va la viata voastra. La exemplaritatea ei. Si daca nu cumva trebuie inceput chiar cu propria ograda, ca sa putem avea apoi curatenie si pe strada ori in piata publica.

 

165 Responses to “Cuvantul cheie al tranzitiei este responsabilitatea”

 1. Filip G spune:

  Atat timp cat nu ai o tinta ca reper,nu poti explica ce pasi trebuie urmati pentru a ajunge.
  Ori suntem beduinul ratacit in desert,ne agatam de fata Morgana ori avem impresia ca in apropiere se afla o oaza cu verdeata.Politicienii au indus aceasta stare populatiei………
  Cetateanul responsabil isi face propria strategie,unii raman in tara ,altii pleaca in strainatate.
  Cetateanul responsabil de mult nu se mai bizuie pe politician sa-i rezolve probemele.Le rezolva in stil propriu…………
  Din cauza asta nu adera la grupuri infractionale si nici nu se asociaza la acestea.

 2. emi spune:

  Responsabilitatea vine odata cu dragostea. Trebuie sa iubesti ca sa poti respecta, aprecia, si implicit sa te simti responsabil. Vorba lui Marin Preda: “Daca dragoste nu e nimic nu e…” Si nu trebuie confundata dragostea curata izvorata din inima cu atasamentul egoist indus de ego. Cine ne invata sa (ne) iubim pe noi insine si pe cei din jurul nostru? Nimeni din afara nu poate face asta, iubirea poate izvori doar din inima fiecaruia dintre noi.

  • emi spune:

   Lipsa de raspundere vine din frica de a nu fi acceptati de catre o societate gresit perceputa/inteleasa. Raspundere este sufocata de ura neputintei de a fi “perfect”.
   Daca am fi perfecti am vibra in dimensiunea ingerilor. :)
   Frica din noi are dimensiunea pe care i-o acordam, daca o declaram cat o nuca, si din ce in ce mai mica, frica poate deveni controlabila.
   Ura este cel mai devastator sentiment pe care il putem cultiva si inmulti, creaza depresia, distruge sistemul nervos, rupe orice conexiune cu Divinitatea. De ce sa ma urasc daca vreau si pot sa ma iert?!? De ce sa urasc pe altii cand am suficient creier sa ii pot intelege?!?
   De ce sa ma autodistrug prin ura sau frica?!?

  • Mihail spune:

   Bre emi,

   tu esti ultima, de pe lumea asta care poti vorbi despre dragoste.
   Este un “fenomen” pe care nu-l poti intelege.

   ..Apoi, m-ai pune si tu mana pe o carte si citeste si afla, ca nu Marin Preda este autorul acelui final de roman, ci Pavel.
   Apostolul Pavel.
   Marin Preda tot a dorit ca sa intre in posesia unei biblii cumva comentate. S-a gandit ca sa o ceara poetului Anania, care era mai intai si mai intai, era preot.
   Acesta i-a imprumutat intr-un sfarsit cartea, spunandu-i ca este greu de inteles si ca-i sta la dispozitie in acest sens.
   …Moare Marin Preda subit si in urma inventarului facut la Mogosoaia, Anania reuseste ca sa-si recupereze pretioasa carte.
   Pna la aparita romanului nu a stiut daca Preda a citi sau nu cartea. Citind romanul “Cel mai iubit dintre pamanteni” a deslusit misterul.

   • emi spune:

    Eu vorbesc despre dragoste de oameni, de animale, de flori, de realitatea in care traiesc, prin asta inteleg puterea de a le pretui, respecta, proteja, ca intreg, de a fi recunoscatoare ca pot trai printre atatea creaturi si forme fizice cizelate in ani (de) lumina. Adica de puterea de a te bucura si pretui Creatia, oricare ar fi forma ei.
    Tu vorbesti de atasamentul egotic fata de o persoana, o floare sau un papagal.
    Cat despre cine a zis primul un citat sau altul, asta nici bunul Dumnezeu nu o mai stie, dar ca si gand a aparut sigur in Constiinta Divina.

    • emi spune:

     De exemplu tu urasti buruienile, dacii le foloseau pentru a imbogati culturile, dupa felul buruienilor crescute pe o suprafata de teren poti determina fara analize chimice componenta solului si umiditatea din sol.
     In plus multe “buruieni” sunt comestibile sau plante medicinale.
     Chiar si plantele care nu folosesc omului, folosesc cu siguranta echilibrului ecosistemului. Si in final orice planta ramasa pe sol il imbogateste.
     Din aceeasi perspectiva si oamenii pot fi iubiti, indiferent de forma fizica sau mentalitatea pe care o au, in sensul de a nu le face niciunuia rau, chiar daca nu le poti face un bine. Ai citit degeaba Biblia daca nu ai inteles cum e cu dragostea de oameni si cu intoarcerea si celuilalt obraz, cand esti lovit.
     Cat despre cine e ultimul sau primul, eu nu sustin ca pot face tot ceea ce spun, de aceea si repet, in speranta ca maine voi face mai putine greseli (cu voie sau fara de voie) decat ieri. Acesta este sensul evolutiei.

 3. cris spune:

  Reiau ceva ce am scris la articolul trecut:

  <>

  Discutam despre plagiat, pentru mine pretentiile cu softul, ponta si mai stiu eu cine sunt de un ridicol, de o mediocritate si ipocrizie pe masura societatii romanesti actuale, o eprubeta pentru racilele majore evidente acum….. Intr-o coaja de nuca, vorba americanului, (in a nutshell), unul din lucrurile de remarcat in tranzitia romaneasca: masuri corectoare aplicate anapoda, cu sens punitiv nu preventiv, destructiv nu constructiv, si mai ales gaunos, limitat la circ, suprafetze si aparentze. Limitate la spoiala: o spoiala dusa de vintul interesului politic (sau in genere de putere de orice fel – de pozitie sociala ori economica), drept care si o spoiala extrem de variabila si tematoare ca o va zgiria cineva, gata sa se apere furibund de orice cercetare serioasa. Desigur in acest gol structural mai departe vor colcai si se vor perpetua impostura, aceleasi mentalitati comunistoide ori securistoide, iar de asteptat va fi o involutie si nu o evolutie – tranzitia dupa cum spune si cineva ca Levitsky despre sistemele posttotalitare nu este unidirectionala spre democratie (autoritarismul competitiv). Iar normalul va fi perceput ca anormal si mai ales primejdios. Sa corectezi gaunosenia cu gaunosenie, hmmm, nu poate duce la stabilitate, rezistentza (antifragilitate, ca sa-i fac o placere lordului), genuin, selectie pozitiva.

  Rau este ca acest tip de societate incurajeaza cameleonismul de supravietuire la modul malign: daca nu devii la fel de gaunos ca altii, sau dispari sau pleci, altfel gaunosii te ucid cu pietre, cu scuipat, cu ce gasesc mai murdar. Te adaptezi sau mori, esti anormal sau risti sa fii lapidat. E un mecanism destructiv social cu feedback pozitiv, adica de autoperpetuare… cum il poti opri ori reversa?

  • cris spune:

   Ce anume reiau (dintr-un motiv oarecare nu s-a transcris)

   Spuneati ca politicienii ar fi oglinda societatii. E poate adevarat intr-o oarecare masura in democratie. Intr-o tara postcomunista care se ridica deja pe un soclu format din antivalori, obedientza, oportunism si minciuna, se sprijina pe statui cladite prin promovarea surogatelor, nechezolului in ce priveste si caracterul si cultura, hmmmm, cred ca e mai complicat. Selectia este bolnava, ridica la putere multe figuri mediocre, banul si relatia predomina, propaganda e sovietoida si populatia inca ne-rodata democratic dincolo de vot, fragila economic, fragila cultural …. E mai degraba o antiselectie, o involutie catre impostura. Si se intra intr-un cerc vicios in care impostura cultiva impostura si serveste drept model unei societati, se amplifica la nivelul unei societati. Nu cred deci ca este o oglinda, o reflexie, poate o refractie printr-o prisma mocirloasa care da imagini deloc fidele, multe chiar inversate. Si grav este ca asemenea deformare se perpetueaza de la alegator la ales, de la ales la alegator de-a dreptul malign.

   • Lordul John spune:

    Mie mi se pare cel puțin stranie utilizarea drept referential a alegătorului din moment ce ales trebuie utilizat ca Model, nu ca o reprezentare după chip și asemănare! Chiar faptul ca unii își aleg reprezentanții după chip și asemănare mi se pare o lipsa de modele în înțelesul cel mai profund al termenului. Pe de alta parte sa nu ne amăgim cu democrația! Aia a fost în Grecia Antica. Acum e altceva! Urmăresc cu mare interes evoluția “dezbaterii” democratice dintre SUA GEUrmania și Rusia și mișcarea “intelectualilor” funcție de finanțator! E chiar comic!

    • cris spune:

     nu vorbim de modele ci de antimodele probabil. Iar in ce priveste erorile democratiei de aceea si spun ca e valabil “INTR-O OARECARE MASURA in democratie”… dar nimic nu e perfect, milord, si nici static, secretul democratiei nu e perfectiunea ei ci mecanismele de corectare pe care le pune in miscare… parca l-ai citat de curind pe Taleb in acest sens. Desigur democratia are comicul ei, dar are si capacitatea de a ride de sine, in timp ce autoritarismul va fi mereu gomos ( Churchill in 1947: “Democracy is the worst form of government, except for all those other forms that have been tried from time to time.”)

     In medicina se vorbeste de homeostazie a unui organism, capacitatea de corectare, de revenire permanenta chiar daca nu perfecta la echilibru…. aceasta homeostazie in societatea romaneasca lipseste, nu vorbim de echilibru ci de extreme, dezechilibru permanent si absentza mecanismelor de prevenire si corectare ( lipsa inclusiv de imunitate in sensul medical, de capacitate de a respinge agresiunea – iar imunitatea unui organism nu e innascuta ci invatzata perpetuu si retinuta, e o functie a invatarii si memoriei – societatea romaneasca nu are memorie sau arata o falsa memorie de multe ori, una din cauzele fragilitatii sale) idealisme de mucava, ipocrizia atasata acestora, gaunosenie…

     • Lordul John spune:

      Ei, mai sunt și forme de autoritarism mai destinse, cel puțin privite din afara! :)

     • cris spune:

      Bughi Mambo Rag :)

     • cris spune:

      au, stai ca ma acuza domnul tudor de plagiat si ca distrug sistemul de invatzamint romanesc promovind impostorii si profitorii, de la distantza desigur, de la capatul Pamintului, telepatic probabil :) :) :) :

      “Bughi Mambo Rag” – Jurnalul fericirii, N Steinhardt – sa dau si editia si paginile???? sa si explic ce inseamna????

      Mda, nu stiu de ce mi-a venit in minte Dale Carnegie ( spre oroarea domnului tudor nu l-am citit “pe net”…..cum ai mei erau in ale cartii si tiparului, vorbesc de una din cartile de ani 1930, cu inocentza si acea bucurie usor siropoasa a lor pe care o regasesti in filmele alb negru ale anilor, carte pe care am avut-o in casa, ferfenitza de atita citit de generatiile dinaintea mea, de copil) A fost unul dintre manualele de buna vointza, buna crestere din Romania de dinainte de anii ’44; de drag, de amintire ca sa am o legatura cu ai mei si copilaria mea e si una din primele carti pe care le-am luat aici. Mi-a venit in minte ceva spus de el: “Any fool can criticize, complain, and condemn—and most fools do. But it takes character and self-control to be understanding and forgiving.”

      ( nostalgie: filmele anilor aceia, Dale Carnegie, inocentza si blindetze de serbet, Douglas Fairbanks, ciorapi de matase si fotografii sepia :) Lumea parca era mai blinda atunci sau poate ne uitam in oglinda retrovizoare cum spune Taleb

      https://www.youtube.com/watch?v=Y_PBU9a8FQY )

    • Si totusi in SUA alegerile pentru presedinte creeaza o dezbatere reala. Uite-te in ograda ta.

   • Eu cred ca in Romania clasa politica e exact pe masura societatii care a generat-o, nici mai buna, nici mai rea.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Imi pare rau sa va dezamagesc: in Romania clasa politica e tot ceea ce are poporul asta mai stricat, mai abject, daca ar vrea cineva sa faca un muzeu unde sa puna tot ce e mai rau din caracterul uman ar iesi ceva foarte asemanator cu clasa politica romaneasca!

  • Nici nu-ti dai seama cat de puternica e presiunea societatii sa fii corupt si p0ervers. In Romania ca sa fii cinstit este un act de rezistenta.

 4. cris spune:

  Am mai transcris aici cuvintele lui Kostas Varnalis, Anti Daca, acum ceva ani; le reiau, mi se par din ce in ce mai potrivite valorilor promovate in Romania tranzitionala:

  De poţi să faci pe prostul’ când altul te repede
  Făcând-o pe deşteptul’, şi c-un cuvânt nu-l cerţi,
  De nu te-ncrezi în nimeni şi nimeni nu te crede,
  De-ţi poţi ierta păcatul, dar altora nu-l ierţi,

  De nu amâni o clipă un rău să împlineşti
  Şi dacă minţi mai tare când alţii nu spun drept,
  De-ţi place în iubire cu ură să izbeşti
  Şi totuşi îţi pui mască de sfânt sau înţelept,

  De te târăşti cu viermii şi-n visuri nu-ţi iei zborul
  Şi numai interesul îl sui la rang de ţel,
  De părăseşti învinsul şi treci cu-nvingătorul
  Şi-i vinzi fără sfială pe amândoi la fel,

  De rabzi să-ţi afli scrisul şi spusa tălmăcite
  Drept adevăr să-nşele mulţimea oarbă şi,
  Când vorbele şi fapta în vânt ţi-s risipite,
  Tu, dându-le la dracu’, poţi altele scorni,

  De poţi să faci întruna dintr-un câştig o mie
  Şi patria pe-o carte s-o vinzi la primul semn,
  De nu-ţi plăteşti bănuţul luat cu datorie,
  Dar tu să fii plătitul găseşti că-i drept şi demn,

  De poţi să-ţi storci şi gândul, şi inima, şi nervii,
  Îmbătrânite-n rele, să facă rele noi,
  Şi, sub nehotărâre plecându-te ca servii,
  Când toţi strig㠄’nainte!”, doar tu să strigi „’napoi!”,

  Dacă stând în mulţime te-mpăunezi semeţ,
  Dar lângă cel puternic îngenunchezi slugarnic,
  Şi pe duşmani sau prieteni, tratându-i cu dispreţ,
  Te faci că ţii la dânşii, dar îi înşeli amarnic,

  Dacă nu pierzi momentul să faci oriunde un rău
  Şi-n umbra lui te-nlinişti ca-n umbra unui pom,

  Al tău va fi Pământul cu tot prisosul său.
  Vei fi între domni Întîiul, dar niciodata OM!

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Pai omiteti elementul principal al tranzitiei: oamenii vin… da mai si pleaca! Numai la noi nu! La noi aceiasi 2000 de parlamentari deja au si luat forma scaunelor pe care s-au asezat…

  • Filip G spune:

   Cum o fii cu ”partidele regionale” o sa aiba traseisti?
   Adica un Moldovean poate trece in partidul unor Munteni?
   Daca o sa se accepte traseismul se duce dracului si aceasta constructie politica!
   Care o sa fie doctrina partidelor regionale ,nu incalca Constitutia Romaniei la art 1?
   http://www.stiripesurse.ro/s-a-infiintat-primul-partid-regional-probleme-pentru-pnl_967911.html

   • tudor spune:

    Impunerea, de catre actualele partide politice, a alegerilor primarilor intr un singur tur de scrutin, cu toata impotrivirea lui Iohhanis, tocmai asta a realizat: a blocat posibilitatea infiriparii unor noi partide cu sanse politice reale.

    • Filip G spune:

     Daca partidele ”regionale” se prezinta cu candidati credibili vor castiga primari si consilieri.Apoi la parlamentare au sanse sa dea deputati si senatori.
     Daca Apare Partidul Ardelenilor atunci nu o sa mai votez UDMR,am partidul care ma reprezinta.:)

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      De unde stii?

     • Mihail spune:

      @ Filip g,

      uite din cauza unora ca tine, care habar n-au ce sa voteze, a ajuns tara asta in kkt.

     • Filip G spune:

      Sigur unii stiu ce sa voteze dar stau acasa.
      Sa vedem cum stam.
      UDMR intra la guvernare cu PNL,sunt in aceiasi familie politica Europeana.Votand UDMR sanctionez pe Anastasia,Videanu,Berceanu…….
      Votul meu e VALID si nu merge la PSD care si-a batut joc data trecuta fortand ruperea USL-ului.
      Daca organizatia PARTIDUL ARDELENILOR LIBERI prinde contur si vad ca au sanse ,poate pun si eu umarul.
      Am mai spus ca nu investesc suflet in proiecte pierdute care nu au sanse……..

    • Nu te gandi la podurile pe care nu le-au facut altii, vezi ce poduri ai facut tu.

   • Astea sunt prostii. A mai fost si partidul moldovenilor.

  • Termina cu tampeniile. Nu cred ca suntem mai mult de cinci parlamentari din prima legislatura. Poate la unguri sa fie mai mare stabilitate. Mai bine gandeste-te ce ai tu de v\facut ca sa nu mai stai de atatia ani fara niciun venit.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Da, probabil de-aia exista doar 2000 de parlamentari postervolutionari in viata… Aceiasi 2000 s-au tot rotit in toate pozitiile mai ceva decit in sistemul comunist de rotare a cadrelor…

    Nu va faceti griji de veniturile mele, pina una alta eu n-am primit si n-am cerut niciun leu de la stat, dar de platit am platit enorm fara sa beneficiez nici de cel mai mic drept. N-am nici macar card de sanatate, si nici nu-mi trebuie, pentru ca daca ar fi sa ma imbolnavesc… oricum as muri cu cardul in mina daca n-as avea bani lichizi.

    Faptul ca am fost intreprinzator in tara asta si am platit tone de bani la bugetul statului nu imi confera absolut nici cel mai mic drept pentru viitor. Asta e si unul dintre motivele pentru care cu mult timp in urma am decis sa nu mai generez niciun venit pentru bugetul statului (cu exeptia tva-ului pentru putinele bunuri pe care le consum). Cind voi mai intreprinde ceva…. va fi sub stindardul altei tari, o tara care nu-si bate joc de proprii cetateni!

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Filip

  au mai fost din astea, nu vor tine.

 7. Filip G spune:

  @sorine,
  abordarea asta iti place?
  http://www.cotidianul.ro/un-guvern-predoiu-s-ar-putea-sa-fie-un-bumerang-devastator-pentru-pnl-268590/
  Si daca Ponta demisioneaza si Predoiu cade in parlament?
  Eu spun sigur ca a doua oara Johannis nu o sa-l propuna tot pe el.
  Complicat sa ajunga Catalin Predoiu premier ,inainte si dupa alegerile din 2016.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Filip

   chiar crezi ca conteaza?

   Eu am si zis mai demult ca mi-ar placea sa vad vreo 6 luni de guvern pdl, sa vada toti necredinciosii cum rasar din ascunzatori toti bocii si videnii. Pesedistii probabil ca nu vor sa riste sa-i lase pe hoti sa organizeze alegerile, ca numai asa poa sa iasa un pdl cu 50%… dar defapt nu-i dupa ei. Tara e condusa de aripa basista din dna si sri…

   Uite, tocmai ce s-a votat din nou pe sest legea big-brother la camera deputatilor. Uite aici: termen depunere raport: 02.10.2015 la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi … si nu asteapta sa se implineasca termenul ci prind un moment de neatentie (acuma cu stirile bomba despre turnatorul basescu)… si ce sa vezi, luat aviz, pus pe ordinea de zi si votat in doar 2 zile!!!!

   http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=15116

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Cu ocazia asta am vazut si cine-i Varujan Pambuccian: coinitiator la legea big brother! Rusine!

    • Iar spui tampenii. Pambuccian s-a opus la masurile rele. Cred ca ai o mare problema, tot stand acasa.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Dumneavoastra spuneti timpenii: Varujan Pambuccian fiind initiator la incalcarea unor drepturi elementare ale omului prin modificarea a citorva articole de lege care impiedicau acest lucru in trecut chiar nu avea cum sa se opuna la ceva!

      Dar reactia dumneavoastra e explicabila, pentru ca atunci cind si dumneavoastra ati votat aceeasi lege ati recunoscut ca n-ati stiut ce-ati votat si ati pus acea fapta pe seama neadaptarii la noul grup parlamentar!

      Haideti sa nu mai manipulam lumea, totusi!

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      De bine ce s-a opus, toti de la minoritari au votat modificarea legii, unul singur s-a abtinut: Zisopol

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Probabil nici acum n-ati citit ce-ati votat, aveti aici linkul pdf-ului:

      http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2015/pr580_15.pdf

      E o mirsavie cap coada, o scamatorie de cea mai joasa speta: in motivatia initierii se vine cu o groaza de explicatii gen imbunatatirea protectiei datelor, pentru ca in modificarea legii defapt sa fie vorba despre un singur lucru: introducerea articolului 12 care prevede accesul serviciilor secrete la date.

      Art.12
      (1) La solicitarea instanţelor de judecată sau la solicitarea organelor de urmărire penală ori a organelor de stat cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale, cu autorizarea prealabilă a judecătorului stabilit potrivit legii, furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi furnizorii de reţele publice de comunicații electronice pun la dispoziţia acestora, de îndată, dar nu mai târziu de 48 de ore, datele de trafic, datele de identificare a echipamentului şi datele de localizare, în conformitate cu prevederile referitoare la protecţia datelor cu caracter personal.

      Orice om care nu-i parlamentar si traieste in Romania reala stie ca asta inseamna sfirsitul confidentialitatii traficului pe net. Serviciile, si nu numai, vor uza la maxim de bresa legislativa, deoarece in tara asta nici macar statul nu-si poate proteja propriile date, daramite niste societati private care vor mentine luni bune aceste date ele neavind niciun interes in a investi in protectia acestor date stocate. Pe scurt, toti cei care pot se vor infrupta din acele date, si cind ceva va deveni foarte public… vor obtine un mandat. Beneficiarii privati ai datelor nu vor avea nevoie nici macar de mandat, pentru ca nu va sti nimeni niciodata cine si cum a ajuns in posesia datelor.

      Ca efect imediat, vom vedea o explozie de spam-uri! Cind veti vedea explozia de spamuri sa stiti ca toate datele noastre ale tuturor vor fi deja demult la indemina altora…

  • Cica Johannis pregateste un puci alti-pdl in PNL. Eu nu cred.

   • emi spune:

    Eu cred. Si ii tin pumnii. Pentru ca omul este precum un tanc, rade tot ce ii sta in cale. Dumneavoastra ar trebui sa o stiti mai bine ca oricine. :)

 8. tudor spune:

  VV
  Chestiunea responsabilitatii, asa cum o prezentati dv, cu puterea mea redusa de intelegere, este cam asa:
  “Voteaza cu mine, ca e bine!”
  Apoi, atunci cand ala care v a votat va intreaba de ce nu ati facut ce ati promis:
  “Inainte de a condamna precum Robespierre sau Gracchus Babeuf, ganditi-va la viata voastra. La exemplaritatea ei. Si daca nu cumva trebuie inceput chiar cu propria ograda, ca sa putem avea apoi curatenie si pe strada ori in piata publica.”
  Un fel de “nu ti e rusine sa ma tragi pe mine la raspundere, gogeamite demnitaru? nesimtitule! N ai dupa ce bea apa si ti arde de critica! Pune mina la munca, lenesule! Si daca l votai pe altu, era mai brez?”

  Ha!

  Adica e viceversa, domnule senator:
  In spatiul public, caci despre acesta vorbim, responsabilitatea apartine aproape in exclusivitate elitei politice, celor care si au asumat public conducerea societatii.

  Si revin la “obsesiile” mele: cei care au edificat Romania moderna si au asumat rolul de elita conducatoare si au reusit in nici 60 de ani sa faca din doua principate aflate in plin ev mediu o tara moderna si infloritoare.
  Nu inalta constiinta civica a clacasului roman, ci patriotismul, calitatea si responsabilitatea elitei politice si intlectuale au permis ca Romania sa construiasca, in cinci ani, cel mai lung pod din Europa timpului, in timp ce voi n ati refacut, in zece ani, cel mai scurt pod de cale ferata din Europa.
  Nasol!

  Mai este un aspect relativ la calitatea si responsabilitatea elitei conducatoare: exemplaritatea, capacitatea acesteia de a oferi modele.

  Ce exemple ofera actuala clasa politica?
  Ce sa i spuna un parinte copilului sau, “dragul meu, daca vei fi cinstit, iti vei face studiile cu constiinciozitate, nu vei copia, nu vei plagia si nu vei minti, vei ajunge prim ministru …’?

  Pardon de obsesia cu Ponta!
  Sa dau un exemplu f recent: alde ALDe a propus pentru ASF o fatuca blonda. Fiind ea intrebata in comisia parlamentara ce stie despre burse, piata de capital etc …, duduia a raspuns ca nimic, dar promite ca va invata.
  Cum sa supravegheze fata aia ceva despre care n are habar?
  Adica, “fata mamei, nu conteaza cita carte stii ori cat esti de integra, ci cum te descurci si cu cine ti o pui…”

  Populisme, deh!

 9. tudor spune:

  Exemplara daruirea rugbystilor romani!
  Cinste lor!

 10. Mihail spune:

  @ Filip G,

  spui prostii.
  Minti !
  Eram la bucuresti cand ei au venit.
  De ambele ori.
  Am fost printre ei atunci candd au vrut sa cucereasca Cotroceniul, sa-l dea jos pe Iliescu.
  Doi “oameni” cocotati pe poarta de la Cotroceni tinau multmea la distanta. Cu gloante de cauciuc.
  Trageau numai in mineri.
  Cativa au cazut de jur imprejurul meu.
  Erau mineri !
  Acum zi drept, tu cati bucuresteni cu barba(golani) ai snopit in bataie ???

  • Filip G spune:

   Tu ai fost prezent ”de ambele ori”
   Eu in septembrie 91 eram pensionat de boala neprotezat.Crezi ca am fost prezent in carje?
   Un om care salveaza vieti nu snopeste in bataie oameni.Da e greu sa pricepi.
   :)

   • Mihail spune:

    Nu este absolut deloc greu ca sa inteleg suferinta ta, insa nu veni si spune ca aia nu erau mineri, ca nu au caftit barbosii prin capitala si nu numai.
    Stii ce zi a fost ieri si ce legatura a avut ziua de ieri cu minerii…tai ???
    Hai sa nu mai facem apologia minerilor, oameni buni si plin de suflet. Sunt niste brute, care au aruncat Romania inapoi cu 10-15 ani.

    …pana la urma, minerii tai, nu-i asa, au plantat floricele la Universitate ?

    • Filip G spune:

     Inainte de 90 era om platit sa umble prin tara si sa aduca oameni la mina.Mineri il stiau cu porecla”Delegatu” fiindca era tot timpul in delegatie.
     Dupa revolta minerilor din 77,in minerit au fost infiltrati tot felul de agenti si ofiteri de securitate.
     Asa poate intelegi cum au stiut unde e casa lui Ioan Ratiu,etc
     Camarasescu Nicolae a fost inginer la mina,e cunoscut in mentalul colectiv prin doua episoade legate de Bucuresti:
     1
     http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Epopee-securist-Revolutie-Nicolae-Camarasescu-371333.html
     2
     Acelasi individ e prezent si la Mineriada.
     Situatia nu difera cu nimic fata din trecut,SRI are oameni infiltrati ori detasati in diferite institutii.
     Minerii fara un plan bine pus la punct de la Bucuresti nu ajungeau in 90 la Bucuresti,au fost indrumati ,cazati la Polivalenta….apoi unii in UM.
     Legea Big Brother iti spune ceva?
     Citeste in presa despre parcursul ei in legatura cu ziua de ieri.
     Daca era internetul si accesul la informatie din ziua de azi,mineriada din 90 nu ar fi avut loc.Cu aceasta precizare inchei acest capitol……..

 11. Mihail spune:

  ce trebuie eu sa inteleg din expozeul armenesc, cel de sus ?
  …Cumva, ca un ministru care de abia soseste la minister se apuca sa repare ceasul si pianina, dar ca eu sunt vinovat ? Ca un ministru acorda de-a moaca discounturi unor combinate, pe banii contribuabilului si ca tot eu sunt de vina ?
  De ce sunt de vina eu ?
  Eu imi platesc impozitele, nu fur, nu injur, nu arunc coji de seminte pe strada, merg cu viteza legala, respect culorile semaforului si, important, nu ascult manele.
  Important, consiliere n-am si nici nu ragnesc la colegii mei.
  Adica…pana la urma tot eu sunt vinovat ca clasa politica fura, minte si este hoata ?

 12. Mihail spune:

  Cristian Tudor Popescu îl desființează pe Klaus Iohannis: Joacă alba-neagra la prostit lumea

  Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat schimbarea de atitudine a preşedintelui Klaus Iohahnis în privinţa acceptării numărului de refugiaţi. “Genul ăsta de atitudine nu ne aduce nici respect, nici preţuire la nivel european”, a afirmat el.

  „Cum ar fi arătat logic comportamentul lui Klaus Iohannis? În momentul în care s-a pus problema cotelor obligatorii, ar fi trebuit evaluată situaţia şi ar fi putut să îşi justifice lefurile consilierii preşedintelui şi SIE care să îi livreze informaţia corectă: UE nu va face un pas înapoi în această chestiune.

  Prin urmare, atitudinea declarativă de reală politică a preşedintelui ar fi trebuit să fie: ne vom supune hotărârii organismelor europene din care facem parte, nu să vină şi să articuleze cu dicţie şi calm acel . Sau putea să decidă că în ciuda hotărârii pe care ştia că o să o ia cei de la Bruxelles că îl interesează nişte capital politic de la băştinaşi, aşa că mergea ca Slovacia până în pânzele albe, cu pe care îl slobozise iniţial.

  Ce a făcut Klaus Iohannis se putea numi flip-flop luat-plătit alba-neagra, dar nu a reuşit să obţină decât bile negre, de la vârful Uniunii Europene şi în ochii cetăţenilor români. Nu suportă analize mai sofisticate!

  Probabil că încearcă un procedeu pe care l-a consacrat predecesorul său, Băsescu, să scoată capital politic şi din alba şi din neagra, şi din luat şi din plătit, dar cred că are mult mai puţin talent la prostit lumea în felul ăsta domnul Iohannis.

  În consecinţă, România a primit o bilă neagră la nivelul conducerii UE pentru că am avut întâi atitudinea de respingere iar îndată ce s-a hotărât într-un fel am basculat fără ezitare. Genul ăsta de atitudine pe care îl mai întâlnim în istoria României nu e de

 13. cris spune:

  Ma ingrijoreaza ce se intimpla cu Oprescu. E ceva de o barbarie de neinteles pentru mine si totusi un tip de reactie de asteptat dupa evenimentele legate de DNA din ultimele luni. Avocatul, care nu e medic, nu stie ce spune, a spus la cald, dupa prima evaluare medicala a lui Oprescu: are un marker foarte crescut, troponina, si modificari EKG. Troponina crescuta inseamna prin definitie ischemie, ce se numeste sindrom coronarian acut sau chiar INFARCT. Daca nu exista modificarile elctrice majore se numeste NSTEMI sau NQWMI, Non ST elevation Myocardial Infarct sau Non Q wave- inseamna ca omul are infarct dar necroza nu a apucat sa traverseze in intregime grosimea muschiului inimii. E o urgentza, omul e internat de urgentza e pus pe aspirina, betablocant, heparina, in telemetrie – monitorizare EKG continua, se fac analizele seriat la maxim sase ore si se face cateterism cardiac/ se pune stent ori se face bypass cit de curind cu putintza in cazul in care la sase ore ( de obicei nu asteptam, facem analizele la 2-3 ore) troponina continua sa creasca.

  Oprescu pare sa aiba un infarct in evolutie. A fost trimis inapoi la puscarie de niste medici de spital – de frica sa nu li se intimple ce I s-a intimplat lui bradisteanu in cazul nastase? sau din prostie si incompetentza? Nu I s-a mai facut nici o analiza de singe nici EKG la 3-6 ore asa cum e obligatoriu. Se amina posibilitatea si de a fi consultat ambulatoriu; politie, procuratura se impotrivesc, s-a negat pina si o cerere a avocatului poporului….. Procurori, judecatori, politisti se vede au diploma medicala si decid medical deci pe viatza unui om… asta e iar ceva de asteptat dupa felul in care s-au purtat de multe luni. Asa cum si frica unor medici oarecare si pentru dumnealor sa-si incalce un juramint profesional de groaza ca ii ia DNA-ul e de asteptat.

  E mirsav, e criminal, poate ca oprescu scapa cu viatza si doar cu sanatatea mult deteriorata, dar poate sa si moara subit. Inteleg ca o fi avind pacatele lui, dar asta e o condamnare la moarte. De ce ii deranjeaza sa fie in spital? tot sub paza si in stare de arrest ar fi. IN fine, daca s-a ajuns ca unii sa considere ca bine ca au murit niste oameni in fatza unor spitale inchise ( ca oricum mureau, asa au spus, desi nu e adevarat, aveau sanse de supravietuire de cel putin 80%), probabil se bucura respectivii si daca un oprescu moare, ca oricum murea, traiasca DNA….

  E cumplit de trist ce se intimpla si semnal al unei lipse de omenii si de bun simtz deja ucigase.

  ( a pardon, dupa “liberalii” si sustinatorii infocati ai luptei anticoruptie probabil si asta inseamna ca sunt pesedista si pontista sau ca din cauza mea (telepatica) se incurajeaza coruptia din Romania, ca atit ii duce mintea, si somitatile procuraresti stiu mai bine medicina decit oricine, de ce sa-i contrazici…. scuze anticipate respectivilor: sanatatea si viatza ori moartea nu au carnet de partid)

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Realitatea e cu totul alta decit cea care o vedem la tv: procurorii vor sa impiedice cu orice pret ca Oprescu sa se poata intilni cu persoane cu care ar putea “regla” faptele despre care e incriminat, pe de alta parte avocatii lui Oprescu fac tot posibilul ca acest lucru sa se intimple.

   Si la tv, vedem a nustiu cita oara cum coruptilor li se face rau subit imediat ce intra sub un regim de detentie. Vorba aia, nu suporta regimul de detentie… (saracii). Pina sa fie saltati nu vezi niciunul care sa renunte la postul calduts pe motiv de boala… toti sunt zglobii si veseli si dau lectii de corectitudine la televizor.

   • cris spune:

    scuza-ma sorin, dar te pronunti doar pe prejudecati:

    1. cind un om este in arest in spital nu poate intra oricine la el, are politist la usa – cu cine sa intre in contact???? – tu nu ai avut grija si de oameni legati cu catuse de pat si cu poltistul la un metru de tine, eu da.

    2. nu e vorba numai de simptome la el ci de marker cardiac, de analize pozitive si are si factori de risc majori… in Statele Unite, daca trimiti acasa un om in aceste conditii fara sa duci la capat un protocol de ingrijire, ai dat de dracul, e malpraxis evident, indiscutabil, crima, si in fatza caruia nu ai ca medic nici un fel de scuza. Da? s-a mai inimplat in Romania, ai auzit de nu stiu ce batrina sau batrin trimisi afara din camera de urgentza fara investogatii, ca sunt “bine” si care au murit in citeva ore pe strada…..probabil te-a si revoltat, dar in cazul asta crezi ca o asemenea atitudine, adica o crima, e justificata????

    3. cind un om acuza durere anginoasa nu exista asa ceva, sa iti pui problema ca minte: il duci la spital si-l tii sub observatie: EKG si analize. Daca nu se confirma, nu exista crestere de troponina x 3, poti sa-l trimiti acasa si isi continua investigatiile ambulator in genere – adica e ceva ce ia mai putin de 24 de ore…..La durere precordiala, daca prima troponina e normala se tine omul sub observatie totusi: daca faci troponina la venire si apoi inca de doua ori la 6 ore inseamna 12 ore de tinut sub observatie in spital cu totul. cu atit mai mult esti obligat sa faci asta daca prima troponina e pozitiva. Poti sa si tii omul 12 ore in camera de garda, nici macar nu e nevoie sa-l internezi, dar e obligatoriu sa faci aceasta minima investigatie. Nu te supara, nu vorbesc din opinia mea personala, exact asa cum tu ai reguli de circulatie, semne pe care trebuie sa le respecti, o culoare rosie a semaforului peste care sa nu treci, asa sunt reguli si in medicina pe care esti obligat sa le respecti. Ce fac procurorii acum e ca si cum ar obliga un sofer sa treaca pe rosu, sa faca un accident, sa omoare un om, sau sa impinga un om de pe trotuar in plin trafic.

    Nu exista absolut nici o scuza pentru ce se intimpla acum si nici o justificare pentru ce fac procurorii. Lucrurile se pot transa in 12 ore.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Cred ca n-ai citit cu atentie ce am scris. Eu n-am zis nicaieri ca eu cred ca…, ci am zis ca procurorii vor sa impiedice… si ca avocatii vor sa faca sa se intimple.

     Si am zis asta pe baza faptelor clare, si a declaratiilor lor. Chiar procurorii au zis in clar, ca asta vor sa previna. De acolo vin toate tergiversarile, si abuzurile. Ei vor sa imbrace asta sub o forma legala, si se leaga de toate chichitele. E stilul cvasi cunoscut basist al dna-ului de a se comporta.

     Pe de cealalta parte, avocatii fac tot posibilul ca sa-i creeze lui oprescu o bresa, politistii sunt usor de mituit, aia cu politistul la pat poate e in filmele americane, aici la noi ti-l arat pe Sarbu plecat “la stomatolog”, unde defapt era petrecere de ziua lui… si politistii duceau fursecurile!

     Deci, faza asta cu avalansa de dramatizari avocatesti din media pe mine ma lasa rece, am vazut prea multe ca sa pun botul.

     Nu am niciun parti-pris, sunt de-a dreptul detasat de problemele de genu asta, pentru ca “alesii” au avut tot timpul din lume sa modifice legislatia in asa fel ca lucruri de genul asta sa nu se poata intimpla, dar n-au facut-o pentru ca s-au gindit ca o sa le foloseasca si lor. Numai ca nu e pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste! (ma rog, si cu ajutorul serviciilor)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Cris

     pe mine nu o sa ma mai vezi aparind drepturile vreunui politician. Taberele sunt altele dupa parerea mea: politicieni vs oameni de rind!

     • cris spune:

      politicienii sunt roboti sau extraterestri? Eu nu apar drepturile unui politician ci ale unui om. Domnul meu, dreptul la viatza este un drept fundamental al omului indiferent ca e politician sau nu, arestat, puscarias sau liber. Si nu imi spune mie ca as apara politicieni fiindca in exact acelasi mod m-am pronuntzat in legatura cu viatza oamenilor ne-politicieni, al celor de la Giulesti, al celor care au murit in fatza unor spitale inchise, al celor bolnavi de cancer, si tot asa. Cu exact aceeasi revolta.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Eu nu te condamn pe tine aici pentru faptul ca aperi drepturile fundamentale ale omului. Cred ca nu despre asta era discutia. In plus, tu esti medic, e normal sa ai o sensibilitate aparte fata de sanatatea omului.

      Ceea ce zic eu e altceva: oamenii astia n-au avut nicio sensibilitate pentru exact aceleasi drepturi pe care ar fi trebuit sa le aiba oamenii simpli. De altfel, nici nu vad cum as putea empatiza cu politicienii mai ales in perioada asta cind exact pentru asigurarea la sanatate sunt taxati oamenii care n-au niciun venit!

   • cris spune:

    Bun, dupa medicina romaneasca, protocol de ingrijire
    http://www.atitimisoara.ro/content/ghiduri/2009/Recomandari%20Medicina%20de%20Urgenta%202009/06%20Protocol%20de%20abordare%20a%20durerii%20toracice%20in%20urgenta.pdf

    la pagina 12 pe pdf, 602 dupa scrierea dumnealor ai un algoritm care iti spune exact ce ti-am spus: durere cardiaca- transport la spital: troponina crescuta – internare – medicatie/observatie – cateterism in 24-48 ore. Troponina negativa, risc intermediar – internare – marker cardiac la 6 ore.

    de la pagina 604: “Un singur test negativ al troponinei in momentul prezentarii la spital este insuficient pentru a exclude o crestere ulterioara, in conditiile in care la cei mai multi pacienti cresterea poate fi detectata in orele care urmeaza.” !!!!!!!!
    “Astfel, sunt necesare probe sangvine si masuratori repetate 6-12 ore de la internare si dupa episoadele anginoase severe, cu scopul de a demonstra sau a exclude lezarea miocardica.” !!!!!!

    pagina 606: “Pacientii cu modificari electrocardiografice echivoce si troponina negativa vor fi mentinuti sub observatie in departamentul de urgenta cumonitorizare clinica si paraclinica; se repeta electrocardiograma si enzimele miocardice, se vor efectua explorari imagistice si eventual test de stres/effort in urgenta. Daca acestea vor fi pozitive se va lua decizia de internare…”

    mai doresti? acestea sunt recomandari, in limbajul nostru, IA – universal recunoscute pe baza de studii, valabile si in Romania si in State si in Ouagadugu si pe care esti obligat sa le respecti. probabil ca Romania e mai cu motz si decit Ouagadugu, procurorii stiu medicina aprioric.

    • cris spune:

     adica medicul care l-a trimis inapoi la puscarie pe oprescu si ala din puscarie trebuie verificati pentru malpraxis urgent iar procurorarime sau cine a mai negat unui om ingrijirea medicala trebuie dati in judecata la fel de urgent, caci de sanctionat de ministrul justitiei sau CSM, nu-mi pun problema, fudulia e de grup.

 14. Kronstadt an der Graft spune:

  Cum ziceam, societatea nonvalorii din România începe să-și arate colții. Cazul Oprescu este unul din miile asemănătoare. La noi și în urma scandalurilor iscate de moartea unor persoane absolut nevinovate, cazuri în urma cărora în alte părți se iau măsuri severe, nu clintesc sistemul împănat de incompetenți și nesimțiți care s-a instalat la toate nivelurile. Mă gândesc cu groază la afluxul de refugiați pe care sunt silite organele abilitate din România să-l gestioneze. Mă înfioară seria nesfârșită de chixuri pe care le vor da ai noștri și amuzamentul teribil pe care au să-l aibă ungurii în spatele marelui gard unguresc. Să ne pregătim dară să facem încă o dată haz de ai noștri, doar suntem un popor cu simțul umorului.

  • cris spune:

   Dupa cum evolueaza vor aparea si morti in arestul politiei capitalei. Si se vor mira de asemenea oroare cum s-au mirat la Giulesti – ca nici acolo nu le-a pasat lui boc sau altora de regulile lumii medicale, ei le stiu pe toate si au zis ca se angajeaza unu la sapte. Vor baga la puscarie electricianul ca el e vinovat si aici si isi vor continua cu nesimtire practicile si desigur se vor gasi destui sa o aclame pe Kovesi, pe Camelia Bogdan sau pe mai stiu eu cine, exact asa cum il aclama acum pe boc curajosul.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Eu zic ca nu despre politicienii care s-au capatuit bine si sunt unsi cu toate alifiile trebuie sa-ti faci griji. Ei se descurca minunat si singuri, dealtfel nu prea o sa vezi din astia stind prea mult in conditiile alea. Pina in anul 2015 n-ai prea vazut politicieni plingindu-se de conditiile din arestul capitalei, si asta in conditiile in care oameni simpli le-au umplut si pina acum. Pentru ei nu era nevoie de conditii? Ei n-or fi avut boli? Crezi ca n-au murit o groaza afectati de conditiile alea?

    De ce a fost nevoie sa fie udrea arestata ca sa faca niste imbunatatiri? Si paradoxal cel care trebuia sa aloce banii… era chiar Oprescu!

    • cris spune:

     1.cred ca m-am exprimat foarte clar, si ca textul medical pe care ti l-am dat este foarte pe inteles si nu se refera la nici un fel de conditii de arrest. Exact acelasi protiocol se aplica oricui de oriunde si indifferent ca e politician, nepolitician, arestat, liber, etc, Oorice medic care nu face asa ceva, indifferent fatza de cine, sa-si schimbe meseria, si orice procuror care obliae un medic la a trata prost sau deloc pe cineva indifferent cine e, e un criminal.

     Nu e vorba de conditii din arestul capitalei ci de investigatii medicale care se fac in exact acelasi mod pentru oricine, liber sau nu si oriunde in lume. Si nu are nimic de a face cu sensibilitatile mele ci cu profesionalismul meu.

     2.in ce priveste conditiile care se asigura, scuza-ma, dar am vorbit aici de nu stiu cite ori de condamnarile la CEDO, un virf al icebergului, de nu stiu cite ori am spus ca suntem pe locul 3 la condamnari, condamnari care includ si asemenea probleme. Am dat de nu stiu cite ori statisticile pe diferite motive de condamnari, inclusiv conditiile mizerabile din puscarii.

     3. ca aceia nu au nicio sensibilitate pentru problemele omului : ochi pentru ochi si lumea va deveni oarba ( a zis-o Gandhi nu eu).

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ cris

      la punctul 1) conditiile alea ar trebui sa se aplice oricui, dar iti spun sigur ca nu se aplica

      punctul 2) confirma ce am zis

      si punctul 3), aia a zis-o Ghandi, nu am zis-o eu! :D

      Eu nu pot sa stau toata viata sa-i vad pe astia cum ma scuipa-n fata si sa nu zic nimic. Ca defapt mai mult decit sa-mi zic parerea nu pot face…

      Si uite, ca sa te convingi de o treaba: ai vazut ce repede s-a mobilizat Ciorbea cind a vazut cazul Oprescu? Ei bine, in data de 16 septembrie am depus si eu o petitie pentru dreptul la solidaritate prevazut in Constitutie, si aberatia introdusa in noul cod fiscal care prevede taxarea persoanelor fara venit. Am sunat ieri (vazind ca nu vine nici macar un numar de inregistrare) sa intreb ce se intimpla. Mi s-a spus ca petitia e inregistrata si termenul de raspuns e de 30 de zile. Ok. Sunt foarte curios sa vad ce raspuns va veni, si te tin la curent cu rezultatul!

     • cris spune:

      In fine, nu stiu de ce vorbesc de standarde, nu exista in Romania. A devenit o societate anomica. Stii ce inseamna anomie? Dupa Merton (sociolog american): deteriorare, dezagregare a normelor. Apare in societati in care baza institutionala nu asigura conditii rezonabile pentru ca oamenii sa-si poata atinge telurile pe cai legale, normale – e conditia esentiala, originara, sa nu poti trai normal, orice ai face daca incerci sa traiesti normal, cinstit, sa pierzi, sa mori. Ca atare singura modalitate de existentza si reusita devine cea in care scopul scuza mijloacele, normele desi existente theoretic sunt ignorate, ocolite sau folosite la bunul plac. Matricea normativa a societatii, dispare si comportamentul devine deviant cu toate aspectele posibile ale acestei devieri: amoralitate, delncventza, asocieri mafiote, crima, depresie si suicid, inovatie-improvizatie-dorelism sau rebeliune cruda si fara discriminare, etc.

      Poftim mai sus: eu vorbesc de norme medicale, Dar pentru tine scopul, a-l pedepsi pe oprescu sau orice alt politician, scuza mijloacele, normele nu exista exita doar legea talionului, ori acestea pot fi ocolite si ocolirea lor e justificata de scop – si nici macar nu realizezi anormalitatea acestui lucru. OOOOOOF! Asta fiindca e un exemplu la indemina, ca abia am vorbit, dar societatea romanesca abunda de asa ceva: mediual care ia spaga fiindca altfel nu poate trai si nu-si poate intretine familia, ala care ca sa obtina un contract da spaga, ajunsul la o pozitie politica nu se poate face decit platind, fiind securist sau mai stiu eu ce, sa fii pina si gunoier trebuie sa ai relatii…. indifferent cum te invirti, cum incerci sa existi trebuie sa te murdaresti, sa te conformezi acestei “flexibilitati morale” sau mori… e chiar definitia anomie….

      care stat de drept, ce democratie, despre ce naiba ne pierdem vremea vorbim, Romania e un stat anomic, o societate anomica….

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Dar eu am zis demult asta… Nu mai vad nimic de facut pentru rezolvarea situatiei.

      Te-am intrebat si pe tine daca vezi vreo iesire din situatie, si n-ai dat niciun raspuns. Probabil pentru ca nu exista raspuns.

      Poate daca as locui si eu intr-o tara ceva mai normala… as gasi energie si pentru lupta cu morile de vint, dar eu, aici, mi-am incetat orice speranta.

      Cum sa-i convingi de exemplu pe parlamentari sa voteze legi in favoarea cetateanului cind defapt pe ei ii doare-n cot daca-i votezi sau nu, pentru ca se invirt, se sucesc, si tot ei sunt acolo?!?

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ cris

      as evidentia totusi o nuanta in ceea ce mi-ai raspuns tu: “Poftim mai sus: eu vorbesc de norme medicale, Dar pentru tine scopul, a-l pedepsi pe oprescu sau orice alt politician, scuza mijloacele”

      Nu e scopul meu cel de a-l pedepsi pe oprescu. Scopul meu este de a nu ma baga intre cei care-si scot ochii unii la altii acum, respectiv tabara 1 din DNA cu tabara 2 din DNA. E un razboi pe care eu l-am prevazut cu un aproape 2 ani inainte sa se intimple.

      E o nuanta foarte importanta, cei din prima tabara au avut ocazia sa faca toate imbunatatirile legislative pentru ca toate astea sa nu se poata intimpla (au si promis prin dreptate pina la capat), iar cei dintr-a doua tabara profita acum de faptul ca prima tabara a pierdut tempo-ul in lupta asta. Dar in fond… e vorba despre lupta lor, nu a mea. Pentru ca atunci cind vine vorba despre drepturile cetateanului obisnuit nu-i intereseaza nici pe cei din prima tabara, nici pe cei dintr-a doua tabara.

      Eu doar stau pe tusa si le fac galerie: da-i, umfla-l Geza! :D

     • cris spune:

      Hmmmm, am mai amintit de acest poem, The Hangman

      https://www.youtube.com/watch?v=mgX-wtO_ys8

      He whistled his tune as he tried the trap
      and it sprang down with a ready snap.
      Then with a smile of awful command,
      He laid his hand upon my hand.

      “You tricked me Hangman.” I shouted then,
      “That your scaffold was built for other men,
      and I’m no henchman of yours.” I cried.
      “You lied to me Hangman, foully lied.”

      Then a twinkle grew in his buckshot eye,
      “Lied to you…tricked you?” He said “Not I…
      for I answered straight and told you true.
      The scaffold was raised for none but you.”

      “For who has served more faithfully?
      With your coward’s hope.” said He,
      “And where are the others that might have stood
      side by your side, in the common good?”

      “Dead!” I answered, and amiably
      “Murdered,” the Hangman corrected me.
      “First the alien … then the Jew.
      I did no more than you let me do.”

      Beneath the beam that blocked the sky
      none before stood so alone as I.
      The Hangman then strapped me…with no voice there
      to cry “Stay!” … for me in the empty square.

 15. Adam Mares spune:

  E cam iritabil VV în seara asta! :P

 16. Adam Mares spune:

  E cam iritabil VV în seara asta! :P

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Da, a luat la rost pe toata lumea… probabil din cauza ca nu mai gaseste niciun sustinator. Se vede singur impotriva tuturor, numai ca-i scapa din vedere exact esentialul, pentru care-i dedic si lui ce le dedicasem in trecut basistilor (carora la fel li se parea ca lumea are ceva cu ei)

   https://www.youtube.com/watch?v=1gdTBRkdluc

  • tudor spune:

   Se irita de fiecare data cand ii spun ca n au fost in stare sa faca un simplu pod.., altfel extrem de important…. si ne invita sa dam cu matura prin batatura…

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Pai de ce nu i-ai zis, ca tu n-ai cerut votul nimanui promitind ca faci ceva…. pe cind ei au promis tot ce-a vrut lumea sa auda ca sa ajunga pe scaun…

    Stii unde e confuzia pe care o fac multi dintre politicieni? Ei cred ca daca au prostit lumea sa-i voteze atunci precis ca ei sunt cu mult mai destepti decit cei care i-au votat, cind in fapt e vorba doar despre credibilitatea promisiunilor pe care politicianul le-a facut. Un politician cind si-a pierdut credibilitatea nu mai are nimic! In schimb daca ei cu credibilitatea pierduta stau in continuare pe fotoliile pe care le ocupa traiesc cu impresia ca ei sunt acolo pentru ca… sunt mai destepti decit ce-i care i-au trimis acolo, si prin urmare isi gasesc justificare sa continue sa stea acolo. In realitate insa… matematic vorbind pentru fiecare politician exista cam 10000 de oameni potential mai destepti decit ei!

  • Mihail spune:

   COOOOOONSILIERELE ? Ce e cu ele, au plecat ?

 17. tudor spune:

  Oprescu este bolnav pe bune, de multi ani.
  As putea sa fac pariu ca nu va face cinestiece puscarie, e si bolnav si are si relatii prin tot sistemul.

  Curios este ca nu se lasa, domne!
  Ba nene, esti cu sanatatea in pioneze?
  Las o dracu de politica, ingrijeste ti sanatatea!

  Dar ei au proiecte, domne!

  In fapt Oprescu a fost cel mai nenorocit primar al Bucurestiului si o sa explic:
  Bucurestenii platesc jumatate din valoarea facturilor pentru energie termica; cealalata jumatate si a asumat a o plati primaria.
  Din 2008, de cind Oprescu a devenit primar, subventia nu s a mai platit, cu toate ca primaria si a asumat plata acesteia.
  S au strans datorii de 700 milioane de euro, iar elcen ul si radet ul sunt practic blocate.
  Mai mult, in timp ce videanu, care facea si ala magarii, a investit, de exemplu in 2008, 154 milioane in modernizarea retelei radet, in 2014 Oprescu a platit … 3 milioane.

  Ce facea Oprescu cu banii?
  Pai daca numai pentru alei in cimitire dadea 50 milioane de euro????

  Altfel, familia lui si apropiati de ai sai au furat bani si de la spitalele bucurestene, adica, indirect, are si el pe constiinta (?) niste morti …

 18. tudor spune:

  In 25 de ani n am auzit un singur politician sa spuna: domne, am facut o varsta, am aratat in anii astia cam ce pot, e timpul sa mi vad de sanatate.
  In schimb, cum ii paste parnaia, isi aduc aminte de toate bolile posibile si imposibile.

  Prin reducere la absurd, ar trebui ca, periodic, la maxim 6 luni, fiecare demnitar sa fie supus unor analize medicale care sa stabileasca daca s apti de … puscarie.
  Nu esti apt de puscarie, esti incompatibil.
  :)))))))
  Sau sa dea declaratie pe propria raspundere ca daca i ia la puscarie nu vor invoca motive medicale.

  Cred ca am vazut mai mult de o mie de filme americane: in niciunul n am vazut vreun puscarias sa se fataie toata ziua prin spitale civile.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Pai da, si as mai adauga ca la americani pentru fapte mult mai insemnate decit cele ale coruptilor din romania le dau aia puscarie citeva sentinte pe viata…

   Intr-un fel ii inteleg pe politicienii romani ca se tin cu dintii de fotoliile alea: marea lor majoritate n-ar face una de-un leu in economia reala!

  • cris spune:

   Daaaaaa, asa e, numai in California s-a investit vreun milliard de dolari de curind in spitale apartinind de puscarii – puscariile mari au spitale, si arata mult mai bine decit cele romanesti civile. Dar dincolo de acestea consulturi de specialitate, operatii, multe altele sunt facute in spitalele si clinicile normale, civile….. dar desigur dumneavoastra le stiti ca-n filme…ca orice somitate romaneasca….

   http://www.nytimes.com/slideshow/2007/08/14/us/20070815_MEDICAL2_2.html cam asa arata camera de garda si clinici atasate puscariilor.

   De multe ori detinutii virstnici si cu probleme de sanatate sunt eliberati si pusi in nursing home -uri … nu exista ca in Romania ca un bolnav de Alzheimer’s sa fie tinut in puscarie de pilda.

   In puscarii sunt peste 2 milioane de oameni, multi dintre ei bolnavi, cu toate acestea intr-o perioada de 10 ani sunt numai vreo 170 de cazuri in care se considera ca poate nu s-a dat atentia medicala cuvenita…..cred ca in Romania si numarul si proportia sunt cu mult, mult mai mari…. dar deh, in Romania procurorii, judecatorii si politistii sunt medici innascuti….

   Desigur domnul Sorin, si dumneavoastra le stiti mai bine decit oricine: patru guvernatori ai Illinois au fost condamnati pentru coruptie: Otto Kern – 4 ani, Dan Walker 7 ani din care a facut un an jumate, Dan Ryan – 6 ani, Blagojevich – 12 ani….. cu greu as putea numi asta sentintze pe viatza x n. Si in cazul astora e vorba de milioane si milioane de dolari…. Dar mai e ceva…. banii sunt recuperati….

   Si stati cuminte ca aici daca moare cineva in arrest, daca nu I se da atentia medicala cuvenita sau din alte motive, ca si la impuscarile intimplatoare din strada e scandal care se lasa cu demisii, demiteri si cu miscari de strada, de obicei. Spre deosebire de atitudinile dumneavoastra cu “sa stea acasa daca e bolnav” sau “sa se gindeasca la boala inainte sa faca o infractiune” – ca si cum omul acela ar fi si deja condamnat, si un condamnat oricum ar trebui sa crape….

   Stiti ceva, nu doriti sa se faca puscarie si preventiv?????

   Ei bobocilor, apai cum le stiti dumneavoatra pe toate, mai rar cineva. tzoc tzoc…

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Cris

    nuuu, saracii, cum sa faca puscarie preventiv? Ar trebui sa ne multumim cu faptul ca i-am prins pe corupti, si sa-i aducem in fata publicului sa-i facem de rusine, sa le zicem: ha haaa, te-am prins hotomanule! Dupa care niste copii sa arunce cu creta in ei!

    Ti-am mai zis, si iti mai zic odata parerea mea despre psihologia diferita intre traiul intr-o tara ca SUA si traiul in Romania… Ca sa fac o comparatie as zice ca grija ta pentru sanatatea coruptilor se aseamana cu grija unor grupuri de iubitori ai naturii pentru gorilele de munte din Congo in timp ce in Congo chiar foarte aproape de habitatul natural al gorilelor gherilele omoara cu rachete femei, copii, batrini…

    Aici in Romania e razboi! Nu se vede, dar e, a inceput cu ceva timp in urma si se va termina doar cind nu vor mai avea curaj oamenii sa intre in politica pentru a se procopsi!

 19. emi spune:

  Interesant cum cei care se scarpina pe burta (de plictiseala) toata ziua, au solutii la orice, dar nu s-ar obosi sa ridice un pai pentru societate. La fotbal si la politica se “pricepe” oricine urla din tribuna. Se baga si ei in seama…

  • emi spune:

   Si pana la urma cei patru specialisti in manipulare care bantuie pe aici, nu trebuie sa-si justifice si ei incasarile? Mai baga cate o invaluire dar cand incep sa se aprobe “prieteneste”, autodeclarandu-se unicii cunoscatori ai adevarului, te si miri de unde atata ura. Sunt platiti sa urasca si argintii castigati astfel ii vor distruge. Pentru ca vor ajunge sa se urasca pe ei insisi pentru ceea ce fac.
   Dumnezeu sa ii ajute sa se poata ierta!

   • tudor spune:

    Daca printre aia patru care iau bani pentru postari ma numeri si pemine, iti doresc sa ai atitia bani citi am luat eu inmultit cu un miliard.
    Eu il critiv pe politicianul VV atunci cind am impresia ca este pe linga interesele societatii romanesti si ca apara un etablishment politic ineficient si corupt.

    Este o atitudine cetateneasca, doamna!

    Iar daca il deranjeaza ce scriu, este blogul domniei sale, este suficient sa mi o spuna si nu mai postez.

    Doar cu de alde groupie aflate intr un perpetuu exercitiu de admiratie … ce qiqirez ar mai avea?

    In afara de “Cartea…” , blogul asta este cea mai reusita creatie a lui VV (exceptand copiii, desigur): nici nu ti di seama ce valoare imensa are!
    Varujan (care prost nu e, dimpotriva ) sigur ca s a prins; dar tocmai fiindca a realizat valoarea imensa e blogului, nu il poate intina elimimandu ma pe mine sau pe altul, care nu i convenim, eventual.

    N ai observat cu cita atentie sunt redactate textele temelor?

    Evident ca lucreaza mult la ele, nu precum cei care posteaza toate basinile pe fb.

    Mi am asumat rolul aluia din alaiul trimfal, esti in Italia, ar trebui sa stii.

 20. tudor spune:

  Antena 3 a inceput sa primeasca documente de la servicii care demonstreaza ca basescu primea si bani de la securitate; probabil este de abia inceputul.
  Silvian Popescu a primit verde la “amintiri”.

  Nenorocitul de turnator inca pare a se tine tare, dar presimt c o sa l vedem curind plangand.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Si eu sunt convins de asta.

   • cris spune:

    Nu se poate, pai basescu nu e unul dintre politicienii alesi, rasalesi si adulati, ministru al transporturilor, primar al Bucurestiului, 10 ani presedinte? Oare cine l-a ales presedinte de doua ori????? ( eu nu, am votat in privintza lui o singura data: la demitere) Aaaa, pardon, a fost votat securistul vindut sovieticilor care se batea cu pumnul in pieprul sau de dreapta si orientat catre vest, ca asa au crezut romanii ca scapa de comunistii vinduti rusilor…. mai sa fie. Si ce soi de oameni au adunat in partid – din emisiunea de ieri am retinut un lucru interesant: sind s-a rupt pd-ul nu stiu care securist amic al lui basescu se intreba unde se duce, si s-a dus dupa securistii lui la pd viitor pdl…. Avea dreptate probabil cel care spunea psd – urmasul partidului, pd urmasul securitatii – cu podurile dintre ei de rigoare desigur, cum zicea geoana ? “nici noi nu mai stim citi suntem”?????

    Aaaaa, si care e chestiunea cu podul? M-am uitat pe lista ministrilor transporturilor. vreo 17 ani din 25 au fost pd si pdl, noua mandate – basescu 3 mandate, boagiu 2, berceanu 2 mandate, si inca doi.

    Pnl vechi cu totul abia aduna vreo doi ani (3 mandate), hai sa zic trei ani la transporturi. De ce e VV vinovat de nu stiu ce pod? ca ministru al transporturilor nu a fost… Si ce soi de gindire e asta sa-i reprosezi unui partid care a avut cel mai mic numar de ani la transporturi ca nu a facut un pod, si sa omiti in asemenea critica un partid cu 17 ani la transporturi, si sa-i si doresti iar la putere…. daca tii atita la nu stiu ce pod de cale ferata???? Si sa te mai miri ca un basescu securistul a fost in politica atita timp si presedinte 10 ani…. Oricum, ma depaseste tipul acesta de gindire…. calea ferata nu tine de transporturi??????

    • tudor spune:

     Mi e teama ca n ai inteles.
     Eu n am ceva special cu VV, cu toate ca posul a cazut in 2005, iar in continuare a fost ministru al economiei si finantelor si iar economiei; adica impartea banii si tinea si de economie, ca doar e singura legatura feroviara cu sudul Europei.
     Si mi amintesc si cum se faceau rectificari bugetare una peste alta, toate pe plus; erau bani neprevazuti intrati la buget; iar repartizarea acelor bani nu se facea pe prioritati si urgente, ci pe primarii: cate primarii liberale, pesediste sau pedeliste primesc bani.
     Pentru ca politica romanesca e suma preferintelor primarilor si baronilor locali.

     Spre ghinionul lui, VV este in cazul asta politicianul roman colectiv; si singurul al carui blog il frecventez.
     Asa ca mi casuna pe el

     Imi exhib frustrarile, cum spune VV.
     Habar n are ca, neavand ambitii, n am nici frustrari.

     Defectul lui VV este ca e prea ambitios: la cultura si talentul sau nici n ar avea ce sa caute in politica: un mandat, maxim doua si … gata!
     Timpul lui e prea pretios, iar politica si administratia presupun, astazi, dedicatie totala.

     Dumnealui a ramas in iluzia boemei politice cu boieri inbastonati ce mergeau la parlament ca la plimbare.

     Nu poti fi ministru, parlamentar si, in acelasi timp, sa lansezi carti prin America de Sud, de pilda.

    • cris spune:

     Adica cineva din jurul dumneavoastra trebuie sa fie sac de box sau cos de gunoi, pentru simplul motiv ca e suficient de deschis si om sa va raspunda ori sa va fie aproape? Si cum va e in drum va casuna. E vina aceluia ca exista sau ca vi se adreseaza. Probabil ca vina lui VV este ca are un blog pe care aveti libertatea sa scrieti; si cum spuneti singurul blog……pai daca e singurul care ne baga in seama, atunci de ce sa nu-i dam in cap???? ce-ar fi sa nu mai existe???? fiindca oamenii se mai si satura sa li se tot reproseze ce n-au facut….Cu scuzele de rigoare, arata a razgaiala, a domn Goe, a lipsit de maturitate. dar nu sunteti singurul, am uneori impresia ca blogul devine brusc o gradinitza de bosumflati si razgaiati.

     Wow, am mai inteles ceva. daca permiteti sa extrapolez la propria-mi persoana, ma scuzati ca ma bag in seama, desigur nu ma compar cu VV, o mentionez doar fiindca v-ati declarat dumneavoastra deja intentia si bucuria de a ma enerva. (s-a nimerit intr-un moment foarte prost pentru mine, cind mi-a murit catzelusa in bratze, imi cer scuze ca nu v-am putut oferi satisfactia de a ma enerva la acel moment, dar se mai intimpla, in ciuda aparentei virtuale unii mai au si o viatza, familie, ciini, necazuri, bucurii, ca tot omul – nu e cazul sa tineti seama, asa cum spune maica tereza de almanahe a blogului:”santaj sentimental draga”). Probabil vina mea pentru dumneavoastra e ca exist pe undeva prin lumea asta si va raspund ?????? De asta sunt vinovata de ponta, de nastase, de invatzamintul romanesc si mai stiu eu ce nazbitie va casuna?

     Ok, am inteles, va multumesc de clarificare, nu mai personalizez, nu mai consider ca v-ati adresat vreodata sau va adresati mie ca persoana, nu sunt decit un prilej ca dumneavoastra sa va varsati vreo galeata de reprosuri doar din bucuria de a face asta. – simpla chestiune de oportunitate pentru dumneavoastra, nimic personal. M-am linistit, pfuuui, imi sterg fruntea de sudorile reci care ma treceau: credeam ca sunt om si aveti ceva personal impotriva mea…..ma bucur ca sunt doar un obiect, o intimplare, o mobila oarecare pentru dumneavoastra…. nu voi mai considera ca discutati ceva cu mine ci cu vreun perete….Ce usurare, va multumesc sincer, chiar imi faceam griji ….

     Si mai treceti asa ceva si sub eticheta de generozitate, e de admirat: considerati ca vorbindu-le asa unora care fac greseala sa va acorde atentie ii incurajati sa-si vada mai eficient de propria valoare. Il ajutati pe VV sa-si canalizeze talentul pe scris, sa se hotarasca sa nu mai faca politica, sa nu faca altceva decit sa scrie, Angel mizericordios…..sunteti maicul terezul al blogului…. numero 2, ca numero 1 e luat deja de doamna emi, sorry.

     In plus, desigur inteleg ca in politica romaneasca ar trebui sa existe doar canachei – ca aia n-au nici o alta preocupare, nici minte, educatie ori cultura, doar fura stilouri dar sunt cinstiti dupa dumneavoastra-, sau administratori de bloc platiti full time…splendid…egalitatea in mediocritate va duce o tara pe culmile eficientei… probabil….

     Si daca pentru dumneavoastra tot sunt, or fi mai multi, figuri animate pe un ecran cum sa inchei? Aha: see you soon with another cartoon…

     • tudor spune:

      Doamna, sunteti cea mai desteapta si cea mai sensibila persoana pe care o cunosc.
      Problema dumneavoastra este ca nu puteti accepta ideea ca nu aveti intotdeauna dreptate.
      Cu drag,

     • emi spune:

      Almanahurile spun ca maica Tereza a fost CALUGARITA CATOLICA.
      Tratatele stiintifice spun altfel???
      Daca nu poti deosebi o calugarita catolica de o mama nemaritata si nepracticanta a vreunei religii, treci pe “almanahe”, poate pe astea le intelegi…

     • cris spune:

      Dimpotriva domnul meu, v-am lasat cu dreptatea dumneavoastra cea pretioasa, n-am dorit si nu doresc sa va incurc, va puteti spune dreptatea oricui, oricind. Care-i problema? Uitati, o aveti pe dulcineea del toboso, va admira, saliveaza cind trintiti o grosolanie, da in orgasm cind ma injurati, v-a descoperit brusc si ii sunteti noua febletze – rezonati – splendid nu? Nu stiu ce spuneti cu desteptaciunea si sensibilitatea, pina si bolovanul cu pretentii zen de pe blog percepe ca ma injurati si jubileaza – daca sunteti in deruta si credeti ca va exprimati fatza de mine in registru de desteptaciunea si sensibilitatea, uitati-va la reactiile bolovanului. (Nici ca mi-ar putea pasa mai putin, fiecare se aduna cu cine se aseamana, in fond, doar va indic ca aveti cine sa va tina isonul, nu aveti nevoie de mine) Am inteles ca asta doriti, niste figuri de celuloid cu care sa va certati, eu va asigur ca nu va port nici un fel de ranchiuna, e treaba dumneavoastra sa va jucati in ce cutiutza cu nisip doriti.

      Daca ma retrag si va spuneti dreptatea nestingherit nu e bine – inseamna ca eu as vrea sa am totdeauna dreptate? V-am impus eu ceva? Cum as putea, nu sunt decit un om oarecare care spune ce gindeste, atit, intr-o lume extrem de mare – sau nu va ajunge distantza si trebuie sa ma mut din virtual pe luna ca sa nu va incurc? Cred ca imi acordati mai multa atentie decit merit. Sunteti liber sa va exprimati ce pareri doriti, aveti o multime de loc, de gol, in jurul dumneavoastra sa aveti cita dreptate doriti – caci asta v-ati dorit. Ca nu imi puteti impune mie dreptatea dumneavoastra e adevarat, dar asta nu inseamna ca eu as considera ca am totdeauna dreptate ci ca respect dreptatea dumneavoastra, nu sunt de accord cu ea, nu am nici o compatibilitate cu aceasta dar nici nu va deranjez si nici nu consider ca ma afecteaza pe mine in vreun fel… I se spune we agree to disagree…regret, nu am valentze de cintaretz in coruri, pacatul meu….dar sigur va gasiti pe cineva sa faceti vreun cor, sa-i fiti dirijor, sa ii dati lectii, sa-l duceti pe culmile dreptatii, etc…

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ cris

     nu cred ca ai observat corect cine la cine se razgiieste aici pe blogul asta… Ar fi suficient sa citesti comentariile lui VV de pe pagina asta ca sa-ti dai seama mai bine.

     Acum, referitor la influentarea lui VV de a face sau a nu mai face politica… cred ca niciunul dintre noi n-avem oricum niciun efect, domnia sa are propriile sale consideratii despre asta, si timpul a dovedit ca nu exista niciun factor posibil care l-ar putea determina sa iasa din politica, sau macar sa se gindeasca la asta. Unii oameni considera pur si simplu politica o meserie…

     Si dupa parerea mea (sper ca am voie sa am una) daca VV face sau nu face politica mi-e absolut egal. Eu nu l-am acuzat niciodata pe VV de vreun act de coruptie, in schimb cind i-am acuzat pe alti politicieni pe care domnia sa i-a sustinut atunci au intrat in functiune fortele conservatoare protective. La fel si in cazul legilor promovate de acestia.

     Deci, ca sa fiu deschis, cu toate ca exista tone de politicieni care merita sa fie atacati si acuzati direct eu am preferat sa ma adresez constructiv unuia despre care credeam ca are o sansa sa inteleaga ceva, dar ultima perioada mi-a demonstrat cu prisosinta ca m-am inselat. Zici de blogul asta ca ar trebui sa-i facem temenele pentru faptul ca e singurul care ne baga in seama, dar defapt asta ascunde un alt adevar crunt: defapt nici proprietarul blogului asta nu ne baga in seama, ci doar doreste sa patreze aparenta ca ne-ar putea baga in seama.

     Faptul ca am avut o oarecare speranta ca VV sa utilizeze opiniile exprimate pe blogul asta pentru a le transmite mai departe si a convinge alti reprezentanti ai votantilor s-a dovedit a fi o prostie din partea mea. Daca azi Romania e in situatia care e se datoreaza exclusiv faptului ca raul a triumfat din cauza ca cei buni care puteau face ceva n-au facut nimic pentru a-l opri!

     In ce priveste parerea mea despre ce ar trebui sa reprezinte un blog, pot zice ca mult mai importante decit interactiunile cu proprietarul unui blog sunt interactiunile dintre oamenii care intra pe blogul respectiv. Acolo se vede diversitatea de opinii, ponderea, si dupa parerea mea cei care nu pot accepta faptul ca exista si opinii diverse nu au ce cauta pe vreun blog. Aici se includ si proprietarii. Opiniile, fie ele si radicale, nu sunt altceva decit opinii, iar dezbaterea exact asta face: sa izoleze opiniile gresite, si sa le amplifice pe cele bune. Sunt extrem de rare cazurile cind cineva are o opinie solitara si totusi sa aiba dreptate. De-aia s-a inventat zicala: cind mai multi iti zic ca esti beat… te duci si te culci! Daca vrei, bineinteles. Poti continua sa stai treaz si sa risti sa devii ridicol!

     In ce priveste faptul ca intotdeauna ii iei apararea lui VV consider ca gresesti (repet, e opinia mea, pot si eu sa gresesc cind zic asta). Si asta se intimpla probabil dintr-o consideratie deformata despre ce ar trebui sa reprezinte un blog. De exemplu, eu nu sunt de parere ca blogul asta trebuie sa reprezinte comunitatea celor care sunt de acord Varujan Vosganian!

     Si daca eu am postat multe comentarii critice despre diferite aspecte acestea au fost nu special pentru Varujan Vosganian, ci pentru toti cei care le-ar putea citi, in special pentru a se deschide noi si noi dezbateri. Faptul ca gazda s-a pozitionat adesea la polul opus nu m-a putut descuraja in a-mi exprima liber opiniile. In ce fel intelege fiecare ceea ce scriu eu deja nu mai e problema mea, fiecare om e diferit, e normal sa fie diferit, si are dreptul sa considere ce crede de cuviinta.

     • cris spune:

      te inseli in privintza directiei razboiului: scopul acestuia si rezultatul final este sa intre in politica numai cei care trebuie, negustori cinstiti fiindca sunt bine acoperiti si nimeni nu doreste sa-i prinda…. fiindca sunt supusi si folositori. Doamne, Sorin, nu credeam ca poti fi atit de naiv – nu e un repros, e bina ca oamenii sa-si pastreze o dorintza de bine si incredere in corectitudine e normal si o masura a omeniei lor… din pacate sunt multi care profita de asta.

      In ce priveste ce opinie am eu la nivel medical, te adresezi cuiva care trateaza in exact acelasi mod pe oricine, ca e bun prieten cu familia Clinton sau un fermier obisnuit, ca e sotia primarului sau o lucratoare la fabrica de curcani inghetzati, ca e decanul de la Universitate sau prizonierul cu politistul dupa el. Indivizi ca imbecilul de doctor de la puscarie sau cei de la un spital care trimit un om cu picior rupt sa mearga sau ii spun unui om cu infarct ca e sanatos, nu vor fi niciodata medici si nici eu vreodata asemenea lor – si riscuri te asigur ca imi asum foarte des pentru viatza ori sanatatea unuia sau altuia, la propriu nu aici pe un blog, si ca ma bat pentru viatza unuia sau altuia pina la capat chiar si cind mi-ar fi poate mai bine sa ridic din umeri si sa ma fac ca nu vad. Nici pentru tine, nici pentru nimeni si nici pentru binele meu nu-mi voi incalca un cuvint dat profesional si nu voi vorbi altfel decit vorbesc… nu e o fronda, e doar o realitate.

      Diferentza dintre mine si tine este ca eu am vazut multi oameni in fundul gol, niste zeci de mii, multora le-am vazut si maruntaiele si te asigur ca sunt identice indifferent cine ce e – haina nimanui nu ma va impresiona vreodata. Si fii multumit ca pe lumea asta exista si niste oameni ca mine, chiar daca nu-i intelegi: nu e nevoie sa-i faci aidoma tie, au locul si rolul lor.

      In ce-l priveste pe Varujan, nu, nu sunt mereu de accord cu dinsul, nu am fost de accord cu unitul cu PPE, Pdl si cu altele si am spus-o ca atare, Dar nu cred ca intelegi ce e aceea prietenie, inseamna sa ramii alaturi de un om si sa-i lasi locul sa fie cine este si nu cine vrei tu sa fie, chiar daca aceasta insemna vreodata apropiere sau altadata departare de ce gindeste sau face acel om. Daca pentru tine sau tudor a fi alaturi de cineva inseamna sa fii numai cind acela va e pe plac, pe masura idealurilor dumneavoastra, si tzopaie dupa cum i se cinta de dumneavoastra sau altcineva – va priveste, avem conceptii diferite. Fiecare om matur, bine centrat pe sine, isi danseaza viatza dupa melodia din adincul inimii lui, nu dupa melodia pe care o fredoneaza unul sau altul. si aceasta nu inseamna ca ar dansa prost doar pentru ca nu e ce astepti tu sau altul ca performantza dupa ce cinta in capul vostru, ci doar ca tu sau altii sunteti surzi si nu stiti, nici nu va intereseaza, care e melodia aceluia. Cum ii spuneam lordului: prietenul este acela care iti aduce aminte cuvintele unui cintec din tine insuti pe care ii uitasei.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ cris

      si eu si Filip am vazut zeci de mii de oameni in fundul gol. Am fost mineri, si minerii fac dus la gramada :D

      N-am avut niciodata niciun dubiu despre calitatea ta umana, am fost intotdeauna convins ca tratezi egal pe toata lumea. N-am aceiasi parere despre toti medicii, dar cred ca marea lor majoritate au acest dar, altfel mi-e greu sa-mi imaginez cum si-ar putea face meseria. Pina si simpla alegere a meseriei de medic (pe care o respect foarte mult) denota o anumita compasiune pentru soarta oamenilor. Insa, in cazul de fata tocmai aceasta calitate a ta te impiedica sa fii strict obiectiva si strict orientata pe subiect. Mai mult decit atit si relatia ta de prietenie fata de VV te face sa fii subiectiva. Si stii de ce? Pentru ca daca vrem sa izbindeasca adevarul gol golut e nevoie de deplina impartialitate si echidistanta.

      Ca sa luam un exemplu concret, zici asa: “Dar nu cred ca intelegi ce e aceea prietenie, inseamna sa ramii alaturi de un om si sa-i lasi locul sa fie cine este si nu cine vrei tu sa fie”.

      Inteleg eu foarte bine ce e aceea prietenie, numai ca dupa umila mea parere sustinerea unui politician nu pe baze de prietenie trebuie sa se faca, ci pe baza increderii ca politicianul respectiv are o convingere apropiata de a ta, isi asuma sa duca la indeplinire niste obiective in sensul convingerii sale, si… ajuns la putere si face ce a promis. Niciodata nu voi acorda sustinere politica cuiva pe baza faptului ca mi-e prieten. Daca un politician mi-ar fi prieten poti fi convinsa ca dezbaterile despre subiecte politice ar fi la fel de taioase ca aici.

      In afara de asta, uman pot intelege pe cineva care e subiectiv cind vine vorba despre a-si sustine un prieten. De-aia am respectat intotdeauna pozitiile tale vis-a-vis de VV, si n-am incercat niciodata sa iti schimb opinia referitoare la anumite lucruri, ci le-am luat ca atare. Defapt eu asa ma comport in raport cu oricine, iau nota de opinia lui, eventual postez opinia mea (diferita, sau similara, dupa caz) si merg mai departe. Nu pun pasiune, nu ma bucur si nici nu ma-ntristez cind cineva e de acord sau contrar opiniilor mele.

      Au fost vremuri cind veneam cu argumente, sau cu materiale documentare cind vedeam pe cineva care judeca superficial un lucru, dar am renuntat pina si la lucrul acesta pentru ca am observat ca n-are rost. Persoanele care au capacitatea sa gindeasca se prind repede, cerceteaza singure continuarea unor indicii si nu resping argumentele de dragul contrazicerii, in timp ce persoanelor care de regula nu gindesc nu le poti lumina mintea orice ai face.

     • cris spune:

      confunzi prieten cu “un amic de bere” si pe mine cu un groupie.

      In rest ce sa zic, o tii pe a ta; oentru a nu stiu cita oara: nu are nimic de a face cu sensibilitatile mele ci cu prefesionalismul meu. Ei crede-ma ca nu s-au inventat niste reguli de tratament valabile intr-o lume numai de dragul lui oprescu…. printre altele respectarea acestor reguli in Romania, de curind, a facut ca moartea de cauza coronariana sa scada dramatic…. dar mai sti, dupa mintea unuia sau altora aceleasi reguli sunt inventate de niste jigodii de medici ( ba si internationali si niste generatii nu doar doi trei) ca sa-l salveze pe amicul lor oprescu… asa cum spuneam, asta se numeste anomie.

      Sa repet: exact acelasi protocol de care vorbesc face ca acum in Romania mortalitatea coronariana acuta sa fi scazut dramatic….dar probabil pentru tine si altii poporul sufera si asa ceva I se aplica doar lui oprescu….Nu, asa ceva a salvat deja mii de oameni, nepenali nepuscariasi…aceste jigodii de doctori au facut acelasi lucru pentru foarte multi oameni.

      Ma uitam la chipurile medicilor care si-au spus opinia…. erau desfigurati si pe buna dreptate : reactia procurorilor dar si a unei societati si am citit exact acelasi tip de opinie in comentariile la articole referitor la oprescu) sunt de natura sa ingrozeasca, inseamna o dezumanizare, o degrngolada, un dispretz si o capacitate destructiva si autodestructiva mult duse in domeniul anomiei societale. Ce sperie este prevalentza unei asemenea gindiri si faptul ca pare un nou standard de “normalitate”.

      Nu-mi ramine decit sa spun medicilor care mai ramin in Romania sa faca bine sa plece: in curind vor fi pusi si la zid daca refuza sa omoare oameni fiindca asa spune procuratura si “poporul” bucuros ca miroase singe….Imi este rusine si groaza ca in Romania se gindeste si se vorbeste cu mare usurintza in asemenea mod…

      Pentru ca tot spune VV ca politicienii sunt oglinda societatii, hmmm, in acest caz, gindindu-ma la un nemernic de boc care inchide spitale si reactia unor bestii “ei si ce oricum aia mureau, nu are nimic de a face cu inchisul de spitale”, a unui ungureanu la adresa unor batrini chinuindu-se sa iasa din zapada, a unui dutza stind picior peste picior si batindu-si joc de niste oameni in dureri cumplite murind de cancer…..pot sa spun ca VV are dreptate: va doresc cit mai curind un nou boc, un nou dutza, etc sper ca acestia sa se poarta pe masura acestor aspiratii ale populatiei si a bucuriei sale de a vedea pe unul sau altul mort…

      E cumplit de trist, dar asta e….Din partea mea am spus ce aveam de spus.

  • tudor spune:

   Il stiam.
   Are o activitate parlamentara serioasa, totusi.
   Cum a facut banii, daca nu l ia gaia inseamna ca este negustor cinstit.

 21. Mihail spune:

  o fi domnul Vosganian iritat/iritabil…insa musiu Tariceanu a iesit cu o declaratie abracabranta, unde ii lua apararea, printe randuri, armeanului.
  Si-a ridicat si ala televiziunile in cap.
  Toata lumea s-a dus, doar, cu gandul la faptul ca-i da o manutza de ajutor domnului Vosganian.

  Tuturor oamenilor politici, romani, li se pare ca acolo, in Parlament, sunt eterni. Nu gasesc deloc potrivit ca ei, defapt si imbatranesc, bat capii, spun prostii. Unii (poate la un inceput de senilatate) se cred in pronausul unei biserici.
  Eheiiii, nu inseamna ca daca ai, inca, consiliere, esti musai verde si cu “boii acasa”.

  Concluzia: cam toata clasa politica trebuie trimisa acasa, la spital, la ospiciu…la loc de veci.

  PS: ce intersant poti genera ideii, ascultand Pink Floyd – Shine On You Crazy Diamond. Te trimite in timp inapoi, cu 20-30 de ani, atunci cand ii ascultai inmarmurit cu ochii pe rolele magnetofonului care se invarteau cu 19.

  • Filip G spune:

   Tariceanu e in pozitia inecatului,se agita si el datorita pozitiei din sondaje.
   Desi a fuzionat cu PC,nu reuseste sa faca pragul electoral.
   Cand ai coloana vertebrala spuni aceleasi lucruri permanent.
   Cand scriam eu aici lucruri despre derapaje,el tacea malc.
   Tardiv ,musiu Tary! :)

   • Filip G spune:

    http://www.stiripesurse.ro/unpr-i-udmr-bataie-pe-pia-a-partidelor-balama_968031.html
    Iata ca intuitia mea imi da dreptate.Sa faci o fuziune si sa scazi in ochii electoratului e o performanta greu de egalat.
    Fuziunea PC -PLR e catastrofala in ochii electoratului.Sa girezi PSD dar sa te dai liberal -conservator.Sa conduci Senatul Romaniei dar sa fii omul pus de PSD………..
    Sa invoci respectarea votului electoratului dar sa incurajezi traseismul prin celebra ordonanta 55.
    Nimic nu se leaga,o parte din cei aflati la guvernare nu au fost votati pe listele USL,dar azi sunt acolo.Altii au fost votati dar sunt in opozitie.
    Cetatenii nu uita si nu iarta tradarile!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    : Filip

    ba trece pragul electoral, are 6%, exact cit prevazusem eu ca va avea (cind ziceam ca 6% pe care-i avea Tariceanu + 5% care-i avea PC-ul vor face tot 6% :D )

    Miscarea lui tariceanu de a se uni cu PC-ul intr-un fel a fost la fel ca miscarea PNL-ului de a se uni cu PD-ul: motivul era sa intareasca structurile din teritoriu (pe care tariceanu nu le avea absolut deloc).

    • Filip G spune:

     Crezi ca Voiculescu ii ofera infastructura lu*” ala micu” dupa tradare?
     Tary e invitat acum in goana dupa audienta.
     Taranii i-au cam dat IGNOR lui Constantin,umbla cu PNDR prin tara ,dar nu e bagat in seama.
     Vezi ca ai gresit previziune privind Johannis,cred ca gresesti si acum.
     Se plaseaza Antenele de partea unor pierzatori in 2016,dupa esecul Ponta?
     Eu cred ca nu! :)

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Ti-am mai scris odata, dar poate n-ai dat atentie: PC-ul s-a rupt in doua, latura Voiculescu nu s-a contopit cu partidul lui Tariceanu. Ei au un sediu undeva pe linga Cluj, acolo e polul lui Voiculescu acum.

     • Filip G spune:

      Am inteles ,dar cum scoate Tary 6% fara infrastructura lui Voiculescu atat timp cat ”ala micu” a fuzionat cu Tary tradand patronul Antenelor?
      Tradarea asta nu ramane nepedepsita,atat politic cat si financiar.
      Constantin are o datorie de platit lui Voiculescu,daca o achita intra DNA cercetand provenienta banilor.
      Complicata situatie……… :)

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Filip

      ala micu a ramas cu sediile! Pentru ca cei care au dorit sciziunea au fost ceilalti, care n-au avut ce face decit sa accepte directia majoritatii…

     • Filip G spune:

      Ce nu face politicianul pentru a ramane pe post (ministru)
      Zici ca oamenii lui Voiculescu au sediu langa Cluj.Clujul e in Ardeal.Eu iti ziceam ca exista posibilitatea ca nemultumitii din PNL,PSD,PC ,etc sa se coaguleze in jurul unui partid regional.
      Cum Antena TV are studiouri teritoriale ,acestea pot avea intere sa sprijine un partid regional.
      Priveste in viitor ,e interesant……. :)

 22. Kronstadt an der Graft spune:

  Nu știu de ce dar în ultima vreme când intru pe acest blog parcă intru în curtea școlii. Dacă mă uit atent toți spuneți cam același lucru, dar cu mare risipă de fraze contradictorii. Ceva de genul:
  - Ponta e un mare mincinos!
  - Nu-i adevărat, spui prostii, Ponta e cel mai mare mincinos!
  Când adevărul e altul, Ponta e doar un mincinos. :)

  • tudor spune:

   e talentat, degeaba incerci sa i minimalizezi calitatile.
   mai talentat decat basescu, doar ca nenorocitul ala de turnator (am lucrat in portul constanta, am prieteni – erau curse la care basescu, capitan fiind, nu iesea noaptea pe punte, de frica sa nu l mierleasca matrozii care stiau ca i da in primire) minte mai cu temei: porneste de la o jumatate de adevar intotdeauna, in timp ce ponta minte la plesneala, cum ii vine, doar din talent …

   • Filip G spune:

    Gradele de comparatie sunt pentru fiecare cititor in functie de starea de spirit a celui care scrie.
    Pentru unii e mincinos,pentru altii care ii afecteaza minciunile acestuia ,Ponta e cel mai si foarte ,foarte MINCINOS.
    Cand voi fi trimis in judecata imi voi da Demisia. (Victor Ponta)
    Daca PNL nu scoate la Europarlamentare ,imi dau Demisia.( Crin Antonescu)
    Pana la punct enuntul e acelasi,doar autorul aflat intre paranteze difera.
    Sa fie asta punct in doctrina de partid,a te tine de cuvant?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Si mie mi-e foarte antipatic ponta, ma apuca greata cind il aud cu aroganta aia gen Nastase… E si mincinos ordinar, si pervers, si las. Dar nici in pentru cele mai perverse fapte ale lui ponta nu l-as putea considera macar ucenic al lui basescu…. Disproportia e imensa. Dupa parerea mea. E ca si cum ai compara un hot de gaini cu un criminal in serie!

 23. Filip G spune:

  http://www.gandul.info/financiar/analiza-exploziva-a-curtii-de-conturi-cum-se-umfla-preturile-si-cu-1-000-in-cazul-constructiilor-facute-din-bani-publici-14747303
  De frica DNA guvernul incepe sa gandeasca legi normale si de bun-simt.
  Partea proasta e ca nu-i mai crede nimeni.
  Cum era ca la inceput de mandat sa faca asta?
  Prin postarea asta ministrul finantelor recunoaste ca in cursul anilor guvernul si parlamentul au girat si sprijinit diferite grupari infractionale.
  Se recupereaza ceva din constatarile Curtii de Conturi ?

 24. Mihail spune:

  @ emi,

  omul tau, nemtzalaul pe care tu-l vezi tanc, “rade in calea lui” banii pe care eu ii platesc la stat.
  Rade sumele pntru vile luxoase, pentrui cat mai multe voiaje in strainatate, impreuna, cum se putea altfel, cu babatia lui.
  Aia care se crede frumoasa din povesti.

  Tie ce-ti pasa, tu nu dai un banutz aici, doar dai din gura si te duci si stai ca p…a la sectia de vot 3-4 ore.

  PS: nu te gandi la ceea ce-ti doresti, tot astepti…numara punctele de suspensie, asta ca sa intelegi ca nu este chiar ca-n Povestea lui Ionica cel prost.
  Deh, Creanga !

  • emi spune:

   Pana una alta domnul Klaus Iohannis nu a facut imprumut la FMI ca sa-si plateasca sustinerea partidului, asa cum a facut TB cu portocalezii lui.
   Doamna Carmen Iohannis este de departe cea mai inteligenta si liberala Prima Doamna pe care am avut-o in 25 de ani.
   Obsesiile tale repetitive devin tot mai confuze.

 25. emi spune:

  Desi tema de astazi este foarte serioasa si indeamna la meditatie, cei obisnuiti sa paseze responsabilitatile, arunca atacuri la persoana pe care le declara (simtindu-se cu musca pe caciula) “critici constructive”. Faceti un joc de rol si schimbati personajele, daca va erau adresate comentariile cu interpretari halucinante de mai sus, le-ati fi considerat critica constructiva?
  Efortul unora de a-l scoate pe Varujan Vosganian din politica este deja “pe fata”.

 26. emi spune:

  Si pentru ca imbolnavirea domnului Sorin Oprescu produce iar scindarea societatii, eu intreb atat: daca eu care nu am tangenta cu medicina pot simula un infarct, un specialist nu ar putea? Cum naiba sa nu te doboare atatea activitati zilnice ani de zile si deodata sa te rapuna un strop de repaos?!?

  • tudor spune:

   Domnu oprescu in sus, domnu oprescu in jos!
   E un pui de securist care inainte de a intra in viata publica ar fi trebuit sa si ceara scuze milioanelor de victime ale sistemului unde ta su a fost geeral de securitate.
   Silvian Ionescu a inceput sa vomite si mai aflam si noi una-alta.
   De pilda, primarul psd ist de la 3, povestea zilele trecute cum el si frati su au facut primii bani (precum videanu din branza) taind lemne cu drujba pe la oamenii din sat.
   Si uite asa, ban cu ban , au ajuns multimilionari, mari investitori imobiliari.
   Silvian: unchiul lor, tov anghelache, era seful sectiunii “aport valutar” la die.
   Aha!
   Si l da in primire si pe voicuescu: vrajeala aia ca el facilita intrarea produselor romanesti pe piete intermediare si si oprea un comision f mic e pentru naivi.
   In fapt crescentul era firma securitatii si incasa, uneori, “comisioane” mai mult decat duble fata de valoarea incasata de stat pentru respectivele produse – el da exemplu cu cimentul exportat in spania.

   Doar ca dupa revolutie noii tovarasi s au facut ca uita ce e cu acele firme, iar domnii aia au devenit mari investitori si patroni de presa.
   )presa a fost una din tintele principale pe care noul regim, reprezentat formal de iliescu, si au propus sa le controleze).
   VV
   Asa ca nu intimplator tuca s a conectat cu tov turcu, deh!

  • Mihail spune:

   buey emi, tu stergand mosnegii la fund, consideri prin asta ca esti parte din medicina ?
   Tu poti stimula foarte bine prostia, infarctul prostiei !

 27. tudor spune:

  S a ascos tata socru: smecher la curtea de conturi.

  https://ohanesian.wordpress.com/2014/05/22/popa-securist-ilie-sarbu-dosarul-gugulanul-si-crimele-revolutiei-din-1989/

  Popa asta a implinit 65 de ani, s a umplut de bani, a aranjat o pe nulitatea absoluta de fii sa la parlamentul european, l a pus pe gineri su [rim ministru si tot nu se satura!
  Aseara dl tariceanu explica, cu aceeasi morga deja desueta, ca marea problema a pl ului este ca n are doctrina!
  El are, asa ca l a sustinut pe popa la curtea de conturi, chiar daca numirea lui este ilegala.
  Fi-mi ar scarba!

 28. Filip G spune:

  @sorin,
  ”si eu si Filip am vazut zeci de mii de oameni in fundul gol. Am fost mineri, si minerii fac dus la gramada :D
  E cam ca la puscarie doar cu o precizare:
  Minerii se pot apleca in siguranta sa ridice sapunul scapat pe beton (gresie) :)
  De regula toti cand sunt arestati se dau raniti,cand sunt in libertate nu se gandesc la locul racoros unde bolile se agraveaza fura in draci.
  Oprescu e medic stie ce si cum,el e bolnav ,ranit in orgoliu.
  Era un reper pentru lumea medicala,e de inteles cum se incearca reabilitarea…..

 29. Mihail spune:

  @ emi,

  nu ma prea impresioneaza ce a facut Baselu.
  Dar daca tot este sa vorbim despre impricinat, nu si-a trantit dormitor de 500 mp, nu si-a modificat toate vilele statului, nu si-a depasit bugetul Cotroceniului dupa primele 6 luni de mandat.
  A cheltuit cat i s-a dat.
  Nemtzalaul ramane un hotz, un corupt care si-a cumparat cele sapte case(din care una pierduta in instanta) prin coruptie si fals.

  Cat despre odioasa lui sotie, o babatie proasta, care uita ca are peste cinzeci de ani, oribila la aratare, zbarcita si pielea flescaita.
  In plus, un modest profesor de liceu, de provinie.
  Profesional modesta, fara culoare, lipsita de creativitate si cu mari pretentii de frumusete.
  Aiurea…tot o babatie ramane.

  Cu ce este liberala ? doar ca cheltuie banii nostri( NU AI TAI) pentru luxul lor ? Cat despre inteligenta ei…pfaaaafff, straluceste prin prostie.
  Poate tie, care nu esti deloc mobilata intelectual, ti se pare ca o fi un Socrate feminin.
  Stai linistita, sunteti identice(urata si prosta)

 30. tudor spune:

  Cu spuneam, sistemul va sari in apararea lui oprescu.
  Numai ce a venit de la nustiuce congres ciorbea, a intrat pe post la A3, iar a doua zi au devenit publice concluziile, preluate, desigur, de intreaga presa “progresista” si aparatoare de drepturi ale omului.

  Imi amintesc ca acelasi domn ciorbea, in 2014, fiind sesizat si somat sa si exercite o atributie legala mai bine de o luna de zile a refuzat orice raspuns; era singura institutie care putea sesiza CCR pentru neconstitutionalitatea oug cu traseistii.
  Spre rusinea lui, ordonanta a fost ulterior declarata neconstitutionala in integralitatea ei.
  Sa ti fie rusine, ciorbeo!

  In cite cazuri s a mai pronuntat av poporului in 24 de ore?
  Cite mii de sesizari sunt plimbate pe la toate institutiile statului?

  Dincolo de asta, zorit sa execute ordinele baietilor, musiu ciorbea incalca si propria lege.

  In acest moment, nefiind condamnat, oprescu se afla sub autoritatea justitiei; av poporului are dreptul sa controleze conditiile de arest etc, iar daca constatat neregularitati legea spune:
  ” In cazul in care Avocatul Poporului constata ca solutionarea cererii cu care a fost sesizat este de competenta autoritatii judecatoresti, el se poate adresa, dupa caz, ministrului justitiei, Ministerului Public sau presedintelui instantei de judecata, care sunt obligati sa comunice masurile luate.”
  In loc de asta ciorbea iese cu un comunicat public.
  Iar comunicatul respectiv contine concluzii foarte clare si imperative.

  Domnu ciorbeaaaaaa, auzi bre, ce zice legea, cica matale faci doar recomandari :
  ” In exercitarea atributiilor sale, Avocatul Poporului emite recomandari…”
  Iar aia ibligati sa respecte recomandarile au termen 30 de zile, cel putin ( e de ris, dar asa e legea):
  Art. 23
  (1) In cazul in care, in urma cererilor facute, Avocatul Poporului constata ca plangerea persoanei lezate este intemeiata, el va cere in scris autoritatii administratiei publice care a incalcat drepturile acesteia sa reformeze sau sa revoce actul administrativ si sa repare pagubele produse, precum si sa repuna persoana lezata in situatia anterioara.
  (2) Autoritatile publice in cauza vor lua de indata masurile necesare pentru inlaturarea ilegalitatilor constatate, repararea pagubelor si inlaturarea cauzelor care au generat sau au favorizat incalcarea drepturilor persoanei lezate si il vor informa despre aceasta pe Avocatul Poporului.

  Art. 24
  (1) In cazul in care autoritatea administratiei publice sau functionarul public nu inlatura, in termen de 30 de zile de la data sesizarii, ilegalitatile comise, Avocatul Poporului se adreseaza autoritatilor administratiei publice ierarhic superioare, care sunt datoare sa ii comunice, in termen de cel mult 45 de zile, masurile luate.
  (2) Daca autoritatea publica sau functionarul public apartine administratiei publice locale, Avocatul Poporului se adreseaza prefectului. De la data depunerii cererii la prefectul judetului curge un nou termen de 45 de zile.

  … daca nici prefectul nu binevoieste sa faca nimic … se poate adresaa guvernului, daca nici guvernul nu face nimic.. parlamentului.

  Ce poate face parlamentul?
  Legea nu i da nicio competenta in materie.

  Marfa!

  • cris spune:

   correct, minunat: sa moara oprescu, auzi nu vrei sa te duci sa-l omori poate cu mina ta ca sa fii in sfirsit multumit? problema e ca ar fi primit ciorbea vreun ordin????? ce oribil, problema e una de formalitate, atit…meritati intr-adevar oameni care sa va trateze ca pe niste paragrafe, numere, procente….Se face o mizerie fara seaman, se afecteaza dreptul unui om la viatza la o procedura de rutina care clarifica in mai putin de 12 ore daca e o problema reala sau nu, care se face in Romania pentru oricine, care salveaza vieti….dar pentru dumneavoastra si altii important e ca are sau nu dreptul avocatul poporului sa faca nu stiu ce….dreptul unui om la a trai nu e important…. da ciorbea ar trebui sa faca ceva similar de fiecare data cind se intimpla asa ceva, dar sa-l si scuipi cind o face e culmea…

   domnule, hai, e usor, nu e nevoie sa-l impuscati e sufficient sa-i luati insulina, intra in coma imediat si cum nu e de dus la spital ca si in coma ar face nu stiu ce, atunci moare rapid, garantat, in citeva ore….stiti ceva, va doresc ca atunci cind chemati o salvare sa-si puna si aceia indelung intrebarea daca au dreptul legal sau nu, sa vina, sa va duca la spitalul x, sau y, sau sa faca manevra x sau y…..

   • cris spune:

    PS: ba chiar va doresc sa va ceara CV-ul, notele de la granitza, lucrarea de licentza, diploma de la liceu, ca sa vada daca meritati sa fiti dus la un spital, sau nu…. de trait trbuie sa traiasca doar oameni utili societitii, si mai ales cei considrati in birfa strazii ca ‘buni”

  • cris spune:

   sa nu uit: si dupa ce-l omoriti pe oprescu bagati-l pe ciorbea la puscarie ca a indraznit, pe gherasim si pe ceilalti doctori ca la fel nu aveau nici un drept legal sa se pronuntze, etc…..si daca indrazneste cineva sa il trateze pe oprescu, va rog, ca pe bradisteanu dati-i un an de inchisoare pentru favorizarea infractorului…

   la mai mare domnilor, la mai mare….

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Pe mine unul nu ma deranjeaza citusi de putin faptul ca doctorului Oprescu i se asigura asistenta medicala in situatia de arest, dar ma deranjeaza enorm ca lucrul asta se intimpla numai si numai atunci cind e vorba despre politicieni. Oamenilor de rind nu li se aplica acelasi tratament. As fi vrut sa vad isteria asta atunci cind a fost bagata Rarinca la racoare!

    • cris spune:

     a fost discutie destula si legat de rarinca, exagerezi. In ce ma priveste am spus ce cred – drept care mi s-a dat peste bot de catre domnul tudor ca apar o santajista si indraznesc sa am ceva de spus fatza de onorabila doamna stanciu – si de aici are dinsul impresia ca nu as accepta sa nu am dreptate, cum de am indraznit sa nu o scuip pe rarinca in cor cu dinsul, asta e pacatul meu… Ei, al meu sa fie….S-au pronuntzat si altii, si VV, si Tariceanu – in cel din urma chiar s-a dat cu noroi zdravan pentru asta, nu? Dar da as fi vrut sa vad o reactie la fel de majora in cazul acelui om care a murit in fatza unui spital inchis de boc ( eu am vorbit si nici n-am sa uit vreodata) – nu a fost, s-a spus “oricum murea”, si, mai mult, acum sunt unii care considera ca boc, inchizind spitale, nu a omorit oameni ci a revolutionat medicina romaneasca.

     adica te rog spune-i asa ceva despre rarinca lui tudor, nu mie.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Tudor

   exact ce ziceam si eu. Sunt curios acum sa vad cum va raspunde Ciorbea petitiei facute de mine pe 16 septembrie cu referire la taxarea persoanelor fara venit, ce sa vezi… exact pentru asigurari de SA NA TA TE!

 31. tudor spune:

  Filip G spune:
  septembrie 25, 2015 la 9:44 pm
  Era un reper pentru lumea medicala,e de inteles cum se incearca reabilitarea…..

  C’esti copil?
  La ce era oprescu reper, la operat furuncule?
  Ii spuneam odata unui amic medic ca nustiucine s a operat la oprescu.
  Se uita asta ironic la mine: “oprescu mai opereaza?” … “Pai…?” “Ala care ti a spus stie cui a dat banii, nu cine l opereaza. Tu daca esti anesteziat stii cine te a operat?”
  N a fost niciodata vreun mare chirurg.

  Daca va mai amintiti, acum ceva ani a fost chiar un mare scandal cu dosarul lui de profesor universitar.
  Tupeul si sistemul l au scos atunci … dar lumea medicala stie valoarea lui profesionala … fata de marile valori medicale romanesti este zero barat.

  Comisara creatza, serban nicolae, dan iosif si oprescu sunt copiii de suflet ai lui iliescu.

  • Filip G spune:

   Sorin Oprescu a fost directorul Spitalului Universitar.
   Da una e sa operezi oameni si alta e sa operezi in infrastructuri urbane.Se opereaza tot cu bani………..
   Acum in nebunia asta nu ai pe cine da vina,toti cei responsabili sunt de la PSD,doar ”nasu” e de la UNPR.

 32. Kronstadt an der Graft spune:

  Interesant cum mai clocotește comunismul în noi. Învrăjbeala asta pe care o cultivă orice sistem comunist se pare că nu trece decât cu generația următoare, în cel mai bun caz.
  După revoluție ne-am împărțit în două tabere, procomuniști și anticomuniști, cu toate că ai lui Iliescu au făcut tot ce le-a stat în putere să facă mai multe segregații. Acum suntem poporul și politicienii. Doar intensitatea urii a rămas constantă.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Da, asa e, numai ca trebuie vazut de unde provine acesta aversitate: intotdeauna cind exista ura, exista si un motiv intotdeauna real. Ura nu se genereaza niciodata din senin. Nu poti uri o persoana care nu ti-a facut nimic! Nu poti uri o persoana care ti-a facut un rau inconstient! Nu poti uri o persoana care nu te-a afectat timp indelungat prin raul facut constient de el. Ura survine atunci si doar atunci cind cineva iti face rau constient, timp indelungat… si caruia nu ai ce-i face!

  • cris spune:

   au crescut exponential ura, arogantza, stiutot-ismul, noroitul, ipocrizia.

   E incredibil pentru mine ce se intimpla, e barbar. Pentru oricine la ora asta in Romania, la durere precordiala asta se face, il duce ambulantza la spital si se urmareste un algoritm de ingrijire. Cum e posibil sa faci un asemenea circ zile la rind, sa refuzi unui om, oricare e acela, ca procuror, politist sau judecator ceva care nu e refuzat nimanui, cum e posibil sa-i fie unui medic frica sa salveze viatza unui om????? Cum e posibil, dar chiar se ajunge la stilul Pitesti cu daca nu iti omori omul de linga tine esti tu omorit???? Si asta li se pare unora normal???

   E incredibil sa aud atita vaicarit ca aaaa oprescu simuleaza sau ca e tratat special: domnilor, i s-a refuzat ca in ev mediu, ca intr-un lagar de concentrare, bestial, ceva absolut normal, omenesc si ce se face pentru oricine inclusiv pentru dumnealor cei care urla ca e oprescu tratat special si ei vai Doamne nu ar avea parte de asa ceva, daca au nevoie. Se face practic, zilnic de sute si mii de ori…

   Ce mizerie, daca e doctor stie si simuleaza: domnule, daca voia sa faca asta avea insulina la indemina putea sa o lasa la o parte sau sa-si injecteze prea mult, erau obligati sa-l duca urgent la spital…. adica ia mai terminati cu aberatiile. Aaa, si daca e medic prost, ca nu a operat el sau e fiu de securist sau nu stiu ce sa nu fie dus la spital. … Repet ce am mai spus: doresc acelora ca atunci cind cheama ambulantza sa li se ceara CV, diplome, cazierul, actul de nastere, interogatoriu complet cu cine e mama si tata, sa fie mingiiati pe crestet ca li se pare, simuleaza ( ca vorba ceea, durerea e invizibila), si sa li se dea un sut in cur sa stea acasa ca sunt nebuni si au halucinatii…

   lasa Sorin, neomenia altora nu justifica neomenia ta ca individ….Ce raspuns dai unei situatii sau alteia e libertatea ta, e definitia ta ca om deosebit de animal: ai constiintza si capacitatea de a alege, fie si numai ca opinie, ca si cuvint. Ceea ce spui tu reduce oamenii la conditia de turma behainda, ori cu reflexul conditionat al ciinelui de lupta care dresat fiind nu stie sa faca altceva decit sa sfisiie, si nu e o scuza deloc buna….

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Eu unul n-am zis niciodata ca nu trebuie sa i se asigure necesitatile medicale doctorului Oprescu, am zis doar ce vor unii si ceilalti sa faca. Am aratat pe ce se duce lupta. Insa, cind vad cite-un fapt din asta nu pot sa nu-mi aduc aminte enorm de multele cazuri in care nimeni nu misca niciun deget. Ce vrei mai mult decit ca pentru persoanele fara venit pentru accesul la servicii minimale de sanatate (e vorba de pachetul minim, in care in ziua de azi nici nu mai stiu ce dracu se mai include, daca se mai include ceva) cel pe care tu il sustii de multe ori e de parere ca toti trebuie sa plateasca, indiferent de faptul ca ei NU AU VENIT! Despre asta n-ai zis nimic nici macar tu. De-asta zic, daca e egalitate sa fie egalitate, daca nu s-o stim si noi!

    Uite, iti mai dau un caz, care ma revolta in fiecare zi: dosarul transferurilor ilegale, Copos – 3 ani şi 8 luni => a facut 400 de zile si a iesit demult, Gică Popescu – 3 ani şi o lună => e inca in inchisoare! De ce? Pentru ca Copos avea peste 60 de ani, si face o treime din pedeapsa! Gica Popescu, care defapt era a 5-a roata la caruta aia, manipulat de smecheri, face 2 treimi din pedeapsa. Pai de unde si pina unde daca unu care 59 de ani si 11 luni trebuie sa faca cu o treime de pedeapsa mai mult decit unu care are cu o luna in plus? Care logica din lumea asta poate sa justifice porcaria asta? Iti spun tot eu: legile parlamentarilor romani sunt facute de oameni cu predilectie peste 60 de ani.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     NB – cind am zis: “De-asta zic, daca e egalitate sa fie egalitate, daca nu s-o stim si noi!” ma refeream ca daca parlamentarii nu mai vor sa respecte principiul egalitatii in drepturi a tuturor oamenilor… atunci macar sa o scoata naibii din constitutie.

    • Filip G spune:

     Nu uita ca Gica Popescu a platit banii de care a fost acuzat.
     Deci si cu banii dati si cu pedeapsa executata.
     Altii ramand cu banii ,statul platind pentru cazarea acestora sume care depasesc doua salarii minime.
     Si te intrebi retoric:
     E bine sa-i bagam in puscarie si sa mai cheltuim o suma de bani cu acestia.
     In schimb omul cinstit e mai defavorizat decat un infractor.
     Asta o fii calea normala de urmat?
     Eu cred ca nu…….

   • cris spune:

    copos e securist, s-a inconjurat numai de securisti, numai fosti colonei si alte alea au fost directorii lui – asa i-au functionat firmele; probabil si-a suflat intimplator mucii in fasolea altui securist si I s-a atras atentia, I s-a dat o palma dupa ceafa, iar acum s-au impacat…. Adica exact ce spuneam, nu vorbesti de o selectie reala, normala,, ci de selectarea celor care “sunt cu aripa mea de securitate”…. adica nu-ti face griji inclusiv in cazul acestui Silvian Ionescu, tot la asemenea miscari si rearanjari asistam. Si cum din partea mea pedeul in sine functioneaza exact pe acelasi principiu, exact asa va fi si pe mai departe, stat nu de drept ci securist-mafiot.

    Blaga a fost si el fesenist de la bun inceput, din 90, in 93 prefect de Bihor, apoi la directia vamilor, fost mare director la nu stiu ce intreprindere din Bihor pe timpul lui ceasca – si hai ca noi astia mai batrini stim cum se ajungea director de intreprindere, cert membru PCR de frunte – auzi Fillip, daca nu erai comunist cu carnet puteai ajunge macar sef de atelier ca nu-mi aduc aminte la ce nivel se incepea ? Asta, blaga, de la inginer stagiar a devenit director in vreo 6-7 ani, daca vorbim de cariere fulgeratooare la oameni tineri – asa cum a fost si basescu rapid capitan de vaza. S-a mutat la PD dupa cum s-a facut impartirea si ce sa zic a devenit mare om de dreapta…. tac-su lui Anastase ce a fost, tac-su lui Kovesi ce a fost – dar pardon numai oprescu sa plateasca pentru tac-su, anastase e de dreapta si bunaaaaaa si kovesi ioana d’arc. Auzi de ce nu asteapta unii scuze de la securisti de vaza ca basescu????? Pardon, basescu a fost “anti-comunist”, “anti sovietic”, a facut o justie muc si sfirc ( cum crezi ca a formatat un securist un sistem de justitie?) ca fara el raminea saraca justitie bleaga. Ce sa mai zici, oameni de incredere, de dreapta….pe dracu, securistii de stinga si securistii de dreapta.

    • Filip G spune:

     @cris,
     nu am fost membru de partid inainte de 89 si nici dupa.
     Doua lucruri vreau sa iti spun:
     Cei din securitate si-au consolidat pozitiile in spatiu economic dupa 89.
     1 Au avut atat informatia cat si mecanismele economice de partea lor.
     Uneori stau in umbra si la butoane se afla progeniturile.
     2 Daca nu ar face afaceri cu statul si nu ar fi propulsati in pozitii cheie ,nici nu m-ar interesa.Dar atat timp cat capuseaza statul,normal ca deranjeaza.
     Sa revenim la Oprescu.
     Toti cetatenii stiu ca DNA e pus pe fapte mari,tinteste personaje importante care au rasunet in presa si priza la populatie.
     Cum sa te pretezi sa iei comisiune tu personal?
     Sfidarea asta si increderea ca esti un fel de Dumnezeu care decide tot si nimeni nu poate sa-ti faca nimic e un fel de nebunie.Febra banului,febra barbatului trecut de 60 ani care simte nevoia sa se impuna ,
     Azi am vazut cum unii tarani plangeau in piete,au primit amenzi fiindca au vandut must de struguri,aveau voiie sa vanda doar struguri.
     Asta e tara,unora li se permite tot,altora nimic……..

     • cris spune:

      Si ce vrei sa spun Filip, ca e exact aceeasi arogantza si incordat de muschi pe care le vezi in atitea situatii, aceeasi selectivitate imbecila, negativa? Sa te fereasca sfintul de analfabetul ajuns sa aiba putere ca e mai crud decit oricine fatza de cei pe care ii poate calca in picioare si mai slugarnic decit oricine fatza de mai marii lui si acolitii lor.

      Si e o selectie facuta in adins – am mai vorbit despre asta, in lagarele naziste se selectau gardieni dintre prizonieri, asa numitii CAPO: acestia erau mai cruzi, mai mirsavi fatza de prizonieri decit oricine si se gudurau pe linga ofiterii nemti. Cind selectezi permanent asemenea CAPO – ei insisi prizonieri, santajabili, traind cu frica -. si-i faci gardieni la nivelul unei societati, mostenire comunista la noi ( daca iti amintesti acel ordin NKVD in care se specifica foarte clar cum si obiectivul acestei selectii si promovari a mediocritatii, urii, derizoriului) asta se intimpla….

      hai sa-ti amintesc ordinul NKVD:

      http://romania-rusia.info/DirectiveleNKVD.asp

      “44. Se va căuta ca acei care lucrează în diferite funcţii indiferent cât de mici, să fie schimbaţi şi înlocuiţi cu muncitori cu cea mai mică pregătire profesională, necalificaţi.

      45. Trebuie ca la facultăţi să ajungă cu prioritate sau în mod exclusiv, cei ce provin din cele mai joase categorii sociale, cei care nu sunt interesaţi să se perfecţioneze la nivel înalt, ci doar să obţină o diplomă.”

      Desigur vorbeste si despre cum sa distrugi micile gospodarii, mica industrie, adversarii politici – inclusiv prin procese de drept comun. Nu trebuie decit putin modificat, modernizat si vezi ca sunt tehnici care se folosesc si acum….ca lupul isi schimba blana, eventual si-o pune si pe moatze de dreapta ca basescu, dar naravul ba.

      In rest despre ce a facut sau nu oprescu nu ma pronunt, se va vedea, daca este cu adevarat vinovat sau se dorea inlaturarea unui obstacol ca sa existe si un “primarul meu” nu doar “guvernul meu”, ca e o schimbare de trupe secu o reasezare si acolo, sau nu, nu stiu, se va vedea. Nu stiu si sa stii ca e ceva normal sa spui: nu stiu. Nu am cum sa judec asemenea lucruri acum cu doar frinturi de informatii iar eu de birfit, adica de vorbit pe ce nu am informatii ci doar zvonuri, nu birfesc – au, stai asta inseamna ca sprijin psd-ul uitasem, nu inseamna bun simtz ci partinire, ei ma doare in cot, nu am sa renuntz la rezerva si cumpanire ca urla nu stiu cine “pesedistule”. Si nu acesta era subiectul despre am vorbit eu ci atitudinea bestiala fatza de un om, si nu imi pasa ce nume are acel om sau ce pozitie, basescu sa fi fost pe care il detest sincer, as fi spus acelasi lucru.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ cris

      nu stiu daca poti urmari reclame de pe posturi tv romanesti, acu e la moda o reclama de un cretinism cu totul iesit din comun, si faza e ca e platita si din bani de la POSDRU. Zice ceva de genu: daca ai peste 55 de ani si mai poti sa muncesti nu sta acasa, dute si angajeaza-te. Ca si cum lumea puturoasa nu vrea sa munceasca si prefera sa moara de foame. Acelasi gen de mentalitate l-am mai vazut si la alte persoane (nu mai zic despre cine-i vorba ca sa nu deraiem). Chestiunea e ca o seama de indivizi bine conectati la bani de la POSDRU reusesc cu prisosinta sa zapaceasca mintile unor oameni altmiteri aparent normali la cap.

      Eu unul pur si simplu nu reusesc sa inteleg cum poate cineva sa ceara cuiva sa munceasca pe niste bani care nu ajung nici macar pentru costurile pe care o angajare le aduce suplimentar unei persoane (transport, hrana suplimentara, imbracaminte, etc). Singura explicatie plauzibila pe care o vad este ca oamenii care au gindit reclamele se gindesc exclusiv la un singur lucru: sa genereze cu orice pret impozite si taxe la bugetul statului (nu conteaza daca omul angajat fiind ramine la final cu datorii in loc sa ramina cu bani, fiind nevoit ulterior sa faca alte sacrificii pentru a-si plati datoriile).

      Ma-ntreb, oare pe cind se va vrea abrogarea articolului din constitutie care zice ca: Munca fortata e interzisa!

     • Filip G spune:

      Ai dreptate sorine.
      Da reclama e perversa,apare un miner tragand o vaca de lant dupa el.De parca minerul nu ar fi compatibil cu zootehnia. :)
      Ori potrivit legii minerii ies la 45 de ani cu minimul de 20 de ani de subteran.
      Adica ce cauta minerul in ecuatia celor aflati la varsta de 55 de ani?
      Apoi nu trebuie uitat ca sunt programe de disponibilizari,potrivit carora trebuie sa plece mineri din sistem.Acestea sunt parafate cu UE si Banca Mondiala.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     E ciorbea la a3

   • emi spune:

    Mie la urgenta mi s-au cerut 400 de euro pentru un tanar de 17 ani, asadar de ce mi-ar fi mila de un medic care a cerut exact la fel de la oamenii in nevoie si a furat in draci pe farmacie?!?

 33. Filip G spune:

  @sorin,
  sunt curios sa vad cati din parlamentari sunt dispusi sa-si taie craca de sub picioare,votand initiativa lui Tary!
  Populisme ieftine,acum ataci justitia,acum te dai aliatul justitiei.
  http://www.stiripesurse.ro/tariceanu-reactioneaza-la-conflictul-dna-anaf-anunt-despre-prejudiciile-din-dosarele-de-coruptie_968209.html

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Tot atitia citi au votat modificarile alea la codul penal (care trebuiau sa repare cretinitatile existente in codul penal), lege care a fost respinsa de parlament.

 34. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/21388/care-este-lectia-pe-care-o-poate-invata-romania-cum-a-reusit-brazilia-sa-aiba-o-agricultura-profitabila-cu-ajutorul-fermelor-de-familie/
  Azi am citit acest articol interesant.
  ”Statul îi lasă pe acești fermieri să câștige cât mai mult pentru că prin această le permite acestor oameni să iasă din zona asistenței sociale obligatorii (deci un câștig), și le oferă o motivație de a nu mai veni la oraș, riscând să fie prinși în circuitul economiei gri-negre și al infracționalității care aduc cu ele prostituția, traficul de droguri, violența bandelor înarmate pentru combaterea cărora sumele implicate sunt încă și mai mari pentru că pot destabiliza orașul – 81,2% din populația țării locuiește deja în mediul urban (unde înainte de criză, 2007, șomajul era de 9,5%)”
  In Romania lipseste strategia si implementarea ei.
  La noi toti cei care produc sunt taxati cu apelativul ”.evazionistule”
  In Brazilia exista conceptul regim fiscal de tip “social”.
  La noi nici Tary nici Ponta nu-i intereseaza asemenea concepte.
  Cat mai multi cetateni captivi dependenti de socialul aflat in pixul unui functionar……..

 35. mariusmioc spune:

  Revin cu problema românilor din străinătate care după noul cod fiscal vor trebui să plătească asigurări de sănătate în România, din 2016. Am în familie asemenea caz. M-am dus la finanţe şi am întrebat ce se poate face să se evite treaba asta (mă gîndeam la o declaraţie pe proprie răspundere de domiciliu fiscal în străinătate, care să nu necesite anularea cărţii de identitate româneşti cu domiciliul în România) şi mi-au spus că aşteaptă şi ei instrucţiuni.
  Vă cer domnule deputat să faceţi o interpelare la ministrul finanţelor, ca să spună exact procedura de urmat pentru românii din străinătate ca să nu li se ceară să plătească asigurări medicale în România, chiar dacă au încă cărţi de identitate româneşti care specifică domiciliul în România. Răspunsul să-l publicaţi pe saitul dv. ori să mi-l trimiteţi pe adresa de e-mail. Mulţumesc.

  • Draga Marius, cred ca e nevoie de cateva mici modificari la Codul fiscal. Eu nuy mai sunt membru in Comisia de vbuget, PNL m-a inlocuit inca din februarie 2015, astfel incat nu am urmarit indeaproape dezbaterile. Dar sunt cateva chestiuni care trebuie lamurite, inclusive aceasta.

   • mariusmioc spune:

    În calitate de parlamentar, puteţi face interpelări oricărui ministru, chiar dacă nu mai sînteţi membru la comisia de buget-finanţe. Nici măcar de la propriul partid nu trebuie să cereţi aprobare pentru o interpelare. Miniştrii sînt obligaţi să vă răspundă, dacă cunosc eu legea corect.