CA al TvR: încă o victorie a Guvernului tehnocrat

Am prticipat astăzi la întțnirea Comisiilor de cultură ale Parlamentului cu persoanele propuse pentru a face parte din Consiliul de Administrație al TvR. Ceea ce s-a petrecut acolo arătă limpede că bieții candidați au fost siliți să improvizeze, că ei care i-au trimis nu au nicio idee clară despre ce ar trebui făcut acolo. Cu excepția, aș zice, ALDE, care a propus o formulă de insolvență, prin modificarea legii, singura care ar evita executarea silită și ar oferi răgazul restructurării.

Ceea e de-a dreptul hilar este modul în care s-a soluționat chestiunea președintelui director general al Consiiului de Administrație. Potrivit procedurilor el este ales de către membrii Consiliului și, apoi, votat de plenul celor două Camere. Membrii CA, cu scorul de 7-6 au votat drept președinte, pe reprezentntul Guvernului tehnocrat. Cât de tehnocrat este dl George Orbean, reprezentantul Guvernului, puteți constata chiar dvs… Noi nu am reușit să aflăm dacă are sau nu studii universitare…

Votul de mâine din plenul celor două Camere e deschis oricărei opțiuni…

131 Responses to “CA al TvR: încă o victorie a Guvernului tehnocrat”

 1. Kronstadt an der Graft spune:

  Eu încă sunt convins că dacă televiziunea română ar intra sub patronajul moral al Academiei Române, altul ar fi mersul lucrurilor în media. Numai că elitele încurcă șmecherii de ocazie. O nație care nu-și urmează elitele ci și le sufocă, n-are ce căuta în lumea civilizată.

  • epolitikon spune:

   Ma tem ca patronaj moral egal cu zero. De ce nu patronaj cu puteri depline?

   • Chestiunea e ca Guvernul si partidele nu stiu ce vor. Alde a propus o formula rapida de insolventa, cu modif legii, care sa evite executarea silita si crsterea datoriilor. E singura solutie viabila.

  • Tv Romana ar trebui sa intre sub patronajul profesiona al unor oameni care se pricep la economie, nu doar la programe. Si, intr-adevar, trebuie sa adune elite. Uite ce candidat are Guvernul ca presedint, un domn care s-a apucat de facultate la 40 de ani si tocmai la Spiru Haret.

   • epolitikon spune:

    Pe bune? Pai asta inseamna ca au coborat nivelul sub PDL. Zevedei, aia care ducea smantana si ardeiul iute la ciorba de vacuta, facuse facultatea mai devreme inainte sa o puna Boc sefa pe banii de la POSDRU.

    Iar comunistii erau la un cu totul alt nivel, ce sa mai vorbim…

    • Potrivit CV-ului, candidatul, nascut in 1974, a facut un an de Facultate de Foraj in 1993-1994, apoi, doua douazeci de ani, deci la patruzeci de ani, doi ani de Relatii Internationale la Spiru Haret (1993-1995), iar acum este student in anul doi la Facultatea de Istorie.

     • epolitikon spune:

      Dupa ce termina Facultatea de Istorie va fi un candidat serios pentru un post de ambasador intr-o tara cu apa calda.
      Fiti cu ochii pe el, sa vedeti ca s-ar putea sa o nimeresc.

 2. Mihail spune:

  Urmeaza doua tururi de alegeri, probabil ca TVR este inca “interesant”, mai are ceva putere de penetrare.
  Cei care cunosc situatia spun ca TVR este intr-o mare hazna economica, ca sunt exagerat de multi angajati, iar marea lor majoritate nu performeaza deloc.
  Sunt convins ca nu se v-a schimba nimic.

  • epolitikon spune:

   Mihaile, cu putina sustinere politica poti deveni ministrul Educatiei sau al Culturii. Ai tot ce-ti trebuie. O dovedesti practic la 3 postari din 10.
   Eu cred ca vei fi ministrul care “v-a schimba” lucrurile in bine.

 3. Mihai Somanescu spune:

  Fara sa fiu fan al Cristinei Anghel, dar comunicatul asta e jenant. Din ciclul: sa fim si noi servili, fara sa ne-o ceara nimeni: http://www.news.ro/politic-intern/alde-relativizarea-caracterului-criminal-al-miscarii-legionare-de-catre-cristiana-anghel-este-inacceptabila-1922402322462016031915411964

  • Kronstadt an der Graft spune:

   Pe chestiunea asta ar trebui odată pentru totdeauna ca istoricii noștri să facă lumină. Sunt de înțeles evreii că încearcă cu orice preț să nu lase să fie bagatelizate ororile prin care au fost obligați să treacă. Nici un om de pe pământul ăsta n-ar avea dreptul să lase să se întâmple așa ceva. Dar cu respect și cumpătare se pot elimina exagerările. Să nu uităm cât de penetrante au fost mesajele legionare la început, în special în rândul intelectualilor români. Și asta face parte din istoria noastră, nu trebuie s-o trecem cu vederea. Că după o vreme lucrurile au luat-o razna, asta face parte din tristul obicei al omenirii, de a denatura tot ce-i bun. Cum e și creștinismul bunăoară.

  • Eu am avut o pozitie in plenul celor doua Comisii. Am spus ca u putem ignora contributia culturala a unor creatori, pornind de la convingerile lor politice. Nu am vorbit de relativizare, dar o anumita nuantare trebuie sa facem. Folosind aceleasi unitati de masura, pe langa Vintila Horia, Mircea Vulcanescu, Radu Gyr, Haig Acterian, Mircea Eliade ori Emil Cioran, ar trebui sa-i scoatem din biblioteci si pe St Augustin Doinas, Alexandru Paleologu, Ion Caraion, Constantin Noica (colaborator la Glasul patriei), Mihai Sadoveanu etc.etc. Unde ajungem?

   • Mihai Şomănescu spune:

    Multumesc, chiar daca nu sunt din neamul Șoimăreștilor.Inca. Sper sa ma insor cu vreo fiica de-a Anitei si-a lui Tudor Soimaru :)

 4. Mihail spune:

  @ epolitikon,

  Hi-hi-hi, daca totul tine doar de o “liniuta” amplasata eronat, atunci fie, vreau ministru. :D
  ….sa-mi spui, dupa ce ma pun astia la Cultura, ce pofteste inima ta, cum ma revansez fata de tine.

 5. cris spune:

  Bizdicurile guvernului technocrat sunt multe si … tehnocrate. A aparut raportul corpului de control al lui Ciolos asupra a ce s-a intimplat la Colectiv.

  Acum doua saptamini deja am citit pozitia lui Arafat. http://www.stiripesurse.ro/raed-arafat-face-dezvaluiri-despre-noaptea-tragediei-din-colectiv_985642.html L-am citit pe indelete atunci – de prezentat in media cum se prezinta gogoritza asta guvernamentala de acum nici vorba, asa incit probabil a trecut neobservat.

  Arafat se exprima pe un model numit root cause analysis, analiza cauzelor radacina, un proces de analiza a calitatii si reformulare a proceselor folosit in toata lumea occidentala si toate domeniile inca din anii ’60. Adica 1. punctual cauzele ( situatie, oameni, echipament, proces, management), 2 mereu intrebarea DE CE la fiecare problema 3.solutii, cum resetezi proces, echipament, management, cum redistribui oamenii, ce anume din ce s-a facut bun poate deveni standard de practica.

  In orice situatie de urgentza colectiva dar si in situatiile zilnice in medicina sunt probleme neprevazute sau de asemenea dimensiuni incit sistemul raspunde, dar nu optimal, atunci se fac asemenea analize absolut firesc, fara a da in cap cuiva, cu scopul de a imbunatati un raspuns si a fi pregatit mai bine. Iar Colectiv a fost o situatie fara precedent in Romania – ar fi fost o provocare majora si pentru sisteme de urgentza mult mai pricopsite.

  • cris spune:

   Raportul technocrat este o ciorba, limbaj lemnos si un scop clar: infierarea proletara cu amestec de adevar si aberatii. Poate ca atrage atentia, e mai usor de citit si isi atinge tinta dar din partea mea, mi-a facut greatza, atit e de troglodit si mucegait. Nu disput ca o fi pe placul facebookului, scandalagiilor sau pur si simplu celor care nu stiu nimic dar judeca pe oricine – de gustibus . http://www.gandul.info/stiri/raport-colectiv-interventia-de-urgenta-a-fost-necoordonata-cu-elemente-de-improvizatie-mecanismul-de-protectie-civila-al-ue-nu-a-fost-activat-desi-era-aplicabil-15134791

   ( culmea prostiei arogante birocratice din partea mea, se reproseaza ca s-a “improvizat” – da domnule, in situatii neprevazute te adaptezi, creezi, pe loc, in anume limite dictate de comandamentul nostru de baza “primum non nocere”. E marca unui medic bun… Cind un om abia respira ca are pneumothorax si tu n-ai un ac potrivit la indemina ii bagi si un tub gol de pix in piept ca altfel crapa. Daca nu respira ca are ceva in git iei si cutitul de bucatarie si-i faci o gaura sub cricoid si pui ce tub gasesti la indemina in gitul omului, ca altfel crapa, Are nevoie de resuscitare si nu ai scindura care se pune obisnuit in pat sub pacient la resuscitare il pui pe jos. Asta inseamna a improviza. Asistentele de la maternitate care au coborit si au salvat vieti au improvizat, trebuia sa stea sa se uite probabil. Ce fac medicii intr-o situatie fara precedent? asteapta sa treaca zile ca sa reactioneze ca nu exista inca regulamente pe potriva si hirtii? Primum non nocere: pe de alta parte nu bagi oameni in camere hiperbare cum s-a reprosat celor de la Urgentza, cind nu ai medicii si tehnicienii pregatiti inca pentru asa ceva si nici nu se potriveste in cazuri de arsuri masive, acut, nicaieri in lume, si nici nu-i transporti de-a valma ca asa ti s-a trezit tie ca altundeva ar fi ingrijiti mai bine cind sunt instabili.

   In final as pune niste intrebari de bun simt si tradus pe limba lor, ca pe cea a profesionistului nu o pricep: cit tupeu pot sa aiba sa chibitzeze la 18 minute timp in care nu s-a stat ci erau deja ambulantze trimise, cind ministerul dumnealor al sanatatii si acela de agricultura se fac de ris de 8 saptamini incoace intr-o urgentza ca cea cu bebelusii cu sindrom hemolitic uremic? Nu le crapa obrazul de rusine ca au trecut nu 18 minute ci saptamini pina au cuvintat niste masuri de precautie cit de cit pentru populatie, si acelea rastit si insultator?, ca au trecut saptamini in care nu au comunicat spitalelelor ca au chiturile diagnostice la Cantacuzino si nu le-au distribuit cind asta trebuia facut din prima clipa? Ca nu au alertat liniile de ajutor europene, ECDC-ul la timp? (asta nu s-a vazut nu-I asa? primul copil a murit pe 31 ianuarie abia pe 17 februarie domnul ministru spune ca a alertat CDC-ul European) Nu le crapa obrazul de rusine ca n-au adunat probele asa cum scrie la carte si ca nici pina acum nu au macar o urma de raspuns? .

   Problema – nu stiu de ce in raportul asta la Colectiv ca musca-n lapte, e sa angajeze fiecare spital un epidemiolog (????) – hai siktir. Ei nu, propun sa se dea afara Arafat si in schimb domnul Achimas dupa mediocritatea de reactie avuta cu niste copii extrem de bolnavi sa fie culmea tehnocratiei.

   • Mihail spune:

    Am “citit” in raport ca marea majoritate a victimelor de la Colectiv, au ajuns la spitale prin mijloace proprii, nu cu ambulantele.
    Tot acolo se spune ca au fost ambulante intoarse din drum, trimise intr-o alta directie, sau refuzate.
    Nu am absolut nicio intentie ca sa-l critic pe Arafat, in definitiv nu poate controla absolut totul.

    • cris spune:

     sistemul de urgentza, 112 in Europa, este system de stat coordonat, ambulantele particulare nu fac parte din acesta – si nu doar in Romania sau Europa, nici in State. Sunt si diferite grade de asistentza pe care le poate oferi o ambulantza – cu ambulantele particulare din Romania eu m-am lamurit personal, si prefer sa nu discut. Anbulantele particulare oriunde transporta pacienti sa zic greu de transportat dar fara urgentza la o vizita medicala sau un spital, pot transporta de la spital acasa, intre spitale, dar nu sunt parte a sistemelor de tip EMT aici sau ISU in Romania si nici nu sunt dotate pentru asemenea cazuri de mare urgentza, adica daca transporti pacientul cu masina particulara sau cu o asemenea ambulantza, singura diferentza e de confort de pilda pentru pacienti care au un picior rupt, pareza, si au nevoie de targa sau carucior care nu incap intr-o masina obisnuita. E vorba si de norme de sigurantza pacientului si aici nu intru in detalii ca nu mai termin pina mine – acel primum non nocere despre care am vorbit mai sus.

     Rolul particularilor e ca degajeaza sistemul coordonat de urgentze de cazurile mai simple. De asta nu aveau ce sa caute sa se substituie ambulantelor din cadrul ISU, dar puteau sa ajute raspunzind altor apeluri – caci dincolo de Colectiv care a blocat vreo 60 de ambulantze sa stii ca au fost si altii in tot Bucurestiul care aveau nevoie de asistentza. Cei care s-au dus cu transport personal erau stabili si transportabili cu masina particulara la prima triere, cea de pe teren – asa e in urgentze, exista inclusive un system de triere pe niveluri de gravitate.

     hai sa o spun in vorbele tuturor decanilor de UMF din 2012, ca sa intelegi ca nu e vorba si nu trebuie sa fie vorba de o concurentza si nici de un amestec otova al celor doua sisteme:

     “Ca membri ai unei comunităţi implicate direct în activitatea de urgenţă, suntem martori ai eficienţei sistemului actual integrat de urgenţă, care funcţionează în baza legislaţiei în vigoare, şi recomandăm conservarea realizărilor şi dezvoltarea lui pe baza experienţei pozitive înregistrate în România. Suntem deschişi şi încurajăm dezvoltarea asistenţei medicale private în România, dar nu recomandăm ca urgenţa majoră să fie obiect al concurenţei pe piaţa serviciilor de sănătate, întrucât aduce deservicii imense siguranţei pacientului”,

     Sistemele ISU si particular trebuie sa fie complementare, cu cel particular degajind pe cel de urgentza.

     • Mihail spune:

      prin ’95-’96, l-am “prins pe Arafat la Targul Mures. Am mers acolo, dupa o prietena medic, care se afla la o speciazilizare pt. medicina de urgenta.
      In acei ani, Arafat incerca promovarea de medici de urgenta, instruirea lor. Baiat destept.
      Cu aceasta ocazie, foarte amabil si politicos, m-a insotit prin “baraca” de urgente, care era in curtea spitalului. Mi-a explicat si de ce acolo si nu la Iasi, Bucuresti, Cluj etc.
      Pur si simplu, ceilalti nu au vrut.
      Apoi, am mers impreuna in centrul orasului unde era o expozitie cu dotarea lor.
      Atunci mi-a explicat ce doreste sa faca, cum functioneaza, defapt, sistemul SMURD, care este strategia in cazul unui accident. Cum ajunge mai intai o masina mica, sau o motocicleta cu doi paramedici, apoi dupa ei soseste “alaiul” specific.
      Atunci(’95-’96) erau doar povesti, acum nu pot decat sa remarc ca tot ce mi-a povestit mie atunci, functioneaza !

      PS: tot atunci imi povestea despre “112″, despre acest numar unic si utilitatea lui. La Tg. Mures avea niste ambulante si masini de pompieri vechi, insa functionale. Erau donate de catre prietenul lui, care era Primarul Parisului.

     • cris spune:

      E un sistem complex cel de urgentza, si nu se opreste la sistemul ISU – de cite ori am spus ca nu aterizezi elicopterele in poitata porcului ci trebuie sa ai corespunzator ca prganizare urgentza din spitale?

      Vorbesc de pilda despre “plan alb”, ca de ce nu e plan alb? Uite, asta inseamna de fapt cum raspunzi, te organizezi in spital si interspitalicesc in caz de catastrofa…. Da, dar aici asta e ceva zilnic, sa comunici cite locuri ai, sa muti pacientii din ATI in step down, de acolo in telemetrie, sau sa externezi, sa comunice spitalele cu ambulantza, etc – nu am garda fara asa ceva. Saptamina trecuta a fost camera de urgentza plina ochi, timpul de asteptare de 8 ore, spitalul plin ochi – am intrat in bypass, adica s-a comunicat ambulantei ca nu putem primi pacienti o vreme – s-au facut mutari, s-a externat, s-a degajat ER-ul, s-a comunicat ca am iesit din bypass. Si nu a fost vreo urgentza majora, vreo catastrofa, e ceva normal.

      Planul alb e doar o augmentare a ceva ce se face zilnic… ori acest ceva zilnic nu se face in Romania, ca nu exista un alt creier corespunzator celui lui Arafat sa fi organizat partea asta apropos de spitale….. Ce s-a facut a fost acel program pilot care include acest tip de comunicare pe infarct, a facut-o Banicioiu cu Sandesc si bravo lor – ei nu bravo lor, ci hai sa-l dam afara. Costa, dar mai bine sa bagam bani cu nemiluita in interceptari si altele asemenea, in stropitorile lui Iohannis si flotile prezidentiale. ( Citi ani I-au trebuit si ii trebuie lui Arafat sa organizeze sau sa obtina cea mai mica imbunatatire? – si cum pocneste doamna Kovesi din degete si se baga milioane in hachitele dumneaei…. OF)

      Bref: tinind cont de lipsurile de personal, de tehnica, de lacunele de organizare din Romania – care nu tin de Arafat, ca nu e el singurul sa faca tot in medicina, oamenii s-au descurcat extraordinar in cazul Colectiv. Au improvizat, au gasit caile sa comunice, sa rezolve. Din partea mea, ca profesionist, om si de medicina si de organizare in medicina, colegii mei din Romania apropos de cum s-au comportat la Colectiv merita tot respectul si mai ales suportul sa poata face mai mult. In situatia asta vin niste birocrati cretini, pardon, tehnocrati, sa-i ia la palme in loc sa se gindeasca la ce anume facilitate trebuie create ca sa se descurce mai bine, sa mai puna gaz pe foc, sa mai arunce cu ceva mizerie… si in schimb sa tot scuze timpeniile facute de ministere apropos de bebelusii cu HUS. E noaptea mintii, bolsevism cretin exaltat… si pe astia ii numiti tehnocrati?????

   • Esti tare, imi place cum combati! Culmea tehnocratiei nu e Achimas, ci Orbean, presedintele director general al Televiziunii.

    • cris spune:

     Pai hai sa facem concurs, dar sa stiti ca va fi foarte strins: pe cine sa alegi pe locul unu: propunerile gen Gusseth sau domnul sconcs in chilotei? Pe Pruna, Dincu, Achimas, Irimescu, Orbean? Si daca acesta e prototip de “guvernul meu” realizeaza cineva ce poate urma? Nu, si nici nu intereseaza, e suficient sa ai DNA si ascultari si “tehnocrati” asta isi doreste facebookul, asta isi doreste presedintele, e bine….

     • Actiunea de discreditare a institutiilor pare a fi meticulos aplicata. Ajung sa cred ca pana si alcatuirea grupului de reforma (asa-zis) de la Uniunea Scriitorilor e parte a unui asemenea plan.

     • cris spune:

      nu cred ca ni se pare; dupa ce am citit pe indelete metoda inventata de Erich Milke, de descompunere, a indivizilor, pozitiilor lor sociale, organizatiilor si chiar institutiilor, cu atit mai mult nu cred ca ni se pare. Asemenea metode sunt cunoscute si aplicate de cei facind parte din sisteme similare cu cel de care apartinea Milke. Si sa stiti ca se foloseste, intr-o mult mai decenta masura si in vest, acolo i se spune spin, si un individ care promoveaza asa ceva “spin master”, cel care pune in miscare mecanismele care sa distruga un om neconvenabil intr-o pozitie sau o organizatie, cel care invirteste (spin) informatie, oameni, mecanisme.

  • Colecgtiv a fost folosit ca rafuiala politica si, in subsidiar, ca un mod de a mai incasa bani la stat prin revizuirea tuturor certificatelor.

 6. Mihail spune:

  By Kamikaze:

  “Cum recunoști teroristul din cartierul tău:

  - mănâncă mai puțină shaorma decât un român obișnuit;

  - încă un indiciu că nu e român: îl poți tortura lăsându-l o săptămână într-o cameră cu televizorul blocat pe KanalD;

  - nu parchează niciodată pe trotuar. Covorul;

  - nu îl ia SMURD-ul după masa de Paște. Logic!

  - nu e la curent cu ultimele descoperiri ale lui Arsenie Boca în domeniul medicinei; dacă ar ști că himenul se reface prin rugăciune, poate nu ar mai arunca cu pietre în păcătoase. “

 7. Mihail spune:

  Un sondaj publicat în revista Sinteza, arată cine este intelectualul pe care românii îl preferă.

  Potrivit sondajului, 50% dintre români spun că există un intelectual pe care îl admiră, fără să îl numească.
  Victor Ponta s-a situat pe primul loc cu 6%, urmat de C.V Tudor cu 4%, fiind la egalitate cu Klaus Iohannis și Andrei Pleșu. 3% din repondenți îl consideră pe Traian Băsescu un intelectual pe care îl admiră. Totodată, 3% dintre români l-au dat exemplu pe Mihai Eminescu.
  Doar 2% au obținut Nicolae Iorga, Dan Puric, C.P. Tăriceanu și Emil Cioran, pe când Ion Țiriac, Adrian Păunescu, Emil Hurezeanu, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici și Mircea Diaconu sunt admirați de 1% din respondeți.
  Sondajul mai relevă că 29% au dat alt răspuns, 12% nu știu, iar 6% nu au răspuns.
  Sondajul a fost realizat de IRES, în perioada 10-11 martie 2016, pe un eșantion reprezentativ pentru populația adultă din mediul urban din România. Studiul a fost realizat prin metoda CATI.

 8. Mihail spune:

  Senatorul Dumitru Pelican a afirmat luni ca nu este dispus „sa-i care nici mapa, nici geanta” copresedintelui ALDE Calin Popescu-Tariceanu:

  (fragment)
  “Nu stateam la mana dlui Tariceanu pentru ca in acest partid nu mai poti sa construiesti nimic decat cultul personalitatii propriei sale persoane. Nu ma regaseam in ALDE — greseli impardonabile si negocierile cu PSD — si cu acea demisie a secretarilor de stat. (…) Acesta este dl Tariceanu, se iubeste prea mult pe sine, e foarte pretios, narcisismul este intr-adevar o problema” .

  Restul aici:

  http://www.aktual24.ro/pelican-da-din-casa-il-face-zob-pe-tariceanu-ii-plac-mult-functiile-ii-plac-foarte-mult-laudele/

 9. Mihail spune:

  @ Adam Mares,

  Iti marturisesc, ca usor rautacios, m-am gandit ca undeva mai jos dau eu si de armean.
  …Dar nimic.
  De unde, tragem concluzia ca nu “exista”.
  Cel mai tare este ca Ponta este peste clasa de intelectuali din Romanica, iar alaturi de el, este…Baselu.
  Iti dai seama ce popor avem ???

 10. Mihail spune:

  In sfarsit, Prima Nevasta(aia care s-a invartit de doua case prin fals) s-a imbracat corect:

  http://www.stiripesurse.ro/foto-inutele-cu-care-carmen-iohannis-a-impresionat-in-turcia_987646.html

 11. emi spune:

  Stiu ca e lung, dar aici Gregg Braden prezinta intr-un mod interesant mesajele ramase de la stramosi, de ce au fost construite piramidele, si ce incearca de fapt sa ne invete Iisus Hristos: cum poti trece impreuna cu corpul fizic dintr-o dimensiune in alta. Sansa generatiei noastre este ca traim vremuri in care intreg Pamantul se transforma. Incercati sa vedeti acest film prima data fara sa il judecati, doar vedeti-l pana la capat, vorbeste un om care incearca sa impace stiinta cu spiritualitatea intr-un mod genial:
  https://www.youtube.com/watch?v=tajzjChSk04

  • Mihail spune:

   @ Adam Mares,

   macar am la dispozitie patratelul la, unde pot sa spun ca nu-mi plac candidatii.
   Ei, daca ar fi fost un patratel si la alegerile sasalaului….

   Sunt tot in Moldova, aici poporul are orgasme multiple deoarece poporul va vota Presedintele. Le-am explicat, pe unde am fost, ce ar putea sa insemne asta, ca nu-i nicio sfaraiala, ca vor avea la randul lor certuri vesnice intre Presedinte si Premier. Noi avem o experienta de 26 de ani.

  • Romanii care nu voteaza n-or sa pateasca nimic pentru ca propunerea n-o sa treaca la Camera Dep.

 12. Mihail spune:

  Pe principiul(stiut!) ca orice armean este din start intelectual, Florin Ghiulbenghian…este intelectual.
  Axioma enuntata ieri de catre celalalt armean, pe nume Vosganian.
  Revenind la Florin Ghiulbenghian este intelectual pentru ca scrie. La DNA !

  :D

 13. cris spune:

  @ VV

  In fond Orbean e cel putin al treilea de acest tip promovat in functie. Au vrut un ministru al sanatatii care nu si-a terminat macar rezidentiatul si la justitie o doamna Gusseth care nu ca e electronist dar nu are notiuni de baza de stat de drept. E deja un pattern, nu un accident. Si oricum nu e nici macar specific tehnocratiei, e doar ceva ajuns la apogeu acum dar copt de multi ani.

  Daca va aduceti aminte, in fond promovarea de oameni fara studii in pozitie de sef si discreditarea si eliminarea celor competenti e specificata in ordinul NKVD 003/047 – elaborata de Beria. E metoda si are un scop mai extins decit cel imediat de promovare a unor acoliti. O periem putin, o modernizam putin si o folosim….E ceva vechi? Nooo, vedeti mai jos cum a inflorit in Germania democrata de pilda. Si totul se reutilizeaza si perfectioneaza in aceste domenii, ca experientza, nimic nu se pierde. Metodele sunt prezentate pe larg in Stasiland – Credeti ca in Securistan se poarta altceva?

  As pune alaturi ceva ce am scris altundeva in decembrie 2015, si de completare un text recent de pe Cotidianul.

 14. Adam Mares spune:

  Cică Onțanu a fost denunțat de Borcea.

 15. cris spune:

  Metoda Putrefactiei – Zersetzung

  folosita de STASI:

  In ce priveste distrugerea unor persoane considerate ostile “statului”, la nivel psihosocial metoda a fost dezvoltata si ultraperfectionata de STASI – se numeste Zersetzung (descompunere, putrefactie). – directiva STASI 1/76 (Richtlinie Nr. 1/76 zur Entwicklung und Bearbeitung Operativer Vorgänge, capitolul 2.6. Die Anwendung von Maßnahmen der Zersetzung – dezvoltarea si prelucrarea proceselor operative, folosirea masurilor de descompunere) creata de Erich Mielke – recrutat de NKVD in anii ’30 si apoi seful STASI timp de 30 de ani, numit si maestrul fricii, Meister der Angst.

  Metodele, daca le privesti concret si in detaliu te ingrozesc, inclusiv prin similitudinile cu ce se intampla acum in Romania: a cauta in viata personala a oamenilor si a arunca pe piata lucruri legate de intimitate de pilda e metoda STASI de Putrefactie. Metodele lor includeau supravegherea si a face pe respectivii sa stie ca sunt supravegheati, incoltiti, raspandirea de minciuni credibile referitor la caracterul ori activitatea acestora profesionala, angrenarea colaboratorilor neoficiali privati dar si din media in a asasina credibilitatea unei persoane, prezentarea lor insistenta ca fiind nebuni. Vorbeste desigur si despre colaboratorii acoperiti (Inoffizielle Mitarbeiter, colaboratori neoficiali) dar si despre alte aspecte. (Gasiti multe asemenea exemplificari in Stasiland scrisa de Anna Funder.) Dar ca sa ma limitez la textul oficial al directivei respective:

  “Metodele aprobate de descompunere/putrefactie sunt:

  – discreditarea sistematica a reputatiei prin raspandirea de afirmatii adevarate, verificabile amestecate cu afirmatii gresite dar credibile, dificil de negat, derogatorii

  – organizarea sistematica de situatii la locul muncii care sa puna persoana in pozitia de dezastru profesional si social care distruge implicit increderea in sine a respectivului

  – distrugerea sistematica a increderii si persoanelor associate cu anume idealuri, cu imaginea de model si crearea indoielii permanente si din unghi personal

  – crearea lipsei de incredere, a suspiciunii in grupuri si organizatii

  – crearea, exploatarea si intarirea rivalitatii in grupuri si organizatii prin exploatarea slabiciunii unora dintre membrii acestora

  – grupurile si organizatiile trebuie sa fie permanent ocupate cu problemele lor interne pentru a stopa actiunile lor spre exterior (…)”

  Traducerea in engleza a directivei mai jos

  http://hazelpress.org/stasi-directive-zersetzung/4585259471

  • cris spune:

   Complementar cu aceasta:

   “Inteligenţa acestor bolnavi nu funcţionează decât în sensul pasiunii lor; ideile lor mici, strâmte, minuţioase nu-i împiedică a se crede oameni capabili şi buni la orice. Mulţi dintre ei au ochii la pândă, geloşi, nu pierd un cuvânt, un gest al persoanelor ce-i înconjoară pentru a putea găsi un subiect de critică sau de plângere. Împinşi de caracterul lor răutăcios, simt necesitatea absolută de a contraria sau ataca pe cineva.

   Sunt foarte abili în a se face consideraţi ca victime, reclamând neîncetat răutăţi sau acţiuni împotriva persoanei lor deşi realitatea susţine contrariul! Ei sunt într-o contrazicere perpetuă între vorbele şi actele lor. ”

   http://www.cotidianul.ro/nebunia-morala-ca-pericol-social-277801/

   Genial Mina Monovici, dar nu cred ca se astepta ca selectarea si promovarea unor asemenea personaje si completarea distrugerii unei societati prin eliminarea normalitatii si unei scari reale a valorilor in favoarea haosului pretins competent sa devina “politica de stat”.

  • Mai ales ultima chestie e tare de tot.

 16. Mihail spune:

  Atunci cand armenii e intelectuali:

  Crin Antonescu, fost lider al PNL, a comentat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, denunțul făcut împotriva sa la DNA de Florin Ghiulbenghian.

  “Eu am avut o atitudine reținută și la denunțul la fel de mincinos al doamnei Măgureanu, sau Petre, sau cum o cheamă. Acum înțeleg că acest denunț aparține domnului Ghiulbenghian, care ori suferă de vreo boală psihică, ori este manevrat din spate.
  Toate aceste acuzații sunt fatasmagorii complete. Bineînțeles că nu am acordat niciodată nimic ilegal, nu am avut cunoștință de dosare penale deschise pe numele meu, nu am avut negocieri cu Traian Băsescu”, a declarat Crin Antonescu care a ținut să sublinieze și câteva elemente care “arată cât de penibilă este această poveste”.
  “Când am încheiat această așa zisă pace? În 2007. Puteți să verificați, pe arhive, dacă din 2007 până în 2008 am tăcut. Vă aduc aminte că nu, că am avut activitate intensă.
  Mi se pare ușor comic. Eu nu l-am cunoscut niciodată pe acest om (Ghiulbenghian – n.red.), nu l-am văzut niciodată, dar asta contează mai puțin. Cert este că vorbim despre o aberație cap-coadă.
  Eu m-am retras din viața pubică în anul 2014 și această aberație produsă astăzi nu are niciun soi de adevăr. Devine interesant de aflat cine îi împinge pe acești oameni de la spate. Nu că nu am negociat, nu am avut un moment de pace cu Traian Băsescu”, a adăugat Crin Antonescu.

 17. Mihail spune:

  Spre satisfactia lui epolitikon(chestia aia blonda, cu capul gol) trebuie sa fiu, din nou “basist”.
  Sunt basist, deci exist :D :

  “Mafia şpăguitorilor a devenit mafia denunţătorilor! Spre deliciul opiniei publice şi veselia DNA care poate aresta cel puţin câte un politician pe zi. Pun o singură întrebare şefei DNA: cum facem să recuperăm totuşi miliardele de la cei care le-au furat, în condiţiile în care procurorii le oferă imunitate totală? Mai clar, astăzi în România un mafiot care denunţă un om politic rămâne liber şi cu banii la el!”, a scris Băsescu joi pe Facebook

  • cris spune:

   Desigur, e dupa principiul bine cunoscut ca basescu minte si cind spune adevarul: problema e ca dumnealui care vorbeste e beneficiar direct sau ca sef al pdl si candidat la presidentie…. tocmai al acestor bani…

   In fine, asta cu microsoftul nu ma mira. Din partea mea e o farsa si am spus-o de la inceput, de pe timpul la care altii spuneau ca uite ce viteaz si curat e DNA. Mi-au parut niste pioni, mai colorati (ca si udrea de altfel) care sa atraga atentia la circ si destinati sa scape bine si cu banii la ei, dar in acest timp sa atraga alte nume in galeata de zoaie, selectiv desigur, adica blaga, basescu si altii asemenea sa ramina neatinsi in schimb sa se elimine de pe scena publica alte nume ale opozantilor. Mi s-a spus: ai rabdare ca le vine rindul si lui blaga, basescu, etc… Se vede. A fost de folos la timpul respectiv – caci tot in plina campanie s-a derulat minunea asta. Probabil are si un folos ulterior pentru basescu – mai joaca o data cartea cu martirul haituit de nenororcita de justitie si mare aparator de valori pe care altfel scuipa de zor, ca atunci cind a fost ales presedinte prima data; din partea mea as spune ca e un cabotin sinistru, dar din punct de vedere propaganda sunt multi care inghit pe nemestecate asemenea nazbitii.

   Scuze, si de partea circului cu procesele, si de partea circului cu basescu & co, e ceva mediocru si ridicol, alt comentariu nu merita.

  • cris spune:

   Am in schimb o nedumerire. Inteleg ca Iohannis a aprobat iar moscheea din Bucuresti in buna relatie cu Erdogan….Pai nu vad nimic in presa, cum, niciun scandal?, parca acum ceva luni era plin de “ponta turcitul”. Iohannis turcitul nu e? Pai nu era “cea mai mare moschee din Europa”?Unde sunt M10, revista 22, domnul Djuvara, campanie in presa cu “iohannis si-a reparat genunchiul in Turcia si de aia face moschee” (LOL), “iohannis vinde tara turciei”, nimic? Nu a pierdut niciun like pe facebook ca la faptul ca “a aparat a3″? – pai acum ceva luni au fost manifestatii, facebook, porci si altele asemenea. A scazut brusc civismul? Basescu al tau, nimic nimic? – doar zicea ca sa aiba grija sa faca moschee numai la schimb cu export de oi…

   spre amintire ceva stil macovei: https://www.mzece.ro/in-loc-sa-si-prezinte-demisia-ponta-promite-moschei/ “De aceea, partidul M10 consideră inițiativa guvernului condus indirect din Turcia de primul bolnav al țării, pe cât de populistă, pe atât de iresponsabilă. Îi cerem lui Victor Ponta să nu mai instrumentalizeze sensibilitățile cetățenilor români, indiferent de etnie și religie, pentru a-și masca fuga de justiție și guvernarea catastrofală. De la Victor Ponta nu mai așteaptă nimeni idei sau inițiative, ci un singur lucru: demisia.” ?????? lui Iohannis nu-i cer demisia??????

   Poate mi-a scapat mie… si ma luminezi :)

   • Kronstadt an der Graft spune:

    Chestia cu moscheea este chiar de ocară. Adică aga Erdogan ne permite să ne construim un coteț cu beculețe cu pretenții de capelă și o pensiune pentru eventualii rătăciți prin Istambul, iar noi trebuie să-i permitem să facă a nu știu câta mărime de moscheie din lume? Pardon, n-au decât să-i dea voie turcului să-și facă și el o pensiune cu un minaret mai modest acolo și mai vorbim. După cum văd că se mișcă treburile în Europa n-ar fi exclus să apară serioase tensiuni legate de musulmanii ajunși printre creștini. Că asta urmăresc cascadorii musulmani care se aruncă în aer prin cele aglomerări nu știu, dar efectul va fi apariția unor mișcări ale radicalilor creștini sau postcreștini care se vor lăsa cu dărâmături și fugăriri.

    • cris spune:

     Uite ca nu a murit civismul….bine ca raspunzi tu :)

     Nu despre nu stiu ce cea mai mare moschee e vorba in ce spun eu. Repet, cea mai mare din Europa este linga Roma 12.000 de locuri mi se pare. Daca nu stii in septembrie 2015 s-a deschis o moschee de 10.000 de locuri la Moscova, Londra are mai multe intre 7000 si 10.000 de locuri – ultima cu 10.000 construita prin anii 2005 cred. Cea din Bucuresti trebuie sa aiba doar 1.200 de locuri ( ok? basescu a facut garagatza atunci cu moscheea cea mai mare din Europa si cu nenorocitul de ponta desi el isi daduse acordul, nu e nici macar cea mai mare din Balcani – aceea e la Tirana, dar s-au inghitit pe nemestecate timpeniile lui si in loc sa fie o discutie serioasa, a fost doar inca o manipulare si lupta politica – ia de la basescu, nu?)

     ce intrebam eu e unde e civismul acela exacerbat cu ponta turcitul de acum citeva luni, de pe toate canalele trompeta basiste? Mucles? Nu se poate,…. Vorbeam de propaganda jalnica, ciuma acum ceva luni cu ponta – care nu el a semnat de fapt ci basescu, si muma tacuta si ingaduitoare cu Iohannis acum. Vorbeam de manipulare si praf aruncat in ochi la momente opportune… Din partea mea e penibil si cusut cu odgonul portocaliu, dar nu conteaza.

    • cris spune:

     mai vrei o mostra de manipulare?: brinza de la Bradet e infestata asa s-a zis din italia si hau, hau hau madam man il ia la palme pe bietul om de la Bradet. Ce spuneam? ca trebuie vazut pe firul epidemiologic unde anume a fost infestarea, ca poate sa fie oriunde de la vaca la fabrica la ambalare la vinzare la frigiderul omului?

     “Eu nu ma grăbesc să spun că Brădet e de vină, aşa cum au făcut autorităţile. Vom vedea dacă brânza a fost infestată din fabrică, dacă a fost infestată în timpul trasportului sau dacă infestarea a avut loc în depozit ori în magazin pentru că, teoretic, se putea oriunde, fiindcă brânza era în burduf, nu avea un ambalaj propriu-zis”

     http://adevarul.ro/locale/pitesti/exclusiv-tatal-bebelusului-shu-itlalia-sotia-copilul-fost-infestata-aceleasi-tulpini-ecoli-gasite-branza-cere-despagubiri-1_56f538e05ab6550cb83828f1/index.html

     Aha, era brinza vrac, ba si depozitata Dumnezeu stie unde si transportata international…. ne-am lamurit…. sunt 2 luni de la primul copil care a murit si ministerele tehnocrate o bijbiie, dar ce sa spun 18 minute la Colectiv e crima.

     Sincer, nu mai pot, o sa iau o pauza probabil. Daca mai citesc stiri din presa “independenta” de mare “veridicitate” si “comunicate competente” de la basescu iohannis si ciolosenii din guvern o sa incep sa vars de atita propaganda penibila. Ma stradui sa rezist – in genere rezist sa vad destula mizerie si destule aberatii. Circul nu poate fi un substitut de competentza si informatie solida, dar in Romania orice e cu putintza dupa cum bate vintul si cum se modeleaza interesele de moment, si mai ales se poate EVIDENT COORDONAT.

     • Kronstadt an der Graft spune:

      Știi care-i baiul, din păcate la noi geneza micilor și mai marilor afaceriști este destul de dubioasă. Oameni cinstiți, cu frica lui Dumnezeu și cu rușine de oameni, cum se spunea în popor înainte de comunism, nu prea se află la noi printre cei cu firme mai acătării, cum ar fi și asta cu Brădet. Nu m-ar mira ca patronul să fie totuși de vină pentru belea prin felul în care bagatelizează atât producția cât și depozitarea produselor. Am văzut destui afaceriști care s-au înfipt în sistemul alimentar numai pentru câștig, fără a se sinchisi de regulile elementare de igienă. Iar sistemul de verificare sanitară e împănat cu funcționari incompetenți, indolenți și impertinenți, care nu stau mult pe gânduri să facă orice ca să obțină creșterea artificială a propriului nivel de trai. Vedem ce-a fost la Colectiv. Ăsta-i blestemul neamului sărac în curtea bogaților.

     • Eu nu cred ca produsele Bradet contamineaza. Am mancat si eu din ele :)

 18. cris spune:

  VV

  am o memorie destul de buna. Acest domn Ghiulbenghian a scris aici pe blog, parca in 2013 cind se ridicase acuzarea impotriva dumneavoastra. Daca imi amintesc bine il ridica in slavi pe basescu si spunea niste baliverne clar comandate in ce va priveste – din chiar declaratiile dumnealui de acum pe timpul acela facea delatiuni la comanda si in folosul lui basescu. Are o combinatie de histrionism cu paranoie bine platite de felul lui? Si-a schimbat stapinul de la basescu la.. nu stiu cine? Sau sa pun intrebarea altfel, e pe principiul “omul cu ratza” care face denunturi. Dinsul e omul sau ratza?

  Interesant ca tot sar din tufisuri asemenea “cetateni onesti” – si pina acum unde erau? “Inoffizielle Mitarbeiter” sau ce or fi. Gen doamna petre-magureanu – ei, acolo e mai simplu, dinsa nu e omul, e ratza.

  Imi cade fisa cam greu…..gata, m-am prins, sunt un cuplu cei doi, Ghiulbenghian cu Petre: domnul…cu ratza. Astia de la DNA au umor nu gluma…. :) :) :)

 19. Mihail spune:

  Care este numele real al pseudo-armeanului ???

 20. Mihail spune:

  EU i-am vazut pe arabi, la ei acasa, in timpul Ramadamului.
  SI ziua, dar si seara. Cunoscatorii vor intelege.
  Am vazut marea moscheie de la Casa Blanca, parca 30 mii de locuri in interior. Este imensa.
  Nu cred ca o chichineata cu 10 mii de locuri ar fi o mega constructie.
  Dar, ce stiu eu..

  • cris spune:

   1.200 de locuri nu 10,000,… daca 10.000 e chichineatza atunci 1.200 ce e? eu zic ca e tzintzar facut dinosaur…

 21. Mihail spune:

  Distractie mare:

  ‘Parte din islamizare este construcţia accelerată de moschei peste tot în Europa. Eu zic, dobrogean şi ca bucureştean adoptat, că România are atâtea moschei câte îi trebuiesc pentru a acoperi nevoile musulmanilor trăitori în România. Nu avem nevoie de un proces accelerat de islamizare generat de năravurile pe care, aşa cum şi preoţii ortodocși le au, ‘veniţi popor la mine’, la fel fac şi imamii islamişti şi adună cât mai mult popor în jurul lor. Este bine ca România să rămână creştină, să îşi urmeze drumul ei de ţară creştină, poporul român să îşi urmeze drumul de popor creştin, şi să nu trecem la un proces nejustificat de a creşte impactul cultului islamist, a musulmanismului în România’, a afirmat Traian Băsescu.

  si continuarea, care-mi place de inebunesc:

  ‘Dacă Iohhanis tot i-a propus lui Erdogan (Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei – n.r.), ca şi Ponta, că, gata, este ca şi ridicată moscheea, sper că după ce îşi termină primul mandat la Cotroceni, să se întoarcă la Sibiu şi să nu se facă muftiu la Bucureşti’, a mai spus Băsescu.

  • cris spune:

   Aha, am priceput, si dumnealui basescu se face muftiu la pensie? ca doar dumnealui a avut de fapt discutiile initiale cu Erdogan si a dat aceasta aprobare. Nu ponta i-a propus, ci dumnealui basescu….

   • Mihail spune:

    ….ei na, lasa, glumeam si eu. Ma distreaza atunci cand “copiii spun lucruri trasnite”.
    Am gasit afirmatia lui Baselu, tare haioasa.
    Da si el din gura.

   • Nu e ttotusi normal ca in ziua in care Eurpa isi plinge mortii din atentatele de la Bruxelles, Iohannis sa anunte eliberarea autorizatiilor pentru construirea marii moschei la București. Se lare ca Iohannis intelege la fel de multe ca Mwrkel.

 22. Filip G spune:

  Am fost plecat in Vestul tarii si am vazut una din Noile Minuni ale lumii.
  S-a construit un releu de telefonie si cand a fost gata au constatat cei de la Vodafon ca nu are semnal,solutia e una tipic romaneasca:
  Pe o distanta de peste 15 km se aduce semnalul prin cablu pe stalpi noi de lemn,acolo unde exista stalpi de energie electrica pe stalpi de beton.
  Si daca totusi semnalul se incapataneaza sa nu ajunga la releu,ce solutii se mai gasesc? :D

 23. Mihail spune:

  Florin Ghiulbenghian
  9 ore · București, România ·

  Referitor la alegatiile lipsite de substanta facute de diversi oameni de presa sau politicieni in ceea ce priveste faptul ca as fi controlat si directionat de diverse structuri din Romania in derularea actiunilor mele publice din ultima perioada, as dori sa fac cateva precizari:
  1. Am mai intreprins actiuni similare in ultimii 15 ani, dar, cu exceptia dosarului referitor la minorele lui Ponta si Negoita, presa a refuzat, in mare masura, sa le faca publice. Ca urmare, sunt zeci de dovezi ca activitatea mea nu este contextuala, nu are legatura cu nici o campanie electorala si nu este favorabila nici unei structuri politice din Romania.
  2. Sunt membru PNL de cativa ani buni, recomandarea de intrare in PNL fiind semnata de Andrei Chiliman si Vlad Moisescu. Totusi, nu pot fi acuzat de parti-pris liberal, atata timp cat denunturile mele au ca rezultat direct punerea sub acuzare a fostului presedinte al PNL, extinderea cercetarilor penale asupra unor membri de vaza ai PNL si determinarea unor personaje de a denunta activitati ilegale ale unor alesi ai PNL. De asemenea, va informez public ca in urmatoarele denunturi se vor regasi nume ale unor liberali propusi pe listele de candidati la alegerile locale. Coruptia in Romania nu ocoleste nici un partid iar PNL-ul nu face exceptie de la aceasta realitate.
  3. Insinuarile ca as fi controlat de diverse servicii sau structuri au zero credibilitate, atata timp cat eu pot demonstra public, prin textul denunturilor, ca am atacat aproape toate institutiile din Romania, inclusiv SRI-ul, SIE, Ministerul Justitiei, Ministerul Apararii, Presedintia Romaniei, CSAT-ul si altele. Ii rog respectuos pe cei care mai fac astfel de declaratii sa indice si ce institutie romaneasca considera dansii (sau dansele) ca ma controleaza, ca sa o adaug in regim de urgenta pe lista denunturilor mele… ;-))))

 24. emi spune:

  “Monica Macovei a ajuns să fie, în fine, sancționată pentru imixtiunile ei brutale în treburile Justiției. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii din 17 martie a constatat că afirmațiile, opiniile și aprecierile personale ale Monicăi Macovei sunt de natură să aducă O GRAVĂ ATINGERE INDEPENDENȚEI SISTEMULUI JUDICIAR ÎN ANSAMBLUL SĂU. Macovei a atacat, în tandem cu moderatorul Orcan la B1TV, în integralitate activitatea CSM, băgând în tărbacă și consiliile judiciare din Europa Centrală și de Est, care sunt ,,un fel de mafie”. Delirul acuzelor i-a vizat și pe Tăriceanu și Dragnea, care ,,lucrează cel mai bine cu judecătorii și procurorii șantajabili și care au fost în sistem cu ei”. Plenul CSM a hotărât, în premieră, sesizarea Parlamentului European cu privire la acțiunea de discreditare a sistemului judiciar întreprinsă de europarlamentarul M.M, fost ministru al Justiției. De la votul care a sancționat-o public pe Macovei Monica au lipsit Hăineală Oana, ieșită din sala de plen, și Stanciu Livia, absentă.”
  http://jurnalul.ro/stiri/justitie/cliente-de-lux-la-judecata-csm-710572.html

  • Monica Macovei, daca ar fi prins anii 50, ar fi fost vajnica protagonista a tribunalelor poporului A reusit doar o mica performanta în timpul mineriadelor, interogand studenții de la Magurele.

 25. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/52654/cine-sunt-baietii-destepti-din-apicultura-abonati-la-fondurile-europene-ioan-fetea-aca-din-7-milioane-de-euro-2-milioane-euro-merg-la-ei/
  Oare de ce nu se doreste subventia pe stupina ori fam de albine?
  In romania exista si apicultorii care nu cer nimic doar un cadru legal prin care sa poata produce si vinde legal produse naturale sigure.
  Sa nu fie pusi in aceiasi oala cu cei ce deturneaza Fonduri UE si sa fie catalogati evazionisti.

 26. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/52654/cine-sunt-baietii-destepti-din-apicultura-abonati-la-fondurile-europene-ioan-fetea-aca-din-7-milioane-de-euro-2-milioane-euro-merg-la-ei/
  Oare de ce nu se doreste subventia pe stupina ori fam de albine?
  In romania exista si apicultorii care nu cer nimic doar un cadru legal prin care sa poata produce si vinde legal produse naturale sigure.
  Sa nu fie pusi in aceiasi oala cu cei ce deturneaza Fonduri UE si sa fie catalogati evazionisti.

 27. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/52654/cine-sunt-baietii-destepti-din-apicultura-abonati-la-fondurile-europene-ioan-fetea-aca-din-7-milioane-de-euro-2-milioane-euro-merg-la-ei/
  Oare de ce nu se doreste subventia pe stupina ori fam de albine?
  In romania exista si apicultorii care nu cer nimic doar un cadru legal prin care sa poata produce si vinde legal produse naturale sigure.
  Sa nu fie pusi in aceiasi oala cu cei ce deturneaza Fonduri UE si sa fie catalogati evazionisti.

 28. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/52654/cine-sunt-baietii-destepti-din-apicultura-abonati-la-fondurile-europene-ioan-fetea-aca-din-7-milioane-de-euro-2-milioane-euro-merg-la-ei/
  Oare de ce nu se doreste subventia pe stupina ori fam de albine?
  In romania exista si apicultorii care nu cer nimic doar un cadru legal prin care sa poata produce si vinde legal produse naturale sigure.
  Sa nu fie pusi in aceiasi oala cu cei ce deturneaza Fonduri UE si sa fie catalogati evazionisti.

 29. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/52654/cine-sunt-baietii-destepti-din-apicultura-abonati-la-fondurile-europene-ioan-fetea-aca-din-7-milioane-de-euro-2-milioane-euro-merg-la-ei/
  Oare de ce nu se doreste subventia pe stupina ori fam de albine?
  In romania exista si apicultorii care nu cer nimic doar un cadru legal prin care sa poata produce si vinde legal produse naturale sigure.
  Sa nu fie pusi in aceiasi oala cu cei ce deturneaza Fonduri UE si sa fie catalogati evazionisti.

 30. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/52654/cine-sunt-baietii-destepti-din-apicultura-abonati-la-fondurile-europene-ioan-fetea-aca-din-7-milioane-de-euro-2-milioane-euro-merg-la-ei/
  Oare de ce nu se doreste subventia pe stupina ori fam de albine?
  In romania exista si apicultorii care nu cer nimic doar un cadru legal prin care sa poata produce si vinde legal produse naturale sigure.
  Sa nu fie pusi in aceiasi oala cu cei ce deturneaza Fonduri UE si sa fie catalogati evazionisti.

 31. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/52654/cine-sunt-baietii-destepti-din-apicultura-abonati-la-fondurile-europene-ioan-fetea-aca-din-7-milioane-de-euro-2-milioane-euro-merg-la-ei/
  Oare de ce nu se doreste subventia pe stupina ori fam de albine?
  In romania exista si apicultorii care nu cer nimic doar un cadru legal prin care sa poata produce si vinde legal produse naturale sigure.
  Sa nu fie pusi in aceiasi oala cu cei ce deturneaza Fonduri UE si sa fie catalogati evazionisti.

 32. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/52654/cine-sunt-baietii-destepti-din-apicultura-abonati-la-fondurile-europene-ioan-fetea-aca-din-7-milioane-de-euro-2-milioane-euro-merg-la-ei/
  Oare de ce nu se doreste subventia pe stupina ori fam de albine?
  In romania exista si apicultorii care nu cer nimic doar un cadru legal prin care sa poata produce si vinde legal produse naturale sigure.
  Sa nu fie pusi in aceiasi oala cu cei ce deturneaza Fonduri UE si sa fie catalogati evazionisti.

 33. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/52654/cine-sunt-baietii-destepti-din-apicultura-abonati-la-fondurile-europene-ioan-fetea-aca-din-7-milioane-de-euro-2-milioane-euro-merg-la-ei/
  Oare de ce nu se doreste subventia pe stupina ori fam de albine?
  In romania exista si apicultorii care nu cer nimic doar un cadru legal prin care sa poata produce si vinde legal produse naturale sigure.
  Sa nu fie pusi in aceiasi oala cu cei ce deturneaza Fonduri UE si sa fie catalogati evazionisti.

 34. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/52654/cine-sunt-baietii-destepti-din-apicultura-abonati-la-fondurile-europene-ioan-fetea-aca-din-7-milioane-de-euro-2-milioane-euro-merg-la-ei/
  Oare de ce nu se doreste subventia pe stupina ori fam de albine?
  In romania exista si apicultorii care nu cer nimic doar un cadru legal prin care sa poata produce si vinde legal produse naturale sigure.
  Sa nu fie pusi in aceiasi oala cu cei ce deturneaza Fonduri UE si sa fie catalogati evazionisti.

 35. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/52654/cine-sunt-baietii-destepti-din-apicultura-abonati-la-fondurile-europene-ioan-fetea-aca-din-7-milioane-de-euro-2-milioane-euro-merg-la-ei/
  Oare de ce nu se doreste subventia pe stupina ori fam de albine?
  In romania exista si apicultorii care nu cer nimic doar un cadru legal prin care sa poata produce si vinde legal produse naturale sigure.
  Sa nu fie pusi in aceiasi oala cu cei ce deturneaza Fonduri UE si sa fie catalogati evazionisti.

 36. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/52654/cine-sunt-baietii-destepti-din-apicultura-abonati-la-fondurile-europene-ioan-fetea-aca-din-7-milioane-de-euro-2-milioane-euro-merg-la-ei/
  Oare de ce nu se doreste subventia pe stupina ori fam de albine?
  In romania exista si apicultorii care nu cer nimic doar un cadru legal prin care sa poata produce si vinde legal produse naturale sigure.
  Sa nu fie pusi in aceiasi oala cu cei ce deturneaza Fonduri UE si sa fie catalogati evazionisti.

 37. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/52654/cine-sunt-baietii-destepti-din-apicultura-abonati-la-fondurile-europene-ioan-fetea-aca-din-7-milioane-de-euro-2-milioane-euro-merg-la-ei/
  Oare de ce nu se doreste subventia pe stupina ori fam de albine?
  In romania exista si apicultorii care nu cer nimic doar un cadru legal prin care sa poata produce si vinde legal produse naturale sigure.
  Sa nu fie pusi in aceiasi oala cu cei ce deturneaza Fonduri UE si sa fie catalogati evazionisti.

 38. Mihail spune:

  @ Filip G,

  Bine-bine, Adam Mares era “balbaita”, insa tu este cel mai pur jihadist ISIS de pe Valea Oltului. :D
  Am crezut ca ai inebunit.

  • Filip G spune:

   De inebunit eu zic ca nu am inebunit,doar ca birocratia ma inebuneste zi de zi.
   Spre exemplu benzi de Mavrirol pentru albine nu am gasit din cauza ca Magazinele apicole nu mai au voie sa vanda medicamente iar in Farmaciile veterinare nu exista.
   Pana se hotarasc de unde sa se aprovizioneze apicultorii,le mor fam de albine.
   Cat priveste pozitionarea mea pe Valea Oltului e una eronata. :D

   • Mihail spune:

    …am zis si eu, trebuia sa-mi iasa o fraza “rotunda”. Ce mare lucru, Valea Oltului, Valea Jiului, tot un drac. :D

 39. Mihail spune:

  Un alt politician important, critica angajamentele sasalaului, facute turcilor, in privinta constructiei moscheiei:

  http://www.stiripesurse.ro/iohannis-atacat-din-cauza-moscheii-din-bucuresti-cine-i-a-sarit-in-cap-presedintelui_988012.html

 40. cris spune:

  @ Kronstadt

  Colectiv? vedem ce va fi? E suficient sa vad reprosul ca au pus oamenii pe asfalt, atit. Din partea mea nici n-as avea ce sa mai discut, e clar ca lumina zilei ca nu au cunostintze minime. Incerc sa explic cit pot in limbajul obisnuit despre ce e vorba:

  De ce asfalt? De ce vezi oriunde in lume in orice accident colectiv, in orice situatie de urgentza, omul pus pe asfalt, pe pamint sau pe podea? Printre altele din cauza pericolului de stop cardiac si a faptului ca este o mare probabilitate sa faci resuscitare imediat.

  Resuscitare inseamna ca apesi toracele unui om cu toata fortza, nu cu miinile, nu cu bratele ci cu toata greutatea la ritm de 100 pe minut. (nu e deloc baletul artistic pe care il vezi prin filme). E essential, e obligatoriu: prin compresii preiei munca inimii si faci singele sa circule si sa oxigeneze organe vitale cum e creierul. Ca sa misti singele din exterior trebuie sa asiguri ca miscarea pieptului la compresie sa fie de cel putin 5 centimetri. Daca apesi cu omul pe o suprafata elastica o misti pe aceea mai degraba, salteaua, fiindca oasele sunt altfel destul de dure (tu nu misti cutia toracica respirind mai mult de 1 -2 cm, obisnuit). (Cum sa o spun mai simplu: Cind bati un cui il bati intr-o scindura care se misca cu tot cu acel cui? sau ai nevoie de o suprafatza care nu se misca?) Si nu se asteapta, se face imediat. De ce? – creierul incepe sa moara in 4-5 minute fara oxygen.

  (Nu ma crezi pe mine; la Mayo crezi? “1.Put the person on his or her back on a FIRM SURFACE. 2.KNEEL next to the person’s neck and shoulders.” mai jos la resuscitarea la copii “1.Place the baby on his or her back on a firm, flat surface, such as a table. THE FLOOR OR THE GROUND also will do.” Da? Pune omul pe suprafatza FERMA, PE PODEA SAU PE PAMINT/ ASFALT, ingenuncheaza, apasa cu toata forta si continuu la ritm de 100 pe minut http://www.mayoclinic.org/first-aid/first-aid-cpr/basics/art-20056600 )

  In conditiile acestea ce crezi ca pot intreba decit cine e imbecilul care face asemenea raport……Cum adica reprosezi unui medic ca a facut ce e algoritm unanim recomandat si practicat in lume. Cum poti sa reprosezi tu dorel cu aere de specialist unui medic ca SI-A FACUT MESERIA adica? Google sa-l deschida sa vada cum se face o resuscitare….macar atita minim bun simt…. Si un asmenea individ are pretentia sa analizeze ce? daca nu stie atita lucru? Ce soi de specialisti de urgentza pretinde ca a avut ca si consultanti daca nici aceia n-au habar de abc-ul urgentei?

  Si mai pun o intrebare, cit e de lipsit de bun simt cel care semneaza ca prim ministru si isi asuma asa ceva? Cum e posibil sa se faca de ris in asemenea hal in fatza unei comunitati medicale nu din Romania ci din lume….pentru ca, realizeaza, Arafat e foarte cunoscut iar noi ca medici suntem in toata lumea si vorbim si daca nu ne auziti dumneavoastra.

  E mai mult decit revoltator, e mai mult decit o insulta, e criminal. E criminal sa ai in pozitii de conducere in sanatate, revizori, controlori sau ce or fi, asemenea indivizi analfabeti, incompetenti si tinind cont de pozitie, abuzivi: asemenea indivizi omoara, tu incerci sa-ti faci meseria, sa salvezi un om si ei vin si iti leaga miinile.

  Prefer analiza lui Arafat de departe: nimeni nu spune ca e totul perfect si nu cauta justificari, e pur si simplu normal in medicina sa inveti si sa faci lucrurile mai bine de fiecare data. Altfel, si indiferent la ce concluzii ajungi tu apropos de raport, macar un lucru sa-l ai in minte: daca e sa iti cada un om din picioare in fatza, aseaza-l pe spate pe asfalt fara frica, 30 de compresii, doua respiratii, repeta, si s-ar putea sa-i salvezi viatza…tocmai fiindca l-ai pus pe asfalt si nu ti-ai pierdut vremea sa cauti pernutza si plapumioara ca sa nu-i fie frig si sa nu te critice tudor chirila sau corpul de control al lui ciolos.

  • Mihail spune:

   :) x 1000 !!!

  • Kronstadt an der Graft spune:

   Te amuzai că am reacționat și eu la chestia cu moscheea de București. Să știi că sunt mulți ca mine care văd și mai și înțeleg ceea ce văd și care au opiniile clare despre subiectele la zi. Dacă s-ar găsi un partid de oameni serioși care să-i contacteze într-un fel și care să reacționeze la opiniile lor, sunt convins că mulți ar avea motive să vorbească despre toate belelele care se întâmplă în România. Nu degeaba a scornit Nixon ideea de mulțime tăcută, oamenii lui l-au luminat că există așa ceva peste tot. În democrațiile consolidate această categorie de oameni găsește o modalitate de a-și face auzite cerințele, pe când la noi suntem o mulțime tăcută de tot.
   Legat de Arafat, este evident că se încearcă discreditarea lui pentru că face notă discordantă cu fofilangii din jurul lui. Nu numai Băsescu îl are în colimator, pe principiul că cine îi devine dușman trebuie distrus cu orice preț, dar și nimicnicii din sistem se tem de puterea pe care a obținut-o pe cinstite acest om. Ceea ce vedem acum e o vendetă în cel mai pur stil mafiot. Evident că mulți suntem alături de el, dar nu ne aude nimeni, apropo de ce spuneam.

   • cris spune:

    Tu ai dreptate in ce spui; as adauga ca nu se prea mai poarta dialogul ci doar latratul, caterinca si insulta, indiferent ca se fac cu morga – stilul man, golanesc- stilul basescu, zarzavagesc, de secretar pcr , de facebook sau oricum altcumva. Si asta impinge oamenii la tacere.

    In ce priveste majoritatea tacuta as face o mica discutie. Silent majority inseamna majoritatea redusa la tacere de minoritati extrem de vocale si agresive care confisca discutia si se pretind reprezentanti ai unor mase mult mai largi – In acest sens sintagma a fost folosita de fapt de John F Kennedy. Nixon a preluat-o si a rastalmacit-o in propriul folos, asa a cistigat electoral, sloganul era ca el reprezinta acea majoritate de americani cuminti si muncitori zapaciti de minoritati de genul celor care protestau impotriva razboiului din Vietnam. Nixon nu e singurul care a folosit acest concept la modul populist, Tea bag party e de fapt pe acelasi principiu, si Trump se pretinde “om din popor” care da voce multimii tacute nemultumite de “government”. Conceptul initial de majoritate cuminte, cu viatza ei muncita, redusa la tacere de minoritati cu putere, voce, interese, a fost transformat in cel de bazin de voturi potentiale, masa de pestisori de prins in navodul electoral, de fraieri de manipulat si “up for grabs” cum spune americanul.

    Dar vezi chiar linga tine cum se foloseste acest tip de manipulare: Basescu pretinde ca nu e politician, politicienii sunt niste zoaie, el e capitan, luptator impotriva sistemului si mai de curind luptator pentru drepturile omului, si el reprezinta “the silent majority”- zau?. Nici Iohannis nu e altfel, asa s-a ales, ca reprezentant al aceleiasi silent majority care vrea competentza, harnicie de om gospodar, s-a saturat de palavre, nu mai vrea polticieni, ca luptator vezi Doamne nesustinut de nimeni, liberal apolitic, reprezentantul tinerilor frumosi si liberi de pe facebook Asa vezi “guvernul meu” si “technocrat”: apolitic, reprezinta omul obisnuit, muncitor, stapin pe meseria lui – serios?.

    Sa te intreb: concret, prin ceea ce fac, cum te-a repezentat basescu pe tine cel care munceste pina la rupere pentru un ban cinstit? Dar Iohannis, ce anume a facut concret in acest sens, de om gospodar care “tace si face”, dar guvernul technocrat? ti se pare ca exista vreo corespondentza intre sperantele tale de alegator respectiv felul in care s-au prezentat si realitatea a ce fac oameni prezentati in acest fel ? In fine, in curind o sa intrebam care alegator, fiindca Romania e din ce in ce mai strins condusa de oameni care nu sunt alesi – de la SRI la DNA, la tehnocrati, la institutul acela macroprudential. Si cum deja au tendintza asta va veni si momentul in care vazind revolta oamenilor se vor intreba ca Maria Antoaneta: vai draga dar de ce se pling ca nu au piine, nu pot sa manince cozonac?

    • cris spune:

     Cu Arafat: probabil vor reusi sa-l alunge. Dumnezeu cu mila atunci – nu ma indoiesc ca vor propune competenti la fel de stralucitori ca domnul Achimas care nu ia 18 minute ci, se vede, nici macar doua luni nu-I ajung sa rezolve o urgentza. Nu am ce sa citesc la un asemenea raport: cind nu stii ca 1+1 =2 , ba dimpotriva 1+1=2 este o crima dupa mintea ta de “specialist”, poti sa-mi pui toate diferentialele pe table fiindca nu ma impresioneaza, credibilitatea e zero.

     L-am mai auzit pe Ciolos si ca e o delasare ca nu functioneaza sectia de oxygen hiberbar la Urgenta, ca el a aranjat, a trimis medici la specializare – uita sa spuna ca s-a facut concursul de patru ori ca sa gaseasca niste medici pentru pozitia aceasta…. imi cer scuze dar specialisti de acest tip nu se gasesc pe toate drumurile si nu se formeaza peste noapte, nu iei gunoierul de la tulumba de pe strada si-l faci chirurg de chirurgie plastica pocnind din degete. Aici, din partea mea, credibilitatea dumnealui este a unuia care a propus ca ministru al sanatatii pe unul care nu isi terminase nici macar rezidentiatul si se etala in chiloti si cu peruca de sconcs: asta pricepe dumnealui din ce inseamna competentza in medicina.

     Se pronuntza vehement pe domenii despre care nu stie nimic dar tace doct, desi altfel se considera competent sa judece nu?, cind e vorba de mizeria pe care au facut-o chiar ministrii dumnealui legat de copiii cu HUS. Imi pare rau, vehementza si arogantza nu tin loc de competentza, nici tacerile selective, nici propunerile aberante de epidemiologi sau sconcsi in chiloti.

     • Filip G spune:

      Specialisti s-ar mai gasi,dar nu pusi pe criterii politice si schimbati precum lenjeria intima in functie de cine castiga alegerile.
      Apropos de postarea de mai sus privind acordarea primului ajutor.
      Accidentele in mina si cele rezultate din incendii nu se produc in medii sterile.
      In cazul asta ce e de facut,acorzi primul ajutor ori astepti sa ti se ofere conditii sterile?
      Spitalele ar trebuii sa fie sigure din punct de vedere a unui mediu steril .

     • cris spune:

      Filip, epidemiologul e frectie cu apa chioara la piciorul mesei, o aberatie gen cozonacul Antoanetei.

      Ce se face: in fiecare spital e o echipa de asistente, oameni de laborator, administratie, medici care analizeaza lunar numarul de infectii intraspitalicesti, tipul si ce masuri se impun. Sunt protocoale: De la evitarea sondelor urinare, la a nu pune o linie venoasa centrala pe femorala, sau a tine capul pacientului la 30 de grade, pina la testarea pacientilor pentru bacterii rezistente tip MRSA sau VRE si izolarea si tratarea acestor pacienti care sunt purtatori asimptomatici sau au inectii floride, pina la faptul ca ai antimicrobial ca spuma sau sapun la fiecare salon, halate de unica folosintza si stetoscoape de unica folosintza la cei cu bacterii rezistente, pina la folosirea judicioasa a antibioticelor.

      Datele se aduna, se raporteaza, sunt parte din analiza calitatii ingrijirii date de un spital facuta regulat de acel Institut de acreditare a spitalelor. Toate datele de la toate spitalele sunt analizate de CDC, de un institut central specializat pe infectii, si se fac recomandari.

      Nu mai continui – ai imaginea deja, asta ajuta la reducerea infectiilor nosocomiale, nu “un epidemiolog”. Daca tu minister vii si imi propui asemenea timpenie, neavind habar nici de ce se face in alte tari, nici ca nu exista sufficient personal medical in Romania ca sa pui un epidemiolog in fiecare spital, ce vrei sa spun? Vai ce destepti si competenti sunt? E spoiala, praf aruncat in ochi.

      Concret, in 2000 incidentza de stafilococ auriu meticilin rezistent (MRSA) in State era cam la 50% in spitale – nu glumesc, tu atunci cum vrei zero infectii nosocomiale in Romania? Asta e, Filip, in spital vin oameni bolnavi, nu sanatosii. Cu asemenea masuri, din care cele pe care le pomenesc mai sus sunt o parte infima, incidentza s-a scazut cam la 25%, dar de eliminat complet inca nu se poate. Ei cum v-a scadea incidentza infectiilor din spitale cu “un epidemiolog” ? sunt curioasa rau de tot :)

     • cris spune:

      va scadea nu v-a, scuze.

     • Ma mir chiar ca Arafat suporta toate mojiciile astea.

   • Sunt total de acord cu ce a declarat Melescanu la Arad. Eu nu am facut declaratii, ca sa nu se spuna ca le fac pentru ca sunt armean.

 41. Mihail spune:

  SCANDAL în Uniunea Armenilor din România/ surse

  Surse din cadrul cadrul Uniunii Armenilor din România (UAR) susțin pentru STIRIPESURSE.RO că există mari tensiuni în cadrul organizației.

  Potrivit acestor informații există suspiciuni în legătură cu un proiect pe bani europeni derulat de UAR în parteneriat controlată de fostul șef al rromilor, deputatul Nicolae Păun (care este cercetat acum în stare de arest de DNA).

  Uniunea Armenilor din Romania ar fi pierdut deja aproapte 100.000 RON și are de recuperat peste 700.000 RON în cadrul acest proiect. Banii ar fi provenit de la Bugetul de stat, dar există informațiii potrivit cărora Consiliul Director al UAR nu a aprobat aceste cheltuieli.

  Conducerea UAR ar fi făcut presiuni în cadrul unei întâlniri de azi de la Biserica Armeană pentru a-I determina pe cei care dețin informații despre caz să nu se ajungă la plângeri penale.

  • Adam Mares spune:

   Aoleo! Iar scandal? :-(

   • Cred ca sunt elucubratiile acelui Florin Ghiulbenghian. Nu numai ca nu am ascuns nimic privind activitatea UAR, dar tocmai eu am informat oamenii. Daca nu vrei sa se stie ceva, trebuie sa fii cel putin cretin sa informezi doua sute de oameni si apoi sa le spui sa taca.

 42. cris spune:

  @ Filip

  am citit sa vad cum e cu raportarile si sistemul din Romania la infectii nosocomiale. Prin 2011 s-a inceput un studiu pilot pe 12 spitale – raportau o rata a infectiilor nosocomiale de doar 1% – media europeana si se pare ca si ei raporteaza mai putin decit realitatea e 15%. Au reusit sa ajunga la o raportare intre 4 si 20% la acele citeva spitale (Romania are vreo 400 si ceva de spitale)

  Au ajuns la urmatoarea concluzie:

  “Principalele cauze sunt:
  - nerecunoașterea problemei determinată în principal de teama de sancțiuni,
  - suprasolicitarea spitalelor,
  - deficitul de personal medical,
  - educare deficitară a personalului medical și aderența scăzută a acestuia la măsurile de prevenire a infecţiilor nosocomiale,
  - neincluderea măsurilor privind vizitatorii în cadrul acestor programe de limitare a infecțiilor nosocomiale.

  Toate acestea duc la necesitatea implementării unei STRATEGII COMPLEXE, cu intervenții dedicate fiecărei verigi a procesului de generare și multiplicare a infecțiilor nosocomiale (abordare in echipă multidiciplinară, activități de pregătire şi conştientizare a importanţei identificării infecţiilor nosocomiale, a unei politici de utilizare a antibioticelor, dezinfectantelor,alocare de bugete dedicate, angajarea de personal,etc.). ” – aceasta ultima parte este exact ce am spus mai sus.

  http://www.cnscbt.ro/index.php/analiza-date-supraveghere/infectii-nosocomiale-1/285-raport-stiintific-infectii-nosocomiale-si-amr-2013/file
  e raportul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile

  Ei, guvernul lui ciolos e mai rapid, a terminat tot ce avea de facut cu “epidemiologul” si e vina lui Arafat si a medicilor ca sunt infectii de acest tip, cind oamenii astia spun de vreo doi ani de ce anume au nevoie ca sa previna asemenea infectii.

  Dar stii ce m-a socat in acest raport? primul motiv pentru care nu se face ce trebuie facut e FRICA DE SANCTIUNI… cind iti este frica, medic fiind, sa faci ce e corect medical, fiindca vei fi pedepsit, e foarte grav, inseamna ca sistemul in sine e complet sarit din limitele normalitatii, ca premise organizarea lui e aberanta. N-am vazut asa ceva decit pe timpul lui Ceausescu, cind medicii erau pedepsiti daca indrazneau sa spuna ca au copii cu SIDA in grija de la vaccinari cu acelasi ac – ca nu existau ace dispozabile si li se spunea asistentelor sa le refoloseasca si sa le ascuta cu piatra ponce. Ei, nu-i nimic, acum veni ciolos si rezolva tot cu “epidemiologul”.

  • Filip G spune:

   @Cris,
   ca sa-ti faci o idee despre spitalele din Romania trebuie sa le vizitezi,asta nu intr-un cadru protocolar anuntat.
   Cat de steril poate fi un mediu in care apa curge din tavan peste pacientul aflat in operatie?
   http://a1.ro/news/social/imagini-incredibile-o-sala-de-operatii-a-fost-inundata-chiar-in-timp-ce-medicii-operau-un-pacient-id419143.html
   Sigur ca multe nu s-ar afla daca pacientii nu ar filma si nu ar depune plangeri.
   Atat timp cat conducerile spitalelor sunt numiti politic mimand un examen pentru a avea o spoiala de democratie.De fapt acei directori de spitale sunt slugi a unui sistem.De dragul postului ocupat si nedorind sa supere pe cei care l-au numit ,musamalizeaza problemele din spital.

   • cris spune:

    Asta este o alta problema; dar fii convins ca stiu spitalele din Bucuresti in care au fost internati cei de la Colectiv si nu arata deloc asa.Gindeste-te ca sunt spitale in care se ingrijesc bolnavi continuu, ca in Urgentza in ATI, sau in ATI-urile din Fundeni au grija inclusiv de transplanturi de inima, respectiv de ficat si rinichi, adica oameni imunosupresati foarte susceptibili la infectii si ca o fac cu succes. Ma bucur totusi ca intelegi in ce masura aceasta cu “epidemiologul” e inca o mare gogoritza care nu adreseaza si nu rezolva nimic.

 43. cris spune:

  @ VV

  Intrebati despre cum suporta Arafat toate mojiciile acestea.

  Sa stiti ca la nivel personal doare de sa-ti sfisie inima. Cind nu ai viatza, n-ai casa, n-ai masa, n-ai familie, de multe ori nici sanatate nu mai ai avind grija de altii, doare. Iti vine sa o lasi Dumnezeului de meserie si sa te duci sa urli pe pustii de durere – te duci, urli fara sa te auda nimeni si te intorci, ca ai o datorie. Doare oricum la nebunie cind pierzi un pacient, sa mai adaugi si mojociile…of. Si nu e vorba numai de Arafat, ginditi-va ca sunt zeci de medici, asistente, pompieri, oameni dedicati care sunt insultati fara margini si tratati ca niste cirpe de sters pe jos si care simt la fel. Ginditi-va ca la fel simt si colegii lor: Pe mine ma revolta fiind la mare distantza de ei, ce credeti ca simt ei?

  La nivel de profesionist insa, fiindca suntem invatzati sa ne stapinim emotiile, se judeca la rece, si se raspunde punctual, pe baza normelor locale si internationale (evidentza, recomandare, protocol) si a studiilor facute, pe cifre, pe baza legilor. Cu mare rigurozitate. Vedeti cum raspund la lucruri de orice natura, caut evidentza, datele, normele, nu ma opresc niciodata la parerea unuia sau altuia, verific, imi caut reperele – e deformatie profesionala, la noi e ceva zilnic, ne judecam oricum intre noi la fiecare raport de garda, la conferintele de morbiditate si mortalitate, asa sunt crescuti si rezidentii sa stie sa raspunda si sa-si bazeze afirmatiile pe evidentza.

  Stiti care e mortalitatea la arsuri de peste 50% in State? intre 45% si 98%, creste exponential cu suprafatza si importantza ariei arse si complicatiile atasate; regret, asta este, avem limite oriunde in lume, vorba unui prieten “I can’t cure death”, nu pot sa vindec moartea (stiti ca indifferent cite s-au schimbat in medicina, supravietuirea dupa resuscitare in spital e de 18%, aceeasi de zeci de ani incoace? – sunt lucruri de care nu putem trece, momente in care pierdem batalia indifferent ce facem). La Colectiv au fost cam 300 de oameni afectati, cam 150-180 de oameni in stare grava si critica. Au murit cu totul 64, cam 35-45%. I rest my case, adica nu mai nimic altceva de comentat.