Scrisoare deschisă – Călin Popescu Tăriceanu

Dragi prieteni,

După 8 ani de străduință, DNA a reușit să mă cheme la Brașov în plină campanie electorală.

Suntem în plină campanie… Ar trebui să fiu prin țară sprijinind candidații ALDE în alegerile locale, pentru că, după cum știți, puteți vota în alegerile locale din 5 iunie 2016. Dar…o veți face?

Mulți dintre voi nu veți vota, pentru că v-ați pierdut complet încrederea în politicieni și în instituții. Atitudinea voastră este încurajată, dacă nu chiar stârnită, de DNA şi de SRI, două agenţii ale statului despre care ar trebui să auzim rar, dar care şi-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor şi de a eroda încrederea în partidele politice. DNA, cu ajutorul denunţului, ce nu a mai fost practicat la această scară din anii 1950, a reuşit să se substituie în bună măsură alegătorilor şi să decidă, prin abuzul puterii ce-i este conferită de lege, cine poate să stea în faţa cetăţenilor pentru a le cere încrederea şi cine trebuie privat de exerciţiul acestui drept constituţional.

Mă întreb astăzi, încă o dată, cine anume stabileşte politica DNA şi SRI, cine decide, în interiorul acestor instituţii, care va fi următoarea victimă? Aceste agenţii au devenit o supra-putere, situându-se deasupra celor trei puteri constituţionale ale statului. O supra-putere ocultă şi iraţională ce trezeşte, în mintea generaţiilor mature, amintirea rolului pe care-l juca cândva partidul comunist şi braţul său înarmat, securitatea. În amintirea erei în care votam formal pentru ca eram forțați, vă rog să mergeți la vot duminică, 5 iunie 2016.

Nu am nici un fel de rezervă faţă de procurorii care, înarmaţi cu probe temeinice, luptă împotriva fenomenului corupţiei, prezent în lumea politică, în cea a afacerilor, în instituţiile publice, inclusiv în cele judiciare. Dimpotrivă, aceşti magistraţi se bucură de încrederea mea nelimitată. Atunci când această acţiune în care se stabilesc acuzații adoptă logica loteriei, ea devine inacceptabilă. Acum, după mult amar de vreme, mi-a venit și mie rândul. Așteptăm cu nerăbdare momentul. Sunt convins că DNA și-a făcut temele cu temeinicie. De ce? Pentru că, în ciuda faptului că legea îmi interzice să intru în detalii, pot să vă spun doar că sunt acuzat într-un dosar cu presupuse fapte din 2008. Asta e ceea ce numesc eu cercetare amănunțită. Bineînțeles că, momentul ales pentru acuzarea mea nu are nimic de a face cu alegerile din 5 iunie 2016. E o pură coincidență! Nu după 8 zile, nu după 8 săptămâni, nici după 8 luni, ci abia după 8 ani, conducerea DNA a hotărât într-un final să mă acuze. Evident că, în acest moment îmi pierd timpul cu avocați, procurori și dosare, în loc să fiu prin țară convingând electoratul să voteze și să sprijine candidații ALDE.

Ce părere am despre DNA? Sunt convins că majoritatea celor care lucrează în DNA își exercită sarcinile cu onestitate și în deplinătatea competențelor lor. Dar în același timp observăm cu toții că astăzi România este pe cale de a deveni o republică a procurorilor. Aceasta este normalitatea? Evident nu, iar această situație nu trebuie să mai continue. Pentru revenirea la normalitate, vă invit să votați ALDE la alegerile parlamentare din noiembrie 2016.

Un alt exemplu pentru care v-ați pierdut încrederea în politică și în politicieni este maniera prin care actualul guvern a fost învestit. Se pare că președintele Klaus Iohannis și-a dorit din răsputeri să înlăture Cabinetul Ponta cu orice preț și să își învestească guvernul de marionete tehnocrate. ALDE a fost singurul partid politic care s-a opus în Parlament acestei învestituri. De ce? Pentru că, actualul Cabinet este, de fapt, format din funcționari anonimi din eșaloanele doi și trei aduși de la Bruxelles, care nu vor răspunde niciodată în fața voastră pentru faptele lor, pentru că nu au trecut și nu vor trece niciodată printr-un test electoral. Iar acum, în mai 2016, le vedem rezultatele. Până acum, ministrul Sănătății, cel al Muncii, al Culturii și al Fondurilor Europene au demisionat deja. Lista nu pare inchisă!

În România, un Cabinet de miniștri ar trebui să fie învestit de o majoritate politică în Parlament și nu numit după bunul plac al președintelui țării. De ce ne miram că românii nu merg la vot? Pentru că politica e percepută ca o mizerie!

Aș putea să vorbesc la nesfârșit despre motivele pentru care voi, românii, vă pierdeți încrederea în clasa politică, neputându-vă baza pe noi că vom continua să luptăm pentru voi într-un război pe care tot voi, cetățenii României, nu îl puteți pierde vreodată. Permiteți-mi să vă mărturisesc faptul că, nici măcar membrii ALDE nu au fost feriți de abuzuri de putere. Dar vă pot asigura că, dacă orice fel de acuzație va fi demonstrată, aceasta înseamnă sfârșitul carierei oricărei persoane în cauză. Niciun compromis sau înțelegere nu sunt acceptabile.

Într-o democrație încă fragilă precum cea din România, toți oamenii cu convigeri democratice ar trebui să lupte pentru a restaura normalitatea în societate și la nivelul instituțiilor statului. Ceea ce se întâmplă acum este inacceptabil și, credeți-mă, voi continua această luptă până la final.

Voi lupta mereu și voi continua să cred că este posibil să schimbăm împreună clasa politică pentru România! Nu este România îndreptățită, oare, să aibă parte de o democrație consolidată? Mă bazez pe sprijinul vostru în lupta mea împotriva abuzului de putere și a politicienilor corupți. Vă rog să votați, să votați pe cei în care aveți încredere, dar să nu stați acasă. Folosiți-vă de dreptul vostru de a vota și votați pentru o Românie prosperă pentru toți, nu doar pentru cei care au, ci în special pentru cei care nu au. Sunt mândru de modul prin care mi-am îndeplinit obligatiile față de români și sunt mândru în numele tuturor celor care vor și pot să ajute România să devină prosperă pentru toți. Susțineți-mă și susțineți ALDE în această bătălie!

 

Cu respect,                                                                                                                                                     24 mai 2016

Călin Popescu-Tăriceanu

 

53 Responses to “Scrisoare deschisă – Călin Popescu Tăriceanu”

 1. Mihail spune:

  …eu nu voi merge la vot, in nici un caz din vina DNA-lui.
  Ci din vina oamenilor politici, al actualui Presedinte, chiar si din vina domnilor Tariceanu si Vosganian.
  Dar nu numai.

  Toti refuza sa inteleaga ca trebuie sa plece acasa. Maurul si-a facut datoria.

 2. Kronstadt an der Graft spune:

  Interesant apelul dlui Tăriceanu. Scris din suflet, dar cu o bună doză de disperare. Dacă l-aș întâlni mi-ar plăcea să-i spun și eu ceva din suflet.
  De exemplu l-aș întreba dacă duminică s-ar duce la Șumuleu Ciuc, dacă eu l-aș ruga. Nu că ar avea vreun motiv, ci pur și simplu că l-aș invita eu. Sunt convins că nu s-ar duce. Ei bine nici eu nu voi merge la vot. Și tot din motivul acela, că n-am de ce să mă duc. Pentru că partidele din România, după opinia mea, sunt de trei feluri: clone ale fostului FSN, partide de conjunctură făcute de exilați ai clonelor sau de oportuniști ai momentului cu oarecare cheag, cazul lui Geoană de exemplu și partidele hibernale, care vegetează în timpul legislaturii și care apar doar în campania electorală pentru derutarea alegătorilor, cum e cazul paridului ecologist, de exemplu. Mă iertați domniile voastre dar ALDE îmi pare o corcitură nu tocmai reușită. Să nu uităm că e făcută cu amestecul fostului partid voiculescian, deci având origine nesănătoasă, parafrazând standardele comuniștilor din anii ’50.
  Dacă dl Tăriceanu voia să facă un partid cum trebuie, după opinia mea, ar fi putut să înceapă o construcție solidă, cu alergat în toată țara, cu formarea unor filiale sigure conduse de oameni onești și fără biografii dubioase, cu sisteme de selecție serioase și limpezi, atent urmărite pentru a se evita celebrele infiltrări ale ocultelor. Și după ani de muncă ieșea un partid nou și curat, bun de dus la vot. Așa cum cred că vor apărea după alegerile astea triste și fără miză.
  Se mai leagă domnia sa de acest guvern ai cărui miniștrii își dau demisia pe bandă. Da, e adevărată observația, dar uită să spună că în cazul partidelor consacrate miniștrii refuză pur și simplu să-și dea demisia, chiar și în situații critice. Avem atâtea exemple. Dar ce să zici dacă la ora actuală există un președinte de partid condamnat definitiv? Vorba lui Cicero, o tempora, o mores și cam atât.
  În altă ordine de idei guvernul actual nu este decât o palmă zdravănă luată de partide pentru felul incalificabil în care s-au comportat de-a lungul sfertului de veac scurs. Să nu uităm târnul popular care le-au măturat de la putere. Acum vin la vot proaspete și în aceeași compoziție. De ce se miră că populația nu vine la vot? Din ipocrizie? Noroc că a fost sincer dl Tăriceanu și a amintit de mizeria politică.
  Am mai spus-o pe aici, la ora actuală sistemul informațional accesbil tuturor face ca oamenii să poată să-și remintească prompt și amănunțit tot ce a fost. Clasa politică românească, educată de foștii cadriști comuniști, n-a priceput că astăzi orice mișcare greșită rămâne înregistrată pe veci și poate fi acceasată oricând de cei interesați. Nu mai putem invoca aiurea memoria colectivă, se poate apela la memoria tehnică. În aceste condiții cei care intră în politică doar pentru a se căpătui, se comportă precum hoții care fură fără să ia în considerație camerele de supraveghere din spațiul respectiv. Și încă ceva, schimbul de opinii de pe rețelele de socializare este un sistem educațional excepțional. Mulți dintre cei neimplicați pot să-și formeze rapid o opinie despre orice subiect, apelând instant la cei pe care îi consideră informați. Adică formatorii de opinie din fața blocului sunt căutați pe rețelele de socializare. Și funcționează sistemul!

  • emi spune:

   Adica va vota doar poporul pesedist si cel udemerist?!? Si apoi plangem pe la colturi 4 ani, pentru ca baronii locali vor deveni indestructibili…

   • Kronstadt an der Graft spune:

    Crezi că are vre-o importanță cine câștigă alegerile? Pe cine să votez, pe baronii de la PSR ai lui Geoană – garantat Vanghelie? PMP-ul lui Băsescu, care a promis creșterea salariilor profesorilor și după aia le-a hăhăit în nas, scăzându-le apoi cu 25% la toti bugetarii, inclusiv pensiile? Nu vezi că toate partidele sunt clone FSN? Poate acum să se închege vre-un partid mai acătării, care timp de o legislatură întreagă să se dezvolte și să ne arate o față cu adevărat europeană.
    În ziua alegerilor nici nu mă dau jos din pat, fac grevă electorală. Mă uit la ceilalți cum își votează pușcăriabilii. Nu vreau să am pe nimeni pe conștiință, dacă tot vor înfunda pușcăria măcar să nu fie și din cauza mea. Le fac un bine. :)

    • Âi-am spus, ar trebui votat cu Tăriceanu și cu mine Noi am purtat noroc românilor. Numai că ei au vrut să fie mințiți mai departe și în 2008 au votat cu Boc și cu Geoană, iîmpinși de la spate de Băsescu.

   • O să voteze și Tudor pe liberali :)

  • In linii mari ai dreptate. Dar faptul ca oameni precum Tăriceanu (mă includ și pe mine aici) sunt puși în astfel de situații, oameni care nu sunt corupți, care au vrut și chiar au reușit să facă bine acestei țări, arată limpede că cineva nu iubește țara asta și vrea s-o ducă spre slugărnicie și anonimat. E drept că ALDE e un partid eterogen, dar are o concepție sănătoasă și care nu este contaminată de amestecul voiculescian cum spui. Dar ideea de a face un partid sănătos prin goana prin județe, lucru care ar dura atât de mult încât până aduni pe unii se risipesc alții e o iluzie.
   Cât despre partidele bune care or să apară după alegeri, eu nu cred. Nu am deloc sentimentul că există în societatea românească asemenea resurse și că chiar dacă ar fi românii le-ar susține. Clasa politică este oricum tânără, deci nu se pune problema că vor apărea alții tineri. Și, în treacăt fie spus, cel puțin pe partea dreaptă, generațiile tinere sunt mai vulnerabile la mentalitățile comuniste decât noi, care am crescut în comunism. Pe bune, cine e mai aproape de profilurile fanatismului comunist, Tăriceanu sau Gorghiu?

  • Tărcieanu trebuie votat pentru că e un om cinstit și care se bate pentru alții. Și care a condus țara pe un drum coreoct, atât cât s-a putut în condițiile alea cu atacuri permanente. Dacă nu vrei să votezi cu Tăriceanu, căutțnd motive, atunci, într-adevăr, mai bine stai acasă.

  • Shadow spune:

   @Kronstadt

   voteaza cu oricine, cu cine vrei mai mult, sau anuleaza-ti votul, etc. Ce-ti spune constiinta numai nu sta acasa. Voteaza ! E un “drept” si de multe ori o “Datorie”.
   Neprezentandu-te la vot lasi pe altii sa “utilizeze” pe sestache dreptul tau de vot. O vor face cum o fac de un sfert de veac cu cei deja decedati sau prea bolnavi sa poata sa se deplaseze. Macar nu o vor face cu totul tau. Si sfatul asta

   E sfatul pe care il dau si lui Mihail. Apoi fiecare face ce crede.

   • Kronstadt an der Graft spune:

    Prietene, votul e un drept nu o obligație. În statele unde el e obligație apar efecte năstrușnice, cum e cazul în Grecia unde partidele extremiste au sprijinitori mulți, care votează cu ele din spirit de frondă. La noi încă nu s-a pus problema. A nu merge la vot este tot o formă de a-ți exprima opinia. Cât despre chestia cu folosirea votului meu în lipsă e o mică exagerare. De regulă în imensa majoritate a secțiilor de vot există suficienți reprezentanți ai partidelor în stare să mențină ordinea. Că se găsește câte un fraier pe la țară care să asculte de îndemnurile unui președinte ca Dragnea este un accident și accidentați dăștia sunt puțini totuși.

    • Shadow spune:

     @Kronstadt
     nu am spus “obligatie” am spus “datorie”. E o mare diferenta. Nu te oblig sa te duci la vot, nici prin gand nu-mi trece, te indemn sa o vezi ca o “datorie” de cetatean nu numai ca un drept.

 3. emil mihai spune:

  eu am zis-o de mult: v-ati lasat calariti de servicii si procurori ,cind puterea e in mina voastra ,a politicienilor; incepeti cu o lege simpla-raspunderea magistratilor!

  • Nu cred că e posibil. Parlamentarii sunt intimidați. Și alții mai curajoși nu cred că o să găsim în mandatul viitor.

   • emil mihai spune:

    conteaza pe mine: vreau singe de securist!

    • Nu e bine niciodată să vrei sânge. Sângele cere după aceea alt sânge și nu știi unde se poate ajunge.

     • Shadow spune:

      s-a ajuns deja la sange dle Vosganian. securismul trebuie distrus in Romania total chiar si cu riscul ca o perioada te timp de un sfert de veac sa nu mai avem servicii.
      Aici sunt de acord cu emi, sange de securist decat sange de roman mort pt ca secu sa-si “faca mendrele” si in economie cum vrea.

     • Cjestiunea e ca e nevoie de un control politic al serviciilor. Parlamentul ar trebui sa-si faca datoria. Mi-e teama ca Parlamentul viitor va fi si mai obedient decat acesta. Altfel nu inteleg prea bine in ce fel vrei sa lupti cu abuzurile.

 4. Kronstadt an der Graft spune:

  Iata ce circula pe net zilele astea. Așa l-am primit, așa îl pun în pagină:
  ” AVERTISMENT PUBLIC- aplicati legea sau va dezinfectam pe toti!
  Posted on 12 mai 2016
  “v-am lasat saraci si prosti …v-am gasit si mai saraci si mai prosti” (Constantin Brancusi despre poporul roman)
  Mi-am propus ca blogul acesta sa fie altceva si sa nu scriu despre toate mizeriile si nenorocitii care ne mananca nervii zi de zi. Totusi, astazi o sa fac o exceptie pentru ca vad ca lucrurile in scandalul dezinfectantilor o iau intr-o directie absolut stupefianta si pentru ca am impresia ca gunoaiele acestea politice efectiv nu inteleg ce inseamna o explozie sociala.
  Au fost atatea stiri si atatea discutii sterile despre “scandalul dezinfectantilor’ incat este o aproape o certitudine parcarea unui subiect de o gravitate enorma. Dragii mei cititori, nu are rost sa ne mai invartim in jurul vorbelor si al interpretarilor pentru un subiect mai mult decat clar. Pe scurt, lucrurile stau in felul urmator: De ani de zile o firma “romaneasca” vinde o substanta mult diluata pe post de dezinfectant, majoritatii covarsitoare a spitalelor din Romania. De fapt, putea la fel de bine sa fie apa sau orice altceva, pentru ca oricum efectul e ZERO. Practic acesti indivizi cumparau printr-un off-shore din Cipru substanta dezifectanta vrac din Germania, o diluau de 10 ori si o vindeau la preturi umflate, la aproape 90% din spitalele din Romania.Tot aceasta firma isi verifica propriile substante si mai capusa statul si UE prin tot felul de alte contracte prin care livra inclusiv galeti si mopuri la preturi exorbitante, spitalelor. Bineinteles ca o asemenea frauda de proportii nu se putea face fara un circuit de spagi bine batatorit. O parte din bani ajungea drept spaga la smecherii sistemului – o sa ii aflam curand. Ce e atat de grav? Pai este unul dintre cele mai grave cazuri de coruptie din ultimii ani. Este un exemplu pur despre cum CORUPTIA–UCIDE. Vi s-a parut ca evenimentul Colectiv a fost grav? Uitati Colectiv!
  Gravitatea acestui act de coruptie depaseste orice fel de inchipuire prin efectele ei. Mi-am muscat de multe ori buzele, am inteles, au furat unii la autostrada, au furat borduri, au pus panselute cu 100 euro bucata, insa ceea ce a facut aceasta Hexi Farma, acesti indivizi numiti Dan Condrea si Flori Dinu, depaseste orice imaginatie. Din vina acestor nenorociti si a tuturor celor care au girat, au inchis ochii, au luat spaga pe acest circuit, a murit un numar greu de estimat in acest moment, de cetateni ai Romaniei – copii, adulti, batrani.
  Am stat azi de vorba cu doi prieteni doctori chirurgi care mi-au explicat in efecte de ce acest aparent scandal de coruptie este de fapt un atentat la siguranta nationala. Erau efectiv cutremurati de implicatii, mai ales in zona de chirurgie. Romania este lider in Europa la infectiile intraspitalicesti, spitalele romanesti de copii si adulti sunt BOMBE de bacterii ucigase: Klebssiella, tulpini E-Coli modificate, Stafilococul Auriu rezistente la antibiotice si una dintre cauze este ca saloanele, salile de operatii si partial anumite echipamentele se dezinfecteaza cu apa de la Hexi Farma. De ani de zile se opereaza in conditii de sterilitate mai rele decat in Somalia. Se moare in Romania de ani de zile si una din cauze este aceasta Hexi Farma si tot paianjenisul de mafioti din spatele ei. Ce face guvernul? Unde sunt dosarele penale? Guvernul modifica si completeaza HG 617 privind biocidele prin care creste contraventiile (CRESTE CONTRAVENTIILE – ADICA AMENZILE ATI INTELES BINE) la 35.00-50.000 sau dosar penal in loc sa-l aresteze preventiv pe Condrea si tot neamul lui si pe toti cei implicati sau la care duc firele. Mai demite un pion de pe tabla de sah si incet, incet breaking news-urile sunt luate de condamnarile tradatorului Voiculescu si a idioatei sale fiice.
  Pai bai Ciolos… Bai baiatule… cum naiba sa iti spun ca sa sa intelegi? Daca citesti acest blog sau daca cineva iti trimite acest articol, sa nu crezi ca este cineva tampit in tara asta. Pe cine incerci sa acoperi? Ce presiuni ai? Unde duc firele scandalului de umbli ca pe oua? Adu-l inapoi din concediu pe tantalaul ala de Iohannis si iesiti de mana in fata natiunii si explicati-ne. Vrem sange, bai neterminatilor! Vrem inchisoare pe viata pentru vinovati!
  Copilul meu a incaltat de doua ori in scurta lui viata bacteriile astea din spital si numai eu stiu cat am tras cu el si cati neuroni mi-au murit. La altii ca mine mai putin norocosi le-au murit copiii cu zile, din cauza unora ca voi. Dar nu aveti cum sa intelegeti, pentru ca niciunul nu aveti copii si pentru ca oricum va pisati pe tara asta. Pentru fiecare zi de spitalizare le-as trage cate un glont in cap nenorocitilor care au omorat constient un numar nedeterminat de romani in ultimii ani. Observati ca nu cred in intamplare sau prostie. Nu ai cum sa fii atat de prost. Ce au facut gunoaiele astea se incadreaza la minim 10 capete de acuzare incepand cu cele de coruptie si terminand cu cea de atentat la siguranta nationala. Aplicati dracului Legea 51 din 1991 privind siguranta nationala, oricare din sub punctele din art.3 . Problema aceasta este o problema de siguranta nationala. Nu va jucati cu ea, ca stati pe un butoi de pulbere!
  Ce vrem noi astia… pulimea?
  1.Vrem sa aplicati legea 51 si sa ii vedem in puscarie pe viata pe toti cei implicati si tot sistemul corupt din spate.
  2.Vrem sa le confiscati toate averile, tot ce au – pana la rudele de gradul sapte si sa lichidati toate conturile din toate off-shore-urile.
  3.Vrem curatenie reala in toate achizitiile din sistemul de sanatate publica.
  4.Vrem o reforma adevarata si serioasa in sanatate, contributii diferentiate, privatizare si concurenta.
  5.Vrem ca medicii sa castige mai mult decat parlamentarii si mai mult decat orice director de institutie publica, pentru a putea ramane si trai decent in Romania.
  6.Vrem sa vedem sange, pentru ca nu putem trece cu vederea un asemenea genocid.
  Si mai am eu personal un mesaj de la fiu-miu care a petrecut aproape 7% din viata lui in sistemul vostru medical de cacat, pentru ca nu l-am putut teleporta in Austria la acel moment. Mesajul este ca intentiile bune nu sunt o scuza pentru incompetenta. Daca tot v-ati visat presedinti si prim-ministri nu puteti sa veniti cu scuze ca nu se poate. Invatati de la doamna Kovesi, care are mai multe coaie decat voi toti adunati la un loc. Daca femeia aia poate, atunci si voi trebuie sa puteti sau altfel sunteti parte din sistem si veti suferi consecintele. Asa ca bai politicienilor, bai guvernule, bai procurorilor, actionati dracului ACUM ca altfel va maturam pe toti! Vom scoate toata Romania in strada si o sa intelegeti cat suntem de suparati, dar va fi prea tarziu. Cine suntem noi? Oamenii intregi la cap din tara asta. Aia care au murit de stress pentru familii si prieteni internati in anii acestia. Aia care vor schimba totul in anii ce vor urma. Aia din cauza carora va tremura chilotii cand vorbiti la telefon si care nu mai au rabdare cu voi.
  Dragi cititori, stiti ca nu am vrut niciodata trafic si nu v-am cerut niciodata sa dati share la nimic, insa cred ca acest articol merita sa ajunga la cat mai multi romani. Haideti sa luam atitudine si sa tragem un semnal de alarma. Primul pas este ca pe facebook si online sa strangem randurile, dupa care IESIM IN STRADA, in weekend in toata tara. Nu trebuie sa acceptam sa fim scuipati inca odata in ochi de acesti indivizi!”

  • cris spune:

   Crezi ce doresti; daca ti se pare ca asemenea text e ceva real, bun, sanatos, foarte bine, alegerea aceluia si a oricui il crede. Cit despre vai bietii medici, mi-e sila, acelasi n-ar avea niciun dram de indoiala ca in momentul doi sa urle aaa, medicii, criminalii, spagarii daca asa convine propagandei (facem pariu ca un acelasi urla acum citeva saptamini: aaaa, nenoricitii, au facut resuscitarea pe caldarim). N-am timp sa reiau textul de mai jos aici, citeste si singur sunt ultimele comentarii de pe pagina, cum se face evaluarea unei substantze, medicament, biocid ce o fi din medicina, ce se intimpla in alte tari, care e legislatia si compara cu bazaconiile de mai sus si din presa si poate macar iti pui niste intrebari, fie si numai daca evaluarea pe care o face autorul pe care tu il citezi sau scopul sunt sincere sau intr-adevar bine intentionate.

   http://www.conteledesaintgermain.ro/medicul-dna-sau-dna-ca-institutie-de-insanatosire-publica/24-05-2016

   pardon, am uitat: La puscarieeeee! ca asa urla “simtul civic”.

   • cris spune:

    doua cifre:4,1 infectii nosocomiale pe an in UE – nu e nicio apocalipsa si niciun genocid, e o realitate.
    peste 200 de cazuri de medicamente substandard, alterate, contaminate sau falsificate numai in UK din 2007 pina in 2012

    si ar cam trebui sa incepi sa-ti pui intrebari referitor la paranoicul patriotard de mai sus… cum de nu sunt domnule asemenea paranoici sa urle genocidul, hotii si la puscarieeee, astia n-au auzit ca in Romania s-a facut “genocid hexifarma cu 50.000 de bolnavi in 5 ani” fatza de 4,1 milioane pe an infectii nosocomiale in Europa???? Mamaaaa, ce revolutie le-ar trebui europenilor nu? sa se invetze ei minte, sa-l exportam pe revolutionarul de mai sus ca le arata el lor…. baaaa merkel, baaa parlament European, baaa engleji nenorociti…sa va vina mintea la cap cu infectiile, ca asa urla oierul din Ferentari, buricul stiintzei si civismului.

    Pfui.

    • Kronstadt an der Graft spune:

     Evident că trebuie să existe o măsură în lucruri. N-am spus niciodată că DNA-ul este o mare realizare a epocii în care trăim, ba mai mult decât atât sunt de părere că trebuie bine strunită activitatea celor care o compun, apropo de efectul Lucifer. Dar stii mai bine ca mine că un organism cu un sistem imunitar slăbit riscă foarte mult. Ce să facem dacă acest DNA este printre puținii anticorpi pe care România îi mai are și pe care ni i-a impus cineva din exterior, altfel am fi ajuns mult mai rău. Și așa arătăm ca un sat fără câini.
     N-am înțeles recția ta la cele spuse de personajul al cărui text l-am pus aici pe blog. Omul nu se leagă de medici, se leagă tocmai de cei care le pun bețe în roate medicilor. Tocmai că cerea salarii decente pentru medici, printre altele, iar eu trebuie s-o spun că sunt total de acord cu ce zice el. Crezi că noi pălmașii, ca să nu folosesc chiar termenul lui, dăm ciubuc la medici pentru că suntem masochiști? Nu, ci pentru că știm că aceștia sunt prost plătiți. Știu că ar trebui să facem presiuni asupra guvernanților pentru a-i plăti bine, conform impactului muncii lor asupra societății, dar n-avem pârghiile necesare. Ce pot eu face este ca la patru ani să-i sancționez pe cei ce se fac vinovați de trădarea încrederii pe care o am. Numai că am constatat de vreo două legislaturi că i-am cam sancționat pe toți și nu mai am variante, așa că m-am lăsat păgubaș. Dar de criticat nu mă las.

     • DNA este anticorp impotriva caror corpuri? Impotriva lui Irinel Popescu, al lui Brădiștteanu, al lui Astărăstoae, somități ale lumii medicale. In timp ce pe Hexi Farma i-a lăsat zece ani.

    • Cris, eu nu inteleg cum un medic nu poate sa-si dea seama ca un deznfectant e diluat. Eu daca as bea palinca amestecata cu apă mi-aș da seama imediat.

     • Shadow spune:

      @dle Vosganian

      raspunsul e simplu, medicul nu bea dezinfectantul cum dvs va savurati palinca. El il foloseste pt spalarea pe jos (in cazul hexipharma”), in general nu “gustam” amestecul sau pt curatat ustensilele medicale.

      pb pe care nu o vede nici cel din linkul lui Kronstadt si nici altii este ca hexi pharma este un alt exemplu de “succes” al unui “capitalism” al “serviciilor”. E modul lor de a face bani pt ca banii de la buget cu toate ca an de an sunt mai multi nu le sunt suficienti pt a manipula o tara intreaga.

      “campul tactic” al secu este intreaga societate romaneasca in ansamblul ei. Totul trebuie sa le apartina si sa fie infmluentat de ei.

     • Din pacate, insa, locul Hexi farma, care avea capital romanesc, va fi luat tot de firme straine.

     • Shadow spune:

      Nici vorba,
      cume este un domeniu secu nici o firma straina nu o sa poata sa ia ceva. Capitalul autohton insa facut asa cum l-a facut hexi farma este un capital viciat si aberant.

   • E un text foarte bun.

  • Tu îți dai seama ce tip de manipulare induce acest mesaj? În principiu el este corect, în sistemul de achiziții din sănătate e o mare problemă. Înțeleg că doi medici erau revoltați. Pw mine mă miră nespus chestia asta. Din două una, ori Hexi Farma a vândut cu adevărat dezinfectanți diluați ori e o răfuială între zone oculte. Păi dacă dezinfectanții erau diluați de zece ori cum de cei doi medici n-au văzut asta până acum ????? Dacă ție îți dă cineva țuică de 22 grade și zice că-i palincă de 50% nu te prinzi? Dar dacă e diluată de zece ori și-ți dă o țuică de 5%, adică un fel de bere, pe post de palincă, nu te prinzi???? Adică medicii ăia doi au băut zece ani bere pe post de palincă și nu și-au dat seama?????
   Dacă tu cumperi spirt de la farmacie diluat de zece ori și te ungi cu el, nu simți???
   Cât privește procuratura care își face datoria spre deosebire de oamenii politici, chiar am orbit de tot? Adică timp de zece ani serviciile și procuratura n-au văzut nimic și tot ele sunt cele mai bune și date de model?
   CIne e autorul acestui avertisment?

   • cris spune:

    Nu, nu este posibil sa se fi intimplat asa ceva 10 ani, sa existe dezinfectanti diluati si sa nu se intimple nimic, sa nu-si dea nimeni seama. Ginditi-va ca se fac mii si mii de operatii sau alte proceduri invazive, mureau oameni intr-o proportie la care nimeni nu putea sa inchida ochii, era epidemie de-a dreptul.

    Rational, nu este posibil. Se ia un numar mic de cazuri si se exagereaza – un exemplu, e cazul acelei cintarete de operetta care a fost infectata, a ajuns in coma chiar, si se tot aduce in fatza…. dar bine bine, s-au facut atitea transplanturi sa zic intre timp, atitea operatii pe inima, atitea inlocuiri de genunchi, de sold, s-au pus atitea pacemaker-e sau stenturi…. poftim, Arsinel are un transplant de rinichi il vezi in fata ochilor, traieste, munceste mai departe- cei cu transplant sunt pe medicatie imunosupresiva, sunt extrem de susceptibili la infectii. Sunt atitia oameni pe dializa, adica iar extrem de susceptibili, vorba ceea la fiecare a treia zi tot single le e trecut printr-o masina… Ati auzit ca ar muri cu miile de infectii?In dializa se acceseaza direct vasele unui om, fie au un cateter permanent intr-o vena najora fie au fistula arterio venoasa – se trec printr-o masina litri de singe la fiecare a treia zi: daca masina, acul, nu sunt perfect sterile, omul acela face septicemia in doi timpi si trei miscari, in citeva zile aveti un mort – ori sunt oameni care fac dializa de ani de zile, ba ati avut acusica niste copii cu HUS pusi pe dializa, extrem de gravi, au supravietuit vasta majoritate…

    Am impresia ca este intr-adevar inca o rafuiala, si nu e prima dusa pe spinarea doctorilor si sanatatii oricum – este unul din subiectele la care se reactioneaza, pe buna dreptate, extrem de emotional, orb si furios, drept care si unul foarte folositor celor care vor sa stirneasca furtuni, sa darime, si sa se aseze ei pe nevazute. Dar in genere ce se intimpla in ultimii ani in Romania este o rafuiala; o politica a rafuielii, o justitie a rafuielii, totul e rafuiala diversilor, populatia toata e prinsa in asa ceva, De la politica de cumetrie a lui Iliescu s-a ajuns la cea de rafuiala perpetua a unor, sa le zicem oculti, si a tot soiul de marionete, megafoane si vuvuzele. Nu e niciun “legea e lege” asa cum nici nu sunt toti hotzi, ci e rafuiala mizera. In folosul cui???

    • Am vorbit cu ai multi doctori si ei imi spun acelasi lucru. In plus spun ca infectiile se datoreaza lipsei de curatenie, nu atat calitatii dezinfectantilor.

     • cris spune:

      Nu e numai lipsa de curatenie, sunt multe:

      - nu se verifica pacientii la internare daca au bacterii rezistente – ceva ce eu fac zilnic, oricui vine in spital, ca sa-i izolez si sa-i tratez, in plus e si o masura de protectie legala a spitalului ( a luat bacteria din spital sau a venit cu ea de acasa – ma termina cei de la asigurari si comisia de acreditare daca nu fac asa ceva, in primul rind, inainte sa ma dea careva in judecata ca si spital) am girja de pacient dar am si niste parametri de calitate generali de urmarit la care dau raport in fiecare luna… ori cum va spuneam comisia de acreditare romanesca nici nu lucreaza cu spitalele, nici nu stabilesc niste parametri medicali sau programe, nici nu controleaza, doar dau in cap ca nu ai 5 galeti si sapte mopuri si ca ai facut nu stiu ce achizitii – functionareala crasa si idoata, asta e).

      - raportarea de infectii nosocomiale e redusa fiindca legal spitalele sunt sanctionate aiurea daca raporteaza, e ceva de o inconstientza vecina cu nebunia sa procedezi in asemenea mod, legi medicii de mini si de picioare de la bun inceput.

      - nu exista protocoalele si planurile de rigoare – am spus-o in textul la care am dat link-ul ce inseamna sa ai asa ceva- reducerea infectiilor in spitale in State de la 1,7 milioane pe an la 600-700.000 pe an. Nu ai personalul care sa faca asa ceva in Romania, nici pe sfert ca sa acopere spitalele si nici masuri alternative deja in functie ori educatie in acest sens. Deci cum vrei sa reduci aceste cazuri – ca de eliminat in totalitate asta nu e cu putintza – daca nu te organizezi in acest sens ci doar lasi totul la bunul simt al medicilor si la chinul lor, ca apoi, dupa ce n-ai facut nimic, sa vii sa le dai in cap?

      – trebuie sa existe protocoale clare in ce priveste folosirea antibioticelor, si iar planuri regionale si de tara – pentru ca asta e o cauza majora: prin chiar actul medical, prin tratament, creezi bacterii rezistente. Si noi antibiotice, mai puternice, nu se creeaza peste noapte – de ani de zile nu exista un antibiotic mai puternic decit vancomicina pentru MRSA, am spus multumescu-ti tie Doamne cind acum citeva zile s-au aprobat inca doua nou noutze, si in acelasi timp mi-am spus, here we go again, in citiva ani iar or sa fie probleme de stirpit ceva inca si mai rezistent.

      Nu m-as opri de la insiruit probleme pe toata pagina daca doriti… daca ar fi doar lipsa de curatenie ar fi usor si busoi un geniu ca vrea sa limiteze accesul vizitatorilor in spital (alta gogomanie, asta habar n-are de ce vorbeste, hallo, domu busoi, in State familia e permanent linga pacient cu exceptia ATI-ului si salilor de operatie, mama, tatal sotia, sotul, linga pat exista o canapea extensibila pe care sta apartinatorul, ba chiar si doarme acolo, in timp ce in Romania in salon nici macar un scaun nu ai pe care sa stai. Ce minte are asta? cum sa lasi pacientul fara familie, mai ales in Romania unde ai o asistenta la 30 de pacienti, cine ii da un pahar cu apa, cine il duce la toaleta, cine ???? Nu domnule, nu vizitatorii aduc bacterii din afara, si ei trebuie sa fie intr-un anume regim: daca e izolare trebuie sa o faci posibila si pentru ei – halate dispozabile, teancuri, manusi dispozabile sute, direct pe usa salonului, dezinfectantul la indemina, e simplu, e o nenorocita de cutie de plastic de doi bani jumate cu halate, masti, manusi direct agatzata pe usa si asistenta care nu te lasa in salon daca nu te echipezi si-ti face instructia)

    • cris spune:

     Uitati-va cum se face investigatia aici, cu laboratoare neacreditate, complet aiurit – va amintiti ce a facut cel de la Bradet?, si-a dus produsele, singur….in Germania sa fie verificate, si au iesit OK.

     Ginditi-va ca intr-un proces de productie lichidele dezinfectante sunt imbuteliate automat si cind e vorba de sanatate au acel capac de aluminu ori hirtie sigilat, sub capacul de plastic, sau o pelicula de plastic de sigilare peste capac, ori capacul in sine este facut in asa fel incit se vede imediat daca sticla a fost folosita, astea se pun automat, de o anume masina, nu de om….. logic; ati lucrat ca economist la o fabrica de bere acum mult timp, se puneau capacele la sticla cu mina, sau putea veni oricine sa le soata si sa le puna la loc? Eu mi-am ruot miinile tot invirtind capace de peroxid, de solutie salina, de detergenti, de medicamente – caci de fiecare data inventeza un capac si mai nenorocit de nu poti sa-l spargi decit cu toporul. Ca sa diluezi ulterior cu apa trebuie sa distrugi sigiliul si sa torni cu mina, sau deja masinile sa functioneze aiurea sa faca mixtura aiurea sau solutiile vrac sa fie alterate….Bun, deci te duci la hexipharma si verifici ce in primul rind, parametrii la care se face pruductia, masinile, programele, solutiile…. nu s-a facut asa ceva pina acum, se duc azi sa faca perchezitie…. la acte, cu cine cui a vindut si ce spaga a dat. OK, dar asta nu inseamna ca ai verificat daca produsul e diluat din start sau nu !!!!!! ca o fi omul vinovat ca a facut o mare afacere pe spagi, asa o fi, asta e cu spaga si relatiile in Romania, dar nu inseamna ca a facut “genocid” si ca din start a diluat nu stiu ce solutii, asta trebuie dovedit… si nu investigheaza nimeni asa ceva. Pardon, uitasem, la noi ajung suspiciunile rezonabile. Se duce tolontan cu nu stiu ce bidon nu stiu unde, din spitale se iau “probe” – din ce?:prima intrebare, normala – erau sigilate bidoanele????? adica venite direct din fabrica? daca nu atunci de unde mama naibii stii ca nu era solutia indoita si numai de femeia de serviciu care voia sa-si ia si ea niste detergent acasa fara sa vada nimeni, dupa desigilare? Dincolo de asta sunt alti parametrii, cum am spus mai sus – de stocare si shelf life, de urmarire a acelui batch number, etc.

     Ca si la accidentul astuia. ( am prins citeva imagini aseara cu femeile la adunat diverse din jurul masinii)… fac investigatie pe ce dupa ce tropaie nu stiu citi oameni acolo si aduna cu mina bucati de pe jos?????

     Si atunci eu ca om normal la minte ce pot sa cred uitindu-ma la asa ceva???? Sau ca e ceva de o deprofesionalizare si prostie crase in primul rind ale investigatorilor, si ca merg dupa ureche nu dupa proceduri legale clare, sau ca e o brambureala voita.

     • cris spune:

      Aaa, ok, am citit ca fosta lui Condrea zice ca e ofiter SIE si urmarit de CIA, asa l-a denuntzat si de acolo a pornit tot – scuze internetul meu nu prea merge, am avut tornade, inundatie, in fine, macar am curent si un soi de rima de internet. Ceva extraterestri, ozn-uri nu?omuleti verzi, FBI, James Bond? Nimic, nimic?
      Scurt: E de noaptea mintii!!!! X-files :) :) :)

     • Intr-adevar, totul e aiuritor.

 5. Mihail spune:

  @ emi,

  lasa ca veniti voi cei din strainezia si pentru un covrig si un ceai cald primit la coada, il votati pe Iohannis.
  Voi, nu-i asa, sunteti animati de patriotism, urla in voi simtul civic.
  Dar, de ce nu trageti voi o fuguta in Romanica si sa va manifestati spiritul patriotard ?

  Nu va ajunge ca ati nenorocit tara de doua ori la rand(prima cu Baselu si a doua cu sasalaul), ca orice prost care se respecta nu invatati nimic din tampeniile pe care le faceti.
  Acum indemni la vot, nu are importanta ca nu ai ce vota, doar sa mergi si sa votezi.
  Aaaa, daca este si coada, atunci ncu atat mai bine, voua, astora din Strainezia, ce va mai place ca sa stati la coada.

  • Mihail spune:

   PS: bine va face, acum, nemtzalaul si va pune ca sa platiti impozite.

   • emi spune:

    PNL are probleme de identitate ideologica pentru ca nu a crescut natural, organic, a preferat sa arda etapele.
    Din acest punct de vedere ALDE sta si mai rau, nici macar nasterea sa nu a fost naturala…

    • PNL a crescut organic pana prin 2010. De atunci Antonescu l-a făcut vraiște.

     • emi spune:

      Ca un roman in Romania e xenofob pot intelege, ca un etnic al altei natii e xenofob in Romania mi se pare noaptea mintii.
      Prefer sa cred ca e doar autoironie…

     • Mihail spune:

      E-te-na ! Domnul Crin Antonescu este vinovat ca l-au tradat colegii, ca au fost judete unde in mod normal PNL trebuia sa obtina cote foarte bune.
      Asa a inteles troica, asa s-a intamplat.
      Crin Antonescu este vinovat ca a fost si este cinstit, ca si-a pus canapeaua la dispozitia colegilor manati de instincte ravasitoare.

     • Shadow spune:

      @mihail

      mi-a placut asta cu “canapeaua” si instinctele “ravasitoare” :-).
      Altfel dpdv al meu nu ai dreptate antonescu a fost, este si va fi un “om” slab. Baza partidului nu mai apuca sa ajunga sa vb cu el cand era “in top”. Era inconjurat doar de proprii sai yesmeni.

 6. Mihail spune:

  Călin Popescu Tăriceanu a făcut noi declarații la România TV.

  “Declarațiile bombastice și iresponsabile ale doamnei Gorghiu se încadrează perfect în această acțiune pe care Klaus Iohannis ar dori să o vadă realizată”.
  Întrebat dacă președintele dă ordine procurorilor, Călin Popescu Tăriceanu a zis: “Mă așteptam la această întrebare. Eu nu pot să spun așa ceva. Cei care doresc să servească un stăpân, încearcă să îi intuiască și gusturile. Nu este vorba nici despre DNA, nici despre Klaus Iohannis. Vorbesc la modul generic. Mai departe, poziția pe care am adoptat-o legat de ceea ce înseamnă sancționarea derapajelor care se petrec în momentul de față în România… mă face un personaj politic incomod. Acuzele pe care le-am făcut la adresa modului în care funcționează la noi procuratura… duc la consecințele pe care le vedeți”.
  “Binomul binecunoscut funcționează ca o super putere în România. Este total lipsit de orice control civil din partea societiății, iar acest lucru este de o gravitate extraordinară”, a mai zis Tăriceanu.
  “Căderea Guvernului Ponta nu a fost rezultatul unei întâmplări, ci rezultatul unui plan bine pus la punct. S-au făcut toate eforturile pentru ca Guvernul Ponta să fie dat jos. Este grav că riscăm ne îndreptăm spre un monopol de putere pe care l-am mai cunoscut în România în perioada 2009 – 2012, în perioada guvernării Băsescu-PDL”, a adăugat președintele Senatului.

 7. emi spune:

  Dragostea este magnetism, caldura, haos.
  Intelepciunea este geometrie sacra, frig, ordine.
  Ura este dragoste blocata.
  Fiecare “electron de lumina” poate da nastere unui nou microunivers…
  Acest tanar vorbeste cu o viteza incredibila despre chestii atat de abstracte ca uneori trebuie sa dau filmul inapoi ca sa am timp sa inteleg ce spune.
  https://www.youtube.com/watch?v=7nCM0EGKPgc
  Si totusi nu pot sa-l contrazic!!!

  • emi spune:

   Filmul asta mi-a reconfigurat viziunea asupra existentei. Chiar daca nu sunteti de acord cu tot ce spune acest tanar, incercati sa vedeti tot filmul, e un “restart” in mica noastra existenta.
   De exemplu cel vesnic nemultumit e un inger cazut cu iubirea blocata in ura, iar demonii sunt cei care incearca sa grabeasca lucrurile… :) :) :)
   Nu exista sus sau jos, bun sau rau, frumos sau urat, este doar dualitate.
   In acest context Biserica este cea care ne blocheaza din rasputeri in 3D!!!

 8. Kronstadt an der Graft spune:

  Ascultam astăzi o știre care se referea la faptul că peste patru sute de candidați din toată țara sunt tineri cu vârsta sub 23 de ani, limita minimă legală pentru a putea fi aleși. Aceștia chiar dacă vor câștiga alegerile nu vor putea onora cinstea care li s-a făcut. Mi se pare un fapt definitor pentru seriozitatea politică de astăzi și pentru respectul pe care îl acordă partidele cetățenilor.

 9. Mihail spune:

  emi….indeamna la dementa. Este limpede, in cazul ei, “dezifenctantii” au fost bine diluati.

  • emi spune:

   E clar, nu ai vazut filmul.
   Puterea oamenilor/politicienilor sta in atentia/recunoasterea pe care le-o acordam. Ignorandu-i le luam/subminam subtil puterea.
   Daca vedeai filmul ai fi rezonat macar la aceasta idee.
   Bineinteles trebuia sa mai si intelegi/rezonezi (la) ce spune copilul indigo…

   • Shadow spune:

    @emi
    cum sa ignori “blatul” de la hexi pharma? Ignorand politicienii nu faci decat sa ii lasi sa-si faca mendrele.

 10. Mihail spune:

  ….nu aveam cum, fiind in Moldova, insa, nu arunc nici macar un ochi peste “descoperirile” tale. Asta pentru ca orice vine de la tine este precis dubios, de sorginte extraterestra