Și eu am fost la manifestații

Mai simt și acum înflăcărarea cu care ne strângeam unii lângă alții, bucuria de a ne regăsi, prieteni vechi, ori de a înjgheba noi prietenii, entuziasmul de a vedea că azi suntem mai mulți decât ieri, încrederea că vom reuși să schimbăm ceva și să trezim revolta civică în cei care stau nepăsători.
La manifestațiile acelea, noi, tinerii de atunci, scandam cu entuziasm numele libertății și al democrației, ceream alegeri libere și pluripartidism real, omagiam victimele agresiunilor, condamnam tendințele dictatoriale ale conducătorului țării.piata universității
Ca și multe alte lucruri care s-au schimbat în tranziție, s-au schimbat și manifestațiile. Cele de acum nu mai suflă o vorbă despre libertate și democrație. Alegerile libere și rezultatele lor nu le plac. În ciuda tendințelor sale dictatoriale, conducătorul țării participă el însuși la manifestații și este aplaudat.
Te-ai fi așteptat ca tinerii care protestează azi, ca și părinții lor acum un sfert de veac, să se revolte împotriva abuzurilor, să apere victimele acuzate ori întemnițate pe nedrept, să proclame drepturile fundamentale ale omului. În schimb, în timpul manifestațiilor se scandează numele procuraturii, ca o soluție miraculoasă și infailibilă, ignorându-se faptul că, în ce privește calitatea actului de justiție, statisticile CEDO ne așază la coada Europei, alături de Rusia și de Turcia.
O observație trebuie, totuși, făcută. Există, printre manifestanți, și unii a căror revoltă este firească, civică, împotriva unei tranziții care merge într-o direcție greșită, care nu este nici morală, nici imorală, ci amorală, adică lipsită de repere de natură morală. Manifestanți care nu au lideri, care simt că nu e bine, dar nu știu ce ar trebui pus în loc. Din păcate, buna lor credință riscă să fie folosită nu pentru a readuce lucrurile pe făgaș, ci pentru a servi unor interese pur politice, de reîntoarcere la formule improvizate, împotriva soluției democratice date de alegeri libere, așa cum s-a întâmplat în toamna lui 2015.

102 Responses to “Și eu am fost la manifestații”

  1. Mihail spune:

    Cumva in ton cu tema postarii, s-a anunțat organizarea unui miting PSD.
    Autorizat, evident.
    Oare, tot in Piata Victoriei ? Logic, acolo ar trebui, asta deoarece se urmareste sustinerea Guvernului.
    In fata, la Leu, nu merge, este cam mic spatiul.
    2. Plicușor Ban, are dosarel penal. A furat si el puțin, ce sa-i faci.

  2. epolitikon spune:

    @VV
    Romanii au o vorba:”daca taceai filozof ramaneai”!
    Unii pur si simplu au instinctul sa taca din gura si sa se ascunda in astfel de momente. Altii au coloana vertebrala si isi dau demisia, se delimiteaza de penalii Dragnea&Tariceanu.

    • Sunt prieten cu Tariceanu de un sfert de veac. Il cunosc bine și nu e deloc penal.

      • Mihail spune:

        Nici măcar un centimetru.

        • George spune:

          Si fara legatura cu articolul asta, ca sa va arat ca eu nu vad lumea doar in alb sau negru, dincolo de criticile pe care le am la adresa dvs, eu apreciez faptul ca aprobati pe acest blog si pareri contrare.

      • George spune:

        Acceptati de pe acum (inainte sa stim ce se va intampla) ca noi toti (eu, dvs, restul) sa acceptam hotatarea instantei in cazul in care e implicat Tariceanu drept masura pe baza careia sa il categorisim pe Tariceanu cinstit sau penal?

        • Toriceanu e un om corect, il cunosc de 25 de ani. Și nu a furat nimic. Ar trebui să il respecti pentru faptul că a fost prim-ministru fără să fie amestecat in vreun scandal de corupție.

  3. Barosanul spune:

    @ All pro ALDE_PSD- Vosganian,

    Am inteles ca sunteti cativa pe aici care sunteti plecati in strainatate sau care sunteti la munca cand sunt proteste PRO, ALDE_PSD.
    Ma ofer sa va pun la dispozitie serviciul de ‘Protest-Sittter’.

    Primesc solicitari cu urmatoarele lozinci:
    P.S.D., DINTRE TOTI, CEI MAI BUNI MAFIOTI!
    NU VREM BANI, NU VREM VALUTA, VREM CA DRAGNEA SA NE FU..(re)? :)
    PSD! FURANE!
    NOI VREM SA FIM FURATI!

    Cu mentiunea ca declarati urmatoarele:
    EU, …… Cetatean ONEST ma OBLIG pe parcursul protestului sa MUNCESC cu seriozitate la locul de munca pentru ca POLITICIANUL din CIRCUMSCRIPTIA …………………………… sa aibe suficienti bani sa poata FURA in liniste pana la 199.999 RON ($47.000) fara pericolul de a fi deferit justitiei!
    PS. In cazul cetatenilor aflati in strainatate pentru serviciul de protest-sitter sunt rugati sa trimeata suma corespunzatoare pe adresa politicianului preferat.

  4. Barosanul spune:

    V-am mai spus.

    Dupa cum bine stiti intodeauna am avut un respect deosebit fata de Scriitorul Varujan Vosganian si fata de persoana Domnului Varujan Vosganian.

    Din pacate Politicianul Varujan Vosganian in ultimii ani m-a dezamagit profund.

    Ati devenit initial o sluga PDL , cand ati aceptat fuziunea PNL-PDL, iar acum o sluga PSD prin sustinerea fara ezitate a celor doua Ordonante de Urgenta.

    Ati incercat sa Manipulati, creeind emotii ca oameni cu probleme sunt tratati josnic in inchisori si prin eliberarea lor se v-a face un gest de ‘compasiune’ si unul de dreptate.

    Practic Dumenavoastra ALDE-PSD nu ati reusit decat sa dezbinati si mai rau o Societate Romaneasca si asa fractionat si sa aruncati in HAOS un Sistem Judiciar si asa EXECRABIL.

    Referitor la protestele la care ati participat si la care de fapt am participat si eu.

    V-am mai spus ‘’acolo am fost multi. Dar cand am plecat de acolo am plecat pe drumuri diferite. Dumneavoastra ati plecat pe drumul spre Tatuca Comunistu-Totalitarismul Multilateral Dezvoltat ‘’PSD-CIUMA ROSIE!’’.

    Am castigat votul, facem ce vrea ‘Muschii nostri’’. Nici-o data n-ati avut in minte sa Conduceti Romania pentru toti. Ati vrut s-o ‘Guvernati’ pentru toti MAFIOTII POLITICI!

    PS. Am spus ‘Guvernati’ pt ca si in puscarii, sau Corea de Nord se guverneaza.

  5. elenick spune:

    Cum va spuneam acum cateva luni, ”Spiritele inalte se regasesc”, acum se explica, VV, de ce va simtiti ”apropiat” de aceasta lege… :)

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21584319-ordonanta-urgenta-pentru-modificarea-codului-penal-fost-scrisa-alina-bica-surse.htm

    P.S. Inteleg ca Dragnea se pregateste sa anunte abrogarea OUG 13/2017, ce urmeaza sa faca ”in compensatie” ?

  6. Adam Mares spune:

    Era cât pe ce să vă cred, dar, când văd că în ce privește alianța de guvernare nu vedeți nicio urmă de tendință dictatorială, rămâne cum am stabilit: apărați doar interesele clasei politice.
    Normalitatea e altceva:
    “Intr-o democratie normala, a avea puterea legala de a face un lucru nu inseamna ca acel lucru este musai bun sau pe deplin legitim. Majoritatile se castiga o data la patru ani, dar comunicarea cu societatea, cautarea consensului si legitimitatii, mai ales in chestiuni esentiale, sunt permanente. Gesturile bruste provoaca angoasa, indoiala si respingere, erodeaza increderea minimala necesara functionarii unei societati.”

  7. Adam Mares spune:

    Dvs. nu aveți organul rușinii? Sau nu mai e funcțional? Mă tot întreb…

    • cris spune:

      sa inceapa sa se intrebe si altii care nu sunt de accord cu tine daca ai un organ cu care gindesti? aaaa. pardon, uitasem, e creierul colectiv si e sufficient.

  8. elenick spune:

    VV,

    ”Guvernul o să retraga ordonanta dar lucrurile nu se opresc aici”.

    La ce va referiti, VV? Ce manarie politica mai pun la cale Dragnea si Tariceanu, in ”compensatie” la pumnul in plina figura primit de la popor?

    Doare tare, nu?

    Sper ca sunteti constienti ca vom sta cutotii cu ochii pe dvs- clasa politica de la guvernare, si la prima ”abatere” sunteti out?!

    • NU, ai voștri pun la cale…:)

      • elenick spune:

        Vv, este ireal de ce parte a baricadei v-ati pozitionat, cu arme si bagaje!!! Dumneavoastra, altadata un revolutionar in spiri si fapte, sunteti in tabara PSD, impreuna cu Iliescu si toti borfasii psd-ului – Nastase, Hrebenciuc, Dragnea… inca ma ciupesc , poate ma trezesc…

        Un exemplu: Florin Jianu care intr-un moment de luciditate, cand ”ai lui” i-au inchis telefoanele si i-au anulat intalnirile, s-a trezit, a spus ”PANA AICI” si a redevenit OM adevarat, om liber!

        • Deci ori cu Dragnea și Tăriceanu, ori cu Turcan și Nicușor Dan. Il aleg, totuși, pe Tăriceanu.

          • elenick spune:

            Ma intristati. Un om de valoarea dvs. ar trebui sa spuna ”ma las ALES de Tariceanu”, nu ca va incolonati si dvs la poarta lui…

            Iar in partid sa fiti DVS un vector de opinie, nu sa justificati pe blog toate prostiile/nonsensurile pe care le spun colegii/”Sefii” dvs…

            ma rog, chestie de pozitionare …

          • Eu nu ma incolonez la poarta nimanui și nici nu mă fac portavocea tuturor manipulărilor, ca tine.

          • George spune:

            Dar de ce nu l-ati alege pe Nicusor Dan? (Da, stiu, nu v-ar lasa el sa-l alegeti, ca nu accepta membri de la alte partide.) Dar, care e problema cu Dan? (Si nu ma luati va rog ca e finantat de Soros. Are si Soros criteriile lui, nu finanteaza chiriasi din Militari.)

          • Intre \Nicușor Dan și Tăriceanu nu ezit. Cred că glumești…

  9. cris spune:

    Varujan, e momentul sa faceti o pauza, si sa reveniti la fortza verbului. Sunt destui oameni care au nevoie de un loc sa-si spuna opinia. Aici sunt citiva care le spun permanent sa taca, gen epolitikon, elenik si altii asemenea, mergind de la insulta la injuratura. Nu sunteti singur, nu e adevarat ca aceasta opinie a lor domina. Va simtiti singur? Ce-ar fi sa cititi ce gindesc si altii care nu se sprijina pe hotnews si altele asemenea http://www.conteledesaintgermain.ro/exact-ca-pe-vremea-lui-ceausescu-in-lupta-dintre-partid-si-securitate-invinge-mereu-securitatea/02-02-2017

    Si nu ma refer doar la articol ci la marea de comentarii si calitatea lor. Niciunul din vajnicii luptatori de aici nu ar rezista intre cei de acolo nici doua secunde. Realizati ca exista multi, cu mult mai multi decit va inchipuiti care gindesc diferit de un adam, elenik sau epolitikon.

    Luati-va un moment si decideti ce aveti de facut, iar daca raspunsul e da, nu pot sta indifferent sau protesta moale, ce se intimpla e extrem de serios, incepeti sa scrieti altfel in alt format, aduceti prin puterea exemplului altfel de oameni pe blog. Dupa cum spune un amic al meu de pe CdSG aducind un alt articol, de pe turambar de data aceasta: toate ororile au inceput crezind in ingeri si sfirsind la miinile insingerate ale unui Robepierre. Scrieti dupa ce ginditi ca om si cetatean, nu ca politician cu manusile unei diplomatii neadecvate acum. E momentul sa faceti o schimbare si sa va adunati in jur oameni puternici si dirji in ceea ce gindesc, deloc permeabili la propaganda de doi bani ( ei asta-i buna, s-a schimbat jupinul manelistii ramin aceiasi, https://www.youtube.com/watch?v=bJ7gdKHR4U8 , ca au sau nu doctorat, se numesc salam, scriu la 22, la hotnews sau vreun Levant pe care jupinul oricare ar fi acela nici nu-l citeste. Si mai fac si prozelitism…)

    L-am auzit de curind pe domnul Iohannis ca sfatuia pe cei de opinie opusa sa nu iasa in strada, devenise brusc democrat; la putin timp se lauda in engleza ca Romania e reprezentata doar de acei oameni acum in strada ( sfinta ipocrizie) – de la mingiiat pe creste cu un stai acasa prostule ca tu esti democrat si crezi in niste institutii de care eu imi bat joc, pina la propaganda de net cu taci fa ca intri la inchisoare si-ti dau foc la casa, vorbim de un bullying care nu trebuie tolerat in tacere. Dinsul si cei din jurul sau doresc ca singura imagine a Romaniei sa fie aceasta – tehnicile de intimidare demobilizare ale celor cu opinie opusa sunt foarte cunoscute, le-a practicat nu atit vestul cit sovieticii. Cu tot riscul, trebuie sa aratati si alta imagine, cea a oamenilor care nu sunt de acord cu cei din strada acum si care aleg sa gindeasca cu propria minte nu neaparat opus ci altfel decit gindirea de masa.

    Dumnealor spun din ce in ce mai des “noi” si “voi”. Hai sa ne lamurim care “noi” si “voi”.

  10. cris spune:

    VV e un comentariu in asteptare, nu-l publicati, nu e nevoie, lasati-l asa, doar duceti-va pe primul link pe care vi-l dau si poate va vine inima la loc si realizati ca acest “noi” cu care se impauneaza adam sau elenik nu e absolut asa cum il pretind. Care “noi”?

    • Tocmai l-am publicat… :( Dar e foarte bun.

      • cris spune:

        Mergeti pe comentariile cavalerului in urma, asa ii spunem, cavalerul alb – Cavalerul Alb e din Alice and the Looking glass ( cel cu nick-ul scris in ebraica). E un tip fenomenal, nu imi pot inchipui ce IQ are, doboritor cert, usor 150 +. Si un nivel de conoastere nu doar ca extensie ci ca profunzime,si intelegere, mult, foarte mult peste medie. E evident IT-ist si unul foarte greu. Contele e profesor universitar de matematica, Radescu cel cu acel formidabil “capra vecinului moare dar nu se prea” la fel.

        Hai sa schimbam foaia si aici , tineti minte trei cuvinte: CAPRA VECINULUI MOARE DAR NU SE PREDA !

  11. cris spune:

    parca domnul Nicusor Dan era anticorupti, iesind in strada, sustinator al celor de acum, propagandist adhoc si acolo si in parlament….

    http://www.stiripesurse.ro/exclusiv-nicu-or-dan-denun-at-pentru-fapte-de-corup-ie-campania-usb-finan-ata-ilegal_1177875.html

    Cit e de penibil, si vorba autorului acelui articol din Visegrad post, francez de felul lui: dementza, vreti inlocuirea unor corupti alesi democratic de catre corupti in minoritate sustinuti sau nesustinuti deloc democratic.

    • Hei, elenick, tudor, se aude???

      • elenick spune:

        Da, s traiti! aici! E o fumigena aruncata de Dragnea de saptamana trecuta si asta ca sa mai arunce putin rahat prin presa in cei de la USR care le fac viata amara tuturor politicienilor ”versati” prin Parlament!
        Niciun fraier din Romania n-au mai preluat-o fiindca NU AU CE : e plangerea cuiva, un neica, impotriva lui Nic Dan in legatura cu finantarea in alegeri. Deci i se da numar si se trimite la Politie sa se faca cercetare preliminara. Daca nu se verifica nimic, se da NUP si la revedere. Daca da, urmeaza tot o cercetare cu rezolutie de la procuror… pana la invinuit, daca e cazul- eu nu cred- oho, dureaza 6 luni-1 an.
        Nicusor Dan a si spus ca e un denunt calomnios, cum au mai fost destule impotriva lor…

      • cris spune:

        VV, cita grija… pai nu spuneau pina acum ca suspiciunile rezonabile ajung si fiecare sa-si demonstreze nevinovatia? la asa ceva nu se grabesc, omul e nevinovat, oricine altcineva, de pilda Tariceanu ca ar fi mintit e penal din start ( pe modelul disonantei cognitive iohaniste -l-ati invitat pe basescu, nu e un penal?, ba da, Pai si atunci nu se aplica ce ati spus cu penalii?, ba da se aplica). Asta e o “fumigena”.

        Tupeul, prostia si ridicolul ajunse la apogeu :) :) :)

        Dumnezeule, e atit de distractiv: hai mai scoate asemenea perle elenik, asa cum spuneam sa se lamureasca si alti cine sunteti “noi”. Continua draga….

        • elenick spune:

          desteapto, suspiciunea rezonabila este deja termenul folosit de procuror, adica s-au finalizat fazele de cercetare preliminare (la politie) si cercetare propriu zisa(politie+ procuror), s-a dat rezolutie de IUP si se cere o masura asiguratorie – control judiciar, arest preventiv, etc, etc. E drum lung pana acolo, interesul organului judiciar NU e sa dea curs la orice tampenie scrisa de cate un procesoman care are boala pe tine, ca sunt costuri… :)

          P.S. sper ca nu te repezi la fel, in viata curenta, sa dai diagnostice in 5 secunde, dupa cateva propozitii! brrrrr :)

        • elenick spune:

          la tariceanu s-a dat rezolutie, s-au administrat probe – marturii, inscrisuri, etc si s-a dispus trimiterea in judecata. Acolo sunt suspiciuni rezonabile….

          • cris spune:

            dragutza, lasa prostiile, te-ai repezit ca si altii de aici sa-l spurcati de la prima stire de presa. Gata imediat cu latratul la primul semn de presa. cu Trariceanul hotzul si penalul, inainte sa fie trimis in judecata, de la prima stirutza scapata in presa de DNA…., iar acum s-au trezit scrupulele in dumneaviastra ca ar fi Nicusor Dan. Ei zau….

        • Da, si pe mine ma surprinde toata aceata inversunare și obtuzitate.

          • cris spune:

            Nu e deloc surprinzator, daca cititi catrea lui Hoffer despre care tocmai am vorbit nu mai e nimic nou, devine un pattern.

  12. cris spune:

    Comunicatul AMR si UNJR

    “Constatam cu ingrijorare ca incepe sa se repete scenariul de anul trecut, cand Curtea Constitutionala a Romaniei a fost presata public, insistent si repetat, sa dea anumite decizii cu privire la constitutionalitatea unor dispozitii penale referitoare la executarea mandatelor de supraveghere tehnica si la definirea infractiunii de abuz in serviciu.

    Amintim tuturor ca statul roman “se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor – legislativa, executiva si judecatoreasca – in cadrul democratiei constitutionale”, unde fiecare putere are un rol determinat, stabilit clar de Constitutie.

    Curtea Constitutionala este “garantul suprematiei Constitutiei”, care este legea fundamentala si temeiul statului de drept, asigurand, totodata, respectarea echilibrului intre puteri.

    Hotararile Curtii Constitutionale sunt “general obiligatorii” si trebuie respectate de toata lumea”, precizează într-un comunicat preşedinţii AMR şi UNJR.

    In data de 31 ianuarie 2017, Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta nr. 13, Avocatul Poporului, Presedintele Romaniei si Consiliul Superior al Magistraturii au sesizat Curtea Constitutională a Romaniei, in baza competentelor ce le apartin, iar instanta de contencios constitutional urmeaza acum sa se pronunte.

    “Acest proces dovedeste ca Romania a dobandit in cei 27 de ani de democratie mecanisme de control reciproc si ca principiul esential al democratiei de “checks and balances” intre institutii functioneaza.

    Prin urmare, orice fel de presiune facuta in acest moment asupra Curtii Constitutionale cu scopul de a-i influenta decizia reprezinta, prin ea insasi, o atingere adusa acestui principiu esential al democratiei.

    Solicitam de aceea, din nou, tuturor institutiilor, persoanelor publice si cetatenilor sa dea dovada de responsabilitate si sa se abtina de la acte si declaratii care ar putea fi interpretate ca presiuni asupra Curtii Constitutionale, facute cu scopul de a o determina sa pronunte o anumita solutie in cauza cu care este învestita.

    Nu in ultimul rand, facem un apel public catre Guvernul Grindeanu sa ofere garantii exprese ca va asigura publicarea imediata in Monitorul Oficial a motivarii deciziei CCR, indiferent de continutul acesteia”, mai precizează liderii organizaţiilor magistraţilor.”

    lasa nu-I nimic sa se teama, ca sta elenick cu ochii si pe ei, LOL, si “noi” adica ei pot sa oblige si alte institutii sa joace dupa cum vor ei, nu doar parlamentul… Cred ca trebuie sa lasati lucrurile sa decurga democratic VV, daca discutarea acestei OUG a fost inaintata la CCR acum, lasati CCR sa-si spuna opinia, altfel si aceasta devine nimic altceva decit un instrument de propaganda si joc politic si atunci s-a cam terminat orice e cu adevarat democratie si institutiile ei in Romania. va e teama ca va fi desfiintzata? Sau dumnealor le e teama ca CCR va spune ca e constitutionala?

    • NU stiu daca CCR va continua, in conditiile in care GUvernul nu mai sustine ordonanta.

      • cris spune:

        tocmai asta spun, daca nu lasati ca lucrurile sa decurga democratic, sa existe o decizie a CCR ati terminat, s-au angajat sa dea un raspuns pine pe 10 februarie, asa a spus Dorneanu – numai putin ca va gasesc declaratia imediat. Puteti eventual insista ca aceasta decizie sa fie mai rapida de atit.

      • cris spune:

        poftim, l-am gasit
        „Sesizarea cu privire la conflictul de competenţe. Suntem în termen. Vom primi cu siguranţă până marţi punctele de vedere de la cele două părţi şi în continuare în câteva zile o să ne pronunţăm şi pe fond.

        Cam aceeaşi va fi situaţia şi cu privire la excepţia de neconstituţionalitate invocată de Avocatul Poporului. Şi acolo am dat un termen pentru puncte de vedere, marţi, am lăsat Parlamentului ziua de luni când au Birou Permanent ca să se poată pronunţa şi după ce vom avea toate aceste puncte de vedere vom stabili un termen având în vedere celeritatea pe care o solicită toată lumea în situaţia care există, dar şi un termen de gândire şi de analiză suficient”, a afirmat Valer Dorneanu.”

        http://www.cotidianul.ro/dorneanu-despre-sesizarile-privind-oug-de-modificare-a-codurilor-295651/

        • Dar dacă Guvernul retrage ordonanța, CCR mai dă punct de vedere?

          • cris spune:

            Logic nu cred, de ce si-ar da un punct de vedere pe ceva care nu ar mai exista, obiectul contestatiilor trimise pentru sesizarea CCr nu ar mai exista.

          • cris spune:

            VV, imi pare rau, nu sunt de acord, vad ca ati decis abrogare. Pe mine ca cetatean ma lipseste de cea mai importanta decizie, cea a CCR, de clarificarea de catre un judecator constitutional a ce e bun si ce e rau si neconcordant Constitutiei si prevederilor internationale.

            Nici nu veti stinge protestele, asa, dimpotriva puneti gaz pe foc ca aceste proteste sa continue pe toata perioada discutiilor.

          • Din păcate, da, GUvernul a luat soluția asta. Și din păcate, da, protestele au alt scop decat retragerea ordonantei.

          • cris spune:

            Imi pare rau ca din nou nu m-am inselat… in strada se spune ca vor continua si doresc acum si demisia guvernului, etc…

          • Mi se pare ca actiunea asta excede orice regula a democrației.

      • elenick spune:

        Nu se mai judeca, daca partea numita Guvern anunta ca a abrogat ordonanta, se declara cauza fara obiect.

        • cris spune:

          sunt convinsa ca asta va si doriti, sa nu existe o discutie in institutii ale unui stat democratic. De ce? L-am intrebat pe VV daca ii e teama ca va fi facuta una cu pamintul de CCR. Dar va intreb mai degraba pe “voi”: va e teama ca in dialogul acesta s-ar putea sa iasa pe dos si sa fie declarata constitutional si sa se faca doar niste modificari? de ce va e teama domnule de procesele normale in orice tara?

          • elenick spune:

            Esti dusa! :) ar trebui sa te mai odihnesti! …

          • cris spune:

            mai bine explica-mi tu cum de nu esti dusa, ce muncesti draga peste zi de esti asa de sprintara si plina de energie sa stai cu noptile la demonstratii si cu orele pe un blog? Spune-mi secretul acestei energii debordante ca sa nu mai fiu eu “dusa” si sa am nevoie de odihna, poate invatz de la tine cum sa muncesc zi si noapte fara intrerupere si sa ma mai duc si la demonstratii…. Aud? Ce muncesti? la citi oameni ai platit salarii, ce proiect ai terminat saptaminile acestea ? Poftim, nu aud…

        • cris spune:

          Pina acum vreunul de pe aici urla la adresa mea ca nu sunt jurist si n-am habar ce vorbesc, sa tac, acelasi considera pe toti cei din piatza ca avind legitimitate si stiintza de juristi de-a dreptul… ce-ar fi sa lasati judecata la nivelul judecatorilor, celor de CCR?

      • cris spune:

        Acesta e pericolul major acum, ca niste institutii democratice, parlament, guvern, CCR, sa fie anulate. Democratia reprezentata prin cei din strada trebuie sa aiba o contrabalansare – institutiile democratice in diveristatea lor nu reprezentate doar de presedinte si de procurori (?) Altfel se ajunge la anarhie, ca sa folosesc un eufemism, caci vorbim de altceva decit de simpla anarhie, aceea e intotdeauna favorabila instaurarii autoritarismului. Am spus degeaba aici si am dat linkul de citeva ori – ascensiunea lui Fujimori.

        • cris spune:

          http://thisday.thefamouspeople.com/5th-april.php

          mai jos pe pagina lovitura de stat a lui Fujimori s-a facut cu demondtratii de strada, vedeti imaginea, nu doar cu ajutorul armatei. Deci faptul ca exista demonstratii de support pentru un presedinte nu inseamna ca nu ar fi lovitura de stat. Ce defineste lovitura de stat este punerea in paranteza a altor institutii democratice, parlament, guvern, justitie in cutile de judecata nu pe strada, curte constitutional sau echivalentul ei

          De asta trebuie sa mentineti dialogul in institutiile democratice in loc sa abdicati si sa acceptati paralizarea lor in fata uneia singure sustinuta de procurori si servicii

        • Intr-adevar, aceasta retragere a Guvernului poate da apă la moară lui Iohannis și acoliților săi. Va trebui să recuperăm rapid.

          • cris spune:

            nu aveti cum sa recuperati daca va ingustati singuri optiunile si cedati la asa ceva.

            Declaratia lui grindeanu ar trebui sa spuna ca sustine analiza CCR in acest conflict. Indiferent cum iese. Cu atit mai mult cu cit are bunavointza sa o analizeze inainte de intrarea ei in vigoare. Abia atunci ar trebui sa decideti ce faceti mai departe.

            In fine, opinia mea.

          • Nu stiu ce sa zic, eu nu am fost consultat deloc in toata perioada asta.

  13. Mihail spune:

    @Adam Mares,

    tot o tragi cu ordonanta data pe furiș.
    O mare bazaconie.
    Ora 21, anunțarea ei, au fost facute pe furiș ?
    Si întrebare suplimentara, deh tu esti deșteapta blogului, specialista in drept….iohanis nu a venit pe furiș la Guvern ? Prin sosirea sa acolo, a respectat Constituția ?
    Okay, acum astept răspunsurile tale, Atotcunascatorule.

  14. Mihail spune:

    Incep sa cred ca orice ar face Guvernul PSD, iohanis si cu alcooliții, vor protesta. Nici banii in plus la pensii nu le este pe plac.

    Nimeni nu a spus, ca multinaționale si întreprinzătorii particulari, nu sunt de acord cu mărirea salariului minim pe economie.
    Ca de asta il srijina pe săsălău !

  15. elenick spune:

    Gents,

    Asa cum am anticipat, ”baietii” – gasca Dragnea & comp ( MAFIA in care este inclusa si acea parte din SRI care a ”defectat” odata cu Ghita, si oameni de afacei din puscarie sau pe aproape, si moguli media, etc) au pierdut partida cu aceste ordonante. Bineinteles, numai ”gusterii” plecati din tara sau plecati ”cu capul” pot sa inghita textul cu ”pentru linistea romanilor”…

    Dragnea a facut un pas inapoi sub presiunea Departamentului de Stat al SUA si al cancelariilor europene, plus organismele europene. Cum spune si VV, ”lucrurile nu se opresc aici”, ei vor continua ofensiva impotriva justitiei si a Presedintelui – necontrolabile in acest moment de MAFIE – dar pe moment au dat retragerea si se repliaza…

    Parerea mea e ca acest guvern s-a compromis iremediabil, PM Grindeanu NU va fi acceptat in vreo vizita oficiala nici macar de statele africane, iar idioti utili gen Ciordache sau coana Frosa aia de la Interne sunt un balast si o rusine pentru administratia din Romania. Doar un lucru bun s-a intamplat : s-au lamurit oamenii cu cine au de a face, mitul guvernului ”minune” -garantat Dragnea s-a prabusit. Sa-i fie tarana usoara!

  16. livia spune:

    Cel mai destept cedeaza. Foarte bine! Retrageti ordonanta si trimiteti-o in Parlament. Se va vedea daca asta a fost adevaratul motiv al protestelor. Lasati-i fara munitie. Vedeti-va de guvernare! Scoateti in afara legii ong-urile sorosiste; nu mai finantati de la buget nici un ong; reevaluati redeventele,; elaborati legea raspunderii magistratului; revitalizati economia romaneasca, etc, etc. Aveti un program de guvernare foarte bun. Urmati-l.

    • cris spune:

      parlamentul la ora asta nu are credibilitatea CCR, si nici statura pe care o are fatza de diverse foruri internationale. Ei sunt protejati in aceasta neutralitate, parlamentul oricum o da iese prost si se va striga “hotii”.

    • Să vedem dacă o mai trimit la Parlament sau renunță la ea.

      • elenick spune:

        Renunta la asta, o abroga, adica. Daca nu… dau de dracu!

        Apoi reformuleaza alt text – CURAT de data asta, care prevede strict modificarea ceruta de CCR – cu ajutorul specialistilor in drept, cu consultarea celorlalte partide , etc – si Proiectul de lege agreat se duce in Parlament, la votare! Adica asa cum trebuia facut de la inceput!

        PS. dar de demisia lui Iordache nu zice nimeni nimic? sper ca nu o ”consulta” iar pe Alina Bica!

  17. elenick spune:

    @all,

    Inteleg ca d-l Grindeanu anunta abrogarea pe feisbuc?!?!? nu are curaj sa apara la TV, in fata boborului? cum asa?

    Pai nu ironizau psd-istii si lingaii lor pe Presedinte ca ”scrie mult” pe FB?

    • cris spune:

      mai spui multe timpenii? Asta a spus pe facebook

      “Liderii PSD și ALDE dezbat la Palatul Parlamentului, în şedinţă de urgentă, abrogarea OUG pentru modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

      Update: Conform unor surse, ordonanța care a scos zeci de mii de oameni în stradă va fi abrogată.

      Update: Premierul Sorin Grindeanu a anunţat pe pagina sa de Facebook că,de la ora 20.20, va face declaraţii.

      “În această seară, de la ora 20.20 veți putea urmări live pe pagina Guvernul României declarațiile pe care le voi da”, a scris el.

      http://www.cotidianul.ro/pe-surse-tariceanu-am-retras-ordonanta-295661/

  18. elenick spune:

    Deci abrogare sau prorogare? Abrogare!

    Dar ”abdicare” ? Sau demisie, in fine… :)

    Romania s-a trezit! Ole, ole, ole!