De ce era nevoie de atâtea becuri? Cine citea?! :)

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/cazanciuc-explica-accesul-consilierului-sau-in-arhiva-sipa-un-bec-se-defectase-731120

137 Responses to “De ce era nevoie de atâtea becuri? Cine citea?! :)”

 1. Mihail spune:

  Asta cu becul m-a intrigat si pe mine, dar putin.
  Dom’le vine SRI si schimba un bec. Hai, ca e tare.
  ….Poate acesta este un bun motiv ca sa intri in arhiva, cu toate ca becul in sine, zic ei, era pe hol.

   • Adam Mareș spune:

    “Ce fel de bec a schimbat, de fapt, ofițerul lui Cazanciuc?
    Simple concidente:
    - in 5 decembrie 2013 Traian Basescu spune public prima oara de Ponta ofiter acoperit,
    - in 10 decembrrie 2013 are loc ” martea neagra”,
    - in 13 decembrie 2013 intra in arhiva SIPA fostul ofiter SRI, Andronache Florian-Teodor, consilier al ministrului Cazanciuc, ca sa “schimbe becul”.
    Operatiunea a fost, probabil, foarte complicata din moment ce sereistul a avut nevoie de inca trei ajutoare: Ștef Marius, Oltenaș Adrian, Tiliban Nicolae.
    Dar cu ”becul” ce-au făcut?”

    • Mihail spune:

     Asta este daca nu folosesc leduri.
     Oricum, atatia oameni pentru un bec, inseamna ca acolo treaba cu electricitatea este tare complicata: unul sta capra, altul se urca pi schinarea primului, iar cel de al treilea, le da indicaţii, tine becul.

  • Cineva zicea ca cei care au sterpelit dosare erau chiar cei care lucrau acolo, ca sa nu fie nevoie sa mai intre altcineva.

 2. Mihail spune:

  Pana la urma, Cazanciuc a explicat de ce au mers atatia oameni, acolo, pentru a schimba un bec.
  Fiind vorba de un obiectiv cu un statut special, acolo intra doar o comisie, constituita special. Neaparat cu personal de la SRI.

 3. Mihail spune:

  Am gasit stenoggrama discutiei dintre Trump si Iohanis, de astazi:

  http://kmkz.ro/de-ras/stenograma-scurtei-discutii-dintre-iohannis-si-donald-trump

 4. Mihail spune:

  Astazi, Ministrul Justitiei, spune ca lista prezentata de el, nu este completa.
  De ce nu este completa ?
  Iata raspunsul:

  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-26-mai-2017/

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  cred ca ar fi nevoie de o comisie pentru studierea arhivelor SIPA

  Exista cam 3 obiective posibile:

  1) sa fie puse la dispozitia titularilor continutul dosarului propriu pentru ca in caz de informatii false sa aiba posibilitatea sa actioneze in justitie pe vinovati
  2) sa se identifice politia politica din dosare
  3) sa se sorteze informatiile relevante si sa se topeasca ce nu e relevant, bineinteles dupa o perioada de gratie in care sa existe sansa ca titularii sa acceseze dosarul

  • Iti imaginezi ca prin asta SRI ar sari in aer.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    Evident ca-mi imaginez, dar pina la urma exact aici e nodul problemei: cine conduce tara asta? SRI? Sau Parlamentul prin oamenii alesi de popor? Nu e evident oare ca acest SRI a devenit stat in stat? Nu e evident ca prin lipsa de reglementari bine gindite SRI a scapat de sub control? Ma incalzeste pe mine Helwig cu promisiuni de reorganizare? Sa fim seriosi! Helwig chiar daca ar beneficia de increderea mea totala (ceea ce nu e cazul nici pe departe) tot un singur om ar fi versus tot sistemul mafiot. Mi ti-l fac aia de comanda!

 6. Mihail spune:

  Ha-ha-ha, aia cu cei patru care invarteau masa, era un banc vechi…dar tare bun.
  Eu cred ca sa face taraboi exagerat pe chestiunea cu becul.
  Daca au intrat in arhiva, atunci nu aveau nevoie de pretexte cu becuri arse.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Da, aia e o diversiune, Cazanciuc nu si-ar gasi nici ceafa fara oglinda..

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Deci, avem angajati in servicii mai multi decit in jandarmerie, de doua ori mai multi decit in politia de frontiera si… cam 60% din cit are Politia

   https://www.reddit.com/r/Romania/comments/56xe3q/c%C3%A2%C8%9Bi_poli%C8%9Bi%C8%99ti_%C8%99i_jandarmi_sunt_%C3%AEn_rom%C3%A2nia/

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Si jumate din citi militari are armata romana!

    Deci, in caz de razboi trimitem SRI-ul :D

    • Mihail spune:

     Este ingrozotor de mult. La ce ne trebuie atatia ?
     Avem noi, ca popor, apucaturi de a privi prin gaura cheii, de a sta cu ureche pe borcanul lipit de perete ?
     Inteleg, in zilele noastre este tehnica atat de moderna.
     Cine-si mai aminteste de filmul “Conversatie” ?

  • Nu e clar. De pilda, spre deosebire de Securitate, in SRI lucreaza cei care controleaza prin aeroporturi.

   • Mihail spune:

    De acord si cu asta, dar tot pare ca sunt exagerat de multi.
    Probabil, sunt atat de multe telefoane de ascultat, de procesat informaţia, de redactat. Or mai fi si inregistrarile ambientale, sa nu uitam de monitorizarea internetului, a postarilor, a blogurilor.
    Terorismul.

    • Pai la sute de mii de telefoane de ascultat iti imaginezi ca trebuie mii de ascultatori…

     • Mihail spune:

      Mai mult ca sigur ca asa este. Stai la un birou, cu castile pe cap si asculti ce vorbesc…vorbitorii. Este ceva dubios, atunci notezi.
      Am vazut ceva similar la “Soţia perfecta”.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    haideti sa fim seriosi, avem citeva aeroporturi mari si late! Citi din cei 30 de mii credeti ca lucreaza pe aeroporturi? Si citi lucreaza la ascultat telefoane…

    Nu cred ca SRI-istii de pe aeroporturi au facut 160 000 de interceptari intr-un singur an, mai mult ca FBI si NSA in SUA! Si ginditi-va ca SUA are si 400 de milioane de locuitori, are si dusmani teroristi, are si multa criminalitate cu droguri, arme, samd…

    Securitatea lui Ceausescu a atins un numar maxim de 13000 de securisti, ceea ce era si atunci imens, iar aia nu aveau aparaturi sofisticate de interceptari ca-n ziua de azi…

    Daca nu va cutremura numarul de 30000 de oameni angajati in SRI nu stiu ce sa mai zic…

 7. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  ca sa faceti o comparatie, numarul de angajati al FBI este public, si este foarte detaliat explicat pe categorii, evolutia numarului de angajati si sarcinile lor poate fi extrasa direct de pe site-ul FBI. Eu am luat doar din wikipedia citeva date:

  As of December 31, 2009, the FBI had a total of 33,852 employees. That includes 13,412 special agents and 20,420 support professionals, such as intelligence analysts, language specialists, scientists, information technology specialists, and other professionals.

  In 2015 numarul angajatilor FBI a crescut la cifra jenanta comparativ cu SRI-ul romanesc, de 35044 persoane. Evident ma refer si la proportia tarilor.

  Dar probabil ca FBI nu se ocupa de aeroporturi… :D Se ocupa si de aeroporturi, culmea!

 8. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  eu zic ca nu ar avea nimeni ce sa comenteze daca am vrea sa reducem numarul securistilor pe cap de roman la nivelul agentilor FBI pe cap de american!

  Si stiti de ce va temeti asa de tare ce vor zice securistii daca va atingeti de ei? Simplu: tocmai pentru ca sunt multi!

  In afara de asta, cred ca ar trebui stabilita o regula de aur in activitatea tuturor serviciilor, agentiilor sau directiilor din ministere: “prejudiciile” de care se ocupa ei sa fie obligatoriu de cel putin 10 ori mai mari decit costurile pe care le are statul cu ei la media orara! De ce? Pai in primul rind deoarece nu toate cercetarile lor se dovedesc a fi defapt infractiuni sau contraventii. In al doilea rind nu toate (dar ce zic eu, defapt aproape niciuna :D ) dintre cercetarile lor nu se dovedeste a fi probata in instanta, si in al treilea rind nici cele care ajung sa fie probate nu se lasa cu recuperarea prejudiciului! Trebuie introduse criterii foarte stricte de performanta, altfel ei vor reprezenta o gaura neagra din ce in ce mai larga. Si dupa ce ca ne-am nenorocit toata industria eliminind fara discernamint sectoare intregi pe motiv ca reprezinta gauri la buget acuma nu facem altceva decit sa aruncam banii intr-o gaura neagra pe care nici macar nu o vedem cit de mare e…

  • E drept ca raspunderea nu exista in domeniul asta. Nu am auzit de nimeni din servicii sa fie in vizorul Parchetului.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Dar de vreun magistrat trimis in judecata de catre CSM pe baza asazisei legi a raspunderii magistratilor ati auzit?

    Stiti cite solicitari a facut ANAF CSM-ului pentru a cere aviz de trimitere in judecata a magistratilor in urma executarii silite a ANAF-ului de catre persoane care au cistigat in instanta? Citeva mii anual!

    Stiti cite a aprobat CSM-ul? ZERO!

 9. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV si chiar in link-ul wikipedia despre FBI puteti vedea bugetul total: 8.12 mld.USD, ceea ce reprezinta 0.054% din PIB-ul SUA.

  Ei bine, raportat la PIB bugetul SRI este de 8 ori mai mare !!!, adica 0.44% din PIB !!!

  • Bine, asta nu e relevant, caci la un PIB mai mic e normal ca procentul sa fie mai mare. Desi poate nu chiar dw opt ori.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Dar numarul de securisti pe cap de locuitor e relevant?

    Americanii au un securist la 11 400 de persoane, noi un securist la 660 de persoane, adica de 17 ori si ceva mai multi pe cap de locuitor. Nici asta nu e relevant?

    Daca va incalzeste cu ceva, doi securisti costa cam cit un agent fbi… :D Deci, avem doi la pret de unu!

 10. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  stiti citi angajati are urmasul KGB-ului azi? 70000 de oameni! La ei granicerii sunt inclusi in KGB, i-am scos eu, ar mai fi 200 de mii si acolo, dar ca sa comparam mere cu mere: ei au 70 de mii la o populatie de vreo 330 de milioane, noi avem jumate cit ei la o populatie de vreo 14 ori mai mica! Deci si pe rusi ii depasim de vreo 7 ori!

 11. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  si mai stiati ca inainte cu aprox 3 saptamini sa votati dumneavoastra legile big-brother in Parlament (atunci cind ati zis ca n-ati prea stiut ce-ati votat) in SUA Barack Obama fusese obligat de opinia publica americana sa abroge legile big-brother?

 12. elenick spune:

  Fraaate, cat se poate bate apa-n piua pe o tema ”impusa” de un servant al serviciilor si sclav al lui Basescu, mitomanul asta de Andronic! Cum este posibil ca o tara intreaga sa intoarca pe toate partile spusele si insinuarile unui derbedeu public, cu ifose de analist politic, jurnalist, sef de gazeta, lider de opinie, etc, etc… Un tembel in gura caruia se uita atata lume mie imi inspira multa ingrijorare, nu pentru el – el e tarat, e o jigodie ireversibila – dar pentru pentru oamenii care comenteaza … da! :(

  Tot circul declansat are drept scop discreditarea justitiei si atentionarea unor judecatori… deh, procesele lui basel si membrilor famigliei plus ale acestui tzigan borat de Andronic, merg inainte… cand te stii vinovat, singura aparare e atacul mizerabil, improscatul cu rahat a tuturor…

  Speram ca VV sa nu se lase furat de fumigenele astea dizgratioase…

  • Mihail spune:

   Adica, faptul ca se copiaza niste dosare, care contin chestii nashpa despre judecatori, apoi, ei sunt santajati cu informatiile din acele dosare si ca atare, dau niste sentinte asa cu li s-a indicat….este “circ, un atac mizerabil” ?
   “Ţigan mizerabil ” zici ?

   • elenick spune:

    Ar fi trebuit sa te ingrijoreze faprtul ca s-au “construit” asemenea dosare, ca a fost INFIINTAT in scop de santaj si supunere un intreg Serviciu de informatii de catre putere, puterea detinuta tot prin forta si santaj inca de atunci de Iliescu, Magureanu, Talpes, Nastase, sinistra Stanoiu… EI au fost cei care au pus in practica acest sistem odios de control total al justieiei! Iti dai seama cam ce santaje se practicau atunci, METODIC, la drumul mare!

    Faptul ca acum, cand arhiva s-a sigilat se mai petrec puctual cazuri, arata ca sunt exceptii si NU regula, doar ca abia acum te-ai prins si tu… De asta spun ca nu necesita o discutie suplimentara si ca se face circ nelimitat! De fapt, circul are si el un scop al lui : sa slabeasca increderea in justitie, judecatori, actul de justitie in general… ca apoi sa il eliberam pe Voiculescu – victima inocenta si sa scape Andronic, Udrea, Ioana basescu, Ghita, etc, etc – abuzati de justitie si ei, saracii…

  • Da, pe bune, cum zici ca ceva nu e in regula cu justitia inseamna ca vrei sa dicreditezi justitia care , altminteri, e perfectă :)

 13. cris spune:

  Mda, cer scuze, reiau ceva scris pe alt blog, repet pentru ca nu am de ce sa-mi schimb parerea de pe o zi pe alta. Cam cum vad ce se intimpla:

  Mie imi pare ca declaratia zilei e cea a doamnei….Pruna: „Pentru ca dacă cineva se mai întreabă, toate aceste exerciții par parte a planului amplu de diabolizare in corpore a unei puteri in stat.” In stat exista doar trei puteri, legislativa, executiva si justitia. De primele doua nu e vorba. A treia, justitia, asa se curata si se reaseaza in locul ei: judecatorii insisi, reprezentantii acestei puteri, sunt cei care cer aceasta curatare.

  Deci despre care putere in stat vorbeste Pruna? A patra? Care e a patra putere din statul romanesc “diabolizata” cind ce se discuta este circulatia de informatii oculte folosite pentru santajul in a treia putere a statului, justitia, spre beneficiul unora interesati sa manevreze pirghiile unui stat la nivel coercitv? CARE PUTERE A STATULUI E DIABOLIZATA, doamna Pruna? Cea securist-mafiota? Din moment ce la numaratul puterilor in stat acesta se opreste normal la trei, cred ca pe asta o deplinge si o apara doamna Pruna, pe a patra, oculta, profunda, transpartinica si transinstitutionala care ne otraveste zilele de decenii.

  E incintatoare pruna, e a nu stiu cita oara cind, in marea-i nesimtire, doamna cu “drepturile sunt un lux”, graieste neintentionat un adevar crunt – faptul ca in statul romanesc exista o putere supranumerara, legitima si benefica dupa ea, de pastrat in veci de veci, cea de tip securist. Nici nu vreau sa-mi inchipui ce IQ are fiindca imi vine in minte bancul de pe timpul celalalt despre militieni: creierul militianului are un singur sant: de ce? E urma lasata de cascheta. Asa si la dinsa, are un singur sant pe creier se vede, cel de la sapca de securist.

  • elenick spune:

   Sorry, dar iar dezvolti niste rationamente elucubrante bazate pe o premiza falsa, pe ceva ce nu exista, dar iti “inchipui” tu ca exista… Daca luai tot conextul frazei – si e f. important!, Raluca Pruna se referea, simplu la puterea judecatorea, cea pe care o cunoste mai bine…. De aici incolo … toata constructia ta logica are caracter de “batut campii”, o constructie tzantzosa de nisip ce se “deisra” la prima pala de vant…
   Iata postare ei de pe blog. Parca se intelege altceva, nu?

   “Ministerul Justiției se reformează. Elementul esențial al reformei: îndepărtarea magistraților detașați in minister. Dacă scopul este un minister al justiției fără magistrați, este o falsa reforma. Și una periculoasa. Nu cunosc niciun minister al justiției din vreun stat membru in care magistrații sa aibă interzis. Este o premiera in UE, una trista…
   Cat despre lista cu cei care au intrat in arhiva SIPA, ar fi fost util ca in dreptul fiecărui nume sa se spună funcția persoanei. Altfel e o colecție de nume care da apa la moara detractorilor justiției.
   Pentru ca dacă cineva se mai întreabă, toate aceste exerciții par parte a planului amplu de diabolizare in corpore a unei puteri in stat.
   PS Sunt curioasa ce spun asociațiile de magistrați despre toate acestea. Anul trecut făceau scrisori deschise săptămânal. Acum e tăcere.”

   Nu este permis unui intelectual asemenea rabat de la cautarea/cercetarea adevarului si expunerea unei constructii logice, doar de dragul discutiei… Aduce a emisiune de “scandal” si “dezvaluiri” cu d-l Gadea… :)

  • Doamna Prună tocmai dispăruse de pe firmament…

 14. cris spune:

  PrunanNu e singura, daca te uiti la reactia celor din jur care pling de mama focului sau vor sa impiedice in orice fel aceasta discutie, din intimplare exact cei care slavesc DNA-ul si independenta justitiei, si te lamuresti. Iar peste ei troneaza, scuze de expresie, curvele pocaite aparent sustinatoare caci nu le miroase gura a usturoi, gen basescu, macovei, udrea, fiecare cu varietatile lui de scandal. (pe cine sa mai adaug? ce alte cucuvele frustrate in lupta asta interna a lor, ghita, CTP, ponta?)

  Intre Tapalaga si Pruna este de fapt un numar foarte mare de indivizi care se manifesta destul de variat. Ii recunosti dupa santul unic de pe creier as spune.

  E mai clar ca niciodata ca “anticoruptia” si “independenta justitiei” sunt de ani si ani sloganuri, un paravan, ceva sub care se dezvolta un sistem monstrous, o metoda de furt, santaj si catarat la putere etatizata: fura direct de la stat, din PIB, prin salarizarea unui numar incredibil de SRI-sti, procurori si cheltuielile legate de circul pe care-l fac (vezi cele legate de ascultari – cel mai rezervatcalcul la 100.000 de ascultari, de vreo 2000 de ore fiecare nu de 18000 cum e in unele dosare, te duce la peste 7 miliarde de euro) Fura de la stat, de fapt direct din buzunarul fiecaruia: sa cum aratam, o spune eurostatul, suntem pe locul trei la cheltuielile din PIB pe asa numita sigurantza nationala. Iar pe de alta parte sunt intretinuti, favorizati, imbogatiti coruptii lor si eliminati coruptii altora si nevinovatii, catarati in diferite pozitii de putere ai lor si eliminati altii. Au o tendinta de monopolizare a coruptiei practic, de aici probabil si lupta interna sub masca “anticoruptiei”, caci aceasta persista si infloreste. Nu e niciun paradox ca minunata de “coruptie” creste simultan si proportional cu aceste cheltuieli “anticoruptie”: E metoda, mafie la apogeu, deloc intimplatoare ci bine organizata, vezi tandemul RCS/RDS – DNA vs distrugerea concurentei pe motiv de coruptie sau orice inventie legata de aceasta, Gitza utilul-Coldea si altii. Nu crima perfecta ci furtul perfect, total, extrem de greu de asanat, cel simultan si pe feedback pozitiv: concomitent prin coruptie si prin “anticoruptie”, in “parteneriat stat-privat” la orice nivel, si la hoti si la gardieni, hranindu-se si stimulindu-se reciproc. Iar intre ciocan si nicovala, intre cele doua pietre de moara, sunt macinati o multime de nevinovati. Nu poti ajunge sa respiri decit in conditiile in care un asemenea sistem care stapineste ambele capete de pod face implozie se vede.

  Nu pot sa nu inchei fara sa ma refer la tefelei, idiotii utili se vede. Unde au disparut? Vezi pe careva dintre cei care urlau anticoruptie, DNA sa vina sa va ia, independenta justitiei, acum iesind in strada sa sprijine miscarea aceasta a celor din justitie care vor sa se faca lumina? – si ei, cei din justitie, multi maziliti si chinuiti in fel si chip, sunt singurii pe care ii cred. Dar lumina reala nu trimis SRI-stul sa aprinda un bec?… Nu. Si tacerea e un raspuns, parca se spune…

  • cris spune:

   De ce nu i-a interesat pe tefelei si cind cu OUG 13 ca exista alte probleme, cele economice, ca mor oameni in accidente, ca sunt niste copii care mor de rujeola, ca se prabuseste vreun tavan de scoala? Se descopera brusc umanitari……Pentru ei oug 13 si darimatul unui guvern a fost un spectacol si sfirsitul pamintului alta nu, de sa stea o lume in loc sa-i admire. Mi-e scirba: atunci spuneau ca femeile ramin gravide pe banda sa scape din puscarie, judecatorii care spun cum au fost chinuiti, una care spune cum a fost terorizata ca indrazneste sa aiba trei copii nu intereseaza, sunt la si altele… Acum ii intereseaza brusc orice e o deturnare de la subiect: acesta de acum e o bagatela, pardon, o “ciorba reincalzita” – pai nu strigau dumnealor “independenta justitiei”? ca aceasta sa fie libera de santaj nu e important, se vede. Interesant, nu-i asa?

   Andronic e un parvenit si un om al sistemului cu cine stie ce interes, dar cum e posibil sa nu auzi ce spun judecatorii, cum e posibil sa nu auzi aranjamentele, scenariile facute intre un bendei si procurori carora li se dau gratis telefoane si nu stiu ce alte sponsorizari… Nu e vorba de orbire, e intentie, inseamna ca aceia care fac pe surzii si orbii sunt inrolati ai sistemului si se caznesc sa-l apere, scuza ca ar fi spalati pe creieri nu le-o pot da.

   *****
   Sorin, amindoi calculam doar SRI-stii activ, gindeste-te cite alte mii sunt acum “civili”, director la BCU, secretar de stat angajat de Voiculescu fiindca un securist stie medicina, e technocrat, nu? Si cite alte mii?????

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Cris

    asa e, nu sunt doar cei oficiali. Printr-o lege absolut cretina dupa parerea mea SRI are dreptul sa aiba societati comerciale si sa faca afaceri. Uite ce zice chiar basescu:

    http://www.click.ro/news/national/uite-cum-si-infiintat-sri-firme

    Asa a putut fi inventat un Ghita, HexiFarma, si multi altii, si cred ca e lesne de imaginat pentru oricine ca domeniile de activitate pe care SRI pune ochii devin monopolul SRI, nu cred ca indrazneste careva sa concureze cu SRI! Cei care au indraznit n-au prea ajuns bine…

    Deci, daca socotesti si numarul angajatilor colaterali existenti in aceste firme pe care SRI le controleaza… wow, cine stie la ce cifre ajungem!

  • elenick spune:

   Desi pornesti de la citatul R. Pruna interpretat tendentios, aici ai dreptate : sub masca anticoruptiei si independentei justitiei camarila basista a facut multe abuzuri si gesturi reprobabile. Sunt de condamnat si public dar si pedepsite conform legii, fara ezitare!

   Asta NU justifica insa bagatelizarea celor 2 concepte, lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue cu si mai mare eficienta iar independenta justitiei trebuie “desavarsita” prin mii de masuri, in fiecare zi… Altfel ne intoarcem in perioada pre si post Revolutie, in “comuna primitiva” a abuzurilor fara sir si dam apa la moara… tocmai coruptilor care, vezi bine, “…..n-or murit, numa’ un pic s-o hodinit”

   • cris spune:

    eu nu interpretez tendentious nimic, nici calcatul in strachini nici unicul sant de pe creierul lui pruna nu sunt vina mea, ii apartin dumneaei in totalitate. Iar de bagatelizat nu bagatelizez nimic, cred ca ma exprim foarte clar, daca nu atunci repet: lupii sunt paznici la oi. Nu exista niciun fel de lupta anticoruptie cind pui lupii paznici la oi, hotii sa-ti prinda hoti, e doar o mare cacealma si una cruda in care sufera oameni nevinovati si hotii lor infloresc la stilul monopol.

    • Shadow spune:

     corect, asa adauga ca lipsa de creier si reavointa lui pruna i se pot imputa si lui ciolos si mai ales “sefilor sai” din servicii

  • Cred că, așa cum se intampla la un parbriz, lucrurile incep să crape și nu mai pot fi oprite.

   • Shadow spune:

    carglass
    exista si in Romania rasina utilizata. In cazul parbrizului mai exista sanse in cazul Romaniei nu

 15. elenick spune:

  mihail,

  Iata si motivul exact al aparitiei pe piata a scandalului SIPA :

  http://adevarul.ro/news/eveniment/filiera-udrea-ioana-basescu-andronic-silberstein-bani-negri-victoria-basescu-geoana-1_592827555ab6550cb878607b/index.html

  Daca folosirea de BANI NEGRI proveniti din mita, evaziune fiscala si delapidare de catre membri si apropiati ai familiei prezidentiale pentru campania electorala a lui Basescu nu ti se pare ceva grav si demn de un “scandal” public…. nu stiu ce sa mai zic! Observ ca despre aceasta trimiere in judecata nu sufla NICIO TELEVIZIUNE din astea “vigilente”!!!

  • cris spune:

   Elenick, mai termina si nu ne lua de prosti. Este evident ca e o lupta intre niste securisti si altii. Se stie deja de luni intregi ca asta va fi http://www.catavencii.ro/extragerea-radicalului-din-binom/ – da? e articol din ianuaire. In ce ma priveste o spun de foarte mult timp intr-un fel sau altul. Un sistem mafiot de asemenea amploare in care si hotii si gardienii participa frenetic, e o singura solutie, implozia sistemului, sa traduc? lupta intre o factiune si cealalta. Am speranta destul de firava de altfel, ca obiectul acestei batalii, partea judecatoreasca, va reusi sa se ridice si sa se restabileasca la locul cuvenit. profitind de razboiul celor dintii.

   Din partea mea, asta gindesc si asta am scris, altundeva, de la inceputul lunii mai:

   M-am uitat ieri la discutia despre SIPA. Nu stiam istoria infiintarii acestui organism. Propusa in alta forma legata de penitenciare de Quintus, crescuta de Stanoiu, redirectionata catre judecatori inteleg de Valeriu Stoica, inchisa de Macovei, vorba vine caci a devenit sursa de gunoi si santaj pentru basescu &co, si colac peste pupaza vine Pruna si ceva ce nu apare in stiri pentru toata lumea dar asociatiile de judecatori o spun sus si tare, ca s-a dorit transferarea arhivei la SRI intr-o tentativa initiala, si in al doilea ordin se vorbeste de transferarea in grija altei politzii interne despre care nici nu se discutase vreodata. Interesant si planul doi- condusa de un securist care chinuise romanii de prin Bucuresti pe timpul lui ceasca, si sef al doamnei Stanoiu in securitate, ulterior preluata de tatucul spiritual al domnului Coldea.

   Desigur stinga a avut partea sa in aceasta ciorba – Stanoiu, guvernul Nastase-, si nu am incredere ca miscarile de acum ar fi sincere si nu un efort de a-si recistiga o putere fragilizata in ultimii ani. (in acel gol despre care vorbeati poate creste orice si nu neaparat bun, noi traim in societatea alegerilor fara democratie, in autoritarismul competitiv postcomunist despre care vorbeste Levitsky https://scholar.harvard.edu/levitsky/files/SL_elections.pdf ). Vad in aceeasi masura partea “dreapta”, de la Quintus (chiar nu si-a dat seama de pericolul infiintarii unui asemenea organism?) si Valeriu Stoica, la Macovei si Basescu, la Pruna si ongistul Danilet. Securism malign bolborosind de tupeu si hashtag-uri. Nu pot sa nu ma gindesc la spusele domnului Emil Constantinescu, recent, la congresul ALDE, si abia pomenite in presa, ca in timp securistii s-au mutat la dreapta, fiindca era mai eficient inclusiv din punctul de vedere al prostirii unei populatii dar si a unor organisme internationale. Ceausism, nimic nou adica, fiindca si cirmaciul iubit s-a dezis de sovietici la un moment dat si s-a dat occidental si pur roman nationalist… numai noi suntem atit de scurti la memorie si mai ales la ce ar trebui sa invatam din evenimente trecute, incit ne lasam prostiti, iar, de occidentalizati cu scopuri oculte, mai nou hipsterizati si cu # de o parte, in costum national de alta. In schimb pe nesimtite vezi mandate de ascultare cu ghiotura ca pe timpul acela oribil in care copil fiind pescuiam microfoane din spatele bibliotecii si trinteam o perna peste telefon. O vezi pe Chiovesi profetind a la Jeanne D’Arc lupta “anticoruptie” mina in mina cu Baudricourt Coldea De Ghitza, si Basescu D’Alençon colt cu Udrea si Ponta, prin rigolele unui stat de drept in varianta curtea miracolelor, sau a traficantilor de zgirciuri si blugi. Democratie si dreptate tip knockout, marfa copiata adica, Vuitton chinezesc, pe care sa le poarte mindru mai noul complice, domnul Iohannis, doar ca sa le arunce pe capota masinii uneori, ca pe un palton, enervat cind nu i se da prioritate absoluta – “lupta” intre securismul drept si sting merge mai departe, pas cu pas.

   Un vodevil de prost gust, # soap opera, care include multe alte personaje rizibile gen judecatoarea Bogdan, Pruna, Stanciu, Macovei, Ciolos, Badita, Gotiu ori Danilet, dar si un Ghita, Vanghelie, Geoana, Ponta de alta parte, scotind capul ocazional concertat ca la pacanele – cazinoul cistiga intotdeauna, nu omul care trage de manete cu speranta ca va cistiga un pumn de monede, acela doar devine un dependent de pacanele. Noi am ajuns niste jerpeliti jucatori de pacanele la marele cazinou Secu, speram la un Black Cube, la o discutie despre SIPA, la o comisie despre alegeri, la un CNADTCU de 4% voie la furat, la dezvaluiri ale unui Ghita… e trist sa reduci o tara la asa ceva. Dar: Bingo! sa jucam mai departe…

   Nu sper ca se va schimba prea mult, dovezi sau nu: e un spectacol pe cit de caraghios pe atit de deprimant, sa-mi fie iertat amarul.

   • Shadow spune:

    stoica este secu copii.
    Aduceti-va aminte de cum si-a lucrat “colegul” sustinut de asa zisul sau partid (pnl) in timpul conventiei. daianu era ministru si stoica si el ministru al justitiei ii ridica parintii din casa cu politia. se spune ca securist la securist nu scoate ochii. E fals isi scot ochii cand pot si cum pot si asta numai pt putere. stoica a stiut foarte bine pt ce avea nevoie de sipa.

  • cris spune:

   VV, daca binevoiti, e o postare intrata in asteptare – nu mi-am dat seama, are doua link-uri.

 16. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  sorin gyorgyfalvi spune:
  mai 25, 2017 la 6:06 pm

  Depinde si aici. In statutul magistratului din cite stiu eu exista ceva reglementare care le interzice sa aiba contacte cu politicieni chiar si in timpul liber.

  VarujanVosganian spune:
  mai 25, 2017 la 11:58 pm

  Nu cred ca exista asa o interdictie.

  Va raspund aici la ce mi-ati raspuns cu doua articole in urma:

  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=66567

  LEGE nr.303 din 28 iunie 2004
  privind statutul magistraţilor

  Art. 9. – (1) Judecătorii şi procurorii nu pot să facă parte din partide sau formaţiuni politice şi nici să desfăşoare sau să participe la activităţi cu caracter politic.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ VV

   participarea lui Kovesi la evenimentele din casa lui Oprea seamana izbitor cu surprinderea asupra faptului din cazul petrecut in Turcia cind in localitatea Susurluk un mercedes s-a izbit frontal de un tir, au murit toti din mercedes si cind i-au identificat au vazut ca in masina era Sefului Politiei din Istanbul impreuna cu cel mai cautat asasin de pe lista rosie a Interpol. Aveti aici un rezumat:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Susurluk_scandal

   • Mihail spune:

    A fost “accident” ??

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Nu, a fost chiar un accident, dar un accident care a “imortalizat” pentru totdeauna o imagine care n-a putut fi ulterior contestata de nimeni. Adica nu mai putea nimeni sa zica: stati putin, ca vi se pare, ceea ce ati vazut nu e adevarat… :D

     Asa e si in cazul Kovesi acasa la Oprea! Sunt multi martori, nu poate sa mai conteste ca a fost acolo… si atunci toti complicii din situatia respectiva incearca sa ne ia pe toti de prosti sa zica: pai nu era ilegal, ca in lege nu scrie explicit ca Kovesi nu trebuia sa fie acasa la Oprea, scrie doar ca magistratii nu pot sa participe la activitati cu caracter politic! :D Si cum in tara asta sunt destui cretini ei spera sa le si iasa smecheria, dar totusi cred ca nu sunt chiar atit de multi in halul asta de cretini ca sa le iasa pontul!

     Si ca sa nu mai zic ca din nefericire pentru Kovesi chiar ea a declarat de o gramada de ori ca ea nu are niciun fel de relatii cu niciun politician.

     Hai sa zicem ca daca ar fi fost doar Kovesi acasa la Oprea, mai ziceam ca poate e adepta de sex in grup si s-a dus acolo pentru asta, dar cind in vizita la Oprea merge defapt tot “statul mafiot” atunci nu mai poate fi vorba despre o vizita nevinovata.

     Si inca ceva, unii dintre politicienii sistemului care mai apar la tv si incearca sa albeasca situatia asta uita un lucru: Kovesi nu doar ca n-avea ce cauta la Oprea, dar Kovesi n-avea ce cauta nici cu Maior si Coldea! Protocoalele alea de colaborare pe care ei si-au luat libertatea sa le semneze fara nicio baza legala si la care exista inclusiv complicitatea CSAT-ului si a Presedintelui in special se incearca a se naturaliza in constiinta noastra ca si cum asa ar fi fost dintotdeauna, dar realitatea e ca pentru alea toti cei implicati ar fi trebuit sa fie in puscarie azi!

  • Dar de aici si pana la interzicerea contactelor cu oamenii politici… Eu stiu oameni politici insurati cu judecătoare. Ce să facă, să divorțeze?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    E evident ca nu la asta m-am referit cind ziceam contacte cu politicieni :D Era vorba despre contacte in intelesul legii, intilniri cu caracter politic, activitati cu caracter politic.

    In lege scrie clar: activitati cu caracter politic! Si intilnirea lui Kovesi cu Oprea la el acasa, impreuna cu Maior si Coldea exact asta a fost: o intilnire cu caracter politic! Oricit ar incerca ei s-o dea pe dupa plop…

    • Bine, dar ei zic ca s-au intalnit la aniversare. S-a nimerit sa fie in seara de alegeri :)

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Si marmota invelea ciocolata in staniol :D

      Stiu ca asta vor ei sa zica, dar oare noi suntem chiar toti prosti?

     • Shadow spune:

      pai si de ce erau “tristi” la aniversare? de ce nu “consumau” si “nu dansau” ca oricine altcineva in locul lor? ot ca erau in casa la oprea cu “misie”:
      Misia era FRAUDAREA ALEGERILOR. Si fara suparare pe dragnea l-au “legat” cu suspendare judecatorii pt ca a indemnat oamenii sa vina la vot pe astia la ce categorie ii bagati?

 17. Mihail spune:

  Elenik, mulţumesc.
  ….Eu am aflat de arhiva SIPA si de utilizarea continutului ei, in vedetea manipulation judecatorilor, atunci cand a aparut subiectul in presa.
  Mi se pare genial: pe procurori ii ai, ei oricum prin constructive sunt niste jigodii sadice. Iar pe judecatori, avand dosarele lor cu multe detalii “nepotrivite” ….ii poti manipula. Astfel poti baga inamicii proprii, politici, la inchisoare. Ii reduci la tacere.
  Becali stie, acum, asta. Asta este un exemplu tâmpit, dar a incasat-o si el.
  Arhiva ar trebui, efectiv, arsa, topita, alege ce termen vrei tu.
  Bine-bine, raman copiile, ce facem cu ele ?
  Simplu, sunt nule.

 18. emi spune:

  Si pentru ca tocmai am serbat 21 mai:
  “Elena vine din seminţia noastră dacică, fiind înzestrată de Dumnezeu cu o frumuseţe nemărginită, o inteligenţă aleasă, o bunătate pe măsură şi o virtute cerească-smerenia, calităţi suverane în care l-a crescut şi l-a educat pe fiul ei şi viitorul Mare Împărat al lumii. S-a căsătorit cu tânărul ofiţer din armata imperială Constanţiu, pe care l-a urmat în multe campanii militare. Ascensiunea lui Constaţiu la treapta de cezar l-a despărţit de Elena care, a acceptat cu o nobilă demnitate starea de fapt, dar Constanţiu a protejat-o permanent. Când Constantin a ajuns la rândul său cezar şi-a luat mama alături de el, acordându-i după victoria împotriva lui Maxenţiu din 312, titlul de Nobilissima Femina, iar după biruinţa împotriva lui Liciniu din 324, Elena a devenit Augusta. Constantin i-a dăruit Mamei sale palatul de la Sessario, din Lateran, unde s-a dedicat în exclusivitate slujirii Mântuitorului prin credinţă, nădejde, demnitate, dragoste şi filantropie.”
  http://www.art-emis.ro/religie/4194-constantin-si-elena-imparati-si-sfinti-daci-ai-pamantului-si-cerului.html

  • emi spune:

   Si despre “spontaneitatea” migratiilor:
   “În onoarea lui, a fost înființat Premiul European „Coudenhove-Kalergi”, care, la fiecare doi ani, recompensează europenii care au excelat în urmărirea planului său penal. La 16 noiembrie 2012 a fost decorat președintele Consiliului European Herman Van Rompuy, cu Premiul European „Coudenhove-Școala în Germania 1970-2011Kalergi” 2012 în cadrul unei conferințe speciale care a avut loc la Viena, pentru a sărbători cei nouăzeci de ani de mișcare pan-europeană. La nivelul umerilor, apare simbolul „pan-european” al Uniunii: o cruce roșie, care are la vedere soarele de aur, simbolul semnul rosicrucienilor. Incitarea la genocid este, de asemenea, în baza invitațiilor constante ale O.N.U., adică aceea de a primi milioane de migranți pentru a compensa rata scăzută a natalității europeane. Potrivit unui raport publicat la începutul noului mileniu, în ianuarie 2000, în raportul „Populație Divizia” (Divizia Populație) a Organizației Națiunilor Unite din New York, intitulat „Înlocuirea prin Migrație: o soluție pentru scăderea și îmbătrânirea populațiilor”, Europa ar trebui, până în 2025 să primească cca 159 de milioane de migranți. Cineva se întreabă cum ar fi posibil să se facă astfel de estimări precise în cazul în care migrația nu a fost un plan bine cercetat.”
   http://www.art-emis.ro/analize/4177-planul-kalergi-genocidul-popoarelor-europene.html

 19. emi spune:

  “HOMOSEXUALITATEA: femeia geloasă răpeşte aptitudinile copiilor şi nepoţilor ei şi îi împinge la homosexualitate. Gelosul ajunge nu numai la sterilitatea fizică, ci şi creatoare. Un om homosexual este incredibil de gelos în interior. Alcolismul şi narcomania sunt alte forme de blocare a geloziei.”
  http://www.terapianaturala.ro/cauzele-spirituale-ale-bolilor-necazurilor-si-suferintelor-noastre/

 20. Mihail spune:

  In general, nu plec scariţa, nicovala si ciocanelul la ceea ce spune un prelat ortodox, mai ales daca este si mare sef.
  Iata, ca trebuie sa ma plec cu respect in fata Mitropolitului Banatului.
  Este genial, mi-au dat lacrimile.
  Serios, de ce nu ?
  ….Daca-ti sti voi ce sol extraordinar avem noi in ţara, cat de grozav este,

  http://www.activenews.ro/stiri/Mitropolitul-Banatului-catre-ministrul-Agriculturii-Va-dau-un-sfat-duhovnicesc-cand-va-intoarceti-la-Bucuresti-scrieti-ca-ministerul-pe-care-l-conduceti-se-numeste-Ministerul-Painii-Romanesti.-Sa-deschideti-punga-pentru-irigatiile-din-agricultura-143552

 21. Mihail spune:

  @elenik,

  Eu am un program tâmpit. La ora cinci ma trezesc(este lumina afara) la ora sase vine masina dupa mine. La ora 6.30-6.45 ajung la firma(undeva in camp). Acolo, vad repartizarea, cu cine plec, ce utilaje/scule iau si…plec la clienti(gradini). Ajung inapoi la firma, in jurul orelor 16.30-17.15-17.30. Functie de asta, ajung acasa dupa aproximativ 40 minute.
  Ajuns acasa, cad lat.
  Bun, de unde, sau unde sa o fredonez eu printre homosexuali sau lesbiene.
  Doar, ii mai zaresc pe strada, dar nu aici, ci in orasele mari, Glasgow etc. Duminica trecuta, sus la Universitatea din Glasgow, erau doua care se tot sarutau, crezând ca nu le vede nimeni.
  Apropo, in Glasgow, in mijlocul orasului, noaptea tarziu, am vazut o vulpe

  • Mihail spune:

   Completare, soarele apune in jurul orei 22, dar este lumina pana pe la ora 23.30

  • elenick spune:

   Sunt in proces de reamenajare a gradinii din fata casei de la tara, vreo 400 mp unde am pomi fructiferi – 2 meri- cam batrani, 1 cais, gutui, vreo 3 pruni, 3visini si 1 cires, 2 peri, plus tufe de fructe de padure – muri, coacazi rosu si negru, capsuni, 2 agrisi mici si 2 afini- minusculi si firavi – nu reusesc sa prind afinii de loc! Acum vreau sa replantez gazon – am gasit unul cu tratament antimuschi inclus. Sper sa iasa bine, eu sunt entuziasta! :)

   Mai am si o minigradina de legume – cu de toate! – iar in spate am inceput o miniplantatie de mur si zmeur selectionate (Thornfree si Rubin). La toamna as vrea sa pun afini, dar nu stiu care soi e aclimatizat si productiv pentru zona de sud, pe langa Bucuresti. Cei pe care i-am plantat n-au mers.

   Ps. Muncesc de placere si am o maxima satisfactie cand vad rezultatele, am un pamant bun acolo, creste orice cu minim de ingrijire ( cand nu sunt eu, de prin vecini….) Deci stiu ce inseamna sa te culci rupt de oboseala :)

   • elenick spune:

    Iar eu am gasit un arici in gradina! plus un sarpe mic, pe langa gardul din spate. E de bine?

    • Mihail spune:

     Ariciul da. Eu mi-as da viata ca sa am un arici in gradina. Sa presupunem ca-l capat de la cineva, ei bine daca ariciului nu-i place noua locatie, pleaca.
     Este o minune ca ai un arici in gradina. Licuricii mai lipsesc.
     Cat despre afini, nu prea conteaza solul. Importanta este plantarea. Sa fie facuta corect, sa nu ramana spatii microscopice cu aer la sistemul radicular. Plantarea sa fie executata atunci când este frig afara.
     Cat despre gazon, nu exista in natura 2in1. Mai bine, iti cumperi un gazon de buna calitate. In nici un caz, nu se cumpara plante, sau gazon, dę la magazine gen Kaufland, Dedeman, Metrou etc.
     Pentru gazon bun(foarte bun) si tratament impotriva muschiului intri pe http://www.hollandfarming.ro. Tot de acolo cumperi Razormin pentru afinii tai si Cropmax pentru restul plantelor. Ambele sunt produse naturale 100%, insa reprezinta un aport de NPK determinant pentru piesele vegetale.
     Insa, daca zona de gazon nu are instalatie de irigat…atunci uita. Instalatie de irigat ca lumea, nu prostii. Daca-mi trimiti o plansa cu un releveu, iti fac eu proiectul. Moca. Plus inventarul de piese.

     Fiecare gradina este un experiment stiintific !

     • elenick spune:

      Este! Merci mult pt informatii. Sa stii ca te caut pt instalatia de irigat. Voiam sa o pun de acuma dar nu mai am timp (si nici nu prea stiu sa o calculez,, mai am de ”aproundat” :). Gazonul l-am cumparat deja, am dat cam 20 lei/kg. Daca nu iese bine, la toamna/primavara iau din asta mai bun.

      La legume am ceva probleme cu mana si alti daunatori, trebuie sa le stropesc neaparat, am sa le fac o vizita celor de la firma…. iar pt ingrasaminte, le dadeam si eu granule de npk si ceva foliar cand le stropeam cu antifungic. Le merge bine, in mare, am instalatie cu picatura , fac niste rosii minunate la gust! Cropmax, da?

     • Stiu pe cineva care a avut un arici in gradina. Altii au arici in buzunare :)

 22. Mihail spune:

  @Adam Mares,

  Cine sa nu aiba “gânduri pacatoase” scriitorul sau poetesa ?
  Dar daca, fiind in biserica, tocmai Cel de Sus, i-a apropiat, i-a harazit ?
  Adica, i-a imbârligat.

 23. Mihail spune:

  Adica este tanara sau ce ?
  Nu am inteles, pana la urma cum ramane, este “foarte draguta” sau “draguta”…ca pareti nehotarat ?
  Hai sa va intreb eu, asa ca intre barbati, este buna ?
  ….ca poeta, evident.