O știre șocantă: în anul 2016, Germania a cheltuit pentru refugiați de două ori mai mult decât a cheltuit România pentru pensionari!!!

Potrivit Ziarului Financiar, Germania a cheltuit în anul 2016 20 de miliarde de euro pentru refugiați. Iar potrivit site-ului Ministerului Fiantelor Publice, Fondul de pensii de anul trecut a fost de 52 miliarde de lei, adică vreo 11 miliarde de euro. Ca să vezi…

Merkel Visits Migrants' Shelter And School

41 Responses to “O știre șocantă: în anul 2016, Germania a cheltuit pentru refugiați de două ori mai mult decât a cheltuit România pentru pensionari!!!”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  Germania are un PIB de 19 ori si ceva mai mare!

  Respectind proportia, ar trebui spus ca Germania a cheltuit din PIB-ul propriu ceea ce la noi ar fi reprezentat din a 10-a parte din cit am cheltuit noi din PIB-ul nostru pentru pensionari.

  E usor de indus lumea in eroare prin manipulari cu procente, dar de la ziarul financiar ma asteptam la altceva.

  Unii pur si simplu nu realizeaza magnitudinea discrepantei dintre economiile cu care ne tot compara. Le-as zice celor de la ZF ca daca Germania ar avea anul asta o crestere economica de 5% asta ar insemna o crestere cu 100% pentru Romania :D Da, o crestere de 5% pentru Germania ar insemna vreo 160 de miliarde de euro!!! :D :D :D

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  M-am uitat pe ZF sa vad cum au scris ei, ca ma si miram sa faca ei comparatii din astea, si am vazut ca defapt calculul procentelor l-ati facut dvs.

  http://www.zf.ro/business-international/germania-a-cheltuit-20-de-miliarde-de-euro-pe-refugiati-in-2016-16373351

  Suna altfel, nu? 20 de miliarde pentru Germania e ca si cum ar fi o suplimentare a bugetului Cancelariei lui Angela Merkel ca a decis ca vrea sa puna mai multe dungi la trecerile de pietoni!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ VV

   Un elefant s-a balegat pe doi soricei si i-a ingropat. Acestia s-au enervat si au jurat sa se razbune:

   - Auzi Gheza, stii ce-i facem? Tu pune-i piedica, ca eu o sa-l string de git!

   :D

   Cam asa seamana comparatiile pe care le tot faceti dvs cu tarile din vest… :D

  • M-ai prins :) Dar eu n-am zis ca ei au facut comparatia, ci ca au oferit cifra de 20 mld.

 3. Mihail spune:

  Interesanta, fotografia cu poetesa si cu Nichita Danilov.
  Dom’le, ce “apucaturi”. :)

 4. Adam Mareș spune:

  https://youtu.be/RudOKLOmj4w
  imnul Armeniei :-) cică e ziua ei
  La mulți ani!

 5. Mihail spune:

  Acuma, toata “lumea” vorbeste ca armenii din Armenia, Armenia in sine, este pro Rusia. Ca cei de acolo indeplinesc orice hatâr al Moscovei.
  Da, poate, nu am citit eu ceea ce trebuia.

 6. Mihail spune:

  @elenik ( imi cer scuze domnule Vosganian)0

  Ti-am raspuns, cate ceva, legat de arici si afini, in postarea, armeneasca, trecuta.
  Poate ai vazut, poate nu ai vazut ?
  Daca imi indici o adresa de e-mail, iti trimit un “pomelnic” cu ce ai de facut, ce trebuie sa faci ca sa nu ai probleme cu plantarea afinilor, sau a orice altceva. Trebuiesc urmati cativa pasi. Conteaza ce temperatura este afara, cum plantezi, daca tai sau nu varfurile la radacini, daca folosesti o substanta de inradacinare etc. Daca nu vrei sa postezi adresa ta de e-mail, spune-mi si o postez eu pe a mea aici, urmând ca tu sa-mi scrii.
  Retine, te rog, niciodata nu se cumpara piesele vegetale de la Supermarket, Dedeman, Kaufland, Metrou…sau si mai rau, din piaţa.
  Avem, in tara, producatori foarte buni de: afini, zmeura, coacaze.

  • elenick spune:

   Nu-mi pun adresa, tu poti sa o pui, ti-ai pus si numele, de altfel, esti foarte extrovert! :)
   Merci mult pt sfaturi, tin cont de ele, sunt un invatacel studios (ma bate gandul sa dau si la Agronomie, pt un plus de competenta – invat reped, n-am probleme…)

   M-ar interesa niste producatori de butasi buni, de altfel si murii/zmeura sunt luate din sursa sigura si desi le-am plantat cam tarziu in primavara, s-au prins toate. Mai am o suprafata disponibila de vreo 1000 mp pe care vreau sa pun afini/coacazi in toamna. Daca ne ies planurile, peste 1-2 ani ne extindem la aprox 1 ha :)

   • Mihail spune:

    Atunci când plantezi in primavara, faci o mare greseala. Planta, nu stie, se bucura de soare, de caldura, de pasarele(glumesc) si se dezvolta ca atare. Frunze, multe frunze, ramurele etc. Uneori, mai face si fructe.
    Ceea ce este total gresit. In primul an, cel mai importante sunt rafacinile.
    Revenind, plantând in primavara, radacinile raman subdezvoltate si in iarna, plantuţa nu are cu ce sa se hraneasca. Plantând in iarna, asa ceva nu se-ntampla.
    Totusi, sunt fertilizanti care ajuta eficient la dezvoltarea sistemului radicular. Cel mai bun este Razorminul. Nici macar nu este scump.
    In rest, toate plantele trebuiesc eliberate la baza, pe o raza de aprox. 50 cm, de buruieni. Pamantul, permanent sapat si afanat. Asta ajuta enorm la aportul de nutrienti.
    Okay, atunci când vei avea nevoie de ajutor, sfaturi, ma intrebi. Plantarea este o manevra complicata, care contine multe detalii. Nu faci pur si simplu o groapa, dupa care tuflesti “copacul” acolo.
    Cat despre “Agronomie”, de ce nu ?

    • elenick spune:

     Din fericire primavara asta a fost destul de racoroasa (cu exceptia lui februarie, mai calda decat de obicei), abia de vreo 3 saptamani si ceva au aparut frunzulite, semn ca s-au prins. Stiu treaba cu dezburuienarea, saparea. Am vazut la producator cum arata cultura. Vrem sa ne cumparam un motocultor. De curiozitate, putin erbicid nu merge, printre randuri ( 2 m) ?
     Bine ca mi-ai zis de Razormin, voi face o vizita la firma, dupa ce ii contactez in prealabil. Au si magazin?

  • elenick spune:

   Merci pt info de la postul precedent, le-am vazut, am raspuns si eu…