Limpezirea apelor în ALDE

Nu cred că știrile despre „demisiile în masă” din ALDE și formarea unui nou partid pe structura (era să zic scheletul) fostului Partid Conservator dau celor din ALDE vreun alt sentiment decât cel de limpezire a apelor, după o lungă perioadă de confuzie și neîncredere care, cu siguranță, a avut un impact negativ asupra rezultatelor noastre în anul electoral 2016.

18 Responses to “Limpezirea apelor în ALDE”

 1. Mihail spune:

  @elenik,

  Cropmax

  • Mihail spune:

   Cropmax, este extraordinar. Il folosesc de 6-8ani, nici nu mai tin minte. Este un NPK, care se aplica prin pulverizare, o data la 7 zile, timp dę o luna, sau doua, functie si dę buzunarul tau.
   Acesta, dezvolta masa foliara a plantei. Deci bucataria. Avand bucataria mare, este si plantuţa bine hranita.
   Acum un detaliu foarte important. Atunci când cumperi fito sanitare de la farmacia fito sanitara, ti se spune sa nu faci tratamente foliare la temperaturi mai mari de 22-24 de grade. Uneori, ti se mai spune sa nu le faci atunci când bate vantul. Insa, nimeni nu-ti spune si de ce.
   Exista o explicatie, ea se numeste stomata/stomate.
   Atunci când temperatura creste peste 21 grade(zic eu), sau bate vantul, sau chiar ploua, stomatele se inchid si “impermiabilizeaza” planta. Stomatele sunt niste “formatiuni” microscopice de pe frunze.
   Deci retine acest detaliu extrem de important.

   Instalatia de irigare prin picurare este foarte buna, cea mai buna la legume.
   Tratamentele trebuie facute, neaparat, de trei-patru ori, la un interval de o saptamana. Daca ploua, le repeti. Medicamentele, intre cele trei-patru aplicari, trebuiesc schimbate. Mare-mare atentie, cum realizezi dilutiile. Nu trebuie facute dupa ureche, iar pompa de stropit, trebuie ca sa fie reglata pe “fin”. Produsele Bayer sunt de top. Atentie, deobicei se combina un sistemic, cu un foliar. Asta este foarte important. Sistemicul actioneaza pe interior, iar foliarul la suprafata plantei.
   In agricultura moderna, in horticultura de amvergura, se mai adauga “ceva” in pompa de stropit(o subst. speciala, care pacaleste stomata, o ajuta etc) dar nu stiu daca sa-ti zic, sa nu-ti fac capul calindar.

   • Mihail spune:

    @elenik,

    de departe cel mai bun erbicid(se scrie fara “i”) este Roudup. Este american.
    Acesta nu are remanenta, se poate planta, dupa el, dupa 7 zile.
    El se aplica pe frunze, substanta activa coboara catre radacini, iar in 7-9 zile, soseste “toamna”in gradina. Planta este omorata pana la radacina.
    Insa, trebuie aplicat de 2-3 ori. Labfel, pana in 21 grade Celsius si fara ploaie cel putin 4 ore. Mare atentie la concentratie, la cum il diluiezi.
    Important, daca ti se spune sa cumperi Glifotim, ca are aceeasi substanta activa(Glifosat) rade-le in nas si nu-l cumpara.
    Intr-adevar, glifosatul este substanta activa, dar adjuvantul este cheia. El este secretul companiei Monsanto. Acesta determina planta, stomatele, ca sa-l aspire.
    Dupa cate stiu, anul trecut a intrat in tara, a fost, defapt, omologat si ultimul “model” de Roundup. Omoara buruiana in trei zile.
    Cum il aplici ? Simplu, cu pompa. Acolo undę ai plante pe care nu vrei sa le omori, le protejezi cu un carton, ca vopsitorii.
    Acolo unde este chiar complicat, utilizezi un pensonaş, dai/aplici, pe fiecare frunzulita.
    Daca ai aplicat undeva din greseala, dai cu multa apa, nu-i nimic.
    Pe lemn, nu-si face efectul, deoarece nu trece prin scoarta copacului.

    • elenick spune:

     Roundup folosesc si eu. inclusiv cu pompite mici, gen de spay pt geamuri. Protejez plantele bune/florile cu pungi/saci de platic cu care le acopar ca o caciulita. Tin sa te anunt ca pe suprafata unde pun acum gazon am erbicidat vreo 3 ani, de cate 3-4 ori pe vara. abia acum pot sa spun ca am distrus toate radacinile/semintele de buruieni care rasareau intr-o veselie! (curtea nu a fost cultivata vreo 7-8 ani, dupa moartea parintilor). Deci merge sa dau cu Roundup pe randurile dintre muri? sunt 2 m , ti-am zis.

     PS cred ca ar trebui sa ne mutam de aici, ”poluam” blogul lui VV cu plantele noastre… :)

 2. Mihail spune:

  Domnule Vosganian, imi cer iertare inca o data.

 3. Mihail spune:

  Eu nu l-am luat in serios pe domnul Constantin.
  Cel mai bine era ca sa stea in banca lui si sa nu plece din ALDE.
  Pana la urma, tot se va intoarce, intr-un fel sau altul.

 4. sorin gyorgyfalvi spune:

  Da, perfect de acord. A meritat totusi, ramineti cu sediile! :D

  Electorat nu veti pierde ci veti cistiga, asta-i clar.

  Sa vedem acum de cine se mai lipeste lipitoarea aia ca sa intre in Parlament! Dar nu bag mina-n foc ca nu vor gasi pe unii, ca au gasit intotdeauna, unii pur si simplu nu lasa sa moara genul asta de napirci…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Si macar in ceasul al 12-lea asculati-mi un sfat: mai bine 7% la nesfirsit decit cu mizerii in partid! O sa vedeti ca exista suficienti oameni care sa vrea un partid curat, declinul apare atunci cind se infiltreaza mizeriile…

   UDMR cu 7% au obtinut destul de multe as zice, mult mai multe decit ar fi trebuit!

  • E drept, rămânem cu sediile, dar și cu datoriile. De la PC avem de plătit vreun milion de lei :(

 5. elenick spune:

  Mie Constantin asta mi s-a parut dintotdeauna ”supraevaluat”. Din vremea in care era baiatul de mingi al lui Voiculescu si bagat in fata tot timpul de acesta ca si cum Partidul Conservator era cine stie ce forta importanta, a ramas cu impresia ca fara ”miezul” de el nu se pot face jocurile politice in Romania! :)

  Genul ”prietenos” cu toata lumea, il primesti in casa, il hranesti, ii dai haine de schimb, il omenesti, si cand esti un pic neatent te trezesti ca ii face avansuri nevastei!

  Duca-se!

 6. emi spune:

  Daniel Constantin a plecat fara sa-si plateasca datoriile?!?
  Asta e tare, mormolocul isi cunoaste interesul!
  Probabil de aceea s-au distantat si pesedeii de ‘mnealui…
  Ar trebui sa-i punem o porecla, sa stie tot politicianul ce-l asteapta daca se leaga la cap cu dumnealui.
  Daca imi amintesc bine si la Dan Voiculescu a ramas dator…
  Hai sa-i gasim o porecla sugestiva, eu ii zic “dupaminepotopul”.

 7. ultor spune:

  Cine-i Daniel Constantin stia toata lumea. Ideea e de ce v-ati aliat cu el, date fiind “recomandarile ” lui….Stiu, din interes…Dar nu mai puteti clama acum principii morale!