Când memoria e tot ce ne mai rămâne

După patruzeci de zile de reculegere, sufletul părintelui arhimandrit Zareh Baronian se îndreaptă către cer. Prietenul meu Onnig Ghiulezian ne trimite din Los Angeles acest album cu fotografii ale unei vieți aproape apostolice.

 

31 Responses to “Când memoria e tot ce ne mai rămâne”

 1. livia spune:

  România a ajuns campioana europeană a pomenilor electorale, cunoscute sub numele de ajutoare sociale: 10 miliarde de euro anual, la o populație sub 20 de milioane și un PIB de 160 de miliarde.
  Spre comparație, colosul german plătește doar 8 miliarde de euro sub formă de ajutoare, la o populație de 80 de milioane și un PIB de peste 4000 de miliarde de euro(!!).
  Consecința?
  „Cel mai bine plătit este statul degeaba“

 2. emi spune:

  “Z.VB. – In viaṭa unui popor, pe prim plan de “arătare”, cum spunem noi, este cultura. Nimeni nu-ṣi aduce aminte cine a fost prim-ministru în 1827, când a murit Beethoven, sau când a creat Enescu opera Oedip sau Poema romana. Fiindcă valoarea unui popor stă în valoarea sa culturală. Celelalte valori: politice, militare, economice, administrative, sportive chiar, se dau uitării, pe când creaṭia culturală nu are moarte.”
  http://adevarul.ro/news/festivalul-george-enescu/interviu-zareh-baronian-teolog-armean-sfanta-scripturaa-fost-creata-muzica-1_5244513bc7b855ff56cb52c7/index.html

  • Spune-i și lui Mihail.

   • Mihail spune:

    Nu este chiar nevoie, deoarece citesc tot ce se scrie, aici, pe blog.
    Eu, nefiind de rit ortodox, am o privire usor orientata catre Cetatea eterna.
    Mai mult, nu va ascund ca virgula catolicii, atunci când nu-i vede nimeni, stramba din nas, atunci când ii zaresc pe ortodocsi cum se “târâie” prin biserica in genunchi, sau pupa infocati icoanele. Sa mai zic de crucile trase prin autobuze si tramvaie, de calendarul liturghic corectat doar pe jumatate ?
    Insa, noi intram fara retinere in bisericile ortodoxe.
    De aceea, am rezerve fata de preotii ortodocsi, iar fata de cei care provin din Armenia, tot timpul imi reprim un zambet, atunci când ii zaresc cu “coifurile” alea pe cap. Stiu….reprezinta acel munte, nu am uitat.
    In incheiere, eu imi cer iertare pentru sinceritate, dar fiecare natie cu valorile ei.

    • emi spune:

     Tu ce “natie” esti?

    • Totuși, catolicii au o problema de identitate in ultima vreme. In Franta, de pildă, bisreica ortodoxa romana a primit o manastire catolica (la frontiera cu Spania) pentru ca nu mai avea călugări. Sunt multe locuri in Europa unde armenii primesc in inchiriere biserici care nu mai sunt folosite.

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  offtopic, sorry

  Inca de prin 2007 ziceam de firma aia SIVECO ca e o duma de firma dupa ce am vazut primele programe cit de slabe sunt. Culmea e ca desi au existat multe firme care au furnizat programele pentru institutii ale statului destul de bune si fiabile, pe care le-am folosit fara probleme… doar firma asta SIVECO care a facut si face doar programe foarte proaste a fost protejata si acum dupa ani si ani reiese ca defapt e firma satelit SRI exact precum erau si firmele lui Ghita.

  Si iarasi ce mai e ciudat, Ana Maria Patru care a fost denuntata prin autodenuntul acelei escroace Ghita2 a fost arestata si are si azi probleme pe cind escroaca nici macar n-a fost luata la intrebari, unde sa mai si vrei sa fie trasa la raspundere…

  Deci o firma care facea si face softuri proaste e tinuta in brate de sistem, si acum culmea apar niste unii pe la tv gen Bogdan Chireac care sar ca arsi cind se ia cineva de SIVECO, auzi chipurile au peste 1000 de angajati si contracte multe si e firma tare? Hai sa mori tu Bogdan Chireac? Chiar asa? Pai daca timp de 10 ani o firma este tinuta in brate si alimentata cu sute de milioane de euro (si imi asum cifrele, nu sunt la plezneala!) pai normal ca devine firma tare! Firma tare corupta!

  Pai si sa concurezi pe piata asta cu firmele SRI!!

  • Asta cu firmele SRI e o chestie cam ciudata. Consiliul Concurentei oare ce spune?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Pai smecheria e bine gindita domnule Vosganian. Din moment ce in tara asta tot ceea ce e facut de mafia statului devine “secret de stat” lucrurile astea nu sunt publice in primul rind. Deci Consiliul Concureentei nici n-ar prea avea ce spune despre ceva ce oficianl nici nu exista!

    Oficial exista un Ghita cu Asesoft, Socol cu SIVECO, mortul ala cu HexiPharma, samd. Ei stiu unii de altii, dar noi nu stim de ei. N-ati vazut ce s-a speriat Ghitia cind a vazut cum a murit ala de la HexiPharma?

    Deci, oficial exista asazisele firme respectabile care cistiga licitatii pe SEAP (aceleasi firme intotdeauna), si aceste firme “respectabile” intotc banul pe usa din dos celor care trag sforile in SRI, cum era de exemplu Coldea! Cind un Ghita isi da seama ca poate sa opreasca robinetul cu bani fara sa-i faca nimeni nimic, atunci se suparara baietii din SRI si au inceput sa-l vineze!

    Nu e evident?

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Un cerc vicios al coruptiei, la care a aderat si pnl pe ultima suta de metri satul find sa tot vada pdl-isti procopsindu-se pe sistemul asta: contracte contra bani negri, iar cu bani negri se poate cumpara orice deoarece banii nici macar nu exista oficial!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Firmele oficiale ale SRI se ocupa cu activitati aparent nevinovate gen inchirieri de spatii, in care ce sa vezi functioneaza firme gen HexiPharma, TeamNet, samd… :)

    • Mihail spune:

     “Mortul ala cu HexiPharma” se pare ca a murit degeaba, fiind nevinovat.
     Nu trebuia sa diluieze cu apa, atata timp cat el era chiar producatorul.
     Apoi, ca sa vezi, el detinea dpar 10% din piata.
     De ce arunci cu pietre ?

     • Mihail spune:

      Aaaaa, nu am uitat ca sediul firmei lui, era fix in blocul SRI-ului.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Nu era el producatorul acelor dezinfectanti. El era doar cu reglajul concentratiei :D

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Mihail

      daca s-ar publica o lista cu firmele care stau in chirie la SRI cred ca deja am avea un tabou destul de bun despre partea din economie controlata de SRI

     • Nu mai stim nimic de Hexipharma. Si nici de rezultatele analizelor facute in Germania.

    • Dacă oficial nu există e destul de greu să dovedești că neoficial aparțin altuia decțt proprietarilor. E nevoie de o cercetare pe care să o facă… SRI.

 4. Mihail spune:

  @ Sorine,

  astia spun ca concentratiile erau okay. Ca “mortul” a fost corect.
  Ca sa-ti spun drept, mie mi se rupe inima de fetiţa lui.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Da, fetita n-are nicio vina, dar nu esti bine informat: concentratiile nu erau ok! Erau diluate la maxim, peste maxim. Gindeste-te ca e un domeniu numai bun de extras sume mari de bani: ai 13000 de contracte cu spitale, vinzi apa in loc de dezinfectant, se consuma, nu poate zice nimeni nimic, si daca ar vrea cineva sa zica ceva il trage putin SRI de mineca: ai grija ca tu ai trecut pe rosu acu citeva zile!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Si cind ma uit la politicienii din ultimii 10 ani parca imi aduc aminte de un banc de pe vremea lui ceausescu:

   Bula, in clasa intii.

   Invatatoarea incearca sa cunoasca elevii si intreaba: cine stie animale zburatoare?

   O eleva ridica mina, invatatoarea ii cere sa rasunda:

   - Vrabia!
   - Bravo, cum te cheama si ce e taica-tau?
   -Ma chama Maria si tata e profesor.
   -Bun, se vede ca ai parinti educati, altcineva?

   alt elev ridica mina, invatatoare ii cere sa raspunda.

   - Vulturul!
   - Bravo. Cum te cheama si ce e taica-tau?
   - Ma cheama Ion, si tata e doctor.
   - Excelent, iarasi se vede educatia! Altcineva?

   - Alt elev ridica mina si invatatoarea ii cere sa raspunda.

   - Crocodilul!
   - O doamne, cum te cheama si ce e tatal tau?
   - Ma cheama Bula si tata e ofiter de securitate!
   - Ooo, da, stii ce? Zboara el, dar mai pe jos!

   :D