Colega noastră Cris are din nou dreptate

Citez integral postarea lui Cris din 17 iunie către susținătorii lui Grindeanu: ”Programul este al PSD, PSD este o organizatie foarte mare, nu se reduce la Dragnea. Nu e programul lui Dragnea si PSD nu e proprietatea lui: a fost ales, democratic ca presedinte al acelui partid, programul a fost facut de mai multi oameni si aprobat de un intreg partid. Daca lor nu le mai convine Dragnea, il demit din aceasta functie dar este problema lor. Daca nu, si sunt de acord ca programul pe care si l-au propus nu e indeplinit de un alt administrator, recte grindeanu, e dreptul lor sa-l demita. Trebuie sa se faca prin motiune de cenzura, se face motiune de cenzura – checks and balances.

Grindeanu nu este ales prim ministru, e numit, si e numit de un partid, a ajuns in aceasta pozitie datorita acestui partid, fata de care si-a luat un angajament – sa implineasca programul acestuia. Populatia a votat un anume partid si programul sau, a mandatat acel partid sa-l implineasca. Acel partid, la rindul sau, mandateaza un corp guvernamental sa implineasca acel program care e acceptat de parlament prin victoria unei majoritati. Grindeanu e un tradator, ca vorbiti de tradatori, nu doar fata de PSD ci fata de electoratul acestuia in final: niste milioane de oameni au votat psd si programul acestuia nu pe grindeanu persoana private.

In cazul parlamentarului acesta este in primul rind dator electoratului care l-a votat si asta in mariginile constiintei sale, mandatul nu e imperativ, dar prim ministrul e numit, se angajeaza printr-un contract sa respecte anume parametri si fata de o tara dar si fata de un parlament, de majoritatea parlamentara care l-a propus.

Guvernul e/prim-ministrul e OBLIGAT sa respecte acest program de guvernare, e art 1 al legii raspunderii ministeriale: “Guvernul, în întregul său, și fiecare dintre membrii acestuia sunt obligați să își îndeplinească mandatul cu respectarea Constituției și a legilor țării, PRECUM SI A PROGRAMULUI DE GUVERNARE ACCEPTAT DE PARLAMENT”

Nu e vorba de Dragnea.

Acum Grindeanu ce o sa faca, o sa vina cu un program nou pentru care nu l-a ales nimeni? caci programul psd a fost votat de populatie, nu programul personal al lui grindeanu, nu agenda sa personala. – ce spui ca guvernul nu e o afacere privata e adevarat, implicit ca nu e tarlaua lui grindeanu pe care el sa faca ce program vrea. Va continua pe programul psd, si-l face proprietate, il fura adica daca el e dat afara din pozitia respectiva si din psd, uzurpa adica un mandate dat unui partid de electorat, nu lui personal? E absurd.

Cu scuzele de rigoare daca suna prea aspru, dar cred ca nu aveti notiunile elementare de ce inseamna respectarea unui contract, de checks and balances intr-o democratie, de reprezentare si obligatiile pe care le creaza un mandat, de repeti lozinca zilei cu “stapinul de sclavi” si reduci totul la o feuda personala. Si aici VV are dreptate, va doriti politicieni de marca dar pentru voi democratia e bambiliciul matzelor, va spun matzele ca va place unul, se adapteaza regulile dupa acela, va displace altul se incalca ce reguli doriti, si va plingeti ca politicienii nu respecta niste promisiuni electorale… voi respectati niste reguli sau le considerati gumilastice si aplicabile numai in masura in care e atins scopul dorit de voi? Va plingeti de tatuci, dar in momentul in care personalizati excesiv si reduceti functia si institutia chiar la persoana, asta faceti, voi va doriti cu ardoare tatuci. Imi pare rau, asta e…”

245 Responses to “Colega noastră Cris are din nou dreptate”

 1. Liviu spune:

  Domnule Vosganian,

  Cu toata parerea de rau dar Mult Stimata Dumneavoastra Cris, (Uite ca aflai cu ocazia asta ca e femeie, care credeam ca e ‘un Cristian’) e complet ”Pe langa gard’.

  Mai pe Romaneste ‘ Bate campii’ MANIPULAND! Ea foloseste adevaruri partiale inserate cu Minciuni.

  ”Grindeanu nu este ales prim ministru, e numit, si e numit de un partid, a ajuns in aceasta pozitie datorita acestui partid, fata de care si-a luat un angajament – sa implineasca programul acestuia. Populatia a votat un anume partid si programul sau, a mandatat acel partid sa-l implineasca. ”

  1. Grindeanu nu a fost ”Numit Prim Ministru” de catre un partid (PSD).

  Grindeanu a fost ”PROPUS” ca Prim Ministru, de catre PSD, Presedintele l-a ‘Numit ca Prim Ministru desemnat sa formeze guvernul’, iar PARLAMENTUL Romaniei l-a ‘INVESTIT’ ca Prim Ministru.

  SINGURA autoritate LEGALA si CONSTITUTIONALA sa-l dea jos pe Grindeanu este PARLAMENTUL.

  Unde e Tradarea???????????

  Sunt multe si nu vreau sa plictisesc, dar Mult Stimata si Iubita Dumneavoastra @ Cris foloseste tehnici manipulatoare gen

  a. Indicarea precisa a inamicului – este un procedeu utilizat des în campanii si dezbateri politice, dar si în timp de razboi. Se încearca simplificarea fortata a unei situatii complexe, specificând un anumit grup ca fiind inamicul

  b. Etichetarea inamicului – este folosirea unui limbaj depreciativ sau a unor cuvinte care poarta o conotatie negativa, atunci când descriu un inamic. Încearca, întotdeauna, identificarea tintei cu ceva ce displace profund marelui public Gen TRADATOR!

  c. Afirmatia categorica – este o declaratie entuziasta si energica, frecvent utilizata în publicitatea si propaganda moderna, ce prezinta aparent un fapt, desi nu este neaparat adevarat.

  ”Cu scuzele de rigoare daca suna prea aspru, dar cred ca nu aveti notiunile elementare de ce inseamna respectarea unui contract, de checks and balances intr-o democratie, de reprezentare si obligatiile pe care le creaza un mandat, de repeti lozinca zilei cu “stapinul de sclavi”

  d. Omisiunea selectiva – implica doar prezentarea informatiilor favorabile unei idei sau propuneri si omiterea celor contrare.

  • Adam Mareș spune:

   He-he! Asta știu de mult, e profesionistă în manipulare! :P

  • cris spune:

   Domnule draga, nu am etichetat pe nimeni. Afirmatia categorica este referitor la ceva scris intr-o lege -pentru dumneavoastra legile sunt gumilastice asa incit inteleg ca deranjeaza; in rest intreb: in ceva atit de anormal ce solutii are grindeanu referitor la un program, cum se pozitioneaza dumnealui referitor la un program. De drept intelectual ai auzit? Sper ca da din moment ce va place sa va combateti in probleme legate de plagiat care e un tip de furt intelectual. Ce drept poate sa clameze dinsul asupra unui program care nu-I apartine, asta e discutia. Daca nu poate face acest lucru, cum ar putea veni cu un alt program nevotat de nimeni?

   Si nu omit nimic, stiu foarte bine procedurile parlamentare, te asigur, nu am dorit sa lungesc discutia trecind prin toata procedura de propunere, numire si investire, ca nu avea rost ( te asigur ca le stiu foarte bine, am facut o intreaga discutie de pilda la nominalizarea comisarului European, acum ceva timp cind dreapta dumneavoastra s-a facut de ris la parlamentul European, pretinzind ca e nedemocratic sa nu treci in parlament o propunere de comisar care nu trecuse de fapt pe la domnul Junker inca, deci nu era o nominalizare – parlamentul e ultimul in acest sir). In rest, dumneata omiti faptul ca am spus parlamentul si motiunea de cenzura ( Corect? *prim ministrul se angajeaza printr-un contract sa respecte anume parametri si fata de o tara dar si fata de un parlament, de majoritatea parlamentara care l-a propus* – unde ma vezi dumneata ca am eliminate parlamentul din discutie? *Trebuie sa se faca prin motiune de cenzura, se face motiune de cenzura* – de ce imi dai dumneata lectii cind eu insami spun motiune de cenzura)- acesta e procedeul, motiune de cenzura, unul din ele, Daca ai citi legea raspunderii ministeriale ai vedea ca sunt mai multe cele prin care un ministru isi pierde functia. Si demisia e una din ele, deci ca I s-a spus domnului grindeanu sa-si dea demisia, demisia e ceva prevazut in legea raspunderii ministeriale. Ponta si-a dat demisia, nu? nu a fost o motiune de cenzura – e ceva ce grindeanu nu a dorit drept care se trece la motiune de cenzura. Dumneata tipi acolo ca “singura autoritate sa-l dea jos pe grindeanu e parlamentul” – pe Ponta parlamentul l-a dat jos? s-a dat jos singur daca imi amintesc bine, si-a depus demisia pentru ca au existat niste presiuni si parlamentul a luat act.

   *Grindeanu e un tradator, ca vorbiti de tradatori* – spun, adica ma refer exact la vocabularul folosit de dumneavoastra, pentru mine e pur si simplu un om care incalca un contract. Traiesc de mult timp intr-o tara in care asemenea probleme se rezolva simplu, fara mahalageli fara “tradatorul” si altele asemenea: incalci un contract esti dat afara, punct cu respectarea la litera a procedurilor respective. Consideri ca e nedrept, nu te opreste nimeni sa dai ulterior in judecata institutia sau compania respectiva, dar loc de mahalageli si legat cu lantul de poarta unei institutii nu am vazut, deci nu, cert nu e vocabularul meu ci al dumneavoastra.

   Un om nu poate discuta absolut toate aspectele unei probleme, ori cind cineva isi exprima o opinie aceea la fel nu e o imagine completa a unui eveniment sau fapte ci o perspectiva – si acestea nu se numesc omisiune de tip manipulativ: omisiune inseamna sa elimini voit din discutie niste aspecte si sa scoti mereu doar o singura informatie, cea dorita, indifferent ce iti spune altul, se numeste si cardstacking. Inainte sa vorbesti despre manipulare, ar fi bine sa citesti ceva mai mult pe acest subiect, Daca doresti iti fac citeva recomandari, regulile pentru radicali ale lui Alinsky, The true believer a lui Eric Hoffer, The Ten Commandments of propaganda a lui Brian Anse Patrick, un clasic cum este Public Opinion a lui Walter Lippman, sunt doar citeva care imi vin in minte acum. Dar nu domnule, nu ma acuza pe mine de manipulare doar fiindca ai citi citeva definiitii pe un website si nu le intelegi.

   • Liviu spune:

    @ Cris

    ”Dar nu am pronuntzat nici macar o singura data afirmatia ca Dragnea ar avea dreptul, ca unica persoana, sa-l demita.”

    Duduie, te rog nu incerca sa MANIPULEZI, iar.

    Am afirmat ceva eu despre Dragnea? Vezi cum iti dai arama pe fata!

    * Scuze dar tu esti cumva platita la metru patrat de postare??

    ”probabil m-am exprimat intr-adevar prea scurt, explic mai sus, catre domnul Livache.”

    Pai tu asta o consideri ”Exprimare pe scurt” 1290 de cuvinte adica peste 3 TREI pagini A4?

    si cam asa sunt postarile tale zilnice.

    Iar cum recunosteai acum cateva zile mai ”Colaborezi’ cu cel putin un alt blog ”Drag Tie’.
    http://vosganian.ro/?p=7796&cpage=1#comment-319635

    Tu mai ai viata personala? Te mai ocupi cu altceva?

   • cris spune:

    Domnule draga, in primul rind acum e weekend, treaba mea ce fac cu timpul meu liber – intre mine si dumneavoastra e o diferentza de multe ore, asa incit stai linistit ca nu scriu in timpul programului de lucru cum faceti dumneavoastra.

    In al doilea rind stai linistit ca nu ma plateste nimeni sa postez, nu traiesc in Romania, eventual daca doresti pot sa va platesc eu pe dumneavoastra, daca va tot arde cu platitul.

    In al treilea rind, da, ma exprim foarte rapid pentru ca am suficiente cunostinte sa o fac, nu trebuie sa pierd timp sa-mi chinui mintile ori sa caut pe google. Si scriu la fel de rapid ca orice om obisnuit sa faca asta si profesional de foarte multi ani. Regret daca in saracia dumneavoastra de idei si nevoie de a cauta suport pe google aceasta va ia atit de mult timp incit socotiti ca ce scriu eu ar fi exceptional: e chestiune de relativitate, pentru mine e normal si dumneavoastra domnule Livache sunteti tare impiedicati si lenti, iar cind incercati sa fiti rapizi e o balmajeala de platitudini.

  • Shadow spune:

   @liviu
   daca vreodata in viata ta vei ajunge sa intelegi macar jumatate din ce intelege si demonstreaza cris inseamna ca nu ai trait de pomana. Manipularile vin de la tine si de la securistii care va creaza asa zisele “argumente”, argumente la care nu este nevoie de creier e suficient sa le repetati la nesfarsit poate intra pana la urma in capul unora. picatura chinezeasca este tehnica voastra manipulatorie esentiala.

 2. Adam Mareș spune:

  @cris
  Am citit și noi evaluarea aia făcută de Vâlcov. Vâlcov reprezintă PSD-ul?! În plus, acum o lună guvernul era foarte bun, oare ce s-a întâmplat într-o lună?
  Te învârți în jurul cozii cu discuții savante despre democrație, programe etc. De fapt, toată cheia este problema cu justiția. Pe care programul PSD nici nu a bătut moneda în campanie. Toader și Grindeanu nu vor să facă ce zice Dragnea. Acum Toader nu mai e bun? Nu mai e profesionistul pe care îl lăudai? :P Nu mai e, că nu-l ascultă pe Dragnea.

  • cris spune:

   Poftim? M-ai auzit spunind ceva rau de Toader Adam, stii cu se numeste asta, ca vad ca ati devenit maestri in legatura si cu manipularea – Straw man fallacy, imi atribui ceva ce nu am spus niciodata si dupa aceea ma injuri pentru ce nu am spus: dimpotriva am spus ca sunt foarte de accord cu faptiul ca Toader nu vrea un prag valoric strict, si am si spus pe larg de ce, si de mai multe ori. Nu spun ca minti, spun doar ca inventezi.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Minte! A recunoscut in celalalt articol ca nu are nicio retinere in a-si atinge scopurile.

    • cris spune:

     Sorin, sunt doar citeva zile de cind i-am explicat lui Adam, – a doua oara pe acest blog cind ma refer la subiectul respective-, de ce consider ca un prag valoric fix e daunator si ca e nevoie de un algoritm de calcul al prejudiciului tinind de niste parametri. Am spus de prima data ca sunt de acord cu Toader in aceasta privintza, de ce, si ce solutie propun, acel algoritm de calcul. Si nu vad de ce mi-as schimba o opinie pe care am argumentat-o si care nu tine de persoana lui Toader si de o decizie pe care a luat-o si pe care o consider corecta desi incomplete sau incomplete explicata.

     Nu-I asa Adam?

     Adam Mareș spune:

     iunie 9, 2017 la 11:14 pm

     @cris
     Eu n-am zis să nu existe prag, dar cel propus mi s-a părut foarte mare. Mai e însă o problemă: abuzul în serviciu poate fi și de alte feluri, nu numai prejudiciu financiar. Acolo cum cuantifici?

     Răspunde

     cris spune:

     iunie 9, 2017 la 11:50 pm

     Tocmai despre asta am vorbit acum ceva timp facind paralela cu un calcul facut de judecatorul Learned Hand si luat ca masura in determinarea responsabilitatii de data aceasta in tort, in legea civila in cazul determinarii raspunderii – e o formula clasica.

     ……

     Adam imi atribuie niste aiureli cind discutia recenta, legata de prag, a fost chiar cu el. De ce zici ca e rau intentionat, poate are doar Alzheimer’s.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Face tot posibilul ca sa-si creasca veniturile, latratul e pe bani zilele astea! Dupa ce trece iuresul va redeveni pasivul si calmul Adam care spune 3 nimicuri in 5 postari!

    • Adam Mareș spune:

     Să ai tu bani câți iau eu pe postări? :P Nu ți-aș dori, că ar însemna nimic.

    • Adam Mareș spune:

     Nu am nicio boală de felul ăsta. Poate Cris, care se preface acum că nu justiția e motivul real al moțiunii, fiindcă Toader și Grindeanu nu execută ce zice Dragnea. Dacă Cris vede normal ce dorește Dragnea, înseamnă că nu-l mai consideră profi pe Toader. :P Asta era conjectura mea, când i-am zis că nu-i mai place Toader. Dar voi înțelegeți mai greu. :P

  • Crede-mă, Adam, sunt probleme cu Grindeanu incă din februarie. Nu a vrut să-și asume mai nimic din ce era scris in Programul de guvernare.

 3. Adam Mareș spune:

  @cris
  Poate n-ai observat, tătucul e Dragnea. Dar nu al nostru. :-)

  • Adam Mareș spune:

   Cică cine nu votează moțiunea e exclus din partid. Asta e democrație, Cris???

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Dupa parerea mea DA, e foarte democratic! De-aia am sustinut votul pe liste!!! Am vrut sa se termine odata manipularea aia cum ca oamenii voteaza uninominal iar parlamentarul odata ales face ce vrea! Cacat! Niiiiimeni nu alege un parlamentar pentru ca e el miezul din dodoashca! Un parlamentar singur e un nimeni acolo in parlament, singura lui sansa este sa-si vinda! votul.

    Deci, oamenii aleg o echipa, care are un program! Cei care la un moment dat decid ei de capul lor ca nu mai sunt reprezentati in acea echipa, sau ca nu le mai place acel program, si voteaza impotriva acestora… e absolut normal sa fie exclusi!

   • cris spune:

    Din partea mea nu, dar aceasta e democratia dumneavoastra, ca PNL sa voteze la deget, psd sa voteze la deget si tot asa. Intr-o masura inteleg balmajeala: Aveti alegeri pe lista, parlamentarii nu sunt tocmai independenti in gindirea lor de un partid, odata ce sunt alesi nu ca persoane ci pe o lista. E o strutocamila, un hybrid politic, care duce la asemenea probleme. Bref: Tine de discutia referitor la mandatul imperativ. Daca doresti sa o revezi, in evaluarile Comisiei de la Venetia privind raportul intre votul pe lista si imperativitate:

    “18. It is true that in proportional representation systems whereby a member of Parliament is bound to maintain party allegiance, even when his or her conscience and judgment as a people’s representative would urge him/her to act otherwise, could be found in some electoral systems. In effect in these systems an MP is a representative of a party and not of the electors, as the electors had no choice between party candidates.

    In this sense, this type of electoral system, which denies choice could result in a rubber stamp Parliament, with a considerably
    diminished control of the executive by the MPs of the Parties in Government, as much as of those in opposition.

    19. Whilst the Venice Commission does not express a preference for any particular type of electoral system, proportional representation systems with party lists, offering no possibility of choice between candidates.by the electors, should be subject to a more thorough scrutiny.”

    http://www.venice.coe.int/webforms/documents/default.aspx?pdffile=CDL-AD(2009)027-e

    Aaa, vezi sa uiti imediat ca am zis asa ceva si sa ma acuzi ca am zis pe dos. Alzheimerica saracul….

    • cris spune:

     Din pacate acesta e nivelul democratiei plapinde din Romania, nu alegi un parlamentar uninominal, cum e in State, alegi pe lista caci personalitati politice in Romania cred ca nu le numeri nici pe degetele de la o mina. Drept care reactia parlamentarilor e tot pe lista, cum spune CV “rubber stamp Parliament” si este valabil si pentru cei de la putere si pentru cei din opozitie.

     Eu sunt si impotriva legii care spune ca primarii sunt legati de partid, mi se pare abominabil democratic, ei sunt raspunzatori in fata oamenilor care i-au ales nu uneltele, iobagii unui partid. – dar dumneavoastra vreti asemenea lege, cineva pe aici m-a facut “ipocrita constitutional” cind am spus ca de la un capat la altul de la inventarea acestei legi pina la smecheriile lui ponta cu primarii unde vor, tot acest lantz de prevederi si rasvederi e complet nondemocratic.

     Dar: Ati dorit vot pe lista, acceptati decizii rubber stamp, vreti parlamentari care dau socoteala alegatorilor. individual, si care decid dupa constiinta nu la degetul de partid, alegeti uninominal si aveti grija pe cine alegeti.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Eu am vrut imperativ vot pe lista! Pe uninominal s-a vazut exact cum sta treaba, si cred ca timp de minim 50 de ani nu vom putea discuta despre uninominal in Romania! Motivul? Nu exista oameni de stat! Deloc, deloc, deloc! Ei nu se formeaza la comanda! E nevoie de un nivel de civilizatie, care la noi e departe de a fi atins!

     • cris spune:

      pentru ca din pacate acesta e stadiul democratiei din Romania. Dar tu accepti si ideea ca votul din parlament e in acelasi mod cu alegerile, adica pe lista, rubberstamp, deci tu pastrezi un echilibru. Nu e bine, e mare distantza pina la o democratie matura, dar asta e.

      Sa vrei insa de o parte democratie pura, adica libertate de constiintza a parlamentarului fara sa tina seama de partidul care l-a ales in parlament pe o lista, sa te bati cu pumnii in piept ca vrei parlamentari sa decida singuri dupa constiintza lor si in acelasi timp sa vrei si vot pe lista, e oxymoronic, pardon, cu fundul in doua luntri una care merge la deal si una care merge la vale.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Da. Si as adauga pentru ei ca alegerile astea … au fost pe lista! Ghinion! :D

   • Sigur că e democrație. Grupurile parlamentare trebuie să fie unitare, altfel se creează haos in Parlament. De aia există grupuri parlamentare, lideri de grupuri, negocieri intre grupuri etc.

  • Shadow spune:

   al vostru e secu si asta va face “perfecti” nu?

 4. Adam Mareș spune:

  Da, populația a votat programul PSD, nu salvarea lui Dragnea & comp de pușcărie.

 5. Adam Mareș spune:

  @sorin
  Nu sunt băsist, eu sunt penelist, din 90. :-) Ok, PSD a câștigat alegerile, să guverneze. Ce, nu-i lăsăm noi? Dar să nu facă din programul PSD salvarea lui Dragnea de justiție. Să știi că am văzut mulți pesediști revoltați și nemulțumiți de prostiile lui Dragnea.

  • Liviu spune:

   ”Să știi că am văzut mulți pesediști revoltați și nemulțumiți de prostiile lui Dragnea.”

   Corect!

   Eu sunt unul.

   Si imi pare rau sa-ti spun ca n-as vrea nica sa vad PNL-ul la Guvernare.
   Un PNL condus din ‘Umbra’ asemena PSD de care o Gasca de Mafioti (Blaga & CO).

   Ceea ce face ca acum sa fim temporar cam de aceeasi parte a baricadei, chiar daca avem convingeri Politice DIFEITE.

   Totusi sa facem un front comun cand vine vorba de apararea unor principii.

   Lucru pe care Domnul Vosganian se face ca nu l-a inteles la #REZIST

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    pesedistii revoltati de faptele lui dragnea sunt foarte putini!

    Tu o sa zici ca nu-i asa, cum imi dovedesti? Cum se face dovada asta?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam

   pesedistii revoltati de ce face dragnea nu vor mai vota psd in 2020 :D daca va fi tot dragnea presedinte

   ce-i asa de greu de priceput? pesedistii astia revoltati l-au VOTAT pe dragnea presedinte! Spre deosebire de pnl unde voteaza doar smecherii! :D

   Deci, daca pesedistii revoltati l-au votat pe dragnea presedinte psd, iar acum nu le m-ai place inseamna ca ei recunosc ca au fost prosti! Dar nu-i nimic, vor avea ocazia sa-si repare prostia la viitoarele alegeri din congres.

   • Adam Mareș spune:

    Ai o înțelegere foarte bizară a democrației. După tine, Erdogan e democrat, fiindcă a fost votat la alegerile trecute. Putin e democrat, că a fost votat. Chiar și ăla din Coreea de Nord cred că e democrat, după tine. :P :P :P

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Nu, tu ai grave probleme de intelegere, nu doar a democratiei, dar si a limbii romane!

     A fi democrat nu e egal cu a fi ales democratic

     • Adam Mareș spune:

      Eu înțeleg foarte bine termenii, dar asta e logica ta. Dragnea a fost ales democratic, ca președinte de partid. Partidul a fost ales democratic, a avut majoritate, a făcut guvernul. Deci Dragnea poate decide orice. Iar eu asta spun: NU înseamnă că Dragnea poate face acum orice timp de 4 ani, cum face Erdogan dictatorul.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Pentru situatiile despre care zici tu exista instrumente democratice! Exista oameni care reprezinta voturile cetatenilor in parlament, daca acestia ar deveni nemultumiti de situatie pot retrage sprijinul politic, pot sa-si schimba liderul, sa-si schimbe inclusiv politica, dar in mod democratic!

     • Adam Mareș spune:

      Conform statutului, retragerea premierului desemnat de partid se face prin congres. Ceea ce Dragnea nu a făcut.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Iara minti? Arata-mi mie statutul ala!

     • Adam Mareș spune:

      Caută tu, eu nu-mi pierd timpul să-ți dau argumente că Dragnea e dictator. Se vede și fără să mergem la bibliotecă. :-)

     • cris spune:

      Pai de ce nu Adam? Sa vorbim pe neve? ca dureaza mai putin de doua minute sa-l gasesti si sa gasesti sanctiunile aplicate: Statutul PSD, art 31 litera c, la pagina 23:

      “c) retragerea sprijinului politic, permanent sau temporar,
      pentru funcţiile de parlamentar, europarlamentar,
      preşedinte al Consiliului Judeţean Administrativ,
      primar, viceprimar, precum şi pentru funcţiile numite în
      cadrul autorităţilor administraţiei publice centrale sau
      locale, pentru care a beneficiat de susţinerea politică
      a partidului, sancţiune propusă de Biroul organizaţiei
      locale din care face parte şi aprobată prin hotărâre
      a Biroului Permanent Naţional al partidului sau”….. aici e cazul lui grindeanu:

      “propusă de Biroul Permanent Naţional şi aprobată prin
      hotărâre a Comitetului Executiv Naţional, în situaţii
      excepţionale.”

      Si uite ti-l dau de pe siteul favorit al lui elenick, hotnews, e la dispozitia oricui:
      http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2015-07-21-20312128-0-statut-psd.pdf

      OK, ne-am lamurit? e hotarirea CEX-ului lor daca retrag sprijinul fata de cineva numit in administratia centrala: ei si-au facut regulile, ei sa le respecte.

  • Lasă obsesiile astea cu Dragnea și cu justitia. Nu are nicio legătură cu tema de acum.

 6. Liviu spune:

  Domnule Vosganian, @ All

  NU CRED Dumneavoastra si nici poate @ Cris sunteti oamenii rusilor.

  Ar fi Foarte usor de MANIPULAT spre asa ceva.

  (Referitor la o evaluare a asa zisului ”Program de Guvernare’.

  ”PSD îi reproşează lui Grindeanu că nu dezvoltă relaţiile cu Rusia!”)

  In contextul actual in care sunt indicatii clare ca Rusii au fost implicati in : Referendumul ‘Brexit’; Alegerile din SUA si afacerea Germania-Franta- Ucraina.

  Avand in vedere ca in aceste zile au loc OPERATIUNI MILITARE fff Complexe in Romania de catre NATO si Succesul Romaniei in Vizita din SUA, Rusia AU TOT INTERESUL sa DESTABILIZEZE Romania.

  Siti ce usor ar fi sa dam cu ‘Pietre’ sa spunem si noi, ”ceilalti” ca ”Uite oamenii Rusilo!”.

  Dar nu suntem PROSTI asa ca va rugam sa nu ne mai luati ‘de prosti’.

  Suntem doar de cealata parte a baricadei.

  PS.

  Eu NU CRED ca este fezabil ca un Program De Guvernare sa fie OBLIGATORIU, el este perfectibil asa cum Viata este in evolutie si programul trebuie sa fie perfectibil.

  Important sunt Realizarile pt Romani si Romania.

  • Chestia cu Rusia e o aiureala invocată de Dragnea. In programul de guvernare se vorbește de multe obiective de politică externă, in primul rand de NATO și UE.

 7. Liviu spune:

  @ All

  Manipularea se face in toata splendoarea in zilele acestea. Vezi Documentul PSD

  ”Ne confruntăm cu o acțiune politică ilegală și neconstituțională”

  hahahahahah

  Pai Grindeanu tocmai sta inca in functie DATORITA prevederilor Constitutionale care spun ca Prim Ministrul sta in fruntea Guvernului pana cand
  a, Isi da demisia,
  b, este demis Guvernul de catre Parlament

  PS. Chiar daca Guvernul este DEMIS sau Prim Ministrul isi da demisia,

  Prim Ministrul si Guvernul sunt OBLIGATI sa stea inca in functii si Responsabili pt Buna Guvernare a Tarii, pana la investirea noului Guvern si publicarea in Monitorul oficial.

 8. elenick spune:

  Cris,

  Daca te suna/contacteaza d-na Pandele sau vreun responsabil cu propaganda de la PSD zilele acestea sa nu fii surprinsa! PSD are nevoie ca de AER de oameni ca tine, care, cu bune intentii generale, le creati ALIBI INTELECTUAL pentru marsaviile pe care le fac zilnic, in exercitarea puterii. Tot ce spui, dpv principial este corect… in situatia in care nu ar fi folosit ca PARAVAN si nu instrument de lucru la PSD.
  Grindeanu era , la data propunerii functiei de PM, un Presedinte tanar de CJ, functie ALEASA, deci nu a fost parasutat din ”fundul” organizatiei. De fapt ceea ce i se imputa lui – nerespectarea programului de guvernare, cu subpuncte la fiecare minister, sunt de fapt NEREALIZARI ALE MINISTRILOR PSd, care evaluati individual ”au dat bine”, in ansamblu rezultatul fiind catastrofal! Ce spune asta:

  - ca exista dubla masura in evaluare, – ex cel mai elocvent – prestatiile submediocre ale Olgutei si Carmen Dan la ministerele lor – pline de controverse, legi discutabile si cu mari probleme de fond si de aplicare, scandaluri cu sindicatele , lipsa de progrese in dosarul Schengen – de fapt la Min de Interne, inafara de subordonarea directa la Ministru al serviciului secret al institutiei nu s-a facut NIMIC notabil, etc, etc. La fel la Min Economiei, cel indrituit sa demareze operationalizarea Fondului Suveran de Investitii – acel Golem investitional… – nimic, ministrul Tudose, premiant!

  - ca evaluarea in sine este un instrument de schimbare a lui Grindeanu, plan care era facut de la inceputul guvernarii (recunoaste si Olguta), intrucat era necesara DECONTAREA POLITICA a nerealizarii programului de guvernare POPULIST SI NEFEZABIL, in sarcina cuiva. Vinovatul de serviciu – Sorin Grindeanu.

  - ca miza REALA a guvernarii este alta: modificarea legilor penale si scaparea de puscarie a liderilor PSD penali in frunte cu Liviu Dragnea. Ca mai scapa si infractori celebri – moguli de presa, Fam Basescu/ Udrea et comp, este bonus, ei fiind ”buni platitori” .Dovada este ca celebra Ordonanta 13 a fost PRIMUL ACT notabil initiat de guvernarea PSD-Dragnea,dupa preluarea puterii, de care Grindeanu n-a prea avut habar si nici marja de miscare, i s-a pus in fata…

  In circumstanta ca, fiind plecata de mult, nu stii sau iti scapa aceste adevaruri dureroase pentru noi, iti inteleg buna intentie, dar… mai las-o cu teoriile abstracte si separate de contextul din Romania, ca nu rezolva nimic pentru noi… le da doar ”aripi”/justificare teoretica psd-istilor si suporterilor lor sa mearga inainte cu planurile oneroase, depaaarte de problemele romanilor, in general.

  • edi spune:

   @ elenik

   Multzam de replica de zilele trecute ! Se pare cã “a intervenit ceva” pe circuite si postarea de atunci nu se mai vede…

   Mã cam plictisesc repede de sofisme, ce sã zic…
   Pe vremuri, fortzam la limita distractziei [cumva si unpic riscant] negãri ale negatziei de nivel sporit, gen //Zdrobitzi masina de rãzboi antifascistã si antiimperialistã !// Na, as cãta si acum ceva, asa, ca “sã treacã …

   • elenick spune:

    @edi,
    Persevereaza, in mod cert ai ”potential” de exprimare! :)
    Cu totii urmarim (care uimiti, care ingrijorati) dihotomia om politic/intelectual al scrisului pe care (crede ca) o practica VV cu succes…
    E ca si cum, in banca Parlamentului de azi dupa masa, politicianul VV isi face de cap la tribuna, infierand ”dizidenta” conform propagandei de la Centru, in timp ce scriitorul doarme linistit acasa… . Hm, nu stiu cine ”digera” asa ceva :)

    Zi mai pe sleau!

   • elenick spune:

    sa inteleg ca esti de acord cu ce scrie acolo, in preambul?! parca ”le zici tu” ! :) :) :)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     hai nu o da la intors, te prefaci acum ca nu mai stii de unde-ti iei textele? musti mina care te-a hranit?

 9. elenick spune:

  Distractie de duminica: Comunicarea /punctajul PSD pentru presa la subiectul ”schismei” din PSD; ideile centrale si vectorii de manipulare generala…

  PS daca cititi cu atentie gasiti similitudini cu multe postruri ale unor ”colegi” de-ai nostri de blog! :) :) :)

  http://psnews.ro/document-exploziv-manipularea-utilizata-de-psd-in-detonarea-guvernului-grindeanu-178392/

 10. Dorin spune:

  @Cris, cu tot respectul, cred ca in textul de mai sus faci niste salturi logice un pic mai abrupte decat de obicei; sau poate ca am mai imbatranit eu si nu mai sunt in stare sa urmaresc dezvoltarea unei probleme in momentul in care rezolvitorul aplica rapid niste artificii de calcul? Stii insa ca practica pedagogica nu recomanda tehnica rapida, respectiv cand dezvolti rezolvarea unei probleme trebuie sa treci prin toate fazele, nu sa sari direct la rezultat, ca altfel n-o s-o inteleaga si copiii mai lenti la minte! Sunt de acord ca situatia este de asa natura incat devenim cu totii mai nervosi decat e nevoie. Dar poate ca ar fi cazul sa ne pastram un pic cumpatul, in ciuda vremurilor interesante. Sa ma explic:

  Spui asa: “Acum Grindeanu ce o sa faca, o sa vina cu un program nou pentru care nu l-a ales nimeni?”

  Da-mi voie sa observ ca pana in prezent nu mi-a demonstrat nimeni in mod convingator ca Grindeanu ar fi derapat complet de la programul de guvernare al PSD, cu exceptia asa-zisei analize din CpEX, care numara reusitele si nereusitele cam tot asa cum numara Pristanda steagurile. Deci daca te referi la parascovenia aia facuta de Valcov, din nou, cu tot respectul, e simplu de constatat ca aia e o facatura, nu o analiza pertinenta.

  Din contra, am avut mereu senzatia ca pe langa programul PSD cu care acest partid a castigat alegerile, Dragnea si-a urmarit mereu si cu precadere propria agenda, motiv pentru care au si aparut diverse mici chestii precum oarecari ordonante de urgenta #noaptea ca hotii, despre care programul PSD nu pomeneste nici o vorbulita.

  Deci, daca ne intoarcem din nou la programul PSD, eu unul nu sunt sigur ca Grindeanu este ala care a derapat de la programul lor electoral. Poate cel care a derapat este tocmai partidul, mandra corabie, a carui mester carmaci, nu spui cine, persoana importanta, a virat-o spre stanga (sau spre dreapta, ca oricum nu mai are importanta) in vreme ce Grindeanu, ocupat cu treburile guvernarii, n-a observat virajul partidului si mergand tot inainte, s-a trezit actualmente mergand singur pe post de deviationist de stanga sau de dreapta!

  Grindeanu a fost nominalizat pentru functia respectiva de PSD, prin vocea presedintelui partidului Liviu Dragnea, insa a fost numit de presedintele Iohannis, moment in care a devenit prim ministrul Romaniei. Iar juramantul nu l-a depus pentru respectarea statutului PSD, ci pentru respectarea Constitutiei si legilor tarii. Ca atare, el nu poate fi ejectat din postul respectiv tot de catre partid cand vrea muschii lu Dragnea, ci trebuie sa se respecte niste oaresce minime reguli, inclusiv modul in care se convoaca parlamentul pentru o motiune de cenzura.

  In rest, sanatate si voie buna.

  Marturisesc ca am fost dezamagit ca in actualul circ PSD domnul Tariceanu la fel ca si domnul senator Varujan Vosganian aleg sa se pozitioneze de partea uneia dintre tabere. As fi preferat sa-i aud zicand: toata mizeria asta este o poveste din bucataria PSD-ului, noi ca parteneri de coalitie preferam sa stam deoparte si sa va lasam sa va spalati singuri rufele murdare in familie, dar totodata va rugam insistent sa lasati circul deoparte si sa invatati sa colaborati pentru binele tarii.

  Faptul ca n-ati facut-o la momentul potrivit se va traduce prin pierderi de voturi din partea electoratului ALDE.

  Exact ca si in cazul maresalului Antonescu, am inteles motivele politice pentru care ati ales sa mergeti impreuna cu un aliat mai degraba nefrecventabil, dar e bine sa stiti unde va sunt limitele si sa nu treceti totusi cu armatele peste Nistru fiindca mergand prea departe, mai devreme sau mai tarziu ne va astepta pe toti Cotul Donului!

  • cris spune:

   probabil m-am exprimat intr-adevar prea scurt, explic mai sus, catre domnul Livache.

   Dar nu am pronuntzat nici macar o singura data afirmatia ca Dragnea ar avea dreptul, ca unica persoana, sa-l demita. Sunt mai multe modalitati, demisia e una – ponta si-a pus demisia, motiunea de cenzura alta. Daca acel partid are majoritate parlamentara si decide sa sustina motiunea de cenzura, caci vorbesc de un partid in capacitatea sa parlamentara, atunci care e problema?

   Ca programul e bun sau prost, nu stiu, dar este un program dupa care electoratul a ales o majoritate in parlament sa-l indeplineasca. Ca sa o spun neaos: cum si-a asternut asa doarme. Daca acest partid majoritar considera ca acest program, bun sau rau, dar al lui si aprobat de electori, nu e indeplinit cum se cuvine, e dreptul lor sa ia masuri si sa treaca la pasii legali.

   Daca l-a evaluat Vilcov, daca eu nu stiu ce evaluare a facut, ce interese are Dragnea, sau altele asemenea, sunt treburile lor interne – nu e treaba mea sa spun cum se analizeaza asemenea lucruri intr-o organizatie sau un partid, nu eu stabilesc statutul psd: atita ii duce mintea asta fac, dar e o hotarire interna, asa cum spui tu “ce ma intereseaza pe mine rufele murdare din bucataria unui partid, sa si le spele singuri” -, ce ma priveste pe mine ca eventual elector (evident nu sunt) e cum se implineste partea de contract facuta cu mine electorul, cum se pun adica in viata reala in aplcare aceste prevederi ale contractului in ce ma priveste pe mine electorul. Daca nu se pun in practica asa cum am hotarit, acolo incepe treaba mea, de la protest in strada pina la a sanctiona la vot acel partid – din pacate in Romania nu exista institutia de recall, de care am vorbit atita si stii ca sunt fan convins (parlamentarul pe care l-am votat eu nu-si face treaba, atunci e out, e dez-ales in acelasi mod in care a fost ales si fara a astepta termenul de patru ani, fireste legal, prin vot – trebuie sa precizez asta cu votul ca iar sare vreun livache :) )

   Sunt mecanisme si domenii diferite. Hai sa o spun asa: Nu ma intereseaza daca doi intr-o fabrica isi dau in cap unul altuia ca nu merge productia cum au stabilit, nu e treaba mea daca se cearta CEO-ul cu CFO-ul, cine face scandal ca felul in care e stabilit lantul de productie duce la gituiri si greseli, e treaba lor interna. Vor sa se dea afara unii pe altii sa o faca in limitele regulamentelor lor si a legii, nu sunt eu expert in productia de masini, nu sunt anagajat al lor, si nu e treaba mea. Dar in final daca masina pe care au produs-o ajunge pe piata vraiste, complet aiurea fata de specificatiile dupa care eu am incheiat cu ei un contract sa o cumpar, ca e programul lor prost, sau ca si-au pierdut timpul cu tot soiul de mahalageli interne, atunci e partea mea sa-i sanctionez.

   Eu refuz sa fac aprecieri despre cum se mahalagesc dumnealor in interior, not my business, nu ma intereseaza nici dragnea nici grndeanu, nu ma intereseaza persoanele, ma stii de atita timp, nu m-ai vazut comentind imbracamintea domanei Iohannis, nici ce amanta are Dragnea, nici daca Antonescu joaca poker, nici secretarele cuiva, nici odrasle, nici altele:, nu am adus vreodata in discutie ce scriu unii sau altii de nevasta lui ponta, tata socru, sau acum legat de grindeanu nici macar ceva de felul asta https://www.romaniacurata.ro/exclusiv-sorin-grindeanu-victima-lui-dragnea-sau-produs-al-unei-grupari-de-contrabanda-din-timis/ Nu ma intereseaza istericalele si poalele in cap ale nimanui; daca se tin in limitele unor reguli sau nu asta comentez, altfel nu. Si o fac din perspectiva mea, liber oricui sa o faca din alta perspectiva.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Absolut corect! Si eu unul nici nu vad care e motivul pentru care toti cei din psd se feresc ca de lepra sa pronunte “motiune de cenzura impotriva proproilui guvern”. Si ce daca e impotriva propriului guvern? Daca acel partid constata ca propriul lor membru a luat-o razna, a inebunit omu, ce sa faca? Sa-l tina 4 ani acolo doar ca sa nu se poata zice sintagma asta? Normal ca trebuie dat jos!

    E un merit cu atit mai mare ca un partid are curajul sa-si dea jos propriul guvern!

    • cris spune:

     Capitolul Logical fallacies:

     “FINISH THE JOB: The dangerous contemporary fallacy, often aimed at a lesser-educated or working class audience, that an action or standpoint (or the continuation of the action or standpoint) may not be questioned or discussed because there is “a job to be done” or finished, falsely assuming all “jobs” are meaningless but never to be questioned. Sometimes those involved internalize (“buy into”) the “job” and make the task a part of their own ethos. (E.g., “Ours is not to reason why / Ours is but to do or die.”) ”

     Si grindeanu si psd/dragnea fac uz de aceeasi eroare logica, unul ca vrea sa-si duca jobul pina la capat indifferent ce se intimpla, altul ca vrea sa-si duca programul pina in pinzele albe fara sa admita ca trebuie discutat si ar beneficia de niste corecturi. Mentalitatea invechita cu noi muncim nu gindim, sau culmea diareei – sa facem totul.

     Alte varietati:

     “E For EFFORT. (also Noble Effort; Trying My Best; The Lost Cause): The common contemporary fallacy of ethos that something must be right, true, valuable, or worthy of respect and honor solely because one (or someone else) has put so much sincere good-faith effort or even sacrifice and bloodshed into it. (See also Appeal to Pity; Argument from Inertia; Heroes All; or Sob Story.). An extreme example of this fallacy is Waving the Bloody Shirt (also, the “Blood of the Martyrs” Fallacy), the fallacy that a cause or argument, no matter how questionable or reprehensible, cannot be questioned without dishonoring the blood and sacrifice of those who died so nobly for the cause.”

     “THROWING GOOD MONEY AFTER BAD (also, “Sunk Cost Fallacy”): In Logically Fallacious (2015), author Bo Bennett describes this fallacy as follows: “Reasoning that further investment is warranted on the fact that the resources already invested will be lost otherwise, not taking into consideration the overall losses involved in the further investment.” In other words, risking additional money to “save” an earlier, losing investment, ignoring the old axiom that “Doing the same thing and expecting different results is the definition of insanity.” E.g., “I can’t stop betting now, because I already bet the rent and lost, and I need to win it back or my wife will kill me when I get home!” ”

     E plina discutia publica de azi din Romania de asa ceva, de o parte sau alta.

     Iti dau dreptate, e corect, e logic, cind ceva nu merge bine te opresti, reevaluezi, rectifici, schimbi planuri si executantii lor. M-a mirat sa vad tipul acesta de atitudine la psd, chiar daca e patata cu diferite interese de grup si persoana si chiar daca e partiala, schioapa – in acelasi mod ar trebui sa analizeze cit de valid, de corect, e propriul program, si sa-l corecteze nu doar sa demita persoanele care nu-l urmeaza. taiatul de capete nu rezolva nimic.

     Orice companie sau organizatie din occident face acea analiza despre care am mai vorbit – root cause analysis, in Romania e suficient “demisia!”. Ai dat jos pe cineva, gata, s-a rezolvat. Serios? Singurul om care face asemenea analiza in Romania, root cause analysis – si e pe model NATO-, e Arafat, o spun cu parere de rau caci in occident e coloana vertebrala pentru dezvoltarea oricarui proiect, e limbajul comun al tuturor oamenilor din orice organizatie, partid, companie ar fi.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Pentru ei e un soc: cum adica un partid sa se tina de un program de guvernare si sa-si analizeze progresul? :o

     • cris spune:

      Faptul ca o fac in sine e bun, felul in care o fac si mai ales ce reverberari are, e un haloimas.

      Asemenea analiza si decizia finala se ia in interiorul organizatiei, acolo trebuie sa se discute toate problemele si se ajunge la concluzii. Ce iese pe usa spre restul organizatiei, companiei, public, e concluzia, toata lumea pe aceeasi pagina: Robert’s rules of order, de care am mai tot vorbit (of Doamne, nu exista cea mai mica adunare, comisie, comitet din care sa fac parte sa nu se respecte aceasta regula. M-am plictisit de “I move to… may I have a second? I second. Discussions? All in favor say aye, all against say no. Motion to approve, so move. Amendaments, I move to amend the motion, Second, discussions, so move….” de asta vorbesc, pe scurt, fiindca e un intreg manual: https://www.afsc.noaa.gov/education/activities/PDFs/SBSS_Lesson6_roberts_rules_of_order.pdf Cum sa-mi traduc eu ca om de organizatie pentru care asta e regula zilnica haloimasul, zdropseala, birfa si abureala asta de acum?)

      Vrei tu grindeanu sau dragnea sa va porcaiti in public, treaba voastra, dar o faceti dupa si independent de o rezolvare, oricare e aceea, pe care a determinat-o si votat-o o organizatie.

      Nu exista sa te mahalagesti in asemenea hal fatza de restul colegilor, fatza de public…

      Si aici ii dau dreptate lui Filip – de la articolul trecut, de ce domnule sa faca asa ceva in capul tuturor, al tuturor oamenilor care nu au nevoie de asa ceva ci doar de concluzie si de un produs cit de cit finit – cum se aplica acel program in practica.

      Gata, eu vreau Arafat prim ministru, macar omul asta vorbeste occidentaleza in materie de organizare, restul sa se duca sa invete.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Cris

      pai si tu acuma… De ce crezi ca pentru anumite functii se cere control psihologic periodic? Pentru ca oamenii o mai iau si pe aratura! Asta e un lucru ce nu poate fi prevazut, de-aia am si propus lui vv ca ar trebui control psihologic la permier desemnat si ministri desemnati

      Deci, nu sunt lucruri care pot fi stiute dinainte. Nu poti sa prevezi ca grindeanu e defapt un dezaxat…

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Si mai e si o lacuna juridica aici, Constitutia spune ca membri guvernului raspund in solidar! Asta in mod normal ar trebui sa insemne ca daca majoritatea membrilor guvernului demisioneaza nu mai poate fi juridic asigurata raspunderea in solidar, si prin urmare asta ar trebui sa insemne caderea guvernului!

 11. elenick spune:

  @all

  are cineva textul motiunii de cenzura PSD vs PSD? Ce titlu o avea ? :)

 12. Pacala spune:

  @all
  Parlamentul l a investit. Parlamentul il poate da jos prin motiune. Asa e democratic. Restul e latrat degeaba

 13. Filip G spune:

  https://media.stiripesurse.ro/other/201706/media-149778303829551300.pdf
  Voi ati inteles de ce guvernul Grindeanu trebuie sa pice si o parte insemnata din ministrii guvernului Grindeanu se vor regasi intr-un viitor guvern PSD-ALDE?!?
  Textul motiunii e subtire si vizeaza pe Grindeanu dupa retragerea sprijinului politic.
  PSD sa spuna Grindeanu nu e bun pentru urmatoarele motive:
  1……………..
  2………………
  3 ETC

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Uite aici motivul principal, singurul care conteaza pentru mine:

   https://youtu.be/Qs3A21fSJ1Q?t=22m22s

   • elenick spune:

    Sorine,

    Vezi ca daca trece motiunea Dragnea coopteaza UDMR-ul la guvernare, ceea ce inseamna ministri, secretari de stat si multe compromisuri cu ei in actul de guvernare. Adica exact ce NU a votat mare parte din electoratul PSD si ceea ce psd-istii au evitat cu obstinatie sa promita in campanie. Cum ”gustati” aceasta alianta in guvern, voi iubitorii de PSD?

    PS: am si eu o curiozitate, ce ai tu impotriva ungurilor, data fiind conotatia numelui tau?!? :)

 14. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Grindeanu confirma ca guvernarea lui nu a fost buna! :D A atacat-o el insusi pe Sevil Shaideh pentru PNDL2, demite toata conducerea ministerului dar… nu si pe Sevil Shaideh :D

  Pai unde erai bai grindeanu cind se intimplau toate alea de le zici tu acolo? Uitasesi sa transmiti mai departe securistilor situatia ca sa poata ei lua masurile de rigoare? Ai semnat ca primarul ilegalitatile alea? :D

  • S-au făcut și lucruri bune in guvernare, dar Grindeanu nu a vrut să-și asume răspunderea pentru mai nimic.

  • edi spune:

   @ sorin bacsi

   Structurile [zise] “din umbrã” [ca si armata] mi se par a se fi adaptat/reformat ceva muuult mai bine decât, de exemplu, genul de confrerie-de-Vlasca [convenim sã-i spunem asa, ca ID] care poartã încã din greu vechile sechele comportamentale comunistoide.
   Iar asta nu e chiar întâmplãtor fiindcã înainte de ’89 sudul era, si prin originea liderilor din vârful PCR, nucleul teritoriului national in care comunizarea, cum se zicea, “BIRUISE DEFINITIV LA SATE SI ORASE”, si, deh, cum arhetipul gen-Dragnea, nu plecase nicicum cu stânele spre munte, bashca, chiar avea si o puternicã traditie dinamoviardã în familie, mi-e greu sã cred cã chiar dupã 28 de ani dela ’89 automatismele mentale poporane
   de adaptare la utopia Vechiului-regim [minciunicile, mica/marea coruptie, nepotismul, etc.] n-au sãpat adânc prin ADN-ul din dotare.
   Iar despre Ceilalti, chiar dacã ti se pare greu de grezut, eu zic [subiectiv, recunosc] cã si-au asumat atât miza geopoliticã [asa e cãnd esti în aliantze transcontinentale], dar cumva si uzura nervilor nostri, ai pulimii [cum se spune], în fatza unei clase politice majoritar “usor” inconstiente de misiunea ei in Agora [...punem pariu cã multi din ei habar n-au ce e aia ].

   …deci, cam asta ar fi “maaarea” dilemã a zilelor noastre. Dacã acum ceva timp gãndeam luptele interpartinice în logica Regatelor Combatante din China medievalã, ce vãd azi e un soi de clanuri tip “Aferim!” care, oricum ar da-o, finalmente nu au cum evita arma-laser.

   … pãrereamea .

 15. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  eu nu m-as mira sa-l vad pe grindeanu ca-si da drumul in cap de la palatul victoria, e un sinucigas in direct si situatia e aidoma teroristilor care ocupa cladiri si cer diferite chestii iar apoi vazind ca sunt inconjurati si n-au scapare se detoneaza

  deci eu zic ca trebuie sa ne uitam cu mila la acest individ, pe masura ce trec orele se stringe latul in jurul sau, cred ca ar fi precaut ca sa mearga smurd-ul cu ceva plase de salvare pe linga palatul victoria

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   O fi disperat saracu, si-o fi luat credite pe 4 ani si n-o sa mai aiba cu ce sa le plateasca dupa ce o sa fie ejectat din guvern! :D

 16. emi spune:

  Nu sunt fan PSD dar spre binele ORICARUI partid, membrii sai, oricare ar fi ei, trebuie sa invete arta colaborarii. Daca se comporta ca smecherii care isi pun piedica unul altuia pana isi rup gatul, castiga SRI.

  • emi spune:

   VV suntem a-morali pentru ca suntem divizati intre moralitatea nationalista traditionala si moralitatea europeana in constructie.
   Se pune mare accent pe umanismul tolerantei in detrimental selectiei naturale, pe omogenizare culturala in favoarea imperialismului cultural, pe democratia manipularii in defavoarea respectului valorii morale.
   Daca Sodoma si Gomora au dreptul de a scalambaia Bucurestiul in fiecare an in numele democratiei, daca se cheltuie mai mult pentru a “salva” un bolnav terminal (caruia de fapt I se prelungeste chinul) decat pentru a sustine natalitatea, daca este mai importanta opinia Bruxelles-ului decat a noastra, romanii, cand se non-valideaza Referendumul impotriva unui sef de stat hot, despre care morala si politica putem vorbi?
   TRADATORII NU POT EXISTA DACA NU AU CUI TRADA.
   Damnatiunea este impusa din afara si are drept scop neantizarea popoarelor, incepand cu morala lor.

 17. cris spune:

  @ VV

  la cele spuse de dumneavoastra ieri mi-a venit in minte ceva scris de Hannah Arendt in Originele Totalitarismului:

  “The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or the dedicated communist, but people for whom the distinction between fact and fiction, true and false, no longer exists.”

  Tinta ideala a totalitarismului nu e nazistul convins ori comunistul dedicat, ci oamenii pentru care distinctia intre realitatea si fictiune, intre adevarat si fals, nu mai exista.

  A intretine aceasta laxitate morala, sa nu-i spun amoralitate, a intretine amestecul de adevar si minciuna, de realitate si inventii, a anula orice fel de repere, nu serveste decit papusarilor cu intentii totalitariste si nu cred ca gresesc daca spun ca acestia sunt si initiatorii sau intretinatorii unui asemenea marasm.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Pai da, o chestiune relativ simpla a fost transformata in marasm, de catre oameni pe care nu-i intereseaza in fapt deloc soarta tarii, ii intereseaza sa le iasa lor planurile obscure.

   Norocul nostru e ca nu-i prea duce capul, daca vroiau intr-adevar sa cistige din situatia asta era suficient sa-l lase pe psd-isti sa conduca jocul, iar pe oameni sa traga concluziile singuri. La modul cum au procedat ei efectul va fi unul exact invers: ii vor inversuna pe oameni sa se polarizeze exact precum o fac ei!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Si inca o chestie, se tot baga asta de catre ong-isti, ca psd face motiune impotriva propriului guvern, dar nu e cu mult mai relevant faptul ca OPOZITIA REFUZA SA VOTEZE CADEREA GUVERNULUI PRIN MOTIUNE DE CENZURA ????? :D

 18. Filip G spune:

  Intreb si eu:
  Putea fi citita motiunea de cenzura lipsind 11 semnaturi pe lista din partea parlamentarilor?
  In nebunia din ultimele zile nu se mai respecta nimic din respectarea procedurilor.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

   cred ca e ilegal sa se citeasca motiunea daca ploua afara!

   • Filip G spune:

    Eu stiam ca semnaturile sunt o prima conditionalitate la motiunea de cenzura.Le ai mergi mai departe,nu le ai mai astepti.
    Probabil ca la PSD si ALDE respectarea regulamentelor si legea sunt optionale. :D :D :D

    • Adam Mareș spune:

     Cred că Sorin are creierii cam încinși. Deh, emoțiile moțiunii. :P

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Ce stiai tu Filip ti-o fi spus lelea Floarea, pentru ca legea e altfel: pentru ca sa se initieze o motiune sunt necesare semnaturile a unei treimi din parlaentari!

  • Sigur că se poate citi daca are numărul necesar de semnaturi.

 19. elenick spune:

  @all,

  Conferinta de presa a lui Grindeanu, la Palatul Victoria la 19,00. Mi-e ca se lasa cu dezvaluiri si ”dat din casa”! Doamne- ajuta! :)

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   pai dupa cum a pornit pare ca s-a molipsit grav de la usr-isti in ce priveste logica elementara lipsa! :D Parca ati vorbi voi de-aici, tu, adam, si filip :D

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   NU plinge! :D

 20. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  ciutacu cred ca se tot minuneaza, nu-i vine sa creada ce-i aud urechile :D

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   eram comvins ca-l plezneste ciutacu! :D :D :D

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   va rog, putina mila pentru domnul grindeanu, nu-l mai luati asa de tare c-o sa-l aveti pe constiinta, isi taie venele dupa aia…

   • Filip G spune:

    Ce ma bucur sa observ ca esti de partea ”binelui”,totusi mai usor cu exaltarea…….nu face bine sanatatii. :D :D :D

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     nu-ti face griji, dimpotriva! face foarte bine la sanatate! Risul intotdeauna face bine la sanatate! :D D D D D D D D D

 21. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  propunere: urmatoarele persoane nominalizate pentru functia de premier, poate chiar si ministri, ar trebui sa fie supuse unui control psihologic in prealabil!

  • elenick spune:

   Oare VV ne onoreaza cu prezenta in asta seara? Sau, fiind obosit, dupa mersul la serviciu, si dupa chermeza la care i-o fi invitat Dragnea… nu mai e cazul?! :)

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    eleniiik, mai esti pe receptie sau ai inchis deja televizorul? :D :D :D :D :D

    • elenick spune:

     Un pesedist, tot pesedist ramane. Astia sunt Omerta in persoana, nu se dau in gat unii pe altii, nici morti!
     De altfel, procurorii italieni, ca sa sparga regula ”tacerii” din cadrul Mafiei italiene, au introdus agenti acoperiti intre ei, unii au functionat ani de zile, pentru a afla ceva din interior. Doar asa au putut sa condamne o parte dintre ei o parte, nu pe toti!
     La fel au facut si ai nostri, dar la noi procurorii sunt atacati de prostime ca ”le-au incalcat drepturile infractorilor” si ca i-au ”provocat”. Pai cum sa afle altfel ceva de la Mafie?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ VV

   cred ca ar trebui ca juristii sa analizeze foarte exact ce au facut acesti doi indivizi, si cred ca cel putin pentru cazul ponta faptele sunt penale cu pedepse de multi ani de puscarie!

 22. sorin gyorgyfalvi spune:

  doooooooaaaamneeeeeeee ce cretinnaaaaaaaaa-i asta! cum o cheama?

  cum sa-i zici lui grindeanu daca o sa mai fie nominalizat? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

 23. sorin gyorgyfalvi spune:

  A fost intrebat grindeanu cine se afla in spatele lui, ce servicii? Eu cred ca serviciile din spatele lui sunt mai muuuult decit evidente, se numeste P O N T A!

  Ce vreti mai mult decit atit? Cine facea negocieri in vie?

 24. sorin gyorgyfalvi spune:

  ce tare ciutacuuuuu! Grindeanu s-a dat de gol acum defapt: zice securistii care au fost publicati in Gindul ca ar fi ramas alaturi de el erau aici cind am fost numit. Bravo! Aici e toata cheia! NU GRINDEANU e cel care a adus serviciile in guvern! Serviciile l-au adus pe Grindeanu in guvern! :D :D :D

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Securistii fusesera implantati in guvern de catre PONTA! Ei au ramas si pe vremea lui Cioclos, evident, tot blatul asta e gindit clar impreuna cu Iohannis, care inainte sa fie numit Grindeanu il amenintase pe Tariceanu ca o sa urmeze un razboi total cu psd-ul si ca ar fi bine sa nu-l prinda pe-acolo! Totul devine foarte limpede!

 25. sorin gyorgyfalvi spune:

  Eleniiik… Aaaalo! Mai esti sau ai luat pauza de bocit? :D

 26. sorin gyorgyfalvi spune:

  ONG-isti? NU-i nimic baieti! Poate data viitoare sa aveti mai mult noroc! :D :D :D

 27. sorin gyorgyfalvi spune:

  pe RTV inregistrare bomba cu kovesi dind ordine procurorilor!

 28. cris spune:

  @ Sorin, uite, am dat mai sus cine determina retragerea suportului politic fata de cineva din PSD numit pe o functie administrativa locala sau din administratia centrala.

  Reiau:

  Statutul PSD, art 31 litera c, la pagina 23:

  “c) retragerea sprijinului politic, permanent sau temporar,
  pentru funcţiile de parlamentar, europarlamentar,
  preşedinte al Consiliului Judeţean Administrativ,
  primar, viceprimar, precum şi pentru funcţiile numite în
  cadrul autorităţilor administraţiei publice centrale sau
  locale, pentru care a beneficiat de susţinerea politică
  a partidului, sancţiune propusă de Biroul organizaţiei
  locale din care face parte şi aprobată prin hotărâre
  a Biroului Permanent Naţional al partidului sau”….. aici e cazul lui grindeanu:

  “propusă de Biroul Permanent Naţional şi aprobată prin
  hotărâre a Comitetului Executiv Naţional, în situaţii
  excepţionale.”

  de pe siteul favorit al lui elenick, hotnews, sa nu spuna ca e subversiv de nu stiu unde:
  http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2015-07-21-20312128-0-statut-psd.pdf

  mai departe, cine face parte din BPN:

  “Președintele PSD, Președintele Executiv al PSD, Președintele de Onoare al PSD, Președintele Consiliului Național al PSD, Vicepreședinții PSD, Secretarul General al PSD, Trezorierul PSD, Președintele CFN, liderii naționali ai TSD, OFSD, OPSD, LAL.

  Primul-ministru, Președinții celor două camere ale Parlamentului, care sunt membri ai PSD, precum și liderii grupurilor PSD din Parlamentul României și din Parlamentul European, sunt membri de drept ai Biroului Permanent Națonal, fiindu-le asimilată funcța de vicepreședinte PSD, dacă nu ocupă o altă funcțe în cadrul conducerii națonale. ”

  Adica domnul Grindeanu era membru in BPN-ul lor si nu stia ca I se poate retrage sprijinul politic in acest mod, BPN -CEX, de o tine langa cu congresul? Hmmm, nu-l banuiesc de rea credinta, o fi avind si el Alzheimer’s ca Adamica al nostru… domnule, e epidemie cu lipsa asta de memorie…. Sau o fi cecitate selectiva ???? :)

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Cris

   grindeanu, ca si ponta si ca si adam sunt niste mincinosi penibili! Chiar mai sus adam incerca sa manipuleze mintind ca ar fi fost nevoie de congres!

   Ar fi fost chiar noaptea mintii un astfel de statut in care sa fie nevoie de congres pentru asa ceva! Congres, mai ales cum e la psd unde participarea e imensa, nu e ceva ce poate fi organizat fara planificari cu luni inainte! Ori retragerea sprijinului politic e ceva ce in unele cazuri trebuie decis peste noapte, cum e cazul de fata!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    si ciutacu l-a prins cu minciuna si pe ministrul justitiei, care motivase pe facebook nedepunerea demisiei prin faptul ca ar fi la Iasi, dar chiar facebook il localizase in momentul mesajului ca fiind in bucuresti! :D

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Cris

    sorry, nu observasem ca i-ai administrat corectia necesara mai sus :D

    Ma rog, una-n plus nu-i strica, sau defapt mai bine zis nu-i ajuta la nimic, un mincinos e obisnuit sa fie facut mincinos, nu e ceva extraordinar…

    Il intrebi de mere iti raspunde de pere…

    • Adam Mareș spune:

     Stai liniștit, că Dragnea tot dictator e. :-) Vezi, de-aia nu intră oamenii serioși în politică, apropo de ce zicea VV mai ieri. Cum să mă amenințe pe mine că mă dă afară din partid dacă am altă părere despre guvernarea Grindeanu?! Faceți voi politică, eu sunt un om liber, nu execut ordine.

   • cris spune:

    Adam doar preia ceva ce spune o anume media, nu e ideea lui originala, e la capitolul “crede si nu cerceta daca-ti convine ce se spune”. Permisivitatea propagandei e incredibila si se pliaza pe heuristica cognitiva, pe tendintza noastra absolut normala de a o lua pe scurtaturi informationale, de a ne concentra pe doar un aspect al unei probleme complexe…. unde sa o incadrez pe asta, nu-I place dragnea deci orice spune grindeanu sau presa sustinatoare e bun – affect heuristic cred ca e….au, stai ca iar imi da domnul Livache lectii despre omisiune ca nu stie doar despre manipulare, stie si heuristica :)

    Culmea e ca e asa de simplu de verificat !!! Nu stiu daca tii minte, la alegeri in 2014 ziceau ca ponta e un mincinos ca nu e adevarat ca a votat in ’90 ca nu avea 18 ani impliniti… si au tinut-o asa cu zilele, nu a verificat nimeni legea electorala de atunci – aceea zice ca si cei care au 17 ani si implinesc 18 ani in acel an au dreptul sa voteze, desi o gaseai in exact 2 secunde. Da, omul avea tot dreptul sa voteze si probabil a votat, ce, treaba lui, votul e secret. Are ponta alte pacate, dar pedepseste-l pentru acelea, nu inventa, indiferent ca-ti place sau nu. Scopul nu scuza mijloacele, iar incorectitudinea altora nu e un alibi pentru ca tu sa fii lipsit de corectitudine.

    Asa si acum, ce mare scofala sa citesti capitolul sanctiuni din statutul unui partid, ca doar nu e volum fluviu si greu de citit.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Acuma nu-i inmuia situatia, ca nu are nicio scuza: a facut o afirmatie cu subiect si predicat foarte probabil fiind constient ca e falsa, si chiar daca n-ar fi stiut exact ca e falsa ar fi fost chiar mai grav: intentie de manipulare!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Nu stiam chestia cu ponta, ca ti-as fi spus-o pe a mea, ca si eu aveam tot 17 ani, si nu doar ca am votat, dar am fost si reprezentant pnl la sectia de votare, vicepresedinte, se poate verifica probail daca mai exista arhive. Sectia 42 cluj – complex studentesc observator, scor luat de pnl aproape 40%

     Imi aduc aminte ca dupa ce am depus rezultatele la tribunal si m-am dus la partid cu biletelul cu situatia era o liniste ca de mormint :D si am aparut eu ca un ghiocel acolo in culmea fericirii :D Insa, situatia pe plan general era cu totul alta! :D

 29. sorin gyorgyfalvi spune:

  Uitasem de Alexandru Athanasiu, a pomenit Adrian Nastase acum, alt om linsat de DNA, a carui parere era foarte binevenita zilele astea

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   chiar remarcasem ca Nastase poarta un costum chinezesc, iar acum zice ca a fost in china :D

 30. Mihail spune:

  Sorine,

  te superi daca-ti spun ca esti…penibil ?
  Te tot zbati, lupti, de parca l-ai gasit pe Grindeanu in pat cu nevasta-ta.
  Am venit, acasa, tarziu si rupt de oboseala, dupa 10 ore de lucrat la temperaturi mari siiii gasesc, aici, lupta ta cu morile de vânt.
  Defapt, morile te ignora.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Dupa parerea mea trebuie infiintat un parchet pentru anchetarea coruptiei din celelalte parchete, in special DNA. Si legea trebuie modificata rapid, oamenii astia trebuie sa raspunda P E N A L! cu ani grei de puscarie pentru politia politica facuta in toti acesti ani!

   • elenick spune:

    Dar un minister/fabrica/institutie in care sa se munceasca pentru/in locul celorlante ministere/fabrici/institutii :) :) :)

    • Adam Mareș spune:

     “Dumnezeu îi ameninta pe români: ”Până nu terminaţi o autostradă, o să vă dau numai weekenduri cu ploaie, putorilor!”
     Dumnezeu susține că a albit de când tot promit românii că fac autostrăzi și că dacă poporul nu pricepe cu ploile, va trece la represalii și mai dure: ”Mă gândesc să vă ucid toți prunii. Poate dacă nu mai sunteți așa beți, vă apucați dracului de muncă, ierta-m-aș singur!” – TNR :-) :-) :-)

  • cris spune:

   Tu nu glumi acum, luju nu pot sa-l deschid si prefer oricum varianta originala. Ce spune David Clark e extraordinar de puternic.

   “The reality, however, is more complicated. On closer inspection it becomes clear that Romania’s apparent success in cracking down on corruption is being achieved at significant cost to human rights and the rule of law.

   Convictions are up, but corners are being cut in ways that violate some of the fundamental principles that are supposed to bind the democracies of Europe and North America together.

   Even more troubling, there are clear examples of the justice system being used to pursue political vendettas and of state agencies involved in anti-corruption work operating beyond the boundaries of democratic scrutiny, effectively as a state within a state. In short, there are signs that Romania’s anti-corruption drive has itself become a tool of corruption.”

   Dar ce sa comentez, sunt lucruri pe care le-am spus de atitea ori, ca nu poti incalca drepturile omului ori legea in numele prinsului de criminali, scopul nu scuza mijloacele… si mi-am incasat destule “sfaturi” de la unii de aici. N-am ce comenta, scuze, rar am parte sa ma suprinda ceva atit de puternic: E fulminant. Pe kovesi o face tandari, sterge podelele cu ea. Inca o data, sper ca luju ii traduce depozitia integral, daca nu, aici e:

   https://www.csce.gov/sites/helsinkicommission.house.gov/files/David%20Clark%20Testimony_Final.pdf

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Uita-te daca poti pe RTV, in completare la raportul asta au pus mina pe niste inregistrari a lui kovesi facute de ceva procuror, unde ea tuna si fulgera la procurori sa faca cite 3 dosare pe saptamina, si muuulte alea, e chiar mai devastator decit raportul lui Clark, desi pare greu de crezut!

    Luju se deschide greu, e luat cu asalt acuma, am eu textul de acolo dar nu pot sa-l dau ca are protectie de copyright…

    Dar trebuie insistat, se deschide luju pina la urma…

    • elenick spune:

     Foaaaarte extraordinar si exceptional de devastator!!!
     Ti-am mai spus ca uitatul la A3 si RTV dauneaza grav sanatatii! Cina a mai pomenit ca o sefa de institutie sa vorbeasca cu aplomb – nici macar nu tipa! = catre angajati, determinandu-i sa-si faca treaba mai cu ravna!
     Furminant ca a zis ”cur” si alte alea ! Propun sa o traga in teapa in piata publica, auzi tupeu , sa-si puna oamenii la munca! :)

     Huooo, la toti sefii din Romanica, ce-si ”omoara” angajatii cu indemnuri la munca! Nu cumva aceasta interpretare ti se potriveste si tie??? Ah, NUUUUU, am uitat ca tu nu mai muncesti din 1907 toamna! deci nu poti decat sa-ti imaginezi cum vine asta!!! :) :) :)

     • cris spune:

      Draga, acum ceva luni erati toti in pom de oroare ca ati auzit un medic, pe Sorin Paun, iti amintesc, ca a tras o injuratura fata de cine stie cine din echipa care o tindalea, si ati vrut sa-si dea demisia ca director – si-a dat-o…

      Nu-mi amintesc sa fi spus ceva de ingaduintza atunci, acum pe Kovesi nu stii cum s-o speli. Ai dublu standard sau suferi si tu de Alzheimer’s? Pe atunci erati ce sa spun ultragiati ca un medic vorbea la fel de neaos… aaa am uitat, daca kovesi are dreptul la 4% plagiat, altii nu, daca ea are voie sa vorbeasca precum un birjar, e nimic, e justificat, pentru altii nu.

      Problema cu Kovesi nu e ca a vorbit urit ci ca a aratat ca nu discuta fapte ci ca are tinte carora le ataseaza niste fapte. Si probabil ca a incalcat niste legi si regulamente din moment ce e reclamata la Inspectia judiciara, asta e de vazut.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Cris

      daca speri sa-i convingi pe ong-isti si usr-isti de ceva… iti pierzi vremea cu multa gratie!

      Ca si cum ai incerca sa le zici asa: soros va da niste bani sa aruncati cu rahat in ventilator. De mine nu mai aveti voie sa faceti asta! :D Si sa astepti ca ei sa se si conformeze! :D

     • elenick spune:

      Cris,
      Iar bati campii, habar n-am cie e acest dr. Paun, habar nu am de cazul lui… in general nu prea cautionez gesturile angajatilor impotriva subordonatilor puturosi sau indolenti, crede-ma. Si stiu ce sunt in stare sa faca atunci cand sunt pedepsiti/penalizati/dati afara pentru nerespectarea Job Description!

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ elenick

      daca mi-ai spus tu… inseamna ca n-a spus nimeni!

     • elenick spune:

      erata :…. gesturile angajatilor impotriva angajatorilor, cand sunt subordonati puturosi ori indolenti…

     • Nu te prefă că nu intelegi. Aici nu e vorba de indemnuri la munca, ci de indemnuri la distrus vieți și cariere.

     • cris spune:

      @ Elenick

      Inca ceva, ascult depozitiile din comisia Helsinky, Presedintele Comisiei spune ca a primit inclusiv atentionari de la asociatiile judectorilor din Romania si le va da citire, si spune cit e de inrijorator de amestecul SRI in justitie. In fine, aveti audierea aici, inregistrarea e publica. Ses spune foarte clar si ca amabasada Americana nu trebuie sa incerce sa controleze procesul judiciar din Romania – asta o spune culmea tocmai Gitenstein, s-a pocait.

      https://www.csce.gov/international-impact/events/romanian-anti-corruption-process-successes-and-excesses

      asta e ceea ce ce consideri tu cotetzul de pe Capitoliu, care ce sa spun se va fi luind dupa antena3 sau dragnea sau mai stiu eu cine…

      Ok, cit despre directorul de la urgentza pe care l-ati facut praf acum ceva luni am inteles, aveti Alzhheimer’s. Eu nu, si nici n-am rabdare sa caut pe blog discutia respectiva, dar crede-ma ca exista.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Cris

      foarte tare!!

    • cris spune:

     Il citesc in original

     Elenick, nu e niciun lobby, cred ca nici nu stii ce inseamna lobby de altfel, si nici ca e legal, aceasta insa se numeste depozitie, Clark e martor la Comisia Helsinky, martori au fost patru in acest caz, Gitenstein e si el unul dintre ei. Si sa stii ca cei de la CSCE nu se uita la antena3, te asigur. Discuti cu dispret despre un organism care apartine de guvernul Statelor Unite, e format din senatori si deputati americani si e la fel de dur ca orice comisie parlamentara asa cum cred ca ai mai vazut pe la televizor – crede-ma ca nu e coteztul din deal de la Cocirlati. Doamna Kovesi a ta chiar nu va parea mai desteapta si mai frumoasa si nici mizeria din Romania cu anticoruptia ei corupta mai apetisanta daca tu consideri ca guvernul SUA e un cotetz doar ca nu-ti convine ce depozitii se pun acolo la una dintre cele mai respectate Comisii.

     • elenick spune:

      Asa si? alt martor a fost d-l Phil Stevenson – fost partener de afaceri ale lui Patriciu care tocmai era citat in dosarul acestuia cand a spalat putina din Romania, urgent… Ce putea sa zica de bine? Iar despre Gittenstein – numai vorbe de lauda in legatura cu ce interese a avut el prin Romania…
      Altceva? Singurii care au interes sa o ”picteze” pe Kovesi in strainatate sunt PUSCARIASII – cei prezenti-Voiculescu, Basescu ala mic, etc si cei care vor fi in curand-Udrea de ex… mare filozofie, au mai incercat si cu Black Cubee, nu le-a iesit dar persevereaza. Cu banii din furaciuni sunt dispusi sa arunce oriunde sa o dea jos pe Kovesi , ca doar nu i-au muncit dolar cu dolar!

     • cris spune:

      consideri ca guvernul Statelor Unite e mituit cu bani de la romani? iti dai seama ce enormitate spui?

   • elenick spune:

    Lobby negativ facut pe bani, pe modelul Black Cube! In America lobby-ul e mult mai permisiv legislativ ca la noi, daca il cauta cineva pe nenea asta la pedigree , sigur ii mai gaseste niste fapte asemanatoare…

    Uite si motivul adevarat pt care umbla nea Dragnea sau nea Gadea/A3 brambura prin America (are si un prieten – popa ca el, Terhes, parca, ce ia cuvantul la A3 si se exprima de parca e Presedintele Americii! ) … se mai lovesc pe ici pe colo de un senator, de un lobbist! :)

 31. elenick spune:

  PSD-ul si Dragnea e dezlantuit in seara asta! Cu povestea cu inregistrarile se loveste si in Kovesi si in Grindeanu, simultan. O discutie BANALA de bilant in interior e rastalmacita de idiotii/ticalosii media din A3 si RTV, ti se face sila de asemenea mizerii televizate! oare CNA-ul va reactiona? Neahh, e omul PSD pus acolo de straja!

 32. Adam Mareș spune:

  GSP: “Cei peste 200 de parlamentari PSD+ALDE din toată țara au fost cazați la hotelul RIN din Capitală, patronat de Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo, și fratele său Robert Negoiță, care e și primarul Sectorului 3. Acesta din urmă a și finanțat campaniile electorale ale PSD.
  De altfel, la începutul anului, când românii au ieșit în stradă în fața Guvernului împotriva OUG 13 s-a vorbit foarte mult pe seama faptului că cei care au spart protestul au fost suporteri ai lui Dinamo.”

 33. sorin gyorgyfalvi spune:

  :D

  astia de la RTV dupa ce a fost basescu in direct ei vorbesc despre pixelul albastru si de rusine dinu patriciu, m-am spart de ris

 34. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Cris

  din ultimele comentarii am inteles foarte exact un lucru: elenick e de acord cu adam! Iar adam nu avea nimic impotriva! :D :D :D

  • elenick spune:

   Dar despr simbioza dintre tine si @cris, nu zici nimic? sau te rusinezi? :) :)

  • Adam Mareș spune:

   Ce oroare, nu? :-) Nu aveți voi unanimitate pe blog. :P

   • Adam Mareș spune:

    lui Sorin îi ziceam

   • elenick spune:

    Nu, dimpotriva, va sta si bine, va potriviti! Tu anarhist, ea plina de reguli… :) ;) :)

   • cris spune:

    si care-i problema, va supara ca nu aveti voi unanimitate pe blog?

    ei, ce sa faci, imi pare rau ca va deranjeaza ca altii au alte opinii decit ale voastre, welcome to democracy… si la pluralitatea de opinii implicit

    :)

    • Adam Mareș spune:

     De ce să mă supere? Unde mă vezi pe mine supărat? Nici măcar etichetele pe care mi le puneți nu mă deranjează, fiindcă nu dau doi bani pe ele. :-)

     • Adam Mareș spune:

      Dar vezi că mă îngâni! Zic eu ceva, zici și tu la fel, doar că în direcție inversă, îmi atribui mie ce semnalasem eu la voi. :-)

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      M-as fi si mirat sa dai doi bani pe ele! E reactia ta cu care te-ai dat de gol ieri cum ca n-ai niciun scrupul in atingerea obiectivelor tale, esti genul de om capabil sa treci calci pe cadavre, asa blajin cum vrei sa pari, si evident ca procedezi precum procedeaza cei de teapa ta: rizi de cei care te demasca. Daca as fi sa-ti fac o comparatie te-as compara cu Videanu la caracter!

     • cris spune:

      Adamitza, cum sa se supere cineva pe tine, aceasta e intrebarea, nu daca te superi tu: esti delicios, zau, cam la nivelul unui copil de gradinitza de delicios. Nici tu nu esti de acord cu tine insuti, ba ne faci securisti ba nu te doare, te bosumfli si dupa aia te incrunti si daca nu-ti iese cu lacrimile scoti limba la oameni :) :) :) Si da, te-am aparat, mai sus, am zis ca esti un papagal care repeta ce zice propaganda, nu un mincinos. :) :) :)

    • Adam Mareș spune:

     :P :P :P
     Și care ar fi obiectivele mele politice?

     • Adam Mareș spune:

      Eu nu m-am dat de gol cu nimic, pot spune oricând același lucru. Dar așa răstălmăcești tu, că un om care crede în principii, nu în persoane, n-are scrupule.

    • elenick spune:

     Nici vorba de suparare, ne-am plictisi de moarte fara prostioarele voastre, pe care musai ca tre sa le contrazicem! :) :) :) Asa se mai anima si blogul!

 35. Adam Mareș spune:

  Ați început și linșajul: că suntem mincinoși, că suferim de Alzaimer, că suntem postaci etc.
  Știți bine metodele securistice, ale despre care povestește cris mereu. Nu doar le cunoașteți, le și aplicați. :-)

 36. Adam Mareș spune:

  Răzvan Chiruţă:
  Încerc o interpretare a momentului difuzării înregistrărilor cu Kovesi şi vă rog să mă ignorați dacă greşesc: acestea vin dinspre tabăra lui Liviu Dragnea, iar miza este să îi sperie pe Sorin Grindeanu şi pe susținătorii lui, pe principiul “uite, fraiere, ce te aşteaptă pentru că nu ai vrut să punem laț DNA-ului şi te-ai întors împotriva mea”.
  Pe de altă parte, eu fiind unul dintre cei care a scris acum o lună că DNA şi-a domolit în mod ciudat motoarele, nu pot decât să apreciez că Laura Kovesi îi ceartă pe procurori că s-au speriat de asaltul PSD şi că nu îşi mai fac treaba, adică nu mai urmăresc corupți de rang înalt, inclusiv premieri.
  În al treilea rând, nu îmi place totuşi viziunea asta cantitativă pe care o are procurorul şef, supărarea că acum un an erau deja 670 de dosare făcute. Mai grav nu e faptul că a scăzut numărul, ci că a scăzut calitatea muncii acestor anchetatori.
  În fine, mă enervează tot mai tare cum se joacă politicienii şi acoliții lor pe banii şi nervii noştri. Am ajuns personaje ultrasecundare în peisaj, deşi noi, alegătorii, ar trebui să fim singurii care contează.

  • elenick spune:

   @all
   Am o prietena procuror, acesti indicatori numerici sunt evaluarile lor profesionale. Se face evaluare la sange, sunt ”biciuiti” de sefi sa-si faca treaba si sa-si indeplineasca indicatorii – si din riscul de a se dormi pe dosare, si din interesul de a primi calificative bune, de a promova si avea div avantaje. Kovesi vorbeste de-a dreptul politicos in sedinta,fata de ce urlete se aud de la Sefi in mod normal… de-asta cred ca a fost o razbunare grosolana a cuiva sau o ”plata” grasa din partea penalilor cu priza la TV-urile mizerabile. Miza- sa scape de Kovesi toti parnaiasii de azi si de maine !

   Deci cine lucreaza intr-o institutie mai performanta unde exista sisteme periodice de evaluare NU s-ar minuna atata… cam multi fara job, deci! :)

   • Adică instituție performantă pe carierele și viețile oamenilor!!! Strașnic! Te pomenești că și dosarul meu a fost făcut ca să ia procurorul demis apoi pentru incompetență calificative bune!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Buna dimineata! :D E sistemul care functioneaza in romanica asta bananiera de 27 de ani! Asa cum politistii au norma de amenzi, cum anaf-ul are norma de incasari la buget, asa cum profesorii au norma la prmovabilitate asa au si procurorii norma de dosare! NU se fac normel, NU se iau primele! NU se indeplinesc ordinele, nu se obtin promovarile! Cum credeti ca au ajuns la virful ierarhiei in toate domeniile doar cei mai lipsiti de scrupule executanti, gen werner, kovesi, boc, mru, blaga, stanciu, morar, maior, samd, samd , samd? Pe baza acestui sistem foarte prost gindit prin care sunt promovati executantii de ordine in detrimentul celor care sunt competenti in ceea ce fac! Cum credeti ca am ajuns sa avem un sistem din care imensa majoritate a componentilor au diplome de facultate? Pe merit??? :D :D :D

     Drumul pe care mergem este total gresit. Si partea cea mai proasta e ca dumneavoastra parlamentarii abia va dati seama de asta, ce sa vezi, tocmai acum cind ziceati ca la aproape 60 de ani pe care-i aveti nu mai aveti energia de a va bate cu morile de vint! De ce credeti ca ziceam eu in anii trecuti ca ar fi mai bine sa stati acasa? Stiam inca de pe atunci care va fi razboiul de dus, si stiam ca e nevoie de oameni cu mult nerv!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Stalin in timpul razboiului dar mai ales dupa razboi a eliminat sistematic oamenii care gindesc! A omorit mai multi rusi decit au omorit nemtii! Si a rezolvat problema. La noi nu se poate asa, ca e democratie! In schimb dupa 27 de ani de “sistem” putem vedea ca efectele sunt la fel: s-a obtinut eliminarea oamenilor care gindesc utilizindu-se tot felul de metode, dar cea mai eficienta dintre ele cred ca a fost cea cu promovarea stahanovismului in locul meritocratiei!

 37. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Cris

  e foarte tare inregistrarea video pe care ne-ai dat-o. Omul zice cu subect si predicat, citez: “DNA si SRI opereaza ca stat in stat!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   de la min 43.30

  • cris spune:

   Citeste-i depozitia in original, e cu mult mai mult decit prezinta luju.

   • elenick spune:

    Ii dai de munca… stii ca are alergie ! :)

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    pai tocmai ce-ti zisei ca ascult video-ul in original :D

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    marturia celui care urmeaza imediat dupa Clark, care a fost ruinat in romania si a scapat milimetric sa nu faca si puscarie in timp ce alti 10 fosti angajati de-ai lui chiar au facut puscarie e foarte tare..

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     gîtensteein e foarte pervers si smecher si prost in acelasi timp, si mincinos, si gagica aia iarasi, foarte perversa si gerneralista, precum era tipa aia de la UE, nu mai stiu cum o ccheama, care ne-a spart cu MCV-ul, astia doi, tot repeta ca MCV-ul isi face treaba si trebuie mentinut, ca exista progrese… Unde dracu or vedea ei progrese nu-mi dau seama!

     ascult in continuare

     • cris spune:

      Viviane Reding, asa o chema, era comisarul pe justitie

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      da, ai memorie buna, pe rapandula astalalta o cheama Heather Conley, din ce vad pina acuma raportul e devastator total, o sa ma uit de mai multe ori la el, se discuta cu foarte mult substrat, si gîtensteein cu femeia asta zugravesc o alta ralitate fata de ce zice Clark…

      Senatorul Whitehouse concluzioneaza nici mai mult nici mai putin situatia coruptiei din romania pune in pericol securitatea SUA!

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      la 1:29:00 se poate cind vorbeste tipa se poate vedea clar ca suntem considerati ca o plantatie de banane :D

      cica ambasadorul are un rol foarte important ca sa forteze autoritatile sa faca ceea ce trebuie! :D

     • cris spune:

      e foarte bine ca exista asemenea discutie si ca e ceva luat in serios sub multe aspecte, nu doar political correctness a lui Gitenstein si Conley. Si inca o data, presedintele comisiei spune clar ca a primit sesizari de la UNJR si AMR si ca amestecul SRI in justitie e grav: americanii au mult respect fata de judecatori, daca are aceasta scrisoare fii sigur ca o ia in seama la modul foarte serios si va fi urmat de intrebari.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Clark pomeneste si de arestarea prezisa cu doua saptamini inainte a lui Voiculescu si de arestarea lui Tony Grebla fara sa le zica explicit numele

     • cris spune:

      da, si gitenstein, chiar el, spune ca asa ceva nu se face :)

      Nu Sorin, asta e obiectul altei comisii de acum, legat de felul in care Soros s-a implicat folosind tocmai acei bani de care vorbeste Conley, foreign aid, in influentarea politicii, justitiei, etc din alte tari, Conley nu putea sa puna aceasta problema intr-un moment mai prost. Si este statement-ul acelei comisii ca Statele Unite nu se amesteca in politica, si justitia, altei tari – Coley a facut o gafa. Daca ai rabdare il gasesc caci nu vreau sa inventez.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      nu m-as mira ca dupa raportul asta sa ne puna si americanii un MCV, sau poate chiar mai grav de atit

     • cris spune:

      Un fragment din scrisoarea semnata de Ted Cruz ( e favoritul meu de la republicani la prezidentiale), Mike Lee si Christopher Smith

      “We have received credible reports that, over the past few years, the U.S. Mission there has actively intervened in the party politics of Macedonia, as well as in the shaping of its media environment and civil society, often favoring left-leaning political groups over others,

      This activity was pushed by USAID and groups associated with Soros’ Open Society Foundations.

      The organizations are said to have pushed a “progressive agenda” meant to “invigorate the political left” using taxpayer funds.

      “Respected leaders from Albania have made similar claims of U.S. diplomats and Soros-backed organizations pushing for certain political outcomes in their country,”

      “Time and again, foreign leaders visiting Washington have expressed concerns to us about how American taxpayer funds are being used counterproductively in their respective countries,” the lawmakers disclosed, referring to efforts undertaken in Latin America and Africa.

      This type of interference in foreign countries must stop immediately”

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      imi place mult ce zice Clark, e foarte cinstit si democrat, zice aproape de final ca a avut o discutie cu Gorge Maior care a recunoscut cu tupeu nonsalant ca a infiltrat securisti in media, si ca… a fost o actiune necesara in prisma vremurilor :o Te doare mintea ce vezi in raportul asta!

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Cris

      intr-o tara normala werner ar trebui sa-l retraga pe Maior AZI! Doar sa asculti ce zice Clark despre el…

     • cris spune:

      am auzit

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      mda, audierile din comisie ar trebui sa le vada toata tara asta, n-am vazut ceva mai distrugator pina acum! Cap-coada e important fiecare detaliu. Si sunt si multe dezinformari in el, de exemplu se zice ca au iesit 500 de mii de oameni in strada in iarna… dar si multe altele.

      si gîtensteein e un jeg ordinar! L-ar fi angajat in kgb fara sa clipeasca aia la cit e de pervers!

     • cris spune:

      Cam da, vad ca te-a pus pe ginduri.

      Gata, hai si tu la un dram de somn. Si eu la alt somn – asta fac acum, trebuie sa-l pun la cuptor, pestele. :) Aici e zona de somn, ieftin, proaspat, pe toate drumurile.

 38. elenick spune:

  VV,

  Legat de stenogramele cu kovesi din sedinta cu procurorii ziceti:
  “Nu te prefă că nu intelegi. Aici nu e vorba de indemnuri la munca, ci de indemnuri la distrus vieți și cariere.”

  Faceti o eroare de apreciere cam grosiera : asta e meseria oamenilor, sa prinda hoti, banditi, escroci, delapidatori, infractori de toate felurile, cu vieti si cariere proprii, helas!. Credeti ca este posibil sa se gandeasca la fiecare in parte, ce viata le distruge? Dar ei, cand au facut infractiunea nu se gandeau ca isi distrug viata, cand vor fi prinsi?

  Credeti ca chirurgul care taie in operatie se gandeste la ce familie are pacientul acasa? Nu, se gandeste tehnic, ce sa taie si pe unde, ca sa obtina un rezultat cat mai bun (am si discutat cu unul ceva asemanator…)
  Sau profesorul care da un 4 isi pune problema ce furtuna emotionala produce in sufletul elevului, sau ce va pati acasa , cu parintii?

  Sunt meserii in care lucrurile se fac cat mai impersonal, mai tehnic, TOCMAI pentru a elimina erorile legate de subiectivare. Asa e si cu procurorii, dar la ei aveti dvs o sensibilitate mai aparte :)

  PS Credeti ca un Parlamentar se gandeste, cand isi face job-ul, la HALOIMASUL legislativ pe care l-au creat colegii lui de-a lungul anilor? ca legile proaste , incomplete, interpretabile sau care se suprapun, au produs in final distrugeri de vieti si cariere??? :)

  • Chirurgul nu taie decat oameni bolnavi. Cum bine ai văzut, procuratura hăituiește mulți oameni nevinovați. Dar ție nu-ți pasă, firește. Ai alte ordine.

   • elenick spune:

    Chirurgul opereaza oameni bolnavi, vezi bine, profesorul articuleaza loazele si procurorii trag la raspundere raufacatorii. Ca sunt ”prinsi” uneori in aceste procese si ”nevinovati” e din cauza ca procesul e pur ”omenesc”/deservit de oameni , deci… supus greselii. De aia se introduc Regulamente scolare, Protocoale medicale si Proceduri in justitie, sa se ingusteze marja de eroare umana.

    Hai, VV, facem teoria chibritului, sau ce? Se presupune ca un scriitor are imaginatia/resursele sa-si explice cum functioneaza lumea…

 39. elenick spune:

  Completare ; … lucrurile se fac cat mai impersonal, mai tehnic, dupa proceduri si protocoale stricte, TOCMAI pentru a elimina…

  • Am arătat în cuvântul meu la referatul procurorilor câte minciuni, dezinformări și omisiuni conținea. Din păcate, nu s-a sesizat nimeni. De aiai unii procurori ăși fac de cap, că nu ii trage nimeni la răsăundere. Cand m-am dus la DIICOT la procurorul care a preluat cazul i-am spus toate astea. A ridicat din umeri și a zis: procurorul ăla nu mai e aici. Deci procurorul care mi-a cerut ridicarea imunității a fost dat afară pentru incompetenta!!! Ce-mi tot spui mie, Elenick?

   • elenick spune:

    Ii trag la raspundere… judecatorii. Daca dosarul e intocmit in dorul lelii nu subzista in instanta. De altfel au fost intoarceri spectaculoase de dosare la procurori care au fost muuult mediatizate. Si dvs v-ati bucurat de ele! :)
    ACEL procuror si-a pierdut slujba, reputatia, viitorul in magistratura probabil, tre sa se apuce de altceva… Nu e putin lucru, sa stiti!