Slavă Domnului că există Casa Regală și ea ne mai oferă prilejul de a purta smokingul într-o Românie republicană!


Am avut astăzi, 12 iulie 2017, onoarea de a participa, la Castelul Peleș, la un dineu oferit de principesa Margareta celor pe care Alteța Sa Regală i-a numit „prietenii și oamenii de încredere ai Casei Regale”. Evenimentul a fost prilejuit de celebrarea a nouăzeci de ani de la urcarea pe tron a Majestății Sale Regelui Mihai.

https://www.dcnews.ro/regele-mihai-90-de-ani-de-la-incoronare_549689.html

Regele-Mihai-1024x769

186 Responses to “Slavă Domnului că există Casa Regală și ea ne mai oferă prilejul de a purta smokingul într-o Românie republicană!”

 1. Marga Maggie Gigi spune:

  Slava Domnului ca exista dictionare
  SMOCHING nea romancierule, smoking e altceva

  • Pentru că tocmai mi se traduce un roman in limba engleză am pus varianta din limba engleză. Vezi DEX https://dexonline.ro/definitie/smoching. Deci slavă Domnului că există dicționare. Sunt multe cuvinte care permit folosirea bilingă, unele și pronunția bilingvă. De pildă sandviș și sandwich.

   • Mihail spune:

    Ei….lasati! Cu totii imbatranim.

    • Am dat explicațiile. Unii, când imbătrânesc, se înțelepțesc, alții se prostesc. Alege.

     • Mihail spune:

      Hai sa facem fiecare afirmatii pentru propria persoana. Nu prea aveti exercitiul ironiei sau a sarcasmului. Dvs. le numiti pe acestea doua, minte ticaloasa. Deh, nu sunteti scorpion.
      Dar, imi vine in minte, un exemplu banal despre “prosteala” la batranete: se facea ca un personaj de(sa zicem) 57-58 de ani, statea intr-un Supermarket, cu gluga in cap.
      Orice asemanare cu orice intamplare din zilele noastre, este, clar, intamplatoare.
      Asta ce sa fie, inţeleptire ori ceva prostesc ?

     • N-am inteles nimic. Bănuiesc că nu de mine e vorba, pentru că nu port glugă.

     • emi spune:

      Poate fi si o simpla durere de cap.
      Tie cand ti-e frig nu pui caciula?
      Iti scoti caciula cand intri in magazin?
      In alta ordine de idei, in general persoanele publice cand sunt in graba isi mascheaza fizionomia pentru nu a fi recunoscute si tinute la taclale de persoanele care se plictisesc.
      Tu @Mihail evident te plictiseai, altfel nu ai fi avut timp sa observi ce fac cei din jurul tau.

  • Dragă Maggie, am verificat, și pe invitație tot smoking scrie. Iar la femei „rochie de cocktail”. putea să scrie și cocteil, dar n-au știut că o să te superi.

  • Mihail spune:

   Aha, ori esti postac, platit evident, ori….ai mintea ticaloasa.
   Lasa, ca stim noi. :D

   • emi spune:

    Apropo de “minte ticaloasa”, ai observant ce agresiva am fost ieri?
    Faptul ca tu esti beizadea comunista este adevarat zilnic, dar ieri am simtit nevoia sa ti-o reamintesc…
    Am urmat sfaturile psihologilor si am lasat furia sa curga, pentru ca nici sa se acumuleze nu e bine, dar am urmarit dezvoltarea ei si am cautat sursa producerii ei, poate nu ma veti crede dar am gasit-o: o ciocolata cu stafide :)
    Nu incerc sa ma scuz, incerc doar sa atrag atentia cat de sensibila este chimia noastra interna si cat de usor putem prelua controlul.
    “Zaharul da dependenta mai tare decat cocaina!”
    http://www.vindecator.com/zaharul-rafinat-sau-otrava-alba/
    Zaharul nu da doar dependenta, el impiedica formarea invelisului neuronului deci slabeste sistemul nervos, si pe foarte multe persoane le face agresive, puterea lor de autocontrol tinde la zero dupa un dulce rafinat.
    Incercati sa va urmariti dupa ce mancati sau beti dulce, totul scapa de sub control, chiar daca nu esti insulinodependent.

    • emi spune:

     “Pentru prima dată, medicii au descoperit o legătură între zahărul din sânge şi demenţa degenerativă. Ei spun că oamenii care consumă mult zahăr, dar nu sunt diabetici, au un risc ridicat de a face Alzheimer. Au ajuns la această concluzie după ce au prelevat ţesut cerebral de la bolnavi şi au observat că glucoza în exces deteriorează o enzimă numită MIF, prin glicare. Iar acesta ar fi punctul critic în evoluţia bolii.”
     http://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/zaharul-si-somnul-in-exces-duc-la-alzheimer-681413

    • Mihail spune:

     Nu pot decat sa zâmbesc despre tâmpeniile tale.
     Nu ma supara, stiu ce greu este unei cucoane la menopauza. Daca mai adaugam si LTP-ul tabloul este perfect.
     Taica-miu, am spus-o aici si nu o data, a fost intr-un conflict deschis cu Primul secretar, Iliescu. Acesta la chemat la el, pentru o discutie. A folosit un limbaj si niste argumente pur staliniste etc. In ’89 evident ca eu eram, ca toti ceilalti incantat de Ilici, insabtaica’mi era trist si extrem de suparat. Atunci mi-a povestit mult, a detailat.
     Am inlemnit. Stiam atunci, ce fel de om urmeaza ca sa conduca tara.
     Ceea ce s-a si verificat.
     Intr-adevar, am fost beizadea. Dar mare de tot. Locuiam intr-o vila formata din doua camere nedecomandate, in Podu Ros, atunci un cartier marginas. In loc de jucarii, tigari si iarba, primeam carti. Ca beizadea, am primit pe la 14 ani o Carte de intrare la BU de la Fundatie, de profesor. Aceasta imi permitea ca sa iau carti cu “Ale”, dar si o cantitate mare de volume. Puteam intra oricând la domnul Ștefanache. Aaaa, sa nu uit, eram unnalintat, ma milogeam cate o luna ca sa primesc bani pentru o minge de aia rosie cu buline albe(13 lei). Am avut si Mercedesuri, doua. O bicicleta Pionier(parca) si un Pegas Kent. Am facut si afaceri oneroase, de unde am castigat sume enorme, evident, nedclarate, mergând cu uratul. Sa nu uit, in vacanta de Craciun, mai ales, mergeam la distractii, cu sifoanele la umplut. Se statea la coada cate 3-4 ore.

     • emi spune:

      Totusi eu nu am putut pilota nici avioane nici elicoptere si comunistii nu m-au lasat sa ma dau cu parasuta.
      As paria ca 70% din amici de pe blog sunt beizadele, adica proportia de comunisti din societatea romaneasca inainte de 1989, evident de diferite marimi, dar mai suntem un 30% care am visat doar la excursii in strainatate si zburat cu avion/elicopter/parasuta, pentru ca in evidenta Secu aveam parinti care nu aderasera macar la PCR.
      Spre deosebire de celelalte beizadele tu te dai de gol singur si te crezi etalon de educatie si morala.

 2. Mihail spune:

  S-a dus ca sa fumeze. :D
  A mai gresit si alta data, redactsnd eronat numele capitalei Scotiei, dar am facut, eram in ziua aia, in care mintea mea nu este “ticaloasa”.
  Acum, ieri, printre altele, a fost un dineu Oferit de Regina Angliro, Regelui Spaniei si Reginei Letizia. Toata presa engleza vorbeste, printre altele si despre aceasta vizita. Ei bine, la dineu, toti domnii erau imbracati in frac. Sau…franc, ca nu mai stiu. :P

 3. Adam Mareș spune:

  Smoking Jacket

  As the inspiration for the original dinner jacket, the smoking jacket remains a popular alternative to the traditional black-tie coat. Although fashioned in many different styles it is always constructed of colored velvet in dark hues usually of green, violet, burgundy or blue. The most authentic types of smoking jacket can be either double-breasted or single-breasted and have frog closures in place of buttons as well as a self-faced shawl collar. Classic variations popular in the 1930s were velvet hybrids that featured standard buttons and had self-faced peaked lapels on the double-breasted models or silk-covered shawl collars and cuffs on the single-breasteds.

  More contemporary iterations are simply tuxedo jackets in every detail except for the velvet fabric. English haberdashers often include these designs in the smoking jacket category while North Americans are more likely to refer to them as velvet dinner jackets. The American moniker may better describe the garment’s appearance but the British terminology reflects its suitability for informal lounging rather than formal dining.

  • cris spune:

   Dragut nu? Da, e smoking, fiindca asa a aparut, ca o jacheta destinata fumatorilor de pipa sau trabuc. Jachetei care trece insa de aceasta destinatie, e de purtat la intilniri semi/formale, pe continentul american i se spune tuxedo.

   “Tuxedo in the context of menswear originated in the US around 1888. It was named after Tuxedo Park, a Hudson Valley enclave for New York’s social elite where it was often seen in its early years. The term was capitalized until the 1930s and at first referred only to the jacket. When the jacket was later paired with its own unique trousers and accessories in the 1900s the term began to be associated with the entire suit.

   In French, Italian, Portuguese, German, Polish, Russian, Turkish, and other European languages the jacket is called a smoking and in Spanish it is an esmoquin. This name is in reference to the jacket’s early similarity to Victorian smoking jackets.”

   Sa fim romani pina la capat, sa nu-I spunem atunci nici smoching – nu stiu de ce, sa-l vad scris asa ma duce cu gindul la smooching :) -, costum de fumator? – au, nu, ca imediat vine careva si lipeste fotografii bizare cu efectele fumatului pe 65% din suprafata jachetei :) :) :) ne topim de atita ipocrizie, vanity fair si alta nu, se intoarce Thackeray in mormint de ris si se ia de mina cu o coana Chirita.

   • Adam Mareș spune:

    Să-i zicem “fumătorul”?
    - Cu ce te îmbraci?
    - Cu fumătorul.
    :P :P :P

    • cris spune:

     iar la femei ce atita rochie de cocktail, rochie coada de cal taiata :)

     Fumatorul si coada de cal :) :) :) Si nu se merge la un cocktail ci la o petrecere de cai de rasa incerta cu coada taiata, sau a unora mai virstnici care au luat un supozitor de ghimbir sa li se ridice coada. Hmm, sa-i spuna careva chelnerului ca vrea nu un cocktail ci un supozitor de ghimbir, suna bine….garcon, un supozitor cu ghimbir Manhattan te rog…

     “It was customary to dock the tails of horses that were not thoroughbred … They were called cocktailed horses, later simply cocktails. By extension, the word cocktail was applied to a vulgar, ill-bred person raised above his station, assuming the position of a gentleman but deficient in gentlemanly breeding. … Of importance [in the 1806 citation above] is … the mention of water as an ingredient. … Låftman concluded that cocktail was an acceptable alcoholic drink, but diluted, not a “purebred”, a thing “raised above its station”. Hence the highly appropriate slang word used earlier about inferior horses and sham gentlemen.

     In his Imbibe! (2007) David Wondrich also speculates that cocktail is a reference to a practice for perking up an old horse by means of a ginger suppository so that the animal would “cock its tail up and be frisky.” “

    • emi spune:

     fumator se spune smoker

  • Spune-i și lui Maggie, care mă ironiza că aș fi incult.

 4. emi spune:

  Habar nu aveam cate diferente sunt intre aceste haine… :)
  http://luxpentrutine.ro/costume-barbati-redingota/

  • Mihail spune:

   Hi-hi-hi, alt “baiat”, tot de Presedinte, cica a cam stat la taclale cu rusii, dar pe tat’su nu l-a informat.
   Asa e astia tineri, nebunatici si zurlii.

   • Adam Mareș spune:

    Același fiu de președinte am auzit că a făcut o vizită secretă și lui Dragnea, într-o reședință din pădurea Vlăsiei. :-)

    • Mihail spune:

     Nu stii tu….bine, precis s-a intalnit cu Fiul lui dady Dragnea.
     Ce sa vorbeasca cu un moş cuminte si care respecta legea pana la cel mai mic detaliu ?

  • Au inceput să mă obosească toate știrile astea, dezvăluiri bombă despre Dragnea, Kovesi etc.etc.

 5. cris spune:

  @ VV

  de dincolo, de la inchisul de dosare: Am vazut. Si nu e vorba numai de Ponta, dar si de achitarile care se dau pe banda in ultimul timp, Rusanu de pilda.

  Desigur o componenta este tintirea unor persoane, asta ii intereseaza nu o fapta. Dar sa stiti ca pe de alta parte are o componenta de comportament de tip sindrom Muenchausen by proxy: o persoana care are grija de cineva, de obicei de cineva care nu se poate apara (copil, virstnic), exagereaza niste simptome – acestea nu sunt justificate ulterior de dovezile medicale de laborator, imagistica, etc-, si-l” imbolnaveste”, il mentine bolnav, ca sa capete atentie, adulatia publicului, pentru eforturile sale – din pacate este si tipul de abuz cu cea mai mare mortalitate, cam 10% din victime mor, greu de decelat fiindca si apropiatii si specialistii sunt indusi in eroare mult timp de “dedicatia” abuzatorului. Indiferent de situatie, caracteristica este pozitia de putere a unuia fata de un al doilea pe care il exploateaza, il omoara in final, ca sa capete aplauze.

  Persoane, o intreaga tara in final, sunt considerate culmea coruptiei, se exagereaza pina dincolo de orice limita, fara a aduce dovezi credibile din start, lucruri nedovedite concret in final, fara a astepta o decizie judecatoreasca ulterior, DNA-ul face adevarate campanii de haituire, Macovei isi smulge perii din cap la Bruxelles despre cit de corupti sunt unii sau altii, totul in final ca niste individe gen Kovesi sau Macovei dar si acoliti ai acestora, sa capete sprijin si aplauze, de la europeni, de la americani, de la MCV, de la ambasadori, de la populatie, in media. Mint, distrug oameni pe care pot sa-i abuzeze in vreun fel, pentru ca asa isi construiesc o imagine eroica pe nenorocirea altora – aceasta e aspectul de Muenchausen by proxy. Ba si cresc in jurul lor si oameni pe acelasi tipar, de se ajunge la un Muenchausen by proxy institutional. Il vedeti in manifestarile aberante ale lui Macovei – s-au furat 2 milioane de voturi, sariti salvati Romania de corupti-, sau ale lui Kovesi mai ales in acele inregistrari daca sunt reale.

  Se tot spune ca parlamentarii sau un presedinte ar trebui sa aiba un control psihologic, iertati-ma dar acesta ar trebui sa fie in primul rind adresat unor persoane care se instaleaza in pozitii de putere in institutii coercitive si de repetat anual.

  • Totuși, dacă un prim-ministru estre acuzat pe nedrept, asta nu e un atentat la siguranța națională?

   • elenick spune:

    Dar de Vicepriministru ce ziceti? Tot acuzat pe nedrept sa fie, saracul? E cazul sa luati lectii de cum se fura bucati intregi din Romania si cum se modifica legile, pe urma, ca sa nu te prinda!

    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21896026-afacerea-belina-cum-expus-dragnea-cine-ajutat.htm

    PS. Sper sa fiti la fel de indignat ca mai sus!

    • M-am cam plictisit de toate știrile privind pe Dragnea și Kovesi. Sincer, cred că România are cu totul alte probleme decât obsesiile astea. Dacă e ceva sigur în privința ambilor să se facă. Dacă nu, să ne lase în pace.

     • edi spune:

      Zãu, pui atâta orgoliu la mijloc încât, pe bune, faci ca toate dialogurile astea de aici sã-si piardã sensul.

      Esti foarte selectiv cu unele stiri, altele deja te plicitisesc, …pare cã vorbim în surd, si aici “în curte” la tine se vãd cele douã tabere, “regatele combatante” din România care-si tot dau în cap zilnic.
      M-apucã sila cã tot vãd aceleasi reflexe, …ce naiba, nu vreti sã renuntati nici picati cu cearã la INFAILIBILITATEA ASTA SCORTOASÃ a voastrã de politicieni narcisiaci.

      …si uite, ambitia asta are urmãri, lumea se radicalizeazã, vezi iacobinismele astea de tip Antena-3 si aici pe blog, sunt sigur cã le vezi, dar juisezi de bucurie…, si e gretzos pentru cã politicienii se considerã virgini, de parcã nu se vede cu ochiul liber cã-n tzara asta NIMENI NU E USÃ DE BISERICÄ, asta chiar vorbind la modul general.
      Ti-am mai zis, cred, c-ati devenit rezultatul manipulãrii INTERESATE din media, si chiar dacã înmãnusat în catifea, discursul de urã rãmâne tot ceeace este, uite-te doar la Ciuvicã, promitea un HumphreyBogart-românesc pe vremea hãiturii de sub Nãstase, dar de cãnd si-a fãcut abonament la cAntina-3 e deja cu nervii varzã si, pentru mine, a devenit caz-scoalã de sindrom-Stockholm.

      Dada, lasã-mã cã stiu, o sã-mi zici de DNA-ul butonat ani buni de kioru’, dar…, a nu se uita, [ziceam anterior de usile-de-bisericã care nu prea sunt, de fapt] contextul este în miscare, si scriitorii stiu bine lucrurile astea, paradigma se schimbã mereu, iar cei care comutã primii sunt mereu în avantaj.

      Normaal cã între “voi” si “ceilalti” îi prefer pe “ceilalti”, “pentrucãdece”, si-au corectat din mers obiectivele dupã primii “10 ani rãi”, au dat semnalul cã au înteles cât de cât miza realã.

      Paradigmele în discutie sunt mai mult decât evidente, este exact cum ai compara un concept media gen A3/RTV/B1 versus altul dela Digi24, kitsch-media contra BBC [mã pricep aici, am lucrat un timp, tehnica nu poate masca deficitul de eticã], manipulare-cu-interes-de-casã contra bun-simtz…, ce sã-ti mai zic…?

      Te complici inutil, vrei sã joci mai multe personaje simultan…, pe bune, e o uzurã inutilã.

 6. Mihail spune:

  Vedeti, uitati. Or fi anii de vina.
  In urma cu doi-trei ani, poate ceva mai mult, erati in fata mea, la coada, la casa, la Supermarketul din spatele sediului PNL din Iasi.
  Cu gluga in cap.
  ….am scris atunci, aici, despre asta, iar dvs m-ati intrebat “ma urmaresti ? ”
  Nici acum nu am uitat teancul ala de bancnote mari si pe casiera care era incurcata ca nu are cum sa va dea rest. Si sa nu uit, chiar nu mancati sanatos.

  • Cred că ești dus rău. Cum să cumperi la supermarket cu un teanc de bancnote mari? Ce cumperi, mașini de spălat? Biciclete? Și, în paranteză, n-am fost în viața mea în supermarketul din spatele PNl Iași, nici nu știam că există vreunul pe acolo. Și zău dacă am avut vreodată glugă.

 7. Mihail spune:

  Emi, pe vremea lui Nea Nicu, ca sa zbori efectiv, trebuia ca sa te inscrii la un Aeroclub. La Galati, parca nu era.
  La Iasi era Aeroclubul Moldova, cu sectie de planorism si parasutism si ceva mai tarziu, cu sectie de zbor cu motor.
  Varsta minima era de 15-16 ani, dar mergea si cu dispensa de varsta dę la parinti.
  Faceai o vizita medicala serioasa, la Spitalul Militar, niste cursuri, dupa care dadeai un examen teoretic. Ultima nota era 7.
  Apoi, treceai la zbor.
  La înscrierea mea, au fost 140, la zbor au ajuns vreo 80-100, iar pana spre toamna, te miri ce. Au zburat la simpla doar 14, eu fiind cel mai mic ca varsta. Din acestia cativa au ajuns, mai tarziu, piloti profesionisti.

  • emi spune:

   Bine competentule! De competent ce esti dai la sapa… Cine nu dadea cu subsemnatul la Secu nu iesea din tara, nu zbura, nu plutea, si simtea mereu un ochi in ceafa.

   • Mihail spune:

    Da emi, m-ai prins. La cinspe ani deja turnam la Secu. Cap ai minte-ti mai trebuie.
    Ti-am explicat degeaba, putea zbura oricine, doar trebuia sa fii sanatos si sa nu ai sifilis.
    La aeroclub, in promotia mea, au fost 140 de securisti.
    Uite mi-am mai amintit ceva, vara zburau si aia din taberele premilitare.
    Tu nu ai putut sari cu parasuta, deoarece cine a m-ai vazut parasuta cu parasuta.

    • emi spune:

     Daca nu aveai dosar ok nu zburai.
     Printre cei 140 sigur 30% au picat din pricina de dosar, nu stiu daca I-a busit medicul cu vreo boala imaginata sau “nu au inteles fenomenul fizic”, dar sigur unul cu dosar gri nu atingea vreun aparat de zbor.
     COMUNISTII NU VOIAU SA RISTE SA INVETE VREUN DUSMAN AL POPORULUI SA PILOTEZE CEVA, ORICE!
     TU NU TURNAI LA SECU CA ERAI MINOR, TE TRAGEAU PARINTII DE LIMBA SI TURNAU EI.

 8. elenick spune:

  VV,

  Inainte sa va repeziti cu ocarile la mine si sa va manifestati atata compasiune pentru bietii functionari “nevinovati’ – 25 la numar! care i-au facilitat manariile lui Mazare, doua observatii :
  - Unu. asa cum spune si @edi, ei sunt de fapt complici din administratia locala care au “pus botul” la o spaga mica, ceva si au urmat ordinele lui Mazare…
  Doi . Daca citeati si comentariile la articolul din luju (o “jena” politica, cu pretentii de cunostinte juridice) care v-a entuziasmat atata, ati fi vazut si faptul ca achitarile la TOTI sunt pe art. 323 fostul cod penal, ulterior s-a dezincriminat asocierea in vederea comiterii de infractiuni, asa ca oamenii sunt mai curati si mai uscati ca nicodata! Sa tot faci nelegiuiri!

  Adica ceea ce va spuneam mai devreme : intai se fura si apoi se modifica legile pentru a dezincrimina fapta! Asta e Romania pe care a “produs-o” clasa politica de 27 de ani!

  • Adam Mareș spune:

   În curând, vor intra la închisoare doar cei care nu fură de la stat, ci de la privați. :-) :-( Liberali, domnle! Contribuția Alde la coaliție. :P :P :P

   • Adam Mareș spune:

    Adică doar hoții obișnuiți, ăia de fură din magazine sau din case.

    • Adam Mareș spune:

     Ai furat o găină, 2-3 ani cu executare. Ai prejudiciat statul cu sute de milioane de euro, 4 cu suspendare.

   • elenick spune:

    Daaa, in plus vor dori sa bage prag la mai toate infractiunile si acesta cat mai mare – gen 100 000 Euro, ca sa scape Dragnea. Cu legile atat de interpretabile sunt circumstante sa SCAPE cam toti hotii, nu numai ca dosarele sunt facute defectos de procurori (constransi sa jongleze printre incadrari), dar si judecatorii vor avea decizii usor atacabile de instantele superioare, CCR, etc. Ne intoarcem la epoca PNA-ului cand marile realizari ale parchetului erau Sefii de tren prinsi cu spaga!
    Incepe sa se intample de pe acum, haloimasul legislativ plus limitarile absurde emise de acest CCR puternic pesedizat, creaza premizele ”ingroparii” dosarelor in chichite legislative si dezincriminari prezente sau ulterioare, cand dosarul ajunge in fata instantelor – cazul Mazare/Constantinescu & cei 25 de Apostoli! …

    • elenick spune:

     la mai toate infractiunile de coruptie

    • cris spune:

     1. abuzul in serviciu nu e acelasi lucru cu furtul sau coruptia

     2. praguri are si DNA-ul “se ocupă cu combaterea și prevenirea infracțiunilor de corupție care au cauzat daune mai mari de 200.000 de euro sau dacă obiectul infracțiunii îl reprezintă bunuri sau sume de bani în valoare de peste 10,000 euro.”

     3. nu deciziile judecatoresti se ataca la CCR ci diferite prevederi legale se analizeaza pentru constitutionalitate. Membrii unei curti constitutionale sunt alesi politic in multe tari, chiar si la mama democratiei in Statele Unite: majoritatea a ales un presedinte republican inclusiv pentru ca noul judecator de Supreme Court sa fie republican.

     4. Nu stiu de PNA ci ca DNA-ula bagat la puscarie o femeie controlor de bilete pentru o dauna de 60 de lei pe care nici macar nu si i-a bagat in buzunar in timp ce basescu, cocos, stelu si altii zburda. Stiu ca a trimis in judecata lorturi de zeci de oameni ulterior achitati, si ca acesta nu e primul caz.

     5. Judecarea lui Mazare si celorlalti a fost pe codul penal vechi, asa scrie in hotariri.

     6. Nu exista nicio justificare ca un procuror sa nu incadreze corect o fapta si sa nu prezinte dovezi cind merge in fata unui judecator. Daca tu crezi ca exista si ca un judecator trebuie sa dea o sentinta pe altceva decit pe lege atunci iti doresti tribunale ale poporului comunist si nu stat de drept. Adica toate aceste pretentii de dreapta, de statdreptism, de occidentalism pe care le aduci sunt o farsa. Un om educat in spiritul statului de drept isi doreste domnia legii nu a bunului plac si linsajului.

   • Mihail spune:

    Iar mîrîi ?

  • cris spune:

   Doamna, cu tot dragul, poate nu pricepi ce-am spus: daca acesti 25 si multi altii sunt nevinovati, atunci e abuz, au fost chinuiti in judecati, li s-a distrus viata, niste ani, pentru nimic. Daca sunt vinovati si au scapat fiindca procuratura face dosare proaste atunci e incompetentza. Concluzie: DNA-ul e sau mirsaj sau idiot !!!! demn de a contribui in vreun fel la administrarea dreptatii, in acest mod, insa: NU.

   Nu exista nicio scuza, nu inteleg de ca plingeti atita ca DNA-ul ar fi vai bietul firav, mic si oprimat, vai vai abuzat te pomeni de CCR ( caci legile date de politicienii cei corupti pot fi trmise oricind la CCR) ori de judecatori (nu e, doamna, DNA mic si abuzat, Romania e pe locul trei in UE la cheltuieli din PIB cu procuratura si alte asemenea institutii si justitie inseamna judecatori nu procurori)

   Ori ca va schimba altii legile – da, legile se si schimba, oriunde. Aici se vorbeste insa de codul penal de la 1968, (“constata ca legea penala mai favorabila este codul penal de la 1968″) acela s-a aplicat, fata de noul cod penal, ala asumat de boc. Asa e in lume, daca la timpul la care omul a facut ceva ce tu abia acum consideri infractiune, asta e: omul nu a incalcat, nu poate incalca o lege din viitor ca nu e baba Vanga sa vada in globul de cristal cum se schimba niste legi in ani, pe asta inteleg ca s-au bazat achitarile. E drept fundamental al omului, doamna: nu exista pedeapsa fara vinovatie prevazuta de o lege, asa cum si neretroactivitatea legii e un principiu important legat de acest drept. Iar principiu important este ca daca infractiunile cad sub incidenta a doua legi succesive se aplica prevederile celei mai favorabile, – ce sa faci, spre deosebire de tine legea e mai milostiva-, in consecinta, spun judecatorii la pedepsele cu suspendare, in acest caz s-a aplicat codul penal vechi, de la ’68, ca fiind mai favorabil….deci nu inteleg ce spui acolo sau ce are ALDE cu un cod penal vechi de la 1968. Si nici nu inteleg ce are VV sau ce am eu de a face cu asta? : Pentru noul cod penal du-te la boc si plinge-te ca a schimbat codul penal, pentru al vechi la ceausescu. Iar daca oamenii sunt trimisi in judecata incadrati aiurea ca acuzatie, fata de cind si cum s-ar fi savirsit o infractiune, si dumneata crezi, ai citit si vezi ca sunt vinovati de ceva, a cui vina e? Nu a procuraturii? – deci du-te si fa morala procuraturii. Mie, cu toata dragostea, cert nu, ca n-ai de ce.

  • Shadow spune:

   complicii sunt mai degraba la dna acolo unde cum s-a ajuns la fosyul sot al lui kovesi s-a pus batista pe tambal.
   Sunt o gramada de procese pe care dna le pierde si e normal la lipsa de competenta a procurorilor de acolo.

 9. Mihail spune:

  Asa este, sunt eu tîmpit si am vedenii. Mai mult, inventez ca sa sa defectez imaginea prea curata a senatorului-deputat Vosganian.
  In plus, mint cu nerusinare si am halucinatii, vad lucruri care nu s-au intamplat niciodata.
  Inventez si mint.
  Nu stiti doua lucruri. 1. Nu eram singur in MercurMery, cea de langa mine, mi-a atras atentia la persoana din fata mea, care avea gluga trasa pe cap. O stia, dar nu reusea ca sa o gaseasca printre informatiile din memorie. Apoi, amândoi ne-am distrat pe seama casierei care nu avea bani pentru rest.
  2. Am descoperit de vreo 15 ani, ca este mult mai comod ca sa nu minti.
  Cea ce incercati sa faceti, este jenant.

 10. Mihail spune:

  @edi + @ elenik,

  Eu raman la opinia personala, ca unii pot fi stransi cu usa, pot avea un anumit comportament(hai sa-l numim favorizant) datorita unui dosar.
  Tu ai dosar, dar eu i-am “rugat” membrii partidului meu ca sa nu voteze neînceperea urmaririi penale. Daca esti cumintel lucrurile raman asa. Asta chiar daca, mai apare o alta solicitare.
  Ce rost are, ca la saizeci de ani, sa pierzi masina cu sofer, onorurile de parlamentar, sumele aferente(plus pensia suplimentara), aparitiile la televiziuni, libertatea.
  Cam asta este dupa mine.

 11. Mihail spune:

  Vive la France ! :)

  • edi spune:

   Pffffããã, da, Francia, idealul pentru România în materie de comportament politic, …mã rog, si nu numai…, bine ar fi însã sã-i ajungem mãcar pe polonezi în materie de performantzã a oamenilor din politicã sau administratie. biiine ar fi, dar aici trãim încã în paradigma descrisã fain-frumos în filmul “Aferim !”…, îmi pare rãu cã mã repet, dar bizantinismul istoric si motivãrile noastre cultural-confesionale ne dau alt ghes, se vede asta clar din figura alãturatã celor 27 de ani scursi [corect zis... ! : D] dela schimbarea de regim.

   Mã întreb dacã, nu ENA, dar chiar mama-lui-ENA ar putea schimba ceva în mentalitãtile demnitarilor-românesti …?

   Altfel, corect, vivlafrans !!! …vã multumim cã existati ! : ))

   • edi spune:

    …[scuze, uitasem o nuantzã importantã, apropos de Aferim !, filmul], si în loc sã profitã cã România este totusi multicolorã cultural, fiind ea, în trecut, “cãlare” pe vreo 3 imperii cu scoli-de-gãndire diferite, facem ce facem si punem la treabã, exact cãnd ti-e lumea mai dragã, “dimensiunea” asta valahã din noi, “sireaca” de ea…, bãtutã rãu de soarele sudului si plinã de colbul Balcanilor, …cã, deh, [din ciclul] “SI EI SUNT AI NOSTRI”…
    Dar ce, n-au charismãã…?, pardon, N-ARE…, NU E BUNI DE EUROPA ?

    • emi spune:

     Si de ce trebuie sa platesc eu pentru ei, cand ii hulesc ii usurez de pacate, le preiau?!?

     • emi spune:

      SI II HULESTE CINE REZONEAZA CU EI, ASTA STIATI?!?
      Un om cinstit ii vede asemeni lui, cinstiti si baieti de treaba… :)

 12. emi spune:

  @VV
  Ati inceput sa scrieti pe blog din august 2009, se implinesc 8 ani, in 8 ani de zile eu nu am citit o vorba buna pe blogul asta, doar injuraturi.
  Nu pot sa cred ca in politica romaneasca nu se intampla nimic bun, daca era asa deja nu mai existam ca tara.
  Ma intreb de ce atrageti pe blog doar ciufuti, certareti, aroganti si idioti, asa or fi toti romanii?!?
  Copii, daca va respectati pe voi insiva si divinitatea din voi, de cate ori va vine pe limba ceva de rau, cautati sa scrieti intai ceva de bine, si abia apoi formulati politicos si nemultumirea.
  In felul acesta va incarcati cu mai putina karma negativa.
  Cat despre hoti, cine fura preia si karma de neam, Universul ii va intoarce toate rautatile.

  • emi spune:

   Cine fura va plati impreuna cu toti ai sai pana la al saptelea neam.

   • emi spune:

    Daca intrebi un Italian, iti va raspunde ca politicienii italieni sunt cei mai corupti, daca intrebi un englez, va sustine ca englezii sunt capul rautatilor, daca intrebi un american, va fi convins ca sume uriase ca in SUA nu se invart pe nicaieri in politica, in general oamenii sunt convinsi ca politicienii lor sunt cei mai corupti, este o adevarata cultura in sensul asta, si cine castiga? Mass-media care poate santaja astfel pe oricine si care invarte sume mai mari si mai negre decat oricine.

    • edi spune:

     …daaaa, dar noi vedem cã aici se petrece un fenomen endemic [din acest punct de vedere], si chiar a degenerat rãu de tot treaba.

     E un punct critic. suntem cam la limita aceea…, fain descrisã ca /the thin red line/…, aia e, stimati consumatori !

   • edi spune:

    “…sã fie cu reushintzã, maicã !”

     • edi spune:

      Dada, si eu mã mai uit adesea la [pardon!] B1, oameni interesanti sunt peste tot în jurul nostru, numai cã despre acest gen de experiente-trãite eu nu prea discut public, pentru-cã-dece [vorba unui clasic în viatzã] adevãrurile revelate nu se discutã oricum, oriunde si cu oricine, …pãrereamea.
      Perceptia lor cred cã se face altfel, la un nivel mai subtil, e ca o fabulã, e mai mult sugestie, nu vãd cum omul-mediu admite “pilde” de acest tip fãrã sã fi trecut printr-o “experientã” relevantã, revelatie, mai degrabã.

      Nu zicea frumos, Lucian Blaga ? “eu nu distrug corola de minuni a lumii…” [stiu cã asta mi-a atras atentia la ora aceea de literaturã dela liceu].

      Deci, sã nu fim tristi, …zic …

      https://www.youtube.com/watch?v=jceURCM68z0&list=PLiPnezvQ6Logw2qZR6iReuEBlvq575-0s&index=5

     • emi spune:

      :) :) :)
      Dar nu stric nimic, doar o fac mai vizibila…
      Stiu ca nu trebuie intervenit la nivelul liberului arbitru, oricum va pricepe doar cine rezoneaza cu ce spun eu, macar partial.
      Cat despre discutiile publice, daca nu ma stimulau persoane dragi de pe acest blog eu nu as fi avansat cu aceeasi viteza pe acest drum.
      Insasi faptul ca suntem atrasi sa scriem aici este un indiciu ca avem frecvente armonizate.
      In plus, trebuie ridicata un pic frecventa blogului, prea a devenit o “vale a plangerii”…

     • emi spune:

      Pisica mea e @Mihail… :) :) :)

   • emi spune:

    Daca nu ma credeti ganditi-va la familia Ceausescu, ei au platit rapid, dar sunt altii pe care ii chinuie bolile ani nenumarati.
    De ce va incarcati voi cu pacate, stiti ca se spune ca “hotul e cu un pacat (cel al furtului) si pagubasul cu 99 (pentru ca banuieste pe toata lumea, lanseaza in Univers valuri de energie negativa, care se vor intoarce impotriva sa).
    Eu le multumesc tuturor celor care m-au furat, mi-au preluat o multime de “credite” karmice, in loc sa sufar de vreo boala pentru a plati, am pierdut bani sau obiecte pe care poate nici nu le mai foloseam.

  • edi spune:

   “Feel the Force, Luke… !” **

   ** [din coloana sonorã a filmului "Star Wars", R; George Lukas, 1977]

 13. emi spune:

  “Sistemul de autocunoaştere şi autovindecare cristalizat în cele 10 volume şi videoconferinţele „KARMA” de Lazarev, se bazează pe câteva elemente de bază noi sau reactualizate. În lipsa armoniei faţă de ceilalţi, Lazarev descrie 3 tipuri de evenimente care vin succesiv spre noi spre atenţionare. Cea mai uşoară purificare vine prin intermediul oamenilor, ea umileşte sufletul şi spiritul şi este cea mai puţin dureroasă. Mult mai dură este purificarea prin intermediul bolilor. Sufletul suferă mai puţin însă trupul începe să se dezintegreze. Dacă nu putem să acceptăm purificarea faţă de Dumnezeu prin oameni, ni se dau bolile. Dacă nu acceptăm bolile, ni se dă moartea. În lucrările sale, Lazarev ne atrage atenţia asupra „cancerului”. Cancerul în general este boala tristeţii.

  Când celula încearcă să-şi subordoneze organismul precum individul societatea, atunci ea se transformă în celulă canceroasă.

  Boala nu trebuie privită ca fiind ceva rău. Sunt mecanisme de protecţie care ne taie pentru scurt timp legăturile cu viitorul, astfel cresc şansele de a ne îndrepta spre divinitate cu toată fiinţa. Mult mai simplu ar fi să previi decăt să tratezi, iar logica divină este mai presus de logica oamenilor şi chiar în situaţii defavorabile nouă putem fi ajutaţi şi mai mult. Important este că Dumnezeu are planuri de viitor cu noi şi gândeşte cu bătaie lungă. La şcoala vieţii, celor din gimnaziu li se cere mai puţin, iar cei din Universitate au examene mai grele. Spre deosebire de maestrul Serghei Lazarev care intră în foarte multe detalii corespunzătoare unor cazuri particulare, maestrul Ioan Muntean se concentrează asupra respectării anumitor legi ale iubirii şi armoniei.”
  http://www.terapianaturala.ro/cauzele-bolilor/

 14. emi spune:

  Cine alege sa-si assume si plateasca greselile fata de societate, arde karma negativa pentru ca si-a invatat lectia.

 15. cris spune:

  @ edi

  Domnule, imi cer scuze, nu e o ofensa, dar spui niste lucruri pe care le gasesc naive, as fi asteptat mai multa luciditate – incep sa ma indoiesc de pilda ca te-ai fi referit la filmul Good night, and good luck, o fi fost doar o asociere oarecare de cuvinte, filmul doar un tl;ds (too long, did not see). Spui mai sus ca dumneata crezi in ailalti fiindca ei, desi zburdalnici rau in ale coruptiei, au invatzat ceva din cei zece ani si duc acum lupta cea dreapta…. aceea pentru dumneata alegatorul, dreptate, etc, etc -esti sigur? Mai jos spui ca Romania ar fi unicat si aceste probleme endemice.

  Uite, iti recomand calduros si dumitale Manualul Dictatorului al lui Mesquita, daca doresti sa intelegi niste mecanisme si sa realizezi ca ele sunt prezente in orice tara, si mai ales sa te dezbare de naivitatea ca cineva care doreste sa ajunga la putere ar face-o gindindu-se la binele dumitale. Problema se pune in cu totul alt termeni, iar in alegeri oamenii ar trebui sa gindeasca mai rational, mai legat de interesele lor, si mai putin emotional, mitologic chiar, construind himere – feti frumosi si balauri. E un deziderat, nicaieri in lume nu exista o populatie omogen rationala sa o faca.

  Mesquita postuleaza ideea a trei grupe de oameni: interchangeables, influentials si essentials, cercuri concentrice de putere: dimensiunea si dinamica lor determina unde te afli intr-un continuum de la democratie la dictatura. Da urmatoarele reguli pentru dictatorul de success, cu tot cu exemple din diferite tari. Si chiar daca citatul e mai lung asa, le las in text ca alinare pentru durerea ca am fi singurii “endemici”

  “..there are five basic rules leaders can use to succeed in any system:

  Rule 1: Keep your winning coalition as small as possible. A small coalition allows a leader to rely on very few people to stay in power. Fewer essentials equals more control and contributes to more discretion over expenditures.

  Bravo for Kim Jong Il of North Korea. He is a contemporary master at ensuring dependence on a small coalition.

  Rule 2: Keep your nominal selectorate as large as possible. Maintain a large selectorate of interchangeables and you can easily replace any troublemakers in your coalition, influentials and essentials alike. After all, a large selectorate permits a big supply of substitute supporters to put the
  essentials on notice that they should be loyal and well behaved or else face being replaced.

  Bravo to Vladimir Ilyich Lenin for introducing universal adult suffrage in Russia’s old rigged election system. Lenin astered the art of creating a vast supply of interchangeables.

  Rule 3: Control the flow of revenue. It’s always better for a ruler to determine who eats than it is to have a larger pie from which the people can feed themselves. The most effective cash flow for leaders is one that makes lots of people poor and redistributes money to keep select people—their supporters—wealthy.

  Bravo to Pakistan’s president Asif Ali Zardari, estimated to be worth up to $4 billion even as he governs a country near the world’s bottom in per capita income.

  Rule 4: Pay your key supporters just enough to keep them loyal. Remember, your backers would rather be you than be dependent on you. Your big advantage over them is that you know where the money is and they don’t. Give your coalition just enough so that they don’t shop around for someone to replace you and not a penny more.

  Bravo to Zimbabwe’s Robert Mugabe who, whenever facing a threat of a military coup, manages finally to pay his army, keeping their loyalty against all odds.

  Rule 5: Don’t take money out of your supporter’s pockets to make the people’s lives better. The flip side of rule 4 is not to be too cheap toward your coalition of supporters. If you’re good to the people at the expense of your coalition, it won’t be long until your “friends” will be gunning for you. Effective policy for the masses doesn’t necessarily produce loyalty among essentials, and it’s darn expensive to boot. Hungry people are not likely to have the energy to overthrow you, so don’t worry about them. Disappointed coalition members, in contrast, can defect, leaving you in deep trouble.

  Bravo to Senior General Than Shwe of Myanmar, who made sure following the 2008 Nargis cyclone that food relief was controlled and sold on the black market by his military supporters rather than letting aid go to the people—at least 138,000 and maybe as many as 500,000 of whom died in the disaster.”

  Si daca ti se pare ca ar fi tari periferice, stai linistit ca da exemplu inclusiv fenomene din tara sa de bastina, din Statele Unite, cu un asemenea fenomen porneste chiar intreaga discutie a cartii.

  Sunt reguli pe care le aplica si fara sa fi citit cartea orice parte a spectrului politic, ai dumitale cei despre care crezi ca s-ar bate pentru alegator, dreptate, stat de drept, etc, de asemenea, useristii o invatza si ei altfel pier. Sa doresti ca niste ingerasi sa conduca o tara nu este insa ceva realist, iar daca nu crezi in ingerasi atunci trebuie sa accepti o realitate si sa doresti sistematic sa o inclini in defavoarea oricui isi doreste nu sa faca placinta mai mare cum spune Mesquita, ci doar sa determine cine primeste o bucata din ea.

  Rezolvarea acestor probleme nu tine atit de justitie cit de educarea unei populatii. Dumneavoastra prin mentinerea unor idei de multe ori adacadabrante despre democratie si stat de drept mentineti acest endemism al coruptiei si o balanta a celor trei cercuri concentrice inclinata spre oligocratie, kakistocratie si cleptocratie: considerati permanent ca oligocratul, kakistocratul si cleptocratul opus celor la un anume moment la putere s-ar fi pocait brusc iar simpla alegere a acestuia rezolva problema. Ori democratie inseamna cu mult mai mult decit alegerile. Nu exista nicio solutie rapida, si in niciun caz una definitiva, dar trebuie sa existe macar un dram de bunavointa de a judeca rational inclusiv din partea selectoratului cum ii spune Mesquita, selectorat caruia ii apartineti.

  Cum se inclina balantza spre democratie in aceste conditii, e de citit: Cartea e tradusa si in Romania, dar ca sa va scutesc de cautare, sperind ca respectivii au platit copywrite-ul:

  http://www.burmalibrary.org/docs13/The_Dictators_Handbook.pdf

  • edi spune:

   Doctore, am vãzut filmul lui Clooney, si chiar de douã ori.

   OK, am încercat sã citesc pe diagonalã, iar apoi concluziile dumneavoastrã.

   Sigur voi reveni asupra lor. Acum trebuie sã merg la bazin, un confrate [profesional] de-al dumneavoastrã mi-a recomandat înotul.
   Eu spun doar cã vremurile iacobinismului sper sã nu revinã.
   De asta-mi si conserv, dar mai ales cultiv, simtul umorului.
   [cumpãr printul /catzavencilor/, dintr-un fel de solidaritate gãndiristã]
   Umorul m-a scos de multe ori din crize, sincer.
   Ce sã vã mai spun … ?
   Ajunge atât…, cred.

 16. Mihail spune:

  Nu trebuie neaparat ca sa fi achesat la cultura franceza, citinf carti, vazînd tablourile lor, piesele de teatru si/ori filmele.
  Ajunge doar ca sa ajungi, doar macar o data, in Franta, la Paris, ca sa intelegi.
  Francezii sunt total diferiţi fata de macaronari sau britanici, ori nemti.
  Cine a fost macar o data, in Franta, ii iubeste.
  Vive la France.

 17. Adam Mareș spune:

  “Ce i-a trecut prin cap lui Orlando Teodorovici de s-a încumetat să critice alocarea a 12 000 000 de €uro pentru construirea unui stadion în Teleorman? De ce l-a mâncat limba să sugereze că BOR ar trebui impozitată?
  Fatal, domnu` consilier! Fatal!
  Așa ceva nu se face!
  Ați uitat că Dragnea este Mare Baron de Teleorman și “vrednic este”, și că voia lui se face precum în cer, așa și pe pământ?
  Cum să-i iei pâinea de la gură jupânului?”
  :P :P :P

  • Mihail spune:

   Dragnea este exact ceea ce este, un pesedist cu apucaturi pesediste cu pseudo-tenta liberala aldista.
   Defapt, ALDE este o, banala, remorca a unui partid de stransura de oportunisti.
   Dimitrie Cantemir ar zice, precis, o struţo-camila.
   Imi pare rau pentru Teodorovici, locul lui este langa Ponta, nu are ce cauta printre acesti ruginiti. Mi-ar place, ca cândva, sa ajunga Prim Ministru.
   A avut curajul de a spune lucrurilor pe nume.
   Cat de mult incepe, Dragnea, ca sa se micsoreze….Am sentimentul unui deja vu, unde am m-ai vazut eu asta ? Nu chiar aici pe blog ?

 18. cris spune:

  @ VV

  Profesorul Burnei : “Niciuna dintre acuzațiile halucinante nu a putut fi dovedită, arătând practic că tot scenariul pus la cale împotriva sa a fost doar o campanie de PR.

  Din acest motiv, instanța a hotărât că profesorul Burnei se poate întoarce în sala de operații.”

  https://www.bugetul.ro/decizie-bomba-cazul-burnei-ce-hotarat-instanta/

  Va amintiti cred tot tambalaul cu monstrul de Burnei care avea in frigider oase de om pe care pentru cine stie ce in ce scopuri monstruoase le folosea si ca implanta oase de vaca unor copii. Acuzatii care s-au facut de catre procuratura fara nicio expertiza de la IML, fiindca dinsii sunt pricum anatomisti de fortza, n-au nevoie.

  Cita prostie, cit bigotism… si pentru ce, pentru gloria procuraturii?

  Stiti, ma gindeam, cea mai noua inventie in chirurgia cardiaca este valva de pericard bovin care se implanteaza pe cateter, se introduce prin aorta pina in inima,si se deschide pe inelul aortic – salveaza vieti, exact pe acei oameni care nu pot suporta o interventie pe cord deschis. I se spune scurt TAVR, transcatheter aortic valve replacement, valva Edwards Sapien generatie 3. A cucerit o lume, se face in toate spitalele care au cardiologi si chirurgie cardiaca. A fost inventata de un roman, de profesorul Marian Ionescu, acum multi ani, si in mod cert avea asemenea valve in… frigider, valve de vaca domnule, ce oroare.

  De la prima serie de valve s-au perfectionat, va asigur ca in laboratoarele initial Shiley apoi Edwards , in frigidere, erau valve…de vaca. N-au astia procuratura desteapta ca a noastra sa se fi dus peste ei…

  Daca Ionescu traia in Romania anticoruptiei si procurarismului, valve de pericard bovin nici nu mai existau probabil si dinsul era…la puscarieeee, fiindca dadeau niste destepti de procurori peste el si-i gaseau valve de vaca in frigider…. Felicitari Romania, oriunde cititi despre crearea celei mai noi valve cardiace in lume se spune ca a fost creata de Marian Ionescu… “a british surgeon working at the General Infirmary in Leeds, England”. De ce? inutil sa va mai intrebati, suficient sa va uitati la ce se intimpla cu un Burnei, nu-i asa?… ce altceva pot sa mai spun…

  • edi spune:

   OK, am revenit si am parcurs clasificarea [insectarul] fenomenologicã a dictatorilor fãcutã de Mesquita, buuuun, foarte bine cã i-a pus pe tipologii, mã rog, …tot tacâmul, dar nici noi nu putem vorbele lui Raymond Poincare [...da-da, alea...!], …asa cã, pardoon, nu accept judecãtile de valoare transante, pentru-cã-dece [scuze, dar mã distreazã Becali cu spontaneitatea lui...], buuun, fiecare e liber sã se exprime, dar replica “de mai sus” e o formã de radicalism gen //gata, stiu, l-am ghicit si pe ãsta…//, …eh, canci, nu accept povestea asta, fiindcã aici sunt optiuni ceva mai limitate, si, pe cale de consecintã, vulgul dã si el dovada de o geometrie variabilã în aprecierea actantzilor de pe scenã, daaa ?

   Deci, doc, tzine si matale cont de patologia specificã fiecãrui pacient, dacã se poate…, dacã nu, [/nicio fazã moshu', about/ - era vorba unui amic....], lasã-l în durerea lui, cã simte si el singur de unde i se trage !!

   Ozzy bunã ! :D

   • edi spune:

    [completarea frazei dela rândul 3 de sus : "...nici noi nu PUTEM uita vorbele..."]

    • Mihail spune:

     Buey edi, tu te vrai un fel de contrapondere a lui cris ? Daca asta este misia ta, iti amintesti cine te-a delegat ?
     Daca o faci de amorul artelor, iarta-ma, dar nu inteleg de ce pierzi timpul.

     PS: sa nu te puna dracu’ sa interpretezi gresit startul acestei postari. Rste manifestarea simpatiei miele, dar manifestata, hai sa zicem, moldoveneste.
     S-ar putea ca si armeanul sa pretinda ca-i moldovean. Insa, nu se stie. Fiind din Focsani, depinde de pe ce parte a gârlei a fost pozitionat. De GPS. Daca era din partea de vali, ceea ce eu pot sa jur, atunci este muntean. Oricum, dupa cum s-a infoiat cu mareţele sale fapte si realizari din judetul Iasi, dupa cum a achesat de doi ori la premiul cel vestit, doar cu o carţulie, precis este un dâmbovitean sadea. Restul…doar speculatii oportuniste, se stie ca moldovenii e naivi, fara numar.

     • emi spune:

      La educatia ta educata educational in cel mai educat oras din lumea asta folosesti “buey”?!? Crezi ca daca-i pui “y” e un “ba” educat?

     • edi spune:

      …nicio fazã, m-am prins de pont, cedoamneiartãmã…, doar e weekend… :D

     • edi spune:

      Eh…, lasã astea, …acum nici sã ajungem la tot felul de rãutãcisme, [...vorba lui Hagi] :D

    • cris spune:

     TLDR, stimate domn, era mai simplu decit sa arati ca ai ramas la cititul in diagonala. In fond ce scriu eu chiar nu asteapta niciun raspuns, gindesc cu voce tare, probabil, dar cert un raspuns care nu are de a face cu ce scriu nu are rost sa primeasca un alt raspuns, discutam precum surzii.

     • Mihail spune:

      Ia uite, te-ai suparat pentru cetitul in diagonala.
      Fara suparare, dar nű este singurul.
      Uneori sunt atat de lungi postarile tale, incat eu nu am rabdare ca sa le parcurg.
      Viata este trepidanta, lectura de pe telefon induce anumite restrictii.

     • edi spune:

      Doctore, ceva mai “sus” [ora 2:23 AM] revenisem si am spus c-am parcurs textul cu pricina, pe care prima datã nu-l citisem pe motiv de program la bazin, nuuu ?, credeam cã se vãzuse asta…

      …si ca sã nu mai fie vreun dubiu, intentia mea nu este sã umblu la scorul pros vs. cons de pe blogul ãsta, nu vreau sã lãmuresc pe nimeni despre convingerile mele fiindcã uneori mai am, în plus, si îndoieli [...si cred cã e bine asa].

      Am vãzut multe zâmbete-emoticon pe aici, dar, totusi…, constat cã simtul umorului e încã, din pãcate, minoritar per metru pãtrat.

 19. Mihail spune:

  Ce se-ntampla atunci când vii dintr-un orasel de provincie si ajungi Presedinte, cand nu vrei sa inveti, când crezi ca le stii pe toate.

  http://www.stiripesurse.ro/designer-cunoscut-iohannis-a-facut-ravagii-in-randul-femeilor-al-doilea-petre-roman-greseala-grava-a-presedintelui_1207994.html

  • Adam Mareș spune:

   Exact pentru ce îl certam eu pe VV, dacă mai ții minte. :-)

   • Mihail spune:

    N-am uitat, dar unii nu vor sa inteleaga ca atunci când esti “cineva” , trebuie ca sa fii foarte atent. Degeaba s-a imbracat kusher Iohanis, daca pana la final a scrintit-o. Degeaba esti un scriitor important, ai o carte de succes, daca umbli cu parul in urechi.

    • emi spune:

     Se poate subintelege ca si tu ai tufe in urechi, si esti tare stresat cu epilarea lor, altfel nu le observai pe ale altora…

 20. Mihail spune:

  edi, aia cu “buey”, e o chestie care nu are vreo legatura cu ceva. Iar, Iasul nu este cel mai….Evident nici nu se poate compara cu mahalahua Galatiului, pe numele ei Braila.
  Daca Iasul are teatru, Opera, universitati, biblioteci si Palas Mall, Braila are doar puţa lui Terente, tezaurizata intr-un borcan cu formol din Bucuresti.
  Dar, aceasta din urma, are si oarecare valoare artistica, fiind “inscriptionata”.

  • emi spune:

   “Brăila este o veche așezare pe malul stâng al Dunării, apărând cu numele “Drinago” într-o veche descriere geografică și de călătorii spaniolă, “Libro del conoscimiento” (1350), dar și pe câteva hărți catalane (Angellino de Dalorto, 1325 – 1330 și Angelino Dulcert, 1339). Este menționat ca Brayla în 1368 într-un privilegiu de transport și comerț acordat neguțătorilor brașoveni.”
   “Orașul Iași a fost menționat pentru prima oară într-un privilegiu comercial emis în 1408 de domnul Moldovei Alexandru cel Bun.”
   “Prima menționare documentară a orașului Galati (pe atunci târg) datează din 1445 (într-un act semnat de domnitorul Ștefan al II-lea).”

  • emi spune:

   “Teatrul “Maria Filotti” din Brăila este o instituţie de prestigiu a teatrului românesc, având o tradiţie de 150 de ani, dintre care 50 de ani de activitate permanentă. Clădirea teatrului a fost construită în jurul anului 1850 şi este azi un monument de arhitectură, aflat pe lista clădirilor care fac parte din patrimoniul cultural naţional.”
   https://www.tmf.ro/teatrul-maria-filotti-braila/istoric.html

 21. emi spune:

  “Brăila este o localitate antică având aceeaşi vechime ca a Troiei, Atenei, Alexandriei sau Romei. Din nefericire dacă ele sunt egale în vechime nu acelaşi lucru se poate spune şi despre importanta lor, oraşul nostru fiind la periferia lumii antice. Cert este că de peste 5000 de ani, oamenii trăiesc pe malurile Dunării la Brăila într-o vechime neîntreruptă.”
  http://www.istorielocala.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=180:br%C4%83ila-scurt-istoric-al-localit%C4%83%C5%A3ii&Itemid=200

  • emi spune:

   “1880 – 3 noiembrie – Alegerea, de către profesorii Gimnaziului Real, a unui comitet de iniţiativă pentru înfiinţarea bibliotecii publice şi a muzeului ştiinţific la Brăila, format din: Constantin C. Hepites (farmacist), Ieronim Gold (avocat), Christodul Suliotti (doctor în litere şi filosofie), Ştefan C. Hepites (profesor), Zamfir C. Zamfirescu (profesor).
   - 9 noiembrie – Comitetul votează Statutele pentru înfiinţarea Bibliotecii publice şi a Muzeului ştiinţific din Brăila, redactate de prof. Atanasie Popescu, director al Gimnaziului Real.
   1881 – 3 ianuarie – Se votează Regulamentul pentru biblioteca şi muzeul din Brăila; se alege comitetul administrativ alcătuit din: Radu S. Campiniu, primarul oraşului, preşedinte de drept, Şt. C. Hepites şi Ieronim Gold, din partea comitetului de iniţiativă, Atanasie Popescu şi Ion Guliotti, din partea gimnaziului şi preotul econom Cosma Moşescu, din partea învăţământului primar.
   - 23 August – Se promulgă, de către Regele CAROL I, Decretul nr. 2134, prin care se autorizează deschiderea şi funcţionarea, în urbea Brăila, a bibliotecii publice şi a muzeului ştiinţific; acestea funcţionează în localul Liceului Real, din str. Rubinelor.

   • emi spune:

    Apropo, Biblioteca Panait Istrati din Braila are sediu modern pe trei etaje si subsol, construit in anii ’80, Biblioteca Gheorghe Asachi din Iasi pe unde mai bantuie?

    • emi spune:

     In 1983 Biblioteca Judeteana Gheorghe Asachi din Iasi era in Palatul Culturii, intrarea dinspre Teatrul de vara (apropo, ai vazut vreun spectacol la Teatrul de vara din Iasi, este la doar 10 minute de Podul Ros daca urci prin spatele Palatului Culturii pe scari?)
     Cand s-au facut lucrari de restaurare, de prin 1985, a fost mutata in cladirea Bibliotecii universitare Mihai Eminescu.
     Nu te mai intreb unde e acum pentru ca nu ai stiut niciodata, am gasit-o eu pe net:
     http://www.bjiasi.ro/scurt-istoric/
     Ca sa vezi, a fost infiintata cu 40 de ani mai tarziu decat Biblioteca din Braila, si nici acum nu are un sediu… :)
     Mai sunt si uituci, in 1983-1985 era sigur in Palatul Culturii!!!

 22. Mihail spune:

  @edi,

  Daca tot ne spargem in figuri cu marele om dę cultura Machidon, atunci sunt de acord “sa fie bine ca sa nu fie rau”.
  ….insa nu am uitat ce-mi povestea prima lui sotie despre el. Cat era de educat, de bine crescut si mai ales de generos.

 23. Mihail spune:

  Unde aflam despre cine-l pocneste pe colegul domnului Tariceanu si a purtatorului de cuvant. Denumit si trompeta in popor.
  Ma scuzati.

  http://www.romaniacurata.ro/de-ce-da-vina-dragnea-pe-soros-in-loc-de-sri/

  • Shadow spune:

   @mihai
   mungiu omul lui soros in Romania explica de ce soros este o “icoana vie” si cum nu e rise project finantat de soros cand ti-am trimis o analiza facuta in 10 minute si la indemana oricui care demonstreaza ca rise project este finantat si de soros printre marii finantatori.

 24. emi spune:

  Comunistii au dezvoltat Galatiul in detrimentul Brailei pentru ca au existat galateni la varful PCR precum Gheorghe Apostol si mai tarziu Constantin Dascalescu.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Apostol
  Pana si Barbosi e mai vechi decat Galatiul.
  Chestia este ca Galatiul este construit in zona mlastinoasa si nu are nicio sansa sa atinga respectabila varsta a Brailei, construita pe un “pinten” dobrogean.

 25. Mihail spune:

  Emi, stiam ca voi cucoanele faceti urat la menopauza, dar tu esti bolnava rau cu capul.
  Ce dracu’ sa aflu eu dę la Aeroclub si sa toarne taica’miu sau maica’mea ?
  Tu emiti judecati tîmpite, fara ca sa judeci.
  Eu povesteam acasa doar date tehnice, sau ceva informatii meteorologice. Atat.
  Ce sa spuna ei, la Secu, ca baiatul lor a facut termica nu stiu cate ore, sau ca a aterizat de aiurea ? Tare esti proasta.
  Apoi, niciunul dintre ei, dar mai ales taica’miu nu avea treaba cu “baietii”, nu avea voie sa aiba treaba cu ei.
  Cat despre cei 140, iar ai inteles prost, ceea ce este firesc la tine. Cei 140 s-au “pierdut” pe drum.

  • emi spune:

   Daca te interesa sa citesti despre Hariclea Darclee sau Panait Istrati ai fi stiut ca la Braila a fost mereu viata culturala, insasi Hariclea Darclee a debutat pe scena unui teatru, deci aveam deja teatru la debutul artistei in 1881 unde se canta si opera.
   Pe tine insa te interesa Terente si ai redus cultura Brailei la interesele tale.

 26. Mihail spune:

  @edi,

  Daca te uiti chiar foarte atent, simtul umorului nu-i. Vezi Doamne, armeanul este serios si foarte doct. Aici nu se hlizeste nimeni.
  Doar Pacala mai intervenea plin de umor. Insa, decand a realizat si el ce tampenie a facut votând ALDE, s-a exilat.
  Daca nu ai umor, ai in schimb prostie cat cuprinde. Este suficient ca sa citesti postarile lui emi.

  • emi spune:

   In plus, viata teatrala incepe simultan in Braila si Iasi, la 1840.
   Cladirea teatrului Maria Filotti este chiar mai veche decat cladirea teatrului Vasile Alecsandri din Iasi, doar ca a purtat un timp alte nume, Rally, Teatrul de Stat Braila-Galati (vezi, galatenii nici nu aveau teatru, iar la noi exista deja viata teatrala de un secol).
   “În acest locaş, la 15 aprilie 1949, se înfiinţează Teatrul de Stat Brăila – Galaţi. Primul spectacol prezentat publicului a fost “La Ilie Bun şi Vesel” de Ion Dămian, regia Victor Bumbeşti. Din 1954 teatrul ia denumirea de Teatrul de Stat Brăila, iar în 1969 teatrul primeşte numele actriţei Maria Filotti.”
   https://www.tmf.ro/teatrul-maria-filotti-braila/istoric.html
   Dar ca sa cunosti viata culturala a unui oras as trebui sa te intereseze cultura si nu sexul…

  • emi spune:

   Chiar si despre mine cand vorbesti nu imi vezi calitatile ci defectele, asta inseamna ca rezonezi cu prostia si cu menopauza mea, oare de ce?
   Tu ar trebui sa rezonezi/fii la andropauza, ori nu esti barbat?
   Daca ma gandesc bine rezonezi tare mult si cu “doamna” Adam Mares…
   :) :) :)

  • edi spune:

   :D …ironia e cã W ne tot propune o multime de teme, dar noi ne cam ducem invariabil “dupã fentã”, …si asta ar cam fi, deja, un motiv de îngrijorare… :D

   Adam Mares, bravo, bravo !

 27. emi spune:

  “De asemenea, în aceeași zi, la ora 15.00, Sala de Muzică a Castelului Peleș va găzdui evenimentul de lansare a cărții-album „Povestea Castelului Peleş”, scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, apărută la Curtea Veche Publishing.”
  https://monarhiasalveazaromania.wordpress.com/2017/07/10/castelul-peles-aniversarea-a-90-de-ani-de-la-proclamarea-majestatii-sale-regelui-mihai-i-ca-rege-al-romaniei/#more-11357

  • emi spune:

   Gurile rele spun ca acest actoras I-a purtat sambetele Principelui Nicolae pentru a fi scos din linia succesorala, dupa cum a folosit sarbatoarea pentru propriile interese inclin sa cred ca gurile rele spun adevarul:
   https://pressone.ro/nicoleta-cirjan-despre-relatia-sa-cu-principele-nicolae-daca-voiam-sa-fiu-regina-faceam-avortul/

   • emi spune:

    In plus, Principelui Nicolae I s-ar fi adus acuzatii de homosexualitate prin presa straina, cam in aceeasi perioada, adica o campanie interna si una externa bine conduse (sa nu uitam ca Nicoleta este membru al USR, partidul securistilor), care l-au eliminat din linia succesiunii la tron. In acea perioada Regele era bolnav, despre Printesa Margareta se spune ca si dansa era bolnava, deci cine decidea\scria comunicate in familia regala?
    Nu m-ar mira ca printul consort sa fie ofiter acoperit.
    Iar daca Principesa Margareta a participat la marsavia asta, atunci sa ii fie rusine!

    • edi spune:

     Aaaaaaaauuuu, fuuu…, naaa, am votatat cu partidul securistilor, mmmm ? …naaa !

    • emi spune:

     Ca sa vezi, a calatorit si in strainatate inainte de 1989:
     “Într-un articol publicat de cotidianul Adevărul, prințul Radu neagă acuzele de presupuse legături cu Securitatea: “Eu nu am colaborat cu Securitatea. (…) în 1986 (…) s-a încercat racolarea mea. Am refuzat politicos și de atunci nu am mai fost contactat.”[52] Articolul dezvăluie că în 1989, numele lui Radu a fost găsit pe o listă cu mai multe de 1.000 de oameni, “persoane de sprijin” ai Securității. Într-un alt interviu pentru același cotidian[53], Radu a explicat că în 1986, Securitatea i-a cerut să colaboreze datorită carierei sale de succes ca actor: “toți cei care reprezentau ceva știau că există acest risc” de a fi chemat de către Securitate pentru a deveni informator. La acea dată, Radu lucrase de doi ani pe scena din Iași ca absolvent de teatru și urma să plece în al doilea și ultimul său turneu cu teatrul în străinătate în Israel[54], în compania a doi renumiți actori români. Fostul șef al filialei locale din Iași a Securității a explicat într-un interviu[55] că “persoanele de sprijin”, ca Duda și alți cei peste 1.000 de oameni de pe lista respectivă, nu erau informatori, nu semnau vreun angajament cu Securitatea, nici nu primeau bani, ci erau membri ai PCR, în special cei care călătoreau în străinătate, racolați de Securitate cu acordul partidului pentru a îndeplini misiuni bine definite pentru o perioadă limitată de timp. El a confirmat deasemenea într-un interviu ulterior[56], că lista respectivă e reală.”
     https://ro.wikipedia.org/wiki/Radu,_Principe_al_Rom%C3%A2niei
     Si evident este colonel, al Armatei Romane, a absolvit Colegiul National de Aparare… :)

 28. Mihail spune:

  @edi,

  armeanul propune ce teme “vrea muschiul lui”, dar toate sunt la ceva departare de intamplarile reale din viata politica. Vorbeste despre nimic.
  Niciodata nu vei gasi aici un adevar adevarat, sau ceva despre un lucru intamplat ieri. Azi, nu exista.
  In schimb isi promoveaza asiduu si in din timp lansarile de carte.
  Acum, vezi si tu cam cati contributori sunt aici, ce frecventa, ce intindere, are blogul. Stii bine cum se afla asta. Blogul este un moft scriitoricesc.
  Eu tot caut si nu gasesc o alicatie care sa masoare gradul de naivitate.

  • edi spune:

   Claaar, …na, conform legilor Murphy, teoria se confirmã invariabil.
   Nu stiu dacã citisei “mai sus”, //edi spune: iulie 14, 2017 la 4:36 am// Am rãmas fãrã replicã, …dupã cum s-a vãzut :D

  • emi spune:

   Atunci te simti un moftangiu, daca scrii pe un “moft scriitoricesc”…

  • Adică fratele și soțul lui Kovesi ori fantasmele despre clădirile din Brazilia sunt întmplările reale din viața românilor…?

 29. Mihail spune:

  Astazi mare sezatoare in Coalitie, impreuna cu Haţ Lungila, Prim Ministru.
  Domnul Tariceanu nu participa, fiind in concediu.
  Poate de data aceasta, domnul Vosganian posteaza o informare consistenta, intr-un singur exemplar, fara vreun copy paste importat de pe internet.
  Poate de data aceasta reuseste sa fie serios si responsabil cu cei care platesc impozite, cu cei care au votat.

 30. Filip G spune:

  Am revenit si eu,de azi am ceva dulce pentru clientii mei intr-un an apicol prost.
  De regula in lucrurile in care cred si ma implic, pun suflet. :D

  VarujanVosganian spune:
  iunie 27, 2017 la 7:43 pm
  Totuși ai noștri, elenick, epolitikon și filip sunt combativi :)

  • Mihail spune:

   Filipe, tradu-mi si mie ca nu inteleg. Please.
   Ma duce mintea, ca doar te-ai umflat ca-ti ridica “osanale” dl. Vosganian. De asta esti asa de incantat ?

   • Filip G spune:

    ”Totuși ai noștri……” inseamna tabara adversa in viziunea lui VV.
    Balbaiala asta cu impozitul e una din situatiile din care rezulta ca alianta de guvernare ALDE -PSD e in deriva.
    Cum pot eu sa aduc ”osanale ” unui guvern care dupa un an de zile nu e in stare sa-mi recalculeze pensia …………,pretextul e ca nu merge softul. :D
    Sigur ca jumatate de an a guvernat Ciolos sustinut de PSD care nu a depus nicio motiune de cenzura.
    Cealalta jumatate de an guvernele Grindeanu si Tudose….Alde-PSD.

    • Mihail spune:

     Aha, multumesc, acum cred ca inteleg.
     Ca nu le “merge softul” este o idee interesanta, buna treaba.
     In rest, tu ai sentimentul ca ALDE face ceva la Paltul Victoria, ca are/face politici. Da-mi doar un singur exemplu.
     Este un partid ai caror membri vor sa se fandoseasca ca sunt parte din guvern, ca iau decizii. Sunt un fel de pedelisti cu papion.Roz.

     • Filip G spune:

      Singura performanta notabila e asta:
      A votat in parlament caderea propriilor ministrii ca fiind incompetenti ca mai apoi sa se regaseasca in noul guvern.Povestea cu Grindeanu incompetent si toti ministrii performanti nu exista in opinia mea.Cum explica ALDE-PSD evaluarea proprie facuta ministrilor neperformanti dar care se regasesc in noul guvern?
      Sigur ca VV din postura de purtator de cuvant ALDE trebuie sa fabuleze,in curand o sa citim o noua carte SF. :D

     • Care nouă carte SF? N-am scris pana acum niciuna.

     • Adam Mareș spune:

      VV e în concediu. :P

     • Nu sunt in concediu. Ca dovadă că am fost la intalnirea de luni a coaliției. Am fost două zile plecat la mare. M-am bronzat.

    • Ba, pardon, ALDE nu a fost deloc in deriva pe tema asta.

 31. Mihail spune:

  Armeanul poate scrie un nou volum, o continuare, la minciunile baronului Munchhausen, sau lui celalalt cu nasucul in crestere, Pinocchio.
  Cum sa fii om batrîn si sa minti o tara ? Hai ca exagerez, nu o fi chiar o tara, ca nu sunt chiar toti prosti. Ca mine.

 32. Adam Mareș spune:

  “Părerea mea, am spus și în campanie, e că STATUL român NE FURĂ”.
  Să vedem dacă ghiciți cine spune asta. :P :P :P

  • Filip G spune:

   http://psnews.ro/teodorovici-da-cartile-pe-fata-motivul-pentru-care-a-fost-dat-afara-din-guvern-181999/
   ”Clar demiterea a fost din cauza punctului meu de vedere vizavi de stadionul de la Alexandria. (…) Ăsta e un stadion care nici nu poate fi omologat. La 5000 de spectatori, nu poate fi omologat nici la nivel european, nici la nivel național. (…)

   Sunt foarte multe alte locuri unde se poate investi și unde oamenii așteaptă să se facă investiții”, a spus Eugen Teodorovici la Antena 3. :D
   Sincer acum lui Teodorovici ii pare rau ca a votat sa iasa bine Dragnea la motiunea de cenzura. :D

   • Adam Mareș spune:

    Nu Teodorovici a zis fraza postată de mine. :-)

   • edi spune:

    Deh, un delay de vreo lună, …ghinion, putea să-și imagineze dela moțiune, deja, că va supăra cu asta conducerea de partid și de stat. :D …ce faine sunt dizidențele astea pesediste, Geoană, VanGhelie, Ponta, dar și aia “clasica”, iliescu vs.ceaușescu, toate aduc aminte de revoltele medievale contra monarhului absolutist. Valahia, Anul Domnului 2017. Cheeeeeese ! :D

    • Filip G spune:

     Culmea e ca PSD si ALDE are insomnii creiate din interior nu datorita opozitiei.
     USL a avut sustinera populatiei de 70%…….s-a ales praful de coalitie.
     PSD+ALDE a avut o majoritate confortabila,dupa 6 luni exista o majoritate fragila.
     Rezista premierul Tudose cat a rezistat Grindeanu?
     Deja programul cu care s-a castigat alegerile e istorie,nu se mai respecta nimic ?!?

 33. Adam Mareș spune:

  @Mihail
  M-ai băgat în ceață la postarea aia cu menopauza. :-)

  • Mihail spune:

   Daaa ? Ia uite si eu care te credeam desteapta foc.
   Da’ de unde ai matale information ca armeanul ii in vacanţa ?

   • Adam Mareș spune:

    Nu-ți spun, ca să te perpelești de curiozitate. :-)

    • Mihail spune:

     In loc de PS: am eu niste banuieli vizavi de cat de aproape esti pozitionata de armean. Doar simple presupuneri, bazate pe farîme de fapte adunate de-a lungul timpului. Dar, neavand ceva palpabil, doar Raman niste banale supozitii.
     Poate, te bate gandul, sa vii pana la Londra. Te duc la “ou” si ce mai gasim noi pe acolo, de acolo te duc la Tamisa, Podul Londrei, Podul Turnului, Turnul Londrei, Parliament, Buckingham, parcurile de acolo. Dupa aia vedem. Asta daca te intelegi cu moldoveanca…

 34. Mihail spune:

  Treaba sta cam asa: PSD-ul fierbe deoarece Dragnea a supus partidul la tot felul de chestii, l-a gandit, l-a violat, doar-doar scapa el de mersul la “beci”.
  Oamenii de bine afirma ca nu scapa. De ce ?
  Raspuns, de aia.
  Baietii cu ochi albastri, intentioneaza ca in toamna, actualul guvern sa cada si sa fie numit un Prim Ministru tot de la PSD(de al lor) cu ministrii aferenti.
  Sunt doua probleme. Prima, Dragnea. De aceea dosarele sunt la foc rapid.
  A doua Tariceanu care t I ne coalitia functional. Nu-i nimic, are si el dosarel. V-a fi repede convins ca sa sparga coalitia.
  Daca nu ar fi, nu s-ar povesti.

 35. Adam Mareș spune:

  Asta era in programul de guvernare cu care a castigat PSD-Dragnea alegerile?
  Dragnea: Contribuţia la pensii a angajatului va creşte până la 25%, iar cea la sănătate la 10%! El sustine ca angajatorii vor plati fara sa se atinga de veniturile salariatilor! Deci tot angajatorul e calul in care da acest guvern!

 36. Adam Mareș spune:

  Îmi iau și eu vacanță. :-)

  • Mihail spune:

   Nu mor de curiozitate, am alte treburi, multe, de facut. Tocmai am semnat noul contract si astept ca sa demareze. Un contract complex si greu. Are 66 de pagini. Ca are atat de multe nu ma sperie, doar numarul final al paginilor imi da de gandit.
   Totusi, armeanul, a postat ieri ceva nou pe FB. El, dupa ce postraza acolo, posteaza repede si aici.
   As trage si eu o fuga pana la mare. Marea Nordului. Acum, a inceput ca sa-mi lipseasca. Sau, de ce nu, cu TGV pana in “orasul luminilor”.
   Tamisa nu este chiar atat de frumoasa. Cel putin in zona centrala, unde este urata si aglomerata.
   Vacanta zici ?

 37. livia spune:

  Sa te tii Parleo, sa nu te rupi! Iar vorbeste PSD la viitor:
  PSD urmează să ia măsuri în această vară, ca răspuns la acţiunile şi declaraţiile lui Kovesi, susţine secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu. Prezent la emisiunea “Sinteza zilei” de la Antena e, Ştefănescu a declarat că PSD a “receptat mesajul” din interviul lui Kovesi şi va lua măsuri.
  “Vom lua câteva măsuri legislative în această vară: legea răspunderii magistraţilor, codurile, legea lobby-ului. Va fi lege pentru procurori şi lege pentru judecători, care trebuie să fie apăraţi de presiunile echipei lui Macovei şi a binomului”, a declarat Codrin Ştefănescu.
  Potrivit liderului PSD, situaţia din prezent “este dovadă şi de laşitate din partea Parlamenului”. Deşi PSD a avut în două rânduri majoritate covârşitoare, au ezitat să ia măsurile care s-ar fi impus. “Să comasezi parchetele, să dai cele patru legi simultan, să le ceri demisiile. În 24 de ore trebuie să faci lucrurile astea. Sistemul ne-a răspuns cu 100.000 de oameni în stradă. Greşeala noastră a fost că nu am scos un milion de oameni în stradă”, a mai afirmat Codrin Ştefănescu.

 38. Mihail spune:

  PSD a fost votat pentru un Program de guvernare.
  Sa zicem.
  Acum a schimbat “director”, iar tot ei fac gît la critici. Alaturi, in mare dragoste, ALDE.
  Doua partide care trebuie nu numai sa nu mai fie votate ci sa si dispara de pe scena politica. Eu, as merge Putin mai departe si as cere anchetarea si judecarea lor.
  Minciuna trebuie pedepsita !

  • cris spune:

   Baga si pe tehnocrati la puscarie de asemenea ca de fapt n-au avut niciun program. Domnul Iohannis s-a promovat si el cu un program – a facut ceva din el? ( lasa-ma cu intilnirile cu Trump – ti-a obtinut aprobarea programului visa waiver? – nu)Asteapta-i si pe cei de la PNL sa fie la putere, nu prea au un program dar n-are importanta, si ei la puscarie, dar de ce sa astepti, baga-i la puscarie pe cei de la pdl ca deja o merita au facut o multime de idiotenii fiind la putere, baga la puscarie si pe cei din pnl ca nu stiu ce promisiuni si-au tinut acestia. Hai, toata lumea la puscarie. Ce-ar fi ca de acum incolo sa alegi procuratura, ca numai ea face ceva in tara aceea nu? – baga pe toata lumea la puscarie. Au nu, nu baga pe toata lumea la puscarie, a dat-o in bara cu anticoruptia, baga si toata procuratura la puscarie. Stii ceva, tu ai mintit vreodata? cred ca da, baga-te si pe tine la puscarie. La puscarie, la puscarie, la puscarie, baga si puscaria la puscarie…. doar suntem tara lui Eugen Ionescu: daca nu ai citit Cintareata cheala, osteneste-te, e acolo un poem al pompierului in care in final se striga in delir ca focul a luat foc.

   Hai pa, eu vacanta n-am, dar de la voi imi iau vacanta.

   • Mihail spune:

    Nu sunt obsedat de ideea de DNA, ori de inchisoare. Te-ai grabit sa tragi concuzii.
    Ideea este de sinceritate, de ceea ce propui tu ca o sa faci, ca partid, ca politician. Iar, votantul, doct(aiurea), in stiinta de cauza, alege o “foaie de parcurs”.
    Ca votantul este bleg ori ba, nu conteaza, politicianul trebuie sa faca ceea ce a spus.
    Asa este aici, in Anglia.
    Poate, nu este un exemplu bun.

    • emi spune:

     Politicianul nu este magician, lucreaza in echipa, poate face ceea ce a promis daca echipa il ajuta. Asta nu inseamna ca politicianul minte, inseamna doar ca societatea este sau nu pregatita sa accepte/adopte transformarea/evolutia.

   • emi spune:

    @cris barca e goala… :)

    Am citit o metoda de a-mi controla furia, nu stiu daca o cunosti:
    Imagineaza-ti ca esti pe un lac intr-o barca, dai la peste, si din spate te buseste o alta barca. Te intorci furios gata de cearta si… barca e goala. :)

    Ei sunt deja la puscarie, temnita fricilor si urii, cele mai grele lanturi.

 39. emi spune:

  Va propun un articol sf, tocmai de aceea interesant:
  https://goanadupabitcoin.ro/stiri-bitcoin/piata-energiei-electrice-romania-poate-tara-noastra-sa-devina-un-centru-de-minare-de-criptomoneda.html
  :) :) :)
  Faceti eforturi sa il intelegeti, asa arata viitorul…

  • Mihail spune:

   Prostii. Astazi a facut o chestie normala, insa cu un singur gest nu poate anula, acoperi cu uitarea restul gesturilor mizerabile pe care le-a facut.
   Daca tu le-ai uitat, eu pot sa ti le enumar.
   Totusi, peste faptul ca este si falsificator si hot, nu se poate trece nici daca-si baga steagul secuiesc in anus.

  • Hai, pe bune, crezi chestiile astea? De cât ori crezi tu că a mers Iohannis cu tricolorul după el? Nu vezi că e o inscenare toată povestea asta?

   • Filip G spune:

    Probabil ca a fost informat ca i se pregateste faza cu steagul.
    Serviciile secrete trebuie sa informeze preventiv……… :D

    • Bag mâna în foc că da. De altfel, secuii au obiceiul ăsta.

     • edi spune:

      Bine, Varujane, bravos, deci nu e bine nici asa, nici asa, …cine stie ce i-ati fi reprosat dacã n-avea bascã/steag la el, …dar bine cã mergi tu pe abonament la cAntina3, unde se serveste adesea, la masã, discursul de urã !

      Vezi cã se ia, atentie, …vezi puseul de “ironie” a(l) lui Nasty la FedCup ! E luat de acolo, gratie “antrenamentului” practicat la “team-building-urile” de acolo.

      Te-ai specializat în reevaluãri, dar dece n-ai vorbit atunci cãnd Johannis a venit în PNL, dece nene-anghelache, dece ?

      Dacã ai schimbat “barca”, între timp, simti nevoia sã schimbi si discursul PE CARE NU L-AI AVUT LA MOMENTUL OPORTUN ?
      Pe bune, chiar meritã îngrosat numãrul muscãtorilor de fese, de azi, cu încã o persoanã ?

      Adicã, pe stilul lui nea Scurtu [akademicianul] care “descoperã” dupã 27 de ani cã Forumul Germanilor dela Sibiu este legatarul unei organizatii naziste ?

      Lasã-i dracu’ pe ãstia pe care-i roade pizma pe dinãuntru, haaai, te rog io frumos !

     • Edi, fii mai coerent, n-am înțeles nimic.

 40. edi spune:

  …lasã, Varujan, nu e grabã…, facem asa, o sã-ti desenez pe o hârtie, la proxima ocazie…