Interviu despre taxa de solidaritate

O supraimpozitare a salariilor este nelalocul ei în România, declară la RFI deputatul ALDE Varujan Vosganian, fost ministru de Finanţe, referindu-se la eventuala taxă de solidaritate. El subliniază că pentru ALDE, “introducerea oricărei formule care să afecteze cota unică în sus este inacceptabilă”.

Premierul Mihai Tudose spunea luni că se face o simulare privind introducerea unei taxe de solidaritate. El nu a precizat clar dacă taxa se va aplica sau nu.

În opinia deputatului ALDE Varujan Vosganian, o taxă de solidaritate ar fi greu de explicat ca filozofie: “Eu sunt de acord ca în funcţie de venituri, să se plătească o contribuţie la stat şi asta este filozofia impozitelor, cine are profit mai mare plăteşte impozit mai mare, cine are salariu mai mare plăteşte un impozit mai mare, fireşte, ca aceste contribuţii să fie îndreptate către stat, funcţie de veniturile fiecăruia. În legătură acum cu taxa de solidaritate, ea n-ar fi o contribuţie către stat, pentru că dacă ar fi către stat, n-ar fi de solidaritate, ar trebui să fie solidaritate cu cei care sunt la nevoie. Pentru aceştia, statul a creat o seamă de pârghii, cum ar fi de pildă ajutoarele sociale. Acum, în privinţa asta, eu am o opinie pe care colegii mei din ALDE o împărtăşesc: nu se poate pune în discuţie faptul că munca salarială te îmbogăţeşte. În România, din muncă salarială nu te îmbogăţeşti. Probabil, cu rarisime exemple, cum ar fi, eu ştiu, preşedinţi de bănci, munca salarială nu te îmbogăţeşte şi a da din munca ta cuiva care munceşte, dar are o poziţie profesională mai precară e puţin ciudat, pentru că nu poţi prin lege să obligi pe cineva să muncească şapte ore pentru el şi o oră pentru altcineva, indiferent cine ar fi acela. Deci ca filozofie e greu de explicat şi trebuie să vă mărturisesc că nicăieri în UE nu există o astfel de taxă, există taxe pe avere, aia e altceva. Există în Franţa, de exemplu, o taxă pe avere, dar pe averile foarte mari, de la multe milioane de euro în sus”.

Fostul ministru de Finanţe crede că simulările vor arăta că taxa de solidaritate nu este oportună: “Discuţia care a fost la noi? În primul rând, am închis-o cu impozitul pe cifra de afaceri. În legătură cu această taxă de solidaritate, ca să nu creem un conflict inutil, am acceptat ideea acestor simulări, însă în opinia noastră, aceste simulări probabil că vor duce la acelaşi deznodământ. De ce? Nu poţi de exemplu să mergi pe ideea că salariile bugetarilor sunt atât de mari, încât te îmbogăţeşti de pe urma lor. Nici un salariu bugetar nu-i atât de mare, încât să faci o avere de pe urma lui. Sigur, nu discut de Consilii de Administraţie sau de companiile din proprietatea privată a statului, mă refer la bugetari. Or dacă bugetarii nu se îmbogăţesc din salariu, înseamnă că un eventual prag pentru taxa de solidaritate ar trebui să fie foarte sus, mai sus de, eu ştiu, de 15-20 de salarii minime pe economie. Or deja de la un astfel de nivel, o taxă de solidaritate creează mai degrabă probleme de natură ideologică şi de aplicare, decât bani pentru o solidaritate de acest fel. Ăsta e motivul pentru care Mihai Tudose la rândul lui şi-a exprimat rezervele, spunând că e posibil ca aplicarea unui prag să ducă la o colectare reziduală, la o colectare atât de mică, încât taxa să nu fie aplicabilă”.

ALDE nu acceptă afectarea cotei unice “în sus”

Varujan Vosganian explică poziţia ALDE: “În principiu, noi, ALDE, ne-am exprimat clar punctul de vedere la învestirea Guvernului Tudose, atunci când am spus că introducerea oricărei formule care să afecteze cota unică în sus pentru noi este inacceptabilă. O astfel de taxă de solidaritate ar duce la impozitarea unor salarii cu mai mult de 16%, ceea ce face ca ALDE să nu poată fi un susţinător al unei astfel de măsuri”.

Deputatul crede că “o supraimpozitare a salariilor este nelalocul ei în România. De altfel, aşa cum a prezentat Mihai Tudose lucrurile, cred că le-a prezentat într-o manieră care să concilieze şi opiniile celor care au adăugat la programul de guvernare, dar şi previzibilul deznodământ”.

Varujan Vosganian precizează că în coaliţia PSD-ALDE nu s-a discutat despre introducerea unei taxe de solidaritate: “Vă mărturisesc că noi în dialogurile pe care le avem cu Guvernul în legătură cu activitatea curentă şi cu perspectivele nu am luat în discuţie posibilitatea aplicării acestei taxe. Deci ea cel puţin în discuţiile dintre noi a intrat într-o politicoasă negare tacită şi câtă vreme e în această formulă, nu are rost să lansăm dispute între ALDE şi PSD. Deci în acest moment, noi nu avem discuţii în legătură cu taxa de solidaritate. Mihai Tudose bănuiesc că a răspuns unor întrebări, dar pe agenda noastră, a coaliţiei şi pe agenda Guvernului, în perspectiva orizontului de timp scurt şi mediu, mediu fiind să zicem până la începutul anului viitor, nu avem în discuţie o astfel de ipoteză, a introducerii unei taxe de solidaritate”.

http://www.rfi.ro/politica-96570-exclusivitate-rfi-varujan-vosganian-taxa-solidaritate

53 Responses to “Interviu despre taxa de solidaritate”

 1. Mihail spune:

  @Filip G.

  Nu numai dl. Vosganian sustine ideea ca astazi, Iohanis a fost parte la o sceneta. Sint si altii.
  Tu, sigur ai cazut pe spate, ai avut orgasm, iar albinele ti-au umplut magaziile cu miere de portocal, dupa care le-au si capacit.
  Omule, trezeste-te, ai votat un hoţ si un trisor. Asta nu poate fi nici un bun roman si nici un bun conducator de ţara. Are hotia in singe.

  • Am explicat asta in detaliu azi la TvR.

   • Mihail spune:

    Imi pare rau, dar nu am vazut emisiunea.

    • Păcat, a fost o mare harababură. Mwerita distracția.

     • edi spune:

      DIN CICLUL “DACA DORITI SA REVEDETI…”

      Bine, Varujane, bravos, deci nu e bine nici asa, nici asa, …cine stie ce i-ati fi reprosat dacã n-avea bascã/steag la el, …dar bine cã mergi tu pe abonament la cAntina3, unde se serveste adesea, la masã, discursul de urã !

      Vezi cã se ia, atentie, …vezi puseul de “ironie” a(l) lui Nasty la FedCup ! E luat de acolo, gratie “antrenamentului” practicat la “team-building-urile” de cAntina3.

      Te-ai specializat în reevaluãri, dar dece n-ai vorbit atunci cãnd Johannis a venit în PNL, dece nene-anghelache, dece ?

      Dacã ai schimbat “barca”, între timp, simti nevoia sã schimbi si discursul PE CARE NU L-AI AVUT LA MOMENTUL OPORTUN ? :D
      Pe bune, chiar meritã îngrosat numãrul muscãtorilor de fese, de azi, cu încã o persoanã ?

      Adicã, pe stilul lui nea Scurtu [akademicianul] care “descoperã” dupã 27 de ani cã Forumul Germanilor dela Sibiu este legatarul unei organizatii naziste ?

      Lasã-i dracu’ pe ãstia pe care-i roade pizma pe dinãuntru, haaai, te rog io frumos !

      VarujanVosganian spune:
      iulie 20, 2017 la 11:28 am

      Edi, fii mai coerent, n-am înțeles nimic.

      edi spune:
      iulie 20, 2017 la 5:02 pm

      …lasã, Varujan, nu e grabã…, facem asa, o sã-ti desenez pe o hârtie, la proxima ocazie…

 2. Mihail spune:

  Nu ma pricep la economie si nici nu-mi doresc. Asadar, nu am argumente cu carevsa sustin cavdl. Vosganian, are sau nu dreptate.
  Unii spun ca ar avea.
  Okay, insa eu stiu ca PSD a venit cu o foaie de parcurs, iar acum a schimbat-o. Ca asa au vrut muschii lui.
  ….Vantu spune ca informatiile despre Dragnea sunt furnizate de catre CIA si nu de catre Rise Project. Ca aia de la CIA stiu cum se cauta si unde chestiile astea. Iar, Dragnea, pana in toamna, trebuie sa ajunga la beciul domnesc.

 3. Mihail spune:

  Filipache, i-a citeste colea despre neni’tu Iohanis si drapelul ala al lui:

  https://www.dcnews.ro/cine-ne-a-luat-sighi-oara_550852.html

  • Filip G spune:

   Florian Bichir aseara la Realitatea TV a zis:
   Tot respectul pentru Johannis,avem presedinte!
   Desi a recunoscut ca a votat cu Ponta la alegeri.
   Johannis e pe cai mari si asta se datoreaza in mare masura coalitiei PSD-ALDE in lipsa unei Opozitii inexistente.

   • Mihail spune:

    Filipache,

    Tu te “acoperi” cu ceea ce spun altii. Tu nu ai cap ca sa gandesti, nu poti avea punctul tau de vedere ?
    Dar Bichir ala, a spus ceva si despre falsurile lui Iohanis si ale lui nevasta-sa, sau alea nu sunt ?
    Sigur ca Iohanis a inceput sa creasca, tara e plina de fraieri ca tine, care chica pe spate atunci când vad ca neamtul face pipi la gard.
    Eu nu vreau sa-ti iau dragostea inapoi, tine-ti-o,

    • edi spune:

     Mestere, dar chiar esti de invidiat, sincer, …tragi în toatã lumea si-n toate directiile, …pe bune, toatã stima ! :D

     Cât despre Bichir, dacã rãspopitul ACESTA [ca sã pãstrãm respectul aparent] ajunge sã-l laude pe Johannis…, aaaaoleu, atunci as parafraza cumva ; “Cotroceni, we have a problem… !” [beep]

   • Iohannis nu e pe cai mari. Dar e adevărat că preopinenții săi sunt doar pe ponei. De fapt, nici nu există vreun preopinent, căci nimeni nu și-a manifestat încă dorința de a candida la președinție.

 4. Mihail spune:

  Pregatit sau nu, sigur ca mi-a placut cum a procedat Iohanis in secuime. Ce a zis, ce a facut etc.
  In locul lui, as fi procedat nepotrivit atunci când aia s-au pus pe cantat. El a fost mult mai cerebral.
  Imi amintesc despre niste sportivi care au coborat repede de pe podium, atunci când imnul nu era cel care trebuie. Chiar si niste sportivi romani au reactionat atunci când s-a intonat “Tricolorul”.
  Dar poate, întâmplarea de ieri, nu-i chiar tot la fel.

 5. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Lucrurile sunt cu mult mai simple dar Dumneavoastra si ALDE va faceti ca nu le vedeti si incercati sa faceti o ‘abureala’.

  1. NU sunt bani pentru droaia de proiecte COMUNISTO-SOCIALISTE pe care Dumneavoastra, ALDE-PSD le sustineti. Cresteri de salarii cand productivitatea muncii scade si Megalomanii de proiecte care au doar scop FURTUL Vezi Proiecte cu stadionul din Craiova, Stadionul de la Alexandria, Proiectele lui Firea, Cumpararea Bradului’ Rapid’ de catre Primarie + Sectorul 1. Proiecte locale cu bani dati pe sub mana de catre Shaideh pt proiecte regionale obscure.

  2. MASCATI incercarea de debarcare a lui Koveshi (vezi intoxicarea in presa cu filmulete, mai nou contopirea DNA-DGIPI etc) si scandalul MAFIOT al lui Dragnea cu TelDrum-Brazilia.
  Aruncati pe piata Stiri false cu impozitari reforme fiscale etc. Petarde de fum.

  Pai Copy-Paste ‘Tudose’ a spus ca vrea sa aplice ‘Taxa de Solidaritate’ pt ca sa plateasca aia care s-au imbogatit facand afaceri cu statul.
  Pai aia sunt exact capusele voastre Ghita, Umbrarescu, TelDrum & Co.
  De ce le acordati aceste afaceri?

  3. Abateti atentia publica de la subiecte importante gen
  a. CCR a devenit Sluga PSD-ALDE
  b. CCR a intervenit grosolan in procesul judiciar.
  http://www.prosport.ro/fotbal-intern/dosarul-dezafilierii-craiovei-cateva-explicatii-ce-s-a-schimbat-fundamental-intre-sentinta-data-de-tribunal-si-sentinta-curtii-de-apel-si-cum-a-torpilat-curtea-constitutionala-atacul-lui-mititelu-16466675
  c. DNA prin retragerea de catre CCR a posibilitatii folosirii expertizei tehnice a SRI a fost pusa in imposibilitatea de a mai strange probe relevante.
  d. Romania nu are nici-un proiect de tara in perspectiva Brexit si 2019 cand Romania v-a asigura presidential UE.

  Asa ca, mai usor cu Trambitatul.

  Furati cat puteti dar nu ne luati de prosti!

  • Mihail spune:

   Armeanul a trecut pe energii curate, pe abur, chestii de astea.
   Adica baga abureala la greu.
   Vad ca ţine.
   Am remarcat ca practica si un sport nou, te abureste direct in fata, fara niciun fel de menajamente sau mustrari de constiinta.
   De unde se vede, ca statul langa Dragnea, langa PSD “inobileaza”.

   • Shadow spune:

    @mihail
    pune si tu un “n” in plus sa intelegem mai usor :-).
    Zici tu ca “statul”(palma barba cot) nu “actiunea” poate innobila? Greu de crezut. Nu am vazut abureala la dl Vosganian inca, cand vb de “abureala” vb de cea politicianista. Nivelul de “abureala” a dlui Vosganian este extrem de scazut in peisajul “abulic” romanesc.
    Intrebarea mea este daca s-au accentuat discutiile intre alde si pnl de la alegerea lui orban asa cum spune presa sau nu. La nivelul dlui Vosganian cred ca informatia este de “prima mana”.

    PS. Singurele momente in care dl Vosganian a “aburit” din top a fost cand a sustinut fuziunea cu pdl-ul coapta de zeroul absolut crin.

    • Mihail spune:

     @Shadow,

     mai sunt si alte pufuri de abureala, refulate de locomotiva armeneasca. Am cateva exemple la indemana, dar mi se pare jenant.

    • Tptuși, din două mii de delegați am fost singurul care nu am votat programul politic al noii formațiuni. Ai uitat?

  • Păi eu nu prea pot să fur… :( Nu vreau să te iau de prost , dar cu astfel de mesaje nu mă ajuți de loc :)

 6. Shadow spune:

  @dle vosganian
  cereti-le partenerailor dvs de guvernare sa nu mai se mai inspire din politica fiscala franceza. “taxa de solidaritate” este o imbecilitate.
  Taxati exportul de capital pe care-l fac multinationalele care lucreaza pe “zero” pt a nu plati nici macar usoarele impozite (de 16%) romanesti. Pt asta trebuia sa aveti, vorba americanului, balls. Loby-ul este in floare.
  Vreti sa stimulati consumul e ok dar stimulati “consumul” prin stimularea investitiilor si nu consumul de dragul consumului pt simplul motiv ca asa veti da in inflatie
  Lucrati cu bnr pt dezvoltarea exportului altfel va ve-ti trezi ca isarescu iar taie macaroana exportatorilor prin politica monetara si de curs de schimb identica cu cea a anilor 2007-2008. O cunoasteti bine nu trebuie eu sa va spun.

 7. Crina Sorana spune:

  Bunä ziua!
  In legäturä cu taxa de solidaritate!
  Vä inselati
  Existä in Austria Taxä de solidaritate care Este Integrität in asigurarea medicalä lunarä care este procentual in functie de salariu.
  Toatä lumea este asiguratä egal cit cistigä, unii plätesc mai mult altii mai putin.
  De exemplu sotul meu a plätit 29 de ani lunar 800 € desi nu sä fost niciodatä in concediu medical sau bolnav.
  Dar noi nu gindim cä am plätit pentru altii care beneficiazä.
  Se numeste Solidaritat Beitrag
  CIne cistigä mult poate sä- si permitä sä contribuie la sistemul de sänätate.
  Cu stimä
  Crina

  • Dragă Crina, aceea e taxă de solidaritate cu tine însuți. E contribuție la sănătate. Și în Romțnia e la fel. Si dacă nu te îmbolnăvești dimpt de patruzeci de ani, cât primești salariu, contribuțiile tot le plătești.

 8. elenick spune:

  Pentru sorosfobii de serviciu, de incercat sa inteleaga cate ceva, daca se poate…

  http://www.romaniacurata.ro/adevaratii-sefi-ai-soros-romania/

  • Shadow spune:

   @elenick
   mai ai mai petarde marca mungiu?
   teodorescu om al sistemului.
   Weber s-a cerut afara cand a devenit consilier ca sa nu amestece treburile. Chapeau bas pour elle. A fost inlocuita de Virginiei Gheorghiu care nu avea nici o problema sa fie in acelasi timp vicepresedinta la tofan group(da tofan) si membru in boardul realitatea tv (post de media al sistemului).
   Asta este “profilul” pe care soros il cauta (activ in privat pe business cu toate ca nu are nici o experienta si foarte bine implantat in media).

   • Shadow spune:

    @elenick
    si altele din “jurul” societatii deschise care s-a “infruptat” din plin din finantari. apadorch, pro-democratia, sar etc. Unde exact “aia” din lista linkului tau erau “safi”(excluzandu-l binenteles pe ciolos).

   • Shadow spune:

    Asa ca idee o mica lista a celor care au avut finantari de la soros si care reprezinta agentii de influenta:

    Sandra Pralong – fost consilier al președintelui Emil Constantinescu, actual consilier al lui Iohannis
    Alexandru Lăzescu – fost director al TVR
    Andrei Pippidi – istoric, membru în Comisia care a elaborat Raportul Tismăneanu și Raportul Elie Wiesel privind participarea României la Holocaust
    Vladimir Tismăneanu – politolog, președinte al Comisiei Prezidentiale de Analiză a Dictaturii Comuniste din România
    Andrei Pleșu – scriitor, Ministru al Culturii(28 decembrie 1989 – 16 octombrie 1991), Ministru de Externe (29 decembrie 1997 – 22 decembrie 1999), membru al CNSAS (2000 – 2004), consilier al președintelui Traian Băsescu (decembrie 2004 – mai 2005)
    Catrinel Pleșu – fost director, Centrul Național al Cărții, din cadrul ICR (2009 – 2012)
    Mihai Șora – filosof, Ministrul Educației (decembrie 1989 – 28 iunie 1990)
    Renate Weber – consilier al președintelui Traian Băsescu, (2004 – 2005) europarlamentar PNL.
    Liviu Antonesei – scriitor, jurnalist
    Alin Teodorescu – sociolog, primul președinte al GDS, consilier al premierului Adrian Năstase, Ministru cancelar, șeful Cancelariei Primului Ministru Adrian Năstase, fondator IMAS
    Andrei Marga – filosof, Ministru al Educației (1997 – 2000), Ministru de Externe (mai 2012 – august 2012), președinte al ICR (septembrie 2012 – iunie 2013)
    HR Patapievici – filosof, membru al CNSAS (2000 – 2004), președinte al ICR (2005 – 2012)
    Mircea Mihaieș – critic literar, eseist, fost vice-președinte al ICR( 2005-2012)
    Mihai-Răzvan Ungureanu – consilier al Președintelui Iohannis, fost ministru de externe (2004 – 2007), șef al SIE (2007 – 2012, 2015-2016), premier al ROmâniei (februarie 2012 – mai 2012)
    Cristian Pârvulescu – politolog, președintele Asociației “Pro Democrația”
    Victor Rebengiuc – actor
    Sabina Fati – jurnalist România Liberă, Revista 22
    Andrei Oișteanu – etnolog, antropolog, membru în Comitetul educațional al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”
    Andreea Pora – jurnalist
    Teodor Baconschi – teolog, fost ministru de Externe, decembrie 2009 – ianuarie 2012, ambasador al României la Vatican, în Portugalia, San Marino. Secretar de stat în MAE (2005-2006), Consilier al Președintelui Traian Băsescu (2006 – 2007)
    Monica Macovei – europarlamentar, fost Ministru al Justiției(2004 -2007), fost candidat la președinția României
    Alina Mungiu – politolog, șef al Știrilor TVR (1997 – 1998), a fondat Societatea Academică din România, profesoară la SNSPA
    Stelian Tănase – scriitor, președinte-director general al TVR, fost director al Realitatea TV
    Laura Ștefan – membră a ONG-ului “Expert Forum”, director în Ministerul Justiției( 2005-2007), a fost declarată expert – anticorupție de către Ambasada SUA
    Adrian Cioroianu – istoric, decan al Facultății de Istorie a Universității București, a fost unul din susținătorii introducerii Manualelor alternative, inițiativă a Fundației Soros. Fost senator, de Timiș, fost europarlamentar, fost ministrul de externe (aprilie 2007 – aprilie 2008)
    Rodica Culcer – jurnalist, fost referent la Ambasada SUA de la București( 1985 – 1991), fost director al Știrilor TVR
    Adrian Cioflâncă – cercetător științific, fost membru al CNSAS, coator al Raportului Tismăneanu și al Raportului Elie Wiesel.
    Stere Gulea – regizor, fost președinte al TVR
    Gabriel Liiceanu – filosof, director al Editurii Humanitas( fosta Editură Politică)
    Sorin Ioniță – politolog, fost consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale și UNDP pe Europa de Est și Balcani; reprezentant al României ȋn Comitetul Economic și Social European (EESC), sectiunile Transport-Energie și Mediu-Agricultură, fost membru în Comisia Prezidențială Pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice
    Smaranda Enache – președinte al ONG-ului Liga Pro Europa, fost ambasador al României în Finlanda (1998 – 2001)
    Edward Helvig – șef al SRI, fost director General al Institutului de Studii Sociale, Fost consilier al Ministrului de Interne, C. Dudu Ionescu, Fost consilier al lui Mugur Isărescu, fost deputat de Bihor, fost europarlamentar
    Radu Filipescu – nepotul fratelui lui Petru Groza, membru fondator al GDS
    Armand (Armant-Constantin) Goșu – istoric, fost consilier al Ministrului de Externe (2010 – 2012), fost membru al Comisiei Prezidențiale pentru analiza Dictaturii Comuniste în România, fost director al Institului Român pentru Istoria Recentă
    Dan Perjovschi – desenator, ilustrator
    Mircea Toma – activist, ActiveWatch.
    Mihail Bumbeș – istoric, co-fondator al ONG-ului Miliția Spirituală, cercetător în cadrul IICCMER. A obținut, prin Miliția Spirituală, o bursă de 30.000 de dolari de la CEE Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.
    Claudiu Crăciun – politolog, lector al Catedrei de Științe Politice și Studii Europene de la SNSPA, fost expert în cadrul Secretariatului General al Guvernului și Ministerului Educației (2004-2009). Lucrarea sa “The Learning Government Research Project:Assessing Policy Making Reform in Romania” a fost editată sub auspiciile Open Network Society și a Centrului pentru Studii Politice din cadrul Universității Central Europene, ambele înființate de George Soros.
    Dacian Cioloș , premier al României (2015-2017) – membru Fundația Friends of Europe – finanțată de Soros
    Cristian Ghinea – ministrul fondurilor europene – Centrul Român pentru Politici Europene – finanțat de Soros
    Violeta Alexandru, ministru pentru dialg social – ProDemocratia, Institutul Politic Publice – finanțat de Soros
    Cristina Guseth – propusa ca ministru al Justitiei in prima echipa a lui Ciolos și retrasă dupa un scandal uriaș – finanțată de Soros
    Cătălin Drula – consilier al premierului Ciolos, vicepreședinte al Asociației Pro Infrastructura, care colaborează cu „Alianța pentru o Românie Curată” (SAR)

    • Trebuie văzut și ce fel de finanțări au fost și ce au făcut beneficiarii pentru ele. Mi-e greu să cred că toți aceștia au fost folosiți apoi.

     • Shadow spune:

      burse la tot “poporul” ales pe spranceana dle Vosganian.
      Binenteles ca au fost si sunt folositi toti. Unii nu vor si nu se lasa. Putini. Unde mai puneti ca lista de mai sus este facuta pe baza declaratiilor fiecaruia, omg-urile lui soros nu vor niciodata sa dea listele cu bursieri.

     • E adevărat că mai toți aceștia (cred că cu excepția lui Stelian Tănase) sont pro-rezistaci și anti-PSD ori anti-Tăriceanu.

 9. livia spune:

  Fostul șef al ANAF, debarcat ieri din funcție, aruncă bomba într-o serie de declarații publice, dînd de înțeles că schimbarea sa a fost decisă din cauza opoziției la remilitarizarea ANAF și la deschiderea drumului STS către situațiile financiare complete ale cetățenilor.
  Bogdan Stan a vorbit azi jurnaliștilor despre anumite evenimente care se petrec în legătură cu ANAF și pe care el le consideră nefirești, ba chiar susține că aceasta ar fi și opinia majorității angajaților Fiscului.
  El s-a referit la decizia premierului Mihai Tudose, luată zilele trecute, de a înființa Centrul Național pentru Informații Financiare, structură informatică ce ar urma să unifice toate bazele de date legate de fiscalitate, cu susținerea STS. Centrul va fi constituit potrivit unui Memorandum adoptat recent de Guvern.

  Militarizata, nemilitarizata, evaziunea fiscala este in floare. Sau tocmai de aia este nevoie de militarizare, ca sa evite pe cine trebuie????

 10. livia spune:

  „Guvernul PSD-ALDE face paşi rapizi spre eliminarea accesului public la aplicaţiile mobile şi la portalul Inspectorul Pădurii, sisteme de monitorizare şi control în timp real al tăierilor şi transportului de masă lemnoasă. Aplicaţiile şi sistemul de monitorizare au fost realizate sau îmbunătăţite substanţial de către Guvernul Cioloş, iar Guvernul PSD-ALDE a făcut primele demersuri pentru limitarea accesului public la informaţii esenţiale legate de ceea ce se întâmplă în pădurile României”, potrivit paginii de Facebook a platformei România 100.

  • Mihail spune:

   Guvernul PSD-ALDE incepe ca sa-si devoaleze atitudinile, politicile. Ei au venit cu un program de guvernare, au pedalat pe el, dupa care…l-au schimbat.
   Acum, tot ei ţipa ca lumea este nedreapta in ceea ce-i priveste, ca ei sunt neprihaniti, iar populatia nerecunoscatoare.
   Eu, fiind atat de departe, insurabat intr-o lume si societate serioasa, chiar nu stiu ce sa fac. Sa zâmbesc, ori sa ma enervez ?

   • elenick spune:

    @mihail,

    fac parte din categoria de lideri care considera ca “mai bine ca ei nu stie/face nimeni”, iar populatia nu ii merita, atat sunt de “valorosi”, pretiosi si de neinlocuit! :)

    Iata modelul de lider roman, intr-un articol scris cu “har” de jurnalist adevarat:

    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21912512-pablito.htm

    • Știi câte știri false, cu consecințe dezastruoase, a livrat acest ziarist opiniei publice?

     • elenick spune:

      Stiu. le-am sesizat si mentionat/infierat la timpul respectiv. Dar asta nu ma determina sa nu-i recunosc meritele, atunci cand exista. Are condei, nerv, viziune de ziarist. Ca a fost de partea ”neaga” o perioada… se mai intampla! sunt multi oameni perfectnormali care slujesc tot felul de cauze pierdute sau demente, conjunctural. Important e ca ”amnezia”/confuzia sa aibe caracter exceptional si pe timp scurt. Este valabil pentru fiecare, chiar si pt dvs! :)

      Deci, Pablito e pe cai… mari sau mici? Eu zic ca e in ”anticamera mortii” .

     • E un roman interesant al lui Truman Capote.

     • elenick spune:

      VV,

      Cred ca vorbiti de ”Cu sange rece” . Cam la fel si cu ”criminalul” nostru, Pablito… :)

     • Ar mai fi și Culoarul morții al lui Stephen King.

    • Shadow spune:

     zero barat tapalaga si al sau pablito.

     elenick nu te-ai saturat sa dai linkuri ales securistilor de rit nou?

 11. livia spune:

  Face ce face și Dana Rozalia Varga ajunge, iar și iar, lângă prim-ministrul României, indiferent că se numește Victor Ponta, Călin Popescu-Tăriceanu sau Mihai Tudose. Premierul Tudose a numit-o pe Rozalia Dana Varga în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Aceasta îi ia locul lui Eugen Orlando Teodorovici, dat afară după doar zece zile de mandat, pe postul de consilier onorific al prim-ministrului.Fost consilier special al lui Victor Ponta, cu rang de ministru secretar de stat, Rozalia Dana Varga, noul consilier al actualului premier, se trage dintr-o familie de romi certați cu legea. Secretarul de stat este nimeni alta decât fiica celebrului bulibaşă Varga Rudolf din Gilău, județul Cluj.Rozalia Dana Varga a candidat la alegerile legislative din 2012 pentru un mandat de deputat, din partea PNL, iar la alegerile din 2016 din partea ALDE. Președinte al departamentului de minorități în formațiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu, Varga este una dintre creațiile politice ale acestuia. Președintele Senatului este „nașul“ carierei actualului secretar de stat. Acesta a numit-o secretar personal la Cancelaria Prim-ministrului între 2005 – 2008, pe vremea când ocupa această funcție.

 12. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/reac-ia-mapn-dupa-ce-nu-l-a-invitat-pe-klaus-iohannis-la-ziua-avia-iei-romane_1208896.html
  Prededintele Romaniei nu poate fi pe lista MAPN la si altii……e comandantul suprem al armatei din cate stiu eu.
  In fiecare zi PSD face tot posibilul sa fie penibil,ALDE nu poate fi partea buna a coalitiei. :D

 13. emi spune:

  Off topic:
  “„Peste zece ani, totalul averilor private va fi mai mare în China decât în SUA”, avertizează Brent Beardley, unul dintre autorii studiului.”
  http://independent.md/cati-milionari-sunt-lume-si-cata-parte-din-averea-mondiala-controleaza/#.WXCI9XuQzIU

  M-am tot intrebat cum au reusit sa se imbogateasca chinezii, stiind ca Ceausescu de la ei a luat modelul economiilor la sange? Oricat ai fi de membru de partid cum naiba sa devii milionar cand furtul/coruptia (de) la Stat in China sunt pedepsite cu moartea?!?
  Unii ar putea spune ca sunt afaceri, exista o anumita libertate in privatizare, pe mine nu ma pot convinge…