Klaus Iohannis omagiază eroii martiri armeni din Războiul pentru Întregirea Neamului

 „La Mărăști, ca și la Mărășești și Oituz — românilor li s-au alăturat, în luptă, în sacrificiu și victorie, pentru țara care devenea din ce în ce mai mult și patria lor, evrei, romi și armeni.”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut marți, 18 iulie a.c., la Mausoleul Mărăști, județul Vrancea, o alocuțiune în cadrul ceremoniei militare desfășurate cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la luptele purtate de Armata României în Primul Război Mondial.

gabriel pruncu

În discursul său el a spus, printre altele :

…Dar campania glorioasă din iulie — august 1917 se explică și prin speranța și energiile populare generate de angajamentul clasei politice de a edifica o nouă Românie, mai incluzivă, mai democratică.

Modificarea Constituției din iunie 1917 a dat viziune unei țări nu doar aspirând la unitate națională, dar și orientată spre valorile democrației occidentale.

În jurul acestor speranțe — la Mărăști, ca și la Mărășești și Oituz — românilor li s-au alăturat, în luptă, în sacrificiu și victorie, pentru țara care devenea din ce în ce mai mult și patria lor, evrei, romi și armeni.

***

Într-adevăr comunitatea armeană din România, prin cei care s-au jertfit pe cîmpurile de luptă în Primul Război Mondial, și-a dovedit atașamentul față de patria adoptivă. Poate, cu ocazia acestui centenar, comunitatea armeană ar trebui să organizeze un moment omagial la Monumentul din Cimitirul Armenesc din București și la Bustul locotenentului Gabriel Pruncu aflat la Mărășești.

Unul din eroii care au căzut  în luptele de la Mărășești a fost Locotenentul Gabriel Pruncu.

Erou al Primului Război Mondial. Locotenentul Gabriel Pruncu, provine dintr-o familie de armeni focșăneni. S-a născut la 6 martie 1896. Tatăl său s-a numit Grigore Pruncu. A decedat în 1916, înhumat fiind în cimitirul armean. Nu­mele lui Gabriel Pruncu es­te menționat pe placa comemorativă a liceului „Unirea” din Focșani, alături de ale altor elevi și profesori ai liceului, care s-au jertfit sub tricolorul românesc. G. P. a căzut apă­rând gara de la Mărășești. Se af­lă înhumat în incinta Mau­so­leului „Pentru Slava Eroilor Neamului” din Mă­ră­șești, în culoarul Cavalerilor unde pe o placă stă scris: „Aici se odih­nește eroul Maior Grigore Ignat, alături fiind locotenentul de numai 21 de ani, Ga­briel Pruncu”. Casa lui părintească, există și astăzi. Nu­mele lui s-a dat unei străzi din oraș dar, ulterior, a fost schim­-bat de câteva ori. A rămas doar un bust al său, în fața gării de la Mărășești.

Iată mai jos placa, aflată pe monumentul din incinta Cimitirului Armenesc din București, cu eroii armeni căzuți la datorie în primul Război Mondial.

127 Responses to “Klaus Iohannis omagiază eroii martiri armeni din Războiul pentru Întregirea Neamului”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  pai parca ziceati ca nu exista statui de armeni in Romania… V-ati luat de statuia lui Ataturk de pe Calea Victoriei…

 2. Barosanul spune:

  Parshivism Politic marca Varujan Vosganian-PSD?

  Pai mai acum cateva zile, 20 Iulie, Vosganian se plangea de mama focului ca Iohannis e ‘Rau’ ca n-a depus coronae la martiri!

  Acum 24 Iulie, Iohannis e ‘BUN’ ca a depus coroane de flori si a mentionat eroii Armeni pe 18 Iulie

  Aaaaaa e mai bine sa improsti cu rahat intai si apoi, sa apreciezi numai faptul ca Eroii au fost ‘Armeni’.

  Pai oare nu toti Eroii au fost ROMANI? Jertfindu-se pt Romania?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Barosanul

   acuma deh, pina la urma VV i-a facut campanie lui Iohan, dar nu oricum, ci dupa ce s-a gindit bine!

   N-ai ce face, e o clasa politica compromisa total!

  • Când cineva elogiază martirii armeni care au murit pentru România, îi menționez. Nu e niciun parșivism. Și când a evocat masacrele din 2015, l-am amintit. Ești sucit rău, Barosane.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    Tendinta asta permanenta de a etniciza dupa revolutie tot ce misca a fost dupa parerea mea unul dintre cei mai importanti factori de frinare a dezvoltarii tarii prin dezbinare si separatism. As interzice fara drept de apel, cum defapt a fost si prevazut in Constitutie, orice separatism politic pe criterii etnice, in asta incluzind desfiintarea asaziselor reprezentari in parlament a minoritatilor etnice, chipurile pentru “drepturile” minoritatilor, chipurile pentru pastrarea identitatii etnice a respectivelor etnii. Nimic nu pote fi mai fals decit asta. Asaziii reprezentanti toti o duc bine, multi sunt baroni, in timp ce etniile o duc mai rau decit ar fi dus-o fara separatismul asta.

    Cultura? Cultura se face la casa de cultura, nu in Parlament!

    • emi spune:

     Cultura se creeaza unde loveste inspiratia, poate fi acasa, intr-un atelier, pe strada sau chiar la dus. Nichita scria poezii si pe servetele, fete de masa sau pereti.
     La Casa de Cultura se prezinta/face cunoscuta creatia/cultura.
     In Parlamentul Italian exista Concertul de Craciun in fiecare an.
     Ar fi bine daca am avea mai multi parlamentari oameni de cultura, stii de ce? Pentru ca sunt creativi si nu distructivi.

  • Shadow spune:

   @barosane
   daca nu zicea nimic despre actiunea lui joha putea pt ca nu vroia sa-i recunoasca “merite”. Asa spunand ceva ii “dam in cap” ca vb de armeni si nu de romani.
   Nici vorba ca Vosganian sa vrea sa se puna “bine” su “sotul ravasitoarei” cum spune Mihai.
   Sa recunosti merite chiar si minuscule la opozanti politici inseamna normalitatea in politica si nicidecum inversul.

   • Barosanul spune:

    @ VV, Shadow

    Amundoi dati dovada de Parshivism!

    Problema NU a fost ca a spus VV, este cand a spus-o.

    De ce nu mai e Vosganian ala echidistantul? Sa fi spus cum era correct

    ”Iohannis trebuia sa trimeata o coroana de flori la de ziua Avitatiei asa cum o facuse cu 2 zile inainte cand a elogiat martirii Armeni…. etc”

    Dar NU

    Noul Politruc Vosganian, sau cum spune @ Mihail vechiul Vosganian cu noua infatisare PSD-ista, a trebuit sa faca Tamtam sa fie Trambita PSD.

    Este vorba doar de Echidistanta si DEMNITATE pe care politicianul Vosganian in perceptia mea nu o mai are.

    A devenit EXACT cum erau slugoii de partid din Comunism.

    • Shadow spune:

     @barosane
     raspunsul tau este o dovada perfecta de parsivism pur romanesc.
     slugoii de partid din comunism am impresia ca nu-i cunosti. Aia scapau cu o usoara “autocritica” nicidecum sa mai tina un blog in care sa accepte parsivisme lipsa de demnitate precum cele ale tale.

 3. Mihail spune:

  Domnul Vosganian,

  Aveti, de ceva timp, o teorie al naibii dę interesanta, precum ca cei care au ramas in tara sunt niste eroi, se sacrifica penru salvarea natiei, iar aoa patru-cinci milioane care au plecat, un pic cam tradatori.
  Ci ei au ramas ca sa fure, nuuuu….au ales ca sa munceasca corect, sa fie platiti si impozitati corect, sa traiasca in tari unde legile se respecta, iar politicienii isi tin cuvântul si nu schimba programele pentru care au fost alesi, votati.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Mihail

   iti spun eu cum sta treaba: cei care au plecat sunt cei mai vizionari, stiau cum va sta treaba in romanica si peste 10 si peste 20 de ani, si n-au mai stat sa astepte. Cei care au ramas… sunt ori cei care nu s-au simtit in stare sa faca fata in vest, sau cei care n-au putut din motive familiare sau de virsta, sau… cei mai idioti dintre noi (printre care ma numar si eu) care au crezut ca se mai poate schimba ceva…

   • Mihail spune:

    Sunt 100% de acord cu tine.
    Degeaba sunt eu toba de carte, stiu meserie(sa presupunem) daca eu lucrez cu pauze, o scald, sau o fîlfîi.
    Aici, se lucreaza. Nu te plateste nimeni ca sa te faci ca lucrezi.

   • Eu n-am plecat pentru ca n-am vrut. Nu ma laud cu asta. Dar nici idiot nu cred că am fost. Dacă toți ar fi fost vizionari, cum spui, se golea țara.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ VV

     tara s-a golit, doar ca n-ati observat dumneavoastra.

     Scadeti pensionarii, scadeti copii, scadeti angajatii la stat si vedeti ce mai ramine!

     Citeva milioane, care trebuie sas-i duca in spate pe toti ceilalti.

   • Shadow spune:

    E fals sorin
    Cei care au plecat au plecat pt ca in tara nu puteau sa faca mai mult. Si da au dezertat de la a mai lupta din interior. Au preferat sau o faca din exterior altfel. E vorba si de un normal egoism personal, etc.
    Eu am plecat la 32 de ani dupa ce am luat masura faptului ca in Romania nu pot face ceea ce am facut afara.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Shadow

     eu n-am zis ca ar fi dezertat cineva. Ci, am zis ca pur si simplu cei care au plecat si-au dat seama ca in tara si-ar fi irosit viata degeaba, toata viata, si nu numai pe a lor ci si pe a urmasilor lor.

     Patriotismul bezmetic denota prostie dupa mine, adica ai ghinionul sa te nasti intr-o tara de prosti, coprupti, hoti, lasi, ce poti sa faci? O lasi dracului si o dai cui vrea sa se spele cu ea pe cap!

     • Shadow spune:

      @sorin
      nivelul de prostie si de idiotenie al fiecarei tari este un procent universal valabil si absolut egal. Intr-un fel trebuie “irosita” viata. Macar sa fie cu “spor”.

      Patriotismul bezmetic este cel in care propria ta obste nu poate fi criticabila prin nimic. devina sunt mereu altii.

  • N-am zis că cei care au ramas in țară sunt eroi, n-am zis că cei care au plecat sunt trădători. De unde scoți tâmpeniile astea?

 4. Mihail spune:

  Filipache,

  Acum ai vazut. Tu i-ai spus una armeanului, iar Domnia sa n s-a apucat ca sa va sprijine. A borbit cu alti apicultori si a tras repede concluzia ca mai bine nu misca un deget.
  Ramaneti voi apicultorii, mai bine, dezbinati.
  S-a scos.

  • Shadow spune:

   @Mihai
   lasa-l pe filip. EL nu este de acord ca apicultorii sa se organizeze. EL nu vrea sa-si faca cooperative (cum este peste tot in lume) si sa poata atrage mai usor finantari. El crede ca o sa vina “fat frumos” (ciolos ca tot a mai fost si a facut un “rahat”) care o sa faca pe placul lui Filip personal.

   • Filip G spune:

    Chestiunea e mai complicata in apicultura,ca peste tot in tara asta.
    Avem peste 350 de Asociatii care toaca banii fara o finalitate precisa.Sunt unii apicultori care in fiecare an le mor albinele si deconteaza altele prin PNA.Din 40 000 de apicultori in ultimii ani doar 5000 au accesat PNA-ul (Programul National Apicol).Tot mai multi apicultori se retrag din Asociatii,nu doresc sa fie parte la smecheriile facute.
    Asta e ,fiecare cu drumul lui in viata……. :D

    • Filip G spune:

     Apropos inainte si putin dupa aparitia Fondurile UE si PNA am fost membru in Asociatia Crescatorilor de Albine( ACA ). :D

  • Vrei să unesc eu pe apicultori? Și celelalte bresle dezbinate? Poate vrei să-i unesc și pe procurori, pe constructorii care se contestă reciproc etc.etc.

   • Filip G spune:

    Erau niste chestiuni ce puteau fi rezolvate,prin Legea NOUA a Apiculturii cei care nu erau in Asociatii erau considerati ilegali.
    Ori potrivit Constitutiei ,cetateanul e liber sa decida daca se asociaza ori nu.Intre timp s-a mai schimbat cate ceva.
    Intrebarea ramane:
    De ce cetateanul nu mai are incredere in politicieni ,institutii,asociatii?
    Raspunsul e unul singur,de bine……! :D

    • emi spune:

     Sau din neadaptare/neintelegere/ego.
     Pornesti de la idea ca Statul iti vrea raul daca te obliga sa faci ceva cand de fapt societatea se construieste astfel, asta este rolul politicii, sa construiasca o societate.
     Politica democratica tine cont de dorinta majoritatii, fiind singur esti minoritar, daca vrei sa conteze vocea ta ai nevoie de asociere.
     Insasi stupul de albine functioneaza prin asociere, o singura albina nu se poate apara, dar cu un roi nu prea au multi pofticiosi curajul sa lupte.
     Daca nici albinele nu sunt un exemplu pe intelesul oricui…

    • Shadow spune:

     O lege nu rezolva probleme de organizare a unei bresle. Ca si in alte bresle fiecare individ se crede “buric”. Cu astfel de mentalitati nu se construieste absolut nimic. In realitate nu mai exista “breasla” ci o multime de “ombelico d’el mondo” (o sa-i placa lui emi)

     • Mihail spune:

      Adica este….buricul Filip ?

     • Filip G spune:

      ”bunicul Filip” :D
      Eu am cam demonstrat ce am avut de demonstrat.Acum ma bucur ca cei plecati in strainatate,ma cauta mereu cand vin in concediu.Borcanul de miere cu tricolorul pleaca peste granita,sigur ca nu produc industrial.Primul venit,primul servit.

     • Shadow spune:

      @Mihai binenteles. fiecare este buric. Sa se organizeze si sa faca ceva constructiv pt interesul lor de “breasla” suna prea “comunist”. Unde mai pui ca nu-i usor. E chiar amarnic de greu. Azi e faza “vina e la politicieni”. Si daca ar fi specialisti apicoli printre politicieni nu ar conveni pt ca nu cadreaza cu “viziunea” absolut personala a lui Filip despre cresterea albinelor. In timpul asta in vest peste 70% din mierea vanduta NU ESTE MIERE. Este un amestec pe baza de melasa. Ar fi loc “cacalau” ca producatori de miere romani sa-si vanda marfa. Prea scump insa cand fiecare e pt el si nimeni pt “tontzi”.

     • Shadow spune:

      @filip
      Trag concluzia ca vinzi “afara” cu preponderenta clientilor care sunt romani? Nu ar fi mai bine daca consumatorii de afara ar gasi mierea ta si a celor din breasla ta in magazine ?

 5. Mihail spune:

  Eu am plecat din tarisoara pentru ca nu mai puteam de bine.
  Mi-am zis, dom’le, aici primesc lei si nű o moneda grozava, nu am autostrazi, este naspa.
  Am ales ca sa lucrez vreo 10-11 ore pe zi, sa primesc niste mii dę pound salariu si ca sa ma pedepsesc rau dę tot, sa fac zilnic vreo 100-150 mile, pe strazile si autostrazile din Londra.
  Asa-mi trebuie daca fiind nerecunoscator tarii mele si mai ales politicienilor buni conducatori, care nu precupetesc nici cel mai mic efort, ca sa ne fie nou bine.

 6. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Eu nu sunt politician pervers ca Dumneata.

  ”VarujanVosganian spune: iulie 24, 2017 la 9:28 pm
  Cand spui că un dosar dureaza zece ani pana se deschide, banuiesc ca vrei sa sugerezi ca nu avem procuratură? Și asta e argumentul tau??? Vai de noi, Barosane. Deci, după ce un ministru iese din mandat, așteptăm zece ani ca să știm că n-a fost corupt…”

  Eu am spus EXACT ceea ce spun statisticile si FAPTELE reale si Legea aplicabila in Romania

  Cazul Dosarului Dumneavoastra ROMGAZ

  ”o infractiune pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate, nu se poate incepe urmarirea penala in lipsa unei asemenea plangeri.”

  Deci daca ministerul sau partea pagubita nu a depus o plangere nu poate incepe urmarirea. (Sugerati POLITIE POLITICA? Sa fie facute plangeri penale prealabile ministrilor la terminarea exercitarii functiei?)

  Daca nu era Investigatia ‘Romania Libera’ in 2011 poate ca nu se deschidea dosar.

  Motivele sunt ff multe. Dumneavoastra le stiti ff bine dar faceti pe Prostul.

  a. Învinuirea preliminară

  Sunteți învinuit deoarece sunt motive întemeiate să creadă că ați săvârșit o infracțiune

  Deci pana nu APAR motivele nici nu se poate deschide Dosarul fie el si din oficiu.

  Asa ca n-o mai dati de gard cu incompetenta Procurorilor!

  DA, in Romania Procurorii sunt jalnici dar
  a. Sunt FF putini Procurori
  b. Sunt incorsetati de lege (la Antena 3 se tot spunea de Dragnea ca nu-l poti pune sub acuzare doar ca are Viloaie pana nu ai motive legale sa dovedesti ca ele ar fi obtinute illegal. Acelasi lucru a fost Valabil si cu Videanu-Bordureanu)

  Apropo
  in Freiburg sunt doar 15 Procurori si sunt in medie deschise 35-40 de dosare de frauda lunar.

  Timpul mediu de solutionare este de peste 2,5 ani

  Un caz simplu de Omor

  Serban Huidu accident 11 Oct 2011, mediatizat, vinovat clar. Dosarul nu a putut fi pus in lucru efectiv decat pe 23 Martie 2012 cand a venit o expertiza tehnica. Procesul a avut loc pe 29 iunie 2012

  cu excepţia Judecătoriei Buzău toate Instantele Judecatorestii în acest semestru au depăşit numărul de 20.000 de dosare.

  3 instanţe înregistrează la nivelul primelor 6 luni un volum de activitate de peste 40.000 de cauze (Judecătoria Sectorului I cu un volum de activitate chiar foarte apropiat de 50.000 de dosare).

  În ceea ce priveşte cauzele nou intrate, aceste au fost în număr de 340.144, reprezentând 52% din volumul total de activitate

  Daca toti procurorii lasa totul balta si se axeaza pe Investigarea Ministrilor vine Vosganian-PSD si se plange ca POLITIE POLITICA!!!!!

  iar lumea striga …. DNA sa vina sa va ia :)

  • Shadow spune:

   @Barosane
   “Sunteți învinuit deoarece sunt motive întemeiate să creadă că ați săvârșit o infracțiune”

   aia de mai sus este fraza?

   Cercetarea nu se face pe “motive” ci pe fapte. “Legea pedepseste crima nu pacatul” scrie in motto-ul de pe paginile dlui Vosganian.

   1. nu sunt procurori putini dimpotriva sunt prea multi si foarte prost scoliti.
   2. orice procuror este si trebuie sa fie incorsetat in legea statului in care judeca.
   3. In freiburg sunt o groaza de “hoti” cel putin 35-40 pe luna :-).
   4. in caz de accident rutier e nevoie de o expertiza tehnica. Si in Franta e la fel. Daca masina nu era in norme ….etc.
   5. Da instantele sunt supraaglomerate. Asta este organizarea imbecila a unui card de ministri ai justitiei. cifrele tale nu spun nimic pt ca nu fac diferentierea intre cauze penale si civile. Judecatorii care judeca la penal nu judeca in civil si viceversa.
   6. Cand cauzele penale nou intrate se intorc de la judecatorie ori cu refacere de dosar ori cu achitare se cheama ca acei procurori sunt incompetenti si ar trebui sa raspunda “solidar” pt costul dosarului, pt ocuparea timpului instantei, pt deranjarea si tratarea asa zisilor “infractori”, etc.

   • Dragă Shadow și dragă Barosane, timp de sase ani, cât au durat discounturile, nimeni, nici Autoritatea de Reglementare, nici Consiliul Concurenței, nici Curtea de Conturi, nici agențiile de evaluare, nici Corpul de Control al Guvernului, nici Comisia Europeană, nici SRI nu au spus că ceva e in neregulă. După șapte ani, un procuror spune că nu a fost bine, că trebuia să cer insolvența companiilor care aveau datorii , nu să le ajut. Astea sunt indicii rezonabile.

  • In ce privește „infracțiunea” mea, ea era bine cunoscută, erau acte votate în Guvern, postate pe site-ul Guvernului, au fost proteste cu mii de oameni, am făcut conferințe de presă. Ce trebuia să mai fac ca să afle și procuratura? :)
   In 2009 s-au dat hotărâri de Guvern s-au votat legi in Parlament și Procuratura tot n-a aflat. Hai, lăsați…

  • Dragă Shadow și dragă Barosane, timp de sase ani, cât au durat discounturile, nimeni, nici Autoritatea de Reglementare, nici Consiliul Concurenței, nici Curtea de Conturi, nici agențiile de evaluare, nici Corpul de Control al Guvernului, nici Comisia Europeană, nici SRI nu au spus că ceva e in neregulă. După șapte ani, un procuror spune că nu a fost bine, că trebuia să cer insolvența companiilor care aveau datorii , nu să le ajut. Astea sunt indicii rezonabile.
   Și , repet, eu nu mă plâng.

 7. Mihail spune:

  V-ati pus toti pe “Bietul armean”. Chiar de ziua lui.
  Hai, ca eu am fost si sunt mai critic, agreez sa extrag partea intunecata, dar voi…
  Ţţţţ, sunteti plini de rautacisme. Degeaba, tot asa o sa ramana, atata timp cat aceasta clasa politica compromisa, nu pleaca acasa. De tot.
  Va fi rau, asta ca sa nu fie bine.

  • O fi ca la schimburile de la fabrică. Pleacă unii, vin alții. Cu totul alții, ca să fiu mai exact.

   • Mihail spune:

    Ne-ne-ne, stiu teoria dvs. Trebuie cineca ca sa fie si politicieni, iar clasa politica de acum se…sacrifica pentru ţarisoara.
    Poate nu ati inteles !

    Toti trebuie sa plecati Acasa. V-aticompromis. Sunteti ch totii batrani si depasiti. Coruptibili si lenesi. Sugeti sangele poporului(ce-mi place cum suna asta).

 8. elenick spune:

  La multi ani, VV! Sper sa traversam cu totii cu bine vremurile actuale-
  complicate, cu morala in derizoriu, si sa ne regasim, mai senini, mai optimisti, intr-un viitor usor perceptibil…

  Limpezire, echilibru cu sine, sanatate si umor va doresc ! :)

  • Filip G spune:

   Intelepciunea vine odata cu varsta.
   La multi ani, VV!
   Am un sfat pentru dumneavoastra,lasati-o mai moale cu razboaiele altora.
   Un om care e perceput ca fiind ”omul lui………”nu poate fi liber.ASOCIEREA nu va face bine . :D
   http://www.stiripesurse.ro/omul-lui-tariceanu-scrisoare-deschisa-adresata-lui-augustin-lazar-ca-i-mini-tri-au-fost-cerceta-i_1209482.html

   • emi spune:

    Omul este un individ social, are nevoie de asociere/prietenie. Din tot spectrul politic @VV nu putea gasi un prieten mai potrivit. Este valabil si pentru CPT, putini oameni I-au fost cu adevarat alaturi la greu. In politica e greu sa gasesti un prieten adevarat pe care sa il poti asuma si public, dar nu imposibil.
    Ironiile din articol nu reusesc sa ascunda beneficitatea scrisorii deschise, o publicitate negative este chiar mai puternica decat una pozitiva. :)

    • Filip G spune:

     Oamenii care m-au dezamagit nu am cum sa-i reevaluez……… :D

     • Shadow spune:

      e trist Filip cu cat inaintezi in varsta vei avea din ce in ce mai multi oameni care te-au dezamagit. Asa ajungi la “sfarsit de cursa” singur.

     • Filip G spune:

      Se poate,dolar ca in urma mea am lasat repere importante.
      Un deschizator de drumuri e de unul singur.
      Acolo unde multi imi spuneau ca nu am nicio sansa am demonstrat ca se poate.
      Pana la urma fiecare om are un sfarsit,conteaza sa lasi in urma ta ceva.
      Apropos pe izlazul satului am altoit pomi fructiferi,ma uit cu bucurie cum se bucura copii de aceste fructe,eu daca am gustat un fruct sunt multumit.O singura conditie am pus,sa nu distruga…..

     • emi spune:

      Un deschizator de drumuri poate “deschide” doar drumuri infundate daca pe acolo nu mai trece nimeni niciodata.

     • Shadow spune:

      @Filip
      un deschizator de drumuri (vizionar) poate sa deschida drumuri doar cand lucreaza in echipa. Singur nu a deschis nimeni nimic decat zagazurile frustrarilor personale.
      Lasi oricum in urma ceva. Conteaza “cum” lasi si nu atat “ce” lasi.

   • Shadow spune:

    @Filip
    daca presa te face “omul lui” ce ar trebui sa faca “omul” daca are aceleasi idei cu “proprietarul” intre ghilimele? Sa isi anuleze liberul arbitru? Asocierea este si politica si se bazeaza pe incredere si pe nevoia de mai multe voci pt a schimba ceva. Tu ai fost de pomana in asociatia apicultorilor daca acum iti put “ceilalti” apicultori. Romania nu poate ramane cf standardelor ue tara cu cei mai multi “fermieri” (de subzistenta).

 9. emi spune:

  @VV asa cum ziceam, oamenii au si calitati si defecte, ar fi inuman sa nu le recunoastem calitatile, orbiti fiind de ura. Ba la psihologie zice ca obtii mai multe efecte pozitive daca critica ta este si constructiva, nu doar corecta:
  https://www.adrianorbai.com/despre-critica-constructiva/
  Oricum unii critica doar pentru ca asa se simt importanti, altii critica profitand de disperarea momentului, pentru ca sunt platiti sa o faca, sunt si critici care nu inteleg ce se intampla, problema lor este ca nu au incredere in nimeni, si in sfarsit exista critica celor care nu apartin aceleiasi lumi/realitati (de exemplu cei din alt partid critica cu intentia de a se pune pe ei insisi in valoare).
  Se spune ca critica poate corecta greselile dar eu nu cred, mult mai puternica in corectarea greselilor este puterea propriului exemplu.
  Va doresc ca numarul anilor sa devina invers proportional cu aroganta criticilor!

 10. Shadow spune:

  La multi ani dle Vosganian, nu stiam ca e ziua dvs. Sa aveti numai bucurii si in primul rand sanatate.

 11. Filip G spune:

  @emi,
  multi dintre sateni se tot minuneaza cum de niste ”nebuni” cauta drumuri parasite,rele si periculoase,sunt cei de la off road.Depinde din ce unghi privesti. :D

  • Mihail spune:

   Si eu caut asa ceva. Nu mai vreau oras. Doar o casita undeva pierduta printer dealuri, padure, poate pe langa un rîu.
   …Locuiesc in cel mai mare oras al Europei. Este…urias. Clar, nu-mi place.
   Ehei, Scotia este cu totul altceva.

   • Shadow spune:

    bafta
    Daca poti lucra de acolo de ce nu?
    Altfel “burdihanul” isi cere “tainul” :-)

    PS. Incearca inainte de a judeca sa traiesti in zona o vreme. Asa te prinzi daca ceea ce judeci este trecut prin prisma turistului sau nu.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Mihail

    Locuiesti in Istanbul? :D

  • Shadow spune:

   la capitolul imbecilitate crunta nimeni nu-i depaseste pe “oameni”. Cei de la top gear (varianta originala britanica) au ajuns si la cernobal. Si au facut acolo pana “prostului” ca asa cerea testul de masina.

 12. Mihail spune:

  Domnule Vosganian eu va urez ca sa imbatrîniti frumos.
  La multi ani, dar in afara politicii. Sîc !

 13. Barosanul spune:

  @ VV
  ”Barosanul spune: iulie 24, 2017 la 7:52 pm
  VV
  Sa fie CLAR! NU VA ACUZ! ”

  Deci n-are rost sa-mi spuneti mie ca am ceva cu Dumneavoastra!

  Eu v-am prezentat cum stau lucrurile. Si daca nu sunteti multumit

  1. ASA VA TREBUIE ati fost Parlamentar DEGEABA 27 de ani daca inca mai este in Romania o Justitie schioapa.

  2. Cum v-a spus Basescu : ”Daca nu va convinde plecati din Tara!” : )

 14. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian

  V-am spus numai ca prin natura activitatii Dumneavoastre recente nu sunteti decat o Trompeta PSD scoasa sa distraga atentia publica de a subiecte gen Mafia TelDrum -Dragnea & Co.

  Daca ati fi droit sa stiti cu adevarat intrati pe Site-ul DNA si aveati raspunsul

  1.270 de inculpați pentru fapte de corupție la nivel
  înalt și mediu:
   3 miniștri
   6 senatori și 11 deputați
   47 primari
   16 magistrați
   21 directori de companii naționale
  426 persoane trimise în judecată au ocupat funcții de
  conducere, control, demnități publice ori alte funcții
  importante.

  • Barosanul spune:

   879 inculpați condamnați definitiv în dosarele DNA

   10,5 % din totalul persoanelor trimise în judecată
   sunt achitate

   măsuri asiguratorii de peste 667 milioane euro

   Abuzul în serviciu privind achizițiile publice
    Prețuri supraevaluate:
    achiziții publice între 50% și 800%
    echipamente medicale între 50% și 60%

   341 de inculpați trimiși în judecată pentru
   infracțiuni de abuz în serviciu
    peste 260 milioane euro – prejudiciul identificat
   pentru fapte de abuz în serviciu

   COMUNICATE
   condamnări definitive
   28 iunie 2017 Fost director instituție media – 4 ani și 6 luni închisoare și alții
   20 iunie 2017 Secretar de stat în Ministerul Justiției – 5 ani închisoare
   15 iunie 2017 Sinteză condamnări mai 2017
   08 iunie 2017 Director adjunct APIA Tulcea – 3 ani și 6 luni închisoare și altul
   07 iunie 2017 Acord recunoaștere vinovăție dare de mită – cu suspendare

   COMUNICATE
   urmărire penală
   25 iulie 2017 Trimitere retrocedare pădure Vâlcea
   21 iulie 2017 Trimitere fost șef serviciu CJ Sibiu și alte persoane
   21 iulie 2017 Reținere prim procuror PT Botoșani
   20 iulie 2017 Percheziții Botoșani
   14 iulie 2017 Trimitere director Autoritatea Navală Română și alții

   ”cei 86 de procurori care au desfăşurat activităţi de urmărire penală au avut de soluţionat peste 9.100 de dosare, “cel mai mare număr de dosare de la înfiinţarea DNA”.
   “În medie, un procuror a efectuat urmărire penală în aproape 105 cauze, un volum impresionant având în vedere complexitatea dosarelor care intră în competenţa Direcţiei”, a subliniat Kovesi.”

   Asa ca, Domnule Vosganian, aveti absolut toate informatiile daca doriti sa le accesati. Dar cum v-am spus Dumneavoastra decat Trambitati pentru a distrage atentia publicului de la Clanul Mafiot Dragnea-PSD.

 15. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Barosanul

  cifrele de pe site-ul dna mint pur si simplu. Cifra de achitari este MULT mai mare.

  In afara de asta exita multe minciuni prin omisiune: nu se spune cite dosare au fost tinute la sertar cu anii ca sa se prescrie, nu se spune cum functioneaza asazisa prioritizaare a dosarelor prin care nu stiu cum se face ca au cam ajuns la puscarie doar dusmanii dna-ului din fiecare perioada, nu se spune cum se face ca multi dintre procurorii “eroi” de ieri sunt damnatii si marginalizatii de azi, si nu se spune ca procurorii “eroi” care au solutionat 9100 de dosare defapt n-au facut altceva decit sa obtina mandate de ascultare pe baza carora s-au pleznit dosare in instanta ulterior achitate desigur.

  Daca ar fi dupa mine de miine dna ar fi desfiintat total, si infiintata alta institutie curata.

  • Mihail spune:

   Nu trebuie DNA, ori altceva similar.
   DNA este o gaselnita romaneasca.

  • Barosanul spune:

   @ Sorin
   Sari gardul cu leopardul?

   Ce are sula cu prefectura?

   Eu nu am spus ca cifrele sunt corecte sau nu. Nu ma intereseaza eficienta sau nu a DNA-ului si ”eroilor’ lor.

   1.Am demonstrat doar ca actiunea lui @ Vosganian este o MANIPULARE si ca cifrele cerute sunt deja in spatul public.
   2. Am demosntrat de ce se poaate ca un dosar sa fie deschis si la 10 ani dupa ce s-au facut faptele.

   Restul gardara PSD-isto- Mafiota

   • Shadow spune:

    @barosane
    cifrele sunt pe net si au fost amendate de o gramada de institutii. Da e vorba de minciuni la care tu pui “boticul” ca sa manipulezi cum iti convine. Tipic comunist stiu. Dar asa esti format asa functionezi.

 16. elenick spune:

  @all,

  In timp ce noi dezbatem aici ”pe uscat” diverse teme mai mult sau mai putin actuale, baietii si fetele destepte lucreaza, lucreaza de zor! Urmeaza Pandelizarea Romaniei! :)

  http://www.tolo.ro/2017/07/25/firea-a-numit-la-spitalul-obregia-un-manager-care-a-lucrat-la-primaria-lui-pandele-iar-firmele-cu-lucrari-supraevaluate-au-revenit/#comments

 17. Barosanul spune:

  @ Mihail
  ” Mihail spune: iulie 25, 2017 la 9:24 pm
  Nu trebuie DNA, ori altceva similar.DNA este o gaselnita romaneasca.”

  NU esti bine informat! Romania nu a inventat apa calda si mersul pe jos!

  in UK exista DNA-ul lor
  Serious Fraud Office (SFO) department that investigates and prosecutes serious or complex fraud and corruption in England, Wales and Northern Ireland. The SFO is accountable to the Attorney General for England and Wales, and was established by the Criminal Justice Act 1987[1], an Act of the Parliament of the United Kingdom. Section 2 of the Criminal Justice Act 1987 grants the SFO special compulsory powers to require any person (or business/bank) to provide any relevant documents (including confidential ones) and answer any relevant questions including ones about confidential matters.

  asa ca au si ei Un Kovesi al lor. Numai ca nu este mediatiazat ca in Romania

  In June 2017, John Varley, Roger Jenkins, Tom Kalaris and Richard Boath were charged with offences regarding Barclays’s raising of £11.8bn in emergency funds. The fraud was alleged to have taken place around the financial crisis of 2007–2008.

  Asa ca sa vada si @Vosganian care face pe PROSTUL ca pana si in UK o frauda facuta in 2007-2008 ii este facut un dosar penal abea in 2017!!!!!!

 18. Barosanul spune:

  ”VarujanVosganian spune: iulie 25, 2017 la 9:43 am
  O fi ca la schimburile de la fabrică. Pleacă unii, vin alții. Cu totul alții, ca să fiu mai exact.”

  Sau ca in Politica Romaneasca

  Pleac-ai noştri, vin ai noştrisi Romanii raman ca Prostii
  Aia Hoti astia Hoti :)

  Ca mai bine să ne fie, 
  Ne-a crescut salariul brut, 
  Dar trăim în săracie, 
  Şi cu asta ce-am făcut? 
   
  Ia corupţia amploare, 
  Cum nicicând nu s-a văzut, 
  Scoatem totul la vânzare, 
  Şi cu asta ce-am făcut? 
   
  Pentru-a câştiga o pâine, 
  Mulţi o iau de la-nceput, 
  Rătăcesc prin ţări străine, 
  Şi cu asta ce-am făcut? 
   
  Traversăm ani grei cu crize, 
  Leul iar a decăzut, 
  Cresc întruna taxe-accize, 
  Şi cu asta ce-am făcut? 
   
  Totul este ca-nainte, 
  De belele n-am trecut, 
  Se trag sforile, se minte, 
  Şi cu asta ce-am făcut? 

  • emi spune:

   Intrebarea este de ce un om realizat ca tine este atat de plin de ura?
   Ori realizarea ta este o iluzie, ori a fost platita mai scump decat ti-ai putut permite spiritual, lupta se da in tine insuti.

   • Shadow spune:

    frustrarea lipsei de realizari :-). Asta da in ura. in comunism cei care facusera facultatea “pe puncte” afisau aceeasi mentalitate ca si “barosanul”. Pana si nick name-ul spune suficient. Din balcani colea.

    • Barosanul era mai pașnic, l-am și întâlnit de vreo două ori. Poate că nu mai e același, s-a păstrat doar pseudonimul. VechiulBarosan nu a performat in sensul dorit :)

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      barosanul e pasnic! Mult mai pasnic decit as fi eu! Eu as rupe niste oase cu ranga!

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      dar parlamentarii astia chiar isi bat joc de noi? Dar a mearga dracului acasa daca nu sunt in stare sa faca nimic!

      PS – sunt foarte blind acuma! Asteptati-va la mult mai rau!

     • Mă aștept. O să le spun să meargă acasă, deși cred că acum toți sunt acasă, că e vacanță :)

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      da domnule, parlamentarii isi bat joc de cei care mai judeca cu doi neuroni! Ceea ce fac ei se numeste FURT! Furt din banii nostri pe povesti cu pesti! Fara exceptie in afara de Liviu Plesoianu! Furt! Din baniii nostri! Hotilor! Va bateti joc de noi si de inteligenta noastra!

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      alti 4 ani irositi aiurea…

      alte 5 milioane de oameni prostite sa dea votul unor nevolnici…

      alta serie de “reprezentanti” ai poporului mituiti sa se faca ca muncesc de catre sistem….

      e deja absurd sa spun ca v-ati batut joc de noi, pentur ca asta ati facut intotdeauna, dar… lucrurile nu vor ramine asa!

      Voi face site-uri in afara tarii, si-i voi demasca pe hotii care ne fura constant banii 24 din 24. Hotii care se dau “reprezentanti” nu vor mai avea viata usoara cu mine!

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      zeflemeaua asta de doi lei pe care ne-o administrati nu o mai gusta nimeni demult! Va credeti destept? Va dau o stire: nu sunteti!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ VV

     Cind va luati pe card salariul ala gras de la stat aduceti-va aminte ca eu v-am zis ca ala e furt!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Shadow

     clisee, clisee, cliesee…

     Terminati cu cliseele! Si tu si emi si toti care au tentata! Realizari! Cum poti sa compari realizri in Romanica cu realizari in orice alta tara? Pai inseamna ca voi ati plecat degeaba!

     Realizari! Ce inseamna realizari?? Ca ai facut nush citi bani?
     Cca ti-ai luat nush ce casa cu ei? Ca ti-ai trimis copilul la nush ce studiii cu ei? Pentru mine “realizarile” astea sunt egale ccu zero!

     Ce-ai facut tu pentru omenire? Ai realizat formula prin care se ajuge pe Marte? Ai facut ceva folosit de tot globul la ora actuala? Asta da, ar fi o realizare, dar ma indoiesc ca ar fi careva din voi capabil de asa ceva! Aasaa ca s-o lasam mai moale cu realizarile, ca nu prea cred ca va calificati!

     • Shadow spune:

      fals sorin
      Realizarile sunt in general ne materiale.
      De ce judeci ca un roman? Realizarile nu sunt neaparat masini, case si conturi in banca.
      E vorba de propria perceptie de sine si de visele fiecaruia pt viitor.
      Sigur nu ma calific la “realizarile” pe care le vezi tu. Cand apar frustrari personale ele tin de realizarile personale si faptul ca iti convin sau nu tie ca individ. Ca nu sunt considerate realizari de altii e total nerelevant.
      Nu nu am realizat formula sosirii pe marte nici nu am calificare pt asta. Al facut “chestii” utilizate de multi utilizatori nu cred ca pe tot globul.
      Vorbeai de clisee. Esti atat de “acrit” ca absolut tot iti pute. Fa tu ceea ce consideri ca e realizare pt tine daca poti.
      Altfel nu da vina pe altii pt “nerealizarile” tale.

     • emi spune:

      Daca pentru “a realiza formula prin care se ajunge pe Marte” a trebuit sa faci chestii impotriva constiintei tale, atunci nu te poti bucura de reusita ta, mustrarile de constiinta iti vor umbri/anula orice clipa de bucurie.
      De exemplu ai gasit finantare/serviciu doar de la teroristi si acestia te vor folosi fara scrupule, mai poti fi mandru de inventia/munca ta?
      Adevarata reusita in viata este sa poti face tot ceea ce iti doresti fara sa-ti patezi constiinta.

   • Problema nu e ura, ci faptul că argumentele pe care le aduci se lovesc ca de un perete.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ VV

     dupa 27 de ani de “argumente” iti mai dai si dracului seama ca esti luat de cretin!

     • emi spune:

      Ce sa-i faci, @sorin, nu pot fi toti frumosi, destepti, si painea lui Dumnezeu, asa cum te crezi tu.

 19. livia spune:

  Daca nu stim (!) de ce nu invatam de la altii? Sau nu vrem????

  http://www.capital.ro/lectia-marocana-dezvoltarea-infrastructurii-atrage-investitii-st.html

 20. Mihail spune:

  Ieri am fost la Consulat, pasaportul peste valabil pana pe 28 ale acestei luni. Cu toate ca aveam adresa, Pistal Code, ajuns ape strada nu am vazut cladirea. Era vizavi, la nici 25 de metri. Nici un steag, nicio firma. Nimic.
  Cu putin noroc am indentificat-o. Jos la interfon, pe o bucatica de hartie(1x10cm) scria “Consulatul Romaniei”.
  Dar intrarea este dupa colt.
  Am urcat, am intrat intr-o sala mare. Dupa cateva minute, am realizat ca sunt “acasa”. Deci voi avea nevoie, poate de adeverinta ca am adeverinta, poate o shpaga, ceva…
  In acea sala, tu asteptai in mijloc, pe scaune, iar pe laterale, erau birouri cu calculatoare, aparate de fotografiat, imprimate etc.
  Totul destins si prietenos. A mers repede, personalul foarte-foarte amabil. Se glumeste si se rade. Este o atmosfera vesela.
  Am stat de vorba cu fetele. Aproape toate sunt studente. Lucreaza pana la ora 20.30. Au salarul un pic mai mare decat minimul pe economie din tara. Ei, ele, se subordoneaza legislatiei din Romania. Sunt si doi-trei domni.
  Am plecat dupa zece minute, vesel si bine dispus. Ceva mai incolo am descoperit Holland Park. O minunatie.

  • Mihail spune:

   PS: se vorbeste in soapta. Romanii veniti, sunt tacuti si prea seriosi, poate chiar tristi. Poate plini de ei, nu stiu. Eu ar fi trebut sa ma bucur ca aud vorbindu-se romaneste, dar sunt obisnuit, in cartierul meu, sunt romani, evrei(multi) arabi, indieni, pachistanezi si…pate, cativa englezi.
   La mine in batatura, pe strada comerciala, iti este rusine ca esti roman.
   Noi evitam in magazine ca sa vorbim in limba romana, sau “moldoveneasca”, dupa caz.

   • Shadow spune:

    se intampla si la Paris. Romanul evita romanul. Ii e teama de el. Ii pute.

    • emi spune:

     Cand nu invatasem inca italiana vorbeam in franceza. Am cunoscut romance care m-au crezut frantuzoaica, dar nu o faceam pentru a ma ascunde, cum puteam sti ca nu sunt italience?
     Eram de putin timp la Milano, ma straduiam sa pronunt cu accent Italian “buon giorno”, ies intr-o dimineata cu catelul si salut un tanar vecin de la parter care se chinuia sa incuie usa pronuntand impecabil “buon giorno!”, iar el imi raspunde ” ‘neata!” :) :) :)
     Alta data eram tot cu cainele (Kira) ma intorceam din parc, si doi smecheri cu miros specific (de tigan) dadeau tarcoale. Unul era pe la subsol in recunoastere, altul urca in lift cu mine, incearca sa mangaie cainele vorbindu-i romaneste. Kira il maraie iar eu ii spun ca au fix doua minute sa dispara inainte sa sun la politie. Veneau ziua, pandeau cand iesea o masina, se furisau in curte, mergeau peste tot in recunoastere, apoi blocau incuietoarea portii ca sa poata veni noaptea sa sparga boxele din subsol. Eu vorbind cu cateaua in italiana la inceput l-am pacalit.

   • Parcă citești din Cartea șoaptelor :)

  • Shadow spune:

   deci sta mai bine decat consulatul din paris unde nu ai loc de stat jos, e plin pana la refuz, pute si nu e aer conditionat ca doar bakonski a renovat sala minuscula. La toaleta regasesti toaletele romanesti, fara hartie higienica, cu mirosurile specifice, fara sapun, etc.

   • emi spune:

    Cand am votat, la poarta Consulatului din Milano erau postate simetric de o parte si de alta doua “vanzatoare” de seminte de floarea soarelui. :) :) :)
    Am stiut ca ma apropii pentru ca pe straduta erau afise electorale romanesti, iar cand am vazut si “privatizatele” m-am simtit acasa.

 21. Mihail spune:

  Eu, daca ar fi dupa mine, as da o lege prin care ABSOLUT toti oamenii politici sunt obligati ca sa plece acasa. Fara exceptie.
  Sunt lenesi, corupti, automultumiti, nefacatori de ceva, fara bun simt, fara educatie si cheltuitori de banii poporului.
  (Ce a zis dl. Vosganian de pensia speciala pe care o primeste ?)

  Cine sa guverneze tara ? Buna intrebare. Insa solutii se gasesc.
  Nu am mai adus noi un rege din alta parte ?

  • emi spune:

   Io-te unde era regalistul!!!
   In sfarsit inteleg care interese le servesti…
   Descrierea de mai sus ti se potriveste perfect, ca de obicei vorbesti despre tine, pentru ca in cei din jur te recunosti pe tine insuti. :)

  • Chiar toți sunt așa:corupți, leneși etc ? Pe bune? Mihail, tu țtii că sunt parlamentari născuți după 1990? Știi că vreo două sute dintre ei au până în 35 de ani? Vrei să-i schimbi cu alții care au cinșpe ani?

   • Shadow spune:

    Intrebati-l atat de Mihail cat si pe sorin de ce nu se implica ei insisi daca nu le place ce le-a dat votul popular.
    E foarte usor sa critici, foarte usor sa demolezi si “nitel mai greu” sa construiesti.

   • emi spune:

    Incep sa cred ca Maria-Sa viitorul Rege al Romaniei (oricare ar fi Acela) isi doreste “Parlamentul sau”. :)