Antena 3: Klaus Iohannis, mișcare surprinzătoare. Deputat ALDE, numit într-o comisie importantă la nivelul Administrației Prezidențiale

Să ne înțelegem. În Comisia prezidențială sunt prezent la rugămintea lui Călin Tăriceanu, nu la cea a lui Klaus Iohannis. E drept, însă, că Administrația Prezidențială a acceptat propunerea ALDE.

https://www.antena3.ro/politica/klaus-iohannis-miscare-surprinzatoare-deputat-alde-numit-intr-o-comisie-importanta-la-nivelul-426624.html    vosganian iohannis

91 Responses to “Antena 3: Klaus Iohannis, mișcare surprinzătoare. Deputat ALDE, numit într-o comisie importantă la nivelul Administrației Prezidențiale”

 1. tudor spune:

  Iohannis este om politic , nu politician, precum stim noi cine!

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  ding, ding, ding!

  Dar de ce va scuzati asa de repede? :D N-au trecut nici 24 de ore!

  Si nu prea cred ca e vorba despre VV in ecuatia asta, decit poate ca fapt divers (sa fie numit in comiia lui iohan cineva care l-a reclamat la fisc si care a primit flit pe tema asta). Aici e vorba despre ALDE, pe care se pare ca i-a lovit caldura in cap, inclusiv pe Tariceanu. Se pare ca ALDE a uitat ce electorat reprezinta! (daca o fi stiut vreodata!)

  Poanta e ca odata sacrificat electoratul propriu nu stiu de unde ar mai putea primi voturi ALDE!

  Ca sa preintimpin raspunsul dvs., electoratul ALDE ESTE sacrificat fara doar si poate, e vizibil de pe luna ca dupa ce PSD a facut blat cu sistemul (lui dragnea i s-au inmuiat picioarele), acum ALDE raspunde cu aceiasi metoda facind blat cu iohan. Exista o ruptura evidenta, care cred ca pina la final de an va fi si oficializata. La cum vad eu acum lucrurile, ultimii doi ani de mandat vor semana izbitor cu ultimii doi ani din legislatura 2005-2008. ALDE va incepe disolutia anul viitor, mare lucru daca va mai exista un ALDE la alegerile din 2020, dar daca va exista nu va lua mai mult de 1%

  Salvati undeva ce am scris eu mai sus!

  Deci, nu va sinchisiti de faptul ca e pomenit numele dvs., caci nu despre dvs. e vorba aici! E vorba de blatul ALDE!

  PS – toata lipsa de actiune pentru ceea ce trebuia modificat in legislatie acum isi gaseste si explicatia!

  • tudor spune:

   alde a fost infiintat conform retetei kgbiste de a dubla partidele existente. Lumea s a prins ca alde e tot una cu psdul, asa ca pe viitor … de ce sa voteze alde *copia) , cand pot alege originalul (pas)?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   oamenii si-au pus speranta, nu-i poti blama… Alternativele sunt proaste oricum. Realitatea e ca ne asteapta vremuri grele…

 3. emi spune:

  Poate ca pentru un proiect de tara ar trebui cultivat mai mult fair play-ul, inghiontelile politice distrug in loc sa construiasca.

 4. elenick spune:

  VV,

  felicitari! parca mai veniti de acasa, strategia de tara e genul e proiect care vi se potriveste, aveti idei si expertiza pentru asta. oricum compania e selecta , la toate subproiectele/grupurile de lucru, va onoreaza!

  sa auzim numai de bine in legatura cu asta, sa ne tineti la curent!

  PS. 2 armeni pe aceeasi lista (scurta) de oameni capabili. la mai multi! :)

  • tudor spune:

   n ai cum sa faci un nou proiect de tara cu cei care au dus o in ruina!
   Mai mult, acestia sunt interesati sa si prezerve actualele interese oculte , nicidecum sa restarteze energiile natiunii.

   • elenick spune:

    @tudor,
    Imi place sa cred ca VV a facut tot ce a putut mai bine sa “aseze” lucrurile corect economic, pe unde a fost ministru/demnitar,etc. Nu cred ca a facut parte din haita devalizatorilor, altfel nu as mai scrie aici!

    ramane de explicat ciudata solidaritate din prezent cu superpenalii din PSD, cu gasca de infractori transpartinica ce se straduieste sa-si scape pielea, pe toate caile posibile! “Disciplina de partid”/coalitie e un argument cam subtirel! :)

   • Să știi, asta e preocuparea npoastră de căpătâi, cum să prezwrvăm interesele oculte. Ai dormit prost azi-noapte? :)

  • O să te țin la curent! Știi cum se zice, un armean e prea puțin, doui armeni e deja prea mult :)

 5. cris spune:

  @ VV

  Scuze, eu cu proiectele de tara mai putin, mi se pare un termen generalist, gen antonescu aruncind senatului ideea “hai sa vorbim despre justitie” si normal fiecare intoarce spatele sau da din umeri caci dicutii la modul general nu duc la nicio concluzie concreta

  Ceva de actualitate: Directiva 1371 referitor la frauda din fonduri europene. De notat, prevede praguri valorice si se face recomandarea ca acolo unde nu exista sa fie stabilite ca si criteriu in ce priveste frauda/evaziunea fiscala: 100.000 pentru frauda/coruptie, 10.000 euro pentru evaziune fiscala, 10 milioane euro in alte conditii ca prejudiciu total.

  Aliniatul 18 “sancțiunile prevăzute pentru persoane fizice ar trebui să prevadă pedepse maxime cu închisoarea de cel puțin patru ani. Astfel de cazuri ar trebui să includă cel puțin cele care implică un nivel semnificativ de prejudicii produse sau de avantaje dobândite, context în care prejudiciile sau avantajele ar trebui să fie considerate semnificative atunci când implică o valoare de peste 100 000 EUR. Atunci când dreptul unui stat membru nu prevede un prag explicit pentru prejudicii sau avantaje semnificative ca temei pentru pedeapsa maximă, statul membru ar trebui să se asigure că valoarea prejudiciului sau a avantajului este luată în considerare de către instanțe la stabilirea sancțiunilor pentru fraudă și alte infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii. Prezenta directivă nu împiedică statele membre să prevadă alte elemente care ar indica natura gravă a unei infracțiuni, de exemplu atunci când prejudiciul sau avantajul este potențial, dar de o natură semnificativă. Cu toate acestea, pentru infracțiunile împotriva sistemului comun privind TVA, pragul referitor la care prejudiciul sau avantajul ar trebui să fie considerat ca fiind semnificativ este, în conformitate cu prezenta directivă, 10 000 000 EUR. Introducerea unor niveluri minime ale pedepselor maxime cu închisoarea este necesară pentru a se asigura o protecție echivalentă a intereselor financiare ale Uniunii la nivelul întregii Uniuni. Se intenționează ca sancțiunile să aibă un puternic efect de descurajare a potențialilor infractori, cu efect în toată Uniunea.”

  “În sensul prezentei directive, infracțiunile împotriva sistemului comun privind TVA sunt considerate a fi de natură gravă în cazul în care acțiunile sau inacțiunile intenționate definite la articolul 3 alineatul (2) litera (d) sunt legate de teritoriul a două sau mai multe state membre ale Uniunii și implică un prejudiciu total de cel puțin 10 000 000 EUR.”

  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:32017L1371&from=EN

  Desigur spune clar ca se limiteaza la fondurile europene, frauda/evaziune, dar e un model de gindire in acest sens al stabilirii pragului penal, pentru diferite alte infractiuni fiind considerate alte praguri

  Ma gindesc ca va poate folosi in aceasta discutie referitor la praguri in diferite circumstante cum a fost discutia despre abuzul in serviciu. Nu fac alt comentariu, sunt destui care cer prag zero pentru puscarie, iata insa ca si la nivel European exista aceste pragur, – aici sunt chiar 3 praguri diferite- sub care discutia se poarta fara onomatopee gen “penalii” si “la puscarie”, 10.000 euro evaziune, 100.000 euro avantajele provenite din frauda, 10.000.000 euro evaziunea fiscala care implica mai multe tari.

  • cris spune:

   trebuie diferentiate pragurile…adica nu e tocmai cazul sa puneti un prag de 10 milioane de euro, ca sar tefeleii ca e dedicat lui si prea inalt pentru dragnea :)

  • Pe asta o s-o pun într-o postare separată.

   • cris spune:

    cred ca e interesanta ca model, nu doar in ce priveste existenta de praguri ci din mai multe puncte de vedere: definirea tipului de infractiuni carora se aplica, distinctia frauda – coruptie,, a persoanelor carora se aplica, precizarea referitor la circumstante agravante, ideea ca exista o varietate de pedepse aplicate si de proprotionalitate mai ales – in Romania cind spui prag zero sau un leu deja ai eliminat conceptul de proportionalitate si te duci in evul mediu la Tepes voda care taia mina sau capul unui hot pentru mai nimic si nu este deloc de lauda sa ai un segment de populatie care nu se poate ridica in gindire dincolo de evul mediu cu atit mai mult un segment care se pretinde modern fiindca are facebook, face spectacol cu telefoane si lumini colorate, etc, etc.

    OUG 13 a dat nastere la atitea discutii si pentru ca nu se straduie in niciun fel sa definesca infractiunea respectiva ( am mai spus asta, in alte parti se vorbeste separat de abuzul de putere si delictul de serviciu, intentie, lipsa de intentie, actiune sau absenta actiunii- si aici vedeti intentie/fara intentie, activ/pasiv, categorii de persoane carora li se aplica, existenta altor modalitati de pedepsire si proportional cu infractiunea comisa).

    In ce priveste delictul de serviciu oricum eu ramin la ideea de algoritm Learned Hand specific tort law in calcularea prejudiciilor.

    Oricum interesanta si abordarea media, deformarea afirmatiilor unei directive ca sa aiba neaparat valoare personalizata: vai ce bine, uite I se da lui dragnea un pumn in nas, uite se aplica si la abuzul in serviciu. Si desigur in acelasi timp respectivii uita in fata unor praguri ca dumnealor au urlat pina deunazi ca nu scrie nicaieri in lume ca ar exista praguri valorice – nici usturoi n-au mincat nici gura nu le pute: e chiar atit de greu sa recunosti ca te-ai grabit, ca ai exagerat?

    Stiti ceva, va propun si eu un proiect: cum ne dezbaram de aceasta boala a personalizarii, in orice varietate, cu ad hominem, ad baculum, Schadenfreude, dedicatie, capra vecinului, exhibare de complexe de inferioritate, paranoie, etc, etc. Cum ne dezbaram Dumnezeului de dispret? (In fond legea nu este o lautareala cu dedicatie la urechea aluia care ar plati mai mult, si aceasta are cel putin doua aspecte: nu trebuie sa existe nici aceasta intentie si nici aceasta perceptie). Cum ne dezbaram de incarcatura asta emotionala la orice, care ne face extrem de vulnerabili la orice manipulare, orbi, rinoceri, usor de asmutit. Cred ca e essential, un proiect de tara nu se poate face prin dezagregarea unei societati in functie de haisul si ceaul personalizat, ci discutind strict un subiect, nu persoane, luind in considerare valoarea individuala dar facind abstractie de deosebirile disjunctive, centripete dintre stakeholders. Cum transformati o natie din gaini care sar sa se ciuguleasca unii pe altii pentru un pumn de graunte intr-o colectivitate care construieste ceva?

  • O să aprofundez chestia asta. Uite ce postare face elenick după hotnews, răstoarnă complet lucrurile.

   • cris spune:

    Nu ma mira, e boala generalizata cititul in dunga , pe dos sau deloc.

    Mai rau, acesti oameni care publica asa ceva, sau sustin, – caci nu e doar elenick se vede-, nu cauta un reper, nu cauta o alta opinie, alta perspectiva, ci doar o validare a propriei greseli anterioare, o justificare, asa incit si daca argumentul altuia e pe dos decit al lor il schimonosesc. Nu-si vor spune niciodata “poate am gresit”, “poate ce gindesc/am spus trebuie ajustat”, in consecintza relativizeaza orice – face parte din tehnica gaslighting, two truths, balance fallacy-, eventual relativizeaza si prin ridicarea la rang de atotstiutori ,de guru fara drept de contestare, a unor indivizi gen tapalaga.

    De ceva timp ma obsedeaza o spusa a lui Isaac Asimov: democratie a ajuns sa insemne “ignoranta mea e la fel de buna/valida ca stiinta ta”

    ( Se referea la State, “There is a cult of ignorance in the United States, and there always has been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that “my ignorance is just as good as your knowledge.” ).

    Am dat de curind peste alta formulare :) : “There’s a kind of notion that everyone’s opinion is equally valid. My arse! A bloke who’s been a professor of dentistry for 40 years doesn’t have a debate with some eejit who removes his teeth with string and a door!” (mai picanta: e acolo o intelegere ca opinia tuturor este egal valida, Aiurea. Un individ care a fost profesor de stomatologie 40 de ani nu poate avea o dezbatere cu un idiot oarecare care isi scoate dintele cu sfoara legata de usa)

    Si in State e o explozie de parerism de doi bani, de promovare a opiniilor fara sustinere, nu e doar in Romania, dar noi ne-am obisnuit sa luam doar ce e ai rau de la altii. De ce trebuie sa luam drept buna opinia oricarui idiot care-si scoate dintele cu sfoara legata de usa in loc macar sa citim noi insine documentul original? De ce trebuie sa malformam, sa maimutarim orice numai ca sa ne serveasca drept alibi (genul “tapalaga le stie pe toate, CCR e aservit de aia spune ce spune nu fiindca exista niste recomandari ale CV”) ????

    • cris spune:

     Ma refer la parerismul din media : e obisnuit aici sa pui un specialist fata in fata cu pafaristul si sa dai dreptate lui dorel, in Romania a ajuns ( ripple effect? ) la nivele colosale, nu pot sa spun ca am vazut vreo discutie serioasa recent.

     “By creating a sense that discourse is all one extreme against the other or one cynic against another, CNN has added to the corrosive cynicism that permeates politics…by having every discussion of climate change include one scientist who says it is real and manmade against another who denies it, CNN has contributed to an atmosphere where “facts” are not real—you can find an expert anywhere to deny them.” – prin aceasta practica s-a adaugat un cinism coroziv dezbaterilor politice, oriunde gasesti un gica contra si o fluiditate periculoasa pe noua paradigma “evidentza nu e reala, nu exista, ti se pare”.

     Tot articolul: https://www.theatlantic.com/politics/archive/2016/01/the-eight-causes-of-trumpism/422427/

     - daca va intereseaza o analiza mai calma si echilibrata la fenomenul politic American recent, alegerile. In genere cind ma satur de exagerarile republicane si democrate citesc articolele din The Atlantic. Washington post ma asasineaza – am subscriptie gratis pe kindle, nu I-am rugat, nu ma intereseaza, a aparut acolo pur si simplu… nooo, cum deschid kindle-ul sa-mi citesc vreo carte, sare Washington post la mine cu vreun scandal – pai eu votez republican, de ce vor domne sa ma faca democrat cu sila ??? :)

    • Pentru că mulți gândesc încă la ordin, de asta nu pot fi convinși. Sau după cum le dictează interesul.

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  http://revista22online.ro/53177/.html

  Klaus Iohannis a transmis un mesaj, pe contul sau pe Facebook, dupa ce senatorii nu au incuviintat cererea DIICOT de incepere a urmaririi penale in cazul senatorului PNL Varujan Vosganian, care urma sa fie cercetat in dosarul Romgaz pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

  “Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DIICOT de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului. În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție.”

  Dupa care:

  Iohannis insistă, dupa cazul Vosganian: Un Parlament tolerant cu corupții nu se va bucura de respect

  Presedintele Klaus Iohannis a revenit vineri cu un mesaj despre procedurile de ridicare a imunitatii din Parlament, dupa ce joi a criticat Senatul ca nu a incuviintat inceperea urmaririi penale a liberalului Varujan Vosganian.

  „Procedurile pentru cererile de incuviintare a retinerii, arestarii sau perchezitiei parlamentarilor si cele de efectuare a urmaririi penale pentru ministri si fosti ministri, membri ai Parlamentului, trebuie sa devina mai simple si mai transparente.

  Reinnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a intelege ca un Parlament tolerant cu coruptia si coruptii nu se va bucura niciodata de respectul si increderea cetatenilor”, a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

  Seful statului a precizat, si joi, ca se astepa ca „Senatul sa incuviinteze solicitarea DIICOT de incepere a urmaririi penale in cazul senatorului PNL Varujan Vosganian”, adaugand ca „votul senatorilor arata ca nu s-a inteles inca pe deplin necesitatea schimbarii pentru care am pledat”.

  La randul sau, co-presedintele PNL Alina Gorghiu le-a transmis o scrisoare senatorilor PNL, in document aceasta spunand ca i-a cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar daca nu va face acest lucru va propune excluderea sa din partid.

  Gorghiu: I-am cerut demisia lui Vosganian. Daca nu, voi propune excluderea sa

  Linkul pentru al doulea text il voi da in comentariul imediat urmator ca sa nu intre pe asteptare.

  Deci, cum ar veni, Alina Gorghiu a cerut excluderea lui Varujan Vosganian din PNL la insistentele lui Klaus Werner Iohannis!

  Dar, acum nu mai conteaza, s-au reevaluat reciproc, poate vom vedea si niste reconcilieri cu PNL-ul, de ce nu? :D

   • Mihail spune:

    Ei lasati. Omul acum..,,

   • cred că între timp și-a dat și el seama, adică Iohannis, cât de alunecos e jocul ăsta de-a sluga procuraturii. Până una-alta, chiar el s-a pus de-a curmezișul justiției, când a cerut recurs în anulare și strămutarea procesului. Adică, Iohannis însuși consideră că unii judecători nu sunt în regulă.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ VV

     sa ne lamurim un lucru: Iohan a luat casele alea prin fals! Degeaba o tot invirte ca la ploiesti si face uz de influenta sa pentru a plimba procesul prin toata tara, adevarul nu-l poate schimba nici Cristos Gornistul!

     Aaaa, ca intre timp v-ati pus alte dioptrii si vedeti altfel situatia… asta o vor judeca acei carora le veti mai cere votul!

     • Așa este, el a furat casele alea.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      ma bucura afirmatia asta. Va rog doar, departati-va putin de tablou si priviti imaginea din ansamblu! Nu stiu ce-a gindit Tariceanu, nu stiu care sunt interesele! Dar daca vazindu-va in acel tablou de la distanta veti avea senzatia ca vedeti un fals, indepartati-va cit mai aveti vreme!

      Am avut incredere in discursul lui Tariceanu din ultima vreme. Avertizati-l: tot ce a zis pina acum va fi anihilat complet si imediat de complicitatea cu Iohannis! La cum vad eu lucrurile, foarte probabil ca negocierile sunt deja clarificate. (sper sa ma insel, dar eu nu ma prea insel). Dar daca totusi e vorba de o scapare, corectati-o cit mai e vreme!

      Cu tot respectul, daca Tariceanu nu poate veni cu o explicatie logica pentru aceasta propunere… e blat! Si va tine doar de dumneavoastra daca vreti sa faceti parte din acest blat!

      Un astfel de blat inseamna sinucidere politica pentru Tariceanu! Si pentru alde implicit! Sper sa se vina rapid cu dezmintiri si pozitionari corecte.

      Ginditi, ginditi, inainte de a face astfel de miscari! Va poate parea prieten Iohan, ar fi greseala fatala!

     • De unde scoți chestia asta cu complicitatea cu Iohannis??? Dacă ce face comisia pentru proiectul de ară nu e bine, după opinia mea, pot face un punct de vedere separat. Nu e bine ca intr-o democrație să ne izolăm. Dacă nu avem declanșată nicio procedură de suspendare a președintelui, trebuie să colaboram instituțional cu el. Constituția ne-o cere. Nu mai face speculații inutile.

   • Mă întreb ce s-ar fi intamplat in SUA dacă președintele ar fi luat în tărbacă Senatul la fel.

  • Eu n-am reevaluat nimic, de unde ai scos-o? Gorghiu nu putea să-mi ceară excluderea pentru că nu existau motive. Dar nu mi-a cerut demisia, ci m-a rugat să plec. Textual: Dacă ne iubești, pleacă.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    pe iohan, pe iohan l-ati re-evaluat, si el pe dvs! :D

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    si pentru conformitate inca ceva: Gorghiu v-a cerut demisia, exact asa cum scrie articolul ala (chiar daca dumneavoastra n-ati citit prea bine si chiar daca dumneavoastra ziceti ca a va cere sa plecati nu e totuna cu cerere de demisie), si, mai precizeaza articolul respectiv, daca ati fi refuzat sa plecati de bunavoie ati fi fost excus! Deci, vointa dumneavoastra n-a avut niciun rol in ecuatia aia!

  • Gorghiu nu mi-a cerut nimic, că n-avea dreptul, m-a rugat. Mi-a zis: Dacă ne iubești, pleacă. Sunt convins că Iohannis știa toate astea.

 7. emi spune:

  @VV dar ce suparati sunt unii oameni ca se face in sfarsit un proiect de tara pentru Romania!!!
  Nu ii pot numi romani pentru ca e clar ca nu isi iubesc tara.

 8. Mihail spune:

  Face pe dracu’. Hai sa fim seriosi, deodata un parlamentar batran si la propriu si la figurat, a gasit o noua jucarie. Iar acum se-nfoaie in parpalac.
  Daca nu a mers, dę doua ori cu Premiul Nobel, nu-i nimic, merge cu asta.
  Pentru nomilazarea la Nobel, a uitat ca acesta se acorda pentru intreaga opera si nu doar pentru un volum. Dar daca s-a dorit ca sa se faca de bacanie, de ce nu ar mai merge inca o data ?

 9. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Proiect de tara:

  3) Capitala tarii e invadata de plosnite, e invazie in toata regula. Asta zice multe despre “civilizatia” dacica… Poate facem cumva sa scapam de plosnite! (macar in anul centenarului sa nu ne prinda cu plosnite!)

  • tudor spune:

   Asa este: astazi am fost in trei locatii diferite, in sectoare diferite, in toate trei am vazut plosnite.
   Misto este ca primaria capitalei, “guvernata de psd alde” cumpara de cateva milioane de euro substante de combatere de la o firma din teleorman care, pana la afacerea asta nu mai vanduse nimic nimanui.

   Daca le e rusine celor care o srpijina pe firea ?
   Nicidecum: sunt si ei complici la furaciune, dar daca i ca calca parchetul vor spune ce victime politice sunt ei!

   • Mihail spune:

    Pun pariu ca plosnitele provin tot din Teleorman..,sau, de ce nu, din Brazilia.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Mihail

     nu cred ca ar conta de unde provin, ci de ce nu sunt eliminate! Te dai mare capitala europeana si esti plina de plosnite? Ai vazut tu la Londra de-astea? Sa-ti intre in casa zilnic citeva ti-ar placea?

     Plosnitele sunt simbolul mizeriei crunte! Ele sunt foarte rezistente si odata proliferate poti sa nu scapi de ele cu anii. Invazii de plosnite au mai fost dupa al doilea razboi, cind batrinii mi-au povestit cum ardeau saltele, ardeau mobila ca sa scape!

     https://www.youtube.com/watch?v=KC-s_ymtlUo

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Circul conteaza! Romanul daca are circ uita de piine si de toate… Iar astia stiu asta, de-aia s-a si organizat comisie prezidentiala pentru un circ de mari proportii cu un an inainte de reprezentatie!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Dar ce conteaza, ciinii latra, caravana trece! Ei stiu toti cum stau lucrurile, de-aia nu dau doi bani pe ce zicem noi… Obrazul lor e gros ca talpa! Poti sa-i scuipi, poti sa-i injuri, se sterg si merg mai departe linistiti, caci pina la urma tu ai ramas cu injuratura iar ei cu bunastarea asigurata de sistem. N-o sa vezi pe V R E U N U L ca odata ales face ceva pentru oameniii care traiesc in conditii din astea:
   http://isdv.dc-host.ro/Dropbox/saracie.JPG

   E precum zicea regretatul Toma Caragiu: “Ei sti toti, dar tac! Tac, pentru ca tacerea e de aur!”

   Merg pe burta ca niste reptile, sa nu fie vazuti, sa nu fie simtiti, sa-si faca mersul in continuare, indiferent de ce au ales oamenii!

   • Mihail spune:

    Niste banditi, niste caraghiosi la costum.
    Ai remarcat ce tot spunea dl. Vosganian ? Ca dumnealui este obisnuit cu “mizeriile”. Orice i-ai spune, nu conteaza, ele sunt mizerii.
    In schimb, tot ce face este bun, adevarat, numai bun de apreciat.
    Noi, votantii, poporul, suntem niste nerecunoscatori.
    Toata aceasta armata de maimuţe din Parlament, trebuie trimisa, imediat, acasa. Un fel de lipitori imbracate la costum si la cravata. Niste esuati lamentabili.

  • Mi se pare o propunere interesantă. Nu ai ceva și cu gandacul de Coloradi și cu păduchele de San-Jose?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    n-am vazut nicun ngindac de san-jose sau gidnaci de colorado la mine in casa! Dar plosnite vad zilnic! Dau cu K300 pe ei, nu se intimpla nimic! Ma ocup personal de fiecare in parte, ca sa nu fiu nevoit sa le las lor locuinta! (oricum sunt chirias). Pe caldura asta stau cu toate alea decchise, intra plosnitele! Norocul meu e ca am spatiu mic, le aud! i le expulzez pe pe fiecare in parte!

 10. Mihail spune:

  Propunerea mea pentru, hai sa-i zic “Proiectul de ţara” este: Toti parlamentarii trimisi acasa. Pentru acestia, o pensie care reprezinta dublul salariului minim pe economie. Ma rog, in partea aceasta ma mai gândesc. Apoi, toti parlamentarii care au obtinut neurmarirea penala, se-ndreapta catre organele de ancheta. Eventual, stabilim ca pana la clarificarea situatiei, acestia sa domicilieze in…arest. De ce nu ? Insa, cheltuielile de arest le platesc ei.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Da. Din pacate Varujan Vosganian a demonstrat ca actiunea sa pentru aflarea adevarului in cazul meditatiilor lui Iohan n-a fost cu nimic mai presus decit actiunea unor procurori care faceau dosare ca sa aiba ce pune la sertar… just in case ca respectivul misca in front! Nicio diferenta nu-i!

   • Eu am demonstrat că nu există nicio dovadă că ar fi câștigat din meditații banii ăia. Nu pot face și referendum de unul singur.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Da, ati demonstrat! Dar restul? Continuarea? Cine trebuia sa o faca? Eu? O faceam daca-mi cereati, pe cuvintul meu de onoare!

     • Nu mai era nimic de făcut. ANAF zice că actele nu mai sunt. Eu nu am timp de pierdut cu certuri inutile. Dacă dovezile nu mai sunt, nu se mai poate demonstra nimic, decât că nici Iohannis nu poate demonstra. Oricum, Iohannis se bucură de o susținere suspectă, la câte a făcut.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      ma faceti sa rid. Pai atunci de ce ati mai initiat cererea la ANAF daca stiati ca nu aveti timp de dus treaba pina la capat? :D
      Cum adica dovezile nu mai sunt? Da casele alea ce-s? :D

      Ziceti asa: “Iohannis se bucură de o susținere suspectă, la câte a făcut.”

      Paaai, tocmai AICI e problema. Din partea CUI vine aceasta sustinere? Nu cumva din partea unora caree mare parte din ei sunt COMPLICI in tot felul de modalitati de FURAT SI ESTORCAT statul asta?

      Nu vreti, si nu aveti timp sa-i suparati si sa-i deranjati pe cei care-l sustin pe Iohannis? OK! Dar atunci, tot lor sa le cereti si votul, pentru ca ma indoiesc ca prin noua politica veti mai obtine vreun vot din partea celor care sunt anti-sistem!

 11. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  http://www.cotidianul.ro/romania-educata-a-lui-iohannis-coboara-in-mahala-acest-individ-289695/

  Mda, “acest individ” si-a trimis acum reprezentant in comisia lui Iohan! Tare, nu? :D

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   “Cu acest individ ne-am lămurit. Are un discurs anti-justiție și vrea să scape de justiție. Spun individ pentru că îmi vine foarte greu să cred că un întreg partid e de acord cu un discurs anti-justiție. Eu cred că acest individ nu vrea numai pe el să se scape, ci vrea să scape și câțiva prieteni. Și este suficient să urmărim cine va ajunge în următoarele săptămâni în Parlament ca să fie votat pro sau contra urmărire penală și o să vedem din cine se compune gașca despre care se vorbește“, a spus Klaus Iohannis.

   :D :D :D

   Acu nu mai conteaza, oamenii din gaca aia sunt numai buni in comisii prezidentiale! :D

  • Comisia nu e a lui Iohannis. Și dacă lucrează, e bine să fim prezenți. Oamenii ne-au votat să facem ceva pentru ei, nu să boicotăm.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Comisia E S T E a lui Iohannis! Intr-o tara normala, parlamentara, presedintele n-avea ce sa aiba el comisii de-astea. Dar bun, sa zicem ca le are: ce faceti? puneti umarul? Presedintele trebuia sa fie apolitic! E Iohannis apolitic? Haida de! Iohan e un cetatean despre care trebuia sa se zica expresii gen “penal’, “puscarias’, “hot”, “escroc”, “falsificator”, samd….

    • Cum o să fie comisia a lui IOhannis? O să-mi spună Iohannis ce să scriu acolo??? Ai văzut csre e structura comisiei?

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      http://www.presidency.ro/files/userfiles/Grupuri_de_lucru_-_Proiectul_de_tara_al_Presedintelui_Klaus_Iohannis.pdf

      Pentru oricine are mai mult de 4 clase e clar ca lumina zilei a cui este comisia si a cui este proectul de tara mai ales ca scrie clar chiar in denumirea documentului pe care l-ati referentiat dvs.!

      Nu va trecut prin minte sa va intrebati de ce se mira antena 3 ca faceti parte din comisia aia daca defapt e ceva foarte normal? :D :D :D

      M-am uitat acum peste componenta comisiei. :D

      Deja am un alt nivel de clarificare vazind componenta! :D :D :D

      Lucian Croitoru, marele expert pe care basescu l-a numit premier, in vremurile cind s-au suspendat drepturile si libertatile cetatenilor prin art.53 din Constitutie si cind se taiau salariile cu 25%

      Cristian Parvulescu, marele vorbitor de nimicuri, o nulitate absoluta in materie de drepturi si libertati, omul care a venit cu ineptia votului uninominal care a tras Romania cu 20 de ani in urma!

      Vlad Voiculecu – aici v-ar spune Cris cite n-as putea spune eu in 20 de pagini

      Iulian Chifu – :D

      Attila Korodi – :D

      Vasile Iuga de la price watterhouse coopers (adica o grupare de nemernici care a facut foarte mult rau romaniei) :D :D :D

      In grupul dvs de lucru majoritatea sunt de la bnr, pe care hai sa zic ca-i inteleg ca accepta sa faca parte dintr-o comisie prezidentiala, dar oameni POLITICI ati aterizat pe-acolo doar vreo 4 precum musca in lapte! Patru, din care pe Varujan Pambuccian sa zic ca-l iert ca n-a prea avut omul treaba cu politica in viata asta, Viorel Stefan cam la fel (e tot atit de pesedist precum a fost Dancu), iar Vasile Puscas idem.

      Dar, dupa miscarea asta foarte probabilc a nici dumneavoastra n-o sa mai faceti parte din politica. Seamana izbitor cu o iesire in genul celei a lui Dan Mihalache!

 12. tudor spune:

  VV
  Nu va bucurati, Directiva nu tine cu infractorii, dimpotriva!

  Acele praguri se refera la pedepse minime, adica pentru 10000, 100000, 10 000 000 nu se poate da mai putin de 4 ani, ceea ce nu inseamna ca pentru valori mai mici nu se da inchisoare.
  Mai mult chiar, si daca pagubele efective sunt zero , dar prejudiciul potential putea fi mare statele pot institui sanctiuni “penale”, inclusiv puscaria.

  Prin urmare, Romania este obligata sa modifice legislatia penala in sensul celor prevazute de Directiva, astfel incat pentru fraudele respective sa se instituie un aliniat separat, agravant, in care pedeapsa pentru pagube mai mari de pragurile indicate sa fie de la 4 ani in sus.

  Interesant cum un “reprezentant al poporului” se bucura de fiecare data cand are impresia ca a mai aparut o portita de scapare pentru hoti!

 13. tudor spune:

  In fapt, Directiva in cauza da un sut in cur ul psdlde.
  Asrfel, prin OG13 stabilisera ca maxim al pedepsei 3 ani de inchisoare, indiferent de valoarea prejudiciului.
  Ce zice Directiva?
  Minim 4 ani, tovarasi!

  Puneti, domne, mana pe carte si pe urma bucurati va!