PSNews.ro: Vosganian îi desființează pe protestatarii #REZIST: Contaminați de campanie obsesivă!

Deputatul Varujan Vosganian (vicepreședinte și purtător de cuvânt al ALDE) a fost invitatul celei mai recente ediții a interviurilor video PSnews.ro.

În cadrul interviului, deputatul a făcut o scurtă caracterizare a manifestațiilor, atât cele ale sindicaliștilor, cât și cele din Piața Victoriei, la adresa măsurilor anunțate de coaliția de guvernare PSD-ALDE.psnews 2

În acest context, referitor la manifestațiile sindicatelor din ultima perioadă, deputatul Varujan Vosganian a declarat, în cadrul interviului, că acestea ”ies acum în stradă exact din motivul din care n-au ieșit în 2010”. Mai mult, vicepreședintele ALDE susține că ”și la sindicate, ca și la școala de șoferi, mai există o manetă care e în altă parte”.

”În 2008 eram ministrul Finanțelor când am reacționat la decizia Parlamentului de a majora cu 50% salariile profesorilor, după ce politicile noastre, eu cu Tăriceanu conduceam atunci economia, el conducea și Guvernul, au dus la dublarea salariilor profesorilor. Am zis că e prea mult, de aici nu mai putem merge înainte. Sigur că parlamentarii au votat, Traian Băsescu s-a lăudat și el cu creșterea asta, ba a zis că și ceilalți trebuie să ia 50% în plus. După aceea nu s-a mai dat 50%, era exacta șa cum preconizasem. Sindicatele au tăcut mâlc. În 2010 s-au tăiat salariile bugetarilor cu 25%, sindicatele au tăcut mâlc. Acum când când salariile bugetarilor au crescut, sindicatele ies în stradă. Sindicatele ies acum în stradă exact din motivul din car n-au ieșit în stradă în 2010. Am sentimentul că și la sindicate, ca și la școala de șoferi, mai există o manetă care e în altă parte”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ALDE.

Pe de altă parte, făcând referire la protestatarii din Piața Victoriei, Varujan Vosganian a declarat că unii dintre aceștia ”s-au dus acolo pentru că sunt contaminați de un tip de campanie obsesivă care îi inoculează cu ideea unei idolatrii de adulare a Procuraturii”.

”În legătură cu protestele celelalte, nu are rost să mai vorbim despre ele pentru că ele singure s-au stins, ele nu mai sunt o realitate. Există oameni care din bună credință merg acolo și uneori mă întreb dacă nu aș fi fost în politică dacă nu m-aș fi dus acolo. Oamenii din Piața Victoriei nu s-au dus pentru modificările fiscale. Ei s-au dus pentru că li s-a spus că este afectată independența justiției. Alții s-au dus acolo pentru că sunt contaminați de un tip de campanie obsesivă care îi inoculează cu ideea unei idolatrii de adulare a Procuraturii. Cred că nu mai există loc în lumea asta unde reprezentanți ai tinerei generații, în loc să fie împotriva rânduielilor rigide, aceștia omagiază serviciile secrete, Procuratura și pe conducătorul țării. Așa ceva eu n-am văzut! Noi când eram puși să ridicăm pancarte colorate, le ridicam în silă, acum sunt ridicate și din plăcere. Pentru ce? Ca să susții Procuratura? Aș vrea să-i văd pe acești tineri a doua zi, să meargă în Piață și să protesteze și apărând o victimă, măcar o victimă. Se adună sute de mii de oameni care atunci când se risipesc nu mai rămâne în urma lor decât niște bucăți de hârtie, așa cum rămâne la stadion după ce spectatorii pleacă”, a mai adăugat acesta.

Puteți urmări secvența de la momentul 27:50 și până la momentul 37:15:

71 Responses to “PSNews.ro: Vosganian îi desființează pe protestatarii #REZIST: Contaminați de campanie obsesivă!”

 1. Mihail spune:

  Le place unora sa iasa in strada si sa “reziste”. Li se pare lor ca este colchestia asta, cica lupta cu hotii, adica cu Dragnea.
  Cel Putin, atunci cu ordonanta, chiar erau niţel idioti. Dar ce poti sa le faci, daca a venit acolo si sasalaul cu jeaca lui Rosie.

 2. Mihail spune:

  …acum si Tudor cam are dreptate atunci cand afirma ca daca esti om/partid serios, nu te afisezi cu un, sau niste hoti.
  Nu se face asa ceva.
  Dvs veniti cu argumentul ca Dragnea nu a furat de la nimeni, ca este un tip beton, ca nici ustoroi nu mananca, nici gura nu-i pute. Asta da argument.
  Poate propunem sa inlocuim tabloasele cu Arsenie Boca, cu cele ale lui Dragnea.

  • cris spune:

   Nu Mihail, un om nu poate fi declarat hotz pina nu exista o condamnare in acest sens. Iar idea ca vai vesticii isi dau imediat demisia e un mit – zicea adam ca VV foloseste sofisme, generalizeaza pornind de la Lagarde. Asi, pot sa dau o galeata de exemple.

   Hai, unul singur ca e recent. Bob Menendez, senator American democrat: s-a inceput urmarirea penala pe coruptie impotriva lui acum doi ani (scandalul din presa acum 4 ani), 12 capete de acuzare; procesul a inceput in august, s-a terminat alaltaieri – mistrial, 10 din 12 jurati il considera nevinovat. Procuratura poate deschide un alt process anul viitor dar faptul ca au luat-o rau in barba de data asta nu ii avantajeaza deloc. In tot acest timp a ramas senator si in diferite comitete ale Senatului, si-a dat demisia doar din functia de presedinte al comitetului pe relatii externe. Nu stiu daca acuzele sunt reale sau nu, dar singurul lucru important este ca procurorii nu au putut aduce dovezi convingatoare si gata. Si nici partidul democrat nu-l va lasa din brate – e un senator puternic si din partea mea OK, fiindca voteaza in multe lucruri inclusiv cu republicanii daca asa considera el ca e bine.

   https://www.nytimes.com/2017/11/16/nyregion/senator-robert-menendez-corruption.html

   Sa mai dau macar un exemplu? Actualul reprezentant permanent la NATO al SUA, nominalizat de Trump, Kay Bailey Hutchinson, senator republican de Texas. A fost aleasa intr-o alegere partiala in 1993 urmind ca alegerile majore sa fie in 1994. A venit un procuror de orientare democrata care a acuzat-o de coruotie si fals in inscrisuri cit a fost sefa trezoreriei statului Texas. Procurorul a incercat inceperea urmaririi penale de trei ori – aici asa cum spuneam ca sa faci acest lucru cei doi, acuzator si acuzat, se prezinta in fata unui Grand Jury si acesta poate elimina acuzatia imediat daca nu considera probele suficiente ori legal obtinute si nu se mai face nicio urmarire penala darmite process. S-a dovedit ca procurorul voia sa se angajeze el insusi politic si sa ia locul de senator si ca a incercat sa obtina dovezi fara sa aiba mandate de la judecator – a rascolit trezoreria statului texas fara mandat (go figure !). In toata aceasta perioada Hutchinson a ramas senator si s-a si reales.

   Deci nu, lucrurile nu sunt deloc alb si negru cu vai toti “penalii” afara la prima acuzatie din presa eventual, sau vai ce constiincioisi sunt cei din alte state, isi dau imediat demisia. Hai sa dau exemplul unuia care nu s-a lasat dus din functie nici macar arestat: Blagojevich, guvernator al Illinois, nu s-a lasat dus din functie cu tot scandalul si procesul – voia sa vinda locul de senator ramas liber dupa alegerea lui Obama ca presedinte. Nu doar ca nici vorba de demisie in timpul urmaririi penale, nici arestat fiind nu si-a dat demisia, s-a facut impeachment si a fost demis de senat dupa inca vreo 2-3 luni de la arestare – demiterea in acest caz se face cu 2/3 din voturile senatului statului respectiv, procuratura nu are ce cauta aici.

   Si pe asta cu Blagojevich am urmarit-o live, eram in Illinois atunci si vorba ceea asta cu Menendez a fost pe toate posturile, s-a terminat alataieri – adica zau fandoseala asta cu vai nenorocitii de politicieni romani, cei mai hoti din lume si vai ce spune ambasadorul american si ce corecti sunt altundeva si cum isi dau ei demisia imediat, ma lasa rece, e o aiureala, ne cream mitologii aberante ca si cum acestea ar fi panaceu pentru problemele noastre, vorba lui Friedman, traim din iluzii.

   • Adam Mareș spune:

    Dintr-un stat cât un continent doar atât ai găsit? :-)

    • Mihail spune:

     De ce Adam, nu ajunge ?
     Este vorba despre un principiu, cate a exemple.
     Ideea este ca aia, daca fura, nu o fac “pe fata” ca Dragnea, sau, mai Rau, ca Iohanis.
     Apoi, la ei politia, justitia functioneaza, nu sunt mituibile. Nu se tin dosarele in sertar.
     Sigur, Cris are dreptate, dar in Romania, practica te omoara.

   • Adam Mareș spune:

    Se mai găsesc și pe la ei, dar sistemul legislativ american nu stă în baza vreunui suspect de corupție. Mai mult decât atât, în sistemul american nu se pot face averi ca la noi. Deci comparăm mere cu pere. Dacă Dragnea trăia acolo, era de mult arestat și cu averea confiscată. Dar, repet, acolo nu putea să facă ce a făcut aici.

   • cris spune:

    Nu draga, e cit jumatate de continent, cealalta jumatate e Canada, si daca vrei iti mai dau: Ted Stevens, Harrison Williams, David Duremberger, James Traficant. Vrei o lista de politicieni federali condamnati, poftim: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_American_federal_politicians_convicted_of_crimes Am mai dat separat si lista de judecatori federali alta data. Am discutat trei cazuri in particular, – sau vrei sa scriu un roman cu cine a fost urmait penal, gasit nevonovat sau condamnat si daca si-a pastrat functia au ba – ce-ar fi sa cauti si singur, ai goagalul la dispozitie, eu unele din aceste discutii le-am vazut in direct. Clinton si-a dat demisia? – si nu a fost acuzat atit ca s-a distrat cu Lewinsky ci ca a facut abuz de putere si a mintit. Ei asta-i buna : muieti sunt posmegii? :) :) :) Dar hai ca iti dau reglementarea – ramin sau nu in functie senatorii sau deputatii americani urmariti penal.

    Au, nu se fac averi ca la noi, zau????

   • cris spune:

    Poftim reglementarea in vigoare in SUA:

    Urmarire penala: ” No rights or privileges are forfeited under the Constitution, statutory law, nor the Rules of the Senate upon an indictment.

    Under the Rules of the Senate, therefore, an indicted Senator may continue to participate in congressional proceedings and considerations. Under the United States Constitution, a person under indictment is not disqualified from being a Member of or a candidate for reelection to Congress.

    …..

    Condamnare: “Members of Congress do not automatically forfeit their offices upon conviction of a crime that constitutes a felony. No express constitutional disability or “disqualification” from Congress
    exists for the conviction of a crime, other than under the Fourteenth Amendment for certain treasonous conduct by someone who has taken an oath of office to support the Constitution.
    Unlike Members of the House, Senators are not instructed by internal Senate Rules to refrain from voting in committee or on the Senate floor once they have been convicted of a crime which carries a particular punishment. ….. Conviction of certain crimes may subject—and has subjected in the past—Senators to internal
    legislative disciplinary proceedings, including resolutions of censure, as well as an expulsion from the Senate upon approval of two-thirds of the Members. Conviction of certain crimes relating to national security offenses would result in the Member’s forfeiture of his or her entire federal pension annuity under the provisions of the so-called “Hiss Act” and, under more recent provisions of law, conviction of a number of crimes by Members relating to public corruption,
    fraud, or campaign finance law will result in the loss of the Member’s entire “creditable service” as a Member for purposes of calculating his or her federal retirement annuities if the conduct underlying the conviction related to one’s official duties.”

    De observat este disciplina senatoriala si a camerei reprezentantilor, se fac admonestari, se merge pina la expulzre cu 2/3 din voturi daca sunt infractiuni grave – aici sunt unii care isi dau demisia, dupa cum stiu ca merg deciziile comitetului de etica, stiu ca vor fi expulzati drept care demisioneaza ca oricum sunt dati afara. Si multe altele – ei, asemenea regulamente ar trebui sa existe si la noi, nu degeaba ii spuneam lui VV ca noi n-avem parlament inca. Dar chiar si asa, pasul spre masuri interne parlamentului de asemenea gravitate nu e ceva facut in gluma:

    “Although the breadth of authority and discretion within the Senate (and House) as to the timing, nature, and underlying conduct involved in an internal discipline of a Member of that body is extensive, the traditional practice in Congress, in cases where a Member of Congress has been indicted, has been to wait to impose congressional discipline, such as expulsion or censure against the Member, until the question of guilt has been at least initially resolved through the judicial system.

    Members of Congress, like many other individuals, have been indicted and charged with various offenses and then been subsequently exonerated in judicial proceedings. Both the Senate and the House have thus been reluctant to remove from Congress individuals who have been lawfully elected to represent their constituents based merely upon charges in an indictment.”

    https://fas.org/sgp/crs/misc/RL34716.pdf

    Bref: zau nu considera ca zeflemeaua e un argument, cauta, desopera pentru tine insuti, verifica daca nu cumva ce sustii sunt prejudecati, apoi, cu placere, discutam, pro si contra. Cu atit mai mult cu cit acuzi usor pe altii de sofism. Pe mine ma intereseaza democratia tarii in care traiesc, citesc de multi ani si ma tot stradui sa ma lamuresc cu una sau alta – work in progress. Ce sa fac, e pasiune de-a dreptul, ca a aluia care a trait atitia ani intr-un regim autoritar, si e flamind sa afle ce e cu adevarat libertatea. Cu tot dragul: ma insulti si te auto-insulti discutind la zeflemea, si in ce ma priveste mai degraba evit asa ceva; deci ma opresc aici, in rest citeste si singur.

    • Adam Mareș spune:

     Păi prin ce dovezi ai adus nu faci decât să arăți că acolo e altceva, așa cum spuneam. :-)

     • Adam Mareș spune:

      Și cum spuneam, acolo averea nu se prezumă a fi licită. E un întreg sistem care funcționează, are anticorpi și reguli, scrise și nescrise. La noi e republica hoților.

     • Nu e chiar așa. O vreme a funcționat Agenția de integritate, singura de acest fel in Europa ( cu excepția Spaniei, dacă nu mă înșel).

     • cris spune:

      vai, vai, vai, consideri ca intr-o lume democratica si liberala propretatea e considerata apriori ilicita?

      Nu te intreb de unde ai scos asa ceva, mi-e de ajuns, asta e gindire comunista: nu exista nevinovati ci doar cei de care nu ne-am ocupat noi inca, toti sunt de la bun inceput, din nascare, vinovati si nevoiti sa-si demonstreze ei nevinovatia. Ba da, proprietatea se prezuma licita si e aparata, aici incepind cu amendamentul 5 al Constitutiei: ” nor be deprived of life, liberty, or property without due process of law; nor shall private property be taken for public use without just compensation.” Si cu ce vrei tu altceva, cu faptul ca nimeni nu-ti poate incalca proprietatea fara mandat de la judecator si pina la orice lege doresti in aceasta privintza. Faptul ca exista un sistem de impozitare serios nu inseamna ca oamenii sunt prezumati hoti !

      Numai, gata, m-am lamurit, chiar nu are rost nicio discutie, si tu te consideri luptatior pentru occidentalism, democratie, liberalism….# resist… OOOOOF.

    • Adam Mareș spune:

     E firesc să fiu zeflemitor când compari România cu SUA. Corupți există peste tot, nici n-am zis că nu, dar în alte părți nu pot sufoca sistemele. Eu n-am auzit până acum ca un condamnat penal să conducă vreo cameră a Congresului american.

     • Mihail spune:

      Vezi, suntem originali.

     • cris spune:

      Ti-am dat pe scurt regulamentul camerelor in aceasta privintza.

      Dar in alte situatii, da, au si ei nesimtitii lor – Blagojevich a fost guvernator, daca nu stii exact ce inseamna, este presedintele unui stat American, seful executivului statului respectiv, ales prin vot direct cu tot ce inseamna puterea unui presedinte dar la nivel de stat (drept de veto, de a gratia, etc) – de aceea si multi presedinti ai SUA au fost guvernatori ( Carter, GW Bush, Clinton) fiindca au deja experientza de presedinte. Unde mai pui ca Blagojevich inainte sa intre in cariera politica a fost procuror, si nu oricare, ci adjunctul procurorului Cook County/Chicago – adica ce a facut e cu totul scirbos ca politician si fost procuror de vaza.

      Ca voia sa vinda locul de senator la taraba e doar unul din capetele de acuzare, a facut multe in cei vreo 7 anisori in functie. Hai ca sa ai o comparatie – a oprit finantarea de 8 milioane a unui spital de copii ca nu i s-a dat tainul de catre directorul spitalului, si-a facut reclama/campanie de vreo jumatate de million pe bani publici, a negociat numirea senatorului care sa ia pozitia lui Obama ca sa obtina un post gras platit pentru nevasta, alt post pentru un amic si un million de dolari plata, etc, etc: http://www.nytimes.com/2008/12/09/us/politics/09text-illinois.html (ai in prima parte conversatii ale lui inregistrate si o enumerare a magariilor pe care le-a facut, ca sa nu mai zici ca vai ei nu pot obtura sisteme; aaa, si sigur ca rudele se poarta si la ei – s-a ales cu sprijinul lui socru-su, Richard Mell, politician foarte puternic in Chicago , si se pare ca el l-a si lucrat ulterior cu procuratura fiindca nu s-au inteles pe nu stiu ce locuri de gunoi, afacere cu multi bani)

      Important este ca si in conditiile nesimtirii unuia ca Blagojevich exista remedii – in acest caz, cum nu se lasa dus, procedura de impeachment, demiterea de catre senat ( la nivelul senatului American echivalentul este expulzarea (expel) tot prin vot al camerei respective). E ceva ce uite ca noi nu avem ca mecanism de sigurantza in asemenea cazuri, noi avem precupetzisme aberante, macaneala.

     • Dar ai auzit ca in SUA cineva să fie condamnat pentru că indeamnă oamenii să meargă la vot?

    • edi spune:

     …veezi ? …nu rezisti “în retragere”, degeabaaa…, orgoliul de a nu-ti vedea “întinate” niste “idealuri” [nu stiu cum le-as putea defini, cã par a fi niste concepte, nu neapãrat persoane/caractere/indivizi] te tot împinge-n “luptã”.

     …bineînteles, dragã cris, nu esti deloc pateticã, …nu se poate asa ceva… :D

     Trecem peste astea, gata, …dar, ia, spune, te rog frumos !, dece consideri cã dacã si în US mai sunt unii care fac “hands” sau “offside” [you know, it's about soccer] asta ar trebui considerat ca ceva “by default”, si, pe binecunoscuta si foarte comoda scuzã autohtonã VEDETI CA SE INTAMPLA SI PELA CASE MAI MARI ? [motivatã si de o empatie în a rezona traditional-vosganian-ian] sã consideri cã se poate da verde fraudei ?

     Adicã, dacã în America existã încãlcãri de reglementare, acuma, “vã gãsiti voi, aici în RO, mai catolici decât Papa?”

     Pãi, e frumos, dragã cris, ce sperantze dai tu unei tinere democratzii în parcursul ei spre consolidarea institutilor fundamentale ?

     …si asta, musai ca sã nu se simtã cineva [nu zic cine, ...becher] stingher în argumentatie ?

     • edi spune:

      [...hai, c-am reusit sã te enervez iar, nuuu ? :D ]

     • cris spune:

      Regret, trebuie ca esti tare plafonat in rutina si plictiseala – anticipezi raspunsuri ca cele pe care le tot auzi in jur, ai reflexe pavloviene, pardon, prejudecati, folosesti stampila ca e mai simplu decit sa-ti folosesti creierii.

      Sa traduc scurt tirada dumitale: Dumneata cauti sa spui ca discutia mea este un tu quoque, whataboutism, and you are lynching negroes https://en.wikipedia.org/wiki/And_you_are_lynching_Negroes Nu e ce spun eu, ci singurul lucru pe care-l percepi dumneata, fiindca nu poti altfel: stii cum e, daca unul vede prima data o girafa si nu a vazut decit capre in rest, si girafa tot capra i se pare, ca are coarne. Ideea ca lumea e mai larga si ca multi oameni gindesc altfel decit in limitele unei asemenea aberatii logice si propagandistice de tip sovietic cu ‘si aia linseaza negri’ nici nu -ti strabate neuronul. Si chiar nu e problema mea: ia pilule de desteptat la minte, citeste, informeaza-te, te priveste, nu ma plictisi pe mine cu sabloane. Ce discut e complexitatea mecanismelor democratice si legale, in alta parte, modul in care se ocupa ei de coruptie in conditiile in care in continuare respecta votul dat unui parlamentar si prezumtia de nevinovatie, in conditiile in care si la ei exista din plin coruptie, agatatul de putere dar si acuzatii politice, fiindca nu sunt extraterestri intr-o lume utopica ci tot oameni si intr-adevar un model de democratie si respect fata de Constitutie Sunt mecanisme fatza de care manifestarile romanesti sunt primitive: ura si conceptie ca poti condamna pe cineva, prezumat vinovat, prin metode care calca in picioare niste reguli absolut normale intr-un stat de drept, neputintza de a stabili o buna cumpanire democratica. Cu salbaticie, justitie selectiva, procuratura dorelista, metode securiste, prejudecati babesti si tras de cirpe in tzeapa se construieste civilizatie la fel de putin ca si cu o coruptie nestapinita, indiferent cite hashtaguri ii pui in fatza.

      Daca tot o luam pe logica: Ce spui mai sus e o aberatie logica, din multe puncte de vedere- nu aduci niciun argument cit de mic la subiect, ci compensezi discutind derogatoriu persoana. Dar e oricum un sport in masa la dumneavoastra – se numeste ad hominem.si zau nu tine loc de cunostinte ori desteptaciune, te face doar hamster pe rotitza bla-blaului propagandistic. Prostia cu enervatul e de gradinitza – inteleg daca ti-o fi dor de pampersi, dar fa-o mai discret, nu e nevoie sa supralicitezi cu enervatul “fetelor” si trasul de coditze pe blog, ca sa ne pastram la logica e un argumentum ex culo, daca intelegi ce vreau sa spun: nu e deloc “frumoooos” ci penibil.

      Pe scurt ai spus nimic cu multe zorzoane. Si ca sa stii ca sunt in complet acord cu domnul senator afla ca ma rog si eu din cind in cind, dar uneori mult mai altfel decit dinsul, e mizericordia mea fata de afirmatii ca cele de mai sus: Father, forgive them, for they do not know their ass from a hole in the ground.

    • Adam Mareș spune:

     Dar nici n-am zis că-ți confiscă cineva proprietatea așa, ca în comunism. Faza e că trebuie s-o poți justifica, cu documente. :P

    • Am postat prima parte a mesajului tău. L-am pus și pe Facebookul national ALDE.

 3. Mihail spune:

  Adame, eu vad treaba cam asa. Mie Dragnea, imi pasa de tara, de imaginea ei, ma doare daca lucrurile sunt vazute si merg prost.
  IMI PASA.
  Ds aceea, cu atat mai mult stiindu-ma nevinovat, imi dau demisia. Rwolv problema, apoi le arat tuturor ca sunt cinstit(hoţ cinstit).
  Asa procedeaza un patriot adevarat.

  Astfel ar trebui sa procedeze si armeanul, deoarece are prea multe legislaturi in Parlament.
  Nu mai are ce spune, nu mai are idei, este expirat. Gafâie.
  Dar, il doare-n pix.

  • Adam Mareș spune:

   Am dat un exemplu de om politic, fie el și de la PSD, demisionarul Sorin Moisă. Citește-i postarea, să vezi cât de echilibrat este, un om cu simțul nuanțelor, cu discernământ. VV a devenit un politician cu un discurs retrograd, anti-occidental și populist, de tipul celui din ceaușism, ca și al acoliților din PSD (detaliază Sorin Moisa).
   Din punct de vedere politic, VV nu mai are niciun viitor. Îmi pare rău, că dumnealui era un om cu studii, inteligent, însă a intrat în orbita toxică Dragnea.
   În rest, ce să zic? Oricine nu gândește ca ei este “acoperit”, “soroșist”, “vândut străinilor”.

   • Greșești. Eu nu am fost niciodată populist, se poate vedea până și din incidentul idiot cu cotețele. Asta chiar n-am fost niciodată. Si nici anti-occidental. Dacă nu vreau să fim socotiți de mâna a doua, înseamnă că sunt anti-occidental??? Adică trebuie să fiu anti-occidental ca să nu suport atitudinea lui Klemm? E Iohannis pro-occidental care nu are personalitate in Europa? Discursul meu nu e retrograd, ci conservator, pentru cine știe, diferența e mare. Cât despre Moisă, nu înțeleg ce a căutat în PSD. Eu unul n-aș fi intrat niciodată în PSD. Dar dacă tot a intrat, nu înțeleg de ce a ieșit. Și de ce nu demisionează și din Parlamentul EWuropean, pentru că acolo nu a ajuns ca Moisă, ci ca pesedist. Ca Moisă nu ajungea niciodată. Mie revelațiile astea la comandă, cu păstrarea diurnei, nu-mi plac.

  • N-ai tu atâtea urechi câte idei am eu… :)

 4. Mihail spune:

  @edi,

  Esti inervant….:D

 5. Adam Mareș spune:

  Valer Dorneanu, fost procuror comunist, încasează lunar de la buget cât zece medici specialiști. Pensia i s-a majorat cu 333% în trei ani.

 6. Adam Mareș spune:

  „Revista 22” a solicitat, în scris, un răspuns oficial din partea preşedintelui Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio. Răspunsul Comisiei de la Veneţia a venit vineri, 17 noiembrie, şi a fost transmis prin Jaime Rodríguez Murphy, ofiţer de presă în cadrul Consiliului Europei. În răspuns se precizează: „Comisia de la Veneţia nu a primit o solicitare de aviz”. Aşadar, experţilor străini nu li s-a cerut oficial, până acum, punctul de vedere pe legile Justiţiei, neprimind proiectul cu propuneri legislative din partea ministrului Tudorel Toader.

  • Aș fi curios să știu poziția Comisiei de la Veneția privind participarea unui președinte apolitic la un miting antiguvernamental.

   • edi spune:

    …pãi, na, dã o fugã pânã la Venetia si întreabã-i… !
    [ :D ...vor spune si ei cã nu existã asa ceva, ...poate doar, asa, ca act ratat în imaginatia unora...]

 7. tudor spune:

  Titlul e tare :) “V a desfiintat protestatarii #rezist!”
  Cum i a desfiintat? Prin titlu si atat!

  Advarat textul lui sorin moisa, chiar n avea ce sa caute in aceasta clica, GIO, care conduce acum Romania.
  In aseaza si pe VV acolo unde este locul, la rubrica “din pacate” (cautati fraza, e relevanta!).

  Altfel, atitudinea lui VV , a lui tariceanu si dragnea este sintetizata scurt: “O forma de discurs si practica politica ce apropie tara nu doar de grupul iliberal al tarilor de la Visegrad, ci si de Rusia lui Putin.”

  Cu stiinta sau nu, psdalde au devenit uneltele rusilor in Romania!
  Pai daca in Vest nu da nimeni doi bani pe ei…! :)

  • Uite ce i-am scris lui Adam despre Moisă (pe care îl cunosc de la Iași):Cât despre Moisă, nu înțeleg ce a căutat în PSD. Eu unul n-aș fi intrat niciodată în PSD. Dar dacă tot a intrat, nu înțeleg de ce a ieșit. Și de ce nu demisionează și din Parlamentul EWuropean, pentru că acolo nu a ajuns ca Moisă, ci ca pesedist. Ca Moisă nu ajungea niciodată. Mie revelațiile astea la comandă, cu păstrarea diurnei, nu-mi plac.
   Iar chestia cu Vosganian care se apropie de Putin, cred că asta e o glumă post-Haloween.

 8. tudor spune:

  STATUL PARALEL exista!
  Dar, prin tehnici de comunicare bolsevice reprezentantii acestuia sunt tocmai denuntatorii lui!
  Exact cum latraii securistului Dan Voiculescu se lupta cu Securitatea!

  Statul paralel s a infiintat inca din decembrie 1989: Iliescu a pus in functiile vitale din noul stat persoane din anturajul personal, foarte probabil agenti kgb: generalii militaru si vasile ionel, virgil magureanu la sri …
  In timp ce de ochii lumii se proclama “innoirea” noilor servicii de informatii, in fapt toate functiile de decizie erau detinute de securisti cu state vechi si alti tovarasi de nadejde, in timp ce alti securisti erau directionati si ajutati in afaceri cu statul si infiltrati in presa, partide politice , in special cele istorice.
  Presedentia lui Emil Constantinescu fost doar un scurt intermezzo, acesta neavand nici sprijinul politic, nici determinarea si nici expertiza necesare.
  De altfel, orice incercare serioasa de reformare profunda a cloacei securisto comuniste ce se insurubase deja temeinic a fost sabotata de “aliatii” din PD, in special prin actiunile “viguroase” ale lui traian basescu si petre roman.
  In prim ministeriatul lui adrian nastase deja influenta vechii securitati era cvasioficiala: un ristea priboi era factotum al guvernului Romaniei, dupa cum la conducerea SIPA a fost plantat un securist de frunte, Ureche, declarat ulterior de justitie ca a facut politie politica.
  Desigur, in toata aceasta perioada nu au neglijat justitia, unde si au plantat apropiatii si “oamenii de incredere” in toate functiile importante din instante si procuratura.
  Securista dovedita Stanoiu si a adus pupila de la Olt, Maria Huza (una dintre cumetrele lui bercea mondial) presedinta la tribunalul Bucuresti, nevasta lui florin Iordache a fost “promovata ” la ICCJ … si acestea sunt doar exemplele notorii, dintre multele existente.
  Stegogramele psd din 2004 demonstreaza fara tagada ca justitia era strict o chestiune care tinea de decizia de partid, in sedintele de partid decizandu se cine sa fie arestat si cine nu.
  Exista declaratii a caror veridicitate este probata de fapte: ca sa scape de un dosar de coruptie liviu dragnea l a pus pe listele de candidati la Teleorman pe fratele procurorului Amariei, care n avea nicio treaba cu psdul!

  In 2005 clamand “deschiderea”, Basescu a numit la conducerea SRI un pesedist. Ce baiat bun se facuse basescu! Extraordinar!
  Extraordinar?
  Nicidecum: evident a fost santajat! Cu ce? Nu stim!

  In schimb, noua conducere a catadiscit sa i faca lui Basescu anumite servicii, punctual, in timp ce in continuare isi protejau vechile interese economice si politice.
  Jaful economiei a continuat netulburat prin retele si aceiasi oameni, schimbati doar atunci cand deveneau excesiv de notorii prin magnitudinea furaciunilor.

  Faptul ca Maior a supravietuit chiar si dupa 2009, cand basescu avea la discretie si majoritatea parlamentara se explica prin numeroasele servicii pe care i le a facut acestuia impotriva lui Mircea Geoana.
  Geoana incerca reformarea psdului, il daduse afara pe Iliescu, incercase sa si asume, in numele psd, erorile mineriadelor …. era periculos si impredictibil.
  Evident, daca ar fi iesit presedinte, mandatele sefilor din sri ar fi fost isotrie …
  In 2010, dupa cum a devenit evident, Geoana a pierdut conducerea psd impotriva lui Ponta, care a beneficiat din plin de serviciile sri, in special prin scoaterea din cursa a lui Cristian Diaconescu.

  Ce facea in timpul asta Liviu Dragnea?

  Incerca sa si rezolve problemele persoanale “pe persoana fizica”, la fel cum facuse si atunci cand a fost numit prefect pdl: pentru cine nu stie, ca sa fie numit prefect i a dus coanei Mioara Roman un mare somn …
  Asa a procedat si cu maharii care l priveau de sus pe umilul presedinte de consiliu judetean: ba niste lazi cu vin de o mie de euro sticla, ba cu porcul, si o sa aflam candva si cu cate si mai cate…

  Foarte ciudat ca niciun dintre celebrele “comisii” parlamentare nu l invita si pe Victoras Ponta la declaratii, nu?
  Ponta a declarat explicit: cand s a luat decizia propunerii LCK la sefia DNA au fost prezente 6 persoane, dintre care cel mai vehement pentru a fost liviu Dragnea. care ar fi spus: “va convine voua, ca nu aveti dosare…”
  Evident, direct sau prin interpusi (Ioan Rus), lui daddy i s a promis impuniatate penala.

  Odata ce s a vazut imparat, precum tiganul, Daddy si a imaginat ca i poate calca in picioare inclusiv pe fostii protectori.

  Ce va iesi, vom vedea.

  Da, statul paralel exista.
  El este cel care le a permis fostilor securisti sau neamurilor fostilor mahari comunisti sa confiste buna parte din economia romaneasca. Statul paralel este cel care , aproape 30 de ani, le a permis unor Puiu Popoviciu, Dan Voiculescu si inca sute si mii altii sa jefuiasca permanent bunurile publice.
  Statul paralel este cel care se simte astazi in pericol si care se zbate , spasmodic.

  La Herculane, Liviu Dragnea: “filamti cat puteti din pacate, sa vada multi romani ce a ajuns statiunea asta”.

  Daddy, nu fii trist: reteta este aceeasi : PSD – CIUMA ROSIE.

  PS: astept ca urmatorul Cex sa se tina pe ruinele fostei ARO, alt exemplu ilustru … :)

 9. tudor spune:

  Io merg in Piata, ca in Fiecare duminica, veniti si voi, copii?
  VV,
  nu veniti , domne, sa ne desfiintati? :)

  • De ce să vă desființez? Nu eu am pus titlul comentariului meu, În comentariu spuneam altceva. De stat în piață, puteți sta (dacă aveți autorizatie) cât doriți. Cu condiția să nu tulburați circulația.

 10. tudor spune:

  Iohannis este primul politician categoric anticomunist care a ajuns la conducerea Romaniei, de aici si nervozitatea tovarasilor… :)

  • Uite că la asta nu m-am gândit. Iohannis e primul președint anticomunist. E posibil, nu știu ce a făcut înainte de 1990. Dar, din experiența mea, știu că nu e destul să fii anti-ceva. Important e să fii pro-ceva. Și atunci te întreb, când iei casele oamenilor cu acte false și nu vrei să le dai înapoi ani de-a rândul, până când justiția nu te dă afară din ele, cam cum ești?

   • tudor spune:

    Dar cand dai gaz de zeci de milioane aproape moca ca sa faca unii export, cam cum e?
    Si cand trebuie sa raspunzi in justitie o dai cotita???

 11. tudor spune:

  VV
  In 2013 va spuneam ca dosarul dv a fost facut de alina bica la ordinul lui dragnea; desigur, ati negat: va convenea sa aruncati pe basescu, erati o victima! :)
  Intre timp au aparut dovezi juridice: alina bica se intalnea in secret cu liviu dragnea fix in acea perioada.
  Mai mult chiar, s a aflat si cum: Liviu Dragnea trimitea masina cu sofer si se intalneau intr o vila aflata la doua case de cea in care locuia dragnea!!

  Desigur, nu veti recunoaste niciodata …

  Asemanator este si cu Mircea Diaconu: dosarul facut de ANI a urmarit slabirea PNL in timp ce era “aliat” cu psd ul.
  Asa ca, daca l vedeti, spuneti i sa nu se mai dea victima a “justitiei”, justitia este cea care l a achitat de dosarul facut de cei pe care i slujeste!

 12. tudor spune:

  VV
  Hai ca sunteti jalnic:
  De ce nu demisioneaza Moisa din PE daca a fost ales pe lista psd?

  Dv ati demisionat din Parlament cand v au dat afara din PNL?

  • Adam Mareș spune:

   Moisă a zis că-și termină mandatul, apoi se retrage din politică.

  • Păi nu se compara!!! Cei din PNL m-au rugat să plec. Și când am plecat nu am făcut declarații dintr-astea, n-am justificat cu nimic, am dat un comunicat de două rânduri și atât. N-am vrut s-o fac pe deșteptul în niciun chip. Am reintrat în politică după aproape un an și tot liberal. Cu Moisă a avut cineva ceva, au fost presiuni asupra lui să plece? PNL în care intrasem era altul decât PNL din care am ieșit. Dacă Moisă se duce cu POnta, încă mai are o scuză, să zicem că nu-i mai place PSD care, totuși, nu e prea diferit față de cel din 2014. Liderii, cu excepția lui Ponta, sunt exact aceiași. Pe când între PNL cu Tăriceanu și Antonescu și PNL cu Gorghiu și Blaga mă ierți… :)

   • edi spune:

    …bine, bine, dar ti-e clar cã Antonescu a fost “lucrat” din start de pesedisti, adicã “Victoras merge primul prim-ministru, iar tu Crine vei merge la presedintie, dadaaaa… !”, “minciuni_în_falsch” precum cele de acum cu “rostogolirea” mãririlor veniturilor spre un viitor cât mai îndepãrtat.

    Iar la primul incident [asteptat, mai ales cã era anul prezidentialelor] pesedimea a pus-o de un refuz de neacceptat din partea lui Crin Antonescu, care a fãcut ca USL sã se ducã pe copcã, consecintzã care, culmea tupeului, dragã Varujane, I-A FOST PUSA-N SPATE TOT LUI ANTONESCU ! [apropos, alde Cãlin a fost foarte discret la momentul acela, ...probabil savura "mãrunt-din-buze" esecul rivalului sãu la sefia partidului; ...si asa a rãmas si dupã, la sosirea în partid a lui Iohannis, ...ghinion :D ]

    Pesedistii ãstia cu care colaborati voi azi considerã ALDE o utilã COLOANA A 5-A, ceva gen UNPR 2.0, …hai, ca sã fiu mai plastic cu scriitorul din tine, un LEGO politic modulabil pe “mânãriile” lor, …cã doar se stie, la LEGO e vorba de maniabilitate… :D

  • Iar chestia asta cu jalnic du-o pe la alte case.

   • tudor spune:

    V ati dat demisia si din parlament atunci?
    Daca nu, de ce i reprosati tocmai asta lui Moisa?

    • emi spune:

     Pentru ca Moisa nu a fost dat afara din PSD, ci a plecat el cu mare tam-tam, lovind ca o jigodie partidul care l-a sustinut.

     • edi spune:

      …”jigodie”, vaai, …ai verificat oglinda, mai e întreagă ?

      PS : emi, e foarte posibil ca după faza asta să te contacteze dela PSD, …ceva legat de acceptul de a deschide o filială locală la voi, acolo…

     • emi spune:

      Eu am fost inscrisa la PNL, acum nu mai cotizez nicaieri…
      De fapt eu sunt o liberala atipica, prea independenta sa fac parte din turma socialista, prea cu respect de Creatia Divina ca sa accept libertinismul legalizat, nu pot accepta nici ilegalitatile dar nici teroarea dosariadei inventate, stiu ca un stat nu rezista fara servicii, dar nici serviciile in numar prea mare, divizate si obediente “investitiilor straine” nu prea ajuta. Nu protestez in strada pentru ca nu foloseste Statului, il destabilizeaza, dar nici nu sunt de accord ca cel ce fura o paine sa plateasca cu puscaria iar marii profitori din umbra sa arunce vini asupra politicienilor care nu le servesc interesele.
      Asadar nu e nicio grija, nefiind obedienta din interes material, poate doar uneori din convingere, nu exista nici posibilitatea ca sa fiu inregimentata.
      Cat despre “jigodie”, probabil ca am si eu momente cat simt nevoia sa raspund cu aceeasi moneda, dupa care ma simt astfel…

    • Asta e culmea!!! Adică pediștii vor să scape de mine, fac presiuni să plec din PNL și eu să zic: să trăiți, plec chiar din Parlament! Mi-a plăcut asta, Tudorică! Nu vrei să le fac și pantofii?

 13. Adam Mareș spune:

  @VV
  Aveți un discurs anti-occidental, câtă vreme disprețuiți instituțiile occidentale și îndemnați la nesocotirea unor recomandări venite de la UE. Din punctul dvs. de vedere, ăia complotează împotriva PSD-ALDE, de aceea ne spun că avem încă nereguli. Probabil și OLAF-ul face parte din complot. Retrograd pentru că promovează un naționalism agresiv și xenofob: străinii ne vor răul, noi, românii știm cel mai bine, noi nu avem nicio problemă cu corupția. Încercați să decredibilizați sistemul judiciar, procuratura în primul rând, proclamând zi de zi că politicienii anchetați sunt victime, că dosarele sunt fabricate.

  • Adică occidentul se rezumă la raportul MCV??? Adică dacă nu sunt de acord să primim refugiați sunt anti-occidental??? Dacă nu sunt de acord cu pactul fiscal care ne obligă la deficit bugetar 0, in condițiile în care avem sute de școli cu veceul în curte, sunt anti-occidental??? Eu cred că aș fi anti-occidental dacă aș înghiți tot ce mi se oferă, fără discernământ, fără demnitate.

  • emi spune:

   Si tu lovesti in Parlamentul Romaniei de 5 ori pe zi, ales cu vot popular, baza democratiei. Pe procurorii aia pe care ii ridici in slavi I-a numit Basescu, demolatorul flotei si a CFR.
   Daca TB care a vandut flota si a distrus CFR nu e hot, atunci in Romania nu exista hoti, mai mult ca asta nu a fost in stare sa fure nimeni. Cand il voi vedea platind TB tot ceea ce a furat el si familia lui, atunci abia voi crede ca exista Justitie in Romania, pana atunci e doar teatru pentru fraieri care distruge oamenii cinstiti, ca sa ii poata manipula.

 14. Adam Mareș spune:

  Cât privește condamnarea lui Dragnea în dosarul referendumului, am citit și eu motivația instanței: nu era vorba DOAR de îndemnuri de a vota.

 15. Adam Mareș spune:

  Vreți să faceți revoluții în justiție, revoluții fiscale și ziceți că sunteți conservator? :P

 16. edi spune:

  @cris

  Cris, ca sã te mai enervez unpic, la tine e vorba si de complexe de superioritate, dar si de patologie…, cu toate cã lucrezi într-un spital.

  Dar tine-o tot asa, esti o inteligentã sclipitoare ! Nu mai ai cale de întors, e clar !

  • edi spune:

   PS : …aaa, si încã ceva, o astfel de inteligentzã ar trebui musai sã se repatrieze, clar, suportul dat aici, la fatza locului, ar fi infinit superior, omul acesta – gazda noastrã – sigur ti-ar fi recunoscãtor pânã-n pânzele albe…

   …iar dacã ceva s-ar “deteriora” pe parcurs cumva, dupã cum te vãd, sigur vei printre primii “occupying”, …deh, diferente de perceptie, nuuu ? [...relax, era retoricã !] ;D

  • cris spune:

   ti-am raspuns domnule deja la articolul urmator, si da, sunt de o inteligentza sclipitoare si verficat sclipitoare, adica un IQ peste 130 – adica nivelul mediu al medicului american, fara aprobarea dumitale, si da am educatia unui om care argumenteaza fiecare afirmatie – aceasta e deformatia profesionala, nicio masura medicala nu se ia fara argument pe baza evidentei adica a studiului facut dupa reguli stricte si recunoscut de comunitatea medicala (evidence based medicine) iar discutiile argumentate in acest fel in meseria mea sunt regula, in timp ce dumneata doar melitzezi insulte si crezi ca tin loc de desteptaciune si stiintza. Nu ai cum sa ma enervezi domnule, din partea mea argumentatia dumitale e mahala si, repet, du-te si mahalageste la alte mese.

   • edi spune:

    LLas’ că se știe că ai mania de a umple ecrane, nu vred c-a fost o problemă
    Eu n-am avut confirmarea ulterioară a poștărilir de la acest articol (habar n-am dece, ..rețeaua…), deci am dus replica dincolo.

    Eh, lasă…, ai făcut ca-n filme, na, ai mai tras o dublă, …la “columnismul” tău asta chiar nu se simte.