La ordinea zilei

Am sentimentul că, așa cum e scris, acest comunicat al purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA e mai degrabă un îndemn către Parlamentul României să dezbată și să voteze Legile Justiției, decât să renunțe la ele.

Nici un Parlament al unui stat suveran nu ar urma îndemnul unui astfel de comunicat, indiferent de tema abordată, decât cu prețul umilinței și al desconsiderării atributelor sale de putere legiuitoare a statului.

https://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2017/11/275899.htm

77 Responses to “La ordinea zilei”

 1. emi spune:

  Il santajeaza pe Liviu Dragnea sa le cumpere vechiturile…

 2. cris spune:

  Faceti bine, VV, si discutati cu Dept de Stat, punctual referitor la aceste legi, la ce considera dinsii ca ar fi nedemocratic, puneti dovada dupa dovada teanc, faceti-le clare datele CEDO, amintiti-va ca nu demult la Comitetul Helsinki a fost o discutie majora adaugati comunicatul acelui englez catre comisie (vi l-am postat integral si aici pe blog) fiindca e impecabil scris. Nu va limitati la o discutie cu Dept de stat, cereti sa vorbiti cu senatori americani si cereti suportul celor pe care ii stiti deja. Cereti , fiindca puteti face asta sa stiti pe ce documente isi bazeaza ei afirmatiile si de la cine vin, amintiti-va de transparenta care exista la ei aveti tot dreptul sa stiti cine sunt cei care fac o marturie contrara (si la fel nu e de reactionat cu nervozitate e doar de stiut si facut public)- si cereti un al doilea comunicat dupa aceasta discutie.

  Am vazut comunicatul celor doua camera, e ok. Asa se face, ma bucura ca ati reactionat fara nervozitate.

 3. elenick spune:

  @tudor,

  legat de “personalitatile” din comisia minune de modificare a legilor justitiei, ceva amanunte legate de aceasta individa Steluta Gustica Cataniciu (nume si infatisare de rroma, no offense!) :

  http://www.ziare.com/florin-iordache/deputat/istoria-deputatului-care-are-interdictie-din-instanta-sa-fie-in-parlament-dar-lucreaza-la-modificarea-legilor-justitiei-1491005

  @cris,
  ti-am lasat un raspuns la postul precedent…nu ca ar folosi la ceva! :)

  • cris spune:

   ti-am raspuns doamna, nu am ignorat :)

  • tudor spune:

   Carte multa nu se cere, prost sa fii si la putere!

   • cris spune:

    nici ca sa fii tefelist se vede ca nu cere prea multa carte sau inteligentza, domnule. (Da,da, hai baga iar chestia cu Dumitru translator de germana care nu stie germana, esti gata? hai, start: …)

    :) :) :)

    • tudor spune:

     :) :) :)
     Doamna, foarte multi dintre tefelistii pe care i cunosc sunt oameni extraordinari si pe care i admir; spre deosebire de cei pe care i sustineti dv n au jefuit banul public, nu s fani de ai “securistilor buni”si nici ai lui ion iliescu si ai puilor sai.
     Cei mai in varsta si au marcat existenta cu Piata Universitatii iar cei mai tineri regreta ca n au apucat o …
     Un distins domn in varsta a venit in primele luni cu aceeasi pancarta format A4 pe care scria “GOLAN SINGUR. VIN PENTRU VOI”
     Cunosc o tanara doamna care in primele vreo trei luni venea in fiecare seara cu cele mai tari texte pe care le am vazut, intotdeauna pe un carton A4 fata/verso; fetita ei avea 11 luni, munceste in publicitate; am intrebat o cine sta cu fetita si mi a spus ca de la job trece pe acasa s o hraneasca si ramane sotul ei cu ea. Duminica venea si domnul, au fost si duminca aceasta.
     Ulterior am aflat ca fata aceea este unul dintre cei mai bine cotatii autori de sloganuri publicitare din domeniu, colaborarea ei fiind cautata inclusiv de marile companii americane de profil …
     am cunoscut doi tineri casatoriti veniti special sa ne cunoasca. El aradean, ea timisoreanca; el la master la Universitatea din Bologna, ea asistenta medicala, s au cunoscut la proteste in Milano; nemernicia OUG i a determinat sa se intoarca in Romania …
     Am mai cunoscut un domn care era intre doua avioane, dimineata avea avion spre Paris si a ramas peste noapte in Piata; inginer si arhitect, lucreaza in centrul de proiectare al Reanul Franta, fiind responsabil de proiectul Dacia Duster II …
     N o sa continui o lunga lista de oameni extraordinari pe care i am cunoscut, oricum nu va intereseaza, aveti acea forma de pesedism intratabil pe care in zadar va chinuiti sa l mascati sub un asa zis liberalism …
     Nu puteti sa intelegeti ca s a creat o comunitate spirituala a unor oameni care nu cer nimic pentru ei … , dumneavoastra sunteti in comuniune de idei cu fostii securisti , comunisti si urmasii lor, cu un codrin stefanescu , florica dansatoarea &comp…

     • cris spune:

      Iti pui domnule macar o singura data intrebarea de ce oameni ca mine, Sorin, Shadow, care si noi am fost la Universitate in ’90 avem alta opinie? Cred ca nu, si fiindca dumneata NU ai fost in ’90 la Universitate, ca participant, daca erai militar nu aveai voie legal sa faci asa ceva (nu-i asa? legea cadrelor militare, art 29 g) participarea la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical este interzisă, cu excepţia activităţilor la care se participa în misiune). Nu o puteai face decit fiind in misiune…. Si nu mai afirma ceva despre Universitate fiindca atunci am sa te intreb in fatza daca erai in misiune acolo si imi amintesc si cit erai de impotriva acelui militar care a fost la universitate in 2012. Si in ’89 nu puteai fi altundeva decit tot in armata, in timp ce eu, prieteni, colegi ai mei eram pe strada sau aveam grija de raniti, iar cind dumneata aveai o arma in mina, eu aveam oameni sfirtecati de gloantze in miini, deci nu-mi povesti mie de curajul unora cu telefonase si stegulete de acum sau de anticomunismul dumitale sau al lor, nu n-am sa-ti spun in fata ce cred, am sa zimbesc, am invatzat asta in atitia ani in care am vazut destui umflati in sine ca dumneata.

      Asa e domnule, ai dreptate, eu am facut parte dintr-o comunitate care a platit cu singe nu cu abonamentul de telefon ca sa citeasca facebookul, eu am inca in minte oameni care nu mai aveau fatza ci o rana, mortii, copii de 16-18 ani cu gloantze in cap, sau pe cei pe care siroia singele…. Ca sa ce, ca dumneata sa alegi un securist basescu, asa cum spui si mai sus, ca era mai bun – dumneata imi spui ca mie mi-ar placea “securistii buni”, ai un dram de bun simt: dumneata AI ALES UN SECURIST PRESEDINTE, eu nu!. Ca dumneata sa-l pupi in cur pe boc, sa ridici in slavi pe o gusseth, o pruna, sa te iei de brat cu o cirpa de CTP care ne scuipa pe noi cei de la Universitate si acum da lectii de democratie, si sa te dai mare antipesedist, anticomunist si democrat. Da, asa e, am intr-adevar alta perspectiva, si decit a vreunui pesedist dar si decit a unuia ca dumneata, bolsevism curat, te asigur.

      Deci nu, dumneata nu poti vorbi de Universitate, si nu ma atingi in niciun fel vorbindu-mi de Universitate, sau de eroismul celor de acum: suna a tinichea ce spui. In schimb ceva ca cele de mai jos, da, o recunosc, pentru ca o stiu din cuvintele multora dintre prietenii mei, din ce cu care am impartit si acea Piata, asa cum si aici o vezi in atitudinea unui Sorin sau a lui Shadow. Da, aceasta jurnalista a fost acolo, dumneata nu.

      https://www.activenews.ro/stiri/Nu-te-vad-golanule-143932

      Adica, serios, lasa povestile de soiul asta.

     • cris spune:

      Ca sa ne lamurim, domnule Tudor, asta a insemnat Piata Universitatii:

      „Am fost acuzaţi în ultimele zile de instigare iresponsabilă la dezordine socială. Nimeni dintre noi nu este iresponsabil, iar intransigenţa nu trebuie confundată cu nimic.

      Pe de altă parte, acceptăm termenul de instigatori. Într-adevar, doresc împreună cu toţi cei care sunt alături de dumneavoastră să vă instig nu la dezordine socială, ci la o ordine socială nouă, mai dreaptă, mai liberă, şi mai prosperă, întemeiată pe o legalitate reală şi pe promovarea în viaţa publică a spiritului de adevăr şi a probităţii politice.

      În al doilea rând, vă instigam cu dragoste şi gând bun la eliminarea practică şi legala a tuturor elementelor retrograde si acaparatoare de putere si bunuri nemeritate. (…)

      În al treilea rând vă instig la dobândirea unui cadru constituţional, care să descătuşeze forţele vii ale ţării, pe oamenii buni, pe oamenii cinstiţi, pe oamenii drepţi şi curaţi, talentaţi şi pricepuţi, pe cei care pot face o ţara nouă mai dreaptă şi mai curată.

      Este vorba de oamenii pe care nimeni nu-i poate nici minţi, nici înfrica, nici cumpăra. Sunt aceia pe care-i reprezentaţi aici, cu atâta stăruinţă, cu atâta dârzenie şi cu atâta lumină. Aceşti oameni dau în clipa aceasta şi dincolo de orizontul ei sensul şi nobleţea acestei adunări. ”

      Stii cine o spunea? Petru Cretia. E mare diferentza intre dorintza aceasta de lumina si tefelismul dumneavoastra cu Dna sa vina sa va ia, ciuma rosie, injuriile badaranesti pe care le spui cu gura plina si aici, si zeghe urcate in tzepe. Si e mare diferentza intre Petru Cretia, care l-a tradus in romana pe Platon, alaturi de Noica, stiind limba greaca, si cel pe care il admiri dumneata, un domn Dumitru care-l traduce pe Heidegger dintr-o limba pe care nu s-a invrednicit sa o cunoasca, de un domn baditza in chiloti sa nu mai vorbim.

      Si aici hai sa terminam discutia domnule, fiecare cu valorile lui.

    • edi spune:

     cris,

     las-o jos !, …ti-am mai spus cã nu rezisti prea mult fãrã sã intervii, kit cã l-ai amenintat pe onorabilul cã-ti iei un an sabatic.

     E cam la limita folclorului licentios, dar trebuie spus…, iar dovedesti cã te roade pizma pedinãuntru… :D

     Dar, tine-o tot asa, nu te lãsa !
     Am fi mai tristi fãrã tine :D

     • cris spune:

      Nu domnule e doar badaranesc, si este singurul lucru pe care-l poti scoate din creierii dumitale, altfel nu ai scris aici nimic, dar nimic de vreo valoare oarecare ori coerentza. Scopul dumitale suprem in viatza in ultimele zile a devenit sa ma sacai pe mine, asta iti spui ca doresti: altceva n-ai facut se vede, adica penibilitatea ca si rosul pe unde te-o roade iti cam apartin domnule. Hai, du-te la gradinitza, ca esti inca in stadiul anal si reactionezi expulsiv, adica faci cacareze cu duiumul pe unde se nimereste, in orice alta discutie care nu te priveste, doar ca sa te dai rebel.

     • edi spune:

      Dar si tu bati pasul pe loc, cris, aceleasi replici nervoase, iar copy-paste…, nimic, nimic, nu evoluezi nicicum, cercul care se închide… [autorul ? :D ]

      Puseuri de entuziasm, “hai ai nostri !”, e clar, juisezi cã “apele” s-au despãrtit, “Voi”, “Noi”, ba o leacã de consiliere la onorabilul, apoi iar replici cu vechile obsesii [tehnocraaaaaatziiiii...], între timp, mai merge si de un mimetism, o preluare din rãspunsurile celorlalti [eh, hai, cã m-am obisnuit, dacã mai vrei si alte interjectii grafice, nicio problemã...], si tot asa…, vorba cântecului ACELA [Paranoia Man in Cheap Sh*t Room, TheFall, 1993]

      …si, b), nu, nu e chiar asa, exagerezi [vezi, ãsta e cusurul tãu, exagerezi...] scopul meu suprem în viatzã nu e chiar ãsta…, fiindcã, zic, n-are cum sã dureze chiar atât…

     • cris spune:

      si de ce te maninca %^**&^%$ de ce fac eu, domnule? :)

     • Mai ai mult până sa ajungi la câlcâiul lui Cris. Cam o sută de metri de cărți, puse una peste alta.

 4. Ieseanul spune:

  Ce bun ar fi si la noi un regim politic copiat dupa cel rusesc, unde opozantii – politicieni sau ziaristi – sunt impuscati pe strada, unde democratia e doar mimata, unde cei aflati la putere fura fara teama ca vor fi pedepsiti… Nu-i asa, VV? Sunt tot mai multe semne ca nu v-ati da in laturi sa scoateti Romania din UE si din NATO, in aplauzele celor zombificati de prea mult privit la Antena 3 si RTV, doar pentru a-i face scapati de puscarie pe Dragnea, Tariceanu si ceilalti mari mafioti. Daca se va intampla asta, “Hristosi sa fiti, nu veti scapa nici in mormant.”

  • tudor spune:

   N avea grija, daca nu le ar fi fost teama de Europa si de SUA ne ar fi impuscat inca din februarie!

  • Termină cu prostiile astea. Idioțeniile că noi nu vrem Parteneriat strategic și NATO sunt doar o penibilă campanie de manipulare. Uiți că Tăriceanu și cu mine conduceam economia României când am intrat in UE.

   • edi spune:

    Asta-i singura replicăcare-ți vine mereu în minte…, parcă te știam mult mai imaginativ, nu doar “Târiceanușicumine, Tăriceanușicumine…”.

    Dar cănd a plecat din PNL, nu te-am auzit nicicun, măcar să fi zis ceva, orice. Mergea chiar și ” Tăriceanufărămine…” :D

    ..și n-o mai tămâia atât pe discipola ta cu leverage-ul, e oricum captivă, dece să mai faci comparații, precum dela școală, pe seama ei ? (…sau, ascunde asta cumva o mică invidie d-asta de baricadă…? :D ).
    …că, decât cu lecturi multe, dar paranoic, mai bine paranoic și atât… :D

    Parcă-o mai /fair/ așa, nu ?

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  imi place ce se intimpla, acestui individ demult trebuia sa i se dea peste bot, eu as fi mers chiar pina la a cere SUA sa-l retraga pe individ, fiind unul cu o mentalitate neo-stalinista care de ani de zile gireaza si incurajeaza toate actiunile staliniste ale statului paralel.

  Acum ramine sa vedem, care dintre interese va avea cistig de cauza: interesele SUA de a exista o societate slaba, dezbinata, pentru a-si putea vedea in liniste de interesele lor strict legate de platformele de petrol, sau interesul national!

  • cris spune:

   Na ca ne-am facut trei care privim cu floricelele alaturi, eu, tu si Mihail :) :) :)

   • Pacala spune:

    Sa ma consideri si pe mine…

   • edi spune:

    …pãi, nu stiai vorba aia?, “cu cât suntem mai multi, cu-atât suntem mai culti”…

    • emi spune:

     Aha, de-aia va adunati in piete?!?

     • edi spune:

      emi, dece ai supozitii nemotivate si nedemonstrate, m-ai vãzut printr-o piatzã ?

      Nici nu stim cum arãtãm unii si altii, asa cã dece sã pui întrebãri de dragul de a pune ?

      Borderline, borderline, dar nici chiar asa…

      Imi sai senzatia mereu cã mai bine-ti tai o mânã decât sã stai o datã fãrã replicã.
      Uite, asta de acum, ti-a folosit la ceva, ai demonstrat ceva?

      De unde reiese cã scriind aici implicã musai mersul în Piatzã ?
      …poate la piatzã, daaa, acolo, recunosc, sunt nevoit sã merg, deh, vitaminele…

      …pãi, iar, …oglindaa ? :D

  • Cred că cel mai bine ar fi să promovam interesul național, dat fiind că parteneriatul strategic cu SUA e parte componentă a lui. Si asta în termenii respectului reciproc.

 6. tudor spune:

  Comunicatul penalilor (infractorul + inculpatul) este nu doar plin de minciuni si deformari, ci si ilegal si neconstitutional.

  Astfel, cei doi indivizi vorbesc in numele parlamentului care parlament nu a fost convocat.
  In plus, conform constitutiei, “Camera Deputaţilor şi Senatul adoptă legi, hotărâri şi moţiuni, în prezenţa majorităţii membrilor. ”

  Impostori!

  • cris spune:

   Buna idee, sa faca acest raspuns sustinut de semnaturile parlamentarilor, sa fie declaratie adoptata de o majoritate in parlament, va avea mult mai mare greutate. :)

   • cris spune:

    @ VV

    hai. mobilizati-va, sustineti ce declaratie doriti cu votul unor sute de senatori si parlamentari. Splendida idee. Sa multumim domnului Tudor….

    • elenick spune:

     Cris,

     Azi ai o stare de surescitare, ce se vede si in coment la postul trecut, vecina cu patologia de specialitate (a bipolarului, m-as risca :) , esti sigura ca esti bine? ia ceva cat mai e timp!

    • tudor spune:

     Pana adopta acea Hotarare cei domni au demonstrat fix ce spuneam : ca s niste impostori !

     • cris spune:

      nici gind, fac exact ce trebuie sa faca presedintii unor camere, intreaba, invita la dialog. Desigur, poate veni si partea a doua, o declaratie mult mai putenica, a parlamentului, la momentul urmator. Chiar ai avut o idee excelenta, bravo, bravo.

    • cris spune:

     nu draga, am ceva mai mult timp dimineatza, lucrez peste noapte mai mult saptamina asta, se numeste garda. Si stii ceva, mai bine “patologia” mea decit ineptia ta. :) Stii cum se spune aici, better a republican nut job, than a liberal with no nuts and no job. ( ca sa-ti traduc ca esti un absolut cunoscator al politicii americane altfel: republican/conservator e dreapta, liberal/democrat e stinga) Ce-ar fi sa comentezi la subiect in loc sa dai sfaturi medicale cind nu ai o diploma? Ca asa ceva, ca un raspuns de fapt la subiect, tot nu vad. – nu poti mai mult, argumente din democratia Americana, istorie, politica nu ai? – slabutz rau de tot. Eu ce sa zic, hai sa o zic ca Theodore Roosevelt: “ca sa infurii un conservator minte-l, ca sa infurii un liberal, spune-i adevarul” (inca o data sa nu te incurci, ca stii americanii mai bine decit mine, conservator=dreapta, liberal=stinga) Se pare ca adevarul te infurie de te limitezi la discutii cu iz psihiatric de goagal.

    • Tudor e disperat că blogul îi scapă de sub control :)

     • edi spune:

      Daaa, exact, e pe cale să se întâmple o nouă tragedie, vezi?, încă una în lungul șir al întâmplărilor cu sfârșit anticipat, …extraordinar !

      …al naibii control… ! :D
      Acum, revenind la lucruri ceva mai concrete, mai știi că-n vară spuneam că pasiunea ta, mai nouă, de a creea baricade va face doar să ostilizeze (iată, chiar delirant) pe unii contra altora ? Doar nu crezi că “ai tăi” sunt cumva fani pesede…?
      Nu, mâetre, totul se rezumă la obiectivul de a se încontra cu oricine având un punct de vedere opus.

      …și nu doar așa, oricum, nu, nu …

      Bravo, bravo, frumos experiment !

  • Adică unde sunt dezinformările?

  • Adam Mareș spune:

   Așa înțeleg și fac ei legile, după ureche. :P

   • Adam Mareș spune:

    După ureche înțeleg și democrația liberală.

    • Adam Mareș spune:

     Uite cum gândește un MINISTRU al României:
     “Ce am mai constatat în momentul în care ne-am uitat pe datele statistice: sunt judeţe cu zero la sută şomaj, în special cele care se află pe graniţa de vest a României, din cauza faptului că cele mai multe firme care au venit în România, multinaţionale, multe dintre ele având parte şi de un ajutor de stat, s-au aşezat acolo unde era mai simplu să-şi transporte marfa în UE, adică mai aproape de reţeaua de autostrăzi a UE. În schimb, sunt foarte multe judeţe din Romania, unde şomajul este peste 5%, mă refer la partea de est, zona Moldovei şi câteva judeţe din sudul Romaniei”,

     • Adam Mareș spune:

      Nenorociții de imperialiști sunt de vină că avem noi șomaj, că nu avem autostrăzi. Că într-o economie liberă, de piață, nu fac pe bunul samaritean, să-și ducă afacerile unde n-au infrastructură.
      Gândire tipică de neocomunistă!

     • Adam, ai inceput să te prostești și tu. De unde ai scos-o că avem șomaj??? Avem o rată dintre cele mai mici în UE și cea mai mică de douăzeci de ani încoace. Ce-i cu tine, te-au incorporat și pe tine?

     • elenick spune:

      Pentru cine mai avea vreun dubiu ca Volguta e oligofrena profesional vorbind si ”beton” la tupe si obraznicie. Produs de varf al PSD! Si ai Alde sunt la fel, vezi profilul dnei Gustica Cacaniciu de mai sus… Bleah!

     • Dar pe mine de ce nu m-ai lăudat cand am prezentat decalajele și am propus programul pentru MOldova.

  • Degeaba, elenick. Eu nu am făcut caz de constitutionalitate sau neconstituționalitate, eu am spus că președintele nu trebuia să facă solicitarea aia. Rămân la opinia mea. Cand s-au dat legi pentru Rege, tot cazuri individuale erau, că doar n-am dat legi pentru toți regii României. Familia Brătianu e unică în istoria României și mormintele Brătienilor nu sunt la fiecare colț de stradă. Deci nu retractez nimic.

 7. Adam Mareș spune:

  Cu ce drept vorbesc Dragnea și Tăriceanu în numele Parlamentului României? Ăsta nu e autoritarism individual? Ce vă mai place s-o ardeți bibliografic (v. Cris), dar să suferiți de daltonism. Să nu vedeți unde sunt tendințele de autoritarism. Să nu vedeți că parlamentarii PSD-ALDE sunt niște turme de oi, încât cei doi inși cu probleme penale să nici nu se mai obosească să-i întrebe și pe ei ce cred. Oare asta înseamnă Parlament? Oare asta înseamnă democrație parlamentară? Oare asta înseamnă democrație reprezentativă? Și cam cât din populația României reprezintă Dragnea și Tăriceanu, în realitate?

  • elenick spune:

   Bravo, Adam, ai pus punctul pe i! Dezgustator raspunsul dat azi americanilor, total lipsit de diplomatie, plin de tzafna si fudulia unei ”capre raioase” care se crede ”diva”, complet daunator intereselor Romaniei (nu ale penalilor interesati) pe termen scurt si mediu!

   • Adam Mareș spune:

    Șefii PSD-ALDE ne cred pe toți retardați mintal, inclusiv pe americani. Totul, dar absolut tot ce s-a făcut în încercarea de a modifica legile justiției, încă de la sfârșitul lui ianuarie, a demonstrat doar dorința disperată de a-și salva ei pielea. Altfel, dacă nu era toată mascarada asta, pe care ei se prefac a o numi abordare democratică, nimeni n-ar fi ieșit în stradă, nimeni n-ar fi sărit în apărarea procuraturii. Modul absolut autoritarist în care s-a încercat modificarea legilor a determinat reacțiile extreme ale protestatarilor și ale americanilor.

    • tudor spune:

     Korect!

     • Adam Mareș spune:

      Dragnea și Tăriceanu au impresia că-și cumpără îngăduința americanilor cu rachetele patriot, așa cum fanarioții își cumpărau tronul de la Înalta Poartă. Ei cred că politica de securitate națională a României, susținută din banii românilor, e monedă de schimb pentru problemele lor personale.
      Dacă asta o fi demnitate, eu nu mai zic nimic!

     • In chestiunea rachetelor nu zice nimeni ca o sa cumpărăm indulgente, ci ca e o chestiune cu avantaj reciproc. Asta au vrut să zica T&D.

    • Răspunderea magistraților nu e pentru pielea unora. Deci clar, Adam , incepi să ai o problemă. Când te-au racolat?

   • Adică purtătorul de cuvant a fost diplomat iar raspunsul e nediplomatic. Mi-a plăcut asta.

  • E mult să spuic ă declarația aceea duce la autoritarism. Nu poți fă autoritar in sensul ăsta fără să ai de partea ta serviciile secr4te și procuratura. Glumești, deigur. Oricum, dacă declarația se supunea la vot trecea, cu siguranță.

 8. Mihail spune:

  @cris,

  Iti multimesc pentru explicatia din postarea precedenta.
  Uneori, atunci cand lucrez indelung, ma gandesc la tot felul de chestii.
  Daca nu ai majoritatea, atunci scoti niste mii de oameni si te pui pe rasturnat guverne.
  In paralel, ii anchetezi puţin, ii faci de rusine cu catusele, ii bagi la beci atunci cand poti.
  Ei si cand ai un hoţoman ca Dragnea, treaba merge uns.

 9. Mihail spune:

  Americanii Isi permit prea mult. Mi-ar placea ca Parlanentul sa-si casa de ale lui, sa promulge legile exact asa cum cred de cuviinta.
  Sa ne respectam identitatea si sa nu ne pierdem respectul de sine.
  Pana la urma, niste multi ani, romanii i-au platit tribut lui Decebal. De dracos ce era. Ca dupa aia…s-au enervat, este alta poveste.

 10. Mihail spune:

  Pe Facebook a aparut informaţi ca americanii, luati la intrebari, rugaţi sa precizee care punct frineaza justitia, au dat-o la intors.
  Ca nu pot preciza, ca au vorbit in principiu etc.
  Hai sa cumparam si noi rablele alea de Patriot tot in principiu.

 11. elenick spune:

  Adam,

  ”Dragnea și Tăriceanu au impresia că-și cumpără îngăduința americanilor cu rachetele patriot, așa cum fanarioții își cumpărau tronul de la Înalta Poartă. Ei cred că politica de securitate națională a României, susținută din banii românilor, e monedă de schimb pentru problemele lor personale.
  Dacă asta o fi demnitate, eu nu mai zic nimic!”

  Ai prins in cateva fraze ( si nu in ”cearsafuri” de vorbe pline de citate) chintesenta intamplarilor din aceste vremuri nenorocite pe care le traim ! BRAVO!

 12. adrian spune:

  Toata lumea mesteca pe nerasuflate chestiunea cu “modificarea legilor justitiei”. Tudorel Toader (de cate ori il vad nu ma gandesc decat la Gargamel din seria Strumpfilor …) cu vorbirea lui sacadata nu spune nimic concret niciodata si nici nu se straduieste sa descrie principiile schimbarilor si pasii legali urmati. Alt ineptl in ale comunicarii, pe numele sau Florin Iordache, ii trimite pe toti sa citeasca inainte sa comenteze. Corect. Dar unde dracului se gasesc minunatele propuneri despre care toata lumea injura dar la nicio cautare directa nu apar? Poate ca le-as cauta pe pagina camerei deputatilor dar acolo daca nu stii codurile alea care nu spun nimic PL67xz, n-ai facut nimic.

  E ATAT DE GREU SA FACETI PUBLICE SUBIECTELE ASTEA INFLAMANTE !?? O lasati pe madam Pora sa spuna atat cat o duce pe ea mintea si sa fie “formator de opinie”? Cand zic sa faceti publice lucrurile astea, inteleg ca ele sa apara primele la orice cautare pe net cu cuvinte cheie. Las ca Google s-a prostit rau din lacomie si nu mai are mijloacele eficiente de a cauta tintit, afiseaza numai prostii ….