O sublimă mostră de limbaj și viziune în ce privește creșterea calității politicilor publice! :(

Pot să cred că unele persoane capătă, din varii motive, un impuls nestăpânit de a protesta, inclusiv de a se încăiera cu jandarmii care nu caută vrajbă. Dar că asta este socotită o virtute a politicilor publice, asta mi-e greu să înțeleg. Postările de pe Facebook-ul Institutului de Politici Publice sunt, în această privință, cu totul nepotrivite cu ceea ce acest institut, care militează pentru reformarea politicilor publice, își asumă.

De pildă astăzi, 2 decembrie 2017:
„Institutul pentru Politici Publice a adăugat 3 fotografii noi — cu Angi Serban la Piata Victoriei.
5 ore · București ·
Firea si Carmen Dan vor sa ne ciordeasca Piata Victoriei. Protestatarii sunt ridicati la ordinul politicienilor penali si dusi la duba. Veniti sa va aparati democratia!”

https://www.facebook.com/InstitutulPoliticiPublice/photos/pcb.1760938777284406/1760938520617765/?type=3&theater

O sublimă mostră de limbaj și viziune în ce privește creșterea calității politicilor publice, nu-i așa?

politici publice

28 Responses to “O sublimă mostră de limbaj și viziune în ce privește creșterea calității politicilor publice! :(”

 1. tudor spune:

  Ma ofer sa explic pozitia IPP!

  Intrucat cei de la IPP si au dat seama ca actuala putere psdalde este impotriva oricaei “politici publice” conforma cu interesele generale ale societatii romanesti au realizat ca singura solutie pentru a se ajunge ca si in Romania sa se practice asemenea politici este inlaturarea lor de la guvernare.

  Si daca nu credeti ca sunteti intratat de toxici o sa va combat cu propriile voastre hartii.

  Nu cred ca ati citit programul psd , dupa cum nu cred ca ati citit nici actualul program de guvernare.

  Oricum, ca recomannd cu caldura (!) sa cititi capitolul foarte consistent care se refera la “deplitizarea administratiei blablabla”
  si o sa constatati ca nu doar ca n ati facut nimic in sensul celor asumate, ci ca ati actionat fix in sens contrar.

  Desigur, am salvat si programul psd din campanie, dar si programul guvernului Tudose aprobat de parlament, dar n ar folosi la nimic sa le reproduc aici …

  Ce exemplu ar fi mai edificator decat nesfarsita serie de slugi, coarde si semianalfabeti pe care i ati promovat in absolut toate functiile publice!?

  Cam asta e cu IPP , pe scurt!

 2. Mihail spune:

  @edi +/-@tudor,

  Nu are nicio importantanta daca eu am stiut sau nu despre banditismul lui Iohanis. Nu este mai nevinovat daca eu spun acum despre asta.
  Însă, băi rezistacilor, eu AM STIUT, am scris si atunci, aici pe blog, având discutii divergente cu emi si cu Filip G. Voi, puteri si verifica.
  In plus, Iohanis, este singurul Presedinte, care-si critica tara, Guvernul, in străinătate.
  Este nu numai un mărunt falsificator, un hoț, dar si un trădător de neam.

  • edi spune:

   Mihaile, dragul mieu, dece nu urmãresti directorul/verticala corespunzãtoare replicilor ?

   Te-ai simtit obligat sa rãspunzi unei întrebãri adresate administratorului blogului, mmm?

   …si, omule, te rog io frumos, nu mai face supozitii, mãcar în privinta mea, deci vezi ce faci cu exclusivismele astea de trib fiindcã nu e obligatoriu ca oricine care are alte opinii decât ale tale sã fie vreun obsedat de h-tag-uri sau ceva corespunzãtor imaginatiei tale [chiar am fost în ultimele 6 luni în cãrje, si sã fi vrut si nu m-as fi dus, deci...] !

   Iar dacã cred altceva despre lume si viatã, deci alte afinitãti elective…, fii amabil, rogu-te, si nu mã trimite la zid… !

   Uite, io reusesc sã-nteleg nervozitãtile si umorile unora sau altora de pe aici, am putea sã ni le tolerãm, la o adicã, reciproc, dacã discursul de urã, la care adesea participã si onorabilu’ invitat de mediile care si-au fãcut recursul-la-metodã din asta, nu ar scoate mereu spume la coltul gurii…

   N-ai decât sã crezi ce vrei de KI [...poate-l cunosti mai îndeaproape, o'ti fi copilãrit împreunã, habar n-am], eu invocam ipocrizia celor care emit idei atunci cãnd e convenabil si fãrã riscuri, gen dupã-rãzboi-multi-viteji-s-aratã.

   …si dacã tie ti se pare cã orice neetnic romãn e ceva pericol pentru natiune dacã ajunge într-o demnitate înaltã, atunci…, deh, cam pui sare si pe rana onorabilului cãruia i s-a blocat calea spre functia de comisar european…, cã zic… :D

   …si, vezi la enumerãri, ia-o mai usor, Iohannis dacâ a criticat activitatea guvernului, nu înseamnã cã criticat România ! [...hai, cã nu se confundã chiar asa de usor entitãtile astea, nu ? :D ]

   Deci, /bãi/ Mihail, probabil cã dupã recenta vizitã fãcutã la Iasi, ai reusit, privind orasul si tzara, sã vezi cã sirul /trãdãtorilor de neam/ în nici un caz nu se reduce la o singurã persoanã ! :D

   Dar, si-n comunism, era convenabil, propagandistic, de pus etichete atunci cãnd intersul dicta asta.

   Deci…, tu dece plecasei în Anglia, dezgustat de ce [cinee] ? :D

   • edi spune:

    [scuze !, uitasem, exprimarea cu /afinitãtile elective/ era un "rãutãcism" directionat, mai mult, elitei noastre de p-aici, ...stie 'mneaei... :D ]

 3. adrian spune:

  Intr timp, doi pensionari, unul care are varsta potrivita si unul care pare destul de in putere, se iau la bataie in piata, pe trotuarul guvernului. Va adresez din nou intrebarea referitoare la caracterul semiocult al dezbaterii publice:

  “adrian spune:
  noiembrie 30, 2017 la 7:16 pm
  Toata lumea mesteca pe nerasuflate chestiunea cu “modificarea legilor justitiei”. Tudorel Toader (de cate ori il vad nu ma gandesc decat la Gargamel din seria Strumpfilor …) cu vorbirea lui sacadata nu spune nimic concret niciodata si nici nu se straduieste sa descrie principiile schimbarilor si pasii legali urmati. Alt ineptl in ale comunicarii, pe numele sau Florin Iordache, ii trimite pe toti sa citeasca inainte sa comenteze. Corect. Dar unde dracului se gasesc minunatele propuneri despre care toata lumea injura dar la nicio cautare directa nu apar? Poate ca le-as cauta pe pagina camerei deputatilor dar acolo daca nu stii codurile alea care nu spun nimic PL67xz, n-ai facut nimic.

  E ATAT DE GREU SA FACETI PUBLICE SUBIECTELE ASTEA INFLAMANTE !?? O lasati pe madam Pora sa spuna atat cat o duce pe ea mintea si sa fie “formator de opinie”? Cand zic sa faceti publice lucrurile astea, inteleg ca ele sa apara primele la orice cautare pe net cu cuvinte cheie. Las ca Google s-a prostit rau din lacomie si nu mai are mijloacele eficiente de a cauta tintit, afiseaza numai prostii …”

  • cris spune:

   Am vazut abia acum scena cu domnul respectiv. Se opreste in fata jandarmilor discuta ceva cu ei si merge mai departe. protestatarul se ia dupa el, ii pune telefonul in nas, si nemultumit de ce i se raspunde (licentios e adevarat pentru un nu-mi pasa, dar atit) il urmareste, omul departindu-se cu miinile la spate, adica cert neagresiv, ducindu-se mai departe. E insultat si urmarit cu insultele. Apoi reactiile sunt barbare, a virstnicului sa se apere de cineva care il agaseaza e una, el a incercat sa-si vada de treaba, s-a departat initial si e urmarit, dar a celor care sar sa-l bata e oribila. Asa cum spuneam, si in alte situatii sunt oameni care ti se baga in nas, iti incalca spatiul personal si apoi se pling de mama focului ca sunt victima, ca mecanism ce numeam bird dogging, foarte la moda si pe aici pe la mine.

   In rest de accord cu tine, vorbim discutii pe lucruri pe care nu le citim, si despre care cei ce vor sa schimbe ceva nu spun mai nimic, vorbesc exclusiv pora si altii ca ea. Am vazut si asa zisa reactie cu semnaturile magistratilor ( vreo 3000) la fel fara niciun fel de discutie, gata ei nu vor schimbare dar de ce si pe ce, cam greu de deslusit, si, mai mult, cu semnaturi extrem de dubios strinse – am urmarit live, in cite jumatate de ora apareau 200 de semnaturi strinse zice-se pe loc, real time. Am mers parallel pe siteul forumul judecatorilor si hotnews: in primul rind numele semnatarilor nu corespundeau pe un site si altul desi aveau pretentia ca sunt transmise real time si identice. Cum s-au strins? S-au trimis pe email ca erau in afara programului? cit timp ti-ar lua tie si numai sa transcrii numele de pe emailuri individuale sau chiar si commune? sau au alergat prin birouri, au strins semnaturi si in aceeasi jumatate de ora cineva le-a transcris electronic – l-au batut si pe baconski la paris, inseamna cam o semnatura scrisa, adunata, rescrisa si publicata la…. 0.6 minute . Ca sa nu spun ca site-ul respectiv al forumului judecatorilor, prezentat mai degraba ca site de discutie/de revista nu de asociatie, era absolut mort inainte de data respectiva si s-a populat brusc cu communicate – discutiile in continuare lipsesc cu desavirsire: ceva care sa confirme o efervescentza reala sa fi generat asemenea numar de semnaturi ori o activitate reala a acestei asociatii, nu exista http://www.forumuljudecatorilor.ro/index.php/forum , singura postare la ceva ca “functionarea instantelor” e o reclama la Nike “Cheap nike air max 90 homme noir Shoes are generally most recognized for their shock design around the back. These are often tiny jolts that were made to absorb moving falls and assist with height. In return, they are usually unique along with comfortable together.”

   Pe scurt: gogosi, se prajesc gogosi de toate partile.

   Adica de o parte vezi un protest manufacturat ca in acest caz pe care chiar l-am urmarit de aproape, de cealalta parte nu vezi mai nimic coerent. In consecinta oamenii se iau la bataie fiindca nu au pe ce sa discute real, probabil nici nu se doreste asa ceva, in fapt, de nicio parte, e luatul la bataie pe…gogosi.

   Gargamel? Fie, Dar unde e pisica, Azrael? :) :) :)

   • adrian spune:

    “in rest” !? Ar putea rezulta ca s-a inteles ca mi se pare firesc ce-a facut individul convertit in jurnalist ad-hoc … Dimpotriva, Individul mi se pare unul provocator, insidios si mi se pare dezgustator ca un om in putere, cu astfel de comportament, sa fie deja pensionar la 43 de ani, asa cum el insusi ar fi declarat, conform Tolontan, pe pagina lui:

    “-V-ați mai văzut cu omul care v-a lovit cu rucsacul și pe care l-ați lovit cu pumnul?
    -Nu. Dar am înțeles că deja l-au reperat pe net și că e cel care manifestează mereu în față la DNA, împotriva lui Kovesi. Așa se zice.

    -Ce vârstă și ce profesie aveți, vă rugăm?
    -Am 43 de ani și sunt pensionat. Am fost tehnician. Să vă mai spun ceva: am o coastă ruptă de la intervenția jandarmilor.”

    Un idiot care-si face de lucru.

    Revin cu intrebarea catre dl Vosganian. Nu cred ca ne putem baza pe discutii pe forumuri sau pe comunicate ale diverselor asociatii. Legea se face in alta parte si din acea parte astept informatia AUTENTICA, in sensul din DEX:
    “Care a fost întocmit sau învestit cu formele legale de către un funcționar competent în exercițiul funcțiunii sale”
    Este vina exclusiva a coalitiei PSD ALDE ca nu pune la dispozitie USOR SI IMEDIAT ACCESIBIL nicio informatie pe acest subiect. Daca a facut-o pana acum atunci a facut-o cu o crasa incompetenta din moment ce informatia nu ajunge la cetateni.
    Faptul ca dl Vosganian nu raspunde ma face sa cred ca nici macar domnia sa nu are acces la aceasta informatie.

    • Nu inteleg exact intrebarea.

     • adrian spune:

      Unde se afla proiectul in discutie privind schimbarile de lege huiduite in mediul public? Alea despre care ne tot zice Iordache sa le citim. Credeam ca am fost clar.

     • O să verific mâine la parlament unde poate fi accesat.

     • adrian spune:

      Exact despre asta spun.
      “O să verific mâine la parlament unde poate fi accesat.”
      Nu e normal sa nu stiti deja acest lucru. Cand as cauta pe orice motor de cautare, ar trebui sa se deschida cu prioritate o cale catre aceasta informatie. Nu trebuie sa devin Indiana Jones in cautarea chivotului cand as vrea sa aflu o astfel de informatie de interes public.

     • Nu e vorba de știut sau nu, acum scriu altceva, nu am vreme să caut pe site-ul Parlamentului, există persoanel in echipa mea care se ocupă cu asta.

     • adrian spune:

      Va faceti ca nu intelegeti ce spun. Daca e nevoie de personal sa dibuiasca textul, atunci cum il gaseste cetateanul? De-asta si intrebam daca trebuie sa fiu Indiana Jones sau daca trebuie cumva sa sparg vreun “cod al lui da Vinci” ca sa ajung sa-l pot citi la sursa …

      Cand spuneam ca trebuia “sa stiti” ma refeream la faptul ca un subiect atat de fierbinte ar trebui sa fie cunoscut de fiecare in parte dintre parlamentarii ALDE-PSD, MACAR IN CE PRIVESTE LOCUL unde-l poate consulta la un click distanta.

   • Scena e rușinoasă pentru protestatar. Culmea e că unii chiar găsesc scuze, cum zici. Adică dacă un bătrân e fost securist, sau senil sau mai știu eu ce poți să-l iei la bătaie.

  • Adrian, am sentimentul că PSD pierde lupta prin reâțelele de socializare. Noi, cei de la ALDE facem și noi ce putem… :)

   • adrian spune:

    Daca asta vi se pare normal, ca retelele sociale sa fie mai importante decat organizarea statala atunci e tragic. Pentru ca pe retele sociale se propaga o stare de prostie profunda, un terci social manelist …
    “Bătrânul care A PROVOCAT incidentul din Piața Victoriei este locotenent-colonel, fost șef de Securitate”, titlu de articol. Si exemplu de comenttor, care nu stiu exact ce a vazut in imaginile difiuzate public:
    “hary sasa • 4 ore în urmă
    Mai cacatule jegul asta de batran la atacat pe un tanar ai vazut cel putin video boule,si dupa aia sa vb..”

    Ce pot sa comentez mai mult? Sunt trist ca n-am plecat la vreme din pseudo-tara asta care nu stiu prin ce minune mai serbeaza centenarul …

    • Nu mi se pare normal ca rețelele de socializare să înlocuiască rolul instituțiilor. Dar am crezut că tema ta e asta, a modului în care contracarăm impactul rețelelor de socializare. Scuzați.

     • adrian spune:

      Nici vorba. Pentru mine treaba asta cu “retele sociale” e echivalent cu personajul”the Borg” din Star Trek. Mecanismul prin care niste spalati pe creier devin masa de manevra pentru unii. Eu reprosez lipsa de comunicare eficienta a autoritatilor, indisponibilitatea informatiei reale care face obiectul dezbaterii publice. Nu mi se pare normal ca dezbaterea publica sa se faca pe baza comentariilor “formatorilor de opinie” in lipsa documentelor oficiale. Chestiunea ar fi acoperita prin notiunea de “transparenta decizionala”

     • Aici ai dreptate. Ca să fiu sincer, Guvernul nici cu noi, partenerii de coaliție nu comunică întotdeauna în timp real.

     • emi spune:

      @adrian, ALDE a inceput sa se distanteze de PSD, pentru ca socialistii nu mai comunica/negociaza mai nimic.
      ALDE e alaturi de un asociat atata timp cat este tratat ca si partener, daca socialistii stau cu spatele atunci probabil considera ca se pot descurca singuri…
      Citeste si tu printre randuri, probabil ca legea are si ceva “bubite” asupra carora nu se cade de acord… :)

 4. Eddyx spune:

  vin si eu cu o vorba referitor la justitie, nu ii faceti “hoti” pe organizatii mafiote(stat paralel) eu as numi aceasta harmalaie “sugatorii de acedele” https://www.tpu.ro/legislatie-politic-social/te-consideri-o-sugatoare-sugator-de-acadele/ chiar si asa mare brinza nu se va schimba inspre bine legislatia va fi loc de interpretari, deja este o traditie care nu va murii niciodata.