Cât de adevărată este tema devalorizării monedei naționale?

După cum o spun cifrele, nu este deloc adevărată. Iar dacă o bancă vă spune că v-a mărit rata creditului din cauza devalorizării monedei naționale, vă minte.

Iată și cifrele:

Cursul de schimb euro/leu:
La 30 decembrie 2016 – 1 euro = 4,54
La 4 decembrie 2017 – 1 euro = 4,63 lei

Cursul de schimb dolar/leu
La 30 decembrie 2016 – 1 dolar = 4,30 lei
La 4 decembrie 2017 – 1 dolar = 3,91 lei

Așadar, cursul de schimb al leului față de euro a scăzut în anul 2017 cu 0,09 lei, adică 9 bani (cca – 1,9%), în timp ce cursul de schimb al leului față de dolar s-a modificat în plus cu 0,42de bani, adică în plus cu aproape 10%.

Deci, combinând evaluarea celor două cursuri, concluzia e că leul mai degrabă s-a întărit decât a slăbit.

Dacă doriți să verificați:
http://www.cursvalutarbnr.org/curs-valutar-bnr-04-12-2017.
htmlhttps://www.cursbnr.ro/arhiva-curs-bnr-2016-12-30

62 Responses to “Cât de adevărată este tema devalorizării monedei naționale?”

 1. Adam Mareș spune:

  Mai lăsați vrăjelile, că vă faceți de râ! :-) :-(

 2. tudor spune:

  Dobanzile cresc datorita ROBOR,
  mai degraba preturile cresc functie de cursul euro sau al dolarului.

  Daca n a prea scazut leul, de ce au crescut preturile, unele foate mult, la produsele de baza?

 3. tudor spune:

  Adam
  prietenul tau Varujan mare economist n a aflat ca bancile nu maresc ratele pe “spuse” , ci in baza contractului dintre parti?
  Adica el asa crede, ca fiind in trecere pe la banca iti zice unu’, ba vezi ca a crescut euro si iti maresc rata??? :)

 4. Mihail spune:

  Maine este 5 decembrie.
  Nashpa, parca nu stiu ce institut, nu stiu ce englezi, lansează maine, o cărticica.
  Mai mult, autorul a promis ca va anunta din timp ora lansarii.
  Nimic.

 5. Mihail spune:

  @tembel
  Afla, încă o data, ca eu nu beau. Si nici la mitinguri cu idioti nu merg. Nu le frecventez nici pe cele ale idiotilor cu rezistenta. Cu atât mai mult cu cat, acum acesti viteji s-au apucat ca sa cafteasca oameni de 71 de ani.
  Sunt din acelasi aluat ca si tine, doar niste animale. Animalule (asta ca za-l placiez pe Iliescu).

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Iata cum daca esti de-al sistemului ti se sterg datoriile catre stat:

  https://gandeste.org/adevaruri/pomeni-pentru-liiceanu/84582

  Aici nu se sesizeaza dna-ul sa vada cum s-a putut ca niste functionari sa dea pomeni din banul public dupa bunul plac? Desigur nu! :D

  • S-a prescris. liiceanu atunci a susținut pe Isărescu în campanie așa că poți înțelege. Serviciu contra serviciu.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    Minunat. Defapt nici nu ma asteptam sa plateasca penal hotii adevarati, in tara asta asa ceva pur si simplu nu e posibil, penal platesc doar cei ce nu rapund la comenzi!

    Ma intreb insa, acum ce favoruri mai face Liiceanu celor care il alimenteaza cu bani de la bugetul statului? :D

 7. cris spune:

  Domnule Tudor, din urma:

  in primul rind incearca sa te abtii de la a mi te adresa cu “fata”, poate la tara merge, la apropiati, in gluma, ca si “mosul” sau “tataie”, la mine nu merg, considera ca am o lipsa de umor crasa.

  ca cei din piata nu au nicio ideologie asta e evident, sa o ai trebuie sa fi cautat mai bine sa afli pe ce lume traiesti; nu ma refer la dumneavoastra, sunteti soldatei de jucarie pentru altii mult dincolo de dumneavoastra, si la ei ma refer; da stiu, probabil ca as fi reactionat la fel eu insami in ’89 daca mi s-ar fi spus ca pentru altii sunt doar statistica, dar din nefericire, asta e, sunteti, ca si mine, ca si altii, statistica. (te suparai pe domnul Nicolae ca spunea ca si Churchill a fost un criminal. Pe buna dreptate. ” A omori un om este o crima, un million insa e o statistica” – marii conducatori, de orice parte a lumii ar fi, nu sunt criminali ci…statisticieni. Citatul nu este din Stalin cum credeti, ci din Kurt Tucholsky, de la 1925, Frazoesische Witze, e ceea ce spune un diplomat francez, nu vreun rus. Expresia vine insa de mai demult, din Anglia anilor 1700 ” One Murder made a Villain, Millions a Hero. — Princes were privileg’d To kill, and numbers sanctified the crime.” )

  daca matei acela e “ortodox habotnic”, isi face poze cu pistolul si loveste oameni pe strada, inseamna ca are intr-adevar o problema la mansarda, serioasa.

  PS. Nu e lgbd ci LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender), iar neo marxismul inseamna mult mai mult decit LGBT.
  *****

  hai sa-ti explic putin ce inseamna progresivismul, noua stinga, prefer sa-i spun neomarxism, desi sunt ceva diferente fata de gindirea lui Adorno , a lui Max Weber si Marcuse, adica scoala de la Frankfurt, dar chiar nu are rost sa incepem asemenea discutie. Pe scurt:

  - drepturile individuale nu mai sunt de respectat, nu mai sunt scopul suprem al Constitutiei, dreotul individual poate fi omis pentru “binele” general… cam ca la pruna
  - constitutia este maleabila, e adaptabila conditiilor de la un anume moment, interpretabila, cam ca la basescu
  - detesta separarea puterilor in stat pentru ca regulile acestei separari ca si constitutia sunt considerate ca fac guvernarea ineficienta
  – prezidentialismul este exacerbat, presedintele este singurul reprezentant real al unei populatii si ca atare conducatorul de facto si al guvernului si al parlamentului – cam ce vezi la iohannis, ( partidul meu, guvernul meu…) – pentru ca altfel daca nu exista perfect consens totul devine inefficient, sustin ei
  - ce ii deosebeste de socialism este elitismul, sunt sa spun asa adeptii dominantei asupra vulgului a unei elite, un autoritarism “luminat”, o “tehnocratie”

  Asta e foarte pe scurt…

  In ce priveste progresivismul american, care si e exportat, asta vine deja din timpurile lui Woodrow Wilson si Theodore Roosevelt ca gindire, dar progresivismul rational al acelor timpuri e inlocuit acum de ceea ce se numeste progresivismul radical care adauga mecanisme de tip alinskian si fenomene de tipul LGBT.

  Discutia e lunga,… As purta-o poate cu domnul Edi, daca ar trece peste add-ul personal si cirliontzi, si daca as avea si eu timp, nu cred ca dumneata ai fi interesat.

  ******

  @ Edi, da, asa e, aici ai pus punctul pe I, se cauta matrix-uri care sa faca fatza la variatiile de entropie ale omenirii. Gresesti la un lucru, cred: daca gradientele geografice exista, marea gaselnitza a matrix-ului actual se cam numeste one shoe size fits all, ne globalizam, osmozam, asa cum ne si fracturam major – cartea lui Nicco Mele, The end of big.

  • edi spune:

   Bun, dar acolo, în US, coabitezi cu toate astea.

   Dacã mereu comunici aici despre toate -ismele astea, mã întreb cât e de profitabil a le devoala ?

   Masina lumii oricum merge înainte…, ce fac politicienii, mai ales AICI, e joc de glezne /ocupational/ pentru a-si justifica fisa postului, contractul social sau cum vrei sã-i mai spui /delegãrii/, conventia asta de care se tot trage [V stie si el foartebine asta, dar mai are încã de dus /contractul/ la "locul de muncã"] în lipsã de altceva.

   Cum ne fãceau capul mare si la orele de economie “politicã” cu teoria cã /tehnologia/ bate /ideologia/ [fortze/relatzii], eh, asa si acum, Masina nu poate sã- astepte pe toti /bãsinosii/ [...las'cã nu se supãrã...] care, printre altele, trebuie sã-si rezolve problemele stimei-de-sine, ale familiei de-acasã, bashka /posteritatea/ pentru viitorime.

   Rahat…, ei parcã se fac cã nu stiu asta, [sanki... :D ], în fapt stiu foarte bine, dar joacã “teatru” mai ceva ca fotbalistii ce se tãvãlesc în iarbã.

   Iar printre ãstia dela noi, se vede clar, mai sunt si bãieti din categoria mediocru-provincial-cu-culturã-generalã-de-peron-de-autogarã care intrã în joc pe un culoar cvasi-feudal (“Aferim!”) de relationare politicã, asa, si singurul rapel de care sunt capabili într-o confruntare politicã CU EXTERIORUL [cum e acum dilema "to EU/NATO or not to EU/NATO ?"] e un tribalism/nationalism de prostit “prostii” care conteazã pentru ei la vot.

   Problema, cred eu, e cã sistemele AVANSATE[oricum]TEHNOLOGIC sunt si CONCEPTUAL pregãtite sã construiascã un alt gen de lume, o altã SCENA, pe care unii actori mai lipsiti de “talent” [bashka, cu probleme de "sãnãtate"] au clar probleme de adaptare.

   Am zis :D

   • edi spune:

    …aa, cã uitasem,
    …si deci într-o situatie ca asta, de “mic” decalaj :D , onorabil ar fisã poti mãcar juca corect, cum am mai spus, în termenii de eticã, precum în filozofie opozitia Adevãr/Neadevãr [fals, minciunã],sau teologie opozitia Virtute/Pãcat.

    Cel mai dur [si cu rezultat imediat] e în IT, [1] sau [0].

   • cris spune:

    Nu tocmai – raspund la ultima ta afirmatie. Si o vezi la ultimele alegeri la care s-a votat masiv conservator/republican, pina si statul meu, traditional democrat, acum e republican. In ce ma priveste as spune ca sunt centru dreapta, liberal-conservatorism, votez republican ( asa cum stii nu exista stinga si dreapta uniforme si opuse ci un spectru de dreapta, unul de stinga, spune-i Nolan’s chart). Oamenii refuza sa fie o statistica, tin la drepturile lor, tin la Constitutie. Ce vezi in stiri cu manifestatiile lui ixulescu si igreculescu e din pacate asa cum o povestesc, presiunea pentru pogresism e puternica si deloc fair. Nu vezi poate raspunsul fiindca nu e spectaculos dar se simte- stii povestea cu Kaepernick ingenunchind la cintarea imnului, ce se intimpla: oamenii nu se mai duc la meciurile NFL, tribunele sunt lasate goale, nu mai cumpara produse de la sponsorii jucatorilor, si incepe presiunea din partea aceasta. Statele isi ajusteaza asigurarea medicala, fiindca e posibil, nu esti obligat ca stat sa preiei tot ce inseamna Obamacare: de curind suntem invadati de oameni pe asistentza sociala si asigurari medicale de tip Medicaid din statul vecin fiindca acesta a pus bariere drastice… in curind si statul meu le va pune si respectivii vor fi impinsi mai departe, fiindca e de nesuportat. Aceasta egalizare progresista nu rezista asa de bine realitatii cit te-ai astepta. Coabitez deci nu numai cu tendintele progresiste ci foarte de aproape cu oameni conservatori. Sincer nu stiu in ce directie se va inclina balantza, pe de o parte s-a trecut reforma pe taxare a lui Trump, pe de alta parte sunt multe proiecte intrate in asteptare si imi e teama ca republicanii nu vor putea sa se ridice ca raspuns fata de nevoile unei populatii la nivelul asteptarilor. Vom vedea, dar sigur, ce spui tu nu este un lucru deja intimplat.

    Desigur ma uit la ce se intimpla in Romania, va ajunge mai degraba progresista decit SUA, ca un hamsteras pe rotitza. NU exista dreapta, nu exista un conservatorism si nici o consitiintza a drepturilor individuale atit de puternica, nici conditiile pentru asa ceva, exista paleo si neo stinga, care mai de care mai gaunoase si mai false. Nu exista numai tribalism asa cum spui, ci in egala masura exista tichia de margaritar, chiritzimul progresist-like. Mai exista si altceva in afara de acestea? Nu stiu, urmaresc.

    • Adam Mareș spune:

     http://www.contributors.ro/administratie/dezamagirea-democratica/
     Asta e situația la noi, iar unii ca tine încurajează tendințele tribaliste prin cauționarea indirectă a PSD.

    • Adam Mareș spune:

     VV zice că nu știe cine e Bogdan Duca, dar prietenii săi (Astărăstoae, Constantinescu, Capsali) sunt în extaz la postările acestui așa-zis “conservator”. Din păcate, la noi nu există un conservatorism liberal, ca în SUA, ci doar un amestec de socialism și ortodoxism, pe scurt – putinism.
     Neo-marxiștii de tip occidental sunt, de fapt, încă în procent restrâns.

     • Adam Mareș spune:

      Pe scurt, e impropriu să vorbim de conservatorism la noi. Nu există.

     • Bine măcar că avem conservatori.

     • cris spune:

      E vinovat prin asociere indepartata din moment ce e prieten cu unii care il citesc pe respectivul? La VV ma refer. Iar eu cautionez paleo socialisti doar fiindca nu cautionez neosocialisti si nici tot soiul de wannabe, si doar fiindca in Romania nu mai exista acum decit gunoiul de la suprafata unor ape tulburi nu are dreptul nimeni sa gindeasca altfel, gunoiul e standardul dupa care sa-si aseze oricine gindurile. altfel e ortodox-putinist, spui. Bravo, splendid…. E dreptul tau sa gindesti cum vrei…. dar, din fericire, nu ma iau dupa tine.

     • Chiar nu știu cine e Bogdan Duca, pe bune. N-am vorbit niciodată cu Astărăstoae și cu Constantinescu de el.

     • Adam Mareș spune:

      Acei unii gândesc la fel ca respectivul. Și chiar și VV seamănă uneori cu ei în gândire, deși încearcă să se mai cenzureze.

     • cris spune:

      Inceteaza macar o zi, ai avut un rege care a fost credincios nu habotnic sau putinist cum incerci sa spui celor care au o credintza, increzator in temeliile unui neam fara sa fie retrograd, si de un bun simt si empatie fata de oameni profunde si discrete desi dumneavoastra apreciati doar spectacularul si fariseismul de facebook.

     • Cred că totuși Adam a vrut să-l elogieze pe Rege, punând mesajul acela.

     • Adam Mareș spune:

      Încetează tu cu prostiile, eu nu confund credința cu putinismul. Mai degrabă am impresia că tu nu înțelegi nimic din mesajul Regelui.

     • cris spune:

      Masoara-ti cuvintele. Personal chiar nu am nevoie de lectii de la tine. Mai ales acum. Ai un dram de decentza. Lectii, despre cum sa inteleg ce spune regele, da altcuiva, eu l-am ascultat la timpul la care nici vorba sa vina inca in Romania, impart ce simt acum cu multi din cei care s-au straduit sa-l aduca in tara in ’92. Du-te cu Dumnezeu in ignorantza ta.

     • Uniunea Forțleor de Dreapta a avut această ideologie, conservatoare, cu componentă economică liberală. Dar a fost izolată politic, aș putea povesti multe despre asta. Eu am rămas așa. Am fuzionat cu PNL in 2003 cu condiția ca să se scrie în statut că PNL e de dreapta. Abia atunci PNL a asumat dreapta ca ideologie.

  • Faptul că nimeni nu vorbește în numele protestatarilor e dovada cea mai elocventă că ceva e contrafăcut cu manifestațiile acelea și că ele sunt doar o masă de manevră.

 8. tudor spune:

  VV
  Fiindca va tot intrebati cine raspunde pentru o lunga lista de victime (cei pentru a caror eliberare conditionata se impotriveste procurorul, infractori carora li se pune la indoiala “dreptul” de a fi ministri(prim), inculpati carora li se cere sa se abtina de a critica justitia atat timp cat au o problema in instante), va mai propun o lista, poate, in marea dv grija pentru victime va veti pune oarece intrebari:
  - persoana ucisa alaltaieri de un eliberat conditionat
  - femeile violate de autori din aceeasi categorie
  - nounascutul mort in spitalul din Iasi, al treilea intr o saptamana ..

  • Mi se pare reprobabil ce s-a intamplat in cazurile astea. De ce crezi că imi sunt indiferente? Eliberarea condiționată e prevăzută de lege. NU procurorul știe dacă o persoană s-a reeducat sau nu, am mai vorbit de asta. Cat despre spitale, e altă temă, cel puțin la fel de dureroasă. Dar e altă speță, nu are de-a face cu justiția. Decât dacă a fost o acțiune criminală.

 9. livia spune:

  Oraşul german Bremerhaven are de ani de zile una dintre cele mai ridicate rate ale şomajului pe termen lung din Germania, însă, în mod ciudat, acesta atrage sute de muncitori din alte state ale UE.
  Motivul este unul ciudat, scrie Handelsblatt. O lege germană per¬mite celor cu câştiguri sub sala-riul minim să-şi completeze veniturile cu beneficii de asistenţă socială. Graţie libertăţii de mişcare în UE, cetăţenii din toate statele membre pot beneficia de astfel de plăţi.
  În Bremerhaven, această posi¬bilitate este exploatată la maximum. Problemele au început când două presupuse organizaţii caritabile au atras sute de bulgari în oraş, oferindu-le cazare ieftină, contracte de muncă false şi îndemnându-i să se înregistreze la agenţia de ocupare a forţei de muncă din oraş. Nici această agenţie, nici cea de protecţie socială nu au intervenit, apărând acuzaţii privind implicarea unui oficial.
  Deşi cazul este unul de corupţie şi înşelăciune, se pare că această lege germană, despre care se crede că extinde sectorul din ce în ce mai controversat al celor cu salarii mici, atrage muncitori din ţările vecine mai sărace ale Germaniei.

  Cum coruptie si inselaciune? In Germania? Tara care ne da lectii? Pai nu este Ro cea mai corupta tara de pe planeta? Asa vor unii sa credem…

 10. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  pentru evitarea smecheriilor care se vor a fi introduse in legile justitiei v-as recomanda sa o luati ca si consultant pe Ingrid Mocanu, e specialista si stie toate nuantele acestor legi, stie exact ce anume ambiguitati sunt concepute si pentru ce…

 11. Adam Mareș spune:

  A murit Regele nostru! Dumnezeu să-l odihnească! :-(

 12. Adam Mareș spune:

  “Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,
  Sunt mai bine de şaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie şi cu speranţă invitaţia reprezentanţilor legitimi ai poporului.
  Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toți cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.
  Ultimii douăzeci de ani au adus democraţie, libertăţi şi un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, îşi împlinesc visele şi încearcă să-şi consolideze familia şi viaţa, spre binele generaţiilor viitoare. România a evoluat mult în ultimele două decenii.
  Mersul României europene de astăzi are ca fundament existenţa Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană şi NATO nu ar fi fost posibil fără acţiunea, întru libertate şi democraţie, a Legislativului românesc de după anul 1989.
  Dar politica este o sabie cu două tăişuri. Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului.
  Multe domenii din viaţa românească, gospodărite competent şi liber, au reuşit să meargă mai departe, în ciuda crizei economice:micii întreprinzători şi companiile mijlocii, tinerii şi profesorii din universităţi, licee şi şcoli, cei din agricultură.
  Încearcă să-şi facă datoria oamenii de artă, militarii, diplomaţii şi funcţionarii publici, deşi sunt puternic încercaţi de lipsa banilor şi descurajaţi instituţional. Îşi fac datoria faţă de ţară instituţii precum Academia Română şi Banca Națională, deşi vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit faţă de ierarhia valorilor din societatea românescă.
  Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democraţie, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare.
  România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile şi aeroporturile moderne sunt parte din forţa noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Şcoala este şi va fi o piatră de temelie a societăţii.
  Regina şi cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna:vom susţine interesele fundamentale ale României, continuitatea şi tradiţiile ţării noastre.
  Nu m-aş putea adresa naţiunii fără a vorbi despre Familia Regală şi despre importanţa ei în viaţa ţării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.
  Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,
  Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică, simţ al datoriei. Iubirea de ţară şi competenţa sunt criteriile principale ale vieţii publice. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor şi în regulile lor!
  Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos.
  În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra fiinţei naţiunii.
  A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agăţarea de putere şi bunul plac nu au ce căuta în instituţiile româneşti ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.
  Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi.
  Am servit naţiunea română de-a lungul unei vieţi lungi şi pline de evenimente, unele fericite şi multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare naţiunii române:
  Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.
  Democraţia trebuie să îmbogăţească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca şi toate ţările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi.
  Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti care ne-au fost luate, ca urmare a împărţirilor Europei în sfere de influenţă. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în ţara noastră sau dacă vor să rămână separaţi.
  Europa de astăzi este un continent în care popoarele şi pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut şi continuă să fie valabil pentru toţi românii. Ei sunt toţi parte a naţiunii noastre şi aşa vor rămâne totdeauna.
  Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.
  Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.
  Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

 13. cris spune:

  “Ni s-a facut atat de impunator, el, care nu guvernase doar, ci întemeiase si intarise o efigie, incat, coborandu-l in groapa, la capatul corzilor care trosneau, nu ingropam un cadavru, ci depozitam un tezaur. Atarna suspendat, asemenea primei trepte a unui templu, iar noi nu l-am ingropat, ci l-am pecetluit in mormant , devenit, in sfarsit, ceea ce este, o temelie.”

  Noi nu trebuie sa avem asemenea temelii, spune-se, sau daca le avem sa le ignoram.

  Cu tot respectul, nu pot auzi nici un Iohannis care spune “Dumnezeu sa-l ierte” in loc de “Dumnezeu sa-l aseze la dreapta regilor acestui neam” , nici chiraiala unui securist de Basescu, nici pe Iliescu, nici pe nimeni.

  Mda, http://www.romaniacurata.ro/regele-moare/

 14. Mihail spune:

  L-am vazut prima oara, pe prima pagina a manualelor gasite in pod. Erau a lui taica’miu. Atunci, m-am uitat curios, intrigat.
  Apoi…am avut norocul, sansa uriasa, de a fi in piata de lângă Palatul Telefoanelor. Atunci, eta doar o parcare. Am asteptat răbdător, nu se stia daca v-a veni, v-a iesi.
  Era o mare, un Atlantic de oameni.
  Mult mai târziu, un nene cu halat, a încercat ca sa deschidă usa intepenita de ani, a balconului.
  Milionul de oameni, a inceput sa cânte “La multi ani”. Apoi…a apărut El. Toata lumea era electrizata, cu toții plângeam discret. Ce bucurie.
  A fost impresionant. Mareț.
  Cine a fost acolo intelege si nu uita.
  Acum, au rămas acele amintiri fabuloase si noile lacrimi. Regele meu, a plecat.
  Doamne, ai grija de sufletului lui.

 15. livia spune:

  INCREDIBIL!!!! INIMAGINABIL!!! Astazi la audierile din Comisia economică a Senatului, ministrul economiei, Gheorghe Simon, confirma jaful pastorit de Agenția Națională a Resurselor Minerale!

  Am aflat că sunt societăți comerciale care n-au plătit NICIODATA, rețineți NICIODATA, niciun leu redevență Statului Roman, deși exploatează resurse de peste 20 de ani!!!

  Angajații Statului n-au urmărit și când au urmărit și au constat că nu plătesc, nu le-au retras licentele și nici nu s-au preocupat de recuperarea datoriilor!

  Am solicitat de urgență conducerii nou instalate a ANRM sa recupereze de urgență sumele datorate Statului român și să prezinte un raport detaliat al situației.

 16. epolitikon spune:

  La naiba, si aia la benzina tot asa ma mint, ca Tary. Dar la final tot 5.3 dau pe litrul de benzina. Cu vreo 80 de bani mai mult decat acum vreo 6 luni, pana sa-si ia vant in pu..a guvernarea PSD-ALDE.