Astăzi, 30 octombrie 2018, Reprezentanța Comisiei Europene la București a organizat o întâlnire cu liderii partidelor politice având ca subiect viitorul democrației.

 Am participat împreună cu Ludovic Orban, Dan Barna, Kelemen Hunor, Eugen Tomac și Dacian Cioloș. PSD nu a avut reprezentant. Iată un fragment din cuvântul meu: „La noi, începând cu 2005, s-a întâmplat un lucru incorect din punct de vedere al democraţiei, serviciile de informaţii şi capii procuraturii au trecut o anumită linie roşie în relaţia cu clasa politică. La noi jocul politic nu s-a mai dus intra-muros în Parlament, el a ieşit în afara Parlamentului. Parlamentul trebuie să redevină axul politicii românești.”

http://www.bursa.ro/varujan-vosganian-pentru-depasirea-situatiei-actuale-decizia-politica-trebuie-intoarsa-in-parlame…&s=politica&articol=356596.html?fbclid=IwAR0YU6xYY-zxLUd93gKWKdzbBZBCcpZAMXEVUkDmHZPWrpQPjxZI7eXsZJc

19 Responses to “Astăzi, 30 octombrie 2018, Reprezentanța Comisiei Europene la București a organizat o întâlnire cu liderii partidelor politice având ca subiect viitorul democrației.”

 1. Cris spune:

  Emblematic faptul că PSD nu a catadicsit să aibă reprezentant la o asemenea dezbatere. Într-adevăr, ce să caute ei la o discuție despre democrație? Și cine să vorbească despre asta, Dragnea, Iordache, Codrin et comp?
  Dacă ar fi fost vorba despre alții, aș fi spus că au avut demnitatea să nu se arate. Cum însă nu poate fi vorba de așa ceva, remarc totuși că au și ei un instinct primitiv, care funcționează totuși, le arată unde nu e locul potrivit să își prezinte fețele și ideile mizerabile: la discuții despre democrație, la comemorarea Colectiv…

 2. elenick spune:

  Compania este potrivita si muuult peste media de IQ cu care sunteti obisnuit in Coalitia de guvernare! De aceea si discursul ar trebui ajustat, ajunge cu ”victimizarea” asta penibila a clasei politice, ”securistii ” un intrat in cazarmi- cel putin de cand Hellvig este la conducerea SRI-ului. Daca renuntati si sa distrugeti justitia facand legi in favoarea infractorilor… reincepeti sa deveniti frecventabili! :)

  Cat despre competitivitate versus piata UE… aici stiti mult mai multe, e domeniul dvs, dar tocmai valoroasele dvs cunostinte economice NU au fost utilizate cand ati aderat la politica nebuna a ”geniilor” Olguta si Valcov de a creste salariile bugetarilor otova si pana la cer, nelegand cresterea de conceptul de competitivitate, cum ar fi fost necesar… asta nu se uita asa usor!

  • elenick spune:

   erata: la ultima fraza, ”cresterea salariilor bugetarilor…. trebuia legata de productivitate, respectiv trebuiau introduse normative de lucru, proceduri, sisteme de raportare, evaluari periodice, etc, etc, astfel incat bizonul sa stie ca NU primeste marire de salariu moca! era o sansa rara de a stimula productivitatea in sistemul de stat, ratata cu gratie de o vitica tupeista precum Volguta, dar ma gandeam ca mai sunt ceva economisti de valoare prin coalitie, pe acolo, rataciti… :(

  • Salariul mediu net este de sub 600 de euro. Asta înseamnă până la cer???

 3. Gabriel Klimowicz spune:

  Văd că ai fost într-o companie foarte „simandicoasă”. PSD nu s-a dus. Eu țin cu ALDE, dar nici eu nu m-aș fi dus. Nu poți să discuți despre democrație cu cei care luptă din toată puterile să o distrugă și despre statul de drept cu cei ce susțin statul paralel. Sau despre justiție cu cei ce susțin corupția magistraților, iar despre serviciile secrete cu cei ce doresc ca politicul să fie în subordinea capilor mafioți din serviciile secrete. După atâta amar de ani încep să nu mai fiu de acord cu „politica” ta. Ceva s-a schimbat. Mă întreb dacă nu cumva te-a obosit și pe tine politica.

 4. niko spune:

  Va fi remaniat Gargamel-slugarel ??

 5. Barosanul spune:

  @ VV

  Lingai-Slugarei- Trepadusi de 2 bani!

  Le-ati spus celor de la CE, mai oameni buni, cu asa zisa ”Securitate” e cam asa:
  Noi toata Clasa Politica suntem de o pervesiune crasa.

  Serviciile ne sunt extrem ‘utile’ cand ai nostrii beneficiaza de ele sa ne terorizam populatia si oponentii.

  Can oponentii utilizeaza ”Serviciile” ca sa ne terorizeze pe noi se constituie in ”Stat paralel”.

  De fapt, in Romania ‘Toti Politicienii’ provin din partide care au o organizare ‘De tip Mafiot’.

  Deci ghici ciuperca ” Mafiotii suntem noi Politicienii si tot Noi am si infiintat asa-zisul Stat paralel’.

  Iar tu, Varujan Vosganian, esti printre principalii vinovati, avand in vedere vechimea de paralamentar din 1990 pana in present! ;)