Către Juriul Premiilor Naționale ale Uniunii Scriitorilor

Am primit vestea măgulitoare că romanul meu Patimile după Gödel se află printre cele cinci nominalizări pentru Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România (USR) pentru anul 2020. Mulțumesc Juriului, în numele eroilor și cititorilor cărții, pentru această onoare. În același timp, dat fiind că mă număr printre conducătorii Uniunii Scriitorilor, câtă vreme voi deține o asemenea funcție oferită de membrii ei socotesc că onoare mai mare din partea USR nu pot primi. De aceea rog Juriul să mă socotească recuzat de la selecția finală. Decizia mea a fost înlesnită și de faptul că împreună cu mine au fost nominalizate distinsele prozatoare Florina Ilis, Ioana Pârvulescu și Andreea Răsuceanu, ale căror cărți merită premiul cu asupra de măsură.

3 Responses to “Către Juriul Premiilor Naționale ale Uniunii Scriitorilor”

 1. Papalaga spune:

  lol, te-a bagat cineva in seama, bine, pa

 2. Radu Urdea spune:

  Aici meritați prezenta in manuale – împreuna cu Răzvan Codrescu , Demostene Andronescu ; sunteți cei mai dăruiți bijutieri ai limbii romane din ultimele decenii . Din păcate toți trei veți împărtăși soarta literară a lui Radu Gyr .
  Aveați toate datele să marcați și manualul de istorie împreuna alături de Crin Antonescu ; ghinion .

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  e de ajuns o generatie de timpiti ca sa distrugi o natie, pentru ca la un moment dat ei vor fi profesorii celor care vor urma!