Chipul pervers al solidarității: sutelor de milioane de ființe umane muritoare de foame li se oferă, în loc de hrană și investiții… vaccinuri.


Distribuit pentru: Public

Public
 Fondul Monetar Internațional lansează obiectivul ca până la jumătatea anului viitor să fie vaccinați 5 miliarde de locuitori ai planetei (nu ni se spune și nr. de doze/pers). Cum accesul la vaccin este inegal, propune constituirea, prin donații ale statelor bogate, a unui fond de 50 de miliarde de dolari pentru achiziționarea, printre altele, a unui miliard de vaccinuri pentru țările sărace. Principala țintă este Africa sub-sahariană unde, ne spune Financial Times, doar 1% din populație a fost imunizată.

De aici începe dimensiunea cinică a acestei așa-zise solidarități. Africa Sub-sahariană (fosta Africă neagră) are, cu excepția Africii de Sud, o populație de 1,050 miliarde de locuitori. Potrivit statisticilor, în perioada pandemiei, Africa Sub-sahariană a înregistrat 1,6 milioane de infectări și 27.200 decese. Cam cât România. Cu diferența că Africa Sub-sahariană are de peste 50 de ori mai mulți locuitori decât România. E posibil ca statisticile să subevalueze realitatea, dar chiar și dacă numărul real ar fi dublu, triplu, cvadruplu sau cvintuplu e limpede că impactul virusului corona a fost, în regiunea respectivă, foarte scăzut. Probabil că, datorită condițiilor geografice sau însușirilor înnăscute, populația acestul subcontinent dezvoltă, față de virusul corona, o imunitate naturală, precum cea din Asia de sud-est.
În același timp, potrivit statisticilor ONU, numărul persoanelor subnutrite în Africa Sub-sahariană este de cca 225 milioane de suflete. Iar ființele omenești care mor anual de foame sunt de cca 3 milioane.
Să recapitulăm. FMI cere colectarea a zeci de miliarde de dolari pentru cumpărarea de vaccinuri pentru Adrica Sub-sahariană, împotriva unei molime care a dus la 1,6 milioane de contaminări și 27 mii de victime. În schimb nu suflă o vorbă despre cele 225 milioane de ființe subnutrite și despre cele 3 milioane de victime ale foamei. Acest subcontinent are nevoie, în primul rând de hrană, și i se oferă… vaccinuri. În condițiile în care foametea face de o sută de ori mai multe victime decât virusul corona.

14 Responses to “Chipul pervers al solidarității: sutelor de milioane de ființe umane muritoare de foame li se oferă, în loc de hrană și investiții… vaccinuri.”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  din salvat muritori de foame nu iese nicio spaga!

  De-asta si ziceam acum un an ca am zero empatie pentru isterizatii de covid: cind mor persoane fara adapost cu zecile de mii in UE nu-i nicio problema! Isterizatii-si zic: “problema e doar atunci cind vine vorba despre persoana mea!”

  Iar hotii pe care i-ati adus la putere au exploatat asta din plin!

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  sau altfel, chestii mai mioritice:

  se cheltuie zeci de mii, si chiar peste suta de mii de euro per bolnav cu cancer, pentru tratamente, sau pentru diabetici cu dialize, sau pentru multe alte similare pe motiv ca au dat si ei 3 lei contributie la sanatate, in timp ce pentru cei fara adapost nu se dau macar 10 mii sa nu stea sub cerul liber!

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  ar trebui facut un film despre prostie, exista material destul in tot ce s-a intimplat anul trecut! Imi aduc aminte de disperata aia de firea care inchidea scolile si gradinitele cind era anuntat cazul cu numarul 17…. Si imi aduc aminte cum tot atunci cosmonautii spalau trotuarele si peretii cu dezinfectant. Cei mai tari mi s-au parut unii care spalau calea ferata de aici de la Republica spre Oltenita…

  :D :D :D :D :D :D :D :D

  Si evident nu pot sa uit pe Varujan Vosganian care zicea ca daca de votul sau depinde terminarea crizei il voteaza si pe Cutsu!

  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

 4. Papalaga spune:

  Să recapitulăm : Varujean, ai ajuns un blogaras nerelevant :)

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  https://www.bzi.ro/o-companie-de-tutun-cel-mai-mare-platitor-de-taxe-din-romania-doua-miliarde-de-euro-la-bugetul-de-stat-4193293

  pentru cine are 2 neuroni functionali asta spune tot despre economia din Romalia

 6. Radu Urdea spune:

  De cele mai multe ori ca să poți mânca trebuie sa fii viu !

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Pai, zice aici: “În același timp, potrivit statisticilor ONU, numărul persoanelor subnutrite în Africa Sub-sahariană este de cca 225 milioane de suflete. Iar ființele omenești care mor anual de foame sunt de cca 3 milioane.”

   Iti zic eu sigur: cei vreo 5 milioane care au murit de foame de la inceput de pandemie pina acuma in mod sigur nu vor mai avea nevoie de vaccin!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    NB – daca erau in UE cei 5 milioane n-ar fi murit de foame ci de covid!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Sau si mai simplu: cei 50 de miliarde de dolari pe care vrea FMI sa fie dati pentru vaccin in mod absolut sigur ar putea salva de la a muri de foame mult mai multi decit cei 27000 care au murit de covid!

 7. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  incercarea celor de la guvernare de a revoca Avocatul Poporului este o mostra de gidire securist-comunista care n-are nici cea mai mica legatura cu democratia!

  @ besnite securiste imputite

  mai nemernicilor, mai scursurilor, de ce nu puneti pur si simplu in Constitutie ca Avocatul Poporului trebuie neaparat sa fie pui de tortionar securist imputit?!

  mai lepadaturilor, de ce nu scoateti din Constitutie echilibrul puterilor in stat? Ca sa ramineti voi intre voi r’ati ai drequ de plosnite!

 8. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  eu v-as provoca sa va ginditi retrospectiv… ce valoare mai au vrajelile pe care le-ati indrugat la televizor atitia ani?!