Încet, dar sigur, Partidul Național Liberal dispare aglutinat de o combinație pedelisto-cotrocenistă, fără nicio legătură cu tradiția liberală.

Anul 2014, cel al fuziunii dintre PNL și PDL și al alegerii lui Klaus Johannis (devenit penelist la momentul oportun) drept președinte al noii formațiuni, a însemnat îndepărtarea PNL de liberalism și pervertirea sa către populism. Ceea ce se întâmplă acum e o consecință convingătoare a acestei deturnări.

Se spune că liberalii au cei mai mulți miniștri în Guvern. Care liberali? Din cei zece miniștri, doar doi (Adrian Oros și Virgil Popescu), erau în 2014 în PNL-ul PNL. Ceilalți fie provin din fostul PD, fie poartă marca Palatului Cotroceni, fie au devenit peneliști peste noapte. La fel și în ce privește susținerea pe care Florin Cîțu, ipotetic președinte, o are printre liderii PNL. Mai toată echipa sa adună, aluvionar, pedeliști ( cu varianta pelediști), cotroceniști ori peneliști făcuți peste noapte.
Un partid național, ca și orice alt corpus social, trebuie să aibă o evoluție organică pentru a fi temeinic în dezvoltarea lui. Să-și crească generațiile care să se înlocuiască în mod firesc una pe alta. Ceea ce, se pare, nu e cazul aici. Aluviunile nu dau măreție unui fluviu, ci doar îi tulbură apele.
P.S. Despre susținerea pe care Ludovic Orban nu mă pronunț încă, pentru că echipa sa nu s-a arătat încă. Dar e posibil ca nici el să nu aibă de ales decât tot dintr-ăștia.

2 Responses to “Încet, dar sigur, Partidul Național Liberal dispare aglutinat de o combinație pedelisto-cotrocenistă, fără nicio legătură cu tradiția liberală.”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  Incet, dar sigur? Asta e gluma saptaminii! :D :D :D :D :D

  Poate mai bine zis… incet, dar sigur … incepeti sa va prindeti!… ca eu treburile astea le-am tot zis inca de pe vremea cind toti minteati in legatura cu fuziunea prin 2012, nimic nu “dadeati din interior” (erati loial partidului, ha ha ha ha), iar eu din cauza aia nici macar n-am mai votat USL-ul, stiam ca toata treaba e o mizerie mascata…

  Si acum nu pot sa nu-mi aduc aminte de acel dobitoc Athanasiu care a fost inregistrat cind se lauda ca “ha ha ha, le-am dat un nume si le-am luat toate sediile!” :D :D :D :D :D ce dobitoc, am zis inca de-atunci asta…

  Apoi, daca va luati pastilele, poate va aduceti aminte si de faptul ca dumneavoastra ati fost dintre sustinatorii fuziunii… (puteti reciti chiar propriul blog daca aveti probleme cu memoria!). A inceput sa nu va mai placa doar dupa ce ati fost catapultat cu un picior in partea dorsala administrat din fata de catre Alina Gorghiu (o adevarata urmasa a lui Bratianu) tocmai pina pe la Alde…

  Mda, tocmai cind credeati ca securistii au curatat cu ajutorul DNA toti vechii liberali… Pun pariu ca frica de a pronunta cuvintul securist o mai aveti si azi! Ca deh… baietii v-au iertat atunci… dar niciodata nu e prea tirziu! :D :D :D :D :D

  Si-apoi, de unde dracu atita liberalism? Sa fim seriosi! Inca din 90 de prin octombrie mi-am pus intrebarea asta: de unde dracu atita liberalism… cind aproape toti cei care-l clameaza habar n-au ce-i aia! Cu cine? Cu oameni formati in comunism timp de 45 de ani? Sau gata, daca ai copiat dintr-un ziar vechi “Crezul liberal” inseamna ca ai trecut la liberalism? Ma pufneste risul! Si imi si aduc aminte um raspundeau intrebati unii “liberali” zicind ca liberalismul e…. de stinga! Asta e adevarul, ca cu prosti n-ai cum vorbi despre ideologie, oricare ar fi ea, iar cei care ar fi avut capacitatea au fost eliminati pe rind inca din octombrie 1990 cind Radu Campeanu facea blatul cu Iliescu, motiv care a dus la scindarea partidului in multe bucatele, si din cauza acelui prim pact cu diavolul partidul nu si-a mai revenit decit atunci cind a fost preluat de securisti cu istorie cu tot!

  Vad in cite-o pauza de masa cind pun pe stiri, se repeta cu obstinatie aceiasi manipulare: “rezistii au facut, au dres”, “neo-marxistii au facut au dres”, ca si cum liberalii saracii n-au ei nicio vina… :D :D :D :D :D cind defapt astia joaca politistul bun si politistul rau in functie de canalul tv pe care te uiti!

  Mi-e pur si simplu mila de prostimea asta care inca mai inghite de-astea, cind realitatea pute de la o posta: toti cei care mai fac politica sunt slugi securiste indiferent in ce partid se afla! TOTI!!! SI TOTI PUT DE PROSTI CE SUNT!!!