Istoria se repetă

În februarie 2015, când anumite instituții ale statului se porniseră, la ordin, să mă distrugă, doctorul Vasile Astărăstoae mi-a semnalat un text scris în apărarea mea, cu titlul: „Inamicul pubic nr. 1 nu e Vosganian, ci… Cartea șoaptelor!”. Numele autorului, doctor și el, îmi era necunoscut: Răzvan Constantinescu. Cu timpul ne-am împrietenit, o prietenie cu năbădăi, vă imaginați, pe potriva năbădăiosului doctor.

Iată că istoria se repetă, de data asta ținta „anumitor instituții” e chiar Răzvan Constantinescu. El își exercită dreptul la opinie, un drept care nu poate fi îngrădit de nicio stare de alertă, un drept care nu poartă mască, iar singurul vaccin care i se potrivește (și acela fără rapel) este respectarea ființei umane.
Înțeleg că doctorul Constantinescu este chemat în data de 9 iunie 2021 (adică mâine) în fața Comisie de Etică a Universității de Medicină și Farmacie Iași pe motiv că ar fi denigrat respectiva instituție. Cu alte cuvinte, Răzvan Constantinescu a protestat împotriva măsurii abuzive a UMF de a nu permite studenților să-și susțină examenele decât dacă se vaccinează sau se testează înainte de fiecare examen. Și, după părerea mea, bine a făcut.
Să-mi permiteți ca, în numele prietenilor contului acesta de Facebook, să-i dorim succes doctorului Constantinescu în fața respectivei Comisii (că aplomb are) și să-l asigurăm de simpatia noastră.

3 Responses to “Istoria se repetă”

 1. Gabriel spune:

  Aș vrea să-l susțin și eu pe doctorul Constantinescu care a demonstrat că e un om de conștiință și că medicina pentru el nu e un fel castravete de vânzare pentru oricine dă mai mult. S-ar putea ca acea comisie să fie formată din astfel de tarabagii. Ne vom da seama după decizia pe care o vor lua.

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  pai deh, asta-i tara pe care ati lasat-o mostenire urmasilor, laolalta cu datoriile pe care le au de platit!

  Doctorul Constantinescu e o relicva in sistemul epurat de securisti, si inca n-a realizat ca n-are nicio sansa cu ei! Eu cred ca defapt ceea ce se petrece e spre binele sau, poate asa se va autopropulsa si el spre meleaguri unde mai exista respect pentru stiinta si bineinteles oameni!

  Acel imbecil porc fascist in loc sa fie portar pe undeva e rector al unei facultati de medicina care pe vremuri era printre cele mai bune, si care cu neuronii complet paralizati de frica de covid a decis el ca e mai bine sa puna jumate din studenti sa dea examene imbracati in cosmonauti decit sa imbrace el unul! Aici se vede statul securist in toata splendoarea lui, pt ca porcul stie sigur ca nimic nu i se poate intimpla chiar daca se joaca cu anii de munca si de studiu ai acelor studenti!