UZO si parabola culegatorilor de vie

 

Parabola lucratorilor tocmiti la vie se gaseste in Evanghelii (de pilda Matei, 20.1-16). Potrivit acestei pilde, un proprietar a tocmit dis-de-dimineata lucratori pentru a-i culege via. Cum mergea greu culesul si era limpede ca lucrul nu va fi terminat, catre pranz stapanul viei a mai tocmit alti lucratori. Si tot astfel, la apusul soarelui. Cu ajutorul acestora din urma, via a fost culeasa. Iar la sfarsit, proprietarul a dat fiecaruia cate un dinar. Cei care venisera de dimineata au inceput sa carteasca, spunand-i „Acestia de la urma au lucrat un ceas si i-ai facut deopotriva cu noi, care am dus greul zilei si arsita.” (Luca, 20.12). Dar proprietarul le-a raspuns ca pentru el munca tuturor a fost la fel de importanta, caci fara cei tocmiti la apusul soarelui culesul nu s-ar fi terminat si munca tuturor ar fi ramas neimplinita. El a incheiat astfel: „Vreau ca acestuia de la urma sa-i dau cat si tie…Asa vor fi cei de la urma intai si cei dintai, la urma; ca multi sunt chemati, dar putini alesi.” (Luca, 20.14-16.)

 

Suntem la sfarsitul campaniei electorale. Noi, cei care am inceput, cum s-ar spune, dis-de-dimineata am facut tot ce am putut iar dumneavoastra veti judeca daca am facut bine sau rau. Numai ca fara cei care vin acum, aproape de sfarsit, munca noastra nu va fi implinita. E vorba de cei nehotarati ori de cei resemnati, care nu vor sa mearga la vot. Pe ei ii asteptam in aceste zile sa se decida. Ei trebuie sa se gandeasca de unde vine aceasta nehotarare ori resemnare. Toti sunt hoti, spun ei. Toti ne-au mintit. Politica e un tertip de tip activist in care incultii o iau inaintea celor educati, incompetentii inaintea competentilor si smecherii inaintea celor cinstiti. Despre Crin Antonescu nici macar adversarii lui nu au spus ca ar fi hot ori mincinos. Daca ar fi fost de ieri, de azi in politica ai fi spus ca n-a avut inca destul timp sa semene cu multi altii. Dar el este parlamentar de optsprezece ani, a fost patru ani ministru si conduce cel mai mare partid liberal din Europa.

 

Daca formula „toti sunt hoti, toti sunt mincinosi” e o expresie de revolta sincera, si nu doar o justificare pentru a vota pe hoti si pe mincinosi, atunci in aceste ultime zile in care, printre atatea insulte, santaje, interceptari si demascari reciproce, Crin Antonescu a ramas neatins, nehotaratii si indiferentii ar putea sa se indrepte spre el. Antonescu s-a dovedit, dupa o campanie scapata din zagazuri, nesantajabil, nici hot si nici mincinos. Nu toti sunt la fel, ar mai fi o sansa.

 

Cat despre UZO, va inchipuiti probabil ca e numele vreunui aruncator de grenade antitanc sau a vestitutului lichior mediteraneean de anason. Nici una, nici alta. UZO vine de la ulei-zahar-orez, pomana electorala din preziua alegerilor. Pentru ca in ziua alegerilor nu se mai incurca nimeni cu pachete, se trece direct la bani. Ei bine, cata vreme cei care voteaza intreaba „ce ne dati”, clasa politica nu se va inzdraveni. Va puteti imagina un american care sa-l fi votat pe Obama pentru ca a primit o punga de zahar, ori un francez alegandu-l pe Sarkozy dupa marimea bidonului de ulei?! Imaginatia e fara limite: s-au impartit in campanie plapumi, telefoane mobile aduse din China, curcani, godaci de lapte… Daruri de acest fel fac mai ales hotii si mincinosii de care vorbeam, ca sa amageasca pe alegatorii saraci si sa-si acopere hotiile si minciunile. Oare de asta hotii si mincinosii mai au inca atatia votanti?

76 Responses to “UZO si parabola culegatorilor de vie”

 1. gelu spune:

  Romani votati oli….gof…renul bataus, ha, ha, ha!!!

  Votati s-o sa intrati cu milioanele in somaj traind astfel din ce in ce mai bine.

 2. PE POSTUL O.T.V. AL LUI DIACONESCU (SPRIJINIT OCULT FINANCIAR DE CATRE P.D.-CA SI B1T.V.)-.BASESCU A SPUS CA VA MODIFICA CODUL MUNCII SUB DIFERITE PRETEXTE. IN REALITATE SE DORESTE CRESTEREA NUMARULUI SOMERILOR ,PRETINZANDU-SE CA ROMANIA ,ARE CEL MAI MIC NUMAR DE SOMERI .SCUZA ESTE COMISIA EUROPEANA ,BANCA MONDIALA SI F.M.I.-ul.MAJORITATEA CELOR DISPOZIBILIZATI VOR FI DIN TRANSPORTURI (P.D.L.).
  BASESCU A NEGAT INITIAL CA NU S-A DUS NICIODATA LA GRIVCO.DUPA O SECUNDA ,CAND RAZVAN DUMITRESCU A INSISTAT CU INTREBAREA,BASESCU A INTORS-O,ZICAND CA IN 2004,A FOST LA GRIVCO,MINTIND CA PRESA A STIUT!

  DECE IL DA IN JUDECATA BASESCU PE PATRICIU ?
  BASESCU ANUNTA ACUM (28.XI.09)CA DA IN JUDECATA ZIARUL “GARDIANUL” SI PE FOSTUL SEF AL FILIALEI P.N.L. DINU PATRICIU PENTRU CA A R FI FACUT- CUNOSCUTA OPINIEI PUBLICE CASETA CU FILMULETUL DESPREA PUMNUL LUI BASESCU DAT UNUI MINOR.!!!!SCOPUL ESTE VADIT :DUCEREA IN EROARE A ELECTORATULUI,PACALIT DE ACOLITII P.D.,CA FILMULETUL AR FI TRUCAT,IN CONDITIILE IN CARE PRESEDINTA ROBERTA ANASTASE CA SI ALTI MEMBRII MARCANTI P.D..NU STIA CUM SA MUSAMALIZEZE SCURGEREA DE INFORM,ATII IN CAZUL MINORULUI AGRESAT DE CANDIDATUL P.D. LA PRESEDENTIA ROMANIEI.
  ” “Luni demarez procedurile. In instanta,Patriciu va trebui sa vina cu caseta originala si atunci vom afla si cu ce camera a fost facuta inregistrarea.”A SPUS BASESCU IN “GAZETA SPORTURILOR”.
  CARE VA SA ZICA PE BASESCU IL INTERESEAZA CINE ESTE autorul casetei originale si a sursei, adica a camerei“.
  DECI BASESCU VREA SA SE RAZBUNE PE CEL CARE ARE SPIRIT CIVIC SI A DAT OPINIEI PUBLICE FILMULETUL CU AGRESOPRUL BASESCU ,SI CU AGRESATUL MINOR!
  Concluzia :TOATA INTOXICAREA “DE DREAPTA” CU FILMULET ASA ZIS TRUCAT,CADE!
  DECI BASESCU VREA SA SE RAZBUNE PE CEL CARE ADAT OPINIEI PUBLICE FILMULETUL CU EL AGRESOPRUL ,SI AGRESATUL MINOR!
  POTRIVIT DECLARATIEI BASECIENE DATA LUI TOLONTAN,BASRSCU ESTE INTERESAT DE CEL CARE A FOTOGRAFIAT SCENA SI CARE IN INCHIPUIREA BASESCIANA,L –AR SCOATE DIN CURSA PREZIDENTIALA SI /SAU DIN POLITICA!!!!
  CARE VA SA ZICA BASESCU ,PRETINDE CA NU EL,AGRESORUL ESTE CAUZA SCADERII EVENTUALEI POPULARITATII BASESCIENE,CI CEL CARE A FOTOGRAFIAT MANIFESTAREA NEDEMNA,SI A CONSIDERAT CA TREBUIE SA FIE ADUSA LA CUNOSTINTA OPINIEI PUBLICE INSELATE SI LA PREZIDENTIALELE DIN 2004!!!
  FOSTUL MINISTRU AL JUSTITIE.MONICA MACOVEI NU SI-A PIERDUT SI GRAMUL DE DEMNITATE PE CARE IL MAI AVEA,LUAND APARAREA IMPRICINATULUI BASESCU.BA MAI MULT SPUNAND CA PREFERA SA LASE COPILUL SAU IN GRIJA LUI BASESCU-DECAT LUI PATRICIU …..DEABEA ACUM CRED CELE AUZITE DESPRE MONICA MACOVEI IN PRIVINTA PALMEI DATE DE ACEASTA UNUI OM INAINTE DE 1989!
  CAND IN CAMPANIA ELECTORALA PREZENTA BASESCU SI-A DAT HAINA NEAGRA JOS DE PE UMERI,VRAND SA SE DUCA LA MICROFON,MONICA MACOVEI ,A SARIT DIN RANDUL P.D.L.-ISTILOR,COMPORTANDU-SE PRECUM O GARDEROBIERA SA IA HAINA LUI BASESCU .CAND FACI SLUJ .PERMANENT,CAND ESTI ATAT DE SERVILA,NU MAI POTI OBIECTIVA-CHIAR DACA ,NU IMBRACI BLUZA PORTOCALIE P.D.-lista,VRAND INCA UN FOTOLIU MINISTERIAL(AL JUSTITIEI) .LIPSA PROGRESELOR DIN JUSTITIE SI AFACERI INTERNE ,SE DATOREAZA ASA ZISEI INDEPENDENTE MONICAI MACOVEI,DE MULT (2008)PROPUSA PENTRU EUROPARLAMENTARE CU COMPLICITATEA COMISIEI EUROPENE SI A PARLAMENTULUI EUROPEAN!

  • @MAAT

   Lui Basescu i-au convenit orice fel de parteneri cata vreme ii erau utili. Cand strugurii nu mai sunt ai lui, devin acri. Unde era alianta Grivco in timpul Parteneriatului pentru RomaniaPSD-PD? Bine mersi inauntru. Demagogie cat incape.

 3. @Sibilla

  Chestia asta cu mogulii e mai mult sa sperie lumea. Eu am fost doi ani ministru, am administrat sume uriase, de aproape doua sute de miliarde de euro, si nu m-a sunat nici un mogul, nu mi-a trimis vorba, nu m-a amenintat si nu mi-a cerut sa fac cutare ori cutare chestie. Sunt, mai ales, ipohondriile lui Basescu.

 4. @marian ghionu

  Nu poti sa accepti plata tva la incasare, caci ar insemna sa transferi asupra statului riscul de neplata dintre agenti economici. Se prevede prin lege un anumit termen in care sa platesti TVA.

 5. @maca

  Tocmai de aia ar trebui sa mergem la vot la 6 decembrie. Sa mai indreptam ceva din raul facut, adica sa avem o guvernare mai ca lumea.

 6. @Livia

  Eu nu cred ce spui, Livia. Mai mult de jumatate dintre votantii lui Antonescu vcoor vota cu Geoana. Iar in ce privesti pe membrii PNL, imensa lor majoritate e de acord ca Basescu reprezinta un pericol letal pentru noi. Nu puteam sa facem asta dupa 6 decembrie, nu poti sa astepti sa se termine batalia, sperand ca invingatorul iti va multumi ca ai stat, odihnindu-te, deoparte.

 7. @Diana Preda

  Daca in sacosa erau lucruri cu insemnele partidului, adica o caciula, un fular, o agenda sau un pix, atunci e in regula, asta se face peste tot in lume. Daca, insa, in sacosa era paine, ulei, zahar, ori vreun godac sau curcan, atunci avem o problema.

 8. @Dispecer Blogosfera

  Acest “singur impotriva tuturor” e intr-adevar o strategie patetica si, adesea, rodnica. Sa speram ca romanii se vor intreba si de ce Basescu e atat de singur.

 9. Arrasel spune:

  Eu stiu un singur lucru: sa nu va aliati niciodata cu Base! Antonescu e divin, l-am votat in ambele tururi, e un tip pe cinste, pre legea mea!