Cu cine votez?

Sunt intrebat adesea: “voi, liberalii, cu cine votati?” Primul meu raspuns e urmatorul: “noi, liberalii, votam cu liberalii”. Cu alte cuvinte, votam pentru realizarea proiectului nostru privind construirea unei guvernari care sa stopeze declinul si sa relanseze economia.

Am oferit un candidat care era altfel decat ceilalti, mai aproape de modelul pe care il tot clameaza dezbaterea publica. Se pare, insa, ca acest model nu este insusit de romani. “Toti sunt hoti si toti sunt mincinosi” nu e atat un repros pentru clasa politica, ci un fel de alintatura. Cu cat oamenii politici mint mai convingator si cu cat rascolesc mai adanc in buzunarele statului, pe care le golesc intr-un ritm mult mai rapid decat se pricep sa le umple, cu atat sunt mai simpatici si mai demni de a fi votati. In aceste conditii liberalii nu mai pot, in turul doi, vota cu candidatul lor ci doar cu proiectul lor de guvernare.

Numai ca cei care intreaba nu se lasa cu una cu doua: ” Cu cine votezi, cu stanga sau cu dreapta?” Stanga inteleg, e reprezentata de Mircea Geoana, presedintele PSD. Dar dreapta? In anul 2003 Internationala Socialista a decis ca PSD sa devina membru cu drepturi depline, ceea ce a facut ca PD sa fie retrogradat din membru plin in observator. Cu alte cuvinte, PD a cam fost dat afara din Internationala Socialista. Cum, spre deosebire de socialisti, popularii nu aveau restrictia ca fiecare tara sa fie reprezentata doar de un partid, si cum la populari, dupa caderea taranistilor, era loc, PD a renuntat de tot la Internationala Socialista si a aderat la Internationala Populara. Ca la cinema unde, daca intri dupa ce a incepul filmul, nu te mai asezi pe locul scris pe bilet, ci acolo unde sunt locuri goale. Si ele s-au gasit la populari, iar membrii partidului lui Basescu au dat buluc. Daca radicalii sau ecologistii ar fi fost mai tari in Europa, PD s-ar fi facut si radical-ecologist. De fapt, PD nu este un partid de dreapta ci, amintindu-ne de o initiativa a anilor ’90, un partid liber-schimbist.

Problema cu PD si cu Traian Basescu este aceea ca dansii ignora regulile. Asa incat liberalii au de ales intre un candidat care isi asuma regulile si pare dispus sa le respecte si altul care e cu totul imprevizibil si nu respecta nici o regula, nici pe cea a cuvantului dat si nici pe cele ale democratiei. De aceea intre cei doi, pentru a ne atinge obiectivul, preferam sa votam cu Mircea Geoana.

Spune cineva: “Crin Antonescu m-a tradat! L-am votat si acum ma trimite sa-l votez pe Mircea Geoana, cand normal era sa multumeasca tuturor votantilor si sa-i indemne, in turul doi, sa voteze dupa propria constiinta.”  Imaginati-va un comandant de osti care spune ostasilor sai, dupa prima batalie pierduta, sa mearga acasa si sa se inroleze fiecare in ce alta armata vrea si, eventual, sa se reintoarca dupa aceea, pentru o noua batalie peste cinci ani. PNL constituie o forta electorala si poate decide jocul politic. A transforma un astfel de factor de influenta intr-o masa derutata de votanti, a lansa abandonul ca tactica politica ar fi cel putin straniu, cata vreme PNL are aproape o suta de parlamentari, sapte sute de primari, zece mii de consilieri locali si o expertiza guvernamentala valoroasa.

“Aha, nu se lasa altii, vreti la cascaval! La guvernare!” Intai ca Romania nu e o bacanie, ca guvernarea sa nu fie altceva decat un maldar de roti afumate ori calupuri sclipitoare de cascaval. In al doilea rand, a acuza un partid ca vrea sa guverneze e un fel de a-l acuza ca s-a infiintat.

Sunt dintre aceia care amintesc de Ion Iliescu si de mineriade, altii de cei din spatele lui Mircea Geoana, ca sa nu mai vorbim de cei care merg cu reprosurile pana la obsedantul deceniu si la victimele represiunii comuniste. Dar, dragii mei, aceste reprosuri sunt egal valabile pentru ambii candidati. Ambii candidati reprezinta partide ce au rezultat din despicarea Frontului Salvarii Nationale, mostenitor fara testament al Partidului Comunist Roman. Ambii candidati au facut parte, ca demnitari guvernamentali, din regimul Iliescu. Ba Traian Basescu si-a datorat ascensiunea politica efectelor mineriadelor din iunie 1990 si octombrie 1991!

Pentru noi orice varianta prezinta riscuri de imagine si un efort in plus de pastrare si promovare a identitatii de dreapta. Riscuri diminuate, totusi, de desemnarea unui prim-ministru independent, in persoana lui Klaus Johannis si de consacrarea unor principii de guvernare din care sa nu lipseasca libera initiativa, libera concurenta si garantarea proprietatii.

Asa au vrut romanii. Tranzitia nu se incheie, asa cum anticipa Brucan. Trecem dintr-o tranzitie intr-alta. Muntele Sinai se intrezareste doar.

160 Responses to “Cu cine votez?”

 1. Livia spune:

  Domnule Vosganian,
  am stat si am calculat putin problema cu tb-pdl la putere si rezultatul e cam trist. Pnl trebuie sa decida ce va sacrifica, oameni sau principii.
  Daca ramane in opozitie si nu se da nicicum cu pdl, urmand trendul antonescu, pdl ii va toca marunt marunt alesii locali si comunitatile unde ei activeaza. Si nu stiu cati dintre ei vor rezista presiunilor si nu vor trece la inamic. Rezultatul ar fi un pnl decimat, slabit, care nu mai conteaza prea tare in peisajul politic, dar care si-a aparat principiile. Orice proiect politic sa isi fi conturat pnl, in varianta asta nu are nicio sansa.
  Daca “se baga la guverne” (citat din tb) cu pdl, isi pierde credibilitatea in randul simpatizantilor, isi neaga convingerile si principiile. Daca accepta sa se dea cu pdl, inseamna ca o face de nevoie, si cum tb numai prost nu e, va sti sa speculeze asta si nu va negocia nimic cu pnl. Dar pnl va fi in siguranta.
  Varianta a doua va fi posibila doar dupa alegerea unui nou presedinte de partid, asta pt a proteja brandul antonescu.
  Mi-as dori sa existe si alte optiuni decat cele ce mi-au iesit mie din calcule.

  • @Livia

   Analiza ta e corecta. Daca raspunsul Curtii Constitutionale va fi in doi peri, de tipul “au fost fraude dar nu de natura sa afecteze rezultatul alegerilor”, tot rau va fi, pentru ca o hotie facuta pe jumatate tot hotie e. Va fi greu pentru PNL sa credibilizeze frauda. Suntem intr-o situatie foarte delicata. Brandul Antonescu nu poate fi protejat decat in opozitie. Administratia locala poate fi protejata la putere. Un proiect pe termen lung ar cere sa ramanem in opozitie. Trebuie , insa, oameni puternici pentru asta. Eu ma ofer.

 2. Simona spune:

  @Livia
  Oare exista ceva mai important decat apararea principiilor si valorilor in care credem ?
  De asemenea, stau si ma gandesc de ce am putea considera ca la guvernare PNL va fi in siguranta. Dezamagirea alegatorilor, renuntarea la “brandul” Antonescu si decontarea viitoarelor esecuri ale luptei impotriva crizei economice, chiar pot reprezenta garantii pentru siguranta partidului ?
  Poate gresesc, dar mi-as dori ca PNL sa pastreze directia pe care a promovat-o pana acum. Nu pot masura in cuvinte cat de mult a insemnat pentru mine aceasta “revolutie a bunului-simt” si vreau sa cred ca nu a fost doar o mutare de campanie. Imi doresc, sper, visez, ca aceasta atitudine care a trezit din amorteala atatia oameni de valoare si care i-a determinat, dupa atata timp, sa spere din nou, sa fie perpetuata de Partidul National Liberal. Din opozitie, cu oameni puternici si cu sustinerea noastra neconditionata…
  PS: Mi-a mers la inima comentariul domnului Vosganian…

 3. @Simona

  Iarta-ma ca ma bag si eu in vorba, intre tine si Livia. Ai dreptate cand vorbesti de riscurile la care se expune PNL. Pentru opinia publica argumentele astea nu sunt destule, un partid se daruieste interesului national, cand tara o cere, bla-bla-bla. Numai ca tara nu ne poate cere sa impingem si noi la o caruta care merge spre drumuri gresite, ci sa aratam drumul drept. Daca asta se poate numai din opozitie si daca avem putere, ramanem in opozitie.
  In alta ordine de idei, imi pare bine ca blogul meu devine loc de intalnire.

 4. Livia spune:

  Dvs. va oferiti, eu va felicit pt asta si va sustin. Intrarea la guvernare ar fi o solutie de avarie, dar posibil de justificat in fata simpatizantilor prin incercarea de a impune (sau ma rog, de a propune) elemente dintr-un program de guvernare liberal care ar putea prinde bine acum in vremuri de criza. Daca in schimb pnl ramane in opozitie, isi asuma un oarecare esec in fata marlaniei. Partea buna este, in acest caz, faptul ca pnl se curata de toti membrii care s-au contaminat cu tarele politicii murdare si imorale ce se duce acum. Si cu partidul curatat, are timp urmatorii 3 ani sa creasca sanatos, condus de principii “antonesciene”. Eu cred ca exista multi tineri in tara asta care sa se ralieze unui asemenea proiect. Iar cei ce o vor face, in urmatorii 3 ani, in conditiile in care stiu ca nu li se vor oferi niciun fel de recompense (si aici ma refer la ciolane), sunt cei adeavarati. Si acei tineri au sansa de a deveni “altfel” de politicieni si au puterea de a lupta pentru o Romanie a bunului simt.

 5. @Livia

  Aici ai dreptate. Daca nu vor fi ispite legate de functii publice si de resurse, in PNL ar intra oameni tineri si mai idealisti. Nu stiu cat s-ar curata partidul, dar precis ar intineri. La drept vorbind, nici asa nu e prea batran, poate in unele mentalitati.

 6. SFINX spune:

  DOMNULE VOSGANIAN ARMENII SUNT O NATIUNE INTELIGENTA SITOCMAI DE ACEEA MA MIR CUM A-TI PUTUT DA LIBERALISMUL PE CIUMA ROSIE SA STAI LA MASA CU UN OM CA VANGHELIE UN INCULT CU 4 CLASE SI BANDITISM DE FERENTARI AM IMPRESIA CA VETI FI POMENITI DE NEPOTII NEPOTILOR DUMNEAVOASTRA SI NIMIC NU VA SPALA ACEASTA RUSINE [DACA O AVETI]IMI CER SCUZE DACA AM FOST NEPOLITICOS

 7. Livia spune:

  D-le Vosganian, cu tot respectul ce vi-l port, eu ma tem ca pnl nu va avea puterea sa ramana in opozitie. Asa cum un om nu se poate sinucide tinandu-si respiratia

 8. @Lidia

  Sa vedem luni, la Delegatia permanenta a PNL, sunt acolo aproape doua sute de liberali, parlamentari, sefi de filiale. Daca ei vor decide sa ramanem in opozitie atunci asa va fi. Ca unii vor pleca, asta e viata…

 9. @SFINX

  Draga Sfinxule, pana sa ma acuzi pe mine ca stau la masa cu Vanghelie, mai intai invata tu sa nu folosesti gramatica precum Vanghelie. Si, ca intre prieteni, sa stii ca n-am vorbit cu Vanghelie decat o singura data, la o festivitate scolara, acum vreo patru ani. Dar, cum spuneam, fii atent la gramatica, precum vezi, gripa vanghelica e o boala contagioasa.

 10. Neamurile la Apel: ZIUA
  25 Oct 2006 … 40 – ANA HERMINA IANCU, judecator (detasat la Inspectia Judiciara a CSM). – ruda gradul II Georgeta Raportoru, executor judecatoresc la BEJ
  DE CE BASESCU NU ALUAT NICI O MASURA ASUPRA MAFIEI JUDICIARE(IANCU HERMINA ?PENTRU A O FOLOSI SIA LT DAT LA “RAZBOIU”VORBA LUI CARAGAILE

  2006 ZIUA Clanurile Justitiei (II)Neamurile la Apel
  – Opt judecatori sunt sot si sotie la aceeasi instanta * Serialul declansat ieri de ZIUA a generat un val de telefoane la redactie, din partea unor justitiabili care se plang de clanurile locale din Magistratura * Avocati si magistrati de cariera s-au aratat consternati de numarul mare de rude din sistemul judecatoresc
  ZIUA continua serialul de dezvaluiri privind rudele din sistemul judiciar ale judecatorilor si procurorilor de la marile instante si parchete din tara. Daca ieri am prezentat inventarul rudelor magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, azi vom face acelasi lucru pentru cea mai mare curte de apel din Romania – Curtea de Apel Bucuresti. Demersul nostru jurnalistic vine in sprijinul justitiabililor, care nu au acces la declaratiile magistratilor (impuse prin noile modificari ale legilor Justitiei initiate de ministrul Monica Macovei) prind indicarea numelor rubedeniilor din sistemul judecatoresc, si care pot astfel sa-i depisteze in timp util pe acei magistrati care nu vor sa inteleaga ca nu pot comparea in cauze unde sunt susceptibili de fel de fel de interese personale ori familiale. Reactiile cititorilor la dezvaluirile din numarul trecut, dar si ale unor avocati cu state vechi in profesie au fost diverse, de la uimire fata de numarul imens de rude (pana si unii magistrati de cariera au ramas consternati de acest fapt) si pana la reactii de indignare ori de elucidare a unora din cauzele pentru care Justitia merge atat de prost. Unii cititori chiar au semnalat faptul ca in instantele romanesti, judecatori nu au pe masa – ca la americani, de pilda, – placute cu numele lor, astfel incat cei care intra in salile de judecata sa stie cu cine au de-a face. Altii, foarte numerosi, ne-au cerut sa publicam si listele cu rudele magistratilor din fel de fel de judete, acuzand “mafiile” si “famigliile” locale, care se mostenesc din generatie in generatie. Si nu putini au fost cei care au apreciat ca legaturile de rudenie sunt numai un varf vizibil al aisbergului, intrucat exista si alte tipuri de legaturi (colegi de facultate, prietenii de sprituri si politice, amanti, legaturi de afaceri sau intelegeri oculte) care sunt greu de cuantificat si care explica de ce actul de justitie se transforma adeseori intr-un joc de “alba-neagra”, in functie de toane si interese, care nu are nimic de-a face cu probele din dosare. Pe de alta parte, dezvaluirile noastre de ieri au produs mare agitatie in lumea avocatilor, ziarul nostru fiind copiat in sute de exemplare dupa ce a disparut de la tarabe la primele ore. Zeci de avocati ne-au sunat ieri la redactie pentru a ne relata ca dupa ce au aflat despre anumite legaturi de rudenie din ziarul nostru, au realizat de ce au pierdut anumite procese.
  ZIUA prezinta in continuare lista cu rudele a 87 de judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, cu recomandarea catre cei care au probe despre dosare solutionate de magistrati in favoarea lor sau a rudelor lor, sa ne contacteze la redactie. Din lista cu judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti pe care o prezentam in continuare, se remarca un fapt de natura sa dea nastere unor dezbateri pe tema legaturilor de rudenie intre magistrati care lucreaza la aceeasi instanta. Si anume, sotii Bajan, Dolache, Popa si Popescu-Elizeu, lucreaza cot la cot in cadrul aceleiasi curti – desi, trebuie sa recunoastem, nu intra impreuna in aceleasi complete de judecata. Nu spunem ca este ilegal, dar aparitia unor familii intregi in instante este de natura sa-i alarmeze pe justitiabili si sa dea nastere unor suspiciuni legitime, care nu ajuta imaginii Justitiei.
  (va urma)
  Declaratiile judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti
  1 – DAN LUPASCU, presedintele Curtii de Apel Bucuresti
  - sotia Mirela Ileana Lupascu, consilier juridic in Ministerul Justitiei;
  2 – DOINA ANGHEL, judecator
  - sora Mariana Anghel, grefier la Judecatoria Sectorului 6;
  3 – FILOFTEIA APOSTOL, judecator
  - fiul Marian George Apostol, expert – jurist la Cabinetul de avocati “Vidaeff – Nedelcu”;
  4 – AURICA AVRAM, judecator
  - sotia Marieta Avram, director la Centrala BRD SA – Directia juridica;
  5 – LILIANA BADESCU, judecator
  - sotul Leornard Badescu, judecator la Tribunalul Comercial Arges;
  6 – ADRIANA ELENA BAJAN, judecator
  - sotul Vasile Bajan, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  7 VASILE BAJAN, judecator
  - sotia Adriana Elena Bajan, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  8 – DANIELA ADRIANA BINA, judecator
  - sotul, Adrian Bina, avocat;
  9 – FLORICA BODNAR, judecator
  - sotul Severin Bodnar, avocat in Baroul Bucuresti;
  - fiica Maria Cristina Antonia Bodnar, consilier juridic la SC Practic SA;
  - nepotul Bogdan Felician Voicu, procuror la DIICOT – Parchetul Inaltei Curti;
  - afin gradul III, Stefania Voicu, avocat in Baroul Bucuresti;
  - afin gradul IV, Eugen Vadiliu, director adjunct la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor;
  10 – ADRIANA TEODORA SANDA BUCUR, judecator
  - fiul Octavian George Bucur, avocat stagiar in Baroul Bucuresti;
  11 – IOANA BUZEA, judecator
  - afin gradul III, Roxana Buzea, avocat stagiar;
  12 – MARCELA ALEXANDRINA CAMPEANU, judecator
  - fiica Oana Florentina Mazuru, avocat in Baroul Bucuresti;
  13 – MARIN CARCEL, judecator
  - fiica Ileana Chirciu, notar in Bucuresti;
  14 – MIHAELA LAMIITA CIOCEA, judecator
  - sora Nicoleta Ciocea, avocat in Baroul Bucuresti;
  15 – IULIA MANUELA CIRNU, judecator
  - sotul Dragos Cirnu, avocat in Baroul Bucuresti;
  16 – CARMEN GEORGIANA COMSA, judecator
  - sotul Marius Bogdan Ionut Comsa, procuror la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti;
  - afin gradul IV Simona Alexandru, consilier juridic la BCR;
  17 – MINODORA CONDOIU, judecator
  - var primar Vasile Condoiu, comisar de politie la Autoritatea pentru Straini – MAI;
  18 – CORINA ALINA CORBU, judecator
  - ruda gradul IV Vena Mocanu, consilier juridic la Directia Agricultura Vaslui;
  19 – CARMEN VALERIA COSMA, judecator
  - var Vasile Vatamanescu, avocat in Baroul Bucuresti;
  20 – VIORICA COSMA, judecator
  - fratele Constantin Clenciu, avocat in Baroul Craiova-Dolj;
  21 – VIORICA COSTINIU, judecator (presedintele AMR)
  - sotul Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie;
  - fiica Alexandra Croitoru, avocat in Baroul Bucuresti;
  - afin gradul IV Ioan Marian Costiniu, avocat in Baroul Bucuresti;
  22 – FLORICA COTTA, judecator
  - sotul Mihai Paul Cotta, magistrat asistent la Curtea Constitutionala;
  - fiica Claudia Cotta, jurist la PMB;
  23 – LILIANA CRANGASU, judecator (inspector judecatoresc la CSM)
  - sotul Dragutu Crangasu, ofiter la Serviciul Roman de Informatii;
  24 – SIMONA CRISTESCU, judecator
  - afin fradul IV Paul Stanescu, avocat in Baroul Arges;
  25 – LIVIU CORNEL DOBRANISTE, judecator
  - declaratia sa afisata pe site-ul CSM este alba, probabil dintr-o eroare de scanare;
  26 – DAMIAN DOLACHE, judecator
  - sotia Ileana Izabela Dolache, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  27 – ILEANA IZABELA DOLACHE, judecator
  - sotul Damian Dolache, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  28 – IULIAN ILIE DRAGOMIR, vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti
  - sora Yanka Dragomir, consilier juridic BCR;
  29 – DOINA DUICAN, judecator
  - fiul Daniel Duican, avocat in baroul Mehedinti;
  - fiica Andreea Duican, avocat in Baroul Bucuresti;
  30 – SOFICA DUMITRASCU, judecator
  - sotul Costinel Dumitrascu, avocat;
  31 – FLORICA DUTA, judecator
  - fratele Titu Duta, procuror la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
  - verisoara Luminita Duta, judecator la Tribunalul Vrancea;
  - ruda Sandra Duta, jurist la Imprimeria Nationala;
  32 – LAVINIA DUTULESCU, judecator
  - ruda gradul IV Cristian Ionita, judecator la Judecatoria Pitesti;
  - afin gradul IV Laura Ionita, judecator la Tribunalul Arges;
  33 – PAVEL FILIP, judecator
  - fiica Magdalena Filip, avocat in Baroul Bucuresti;
  - nepoata Camelia Buturuga, avocat in Baroul Bucuresti;
  34 – NICOLAE FLORESCU, vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti
  - fratele Dumitru Florescu, avocat in Baroul Bucuresti;
  - fiul Nicolae Adrian Florescu, consilier la BCR;
  - nepoata Cristina Maria Scheaua, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  - nepoata Nicoleta Ioana Popa, avocat in Baroul Bucuresti;
  - afin Marius Scheaua, avocat in Baroul Bucuresti;
  35 – CARMEN VERONICA GAINA, judecator
  - ruda gradul IV Ionut Cristian Gaina, judecator la Judecatoria Alexandria;
  36 – GHEORGHE GRECU, judecator
  - fiul Bogdan Iulian Grecu, consilier juridic la MAI – DEIP Bucuresti;
  37 – NICOLAETA CAMELIA GRIGORESCU, judecator
  - sotul Constantin Grigorescu, procuror la Parchetul Inaltei Curti;
  38 – GEORGETA GURANDA, judecator
  - fiul Mihail George Guranda, avocat in Baroul Constanta;
  - nora Raluca Guranda, avocat in Baroul Constanta;
  39 – VIOLETA HUTOPILA, judecator
  - fiul Adrian Hutopila, avocat in Baroul Brasov;
  40 – ANA HERMINA IANCU, judecator (detasat la Inspectia Judiciara a CSM)
  - ruda gradul II Georgeta Raportoru, executor judecatoresc la BEJ “Iordache Radu”;
  - ruda gradul IV Olga Claudia Iancu, consilier juridic la BEJ “Iordache Radu”;
  - ruda gradul IV Olivia Mihartescu, avocat in Baroul Bucuresti;
  41 – MARIA CARMEN ILIE, judecator
  - sotul Mihai ILIE consilier juridic la Primaria Municipiului Bucuresti;
  42 – EUGENIA ION, judecator
  - ruda de gradul IV Tania Nasta, avocat in Baroul Bucuresti;
  43 – VALENTINA IONESCU, judecator
  - sotul Niculae Ionescu, executor judecatoresc la BEJADIC;
  - fratele Lucian Minea, avocat in Baroul Ialomita;
  - verisoara Paula Slivinski, avocat in Baroul Bucuresti;
  - varul Laurentiu Dan, notar;
  - varul Nicolae Dan, notar;
  44 – GEORGETA LETI, judecator
  - sotul Octavian Leti, avocat in Baroul Bucuresti;
  45 – IONUT MIHAI MATEI, judecator
  - sora Daniela Matei, procuror la DIICOT – Parchetul Inaltei Curti;
  46 – DESPINA MIHAI, judecator
  - nepoata Ioana Bogdana Besoiu, consilier juridic BCR;
  47 – DOINITA MIHALCEA, judecator
  - fratele Ionel Mircea Stoica, agent-sef Politie Rutiera IPJ Teleorman;
  48 – ELENA MINCU, judecator
  - sora Gheorghita Lutac, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie;
  49 – DANIELA LAURA MORARU, judecator
  - sotul Traian Moraru, procuror la Parchetul Militar;
  - cumnatul Boris Moraru, jurist la SC Transped Bucuresti;
  50 – TATIANA GABRIELA NASTASE, judecator
  - sotul Dan Nastase, avocat;
  51 – ANTOANETA NEDELCU, judecator
  - sotul George Nedelcu, avocat in Baroul Bucuresti;
  52 – BEATRICE IOANA NESTOR, judecator
  - sotul Dragos Nestor, prim-procuror la Parchetul Tribunalului Bucuresti;
  - cumnatul Raul Alexandru Nestor, judecator la Judecatoria Sectorului 2;
  53 – ILEANA NICOLAE, judecator
  - nepoata Iuliana Georgiana Vacaru, consilier juridic la BNP “Floarea Sarbu” Bucuresti;
  54 – CRISTIAN OLTEANU, judecator
  - sotia Cristina Olteanu, avocat in Baroul Bucuresti;
  55 – MIHAI OPRESCU, judecator
  - sotia Maria Sabina Oprescu, magistrat asistent la Inalta Curte de Casatie si Justitie;
  56 – ELENA DANIELA OPRIS, judecator
  - sotul Octavian Opris, procuror la Departamentul National Anticoruptie;
  57 – BOGDANA ALINA ORASEANU, judecator
  - cumnatul Radu Cristian Mitescu, avocat in Baroul Bucurestil;
  - socrul surorii Petrica Mitescu, jurist la Reiffeisen Bank;
  - cumnatul Dan Catalin Mitescu, jurist;
  58 – SILVIA PANA, judecator
  - sotul Rares Pana, procuror la Parchetul Inaltei Curti;
  59 – DANIELA PANIOGLU, judecator
  - fratele Laurentiu Panioglu, consilier juridic la Comitetul Olimpic Sportiv Roman;
  - varul Costel Caraman, consilier juridic la ISC Hiron SRL Galati;
  60 – FANICA PENA, judecator
  - sotul Vasile Pena, avocat in Baroul Bucuresti;
  61 – DUMITRITA PICIARCA, judecator
  - sotul Maricel Piciarca, avocat in Baroul Bucuresti;
  62 – MIRELA POLITEANU, judecator
  - cumnata Stefania Sofronea, procuror la Parchetul Inaltei Curti;
  63 – ION POPA, judecator
  - sotia Roxana Popa, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  64 – ROXANA POPA, judecator
  - sotul Ion Popa, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  65 – PETRE POPESCU, judecator
  - socrul Anghel Demetrescu, notar public;
  66 – ADRIANA LIVIA POPESCU-ELIZEU, judecator
  - sotul Claudiu Popescu-Elizeu, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  67 – CLAUDIU POPESCU-ELIZEU, judecator
  - Adriana Livia Popescu-Elizeu, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  68 – MIHAELA IOANA PRISACARU, presedintele Sectiei a VI-a
  - afin gradul III Constantin Iuliu Aron, consul general la Consulatul Roman Szeged – Ungaria;
  69 – ELISABETA ROSU, judecator
  - sotul Eusebiu Rosu, consilier juridic la BRD – Societe Generale;
  - verisoara Emilia Dimache, analist financiar la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor;
  70 – CRISTINA ROTARU, judecator
  - sora Laura Rotaru, avocat;
  71 – VALENTINA SANDU, presedintele Sectiei a VII-a
  - fiica Silvia F. Sandu, avocat stagiar in Baroul Bucuresti;
  - nepoata Monica Poteras, avocat stagiar in Baroul Bucuresti;
  72 – MARIA CRISTINA SCHEAUA, judecator
  - sotul Marius Scheaua, avocat in Baroul Bucuresti;
  - unchiul Nicolae Florescu, vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti;
  - ruda gradul II Florescu Dumitru, avocat in Baroul Bucuresti;
  - ruda de gradul II Nicoleta Popa, functionar la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor;
  - ruda gradul IV Adrian Florescu, consilier juridic BCR;
  73 – GEORGETA SIRBU, judecator
  - sotul Cristian Sirbu, avocat in Baroul Bucuresti;
  74 – GEORGETA STEGARU, judecator
  - sotul Mitu Stegaru, judecator la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a penala;
  75 – RODICA SUSANU, judecator
  - sora Dorina Popa, notar la Braila;
  76 – GEORGETA TILIM-PEA, judecator
  - fiica Irina Burteasi, procuror la Parchetul Sectorului 5 Bucuresti;
  77 – ELENA VIVIANE TIU, presedintele Sectiei a IX-a
  - sotul Alexandru Tiu, avocat;
  78 – CLAUDIU TOMA MARIUS, judecator
  - fiica Claudia Mihaela Vintila, avocat in Baroul Bucuresti;
  - fiul Claudiu Mihai Toma, avocat in Baroul Teleorman;
  - fratele Ovidiu-Carmen Toma, procuror la Parchetul Teleorman;
  79 – VIORICA TRESTIANU, judecator
  - fiul Ion Leonard Puscatu, notar stagiat la CNP “Zorila”;
  - afin Catalin Trestianu, jurist la Administratia Protocolului de Stat;
  80 – CARMEN MIHAELA TROPCEA, judecator
  - sotul Mihai Tropcea, consilier juridic la Administratia Zonei Libere Giurgiu;
  - fiica Andreea Irina Tropcea, consilier juridic la SC Mega Company Bucuresti;
  81 – ALINA IULIANA TUCA, judecator
  - sotul Florentin Tuca, avocat la SCP “Tuca, Zbarcea si asociatii”;
  - afin Dana Tuca, avocat la SCP “Tuca, Zbarcea si asociatii”;
  82 – ELENA LUISSA UDREA, judecator
  - sotul Constantin Udrea, judecator la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti;
  83 – FRANCISCA MARIA VASILE, judecator
  - ruda gradul IV Cristian Tinculescu, agent politie IPJ Bacau;
  84 – MIHAELA VINTILA, judecator (detasat la CSM – Directia Resurse Umane)
  - Laurentiu Vintila (n.n. – nu se specifica daca e sot sau frate), procuror la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, detasat in functia de director al Penitenciarului Rahova;
  85 – MIRELA VISAN, judecator
  - mama Georgeta Oprea, grefier la Judecatoria Pitesti;
  - sora Elena Visan, referent la ONRC (Registrul Comertului);
  86 – FLORICA VOICU, judecator
  - sotul Daniel Voicu, avocat in Baroul Bucuresti;
  - cumnata Mihaela Voicu, grefier la Judecatoria Sectorului 6;
  87 – DANIELA MARIA YANAY, judecator
  - matusa Camelia Dumitrescu, avocat in Baroul Ploiesti;
  - verisoara Alexandra Dumitrescu, avocat in Baroul Ploiesti.
  “Costiniu & Costiniu” – dosar rezolvat in familie
  Poate un magistrat de la Curtea de Casatie sa solutioneze un dosar rezolvat intr-un anumit fel de sotia sa, ca judecatoare la instanta inferioara (Curtea de Apel Bucuresti) ? Poate. Exemplificam acest dramatic fenomen al “justitiei in familie” cu un caz selectat din numeroasele dosare si hotarari judecatoresti, monitorizate de Departamentul “Investigatii” al ziarului nostru. Dosarul nr. 2008/2005, pe rolul Sectiei a II-a Penala de la CA Bucuresti a fost repartizat completului prezidat de judecatoarea Viorica Costiniu, nimeni alta decat presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania. Dosarul viza ilegalitati si fraude reclamate de Liga Nationala a Bolnavilor Renali din Romania (LNBRR). Cum a decurs procesul la CAB ? Presedintele LNBRR, Petre Badea, a dezvaluit magistratilor de la Curtea de Casatie urmatoarele: “Cazul Ligii a ajuns CA Bucuresti, la gadele magistratilor, Viorica Costiniu (…), care a primit un dosar fantoma, iesit din termen cu 150 de zile. Doamna Costiniu simuleaza judecata prin doua incheieri de sedinta. (…) Prin manevrele facute de Viorica Costiniu, dosarul nr.2008/2005 a ajuns la Inalta Curte de casatie, unde a primit nr. 4467/2005″.
  CSM stie?
  Cum s-a derulat procesul la instanta suprema? Aflam aceasta dintr-un document judiciar, depus de presedintele LNBRR la Curtea de Casatie: “Inainte cu 45 de minute ca sedinta sa ia sfarsit (…), locul de presedinte a fost luat de judecatorul Florin Costiniu, nimeni altul decat sotul Vioricai Costiniu, care a gainarit dosarul nr.2008/2005. In aceasta situatie, am cerut noului presedinte sa ia in discutie dosarul Ligii, raspunsul domnului Florin Costiniu a fost ca dosarul a ramas in pronuntare (cu decizia nr.330/2006 – n.n.). Dosarul nr.2008/2005 este fabricat de procurorul Gheorghe Draghici (sef de sectie in PG, demis de ministrul Justitiei pentru crunta incompetenta – n.n.). Dupa un circ ce n-a vazut lumea, facut de judecatoarea Viorica Costiniu cu dosarul nr. 2008/2005 (…), acesta a ajuns la ICCJ”. CSM are cuvantul.
  Silviu ALUPEI

 11. Domnule Vosganian, am urmat indemnul dvs. si am citit articolul in care sesizati un lucru care mie nu-mi iese din cap si care cred ca e raspunsul pentru criza politica, morala,economica interminabila in care ne aflam, pentru vidul de putere, pentru blocajul de comunicare intre fortele politice, pentru alegeri fraudate si imposibilitatea de a avea un presedinte credibil la 20 ani dupa revolutie. E vorba de ,,vocatia conflictuala” a PDL care a devenit un fel de doctrina in lipsa unei directii clare (nici nu se poate sa ai o directie clara cand te deplasezi frecvent stanga-dreapta, e un fel de mers din sant in sant!!!). Nu sunt capabili sa negocieze pentru ca sunt imaturi si iresponsabili. Cu tot respectul va sugerez si eu un articol pe aceasta tema, un articol care, dincolo de tonul anecdotic ascunde un adevar trist: suntem la mana unui dictator care are o sustinere populara ingrijorator de mare. E vorba de educatie si poate vom vorbi odata si pe acest subiect si despre motivul pentru care actualul regim nu are niciun interes in sustinerea educatiei. Poate pentru ca un om educat(si nu neaparat invatat, e o distinctie necesara) nu ar vota niciodata pentru 50 lei si o punga de mancare?!

  http://corina-chiriac.blogspot.com/2009/12/baga-ti-mintile-n-capsi-treci-la.html

  • @corina chiriac

   Mentalitatile sunt inca aproape de era comunista. Gandeste-te ca din 1990 si pana acum Frontuyl Salvarii Nationale, sub diferitele sale forme, a luat mereu doua treimi din voturi. Reforma clasei politice nu se va putea face fara reforma mentalitatilor. Daca insa romanii sunt incurajati in mentalitatile egalitariste, populiste de oameni precum Basescu va fi mai greu.

 12. Livia spune:

  Pai exista un model comportamental ce se perpetueaza, chiar si in pnl. Cel al parvenitilor submediocri. Si, intre noi fie vorba, pana se mai poate, cine sa aiba interesul sa il abandoneze? Cei aflati acum in sistem, in niciun caz. Parerea mea…

  • @livia

   Daca politica este atat de murdara, oamenii de bun-simt evita sa intre. Si atunci, intr-adevar, partidele se umplu de cabotini, de apucareti de tot felul. Are si PNL oameni de acest fel, parca totusi nu sunt dominanti. Vom avea ceva pierderi, daca ramanem in opozitie, dar exact din categoria asta. Iar daca vom merge la guvernare, nu inseamna ca au invins submediocrii. Depinde de conditii. Om trai si om vedea.

 13. Am urmarit astazi declaratiile liderilor UDMR si PDL. UDMR, in stilul caracteristic, merge cand cu valul, cand impotriva lui. Apropo, intre cele doua tururi dl. Marko Bela declara ca ei sunt vegetarieni, si nu-i intereseaza ciolan, inca. Nu s-a terminat postul deci s-au cam grabit la negocieri. Ca sa vezi cine apara interesul nostru national!
  Cat priveste pozitia PDL, ei sunt in continuare ,,consecventi” dreptei. Eu nu inteleg, pe oamenii astia nu-i mai consiliaza nimeni? Sau nebunia de la varf se propaga ca o ciuma. Ei pot spera vreodata ca adevaratii liberali din Romania (cei care au ramas loiali acestui partid si n-au fugit pe unde erau sanse mai rapide de capatuiala) sa-i accepte ca partid de dreapta? Chiar daca decizia de maine a PNL va fi de a intra alaturi de ei in guvern, liberalii ar trebui sa le repete zilnic ca nu dorinta de ,,refacere a dreptei romanesti” i-a convins ci responsabilitatea fata de tara si nevoia de a tempera derapajele tot mai periculoase ale partidului-stat si ale conducatorului sau iubit. Fara acest mesaj clar gestul liberalilor ar fi perceput si ca o acceptare tacita a aberatiilor pedeliste, ca o legitimare a pozitiei pe care si-o revendica cu obstinatie pe scena politica.
  Va multumesc pentru promptitudinea cu care raspundeti!

  • @corina chiriac

   UDMR si minoritatile nu sunt partide, deci obiectivele lor sunt legate de promovarea intereselor membrilor lor si nu de promovarea unor principii politice. Ar fi prea mult sa le cerem ca in numele democratiei sa refuze un dialog cu PDL, caci, totusi, PDL nu este un partid extremist. Traian Basescu are unele apucaturi din acest registru dar mijnoritatile ar putea replica precum ca guvernul se face cu PDL si nu cu presedintele. PDL nu este un partid de dreapta, de fapt atitudinea mea o stii, se vede din articol. Daca initiem negocieri cu PDL, nu inseamna ca si guvernam cu ei. E posibil sa nu ne intelegem.

 14. Simona spune:

  Astept cu neliniste sedinta de maine a Delegatiei Permanente a PNL. Sper ca liberalii sa ia cea mai buna decizie …

 15. Simona spune:

  Candva, cineva a aruncat din nou pe piata Cutia Pandorei. Si presedintele tuturor romanilor a deschis-o fara ezitare…
  ***
  Privesc in urma si ma vad dormind. Imi vad ochii inchisi, sufletul amortit. Imi vad bratele relaxate si trupul incovoiat a visare. Nu stiu cat am dormit asa, nu stiu cat m-am lasat afundata in noapte. Nu pot masura timpul pe care l-am ucis, nu detin unitati de masura. Pot spune doar ca mi-a parut o vesnicie. Pot crede ca, nenumarandu-i, anii au trecut cu sutele. M-am ascuns in bratele somnului, am cazut in capcana indiferentei. Si timpul a trecut … Construind umbre peste pleoapele mele, realitatea s-a transformat incet-incet intr-un nor de fum.
  Nu stiu precis nici ce s-a intamplat apoi. Ce m-a trezit. Stiu doar ca cineva a dat alarma. Brutal. Insuportabil. Violent. Si ca am simtit pericolul.
  In paralel, altcineva mi-a susurat la urechi vechiul cantec al ielelor. Si m-a vrajit.
  “Alegerile sunt sarbatoarea democratiei”…
  Totul a pornit de la cateva cuvinte. Si de la vocea sincera si calda care le-a rostit. Sufletul meu a revenit la viata, mintea mi s-a reactivat, simturile mi s-au ascutit…Brusc, totul a inceput sa prinda culoare, totul a inceput sa aiba contur.
  Coplesitor, sentimentul de apartenenta la ceva, de apropiere fata de oameni cu aceeasi gandire, cu aceleasi dorinte si cu aceleasi principii ca si mine, m-a facut sa reactionez. M-am trezit inconjurata de prieteni. M-am trezit intr-o Romanie in care romanii iau in sfarsit atitudine. O Romanie in care din ruinele vechii generatii de sacrificiu, se naste o noua clasa politica. Si in care, in ciuda rezultatului alegerilor prezidentiale, s-au inchegat premisele unei victorii.
  O Romanie in care Revolutia Bunului-Simt a inceput… Si care renaste, invatand in sfarsit ce inseamna democratia …
  ***
  Multumesc celui care a inchis cutia. Speranta nu are pret…

  • @Simona

   Cele mai frumoase vise sunt cand esti deja treaz. In fata lor cutia Pandorei e neputincioasa, vartejurile trec pe langa tine. Dupa stil, cred ca esti foarte tanara. E o societate in vindecare, dar se lecuieste greu.

 16. Livia spune:

  Pe de alta parte, ce garantie vor avea alesii locali pnl ca, la guvernare fiind, nu vor fi faultati de catre pdl? Ca doara stim cu totii ce urmareste pdl, si anume sa va distruga, cu orice pret. Si ar fi si mult mai greu de justificat de catre ei micile esecuri, din pozitia aia. Pe cand in opozitie fiind, treaba e clara si vinovatul e usor de aratat cu degetul.

  • @Livia
   Daca ai membri in guvern nu poti fi faultat, pentru ca in guvern ministrii au nevoie unii de altii. Lucrurile vor fi complicate in raporturile dintre partide, PD va incerca sa compromita ministrii PNL.

 17. Aligatorul spune:

  In situatia actuala, cand “avem” acelasi fost-actual retrogradat prim ministru desemnat parca nimic nu s-a schimbat dupa tot acest avant de a schimba regimul Basescu. Si sunt de acord cu dvs. Mai bine sa ramanem in opozitie decat sa le jucam jocul!

 18. CURTEA EUROPEANǍ A DREPTURILOR OMULUI
  COUR EUROPEENNE DES DROITS DE L’ HOMME

  Prezenta în conformitate cu art.34 al C.E.D.O.,precum şi cu art.45 si 47 ale Regulamentului Curţii .

  REQUỀTE nr.29670/2003;
  Homoroceanu/Romania.
  PRECIZARE (5) a CERERII Individuale

  despre revizionismului maghiar, federalizarea ROMANIEI de catre U.E. prin P.D.L. ,U.D.M.R. si P.N.G. si altii-(P.R.M.)cu voia JUSTITIEI corupte incompetente si politizate.Tradarea neamului,nu poate ramane nepedepsita.CEAUSESCU a fost asasinat .pentru ca nu dorea instrainarea pe nimic a AVUTIEI NATIONALE!
  BUCUREŞTI /,.2009Diaconescu: CAGRE a validat recomandarea CE de a nu se aplica României clauza de salvgardare
  Statele membre UE, reunite în format CAGRE, la Bruxelles, au adoptat, luni, recomandările CE privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, consiliul a validat, practic, recomandarea de a nu se aplica clauza de salvgardare. Totodată, s-a eliminat posibilitatea conectării Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu problema fondurilor sau a aderării la spaţiul Schengen”, a spus ministrul de Externe, în contextul în care a explicat că unul dintre punctele de pe agenda CAGRE a fost adoptarea recomandărilor CE conţinute în raportul adoptat în luna iulie.
  Diaconescu a ţinut să sublinieze că “există texte pentru evitarea oricărei corelări”.
  Ministrul a subliniat însă că procesul de reformă trebuie continuat cu cea mai mare seriozitate.
  “Procesul de reformă trebuie să continue şi trebuie eliminate anumite neîmpliniri. Acum, accentul se pune pe partea de cooperare a mecanismului, dar, dacă nu continuăm reforma, este posibil ca unele state să dorească din nou să creeze anumite corelări între MCV şi problema fondurilor”, a spus ministrul.
  Cristian Diaconescu a dorit să sublinieze ca pe un lucru foarte important faptul că, prin concluziile adoptate, “se arată că mecanismul este limitat în timp şi depinde de progresele pe care România le va înregistra în ceea ce priveşte angajamentele asumate”.
  De asemenea, ministrul de Externe a subliniat că printre subiectele discutate la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale şi Relaţii Externe (CAGRE), figurează şi problema semnării acordului Nabucco, eveniment care, potrivit lui Diaconescu, a fost salutat prin mai multe intervenţii.

  ISRAELUL, OBAMA ,N.A.T.O.. PENTAGONUL. F.B.I. ,C.I.A.,,FRANTA, FAC PRESIUNI DISPERATE ASUPRA A.I.E.A. SI ASUPRA ALIATILOR SA INCEAPA RAZBOIUL ATOMIC IMPOTRIVA IRANULUI PENTRU DEFINITIVAREA NOII ORDINI MONDIALE!
  TOTI ALIATII TREBUIE SA SE RETRAGA DIN RAZBOIUL
  DE COTROPIRE din AFGANISTAN !CRIMELE DI IRAK NU TREBUIE SA SE MAI REPETE si AFGANISTAN din cauza EVREIMII SIONISTE!PE 31 NOIEMBRIE 2009,ESTE PLANIFICAT ATACUL IMPOTRIVA IRANULUI,existand chiar SI ACCEPTUL TURCIEI !
  PROEVREUL OBAMA TREBUIE DAT JOS -pentru ca nu avea dreptul sa candideze la PRESEDENTIA S.U.A.!
  DIN CAUZA POLUARII AVIOANELOR MILITARE,A RACHETELOR IN URMATORII 30 DE ANI NU O SA MAI PUTEM TRAI PE TERRA DIN CAUIZA TEMPARATURII FOARTE RIDICATE!
  UNIUNEA EUROPEANA.TREBUIE DESFIINTATA PENTRU CA ESTE INSTRUMENTUL CRIMINAL AL EVREIMII!!!!!
  CINE DOREA atat de mult MODIFICAREA CONSTITUTIEI ROMANIEI[mai ales a art.1alin1 ROMANIA este STAT suveran si independent,UNITARsi INDIVIZIBIL….]in favoarea MAFIEI P.D.L.-U.D.M.R.?CEL CARE A PUS IN PRACTICA ASASINAREA lui ANTONIE IORGOVAN-denumit -PARINTELE CONSTITUTIE,si care coordoneaza MONSTRUOASA COALITIE = TRAIAN BASESCUI!=
  STIU CA CEL CE VA VENI PRESEDINTE al Ro NU O SA SE IMPLICE DELOC IN APARAREA DREPTURILOR MELE,DAR NU PUTEAM SA NU IMPLINESC CEEA CE AM REITERAT IN SCRIS- IN VARA anului 2005- IN PUNCTUL DE VEDERE DIN FAZA PROCESUALA A RECURSULUI!

  GRESELILE IREMEDIABILE facute de BASESCU ,NU POT SURMONTA PIERDEREA CONSISTENTA A INCREDERII VOTANTILOR,MOTIV PENTRU CARE -NUMAI PRIN FRAUDA ELECTORALA –POT FI COMPLINITE voturile necesare in al doilea tur de scutin!!!Iata de ce se pune in practica din guvern debarcarea ministrului EDUCATIEI- Ecaterina Andronescu-
  IN PROPORTIE DE 75 %EU,STIAM TOATE ACESTEA- INCA DIN FEBRUARIE 2005!-
  BASESCU CONSTIENTIZEAZA de la inaltimea scaunului prezidential ,ca poate pierde alegerile,si face presiuni de SANTAJ fata de membrii marcanti ai PDL din PARLAMENT si GUVERN,SA O DEBARCE PE profesionista MINISTRU al EDUCATIEI-pentru a putea frauda alegerile ,caci sectiile de votare sint organizate de PRIMAR in scoli si liceee ce (trecute la PRIMARII) !DIN PACATE, si dupa ce nu va mai fi PRESEDINTE,BASESCU nu se va scufunda pentru ca are cu ce santaja pe TOTI,datorita eficientei POLITIEI POLITICE avute in slujba lui-infiiltrate in toate institutiile de control !
  INCA din luna iulie,Postul de radio REALITATEA a trecut in slujba PDL si a lui BASESSCU pentru a influenta OPINIA PUBLICA prin dezinformare,INTOXICARE!!!!!
  DE MULTE ORI S-A PUS IN PRACTICA ASASINAREA MEA,INSA CAPACITATILE MELE DE CLARVAZATOR AU DEJUCAT TENTATIVELE OMORULUI!mai ales la PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI –cand PRIMAR GENERAL era TRAIAN BASESCU.PENULTIMA TENTIVA(in 18 decembrie 2008cu ocazia citirii repartitorului[ desi nu trebuia sa mai intre in domiciliul meu pentru ca acesta se putea citi prin unde radio] A CONSTAT IN OMORAREA MEA PRIN INTERMEDIUL UNUI DISPOZITIV DE ASOMARE INCLUS INTR-O LANTERNA FOLOSITA DOAR DE SERVICIILE SPECIALE ALE Ssecuritatii –DAR avute de vicepresedintele de etnie tiganeasca Dragomir VICTOR.
  Cine a avut interes criminal in asasinarea tanarului fost deputat P.S.D.Mircea Stanescu(fiul indureratului ziarist SORIN ROSCA STANESCU?
  Cine l-a asasinat pe procurorul PANAIT,CINE A ASASINAT-o pe judecatoarea SEGA?Cine a modificat legea administratiei publice locale –in timpul cand era PRIMAR GENERAL,astfel incat prima atributie principala a P.G.(art.68litera a din LEGEA nr.69/1991 rep in 1996-a administratiei publice locale),respectiv PG asigura garantarea respectarii drepturilor ,a fost modificatb in timpul procesului avand ca obiect DESFACEREA CU REA -CREDINTA A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA
  l-a asasinat pe regele tutunului ANGHELESCU –a carei sotie(avocata) era consilier presidential ,sotie care a dobandit averea decedatului asasinat cu o unealta de asomare ?
  Cel ce vrea sa fie reales va pretinde la un moment dat(imediat dupa primul TUR DE SCRUTIN) ca nu este el, cel care a pus la cale aceste fapte aratate;ATUNCI de ce a fost cel putin complicele moral al acestor asasinate politice ?!
  CINE A MODIFICAT LEGILE existente(ca expresie a CORUPTIEI STRATEGICE ) ca sa nu pot iesi la pensie in mod anticipat SI NICI MEDICAL-dupa ce am fost lipsit DE CATRE BASESCU SI PDL ASOCIATI UNOR MAFIOTI DIN P.S.D.[HREBENCIUC…]- de dreptul la munca din martie 2003pana in present inclusiv 2009?
  PENTRU A PREGATI TEREN FERTIL ASASINATELOR DEGHIZATE IN SINUCIDERI(SI IN ROMANIA SI IN FRANTA)CRIMINALII CREAZA MEREU CURENTUL potrivit caruia CEI CARE NU AU CU CE SA-SI PLATEASCA DOBANZILE , UTILITATILE, CARE NU AU LOC DE MUNCA,SE SINUCID!DREPTUL LA VIATA ESTE UNUL NATURAL SI NUMAI PRIN MOARTE NATURALA,TREBUIE PIERDUT!

  CINE A MODIFICAT CONDITIILE DE IESIRE LA PENSIE MEDICALA?MAFIA politica administrativa si judecatoreasca din statul neocomunist PROTEJATA de catre EVREIME,S,,UA,, NATO,CONSILIUL UNIUNII EUROPENE ,CONSILIUL EUROPEAN ,COMISIA EUROPEANA,PARLAMENTUL EUROPEAN,CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI!
  Dupa ce l-au auzit pe Băsescu, liderii UDMR vor crearea unei regiuni de dezvoltare formată din Covasna, Harghita şi Mureş 16 ianuarie 09
  – Şeful statului a vorbit despre reimpărţirea administrativă a ţării prin reducerea numărului de judeţe
  Traian Băsescu: Umblu prin ţară pentru a-mi da seama dacă mai pot candidaMiercuri, 16 Septembrie 2009 21:20
  Precum am contestat candidatura lui Barosso,voi contesta rezultatele ALEGERII PRESEDINTELUI COMISIEI EUROPENE,a realegerii candidatului nedemn Emanuel Barrosso,poreclit CAMELEONUL-la PRESEDENTIA COMISIEI EUROPENE-,
  care in 5 ani de zile a determinat starea jalnica in care se afla domeniul Justitiei si Afacerilor interne-capitolul 24 de negociere a Ro .cu C.E. BARROSO si comisarii pe justitie au favorizat timp de 5 ani de zile-MAFIA ADMINISTRATIVA SI JUDICIARA-sustinuta de MAFIA POLITICA din ROMANIA!
  Faptul ca exista o unica candidatura la PRESEDENTIA COMISIEI EUROPENE,dovedeste SOLIDARITATEA INFRACTIONALA A PARTIDELOR POLITICE EUROPENE.
  NU SE PUTEA TRECE LA ALEGEREA SEPARATA A PRESEDINTELUI C.E..si ulterior a membrilor COMISIEI EUROPENE,ci trebuia sa se procedeze simultan la alegerea tuturor membrilor COMISIEI EUROPENE ca si in anul 2004!Si atunci totusi ,pentru aputea fi ales CAMELEONUL BAROSSO,omul EVREIMII,s-a modificat regulamentul in sensul schimbarii majoritatii cu care putea fi ales PRESEDINTELE Comisiei Europene!.
  Desi am aratat ce se intampla in realitatea politica, SOCIALISTII PORTUGHEZI SI SPANIOLI l-au sprijinit pe coruptul criminal BARROSO]!A.L.D.E. a fost ademnit de E.P.P.,cu oferirea unor functii si privilegii importante!
  ACUM SE DORESTE de catre MAFIA SECURITATII romanesti controlata de EVREIME,OCUPAREA POSTULUI lui SOLANA= Inalt Reprezentant =.
  PENTTRU A INSELA INCREDEREA STUDENTILOR SE PRETINDE de catre EBA ,CA SE IMPLICA IN proiectele educaţionale, acesta este şi motivul pentru care mă aflu printre voi”, le-a spus Elena Băsescu studenţilor PDL.”Doresc să fiu cât mai aproape de problemele studenţeşti, doresc să preiau gândurile şi doleanţele voastre, pentru a le transmite celor în măsură să le soluţioneze”=
  TÂRGU MUREŞ / 23:54, 27.06.2009Băsescu: Vă iubesc în mod egal pe toţi care aveţi buletin românesc.
  ADICA MA PUTETI VOTA,daca vreti federalizarea Romaniei(s.n)

  PENTRU ca eventuala PIERDERE a lui TRAIAN BASESCU IN ALEGERILE PREZIDENTIALE SA NU AFECTEZE in vreun fel REVENIREA lui BASESCU la PRESEDENTIA PDL-ului,[in conditiile in care TOTI EVENTUALII CONTRACANDIDATI SUNT SANTAJATI de BASESCU prin DOVEZILE STRANSE DE POLITIA POLITICA ],BASESCU TRAIAN VA CANDIDA CA INDEPENDENT!ASTFEL,SE VA PUTEA PRETINDE CA ALEGERILE PREZIDENTIALE NU AU FOST PIERDUTE de catre PDL ,CI DE UN INDEPENDENT -pentru ca BASESCU, NU AR FI FOST REPREZENTANTUL P.D.L.! LA ALEGERILEPREZIDENTIALE -–
  ACUM(17.09.09) europarlamentarul CEZAR PREDA face o PROPUNERE LEGISLATIVA ,in sensul ca si persoanele de 16ani SA AIBA DREPTUL DE A VEA DREPT DE VOT-pentru a putea beneficia de voturile celor namaturizati PSIHIC si carora li se vor promite obtinereapolitica a unui loc de munca -IN SCHIMBUL VOTULUI PENTRU BASESCU !Voturile in favoarea lui BARROSO (382)din cele 730sunt nule de plano, pentru ca ele nu sunt liber exprimate,ci sunt conditionate de afilierea ulterioara a unor europarlamentari la grupul E.P.P .,de oferirea unor directii importante-celor ce voteaza pe reprezentantul EPP,a unor domenii relevante a uor comisari ai unor state member-contra votul pentru BARROSO!CU TITLU DE EXEMPLU votul europarlamentarilor “romani”PDL, UDMR si al PNL ,este nul ,pentru ca este conditionat de obtinerea postului de comisar pentru energie!
  The President of the European Parliament
  Represented the European Parliament during the 2004 elections in Ukraine and supported the Orange Revolution. Delegations in the European Parliament: EU-Ukraine Parliamentary Cooperation Committee as well as Delegation for relations with the countries of South
  Statul polonez împreună cu Germania Nazistă şi Ungaria a împărţit Cehoslovacia în anul 1938. east Asia and the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN). Polonia a primit regiunea Zaolzie şi câteva minuscule teritorii din Slovacia din jurul munţilor Tatra.
  . În Pomerania şi Polonia Mare germanii reprezentau minoritatea cea mai importantă. Evreii locuiau în majoritatea oraşelor mari, fiind minoritatea cea mai importantă din Varşovia, Cracovia, Liov şi Łódź.. Pe 1 septembrie 1939 Adolf Hitler a comandat trupelor sale să intre în Polonia. La început, au fost atacate cetăţi în Gdańsk (Westerplatte) şi Wieluń.. Guvernul polonez a scăpat refugiindu-se în România şi apoi în Franţa.
  • La data de 31 august 1980,nemulţumirea exprimată în greve a fost intensificată prin ştiri despre corupţia larg răspândită şi conducerea nepotrivită a statului polonez, datorate proastei administrări din partea partidului! Statele Unite ale Americii şi alte ţări vestice au răspuns prin impunerea de sancţiuni împotriva guvernului polonez. INLOCUIREA unor membrii cu functii de conducere din partidul communist cu alti membri de partid cominust cu deschidere spre SUA,, la început în Polonia şi apoi în alte ţări ale Europei Centrale şi Estice,a insemnat doar INCEPUTUL TRADARII NATIONALE PENTRU ACAPARAREA RESURSELOR NATURALE ALE TARILOR Uin care S.U.A. avea interese economoce ,financiare .etc.! . romi: 12.900 de persoane (0,03%)
  • În 1999 a devenit membru al NATO şi în 2004 — al Uniunii Europene. În 2007 Polonia a intrat în spaţiul Schengen. romi: 12.900 de persoane (0,03%)
  Minoritatea etniuca a romilor din POLONIA12.900 de persoane (0,03%)
  PRIN RAPOARTE NECRITICE,ALE COMISIEI EUROPENE,Franta si Polonia FAC MARI DESERVICII POPORULUI ROMAN ,JUSTITIABILILOR UMILITI CARORA LI SE DESFIINTEAZA DREPTURILE OMULUI!
  În 2008, Polonia şi SUA au ajuns la un acord pentru desfăşurarea până în 2013 în Polonia a zece interceptoare de rachete, cuplate cu un radar în Cehia.!
  UN INFORMATOR AL LUIU TRAIAN BASESCU INFILTRAT INCA DIN ANUL 1998 pe langa subsemnatul,mi-a spus in 31 decmbrie 2004 ca CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI va avea cu centru teritorial in CEHIA de primire ale CERERILOR INDIVIDUALE !
  DECONSPIRATI partial de subsemnatul -inca de pe vremea presedintelui Bush-,a urmat deconspirarea aproape totala prin trimiterea de emailuri in anumite locuri!
  Evident ca daca nu se iau masuri favorabile subsemnatului,voi deconspira absolut rolul criminal al S.U.A. in LUME,prin intermediul U.E.(COMISIA EUROPEANA, PARLAMENTUL EUROPEAN,CONSILIUL EUROPEI,CONSILIUL EUROPEAN ,CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,ADUNAREA PARLAMENTAR A CONSILIULUI EUROPEI)!
  Barroo, eeste prizonieulr al intereselor marilor puteri, nu merita un alt mandat la sefia CE,ci trebuia sa raspunda material si INCHIS PE VIATA pentru crimele pe care le-a favorizat!
  IATA DE CE PRESEDINTELE PARLAMENTULKUI EUROPEAN este un POLONEZ EPP!
  F Polonia: Renunţarea la scut ar fi un eşec

  O delegaţie americană se află la Varşovia pentru discuţii legate de scutul antirachetă la Ministerul polonez de externe. Se aşteaptă ca delegaţia să informeze oficial Varşovia despre renunţarea instalării stutului antirachetă pe teritoriul polonez, potrivit unei surse din cadrul ministerului polonez, transmite RIA Novosti.

  La negocieri din partea poloneză participă ministrul de externe Radoslav Sikorski.

  Renunţarea la proiectul american privind scutul antirachetă ar marca un eşec al politicii administraţiei Obama în Europa Centrală, este de părere Aleksander Szczyglo, şeful biroului pentru securitate naţională din preşedinţia poloneză:

  Dacă se confirmă, ar fi un eşec al gândirii pe termen lung a administraţiei americane în această parte a Europei, a declarat oficialul polonez.

  Laura Andrei-vicepreşedinta Tribunalului Bucureşti, Florin Niţă-vicepreşedintele Judecătoriei Brăila, Horaţiu Dumbravă-judecător la Curtea de Apel Mureş şi pe Adrian Neacşu-preşedintele Tribunalului Vrancea, Danileţ, ministrul JUSTITIEI(PREDOIU),PRESEDINTELE C.S.M.(V.ANDRIES) (L.BARBULESCU)si vicepresedinta I.C.C.J .Lidia Barbulescu , preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din Romania,(Mona Pivniceru),PROCURORUL GENERAL[C.KEVESI] –RESPONSABILI DE GREVA DIN JUSTITIE,ar trebui siliti SA DEMISIONEZE -de catre SOCIETATEA CIVILA solidari ci JUSTITIABILII,,

  Traficul de influenta al SUA ,al partidului democrat-dominat de EVREIME()pentru ADERAREA RO la UEla 01.01.07 si ulterior pentru darea unor rapoarte favorabile asupra JAI-ului romanesc –in conditiile in care realitatea este absolut invers= JUSTITIA in Romania este IMPOTRIVA PROPRIILOR CETATENI.
  PENTRU INSTAURAREA NOII ORDINI ECONOMICE MONDIALE ,S-A DECIS ca aceasta sa inceapa cu EVREIMEA din GERMANIA,prin intermediul CADERII ZIDULUI dintre R.D.G. si R.F.G. ,astfel instaurarndu-se NEOCOMUNISMUL, adica a capitalismului atroce realizat cu cei mai corupti si mincinosi comunisti- securisti din tarile care urmau sa adere la U.E.fara progrese in JUSTITIE SI AFACERI INTERNE.
  PLANGEREA PENALA PE CARE AM formulat-o impotriva lui BASESCU TRAIAN -fost PRIMAR GENERAL –si a persoanelor cu functii de conducere din Primaria Municipiului Bucuresti,,si pe care am DEPUS-o LA DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE in anul 2003,a fost dirijata –pe fiera LIDIEI BARBULESCU-la ordinal politic al infractorului BASESCU TRAIAN, in scopul DENEGARII DE DREPTATE,catre Parchetul de pe langa ICCJ,apoi spre Parchetul de pe langa CURTEA DE APEL BUCURESTI ,ulterioe spre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti,ajungand in final o CIRCA 13 POLITIE–care nu era competenta sa solutioneze o cauza de mare coruptie cu un PREJUDICIU atat de mare, si de o criminalitate aorganizat astatal.Din anul 2008 nu se mai stie nimic de acest dosar penal –caci SECTILA 13 de politie se afla sub coordonarea politica a PRIMARULUI Patidului Democrat Liberal al SECTORULUI 3 Bucuresti- LIVIU NEGOITA-care a acaparat puterea in acest sector din anul 2009!Asa zisa descentralizare ,a insemnat,ca tot ce exista :POLITIE, SPITAL ,SCOALA ,sa fie sub control criminal POLITIC!
  Ultrademagogul BASESCU favorizat de EPP,pozeaza in democrat,desi este un mare INFRACTOR.TOTI ZEFII DE STATE si de guverne,care sau asociat cu acesti infracatori,au devenit la randul acestora INFRACTORI, COINDUCEREA PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI,a fost data .altui infracator cu tupeu-ADRIEAN VIDEANU –ce a urmat la conducerea P.M.B. .lui BASESCU –pentru a continua vinderea pe nimic a MUNICIPIULUI BUCURESTI-contra inchiderii ochiului si a gurii OCCIDENTULUI-in raport de INCALCAREA PERSISTENTA si DESFIINTARREA DREPTURIULOR OMULUI DIN ROMANIA!.
  TOATE STATELE din U.E.in loc sa fie solidare in lupta impotriva , fenomenului CORUPTIEI si al CRIMINALITATII,sunt manjite d e MITA INTERNATIONALA ,si ulterior santajate cu deconspirarea darii si luarii MITEI ,Aceasta s-a intamplat si cu cazul Olandei ,al Italiei!…………….In cazul Olandei s-a reprosat –public-in acesta luna septembrie 2009,de catre MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE –Cristian DIACONESCU-MITA INTERNATIONALA-!Ulterior vechiul ambasador al OLANDEI IN ROMANIA ,a fost schimbat !

  REALEGEREA coruptului mason Emanuel . BAROSO, ESTE ARANJATA de catre EVREIME,precum artificiala Criza financiar-monetara MONDIALA ! oint press conference with Nicolas Sarkozy, president of France, and Jose Maria Barroso, president of the European Union, November 15, 2008
  OSTUL CONSILIER PREZIDENTIAL CEZAR PREDA ARE UN INTERES NELEGITIM PROPUNAND COBORAREA VARSTEI PENTRU VOT.EL NU REPREZINTA INTERESELE POPORULUI ROMAN ,CI INTERESUL PERSONAL AL LUI TRAIAN BASESCU!PENTRU ca eventuala PIERDERE a lui TRAIAN BASESCU IN ALEGERILE PREZIDENTIALE SA NU AFECTEZE in vreun fel REVENIREA lui BASESCU la PRESEDENTIA PDL-ului,[in conditiile in care TOTI EVENTUALII CONTRACANDIDATI SUNT SANTAJATI de BASESCU prin DOVEZILE STRANSE DE POLITIA POLITICA ],BASESCU TRAIAN VA CANDIDA CA INDEPENDENT!ASTFEL,SE VA PUTEA PRETINDE CA ALEGERILE PREZIDENTIALE NU AU FOST PIERDUTE de catre PDL ,CI DE UN INDEPENDENT -pentru ca BASESCU, NU AR FI FOST REPREZENTANTUL P.D.L. la ALEGERILE PREZIDENTIALE -.ACUM (17.09.09) europarlamentarul CEZAR PREDA face o PROPUNERE LEGISLATIVA ,in sensul ca si persoanele de 16ani sa dobandeasca DREPTUL DE A VEA DREPT DE VOT-pentru a putea beneficia de voturile celor namaturizati PSIHIC si carora li se vor promite obtinerea politica a unui loc de munca -IN SCHIMBUL VOTULUI PENTRU BASESCU !SE MODIFICA IN MOD CRIMINAL, INCA O LEGE, PENTRU ca TRAIAN BASESCU SA FIE REALES PRESEDINTE!BETIA PUTERII LUI BASESCU ,O DEPASESTE PE CEA A LUI CEAUSESCU CARE VROIA SA II CEDEZE LOCUL FIULUI SAU!
  Stiind ca erodarea lui BASESCU se va produce inevitabil,in noiembrie 2008 U.D.M.RKELEMEN HUNOR.(interesata de federalizarea Romaniei-HARGHITA COVASNA..promisa de BASESCU IN SCHIMBUL VOTULUI MAGHIAR),propuse-se– reducerea varstei minime de vot, de la 18 la 16 ani.
  AUTORITATEA ELECTORALA PERMANENTA A AMANAT DE ATATEA LUNI DE ZILE TRIMITEREA IN ORIGINAL A LISTELOR ELECTORALE ORGANELOR DE ANCHETA!
  PENTRU A EVITA APARITIA COMPLICATIILOR PETRECUTE LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE ,SE MERGE PE VARIANTA,mai bine spus pe ACTIUNEA(politiei politice ) denumita MINORII[SOIMII PATRIEI].
  EXEMPLUL CU AUSTRIAORI ALTE TARI, NU POATE FI AVUT IN VEDERE,IN CONDITIILE FUGII DE POLITICA A CELOR MATURI SI CU EXPERIENTA !
  CORUPEREA MINORELOR votante va avea loc si prin liberalizarea prostitutiei infantile,propusa si sustiinuta parlamentar de catre PDL-pentru alui BASESCU !
  Aducerea la suprafata acum a informatiei despre fiul judecatorului de la CURTEA DE APEL ,nepot de procurer la Parchetul de pe langa Curtea de Apel,(care a intrat initial in vizorul autoritatilor,pentru conducerea fara carnet a celui ce avea 16 ani)odata cu informatia despre fiul lui Geoana care la 16 ani conduce,este o dovada a MANIPULARII INFORMATIEI IN SCOPUL DIMINIUARII VOTANTILOR LUI GEOANA!CUI II FOLOSESTE ?LUI BASESCU, CARE NU INTAMPLATOR NU ISI ANUNTA CANDIDATURA,PENTRU CA ELECTORATUL SA NU ISI DEA SEAMA CA EL ESTE AUTORUL TUTUROR RELELOR,CARE DOVEDESC APARTENENTA LA SECURITATE -CA POLITIE POLITICA!
  EU NU AM APARTENENTA POLITICA SI NICI la fosta securitatte ca politie politica!
  Preda este “doctor in stiinte politice la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris (1998ea ca fraudele au loc a crescut spectaculos in ultimele luni.CEZAR INSTIGA LA NERESPECTAREA LEGILOR,LA NESUPIUNERE PUBLICA! Prevederile Constituţiei stipulează vârsta de 18 ani ca limită de vârstă pentru exercitarea dreptului de vot
  ONU denunta folosirea de catre “Serviciul general pentru securitate” din Israel a unui centru secret de detentie si interogare5 mai 09
  Pentru a nu fi obiectivi in DOSARUL NUCLEAR IRANIAN,RUSIA ESTE CUMPARATA de catre evreimea din S.U.A. ,prin intermediul GERMANIEIU-care a cumparat OPELUL!
  FORD(SUA) SE PROIECTEAZA IN GERMANIA SI SE PRODUCE IN ROMANIA ,LA CRAIOVA,PENTRU CA FORTA DE MUNCA ESTE MAI IEFTINA,adica exploatarea omului de catre OM,este permisa!
  Preşedinţia suedeză a UE va organiza la 17 septembrie la Bruxelles un summit extraordinar pentru pregătirea reuniunii G20 din Pittsburgh, a anunţat vineri premierul suedez Fredrik Reinfeldt,.
  “Intenţionez să organizez un summit extraordinar al UE în seara de 17 septembrie”, a anunţat premierul suedez,caruia i-am trimis CEREREA DE AZIL de ceva vreme,si care a ordonat si celor doi ministry[Ministry of Justice Beatrice Ask Minister for Justice and Tobias Billström Minister for Migration and Asylum Policy !
  ](sesizati prin email cu respectiva cerere)sa fie trasa pe dreapta CEREREA DE AZIL IN SUEDIA!SE PARE CA ORIGINEA unei personae ,fie el si premier,este hotaratoare in deciziile luate chgiar si in domeniul RESPECTARII,GARANTARII SI SALVGARDARII DREPTURILOR OMULUI11 September 2009
  Tobias Billström to take part in migration symposium in Paris
  UE are pe 17 septembrie 09 un summit pentru pregătirea reuniunii G20
  Reuniunea G20 privitoare la reforma din sistemul financiar mondial va avea loc la 24-25 septembrie în SUA.

  Chiar dacă în ultimul an au fost luate măsuri excepţionale de susţinere a băncilor şi economiilor, G20 va dezbate şi necesitatea coordonării strategiilor de ieşire din criză

  Marţi, 16 Decembrie 2008 17:20lista celor propusi sa formeze guvernul de catre presPRESDINTELE BASESCU TRAIAN
  Senatorul PD-L de Iasi Dumitru Oprea a figurat pe lista viitorului cabinet condus de premierul Emil Boc. Noua structura a Guvernului, anuntata ulterior de premierul desemnat, nu a mai cuprins insa ministerul lui Oprea. Numele lui Oprea a aparut in dreptul ministrilor delegati, la Activitatea de cercetare. Potrivit Realitatea.net, Ilie Sarbu ar putea fi ministrul Agriculturii, Cristian Diaconescu ministru de Externe, Liviu Dragnea ministrul Transporturilor si Gabriel Oprea ministrul Apararii.
  DOVADA CA COLONELUL DE SECURITATE JUDECATOR LA E.C.H..R.-care a influentat permanent solutiile date de E.C.H.R., ESTE SPRIJINIT POLITIC DE PD,ESTE CHIAR PROPUNEREA PDL DE A_L NUMI MINISTRU A:L JUSTITIEI ,PE CORNELIU BARSAN!
  PENTRU CA MIA- RESPNS PRIMA CERERE INDIVIDUALA,PRESEDINTELE BASESCU TRAIAN A DORIT SAS IL RECOMPENSEZE PE BARSAN CU FUNCTIA DE MINISTRU AL JUSTITIEI .ULTERIOR S-A GANDIT CA MAI ARE DE RESPNS O CERERE INDIVIDUALA A SUBSEMNATULUI(29670/03)
  Din partea PD-L, la Justitie ar urma sa fie propus Corneliu Barsan, Adriean Videanu ar conduce ministerul Energiei si Industriilor, Vasile Blaga la Administratie si Interne, Sever Voinescu la Cultura. =16 Decembrie 2008=
  DIN PACATE,EU ACUJM AM AFLAT ,NEAVAND ACCES LA INFORMATIE,in primul rand pentru ca nu am acces decat la programul 1 si 2 ,neavand acces la televiziunea prin cablu!

  DUPA CE A DESTRUCTURAT PNL ,PSD,ACUM BASESCU SI PDL,AU PLATIT DIN BANII CONTRIBUABILILOR DATORIILE AVUTE DE PNTCD,PROMITANDU-LE IN SCHIMBUL VOTARII LUI BASESCU LA ALEGERILE DIN 22 NOIEMBRIE 2009,CA VOR DA LA O P[ARTE PSAD-UL DE LA GUIVERNARE SI PNTCD-UL VA GUVERNA ALATURI DE PDL SI UDMR DATORITA VOTURILOR FRAUDULOASE BAGATE IN URNELE ELECTORALE !
  Desi EPP a fost instiintat din anul 2006 cine este presedintele TRAIAN BASESCU,care coordoneaza partidul si de atunci in in mod permanent,EPP a acaparat PUTEREA in PARLAMENTUL EUROPEAN si in COMISIA EUROPEANA, implicandu-se in cumpararea votantilor lui BASESCU,FACAND PRESIUNI ASUPRA PNTCD si UDMR,SA IL SPRIJINE PE TRAIAN BASESCU la PREZIDENTIALE!

  MARTENS PRESENTS MEMOIRS; BARROSO, VAN ROMPUY, BUZEK, LOPEZ-ISTURIZ GIVE SPEECHES
  At the event, attended by nearly 300 distinguished guests – including the Prime Minister of Bulgaria Boyko Borisov and members of his government, European Commissioners, parliamentarians, Ambassadors, scholars, etc. – keynote speeches were given by the President of the European Commission Jose Manuel Barroso, the Prime Minister of Belgium Herman van Rompuy, the President of the European Parliament Jerzy Buzek and the Secretary General of the EPP Antonio Lopez-Isturiz.
  At the event, President Buzek also announced the decision of the leaders of the political Groups in the European Parliament to have the vote for the election of the President of the European Commission on the 16th of September. Jose Manuel Barroso, who is the official candidate of all 27 heads of state and government of the EU, was endorsed by the EPP during the campaign of the European elections earlier this year.
  Acum pentru a fi sigur de victorie,a impulsionat eforturile pentru falsificarea alegrilor .
  COSTEŞTI / 17:54, 8.09.2009Băsescu: Am luptat ca legea privind victimele holocaustului să nu includă numai evreii
  Polonia(unde au fost si sunt cei mai multi EVREI,)-sustine-Romania-pentru-obtinerea-postului-de-comisar-pentru-agricultura .Latimpul potrivit ,pse va face INLOCUIREA cu postul de comisar al ENRGIEI!12.septembrie 09
  Fiind prea sigur pe ajurtorul evreiesc ,din februarie 2009,BASESCU a inceput sa faca greseli de deconspirare.Invcet ,incet , mi-am dat seama ca el este AUTORUL DESFIINTARII DREPTURILOR MELE!!
  Dorind sa aiba sprijinul total declarat al SUA,BASESCU vroia sa –si declare candidature doar in momentul cand vorvbes Pe NASTASE,l-am invinuit fara sa stiu pe deplin ADEVARUL! Asa cum am aratat si la ECHR,toate acuzatiile facute ,trec in sarcina driblorului,care a inselat ELECTORATUL ROMAN!
  ASsa bine a jucat teatru OBAMA ,ca insusi consilierul l Van Jones , a crezut in ceeea ce spune OBAMA!
  Consilierul lui Obama, demis07 SEPTEMBRIE 2009
  Radical l Van Jones a semnat o petiţie prin care se cerea aflarea adevărului despre implicarea lui Bush în atentate

  AVAND STRABUNICI din partea ambilor parinti, FRUNTASI P.N.T.C.D. DAMBOVITA(in Targoviste si in Buciumeni ),IMI PASA DEA SOARTA ACESTUI PARTID INTOXICAT DE P.D. INCA DE LA INCEPUTUL ANULUI 1997de cand eu eram la P.M.B.!in 23 aprilie 2007mi s-a spus de catre directorul General al D.G.J.C.L.-ca are juristii din partea PD-ului pentru a ocupa postul pe care functionez si pentru care nu mi se semnase Dispozitia de numire de catre Primarul General P.N.T.C.D. VIOREL LIS,si ca primarul asteapta de la mine sa primeasca tainul! Pentru ca nu am cotizat am avut cel mai mic salariu posibil din P.M.B.desi aveam in 1997 o vechime de 15 ani de zile.
  GREVA MAGISTRATILOR (criminali)din Romania care tine din martie 2009dar necriticat in RAPORTUL .PE JUSTITIE al COMISIEI EUROPENE din 22 iulie 2009,se datoreaza EXCESULUI DE PUTERE al AUTORITATII ,si PUTERII JUDECATORESTI, dat Consiliul .Superior al .Magistraturii.- de catre ministrul de justitie MONICA MACOVEI pe vremea cand avocata care conducea APADOR -CH-devenise ministru asa -zis independent propus de fostul Presedinte al PD –BASESCU. Pe langa aceasta, PRESEDINTELE C.S.M. ANDRIES si alti judecatori ,au obtinut hotarari ilegale prin care li sau dat magistratilor si grefierilor sporuri neconsacrate in legislatie ,pe care bugetul statului nu putea si nu poate sa le supoprte financiar,sa la plateasca.Iata de ce s-a ajuns la situatia grava de fata!
  PRINCIPALUL VINOVAT PENTRU STAREA ACTUALA JUSTITIEI ,este COMISIA EUROPEANA SI PARLAMENTUL EUROPEAN,care au falsificat realitatea existenta in J.A.I..ASTFEL AU FOST FAVORIZATI INFRACTORII FUNCTIONARI PUBLICI =magistrati din justitie si administratie,CEI CE AU NENOROCIT JUSTITIA sunt ceausistii colaboratori ai SECURITATII :LIDIA BARBULESCU ,VALERIU STOICA,,CORNELIU BARSAN,NICOLAE POPA,DAN LUPASCU,
  In 2005, fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a cerut cercetarea Lidiei Barbulescu pentru trafic de influenta deoarece a dorit sa modifice regulamentul privind intrarea in randurile magistratilor, astfel incat fiica sa sa poata promova examenul.

  Pentru ca sunt complici la afaceriile imobiliare,PDL si UDMR sunt ALIATI ,TRADAREA NEAMULUI ROMANESC,nu conteaza ,motiv pentru care s-au dat voturi pentru EBA ,asa cum se vor da si pentru tatucul TRAIAN BASESCU ce se vrea reales(la XIVl-ea CONGRES),cu atat mai mult cu cat I s-a dat de catre maghiari semnul credintei pana la moarte(imbracarea vestei unguresti)
  Din septembrie 2009,BOC doreste sa predea masonului STOLOJAN -stafeta conducerii GUVERNULUI ,astfel incat sa ALBEASCA PDLul-prin METODA ROTIRII CADRELOR –specifica perpetuarii NOMENCLATURII PCR-ului!.
  LA NIVEL INALT ea s-a promovat in toamna lui 2004-prin rocada lui BASESCU cu STOLOJAN,a continuat in 2008 prin inlocuirea lui Stolo cu BOC,pentru ca INAINTE cu doua luni de zile DE ALEGERILE PREZIDENTIALE (sub pretextul crizei,piesa uzata BOC sa fie inlocuita cu pieasa inca valida STOLO!

  Pentru ca nu stia si nu putea sa ii tina in mana pe magistratii corupti ,ministrul de Justitie le-a acordat sporul neuropshic precum si sporul de confidentialitate cerut de acestia ,desi ei,magistratii in mod artificial prin amanarile permanente incarcau in mod artificial rolul instantelor judecatoresti[pentru a justifica incalcarile legii] ,in loc sa judece si nu sa amane judecata .Pe langa aceasta, PRESEDINTELE C.S.M. ANDRIES si alti judecatori ,au obtinut hotarari ilegale prin care li sau dat magistratilor si grefierilor sporuri neconsacrate in legislatie ,pe care bugetul statului nu putea si nu poate sa le supoprte financiar,sa la plateasca.Iata de ce s-a ajuns la situatia grava de fata –din JUSTTIE-!
  Mark Gitenstein a avut activitati de lobby pentru mai multe companii, printre care si “Lockheed Martin”, care produce avioanele F-16. Mihai Stanisoara, ministrul apararii, spunea pe 8 septembrie ca dosarul achizitiei de avioane multirol va ajunge pe masa CSAT pana la sfarsitul anului, deocamdata asteptandu-se informatii din SUA cu privire la F-16
  Avocatul Mark Gitenstein noul ambassador al SUA in ROMANIAeste fiul Annei si al lui Seymour Gitenstein, un om de afaceri din Florala, orasel de 2.000 de locuitori din tinutul Convington, statul Alabama (sudul SUA). Bunicul dinspre tata era Israel Gitenstein, supranumit “Mister G”. El a emigrat din Basarabia in America. A construit fabrici de confectii la Florala si la Franklin Ferguson. “Cred ca strabunicul din partea tatalui erau din Braila. Am facut unele cercetari in Braila si cred ca de acolo era, desi am vazut documente care par sa sugereze ca era de fapt din Iasi. Bunicul, pe care l-am cunoscut, a venit in America in 1891.
  În mod evident, Becali nu are şanse să intre în turul al doilea, el face parte din categoria candidaţilor „iepuri” alături de C.V. Tudor, Kelemen Hunor (candidatul UDMR) sau Ioan Talpeş =fost şef al SIE, Talpeş a candidat pentru democrat-liberali la Senat, fără succes însă..
  Rostul acestor candidaţi este să fărâmiţeze opţiunile de vot.
  Sorin Oprescu face parte din aceeaşi categorie, rolul său fiind să disperseze voturile social-democrate şi să diminueze scorul lui Mircea Geoană.
  VOTURILE STRANSE DE ACESTIA,VOR FI DATE SANTAJISTULUI BASESCU !

  DE CE EPP SPRIJINA NISTE INFRACTORI PERICULOSI?PENTRU CA SUNT INTERESATI MATERIAL!
  RAPORTUL C.E.din 22 iulie 2009 a fost dictat inca de la summitul NATO din Romania.(organizat de BASESCU)dar si a summitului de la Strasbourg din aprilie 2009,cand s-a hotarat si reiterat achizitionarea celor “ trebuitoare” INZESTRARII ARMATEI romane,in valoare de 13 ,3 miliarde euro ! MApN ia în calcul cumpărarea de avioane multirol vechi

  DE UNDE ARE FRANTA BANI SA IMPRUMUTE FMI CU 11,1 miliarde de euro?DIN AFACERILE CU ROMANIA!SI CAND TE GANDESTI CA ,Ro. s-a IMPRUMUTAT LA FMI CU MILIARDE DE EURO PE CARE O SA-I PLATIN NOI CONTRIBUABILII TIMP DE 25 de ani INCOLO ,NU POTI STA CU MAINILE IN SAN!!
  Franta imprumuta FMI cu 11,1 miliarde de euroDuminica, 06 Septembrie 2009,
  CUM UNIUNEA EUROPEANA dupa 1990 -la ordinul EVREIMII,A DEZINTEGRAT ORDINEA MONDIALA,asa cum statele au fost constituite de-a lungul anilor.si UE merita sa se DEZINTEGREZE prin IMPLICAREA NOASTRA ,a oamenilor incomozi pentru sistemele totalitare , victime si ale PARTIDULUI POPULARILOR EUROPENI!Tot acelasi tratament de DEZINTEGRARE, ar trebui sa I se aplice si SUA-condusa de EVREIME
  “Suntem milioane de români muncitori, corecţi, integri, cu iniţiativă – între 8 şi 16 ore pe zi ne străduim să adaugăm valoare, în businessul nostru sau în businessul altcuiva, ne luptăm cu taskuri, deadline-uri, traininguri, clienţi dificili, bugete de mii de euro sau de milioane, previziuni, team buildinguri, PowerPointuri, şedinţe, stress – ca să ne conducă şi să ne sfideze nişte hoţi şi nişte parveniţi?

  Sunt milioane de români care au plecat scârbiţi din ţară, clădesc economia altor ţări, cu sufletul sfâşiat de dorul de ţara lor şi tânjind după acel concept de Acasă, pierdut în mocirla cotidianului românesc. S-ar întoarce fără ezitare în România, dar cum ar putea suporta haosul de aici, mai ales după ce au trăit într-o ţară civilizată?

  Atâtea milioane de oameni deştepţi, integri şi cu bun-simţ… Suntem paralizaţi! Ne plătim mecanic taxele şi ne dăm cuminţi la o parte când în maşinile cu girofar trece un agramat, un hoţ sau o păpuşă blondă cu tupeu şi cu un singur talent, plătit mult prea scump, din banii noştri.”
  BASESCU SANTAJEAZA PRIN reprezentantii MAFIEI din INSTITUTIILE STATULUI (D.N.A., PARCHETELE DE PE LANGA INSTANTE .ANAF,GARDA FINANCIARA,INSTANTE JUDECATORERSTI)ca PRIMARII PSD SI PNL sa treaca la PDL!
  Primarul Constantin Simirad va pleca ambasador in Cuba in noiembrie? 30-09-2003

  Prezent la sfirsitul saptaminii trecute la Bucuresti, la Conferinta Nationala a primarilor si consilierilor PSD, primarul Iasului Constantin Simirad si-a anuntat oficial plecarea ca ambasador Cuba. “Este probabil sa plec in noiembrie, nu stiu sigur, deoarece nu am primit acreditarea din Cuba. In orice caz, daca voi pleca ambasador, interimatul va fi asigurat, pina la alegerile locale din 2004, de viceprimarul Gheorghe Nichita”, ne-a spus dl Simirad. (C.N.)
  Constantin Simirad va coordona impreuna cu Gheorghe Flutur campania lui Traian Basescu in Moldova, 10 septembrie 2009
  Marko Bela: Dacă Băsescu va câştiga un nou mandat, se va comporta altfelTÂRGU MUREŞ28.08.2009
  INFECTAREA SITE-ului unei personae care a postat articole in legatura cu BASESCU:
  FALSIFICAREA rezultatelor alegerilor prezidentiale si sau parlamentre se face tocmai cu sprijinul dat de EVREIMEA DIN FORURILE INTERNATIONALE-tradatorilor,nulitatilor si infractorilor ajunsi in functie cheie!
  DACA NU TE POATE SANTAJA,BASESCU UTILIZEAZA prin intermediari-OMORUL DEGHIZAT IN SINUCIDERE !
  Dupa ce BASESCU nu va mai fi PRESEDINTE al statului roman , tot CLANUL va trebui sa justifice AVEREA ILICITA!
  Traian Basescu a castigat Comunitatea de Informatii19 Noiembrie 2005
  Presedintele Traian Basescu a declarat ca noua Comunitate Nationala de Informatii (CNI) va avea atributii de elaborare a strategiei nationale de securitate si va realiza mai mult sinteze primite de la structurile informative. Presedintele Basescu a mai spus ca in cadrul CNI vor activa circa 40 de persoane. Cand Basescu Traian a aflat in 25.08.09,ca eu stiu despre traficul de influenta al NATO asupra GRECIEI si deternminarea PRESEDINTELUI grec al CEJ sa imi respinga CEREREA cu care eu am investit CURTEA DE JUSTITIE A COMUNITATILOR EUROPENE,a accelerat influenta malefica .NATO trimitand in GRECIA pe SECXRATARUL sau General sa-si trafice influenta.
  /27/08/2009 Prime Minister Costas Karamanlis on Thursday received the NATO alliance’s new general secretary, former Danish premier Anders Fogh Rasmussen, at his Maximos Mansion office in Athens, with talks expectedly focusing on deliberations over NATO’s new strategic doctrine.
  Eu am contestat la CURTEA CONSTITUTIONALA si la CURTEA EUROPEANA A DREPOTURILKOR OMULUI,rezultatul fraudulos al alegerilor din 28 noiembrie 2004 prin care a fost desemnat PRESEDINTE AL Ro. un AGENT AL SECURITATII=-ca politie politica! Hotărârea nr.35 privind validarea alegerii Preşedintelui României este NULA DE DREPT!NULE precum – Hotărârea nr.35 privind validarea alegerii „Expiratului” Preşedinte al României -,sunt si contractele de “PRIVATIZARE”avizate,sau care au avut girul lui Traian Basescu,cu complicitatea COMISIEI EUROPENE si a PARLAMENTULUI EUROPEAN!
  Ca si cei 18 parlamentari PSD ce vor fi racolati de care PDLla ordinul si stategia distructiva a lui Basescu–prin santajul DNA-Ioan Vida a fost santajat de catre agentul POLITIEI POLITICE-Traian BASESCU-asa cum se poate observa facil in perioada 2004-2009 si evident din anul 1990 pana in present! Pentru a fi votat in PARLAMENT ,guvernul ce se vrea format de PRESEDINTELE CORUPT BASESCU Traian -dupa vor fi debarcati din GUVERN ministrii PSD,se procedeaza la racolarea a 18 parlamentari patati ai PSD-santajati pentru a pleca din PSD si a trece in tabara agresoare PDL!CERCETARILE PENALE ale POLITIEI POLITICE denumite D.N.A…vor termina ori nu vor incepe daca cei 18 parlamentari PSD vor schimba majoritatea parlamentara necesara formarii guvernului obedient-pe placul totalitarului BASESCU! –PDL s-a folosit de prezenta PSD in GUVERNsperand sa nu iasa la iveala faptul ca banii delapidati din diverse PROGRAME PDL vor fi dirijati catre alegerile europarlamentare si prezidentiale!!
  In luna iunie 2009,OBAMA NU L-_A PRIMIT la CASA ALBA_-IN MOD STRATEGIC- PE BASESCU ,pentru ca PRESA sa nu MEDIATIZEZE EVENIMENTUL,raportat la ceea ce urma sa aiba loc: CONTRACTELE DE AVIOAN EMULTIROL INTRE FIRMA LA CARE AMBASADORUL SUA TRIMIS IN RO ,A facut deja LOBY!Inca de la summitul de la Bucuresti ,urmat de cel din Franta si Germania, s-a reiterat cu pregnanta,necesitatea TROCULULUI darii unui raport favorabil CE daca Ro cumpara avioanele multirol de la SUA,((F116)pentru a fi folosite la CREAREA NOII ORDINI MONDIALE(care cuprinde schimbarea regumuroilor politice ale unor tari pentru aputea pune man ape resursele naturale ale acestora necesare iesirii din criza a S.U.A.)!S-a stabilit ca alocarea sumei de 13 miliarde euro sa se faca din IMPRUMUTUL((de aceasi dimensiune baneasca) de la FMI ,CE ,BEI si BANCA MONDIALA!Pentru reusita trocului, e necesara pastrarea secretului pentru a nu ajunge la dezvaluiri ulterioare in fata opiniei publice internatioanle,Iata de ce s-a folosit de catre partea romana AMANAREA in Consiliul Suprem de Aparare al Tarii,ca si perdeaua de fum suedeza –avioanele GRIFFON-in concordanta cu perioada aleasa a presedentiei U.E. a SUEDIEI!PENTRU MARILE PUTERI,SCHIMBAREA SFERELOR DE INFLUENTA,CHELTUIELILE MILITARE, SUNT INFINIT MAI IMPORTANTE DECAT TRAMBITATA RESPECTARE A DREPTURILOR OMULUI in U.E.!
  Eu am contestat la CURTEA CONSTITUTIONALA si la CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI,rezultatul fraudulos al alegerilor din 28 noiembrie 2004 prin care a fost desemnat PRESEDINTE AL Ro. un AGENT AL SECURITATII=-ca politie politica! Hotărârea nr.35 privind validarea alegerii Preşedintelui României este NULA DE DREPT!NULE precum – Hotărârea nr.35 privind validarea alegerii „Expiratului” Preşedinte al României -,sunt si contractele de “PRIVATIZARE”avizate,sau care au avut girul lui Traian Basescu,cu complicitatea COMISIEI EUROPENE si a PARLAMENTULUI EUROPEAN!
  DE CE A FOST ALES PRESEDINTE AL PARLAMENTULUI EUROPEAN UN POLONEZ? Dovezi privind existenta unei inchisori CIA in Polonia
  06-09-2008Parchetul polonez se afla în posesia unui document secret care demonstreaza existenta în Polonia a unui centru de detentie secret operat de CIA în prima jumatate a acestui deceniu, relateaza cotidianul Gazeta Wyborcza. Documentul, la care au avut acces surse neidentificate de publicatia poloneza, este un memorandum de doua pagini redactat de serviciile secrete poloneze la sfârsitul anului 2005 sau începutul anului 2006, la scurt timp dupa primele informatii vehiculate de presa americana despre posibilele centre de detentie ale CIA amplasate în Europa de Est. Potrivit ziarului polonez, documentul confirma existenta unui centru secret al CIA, dar nu precizeaza explicit ca acesta ar fi servit drept închisoare pentru liderii Al-Qaida. Potrivit documentului, centrul de detentie a fost înfiintat în baza unui acord americano-polonez privind lupta împotriva terorismului încheiat în 2002.
  26 august 2009Negocierile dintre Polonia şi SUA privind scutul antirachetă,
  Negocierile dintre Polonia şi Statele Unite privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă pe teritoriul polonez , Varşovia nu e dezamăgită de propunerile părţii americane, a relatat vineri cotidianul Gazeta Wyborcza, Potrivit publicaţiei poloneze, Varşovia a anulat consultările bilaterale care urmau să aibă loc vineri. Nici o altă întâlnire nu a mai fost stabilită înaintea vizitei premierului Donald Tusk în Statele Unite programată pentru data de 10 martie.
  “Guvernul este dezamăgit de propunerile americane din ultimele săptămâni”, scrie publicaţia poloneză, citând surse anonime. Aceste propuneri au fost “arogante”, a precizat cotidianul polonez, într-un articol publicat pe prima pagină sub titlul “Va exista scutul?”.
  Guvernul de la Varşovia a cerut în ianuarie ca securitatea Poloniei să fie consolidată în schimbul permisiunii de amplasare a interceptoarelor americane. Polonia cere Statelor Unite în special amplasarea de sisteme de apărare antirachetă de tip Patriot 3 sau THAAD, adoptarea unui program de ajutor militar pe termen lung în valoare de 20 de miliarde de dolari, precum şi un acord bilateral în domeniul securităţii.La începutul lunii februarie, ministrul polonez de Externe Radoslaw Sikorski a declarat că Polonia a obţinut din partea Statelor Unite “un acord de principiu” privind revendicările poloneze, avertizând însă că negocierile vor fi dificile.
  Mihai Stănişoară, ministrul Apărării, efectuează o vizită oficială în Franţa, la invitaţia omologului francez, Hervé Morin. Vizita prilejuieste aprofundarea modalităţilor de dezvoltare a relaţiilor militare bilaterale, contribuind astfel la întărirea dimensiunii de apărare a Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa.
  Având în vedere importanţa pentru transformarea Alianţei Nord-Atlantice, precum şi adoptarea unor decizii istorice, cu impact major asupra viitorului NATO, Summit-ul aniversar de la Strasbourg-Kehl (aprilie 2009) este un alt subiect de pe agenda de discuţii.
  O alta tema abordata pe parcursul întrevederii celor doi miniştri ai apărării este Dezvoltarea Politicii Europene de Securitate şi Apărare reprezintă.

  DOAR VORBE!DNA – declaraţie Daniel Morar la prezentarea bilanţului pe 2008- 27.02.2009Cea mai semnificativă creştere o înregistrăm la infracţiunea de cumpărare de influenţă
  FOLOSIREA INSTITUTIILOR STATULUI IN INTERES PERSONAL[TRAIAN BASESCU] SI DE GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT,[PDL]CA ARME POLITICE!
  INTERCEPTARILE SRI de care se serveste UDREA
  Udrea a spus că în plângerile penale îi va acuza pe membrii Comisiei de anchetă, care apar în înregistrarea făcută publică duminică, de abuz în serviciu şi asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni. Elena Udrea a anunţat că nu se va mai prezenta la Comisia de anchetă şi niciun alt reprezentant al ministerului nu va mai da curs invitaţiei.
  RADE HARB ,DE OALA SPARTA=Ministerul Public – discurs Traian Băsescu – 04.03.2009
  Miercuri, 04 Martie 2009
  Mi se pare extrem de greu de explicat de ce un corp profesional cu o densitate atât de mare cu oameni cu studii superioare şi oameni care au ca primă imagine legea şi aplicarea legii, este primul lucru la care te gândeşti când vorbeşti de un procuror sau judecător, nu reuşesc să scoată ţara din această dificultate.
  România riscă să primească restricţii de utilizare a fondurilor. S-a mai întâmplat unui stat membru acest lucru, încă de anul trecut, şi aş vrea să aveţi în vedere acest lucru. Depinde de fiecare dintre dumnevoastră şi de toţi la un loc. Sigur, nu numai procurorii au sarcini legate de atingerea unui standard minimal al unei justiţii europene, sunt şi judecătorii şi guvernul şi parlamentul, dar v-aş ruga să aveţi în vedere că ceea ce depinde de dumneavoastră trebuie făcut. Lupta împotriva corupţiei, fie că este vorba de corupţia la nivel înalt, corupţia la nivel local trebuie să fie obiective în atenţia dumneavoastră.
  Mesajul preşedintelui României, Traian Băsescu, cu ocazia Zilei dezrobirii romilor Vineri, 20 Februarie 2 Din păcate, evenimentul pe care îl celebrăm astăzi nu reprezintă şi finalizarea unui proces de emancipare a etniei rome. Abolirea formală a robiei nu a generat, în mod automat, adoptarea unor decizii menite să conducă la integrarea acestei minorităţi, a unor măsuri care să prevină excluziunea socială.
  Ministerul Public – discurs Emil Boc – 04.03.2009
  Miercuri, 04 Martie 2009
  Aceste coduri aduc îmbunătăţiri substanţiale pe linia celerităţii actului de justiţie; nici acelea însă nu vor fi suficiente.
  CSM – declaraţie Traian Băsescu – 26.02.2009
  Traian Băsescu: …toată şedinţa CSM de astăzi şi strict pe problematica legată de sarcinile care revin CSM-ului în atingerea dezideratului de a ridica mai devreme sau mai târziu clauza pe justiţie, mecanismul de verificare
  Ca si cei 18 parlamentari PSD ce vor fi racolati de care PDLla ordinul si stategia distructiva a lui Basescu–prin santajul DNA-Ioan Vida a fost santajat de catre agentul POLITIEI POLITICE-Traian BASESCU-asa cum se poate observa facil in perioada 2004-2009 si evident din anul 1990 pana in present! Pentru a fi votat in PARLAMENT ,guvernul ce se vrea format de PRESEDINTELE CORUPT BASESCU Traian -dupa vor fi debarcati din GUVERN ministrii PSD,se procedeaza la racolarea a 18 parlamentari patati ai PSD-santajati pentru a pleca din PSD si a trece in tabara agresoare PDL!CERCETARILE PENALE ale POLITIEI POLITICE denumite D.N.A…vor termina ori nu vor incepe daca cei 18 parlamentari PSD vor schimba majoritatea parlamentara necesara formarii guvernului obedient-pe placul totalitarului BASESCU! –PDL s-a folosit de prezenta PSD in GUVERNsperand sa nu iasa la iveala faptul ca banii delapidati din diverse PROGRAME PDL vor fi dirijati catre alegerile europarlamentare si prezidentiale!!

  Citez din declaratia de la summitul NATO de la Bucuresti:punctul 50: “La întâlnirea noastră am luat decizii şi am oferit noi linii directoare pentru adaptarea continuă a NATO la acest context, prin misiunile şi operaţiile sale, modernizarea structurilor şi capacităţilor sale, angajarea mai strânsă a altor naţiuni şi organizaţii, precum şi deschiderea continuă către includerea unor noi state membre. Am întărit dialogul şi cooperarea cu state şi organizaţii vitale pentru securitatea noastră. Ne vom întâlni din nou anul viitor la Strasbourg şi Kehl pentru a sărbători cea de a 60-a aniversare a NATO, a trece în revistă procesul de adaptare şi a stabili noi orientări pentru modernizarea Alianţei “.
  orientări pentru modernizarea Alianţei “.
  Mihai Stănișoară în vizită oficială în Franţa Marţi, 10 Martie 2009
  Mihai Stănişoară, ministrul Apărării, efectuează o vizită oficială în Franţa, la invitaţia omologului francez, Hervé Morin. Vizita prilejuieste aprofundarea modalităţilor de dezvoltare a relaţiilor militare bilaterale, contribuind astfel la întărirea dimensiunii de apărare a Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa.
  Având în vedere importanţa pentru transformarea Alianţei Nord-Atlantice, precum şi adoptarea unor decizii istorice, cu impact major asupra viitorului NATO, Summit-ul aniversar de la Strasbourg-Kehl (aprilie 2009) este un alt subiect de pe agenda de discuţii.
  O alta tema abordata pe parcursul întrevederii celor doi miniştri ai apărării este Dezvoltarea Politicii Europene de Securitate şi Apărare..
  Eu am contestat la CURTEA CONSTITUTIONALA si la CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI,rezultatul fraudulos al alegerilor din 28 noiembrie 2004 prin care a fost desemnat PRESEDINTE AL Ro., un AGENT AL SECURITATII=-ca politie politica,care intre timp a reusit sa schimbe din textul de lege ,si denumirea si scopul securitatii ! Hotărârea nr.35 privind validarea alegerii Preşedintelui României este NULA DE DREPT!NULE precum – Hotărârea nr.35 privind validarea alegerii „Expiratului” Preşedinte al României -,sunt si contractele de “PRIVATIZARE”avizate,sau care au avut girul lui Traian Basescu,cu complicitatea COMISIEI EUROPENE si a PARLAMENTULUI EUROPEAN!
  AVETI 30 de zile sa solutiuonati cauza,altfel discutam altfel!
  ROMÂNIA, 23.IX.2009.
  Semnătura reclamantului
  Homoroceanu Adrian Camil
  victimă în înţelesul art.34 din Convenţie,
  fost avertizor de integritate în D.J.C.L.-PMB.-

  Domnilor inca – Preşedinti ai
  – Curţii Europene a Drepturilor Omului
  – Camerei a TREIA

  FRANCE F-67075 STRASBOURG

  Ladislau Csendes a demisionat din functia de presedinte al CNSAS motivand presiuni si probleme personale
  21 decembrie, 11:35

  Presedintele CNSAS, Ladislau Csendes, a demisionat luni din functia de presedinte, dar isi va pastra in continuare calitatea de membru al Colegiului. Csendes a precizat pentru NewsIn ca si-a depus demisia la registratura si si-a anuntat colegii in cursul acestei zile. El si-a motivat gestul prin faptul ca asupra CNSAS se fac din nou presiuni, inclusiv prin presa, dar a invocat si motive personale.
  Csendes a fost ales presedinte al CNSAS pe 3 iulie 2007. El este reprezentantul UDMR in Colegiul CNAS si a facut parte din acesta inca de la infiintarea CNSAS.
  CNSAS este condus de un Colegiu compus din 11 membri numiti de Parlamentul Romaniei pentru un mandat de 6 ani. Membrii Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii sunt numiti de Parlament, dupa cum urmeaza: un membru, reprezentant al societatii civile, propus de Presedintele Romaniei, pe baza consultarii cu organizatii neguvernamentale; un membru, reprezentant al societatii civile, propus de primul-ministru, pe baza consultarii cu organizatii neguvernamentale; 9 membri, la propunerea grupurilor parlamentare, potrivit configuratiei politice a celor doua Camere.

  Legea de functionare a CNSAS prevede ca odata cu constituirea unui nou Colegiu au loc alegeri pentru functia de presedinte, vicepresedinte si secretar al Colegiului. Din cauza neintelegerilor intre membrii Colegiului care nu au ajuns la un consens, dupa 2006, in legatura cu persoana care sa fie presedinte, s-a acceptat de comun acord cutuma ca ocupantul functiei de presedinte sa fie schimbat odata la 6 luni, prin intermediul alegerilor interne.
  Surpriza: Procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale pentru Elena Udrea
  22 decembrie, 16:12

  Elena Udrea (ZIUA Foto, Mircea PAUN)

  Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat, marti, pentru Agerpres, ca procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale (NUP) pentru Elena Udrea, in cazul sesizarii facute de Comisia parlamentara de ancheta privind modul in care au fost cheltuiti banii la Ministerul Turismului.
  Informatia privind decizia NUP a fost facuta publica, marti, de liderul deputatilor PD-L, Mircea Toader, in cadrul unei emisiuni la Realitatea FM.
  O comisie parlamentara de ancheta a dispus trimiterea unei sesizari la Parchet, acuzand-o pe Elena Udrea de abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, instigare la infractiunea de abuz contra interesului public si conflict de interese, in legatura cu modul in care au fost cheltuiti banii la Ministerul Turismului.

  Raportul comisiei de ancheta in cazul Udrea a fost adoptat, in octombrie, de Camera Deputatilor, cu 125 voturi pentru, 98 impotriva si patru abtineri.
  Gabriel Sandu, propus pentru functia de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, a declarat marti, in cadrul audierilor de la comisii, ca atata timp cat se va afla la conducerea ministerului Posta nu va fi privatizata.
  “Am avut o Hotarare de Guvern prin care am amanat privatizarea Postei, iar cat timp eu voi ramane la conducerea ministerului este exclusa posibilitatea privatizarii acesteia”, a afirmat Gabriel Sandu. El a adaugat ca obiectivul sau este ca in 3-5 ani Posta sa devina profitabila.
  “Trebuie sa facem tot posibilul sa devenim profitabili, mai ales ca in 2013 vom pierde acea exclusivitate de desfasurare a activitatilor pe piata romaneasca”, a mentionat Sandu.

  Gabriel Sandu: Cat timp voi fi ministru, Posta nu va fi privatizata
  Ministrul desemnat al Comunicatiilor si Societatii Informationale, Gabriel Sandu, a fost validat, marti, de comisiile de specialitate ale Parlamentului, cu 17 voturi pentru, unul impotriva si nici o abtinere.

  Berceanu: PNL va incerca sa debarce in vara Guvernul Boc printr-o motiune de cenzura
  22 decembrie, 17:00

  Radu Berceanu (Mircea PAUN, ZIUA Foto)

  Liderul PDL Radu Berceanu a sustinut , marti, ca este foarte probabil ca PNL sa depuna, in vara anului viitor, o motiune de cenzura la adresa executivului Boc si sa poarte in paralel negocieri “pe scaunele ramase goale”.
  “Cred ca vom avea probleme in vara, cand se vor vedea semne economice mai bune. Liberalii cred ca vor dori sa ne dea jos printr-o motiune de cenzura si pe scaunele ramase goale sa poarte negocieri”, a prognozat Berceanu, dupa audierea sa in comisiile parlamentare de specialitate pentru un nou mandat ca ministru al Transporturilor, potrivit Antena3.
  El a apreciat ca bugetul pe 2010 trebuie aprobat repede. “Daca intre Craciun si Anul Nou sunt dispusi domnul Geoana (Mircea Geoana, presedintele PSD, n.r.) si ceilalti sa vina, sa discute si sa voteze, ar fi extraordinar de bine. Altfel, i-am rugat ca pana pe 15 ianuarie sa avem bugetul, pentru a putea primi in februarie transele de la FMI”, a aratat Berceanu.

  El a anticipat ca Guvernul va primi miercuri votul Parlamentului. “Nu risca nimeni acum alegeri anticipate”, a conchis Berceanu.

  Hrebenciuc catre Baconschi: Ce a vrut Papa Ioan Paul al II-lea sa spuna prin ”Romania este Gradina Maicii Domnului”?
  22 decembrie, 18:07

  Viorel Hrebenciuc (Mircea PAUN, ZIUA Foto)

  Viorel Hrebenciuc a vrut sa stie de la ministrul desemnat de Externe, Teodor Baconschi, cum vede, din perspectiva pregatirii teologice, afirmatia Papei Ioan Paul al II-lea ca ”Romania este Gradina Maicii Domnului”, potrivit RealitateaTV.
  Baconschi a replicat, pe un ton amuzat, ca Papa a facut tarii noastre un compliment: “Intrucat s-a evocat cu atata larghete un referential ezoteric supranatural mistic paranormal, sincer, cred ca Papa ne-a facut un compliment mariologic pur si simplu, stiind ca crestinismul rasaritean are o evlavie particulara pentru Maica Domnului. A facut un elogiu Romaniei in acest fel”, a spus ministrul desemnat.
  MediaSind: Trusturile de presa au recurs la concedieri abuzive ale jurnalistilor

  22 decembrie, 18:00
  Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind atrage atentia, intr-un comunicat de presa, asupra masurilor abuzive luate de anumite trusturi de presa, care ar fi recurs la disponibilizari de personal fara a respecta drepturile jurnalistilor prevazute in Contractul Colectiv de Munca (CCM), informeaza NewsIn.
  “Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind a luat act cu ingrijorare de mai multe sesizari primite din partea membrilor de sindicat privind nerespectarea drepturilor prevazute in Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel de Ramura Mass-Media de catre unele trusturi de presa, printre care Adevarul, Cotidianul, Romania Libera, Evenimentul Zilei, Puls Media, Realitatea Media, Telesport, Mediapro, Active Soft, Business Standard”, se arata in comunicat.
  Angajatorii sunt acuzati ca nu asigura cuantumul salariului minim la nivel de ramura, nu acorda sporurile prevazute in legislatie si ca recurg la concedieri abuzive prin incalcarea procedurilor prevazute in CCM Unic la Nivel de Ramura Mass-Media.

  FRJ MediaSind atrage atentia ca, potrivit Legii nr. 130/1996, republicata, prevederile CCM Unic la Nivel de Ramura Mass-Media sunt obligatorii pentru toti angajatii si angajatorii din aceasta ramura, “indiferent de data angajarii sau de afilierea la o organizatie sindicala/patronala”, iar incalcarea acestora duce la pierderea proceselor care vor fi demarate in instantele de judecata. Potrivit art. 78, alin.1 din Codul Muncii, “in cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul daca era angajat.” Disponibilizarile de personal efectuate fara respectarea criteriilor CCM, fara acordul consultativ al sindicatelor sau al reprezentantilor salariatilor (acolo unde nu sunt membri de sindicat), fara acordarea salariilor compensatorii, trimiterea in somaj etc. sunt lovite de nulitate absoluta. De asemenea, potrivit art. 65, alin. 2, din CCM Unic la Nivel de Ramura Mas-Media, “orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea sau limitarea drepturilor recunoscute de lege angajatilor este lovita de nulitate”.
  Potrivit Actului aditional nr. 3 din CCM Unic la Nivel de Ramura Mass-Media, salariatii disponibilizati au dreptul sa primeasca minim intre doua si patru salarii compensatorii. De asemenea, in cazul in care nu au primit sporurile prevazute in CCM Unic la Nivel de Ramura Mass-Media precum si cuantumul salariului minim pe ramura (750 Ron pentru studii medii si 1500 Ron pentru studii superioare) angajatii au dreptul sa solicite plata acestor drepturi banesti pentru ultimii trei ani de activitate. Chiar daca societatile de presa au intrat in insolventa sau faliment, acest fapt nu exonereaza angajatorul de plata obligatiilor financiare din Contractul Colectiv, deoarece angajatii sunt considerati de lege creditori privilegiati.
  FRJ MediaSind aminteste in document ca a solicitat in prealabil patronilor din mass-media sa faca front comun cu sindicatele pentru a determina Guvernul sa acorde, in regim de urgenta, facilitati fiscale pentru intreaga industrie de media asa cum exista in majoritatea statelor europene. “Din pacate, atat Guvernul Romaniei cat si patronii marilor trusturi de presa au refuzat sa sustina aceste revendicari, criticand actiunile de protest declansate la nivel national de catre FRJ MediaSind. Aceasta situatie dificila nu da insa dreptul angajatorilor din mass-media sa incalce legislatia muncii, motiv pentru care FRJ MediaSind, Federatia Internationala a Jurnalistilor si Federatia Europeana a Jurnalistilor vor apela la toate caile legale pentru respectarea drepturilor angajatilor din mass-media”, se mai arata in document.

 19. Loredana Vlasceanu spune:

  Stimate domnule Vosganian,

  Numele meu este Loredana Vlasceanu si ma adresez nu atat omului politic cat intelectualului Varujan Vosganian – statutul de om politic reduce major intensitatea discursului critic, si sper ca intelectualul din dumneavoastra va fi cel care va citi acest mesaj.
  Fac parte din diaspora si nu am votat in turul al doilea deoarece memoria si constiinta m-au impiedicat atat sa il consider pe d-nul Geoana/PSD-ul drept o solutie cat si pentru ca, pe de alta parte, evolutia d-nului Basescu reflecta cu precizie evolutia unui dictator iar caracterul infect exhibat in nenumarate ocazii ma revolta. Personal, solutia eu o vedeam in abtinerea colectiva de la vot, ar fi fost cel mai bun vot de blam in conditiile date, deoarece nici unul din cei doi nu este calificat sa obtina investirea intr-o astfel de functie (se poate argumenta ca d-nul Geoana, in calitate de fost diplomat, detine expertiza necesara si suficienta – din punctul meu de vedere insa, la un nivel insuficient, un candidat care nu vorbeste corect limba romana nu are ce cauta intr-un astfel de post iar greselile sale de exprimare sunt mult prea frecvente pentru a le atribui neatentiei). Este la fel de adevarat insa ca un procent destul de mare din populatia Romaniei nu vorbeste corect limba romana – diferenta dintre un cetatean obisnuit si un presedinte este sau ar trebui sa fie insa una semnificativa, presedintele reprezinta esenta pozitiva, superioara a unei natiuni si nu un rebut (remarc insa ca teoriile politice sunt contrazise de cazul Romaniei).
  Eu personal vad doua cauze principale care au condus la aceasta situatie critica si care, perpetuate, nu vor permite nici o schimbare in viitor. In primul rand, dupa Revolutie, scopul celor care s-au succedat la guvernare a fost de a mentine populatia in ignoranta, preocupata de aspecte marunte si deloc interesata de posibilitatea de a evolua sau stimulata in acest sens, ce alta metoda ar fi asigurat posibilitatea manipularii lor cu usurinta? Daca incerc sa creionez un tablou al societatii actuale, rezultatul este dezamagitor. Sincer, suntem o natie inca necivilizata (exceptiile pot reconforta intr-o anumita masura dar nu pot sterge aceasta trasatura generala de caracter) care isi alege presedinti in oglinda, iar politicienii, foarte putini la numar, care au invatat sa vorbeasca limba romana corect ‘beneficiaza’ in schimb de ajutorul unui caracter si a unor asa-zise principii ‘adaptabile’ diferitelor circumstante. A doua problema o reprezinta restrictiile de acces in ‘casta’ politicienilor. Mai nou vad ca nu se poate patrunde decat prin sau in schimbul adulatiei ….. asta cel putin este concluzia mea uitandu-ma la tinerii prezenti pe scena politica romaneasca (ma abtin sa dau exemple, lista ar fi mult prea lunga). Ma inspaimanta sa le aud discursul de cele mai multe ori mult mai propagandistic decat al celor, mai in varsta, care au transformat demagogia intr-o a doua natura. Sa produci ‘capete goale’ este extrem de usor, dificultatea intervine la aplicarea unui mecanism riguros de selectie care sa permita formarea unui model de om politic educat, inteligent si competent.
  Probabil ca nu sunt singurul votant de (centru)-dreapta dezamagit de prestatia PNL. Ceea ce imi permite sa critic este faptul ca am incercat in nenumarate randuri sa ajut. Dupa statutul de membru PNTCD din anii 1990 si dupa degradarea calitativa a acestui partid, m-am indreptat spre PNL cu optimism. Incercarile mele repetate de a contacta secretariatul PNL au ramas fara raspuns. Am gasit scuze si am incercat din nou in intervalul 2002-2003, fara rezultat insa. In plus, i-am contactat atat pe euro-observatorii liberali cat si, ulterior pe europarlamentarii liberali (eu locuind la Bruxelles) in incercarea de a contribui pozitiv la evolutia Romaniei sau cel putin la modificarea mentalitatii europene despre romani. Nu au avut nici macar bunul simt de a raspunde, cu exceptia d-nei Renate Weber (la un an distanta de la primul mesaj …). Nu solicitam finantare, pur si simplu doream sa pun la dispozitia partidului pe care il reprezentati expertiza si background-ul academic – ma rezum la a enumera doar cateva repere: master in comunicare strategica (Belgia), master partial in politica internationala (Belgia), in prezent master dupa master in diplomatie si relatii internationale (Belgia), proiect Comisia Europeana, experienta profesionala Ambasada Regatului Tarilor de Jos, director general companie romano-olandeza, 3 limbi straine vorbite fluent (franceza, engleza, olandeza), printre altele. Stiti ce m-a deranjat cel mai mult? Nu faptul ca le puneam la dispozitie un profil academic si profesional pe care stiu din propria experienta din colaborarea cu institutii europene ca nu il au uneori nici europarlamentarii, ci lipsa unui raspuns, fie el si negativ. Am inteles atunci ca Romania nu poate fi ajutata pentru ca cei care ajung intr-un post important (fie in tara fie la Bruxelles/Strasbourg) nu au interesul de a promova astfel de colaborari, chiar daca acestea pot avea un rol important atat in cresterea prestigiului propriei echipe cat si in imbunatatirea calitatii activitatii.
  La fel de dazamagita sunt de decizia PNL de ‘asociere’ cu d-nul Geoana, candidatul PSD. Nu am uitat inca de experienta Piata Universitatii si m-a intristat sincer dorinta liderilor PNL de a ajunge din nou la putere cu orice pret. Da, obiectivul unui partid este sa fie reprezentat in actul de guvernare dar nu in orice conditii si nu cu orice parteneri. Imi pot imagina, le fel de bine, presiunile exercitate din teritoriu dar si de la centru pentru a accede la putere dar pentru PNL nu exista (inainte de formarea noului guvern) alternativa la ramanerea in opozitie. Am avut din pacate confirmarea ca PNL nu se conduc in practica dupa principiile pe care le promoveaza. Am vazut un presedinte PNL care nu doar a legitimat PSD-ul in sine dar si regimul Iliescu, mineriadele, si ‘socialismul cu fata umana’ si expresia ‘mai animalule’ adresata unui jurnalist (conducatorii Romaniei par sa aiba o tendinta generala de a nu suporta ideea de opozitie sau de accountability) printre altele. Iar aceasta legitimare a unui regim odios, la fel de odios ca cel de acum, a fost completata de un aspect relevant dar pe care nu l-am auzit inca pus in discutie: la mitingul comun PSD-PNL de la Brasov liderii PNL (singura exceptie fiind domnul Antonescu) purtau esarfe rosii …….. o asa slugarnicie ma lasa aproape fara cuvinte, mi-a fost sincer rusine sa vad cum se prostitueaza membrii unui partid istoric. Din punctul meu de vedere este inacceptabil sa te prezinti la un miting al unui partid cu care te-ai razboit crunt 20 de ani, cu care tocmai ai semnat un acord, si sa preiei insemnele lor electorale, ca si cand tu nu reprezinti pe nimeni si nimic. Este absolut jenant si degradant si stiu, la fel de bine, ca avem, ca natie, vocatia ploconelii, a intereselor marunte si a jocurilor de culise …
  Citind acest mesaj, veti intelege presupun dezamagirea unui simpatizant care avea curajul in anii 1990, in apropierea alegerilor, sa iasa pe strada cu insemne electorale favorabile domnilor Ratiu si Campeanu, care a participat la fenomenul Piata Universitatii si a purtat cu mandrie titlul de ‘golanca in devenire’ … Societatea romaneasca a evoluat/involuat si ma intristeaza faptul ca nu mai regasesc acea compatibilitate d’esprit cu acest partid istoric. Ca intelectual, sunt convinsa ca mi-ati da dreptate, ca om politic puteti eventual masca impresiile personale printr-un discurs diplomatic.
  Nu stiu daca voi primi vreun raspuns constructiv din partea dumneavoastra – in sensul de a accepta o colaborare in domeniile mele de specializare (comunicare strategica si politica internationala). Respect si intelectualul de marca si omul politic insa nu mai cred in mituri – in lipsa unui raspuns din partea dumneavoastra pur si simplu voi inchide capitolul si voi renunta la ideea de a ma implica in viata politica romaneasca. Am incapatanarea unui Don Quijote dar si luciditatea lui Sancho Panza – am pierdut multi ani si am investit multa energie intr-o lupta pe care Romania inca nu este pregatita sa o poarte, si anume eficientizarea si evolutia calitativa a societatii politice.

  Cu stima,
  Loredana Vlasceanu

  PS Pentru eventualitatea in are doriti sa ma contactati personal, adresa mea de e-mail este urmatoarea: loredana.vlasceanu@gmail.com

 20. @Loredana Vlasceanu

  Nu presedintele PNL a legitimat mineriadele si regimul Iliescu si toate necazurile ce ni s-au intamplat, ci poporul roman. Din 1990 incoace FSN si urmasii sai primesc neclintit doua treimi din voturile romanilor. Cu oricine ar fi mers PNL ar fi iesit prost. Sa mergem acasa, numai ca sa nu suparam pe nimeni?
  Asta e relieful politicii romanesti, ambiguu, populist, cariagealesc. Tu insati spui ca n-ai incredere in omul politic din mine entru ca oamenii politici n-au “simt critic”. Poate ca Lucian Croitoru sau Horia Patapievici sau Mircea Mihaies sai Rodica Culcer au mai mult simt critic pentru ca sunt independenti. Ma rog…
  Imi pare rau ca n-ai fost rasplatita macar cu politete pentru disponibilitatea ta. La inceputul lui ianuarie o sa refacem echipa de expertiza a PNL. Am sa te caut pe mail-ul direct, sa te integram in aceasta echipa unde sunt, ai sa vezi, si oameni politici cu simt critic. Si, culmea, si intelectuali pe deasupra.

 21. Loredana Vlasceanu spune:

  Stimate domnule Vosganian,

  Va multumesc pentru mesajul dumneavoastra, prezentandu-va in acelasi timp scuzele mele pentru intarzierea raspunsului – sesiunea de examene a masterului in diplomatie pe care il urmez in prezent este in plina desfasurare. Am sa astept deci sa ma contactati dumneavoastra pe adresa personala de e-mail pentru a ma convinge daca interesul PNL pentru competenta si profesionalism este unul real sau doar mimat.

  Nu as putea sa inchei fara a raspunde provocarii lansate si indraznesc sa sper ca franchetea mea nu va va deranja. Exprimarea privind lipsa spiritului critic la politicieni este una delicata si incompleta, exista carente mult mai dramatice prin efectul pe care il provoaca …. Pe dumneavoastra nu v-am inclus in aceasta lista deoarece, inainte de a fi un om politic, sunteti un intelectual si asta ma face sa sper ca reprezentati o exceptie notabila, in plus, nu va cunosc personal si nu am o parere formata despre dumneavoastra ca om politic.

  Nu PNL a produs mineriadele si regimul Iliescu, de acord, insa cu exceptia fenomenului Pietii Universitatii (si, intr-o masura mult mai mica, a Aliantei DA), PNL nu a demonstrat, in timp, ca reprezinta o alternativa reala la social-democratie – poate ar trebui sa explic ce inteleg eu printr-o alternativa reala, pentru a evita orice confuzii: un partid puternic, unitar, ferm, cu idealuri (combinatia idealism-realism este una fundamentala), cu o capacitate extinsa de interactionare la nivel international, si lista poate continua. Mentionam ca eu am votat PNTCD si PNL inca din anii 1990 – intr-adevar, am votat, insa din 2004 doar pentru ca nu exista o alta solutie care sa se apropie de convingerile mele politice, si nu pentru ca prestatia PNL ar fi meritat votul meu.

  Spuneati ca orice alianta ar fi ales PNL, consecintele ar fi fost negative. Desigur – un minim simt obiectiv si un dram de luciditate ar fi determinat orice votant PNL sa respinga o alianta cu PSD (si nu sub forma de ‘dusman ideologic’/’pericol comunist’ sau animat de sentimente de ura) ci ca un compromis extrem de daunator (as spune chiat toxic) moralitatii propovaduite de PNL in politica romaneasca si nu in ultimul rand identitatii acestui partid. Cealalta optiune ar fi fost la fel de proasta – exista sa spunem o reconciliere de suprafata la nivelul orientarii doctrinare insa consecintele ar fi fost la fel de dramatice pentru PNL – sub aspectul pierderii credibilitatii. La nivelul alegatorului simplu, probabil ca PNL a recuperat jena aliantei cu PSD dar a pierdut exact in fata electoratului care l-a sustinut neconditionat dupa Revolutie … Strategic vorbind, pierderea este uriasa iar teritoriul pierdut este extrem de dificil de recuperat. Personal consider ca evolutia Romaniei ar fi fost sigur alta in conditiile in care PNL ar fi avut forta (interesul?) sa ralieze in jurul sau profesionisti (membri de partid sau colaboratori) care sa permita o schimbare autentica la nivelul mentalitatilor. Nu neg faptul ca, in ceea ce priveste educatia primita si studiile, membrii PNL se detaseaza vizibil, insa evaluarea unui partid include criterii multiple, cel putin din punctul meu de vedere.

  Raspunsul meu in ce ii priveste pe domnii Lucian Croitoru, Horia Roman Patapievici, Mircea Mihaies si doamna Rodica Culcer este la fel de ferm – prostitutia intelectuala ma dezgusta. Dintre acestia doar pentru spiritul erudit al domnului Patapievici am avut o oarecare admiratie care s-a stins destul de repede dupa anul 2004. Nu am vocatia obedientei si/sau a adulatiei si nu accept compromisurile fundamentale – demnitatea, odata pierduta, nu mai poate fi recuperata decat partial si cu eforturi substantiale.
  Exista insa o personalitate a culturii romanesti care m-a dezamagit si pe care nu ati mentionat-o, respectiv domnul Gabriel Liiceanu – imi este imposibil sa cred ca nu regreta alegerea facuta insa este prea tarziu sa mai iasa din joc, a pierdut oricum tot ce putea pierde, ceea ce, desigur, nu il scuza …

  Cu stima,

  Loredana Vlasceanu

 22. Horoscop spune:

  Acum am gasit blogul, interesant articolul, ma bucur sa vad si alte subiecte decat cele cu care suntem obisnuiti in fiecare zi prin mass-media. Succesuri :)

  • @Horoscop

   Culmea e ca Elena Basescu sa capete atata celebritate cu dezacordurile ei. Ca atunci cand, din eroare, s-a inventat sugativa intr-o fabrica de hartie.