Susţin calea acţiunii radicale

E limpede că după tot ce s-a întâmplat în aceste zile nu ne putem întoarce în Parlament, reluând procedurile legislative, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. România de mâine nu mai poate semăna cu România de ieri. Acţiunea politică trebuie să fie fermă şi fără nici un dubiu. Socotesc că demisia din Parlament este o soluţie pe care trebuie să o avem, în mod serios, în vedere. Avem o majoritate parlamentară care nu a fost investită de nici un vot popular. Avem un preşedinte care a pierdut alegerile în lăuntrul frontierelor ţării şi care îşi duşmăneşte propriul popor. Avem o guvernare care se ascunde în spatele scuturilor jandarmilor. Avem o clasă politică pe care, din disperare şi sărăcie, românii o judecă, de-a valma, cu severitate. Această situaţie nu mai poate dura.

 

Nimic nu ar fi mai grav, acum, decât o lungă agonie lipsită de demnitate, urmată de alegeri măsluite. Pentru ca toate acestea să nu se întâmple, sunt necesare rapid alegeri corecte şi libere, o guvernare legitimă care să fi învăţat câte ceva din lecţia amară şi aspră a protestelor din ianuarie 2012.

111 Responses to “Susţin calea acţiunii radicale”

  1. Kronstadt an der Graft spune:

    Dacă ar fi să vă daţi demisia ar trebui să munciţi serios nu glumă. N-aţi mai avea timp să respiraţi. Ar trebui să băteţi ţara în lung şi-n lat ca să aduceţi oamenii de partea USL. Ar fi greu, asta e.

  2. Bibliotecaru spune:

    @ VarujanVosganian
    Atunci e decizia unei majorităţii parlamentare…

  3. tudor spune:

    Sa fim realisti: nu vor ceda nimic, ecit cea ce vor fi fortati; prin urmare, a juca cu ei in forta este singura solutie.

    Nici luni nu se va intimpla mare lucru: vor vorbi despre stabilitate, despre ‘mentinerea castigurilor obtinute cu sacrificiul intregului popor bla bla” , astfel incit puteti sa va pregatiti discursurile inca de pe acum: “stabilitate in saracie, aroganta si dispret fata de toti ce nu va aplauda?”, “vorbiti despre sacrificiul ciumpalacilor, al viermilor si nevroticilor?” si tot asa …

    Mesajul opozitiei trebuie sa spuna raspicat urmatoarele:
    - traian basescu este vinovat pentru ca a incurajat si a determinat formarea unei majoritati parlamentare care nu a corespuns vointei cetatenilor asa cum a fost ea exprimata la vot;
    - actuala majoritate parlamentara este ilegitima si nereprezentativa pentru poporul roman inca din momentul constituirii ei; ea s a constituit prin coruptie si santaj;
    -faptul ca udmr si reprezentantii minoritatilor nationale au sprijinit aceasta deturnare a vointei poporului si toate abuzurile puterii sa fie judecat de oamenii din acele comunitati; toti acestia au promis ca intra la guvernare pentru a obtine o lege a minoritatilor convenabila; au mintit cu nerusinare, dupa cum e lesne de observat
    -usl nu va accepta sub nici un motiv comasarea alegerilor, considerata un atac grav asupra democratiei
    – ii amintim dlui emil boc ce spunea in 2008: “daca tariceanu nu e capabil sa plateasca citeva salarii majorate cu citeva sute de milioane, sa plece!”. “daca nu sunteti in stare sa platiti citeva milioane de euro pentru mentinerea democratiei, mergi la coasa …”
    - usl va intreprinde tot ceea ce depinde de ea, atit pe plan intern cit si international, pentru blocarea oricarui atentat la adresa democratiei
    - un presedinte si un guvern care au sub 10% incredere , oriunde in lume, demisioneaza. demisioneaza pentru ca ei nu mai reprezinta poporul pe care vor sa l reprezinte.
    – mai reprezinta presedintele poporul roman?
    – in afara de pedelisti, pe cine mai reprezinta boc?

    Cam asa cred …

    In orice caz, ideile de forta trebuie saa fie cele doua:
    1. usl nu accepta alegerile comasate cu nici un prt, si daca va fi nevoie vor apela vointa poporului
    2. intr un sistem democratic reprezentativ, pe cine mai reprezinta ei?

    PS:
    1. a fost marfa in piata
    2. tehnicile de gherila politica ale lui Radu nu trebuie excluse cu desavarsire

  4. cris spune:

    E mai mult decit teatru de proasta calitate in saritul ca ars al lui boc, referitor la contactarea structurilor UE. Pedeleul joaca, gindesc, pe mai multe planuri. 1 de dezinformare, de aruncat al pisicii moarte, de invinuire a opozitiei si de falsa grija pentru romani. 2 acel interes la care rezolutia impotriva lui Lukaschenko e un potential raspuns. Argumentele mele pentru punctul 2.

    1. Pedeului oricum nu ii pasa de fondurile europene, sunt controlate, nu le poate folosi, putin le pasa daca le ingheata UE, nu le-a pasat atita timp.

    2. Imagine, a cui, a Romaniei, a lui basescu, de care sa le pese? De cind ii pasa lui basescu de imagine, el face discursuri intre rosii si patrunjel, se razboieste cu zarzavaturile olandeze, trece cu miinile in buzunare “parampampam”. De cind le pasa de imaginea Romaniei? Nu le-a pasat cind cu mesajele xenofobe impotriva romanilor de ce le-ar pasa de imaginea Romaniei? Imaginea lor, a pedeului, despre Romania dinauntru si dinafara, e: viermii, nevroticii, ciumpalacii, capsunarii, hotii, imbecilii, arbeit macht frei.

    3. In legislatia internationala sanctiunile economice au limite foarte clare – nu este voie ca tocmai aceste sanctiuni sa devina prilej de incalcare a drepturilor omului – in cazul Romaniei, si asa la limita disperarii si subzistentei, nu au cum sa impuna sanctiuni economice. Impunerea de sanctiuni economice ar deveni de-a dreptul o incalcare a dreptului la viata pentru multi in Romania.

    4. Rezolutia impotriva lui Lukashenko: Care este singurul lucru de care le pasa pedeilor – propriul lor buzunar: o inghetare a proprietatilor si conturilor lor in strainatate i-ar arde, rau. A doua perspectiva: pentru ca totusi UE sa nu ajunga sa incalce drepturile omului in privinta romanilor, prin sanctiuni generale, e foarte posibil chiar sa prefere o asemenea solutie, de sanctionare tintita, stil anti-Lukaschenko. Pentru ce a fost sanctionat acela? alegeri nedemocratice si incalcarea drepturilor omului. Deci despre ce vorbim?

  5. cris spune:

    @ VV

    In cazul Lukashenko SUA a mers concordant cu UE. Aici SUA are si alte interese de aparat, le trebuie poate asigurarea ca acestea vor fi respectate, nu stiu. Dar orice ar fi, SUA nu poate trece pe o pozitie antidemocratica – spre deosebire de basescu, ei chiar tin la imaginea tarii lor. E de vazut.

  6. Marcel Eremia spune:

    Si eu am scris un comentariu pe acasta tema pe site-ul d-lui Vosganian si sustin in continuare cu aceeasi fermitate!

    http://vosganian.ro/?p=2175&cpage=2#comment-77958

  7. atreides spune:

    Eu sunt impotriva demisiei opozitiei din Parlament; pentru rapiditate voi da copy paste la mesajul pe care i l-am scris Alinei Gorghiu pe aceeasi tema:
    ”Alina, eu nu cred ca e bine sa va dati demisia din Parlament. Vreau sa iti atrag atentia ca lucrul asta trebuie gandit bine de tot, ar putea fi o chestie de viata si de moarte pentru noi toti. De ce? Pentru ca daca voi va dati demisia si nu apare o larga miscare populara de protest care sa-i mature pe pedelisti (si ma tem ca s-ar putea sa nu apara), atunci stim deja de acum ce vor face baietii: vor organiza linistiti alegeri partiale in colegiile vacantate, evident ca le vor castiga ei pe toate (ar fi stupid ca voi sa participati la aceste alegeri, nu?), si apoi vor face ceea ce nu pot sa faca acum, chiar daca voi nu ati face altceva decat sa stati ca decor in parlament: VOR MODIFICA CONSTITUTIA dupa cum vor ei, vor stabili ca data pentru referendum exact data alegerilor generale si in felul asta vor parazita complet dezbaterea, exact ca la referendumul din 2009. Iar voi veti pierde alegerile, cum s-a intamplat si in 2009. Deci, aveti mare grija, e posibil sa se aleaga praful de tot daca faceti gestul. Vreau sa ma intelegi bine: si eu as vrea sa demisionati, cu fiecare zi care trece imi e tot mai greu sa-i suport pe porcii de pedelisti, dar din punctul meu de vedere lucrul cel mai important in acest moment este sa ii impiedicati sa modifice Constitutia, in particular sa desfiinteze Senatul, asta ar fi un rau ireparabil pe care l-ar face tarii iar voi veti fi considerati pe veci vinovati pentru ca le-ati facut jocul. Inca o data, vreau sa va ganditi bine bine bine, asta nu e o decizie pe care s-o iei la nervi si in cateva zile, incercati sa ganditi la rece, nu va luati dupa solicitarile infierbantate, chiar daca cu bune intentii, facute de unii sustinatori ai vostri (de exemplu Radu Tudor)-cred ca nu e nevoie sa-ti amintesc ca drumul spre iad e pavat cu bune intentii.”

  8. cris spune:

    @ VV, @ LordulJohn, @ Dorin

    Legat de ce spuneam mai sus:
    Un articol interesant: http://www.theweek.co.uk/europe/euro-debt-crisis/44462/eu-demanded-austerity-romania-%E2%80%93-now-there-are-riots#ixzz1k8c5f219

    Acesta pune urmatoarea intrebare: Daca guvernul actual e agreat din varii motive de diferite structuri europene si americane pentru obedienta fata de FMI, etc, oare ce pozitie vor adopta acestea acum, cind, dupa ce au aclamat primavara araba, au o primavara de proteste chiar in gradina lor. (“If a ‘European Spring’ does kick off in Romania and people power deposes the regime there, it will be interesting to see how the western leaders who cheered on anti-government protestors in Libya and Syria react.”)

    Raspunsul nu poate fi decit unul: o pozitie similara cu cea fata de primavara araba indiferent de cit le va fi placut regimul basescu cel ascultator. Daca pentru boc “economia” prevaleaza – comasam ca sa facem economii, nu schimbam guvernul ca nu e bine economic si alte prostii, raspunsul european va fi in mod cert unul contrar, cel care pune democratia pe primul loc, altfel isi pierd credibilitatea si ei, cu boc si basescu cu tot. Ah ce-mi place gindul ca lui boc si basescu li se va da drumul din minutze ca unui cartof fierbinte! Si mai ales faptul ca, fiind totusi UE, trebuie sa actioneze preventiv, tocmai ca sa arate ca in civilizata Uniune europeana, o “primavara” se face democratic, elegant, institutionalizat, coerent, prin dialog, nu ca la barbarii nedemocratici din middle east.

  9. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Consider ca :
    1 Constantin-Ponta – Antonescu (USL) trebuie sa ceara o iantilnire de urgenta cu Basescu si Boc la Cotroceni.
    2. La iantilnire sa propuna demisia guvernului si instaurarea unui guvern redus de tehnocrati cu ministrii votati individual care sa acumuleze minimum 70% din voturile din parlament.
    3. Obiectivul guvernului sa asigure minima guvernare sa nu elaboreze legi si sa organizeze alegeri parlamentare anticipate in maximum 90 de zile.
    4. Daca sunt refuzati pe 24 Ianuarie toti parlamentarii USL sa-si ddea demisia din parlament.

    Eu unul asa as face.

    M-am gandit bine si va asigur ca nu vor putea organiza alegeri in colegiile vacantate (peste 200), iar costa cat cele normale. Apoi mai sunt si alte probleme dar prefer sa nu le spun public.

    PS. E curva mare Varujan Pambucian, pana la urma el si minoritatile tot pupincuristi securisto-mafioti sunt asemenea UDMR-PUNR

  10. Barosanul spune:

    @ All
    La Londra, astazi 22 Ian, in fata ambasadei Romaniei intre orele 13.30-18.00 ora locala, va fi al doi-lea miting de solidaritate cu manifestarile impotriva guvernului Securisto-Mafiot din Romania.

    William Branza (PDL), Horia Uioreanu, Alina Gorghiu (PNL), Koto Iosif (UDMR), Tudor Pantiru (PSD), Luminita Iordache (UNPR) si Varujan Pambbucian de la minoritati. sunteti invitat sa ascultati diaspora!

  11. Scrie opinia ta spune:

    Barosane,

    tot inainte!!

  12. cris spune:

    @ Barosanul

    Daca nu stiai, in postacimea basista suntem: imbecili, cersetori, sarantoci, cautatori prin tomberoane, tigani, hoti. Ne potrivim cu ai nostri din tara de minune, cu viermii, nevroticii, si ineptii de mahala. Uite asa se duce milionul inchipuit al lui baconski. Te pomeni ca acum il promoveaza basescu ambasador la martieni, sau mai bine la lunateci, ca aceia in mod cert il vor adula si vota – ca astia asa fac, si cind dau cu bita in balta se promoveaza, pe principiul aligica al antigravitatiei politice.

    In dubla calitate, de capsunar si brancardier, iti sunt alaturi.

  13. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Am vazut niste reportaje cu proteste din provincie si strainatate. Apar acelasi mesaje ca in Bucuresti:toate partidele sunt la fel; trebuie schimbata clasa politica. Se pare ca agenturili lucreaza cu spor peste tot!

  14. Mihai ANDREI spune:

    @ un liberal optimist
    Nici eu nu-l plac pe Voiculescu, şi cred că am exprimat clar acest lucru cu ocazia atacului violent la Niculae pe tema gazelor, război în care a căzut la mijloc gazda noastră.
    Dar nici nu pot uita anul 2009 (monstruoasa coaliţe băsistă) când presa reprezenta singura opoziţie vizibilă – atunci l-am mai “iertat”.

  15. lordul john spune:

    @VV

    Din nou ati fost apreciat, pentru postarea aceasta, in diaspora (vezi aici: http://mirceaplaton.com/html/articole_constiintele_cenusii.html )

    Doua citate din articol:
    “Oamenii actualei puteri prezintă revolta românilor drept una împotriva tuturor partidelor politice. E normal să fie aşa: PDL a încercat să se substituie tuturor partidelor politice din România. PDL a ajuns în 2012 să întrupeze visul din 1990 al lui Silviu Brucan: cel al unui partid unic, FSN, cu mai multe “aripi”. PDL nu s-a vrut doar un partid cu mai multe aripi, ceea ce ar fi normal, ci un partid unic cu mai multe aripi.

    PDL a trăit de pe urma fagocitării identităţilor politice ale altora. Au alergat şi după ADN-ul liberal, pe care l-au manipulat genetic prin Valeriu Stoica, şi după gena socialistă – prezentă încă în trandafirul din sigla partidului -, şi după sevele dreptei conservatoare sau creştin-democrate, şi după eurosocialism, şi după neoliberalism. În procesul de conglomerare a acestor identităţi, PDL-ul a recurs, ca orice mare corporaţie, la “hostile takeovers”, la licitaţii măsluite, la mita în sinecuri, la lansarea de zvonuri pe piaţa politică menite a scădea valoarea acţiunilor adversarului, şi chiar la lovituri de forţă. Naţionaliştii au fost acuzaţi de “legionarism”, liberalii au fost acuzaţi de coabitare vinovată cu mogulii sau cu socialiştii, socialiştii au fost denunţaţi ca vârf de conductă a Rusiei lui Putin în România.”

    si

    “De aceea, recunosc în actuala revoltă o şansă pentru renaşterea pluralismului politic românesc, pluralism politic care înfloreste pe baza identităţilor politice asumate. Dacă regimul băsist a vrut să abolească politicul, o declaraţie precum cea a lui Crin Antonescu la mitingul din Piaţa Victoriei, cum că liberalii nu vor să confişte identitatea politică a nimănui (nici chiar a celor din Piaţa Universităţii), pentru că liberalii au identitatea lor, e o declaraţie care mă entuziasmează. E o declaraţie care lasă loc de alternative. Crin Antonescu şi PNL au luptat din greu împotriva presiunilor şi samavolniciilor prin care PDL s-a străduit să confişte identitatea dreptei liberale. Deci trag nădejde că dl Antonescu nu va renunţa uşor la un profil politic pentru care a sacrificat multe lucruri.

    Identitatea politică bine definită a liberalilor îmi dă posibilitatea şi mie să am identitatea mea. Pot şi eu – anti-neoliberal, interesat mai degrabă de democraţia participativă, de comunitarianism, de economia la scară umană, de statul reprezentativ, de personalismul conservator şi socialismul creştin – să votez acum, în 2012, cu Crin Antonescu în nădejdea că nu va fi un despot în continuă căutare de spaţiu vital.”

  16. lordul john spune:

    @cris

    Foarte bun si corect articolul din The Week!

  17. PAPASTRATOS spune:

    EU COMENTEZ ZILNIC DIN PAIATA UNIVERSWITATII. SUNT DEJA LA AL 10-LEA COMENTARIU

  18. emi spune:

    Am primit un email cu “informare despre dosarul flota catre ministrul justitiei…” si unde sunt azi navele noastre cele “ruginite”, la ce armator si sub ce nume. Sunt necesare cuiva aceste informatii?

  19. Tiberiu spune:

    @Papastratos
    Tot respectul pentru abnegata protestantilor

  20. [...] Articol preluat de pe site-ul senatorului PNL Varujan Vosganian [...]