Inedit: Mihai Eminescu despre situaţia actuală din România!

 

Tramvaiul 32 este un ziar editat de organizaţia de tineret PNL a sectorului 5 din Bucureşti. Punând întrebări din actualitate şi căutând răspunsul în Scrierile sale politice din perioada 1870 – 1878, iată ce au aflat tinerii liberali de la Mihai Eminescu:

Tramvaiul 32: Are Romȃnia nevoie de o schimbare? Cum credeţi că ar putea fi reformat statul romȃn?

Mihai Eminescu: “Pentru a efectua aceasta reformă mare ȋntr-un stat unde sunt atȃtea rămăşiţe putrede ale trecutului, trebuieşte o energie eroică, trebuie cu despreţul libertăţii şi a vieţii tale să proclami ceea ce ai datoria de a proclama.”

T32: Ce parere aveţi despre migraţia politică, fenomen des ȋntȃlnit ȋn Romȃnia zilelor noastre?

Mihai Eminescu: « Fiinţe linse, suflete de sclav cari fac politică de oportunitate, care cerşesc posturi pentru ei, ȋn loc de a pretinde categoric şi imperativ drepturi pentru naţiunea lor! Politica lingăilor trebuie lăsată pre seama lingăilor. »

T32: Ce părere aveţi despre scrisoarea lui Laszlo Tökes către preşedintele Traian Băsescu (n.r.: referitoare la introducerea unui criteriu al proporţionalităţii etnice la alegeri, adică o cotă fixă pentru parlamentarii maghiari)?

Mihai Eminescu: « Un insolent…are cutezanţa de a spune cumcă naţiunea romȃnă nu există. I se răspunde că există şi nimic mai mult; ca şi cȃnd acel om n-ar fi ştiut-o, ca şi cȃnd el ar fi spus-o cu altă intenţiune decȃt să arunce o nouă umilire asupra naţiunei romȃneşti! »

T32: Credeţi că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să ia atitudine?

Mihai Eminescu: « Ce president e acela care lasă ca un insolent să insulte o naţiune ȋntreagă?! »

T32: Ce părere aveţi despre Guvernul Boc?

Mihai Eminescu: « Guvernanţii noştri nu au nici o idee clară despre ceea ce trebuie să facă: fără experienţă şi fără cunoştinţa lucrurilor. Să ne uităm deplin sub sdreanţa de purpură ce o pun ei pre profunda lor mizerie şi să vedem cum faptele concrete isbesc ȋn faţă acele abstracţiuni statistice, ce ei le
prezintă lumii.  Din nefericire superficialitatea şi cunoscuta lor lipsă de respect pentru orice rezultat şi cultura lor mică ne dau o rea prevestire despre modul barbar în care vor procede. »

T32: Era mai bine dacă ar fi fost la putere Guvernul Tăriceanu?

Mihai Eminescu: “S-ar fi creat o clasă de amploiaţi stabili. Negustorul ar fi rămas negustor, meseriaşul meseriaş, nu s-ar fi născut goluri economice atȃt de simţite. Din şcoalele poporale ar fi ieşit oameni ştiutori de carte. In sfȃrşit, ar fi fost un stat romȃnesc cu care te-ai putea făli. »

T32: Vă rugăm să ne spuneţi părerea dumneavoastră despre următoarele personalităţi politice: Emil Boc.

Mihai Eminescu: « Formă ridicolă a unor pretenţiuni ridicole. »

T32: Elena Udrea.

Mihai Eminescu: « Mică la număr şi fanatică ȋn aspiraţiuni. »

T32: Traian Băsescu.

Mihai Eminescu: « Mistifică unde nu poate contesta şi minte unde nu poate combate. Ȋnăduşă orice mişcare cu caracter mai pacific. Este zgȃrcit, răpitor, ambiţios fără margini. »

T32: Mircea Geoană.

Mihai Eminescu: « Hibrid şi stȃngăciu. »

T32: Care credeţi ca este riscul anului electoral 2012?

Mihai Eminescu: « Influenţări materiale la alegeri.»

T32: Ce părere aveţi despre comasarea alegerilor de către actuala Putere?

Mihai Eminescu: « Comasează pentru a-şi asigura cercul de exploatare. »

T32: Aveţi un sfat pentru politicienii de azi ?

Mihai Eminescu: « Să muncească pentru leafă, să nu ieie mită, să nu facă hatȃr… »

T32: Ce doriţi să le transmiteţi romȃnilor?

Mihai Eminescu: « Oricare bun cetăţean are datoria de a se ocupa de viitorul patriei sale şi de aceea şi romȃnii, prin natura lucrurilor au datoria de a provoca un congres general al lor care să determine atitudinea naţiunii romȃneşti faţă cu o eventuală schimbare a sistemei constituţionale. Romȃnii au nenorocirea de a nu avea ȋncredere ȋn puterile lor proprii; noi nu ne-am convins ȋncă cum că puterea si mȃntuirea noastră ȋn noi este! »

 

 

228 Responses to “Inedit: Mihai Eminescu despre situaţia actuală din România!”

 1. Mihai ANDREI spune:

  @ Cris
  Totuşi, Le Monde, dar mai ales suplimentul său Le Monde Diplomatique – din care ai citat, rămân foarte bine ancorate în stânga franceză / europeană. Faptul că nu mai sunt stalinişti nu trebuie să ne inducă în eroare.

 2. Mihai ANDREI spune:

  @ Tiberiu
  Uite: Crin Antonescu a spus la Iaşi că “zvârlirea pe scări” a lui Teodor Baconschi este un element secundar pe agenda zilei de ieri, iar despre fostul ministru a spus că a fost slugarnic şi “atât de prost” încât a strigat în fața întregii țări că va aduce un milion de voturi pentru PDL.
  Tot asta îţi spun şi eu – de multe ori greşim căutând ceva master-plan genial la aceşti bipezi, când, uneori, explicaţia rezidă în imbecilitatea pură.

 3. cris spune:

  @ emi

  ti s-a implinit visul: a iesit din birlog, ba iese si miine. ii dorim succesuri. Un cal, dau un regat pentru un cal, cel de la mat etouffe desigur….

  @ Mihai

  mi-e imposibil sa deschid a3 transmisia live, ceea ce inseamna ca serverul lor e supraincarcat, ca si cel de la rtv – nici acela nu dechide transmisia live. Asta inseamna ca o lume intreaga se uita la ce se intimpla.

 4. cris spune:

  asta-i culmea, nici tvr info nu functioneaza pe internet

 5. Barosanul spune:

  @ All

  Ce a facut Locotenetul de aseara nu a facut decit ceea ce a facut si Generalii Chilotari Oprea si Iordanescu dar mai sincer si cu mult mai multa inima si talent!

  http://radu-tudor.ro/cazul-lt-alexandru-gheorghe/

 6. Barosanul spune:

  @ All
  Daca pe locotenent o sa-l desfiinteze pe Generali Chilotari Oprea, Ontanu si Iordanescu trebuiesc EXECUTATI pt Subminarea Romaniei!

  • @ Barosanul

   Din pacate, in ultima vreme, notiunea de general s-a cam demonetizat. Imi amintesc ca in 1990 Romania nu avea decat un singur general cu patru stele, generalul Militaru.

 7. emi spune:

  @cris
  Doar pe jumatate, iesitul in fata microfonului nu se chiama curaj…
  Preferam sa iasa in fata celor “cateva sute de nemultumiti, care sunt nesemnificativi”. Macar a fost beat. Si iata ce am primit cadou azi:

  Ce ne pregătesc Jeffrey Franks şi Traian Băsescu pentru 2012
  Surse: Duminică seara, în jurul orelor 21,30, după întîlnirea oficială dintre Traian Băsescu şi delegaţia FMI, presedintele s-a văzut, în secret, cu şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks. Dacă după întîlnirea oficială, ce a avut loc începînd cu orele 17, în faţa camerelor de luat vederi cei doi au dat mesaje de prudenţă, la întîlnirea privată, cei doi au “negociat” … ca la uşa cortului.
  Concret, Franks are misiunea din partea şefilor Fondului să impună manageri privaţi americani şi israelieni la majoritatea companiilor unde Statul Român încă mai deţine controlul acţiunilor. Astfel, Franks doreşte ca în 2011 2012, în două sau mai multe etape, să fie impuşi manageri străini la următoarele companii: Poşta Română, Tarom, CFR Marfa, Electrificare CFR, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm, Oltchim, CFR Călători, Transgaz, Transelectrica, Romgaz.
  În plus, Jeffrey Franks i-a mai cerut lui Traian Băsescu să pregătească terenul pentru a instala management privat şi la Nuclearoelectrica, o companie care, din punct de vedere economic, este probabil cel mai valoros activ rămas în proprietatea Statului Român.
  În schimbul acestei manevre, care constituie un prim pas în scoaterea respectivelor companii din patrimoniul statului nostru, FMI va fi de acord cu proiectul de Buget pe 2012, în nişte condiţii care să favorizeze actuala Putere. Variantele sînt ca FMI să accepte ori un deficit bugetar sporit, majorat la 5% (în loc de 3%), asta în condiţiile în care majorarea deficitului va fi acceptată şi de Uniunea Europeană – sau, pur şi simplu, în 2012 FMI să acorde României un nou împrumut, în valoare de 17 miliarde de euro ( vom reveni cu date despre acest nou imprumut), bani care vor acoperi nevoile electorale ale Puterii actuale.
  Reamintim că pînă acum România a împrumutat de la FMI şi Banca Mondială 20 de miliarde de euro, din care 13 miliarde de euro au venit de la FMI.
  De asemenea, reamintim că datoria TOTALA a României este cifrata la suma astronomică de aproximativ 150 miliarde euro.

  Brusc am senzatia ca am 1000 de ani…

  • @ emi

   S-ar putea ca cifra sa fie usor exagerata, cea de 150 miliarde de euro. Datoria externa totala e de vreo 100 mld euro. Daca adaugam si datoria interna a statului roman, ne apropiem. Daca Romania ajunge iarasi la un deficit de 5%, chiar ca trebuie sa luam o gramada de bani de la FMI. Cat despre management, o sa fim cu ochii in patru.

 8. Dorin spune:

  @ Emi: textul transcris de tine este de o extrema gravitate. Partea si mai proasta este ca are bune sanse sa fie real… :(

 9. emi spune:

  Asa s-ar explica bunavointa FMI… Piticii astia portocalii de basinosi sunt intre ciocan si nicovala. Partea proasta e ca ne taraie dupa ei.

 10. tiberiu spune:

  @Mihai ANDREI
  Poti sa spui de ei ca ei sunt prosti, dar problema ca ai nostri sunt loviti de dambla.Ce e preferabil ? Iesirea lui Crin cu demisia colectiva ,sustinuta dupa spusele lui de majoritatea parlamentarilor PNL, basca demisia lui Orban si a lui Saftoiu,denota indubitabil(in opinia mea)pierderea contactului cu realitatea(nu numai politica). Acest “amoc” colectiv sinucigas lipsit de orice ratiune ma lasa fara cuvinte. Vad ca si aici pe blog nu prea reactionati la aceasta gogomanie apocalipatica care va pune pe butuci USL si le va asigura clanului Basescu o victorie lesnicioasa.Nu intamplator javra si-a revenit, vazand cu ce gogomani are de aface, si a descxhis din nou gura care era inchisa de doua saptamani.
  Repet nu intamplator Basescu si ai lui au ajuns sa va “calareasca”.Tu crezi ca ei sunt prosti, dar nu realizezi ca voi restul sunteti niste FRAIERI cu care prostii astia isi fac pantofii.

 11. Marian GHIONU spune:

  Felicitari pentru abordarea avuta. Demisiile date presedintelui partidului. L-am ascultat si pe Melescanu in seara asta si tocmai credeam ca o da l-antors (scuze de expresie). Dar cand colo, domnule, noi ne-am pus demisiile la dispozitia presedintelui partidului si cand se ia decizia in USL asa facem. L-am auzit pe unul de la PC (nu inteleg cardasia cu respectivii dar sar repede peste subiect) ca stai sa vezi, ca strada cere demisia puterii si noi vorbim de demisia opozitiei. Gretos. Felicitari inca o data pentru toti parlamentarii PNL care ati actionat cu demisiile la presedinte.

  • @ Marian GHIONU

   Va trebui sa decidem in Delegatia Permanenta ce e de facut: demisie cu totul, boicot, greva, suspendare. Un lucru e cert: nu ne putem intoarce la dezbateri ca si cum nimic nu s/ar fi intamplat.

 12. tudor spune:

  @all

  Lt. Alexandru Gheorghe a savirsit ieri ceea ce eu n am avut determinarea, puterea sau curajul sa fac in iunie 90.
  Ii multumesc!

  Astazi am fost la mitingul militarilor in rezerva; s a discutat subiectul, normal.
  Absolut toti l au admirat.

  Sper ca opozitia isi va aminti de el, nu i asa Dle VV?

 13. TudorMih spune:

  Teologie Politică

  Bună seara domnule Vosganian,

  După postarea art. dvs. despre doctrina PNL, vă invit să citiţi un articol pe Naţional-Liberal despre teologia politică. E vorba despre o conversaţie pe această temă între doi tineri naţional-liberali :) Găsiţi articolul aici: http://national-liberal.ro/2012/01/25/despre-teologie-politica-cu-bogdan-duca/

  • @ TudorMih

   Am citit cu atentie dialogul cu Bogdan Duca. Cred ca ar trebui sa meditam serios la faptul ca mesajul crestin sau morala crestina lipsesc cu desavarsire in mesajele PNL. Eu am ramas singurul interlocutor, in plan central, cu Biserica (nu doar cu cea ortodoxa), situatia mea fiind usor ingrata,dat fiind ca nu apartin Bisericii Ortodoxe Romane, ci sunt btezat in credinta ordodoxa armeana.

 14. tudor spune:

  Maine basescu ne va spune ca s a abtinut sa iasa public pina acum pentru a vedea pina unde poate sa mearga ticalosia opozitiei
  agenturile: chestia cu voronin de fapt vrea sa faca sa ne gindim la ptuin care i pune pe crin si victoras sa faca urat la dl presedinte frumos, dar de frica sa nu i traga putin vreuna n bot , s a luat de voronin
  e simpatic

  In marea lui marinimie ne va anunta ca nu va promulga legea aia cu alegerile la gramada.

  • @ tudor

   Apar tot felul de represalii hazlii. De pilda pe procesul verbal al lui Radu Surugiu, seful Cluburilor Studentesti Liberale, scrie ca a fost retinut pentru ca scanda lozinci impotriva regimului!

 15. un liberal optimist spune:

  @All,
  Nu-i ideea mea, e a lui Mircea Badea, dar merita analizata. Deci basescu va iesi azi cu declaratii. Nu stim ce va spune, poate va plange ca ieri, poate va avea un aer de mare conducator. Norocul lui ca se strica vremea(toti stiam, nu-i un secret). Probabil nu va mai iesi nimeni in strada. In consecinta, dupa declaratii, toata propaganda basista se va dezlantui, aratand ca marele conducator a convins poporul sa nu mai fie nemultumit. S-ar putea sa si promita cateva sute de lei. Desi, daca nu mai viscoleste, n-ar fi vreo problema cu organizarea unui protest.
  In alta ordine de idei, si observ ca @tudor a fost in Piata Victoriei. Acel miting a fost un real succes. Organizat ca la carte de rezervisti , au participat multe organizatii sindicale si civice. Si marsul spre TVR a fost extraordinar. Incidentele de la Pangratti nu se pun, ca eu eram mai departe, le-am vazut la televizor. Aceste evenimente l-au infuriat pe basescu, aproape injurandu-l pe Dogaru. Insa e atat de idiot incat habar n-are ca muncile agricole durau doar doua luni si se efectuau cu soldatii care se lasau la vatra in toamna aceea si care definitivasera pregatirea militara.Numarul cadrelor militare era foarte redus si participau prin rotatie. Restul isi vedeau de pregatire.Dar orbit de furie, ori a ignorat aceste informatii, ori are langa el niste consilieri idioti.

 16. un liberal optimist spune:

  @All,
  Ieri la miting, l-am vazut pe Costi Rogozanu. S-a strecurat peste tot, a observat ce l-a interesat, nu l-a bagat nimeni in seama, desi multi l-au identificat, dar l-au lasat in pace. Nu stiu cu ce impresii a plecat, deoarece mi-a fost imposibil sa urmaresc toate posturile TV. Poate l-o fi informat pe basescu. De unde scancetele si furia impotriva rezervistilor. Ma indoiesc sa fi vazut viermi, ciumpalaci, tarani, huligani, avand in vedere calitatea participantilor.

 17. Marian spune:

  Domnule Vosganian,
  Nu inteleg ce v-a deranjat la comentariul meu, de e tot in asteptare. Am folosit cuvinte licentioase? Am injurat? Nu, mai rau. V-am laudat. E prima data cand comentez pe blogul dvs. e cu cerc inchis sau care e greseala mea? Ca am zis numai de bine.

  • @ Marian

   Cred ca a fost o eroare la comentariul celalalt, de s-a sters. Ar trebui sa mai recitim pe marii nostri scriitori. Cat despre politica, trebuie sa o luam de la capat.

 18. tudor spune:

  @un liberal optimist

  Lasa vrajeala si iesi dupa masa la Universitate.

  :)

 19. tudor spune:

  @VV
  Varianta rezonabila ar fi fost, pentru dl basescu, sa iasa inaintea deciziei CCR si sa anunte ca, indiferent de decizia acesteia, nu va promulga legea comsarii alegerilor, iar pe caraghiosii de la curte i ar fi lasat sa judece.

  Daca nu anunta asta, ori curtea va declara legea constitutionala si balamucul va fi si mai mare, iar ei se vor face definitiv de ris, ori o vor declara neconstitutionala pur si simplu.
  Si atunci cum mai poate dl basescu sa si faca numarul de om de stat?

  Sau, stiind ca aceasta comasare este singura sansa de a se scoate , cit de cit cu ceva sanse, sa mearga in forta pina la capat, caz in care sper ca opozitia ca sti sa transmita tuturor ca este inacceptabil

  @all
  pentru cei care nu au cunostinte de drept (nu s obligatorii) si fara a intra in amanuntele tehnice ale absurdului juridic, decizia CCR de a solicita evaluarea economiilor este ca si cum

  Eu merg la judecator si ma pling ca politistul m a amendat ca trec pe verde.
  Politistul spune ca de fapt a trecut pe rosu.
  Judecatorul de gandeste vreo doua luni , dupa care spune: cit costa semaforul?

 20. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Tarcul din Piata Victoria are capacitate de cam 5000. Erau multi oameni si in afara tarcului. Erau putini jandarmi, echipati normal, inclusiv femei. Erau oameni si peste drum si la gura de Metrou. Asa ca sa ne mai lase. E drept, la mars au participat mai putina lume, deoarece dascalii au plecat la ore, cadrele medicale in ture.
  Pe mine m-a surprins numarul mare de la Blocul National al Revolutionarilor, cu mesaje si scandari politice si nu materiale. Am spus surprins, deoarece am vazut pe un blog facsimilul Protocolului semnat de Mircea Toader si un secretar de stat de la MFP, de o parte si reprezentantii a doua organizatii ale revolutionarilor-a lui Maries si BNRev.,pe de alta parte, care stipula ca pana pe 8 feb trece o lege prin Parlament cu niste drepturi suplimentare acordate, iar ele se obliga sa nu mai protesteze. Oricum, am inteles de la cei din Piata ca cei ai lui Maries sunt niste impostori.
  Maries, prieten cu basescu, Turcescu si si Cartianu, sustine ca ailalti sunt impostori. Grea dilema!
  Bine macar ca unii sunt atibasescu.

 21. un liberal optimist spune:

  @VV,
  @All,
  Pun si eu o intrebare: daca un om, abia leaga doua cuvinte in limba romana, reusind performanta sa nu se inteleaga nimic, cum naiba se va descurca macar cu o limba straina prin care ar trebui sa transmita si idei valoroase pentru tara. Cred ca stiti la cine ma refer.

 22. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Consider ca Situatia Romaniei se AGRAVEAZA ENORM prin Radicalizarea Populatiei!

  Eu daca as fi fost intr-o situatie de NEGOCIERE, pt ca Basescu si toti Guvernatii de la Consilieri, Primarie, Sefi de toate felurile (de la deconcentrate si consilii de conducere la Sponsori si afaceristii din primii 1000 ai tarii, interlopi etc), Parlamentari Ministri sunt niste animale incoltite le-as oferi o cale rezonabila de iesire si o satisfactie Cetatenilor Nemultumiti in acelasi timp.

  Problema normal sunt BANII si le-as da oportunitatea formarii unui Guvern de Technocrati Remunerari la nivelul celor mai bine platiti oameni din Privat si o perioada de MORATORIU pana la alegerile Locale si Generale la termen (in felul asta si PDL-UNPR-UDMR au sansa sa castige mai multi primari).

  Pe perioada Moratoriului se v-a da celor de mai sus posibilitatea declararii modalitatii de producere averilor si afacerilor, ingineriilor financiare etc in schimbul amnistierii si pastrarii a jumatate din tot ceea ce declara ca au achizitionat poate necuvenit. Ceilelti care vor fi ulterior dovediti vor fi pedepsiti cu minimum 15 ani de puscarie cu executare si confiscarea bunurilor ilicite ( un fel de legea 18 mai tineti minte banuiesc).

  Bunurile acumulate intrind in patrimoniul statului.

  Suplimentar toti guvernatii locali, nationali (inclusiv consilieri si parlamentari, ministrii presedinti etc) vor trebui sa dea o decalratie personala cu privire la toate actiunile lor sau altor persoane care au fraudat sau au ajutat la fraudare sau au produs pagube statului sau/si cetetenilor in schimbul unei amnistii totale. Dovedirea ulterioare a faptelor implicind o pedeapsa (5-25ani) cu executare de minimum 5 ani si recupererea pagubelor.

  Toate pertidele politice sau/si candidatii avind ocazia sa-si curete ograda de uscaturi iar societatea sa aibe incredere in MORALITATEA guvernatilor.

 23. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  PS. 1. Stiu ca poate parea stingista si justitiara propunerea dar in Romania e o Criza de Moralitate care submineaza orice Autoritate criza finaciara sau economica etc.
  2. Cand and am spus ”Suplimentar toti guvernatii locali, nationali (inclusiv consilieri si parlamentari, ministrii presedinti etc) ” ma refer la absolut toti din 89 incoace si care normal mai sunt in viata.

 24. tudor spune:

  @Barosanul

  Evident, opozitia ar fi acceptat o asemenea propunere.
  Puterii nici nu i trece prin cap, vrea ca ea sa organizeze (fure ) alegerile.
  Deasemenea, doreste sa administreze bugetul pina atunci, face parte din planul de campanie.

 25. un liberal optimist spune:

  @tudor,
  Lasa vrajeala si mars la Leul!
  Acolo e mai interesant ca e in barlogul basescului.
  Nici eu nu pot sa merg, deoarece trebuie sa-mi deblochez masina pana in strada. Dar maine merg. Tu?

 26. TudorMih spune:

  @VV

  Ştim că dvs. sunteţi printre puţinii interlocutori cu Biserica şi să ştiţi că ne bucurăm de acest lucru, de altfel, aveţi susţinerea noastră, a tinerilor de la Naţional-Liberal.

  Şi eu cred, la fel ca dvs., că PNL ar trebui să adopte şi un discurs într-un orizont axiologic mai bine articulat, discurs care să vizeze readucerea în prim-plan a valorilor morale, sociale, politice autentice. Apoi, se cere o reaşezarea a acestora, o adaptare, o reinterpretare a lor din alt unghi în contextul unor fenomene sociale şi geopolitice noi cu care ne confruntăm pentru prima dată.

 27. un liberal optimist spune:

  @All,
  Oare ce sa insemne decizia sibilinica a CCR, pe comasare? O suta de lei aruncata de basescu, sau teama acelor escroci care compun acea institutie, care isi zic magistrati? Ieri, in Piata Victoriei doamna invatatoare care a facut greva foamei anul trecut a dezvaluit ca hadicapatul de Zegrean a castigat anul trecut peste 4 mld lei din avantajele acestei functii. Aceeasi Doamna, spunea ca pe timpul cat era avocat avea un venit lunar de 2000 lei.
  @tudor-se pare singurul martor -poate confirma ca in Piata Victoriei oamenii au propus desfiintarea CCR, DNA si ANI, precum si transferarea atributiilor acestor institutii ICCJ, parchetelor ordinare si Fiscului.

 28. tudor spune:

  @un liberal optimist

  Da.
  Si azi si maine.
  :)

  Am reinvatat sa merg cu tramvaiul, la piata victoriei asa am ajuns, iar de acolo la universitate cu metroul.
  M am simtit mai tinar.

 29. Ioan Oltean: ,,Constitutia este un act normativ constitutional.” Din categoria ,,port inutil de cutie craniana” enuntata de cineva aici.

 30. tudor spune:

  @un liberal optimist

  Felicitari!

  Hotarirea CCR (Cei Cinci Ridicoli) a fost luata, evident, sub presiunea protestelor,
  adica inclusiv a ta si a mea.
  :)

 31. un liberal optimist spune:

  @tudor,
  De fapt, folosirea mijloacelor de transport in comun este un avantaj imens pentru comunitatile care il au. Multi americani mi-au spus ca s-ar muta bucurosi in Europa daca ar avea veniturile din SUA. Din pacate, noi europenii, ne dorim doar cu caleasca la scara. Daca pana acum vreo zece ani circulatia cu masina personala era extrem de rentabila si comoda, acum situatia este extrem de dificila:lipsa locurilor de parcare. Cel putin in Bucuresti. Traficul este OK dupa 2009.Necazul este ca dupa 2009 toate masinile din trafic s-au mutat pe fiecare mp disponibil, inclusiv pe trotuare. Vad ca firmele care au contracte cu Primaria au desenat pe trotuare zeci de Km de piste de biciclete. Ai vazut biciclisti circuland pe ele?

 32. un liberal optimist spune:

  @tudor,
  Daca-l mai pacalim si pe Maestrul sa vina cu noi vom fi cel putin trei:Luca si Matei!
  Atunci sa vezi ce mai injura basescu la noi. Norocul lui Iliescu, Crin, Ponta, Dogaru si…al lui Voronin!

 33. un liberal optimist spune:

  @All,
  Nici o veste despre pedepsirea exemplara a locotenentului Alexandru. Inca o suta de lei?

 34. tudor spune:

  @ un liberal optimist
  Ati vazut circiuma lui Dinescu, din Centrul Vechi?
  Lacrimi si Sfinti
  Simbata seara, pe la 23.00 , el era in bucatarie, intr o mina cu un polonic, in cealalta cu un linguroi.
  Nu m am abtinut, am bagat capul pe usa bucatariei si l am felicitat pentru complimentele pe care le a transmis si din partea mea, cred, angreei pora.
  Asa ca acolo ar trebui sa l invitam pe varujan, nu crezi?

 35. un liberal optimist spune:

  @tudor,
  Am trecut de curiozitate vara trecuta prin Centrul Vechi si mi s-a parut a fi un kitch extrem. As prefera sa-l invitam la vreo carciumioara mahalageasca cu mancare si beutura buna in zona Eroii Revolutiei. Gasim si locuri de parcare dupa ora 5-7 p.m.
  De fapt nici nu avem nevoie de locuri de parcare, avand in vedere ca avem acces la Metrou, 5-7 linii de tramvai , mai multe linii de autobuz, iar taximetre ieftine la tot pasul. Preturi de criza!
  Oricum, cred ca nu prea este timp de chefuri in aceasta situatie politica dificila. Dar poate constitui un bun proiect liberal la granita dintre sectorul 4 si 5, avand in vedere ridicolul celor doi primari:Piedone in tinuta de spital de nebuni la Cotroceni, iar Vanghelie in caldurile iubirii cu Oana Mizil. Teatrul de operatii ideal pentru o operatie strategica a PNL.

 36. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Cu siguranta! Oprea s-a spalat pe maini si l-a lasat pe bietul comandant al bazei sa hotarasca. Probabil ,acesta se va spala pe maini si va incerca sa-l lase pe mana Consiliului de Onoare, care membri ai respectivului for vor amana sedinta din diverse motive(ex. membrii consiliului ,fie se vor imbolnavi, fie vor fi trimisi in misiune etc). De fapt nici nu au de ce sa-l sanctioneze deoarece nu a incalcat nici o lege si niciun cod de onoare. Dimpotriva, s-a acoperit de Onoare. Mai ales dupa prestatia mortuara de azi a basescului.
  Nici nu-i vorba de frica. Din cate stiu, si pe timpul comunismului, nu intra in consiliul de onoare un militar decat daca savarsea ceva penal. Ar putea risca ca acel consiliu sa-l propuna pentru avansare in grad( find aproape de expirarea stagiului in grad si fiind pe o pozitie cu 2 trepte peste gradul detinut).

 37. emi spune:

  A avut grija azi sa spuna:
  “Totodata, este necesara eficientizarea regiilor autonome”.
  Probabil le vor eficientiza oamenii FMI.

  Azi am aflat ca in limba turca bok inseamna cacat. Se asorteaza perfect cu seful.

 38. un liberal optimist spune:

  @emi,
  Ai aflat tarziu din pacate. N-ai observat ca eu scriu de vreo doi ani “bok”?