Filip cel bun

In ședința grupului parlamentar PNL din Senat am fost informați ca Uniunea Europeană socoteste ca o tema importanta de rezolvat chestiunea incompatibilitatilor senatorului Mircea Diaconu. Aplicarea sanctiunilor cerute de Agenția pentru Integritate împotriva lui Mircea Diaconu ar fi o victorie a justiției si un pas in consolidarea statului de drept.

Eu nu stiu daca statul de drept se sprijină pe sanctionarea lui Mircea Diaconu. Mie mi se se pare, dimpotrivă, ca ceea ce se intampla cu Mircea Diaconu este doar una dintre multele comedii triste cu care ne-am obișnuit in ultima vreme. Unul dintre cei mai cunoscuți actori romani – a jucat in peste optzeci de filme – a pacatuit prin faptul ca, in timpul mandatului de senator era director de treatru. Nu avea privilegii, nu era amestecat in matrapazlacuri, nu dobandise case si terenuri pe cai oculte, ci, pur si simplu, era director de teatru. Pentru asta Agenția de Integritate a cerut retragerea pentru trei ani a unor drepturi civile, cum ar fi acela de a candida pentru functii publice. Ingradirea drepturilor civile este, cat stiu eu, rezultatul unei condamnari de natura penală si, in niciun caz, consecință unei situații de acest fel.
Senatul Romaniei validase de la bun inceput mandatul lui Mircea Diaconu, ignorand existența unei astfel de incompatibilitati. Omul își vedea de treaba in Parlament pana când Agenția de Integritate a decis ca Senatul, prin Comisia Juridică, a gresit, si, in consecinta, a decis sa-l scoată pe Mircea Diaconu din politica. Este, din câte stiu, un caz unic de restrangere a drepturilor civile fără sentinta penală. Nu stiu daca atitudinea mea va părea nelalocul ei, dar putin îmi pasa. Mie mi se pare ca aceasta sentinta in cazul lui Mircea Diaconu este nedreapta si, intr-o societate contaminata de atâtea antimodele, haituirea lui Filip cel Bun este degrabă ridicola decât pilduitoare.

115 Responses to “Filip cel bun”

  1. sorin.gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    ceea ce se intimpla cu senatorul Mircea Diaconu nu cred ca mai mira nici macar un sustinator USL-ist. Eu ma mir ca ati luat pozitie in problema asta, in timp ce enorma majoritate a membrilor USL par hipnotizati de directivele de obedienta fata de Barosso and co, prin acceptarea fara niciun comentariu a ordinelor UE materializate in cele 11 puncte, care printr-o strategie de musamalizare fara precedent in USL au fost trecute sub tacere ca si cum in fapt ar fi fost vorba despre ceva banal. Ei bine, nimic din cele 11 puncte nu a fost banal. Toate cele 11 puncte sunt strigatoare la cer. Daca USL ar fi mediatizat ceea ce incearca Barosso sa ne impuna in mod cert s-ar fi scandalizat lumea si ar fi iesit masiv in strada, dar se pare ca USL nu a vrut sa lase lumea sa iasa in strada. USL l-a discreditat chiar si pe senatorul Ghise, singurul care a avut o initiativa in acel sens.

    Nu stiu, se intimpla lucruri, vorba lui Mircea Badea, sa vedem ce-o sa mai iasa si din asta. Referitor la faza cu Kovesi la DNA nu m-ati convins, m-ati convins cel mult poate de faptul ca nici dvs nu stiti ce se intimpla…

  2. Sorin Muncaciu spune:

    Domnule Vosganian, scuze pentru un nou off topic dar, pe mine inca ma framinta umilinta pe care 8,5 milioane de cetateni romani au suferit-o din cauza tradarii unor cozi de topor , ca si, aroganta si dispretul cu care au trata o natiune suverana , amoralii birocrati reprezentati in CE de Barosso & Co. De aceea , desi v-am mai facut aceasta propunere cu alta ocazie, acum, doresc sa aflu raspunsul duneavoastra la propunerea mea de a da in judecata la CEDO pe cei care se fac vinovati de calcarea in picioare a drepturilor umanitare a 8,5 milioane de cetateni romani. Am in vedere organizarea unui ” class action lawsuit” in numele a 8,5 milioane de romani impotriva inculpatilor mai sus amintiti, dat fiind faptul ca , reprezentanti ai justitiei din Romania a fost parte la aceasta incalcare a drepturilor
    omului . Aici, in America exista un mare numar de organizatii care
    apara, din principiu, drepturile omului si care, ar fi interesate sa mature pe jos cu alde Barosso intr-o curte europeana. Totusi, cred ca ar fi mai bine daca , procesul ar fi in intregime , o actiune a cetatenilor romani. Deci domnule Vosganian, sinteti pentru pedepsirea calailor poporului roman , intr-o actiune de amploare in instanta , da sau nu ??

  3. Bibliotecaru spune:

    @ Varujan Vosganian

    Domnule Vosganian,
    Acum ceva timp vă sugeram ca, prin comisia de control al SRI, Parlamentul (şi cetăţenii) să afle informaţii relative la câte interceptări ale comunicaţiei electronice (deci şi telefonice) s-au făcut în 2011 (sau pe o perioadă mai mare de timp) şi câte din acestea s-au făcut fără a deţine un “mandat cu acte în regulă”.

    Observ că domnul George Maior a dat deja raportul pe 2011 şi întrebarea nu a venit. Mai mult, ia uitaţi cum arată ştirea:
    Directorul SRI, George Maior a fost audiat în în comisia parlamentară de specialitate, în legătură cu activitatea Serviciului pe 2011. În timpul audierilor Maior a lansat un avertisment că ameninţarea teroristă este în creştere. Lumea arabă, principalul focar al terorismului, este în fierbere în această perioadă. Zeci de mii de musulmani protestează împotriva SUA, din cauza unei parodii despre profetul Mahomed.

    Chestiunea asta cu parodia, despre care am scris şi eu, este ceva recent. SINGURA idee despre ce a făcut SRI este legată de atacuri cibernetice din partea unor musulmani revoltaţi… ce terorizează românii… electronic.

    Scuzaţi că spun asta, dar este mai interesant articolul “Aspecte ale spionajului strain pe teritoriul României semnalate în romanul Rascoala de Liviu Rebreanu” scris de Dorin Uritescu.

    Parlamentul poate aviza favorabil un raport care nu spune absolut nimic? Înţeleg că nu se pot da date cu nume şi prenume, dar măcar nenominal. Pe site-ul domniilor lor nu regăsim decât acelaşi raport cu numărul de solicitări. De aici am putea deduce că SRI nu face nimic şi sunt convins că nu este aşa. În consecinţă, ce s-ar putea face pentru ca cetăţenii să ştie cât de cât pe ce cheltuieşte nişte sume nu tocmai transparent justificate? Ştiu că nici cei de la SRI nu se lăfăie în bani, ştiu că şi la ei se cam restrânge activitatea… totuşi oamenii trebuie să aibă încredere în SRI pentru a se simţi apăraţi, trebuie să cunoască mai multe decât… “În anul 2011, Serviciul Român de Informaţii a primit 42.331 petiţii, din care 18.315 de la persoane fizice şi 24.016 de la persoane juridice şi instituţii publice”.

    Se poate face ceva pentru a afla mai multe informaţii… şi în special mă refer la informaţii legate de natura economică a societăţii româneşti şi, de ce nu, de natura politică a societăţii româneşti.

    Iată, de mai mult de o săptămână tot auzim că preşedintele României ar fi făcut trafic de arme înainte de 1989 cu oblăduirea securităţii… pentru a se sugera că face şi acum, partener cu un traficant condamnat. În ce ţară din lume astfel de informaţii nu sunt cumva dezminţite, pe de o parte, nici preşedintele nu este arestat, pe de altă parte. Cum să stai, un popor întreg, cu suspiciunea că cel care te reprezintă se foloseşte de calitatea de cel mai înalt reprezentat al statului ca să facă trafic de arme pe banii noştri? Părerea mea este de neconceput. Asta încă şi după ce am mai trecut printr-o situaţie asemănătoare cu SPP şi “fiul lui Constantinescu” care a rămas încurcată până acum, ba a apărut şi suspiciunea că ţigările acopereau de fapt tot arme. Şi ce să vezi… domnul Băsescu se spune că ar fi fost un fel de complice, sau aşa ceva…

    http://www.ziare.com/stiri/ancheta/basescu-inregistrat-pe-ascuns-in-timpul-afacerii-tigareta-ii-870665

    Sesizaţi data: Luni, 31 August 2009

    În astfel de momente SRI nu poate să tacă şi să se ascundă după secretele serviciilor secrete. Părerea mea.

  4. Radu Alexandru Vasilescu spune:

    Va invit pe toti sa urmariti acest documentar exceptional al Frontline (pbs.org) http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/battle-for-syria/#b

    Cred ca este o lectie interesanta pt cunoasterea comportamentului unor sisteme de putere

  5. adam mares spune:

    @Bibliotecaru
    Am vazut si eu stirea asta. Aveti dreptate, raportul e apa de ploaie. Nimeni nu se atinge de servicii, au o putere nelimitata.
    Ce-o insemna petitii de la persoane fizice? Turnatorii?

  6. Bibliotecaru spune:

    @ adam mares
    Petiţia cere ceva. Probabil că cineva care s-a simţit ameninţat a cerut identificarea apelanţilor… sau aşa ceva.

  7. Mihail spune:

    @Adam Mares,

    Si eu, tot din curiozitate as vrea sa vad cum e cu “civeta” aia. Am auzit ca are un gust rafinat, cremos. In rest, nu ma despart de cele 2-3 nessuri pe zi.
    La “meniul” tau, cred ca ai uitat sa adugi slaninuta.

    …astazi a aparut in presa si lista de bauturi ale lui MRU. Parca apa minerala n-am zarit. Clar, nu strica vinul ! :D

  8. Mihail spune:

    Uite un roman care poate (www.dcnews.ro) :

    Român arestat la Bruxelles, pentru proteste împotriva lui Barroso

    Un român a fost arestat la Bruxelles, după ce s-a legat cu cătuşe în Gara Luxembrug, din apropierea Parlamentului European şi a protestat împotriva liderilor europeni. Anunţul a fost făcut de europarlamentarul PDL, Sebastian Bodu.

    Bărbatul s-ar fi suit pe structura metalică a întrării în Gara Luxemburg pentru a scanda împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a preşedintelui Parlamentului European, Martin Schultz, a preşedintei Comisiei pentru petiţii a Parlamentului European şi a mafiei din România.

    “Circ în curtea Parlamentului European. Un concetăţean de-al nostru s-a suit pe structura metalică a intrării în Gara Luxembourg, sub ferestrele birourilor euro-deputaţilor. Era dotat cu o portavoce şi avea ceva de împărţit cu Barroso, Schultz, Mazzoni, mafia din Romania s.a”, anunţă Bodu pe Facebook.

    Potrvit fostului şef al ANAF, “au venit întâi agenţii de securitate ai Parlamentului European, apoi poliţia şi în final pompierii”.

    Bodu a explicat că bărbatul a fost ridicat de autorităţi şi condus la secţie.

  9. Marius Bacau spune:

    @Mihail
    In conditiile astea MRU acest derbedeu mioritic priceput la toate si de fapt la nimic,doreste sa fie presedintele Romaniei? Unicul detinator al adevarului si propovaitor al ideilor de dreapta,acest utecist fruntas si comunist neconsumat se infatiseaza in fata cetatenilor Romaniei ca un salvator de neam si tara? Oh,Doamne simt nevoia de o lamaie,dar cred ca nu-mi ajunge doar una.
    Cand ii vezi incercarile scremute de a convinge iti vine sa faci orice sa-i curmi chinurile. Individul e jalnic si face o trupa de comedie veritabila impreuna cu Vasile Bleaga,Neamtu-usturoi si Monica Maciovei pe care eu unul o suspectez de abuz de alcool. Ea poate nega,dar fata o tradeaza. Viciile schimonosesc.

  10. Radu Cristian spune:

    Oare daca legea stabileste incompatibilitatile nu trebuie sa ne supunem ei ? Da Mircea Diaconu este un mare actor. Dar atit !
    Cind il vedeam la televizor cit de inversunat era in calitate de ministru al culturii imi spuneam de fiecare data : ROLUL ASTA MIRCEA NU TI SE POTRIVESTE !

  11. Marius Bacau spune:

    @all
    Nu sunt fan Dan Voiculescu dar in privinta asta chiar are dreptate. Ce masuri se pot lua in privinta responsabililor cu absorbtia fondurilor europene din perioada 2009-2011?
    http://www.pesurse.ro/#/2012/09/19/dan-voiculescu-considera-ca-sunt-necesare-sanctiun/

  12. Radu Cristian spune:

    Rog moderatorii acestui site sa incerce sa lase libere si comentarii care nu se incadreaza in logica “proprietarului”
    Chiar si asa nu imi pot explica limbajul de Antena 3 utilizat de unii comentatori la adresa lui MRU.
    Imi place sa cred ca intelectualul Varujan nu agreeaza acest limbaj si daca tot filtrati comentariile incercati sa o faceti cu gratie. Sau tot “serviciile” sunt vinovate ??

  13. Marius Bacau spune:

    @Radu Cristian
    Ce te deranjeaza? MRU nu a fost utecist? N-ar fi fost si comunist de frunte daca nu se intampla Revolutia? Nu e derbedeu cand arunca cu bani publici pe farduri si bauturi in timp ce jignea niste batrani cu casa ingropata in zapada,facandu-i lenesi? Se pare ca nu erau atat de lenesi daca au putut sa-i cumpere marelui intelectual de carton MRU cele trebuincioase pentru functia de premier: farduri si pileala.
    Sa inteleg ca-ti place limbajul de B1,nu? Limbajul colonelului Turcescu,al lui Cristoiu si al lui Banciu.

  14. Marius Bacau spune:

    @Radu Cristian
    Am inteles. Esti unul din ungurenii lui Ungureanu.

  15. Marius Bacau spune:

    @Radu Cristian
    A muncit mult MRU in scurtul sau mandat de premier.Iar cumparaturile atesta intr-adevar calitatea de intelectual patriot cu idei puternice de dreapta.
    http://www.jurnalul.ro/special/premierul-distilerie-servetele-puff-si-unghiera-624028.htm

  16. un liberal optimist spune:

    @all,
    Ar fi de rasul curcilor sa ne incaieram pe tema idiotului de MRU. Pe un blog i se spunea Unsurosul.

  17. Marius Bacau spune:

    @un liberal optimist
    Subscriu la tot ce spui in legatura cu MRU,care in opinia mea este un personaj sinistru din galeria sinistrilor Romaniei.

  18. lordul john spune:

    @

    Constructia Statelor Unite ale Europei intra in linie dreapta. Pe langa Pactul fiscal, Banca Centrala Europeana, vom avea Armata Europeana, Ministrul European de externe si Presedintele, ales, al UE:

    “To make the EU into a real actor on the global scene we believe that we should in the long term introduce more majority decisions in the common foreign and security policy sphere, or at least prevent one single member state from being able to obstruct initiatives,” the document said.

    “Aim for a European defence policy with joint efforts regarding the defence industry (eg the creation of a single market for armament projects); for some members of the group this could eventually involve a European army.”

    The backers include Germany, France, Italy, Spain and Poland, five of the six biggest EU countries omitting Britain. The Netherlands, Belgium, Denmark, Austria, Portugal and Luxembourg also signed up.

    The recommendations include more incendiary steps, including a proposal to re-open and change European treaties by majority voting because getting consensus in a union of 27 or 28 has become too slow, acrimonious and unwieldy.

    Apart from stiff resistance from Britain, which would veto a European army and refuse to take part in foreign policies with which it disagreed, the proposals are likely to prompt a turf war in the European commission because they would strip several departments of powers and resources, concentrating them in the EU’s relatively new diplomatic service headed by Catherine Ashton, a Briton.

    The document demanded a “substantial revision” of the powers of the European External Action Service by next year, streamlining it and giving it authority over development, energy, trade and enlargement currently vested in other parts of the commission. If realised, the changes would produce a European foreign ministry with much more muscle.”

    http://www.guardian.co.uk/world/2012/sep/18/eu-foreign-defence-policy-overhaul

  19. lordul john spune:

    @

    In raportul sau despre starea Uniunii, din 12 septembrie 2012, dl. Barroso ne vorbea despre federalizarea Europei, care trebuie sa devina o “Europa a cetatenilor”, in contrast cu Europa natiunilor. Adica, exact ca in perioada stalinista cand ne veneau planurile economice de la Moscova.

    Schizoidia de Bruxelles e cutremuratorare: cand vor sa mute decizia mai aproape de locul faptei, cand o vor centralizata la Bruxelles.

  20. adam mares spune:

    @mihail
    Ai grija cu nessul ala, ca face rau la inima. Iar slaninuta e buna, dar cam grea pt ficat. :-)
    LaGavulin ai baut? Mi s-a parut interesant: whisky cu gust de fum.

    @ Bibliotecaru
    Atatea persoane amenintate?!

  21. tiberiu spune:

    @Radu Cristian
    Parerea celor de pe acest blog este ca Mircea Diaconu este nu numai un mare actor dar si unul din oamenii publici cu o mare contributie la PNL-ul de astazi in mare ascesnsiune si parte a USL,principala forta democratica ,bariera inexpugnabila impotriva mafiei portocalii a carei scop politic esential este subjugarea natiunii intereselor bandei de delapidatori si intereselor straine.
    Decizia justitiei “independente” in legatura cu D-l Diaconu se inscrie pe linia condamnarilor politice fara probe care au devenit un loc comun in Ro in “statul de drept” patronat de basescu..
    Parerea mea este de asemenea ca acei care denigreaza un simbol al culturii si bunei credinte sunt niste javre ordinare care vor simti la alegeri cum sunt priviti de cetateni
    Finita la comedia portocalia.

  22. florin spune:

    MDiaconu e de departe modelul “asa NU” de politician; el e cel mai putin corupt, n-a beneficiat de casa data de ex primarul basescian in anii 2000, n-a dat niciun tun si n-a avut vreun contract fie el si de consultanta cu institutiile statului; deci iese din tiparul politicianului roman, care sa-si cumpere locul in parlament ori in administratia locala; trebuie eliminat.! N’avem nevoie de modele, modelul meu in viata, e eba si blonda de paiata;

  23. un liberal optimist spune:

    @lordul john,
    Parca mai ieri v-am prevenit ca se pregatesc lucruri rele in CE.Desi cred ca Armata europeana este o iluzie, atata vreme cat va functiona NATO. O Armata europeana va fi la fel de ineficienta ca cea a fostului imperiu austro-ungar(prea multe natiuni, prea multe orgolii, prea multe limbi, sa nu mai spun comunitati diverse in randul natiunilor).NATO este o constructie militara sudata, desi nu toate statele membre pun umarul in mod egal.Iar o Europa fara NATO va fi complet vulnerabila.Si n-ar fi exclus ca o data cu retragerea UK(masura deja preconizata in proiect) nici NATO nu va mai functiona, pentru ca SUA se va concentra pe alte zone(asa cum si face in prezent).

  24. tiberiu spune:

    @Un liberal optimist
    Propun sa-l numim “imputitul” dupa cantitatea impresionanta de lotiuni bine mirositoare cu care inceraca sa-si mascheze duhooarea pe care probabil o emana.
    R.Tudor observa pe buna dreptate ca in impresionanta lista de lotiuni lipseste insa sapunul ceeace arata ca si porecla “nespalatul” ar nimerita, aceasta fiind poate cauza pentru care este nevoit sa se imbalasameze cu tone tde parfum.

  25. un liberal optimist spune:

    @tiberiu,
    Imi amintesc de o gluma mai demult:de ce Parisul are cel mai mic consum de apa si sapun? Pentru ca au o industrie de parfumuri puternica!

  26. adam mares spune:

    @un liberal optimist
    Nu cred ca e gluma. Nobilii francezi si familiile regale de pe vremuri nu se spalau. Nu stiu de ce, am inteles ca era vorba si de niste superstitii. Si se dadeau cu tone de parfum. Nu mai spun ca pe sub perucile alea fastuoase colcaiau paduchii.

  27. Marius Bacau spune:

    @all
    Il facem si pe Honorius deputat. Trebuie musai sa intre baietelul in Parlament. Minunat. Asta probabil in detrimentul unui liberal vechttp://www.cotidianul.ro/sorina-placinta-nu-mai-candideaza-pentru-parlament-194573/hi.

  28. Marius Bacau spune:

    @all
    Il facem si pe Honorius deputat. Trebuie musai sa intre baietelul in Parlament. Minunat. Asta probabil in detrimentul unui liberal vechi.
    http://www.cotidianul.ro/sorina-placinta-nu-mai-candideaza-pentru-parlament-194573/

  29. Corina spune:

    @all

    Sa ne amuzam nitel. Invit sofisticatii domni liberali sa-i optimizeze barul lui MRU. Dl. VV ar adauga probabil un Ararat. Eu niste cramposie de la Isarescu sau un Domeniul Coroanei de colectie.

    http://pesurse.ro/#/2012/09/19/mru-i-trsese-bar-la-palatul-victoria-pentru-cine-e.html

  30. Mihail spune:

    @Adam Mares,

    Ntz, eu nu beu uischi deoarece nu sant comandant de vas !
    Chestia aia cu aroma de fum, stiu si eu ? pare cam hidoasa. Sa-l intrebam pe domnul Vosganian, Domnia Sa le are cu fineturile, doar e parlamentar.
    Oare ce si-o fi cumparat pentru fondul de protocol, atunci cand era ministru ?

    …Asa deci, aici se cenzureaza ? 3:)

  31. Corina spune:

    @ Mihail
    Pe VV l-as suspecta ca si-a luat partituri din fondul de protocol, desi probabilitatea e mica. Sigur avea pe-acasa :).

  32. adam mares spune:

    @mihail
    Da, eu sunt comandant de barcuta de hartie! :-)
    M-am gandit de ieri la treaba asta, dar mi-a fost teama sa intreb, n-as vrea sa aflu cine stie ce chestii despre VV. Ca am mai auzit ceva care m-a derutat, mai demult.

  33. adam mares spune:

    @
    Cred ca niste bauturi pt protocol sunt, totusi, necesare.
    Campari era pt doamne, banuiesc. Nevasta-mea bea campari orange.

  34. lordul john spune:

    @un liberal optimist

    Da, discutiile sunt mai vechi. Interesant e modul in care se fac schimbarile. Daca ii urmaresti discursul lui Barroso e aidoma cu al lui Basescu: Fara ideile lui, e anarhie, populism, extremism.

    In Romania, dezbaterile pe teme serioasa de politica europeana sunt inexistente. Noi ne certam pe parfumurile lui MRU, in timp ce decizii care ne privesc direct se iau fara sa stim.

    Nici dezbateri pe Pactul Fiscal nu au fost, cu exceptia dlui Vosganian.

    Europarlamentarii nostri sunt ca si inexistenti.

  35. Marius Bacau spune:

    @Varujan
    Vedeti maestre? Eu nu cred ca e in regula. Ca l-am primit in partid,e una. Dar sa-l si cocotam la Camera Deputatilor,e cam ciudat. Nu? In fond e un baietas de bani gata,fara experienta si fara expertiza probata in vreun domeniu anume. Daca ii punem pe toti fostii delatori ai PNL in postura de candidati pe locuri eligibile,sa nu ne miram ca pleaca liberalii vechi.

  36. Dorin spune:

    @ all:

    Vad ca sunteti in cautare de diverse denumiri sugestive pentru fostul prim ministru, actualmente prezidentiabil din partea asociatiei pentru propasirea neamului “Tot inainte prin dreapta pana-n fund la taxatoare”. Preiau propunerea cuiva dintr-un comentariu pe site-ul ziarului Cotidianul, care-i spunea Mihai Razvan Unguent. Mi se pare potrivit. Cu alifie, ca la puscariasi.

    Cat despre visurile de marire ale domnului Barroso, nu pot decat sa-mi imaginez cat de incantati vor fi cetatenii unor tari precum Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Luxemburg, Monaco sau chiar Spania auzind ca se pregateste un PRESEDINTE pentru Europa. Cred ca inclusiv Majestatea sa Regina Elisabeta va respira usurata auzind ca niste politicieni bruxelezi, in intelepciunea lor, s-au gandit s-o usureze de povara purtarii acelei incomode coroane a regelui Edward (2.2 kg) in timpul discursurilor oficiale.

    Cu presedintii e ceva mai simplu. Iti pui doar o cravata rosie (violet, in caz de forta majora) si topai sprinten pe treptele podiumului scotandu-ti discursul din buzunarul hainei. Pe urma mai un fursec, mai un wkisky (atentie la flotatia cuburilor de gheata), mai o suspendare ratata cu ajutorul zagrenilor de la CCR, iar la final de mandat te asteapta pe undeva o vila Dante…

    Incep sa inteleg cat de intelepti au fost politicienii britanici ca s-au tinut cat de departe au putut de visul de aur al bolsevicilor de la Bruxelles. Ca sa nu mai vorbesc despre intelepciunea poporului norvegian, care a zis NIET comisarilor cominternisti veniti pe garla luxemburgheza.

    Asadar, bruxelezi de frunte, tot inainte, tovarasi!

  37. Radu Alexandru Vasilescu spune:

    @VV Permiteti-mi sa reformulez intrebarea mea – eu doream sa stiu daca in opinia d-voastra pt. Romania nu ar fi o optiune mai buna adoptarea unui model diferit de finantare a serviciilor sociale si anume strangerea fodurilor necesare prin anularea CAS atat pentru angajati si angajatori compensata cu marirea impozitului pe venit.

    Daca nu ma inseala memoria BNR raporta prin 2011 ca pentru fiecare 100 de lei primiti ca salariu net de un angajat acesta si angajatorul plateau prin CAS si impozit pe venit cumulat circa 81 de lei – adica dintr-un cost total cu salariul de 181 statul percepe peste 40% prin CAS si impozit pe venit.

    Eu imi pun intrebarea daca este corect pe termen lung ca in Romania de facto un angajat sa suporte o taxare de circa 40% din totalul sumei cheltuite de angajator pt el in timp ce spre exemplu dl. Videanu plateste 16% impozit pe venit si daca nu cumva Romania ar putea sa distribuie mult mai echitabil povara fiscala efectiva prin abolirea CAS si marirea impozitului pe venit la 35-40% astfel incat povara sustinerii serviciilor sociale sa numai fie distribuita atat de inechitabil.

    Un sistem asemanator axat pe aceeasi logica a distribuirii echitabile a poverii fiscale (incluzand aici si costurile specifice serviciilor sociale finantate astazi mai mult sau mai putin dupa o metoda introdusa pe la finele anilor 1800 de Bismark) se regaseste in Danemarca.

  38. Eva spune:

    Iata ca si altii il respecta pe Nikola Tesla si ii aprofundeaza cercetarile:
    http://www.ted.com/talks/lang/ro/eric_giler_demos_wireless_electricity.html

  39. Eva spune:

    O traducere a ce se intampla legat de aceasta invitatie:
    http://m.ziuanews.ro/stiri/energie-gratis-pentru-toata-lumea-82217

  40. Eva spune:

    „Energia electrică este omniprezentă, în cantităţi nelimitate şi poate propulsa toate maşinile din lume fără utilizarea petrolului, cărbunelui, gazului metan sau a oricărui alt combustibil.”
    Dr. Nicolae Tesla (1856-1943

  41. Eva spune:

    Si totusi, aceste descoperiri vor fi utilizate mai devreme sau mai tarziu, cu sau fara voia Guvernelor. Mai sunt si alti oameni inteligenti care le vor redescoperi si oferi liber-cugetatorilor. Mai “zburam in acelasi stol”?

  42. Buddha spune:

    VV
    Maestre, e o mare nedreptate ce se intampla cu Mircea Diaconu. Au si gasit ei marele infractor al natiunii… Traim intr-o lume nebuna, complet nebuna.
    In alta ordine de idei, eu sper ca Honorius Prigoana n-o sa fie candidat PNL la parlamentare, ca si mor!

  43. Al spune:

    Reglementarea dupa care functioneaza aceasta Agentie de Integritate, sau cum o cheama, este neconstitutionala, cata vreme incalca drepturi constitutionale.
    Ar trebui ridicata o exceptie de neconstitutionalitate. Numai ca surogatul de Curte pe care il avem astazi va judeca dupa numele impricinatului si nu dupa litera si spiritul constitutiei.