Şocant: Ambasada Turciei, într-o scrisoare adresată Ministerului Afacerilor Externe, îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu prezentarea publică a romanului “Cartea şoaptelor” de Varujan Vosganian!

Într-o scrisoare remisă Ministerului Afacerilor Externe şi MInisterului Culturii, Ambasada Turciei la Bucureşti îşi exprimă neliniştea în legătură cu prezentarea romanului “Cartea şoaptelor”  în cadrul “Zilelor culturii armene” ce au avut loc la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti, în perioada 21 – 23 septembrie a.c. Respectiva scrisoare a fost trimisă în preajma respectivului eveniment, Ambasada Turciei considerând că includerea în programul manifestărilor a prezentării romanului “Cartea şoaptelor”, a unei expoziţii de fotografii privind comunitatea armeană din România şi a documentarului “Strunga”, realizat de Televiziunea Română, ar prilejui acţiuni ce pot fi considerate ostile poporului turc.

Nu este pentru prima oară şi România nu este singura ţară unde diplomaţia turcă a încercat să oprească răspândirea şi traducerea “Cărţii şoaptelor”.

În răspunsul lor, autorităţile române au subliniat faptul că “Zilele culturii armene” de la Bucureşti s-au constituit într-un eveniment eminamente cultural într-o ţară în care libertatea de expresie este ocrotită.

98 Responses to “Şocant: Ambasada Turciei, într-o scrisoare adresată Ministerului Afacerilor Externe, îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu prezentarea publică a romanului “Cartea şoaptelor” de Varujan Vosganian!”

 1. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Iarasi.. off topic: ce ne facem Maestre cu molaiul asta de Orban dupa ce l-au respins PEE si PE( cu concursul clar al basescului pedeleului) Il consolam cu vechea functie ministeriala? Zau, se supara votantii pe USL. Nu e bine, domnule USL. Dati-i acolo o functie de taiat frunze la caini pe bani multi sa-i reperati onoarea, decat sa- l mai puneti in functie sa incurce circulatia fondurilor europene..

 2. Pacala spune:

  @VV
  Da maestre, o fi redactat Muzeul satului un raspuns, ca organizator, dar Ambasada este o extensie al MAE turc, ceea ce dupa parerea mea necesita raspuns omonim. Acum ca MAE turc isi exprima setimente ca ingrijorare sau somnolenta, asta este alta discutie.

  @ Mihail,
  suntem slujitori fideli ai Barosului, prin canalul Marinar – Dobritoiu, iar avioanele care or fi ele, de o varsta cu mine, au fost deja antamate. Nu mai putem da inapoi. Problema este ca Comisia Europeana ne-a si zis sa fim mai transparenti. Ceea ce noi si suntem. Adica luam 10-12 avioane, la cca 12 milioame EUR bucata, restul sunt mentenanta si spaga pana la vreo 600 mil.EUR. Sa facem niste incubatoare de afaceri sau niste fonduri pentru creditare imm doamne fereste…. Stii cat este comisionul standard la o asa afacere? 10% Ii da cei de la care cumperi. Stii cand va iesi treaba asta la iveala? IN campania electorala si se va sparge in capul USL…

 3. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Cu siguranta off topic! Stiti ce ma amuza, dar si ma intristeaza? Pe orice blog te duci admira atitudinea senatorului Ghise si infiereaza atitudinele moi ale USL. Totusi nimeni nu mai vorbeste de Ghise, dar toata lumea de balbele Guvernului USL(inclusiv de ael acelui ministru balbait, confuz, cu aere ca el e destep, stie ce face, dar purceaua-OLTCHIM!- e moarta in cotet!

 4. Filip G spune:

  Romania celor ce incaseaza procente din orice misca in tara asta si Romania noastra sunt doua lumi diferite.
  Nimic nu se misca in tara sunt lucruri ce pot fi facute fara bani.
  Dar foamea de a acapara ceva e atat de mare incat cetateanul simplu nu mai conteaza.
  In curand cetateanul faureste lumea lui ,lume in care politicianul si autoritatile ii sunt dusman.

 5. Radu Alexandru Vasilescu spune:

  @VV

  Domnule Vosganian eu am mai spus – va respect pozitia si va inteleg argumentele dar pur si simplu opinia mea este ca abordarea este contraproductiva. De aici la a “Eu zic, ca sa nu escaladam conflictul cu Turcia, sa ma bagati de-a dreptul la puscarie. Turcia ar fi de-a dreptul fericita.” cred ca lucrurile au mai mult de-a face cu pasiune pe care dumneavoastra o investiti in acest subiect si mai putin cu ceea ce am spus eu.

 6. Neamt spune:

  Dle senator, am fost la mitingul de pe Arena Nationala si recunosc ca am fost impresionat.
  Am cunoscut si persoane din staff-ul pnl. Deplorabil…Auzisem de Andreea Lambru, dar nu credeam ca asa ceva poate fi promovat de pnl. Dar ce sa ma mai mire, cand noi il primim pe Jiji in partid…Ca sa nu mai zic de alte aratari, cu ale caror nume nu mi-am incarcat pretioasa memorie…
  In alta ordine de idei, va urez mult mult succes in campanie. Stiu ca desi suntem geografic aproape, nu exista sansa sa ne intalnim (deh, veti fi ocupat strict cu colegiul dvs.), dar sincer, sper sa castigati cu 70%!